- 1 - Handleiding ADAMS ploegsporter met ploegverantwoordelijke

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "- 1 - Handleiding ADAMS ploegsporter met ploegverantwoordelijke"

Transcriptie

1 - 1 - Handleiding ADAMS ploegsporter met ploegverantwoordelijke 1. Gebruikersinstellingen en algemene gegevens voor u begint p 2 a. Instellingen b. Aanmelden c. Gebruikersnaam/wachtwoord vergeten d. Basisgegevens 2. Profiel vervolledigen p 6 3. Werken met verblijfplaatsen locatiebeschrijvingen p 9 a. Verplichte locatiebeschrijvingen b. Creëren van verplichte locatiebeschrijvingen 4. Kalender invullen en beheren p 12 a. Wijzigen van verblijfgegevens b. Kalender afdrukken c. Bijlagen toevoegen d. Kopiëren van locatiebeschrijvingen 5. Invoer van ploegactiviteiten door de ploegverantwoordelijke p 21 a. Bevestiging groepsgegevens in de individuele account van de ploegsporter 6. Gebruiksverklaring Toestemming Therapeutische Noodzaak p Wijziging van verblijfsgegevens via SMS p Informatie - vragen - problemen p 24 ELITESPORTER@VLAANDEREN.BE 02/ (KANTOORUREN) Vlaamse Overheid Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media Team Medisch Verantwoord Sporten Arenbergstraat Brussel

2 - 2-1.a. Instellingen 1. Gebruikersinstellingen en algemene gegevens voor u begint Voor u zich de eerste keer aanmeldt in ADAMS, controleer volgende gegevens: Ga na welke browserversie u gebruikt. ADAMS gebruikt Microsoft Internet Explorer Versie 5.5 of hoger; Netscape Versie 6.0 of hoger; AOL V 7.0 of Firefox. Om na te gaan welke versie u gebruikt, klik op Help /About in het standaardmenu van uw browser. Indien u nog over een oudere versie beschikt, kunt u een gratis upgrade downloaden op een van de volgende websites: Indien er een popupblocker geïnstalleerd is, schakel deze dan uit. 1.b. Aanmelden Wanneer u zich aanmeldt in ADAMS, neem dan steeds de S op in het https deel van het webadres, zoniet zal u geen toegang krijgen tot het systeem. De URL van ADAMS is: U krijgt volgend aanmeldscherm: Voer uw gebruikersnaam en paswoord in en klik op de login toets om u aan te melden. Bij een eerste gebruik van uw ADAMS-record dient elke sporter een gebruiksverklaring te ondertekenen:

3 - 3 - Als u de eerste maal inlogt, zal ook onmiddellijk gevraagd worden om uw paswoord te wijzigen. Uw nieuw paswoord moet minstens 8 karakters (cijfers en/of letters) tellen. Na bevestiging van uw paswoord krijgt u opnieuw het inlogscherm. Log opnieuw in met uw gebruikersnaam en uw nieuw, zelfgekozen paswoord. U alleen kent dit nieuwe paswoord. Onthoud het dus goed! Eventueel heeft uw ploegverantwoordelijke reeds een eerste maal ingelogd en een nieuw paswoord gekozen, contacteer hem/haar voor afspraken omtrent ADAMS!

4 - 4 - Indien u dit wenst, kunt u de taal wijzigen door rechtsboven op het scherm op uw naam te klikken (naast LogOut).. 1.c. Gebruikersnaam/paswoord vergeten? U bent uw gebruikersnaam en/of wachtwoord vergeten Gelieve een bericht te sturen naar elitesporter@vlaanderen.be (niet op wachtwoord vergeten? klikken, het bericht hiervan komt niet bij de juiste beheerder op Vlaams niveau toe), of via telnr. 02/ (tijdens de werkuren). Uw toegang tot het gebruikerssysteem werd geblokkeerd Indien u drie keer een onjuiste gebruikersnaam en/of paswoord ingeeft, zal de toegang tot het systeem gedurende 60 minuten geblokkeerd worden. Het systeem zal hiervan geen melding maken om veiligheidsredenen. Indien u zich toch binnen deze tijdspanne wil aanmelden, contacteer de beheerder van ADAMS. Contactgegevens beheerder: elitesporter@vlaanderen.be of via telnr. 02/ (tijdens de werkuren). Unieke gebruikersnaam en paswoord Indien u zich probeert aan te melden op een ogenblik dat u reeds aangemeld bent, verschijnt volgende waarschuwing:

5 - 5 - Als u yes kiest zal de in gebruik zijnde toepassing afgesloten worden. Dit kan gebeuren wanneer ADAMS na gebruik niet correct werd afgesloten, bijvoorbeeld bij het blokkeren van de computer. Meld u opnieuw aan. PROBLEMEN/VRAGEN ELITESPORTER@VLAANDEREN.BE 02/ (KANTOORUREN) 1.d. Basisgegevens Volgende gegevens zijn belangrijk bij het gebruik van ADAMS: Er is een TIME OUT ingebouwd in het systeem. Het systeem sluit automatisch af wanneer het gedurende 30 minuten niet meer wordt gebruikt. U moet u zich opnieuw aanmelden. De Back-toets van uw browser (de toets om naar een vorige webpagina te gaan) werkt niet binnen ADAMS. U kunt enkel navigeren via het ADAMS-menu. Om terug te keren naar de Homepagina van ADAMS klikt u op het ADAMS logo linksboven op het scherm. Wanneer u het programma wenst te verlaten, klik op LogOut bovenaan rechts. Zo kunt u het systeem veilig afsluiten. Tenslotte, controleer of uw schermresolutie op 1024x768 pixels staat voor een optimale weergave. U kunt dit instellen via weergave van eigenschappen in het controlepaneel van Windows (rechtermuisklik op het bureaublad eigenschappen - ga daar naar het tabblad instellingen ).

6 Profiel vervolledigen Binnen de ploeg moeten duidelijke afspraken gemaakt worden welke gegevens (wedstrijden, trainingen, ) de ploegverantwoordelijke invoert, en wat u als sporter zelf nog dient in te voeren in uw individuele account (postadres, dagelijkse verblijfplaats, )! Maak de nodige afspraken omtrent de toegang die uw ploegverantwoordelijke heeft tot uw individuele account! U als elitesporter blijft immers eindverantwoordelijke voor uw individuele ADAMS-account en de daarin ingebrachte verblijfsgegevens! In eerste instantie is het belangrijk om uw profiel te vervolledigen (adres en contactgegevens). Eventueel kunt uw ploegverantwoordelijke dit voor u doen. Na het inloggen komt u in het hoofdscherm terecht: U klikt op uw naam in het linkermenu of op "mijn profiel. In het volgend scherm kunt u uw profiel nakijken en bewerken:

7 - 7 - Klik op bewerken, daarna op het plusteken om een adres toe te voegen en in te voeren: Hier kunt u dan (meerdere) adres en contactgegevens invoeren, klik op bewaar om op te slaan: Gelieve ook een adres op te geven, om de communicatie tussen de sporter en de ADAMS-beheerder / administratie te vergemakkelijken (bij problemen, om snel info door te sturen, mailing inzake ADAMS te kunnen doen, etc.).

8 - 8 - Als alle invoer gebeurd is, dient u rechtsonderaan of -bovenaan het scherm op bewaar te klikken!!! Het is belangrijk om deze adres en contactgegevens up-to-date te houden!!! De administratie werkt in haar officiële communicatie met de sporter met aangetekende zendingen en dan is een juist adres erg belangrijk! Een adres is belangrijk om de dagelijkse communicatie met de sporter te vergemakkelijken.

