Ambassade van Belgïe in Kigali NEWSLETTER. Voorwoord van de Ambassadeur. Jaar 1, Nr. 2 01/12/2011

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ambassade van Belgïe in Kigali NEWSLETTER. Voorwoord van de Ambassadeur. Jaar 1, Nr. 2 01/12/2011"

Transcriptie

1 01/12/2011 Ambassade van Belgïe in Kigali NEWSLETTER Voorwoord van de Ambassadeur Inhoud: Voorwoord van de Ambassadeur Hydro-elektrische centrales Bike for Africa Kerstmis Bazaar Artsen zonder vakantie De Keten van Hoop België Agenda Verkoop van een wagen Nieuwkomers op de ambassade Info Biometrisch paspoort Info ambassade Beste vrienden, Op 15 november hebben wij het plezier gehad het Koningsfeest te vieren en bij deze gelegenheid werd een receptie georganiseerd in het prachtige gerenoveerde kader van de Residentie. Jullie waren talrijk aanwezig en het was het moment voor de Belgische gemeenschap in Rwanda om elkaar terug te zien. Het was tevens de ideale gelegenheid voor mijn echtgenote Cathleen en mezelf om kennis te maken met velen onder jullie. Behalve het diplomatieke corps was er ook een officiële Rwandese vertegenwoordiging en vrienden van België aanwezig. Jullie zullen ongetwijfeld vernomen hebben dat een betreurenswaardig incident op dit moment onze relatie met Rwanda verstoort. Het is zo dat op 18 oktober een Rwandese onderneming voorlopig beslag heeft laten leggen op de bankrekeningen van de Ambassade van Rwanda te Brussel tengevolge van een rechtszaak tussen deze onderneming en de Rwandese Staat. De Belgische Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken heeft zich voor het Belgisch gerecht geschaard achter het Rwandese verzet tegen deze maatregel, omdat we van oordeel zijn dat de blokkering niet in overeenstemming is met het Verdrag van Wenen. Rwanda heeft echter een retorsiemaatregel uitgevaardigd en beslist om ook de bankrekeningen van onze ambassade te blokkeren. Wij blijven ten volle samenwerken met de Rwandese regering om bij te dragen aan een oplossing en hopen dat dit gauw zal kunnen gebeuren. Ondertussen blijft de ambassade verder werken aan de versterking van de relaties tussen onze twee landen. De vriendschapsbanden tussen België en Rwanda zijn bijzonder sterk. Ik sta er op U te bedanken voor Uw bijdrage aan de versterking van deze relaties en voor de aanmoedigende berichten die wij in de afgelopen weken ontvingen. Marc Pecsteen

2 2 Nieuwe door België gefinancierde hydro-elektrische centrales in werking Op donderdag 27 oktober vond in Keya (Rubavu district) de inauguratie plaats van de door België gefinancierde micro hydro-elektrische centrales van Keya, Nkora en Cyimbili. De inauguratie vond plaats in aanwezigheid van ambassadeur Marc PECSTEEN, van minister van infrastructuur Albert NSENGIYUMVA, van staatssecretaris voor energie en water Emma Françoise ISUMBINGABO en van talrijke verantwoordelijken van de westelijke provincie. Hoewel relatief bescheiden in omvang, betekent het toegevoegde vermogen van 3.2 MW een stap voorwaarts op het vlak van opwekking van duurzame, schone en goedkope stroom. Het grootste deel van de elektriciteit in Rwanda wordt thans opgewekt door dieselmotoren De drie centrales hebben een gezamenlijk vermogen van 3,2 MW en zijn aangesloten op het nationale net. Zij werden gefinancierd in het kader van het Indicatief Samenwerkingsprogramma (ISP) De totale kostprijs bedroeg meer dan 8 miljoen euro. Samen met de centrales werd meer dan 30 km distributielijnen toegevoegd aan het netwerk en werden 305 aansluitingen gerealiseerd. Het Rwandese nationale ontwikkelingsplan (EDPRS) kent een belangrijke plaats toe aan elektriciteit als motor van rurale ontwikkeling. Het landelijk geïnstalleerde vermogen bedraagt thans 97 MW en er zijn aansluitingen op het net (dit vertegenwoordigt ongeveer 14% van de bevolking). De overheid heeft de ambitie om tegen 2017 over een Total geïnstalleerde capaciteit van MW te beschikken en5 0% van de bevolking aan te sluiten op het elektriciteitsnet.

3 3 Bike for Africa Van 11 tot 15 November fietsten een 50-tal werknemers van Brussels Airlines de 280 km tussen Kigali en Bujumbura. Het betrof een sportief avontuur maar ook een geste van solidariteit met Afrika, een continent aan en in het hart van het Brussels Airlines netwerk. De fondsen die naar aanleiding van dit evenement werden bijeengehaald door de deelnemers bij verschillende sponsors kwamen ten goede aan de vereniging SOS Kinderdorpen in Rwanda en Burundi. Het vertrek vond trouwens plaats in het SOS Kinderdorp van Kigali en werd voorafgegaan door een sympathiek spektakel met kinderen van het dorp tijdens dewelke Michel Meyfroidt, CEO van Brussels Airlines, een cheque overhandigde ter waarde van aan de vereniging. Wij feliciteren de dappere wielrenners en -rensters die zich niet hebben laten afschrikken door de duizend heuvels! Belgische stand op de Kerstmis Bazaar Chocolade, pralines, speculaas, marsepein, kazen, bieren en andere specialiteiten: ons nationaal smakelijk erfgoed stond in volle glorie te pronken op de Belgische stand van de Kerstmis Bazaar, georganiseerd door de African International Club (AIC) op 27 november jongstleden in Serena Hotel Kigali. De liefhebbers zwermden in groten getale rond de stand die dan ook een zeer groot succes kende, zoals zij die te laat kwamen tot hun spijt hebben kunnen vaststellen. Een nettowinst van RwF is aldus beschikbaar en zal, via tussenkomst van AIC, aan goede doelen in Rwanda overgedragen worden. Hartelijk dank aan onze sponsors SMC-Belex & Brussels Airlines en ook aan de ganse equipe van de Belgische stand!

