02/ (KANTOORUREN)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "02/553.68.79 (KANTOORUREN)"

Transcriptie

1 1 Handleiding ADAMS Ploegverantwoordelijke met ploegaccount 1. Gebruikersinstellingen en algemene gegevens voor u begint p 2 a. Instellingen b. Aanmelden c. Gebruikersnaam/wachtwoord vergeten d. Basisgegevens 2. Profiel sporter vervolledigen p 5 3. Verplichte locatiebeschrijvingen in de individuele account van de sporter p 9 a. Locatiebeschrijvingen aanmaken b. Kalender invullen c. Wijzigen van verblijfsgegevens d. Kopiëren van locatiebeschrijvingen 4. Invoeren van team whereabouts / team verblijfsgegevens in de ploegaccount p 17 a. Startscherm b. Locatiebeschrijvingen c. Whereabouts/verblijfplaatsen toevoegen d. Kalender afdrukken e. Bijlagen toevoegen 5. Bevestiging/indienen groepsgegevens in de individuele account van ploegsporter p Gebruiksverklaring Toestemming wegens Therapeutische Noodzaak p Informatie vragen problemen p 27 ELITESPORTER@VLAANDEREN.BE 02/ (KANTOORUREN) Vlaamse Overheid Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media Team Medisch Verantwoord Sporten Arenbergstraat Brussel

2 2 1.a. Instellingen 1. Gebruikersinstellingen en algemene gegevens voor u begint Voor u zich de eerste keer aanmeldt in ADAMS, controleer volgende gegevens: Ga na welke browserversie u gebruikt. ADAMS gebruikt Microsoft Internet Explorer Versie 5.5 of hoger; Netscape Versie 6.0 of hoger; AOL V 7.0 of Firefox. Om na te gaan welke versie u gebruikt, klik op Help /About in het standaardmenu van uw browser. Indien u nog over een oudere versie beschikt, kunt u een gratis upgrade downloaden op een van de volgende websites: Indien er een popupblocker geïnstalleerd is, schakel deze dan uit. 1.b. Aanmelden Wanneer u zich aanmeldt in ADAMS, neem dan steeds de S op in het https deel van het webadres, zoniet zult u geen toegang krijgen tot het systeem. U krijgt volgend aanmeldscherm: De URL van ADAMS is: Voer uw gebruikersnaam en paswoord in en klik op de login toets om u aan te melden. Als u de eerste maal inlogt, zal onmiddellijk gevraagd worden om uw paswoord te wijzigen. Uw nieuw paswoord moet minstens 8 karakters (cijfers en/of letters) tellen.

3 3 Na bevestiging van uw paswoord krijgt u opnieuw het inlogscherm. Log opnieuw in met uw gebruikersnaam en uw nieuw, zelfgekozen paswoord. U alleen kent dit nieuwe paswoord. Onthoud het dus goed! Indien u dit wenst, kunt u de taal wijzigen door rechtsboven op het scherm op uw naam te klikken (naast LogOut).. 1.c. Gebruikersnaam/wachtwoord vergeten? U bent uw gebruikersnaam en/of wachtwoord vergeten Gelieve een bericht te sturen naar elitesporter@vlaanderen.be (niet op wachtwoord vergeten? klikken, het bericht hiervan komt niet bij de juiste beheerder op Vlaams niveau toe), of via telnr. 02/ (tijdens de werkuren). Uw toegang tot het gebruikerssysteem werd geblokkeerd Indien u drie keer een onjuiste gebruikersnaam en/of paswoord ingeeft, zal de toegang tot het systeem gedurende 60 minuten geblokkeerd worden. Het systeem zal hiervan geen melding maken om veiligheidsredenen. Indien u zich toch binnen deze tijdspanne wil aanmelden, contacteer de beheerder van ADAMS. Contactgegevens beheerder: elitesporter@vlaanderen.be of via telnr. 02/ (tijdens de werkuren).

4 4 Unieke gebruikersnaam en paswoord Indien u zich probeert aan te melden op een ogenblik dat u reeds aangemeld bent, verschijnt volgende waarschuwing: Als u yes kiest zal de in gebruik zijnde toepassing afgesloten worden. Dit kan gebeuren wanneer ADAMS na gebruik niet correct werd afgesloten, bijvoorbeeld bij het blokkeren van de computer. Meld u opnieuw aan. PROBLEMEN/VRAGEN: ELITESPORTER@VLAANDEREN.BE 02/ (KANTOORUREN) 1.d. Basisgegevens Volgende gegevens zijn belangrijk bij het gebruik van ADAMS: Er is een TIME OUT ingebouwd in het systeem. Het systeem sluit automatisch af wanneer het gedurende 30 minuten niet meer wordt gebruikt. U moet u zich opnieuw aanmelden. De Back toets van uw browser (de toets om naar een vorige webpagina te gaan) werkt niet binnen ADAMS. U kunt enkel navigeren via het ADAMS-menu. Om terug te keren naar de Homepagina van ADAMS klikt u op het ADAMS logo links in de systeembanner. Wanneer u het programma wenst te verlaten, klik op LogOut bovenaan rechts. Zo kunt u het systeem veilig afsluiten. Tenslotte, controleer of uw schermresolutie op 1024x768 pixels staat voor een optimale weergave. U kunt dit instellen via weergave van eigenschappen in het controlepaneel van Windows (rechtermuisklik op het bureaublad eigenschappen - ga daar naar het tabblad instellingen ).

5 5 2. Profiel sporter vervolledigen Binnen de ploeg moeten duidelijke afspraken gemaakt worden welke gegevens (wedstrijden, trainingen, ) de ploegverantwoordelijke invoert, en wat de sporter zelf nog dient in te voeren in zijn individuele account (postadres, dagelijkse verblijfplaats, )! De sporter blijft immers eindverantwoordelijke voor zijn individuele ADAMS-account en de daarin ingebrachte verblijfsgegevens! In eerste instantie is het belangrijk om het profiel van de sporter te vervolledigen (officiële adres en contactgegevens). Indien de sporter hiermee akkoord gaat, kunt u als ploegverantwoordelijke dit voor de sporter doen. U moet in ADAMS inloggen met de gebruikersnaam en het paswoord van de individuele sporter. Bij een eerste gebruik van de ADAMS-record dient elke sporter een gebruiksverklaring te ondertekenen. Als er de eerste maal wordt ingelogd, zal ook onmiddellijk gevraagd worden om het paswoord te wijzigen. Het nieuwe paswoord moet minstens 8 karakters (cijfers en/of letters) tellen.

6 6 Na bevestiging van het paswoord krijgt u opnieuw het inlogscherm. Log opnieuw in met de gebruikersnaam van de sporter en het nieuwe, zelfgekozen paswoord. U alleen kent dit nieuwe paswoord, Onthoud het dus goed! Deel dit nieuwe paswoord ook mee aan de sporter, en maak afspraken! Na het inloggen komt u in het hoofdscherm terecht: U klikt op de naam van de sporter in het linkermenu of op mijn profiel. In het volgend scherm kunt u het profiel nakijken en bewerken:

7 7 Klik op bewerken (zie bovenstaand scherm), daarna kunt u op het plusteken klikken om een adres toe te voegen en in te voeren: Hier kunt u dan (meerdere) adres en contactgegevens invoeren, klik op bewaar om op te slaan:

8 8 Gelieve ook een adres op te geven, om de communicatie tussen de sporter en de ADAMS-beheerder / administratie te vergemakkelijken (bij problemen, om snel info door te sturen, mailing inzake ADAMS te kunnen doen, etc.). Als alle invoer gebeurd is, dient u rechtsonderaan of -bovenaan het scherm op bewaar te klikken!!! Het is belangrijk om deze adres en contactgegevens up-to-date te houden!!! De administratie werkt in haar officiële communicatie met de sporter met aangetekende zendingen en dan is een juist adres erg belangrijk! Een adres is belangrijk om de dagelijkse communicatie met de sporter te vergemakkelijken.