9 Werken met verblijfplaatsen locatiebeschrijvingen Sporters die gebruik maken van ADAMS moeten een verblijfplaats/verblijfplaatsen aanmaken en bevestigen. Dit laat de antidopingorganisaties toe op elk moment de nodige informatie i.v.m. huidige en toekomstige verblijfplaatsen en activiteiten van de sporter te raadplegen. De verblijfplaatsen mogen door de sporter zelf of zijn/haar wettelijke vertegenwoordiger ingegeven en bevestigd worden. Binnen uw ploeg moeten afspraken gemaakt worden welke gegevens (wedstrijden, trainingen, ) de ploegverantwoordelijke invoert, en wat uzelf als sporter nog dient in te voeren. Als sporter blijft u wel eindverantwoordelijke voor uw ADAMS-account en de daarin ingebrachte verblijfsgegevens! Raadpleeg uw ploegverantwoordelijke voor meer informatie. Vanaf 1 januari 2009 zijn er een aantal veranderingen in ADAMS ten opzichte van het verleden. Het indienen van de plaatsbeschrijvingen gebeurt per kwartaal waar dit vroeger per maand gebeurde. Van de elitesporter wordt verwacht dat hij voor elke dag van een kwartaal een periode van 1 uur opgeeft waarin hij beschikbaar is voor dopingcontrole buiten wedstrijdverband. Dit one hour testing slot moet tussen 06u s morgens en 23u s avonds liggen. Vanop onderstaand scherm kunt u verblijfsgegevens indienen, nieuwe locatiebeschrijvingen creëren, uw kalender bekijken en de historiek van ingediende gegevens raadplegen. Klik op verblijfplaats in het linkermenu, en daarna op het van toepassing zijnde kwartaal om dit scherm te bereiken. 3.a. Verplichte locatiebeschrijvingen Volgende locatiebeschrijvingen zijn verplicht volgens de International Standard for Testing voor elk kwartaal: Postadres: het huidige postadres van de sporter Dagelijkse verblijfplaats/woonplaats: de verblijfplaats waar de sporter overnacht. Trainingslocatie Wedstrijdlocatie Een plaatsbeschrijving wordt gebruikt om een regelmatig terugkerende activiteit van een sporter weer te geven. Het aanmaken van een plaatsbeschrijving voorkomt dat u telkens opnieuw dezelfde verblijfplaats moet aanmaken. Plaatsbeschrijvingen kunnen ingesteld worden als niet van toepassing, bv. als de sporter in een bepaald kwartaal niet aan wedstrijden deelneemt.

10 Van de elitesporter wordt verwacht dat hij voor elke dag van een kwartaal een periode van 1 uur opgeeft waarin hij beschikbaar is voor dopingcontrole buiten wedstrijdverband. Dit one hour testing slot moet tussen 06.00u s morgens en 23.00u s avonds liggen. Om verblijfsgegevens te kunnen indienen moeten de 4 hogervermelde locatiebeschrijvingen aangemaakt zijn of vermeld zijn als niet van toepassing. Ook moet voor elke dag van het kwartaal het one hour testing slot zijn ingegeven. Anders is het niet mogelijk om de verblijfsgegevens in te dienen. Voorstel/afspraak: De ploegverantwoordelijke (of de sporter zelf) voert een dagelijkse verblijfplaats en een postadres in en kiest het one-hour-testing-slot. Trainingslocatie en wedstrijdlocatie dienen dan op niet van toepassing te worden gezet, deze worden als groepsgegevens door de ploegverantwoordelijke ingevoerd via de ploegaccount. Contacteer uw ploegverantwoordelijke om afspraken omtrent de invoer te maken!!! 3.b. Creëren van verplichte locatiebeschrijvingen 1. Ga naar het Whereabouts Control Panel / Configuratiescherm Verblijfplaats en klik op het kwartaal dat van toepassing is. 2. Van op het scherm Whereabouts Control Panel / Configuratiescherm verblijfplaats klikt u op Creëer voor de relevante verplichte plaatsbeschrijving (postadres en dagelijkse verblijfplaats).

11 Hier kunt u aangeven om de locatiebeschrijvingen wedstrijd- en trainingslocatie als niet van toepassing zijnde te selecteren (zie afspraak op vorige pagina). Trainingen en wedstrijden worden door de ploegverantwoordelijke immers ingevoerd via de ploegaccount. 3. Er verschijnt een nieuw scherm: 4. In het vak label kalender vult u een relevante naam in (bv. thuis, postadres). Dit wordt dan zo weergegeven in ADAMS. 5. Selecteer een categorie. (Indien u onderweg bent naar een buitenlandse bestemming, gebruik de categorie Overige met als label reis, als dagelijkse woonplaats kiest u in de kalender dan uw hotel als locatie, of eventueel nog uw thuisadres indien u daar s morgens nog was). 6. Vul de verplichte velden adres, land en stad in en eventueel andere relevante velden. 7. Klik bovenaan of onderaan rechts op opslaan en ga terug. 8. Herhaal deze stappen voor alle andere verplichte plaatsbeschrijvingen. Ook andere niet-verplichte plaatsbeschrijvingen maakt u op bovenstaande werkwijze aan (kinesist, hotel, fitness, etc.).

12 Kalender invullen en beheren U dient als ploegsporter in uw individuele account in eerste instantie uw postadres, dagelijkse verblijfplaats en het one-hour-testing-slot in uw kalender in te voeren. Spreek met de ploegverantwoordelijke af of u dit zelf doet (eindverantwoordelijkheid ligt uiteindelijk wel bij u) of dat u dit aan de ploegverantwoordelijke toevertrouwt. Via de ploegaccount voert de ploegverantwoordelijke trainings- en wedstrijdgegevens voor de ganse ploeg in. Klik op populate calender / kalender invullen. Selecteer de juiste plaatsbeschrijving uit de uitvallijst. Vul vervolgens het begin- en einduur in. Voor de plaatsbeschrijvingen postadres en dagelijkse verblijfplaats moeten GEEN begin- en einduur worden ingegeven. Invullen van One hour testing slot gebeurt op dezelfde werkwijze: selecteer de plaatsbeschrijving, kruis het vakje onder One hour testing slot / Een uur testperiode aan en vul hiervoor vervolgens het beginuur in. Dit wordt in de kalender dan aangeduid door het symbool van een uitroepteken (!).

13 Op bovenstaand scherm werden alle dagen van het kwartaal geselecteerd met het one hour testing slot van 07.00u tot 08.00u s morgens op de woonplaats. Zo geeft u weer dat u elke dag thuis bent van 07.00u tot 08.00u s morgens en daar beschikbaar bent voor een dopingcontrole buiten wedstrijdverband. Klik op populate calendar and continue/voer gegevens kalender in en ga verder om nieuwe plaatsbeschrijvingen te kunnen kiezen en invullen in de kalender. Indien u alle plaatsbeschrijvingen van het kwartaal hebt ingevuld, klikt u op Populate calendar and finish/voer gegevens kalender in en beëindig (links onderaan op scherm).

14 U komt nu terug op het Configuratiescherm verblijfplaats terecht. Training- en wedstrijdlocatie werden op niet van toepassing gezet. Hier ziet u het aantal ingevulde plaatsbeschrijvingen per kwartaal Als u klaar bent met invoeren, dient u tenslotte de ingevoerde gegevens te bevestigen door rechtsboven in het kwartaaloverzicht op indienen (submit) te klikken!!! Nadat u dit gedaan hebt, verandert de status van niet ingediend naar ingediend. Onderaan het scherm kunt u de historiek van de ingediende gegevens raadplegen. Dit kan eveneens door in de linkerkolom op de desbetreffende maand te klikken.

15 a. Wijzigen van verblijfsgegevens: Verblijfsgegevens kunnen ten allen tijde (voor wijzigingen in de toekomst) in Adams aangebracht worden tot en met de dag zelf. Het systeem geeft codes weer indien er wijzigingen zijn aangebracht: M: MODIFIED (gewijzigd) MT: MODIFIED TODAY (vandaag gewijzigd) Verwijderen van eerder ingebrachte plaatsbeschrijvingen: klik op het kruisje (X) naast de plaatsbeschrijving die u wilt wissen. Wijzigingen aanbrengen: selecteer de gewenste dag(en), kies vervolgens onderaan links de gepaste plaatsbeschrijving en klik op aan geselecteerde dagen toevoegen. U komt nu op het scherm Populate Calendar / Kalender Invullen uit, u vult begin- en einduur in en bevestigt onderaan links met Populate calendar and finish / Voer gegevens kalender in en beëindig (zelfde werkwijze zoals eerder reeds getoond). Door hier te klikken, kunt u meteen alle dagen van die week selecteren. In bovenstaand schermvoorbeeld wensen we bijvoorbeeld aan de geselecteerde dagen een postadres toe te voegen.

