Rubrics / Leerdoelen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Rubrics / Leerdoelen"

Transcriptie

1 Rubrics / Leerdoelen Frank van Deursen - M41t - Juni 2016

2 Scrum Theoretische kennis van Scrum: Ik ben van mening dat ik dit leerdoel heb afgesloten met een voldoende. De eerste sprints waren bij mij en mijn proftaakgroepje veruit dramatisch. Echter vind ik dat we ons door de sprints heen duidelijk hebben verbeterd wat betreft scrum. Ik ben niet erg goed in het onthouden van theoretische kennis, maar toch ben ik ervan overtuigd dat ik basisbegrippen van Scrum kan uitleggen. Om enige voorbeelden te geven: - Scrumteam: een zelf-organiserend team. In het geval van de proftaak waren dat de proftaakgroepjes. - Product owner: Een opdrachtgever die de wensen van de klant bewaakt en vertaalt. Hij is verantwoordelijk voor de product backlog. In het geval van onze proftaak was dit Pieter Dorst. - Scrum master: De leider van het scrummen. Hij begeleid de meetingen en bewaakt het proces. In het geval van onze proftaak was dit Bart Janssen. Mocht hij afwezig zijn dan pakte ik vaak de draad op. - Product backlog: Een overzicht van alle wensen en eisen van het project. De product owner beheert dit onderdeel. - Sprint backlog: Geselecteerd items uit de product backlog die deze sprint worden behandeld/uitgevoerd. Toepassing van scrum in de proftaak: Ik ben van mening dat ik dit leerdoel heb afgesloten met een voldoende. Ik denk dan ook dat iedereen hiermee het eens zal zijn. De eerste sprints was het toepassen van scrum niet goed, of misschien nog beter gezegd: niet eens aan de orde geweest. De dingen die we deden had vrijwel niks te maken met scrum. Toen wij alleen eens wat beter het boek door gingen nemen en Pieter Dorst ons wat betreft dit onderwerp op een beter spoor had gezet ging het scrummen steeds beter werken. Eigenlijk verliep het scrummen aan het eind van het semester juist enorm goed. Ik hoop dat de verbeteringen genoeg zijn geweest om dit leerdoel aan te tonen. Actieve bijdrage aan het Scrum-proces: Ik ben van mening dat ik dit leerdoel heb afgesloten met een goed. Ik vraag me af of iedereen het eens is met deze mening maar als ik puur en alleen naar mezelf en mijn inzet tijdens het scrummen kijk dan vind ik toch dat ik een goed heb verdient. Ik vind namelijk ook dat (met behulp van de aansturing van Pieter Dorst) ik ervoor gezorgd heb dat het scrummen beter is gaan lopen. Ik nam halverwege het semester (misschien wel wat aan de late kant) de beslissing mijn proftaakgroep apart te nemen om mijn meningen over het scrummen toe te lichten. Ik vertelde hun dat ik totaal niet vond dat dit goed verliep en dat er veranderingen plaatst moesten vinden. Hierbij heb ik aangegeven dat niemand van elkaar wist waar hij/zij mee bezig was en dat het ook niet duidelijk was wat wanneer af moest zijn. Van een product en sprint backlog was niet eens sprake. Nadat ik dit had aangegeven gingen we het serieus oppakken en kwam het complete aspect tot inkeer. Tot slot heb ik ook heel vaak de rol van Bart Janssen als Scrum master op mij genomen wanneer hij afwezig was of slechts omdat het hem even niet wilde lukken.

3 Strategie en Concepting De communicatiestrategie is onderbouwd: Ik vind dat ik dit onderdeel heb afgesloten met een voldoende en eerder rijkt naar een goed dan naar een onvoldoende. Ik denk dat een van de redenen dat wij extreem achter liepen in de eerste sprints kwam omdat we misschien wel te veel focus op dit onderwerp hadden gelegd. Er is veel tijd en moeite gestoken in het onderzoeken van de doelgroep, de doelstellingen, etc. Aan de andere kant ben ik best blij dat we dit gedaan hebben. Aan de hand van dit soort onderzoeken konden we ervoor zorgen dat we bewuste keuzes konden maken met het bedenken, ontwerpen en uitwerken van onze eindproducten. Totstandkoming concept: Dit vond ik een van de moeilijkste onderdelen om te beoordelen aangezien ik vind dat dit leerdoel is berust op een workshop die we naar mijn mening te laat hebben gekregen. Lost van deze mening vind ik dat ik hiervoor een voldoende heb verdiend. Ik en mijn groepje hadden al weken nagedacht over het concept en waren meerdere malen tot concepten gekomen (los van het feit of deze als goed of slecht ervaren werden). De workshops ideeën genereren, media en middelen en contentstrategie (welke in mijn portfolio te lezen zijn) vond ik erg zinvol op dit gebied. Ik denk dan ook dat deze workshops daadwerkelijk een positieve invloed heeft gehad op mijn concept-matig denken, wat overigens een duidelijke valkuil voor mij is gebleken. Conceptmatig denken staat op het moment als hoogste prioriteit in mijn persoonlijk ontwikkelen. De mediastrategie is onderbouwd en bouwt verder op de communicatiestrategie: Ik ben van mening dat ik dit onderdeel heb afgesloten met een voldoende. Het enige bewijs dat ik hiervoor kan geven is de link naar de door ons ontwikkelde mediastrategie en communicatiestrategie. Ook kan ik met een gerust hard zeggen dat we een uitgebreid onderzoek hebben gedaan naar de doelgroep en dat we daardoor logische keuzes hebben kunnen maken m.b.t. de inzet van middelen. Executie van strategie en concept is beargumenteerd: Ik vind dat ik dit onderdeel heb afgesloten met een voldoende en eerder rijkt naar een goed dan naar een onvoldoende. Om te beginnen vind ik het een beetje jammer dat zo n beetje alles wat qua design is gemaakt, door mij is ontwikkeld. Ik denk dat ook al mijn keuzes qua design te kunnen onderbouwen, zowel op gebied van typografie, beeld en tekens, kleurgebruik, enzovoort.