9 9 3. Verplichte locatiebeschrijvingen Binnen de ploeg moeten duidelijke afspraken gemaakt worden of de ploegverantwoordelijke deze verplichte locatiebeschrijvingen invoert (dagelijkse verblijfplaats, one-hour-testing-slot, ) in de individuele account van de sporter, of de sporter dit zelf dient in te voeren en te beheren. De sporter blijft eindverantwoordelijke voor zijn individuele ADAMS-account en de daarin ingebrachte verblijfsgegevens! Volgende plaatsbeschrijvingen zijn verplicht volgens de International Standard for Testing voor elk kwartaal in te voeren in de account van de sporter: Postadres: het huidige postadres van de sporter Dagelijkse verblijfplaats: de verblijfplaats waar de sporter overnacht. Trainingslocatie Wedstrijdlocatie Een plaatsbeschrijving wordt gebruikt om een regelmatig terugkerende activiteit van een sporter weer te geven. Het aanmaken van een plaatsbeschrijving voorkomt dat men telkens opnieuw dezelfde verblijfplaats moet aanmaken. Plaatsbeschrijvingen kunnen ingesteld worden als niet van toepassing, bv. als de sporter in een bepaald kwartaal niet aan wedstrijden deelneemt. Van de elitesporter wordt verwacht dat hij voor elke dag van een kwartaal een periode van 1 uur opgeeft waarin hij beschikbaar is voor dopingcontrole buiten wedstrijdverband. Dit one hour testing slot moet tussen 06.00u s morgens en 23.00u s avonds liggen. Om verblijfsgegevens te kunnen indienen moeten de 4 hogervermelde plaatsbeschrijvingen aangemaakt zijn of vermeld zijn als niet van toepassing. Ook moet voor elke dag van het kwartaal het one hour testing slot zijn ingegeven. Anders is het niet mogelijk om de verblijfsgegevens in te dienen. Voorstel/afspraak: De ploegverantwoordelijke (of de sporter zelf) voert een dagelijkse verblijfplaats en een postadres in en kiest het one-hour-testing-slot. Trainingslocatie en wedstrijdlocatie dienen dan op niet van toepassing te worden gezet, deze worden als groepsgegevens door de ploegverantwoordelijke ingevoerd via de ploegaccount (zie paragraaf 4). 3.a. Locatiebeschrijvingen aanmaken 1. Ga naar het Whereabouts Control Panel / Configuratiescherm Verblijfplaats in de account van de sporter en klik op het kwartaal dat van toepassing is.

10 10 2. Van op het scherm Whereabouts Control Panel / Configuratiescherm verblijfplaats klik op Creëer voor de relevante verplichte locatiebeschrijving (postadres en dagelijkse verblijfplaats). Hier kunt u ook aangeven om de locatiebeschrijvingen wedstrijd- en trainingslocatie als niet van toepassing zijnde te selecteren (zie afspraak op vorige pagina). Trainingen en wedstrijden worden door de ploegverantwoordelijke immers ingevoerd via de ploegaccount. (zie paragraaf 4). 3. Er verschijnt een nieuw scherm: 4. In het vak label kalender vult u een relevante naam in (bv. thuis, postadres). Dit wordt dan zo weergegeven in ADAMS. 5. Selecteer een categorie. (Indien een sporter onderweg is naar een buitenlandse bestemming, gebruik de categorie Overige met als label reis ). 6. Vul de verplichte velden adres, land en stad in en eventueel andere relevante velden. 7. Klik bovenaan of onderaan rechts op opslaan en ga terug. 8. Herhaal deze stappen voor alle andere verplichte plaatsbeschrijvingen. Ook andere niet-verplichte plaatsbeschrijvingen kunt u op bovenstaande werkwijze aanmaken (kinesist, hotel, fitness, ), maar deze staan dan enkel in de individuele account van deze sporter (zie paragraaf 4 voor locatiebeschrijvingen in de ploegaccount).

11 11 3.b. Kalender invullen De ploegsporter dient in zijn individuele account in eerste instantie dus zijn postadres, dagelijkse verblijfplaats en het one-hour-testing-slot in zijn kalender in te voeren. Spreek met de sporter af of hij dit zelf doet (eindverantwoordelijkheid) of dat u dit als ploegverantwoordelijke beheert. Via de ploegaccount kunt u nadien trainings- en wedstrijdgegevens voor de ganse ploeg invoeren (zie paragraaf 4). Training- en wedstrijdlocatie werden op niet van toepassing gezet. Klik op populate calender/kalender invullen. Selecteer de juiste plaatsbeschrijving uit de uitvallijst: Voor de plaatsbeschrijvingen postadres en dagelijkse verblijfplaats moeten GEEN begin- en einduur worden ingegeven. Invullen van One hour testing slot gebeurt op dezelfde werkwijze: selecteer de plaatsbeschrijving, kruis het vakje onder One hour testing slot / Een uur testperiode aan en vul hiervoor vervolgens het beginuur in. Dit wordt in de kalender dan aangeduid door een uitroepteken (!).

12 12 Op bovenstaand scherm werden alle resterende dagen van het kwartaal geselecteerd met het one hour testing slot van 07u tot 08u s morgens op de woonplaats / dagelijkse verblijfplaats. Zo geeft de sporter weer dat hij elke dag thuis is van 07.00u tot 08.00u s morgens en daar beschikbaar voor een dopingcontrole buiten wedstrijdverband. Klik op populate calendar and continue/voer gegevens kalender in en ga verder om nieuwe plaatsbeschrijvingen te kunnen kiezen en invullen in de kalender. Indien u alle locatiebeschrijvingen van het kwartaal hebt ingevuld, klikt u op Populate calendar and finish/voer gegevens kalender in en beëindig (links onderaan op scherm).

13 13 U komt nu terug op het Configuratiescherm verblijfplaats terecht. Training- en wedstrijdlocatie werden op niet van toepassing gezet. Hier ziet u het aantal ingevulde plaatsbeschrijvingen per kwartaal Als u klaar bent met invoeren, dient u tenslotte de ingevoerde gegevens te bevestigen door rechtsboven in het kwartaaloverzicht op indienen (submit) te klikken!!! Nadat u dit gedaan hebt, verandert de status van niet ingediend naar ingediend. Onderaan het scherm kunt u de historiek van de ingediende gegevens raadplegen. Dit kan eveneens door in de linkerkolom op de desbetreffende maand te klikken.

14 14 3.c. Wijzigen van verblijfsgegevens: Verblijfsgegevens kunnen ten allen tijde (voor wijzigingen in de toekomst) in Adams aangebracht worden tot en met de dag zelf. Het systeem geeft codes weer indien er wijzigingen zijn aangebracht: M: MODIFIED (gewijzigd) MT: MODIFIED TODAY (vandaag gewijzigd) Verwijderen van eerder ingebrachte plaatsbeschrijvingen: klik op het kruisje (X) naast de plaatsbeschrijving die u wilt wissen. Wijzigingen aanbrengen: selecteer de gewenste dag(en), kies vervolgens onderaan links de gepaste plaatsbeschrijving en klik op aan geselecteerde dagen toevoegen. U komt nu op het scherm Populate Calendar / Kalender Invullen uit, u vult begin- en einduur in en bevestigt onderaan links met Populate calendar and finish / Voer gegevens kalender in en beëindig (zelfde werkwijze zoals eerder reeds getoond). Door hier te klikken, kunt u meteen alle dagen van die week selecteren. In bovenstaand schermvoorbeeld wensen we bijvoorbeeld aan de geselecteerde dagen een postadres toe te voegen.

15 15!!! OPGEPAST!!! Nadat er wijzigingen werden aangebracht in de individuele account van de sporter dienen deze ingevoerde gegevens opnieuw bevestigd/ingediend te worden door in het kwartaaloverzicht rechtsboven op opnieuw indienen (re-submit) te klikken!!! Samengevat: In ADAMS is het dus steeds mogelijk om wijzigingen aan de verblijfsgegevens door te voeren voor wijzigingen in de toekomst (tot op de dag zelf: bv. s middags kunnen nog wijzigingen worden aangebracht voor s avonds). Wanneer u een wijziging hebt doorgevoerd, is het belangrijk dat u of de sporter deze opnieuw indient door op de knop opnieuw indienen/resubmit (rechtsboven op het scherm configuratiescherm verblijfplaats/whereabouts control panel ) te drukken.

