P. Beugelink 23 jaar, getrouwd met W. van Jeveren, 2 maanden geleden bevallen van haar eerste kind, gestopt met werken na geboorte

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "P. Beugelink 23 jaar, getrouwd met W. van Jeveren, 2 maanden geleden bevallen van haar eerste kind, gestopt met werken na geboorte"

Transcriptie

1 Opdracht week 2 Interviews P. Beugelink 23 jaar, getrouwd met W. van Jeveren, 2 maanden geleden bevallen van haar eerste kind, gestopt met werken na geboorte zwanger zijn, in verwachting zijn Emotioneel, zelfstandig maar vind andermans advies belangrijk, verwachtingen Interviewer: Hoe is de zwangerschap verlopen? Respondent: De zwangerschap verliep op zich goed. Alleen was het tot de laatste weken spannend omdat ze gedraaid lag. Interviewer: Waren er onverwachte momenten of gebeurtenissen tijdens de zwangerschap? Respondent: natuurlijk was er het feit dat Fleur gedraaid lag tot de laatste maand wat tot wat kopzorgen leidde. Niemand kan je voorbereiden op wat er fout kan gaan tijdens een geboorte of tijdens de zwangerschap dus je kan eigenlijk wel zeggen dat alles ʻ onverwachtʼ was. Interviewer: Is er dan geen manier je voor te bereiden voor een zwangerschap of een geboorte? Respondent: Natuurlijk zijn er boeken, artsen en andere plekken om informatie vandaan te halen. Maar erover lezen of het daadwerkelijk doormaken is toch anders. Je weet dat dingen kunnen gebeuren omdat je het gehoord hebt of gelezen alleen dingen als hormonen kunnen onverwachte dingen met je doen. Interviewer: Hoe bedoel je onverwachte dingen door hormonen? Respondent: ik had heel veel last van schoonmaak woedes en zo kon ik huilen om de vreemdste dingen ineens. Interviewer: huilen? hoe bedoel je? Respondent: Dat er bijvoorbeeld een klein spinnetje zit waar ik normaal nooit bang voor was. Maar ik was zo bang dat ik hem zou pletten en dat vond ik zielig op dat moment. Interviewer: Wat deed je dan op momenten zoals deze? Respondent: dan had ik gelukkig een hele lieve man die weet hoe die met mij moet praten en mij moet kalmeren. En daarbij voel je je soms misschien wat vervelend omdat je weet dat er eigenlijk niets aan de hand is, toch kan je het niet tegenhouden en mag je blij zijn als er mensen om je heen zijn die je kunnen en willen helpen. Interviewer: Ken jij dan mensen bij wie het anders is gegaan? Respondent: Een van de vrienden van mijn man heeft zijn vrouw verloren vlak na de zwangerschap. Op dit moment zorgt hij samen met zijn ouders voor zijn zoontje. Als ik het al lastig vindt als mijn man niet altijd thuis kan zijn om mij te helpen het voor hem extra zwaar moet zijn omdat hij alleenstaand ouder is. Interviewer: Welke situaties zouden het voor hem dan bijvoorbeeld zwaarder kunnen maken? Respondent: Natuurlijk heeft hij zijn ouders om veel te regelen, maar ik denk dat hij vooral heel afhankelijk is van anderen. En omdat hij heel veel dingen nu zelfstandig moet doen en regelen kan het misschien overweldigender zijn omdat hij niemand heeft om het ouderschap te delen.

2 W.I. van Jeveren 26 jaar, getrouwd met P. Beugelink, Beroepschauffeur, 2 maanden geleden vader geworden, veel van huis Besluiten kinderen te nemen, het plannen van de komst van de baby alles zo goed mogelijk doen, veel doen in korte tijd, onverwachte gebeurtenissen, lijkt soms onrealistisch, meegaand/zorgzaam Interviewer: Hadden jullie de komst van Fleur geplanned? Respondent: ja en nee.. we wilde graag zwanger worden binnen een jaar alleen het kwam al binnen twee maanden dus dit was een leuke verrassing. Interviewer: Wat was jullie eerste reactie toen jullie erachter kwamen dat je vrouw in verwachting was? Respondent: Natuurlijk waren we in de wolken! toch was er een klein stemmetje dat dacht: oh nu moeten we gelijk beginnen alles regelen om te zorgen dat we alles hebben zodat we voor de baby kunnen zorgen! Interviewer: Hoe was het tijdens de zwangerschap voor jou? Respondent: Soms lastig. Vanwege mijn werk ben ik veel van huis, waardoor je er niet zo vaak kan zijn als je zou willen. Zeker met de moodswings die Pres had was het soms lastig niet thuis te kunnen zijn. Interviewer: Waren er dingen die je echt verrast hebben? Respondent: vooral de tijd van de zwangerschap. In eerste instantie denk je dat 9 maanden best lang zijn terwijl in realiteit deze tijd erg snel voorbij is gegaan. Interviewer: Wat is voor jou het belangrijkste als vader voor je dochter? Respondent: Voor mij is het heel erg belangrijk dat er niks ontbreekt voor Fleur. Ik zorg ervoor dat er geld in het laadje komt zodat het aan mijn vrouw en mijn kind niks ontbreekt. Interviewer: En wat doe je dan als je thuis komt van je werk? Dat ligt eraan. Soms kom ik op vrijdag avond thuis en soms zaterdag ochtend. Als ik op een vrijdag thuis kom heb ik vaak zaterdag veel meer energie en ga ik mee met mijn vrouw naar haar paard, en doen we gezamenlijk boodschappen. Interviewer: Dus eigenlijk kan je zeggen een soort gezinsdag of dagen? Respondent: Ja zeker, ik ben niet zo vaak thuis als ik zou willen dus elk moment dat ik kan wil ik plezier maken en zorgen voor mijn gezin.