4 User Experience Verplaatsen in de doelgroep dmv gebruikersonderzoeken: Ik ben van mening dat ik dit onderdeel heb afgesloten met een voldoende. Tijdens de weken die we aan de proftaak mochten werken is er meerdere malen onderzoek verricht naar de wensen en de eisen van de doelgroep. Om te beginnen heeft de doelgroep ervoor gezorgd dat wij tot ons concept: Vrijheid kwamen. Ook in de sprints dat de focus meer lag op het ontwerpen van de media uitingen betrokken wij de doelgroep in ons proces. Het merendeel van deze onderzoeken was methodisch. Meer over deze rubric en haar bewijslasten is te lezen in mijn portfolio onder de kopjes UX. Prototypen: Ik ben van mening dat ik dit onderdeel heb afgesloten met een voldoende. In het ontwikkelproces heb ik diverse prototype gemaakt die aansluiten bij de briefing van de klant en een weergave zijn van de user experience. Zo hebben ik meerdere malen met het nieuwe programma van Adobe gewerkt Experience Design, waarbij ik een prototype van de website en de facebookcampagne aan DAF en de doelgroep kon tonen. Dit was handig om eventuele feedback te ontvangen en aan de andere kant een duidelijk beeld te geven.

5 Front-end Development Kennis Frameworks: Ik ben van mening dat ik dit onderdeel heb afgesloten met een voldoende. Nadat we verschillende workshops hadden gekregen op gebied van developping, waaronder bijvoorbeeld Learning By Doing en The Essence, kreeg ik een duidelijker beeld van Frameworks en hun voor- maar ook nadelen. Om te bewijzen dat ik deze rubric met een voldoende heb afgesloten wil ik dan ook graag verwijzen naar mijn resultaten van deze workshops. Keuze Frameworks: Ik ben van mening dat ik dit onderdeel heb afgesloten met een voldoende, alhoewel ik veel moeite had met deze rubric. Een van de redenen dat ik het niet makkelijk vond is dat ik vind dat er tijd gemaakt moet worden om een goede framework te zoeken. In deze tijd wordt het aantrekkelijker zelf aan de slag te gaan met code, wat dan ook bij mij meerdere malen voorkwam. Toch kan ik aangeven dat ik logisch na heb gedacht om eventueel een framework toe te passen. Zo is er voor dit portfolio gebruik gemaakt van Bootstrap, een HTML, CSS, Javascript framework wat het voor de gebruiker makkelijk maakt mobile-first, responsive websites te bouwen. Ik ben van mening dat dit voor veel tijdwinst heeft gezorgd en dat ik in de toekomst ook graag opnieuw gebruik maak van dit framework. Documentatie: Naast dat ik van mening ben dat ik deze opdracht heb afgesloten met een voldoende, heeft deze rubric gezorgd voor ontzettend veel ergernis bij mij. Mijn groepje heeft nog uitvoeringen/werkzaamheden verricht op gebied van design en coderingen. Dit maakte het voor mij erg lastig om documentatie te verrichten, omdat het mij simpelweg demotiveerde om werkzaamheden te verrichten waar toch niet naar gekeken zal worden. Echter heb ik mezelf er toe kunnen zetten comments te plaatsen in stukjes code en in tijdens het updaten van GIT. Code: Ik ben van mening dat ik dit onderdeel heb afgesloten met een voldoende. Ik wil bij deze rubric graag verwijzen naar mijn portfolio-website Ik wil dan ook dit onderdeel bewijzen doormiddel van deze website een geen gebruik maken van de proftaak. Op mijn portfoliowebsite heb ik gezorgd voor een combinatie van mijn eigen framework, welke zorgt voor de preloader van de website i.c.m. het framework bootstrap welke verantwoordelijk is voor het responsive aspect. In de proftaak hebben we ook gebruik gemaakt van mijn framework. Echter zit hier geen tweede framework in, wel een API van Google. Test: Ik ben van mening dat ik dit onderdeel heb afgesloten met een voldoende en eerder rijkt naar een goed dan naar een onvoldoende. We hebben binnen onze proftaakgroep namelijk niet alleen medestudenten testen uit laten voeren, maar ook onze doelgroep! Dit heeft geleid tot verbeteringen aan de applicatie waardoor het eindproduct ook beter werd ervaren. Echter ben ik ook van mening dat deze testen niet altijd uitbundig groot waren, vandaar dat ik het hou op een voldoende.

Welkom. bij scrum. Zin in Onderwijs

Welkom. bij scrum. Zin in Onderwijs Welkom bij scrum Zin in Onderwijs www.zininonderwijs.nl els@zininonderwijs.nl anna@zininonderwijs.nl Wat gaan we vandaag doen? o Wat is scrum? o Praktisch aan de slag o Oefenen o Scrumbord maken o Taken

Nadere informatie

Februari juni Toelichting aanpak. Claudia Tjia GROEP F M42

Februari juni Toelichting aanpak. Claudia Tjia GROEP F M42 Februari juni 2016 Toelichting aanpak Claudia Tjia GROEP F M42 Dit document bevat informatie over het onderdeel SCRUM binnen de proftaak. SCRUM is de methode die wij als groep moesten hanteren om het project

Nadere informatie

WHITEPAPER IN 5 MINUTEN. 11. Scrum

WHITEPAPER IN 5 MINUTEN. 11. Scrum WHITEPAPER IN 5 MINUTEN A U G U S T U S 2 0 1 4 11. Scrum Deze whitepaper gaat over Scrum. Kort en bondig: Scrum is een software-ontwikkelmethode met vaste sprints van enkele weken waarin steeds een verbeterde

Nadere informatie

Verslag Semester 4 Marijn Verheijen Klas: M41T

Verslag Semester 4 Marijn Verheijen Klas: M41T M. Verslag Semester 4 Marijn Verheijen Klas: M41T INLEIDING In dit verslag zijn de verhalen van mijn werkzaamheden terug te vinden voor het vak PTM4. Daarnaast is er ook nog informatie te vinden over

Nadere informatie

Grafisch ontwerp. Referenties. https://developers.google.com/webmasters/mobile-sites/ http://www.bluetrainmobile.com/mobile-showcase

Grafisch ontwerp. Referenties. https://developers.google.com/webmasters/mobile-sites/ http://www.bluetrainmobile.com/mobile-showcase Mobiel Datanose Op dit moment is mobiel datanose niet goed gedaan; je krijgt gewoon de site te zien zoals je het te zien krijgt op pc's of laptops. Maar vaak heb je het probleem dat je op je mobiel moet

Nadere informatie

Persoonlijke reflectie. Project Agile Development

Persoonlijke reflectie. Project Agile Development Persoonlijke reflectie Project Agile Development Naam: Dewi van Aalderen Project: WaagSociety Team: WGS10 Inleverdatum: 12 juni 2017 Inhoud 1.Inleiding... 3 2. Bijdrage... 3 3. Waar ben ik trots op?...