16 16 3.d. Kopiëren van locatiebeschrijvingen Om de eerder aangemaakte locatiebeschrijvingen niet allemaal opnieuw te moeten aanmaken, kunt u deze kopiëren van het ene kwartaal naar het volgende. Dit doet u als volgt: Vanuit het hoofdscherm klikt u op Mijn verblijfplaats en daarna op het kwartaal waarnaar u locatiebeschrijvingen wenst te kopiëren (in dit geval 2009-Q4, niet ingediend ). U komt nu terecht op het scherm configuratiescherm verblijfplaats. Halverwege dit scherm staat rechts de knop kopieer locatie vorige verblijfplaats waarop u klikt. U kunt nu de locaties aanvinken waarvan u de gegevens wenst te kopiëren naar het nieuwe kwartaal, en klikt daarna op kopieer geselecteerde locaties naar 2009-Q4. Voor de volgende kwartalen kunt u telkens dezelfde werkwijze volgen.

17 17 4.a. Startscherm 4. Invoeren van team whereabouts / team verblijfsgegevens 1. Meld u in Adams aan als ploegverantwoordelijke, m.a.w. met de gebruikersgegevens voor de ploegaccount. 2. Selecteer in de hoofdpagina ( mijn zone ) whereabouts team/group management (groepsmanagement) en daarna nogmaals whereabouts team/group management (verblijfplaats team/groepsmanagement). 3. Voer de naam van het team in het zoekveld en klik op het vergrootglas (of klik meteen op het vergrootglas om alle teams te zien waartoe u toegang hebt). Klik op de naam van uw team. 4. U krijgt onderstaand overzichtscherm, waarin u onder andere een lijst van de elitesporters van uw ploeg ziet staan.

18 18 5. Links onderaan uw scherm kunt u nu het keuzemenu uitklappen en de gewenste maand selecteren. 6. Nu kunt u locatiebeschrijvingen ingeven en beheren. 4.b. Locatiebeschrijvingen Een locatiebeschrijving wordt gebruikt om een regelmatig terugkerende activiteit van een team weer te geven. Het aanmaken van een locatiebeschrijving voorkomt dat u telkens opnieuw dezelfde verblijfplaats voor elke sporter moet aanmaken. a. Ga naar het uitklapmenu in de linkerhelft van uw scherm. b. Selecteer in het uitklapmenu location descriptor / locatiebeschrijving.

19 19 Dan krijgt u volgend scherm waarin u een locatiebeschrijving kunt invoeren: c. Voer een label/naam in voor de desbetreffende locatie. d. Selecteer een categorie. e. Geef het adres in (straat, stad, postcode, etc.) en selecteer een land (of als u een reeds bestaande locatiebeschrijving hebt met hetzelfde adres kunt u dit selecteren). f. Vul andere relevante velden in en klik op save/bewaar. Verschillende locatiebeschrijvingen die u voor de ganse ploeg kunt gebruiken, kunt u op bovenstaande werkwijze aanmaken (kinesist, hotel, fitness, ). Indien u alle nodige locatiebeschrijvingen hebt aangemaakt, kunt u de kalender invullen en whereabouts/verblijfplaatsen voor het team invoeren. 4.c. Whereabouts/Verblijfplaatsen toevoegen a. Ga naar de keuzeboom in het linkermenu. b. Klik op het + symbool naast whereabouts/verblijfplaats, hierdoor klapt de keuzeboom open.

20 20 c. Klik op het + symbool naast het huidig jaartal en selecteer de gewenste maand. d. Vink de relevante datums aan. e. Nu zijn er twee manieren om een verblijfplaats toe te voegen: Als er voor deze verblijfplaats reeds een locatiebeschrijving werd aangemaakt (zie paragraaf 4.b. in deze handleiding) dan kunt u deze locatie hier eenvoudigweg selecteren. Als er geen aangemaakte locatiebeschrijving beschikbaar is, kunt u hier een verblijfplaats invoeren, maar deze wordt dan niet bewaard als locatiebeschrijving (via aan geselecteerde dagen toevoegen / add to selected days ). f. Op de volgende pagina voert u het startuur en het einduur in voor de activiteit, verifieer of selecteer de gewenste datums en klik op voer gegevens kalender in en beëindig / populate calendar and finish.

21 21 Merk op dat u deze activiteit kunt invoeren voor het hele team of een deel ervan: Voor het hele team vinkt u dit aan in uw scherm. Voor een deel van het team selecteert u niet het hele team zoals hierboven, maar selecteert u de desbetreffende sporters waarop de kalanderinvoer van toepassing moet zijn. De sporter zal hetgeen voor het team werd ingevoerd moeten aanvaarden en zijn gegevens opnieuw moeten indienen door op de desbetreffende knop te klikken in zijn individuele Adams-account ( opnieuw indienen / re-submission ).

22 22 Als ploegverantwoordelijke kunt u de ingevoerde verblijfplaatsen/activiteiten beheren en wijzigingen aanbrengen of deze verwijderen (klik op het x symbool naast de verblijfplaats). 4.d. Kalender afdrukken U kunt van de ingevoerde verblijfgegevens een afdruk/overzicht maken. Dit doet u als volgt: selecteer het maandoverzicht in het linkermenu en druk op Details groepsverblijfplaats (rechts onderaan).

23 23 Kies de gewenste periode. Druk vervolgens op bekijk. Druk het overzicht af indien gewenst. 4.e. Bijlagen toevoegen Via Adams is het mogelijk om bijlagen toe te voegen aan een bepaalde periode. Hier kunt u een document (Word, Excel) met bijvoorbeeld het weekschema van de ploeg toevoegen, met meer detailgegevens. Of bijvoorbeeld het programma van een stageweek met trainingen en verblijfplaats (hotelgegevens). Hiervoor gaat u als volgt tewerk: kies onderaan een aanhechtsel/bijlage toevoegen, kies vervolgens de gewenste periode (waarop de bijlage van toepassing is), en voeg het bestand toe via bladeren (de data selecteren via de kalender, niet handmatig intypen!!!).

24 24 U merkt in de kalender een paperclipsymbool op de dagen waarop de bijlage betrekking heeft. Een bijlage kunt u bekijken door onderaan op de naam van de bijlage te klikken. Bijlagen kunnen verwijderd worden door op het kruisje (x) te klikken. Gelieve de gegevens in een bijlage zo volledig mogelijk weer te geven!!! Naam/adres/tijdstip/contactpersoon voor de opgegeven verblijfplaatsen/trainings-wedstrijdlocaties De bijlage dient bij wijzigingen (bv annuleren v/e training) up-to-date te worden gehouden!!!

25 25 5. Bevestiging/indienen groepsgegevens in de individuele account van de ploegsporter Na de invoer van groepsgegevens door de ploegverantwoordelijke in de ploegaccount, zal de individuele sporter in zijn individuele account deze invoer moeten bevestigen door zijn kwartaal opnieuw in te dienen. ADAMS geeft hieromtrent verschillende waarschuwingsberichten weer. De individuele sporter ziet na het inloggen volgende berichten op zijn startscherm: In het maandoverzicht wordt ook duidelijk vermeld dat opnieuw invoeren nodig is (de boodschap ingediend rechtsboven in het scherm slaat dus nog op de vorige situatie voordat de nieuwe invoer gebeurd is).