3 W.P. Berkhout 49 jaar, getrouwd, huisvrouw, 2 kinderen: dochter van 22 en een zoon van 25, past regelmatig op bij kennissen Verzorging zorg dragen, hulp bieden Interviewer: Op hoeveel kinderen pas je op? Respondent: Op twee kinderen. Twee meisjes van 4 en 5. Interviewer: En hoevaak pas je dan op? Respondent: Ongeveer 3 of 4 keer per maand. Interviewer: Wat is dan de reden dat je oppast? Respondent: Mijn vrienden gaan dan even op bezoek bij andere mensen of willen even een avondje samen uitgaan. Een beetje quality time denk ik. Interviewer: En als je dan aan het oppassen bent, wat voor activiteiten doen jullie dan? Respondent: Ik ben een beetje een suikertante kan je zeggen. Als ik langskom weten de kinderen dat we een dagje naar de speeltuin gaan of naar de dierentuin. gewoon allemaal dingen doen die gewoon leuk zijn. Interviewer: Om welke reden ben je begonnen met oppassen. Respondent: Eigenlijk gebeurde dit heel toevallig. In eerste instantie moesten onze kennissen een dagje weg en hadden mij gevraagd om op te passen. Nu kwam ik al regelmatig bij deze kennissen maar het oppassen op de meiden was toch iets dat vernieuwend en leuk was. Interviewer: op welke manier was het vernieuwend? Respondent: Wanneer je weer veel met kinderen omgaat kom je erachter hoe slim kinderen zijn. De manier van beredeneren en logisch nadenken is heel anders dan bij volwassenen. Voor mij zijn vooral die leuke onverwachte momenten door kinderlogica een grote motivatie om weer op te gaan passen. Interviewer: Is het dan altijd alleen maar leuk? Respondent: Ja eigenlijk wel. Kinderen blijven kinderen natuurlijk en net als iedereen hebben ze soms hun bui niet. Maar om nou gelijk te zeggen dat het niet leuk is gaat te ver. Interviewer: hoe reageer je als ze hun bui niet hebben? Respondent: dan geef ik ze een standje of ze mogen niet buiten spelen. Het zijn lastige of vervelende kinderen gelukkig. Ze zijn alleen soms wat baldadig met elkaar en dat kan soms fout gaan. Interviewer: Wat is voor jou het belangrijkste als het gaat om zorgdragen voor je oppaskinderen? Respondent: Ik denk dat het voor mij vooral belangrijk is dat ze veilig zijn en dat ik weet waar ze mee bezig zijn.

4 Interviewer: Dus controle eigenlijk? Respondent: Ik weet niet of je het zo mag noemen. Ik wil gewoon niet dat er wat met ze gebeurd.het is een gevoel.

5 L. Ouwendijk 25 jaar, woont samen, student Pabo, kinderen willen ja of nee Interviewer: Hoelang zijn jij en je vriend samen? Respondent: in December is het alweer 6 jaar Interviewer: En hoelang wonen jullie samen? Respondent: 3 jaar nu Interviewer: Wat heeft jullie doen besluiten samen te gaan wonen? Respondent: Mijn vriend had dit huisje via zijn ouders kunnen kopen en woonde er al een tijdje. En ik had een eigen huisje niet ver bij hem vandaan dat ik huurde. Na 3 jaar hadden we zoiets van: ja we zijn zoveel bij elkaar waarom gaan we niet samen wonen. Interviewer: Wat was de gedachte erachter dan? Respondent: Als eerste is het natuurlijk spannend dat je gaat samenwonen. Maar het belangrijkste voor ons waren de kosten. Omdat we al zoveel bij elkaar waren was het eigenlijk financieel heel aantrekkelijk. De huur van mijn huis zou verdwijnen als ik bij hem introk en dan konden we meer dingen doen van het extra geld. Interviewer:Wat voor dingen waren jullie door dat extra geld toe in staat? Respondent: Ik wilde graag de Pabo gaan doen en duaal mijn geld verdienen zodat ik meer diplomaʼs zou hebben en meer garantie op werk in de toekomst. Interviewer: Zijn er ook dingen in jullie relatie verandert sinds jullie zijn gaan samenwonen Respondent: We zijn veel serieuzer geworden. vroeger had je wel eens een ruzie maar dan ging je naar je eigen huis om uit te razen. Nu ben je echt meer met elkaar bezig en moet je het samen oplossen. Interviewer: Zijn er ook andere onderwerpen ter sprake gekomen sinds jullie samen zijn gaan wonen? Respondent: sinds een jaartje hebben we het ineens over trouwen en een groter huis zoeken. En misschien zelfs kinderen krijgen. Interviewer: hoezo misschien? Respondent: Omdat we op dit moment nog heel druk bezig zijn met onze toekomst, hoe moeten we ons geld verdienen, wat worden onze uitgaven, en natuurlijk gewoon nog met leven: lekker doen waar je zin in hebt. Interviewer: Wat weerhoudt jullie dan precies van deze beslissing? Respondent: het is vooral zekerheid. Als wij een kind zouden willen willen we zeker weten dat we de ruimte en de middelen hebben om het kindje alles te geven wat het nodig heeft.

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

Ik heb dit boek gekozen, omdat ik hem kreeg bij de Grote Lijsters vorig jaar. Toen ik de achterkant had gelezen, wilde ik weten hoe het zou aflopen.

Ik heb dit boek gekozen, omdat ik hem kreeg bij de Grote Lijsters vorig jaar. Toen ik de achterkant had gelezen, wilde ik weten hoe het zou aflopen. Boekverslag door een scholier 1942 woorden 16 juni 2007 7 13 keer beoordeeld Auteur Genre Tim Krabbé Psychologische roman Eerste uitgave 2002 Vak Nederlands I Beschrijvingsopdracht. 1. Motivatie van mijn

Nadere informatie

4. Organisatorische en financiële problemen, want ze zijn niet goed voorbereid op deze grote aantallen studenten.

4. Organisatorische en financiële problemen, want ze zijn niet goed voorbereid op deze grote aantallen studenten. Antwoorden thema 1 Studie en beroep Oefening 2 1. Met 25 procent. 2. De economische crisis. 3. Omdat de kansen op de arbeidsmarkt toch slecht zijn. 4. Organisatorische en financiële problemen, want ze

Nadere informatie

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Naar mijn vriendin 19 maart ging ik in de middag naar Den-Haag met de trein. Ik zag hier wel erg tegenop met 6 maanden zwangerschap zo,n lange reis

Nadere informatie

Veilig Thuis. Werkboekje voor kinderen en ouders bij een tijdelijk huisverbod

Veilig Thuis. Werkboekje voor kinderen en ouders bij een tijdelijk huisverbod Veilig Thuis Werkboekje voor kinderen en ouders bij een tijdelijk huisverbod Een stukje uitleg Dat je samen met papa/mama, of een andere persoon in dit boekje gaat werken is niet zo maar. Dat komt omdat

Nadere informatie

Veilig Thuis. Werkboekje voor kinderen en ouders bij een tijdelijk huisverbod

Veilig Thuis. Werkboekje voor kinderen en ouders bij een tijdelijk huisverbod Veilig Thuis Werkboekje voor kinderen en ouders bij een tijdelijk huisverbod 2 Een stukje uitleg Dat je samen met papa/mama, of een andere persoon in dit boekje gaat werken is niet zo maar. Dat komt omdat

Nadere informatie

Ruth 1 - God gaat altijd met je mee!