4 Page 4 Bart Peeters steunt Artsen Zonder Vakantie in Rwanda Van 29 oktober t.e.m. 5 november volgde zanger en tv-presentator Bart Peeters een ploeg van Belgische orthopedisten van Artsen Zonder Vakantie (AzV) in Rwanda. AzV is een ngo die regelmatig artsen en verplegers voor enkele weken naar Afrikaanse ziekenhuizen uitstuurt. Ook in Rwanda komen er dus regelmatig Belgische artsen langs om in lokale ziekenhuizen te helpen. Tijdens zijn verblijf hield Bart Peeters een blog bij die u op de volgende website kunt raadplegen: ( De hele delegatie werd op 4 november uitgenodigd voor een receptie op de Belgische residentie. De Keten van Hoop België in Kigali De Keten van Hoop België is een humanitaire organisatie die klaarstaat om met menselijke en financiële middelen kinderen uit ontwikkelingslanden met ernstige misvormingen, geneesbaar door een chirurgische ingreep maar niet opereerbaar in hun geboorteland door gebrek aan technische kennis, te verzorgen en te opereren. Sinds 2007 reist De Keten van Hoop jaarlijks naar Kigali om, in samenwerking met lokale teams, een vijftiental kinderen te behandelen door hartkatheterisatie. Dit jaar heeft de vereniging zijn actie uitgebreid: een chirurgisch- en reanimatie-team hebben zich bij de missie gevoegd en zijn in het land van 26 november tot 3 december. Deze groep bestaat uit 20 vrijwilligers/leden: artsen, chirurgen, verpleegkundigen en fysiotherapeuten van het UZ Gent, St. Augustinus Ziekenhuis Wilrijk & UZ St. Lucas Brussel. Zij werken nauw samen met de teams van het King Faisal Ziekenhuis in Kigali. Uit verschillende delen van Rwanda werden 27 kinderen met hartafwijkingen, allen tussen 5 maand en 16 jaar oud, geselecteerd: 11 kinderen hebben een open hartoperatie ondergaan en 16 kinderen werden door hartkatheterisatie behandeld. Kinderen gered, overdracht van vaardigheden, uitwisseling van kennis en een prachtig menselijk avontuur voor iedereen! Voor meer informatie: Eventuele sponsors zijn van harte welkom.

5 Page 5 Agenda Zaterdag 3 December : Sinterklaasfeest Residentie van de Ambassadeur Kerstmarkt vrijdag 16 december 2011 op de Belgische School om 17uur30. Verkoop van één wagen De ambassade van België wenst u te informeren over de verkoop van één van haar wagens Het betreft een Model: Nissan Patrol lang chassis 4,2 litres Diesel Jaar: 1993 Kleur: Wit En voorzien van nieuwe banden De verkoop van dit voortuig zal gebeuren door een bod in gesloten omslag geadresseerd aan de ambassade. Een kijkdag voor kandidaat-kopers wordt voorzien. De officiële procedure zal gelanceerd worden begin december Geïnteresseerden kunnen via een mail naar kigali@diplobel.fed.be hun interesse tonen. Nieuwe medewerkster op de Ambassade : Marga de Jaegere In 2007 ben ik afgestudeerd als Master in de Politieke Wetenschappen. Na wat vrijwilligerswerk in Marokko, een stage bij een Filippijnse NGO en een stage op het Europees Parlement, ben ik in januari 2010 naar Rwanda vertrokken als Junior Assistant voor de BTC. Hier werkte ik voor het project PEPAPS in Butare. Na bijna twee jaar in het stadje Butare, keek ik uit naar een nieuwe uitdaging in Kigali. Vanaf 1 december begin ik als medewerkster op de afdeling visa en bevolking. Joris Smeets verlaat ons Toen mijn vriendin Katrien eind 2009 te horen kreeg dat ze als Junior Assistant voor de Belgische Technische Coöperatie tewergesteld zou worden in Rwanda, betekende dat voor mij een sprong in het onbekende, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak. Gelukkig kreeg in augustus 2010 de kans om deel uit te maken van de Afdeling Visa en Bevolking van onze Ambassade. Aldus belandde ik van het Vlaamse Ministerie van Cultuur (Agentschap Sociaal-Cultureel Werk voor Jeugd en Volwassenen) bij de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken. Samen met mijn collega s stond ik in voor de opvolging en afhandeling van de talrijke visadossiers. Eind november zal ik de Ambassade verlaten. Ik wil graag deze van gelegenheid gebruik maken om iedereen met wie ik de afgelopen 16 maanden heb mogen samenwerken in het bijzonder de collega s van de Afdeling Visa en Bevolking -, te bedanken voor een leerijke ervaring en de fijne tijd die ik hier heb mogen doorbrengen.

6 Biometrisch Paspoort Gelieve te noteren dat de door de Ambassade van België in Kigali afgeleverde paspoorten vanaf 1 december 2011 digitale vingerafdrukken van de houder zullen bevatten. De persoonlijke aanwezigheid van de paspoortaanvragers op het moment van de aanvraag (vanaf de leeftijd van 6 jaar) zal aldus verplicht zijn. De testfase die begin mei startte bleek een succes. U hebt enkele dagen geleden een met verdere uitleg hieromtrent ontvangen. We staan uiteraard tot uwer beschikking voor verdere toelichting. Info ambassade Tél : / 52 / 53 Fax : Kigali@diplobel.fed.be Web : In noodgeval kan u buiten de openingsuren de wachtdienst van de Ambassade bereiken op het nummer: Openingsuren : van maandag tot donderdag : van 08u00 tot 12u30 en van 14u00 tot 17u00 vrijdag van 08u00 tot 13u00 Consulaire sectie van maandag tot vrijdag van 08u00 tot 12u00 Neerlegging visumaanvragen : maandag tot vrijdag : 08u00 tot 10u00 Afhalen paspoorten met visum en neerlegging bijkomende documenten: maandag tot vrijdag : 10u30 tot 12u00 Gelieve er rekening mee te houden dat na de neerlegging van het vliegticket en reisverzekering, het visum pas de volgende dag kan worden afgehaald. Jaar 1, Nr 2 7 Voor dossiers van nationaliteit, burgerlijke stand of notariaat : gelieve een afspraak aan te vragen

Ambassade van Belgïe in Kigali NEWSLETTER. Bericht van de Ambassadeur. Belgisch-Rwandese zakenclub. Jaar 1, Nr. 1 01/11/2011

Ambassade van Belgïe in Kigali NEWSLETTER. Bericht van de Ambassadeur. Belgisch-Rwandese zakenclub. Jaar 1, Nr. 1 01/11/2011 01/11/2011 Ambassade van Belgïe in Kigali NEWSLETTER Bericht van de Ambassadeur anderzijds, te verbeteren. den. Sommaire : Bericht van de Ambassadeur Belgisch-Rwandese zakenclub Minister Chastel Bezoek

Nadere informatie

De Belgische ambassade in Kigali biedt u haar beste wensen aan.

De Belgische ambassade in Kigali biedt u haar beste wensen aan. December 2013 Inhoud : Beste wensen Stedelijke gezondheid Business talk Een boek over energie in Rwanda Enforsa Sinterklaas Jali in concert op 22 december Wetgevende verkiezingen 2014 Info ambassade De

Nadere informatie

Voorwoord van de Ambassadeur

Voorwoord van de Ambassadeur November 2012 Sommaire : Voorwoord van de Ambassadeur 40 jaar verbroedering Ganshoren Rusatira Keten van Hoop in het land van duizend heuvels Nationale Politie van Rwanda Jali in concert te Kigali BRS

Nadere informatie

Voorwoord van de Ambassadeur

Voorwoord van de Ambassadeur Maart 2013 Sommaire : Voorwoord van de Ambassadeur Steun aan de stedelijke gezondheidszorg in Kigali België steunt de emancipatie van de Rwandese vrouw! Dag van de vrouw Wijzigingen in het Wetboek van

Nadere informatie

Voorwoord van de Ambassadeur

Voorwoord van de Ambassadeur Juli 2013 Inhoud : Voorwoord van de Ambassadeur Bezoek van Minister Labille Vier Belgische parlementsleden ontdekken Rwanda TVET rules in Huye! Icyizere voor zij die het nodig hebben! Patatjes op het menu

Nadere informatie

Voorwoord van de Ambassadeur

Voorwoord van de Ambassadeur Januari 2013 Sommaire : Voorwoord van de Ambassadeur Peer to peer Het Groot Dictee Dierenartsen Zonder Grenzen Fernand Degraeve verlaat ons Nieuwe arts Info ambassade Voorwoord van de Ambassadeur Beste

Nadere informatie

BELANGRIJK: De consulaire afdeling is geopend op maandag, woensdag en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur.

