Berijdershandleiding Mijn Volkswagen app. Versie 1.5

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Berijdershandleiding Mijn Volkswagen app. Versie 1.5"

Transcriptie

1 Berijdershandleiding Mijn Volkswagen app. Versie.5

2

3 Mijn Volkswagen app. Uw Volkswagen is uitgerust met de Mijn Volkswagen module. Hier hoort de Mijn Volkswagen app bij. De Mijn Volkswagen app staat in directe verbinding met uw Volkswagen. Via een beveiligde verbinding worden gegevens vanuit uw auto naar uw smartphone gestuurd. Zie op afstand of uw Volkswagen op slot staat, waar u hebt gereden, hoeveel brandstof u verbruikt, wanneer u moet tanken, of het tijd is voor onderhoud en wat de status is van de belangrijkste autofuncties. Open de app en u weet het.

4 Inhoud Inhoud Aanmelden Login scherm Een account aanmaken Wachtwoord, toegangscode en persoonlijke gegevens invoeren De app aan uw Volkswagen koppelen De koppeling met de app bevestigen De koppeling met de app afronden..... Aan de slag met Mijn Volkswagen Het Dashboard Mijn Auto & Auto Details Mijn Auto Functie Detail Think Blue Mijn Ritten Mijn Ritten Detail Locatie Auto Onderhoud Pechhulp Instellingen Instellingen hoofdmenu Instellingen wachtwoord, voorkeursdealer en persoonlijke gegevens Gegevensgebruik Overig Dataverbruik en roaming Data verwijderen Privacy

5 . Aanmelden De Mijn Volkswagen app staat in directe verbinding met uw Volkswagen. Voordat u gebruik kunt maken van de Mijn Volkswagen app meldt u zich eerst aan.. Login scherm. De app laadt altijd met het logo van Mijn Volkswagen. Na enkele seconden schuift het logo omhoog en worden de loginvelden zichtbaar. Als u een Mijn Volkswagen account hebt, kunt u direct inloggen met behulp van uw adres en wachtwoord. Ga verder naar stap.4. Als u nog geen Mijn Volkswagen account hebt, selecteert u onderaan het scherm Creëer een nieuw account. U kunt nu het Privacy Statement van Mijn Volkswagen inzien. Als u deze accepteert, kunt u verder met de aanmeldprocedure.

6 .2 Een account aanmaken. Het aanmaken van een account is de eerste stap in de aanmeldprocedure. U kunt een Mijn Volkswagen account via de app aanmaken. De aanmeldprocedure start in het scherm Welkom. U komt in dit scherm door de stappen in paragraaf. te doorlopen. Voer het adres in dat u wilt gebruiken voor Mijn Volkswagen en druk op Bevestig. U ontvangt vervolgens op het door u ingevoerde adres een unieke code van 6 tekens*. Hiermee wordt uw adres geverifieerd. Voer de unieke 6-cijferige code in en druk op Bevestig. *De die uw unieke code bevat, wordt mogelijk door uw spamfilter niet in uw Postvak IN weergegeven. Controleer zo nodig uw map met ongewenste .

7 .3 Wachtwoord, toegangscode en persoonlijke gegevens invoeren. Nadat uw adres is geverifieerd (zie paragraaf.2) kunt u uw persoonlijke gegevens invoeren en uw wachtwoord en toegangscode instellen. In het eerste scherm kunt u uw aanhef, naam en mobiele telefoonnummer invoeren*. Druk vervolgens op Bevestig. U kunt nu uw wachtwoord instellen. Uw zelfgekozen wachtwoord is minimaal 8 tekens lang en bevat minimaal getal en hoofdletter. Nadat u deze twee maal hebt ingevoerd, drukt u op Bevestig. Vervolgens vraagt de app om een toegangscode. Met deze code kunt u in het vervolg snel en veilig inloggen in de app. Voer een 4-cijferige code naar keuze in en druk op Bevestig. *Uw dealer kan de door u ingevoerde contactgegevens raadplegen om u optimaal van dienst te kunnen zijn bij het onderhoud van uw Volkswagen. Zie ook paragraaf.6 over uw voorkeursdealer en paragraaf 4.3 met betrekking tot de bescherming van uw privacy.

8 .4 De app aan uw Volkswagen koppelen. U activeert Mijn Volkswagen door uw auto aan de app te koppelen. Dit doet u met behulp van een QR code. U vindt de QR code op de deurstijl van de bestuurdersdeur en in het instructieboekje van uw auto. Als u de QR code bij de hand hebt, drukt u op Code scannen. U schakelt nu door naar een in de app geïntegreerde QR scanner. Scan de QR code met in de app geïntegreerde QR scanner door er een foto van te nemen. Gebruik van Mijn Volkswagen is exclusief voor de bestuurder van de gekoppelde Volkswagen. Mijn Volkswagen vraagt u daarom ter verificatie vervolgens om de actuele kilometerstand. Voer de actuele kilometerstand in en druk op Bevestig.