Ruth 1 - God gaat altijd met je mee! Ruth 1 - God gaat altijd met je mee! Gezinsdienst en Doop Norah Maaike Kloeze Liturgie Welkom Eerste adventskaars aansteken plus gedichtje Zingen 1. Groot en machtig is Hij (Opwekking 387) 2. God kent

Nadere informatie

BIJLAGEN. Onbedoelde zwangerschap

BIJLAGEN. Onbedoelde zwangerschap BIJLAGEN Onbedoelde zwangerschap 1 LANG LEVE DE LIEFDE - Entreeopleidingen in het mbo - WERKBLAD - 79 Vragen over zwangerschap ZWANGERSCHAP, WAT WEET JIJ HIEROVER? 1 Hoe kan een meisje merken dat ze zwanger

Nadere informatie

Bijlage 3: Interview cliënt

Bijlage 3: Interview cliënt Bijlage 3: Interview cliënt Zowel cliënt als een vader Hoeveel kinderen heb je? 3 kinderen. 1 zoontje en 2 dochters En hoeveel jaar zijn ze? Mijn dochters zijn 11 en 8 jaar. En mijn zoontje is 5 jaar.

Nadere informatie

Bijbellezing: Johannes 4 vers Zit je in de put? Praat es met Jezus!

Bijbellezing: Johannes 4 vers Zit je in de put? Praat es met Jezus! Bijbellezing: Johannes 4 vers 7-27 Zit je in de put? Praat es met Jezus! Wij hadden vroeger een waterput Vroeger is meer dan 55 jaar geleden Naast ons huis aan de Kerkstraat in Harkema Ik weet nog hij

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo!! Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Verliefd zijn is dat je iemand meer dan aardig vindt, eigenlijk véél meer dan aardig.

Verliefd zijn is dat je iemand meer dan aardig vindt, eigenlijk véél meer dan aardig. Verliefd Savannah (11) Verliefd zijn is dat je iemand meer dan aardig vindt, eigenlijk véél meer dan aardig. Massimo (11) Dat je iemand ziet die je heel mooi vindt. Dan wil je gewoon bij haar zijn. Misschien

Nadere informatie

Niet veel mensen krijgen deze ziekte en sommige volwassenen hebben er vaak nog nooit van gehoord of weten er weinig vanaf.

Niet veel mensen krijgen deze ziekte en sommige volwassenen hebben er vaak nog nooit van gehoord of weten er weinig vanaf. Je leest waarschijnlijk dit boekje omdat je mama of papa of iemand anders speciaal in je familie Amyotrofische Lateraal Sclerose heeft. Het is een lang woord en het wordt vaak afgekort tot ALS. Niet veel

Nadere informatie

Desiree Piar 0824864 CMD 1B Docent : James boekbinder Project : vrijwilligers 55+ Doelgroeponderzoeksverslag

Desiree Piar 0824864 CMD 1B Docent : James boekbinder Project : vrijwilligers 55+ Doelgroeponderzoeksverslag Doelgroeponderzoeksverslag Interviews Naam: Sharlene Piar Arends leeftijd: 59 Hoe zou jij een tienermoeder helpen als jij een vrijwilliger was? En waarmee zou je een tienermoeder mee helpen? Advies geven

Nadere informatie

Thema's per klas die aangeboden worden in de methode:

Thema's per klas die aangeboden worden in de methode: Thema's per klas die aangeboden worden in de methode: Groep 1-2 Hierbij zijn de kinderen bezig met specifieke lichaamskenmerken van zichzelf en van anderen. Ook gaan ze op zoek naar onderlinge overeenkomsten.

Nadere informatie

Gesprekken van de straat

Gesprekken van de straat Nadja Hüpscher Gesprekken van de straat Uitgeverij Atlas Contact Amsterdam Antwerpen Arme Joop In het winkelcentrum. Vrouw Wat stond daar een rommel bij Joop. Man Waarom ruimt zij dat dan niet op? Vrouw

Nadere informatie

Zondag 6 maart 2016, 10.00 uur Jeugddienst. Voorganger: ds. Bert de Wit

Zondag 6 maart 2016, 10.00 uur Jeugddienst. Voorganger: ds. Bert de Wit Preek Zondag 6 maart 2016, 10.00 uur Jeugddienst Thema: @Home Voorganger: ds. Bert de Wit Schriftlezing: Lucas 15:11-32 Een vader had twee zonen zo begint het verhaal. Met de beschrijving van een gezin.

Nadere informatie

Inleiding IN DIT BOEK LEES JE WAAROM STEUN, RESPECT EN VERTROUWEN BIJ VRIENDSCHAP HOREN.

Inleiding IN DIT BOEK LEES JE WAAROM STEUN, RESPECT EN VERTROUWEN BIJ VRIENDSCHAP HOREN. Inleiding Met wie heb je de meeste lol? En wie bel je als je een probleem hebt? Vaak zijn dat je. Sommige mensen hebben veel, andere mensen hebben er maar een paar. Vriendschap is belangrijk in ons leven.

Nadere informatie

GOED VRIENDJE? FOUT VRIENDJE?

GOED VRIENDJE? FOUT VRIENDJE? Hulp Heb je vragen? Bel dan naar Veilig Thuis, tel.: 0800 2000 Internet Wil je meer lezen? Kijk op www.jipdenhaag.nl En test jezelf op www.loverboytest.nl Dit is een uitgave van JIP Den Haag en Middin.