BELANGRIJK: De consulaire afdeling is geopend op maandag, woensdag en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. BELANGRIJK: 1). Cheques worden niet geaccepteerd 2). Vergeet niet het betalingsbewijs bij uw aanvraag in te dienen 3). Dien visumaanvragen van 3 maanden of langer (iedere categorie) op tijd in aangezien

Nadere informatie

Ambassade van Belgïe in Kigali NEWSLETTER. Voorwoord van de Ambassadeur. Jaar 1, Nr. 7 30/06/2012. Sommaire : Beste vrienden,

Ambassade van Belgïe in Kigali NEWSLETTER. Voorwoord van de Ambassadeur. Jaar 1, Nr. 7 30/06/2012. Sommaire : Beste vrienden, 30/06/2012 Ambassade van Belgïe in Kigali NEWSLETTER Voorwoord van de Ambassadeur Beste vrienden, Sommaire : Voorwoord van de Ambassadeur Een postzegel voor de 50ste verjaardag van Rwanda PASAB Dierenartsen

Nadere informatie

WAT TE DOEN? Het huwelijk. MAS_mariages_NL.indd 1 16/07/15 10:21

WAT TE DOEN? Het huwelijk. MAS_mariages_NL.indd 1 16/07/15 10:21 WAT TE DOEN? Het huwelijk MAS_mariages_NL.indd 1 16/07/15 10:21 Het huwelijk... WAT TE DOEN? 2 MAS_mariages_NL.indd 2 16/07/15 10:21 Aan de toekomstige bruid, aan de toekomstige bruidegom, ullie hebben

Nadere informatie

www.schijnrelatie.be Wees geen slachtoffer van een schijn- of gedwongen relatie!

www.schijnrelatie.be Wees geen slachtoffer van een schijn- of gedwongen relatie! www.schijnrelatie.be Wees geen slachtoffer van een schijn- of gedwongen relatie! Een schijnhuwelijk, een schijnsamenwoning of een gedwongen huwelijk? Wat kan ik doen? Werd u geconfronteerd met een mogelijke

Nadere informatie

Vraag: Wat zijn de openingstijden van de visumafdeling? Antw.: de visumafdeling is van maandag t/m vrijdag van 09.00-15.00 uur open.

Vraag: Wat zijn de openingstijden van de visumafdeling? Antw.: de visumafdeling is van maandag t/m vrijdag van 09.00-15.00 uur open. Vraag: Wanneer kan ik mijn visum aanvragen? Antw.: U kunt uw visum op z'n vroegst 2 maanden van tevoren of uiterlijk 1 werkdag voor vertrek aanvragen aan het loket v/d Visumafdeling Vraag: Ik kan het formulier

Nadere informatie

traveldocs Beste klant,

traveldocs Beste klant, Beste klant, Allereerst hartelijk dank om uw visumaanvraag te laten behandelen door de firma traveldocs. Wij zullen alles in het werk stellen om uw visumaanvraag zo vlot mogelijk te laten verlopen. Naar

Nadere informatie

Wat kan ik voor u doen?

Wat kan ik voor u doen? 139 139 HOOFDSTUK 9 Wat kan ik voor u doen? WOORDEN 1 1 Peter is op vakantie. Hij stuurde mij een... uit Parijs. a brievenbus b kaart 2 Ik heb die kaart gisteren.... a ontvangen b herhaald 3 Bij welke...

Nadere informatie

wees geen slachtoffer van een schijnrelatie!

wees geen slachtoffer van een schijnrelatie! wees geen slachtoffer van een schijnrelatie! Een schijnhuwelijk, een schijnsamenwoning of een gedwongen huwelijk? Wat kan ik doen? 2 Is het strafbaar? Werd u geconfronteerd met een mogelijke schijnrelatie?

Nadere informatie

Formulier voor de aanvraag tot inschrijving als kiezer voor de verkiezing van de federale Wetgevende Kamers

Formulier voor de aanvraag tot inschrijving als kiezer voor de verkiezing van de federale Wetgevende Kamers Formulier voor de aanvraag tot inschrijving als kiezer voor de verkiezing van de federale Wetgevende Kamers LEES AANDACHTIG DE INSTRUCTIES DIE IN BIJLAGE VAN DIT FORMULIER VOORKOMEN ALVORENS DIT IN TE

Nadere informatie

Voorwoord van de Ambassadeur

Voorwoord van de Ambassadeur Mei 2013 Inhoud : Voorwoord van de Ambassadeur Ontmoeting Parlementairen Don Bosco Ex-Change VZW Het Rode Kruis van België in Rwanda School Heilige Maria The Circus De Vakantie nadert... Info ambassade

Nadere informatie

Contactadres (enkel als dit verschilt van je officieel adres)

Contactadres (enkel als dit verschilt van je officieel adres) Gegevens student Naam * Q.1 Voornaam Familienaam Geslacht * Q.2 Man Vrouw Geboortedatum * Q.3 Dag Maand Jaar Officieel adres (domicilie) * Q.4 Straat Nummer bus Postcode Gemeente Contactadres (enkel als

Nadere informatie

Beste klant, Met vriendelijke groeten, Het traveldocs visumteam.

Beste klant, Met vriendelijke groeten, Het traveldocs visumteam. Beste klant, Allereerst hartelijk dank om uw visumaanvraag te laten behandelen door de firma traveldocs. Wij zullen alles in het werk stellen om uw visumaanvraag zo vlot mogelijk te laten verlopen. Naar

Nadere informatie

De Federale Regering, De Vlaamse Regering, De Waalse Regering, De Brusselse Hoofdstedelijke Regering, De Regering van de Duitstalige Gemeenschap,

De Federale Regering, De Vlaamse Regering, De Waalse Regering, De Brusselse Hoofdstedelijke Regering, De Regering van de Duitstalige Gemeenschap, OVEREENKOMST TUSSEN HET KONINKRIJK BELGIË EN DE REPUBLIEK MALI INZAKE HET VERRICHTEN VAN BETAALDE WERKZAAMHEDEN DOOR BEPAALDE GEZINSLEDEN VAN HET DIPLOMATIEK EN CONSULAIR PERSONEEL Het Koninkrijk België,

Nadere informatie

Ambassade van Belgïe in Kigali NEWSLETTER. Voorwoord van de Ambassadeur. Doing Business in Africa. Jaar 1, Nr. 4 01/03/2012

Ambassade van Belgïe in Kigali NEWSLETTER. Voorwoord van de Ambassadeur. Doing Business in Africa. Jaar 1, Nr. 4 01/03/2012 01/03/2012 Ambassade van Belgïe in Kigali NEWSLETTER Voorwoord van de Ambassadeur Inhoud: Voorwoord van de Ambassadeur Doing Business in Africa België ijvert in Rwanda voor duurzame toegang tot drinkwater

Nadere informatie

Ambassade van Belgïe in Kigali NEWSLETTER. Voorwoord van de Ambassadeur. BSK bal! Jaar 1, Nr. 4 01/03/2012. Beste vrienden.