9 .5 De koppeling met de app bevestigen. Na het scannen van de QR code en verificatie door middel van het invoeren van de actuele kilometerstand, is Mijn Volkswagen klaar om de koppeling met uw auto definitief te maken. Als uw auto niet eerder gekoppeld is aan een Mijn Volkswagen account krijgt u het volgende scherm te zien: In het scherm Bevestig auto wordt u gevraagd: Weet u zeker dat u deze auto wilt koppelen aan uw account. Indien ja, druk op Ja, koppel. Als u in het scherm Bevestig auto kiest voor Nee, ga terug, dan wordt de koppelingsprocedure afgebroken. Uw Volkswagen zal geen gegevens doorzenden naar uw smartphone. Als uw Volkswagen eerder een andere berijder heeft gehad, is er mogelijk al een account aan uw Volkswagen gekoppeld. U krijgt dan het scherm te zien met de melding Auto al gekoppeld.

10 Wanneer er al een account aan uw auto is gekoppeld, kunt u desgewenst uw eigen account aan de auto koppelen door te drukken op Ja, koppel. Als u de koppeling tussen uw Volkswagen en de app bevestigt, vervalt automatisch de koppeling met de account die eerder aan uw auto is gekoppeld*. *De accounthouder in kwestie wordt per in kennis gesteld van het vervallen van de oude koppeling en heeft geen toegang tot de status van de auto en uw account- en ritgegevens.

11 .6 De koppeling met de app afronden. Na bevestiging van de koppeling tussen uw Volkswagen en de Mijn Volkswagen app (zie paragraaf.5) is de app bijna gereed voor gebruik. Om volledig gebruik te kunnen maken van alle functies wordt u verzocht uw voorkeursdealer te selecteren. Op het scherm worden de Volkswagen dealers in een straal van 30 kilometer getoond. Door op de kaart te drukken kunt u een Volkswagen dealer selecteren. U kunt met uw vingers navigeren op de kaart en in- en uitzoomen (pinch en zoom). Als onder de kaart de dealer van uw voorkeur wordt weergegeven, drukt u op Bevestig. U krijgt vervolgens het scherm rechts boven te zien. U kunt nu gebruik maken van de app*. Om u optimaal van dienst te kunnen zijn, kan de dealer van uw keuze de status van de onderhoudsgegevens en storingsmeldingen van uw Volkswagen inzien. Zie ook paragraaf 4.3. *Een aantal functies binnen de app, zoals Mijn Ritten en Think Blue kunnen pas gegevens weergeven als u één of meer ritten hebt gemaakt.

12 . Aan de slag met Mijn Volkswagen. Met de Mijn Volkswagen app kunt u onder anderen controleren of uw auto wel op slot staat, wanneer de volgende onderhoudsbeurt nodig is en wat de status is van de belangrijkste autofuncties. In dit hoofdstuk worden de verschillende functies in de app behandeld. 2. Het Dashboard. Het Dashboard is het openingsscherm van de app als u inlogt. Via het Dashboard kunt u alle functionaliteiten van de app bereiken Menu - Via de hamburger links boven gaat u naar het menu. 2. Data verversen - De data worden automatisch geladen als u naar het Dashboard gaat. Als het scherm al even open staat, kunt u de data verversen met de ververs-knop. 3. Actuele status In het zwarte vlak wordt de actuele status van uw auto getoond*. Hier kunt u direct zien of uw auto op handrem staat, hoeveel brandstof er nog in de tank zit, of de deuren vergrendeld zijn en de actuele kilometerstand. 4. Think Blue Think Blue geeft een indicatie van uw rijstijl. Het dashboard toont uw actuele Think Blue score. 5. Mijn Ritten De gegevens uit de functionaliteit Mijn Ritten worden samengevat weergegeven door het aantal gereden kilometers in die maand. 6. Locatie Auto Hier ziet u hoe ver u van uw auto verwijderd bent. Hiervoor dient functie Locatievoorzieningen op uw smartphone ingeschakeld te zijn. Onder in het scherm kunt u aangeven of u gebruik wilt maken van het Bewegings Alert. Het Bewegings Alert waarschuwt u met een bericht op uw smartphone als uw geparkeerde voertuig in