26 26 In het kwartaaloverzicht dient de sporter de invoer dus te bevestigen door op de knop opnieuw indienen / resubmit te klikken. De herinneringsboodschap verdwijnt, en de indieningshistoriek wordt bijgewerkt:

27 27 6. Gebruiksverklaring Toestemming Therapeutische Noodzaak Sinds 1 januari 2009 vereist het gebruik van glucocorticosteroïden toegediend via intra-articulaire, periarticulaire, peritendineuze, epidurale, intradermale en inhalatoire weg geen toestemming wegens therapeutische noodzaak. Voor het gebruik van salbutamol, salmeterol en corticosteroïden via inhalatie en in therapeutische dosis volstaat een gebruiksverklaring vanaf 1 januari Dit betekent dat de sporter het gebruik van ALLE recent genomen geneesmiddelen (waaronder het gebruik van zalven, inspuitingen en puffers) moet melden bij een dopingcontrole tijdens de controle aan de controlearts. Elitesporters moeten wel het gebruik ervan in ADAMS registreren. Glucocorticosteroïden zijn enkel onder bepaalde toedieningsvormen verboden bij controles binnnen wedstrijdverband. Afhankelijk van de toedingingswijze van de glucocorticosteroïden moeten er andere stappen ondernomen worden: 1. voor topische corticosteroïden die gebruikt worden voor aandoeningen van de huid (zalf, crèmes,...), neus, oor, mond of oog (druppels, zalf,...) hoeft u eigenlijk niets te doen. Wel raden wij aan het gebruik ervan te melden bij eventuele dopingcontrole; 2. corticosteroïden toegediend via intra-articulaire (in gewricht), periarticulaire (rond gewricht), peritendineuze (rond pees), epidurale (ruggenprik), intradermale (in de huid) en inhalatie (via puffers) vereisen GEEN toestemming wegens therapeutische noodzaak. Wel vereisen zij een gebruiksverklaring. Dit betekent dat het gebruik ervan zeker moet gemeld worden bij een dopingcontrole en dat dit op het PV van monsterneming wordt genoteerd. De elitesporters moeten dit gebruik ook aangeven via ADAMS; 3. corticosteroïden toegediend via orale (pillen), intraveneuze (inspuiting in ader), intramusculaire (inspuiting in spier) of rectale (zetpillen) vereisen een TTN. Dit doet de sporter door de uitvallijst onder zijn naam (in de linkerkolom, waar nieuw staat) aan te klikken en vervolgens op gebruiksverklaring te klikken. Een nieuw scherm verschijnt. Bij sportorganisatie moet NADOF- NADO Vlaanderen komen te staan. Hiervoor typt men de n als beginletter in en klikt op het vergrootglas. Een kleiner scherm verschijnt waarin de sporter NADOF intypt en op zoek klikt. De correcte organisatie verschijnt nu in de gebruiksverklaring, waarvan vervolgens de relevante velden worden ingevuld en onderaan op verklaar dient te worden geklikt. Men kan best de gebruiksverklaring invullen samen met de arts op het ogenblik dat men de medicatie krijgt toegediend of voorgeschreven. Sporters (zowel elitesporters als niet-elitesporters) moeten het gebruik ervan, net zoals van alle genomen of toegediende geneesmiddelen, melden aan de controlearts tijdens de dopingcontrole. Intramusculaire en intraveneuze inspuitingen vereisen wel een toestemming wegens therapeutische noodzaak. Alle informatie hierover kunt u terugvinden via 7. Informatie Vragen Problemen Meer informatie op Vragen? Loginproblemen? Wachtwoord vergeten? Aanmelden nieuwe elitesporters? Stuur een naar: ELITESPORTER@VLAANDEREN.BE Of bel: 02/ (kantooruren)

- 1 - Handleiding ADAMS ploegsporter met ploegverantwoordelijke

- 1 - Handleiding ADAMS ploegsporter met ploegverantwoordelijke - 1 - Handleiding ADAMS ploegsporter met ploegverantwoordelijke 1. Gebruikersinstellingen en algemene gegevens voor u begint p 2 a. Instellingen b. Aanmelden c. Gebruikersnaam/wachtwoord vergeten d. Basisgegevens

Nadere informatie

- 1 - Handleiding ADAMS individuele elitesporter

- 1 - Handleiding ADAMS individuele elitesporter - 1 - Handleiding ADAMS individuele elitesporter 1. Gebruikersinstellingen en algemene gegevens voor u begint p 2 a. Instellingen b. Aanmelden c. Gebruikersnaam/wachtwoord vergeten d. Basisgegevens 2.

Nadere informatie

- 1 - Handleiding ADAMS individuele elitesporter

- 1 - Handleiding ADAMS individuele elitesporter - 1 - Handleiding ADAMS individuele elitesporter 1. Gebruikersinstellingen en algemene gegevens voor u begint p 2 a. Instellingen b. Aanmelden c. Gebruikersnaam/wachtwoord vergeten d. Basisgegevens 2.

Nadere informatie

- 1 - Handleiding ADAMS ploegsporter met ploegverantwoordelijke

- 1 - Handleiding ADAMS ploegsporter met ploegverantwoordelijke - 1 - Handleiding ADAMS ploegsporter met ploegverantwoordelijke 1. Gebruikersinstellingen en algemene gegevens voor u begint p 2 a. Instellingen b. Aanmelden c. Gebruikersnaam/wachtwoord vergeten d. Basisgegevens

Nadere informatie

02/ (KANTOORUREN)

02/ (KANTOORUREN) 1 Handleiding ADAMS Federatieverantwoordelijke 1. Gebruikersinstellingen en algemene gegevens voor u begint p 2 a. Instellingen b. Aanmelden c. Gebruikersnaam/wachtwoord vergeten d. Basisgegevens 2. Basisscherm

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

UIT-DATABANK. Hoe gratis jouw activiteit toevoegen om een groter publiek te bereiken. Handleiding. Vragen?

UIT-DATABANK. Hoe gratis jouw activiteit toevoegen om een groter publiek te bereiken. Handleiding. Vragen? Ui UIT-DATABANK Hoe gratis jouw activiteit toevoegen om een groter publiek te bereiken Handleiding Vragen? shari.platteeuw@co7.be UiT-databank: what s in a name? Als erfgoedvereniging is het van belang

Nadere informatie

HANDLEIDING ZORGBOERDERIJEN E-LOKET VOOR VOORZIENINGEN / CLB S

HANDLEIDING ZORGBOERDERIJEN E-LOKET VOOR VOORZIENINGEN / CLB S //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// HANDLEIDING ZORGBOERDERIJEN E-LOKET VOOR

Nadere informatie

Taxis Pitane Link. (gebruikershandleiding) Censys BV - Eindhoven

Taxis Pitane Link. (gebruikershandleiding) Censys BV - Eindhoven Taxis Pitane Link (gebruikershandleiding) Censys BV - Eindhoven Inhoud Wat is Taxis Pitane Link?... 4 Inloggen in Taxis Pitane Link... 5 Wachtwoord vergeten... 6 Startscherm of hoofdmenu... 7 Helpvensters

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Kotweb voor eigenaars

Gebruikershandleiding Kotweb voor eigenaars Registratie nieuwe eigenaar stap 1 Surf naar http://www.studentkotweb.be. Klik op de knop ik ben eigenaar en ik verhuur koten en vervolgens op registreer hier. stap 2 Vul uw persoonlijke gegevens in het

Nadere informatie

HANDLEIDING LEVERANCIERS PORTAAL

HANDLEIDING LEVERANCIERS PORTAAL HANDLEIDING LEVERANCIERS PORTAAL Inhoudstafel 1. Inloggen... 4 2. Paswoord vergeten... 4 2.1. Afmelden 2.2. Meat&More/Buurtslagers 3. Contact... 5 4. Mijn gegevens... 5 4.1. Bedrijfsgegevens 4.2. Logingegevens

Nadere informatie

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven Eerste keer inloggen... 1 Werken in extranet... 2 Mijn gegevens... 3 Uitloggen... 4 Boek rit... 4 Ritten... 8 Home... 10 Zoeken... 10 Wachtwoord

Nadere informatie

Handleiding digitaal dossier

Handleiding digitaal dossier Handleiding digitaal dossier Handleiding digitaal dossier... 1 Omschrijving... 2 Login met persoonlijke account... 3 Geen persoonlijke account... 3 Automatisch omwisselen naar persoonlijke account... 4

Nadere informatie

GIDS Online aanvraag fytolicentie (1/09/2013; v.1)

GIDS Online aanvraag fytolicentie (1/09/2013; v.1) GIDS Online aanvraag fytolicentie (1/09/2013; v.1) Aandacht! De browsers voor optimale weergave van de applicatie zijn Internet Explorer 8 en 9. Mogelijks niet correcte weergave van de applicatie bij gebruik