16 - 16 -!!! OPGEPAST!!! Nadat u wijzigingen hebt aangebracht in uw individuele account of als de ploegverantwoordelijke via de ploegaccount wedstrijd- en trainingsgegevens heeft ingebracht, dienen deze ingevoerde gegevens opnieuw bevestigd/ingediend te worden door in het kwartaaloverzicht rechtsboven op opnieuw indienen (resubmit) te klikken!!! U krijgt daarvan een herinneringsbericht in uw account!!! Samengevat: In ADAMS is het dus steeds mogelijk om wijzigingen aan de verblijfsgegevens door te voeren voor wijzigingen in de toekomst (tot op de dag zelf: bv. s middags kunnen nog wijzigingen worden aangebracht voor s avonds). Wanneer u een wijziging hebt doorgevoerd, is het belangrijk dat u deze opnieuw indient door op de knop opnieuw indienen/resubmit (rechtsboven op het scherm configuratiescherm verblijfplaats/whereabouts control panel ) te drukken.

17 b. Kalender afdrukken Eens u al uw verblijfsgegevens hebt ingegeven kunt u hiervan een afdruk/overzicht maken. Dit doet u als volgt: selecteer het maandoverzicht in het linkermenu en druk op Bijzonderheden verblijfplaats (rechts onderaan). Kies de gewenste periode en druk vervolgens op bekijk. U kunt dit overzicht eventueel afdrukken.

18 c. Bijlagen toevoegen: Via Adams is het mogelijk om bijlagen toe te voegen aan een bepaalde periode. Hiervoor gaat u als volgt tewerk: kies onderaan een bijlage/aanhechtsel toevoegen. Kies/selecteer vervolgens de gewenste periode (waarop de bijlage van toepassing is), en voeg het bestand toe via bladeren (de data selecteren via de kalender, niet handmatig intypen!!!).

19 U merkt in de kalender een paperclipsymbool op de dagen waarop de bijlage betrekking heeft. Een bijlage kunt u bekijken door onderaan op de naam van de bijlage te klikken. Bijlagen kunnen verwijderd worden door op het kruisje (x) te klikken. In bovenstaand voorbeeld werd van 13 tot en met 18 september een bijlage met het programma van een stageweek in Koksijde toegevoegd (paperclipsymbool). Merk ook op dat u dan ook de dagelijkse verblijfplaats (overnachtingsplaats) moet aanpassen, tesamen met het one-hour-testing-slot. Uw ploegverantwoordelijke kan/zal via zijn ploegaccount bijlagen toevoegen, met bijvoorbeeld het weekprogramma van de ploeg, het programma van een stageweek, etc. U zult deze dan in uw persoonlijke kalender kunnen raadplegen. Vergeet niet om op opnieuw indienen/resubmit te klikken in het kwartaaloverzicht indien dit gevraagd wordt door het systeem. Maak hierover de nodige afspraken met uw ploegverantwoordelijke wie welke gegevens invoert!!!

20 d. Kopiëren van locatiebeschrijvingen Om de eerder aangemaakte locatiebeschrijvingen niet allemaal opnieuw te moeten aanmaken, kunt u deze kopiëren van het ene kwartaal naar het volgende. Dit doet u als volgt: Vanuit het hoofdscherm klikt u op Mijn verblijfplaats en daarna op het kwartaal waarnaar u locatiebeschrijvingen wenst te kopiëren (in dit geval 2009-Q4, niet ingediend ). U komt nu terecht op het scherm configuratiescherm verblijfplaats. Halverwege dit scherm staat rechts de knop kopieer locatie vorige verblijfplaats waarop u klikt. U kunt nu de locaties aanvinken waarvan u de gegevens wenst te kopiëren naar het nieuwe kwartaal, en klikt daarna op kopieer geselecteerde locaties naar 2009-Q4. Voor de volgende kwartalen kunt u telkens dezelfde werkwijze volgen.

21 Invoer van ploegactiviteiten door de ploegverantwoordelijke Uw verblijfsgegevens wat bijvoorbeeld wedstrijden en trainingen betreft, worden ingevoerd door uw ploegverantwoordelijke voor het ganse team (bijvoorbeeld wekelijks) in een ploegaccount in ADAMS. De ploegverantwoordelijke kan ook bijlagen toevoegen met bijvoorbeeld het weekprogramma van de ploeg, een stageprogramma, etc. Binnen de ploeg moeten duidelijke afspraken gemaakt worden welke gegevens (wedstrijden, trainingen, ) de ploegverantwoordelijke invoert, en wat u als sporter nog dient in te voeren (dagelijkse verblijfplaats, one-hour-testing-slot, )! Spreek af met uw ploegverantwoordelijke of hij toegang mag hebben tot uw individuele account om gegevens in te voeren! U als elitesporter blijft wel eindverantwoordelijke voor uw individuele ADAMS-account en de daarin ingebrachte verblijfsgegevens! 5.a. Bevestiging/indienen groepsgegevens in de individuele account van ploegsporter Na de invoer van groepsgegevens door de ploegverantwoordelijke in de ploegaccount, zal de individuele sporter in zijn individuele account deze invoer moeten bevestigen door zijn kwartaal opnieuw in te dienen. U ziet na het inloggen in uw individuele account volgende berichten op uw startscherm:

22 In het maandoverzicht wordt ook duidelijk vermeld dat opnieuw invoeren nodig is (de boodschap ingediend rechtsboven in het scherm slaat dus nog op de vorige situatie voordat de nieuwe invoer gebeurd is). In het kwartaaloverzicht dient u de invoer dus te bevestigen door op de knop opnieuw indienen / resubmit te klikken.

23 De herinneringsboodschap verdwijnt, en de indieningshistoriek wordt bijgewerkt: 6. Gebruiksverklaring Toestemming Therapeutische Noodzaak Sinds 1 januari 2009 vereist het gebruik van glucocorticosteroïden toegediend via intra-articulaire, periarticulaire, peritendineuze, epidurale, intradermale en inhalatoire weg geen toestemming wegens therapeutische noodzaak. Voor het gebruik van salbutamol, salmeterol en corticosteroïden via inhalatie en in therapeutische dosis volstaat een gebruiksverklaring vanaf 1 januari Dit betekent dat u het gebruik van ALLE recent genomen geneesmiddelen (waaronder het gebruik van zalven, inspuitingen en puffers) moet melden bij een dopingcontrole tijdens de controle aan de controlearts. Elitesporters moeten wel het gebruik ervan in ADAMS registreren. Glucocorticosteroïden zijn enkel onder bepaalde toedieningsvormen verboden bij controles binnnen wedstrijdverband. Afhankelijk van de toedingingswijze van de glucocorticosteroïden moeten er andere stappen ondernomen worden: 1. voor topische corticosteroïden die gebruikt worden voor aandoeningen van de huid (zalf, crèmes,...), neus, oor, mond of oog (druppels, zalf,...) hoeft u eigenlijk niets te doen. Wel raden wij aan het gebruik ervan te melden bij eventuele dopingcontrole; 2. corticosteroïden toegediend via intra-articulaire (in gewricht), periarticulaire (rond gewricht), peritendineuze (rond pees), epidurale (ruggenprik), intradermale (in de huid) en inhalatie (via puffers) vereisen GEEN toestemming wegens therapeutische noodzaak. Wel vereisen zij een gebruiksverklaring. Dit betekent dat het gebruik ervan zeker moet gemeld worden bij een dopingcontrole en dat dit op het PV van monsterneming wordt genoteerd. De elitesporters moeten dit gebruik ook aangeven via ADAMS; 3. corticosteroïden toegediend via orale (pillen), intraveneuze (inspuiting in ader), intramusculaire (inspuiting in spier) of rectale (zetpillen) vereisen een TTN. Dit doet u door de uitvallijst onder uw naam (in de linkerkolom, waar nieuw staat) aan te klikken en vervolgens op gebruiksverklaring te klikken. Een nieuw scherm verschijnt. Bij sportorganisatie moet NADOF-NADO Vlaanderen komen te staan. Hiervoor typt u de n als beginletter in en klikt u op het vergrootglas. Een kleiner scherm verschijnt waarin u NADOF intypt en op zoek klikt. De correcte organisatie verschijnt nu in de gebruiksverklaring, waarvan u vervolgens de relevante velden invult en onderaan op verklaar klikt. U kunt best de gebruiksverklaring invullen samen met uw arts op het ogenblik dat u de medicatie krijgt toegediend of voorgeschreven. Sporters (zowel elitesporters als niet-elitesporters) moeten het gebruik ervan, net zoals van alle genomen of toegediende geneesmiddelen, melden aan de controlearts tijdens de dopingcontrole. Intramusculaire en intraveneuze inspuitingen vereisen wel een toestemming wegens therapeutische noodzaak. Alle informatie hierover kunt u terugvinden via