Nadere informatie

0-3 maanden zwanger. Zwanger. Deel 1

0-3 maanden zwanger. Zwanger. Deel 1 Zwanger Ik was voor het eerst zwanger. Ik voelde het meteen. Het kon gewoon niet anders. Het waren nog maar een paar cellen in mijn buik. Toch voelde ik het. Deel 1 0-3 maanden zwanger Veel te vroeg kocht

Nadere informatie

Take a look at my life 43

Take a look at my life 43 Take a look at my life 43 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Zwangerschap week 26 + buikfoto,s

Zwangerschap week 26 + buikfoto,s Zwangerschap week 26 + buikfoto,s Vandaag ben ik 26 weken en 3 dagen zwanger Jeeh wat gaat het snel en toch kan het me niet snel genoeg gaan, ben echt ongeduldig maar de kleine moet nog maar even een tijdje

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Zwarte bergen door Karin Hilterman

Boekverslag Nederlands Zwarte bergen door Karin Hilterman Boekverslag Nederlands Zwarte bergen door Karin Hilterman Boekverslag door een scholier 1818 woorden 17 januari 2005 7,2 43 keer beoordeeld Auteur Genre Karin Hilterman Jeugdboek Eerste uitgave 2004 Vak

Nadere informatie

C Relaties. C1 Bij wie hoor ik? 3 C2 Vriendschap 7 C3 Verliefd 12 C4 Verkering 16 C5 Trouwen 22

C Relaties. C1 Bij wie hoor ik? 3 C2 Vriendschap 7 C3 Verliefd 12 C4 Verkering 16 C5 Trouwen 22 C Relaties C1 Bij wie hoor ik? 3 C2 Vriendschap 7 C3 Verliefd 12 C4 Verkering 16 C5 Trouwen 22 C1 Bij wie hoor ik Geeft door middel van ja of nee aan of hij iemand aardig/lief vindt (leerlijn vso 4.1)

Nadere informatie

5.6. Boekverslag door een scholier 2834 woorden 2 maart keer beoordeeld. Virginia Andrews Thriller & Detective Eerste uitgave 1998

5.6. Boekverslag door een scholier 2834 woorden 2 maart keer beoordeeld. Virginia Andrews Thriller & Detective Eerste uitgave 1998 Boekverslag door een scholier 2834 woorden 2 maart 2007 5.6 12 keer beoordeeld Auteur Genre Virginia Andrews Thriller & Detective Eerste uitgave 1998 Vak Engels Mening, Onderwerp: Het onderwerp van het

Nadere informatie

Wanneer vertel je het de kinderen? Kies een moment uit waarop je zelf en de kinderen niet gestoord kunnen worden.

Wanneer vertel je het de kinderen? Kies een moment uit waarop je zelf en de kinderen niet gestoord kunnen worden. Hoe vertel je het de kinderen? Op een gegeven moment moet je de kinderen vertellen dat jullie gaan scheiden. Belangrijk is hoe en wat je hen vertelt. Houd rekening daarbij rekening met de leeftijd van

Nadere informatie

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd 1 Joppe (13): Mijn ouders vertelden alle twee verschillende verhalen over waarom ze gingen

Nadere informatie

(Uitstel) kinderwens

(Uitstel) kinderwens LANG LEVE DE LIEFDE - Entreeopleidingen in het mbo - (UITSTEL) KINDERWENS - 61 (Uitstel) kinderwens Programma Doelen Benodigdheden Introductie Opdracht 1 Gezinsplanning: Wanneer een kind? Opdracht 2 Wat

Nadere informatie

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst.

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst. Interview op zaterdag 16 mei, om 12.00 uur. Betreft een alleenstaande mevrouw met vier kinderen. Een zoontje van 5 jaar, een dochter van 7 jaar, een dochter van 9 jaar en een dochter van 12 jaar. Allen

Nadere informatie

Gevaarlijke liefde. Weet jij wie die jongen is? Zit hij ook bij ons op school? Mooi hè, Kim? Maar wel duur! Ik geloof dat hij Ramon heet!

Gevaarlijke liefde. Weet jij wie die jongen is? Zit hij ook bij ons op school? Mooi hè, Kim? Maar wel duur! Ik geloof dat hij Ramon heet! Gevaarlijke liefde Gevaarlijke liefde In de pauze Mooi hè, Kim? Maar wel duur! Weet jij wie die jongen is? Zit hij ook bij ons op school? Als je verliefd wordt ben je in de wolken. Tegelijk voel je je

Nadere informatie

Inleiding WIST JE DAT JE GEVOEL VAAK BEPAALT WAT VOOR HUMEUR JE HEBT?

Inleiding WIST JE DAT JE GEVOEL VAAK BEPAALT WAT VOOR HUMEUR JE HEBT? Inleiding Gevoelens: we hebben ze allemaal. Maar soms is het lastig te weten hoe je je nu écht voelt. Je bent blij, maar ook zenuwachtig. Of je weet niet of je boos of verdrietig bent. Of je snapt niet

Nadere informatie

Boekverslag door een scholier 1899 woorden 27 september keer beoordeeld. Eerste uitgave 1997 Nederlands

Boekverslag door een scholier 1899 woorden 27 september keer beoordeeld. Eerste uitgave 1997 Nederlands Boekverslag door een scholier 1899 woorden 27 september 2006 6 13 keer beoordeeld Auteur Genre Caja Cazemier Jeugdboek Eerste uitgave 1997 Vak Nederlands Opdracht 1: 1 Onderwerp: Het onderwerp van het

Nadere informatie

WANNEER EEN SPECIAAL IEMAND ALS HEEFT

WANNEER EEN SPECIAAL IEMAND ALS HEEFT WANNEER EEN SPECIAAL IEMAND ALS HEEFT 1 Je leest waarschijnlijk dit boekje omdat je mama of papa of iemand anders speciaal in je familie Amyotrofische Laterale Sclerose heeft. Het is een lang woord en

Nadere informatie

Take a look at my life week 5&6

Take a look at my life week 5&6 Take a look at my life week 5&6 Maandag 27 januari 2014 Zou vandaag gaan werken, maar heb op het laatste moment afgezegd omdat het nogal glad was op de weg. Dus ik durfde het niet aan om op de fiets naar

Nadere informatie

DEEL 1. BOUWSTEEN 5 Theorie Eigen Keuze Monique van Dam DEEL 1: YOU

DEEL 1. BOUWSTEEN 5 Theorie Eigen Keuze Monique van Dam DEEL 1: YOU DEEL 1 1 BOUWSTEEN 5 Theorie Eigen Keuze BOUWSTEEN 5 Eigen Keuze 2 Inhoud Introductie bouwsteen 5: Eigen Keuze 3 ANDERS denken 4 Waar kies je voor? Wist je dat? 5 Nieuwe kansen 12 Van toen naar nu 13 Nieuwe

Nadere informatie

Wat voedt mijn ziel?