Ambassade van Belgïe in Kigali NEWSLETTER. Voorwoord van de Ambassadeur. BSK bal! Jaar 1, Nr. 4 01/03/2012. Beste vrienden. 01/03/2012 Ambassade van Belgïe in Kigali NEWSLETTER Voorwoord van de Ambassadeur Inhoud: Voorwoord van de Ambassadeur BSK bal Chef Defensie bezoekt Rwanda Klimaatsverandering Programma ter versterking

Nadere informatie

Rapport. Datum: 8 december 2000 Rapportnummer: 2000/370

Rapport. Datum: 8 december 2000 Rapportnummer: 2000/370 Rapport Datum: 8 december 2000 Rapportnummer: 2000/370 2 Klacht Op 12 augustus 1999 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van de heer R. te Eindhoven, met een klacht over een gedraging van

Nadere informatie

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden.

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden. CALKOENSTRAAT 15 1121XA LANDSMEER INFO-BULLETIN 19 2 juli JAARGANG 2013-2014 Vanuit de directie Op het moment dat ik mijn aandeel voor de INFO schrijf, is de vakantie echt in het vooruitzicht. Wat een

Nadere informatie

WAT IS ER VAN HEN GEWORDEN? ONDERZOEK NAAR DE VOORMALIGE JUNIOR ASSISTENTEN

WAT IS ER VAN HEN GEWORDEN? ONDERZOEK NAAR DE VOORMALIGE JUNIOR ASSISTENTEN WAT IS ER VAN HEN GEWORDEN? ONDERZOEK NAAR DE VOORMALIGE JUNIOR ASSISTENTEN BTC / Dieter Telemans BTC Voor wie net afstudeert, is het niet vanzelfsprekend om een eerste job te vinden. Werkgevers vragen

Nadere informatie

K-DOLLS IN TOWN. Een project van Kiwanis, District Belgium- Luxembourg, om zieke kinderen te helpen! Mijn naam is «de Kiwanis Pop».

K-DOLLS IN TOWN. Een project van Kiwanis, District Belgium- Luxembourg, om zieke kinderen te helpen! Mijn naam is «de Kiwanis Pop». K-DOLLS IN TOWN Een project van Kiwanis, District Belgium- Luxembourg, om zieke kinderen te helpen! Geachte Sponsor, Ik heb de vorm van een klein wezen, met een hoofd, twee armen, een lichaam en twee benen.

Nadere informatie

Ambassade van Belgïe in Kigali NEWSLETTER. Voorwoord van de Ambassadeur. Jaar 1, Nr. 8 28/09/2012. Beste vrienden, Sommaire :

Ambassade van Belgïe in Kigali NEWSLETTER. Voorwoord van de Ambassadeur. Jaar 1, Nr. 8 28/09/2012. Beste vrienden, Sommaire : 28/09/2012 Ambassade van Belgïe in Kigali NEWSLETTER Voorwoord van de Ambassadeur Beste vrienden, Sommaire : Voorwoord van de Ambassadeur Bezoek van Minister Reynders in Rwanda Kleine Veeteelt Nationale

Nadere informatie

Voorwoord van de Ambassadeur

Voorwoord van de Ambassadeur Oktober 2013 Inhoud : Voorwoord van de Ambassadeur Bezoek van Minister Labille Solidariteit Internationaal Colloquium Champignons als ontwikkelingsinstrument Gift René Bourgeois Wetgevende verkiezingen

Nadere informatie

Infosessie. Athene

Infosessie. Athene Infosessie Athene 10.11.2017 Laurent FREDERICKX 1. De FOD Buitenlandse Zaken 2. De Ambassade van België in Athene 3. Nuttige contactgegevens en informatie 1 Le SPF Affaires étrangères De FOD Buitenlandse

Nadere informatie

Naam: Voornaam: Beginletter andere voornamen: Geboortedatum: Naam van de instelling waar het examen plaatsheeft:

Naam: Voornaam: Beginletter andere voornamen: Geboortedatum: Naam van de instelling waar het examen plaatsheeft: PROFIEL TOERISTISCHE EN INFORMELE TAALVAARDIGHEID Deel B: Schriftelijk gedeelte Voorbeeldexamen Naam: Voornaam: Beginletter andere voornamen: Geboortedatum: Naam van de instelling waar het examen plaatsheeft:

Nadere informatie

Beste klant, Met vriendelijke groeten, Het traveldocs visumteam.

Beste klant, Met vriendelijke groeten, Het traveldocs visumteam. Beste klant, Allereerst hartelijk dank om uw visumaanvraag te laten behandelen door de firma traveldocs. Wij zullen alles in het werk stellen om uw visumaanvraag zo vlot mogelijk te laten verlopen. Naar

Nadere informatie

vergadering C90 LAN5 zittingsjaar 2009-2010 Handelingen Commissievergadering Commissie voor Landbouw, Visserij en Plattelandsbeleid

vergadering C90 LAN5 zittingsjaar 2009-2010 Handelingen Commissievergadering Commissie voor Landbouw, Visserij en Plattelandsbeleid vergadering C90 LAN5 zittingsjaar 2009-2010 Handelingen Commissievergadering Commissie voor Landbouw, Visserij en Plattelandsbeleid van 20 januari 2010 2 Commissievergadering nr. C90 LAN5 (2009-2010) 20

Nadere informatie

Activiteiten Kemados.

Activiteiten Kemados. Activiteiten Kemados. Zaterdag 23 januari: Jaarlijkse feestbanket + 90 jaar bestaat kemados Onze jaarlijkse viering ter ere van priester zaliger De L Elpée. We nodigen u daarvoor op zaterdag 23 januari

Nadere informatie

Het is een grote eer om u hier in het Errera Huis, de officiële. residentie van de Vlaamse Regering, te mogen verwelkomen. Dit

Het is een grote eer om u hier in het Errera Huis, de officiële. residentie van de Vlaamse Regering, te mogen verwelkomen. Dit Donderdag 2 februari 2012 Welkomstwoord JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Ontmoeting Chinese minister van Cultuur Cai Wu - Errera, Brussel Zeer geachte collega, minister

Nadere informatie

Aanmelding adoptie intrafamiliaal Pagina 1 van 10

Aanmelding adoptie intrafamiliaal Pagina 1 van 10 AANMELDING VOOR DE ADOPTIE VAN EEN KIND VAN DE FAMILIE UIT HET BUITENLAND Met dit formulier start je de adoptieprocedure voor een kind van je familie dat in het buitenland verblijft. In te vullen door

Nadere informatie

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 schooljaar 2015 2016 Geachte ouders, beste leerlingen, Dit is de laatste Van Hasseltschool nieuwsbrief van 2015. Het is ook de allerlaatste van mijn hand. Na ruim 40 jaar

Nadere informatie

De Staten van de Benelux hebben besloten om de op de visumvignetten aangebrachte vermeldingen te vereenvoudigen (1).