13 beweging is en/of wanneer de deuren van uw geparkeerde auto worden geopend. U kunt de instellingen voor het Bewegings Alert conform uw voorkeuren aanpassen (zie paragraaf 3.). 7. Onderhoud Op het dashboard wordt aangegeven wanneer de eerstvolgende servicebeurt uitgevoerd moet worden. 8. Open Pechhulp Via deze button kunt u zonder omwegen via uw dealer pechhulp inroepen. 9. Bel mijn dealer Via deze button kunt u rechtstreeks uw dealer bellen. * De status van uw Volkswagen wordt steeds gecontroleerd. Bij contact aan worden de metingen van de sensoren elke minuut vastgelegd en vervolgens verwerkt. De actuele gegevens die u kunt inzien, zijn daarom ongeveer anderhalve minuut daarvóór gemeten. In een omgeving met slechte ontvangst, zoals een parkeergarage, is een vertraging in de verzending van de data vanuit de auto mogelijk.

14 2.2 Mijn Auto & Auto Details. Mijn Auto laat de actuele statusrapportage van uw Volkswagen zien. U kunt Mijn Auto inzien via het Menu of door te drukken op het bovenste, zwarte deel van het Dashboard Terug-knop De terug-knop om terug te keren naar het Dashboard vindt u links boven in het scherm. 2. Ververs-knop - U kunt de data verversen met de ververs-knop. 3. Actuele status - In het zwarte vlak wordt net als in het Dashboard een verkort overzicht van de actuele status van uw Volkswagen weergegeven. 4. Auto Details Als u op Auto Details drukt, ziet u de specificaties van uw auto, zoals het kenteken, model en bouwjaar. 5. Status In uw Volkswagen worden door middel van sensoren de onderhoudsgevoelige onderdelen, zoals de accu en bandenspanning, constant gecontroleerd. Elk van deze onderdelen wordt weergegeven in een tegel. Als u op een tegel drukt, krijgt u detailinformatie over het desbetreffende onderdeel. De kleur van de tegel vormt een indicatie van de actuele status en helpt u sneller navigeren: Rood De sensoren hebben een defect gesignaleerd in uw Volkswagen. Oranje De sensoren signaleren een (potentiële) storing, maar u kunt doorrijden. Groen De sensoren signaleren geen storing of defect. Grijs De sensoren kunnen geen metingen verrichten voor dit onderdeel. 6. Terug-knop Met de terug-knop kunt u van Auto Details terugkeren naar Mijn Auto. Waarschuwing: Negeer nooit brandende waarschuwingslampjes en tekstmeldingen op het dashboard van uw auto; dit kan tot stilvallen van de auto in het verkeer en/of ongevallen leiden.

15 2.2. Mijn Auto Functie Detail. In Mijn Auto (zie paragraaf 2.2) ziet u een lijst met onderdelen waarvan de status door sensoren wordt gecontroleerd. Elke gemeten autofunctie heeft een eigen tegel. Als u op een tegel drukt, ziet u alle beschikbare informatie met betrekking tot deze functie Statusupdate In het gekleurde vlak staat altijd de actuele statusinformatie van het desbetreffende onderdeel of de desbetreffende functie vermeld. Het gekleurde vlak is groen, oranje, rood of grijs, passend bij de statusupdate (zie ook paragraaf 2.2). 2. Informatie Onder het gekleurde vlak met de actuele status vindt u algemene informatie over storingsmeldingen: een toelichting wat een brandend lampje op uw dashboard betekent en wat u moet doen als dit lampje gaat branden*. 3. Bij een defect - Zodra er een waarschuwing of een defect is, verschijnen twee knoppen: één waarmee u uw dealer kunt bellen en één waarmee u een afspraak met de werkplaats kunt maken, om u direct op weg te helpen. *Let op: De storingsinformatie onder 2 is achtergrondinformatie en geen storingsmelding. Voor de actuele status van het onderdeel raadpleegt u de informatie uit het gekleurde vlak. Waarschuwing: Negeer nooit brandende waarschuwingslampjes en tekstmeldingen op het dashboard van uw auto; dit kan tot stilvallen van de auto in het verkeer en/of ongevallen leiden.