Wat voedt mijn ziel? Wat voedt mijn ziel? Veel mensen lijden aan psychische anorexia, vertelt de Amerikaanse schrijfster Sonia Choquette in haar boek Vraag je gidsen. De ziel wordt uitgehongerd. We leiden dikwijls levens die

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Liever ziek dan verliefd

Boekverslag Nederlands Liever ziek dan verliefd Boekverslag Nederlands Liever ziek dan verliefd door Stasia Cramer Boekverslag door een scholier 1961 woorden 31 oktober 2004 6,4 16 keer beoordeeld Auteur Genre Stasia Cramer Jeugdboek Eerste uitgave

Nadere informatie

Jouw leven & werk. Werkboek voor deelnemers

Jouw leven & werk. Werkboek voor deelnemers Jouw leven & werk Werkboek voor deelnemers Colofon Dit werkboek voor deelnemers hoort bij de cursus Jouw leven & werk. Dit is een cursus voor laaggeletterden die nadenken over de vraag of zij willen gaan

Nadere informatie

voor leerlingen Pesten op het werk VRAGEN EN OPDRACHTEN

voor leerlingen Pesten op het werk VRAGEN EN OPDRACHTEN voor leerlingen Pesten op het werk VRAGEN EN OPDRACHTEN Bladzijde 5 Waarom dit boekje? Lees de tekst goed. Beantwoord dan de onderstaande vragen. 1 Waar gaat het boekje over?... 2 Door wie kun je op het

Nadere informatie

Checklist samenwonen voor partners waarvan alleen de man kinderen heeft

Checklist samenwonen voor partners waarvan alleen de man kinderen heeft Checklist samenwonen voor partners waarvan alleen de man kinderen heeft Vul afzonderlijk van elkaar allebei de vragen in. Bij elke vraag moet je een antwoord kiezen. Als je niet kunt kiezen, kies dan het

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Ik mail je door Yvonne Kroonenberg

Boekverslag Nederlands Ik mail je door Yvonne Kroonenberg Boekverslag Nederlands Ik mail je door Yvonne Kroonenberg Boekverslag door een scholier 1665 woorden 24 april 2006 6,4 82 keer beoordeeld Auteur Genre Yvonne Kroonenberg Jeugdboek Eerste uitgave 2004 Vak

Nadere informatie

Schoolkrant 4. Veel plezier met het lezen van Schoolkrant 4. Hoi,

Schoolkrant 4. Veel plezier met het lezen van Schoolkrant 4. Hoi, Schoolkrant 4 Hoi, Wij zijn de nieuwe redactie. Groep 8 is bezig met de musical en daarom nemen wij het over. Wij zijn Floortje, Janna, Jeroen en Milan uit groep 7 Vonden jullie de vorige schoolkrant ook

Nadere informatie

Boekverslag Engels Stepmom door Maggie Rob

Boekverslag Engels Stepmom door Maggie Rob Boekverslag Engels Stepmom door Maggie Rob Boekverslag door een scholier 2078 woorden 25 april 2003 6,1 17 keer beoordeeld Auteur Maggie Rob Eerste uitgave 1998 Vak Engels 1. Zakelijke gegevens a. Auteur:

Nadere informatie

M i j n o u d e r s g a a n s c h e i d e n

M i j n o u d e r s g a a n s c h e i d e n M i j n o u d e r s g a a n s c h e i d e n W E R K B O E K E C H T S C H E I D I N G, S T E U N J E K I N D M I J N W E R K B O E K Dit werkboek is speciaal voor kinderen met gescheiden ouders. Er zijn

Nadere informatie

Workshop Evenwicht, je leven in Balans Werkboek bijeenkomst 1

Workshop Evenwicht, je leven in Balans Werkboek bijeenkomst 1 Workshop Evenwicht, je leven in Balans Werkboek bijeenkomst 1 Evenwicht 2004 Dit product is met toestemming overgenomen en is ontwikkeld binnen het Europese project Evenwicht, werk en privé in balans dat

Nadere informatie

Milan en Timo, voor altijd samen

Milan en Timo, voor altijd samen Milan en Timo, voor altijd samen Petra en Arthur wonen al ruim zes jaar samen wanneer zij in 1994 besluiten om te gaan trouwen. Tot dan vormen zij en hun hond, parkieten en vissen een 'gezin'. In februari

Nadere informatie

Waarom zijn er ongelukkige mensen?

Waarom zijn er ongelukkige mensen? Eerste Communieproject 8 Waarom zijn er ongelukkige mensen? De mensen doen niet wat God wil Je hebt gezien wat geluk is. Als mensen van jou houden, word je gelukkig. Niet iedereen is gelukkig. Als andere

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Lesbrief 20. Op het schoolplein

Thema Kinderen en school. Lesbrief 20. Op het schoolplein Thema Kinderen en school. Lesbrief 20. Op het schoolplein brengt zijn dochter Ama naar school. Hij praat met een moeder van een ander kind op het schoolplein. De moeder heet. Waar werkt? Wat leert u in

Nadere informatie

Voor jou 10 anderen. Mirjam Oldenhave en Cynthia van Eck

Voor jou 10 anderen. Mirjam Oldenhave en Cynthia van Eck Voor jou 10 anderen. Mirjam Oldenhave en Cynthia van Eck 1. Zakelijke gegevens A. Voor jou 10 anderen B. Mirjam Oldenhave en Cynthia van Eck C. Noordhoff uitgevers Verschenen in 2011 99 bladzijden 1 e

Nadere informatie

Liedbijlage. Groepen 1-3. Cd Pyramide 2008-I, track 66. Groepen 3-4. Cd Pyramide 2008-I, track 67