24 Wijzigen van verblijfsgegevens via SMS: Een SMS functie is toegevoegd aan ADAMS. Wanneer er geen internet voorhanden is, kunt u de whereabouts aanpassen via GSM of PDA (enkel te gebruiken indien u niet anders kunt!!!). Hoe gaat u tewerk? - Voer in ADAMS (vooraf, wanneer u nog toegang tot internet hebt) vanop het scherm Mijn Profiel onder de beschrijving contact bijzonderheden uw GSM nummer in. Doe dit door eerst rechtsboven op bewerken te klikken (vorm +32 ), selecteer mobiel bij type telefoon en vink gebruik SMS aan. Sla alles op. - Een knop testaansluiting verschijnt. Wanneer u hierop klikt, ontvangt u een SMS met de vraag een code bestaande uit 3 cijfers te Sms en naar (let op: u krijgt slechts 24u de tijd om deze boodschap uit te voeren, later moet een nieuwe testaanvraag gebeuren) - Wanneer de configuratie met de code bevestigd is, zal test OK naast testaansluiting verschijnen. (let op: mogelijks enige vertraging!) - Via telefoonnummer toevoegen kunt u tot 3 nummers invoeren. Elk GSM-nummer moet afzonderlijk bevestigd worden. - Uw GSM-nummer is nu aan uw ADAMS-profiel gelinkt. - Maak een SMS op met vermelding van de wijziging en verzend het bericht naar Het bericht wordt automatisch als bijlage aan uw kalender toegevoegd. (let op: mogelijks enige vertraging!) en is bijgevolg zichtbaar voor controle-instanties. - Wanneer u zich nadien via een computer aanmeldt in ADAMS, zal gevraagd worden het gewijzigde kwartaal, ter bevestiging, opnieuw in te dienen. Enkele bemerkingen: - Dit systeem mag enkel gebruikt worden om aanpassingen door te geven wanneer geen internet voorhanden is. - Een SMS kan slechts aangewend worden om wijzigingen aan eerder ingediende kwartalen te melden. Het blijft noodzakelijk om de kwartalen via de computer door te geven. - De prijs per bericht bedraagt ongeveer 0,40/SMS. - ADAMS geeft in zijn bijlage het Canadese uur van verzenden weer! Het effectieve Belgische verzenduur is 6 uur later!!! Voorbeeld: From: 32 To: Provider date: 13-Feb :03 Canadese tijd (GMT-5) -> SMS verzonden op 13-Feb-09 om 08:03 Belgische tijd (GMT+1)!! Content: 13/02/2009 Test 8. Informatie Vragen Problemen Meer informatie op Vragen? Loginproblemen? Wachtwoord vergeten? Stuur een naar: ELITESPORTER@VLAANDEREN.BE Of bel: 02/ (kantooruren)

- 1 - Handleiding ADAMS individuele elitesporter

- 1 - Handleiding ADAMS individuele elitesporter - 1 - Handleiding ADAMS individuele elitesporter 1. Gebruikersinstellingen en algemene gegevens voor u begint p 2 a. Instellingen b. Aanmelden c. Gebruikersnaam/wachtwoord vergeten d. Basisgegevens 2.

Nadere informatie

- 1 - Handleiding ADAMS ploegsporter met ploegverantwoordelijke

- 1 - Handleiding ADAMS ploegsporter met ploegverantwoordelijke - 1 - Handleiding ADAMS ploegsporter met ploegverantwoordelijke 1. Gebruikersinstellingen en algemene gegevens voor u begint p 2 a. Instellingen b. Aanmelden c. Gebruikersnaam/wachtwoord vergeten d. Basisgegevens

Nadere informatie

02/553.68.79 (KANTOORUREN)

02/553.68.79 (KANTOORUREN) 1 Handleiding ADAMS Ploegverantwoordelijke met ploegaccount 1. Gebruikersinstellingen en algemene gegevens voor u begint p 2 a. Instellingen b. Aanmelden c. Gebruikersnaam/wachtwoord vergeten d. Basisgegevens

Nadere informatie

- 1 - Handleiding ADAMS individuele elitesporter

- 1 - Handleiding ADAMS individuele elitesporter - 1 - Handleiding ADAMS individuele elitesporter 1. Gebruikersinstellingen en algemene gegevens voor u begint p 2 a. Instellingen b. Aanmelden c. Gebruikersnaam/wachtwoord vergeten d. Basisgegevens 2.

Nadere informatie

02/ (KANTOORUREN)

02/ (KANTOORUREN) 1 Handleiding ADAMS Federatieverantwoordelijke 1. Gebruikersinstellingen en algemene gegevens voor u begint p 2 a. Instellingen b. Aanmelden c. Gebruikersnaam/wachtwoord vergeten d. Basisgegevens 2. Basisscherm

Nadere informatie

Elitesporters Whereabouts en ADAMS Dopingcontroles

Elitesporters Whereabouts en ADAMS Dopingcontroles Elitesporters Whereabouts en ADAMS Dopingcontroles Brussel - 30 november 2010 Elitesporters lid van een door het IOC erkende internationale sportvereniging en die beantwoordt aan één of meer van de volgende

Nadere informatie

PhPlist Gebruikers Handleiding

PhPlist Gebruikers Handleiding PhPlist Gebruikers Handleiding Auteur: Sander Duivenvoorden Bedrijf: Buildnet webservices E-mail: support@buildnet.nl Datum: 23-09-2008 Laatste wijziging: 17-10-2008 Versie: 1.1 1 Inleiding Het verzenden

Nadere informatie

HANDLEIDING ZORGBOERDERIJEN E-LOKET VOOR VOORZIENINGEN / CLB S

HANDLEIDING ZORGBOERDERIJEN E-LOKET VOOR VOORZIENINGEN / CLB S //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// HANDLEIDING ZORGBOERDERIJEN E-LOKET VOOR

Nadere informatie

UIT-DATABANK. Hoe gratis jouw activiteit toevoegen om een groter publiek te bereiken. Handleiding. Vragen?

UIT-DATABANK. Hoe gratis jouw activiteit toevoegen om een groter publiek te bereiken. Handleiding. Vragen? Ui UIT-DATABANK Hoe gratis jouw activiteit toevoegen om een groter publiek te bereiken Handleiding Vragen? shari.platteeuw@co7.be UiT-databank: what s in a name? Als erfgoedvereniging is het van belang

Nadere informatie

HANDLEIDING store2actions. Online-beheer van uw voorraad

HANDLEIDING store2actions. Online-beheer van uw voorraad HANDLEIDING 2actions Online-beheer van uw voorraad U heeft 2 manieren om in te loggen op onze website : via de klantenruimte op www.services2actions.com of rechtstreeks via de link www.2actions.com De

Nadere informatie

Handleiding Informat. v1.0

Handleiding Informat. v1.0 Handleiding Informat v1.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Afspraken... 3 2. Aanmelden... 3 3. Afwezigheden invullen... 5 3.1 Afwezigheden code Z, B, R, D... 5 3.1.1 Inbrengen... 5 3.1.2 Wijzigen...