16 2.3 Think Blue. Think Blue belichaamt Volkswagens doel om milieuvriendelijke producten en oplossingen te ontwikkelen, meer milieubewust gedrag aan te moedigen en een bijdrage te leveren aan een duurzame toekomst. Think Blue meet uw rijstijl en helpt u brandstof besparen. De Think Blue Score geeft uw rijstijl weer: hoe er wordt opgetrokken, geremd en de mate van constantheid van de snelheid. De basis hiervan is Het Nieuwe Rijden. Doordat de score wordt berekend op basis van de specifieke voertuigkarakteristieken is deze vergelijkbaar tussen de verschillende Volkswagen modellen. Een verbeterde score geeft tevens aan dat het brandstofverbruik daalt, wat niet alleen voordeliger is voor u, maar ook beter is voor het milieu Think Blue score - De Think Blue score is een score van 00, waarbij staat voor een slechte rijstijl en 00 voor milieubewust en veilig rijden. De score is gebaseerd op de manier waarop u rijdt. Uw actuele score is het gemiddelde van de laatste 7 dagen. 2. i-icoon - Voor meer informatie over Think Blue drukt u op het i-icoon. 3. Ranglijst - Uw Think Blue score wordt in een ranglijst verwerkt met vergelijkbare voertuigen. U kunt hierin zien hoe u scoort ten opzichte van andere berijders. Hierbij worden data gedeeld. 4. Grafiek Het verloop van uw Think Blue score kunt in een grafiek bekijken. Deze kunt u per maand of per dag bekijken en geeft u inzicht in hoe uw rijstijl is verbeterd (of verslechterd). U kunt verder het Verbruik km/l (aantal kilometers per liter brandstof), Gereden kilometers, Tijd onderweg en Gemiddelde snelheid in een grafiek raadplegen. Hiervoor drukt u op het > teken achter het item van uw keuze.

17 2.4 Mijn Ritten. In Mijn Ritten kunt u alle met uw Volkswagen gereden ritten inzien Actuele status - Bovenin ziet u een verkort overzicht van alle ritten die u gereden hebt sinds u de Mijn Volkswagen App hebt geactiveerd. 2. Rittenlijst In de Rittenlijst worden alle ritten getoond die u gereden hebt, met de route, de afstand en de duur van elke rit. U kunt uw rittenadministratie bijhouden en bij elke rit aangeven of het een privé, zakelijke of woonwerk rit betreft. Het rittype kan achteraf gewijzigd worden. Tevens kan er een standaard ritsoort ingesteld worden via Instellingen (zie hoofdstuk 3). 3. Ritten filteren U kunt ritten zoeken aan de hand van een datum of de ritsoort (privé, woon-werk, zakelijk). Als u links onder in het scherm drukt op het kalender pictogram, schuift de date-picker naar boven waarna u een datum kunt selecteren. Rechts onder vindt u het filter pictogram. Hier kunt u door middel van het weghalen van vinkjes aangeven welke ritten u niet wilt zien in het overzicht: standaard worden alle ritten getoond.

18 2.4. Mijn Ritten Detail. Als u in Mijn Ritten een rit selecteert door erop te drukken, ziet u een overzicht van alle gegevens met betrekking tot deze rit Kaart - Op de kaart wordt de gereden route van de geselecteerde rit getoond. 2. Snelheid Onder de kaart ziet u het brandstofverbruik tijdens de rit, de duur van de rit en de gemiddeld gereden snelheid. 3. Tijden De begin- en eindtijd worden weergegeven met vermelding van het start- en eindpunt van de rit. 4. Ritsoort U kunt bij elke rit aangeven of het een privé, zakelijke of woon-werk rit betreft. De app houdt rekening met omrijkilometers. U kunt deze invoeren onder het rittype. Daarnaast kunt u in het vlak Opmerkingen toelichten wat de aanleiding voor de omrijkilometers vormde. Als u op het menu rechts naast Opmerkingen drukt, vindt u een aantal veel voorkomende aanleidingen voor omrijden waaruit u kunt selecteren. 5. Full-screen kaart - Door op de kaart te drukken, opent u de kaart in full-screen modus. 6. Opslaan - Als u wijzigingen aanbrengt in het rittype of een opmerking noteert, verschijnt rechts boven in het scherm een knop Opslaan waarmee u eventuele wijzigingen in de rit kunt opslaan.

19 2.5 Locatie Auto. Via het scherm Locatie Auto kunt u zien op welke locatie uw auto staat en waar u zich bevindt. Door op de tooltip te drukken, wordt het adres van de huidige locatie van uw auto getoond Kaart - De kaart kan worden weergegeven in kaartmodus of in satellietmodus. 2. Actueel De gemeten afstand tussen uw locatie en de locatie van de auto wordt elke minuut ververst*. 3. Bewegings Alert U hebt hier de mogelijkheid het Bewegings Alert in te schakelen. U krijgt dan een melding als uw auto van positie verandert. Als u het Bewegings Alert wilt inschakelen, schuift u de button naar rechts. Het vlakje kleurt nu groen ten teken dat het Bewegings Alert actief is. In Instellingen kunt u instellen in welke situaties u een melding wilt ontvangen: Deuren worden geopend, Verplaatsing bij contact uit en/of Als het voertuig gaat rijden. Zie paragraaf Route naar uw Volkswagen - Als u op de kaart op de locatie van uw auto drukt, ziet u het adres waar uw auto staat geparkeerd. Drukt u vervolgens op het > teken, dan kunt via Google Maps de route naar uw geparkeerde auto bekijken. *Als uw auto geparkeerd staat op een overdekte locatie, zoals een parkeergarage, is het verzenden van (versleutelde) data via satelliet niet mogelijk. De exacte locatie kan dan niet worden weergegeven in de app. U ziet de laatst bekende locatie, gemeten binnen een minuut voordat uw auto de parkeergarage in reed.