Liedbijlage. Groepen 1-3. Cd Pyramide 2008-I, track 66. Groepen 3-4. Cd Pyramide 2008-I, track 67 Liedbijlage Deze liedbijlage is samengesteld door het Prins Claus Conservatorium Groningen. De liedjes zijn geschreven door 1e jaars studenten van de opleiding Docent Muziek. Het schrijven van kinderliederen

Nadere informatie

Copyright Beertje Anders

Copyright Beertje Anders Copyright Beertje Anders Beren hebben allerlei gevoelens. Kun jij zien hoe Beertje Anders zich nu voelt? Blij. Ik ben blij als ik jarig ben, als ik spelen mag met Beertje Bruin, als ik met de andere beren

Nadere informatie

Regenesis intake formulier

Regenesis intake formulier van. KLACHT Wat is je klacht Welke score geef je nu aan je klacht 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10 Hoe is je klacht ontstaan Hoelang bestaat je klacht al Wat heb je er al aan gedaan Wat was daarvan het effect Hoe

Nadere informatie

- Waarschuwing- dit is een pittige les!

- Waarschuwing- dit is een pittige les! - Waarschuwing- dit is een pittige les! Herken je de volgende situatie: Je vraagt aan je partner (heb je deze niet denk dan even terug aan de tijd dat je deze wel had) of hij de vuilniszak wilt buiten

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands De ijzeren maagd door Bobje Goudsmit

Boekverslag Nederlands De ijzeren maagd door Bobje Goudsmit Boekverslag Nederlands De ijzeren maagd door Bobje Goudsmit Boekverslag door een scholier 1871 woorden 12 maart 2006 6,1 70 keer beoordeeld Auteur Genre Bobje Goudsmit Oorlogsroman, Jeugdboek Eerste uitgave

Nadere informatie

Ik mag tien vriendinnen uitnodigen op mijn verjaardagsfeestje. De uitnodigingen liggen netjes naast elkaar op mijn bureau. Ik heb de namen heel dun

Ik mag tien vriendinnen uitnodigen op mijn verjaardagsfeestje. De uitnodigingen liggen netjes naast elkaar op mijn bureau. Ik heb de namen heel dun Ik mag tien vriendinnen uitnodigen op mijn verjaardagsfeestje. De uitnodigingen liggen netjes naast elkaar op mijn bureau. Ik heb de namen heel dun met potlood op de kaarten geschreven, omdat ik al een

Nadere informatie

Werkstuk Levensbeschouwing Relaties

Werkstuk Levensbeschouwing Relaties Werkstuk Levensbeschouwing Relaties Werkstuk door een scholier 2503 woorden 3 maart 2008 6,6 10 keer beoordeeld Vak Levensbeschouwing 1 Wie versiert wie? De jongen het meisje? Andersom? Of kan het beide?

Nadere informatie

KIEZEN VOOR WERK: HANDLEIDING

KIEZEN VOOR WERK: HANDLEIDING CASUS: AMINA Alle vrijheid die ik in Turkije had verdwijnt. Ik voelde me opgesloten en depressief. Toen ik mijn man leerde kennen ben ik misschien te veel van dingen uitgegaan en heb ik te weinig gevraagd.

Nadere informatie

Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram,

Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram, Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram, mijn kleine broer Dat is niet van mij mama Dan zegt ze

Nadere informatie

Het leven van Max en z,n mama *week 11*

Het leven van Max en z,n mama *week 11* Het leven van Max en z,n mama *week 11* Op naar de drie maanden toe, want Max is nu 11 weken oud. Daarna nog een maand van aftellen, dan zitten de vier maanden erop die Daan heeft geleefd. Hopelijk wordt

Nadere informatie

Moeders voor Moeders

Moeders voor Moeders Moeders voor Moeders Nu jullie weten dat ik zwanger ben, wil ik hier zeker vaker op terug gaan komen. Jullie hebben mijn verhaal kunnen lezen over de moeite die ik heb moeten doen om zwanger te worden.

Nadere informatie

L A U R A B A B Y

L A U R A B A B Y L A U R A - 2 4 B A B Y ONDERZOEK 24BABY.NL: SOCIALMEDIAGEBRUIK ONDER ZWANGERE VROUWEN EN (AANSTAANDE) OUDERS R E S U L T A T E N O N D E R R E S P O N D E N T E N D I E I N V E R W A C H T I N G Z I J

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Rotzooi in mijn hoofd door Arno Bohlmeijer

Boekverslag Nederlands Rotzooi in mijn hoofd door Arno Bohlmeijer Boekverslag Nederlands Rotzooi in mijn hoofd door Arno Bohlmeijer Boekverslag door een scholier 1573 woorden 9 juni 2006 8,3 14 keer beoordeeld Auteur Genre Arno Bohlmeijer Jeugdboek Eerste uitgave 1999

Nadere informatie

Marcus Pfister. De Vier Windstreken. Vijf avonturen met Regenboog. Vijf spannende avonturen met Regenboog, de mooiste vis van de zee, in één bundel:

Marcus Pfister. De Vier Windstreken. Vijf avonturen met Regenboog. Vijf spannende avonturen met Regenboog, de mooiste vis van de zee, in één bundel: Vijf spannende avonturen met Regenboog, de mooiste vis van de zee, in één bundel: De mooiste vis van de zee helpt een ander De mooiste vis van de zee sluit vrede De mooiste vis van de zee is gelukkig niet

Nadere informatie

De bruiloft van Simson

De bruiloft van Simson De bruiloft van Simson Weet je nog waar de vertelling de vorige keer over ging? Over Simson, de nazireeër. Wat is een nazireeër? Een nazireeër is een bijzondere knecht van God. Een nazireeër mag zijn haar

Nadere informatie

Moeder worden, moeder zijn

Moeder worden, moeder zijn Moeder worden, moeder zijn Uitgeverij Eenvoudig Communiceren Postbus 10208 1001 EE Amsterdam Telefoon: (020) 520 60 70 Fax: (020) 520 60 61 E-mail: info@eenvoudigcommuniceren.nl Website: www.eenvoudigcommuniceren.nl

Nadere informatie

Na lang wachten. Een kind nu niet beslis je wel Een kind nu wel beslis je niet *****