De Staten van de Benelux hebben besloten om de op de visumvignetten aangebrachte vermeldingen te vereenvoudigen (1). Datum : 21/09/2005 B.S : 11/10/2005 Omzendbrief met betrekking tot de nieuwe gemeenschappelijke vermeldingen die kunnen worden gebruikt in het geval van de afgifte van een Benelux-visum A, B, C of D +

Nadere informatie

INFORMATIEFICHE BETREFFENDE HET HUWELIJK

INFORMATIEFICHE BETREFFENDE HET HUWELIJK Ambassade van België te Tunis 47, rue du 1er juin 1002 TUNIS-BELVEDERE Fax : (00.216) 71 781 493 E-mail : tunis@diplobel.fed.be Site web : www.diplomatie.belgium.be/tunisia Alle telefonische oproepen betreffende

Nadere informatie

Verslag missie Interplast Holland Yemen najaar 2005

Verslag missie Interplast Holland Yemen najaar 2005 Verslag missie Interplast Holland Yemen najaar 2005 Samenstelling team: John van der Werff Reinier Schoorl Joukje Harinck- de Weerd Ingrid Hollander-Mus Esther Zijp Jolanda Kooiman-Eskes plastisch chirurg,

Nadere informatie

Bilan 2002 PERSDOSSIER

Bilan 2002 PERSDOSSIER Bilan 2002 PERSDOSSIER Responsible Young Drivers Stichting van openbaar nut Barricadenplein 9 1000 Brussel Tel. : 02/513.39.94 Fax : 02/502.43.50 www.ryd.be info@ryd.be Inleiding Al voor de negentiende

Nadere informatie

Aanvraagformulier - 2008

Aanvraagformulier - 2008 Enkel voor studenten met SURINAME als bestemming! Bijlage 1c-Ndl Reisbeurzen voor studenten die verbonden zijn aan een Vlaamse instelling voor hoger onderwijs Aanvraagformulier - 2008 I. Persoonlijke gegevens

Nadere informatie

EU SPEAKERS CONFERENCE De h. Danny PIETERS, Voorzitter van de Senaat

EU SPEAKERS CONFERENCE De h. Danny PIETERS, Voorzitter van de Senaat EU SPEAKERS CONFERENCE De h. Danny PIETERS, Voorzitter van de Senaat Geachte collega s, Beste vrienden, Graag had ik u ook namens de Senaat welkom willen heten in het Belgisch federaal parlement. We hebben

Nadere informatie

IERLAND VAN 16 TOT 18 APRIL 2013

IERLAND VAN 16 TOT 18 APRIL 2013 Dossier behandeld door: Sophie D HAEMER Tel.: 02/800.40.86 - Mail: sdhaemer@mrbc.irisnet.be Onze ref.: 2013/CEXACT/SDH/047/2037 Brussel, 18 februari 2013 MULTISECTORALE MISSIE IERLAND VAN 16 TOT 18 APRIL

Nadere informatie

informatiebrochure 1

informatiebrochure 1 informatiebrochure 1 Inhoud DE HUWELIJKSAANGIFTE 6 GETUIGEN EN GENODIGDEN 7 TIJDSTIPPEN EN TARIEVEN 7 HUWELIJKSCONTRACT 8 ADRESWIJZIGING 8 MEERDERJARIGHEID 8 ANNEX 1: BUITENLANDSE AKTES EN ATTESTEN 9 ANNEX

Nadere informatie

Penseelstreekje. Informatiebulletin van o.b.s. Het Palet Opheusden, 27 maart 2015 Nummer 14, schooljaar 2014 / 2015

Penseelstreekje. Informatiebulletin van o.b.s. Het Palet Opheusden, 27 maart 2015 Nummer 14, schooljaar 2014 / 2015 Patrijsstraat 2 4043MR Opheusden Tel: 0488-441451 Email: info@paletopheusden.nl www.paletopheusden.nl AFWEZIGHEID DIRECTIE Ik wil u informeren over mijn afwezigheid de komende periode. Helaas staat mij

Nadere informatie

Koninklijk besluit betreffende de documenten voor het verblijf in België van bepaalde vreemdelingen.

Koninklijk besluit betreffende de documenten voor het verblijf in België van bepaalde vreemdelingen. Datum : 30/10/1991 Gewijzigd door het K.B. van 17/10/2000 (B.S. : 21/11/2000) Gewijzigd door het K.B. van 25/05/2005 (B.S. : 13/06/2005) B.S. : 17/12/1991 (Bijgewerkt 14/06/2005) Koninklijk besluit betreffende

Nadere informatie

PASPOORT? OPGELET: Bij ontbrekende bewijsstukken is uw dossier onvolledig en kunnen wij uw aanvraag niet behandelen!

PASPOORT? OPGELET: Bij ontbrekende bewijsstukken is uw dossier onvolledig en kunnen wij uw aanvraag niet behandelen! WELKE DOCUMENTEN VOOR TE LEGGEN VOOR DE AANVRAAG VAN EEN PASPOORT? Het aanvraagformulier Aanvraag voor een minderjarige: te ondertekenen door beide ouders (behalve uitzonderlijke gevallen) of door de voogd

Nadere informatie

Nieuwsbrief van de Ambassade van België te Athene Maart 2011

Nieuwsbrief van de Ambassade van België te Athene Maart 2011 Nieuwsbrief van de Ambassade van België te Athene Maart 2011 Diplomatiek nieuws Van 1990 tot 1994 bekleedde hij als jong diplomaat de functie van Protos Symvoulos of Nummer 2 op de Ambassade van België

Nadere informatie

En als zij nu één van uw erfgenamen zouden zijn? Geef kwetsbare kinderen een thuis en een toekomst!

En als zij nu één van uw erfgenamen zouden zijn? Geef kwetsbare kinderen een thuis en een toekomst! En als zij nu één van uw erfgenamen zouden zijn? Geef kwetsbare kinderen een thuis en een toekomst! Via een legaat kan u zowel uw dierbaren als kinderen die er helemaal alleen voor staan iets moois nalaten.

Nadere informatie

Geachte heer, Geachte mevrouw,

Geachte heer, Geachte mevrouw, Directoraat-generaal Gezondheidszorg Dienst Gezondheidsberoepen en Beroepsuitoefening UW BRIEF VAN UW REF. ONZE REF. DATUM BIJLAGE(N) CONTACT TEL. 02/524.97.97 FAX E-MAIL visa@gezondheid.belgie.be BETREFT:

Nadere informatie

INFO. Ondertrouw Huwelijksvoltrekking en Partnerschapsregistratie

INFO. Ondertrouw Huwelijksvoltrekking en Partnerschapsregistratie INFO Ondertrouw Huwelijksvoltrekking en Partnerschapsregistratie 2014 Begrippenlijst Gemeenschap van goederen Vanaf het ogenblik van de huwelijksvoltrekking/partnerschapsregistratie bestaat tussen de echtgenoten/partners

Nadere informatie

- Nieuwjaar receptie 2019.