20 2.6 Onderhoud. Via het Dashboard en via het Menu kunt u alle informatie die betrekking heeft op onderhoud van uw auto raadplegen Onderhoud - De datum waarop het volgende onderhoud nodig is, is na een x aantal gereden kilometers, zoals geadviseerd door uw dealer, óf uiterlijk op een door uw dealer opgegeven datum*. 2. Dealerlocatie - Ook hier vindt u de locatie van uw dealer terug. 3. Afspraak voor onderhoud - U kunt vanuit dit scherm direct een afspraak maken voor het onderhoud van uw Volkswagen via de knop Maak een werkplaatsafspraak of u kunt contact opnemen met uw dealer via de knop Bel mijn dealer. U neemt dan contact op met de door u geselecteerde voorkeursdealer. * Het aantal dagen tot de volgende onderhoudsbeurt zoals berekend door de app is gebaseerd op uw huidige kilometerstand en het aantal kilometers dat u gemiddeld rijdt. Deze datum kan verspringen als uw gemiddeld aantal gereden kilometers sterk verandert, zoals tijdens een vakantie.

21 2.7 Pechhulp. Als u onverhoopt gebruik moet maken van de mobiliteitsgarantie kunt u de pechhulp oproepen die uw huidige locatie toont, inclusief adresgegevens.. Volkswagen mobiliteitsservice - Als u op de knop Bel Volkswagen Mobiliteitsservice drukt, kunt u direct pechhulp inroepen. U kunt dan met behulp van de app uw actuele positie doorgeven.

22 3. Instellingen Via het scherm Instellingen kunt u de instellingen die u hebt gedaan tijdens de koppelingsprocedure wijzigen en aanvullende instellingen toevoegen. Het instellingenscherm vindt u als volgt: via de hamburger gaat u naar het Menu waar u rechts boven op het tandwieltje drukt. 3. Instellingen hoofdmenu. In het hoofdmenu van het scherm Instellingen vindt u de volgende opties: Bewegings Alert Hier kunt u aangeven bij welke gebeurtenissen u een Bewegings Alert wilt ontvangen, namelijk: als de deuren van uw auto worden geopend, verplaatsing bij contact uit en/of als het voertuig gaat rijden, terwijl u uw Volkswagen ergens hebt geparkeerd. 2. Standaard rittype instellen U kunt hier kiezen uit de rittypes privé, woon-werk of zakelijk. Het door u geselecteerde rittype wordt voortaan standaard aan ritten gekoppeld. Door het meest voorkomende rittype te selecteren, beperkt u het aantal mutaties tot een minimum. 3. Voorkeursdealer Bij het koppelen van de app aan uw Volkswagen hebt u een voorkeursdealer ingevoerd. Hier kunt u uw voorkeursdealer wijzigen. Zie ook paragraaf Beveiliging Uw Mijn Volkswagen account is beveiligd met een wachtwoord. De app is extra beveiligd met een toegangscode. Hier kunt u uw wachtwoord en toegangscode wijzigen. Zie ook paragraaf Persoonlijke instellingen Hier kunt u de door u ingegeven persoonsgegevens inzien en zo nodig aanpassen. Zie ook paragraaf 3.2. Verder vindt u hier informatie met betrekking tot het beheer van data die worden geregistreerd door de sensoren (Gegevensgebruik). Zie ook paragraaf 3.3.

23 3.2 Instellingen wachtwoord, voorkeursdealer en persoonlijke gegevens. Als u in het Instellingenscherm kiest voor het wijzigen van gegevens, wordt u naar een nieuw scherm geleid, waarin u de aanpassingen kunt doen Wachtwoord Om uw wachtwoord te wijzigen, voert u ter controle eerst uw huidige wachtwoord in. Daaronder kunt u uw nieuwe wachtwoord invoeren. Dit herhaalt u ter controle in het veld eronder. Vervolgens drukt u rechts boven op Bewaar. Uw wachtwoord is nu gewijzigd. 2. Voorkeursdealer Als u een andere voorkeursdealer wilt selecteren, kunt u op twee manieren zoeken. U kunt op kaart zoeken door op de kaart te drukken. U kunt met uw vingers navigeren en in- en uitzoomen. Of u kunt door de lijst met opties onder de kaart scrollen. In beide gevallen krijgt u suggesties te zien binnen de straal van 30 kilometer van uw locatie. Door te navigeren op de kaart, kunt u ook een Volkswagen dealer buiten deze straal vinden en selecteren. U selecteert een voorkeursdealer door erop te drukken. Er verschijnt nu een blauw vinkje achter de dealernaam van uw keuze. Om uw keuze vast te leggen, drukt u rechts boven op Bewaar. Uw onderhouds- en storingsgegevens zijn enkel inzichtelijk voor uw voorkeursdealer. 3. Persoonlijke gegevens U ziet hier de gegevens zoals u deze tijdens de koppelingsprocedure hebt ingevoerd. Nu kunt u deze naar behoefte wijzigen. Als u rechts boven drukt op Bewaar legt u de wijzigingen vast.