Nadere informatie

Leerdoelen en reflecties op de leerdoelen. Lisa van Ginkel

Leerdoelen en reflecties op de leerdoelen. Lisa van Ginkel Leerdoelen en reflecties op de leerdoelen Lisa van Ginkel 1571514 Leerdoelen Wat wil ik leren met dit project? Ik wil beter worden in mijn visuele vaardigheden. Ik wil beter worden in Photoshop, Illustrator

Nadere informatie

Agile werken: zó doen we dat

Agile werken: zó doen we dat Agile werken: zó doen we dat Bij Freshheads werken we graag volgens de Agile aanpak. De voordelen? Verhoogde efficiëntie en flexibiliteit, snellere resultaten en grotere betrokkenheid. Maar hoe gaat het

Nadere informatie

Succesvol websites bouwen vanuit een concept

Succesvol websites bouwen vanuit een concept Succesvol websites bouwen vanuit een concept Docent: Ruben Olislagers 1 Internetstrategie Begin met een gedegen plan 2 User Centered Design Ontwerpen vanuit de wensen en behoeften van de doelgroep Wie

Nadere informatie

ANOUK ROUMANS TO CODE OR NOT TO CODE.

ANOUK ROUMANS TO CODE OR NOT TO CODE. ANOUK ROUMANS ANOUK ROUMANS TO CODE OR NOT TO CODE. 00 HOOFDVRAAG 00 HOOFDVRAAG Is het relevant voor een UX-designer om development kennis te hebben op gebied van apps? 00 INHOUDSOPGAVE 00 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Plan van aanpak. Website voor Bouwkundig Adviesbureau Punte. Hugo Nijhuis John Oelen Frank Hazekamp Cindy Roelofs Ben Wilbers Tim Regelink

Plan van aanpak. Website voor Bouwkundig Adviesbureau Punte. Hugo Nijhuis John Oelen Frank Hazekamp Cindy Roelofs Ben Wilbers Tim Regelink Plan van aanpak Website voor Bouwkundig Adviesbureau Punte 2009 Hugo Nijhuis John Oelen Frank Hazekamp Cindy Roelofs Ben Wilbers Tim Regelink Contents Product Backlog... 3 Documentatie... 4 Kwaliteitsbeheer...

Nadere informatie

(Junior) Interaction designer gezocht. met een passie voor het verbeteren van de gezondheidszorg

(Junior) Interaction designer gezocht. met een passie voor het verbeteren van de gezondheidszorg (Junior) Interaction designer gezocht met een passie voor het verbeteren van de gezondheidszorg 2016 Panton Het team van Panton zet zich in voor het verbeteren van de zorg. Ons krachtige middel is design.

Nadere informatie

Een website ontwerpen met agile design en scrum, wat heb je nodig?

Een website ontwerpen met agile design en scrum, wat heb je nodig? Een website ontwerpen met agile design en scrum, wat heb je nodig? door admin - 03-19-2012 http://www.itpedia.nl/2012/03/19/een-website-ontwerpen-met-agile-design-en-scrum-wat-heb-je-nodig/ Door Pieter

Nadere informatie

IIBA NL Jaarcongres "Business Analyse in Scaled Agile"

IIBA NL Jaarcongres Business Analyse in Scaled Agile IIBA NL Jaarcongres "Business Analyse in Scaled Agile" Business Agility zonder Business Analyse, kan dat? Eddy Huisman De basis van Agile (Agile Manifest) Wij laten zien dat er betere manieren zijn om

Nadere informatie

Stappenplan. De ontwikkeling van een interface doorloopt bij Studio Wolf vier stappen. Deze stappen verduidelijken de weg naar het eindresultaat.

Stappenplan. De ontwikkeling van een interface doorloopt bij Studio Wolf vier stappen. Deze stappen verduidelijken de weg naar het eindresultaat. Stappenplan Een interface is in principe alles wat de communicatie tussen de gebruiker en de computer bepaalt of vorm geeft. Het is het deel van de website of webapplicatie dat de interactie met de gebruiker

Nadere informatie

STAGE VERSLAG LVB NETWORKS

STAGE VERSLAG LVB NETWORKS STAGE VERSLAG LVB NETWORKS Stagiair : Praktijkopleider : Stagebegeleider : Periode : Inlever Datum : Michael Scherpenisse Jeffrey van Draanen Bert de Boer 1 2 April, 2015 Opmerking Beoordeling stageverslag:

Nadere informatie

De Agile Analist. Henk Jan Huizer

De Agile Analist. Henk Jan Huizer De Agile Analist Henk Jan Huizer Software Ontwikkeling Dat is Software Ontwikkeling is Voor veel organisaties van steeds grote belang! Agile Software ontwikkeling Is een aanpak die past bij het type werk

Nadere informatie

Training en workshops

Training en workshops Mirabeau Academy DIGITAL CONCEPT DEVELOPMENT Training en workshops MIRABEAU ACADEMY AHEAD IN A DIGITAL WORLD Digitaal denken zit in onze code. We weten exact wat er online speelt. Sinds 2001 ontwikkelen

Nadere informatie

Scrum: Een Agile aanpak voor ontwikkeling van producten. Scrumteam rollen. Verder dan de vraag 2

Scrum: Een Agile aanpak voor ontwikkeling van producten. Scrumteam rollen. Verder dan de vraag 2 Scrum: Een Agile aanpak voor ontwikkeling van producten Verder dan de vraag 1 Scrumteam rollen Verder dan de vraag 2 1 Scrum: Totaaloverzicht Verder dan de vraag 3 Scrum: Sprint cyclus Verder dan de vraag