- Nieuwjaar receptie 2019. Nieuwsbrief september 2018 www.nedvertorrevieja.com Secretariaat Wim van der Krogt Telefoon 966 845 462 E-mail nedvertor@gmail.com Collofoon-inhoudsopgave. Pagina 1: Pagina 2: Pagina 2: Pagina 3: Pagina

Nadere informatie

SPONSORMAP. Wish it, Dream it, Do it/ Compostela

SPONSORMAP. Wish it, Dream it, Do it/ Compostela SPONSORMAP Wish it, Dream it, Do it/ Compostela Samenwerking tussen : STEUN ONZE GOEDE DOELEN!!! Welkom op onze Sponsormap - Wish it, Dream it, Do it/compostela Het is ondertussen al een tijdje geleden

Nadere informatie

Interlandelijke adoptie

Interlandelijke adoptie Interlandelijke adoptie Inleiding U hebt beslist om een kind uit het buitenland te adopteren. U vraagt zich ongetwijfeld af tot wie u zich moet richten, welke procedures u moet volgen of welke gevolgen

Nadere informatie

HOOFDSTUK 23 HET INTERNATIONALE RIJBEWIJS

HOOFDSTUK 23 HET INTERNATIONALE RIJBEWIJS HOOFDSTUK 23 HET INTERNATIONALE RIJBEWIJS INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. ALGEMEEN... 3 1. Toelichting... 3 2. Gebruiksvoorwaarden... 3 3. Wie heeft het internationale rijbewijs nodig... 3 II. MODEL VAN

Nadere informatie

Nieuwsbrief De SLOEP juni 2015

Nieuwsbrief De SLOEP juni 2015 Nieuwsbrief De SLOEP juni 2015 De lucht kleurt blauw, de vogels fluiten uit volle borst, de warme lentebries streelt onze gezichten Het is bijna zover, de zomer is in aantocht! Jammer genoeg betekent dit

Nadere informatie

Statistieken voor vraag 1 : De school heeft een leuke, kindvriendelijke speelplaats

Statistieken voor vraag 1 : De school heeft een leuke, kindvriendelijke speelplaats Statistieken voor vraag 1 : De school heeft een leuke, kindvriendelijke speelplaats zeer mee eens 0.62% mee eens 42.86% neutraal 36.65% mee oneens 16.77% zeer mee oneens 3.11% Statistieken voor vraag 2

Nadere informatie

AVONTURENKAART. Reflectieopdrachten

AVONTURENKAART. Reflectieopdrachten AVONTURENKAART Reflectieopdrachten Je hebt aangegeven dat je het niet weet; je hangt niet erg aan je huidige baan maar hebt ook niet de ambitie om naar een andere baan op zoek te gaan. Geef hieronder kort

Nadere informatie

Tips om geld in te zamelen voor Dokters van de Wereld.

Tips om geld in te zamelen voor Dokters van de Wereld. Tips om geld in te zamelen voor Dokters van de Wereld. Naast de sportieve uitdaging van bijna 500 kilometer te fietsen naar Amsterdam en terug, wacht er nu nog een tweede uitdaging: zoveel mogelijk geld

Nadere informatie

De organisatie: Wie zijn wij en waarom doen we mee? De uitdaging: Antwerpen Banjul Challenge in samenwerking met Helping Hands vzw.

De organisatie: Wie zijn wij en waarom doen we mee? De uitdaging: Antwerpen Banjul Challenge in samenwerking met Helping Hands vzw. De organisatie: Antwerpen Banjul Challenge in samenwerking met Helping Hands vzw. Deze organisatie zorgt voor de praktische uitvoering en begeleiding van de trip. Alle deelnemende teams melden zich aan

Nadere informatie

CIRCULAIRE NOTA. (16 mei 2008)

CIRCULAIRE NOTA. (16 mei 2008) K O N I N K R I J K BE L G I Ë F e d e r a l e O v e r h e i d s d i e n s t B u i t e n l a n d s e Z a k e n, B u i t e n l a n d s e H a n d e l e n O n t w i k k e l i n g s s a m e n w e r k i n g

Nadere informatie

Belangrijke data: 10 januari: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs. December

Belangrijke data: 10 januari: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs. December Belangrijke data: 10 januari: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe Clorisse vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs December Xaverius-St.Rita A21/46G Januari 2015 Beste ouders, leden, vrienden en sympathisanten,

Nadere informatie

info voor jongeren en hun ouders/verzorgers man, vrouw en kind Transitie met een hart

info voor jongeren en hun ouders/verzorgers man, vrouw en kind Transitie met een hart info voor jongeren en hun ouders/verzorgers man, vrouw en kind Transitie met een hart Inhoud 01 Opgroeien en zelfstandig worden... 04 02 Transitie, wat is dat?... 04 03 Transitie in het ziekenhuis... 04

Nadere informatie

Dringende Medische Hulpverlening

Dringende Medische Hulpverlening Versie nr: 1 Laatste wijziging: 30-06-2007 1. Waartoe dient deze fiche? 2. Wat is dringende medische hulp? 3. Wie heeft recht op dringende medische hulp? 4. Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om aanspraak

Nadere informatie

«Brussels Country» Concept Book. 100 years

«Brussels Country» Concept Book. 100 years «Brussels Country» Concept Book 100 years 100 Jaar! Onze vereniging viert 100 jaar dienst aan de gemeenschap met een campagne van 2014 tot 2017. Hoofddoel 100 miljoen personen te steunen, verspreid over

Nadere informatie

VLAAMS PARLEMENT HANDELINGEN COMMISSIEVERGADERING COMMISSIE VOOR BUITENLANDSE EN EUROPESE AANGELEGENHEDEN

VLAAMS PARLEMENT HANDELINGEN COMMISSIEVERGADERING COMMISSIE VOOR BUITENLANDSE EN EUROPESE AANGELEGENHEDEN C107 BUI7 VLAAMS PARLEMENT Zitting 2002-2003 21 januari 2003 HANDELINGEN COMMISSIEVERGADERING COMMISSIE VOOR BUITENLANDSE EN EUROPESE AANGELEGENHEDEN Vraag om uitleg van de heer Jan Loones tot mevrouw

Nadere informatie

traveldocs Beste klant,

traveldocs Beste klant, Beste klant, Allereerst hartelijk dank om uw visumaanvraag te laten behandelen door de firma traveldocs. Sneller, goedkoper en flexibeler zijn onze sleutelwaarden en wij zullen dan ook alles in het werk

Nadere informatie

*** ONTWERPAANBEVELING

*** ONTWERPAANBEVELING EUROPEES PARLEMENT 2009-2014 Commissie burgerlijke vrijheden, justitie en binnenlandse zaken 23.5.2013 2012/0271(E) *** ONTWERPAANBEVELING over het ontwerp van besluit van de Raad betreffende de sluiting