24 3.3 Gegevensgebruik. Door middel van sensoren worden gegevens in uw Volkswagen gemeten en vervolgens verzonden naar uw smartphone. Onder Gegevensgebruik kunt u het Privacy Statement en de Gebruiksvoorwaarden Mijn Volkswagen app raadplegen en desgewenst gegevens die via de app zijn opgeslagen verwijderen Ontkoppel voertuig Als u geen prijs meer stelt op gebruik van de app, kunt u uw Volkswagen ontkoppelen van de app. Hiervoor drukt u op de blauwe knop Ontkoppel voertuig. 2. Ritgegevens en Think Blue De app verwerkt uw ritgegevens en bewaart deze zodat u de ritgegevens op een later moment weer kunt bekijken. Als u uw ritgegevens niet (langer) wenst te bewaren, drukt u op de knop Verwijder alle ritgegevens. 3. Privacy Statement en Gebruiksvoorwaarden U vindt hier linkjes naar veel gestelde vragen over gegevensgebruik en privacy, het Privacy Statement van de Mijn Volkswagen app en de Gebruiksvoorwaarden van de Mijn Volkswagen app. 4. Help onze dienstverlening te verbeteren Volkswagen gebruikt uw geanonimiseerde gegevens om haar dienstverlening te verbeteren. Als deze functionaliteit is ingeschakeld, is het vlak achter de schuifknop groen van kleur. Als u hieraan niet wenst mee te werken, schuift u de knop naar links. Het vlak achter de knop wordt wit ten teken dat deze functionaliteit niet actief is.

25 4. Overig. 4. Dataverbruik en roaming. De app maakt gebruik van een internetverbinding (mobiel internet of WiFi). Om het dataverbruik van uw smartphone te limiteren, worden de data niet doorlopend ververst. Zodra u de app opent, worden alle gegevens met betrekking tot uw auto geactualiseerd weergegeven. Als u de app langere tijd in gebruik hebt en de gegevens wenst te actualiseren, drukt u op het cirkelvormige pijltje, de ververs-knop om de gegevens te verversen. De Mijn Volkswagen module verzendt (versleutelde) data door middel van een simkaart geschikt voor gebruik binnen de Europese Unie. Buiten de Europese Unie worden geen data verzonden en kan de app u niet met actuele gegevens van uw auto van dienst zijn. 4.2 Data verwijderen. U hebt de mogelijkheid om uw gegevens te verwijderen. Via het scherm Instellingen kunt u onder anderen kiezen voor het verwijderen van al uw ritgegevens of de app volledig ontkoppelen van uw Volkswagen. U bereikt het Instellingenscherm via het tandwieltje, rechts boven in het Menu. Zie ook paragraaf 3.3. Als u uw ritgegevens verwijdert, worden eveneens alle Think Blue scores, GPS locaties van de gereden routes en de data met betrekking tot uw brandstofverbruik verwijderd. Het verwijderen van uw gegevens kan niet ongedaan worden gemaakt. 4.3 Privacy. Volkswagen hecht veel belang aan uw privacy en de bescherming van uw persoonsgegevens. Als u gebruik maakt van de Mijn Volkswagen app hebt u tijdens de aanmeldprocedure toestemming gegeven dat er informatie van uw auto naar uw eigen smartphone worden gezonden. De gegevensverbinding is, zoals u mag verwachten, streng beveiligd middels een elektronische versleuteling. Uw Mijn Volkswagen account en de app zijn beveiligd met een gebruikersnaam en wachtwoord. De app is bovendien afgeschermd met een toegangscode. U geeft binnen de app beperkte toegang aan uw Volkswagen dealer. Uw dealer kan bepaalde technische informatie inzien in relatie tot het technisch onderhoud en mogelijke storingen. Daarnaast kan uw dealer uw personalia en mobiele nummer raadplegen zoals u deze hebt ingevoerd bij de koppelingsprocedure (zie paragraaf.3). Zo kan uw Volkswagen dealer de service op het gebied van onderhoud en reparatie efficiënt voor u regelen. Uw ritgegevens zijn persoonlijk en worden niet gedeeld met Volkswagen of de Volkswagen dealers. Bovendien houdt u altijd controle over uw gegevens. U kunt desgewenst uw historische ritgegevens verwijderen (zie paragraaf 3.3). U kunt het volledige Privacy Statement nalezen via het scherm Gegevensgebruik (zie paragraaf 3.3).