Nadere informatie

De controlekaart volledige werkloosheid

De controlekaart volledige werkloosheid De controlekaart volledige werkloosheid Mobiele Versie Gebruikershandleiding Inhoudstafel Toegang 4 Algemene beschrijving 6 Bovenaan 7 Het logo van de uitbetalingsinstelling 7 De PDF downloaden 7 Instellingen

Nadere informatie

Handleiding Employ UrenOnline Werknemers

Handleiding Employ UrenOnline Werknemers Handleiding Employ UrenOnline Werknemers Versie 1.5 mei 2013 Pagina 1 van 9 Inhoudsopgave 1. Inloggen in Employ UrenOnline 4 2. Uren invoeren 6 3. Overige functionaliteiten Employ UrenOnline 9 4. Contactgegevens

Nadere informatie

GIDS Online aanvraag fytolicentie (15/01/2015; v.2)

GIDS Online aanvraag fytolicentie (15/01/2015; v.2) GIDS Online aanvraag fytolicentie (15/01/2015; v.2) Aandacht! De browsers voor optimale weergave van de applicatie zijn Internet Explorer 8 en 9. Mogelijks niet correcte weergave van de applicatie bij

Nadere informatie

Handleiding DigiRecord.nl

Handleiding DigiRecord.nl Introductie... 1 Eerste keer inloggen... 1 Dossiersjablonen... 2 Map verwijderen... 3 Map aanmaken... 4 Dossierbeheer... 5 Dossier eigenaar... 7 Gebruikers... 7 Gebruiker... 8 Dossierbeheerder... 8 Beheerder...

Nadere informatie

Om met Symbaloo te werken, moet u zich aanmelden bij de website van Symbaloo. www.symbaloo.com

Om met Symbaloo te werken, moet u zich aanmelden bij de website van Symbaloo. www.symbaloo.com Heeft u dat nou ook? Je typt het adres van een internetpagina in en dan krijg u een foutmelding. Uhh? O ja, ik heb het adres verkeerd ingetypt. Vanaf nu hoeft dat niet meer gebeuren. We werken gewoon met

Nadere informatie

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop... 1 Inleiding... 3 Inloggen... 4 Wachtwoord vergeten... 4 Gebruikersnaam vergeten... 5 Nog geen klant?...

Nadere informatie

Handleiding OnLine voor de Opdrachtgever Versie 3.1

Handleiding OnLine voor de Opdrachtgever Versie 3.1 Handleiding OnLine voor de Opdrachtgever Versie 3.1 Handleiding voor de Opdrachtgever EuroSystems B.V. Nieuwegein 2008, EuroSystems B.V., Nieuwegein Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag

Nadere informatie

HANDLEIDING RAPPORTEN

HANDLEIDING RAPPORTEN HANDLEIDING RAPPORTEN Versie 2.0 dd 13/10/2014 Versie 2.1 dd 03/04/2015 Inhoudstabel VAN START MET DE RAPPORTEN... 2 1 EEN TOETS TOEVOEGEN... 3 MOGELIJKHEID 1: PROEVEN PER KLAS... 3 MOGELIJKHEID 2: INVOEREN

Nadere informatie

Handleiding competitie.nevobo.nl

Handleiding competitie.nevobo.nl De competitiewebsite, welke via http://competitie.nevobo.nl/ te bereiken is, wordt steeds belangrijker in de volleybalcompetities van de Nevobo. In dit document vindt u informatie over de werking van deze

Nadere informatie

MijnOffice365 Beheerdershandleiding.

MijnOffice365 Beheerdershandleiding. MijnOffice365 Beheerdershandleiding. Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten. 1504046-2662 Inhoud. Wat is MijnOffice365? 2 Inloggen op MijnOffice365 3 Een nieuw domein toevoegen aan uw Microsoft

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Ouder Login TSO De Kring

Gebruikershandleiding. Ouder Login TSO De Kring Gebruikershandleiding Ouder Login TSO De Kring Gebruikershandleiding ouder login Maakt u gebruik van of wilt u gebruik maken van de tussenschoolse opvang op PCBS De Kring, dan kunt u zich via de website

Nadere informatie

Inleiding. Instellingen. Agendamodule

Inleiding. Instellingen. Agendamodule Inleiding Instellingen Agendamodule Inhoudsopgave 1. Starten in Omniwize 2 a) opstarten en inloggen 2 b) mijn profiel wijzigen (enkel nodig bij eerste gebruik) 2 2. Een kleine rondleiding door het programma

Nadere informatie

MYMERODE Gebruikershandleiding Versie: 1.0

MYMERODE Gebruikershandleiding Versie: 1.0 1 MYMERODE Gebruikershandleiding Versie: 1.0 hcmerode@gmail.be www.hcmerode.be Inhoudstafel Wat is ONLI MYMERODE?... 2 Mijn account... 2 Hoe een login aanvragen?... 2 Foto s... 3 Persoonlijke foto... 3

Nadere informatie

VlaS handleiding voor de internet ledenadministratie (ILA) Voor KNBBW-clubsecretarissen (=zaakgelastigden)

VlaS handleiding voor de internet ledenadministratie (ILA) Voor KNBBW-clubsecretarissen (=zaakgelastigden) VlaS handleiding voor de internet ledenadministratie (ILA) Voor KNBBW-clubsecretarissen (=zaakgelastigden) Inhoud A. INLOGGEN... 2 B. VERLENGEN van je club naar het volgende jaar één maal per jaar... 4

Nadere informatie

Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten. MijnOffice365 Beheerdershandleiding

Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten. MijnOffice365 Beheerdershandleiding Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten MijnOffice365 Beheerdershandleiding Inhoud Wat is MijnOffice365? 2 Inloggen op MijnOffice365 3 Een nieuw domein toevoegen aan uw Microsoft Office 365-account

Nadere informatie

Handleiding Informat. v1.0

Handleiding Informat. v1.0 Handleiding Informat v1.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Afspraken... 3 2. Aanmelden... 3 3. Afwezigheden invullen... 5 3.1 Afwezigheden code Z, B, R, D... 5 3.1.1 Inbrengen... 5 3.1.2 Wijzigen...

Nadere informatie

handleiding 2008/2009

handleiding 2008/2009 handleiding 2008/2009 Online digitale foto s plaatsen en delen met familie en vrienden INHOUD Hoofdstuk 1 1.1 Aanmelden 2 1.2 Album aanmaken 2 1.2.1 Klassiek foto s plaatsen 2 1.2.2 Geavanceerd foto s

Nadere informatie

Elektronisch werkbriefje

Elektronisch werkbriefje Webservice - werkbriefjes invullen. - rapportages. Persoonlijk. - loonstroken. 1 16-1-2012 12:24:54 - inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Aanmelden 4 3 Werkbriefje invullen 5 4 Werkbriefje aanbieden 7 5 Rapportage

Nadere informatie

Handleiding zelfserviceportal Mijn SKP

Handleiding zelfserviceportal Mijn SKP Handleiding zelfserviceportal Mijn SKP Via de portal Mijn SKP bieden wij u de mogelijkheid om zelf als abonnee uw gegevens, e-mailadressen en telefonie-instellingen te beheren. Ook is het mogelijk uw gesprekskosten

Nadere informatie

HANDLEIDING WEBAPPLICATIE SCHULDBEMIDDELING

HANDLEIDING WEBAPPLICATIE SCHULDBEMIDDELING HANDLEIDING WEBAPPLICATIE SCHULDBEMIDDELING Datum: 13/01/2016 - Versie: 3.0 Auteur: Vlaamse overheid Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Afdeling Welzijn en Samenleving Tel 02 553 33 30 - Mail

Nadere informatie

Elitesporters Whereabouts en ADAMS Dopingcontroles

Elitesporters Whereabouts en ADAMS Dopingcontroles Elitesporters Whereabouts en ADAMS Dopingcontroles Brussel - 30 november 2010 Elitesporters lid van een door het IOC erkende internationale sportvereniging en die beantwoordt aan één of meer van de volgende