Nadere informatie

STAGEPLAN WIJZIGING - ONDERBREKING voor de kandidaat Algemeen Tandarts

STAGEPLAN WIJZIGING - ONDERBREKING voor de kandidaat Algemeen Tandarts FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU DIRECTORAAT-GENERAAL GEZONDHEIDSBEROEPEN OPLEIDING ALGEMEEN TANDARTS ERKENNING ALGEMEEN TANDARTS Erkenningscommissie

Nadere informatie

PRIVÉ VISUM (CHECKLIST MOET SAMEN MET DE APPLICATIE VERSTUURD WORDEN)

PRIVÉ VISUM (CHECKLIST MOET SAMEN MET DE APPLICATIE VERSTUURD WORDEN) PRIVÉ VISUM (CHECKLIST MOET SAMEN MET DE APPLICATIE VERSTUURD WORDEN) DOCUMENTEN BESCHIKBAARHEID NIET BIJGEVOEGD BIJGEVOEDG REISPASPOORT VISUMAANVRAAGFORMULIER (AFGEDRUKT EN GETEKEND) KLEURENFOTO 3,5X4,5

Nadere informatie

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 5

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 5 T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 5 Directiepraatje: Beste ouders, verzorgers, Oudergesprekken: Het

Nadere informatie

Onderwerp: Extra Nieuwsbrief LTV Irminloo December 2014 (jaargang 1 - nr. 3) Donker en guur was het afgelopen zaterdag. Een stormachtige wind joeg

Onderwerp: Extra Nieuwsbrief LTV Irminloo December 2014 (jaargang 1 - nr. 3) Donker en guur was het afgelopen zaterdag. Een stormachtige wind joeg Onderwerp: Extra Nieuwsbrief LTV Irminloo December 2014 (jaargang 1 - nr. 3) LTV Irminloo,de tennisclub waar sport en plezier samenkomen! View this email in your browser Nieuwjaarswensen Donker en guur

Nadere informatie

VLAAMS PARLEMENT HANDELINGEN COMMISSIEVERGADERING COMMISSIE VOOR BINNENLANDSE AANGELEGENHEDEN, HUISVESTING EN STEDELIJK BELEID

VLAAMS PARLEMENT HANDELINGEN COMMISSIEVERGADERING COMMISSIE VOOR BINNENLANDSE AANGELEGENHEDEN, HUISVESTING EN STEDELIJK BELEID C284 BIN30 VLAAMS PARLEMENT Zitting 2002-2003 10 juli 2003 HANDELINGEN COMMISSIEVERGADERING COMMISSIE VOOR BINNENLANDSE AANGELEGENHEDEN, HUISVESTING EN STEDELIJK BELEID Vraag om uitleg van de heer Bart

Nadere informatie

Belastingvermindering bij de aankoop van een elektrisch voertuig

Belastingvermindering bij de aankoop van een elektrisch voertuig EENDRACHT MAAKT MACHT Belastingvermindering bij de aankoop van een elektrisch voertuig en/of bij de installatie van een laadpaal Inkomsten 2010 en 2011 (aanslagjaren 2011 en 2012) Maatregelen geldig van

Nadere informatie

Handelsstraat 3, 6135 KK Sittard 046-451 23 86 www.veelzijdig.com UITNODIGING. Handelsstraat 3, 6135 KK Sittard www.veelzijdig.com

Handelsstraat 3, 6135 KK Sittard 046-451 23 86 www.veelzijdig.com UITNODIGING. Handelsstraat 3, 6135 KK Sittard www.veelzijdig.com Handelsstraat 3, 6135 KK Sittard 046-451 23 86 www.veelzijdig.com UITNODIGING 046-451 23 86 Op zaterdag 2 juli 2014 gaan wij trouwen! Wij vinden het leuk als je deze dag met ons meeviert. Laat je even

Nadere informatie

Lessen & natuurprojecten

Lessen & natuurprojecten Lessen & natuurprojecten Start je programma met taallessen Spaans te San José voor je je inzet voor het milieu in een natuurpark! Duur: 3-24 we(e)k(en) Vanaf: 855 Lessen & natuurprojecten Leer eerst Spaans

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. Bouwactiviteiten! De metselprofielen zijn gesteld, de stenen zijn gearriveerd, zodat;

In deze nieuwsbrief. Bouwactiviteiten! De metselprofielen zijn gesteld, de stenen zijn gearriveerd, zodat; In deze nieuwsbrief Bouwactiviteiten! Karten Mag ik mij even voorstellen? Zonnepanelen? Rijksmuseum en scouting Ridderkerk? Decemberlekkers Buitenterrein Bouwactiviteiten! Donderdag 13 november was het

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2009 2010 32 415 (R1915) Bepalingen omtrent de verlening van visa voor de toegang tot de landen van het Koninkrijk (Rijksvisumwet) Nr. 2 VOORSTEL VAN RIJKSWET

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2006 BIBLIONEF VLAANDEREN VZW

JAARVERSLAG 2006 BIBLIONEF VLAANDEREN VZW JAARVERSLAG 2006 BIBLIONEF VLAANDEREN VZW Met de steun van *Stad Antwerpen *AROSA *Provincie West Vlaanderen *GROS-Schilde *DHL *Standaard Boekhandel *Uitgeverij Clavis *Uitgeverij Baeckens Books Mei 2007

Nadere informatie

PELGRIMSTOCHT NAAR SMYRNA, EFEZE, KRINI, ALATSATA, HIERAPOLIS

PELGRIMSTOCHT NAAR SMYRNA, EFEZE, KRINI, ALATSATA, HIERAPOLIS OECUMENISCH PATRIARCHAAT ORTHODOX AARTSBISDOM VAN BELGIE EN EXARCHAAT VAN NEDERLAND EN LUXEMBURG PELGRIMSTOCHT NAAR SMYRNA, EFEZE, KRINI, ALATSATA, HIERAPOLIS 4-10 mei 2016 Smyrna Ter gelegenheid van het

Nadere informatie

Beste klant, Met vriendelijke groeten, Het traveldocs visumteam.

Beste klant, Met vriendelijke groeten, Het traveldocs visumteam. Beste klant, Allereerst hartelijk dank om uw visumaanvraag te laten behandelen door de firma traveldocs. Wij zullen alles in het werk stellen om uw visumaanvraag zo vlot mogelijk te laten verlopen. Naar

Nadere informatie

Aanvraag tot aansluiting grensarbeider

Aanvraag tot aansluiting grensarbeider Onafhankelijk Ziekenfonds Voorbehouden aan het Onafhankelijk Ziekenfonds Securex Nummer tussenpersoon Naam Aansluitingsnummer Aanvraag tot aansluiting grensarbeider Uw persoonlijke identificatiegegevens

Nadere informatie

Welkom bij de Vlaamse Zorgkas. Wat meer uitleg over de zorgverzekering

Welkom bij de Vlaamse Zorgkas. Wat meer uitleg over de zorgverzekering Wat meer uitleg over de zorgverzekering Welkom bij de Vlaamse Zorgkas Wat is de zorgverzekering? De Vlaamse Regering heeft aan het eind van de jaren negentig de zorgverzekering in het leven geroepen. Waarom?