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

Handleiding. Webtoepassingen. Juli/2014. Vzw Stijn Breugelweg Overpelt

Handleiding. Webtoepassingen. Juli/2014. Vzw Stijn Breugelweg Overpelt Handleiding Webtoepassingen Juli/2014 Vzw Stijn Breugelweg 200 3900 Overpelt Inhoudsopgave 1. AANMELDEN... 1 1.1. Authenticatiekeuze... 1 1.2. Aanmelden met identiteitskaart... 1 1.2.1. Kaartlezer installeren...

Nadere informatie

Ariba Supplier Self-Registation

Ariba Supplier Self-Registation Over dit document Wanneer uw bedrijf geselecteerd is als Elia leverancier, wordt het geregistreerd in het Elia systeem zodat een bestelbon kan uitgestuurd worden. De eerste stap is dat u zich aanmeldt

Nadere informatie

Handleiding Sociale kaart. Vlaams Brabant en Hoofdstedelijk Gewest Brussel

Handleiding Sociale kaart. Vlaams Brabant en Hoofdstedelijk Gewest Brussel Handleiding Sociale kaart Vlaams Brabant en Hoofdstedelijk Gewest Brussel Opgesteld door Dennis Servaas bijgewerkte versie januari 2012 1 Inhoudsopgave 1. Aanmelden... 3 2. Zoekfilters... 4 3. Fiches bekijken...

Nadere informatie

2. INLOGGEN INLOGGEN'

2. INLOGGEN INLOGGEN' 1. DIGITALEWEEK.BE Alle activiteiten die tijdens de Digitale Week plaatsvinden, worden verzameld op de website van de Digitale Week. De deadline om activiteiten in te voeren is 7 maart 2014. 2. INLOGGEN

Nadere informatie

Handleiding Basisschoolnet.nl (voor ouders en leerkrachten)

Handleiding Basisschoolnet.nl (voor ouders en leerkrachten) Handleiding Basisschoolnet.nl (voor ouders en leerkrachten) Basisschoolnet Apeldoorn Inhoudsopgave: Aanmelden (voor ouders) pag. 2 Profiel pag. 9 Groepen pag. 14 Contacten pag. 20 Berichten pag. 23 Foto

Nadere informatie

Sdu Jurisprudentie Handleiding

Sdu Jurisprudentie Handleiding Sdu Jurisprudentie Handleiding Inloggen Om in te loggen, klikt u op de knop Log in in de rechterbovenhoek van het scherm. Vul vervolgens uw gebruikersnaam in en klik op Log in. Er wordt nu gevraagd om

Nadere informatie

Handleiding mijn.siloah.nl

Handleiding mijn.siloah.nl Handleiding mijn.siloah.nl Siloah biedt de mogelijkheid om uw begeleidingsplan en de dagelijkse rapportage, of dit van de cliënt waarvan u vertegenwoordiger bent, in te zien. Voor het inloggen heeft u

Nadere informatie

HANDLEIDING LEVERANCIERS PORTAAL

HANDLEIDING LEVERANCIERS PORTAAL HANDLEIDING LEVERANCIERS PORTAAL Inhoudstafel 1. Inloggen... 4 2. Paswoord vergeten... 4 2.1. Afmelden 2.2. Meat&More/Buurtslagers 3. Contact... 5 4. Mijn gegevens... 5 4.1. Bedrijfsgegevens 4.2. Logingegevens

Nadere informatie

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW HANDLEIDING In het kort Deze handleiding helpt u om stapsgewijs uw partijopgave te doen. Mochten er nog vragen zijn naar aanleiding van deze handleiding, dan kunt u altijd telefonisch

Nadere informatie

Handleiding voor vormingsverstrekkers

Handleiding voor vormingsverstrekkers www.fbz-pc314.be Handleiding voor vormingsverstrekkers Inhoudstafel 1. REGISTREREN... 3 2. AANMELDEN... 5 3. WACHTWOORD VERGETEN... 7 4. WACHTWOORD WIJZIGEN... 7 5. UW VORMINGEN BEHEREN... 8 5.1. EEN NIEUWE

Nadere informatie

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop... 1 Inleiding... 3 Inloggen... 4 Wachtwoord vergeten... 4 Gebruikersnaam vergeten... 5 Nog geen klant?...

Nadere informatie

Handleiding Sporter 1.

Handleiding Sporter 1. Handleiding Sporter 1. 2. Inhoudsopgave Aanmelden Talentvolgsysteem Dotcombond... 6 Inloggen... 6 1ste keer inloggen... 6 Wachtwoord vergeten... 6 Wachtwoord wijzigen... 6 Sporter rol... 7 Sporter profiel...

Nadere informatie

De controlekaart volledige werkloosheid

De controlekaart volledige werkloosheid De controlekaart volledige werkloosheid Mobiele Versie Gebruikershandleiding Inhoudstafel Toegang 4 Algemene beschrijving 6 Bovenaan 7 Het logo van de uitbetalingsinstelling 7 De PDF downloaden 7 Instellingen

Nadere informatie

BRICONweb voor de club

BRICONweb voor de club BRICONweb voor de club Starten met BW! 3 Aanmelden! 4 Registreren! 4 Club verantwoordelijke! 5 Bestaande club! 5 Nieuwe club aanmaken! 5 Aanmaken wedstrijd! 6 Betekenis icoontjes! 7 Inkorven! 8 Aantallen

Nadere informatie

Registreren als Elia leverancier op Ariba met uitnodiging

Registreren als Elia leverancier op Ariba met uitnodiging Registreren als Elia leverancier op Ariba met uitnodiging Over dit document Wanneer een aankoper van Elia een sourcing event publiceert en u uitnodigt om deel te nemen, ontvangt u een uitnodiging via e-

Nadere informatie

1. Inloggen. 2. Toegang tot uw agenda

1. Inloggen. 2. Toegang tot uw agenda 1. Inloggen Afspraak op www.adams.wada-ama.org Voer uw identificatiegegevens in*, ontvangen in uw kennisgevingsbrief over uw kwalificatie als elitesporter Wanneer u voor het eerst inlogt, zal ADAMS u vragen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Tropaz

Gebruikershandleiding Tropaz Gebruikershandleiding Tropaz Zorginstellingen November, 2018 Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 2. Inloggen... 4 2.1 2.1 De eerste keer aanmelden... 4 2.2 Aanmeldscherm... 5 2.3 2.3 Wachtwoord vergeten of

Nadere informatie

Handleiding mijn.svro.nl

Handleiding mijn.svro.nl Handleiding mijn.svro.nl SVRO biedt de mogelijkheid om uw zorgplan en de dagelijkse rapportage, of dit van de cliënt waarvan u vertegenwoordiger bent, in te zien. Voor het inloggen heeft u nodig: - Computer

Nadere informatie

Handleiding Vivium Cliëntportaal

Handleiding Vivium Cliëntportaal Handleiding Vivium Cliëntportaal Het cliëntportaal is een online omgeving waarin u makkelijk, snel en veilig actuele gegevens over uw zorg kunt raadplegen. Vivium houdt uw dossier bij in het Elektronisch

Nadere informatie

Handleiding voor leidinggevenden Jaargesprekken voeren via het SBA Leerplein

Handleiding voor leidinggevenden Jaargesprekken voeren via het SBA Leerplein Handleiding voor leidinggevenden Jaargesprekken voeren via het SBA Leerplein Account aanmaken/ inloggen 1. Ga naar sbaweb.nl en klik in de onderstaande banner op de homepage op Wat is het leerplein? als

Nadere informatie

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding De Liemers Helpt Partner handleiding Je kunt de actuele versie van onze handleiding downloaden op: http://www.deliemershelpt.nl/partner-worden/partner-worden.html Registreren Om een account aan te maken