Nadere informatie

Handleiding Mezzedo.nl

Handleiding Mezzedo.nl Handleiding Mezzedo.nl voor deelnemers (Versie 26 augustus 2014) Deze handleiding vindt u ook op: www.resultaatmeetgroep.nl Weten waar je staat en waar je naar toe gaat? 1 Inhoud Korte introductie... 3

Nadere informatie

HANDLEIDING IBAMAFLEX

HANDLEIDING IBAMAFLEX HANDLEIDING IBAMAFLEX Voor docenten Deel 1: registratie examenresultaten Deel 2: naamlijsten en fotolijsten van studenten Deel 3: gegevens en afwezigheden van studenten opzoeken 08/01/2014 Inhoud 1. Elektronisch

Nadere informatie

IMAP-handleiding Bookinto

IMAP-handleiding Bookinto IMAP-handleiding Bookinto Olivier Nuyts 2Ti6 Ewout Spitaels 2Ti6 Departement Handelswetenschappen en Bedrijfskunde Bachelor Toegepaste Informatica 2 de jaar Academiejaar 2010-2011 Overzicht Inleiding Bookinto

Nadere informatie

Handleiding Mezzedo.nl

Handleiding Mezzedo.nl Handleiding Mezzedo.nl voor deelnemers (Versie juli 2014) Deze handleiding vindt u ook op: www.resultaatmeetsysteem.nl 1 Inhoud Korte introductie... 3 Over de handleiding... 3 Let op (info over browser)...

Nadere informatie

Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers

Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers Versie 1.5 mei 2013 Pagina 1 van 15 Inhoudsopgave 1. Inloggen in Employ UrenOnline 4 2. Instellingen binnen Employ UrenOnline 6 2.1 Contactpersonen 6 2.2 Projecten

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Near patient Testing

Gebruikershandleiding. Near patient Testing Gebruikershandleiding Near patient Testing Contactgegevens: Trombosedienst Bravis Telefoon: (088) 70 68 000 2 Inhoudsopgave 1. Algemeen... 4 2. Inloggen... 4 2.1 De eerste keer aanmelden... 4 2.2 Aanmeldscherm...

Nadere informatie

Handleiding voor het aanmaken en gebruik van een gebruikersaccount voor de website.

Handleiding voor het aanmaken en gebruik van een gebruikersaccount voor de website. Handleiding voor het aanmaken en gebruik van een gebruikersaccount voor de website. 1 Inhoud Handleiding voor het aanmaken en gebruik van een gebruikersaccount voor de website.... 1 Het registratieproces...

Nadere informatie

IMPULSFONDS VOOR HET MIGRANTENBELEID

IMPULSFONDS VOOR HET MIGRANTENBELEID IMPULSFONDS VOOR HET MIGRANTENBELEID HANDLEIDING VOOR DE WEBAPPLICATIE Op deze pagina s vindt u de nodige informatie om te werken met de webapplicatie van het Impulsfonds. Wij raden u aan om deze pagina

Nadere informatie

BRICONweb voor de club

BRICONweb voor de club BRICONweb voor de club Starten met BW! 3 Aanmelden! 4 Registreren! 4 Club verantwoordelijke! 5 Bestaande club! 5 Nieuwe club aanmaken! 5 Aanmaken wedstrijd! 6 Betekenis icoontjes! 7 Inkorven! 8 Aantallen

Nadere informatie

Cliënten handleiding PwC Client Portal

Cliënten handleiding PwC Client Portal Cliënten handleiding PwC Client Portal Mei 2011 (1) 1. Portal van de cliënt Deze beschrijving gaat ervan uit dat u beschikt over inloggegevens voor de portal en over de url van de portal website. Als u

Nadere informatie

HANDLEIDING BOEKHOUD- EN RAPPORTERINGSPROGRAMMA.

HANDLEIDING BOEKHOUD- EN RAPPORTERINGSPROGRAMMA. HANDLEIDING BOEKHOUD- EN RAPPORTERINGSPROGRAMMA http://www.vlaamse-bedrijfssport.be/boekhouding VERSIE DECEMBER 2010 1 1. INLEIDING Op vraag van de boekhoudcentra heeft VLB een eenvoudig boekhoud- en rapporteringsprogramma

Nadere informatie

Handleiding voor vormingsverstrekkers

Handleiding voor vormingsverstrekkers www.fbz-pc314.be Handleiding voor vormingsverstrekkers Inhoudstafel 1. REGISTREREN... 3 2. AANMELDEN... 5 3. WACHTWOORD VERGETEN... 7 4. WACHTWOORD WIJZIGEN... 7 5. UW VORMINGEN BEHEREN... 8 5.1. EEN NIEUWE

Nadere informatie

Handleiding Webapplicatie Robin

Handleiding Webapplicatie Robin Handleiding Webapplicatie Robin (Versie 05) Inhoudstafel 1. Registratie van uw labo... 2 2. Persoonlijke account aanmaken... 4 3. Inloggen in uw labo account... 7 4. Wijziging labogegevens... 8 5. Inschrijven

Nadere informatie

2. INLOGGEN INLOGGEN'

2. INLOGGEN INLOGGEN' 1. DIGITALEWEEK.BE Alle activiteiten die tijdens de Digitale Week plaatsvinden, worden verzameld op de website van de Digitale Week. De deadline om activiteiten in te voeren is 7 maart 2014. 2. INLOGGEN

Nadere informatie

A: Browsers waarvoor KIOSK geoptimaliseerd is, staan steeds op de hoofdpagina vermeld.

A: Browsers waarvoor KIOSK geoptimaliseerd is, staan steeds op de hoofdpagina vermeld. Vragen over KIOSK Mocht u na het lezen van onderstaande vragen toch nog bijkomende inlichtingen nodig hebben, dan kunt u contact opnemen via kiosk@vlaanderen.be. Gelieve altijd het dossier-id en de naam

Nadere informatie

B. Werkwijze 2 blz Inschrijven voor activiteiten blz. 22

B. Werkwijze 2 blz Inschrijven voor activiteiten blz. 22 1 HANDLEIDING 1. Registreren van klanten / aanmaak account voor het reserveren van sportinfrastructuur blz. 1 A. Werkwijze 1 Registreren: blz. 1 Geregistreerd: blz. 6 Mijn profiel aanpassen en vervolledigen

Nadere informatie

Handleiding Webapplicatie Robin

Handleiding Webapplicatie Robin Handleiding Webapplicatie Robin (Versie 02) Inhoudstafel 1. Registratie van uw labo... 2 2. Persoonlijke account aanmaken... 4 3. Inloggen in uw labo account... 7 4. Wijziging labogegevens... 8 5. Inschrijven

Nadere informatie

PhPlist Gebruikers Handleiding

PhPlist Gebruikers Handleiding PhPlist Gebruikers Handleiding Auteur: Sander Duivenvoorden Bedrijf: Buildnet webservices E-mail: support@buildnet.nl Datum: 23-09-2008 Laatste wijziging: 17-10-2008 Versie: 1.1 1 Inleiding Het verzenden

Nadere informatie

1 School aanmaken. 1.1 Directeur aanmelden

1 School aanmaken. 1.1 Directeur aanmelden Inhoudsopgave 1 School aanmaken... 2 1.1 Directeur aanmelden... 2 1.2 School aanmelden... 3 2 Invoeren van gegevens... 5 2.1 Via EDEX... 5 2.1.1 Leraren importeren... 6 2.1.2 Leerlingen importeren... 7

Nadere informatie

U kunt per abonnement vijf e-mailadressen aanmaken met elk een mailbox van 100Mb. Per te verzenden e- mailbericht kunt u ca. 10Mb versturen.