Na lang wachten. Een kind nu niet beslis je wel Een kind nu wel beslis je niet ***** Na lang wachten Een kind nu niet beslis je wel Een kind nu wel beslis je niet Een langgekoesterde wens Voor ons wel heel bijzonder Naar jou, een heel klein mens Anouk, je bent een wonder! Soms wordt een

Nadere informatie

Christmas Edition. Voor wielrennen was het... Mijn familie is mijn ware vriend! ALIES GESPOT IN BELGIË. Alies: Ik heb een schoenen verslaving

Christmas Edition. Voor wielrennen was het... Mijn familie is mijn ware vriend! ALIES GESPOT IN BELGIË. Alies: Ik heb een schoenen verslaving Glass Christmas Edition Voor wielrennen was het... Alies: Ik heb een schoenen verslaving Mijn familie is mijn ware vriend! ALIES GESPOT IN BELGIË Inhoudsopgave Pagina: Even voorstellen 4-5 Ik heb een schoenen

Nadere informatie

koppel geboorte Familie bemiddeling huwelijk uit elkaar gaan scheiding wettelijk samenwonen opvang voor kinderen zwangerschap

koppel geboorte Familie bemiddeling huwelijk uit elkaar gaan scheiding wettelijk samenwonen opvang voor kinderen zwangerschap uit elkaar gaan huwelijk geboorte wettelijk samenwonen bemiddeling opvang voor kinderen koppel zwangerschap scheiding Familie We wonen samen maar willen niet trouwen. Kan dat? Ja. In België leven vele

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

KLEM. Katja en Udo in de schulden. Anne-Rose Hermer

KLEM. Katja en Udo in de schulden. Anne-Rose Hermer KLEM Katja en Udo in de schulden Anne-Rose Hermer Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen 1 Katja ontmoet Udo Katja is bijna negentien jaar. Ze woont nog bij haar ouders. Katja werkt in een warenhuis.

Nadere informatie

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 Beertje Anders Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 H. Vos Beertje Anders Wat zonlicht is voor bloemen, is een glimlach voor een beer. Beertje Anders en Beertje Bruin gaan bij oma spelen. Het was maar even

Nadere informatie

Spreekbeurt Nederlands Tienermoeders

Spreekbeurt Nederlands Tienermoeders Spreekbeurt Nederlands Tienermoeders Spreekbeurt door een scholier 1944 woorden 21 maart 2004 7,6 247 keer beoordeeld Vak Nederlands Spreekbeurt: Tienermoeders Inleiding: (Verhaal vertellen over iemand

Nadere informatie

De kleine geit Miny is helemaal alleen. Ze dwaalt door het bos. Waar hoor ik thuis, vraagt ze zich af.

De kleine geit Miny is helemaal alleen. Ze dwaalt door het bos. Waar hoor ik thuis, vraagt ze zich af. De kleine geit Miny is helemaal alleen. Ze dwaalt door het bos. Waar hoor ik thuis, vraagt ze zich af. Wat doe jij daar, vraagt de aap Baboe. Ik ben op zoek naar een thuis, zegt Miny. Kom maar bij mij

Nadere informatie

Tommie, Dik en Esmeralda

Tommie, Dik en Esmeralda Tommie, Dik en Esmeralda Een tijd gelden woonden twee meisjes genaamd Marieke en Ineke met hun vader en moeder op een boerderij in Afrika. Er was geen televisie, er was geen school, er was geen bibliotheek

Nadere informatie

De eerste editie van de nieuwsbrief schooljaar

De eerste editie van de nieuwsbrief schooljaar Nieuwsbrief 1 Jaargang 1 23-01-18 De eerste editie van de nieuwsbrief schooljaar 2017-2018 Daar is hij dan de eerste nieuwsbrief van het nieuwe jaar. De nieuwsbrief is deze keer samengesteld door kinderen

Nadere informatie

Ik ben BANG. oefenboekje om te leren omgaan met angst. Steef Oskarsson. Copyright Steef Oskarsson

Ik ben BANG. oefenboekje om te leren omgaan met angst. Steef Oskarsson. Copyright Steef Oskarsson Ik ben BANG oefenboekje om te leren omgaan met angst Steef Oskarsson Bang Bang is een emotie. Net als blij, bedroefd en boos. Iedereen is wel eens bang. Sommige mensen zijn vaak bang, sommigen niet. Iedereen

Nadere informatie

eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn

eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 6 blz. 1 Door welke poort moet je gaan

Nadere informatie

DE DIENST VAN HET WOORD. Gebed bij de opening van het Woord. Inleiding bij het thema

DE DIENST VAN HET WOORD. Gebed bij de opening van het Woord. Inleiding bij het thema Zondag 17 januari 2016-2 e zondag na Epifanie THEMA: Ruth voelt zich welkom DE DIENST VAN HET WOORD Gebed bij de opening van het Woord Inleiding bij het thema Ruth voelt zich welkom, dat is het thema van

Nadere informatie

Lucas 10:33 Voor Jezus ben je alles waard

Lucas 10:33 Voor Jezus ben je alles waard Lucas 10:33 Voor Jezus ben je alles waard Jij bent veel waard! Maar waarom eigenlijk? Niet omdat jij zo goed bent, je lijkt op de gewonde reiziger in het verhaal van Jezus, maar omdat God je heeft gemaakt.

Nadere informatie

INHOUD. 3 Inleiding 4 Kiezen voor het leven DRIE GOUDEN TIPS OM VOLUIT TE LEVEN

INHOUD. 3 Inleiding 4 Kiezen voor het leven DRIE GOUDEN TIPS OM VOLUIT TE LEVEN INHOUD 3 Inleiding 4 Kiezen voor het leven DRIE GOUDEN TIPS OM VOLUIT TE LEVEN 7 Verdriet uit je hart en verdriet om je zorgen 11 De belangrijkste relatie is die met jezelf 14 In dankbaarheid ligt geluk

Nadere informatie

Melkweg. Een dagje ouder. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Ouder worden

Melkweg. Een dagje ouder. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Ouder worden Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B Een dagje ouder Ouder worden Colofon Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B: Een dagje ouder, 2013 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Dit katern

Nadere informatie

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou!