Nadere informatie

WESTPOINTDIGITAL MOBILE APPS DEVELOPMENT

WESTPOINTDIGITAL MOBILE APPS DEVELOPMENT WESTPOINTDIGITAL MOBILE APPS DEVELOPMENT MOBILE APPS TEAM Ons team bestaat uit slimme, samenwerkende innovatieve mensen die geïnspireerd zijn uw business op verschillende manieren te verbeteren. Onze ontwikkelaars

Nadere informatie

10 onderdelen die niet mogen ontbreken in een online briefing

10 onderdelen die niet mogen ontbreken in een online briefing Een goede online briefing past op één A4 [+ checklist] Auteur: Ronald Heijkens, Sabel Online Je wilt een nieuwe website, intranet, online magazine of app. Maar omdat je de expertise zelf niet in huis hebt,

Nadere informatie

Snuffelstage Exact. Kjell Ouwendijk Klas 2D. Stagebegeleiders : Dhr. Michael Vermeulen Dhr. Deyar Aljabbary Dhr. Olivier Deleye

Snuffelstage Exact. Kjell Ouwendijk Klas 2D. Stagebegeleiders : Dhr. Michael Vermeulen Dhr. Deyar Aljabbary Dhr. Olivier Deleye Snuffelstage Exact Kjell Ouwendijk Klas 2D Stagebegeleiders : Dhr. Michael Vermeulen Dhr. Deyar Aljabbary Dhr. Olivier Deleye Begeleiding school: Mevrouw Lindenbergh 22 oktober 2018 Inleiding Vanuit school

Nadere informatie

SCRUM FRESHAPPLE.NL #DIGITALATHLETES

SCRUM FRESHAPPLE.NL #DIGITALATHLETES FRESHAPPLE.NL #DIGITALATHLETES HOME OF THE DIGITAL ATHLETES IT ALL STARTS WITH AN IDEA! EN DAAR ZITTEN WE VOL MEE We zijn ervan overtuigd dat iedereen een digitale fantasie heeft, wij helpen je graag dit

Nadere informatie

Connect Social Business. Plan van Aanpak voor mijn stage bij ConnectSB

Connect Social Business. Plan van Aanpak voor mijn stage bij ConnectSB Connect Social Business Plan van Aanpak voor mijn stage bij ConnectSB Joey Kaan September 28, 2014 Inhoudsopgave 1 Achtergronden 1 2 Probleemstelling & Doelstelling 2 2.1 Leren Professioneel Functioneren..................

Nadere informatie

Overdracht van project naar beheer. Beheer is ook Agile!

Overdracht van project naar beheer. Beheer is ook Agile! Overdracht van project naar beheer. Beheer is ook Agile! Belangrijkste doelen Project: Binnen tijd en geld een nieuw of aangepast product of dienst aan de klant leveren. Beheer: Het garanderen van continuïteit

Nadere informatie

Scrumscrumscrumscrumscrumscrum scrumscrumscrumscrumscrumscrum scrumscrumscrumscrumscrumscrum agileagileagileagileagileagileagileagil

Scrumscrumscrumscrumscrumscrum scrumscrumscrumscrumscrumscrum scrumscrumscrumscrumscrumscrum agileagileagileagileagileagileagileagil Scrumscrumscrumscrumscrumscrum scrumscrumscrumscrumscrumscrum scrumscrumscrumscrumscrumscrum agileagileagileagileagileagileagileagil eagileagileagileagileagileagileagileagi leagileagileagileagileagileagileagileag

Nadere informatie

Making an interactive video Door Remco Draijer (imm08304)

Making an interactive video Door Remco Draijer (imm08304) Making an interactive video Door Remco Draijer (imm08304) Achtergrond Deze paper is een opdracht voor het vak Inleiding Multimedia voor de studie Informatica aan de Vrije Universiteit. In de periode van

Nadere informatie

COMPETENTIE- ONTWIKKELPLAN. Tim Veerman. Klas: IG_203 Studentnummer: Periode: Loopbaanadviseur: Alexander Mulder

COMPETENTIE- ONTWIKKELPLAN. Tim Veerman. Klas: IG_203 Studentnummer: Periode: Loopbaanadviseur: Alexander Mulder COMPETENTIE- ONTWIKKELPLAN Tim Veerman Klas: IG_203 Studentnummer: 500676694 Periode: 2015-2016 Loopbaanadviseur: Alexander Mulder Inhoudsopgave Visie op Studie en beroep... 2 Studievoortgang... 3 SWOT

Nadere informatie

Paul Scrumepidemie bij

Paul Scrumepidemie bij Paul Overmars @POTWELLO Scrumepidemie bij Scrum 4 Dummies Inhoud 1. Weet nog weinig van scrum 2. Kent scrum enigszins 3. Ervaren scrummer Scrum in 80 seconden Regelmatig feedback traditioneel vs scrum

Nadere informatie

Opdrachten: http://tweakers.net/vormgevingsstagiair

Opdrachten: http://tweakers.net/vormgevingsstagiair Opdrachten: 1. Verzamel vijf vacatures van banen die jij zou willen uitoefenen in je stage. Hierbij is het niet van belang of het bedrijf bij jouw in de buurt gevestigd is. 2. Beantwoord de volgende vragen

Nadere informatie

Evaluatie Beeld en beroep

Evaluatie Beeld en beroep Evaluatie Beeld en beroep Inhoud Introductie 1 Respondenten 2 Gegeven cijfer 2 De online informatie over het Project Beeld van het Beroep via innovationlab.nhl.nl was duidelijk 3 Er was voldoende variatie

Nadere informatie

We zijn alweer beland in sprint 3 de een en laatste sprint van deze cel periode weer.

We zijn alweer beland in sprint 3 de een en laatste sprint van deze cel periode weer. Mijn Uitgebreide feedback voor Rasheed: Tijdens het proces heb jij laten zien hoe de app er uit zag, dus je hebt zeker wel iets laten zien. Voor de rest heb je niet echt iets laten zien code wijs over

Nadere informatie

START MET SCRUM STAPPENPLAN

START MET SCRUM STAPPENPLAN START MET SCRUM STAPPENPLAN SCRUM WERKT Ik geloof in teams van mensen die met elkaar samenwerken. Die elkaar helpen. En problemen met elkaar oplossen. Die trots zijn op wat ze doen. En de klant meenemen.