U kunt per abonnement vijf e-mailadressen aanmaken met elk een mailbox van 100Mb. Per te verzenden e- mailbericht kunt u ca. 10Mb versturen. E-mailadressen beheren via Mijn SKP Via de portal Mijn SKP kunt u zelf e-mailadressen aanmaken, wijzigen, verwijderen of een alias toevoegen. Mijn SKP kunt u bereiken via www.kabeltvpijnacker.nl en dan

Nadere informatie

Handleiding AmbraSoft voor beheerders Eerste gebruik op de school Bestellen accounts aanmaken voor leerkrachten en leerlingen

Handleiding AmbraSoft voor beheerders Eerste gebruik op de school Bestellen accounts aanmaken voor leerkrachten en leerlingen Handleiding AmbraSoft voor beheerders Eerste gebruik op de school Bestellen accounts aanmaken voor leerkrachten en leerlingen Inhoudsopgave 1 Bestellen... 3 1.1 De schoolgegevens invullen... 3 1.2 AmbraSoftbeheerder...

Nadere informatie

Instructie Inloggen op Mijn a.s.r. Bank

Instructie Inloggen op Mijn a.s.r. Bank Instructie Inloggen op Mijn a.s.r. Bank Problemen met inloggen? Wij helpen u graag! Stappenplan inloggen Stap 1: Ga naar www.asr.nl Stap 2: Klik rechts bovenin het scherm op de tekst inloggen. Stap 3:

Nadere informatie

HANDLEIDING store2actions. Online-beheer van uw voorraad

HANDLEIDING store2actions. Online-beheer van uw voorraad HANDLEIDING 2actions Online-beheer van uw voorraad U heeft 2 manieren om in te loggen op onze website : via de klantenruimte op www.services2actions.com of rechtstreeks via de link www.2actions.com De

Nadere informatie

Gebruikershandleiding MYBEE

Gebruikershandleiding MYBEE Gebruikershandleiding MYBEE Versie: 2.0 R. Beerschot T.H.C. Groeningenlei 62 2550 Kontich Tel 03 457 27 49 E-mail: info@beerschot.org www.beerschot.org Inhoud Wat is ONLI MYBEE?... 2 Hoe een login aanvragen?...

Nadere informatie

Junior Golf Kampenhout Handleiding Website voor Leden

Junior Golf Kampenhout Handleiding Website voor Leden ss Junior Golf Kampenhout Handleiding Website voor Leden De nieuwe Junior Website biedt de mogelijkheid om in te schrijven voor allerhande activiteiten zoals lessen, wedstrijden,. Voorwaarde is dat je

Nadere informatie

Handleiding Official Portal

Handleiding Official Portal SPORTLINK, MEER TIJD VOOR SPORT Handleiding Official Portal KNBSB DE HANDLEIDING In deze handleiding wordt u stap voor stap door de applicatie geleid. Aan de hand van afbeeldingen wordt elke handeling

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Sporter

SportCTM 2.0 Sporter SportCTM 2.0 Sporter APP Inloggen Dotcomsport heeft ter ondersteuning van de dagelijkse praktijk ook een APP ontwikkeld, om data invoer te vereenvoudigen. Deze APP ondersteunt de onderdelen; Agenda (invoer

Nadere informatie

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

Handleiding CombinatiePlanner Versie Combinatiefunctionaris

Handleiding CombinatiePlanner Versie Combinatiefunctionaris Handleiding CombinatiePlanner Versie Combinatiefunctionaris 8 februari 2011 Versie 4.0 Multitask ICT bv, Den Haag, Nederland. Alle rechten voorbehouden. Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 2. Inloggen... 4

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Tropaz

Gebruikershandleiding Tropaz Gebruikershandleiding Tropaz Zorginstellingen November, 2018 Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 2. Inloggen... 4 2.1 2.1 De eerste keer aanmelden... 4 2.2 Aanmeldscherm... 5 2.3 2.3 Wachtwoord vergeten of

Nadere informatie

Account registratie en aanvraag

Account registratie en aanvraag Account registratie en aanvraag 1 Surf naar www.shopenbeleef.be en klik rechtsboven op Login handelaars. Klik op Nieuwe account aanmaken en vul alle velden in. Gegevens categorie Categorie: Logo: Alternatieve

Nadere informatie

HANDLEIDING Online personeel en salaris

HANDLEIDING Online personeel en salaris HANDLEIDING Online personeel en salaris Inloggen op loket.nl Via https://online.loket.nl/vsp.prd.loket.new/ kunt u inloggen op de online applicatie van loket.nl. U komt op het onderstaande inlogscherm.

Nadere informatie

Handleiding MyUnifiedPost

Handleiding MyUnifiedPost Handleiding MyUnifiedPost Welkom in de papierloze wereld van MyUnifiedPost! Deel I: Registratie- en activatieprocedure Versie Datum laatste update 2.0 27 november 2009 Inhoud 1. Ik heb nog geen account

Nadere informatie

1. Gebruikers & voertuigen... 3. 1.1 Hoe voeg ik een gebruiker toe?... 3

1. Gebruikers & voertuigen... 3. 1.1 Hoe voeg ik een gebruiker toe?... 3 Inhoudsopgave 1. Gebruikers & voertuigen... 3 1.1 Hoe voeg ik een gebruiker toe?... 3 1.2 Hoe (ont)koppel ik een bestaande gebruiker(s) van/aan meerdere voertuigen?... 5 1.3 Hoe voeg ik een extra voertuig

Nadere informatie

Handleiding Multicraft Online Online urenregistratie

Handleiding Multicraft Online Online urenregistratie Online urenregistratie Versie 1.2 Release 06-03-2012 I Inhoudsopgave Deel I voor werknemers 1 Deel II voor opdrachtgevers 7 voor werknemers 1 1 voor werknemers Met Multicraft Online is het mogelijk om

Nadere informatie

Mobile Service Request : handleiding voor de melder

Mobile Service Request : handleiding voor de melder Mobile Service Request : handleiding voor de melder bewaard op 30-11-2018 1 1. Meldingen in de Mobile Service Request app (MSR) Opgelet: inloggen kan niet tegelijk in web en app. Een van de twee wordt

Nadere informatie

Inloggen...2. Wachtwoord vergeten?...4. Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5. Rechten geven aan de Gebruiker...6. Een Gebruiker verwijderen...

Inloggen...2. Wachtwoord vergeten?...4. Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5. Rechten geven aan de Gebruiker...6. Een Gebruiker verwijderen... Handleiding Mijn Atletiek Inhoudsopgave Inloggen...2 Wachtwoord vergeten?...4 Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5 Rechten geven aan de Gebruiker...6 Een Gebruiker verwijderen...6 Rapportages inzien...7

Nadere informatie

Handleiding Multicraft Online Online urenregistratie

Handleiding Multicraft Online Online urenregistratie Handleiding Multicraft Online Online urenregistratie Versie 1.2 Release 06-03-2012 I Handleiding Multicraft Online Inhoudsopgave Deel I Handleiding Multicraft Online voor werknemers 1 Handleiding Multicraft

Nadere informatie

OneDrive voor bedrijven en scholen

OneDrive voor bedrijven en scholen OneDrive voor bedrijven en scholen V1.0 26 juni 2014 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Eerste aanmelding... 3 Aanmaken van een nieuwe folder... 4 Toevoegen van een document.... 5 1. Het documenten aanmaken

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Taxshelter applicatie

Gebruikershandleiding Taxshelter applicatie Gebruikershandleiding Taxshelter applicatie 1. Website http://cjsmtaxshelter.vlaanderen.be/ 2. Registratrieprocedure Voordat er een taxshelter dossier ingediend kan worden, dient u zich eerst te registreren

Nadere informatie

Handleiding Sociale kaart. Vlaams Brabant en Hoofdstedelijk Gewest Brussel

Handleiding Sociale kaart. Vlaams Brabant en Hoofdstedelijk Gewest Brussel Handleiding Sociale kaart Vlaams Brabant en Hoofdstedelijk Gewest Brussel Opgesteld door Dennis Servaas bijgewerkte versie januari 2012 1 Inhoudsopgave 1. Aanmelden... 3 2. Zoekfilters... 4 3. Fiches bekijken...