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou! DEEL 1 1 WERKBOEK 5 Eigen keuze Inhoud 2 1. Hoe zit het met je keuzes? 3 2. Hoe stap je uit je automatische piloot? 7 3. Juiste keuzes maken doe je met 3 vragen 9 4. Vervolg & afronding 11 1. Hoe zit het

Nadere informatie

Kanjertraining uitleg van groep 7A

Kanjertraining uitleg van groep 7A Kanjertraining uitleg van groep 7A We hebben op de piethein een werkboek van de kanjertraining en ik ga vertellen wat er in het boek staat. Er staat in het werkboek meestal samenwerkings opdrachten bijvoorbeeld,

Nadere informatie

Ervaringen van mensen met verstandelijke beperkingen of psychiatrische problemen met zelfstandig wonen en deelname aan de samenleving

Ervaringen van mensen met verstandelijke beperkingen of psychiatrische problemen met zelfstandig wonen en deelname aan de samenleving Een eigen huis.. Ervaringen van mensen met verstandelijke beperkingen of psychiatrische problemen met zelfstandig wonen en deelname aan de samenleving M.H. Kwekkeboom (red.) A.H. de Boer (SCP) C.van Campen

Nadere informatie

Take a look at my life 48

Take a look at my life 48 Take a look at my life 48 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Dit is een Vertel-spel Vertel-spel spelen Het Verhaal Te Moeilijk?

Dit is een Vertel-spel Vertel-spel spelen Het Verhaal Te Moeilijk? 01 Dit is een Vertel-spel Dat is een verhaal dat door meer mensen gesproken wordt. Of door iemand die verschillende stemmetjes nadoet. Die treden op als persoon in het verhaal. Dit Vertel-spel heet Schattebout.

Nadere informatie

WERKBLADEN Seksuele intimidatie

WERKBLADEN Seksuele intimidatie WERKBLADEN Seksuele intimidatie 1 Waarom dit boekje? 1.1 Zet een rondje om het goede antwoord. Seksuele intimidatie komt vaak voor. Ja Nee Seksuele intimidatie komt weinig voor. Ja Nee Mannen worden vaker

Nadere informatie

Vriendschap op de middelbare school. Een zoektocht naar echte vrienden

Vriendschap op de middelbare school. Een zoektocht naar echte vrienden Vriendschap op de middelbare school Een zoektocht naar echte vrienden De laatste 2 dagen van het 6 de leerjaar Hallo Laura! Dag Jolein! Kom, we gaan naar de speelplaats. Op de speelplaats Tring, tring

Nadere informatie

KIES VOOR JEZELF. Meer tijd voor jezelf in 3 praktische en snelle stappen! Dafne van Benschop Coaching

KIES VOOR JEZELF. Meer tijd voor jezelf in 3 praktische en snelle stappen! Dafne van Benschop Coaching KIES VOOR JEZELF Meer tijd voor jezelf in 3 praktische en snelle stappen! Dafne van Benschop Coaching 1 WIE IS DAFNE? Een paar jaar geleden had ik een goede baan bij een vijfsterrenhotel in Amsterdam,

Nadere informatie

Interview Rob van Brakel

Interview Rob van Brakel Interview Rob van Brakel Atributes Consequences Values Hallo Rob van Brakel, mag ik jou een aantal vragen mogen stellen? Prima. Hoe oud ben je? 21 jaar Wat is je woonsituatie op het moment? Op het moment

Nadere informatie

Contents. Voel je thuis... 2

Contents. Voel je thuis... 2 Contents Voel je thuis... 2 Dana... 2...helpen vertrouwen te hebben...terug naar de oerkracht, het licht en de liefde, prachtig!...wat een eer om daar deel van uit te mogen maken...elke keer weer......

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands De foto in mijn hoofd door Yennik Meert

Boekverslag Nederlands De foto in mijn hoofd door Yennik Meert Boekverslag Nederlands De foto in mijn hoofd door Yennik Meert Boekverslag door een scholier 1960 woorden 2 februari 2007 7,8 9 keer beoordeeld Auteur Genre Yennik Meert Jeugdboek Eerste uitgave 2000 Vak

Nadere informatie

Ha lo! Ik ben dokter Jesse 1 Toen ik op de basisschool zat, kreeg ik zomaar opeens epilepsie. Ik wist toen helemaal niet dat dat bestond. Bij mij is het overgegaan. Ik ben dokter geworden en leg nu aan

Nadere informatie

De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar

De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar De afgelopen weken was het niet zo leuk bij Pim thuis. Zijn moeder lag de hele dag in bed. Ze stond niet meer op, deed geen boodschappen

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Lesbrief 18. Voor het eerst naar school

Thema Kinderen en school. Lesbrief 18. Voor het eerst naar school Thema Kinderen en school. Lesbrief 18. Voor het eerst naar school brengt zijn dochter Ama voor het eerst naar school. Hij praat met de juf. Ama is al op een peuterspeelzaal geweest. Is Ama verlegen? Wat

Nadere informatie

Toolkit. Mijn kind wil een kind. Kinderen, waar kies ik voor?

Toolkit. Mijn kind wil een kind. Kinderen, waar kies ik voor? Toolkit Kinderen, waar kies ik voor? Mijn kind wil een kind Informatiefolder voor ouders van mensen met een verstandelijke beperking en een kinderwens 2 Vraag een willekeurige persoon wat voor hem belangrijk

Nadere informatie

SPIEGELGESPREK VERHALEN VAN INWONERS

SPIEGELGESPREK VERHALEN VAN INWONERS SPIEGELGESPREK VERHALEN VAN INWONERS DORIEN ZANDVLIET, LEONIE VORAGEN & JOHAN GROEN REAGEREN STORYTELLING ONDERZOEK Geluisterd naar ervaringen van 8 inwoners van de Drechtsteden. Zij gaven ons een kijkje

Nadere informatie

Laten we eens inzoomen op het proces van afwijzing. Wat gebeurt er precies?

Laten we eens inzoomen op het proces van afwijzing. Wat gebeurt er precies? Module 10: Afwijzing Afwijzing Wat gebeurt er precies als je wordt afgewezen? Laten we eens inzoomen op het proces van afwijzing. Wat gebeurt er precies? Als eerste vindt er een bepaalde gebeurtenis plaats.

Nadere informatie