Nadere informatie

Project Interactieve multimedia

Project Interactieve multimedia Project Interactieve multimedia Jerney van Schagen Inleiding: Het eerste idee van het project bij mij was dat het een vrij breed project zou worden, maar in een van de eerste colleges kwam ik er al gauw

Nadere informatie

Virtuele assistent. Break-out sessie. Bart Bellefroid - Product owner

Virtuele assistent. Break-out sessie. Bart Bellefroid - Product owner Virtuele assistent Break-out sessie Bart Bellefroid - Product owner We gaan een virtuele assistent voor onze klantenservice ontwikkelen. En nu? 2 Veel onduidelijk en veel vragen Wat vinden klanten van

Nadere informatie

PROJECT PLAN. Datum: 14 februari Project: Medical Team: Tibor Dujmovic IAD1 Nick Marlow IAD1 Jasmijn Groot GAR1 Peter Uithoven IAD1

PROJECT PLAN. Datum: 14 februari Project: Medical Team: Tibor Dujmovic IAD1 Nick Marlow IAD1 Jasmijn Groot GAR1 Peter Uithoven IAD1 PROJECT PLAN Datum: 14 februari Project: Medical Team: Tibor Dujmovic IAD1 Nick Marlow IAD1 Jasmijn Groot GAR1 Peter Uithoven IAD1 1 INHOUD Project Plan... 1 Inhoud... 2 Project Plan... 4 Project Definitie...

Nadere informatie

Editorial Media Design Guido Hildebrand - 1582968 Talisa van Dreven - 1582766 Alexander Ringnalda - 1547759. 24 september 2013 Versie 1

Editorial Media Design Guido Hildebrand - 1582968 Talisa van Dreven - 1582766 Alexander Ringnalda - 1547759. 24 september 2013 Versie 1 Editorial Media Design Guido Hildebrand - 1582968 Talisa van Dreven - 1582766 Alexander Ringnalda - 1547759 24 september 2013 Versie 1 Aanleiding en probleemomschrijving: Het project wordt uitgevoerd omdat

Nadere informatie

Doelgroep Mensen die vaardig zijn met hun smartphone, welke lage therapietrouw ervaren omtrent fysiotherapeutische thuisoefeningen.

Doelgroep Mensen die vaardig zijn met hun smartphone, welke lage therapietrouw ervaren omtrent fysiotherapeutische thuisoefeningen. Opdrachtformulering: Conceptualiseer, ontwerp en realiseer nieuwe functionaliteiten voor het prototype van de mobiele toepassing die de gebruiker helpt en motiveert in het uitvoeren van fysiotherapie oefeningen

Nadere informatie

STARTVERSLAG STUDENT - LOTTE VAN DER SCHOOT 1623303 // COÖRDINATOR - INGE SCHAREMAN // STAGEBEGELEIDING - CYNTHIA BOOM & KEVIN KARS

STARTVERSLAG STUDENT - LOTTE VAN DER SCHOOT 1623303 // COÖRDINATOR - INGE SCHAREMAN // STAGEBEGELEIDING - CYNTHIA BOOM & KEVIN KARS STARTVERSLAG STUDENT - LOTTE VAN DER SCHOOT 1623303 // COÖRDINATOR - INGE SCHAREMAN // STAGEBEGELEIDING - CYNTHIA BOOM & KEVIN KARS INHOUD // INLEIDING 4 ORIENTATIEDOCUMENT 5 FACTSHEET 6 LEERDOELEN 7 STARTVERSLAG

Nadere informatie

PLP-IF 1 (1,2,3 of 4)

PLP-IF 1 (1,2,3 of 4) PLP-IF 1 (1,2,3 of 4) Leerdoelen Wat wil je in deze IF leren? En binnen welke focusgebieden / tegels past jouw leerraag? Benoem hier je leerdoelen waaraan je wilt werken zo: Als (je rol/functie) wil ik

Nadere informatie

Summary report. Time entries. Users 2015-09-01-2015-10-07. Luc Schols 112:52:38. Other 545:11:53. Rasjaad Basarat 112:30:08. Jesse Baas 108:26:26

Summary report. Time entries. Users 2015-09-01-2015-10-07. Luc Schols 112:52:38. Other 545:11:53. Rasjaad Basarat 112:30:08. Jesse Baas 108:26:26 Summary report 2015-09-01-2015-10-07 Total 545 h 11 min 109:00 113:30 100:59 96:00 114 h 80:45 86 h 44:56 57 h 29 h 31.08 07.09 14.09 21.09 28.09 05.10 Users Time entries Luc Schols 112:52:38 Other 545:11:53

Nadere informatie

Rubrics vaardigheden

Rubrics vaardigheden Rubrics vaardigheden Rubrics vaardigheden In het leerlab 2020 hebben 7 vernieuwingsscholen vier rubrics ontwikkeld om de persoonlijke groei van leerlingen in kaart te brengen. Deze rubrics zijn vaardigheden

Nadere informatie

Het definitieve prototype van Foliostory zal op basis van een usability test getest worden.

Het definitieve prototype van Foliostory zal op basis van een usability test getest worden. Testplan prototype Het definitieve prototype van Foliostory zal op basis van een usability test getest worden. Hierbij wordt een happy flow scenario aan de respondenten voorgelegd met daarin taken die

Nadere informatie

Rubrics vaardigheden

Rubrics vaardigheden Rubrics vaardigheden Rubrics vaardigheden In het leerlab 2020 hebben 7 vernieuwingsscholen vier rubrics ontwikkeld om de persoonlijke groei van leerlingen in kaart te brengen. Deze rubrics zijn vaardigheden

Nadere informatie

WHITEPAPER. Wat is een. Responsive website? Voordelen van een. Responsive website? Hoe start je met een. Responsive website? RESPONSIVE WEBSITES

WHITEPAPER. Wat is een. Responsive website? Voordelen van een. Responsive website? Hoe start je met een. Responsive website? RESPONSIVE WEBSITES WHITEPAPER RESPONSIVE WEBSITES Wat is een Responsive website? Voordelen van een Responsive website? Hoe start je met een Responsive website? INTRODUCTIE Met het downloaden van deze whitepaper kunnen we