De mijn Volkswagen app koppelen aan uw Volkswagen.

De mijn Volkswagen app koppelen aan uw Volkswagen. De mijn Volkswagen app koppelen aan uw Volkswagen. Voordat u gebruik kunt maken van de Mijn Volkswagen app koppelt u eerst de app aan uw Volkswagen. Volg de hierna beschreven stappen. Stap 1 - Login scherm.

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van de Mijn Volkswagen app koppelt u eerst de app aan uw Volkswagen. Volg de hierna beschreven stappen.

Voordat u gebruik kunt maken van de Mijn Volkswagen app koppelt u eerst de app aan uw Volkswagen. Volg de hierna beschreven stappen. Voordat u gebruik kunt maken van de Mijn Volkswagen app koppelt u eerst de app aan uw Volkswagen. Volg de hierna beschreven stappen. De app laadt altijd met het logo van Mijn Volkswagen. Na enkele seconden

Nadere informatie

Mijn Volkswagen app.

Mijn Volkswagen app. Mijn Volkswagen app. Uw Volkswagen is uitgerust met de Mijn Volkswagen module. Hier hoort de Mijn Volkswagen app bij. De Mijn Volkswagen app staat in directe verbinding met uw Volkswagen. Via een beveiligde

Nadere informatie

Mijn ŠKODA app. Berijdershandleiding Mijn ŠKODA app Versie 2.1

Mijn ŠKODA app. Berijdershandleiding Mijn ŠKODA app Versie 2.1 Berijdershandleiding Mijn ŠKODA app Versie. Mijn ŠKODA app Uw ŠKODA is uitgerust met de Mijn ŠKODA module. Hier hoort de Mijn ŠKODA app bij. De Mijn ŠKODA app staat in directe verbinding met uw ŠKODA.

Nadere informatie

Mijn Volkswagen app. Koppelen aan uw Volkswagen.

Mijn Volkswagen app. Koppelen aan uw Volkswagen. Mijn Volkswagen app. Koppelen aan uw Volkswagen. De Mijn Volkswagen app staat in directe verbinding met uw Volkswagen. Voordat u gebruik kunt maken van de Mijn Volkswagen app meldt u zich eerst aan. Stap

Nadere informatie

Berijdershandleiding Mijn SEAT app. Versie 1.0

Berijdershandleiding Mijn SEAT app. Versie 1.0 Berijdershandleiding Mijn SEAT app Versie 1.0 2 MIJN SEAT APP Jouw SEAT is uitgerust met de Mijn SEAT module. Hier hoort de Mijn SEAT app bij. De Mijn SEAT app staat in directe verbinding met jouw SEAT.

Nadere informatie

Dienstbeschrijving IP One Dash app

Dienstbeschrijving IP One Dash app Dienstbeschrijving IP One Dash app Auteur: Marketing Datum: 05-08-2015 Versie: 1.0 Aantal bladen: 10 Nummer: 1054 2 P a g i n a Inhoud 1 Algemeen... 4 1.1 Wat is de Dash app... 4 1.2 Inloggen... 4 1.3

Nadere informatie

Start de applicatie op om naar het inlogscherm te gaan. Onthoudt mijn gegevens

Start de applicatie op om naar het inlogscherm te gaan. Onthoudt mijn gegevens iphone app - Users Users - iphone App Deze Paxton applicatie is gratis verkrijgbaar in de App Store. Deze applicatie is ontwikkeld om gebruikt te worden op elk ios apparaat versie 5.1 of hoger en is uitgevoerd

Nadere informatie

TrackJack OTM 2.0. Handleiding

TrackJack OTM 2.0. Handleiding 14112012 TrackJack OTM 2.0 (V2) 02112012 Inhoud 1. Welkom 3 2. Inhoud van de verpakking 3 3. Inbouw 3 3.1. Zelf inbouwen 3.2. Laten inbouwen 3.3. Uitleg signaallichten 4. Aan de slag! 6 4.1. Account aanmaken

Nadere informatie

Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden ipad Air 2

Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden ipad Air 2 Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden ipad Air 2 Een drietal zaken zijn van belang om direct na in ontvangst name van uw tablet te regelen om de veiligheid van uw gegevens te waarborgen. Schakel uw tablet

Nadere informatie

Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden Asus T100 en T300

Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden Asus T100 en T300 Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden Asus T100 en T300 Een drietal zaken zijn van belang om direct na in ontvangst name van uw tablet te regelen om de veiligheid van uw gegevens te waarborgen. Schakel

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING (JULI 2015) V4.1-020-PUB

GEBRUIKERSHANDLEIDING (JULI 2015) V4.1-020-PUB GEBRUIKERSHANDLEIDING (JULI 2015) V4.1-020-PUB 1 INLEIDING Emma ondersteunt mensen met medicatie bij het tijdig innemen van de medicatie door hierover een herinnering te sturen op de smartwatch en/of smartphone.