Nadere informatie

1. Inloggen. 2. Toegang tot uw agenda

1. Inloggen. 2. Toegang tot uw agenda 1. Inloggen Afspraak op www.adams.wada-ama.org Voer uw identificatiegegevens in*, ontvangen in uw kennisgevingsbrief over uw kwalificatie als elitesporter Wanneer u voor het eerst inlogt, zal ADAMS u vragen

Nadere informatie

Cliënten handleiding PwC Client Portal

Cliënten handleiding PwC Client Portal Cliënten handleiding PwC Client Portal Mei 2011 (1) 1. Portal van de cliënt Deze beschrijving gaat ervan uit dat u beschikt over inloggegevens voor de portal en over de url van de portal website. Als u

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Startscherm trainer

SportCTM 2.0 Startscherm trainer SportCTM 2.0 Startscherm trainer Inloggen Webapplicatie Via inlog.dotcomsport.com kun je in inloggen op de webapplicatie van het SportCTM. Wij adviseren onderstaande browsers Windows: Internet Explorer,

Nadere informatie

Handleiding e-learning cursus BBS voor tankreinigers

Handleiding e-learning cursus BBS voor tankreinigers Handleiding e-learning cursus BBS voor tankreinigers Voor u ligt de beknopte handleiding voor de e-learning cursus BBS voor tankreinigers. Deze handleiding beschrijft in de belangrijkste stappen welke

Nadere informatie

Handleiding Mezzedo.nl

Handleiding Mezzedo.nl Handleiding Mezzedo.nl voor deelnemers (Versie juli 2014) Deze handleiding vindt u ook op: www.resultaatmeetsysteem.nl 1 Inhoud Korte introductie... 3 Over de handleiding... 3 Let op (info over browser)...

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 INHOUD 1 Inleiding 3 1.1 De drie categorieën 3 2 Inloggen op MaakJeTraining 4 2.1 Registreren op MaakJeTraining 4 2.2 Inloggen met account 5 2.3 Veranderingen

Nadere informatie

HANDLEIDING RAPPORTEN

HANDLEIDING RAPPORTEN HANDLEIDING RAPPORTEN Versie 2.0 dd 13/10/2014 Versie 2.1 dd 03/04/2015 Inhoudstabel VAN START MET DE RAPPORTEN... 2 1 EEN TOETS TOEVOEGEN... 3 MOGELIJKHEID 1: PROEVEN PER KLAS... 3 MOGELIJKHEID 2: INVOEREN

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR MEDEWERKERS

HANDLEIDING VOOR MEDEWERKERS HANDLEIDING VOOR MEDEWERKERS Bent u een nieuwe gebruiker? Als u surft naar medewerker.mydranouter.be komt u op deze pagina. Als u zich al eens eerder hebt ingeschreven op MyDranouter, kan u met die gegevens

Nadere informatie

Handleiding Trainer 1.

Handleiding Trainer 1. Handleiding Trainer 1. 2. Inhoudsopgave Aanmelden Talentvolgsysteem Dotcombond... 6 Inloggen... 6 1ste keer inloggen... 6 Wachtwoord vergeten... 6 Wachtwoord wijzigen... 6 Trainer rol... 7 Team status...

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Sporter

SportCTM 2.0 Sporter SportCTM 2.0 Sporter APP Inloggen Dotcomsport heeft ter ondersteuning van de dagelijkse praktijk ook een APP ontwikkeld, om data invoer te vereenvoudigen. Deze APP ondersteunt de onderdelen; Agenda (invoer

Nadere informatie

MIJN KREDIET HANDLEIDING

MIJN KREDIET HANDLEIDING Biedt uitkomst HANDLEIDING MIJN KREDIET Biedt uitkomst Handleiding Mijn Krediet Wat is Mijn Krediet? Aanmelden voor Mijn Krediet Inloggen in Mijn Krediet Wachtwoord vergeten? Gebruikersnaam vergeten? De

Nadere informatie

SnelStart. Stappenplan. SBR btw-aangifte met SnelStart 12. Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Status: Definitief Auteur: Selfservice

SnelStart. Stappenplan. SBR btw-aangifte met SnelStart 12. Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Status: Definitief Auteur: Selfservice SnelStart Stappenplan SBR btw-aangifte met SnelStart 12 Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Inleiding Vanaf 1 januari 2014 is het verplicht om de btw-aangifte te versturen volgens de Standard Business Reporting

Nadere informatie

Handleiding Mezzedo.nl

Handleiding Mezzedo.nl Handleiding Mezzedo.nl voor deelnemers (Versie 26 augustus 2014) Deze handleiding vindt u ook op: www.resultaatmeetgroep.nl Weten waar je staat en waar je naar toe gaat? 1 Inhoud Korte introductie... 3

Nadere informatie

GEBRUIK VAN QNAP-BTB

GEBRUIK VAN QNAP-BTB GEBRUIK VAN QNAP-BTB Inloggen Klik op de link die u ontvangen hebt via mail startend met https:// Vul op deze pagina uw logingegevens in die u via mail ontvangen hebt. Klik nu op File Station 1 Nu krijg

Nadere informatie

OneDrive voor bedrijven en scholen

OneDrive voor bedrijven en scholen OneDrive voor bedrijven en scholen V1.0 26 juni 2014 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Eerste aanmelding... 3 Aanmaken van een nieuwe folder... 4 Toevoegen van een document.... 5 1. Het documenten aanmaken

Nadere informatie

IMPULSFONDS VOOR HET MIGRANTENBELEID

IMPULSFONDS VOOR HET MIGRANTENBELEID IMPULSFONDS VOOR HET MIGRANTENBELEID HANDLEIDING VOOR DE WEBAPPLICATIE Op deze pagina s vindt u de nodige informatie om te werken met de webapplicatie van het Impulsfonds. Wij raden u aan om deze pagina

Nadere informatie

Handleiding Solera Digitaal Paspoort

Handleiding Solera Digitaal Paspoort Handleiding Solera Digitaal Paspoort Solera 2018 Op alle door Solera verleende diensten en door Solera geleverde producten zijn de algemene voorwaarden van Solera Nederland B.V. van toepassing. U kunt

Nadere informatie

- stappenplan - INLOGGEN op

- stappenplan - INLOGGEN op - stappenplan - INLOGGEN op Surf naar www.cobelguard-online.be Vul login en paswoord in. Op de e-mail die je ontvangen hebt vind je je paswoord. Als je inlogt op je site, zal je ook automatisch het site

Nadere informatie

Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten. MijnOffice365 Beheerdershandleiding

Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten. MijnOffice365 Beheerdershandleiding Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten MijnOffice365 Beheerdershandleiding Inhoud Wat is MijnOffice365? 2 Inloggen op MijnOffice365 3 Een nieuw domein toevoegen aan uw Microsoft Office 365-account

Nadere informatie

Handleiding leden Inclusieve Ondernemingen en Maatschappelijke Organisaties

Handleiding leden Inclusieve Ondernemingen en Maatschappelijke Organisaties Handleiding leden Inclusieve Ondernemingen en Maatschappelijke Organisaties Ledenaccount beheren We stuurden je een e-mail met een gebruikersnaam, een wachtwoord en eenmalige link die je naar de pagina

Nadere informatie

Leerlingen inschrijven portal Centrale Eindtoets

Leerlingen inschrijven portal Centrale Eindtoets Leerlingen inschrijven portal Centrale Eindtoets Helpdesk Centrale Eindtoets Het gebruik van de portal Centrale Eindtoets wordt ondersteund door de helpdesk Centrale Eindtoets. Bereikbaar op werkdagen

Nadere informatie

Create Your Locksystem

Create Your Locksystem Create Your Locksystem Gebruikershandleiding Wendy Caers CVO Antwerpen Inhoudstafel Inhoudstafel 2 Het programma starten 3 Profielen Profiel aanmaken Profiel wijzigen Profiel verwijderen Sluitplannen Sluitplan