Nadere informatie

Informatie voor de patiënt. Dialyse en vakantie. Secretariaat nefrologie, tel: fax:

Informatie voor de patiënt. Dialyse en vakantie. Secretariaat nefrologie, tel: fax: Informatie voor de patiënt Dialyse en vakantie Secretariaat nefrologie, tel: 02 477 60 50 fax: 02 477 62 30 E-mail: vakantiedialyse@uzbrussel.be Vakantieplannen? Dialyse en toch op reis gaan? Gelukkig

Nadere informatie

PLENUMVERGADERING. van DONDERDAG 23 OKTOBER 2014. Namiddag. Samengevoegde vragen van

PLENUMVERGADERING. van DONDERDAG 23 OKTOBER 2014. Namiddag. Samengevoegde vragen van PLENUMVERGADERING van DONDERDAG 23 OKTOBER 2014 Namiddag Samengevoegde vragen van - de heer Filip Dewinter aan de eerste minister over "de Belgische voorzorgsmaatregelen in verband met de ebola-epidemie"

Nadere informatie

CIRCULAIRE NOTA OVER DE ACCREDITATIE VAN HET HOOFD VAN EEN DIPLOMATIEKE ZENDING IN BELGIË

CIRCULAIRE NOTA OVER DE ACCREDITATIE VAN HET HOOFD VAN EEN DIPLOMATIEKE ZENDING IN BELGIË CIRCULAIRE NOTA OVER DE ACCREDITATIE VAN HET HOOFD VAN EEN DIPLOMATIEKE ZENDING IN BELGIË (15 april 2011) De Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor.

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor. NIEUWSBRIEF December Mentorschap Midden-en Noordoost Brabant 2015 Editie 2 Jaargang 1 Hierbij ontvangt u de nieuwe nieuwsbrief van het Mentorschap Midden -en Noordoost brabant. Hiermee houden wij u op

Nadere informatie

AGENDA VERKIEZINGEN OP ZONDAG 26 MEI 2019

AGENDA VERKIEZINGEN OP ZONDAG 26 MEI 2019 AGENDA VERIEZINGEN OP ZONDAG 26 MEI 2019 = geldig voor de verkiezing van het Europees Parlement = geldig voor de verkiezing van de amer = geldig voor de verkiezing van de Gewest- en Gemeenschapsparlementen

Nadere informatie

Voorbereiding van mijn aanvraag, Te bewaren

Voorbereiding van mijn aanvraag, Te bewaren FOD SOCIALE ZEKERHEID Directie-generaal Personen met een handicap 1712 Voorbereiding van mijn aanvraag, Te bewaren Verklaring voor het verkrijgen van een tegemoetkoming voor hulp aan bejaarden (THAB) Deze

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

OVEREENKOMST TUSSEN HET KONINKRIJK BELGIË MONTENEGRO INZAKE HET VERRICHTEN VAN BETAALDE WERKZAAMHEDEN DOOR BEPAALDE GEZINSLEDEN

OVEREENKOMST TUSSEN HET KONINKRIJK BELGIË MONTENEGRO INZAKE HET VERRICHTEN VAN BETAALDE WERKZAAMHEDEN DOOR BEPAALDE GEZINSLEDEN OVEREKOMST TUSS HET KONINKRIJK BELGIË MONTEGRO INZAKE HET VERRICHT VAN BETAALDE WERKZAAMHED DOOR BEPAALDE GEZINSLED VAN HET DIPLOMATIEK CONSULAIR PERSONEEL OVEREKOMST TUSS HET KONINKRIJK BELGIË MONTEGRO

Nadere informatie

Algemene Directie Dienst Vreemdelingenzaken ACADEMISCHE MIGRATIE

Algemene Directie Dienst Vreemdelingenzaken ACADEMISCHE MIGRATIE ACADEMISCHE MIGRATIE elijkse statistieken Jaar 2019 1. Binnenkomende visumaanvragen 1 Tabel 1. Aantal aanvragen visa D, door de diplomatieke en consulaire posten ontvangen in het kader van academische

Nadere informatie

UW ZORGVERLENERS KANKERCENTRUM UZ GENT. Dermato_onco_018

UW ZORGVERLENERS KANKERCENTRUM UZ GENT. Dermato_onco_018 UW ZORGVERLENERS KANKERCENTRUM UZ GENT Dermato_onco_018 INHOUDSTAFEL 01 Inleiding 3 02 Ons team dermato-onco voor patiënten met een huidkanker 3 03 Bereikbaarheid van de poli en de dagkliniek 4 04 Andere

Nadere informatie

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia 28 augustus 2015 Vreedzame school Inmiddels zitten de eerste weken er weer op en zijn alle groepen goed begonnen. U heeft in de informatiefolders van de verschillende groepen kunnen lezen dat er in de

Nadere informatie

Ministerie van Veiligheid en Justitie

Ministerie van Veiligheid en Justitie Dienst Terugkeer en Vertrek Ministerie van Veiligheid en Justitie Hoofdkantoor b 14augustus2014 I J age Interne Weekrapportages (gedeeltelijk) Datum openbaar Dienst Terugkeer en Vertrek Bijlage nummer

Nadere informatie

Inhoudelijk en financieel verslag van een experimenteel jeugdwerkinitiatief

Inhoudelijk en financieel verslag van een experimenteel jeugdwerkinitiatief Inhoudelijk en financieel verslag van een experimenteel jeugdwerkinitiatief Agentschap Sociaal-Cultureel Werk voor Jeugd en Volwassenen Afdeling Jeugd Arenbergstraat 9 1000 BRUSSEL Contactpersoon: Emily

Nadere informatie

Lutgart De Buel 02/553.50.13 30.07.2002 Lutgart.debuel@azf.vlaanderen.be

Lutgart De Buel 02/553.50.13 30.07.2002 Lutgart.debuel@azf.vlaanderen.be Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap Afdeling Statutaire Aangelegenheden Sectorcomité XVIII Vlaamse Gemeenschap en Vlaams Gewest Boudewijnlaan 30,1000 BRUSSEL Tel. (02)553 50 25 - Fax (02)553 51 06 E-mail:

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Taaltuin maart 2014

Nieuwsbrief De Taaltuin maart 2014 Nieuwsbrief De Taaltuin maart 2014 Beste ouders We knipperen met onze ogen en het is alweer maart. De afgelopen maanden hebben we een hoop activiteiten achter de rug. Sinterklaas is op bezoek geweest,

Nadere informatie

Voor ondertrouw of aangifte partnerschapregistratie

Voor ondertrouw of aangifte partnerschapregistratie FO IN Voor ondertrouw of aangifte partnerschapregistratie 2015 Begrippenlijst Gemeenschap van goederen Vanaf het ogenblik van de huwelijksvoltrekking/partnerschapsregistratie bestaat tussen de echtgenoten/partners

Nadere informatie

Vragen & Antwoorden voor aandeelhouders in België en in het buitenland met uitzondering van Nederland

Vragen & Antwoorden voor aandeelhouders in België en in het buitenland met uitzondering van Nederland Vragen & Antwoorden voor aandeelhouders in België en in het buitenland met uitzondering van Nederland Formaliteiten voor het persoonlijk bijwonen van de Algemene Vergadering Welke formaliteiten moeten

Nadere informatie