Nadere informatie

1. Werken bij mijn domein

1. Werken bij mijn domein 1. Werken bij mijn domein Kwaliteit is voor jou erg belangrijk. Je voert geregeld code- reviews uit van je collega s, net zoals zij dat bij jou doen. Je houdt rekening met webrichtlijnen en je schrijft

Nadere informatie

Plan van aanpak. Project WNF. CMD Neelke Laarakker Laura Hellegers

Plan van aanpak. Project WNF. CMD Neelke Laarakker Laura Hellegers Plan van aanpak NDD periode - B Maaike Janssen - 1598513 Marc Gooris - 1605893 CMD 2014-2015 Neelke Laarakker - 1602659 Laura Hellegers - 1603189 Inhoudsopgave Wie zijn wij Achtergrond Uitgangspunten Onderzoeksvragen

Nadere informatie

PROOF of CONCEPT. Technical justification + Design. Martijn Muit - Digital Publisching Semester 4

PROOF of CONCEPT. Technical justification + Design. Martijn Muit - Digital Publisching Semester 4 PROOF of CONCEPT & Technical justification + Design Martijn Muit - Digital Publisching Semester 4 BIOGRAFIE Inspiratie Ik ben als eerst rond gaan zoeken naar verschillende technieken. Hierbij kwam ik tot

Nadere informatie

is front-end kennis relevant voor een UX designer

is front-end kennis relevant voor een UX designer In hoeverre is front-end kennis relevant voor een UX designer tijdens een designproces? Door: Wessel Grift Onderzoeksvraag In hoeverre is het hebben van front-end development kennis relevant voor een

Nadere informatie

Bewijs Reflectie Formulier

Bewijs Reflectie Formulier Bewijs Reflectie Formulier Naam: Student nummer: 2034865 Marina Hoogeveen Docent: Blokonderdeel: Competentie raakvlakken: Activiteit: Bestandsnaam Bewijzen: Lara de Hoogd Creative School Creatief denken

Nadere informatie

Een gebruiksvriendelijk dashboard voor leerlingen en docenten

Een gebruiksvriendelijk dashboard voor leerlingen en docenten UXkids case study: Een gebruiksvriendelijk dashboard voor leerlingen en docenten Keywords: Muiswerk, Oefensoftware, User tests, Focusgroepen, Usability, UX, Leerlingen 13-15 jaar, Docenten. Het onderwijslandschap

Nadere informatie

1. De watervalmethode... 2. 2. Agile softwareontwikkeling... 2. 3. Iteratief werken... 3. 4. Agile technieken voor teams... 3

1. De watervalmethode... 2. 2. Agile softwareontwikkeling... 2. 3. Iteratief werken... 3. 4. Agile technieken voor teams... 3 Naar Voren: Tijdschrift voor webwerkers» Artikel #155 Agile (web)ontwikkeling Omarm de verandering Als ICT-professional heb je het liefst dat de klant exact weet wat hij wil, dat jij exact weet hoe je

Nadere informatie

Training en workshops

Training en workshops Mirabeau Academy CREATIVE THINKING & INNOVATION Training en workshops MIRABEAU ACADEMY AHEAD IN A DIGITAL WORLD Digitaal denken zit in onze code. We weten exact wat er online speelt. Sinds 2001 ontwikkelen

Nadere informatie

15-6-2015. Eerste ontwerp Conferentie Software Development 2020. Programma 5 minuten Introductie. Netvlies Sedert 1997

15-6-2015. Eerste ontwerp Conferentie Software Development 2020. Programma 5 minuten Introductie. Netvlies Sedert 1997 Eerste ontwerp 1 - XX Programma 5 minuten Introductie 15 minuten Grip op je project met Scrum (theorie) 15 minuten Case: Zorgtrajectplanner 5 minuten Scrum in je dagelijkse werk 5-10 minuten Q&A Conferentie

Nadere informatie

Individueel procesverslag

Individueel procesverslag Individueel procesverslag Een weergave van mijn werkzaamheden binnen het G-Blok. Afdeling : Academie voor ICT & Media, Informatica Schooljaar : 2009 Blok : G Datum : 30 10-2009 Plaats : Honselersdijk Naam:

Nadere informatie

Test-Report 2. Groep. Namen en functies Erik de Beurs - Recruiter / Test Monitor / Tech Operator Channah Bosse - Recruiter / Data logger

Test-Report 2. Groep. Namen en functies Erik de Beurs - Recruiter / Test Monitor / Tech Operator Channah Bosse - Recruiter / Data logger Test-Report 2 Groep A Namen en functies Erik de Beurs - Recruiter / Test Monitor / Tech Operator Channah Bosse - Recruiter / Data logger Auteur Erik de Beurs Getest project Portfolio Channah Bosse 1 Inleiding

Nadere informatie

Scaled agile in de praktijk: welke modellen zijn er en wat werkt het beste in jouw situatie?

Scaled agile in de praktijk: welke modellen zijn er en wat werkt het beste in jouw situatie? Scaled agile in de praktijk: welke modellen zijn er en wat werkt het beste in jouw situatie? Nothing beats an agile team! Lang leve het agile team dat zich tijdens elke sprint verder verbetert. Maar wat

Nadere informatie

Service Journeys. Op weg naar betere overheidsinformatie. 18 november

Service Journeys. Op weg naar betere overheidsinformatie. 18 november Service Journeys Op weg naar betere overheidsinformatie 18 november 2016 1 De ondernemer??????????! Gewoon antwoord meteen niet moeilijk doen specifiek, op maat en door! De propositie Bijvoorbeeld 18 november

Nadere informatie

SEO. Wat is SEO? Het optimaliseren van je online informatie, zodat deze zo goed mogelijk scoort in de zoekresultaten op relevante zoekopdrachten.

SEO. Wat is SEO? Het optimaliseren van je online informatie, zodat deze zo goed mogelijk scoort in de zoekresultaten op relevante zoekopdrachten. SEO Leerdoel: De student kan SEO planmatig toepassen op een mediacampagne criterium goed voldoende onvoldoende SEO advies plan Het SEO adviesplan van de student gaat verder dan een check met de geijkte

Nadere informatie

SCRUM METHODE.