Nadere informatie

Taxis Pitane Link. (gebruikershandleiding) Censys BV - Eindhoven

Taxis Pitane Link. (gebruikershandleiding) Censys BV - Eindhoven Taxis Pitane Link (gebruikershandleiding) Censys BV - Eindhoven Inhoud Wat is Taxis Pitane Link?... 4 Inloggen in Taxis Pitane Link... 5 Wachtwoord vergeten... 6 Startscherm of hoofdmenu... 7 Helpvensters

Nadere informatie

Handleiding Cliëntportaal

Handleiding Cliëntportaal 1. Inloggen 1. Open het cliëntportaal via het internet: https://zellingen.mijncaress.nl Eventueel kunt u deze link opslaan als favoriete pagina bij de browser die u gebruikt. 2. Vul uw gebruikersnaam en

Nadere informatie

Handleiding competitie.nevobo.nl

Handleiding competitie.nevobo.nl De competitiewebsite, welke via http://competitie.nevobo.nl/ te bereiken is, wordt steeds belangrijker in de volleybalcompetities van de Nevobo. In dit document vindt u informatie over de werking van deze

Nadere informatie

Documentatiebundel Sfta Versturen en ontvangen van grote mails door gebruik te maken van "sfta.vmm.be"

Documentatiebundel Sfta Versturen en ontvangen van grote mails door gebruik te maken van sfta.vmm.be Documentatiebundel Sfta Versturen en ontvangen van grote mails door gebruik te maken van "sfta.vmm.be" Inhoud 1. Inleiding 3 2. Hoe als extern persoon een mail met gro(o)t(e) bestand(en) versturen naar

Nadere informatie

Handleiding Cliëntportaal

Handleiding Cliëntportaal 1. Inloggen 1. Open het cliëntportaal via het internet: https://zorgcirkel.mijncaress.nl Eventueel kunt u deze link opslaan als favoriete pagina bij de browser die u gebruikt. 2. Vul uw gebruikersnaam

Nadere informatie

MYMERODE Gebruikershandleiding Versie: 1.0

MYMERODE Gebruikershandleiding Versie: 1.0 1 MYMERODE Gebruikershandleiding Versie: 1.0 hcmerode@gmail.be www.hcmerode.be Inhoudstafel Wat is ONLI MYMERODE?... 2 Mijn account... 2 Hoe een login aanvragen?... 2 Foto s... 3 Persoonlijke foto... 3

Nadere informatie

Aanmelden Familiehulp mailbox

Aanmelden Familiehulp mailbox Handleiding Familiehulp email Aanmelden Familiehulp mailbox Inhoud 1 Algemeen... 1 2 Laten we starten... 2 3 Aanmelden op je Familiehulp mail... 8 4 Je wachtwoord vergeten en andere problemen... 10 4.1

Nadere informatie

In drie stappen uw Partijenpost versturen met MijnPost

In drie stappen uw Partijenpost versturen met MijnPost In drie stappen uw Partijenpost versturen met MijnPost MijnPost is een online omgeving waar u snel en gemakkelijk gratis al uw postzaken kunt regelen. Zoals de verzending van uw Partijenpost. Met MijnPost

Nadere informatie

TIME2MATCH.COM INSCHRIJVEN

TIME2MATCH.COM INSCHRIJVEN TIME2MATCH.COM INSCHRIJVEN Op de time2match.com pagina van uw club klikt u in de linkerkolom op "Reeksen". Vervolgens klikt u op de "Inschrijven"-knop van de reeks waar aan u wenst deel te nemen. U krijgt

Nadere informatie

Inleiding. Instellingen. Agendamodule

Inleiding. Instellingen. Agendamodule Inleiding Instellingen Agendamodule Inhoudsopgave 1. Starten in Omniwize 2 a) opstarten en inloggen 2 b) mijn profiel wijzigen (enkel nodig bij eerste gebruik) 2 2. Een kleine rondleiding door het programma

Nadere informatie

Handleiding NZa-portaal. voor zorgaanbieders

Handleiding NZa-portaal. voor zorgaanbieders Handleiding NZa-portaal voor zorgaanbieders Versie 1, 30 maart 2011 Inhoud 1. Starten 3 2. Algemene zorgaanbiederspagina 5 3. Download NZa-bestanden 6 4. Individuele zorgaanbiederspagina 7 5. Downloaden

Nadere informatie

Gebruikersregistratie

Gebruikersregistratie Handleiding voor gebruikers 8 januari 2018 Versie 2.1 INHOUDSOPGAVE 1. Over deze handleiding 4 1.1 Voor wie 4 1.2 Gebruik iconen 4 2. Aan de slag met 5 3. Gebruikersprofiel zoeken 6 3.1 Zoeken 6 3.2 Zoekresultaten

Nadere informatie

B. Werkwijze 2 blz Inschrijven voor activiteiten blz. 22

B. Werkwijze 2 blz Inschrijven voor activiteiten blz. 22 1 HANDLEIDING 1. Registreren van klanten / aanmaak account voor het reserveren van sportinfrastructuur blz. 1 A. Werkwijze 1 Registreren: blz. 1 Geregistreerd: blz. 6 Mijn profiel aanpassen en vervolledigen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Cliëntportaal

Gebruikershandleiding. Cliëntportaal Cliëntportaal Versie 2.0 februari 2017 Inloggen op het cliëntportaal Ga naar de website www.mijnsevagram.nl Klik op de knop Cliënten Login. U krijgt nu het volgende scherm te zien. Vul bij het eerste veld

Nadere informatie

Werkinstructie Voortgangsverslag maken

Werkinstructie Voortgangsverslag maken Werkinstructie Voortgangsverslag maken In Mijn Rechtspraak - Toezicht Voortgangsverslagen dient u in via Mijn Rechtspraak Toezicht. Voor een cluster van zaken, dient u per zaak een voortgangsverslag in.

Nadere informatie

MijnOffice365 Beheerdershandleiding.

MijnOffice365 Beheerdershandleiding. MijnOffice365 Beheerdershandleiding. Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten. 1504046-2662 Inhoud. Wat is MijnOffice365? 2 Inloggen op MijnOffice365 3 Een nieuw domein toevoegen aan uw Microsoft

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Near patient Testing

Gebruikershandleiding. Near patient Testing Gebruikershandleiding Near patient Testing Contactgegevens: Trombosedienst Bravis Telefoon: (088) 70 68 000 2 Inhoudsopgave 1. Algemeen... 4 2. Inloggen... 4 2.1 De eerste keer aanmelden... 4 2.2 Aanmeldscherm...

Nadere informatie

Augustus Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid

Augustus Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid Augustus 2018 Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid Augustus 2018 Inhoudsopgave Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid... 3 Account aanmaken... 4 Gegevens invullen... 5 Home pagina... 6 Mijn

Nadere informatie

HANDLEIDING WEBAPPLICATIE SCHULDBEMIDDELING

HANDLEIDING WEBAPPLICATIE SCHULDBEMIDDELING HANDLEIDING WEBAPPLICATIE SCHULDBEMIDDELING Datum: 13/01/2016 - Versie: 3.0 Auteur: Vlaamse overheid Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Afdeling Welzijn en Samenleving Tel 02 553 33 30 - Mail

Nadere informatie

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Externe toegang met ESET Secure Authentication Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 1 Inleiding:... 2 Stap 1: Download eenmalig Eset Secure Authentication op uw smartphone...