Nadere informatie

GEBRUIK VAN QNAP-BTB

GEBRUIK VAN QNAP-BTB GEBRUIK VAN QNAP-BTB Inloggen Klik op de link die u ontvangen hebt via mail startend met https:// Vul op deze pagina uw logingegevens in die u via mail ontvangen hebt. Klik nu op File Station 1 Nu krijg

Nadere informatie

1. De website www.energiejacht.be

1. De website www.energiejacht.be 1. De website www.energiejacht.be Op de site krijg je als energiemeester een overzicht van alle gegevens van jouw deelnemers: meterstanden, besparingscijfers, algemene data. Energiemeesters hebben de eindverantwoordelijkheid

Nadere informatie

Handleiding WasteTool voor bedrijven. Registratie verpakkingsafval

Handleiding WasteTool voor bedrijven. Registratie verpakkingsafval Handleiding WasteTool voor bedrijven Registratie verpakkingsafval Inhoud 1 Inleiding 3 2 Inloggen 4 Voor het eerst inloggen 4 De volgende keren inloggen 5 3 Overzicht opvragen 7 4 Switchen tussen profielen

Nadere informatie

Handleiding Multicraft Online Online urenregistratie

Handleiding Multicraft Online Online urenregistratie Online urenregistratie Versie 1.3 Release 19-04-2013 I Inhoudsopgave Deel I voor werknemers 1 Deel II voor opdrachtgevers 7 voor werknemers 1 1 voor werknemers Met Multicraft Online is het mogelijk om

Nadere informatie

Handleiding Portero. voor organisatiebeheerders. Versie : 1.4 Datum : juli Portero Beheerdershandleiding v Pagina 1 van 12

Handleiding Portero. voor organisatiebeheerders. Versie : 1.4 Datum : juli Portero Beheerdershandleiding v Pagina 1 van 12 Handleiding Portero voor organisatiebeheerders Versie : 1.4 Datum : juli 2017 Portero Beheerdershandleiding v 1.4 15-07-2017 Pagina 1 van 12 Colofon Documenteigenaar : Centrum indicatiestelling zorg (CIZ)

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Startscherm trainer

SportCTM 2.0 Startscherm trainer SportCTM 2.0 Startscherm trainer Inloggen Webapplicatie Via inlog.dotcomsport.com kun je in inloggen op de webapplicatie van het SportCTM. Wij adviseren onderstaande browsers Windows: Internet Explorer,

Nadere informatie

Handleiding Basisschoolnet.nl (voor ouders en leerkrachten)

Handleiding Basisschoolnet.nl (voor ouders en leerkrachten) Handleiding Basisschoolnet.nl (voor ouders en leerkrachten) Basisschoolnet Apeldoorn Inhoudsopgave: Aanmelden (voor ouders) pag. 2 Profiel pag. 9 Groepen pag. 14 Contacten pag. 20 Berichten pag. 23 Foto

Nadere informatie

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW HANDLEIDING In het kort Deze handleiding helpt u om stapsgewijs uw partijopgave te doen. Mochten er nog vragen zijn naar aanleiding van deze handleiding, dan kunt u altijd telefonisch

Nadere informatie

Handleiding ouderlogin Wasko

Handleiding ouderlogin Wasko Handleiding ouderlogin Wasko 1. Nieuwe ouders Om u als nieuwe ouder aan te melden klikt u op de button: Daarna klikt u op hier in het scherm: - u komt dan direct terecht in een scherm waar u inschrijfgegevens

Nadere informatie

Handleiding Multicraft Online Online urenregistratie

Handleiding Multicraft Online Online urenregistratie Online urenregistratie Versie 1.3 Release 19-04-2013 I Inhoudsopgave Deel I 1 1 1 Met Multicraft Online is het mogelijk om op ieder gewenst moment online inzicht te hebben in de urenregistratie en facturatie

Nadere informatie

Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Toegang tot uw e-mailberichten via internet Basishandleiding Multrix Outlook Web App 2010 Versie: 24 februari 2011 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web Access 2010 Voorblad Inhoudsopgave 1 Inloggen...3 2 Veelgebruikte

Nadere informatie

Sdu Jurisprudentie Handleiding

Sdu Jurisprudentie Handleiding Sdu Jurisprudentie Handleiding Inloggen Om in te loggen, klikt u op de knop Log in in de rechterbovenhoek van het scherm. Vul vervolgens uw gebruikersnaam in en klik op Log in. Er wordt nu gevraagd om

Nadere informatie

Handleiding website Buurten Met Uitzicht

Handleiding website Buurten Met Uitzicht Handleiding website Buurten Met Uitzicht www.buurtenmetuitzicht.nl Op de site www.buurtenmetuitzicht.nl kunt u berichten of tweets plaatsen en iets op de buurtagenda zetten. Alle berichten worden niet

Nadere informatie

Handleiding zelfserviceportal Mijn SKP

Handleiding zelfserviceportal Mijn SKP Handleiding zelfserviceportal Mijn SKP Via de portal Mijn SKP heeft u de mogelijkheid om zelf uw abonneegegevens te beheren. Ook kunt u tvpluspakketten aan- en uitzetten. SKP 3in1- en internetabonnees

Nadere informatie

Online registratietool. Handleiding voor deelnemers

Online registratietool. Handleiding voor deelnemers Online registratietool 2 Handleiding voor deelnemers Inhoudstafel 3 FAQ: veelgestelde vragen p 4 Registreren als nieuwe gebruiker p 10 Aanmelden na registratie p 14 Stappen ingeven p 17 Meer info over

Nadere informatie

Handleiding Multicraft Online Online urenregistratie

Handleiding Multicraft Online Online urenregistratie Online urenregistratie Versie 1.4 Release 26-07-2013 I Inhoudsopgave Deel I voor werknemers 1 Deel II App 7 voor werknemers 1 1 voor werknemers Met Multicraft Online is het mogelijk om 24 uur per dag online

Nadere informatie

Elektronisch werkbriefje

Elektronisch werkbriefje Webservice - werkbriefjes - rapportages. Persoonlijk. - facturen. - layout. 1 16-1-2012 14:30:41 - inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Aanmelden 4 3 Werkbriefje invullen 5 4 Werkbriefje goed of afkeuren 7 5

Nadere informatie

Welkom bij SalarOnline

Welkom bij SalarOnline 1 Welkom bij SalarOnline Dit is het stappenplan van SalarOnline. In dit stappenplan vindt u de werkwijze van de meest gebruikte functies van SalarOnline. Indien u vragen of problemen heeft met de werking

Nadere informatie

TIME2MATCH.COM INSCHRIJVEN

TIME2MATCH.COM INSCHRIJVEN TIME2MATCH.COM INSCHRIJVEN Op de time2match.com pagina van uw club klikt u in de linkerkolom op "Reeksen". Vervolgens klikt u op de "Inschrijven"-knop van de reeks waar aan u wenst deel te nemen. U krijgt

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding voor Zelfmetende patiënten. Met web applicatie Tropaz 2.0

Gebruikers Handleiding voor Zelfmetende patiënten. Met web applicatie Tropaz 2.0 Gebruikers Handleiding voor Zelfmetende patiënten Met web applicatie Tropaz 2.0 Ondervindt u problemen bij het gebruik van het programma Tropaz, neemt u dan contact op met uw eigen trombosedienst. 2012

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Mijn easyfairs. Handleiding voor exposanten

Gebruiksaanwijzing Mijn easyfairs. Handleiding voor exposanten Gebruiksaanwijzing Mijn easyfairs Handleiding voor exposanten Mijn easyfairs Handleiding voor exposanten Pagina 2 Inhoud Inloggen... 4 Standnaam en logo invoeren... 5 Invoeren van uw bedrijfsgegevens...

Nadere informatie

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Outlook Web App 2010 - CLOUD Versie: 22 oktober 2012 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web App 2010 - CLOUD Voorblad Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Inloggen...4

Nadere informatie

HANDLEIDING WEB SHOP

HANDLEIDING WEB SHOP HANDLEIDING WEB SHOP 1 Registreren... 2 1.1 Aanmelden als nieuwe gebruiker... 2 1.2 Persoonsgegevens... 2 1.3 Persoonsgegevens 2... 3 1.4 Eerste keer aanmelden... 4 2 Mijn profiel... 5 2.1 Mijn gegevens...

Nadere informatie