SCRUM METHODE. SCRUM METHODE www.gladwell.nl bel ons 020-240 2244 WAT IS SCRUM? Scrum is een methode om effectief, kostenefficiënt, klant- en resultaatgericht te werken in teams. Met Scrum kunt u de principes van agile

Nadere informatie

Mobile UX Design met Keynote

Mobile UX Design met Keynote Wireframe Mockup Requirements Clickable Prototype UXD Present Mobile UX Design met Keynote Zorg ervoor dat keynote is geïnstalleerd op je laptop. Agenda Voorstelronde Waarom is prototypen belangrijk De

Nadere informatie

Starrt s Semester

Starrt s Semester Starrt s Semester 1 13-12-2017 Professionaliseren Voordat we de competenties kregen had ik al voor mijzelf bedacht dat ik wilde professionaliseren. Ik ben altijd leergierig geweest en wil meer verdiepen

Nadere informatie

Snel en flexibel opleiden met Scrum

Snel en flexibel opleiden met Scrum Snel en flexibel opleiden met Scrum Is jouw organisatie (nog) niet ingericht op agile werken en wil je wel al je project Scrum inrichten? Met deze whitepaper loodsen we je door een aantal uitdagingen heen

Nadere informatie

Indesign. Pencil - Achtergrond - Visie - Keuzes - Onderbouwing - Toepassing. Photoshop - Achtergrond - Toepassing. Vincent Damen 11034734

Indesign. Pencil - Achtergrond - Visie - Keuzes - Onderbouwing - Toepassing. Photoshop - Achtergrond - Toepassing. Vincent Damen 11034734 Indesign Vincent Damen 11034734 Pencil - Achtergrond - Visie - Keuzes - Onderbouwing - Toepassing Photoshop - Achtergrond - Toepassing Pencil Achtergrond Ik had voor deze week nog nooit van het programma

Nadere informatie

W H I T E P A P E R I N 5 M I N U T E N J U N I 2 0 1 3. 07. De app in een goede mobiele strategie

W H I T E P A P E R I N 5 M I N U T E N J U N I 2 0 1 3. 07. De app in een goede mobiele strategie W H I T E P A P E R I N 5 M I N U T E N J U N I 2 0 1 3 07. De app in een goede mobiele strategie Introductie We ontwikkelden de afgelopen jaren verschillende consumenten apps. De wens van bedrijven om

Nadere informatie

Concept document Kitesurf Spot Elyse Teerink November 15, 2012. Conceptdocument Informatie Architectuur

Concept document Kitesurf Spot Elyse Teerink November 15, 2012. Conceptdocument Informatie Architectuur Conceptdocument Informatie Architectuur Elyse Teerink 500604947 Herkanser Y. Westplat HVA 15/11/2012 1 Inhoudsopgave Inleiding De doelgroep De opdracht In gesprek met kitesurfers Account en inloggen Automatisch

Nadere informatie

Bevindingen In totaal hebben we de test afgenomen bij 9 mensen. Helaas door beperkte aanwezigheid van vrouwen zijn dit enkel mannen geweest.

Bevindingen In totaal hebben we de test afgenomen bij 9 mensen. Helaas door beperkte aanwezigheid van vrouwen zijn dit enkel mannen geweest. Bevindingen In totaal hebben we de test afgenomen bij 9 mensen. Helaas door beperkte aanwezigheid van vrouwen zijn dit enkel mannen geweest. Wel hebben we gekeken om verschillende profielen en leerjaren

Nadere informatie

SLB eindverslag. Rozemarijn van Dinten HDT.1-d 12053449 11-11-12

SLB eindverslag. Rozemarijn van Dinten HDT.1-d 12053449 11-11-12 SLB eindverslag Rozemarijn van Dinten HDT.1-d 12053449 11-11-12 Eindverslag De afgelopen periode heb ik een aantal lessen SLB gehad. Hierover ga ik een eindverslag schrijven en vertellen hoe ik de lessen

Nadere informatie

Barry van Zanten. Ux Designer / Developer. Kokosnootstraat 39, 2555 XB Den Haag www.uthinkicreate.nl - barry@uthinkicreate.nl - 06 52 68 24 64

Barry van Zanten. Ux Designer / Developer. Kokosnootstraat 39, 2555 XB Den Haag www.uthinkicreate.nl - barry@uthinkicreate.nl - 06 52 68 24 64 Barry van Zanten Ux Designer / Developer Kokosnootstraat 39, 2555 XB Den Haag www.uthinkicreate.nl - barry@uthinkicreate.nl - 06 52 68 24 64 Personalia Naam: Barry van Zanten Adres: Kokosnootstraat 39

Nadere informatie

Definitief 1.0 Handreiking voor toepassen van Agile Scrum binnen Overheidsdiensten april 2012

Definitief 1.0 Handreiking voor toepassen van Agile Scrum binnen Overheidsdiensten april 2012 1 Kennis Agile Scrum 1.1 Inleiding In dit eerste deel wordt de lezer meegenomen in de Agile Scrum methodiek. Binnen DR, onder meer met ondersteuning vanuit Quintor, worden steeds meer projecten op deze

Nadere informatie

EEN INTRODUCTIE TOT SCRUM

EEN INTRODUCTIE TOT SCRUM EEN INTRODUCTIE TOT SCRUM www.scrumacademy.nl Panamalaan 8a 1019 AZ AMSTERDAM 020-8200910 info@scrumacademy.nl HET ONTSTAAN VAN SCRUM Agile, omarm verandering! Scrum is een methode die voortkomt vanuit

Nadere informatie

Publishing & Printing Company B.V.

Publishing & Printing Company B.V. STAPPENPLAN WEBSITE Versie 1.3 Publishing & Printing Company B.V. Weth. Sangersstraat 38 (0)46-437 73 11 KVK 140.41959 6191 NA Beek web@pp-company.nl BTW NL 0085.52.861.B01 Algemene voorwaarden www.pp-company.nl

Nadere informatie

SMART- Leerdoel Mathijs de Bok Emotion - RMM42

SMART- Leerdoel Mathijs de Bok Emotion - RMM42 SMART- Leerdoel Mathijs de Bok Emotion - RMM42 Inhoudsopgave 1.0 Inhoudsopgave 1 1.0 Inleiding 2 1.1 Algemeen 2 1.2 Mijn leerdoelen 2 2.0 Beschrijving leerdoel 2 3 2.1 Responsive 3 2.2 Up- to- date HTML&CSS

Nadere informatie

PRODUCT OWNER.