Nadere informatie

Handleiding vacaturebank voor organisaties

Handleiding vacaturebank voor organisaties Handleiding vacaturebank voor organisaties Wilt u graag uw organisatie aanmelden voor onze vacaturebank? Weet u niet hoe u vacatures op onze website (www.mikado-vc.nl) kunt toevoegen? Of krijgt u een melding

Nadere informatie

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

Online aanvragen - Gebruikershandleiding. Online aanvragen Gebruikershandleiding

Online aanvragen - Gebruikershandleiding. Online aanvragen Gebruikershandleiding Online aanvragen Gebruikershandleiding 01 / 11 Online aanvragen Gebruikershandleiding Inhoud Inloggen registreren Wachtwoord vergeten Mijn account Mijn account - Functies Het aanvraagformulier Het aanvraagformulier

Nadere informatie

Handleiding Magister voor ouders en leerlingen (versie 1.2)

Handleiding Magister voor ouders en leerlingen (versie 1.2) Handleiding Magister voor ouders en leerlingen (versie 1.2) De school biedt ouders en leerlingen de mogelijkheid om via internet cijfers en absenties te raadplegen. Inloggen kan rechtstreeks via het adres

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1. Dossiers 2.2. Processen 2.2.1. Tekst toevoegen 2.2.2. Bijlagen

Nadere informatie

GIDS Online aanvraag fytolicentie (1/09/2013; v.1)

GIDS Online aanvraag fytolicentie (1/09/2013; v.1) GIDS Online aanvraag fytolicentie (1/09/2013; v.1) Aandacht! De browsers voor optimale weergave van de applicatie zijn Internet Explorer 8 en 9. Mogelijks niet correcte weergave van de applicatie bij gebruik

Nadere informatie

HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS BEZETTINGSGEGEVENS DAGVERZORGINGSCENTRA NIET- CONFORM ARTIKEL 51

HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS BEZETTINGSGEGEVENS DAGVERZORGINGSCENTRA NIET- CONFORM ARTIKEL 51 / handleiding HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS BEZETTINGSGEGEVENS DAGVERZORGINGSCENTRA NIET- CONFORM ARTIKEL 51 / versie 2.1-13.04.2018 13.04.2018 Handleiding e-loket voor dossiers bezettingsgegevens

Nadere informatie

Nadat u bent ingelogd kunt u in het hoofdmenu kiezen voor 4 opties:

Nadat u bent ingelogd kunt u in het hoofdmenu kiezen voor 4 opties: HOME Op deze pagina kunt u inloggen op het KledingManagementSysteem (KMS) van Buurman. Bent u uw wachtwoord vergeten? U kunt het via de link klik hier opvragen, het wordt u per e-mail toegezonden. Heeft

Nadere informatie

Kentekenportal VHD Inhoud

Kentekenportal VHD Inhoud Kentekenportal VHD Inhoud Kentekenportal VHD... 1 1. Inloggen... 2 2. Overzicht aanmeldingen... 3 3. Nieuw voertuig aanmelden... 4 a. Service... 4 b. Voertuig... 5 c. Eigenaar... 6 4. Printen gegevens...

Nadere informatie

Handleiding voor het aanmaken en gebruik van een gebruikersaccount voor de website.

Handleiding voor het aanmaken en gebruik van een gebruikersaccount voor de website. Handleiding voor het aanmaken en gebruik van een gebruikersaccount voor de website. 1 Inhoud Handleiding voor het aanmaken en gebruik van een gebruikersaccount voor de website.... 1 Het registratieproces...

Nadere informatie

Hoe maak je een Onegini account?

Hoe maak je een Onegini account? Onegini gasttoegang Met Onegini kunnen gebruikers die diensten via SURFconext willen gebruiken maar niet verbonden zijn aan een instelling die is aangesloten op SURFconext, toch via SURFconext inloggen.

Nadere informatie

E-PROCUREMENT GEBRUIKERSBEHEER

E-PROCUREMENT GEBRUIKERSBEHEER E-PROCUREMENT GEBRUIKERSBEHEER HANDLEIDING VOOR AANKOPERS GEBRUIKSVOORWAARDEN Rechten De FOD Personeel en Organisatie behoudt alle rechten (waaronder auteursrechten, merkrechten en octrooien) met betrekking

Nadere informatie

/ handleiding. /versie /05/2019

/ handleiding. /versie /05/2019 / handleiding HANDLEIDING E-LOKET BERICHTEN EN CONTACTEN /versie 1.0 27/05/2019 Inhoudstafel 1 Inleiding 3 2 De Contactenmodule 4 2.1 Mijn organisatiegegevens beheren 4 2.1.1 Organisatiegegevens beheren

Nadere informatie

Online registratietool. Handleiding voor deelnemers

Online registratietool. Handleiding voor deelnemers Online registratietool 2 Handleiding voor deelnemers Inhoudstafel 3 FAQ: veelgestelde vragen p 4 Registreren als nieuwe gebruiker p 10 Aanmelden na registratie p 14 Stappen ingeven p 17 Meer info over

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Aanmelden via het Foodweb portaal

Gebruikershandleiding Aanmelden via het Foodweb portaal Gebruikershandleiding Aanmelden via het Foodweb portaal Het inloggen via Foodweb is vanaf 14 december 2017 gewijzigd. Hier leest u wat u moet doen als operator om via ons nieuw Foodweb portaal toegang

Nadere informatie

Project Woningcorporaties Open Source Initiatief Gebruikers handleiding: Verkoop

Project Woningcorporaties Open Source Initiatief Gebruikers handleiding: Verkoop Project Woningcorporaties Open Source Initiatief Gebruikers handleiding: Verkoop Datum uitgave: 27-01-2009 Deze handleiding is specifiek geschreven voor de verkoop afdeling. Gebruikers handleiding Project

Nadere informatie

Outlook Web App 2010 XS2office

Outlook Web App 2010 XS2office Handleiding Outlook Web App 2010 XS2office Toegang tot uw contacten, adressen en e-mail berichten via internet XS2office Versie: 22 juli 2014 Helpdesk: 079-363 47 47 Handleiding OWA Helpdesk: 079-363 47

Nadere informatie

gratis een unieke domeinnaam voor uw project die gekoppeld is aan uw persoonlijke Windows Live Space

gratis een unieke domeinnaam voor uw project die gekoppeld is aan uw persoonlijke Windows Live Space Beste ondernemende leerkracht/docent U heeft onlangs uw schoolproject voor de UNIZO Prijs Ondernemende School 2008 ingeschreven. Niet enkel maakt u kans op een mooie prijzenpot: UNIZO biedt u i.s.m. met

Nadere informatie

Handleiding Licentieserver voor beheerders

Handleiding Licentieserver voor beheerders Handleiding Licentieserver voor beheerders 1. Beheerder aanmaken via Site- of PackID Je krijgt van Sensotec of van je dealer een e-mail met de bevestiging dat er een abonnement werd aangemaakt. In die

Nadere informatie

HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS BEZETTINGSGEGEVENS DAGVERZORGINGSCENTRA VOOR PALLIATIEVE VERZORGING

HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS BEZETTINGSGEGEVENS DAGVERZORGINGSCENTRA VOOR PALLIATIEVE VERZORGING / handleiding HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS BEZETTINGSGEGEVENS DAGVERZORGINGSCENTRA VOOR PALLIATIEVE VERZORGING / versie 2.0-13.04.2018 13.04.2018 Handleiding e-loket voor dossiers bezettingsgegevens

Nadere informatie

Handleiding registratiesysteem

Handleiding registratiesysteem Handleiding registratiesysteem Deze handleiding geeft u uitleg over het registratiesysteem van Bas. De stappen die doorlopen moeten worden om via het klachtenformulier een klacht of vraag in te dienen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Taxshelter applicatie

Gebruikershandleiding Taxshelter applicatie Gebruikershandleiding Taxshelter applicatie 1. Website http://cjsmtaxshelter.vlaanderen.be/ 2. Registratrieprocedure Voordat er een taxshelter dossier ingediend kan worden, dient u zich eerst te registreren

Nadere informatie

Europese beroepskaart Handleiding voor professionals

Europese beroepskaart Handleiding voor professionals Europese beroepskaart Handleiding voor professionals 28 september 2018 Versie 1 Europese Commissie DG GROW R2 Europese beroepskaart Handleiding Europese beroepskaart Handleiding Versies Datum Versienummer

Nadere informatie

Handleiding Employ UrenOnline Werknemers

Handleiding Employ UrenOnline Werknemers Handleiding Employ UrenOnline Werknemers Versie 1.5 mei 2013 Pagina 1 van 9 Inhoudsopgave 1. Inloggen in Employ UrenOnline 4 2. Uren invoeren 6 3. Overige functionaliteiten Employ UrenOnline 9 4. Contactgegevens

Nadere informatie