PRODUCT OWNER. PRODUCT OWNER www.gladwell.nl bel ons 020-240 2244 PRODUCT OWNER Het wordt steeds gangbaarder: werken met de Scrum methode. Zeker in de IT maar ook bedrijven in andere sectoren omarmen deze praktische

Nadere informatie

Proftaak periode vier (Design Studio) Eind document

Proftaak periode vier (Design Studio) Eind document Proftaak periode vier (Design Studio) Eind document Kevin Borghmans Jonathan Ferede Ducan Nielson Frank van Deursen Voorwoord Voor u ligt het document Periode 4 proftaak Design studio van Gecko. In dit

Nadere informatie

Stedelijk Gymnasium s-hertogenbosch INHOUD

Stedelijk Gymnasium s-hertogenbosch INHOUD WEBDESIGN MET HTML5 EN CSS + USABILITY INFORMATIC A KLAS 4 2 018-2019 INHOUD Inleiding... 2 Online cursussen... 2 Verplichte cursussen (geschatte leertijd 3 + 11 = 14 uur):... 3 Optioneel: Extra cursussen

Nadere informatie

Opdracht Teamrollen. Samenwerken door teamrollen in te zetten Teake Kastelein

Opdracht Teamrollen. Samenwerken door teamrollen in te zetten Teake Kastelein Opdracht Teamrollen Samenwerken door teamrollen in te zetten 8.4.2016 - Teake Kastelein 348344 1 Inhoud Belbin test... 3 5 situaties teamrollen... 4 Vergaderingen... 5 Analyse Functioneren... 5 Leerpunten

Nadere informatie

Business Sprint in kader van project Leerling 2020. Door Madelief Keyser

Business Sprint in kader van project Leerling 2020. Door Madelief Keyser Business Sprint in kader van project Leerling 2020 Door Madelief Keyser Generieke vraag initiatieven gepersonaliseerd leren CONTENT: Ontwikkeling van adaptief digitaal leermateriaal opgedeeld in kleine

Nadere informatie

Gewone jongens die mooie dingen maken. Wat we doen en hoe we het doen

Gewone jongens die mooie dingen maken. Wat we doen en hoe we het doen Gewone jongens die mooie dingen maken Wat we doen en hoe we het doen Wij zijn studio fonkel Wij zijn Studio Fonkel en wij maken mooie dingen. Of het nu gaat om een website, webapplicatie, landkaart of

Nadere informatie

Project methodiek. Auxilium BV Oude Delft 48 2611 CD Delft. T: 015-261 23 16 F: 015-213 34 83 E: info@auxilium.nl

Project methodiek. Auxilium BV Oude Delft 48 2611 CD Delft. T: 015-261 23 16 F: 015-213 34 83 E: info@auxilium.nl Project methodiek Auxilium BV Oude Delft 48 2611 CD Delft T: 015-261 23 16 F: 015-213 34 83 E: info@auxilium.nl Inhoud 1 PROJECTMETHODIEK... 3 1.1 TIME-BOXING... 3 1.2 USER-STORIES EN STORY-POINTS... 3

Nadere informatie

Business Sprint LOOT-scholen en Zo.Leer.Ik in kader van project Leerling 2020. Door Madelief Keyser en Michael van Wetering

Business Sprint LOOT-scholen en Zo.Leer.Ik in kader van project Leerling 2020. Door Madelief Keyser en Michael van Wetering Business Sprint LOOT-scholen en Zo.Leer.Ik in kader van project Leerling 2020 Door Madelief Keyser en Michael van Wetering Aanleiding Business Sprints Inzicht krijgen in behoeftes van nieuwe onderwijsconcepten

Nadere informatie

Connect Social Business

Connect Social Business Connect Social Business Joey Kaan September 2014 Inhoudsopgave 1 Achtergronden 4 2 Probleemstelling & Doelstelling 5 2.1 Leren Professioneel Functioneren.................. 5 2.2 Facebook API leren door

Nadere informatie

T & T Portfolio. Loes. Klas ---

T & T Portfolio. Loes. Klas --- T & T Portfolio Loes Klas --- Inhoud In dit document leest uw over mijn persoonlijke informatie, ook ziet uw over mijn competenties en hoe ik daar in gegroeid ben. Uw ziet bewijs stukken van hoe de competenties

Nadere informatie

Stedelijk Gymnasium s-hertogenbosch INHOUD

Stedelijk Gymnasium s-hertogenbosch INHOUD WEBDESIGN MET HTML5 EN CSS INFORMATIC A KLAS 4 2 017-2018 INHOUD Inleiding... 2 Online cursussen... 2 Verplichte cursussen (geschatte leertijd 3 + 11 = 14 uur):... 3 Optioneel: Extra cursussen voor verdieping/uitbreiding...

Nadere informatie

Connect Social Business. Plan van Aanpak voor mijn stage bij ConnectSB

Connect Social Business. Plan van Aanpak voor mijn stage bij ConnectSB Connect Social Business Plan van Aanpak voor mijn stage bij ConnectSB Joey Kaan September 29, 2014 Inhoudsopgave 1 Achtergronden 1 2 Probleemstelling & Doelstelling 2 2.1 Leren Professioneel Functioneren..................

Nadere informatie

Startersservice Thomas More

Startersservice Thomas More Gebruikte skills: Tedde Consult: Startersservice Thomas More Samenwerken ICT-geletterdheid Communiceren De vraag naar een website Tedde Consult is een onderneming geleid door studenten Bedrijfskunde van

Nadere informatie

Training en workshops

Training en workshops Mirabeau Academy DESIGN PRINCIPLES Training en workshops MIRABEAU ACADEMY AHEAD IN A DIGITAL WORLD Digitaal denken zit in onze code. We weten exact wat er online speelt. Sinds 2001 ontwikkelen we platformen

Nadere informatie

13. De ideale product owner

13. De ideale product owner WHITEPAPER IN 5 MINUTEN D E C E M B E R 2 0 1 4 13. De ideale product owner In onze whitepaper over scrum (http://www.oberon.nl/whitepaper/11_scrum/) beschreven we kort de scrum methodiek zoals we die

Nadere informatie