Nadere informatie

ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.2

ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.2 ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.2 Inhoudsopgave Het ledenportaal... 3 Inloggen op het ledenportaal... 4 Wachtwoord opvragen of vergeten... 5 Inzien van uw handicap... 6 Inrichten van uw persoonlijke

Nadere informatie

Handleiding. Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Android. Datum 29-01-2015 Versienummer 2.1

Handleiding. Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Android. Datum 29-01-2015 Versienummer 2.1 Handleiding Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Android Auteur SIMgroep Datum 29-01-2015 Versienummer 2.1 Inhoudsopgave HANDLEIDING... 1 INHOUDSOPGAVE... 2 1. INLEIDING... 3 2. RAADDIGITAAL INSTALLEREN...

Nadere informatie

iphone app - Timesheet

iphone app - Timesheet iphone app - Timesheet Timesheet - iphone app Deze Paxton applicatie is gratis verkrijgbaar in de App Store. Deze applicatie is ontwikkeld om gebruikt te worden op elk ios apparaat versie 5.1 of hoger

Nadere informatie

Cliënten handleiding PwC Client Portal

Cliënten handleiding PwC Client Portal Cliënten handleiding PwC Client Portal Mei 2011 (1) 1. Portal van de cliënt Deze beschrijving gaat ervan uit dat u beschikt over inloggegevens voor de portal en over de url van de portal website. Als u

Nadere informatie

1. Gebruikers & voertuigen... 3. 1.1 Hoe voeg ik een gebruiker toe?... 3

1. Gebruikers & voertuigen... 3. 1.1 Hoe voeg ik een gebruiker toe?... 3 Inhoudsopgave 1. Gebruikers & voertuigen... 3 1.1 Hoe voeg ik een gebruiker toe?... 3 1.2 Hoe (ont)koppel ik een bestaande gebruiker(s) van/aan meerdere voertuigen?... 5 1.3 Hoe voeg ik een extra voertuig

Nadere informatie

Van Raam App handleiding.

Van Raam App handleiding. Van Raam App handleiding. Inhoud Inhoud... 1 Inleiding.... 3 Login/registreer scherm.... 4 Inlogscherm.... 4 Registreer scherm... 5 Menu.... 5 App instellingen.... 6 SOS gegevens.... 6 WiFi.... 6 Taal....

Nadere informatie

Handleiding Ouderportaal Korein

Handleiding Ouderportaal Korein Handleiding Ouderportaal Korein Handleiding Ouderportaal versie 15 januari 2016 Pagina 1 Inhoud Inleiding... 3 1. Inloggen... 4 2. Tijdlijn... 5 2.1. Meldingen... 5 2.2. Kind aanmelden... 6 2.2.1. Dagopvang,

Nadere informatie

HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015

HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015 HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015 Datum: september 2014 Auteur: Intergrip Inhoud 1. VMBO verstrekt inloggegevens DDD aan de leerling... 3 2. Leerling vult Dossier in... 5 2.1 Activeren...

Nadere informatie

1. Gebruikers & voertuigen

1. Gebruikers & voertuigen Inhoudsopgave 1. Gebruikers & voertuigen... 3 1.1 Hoe voeg ik een gebruiker toe?... 3 1.2 Hoe koppel ik bestaande gebruikers aan meerdere voertuigen?... 5 1.3 Hoe voeg ik een extra voertuig toe?... 6 1.4

Nadere informatie

TrackJack Professional Handleiding

TrackJack Professional Handleiding V2013 Inhoud 1. Welkom 3 2. Inhoud van de verpakking 3 3. Inbouw 3 3.1. Zelf inbouwen 3.2. Laten inbouwen 3.3. Uitleg signaallichten 4. Account aanmaken 6 4.1. Account aanmaken 4.2. App voor uw Smartphone

Nadere informatie

Stappenplan gebruik Ouders/Verzorgers

Stappenplan gebruik Ouders/Verzorgers Stappenplan gebruik Ouders/Verzorgers Handleiding gebruik Mijnschoolinfo Schoolmedewerkers v 29.7.2014 1 Inhoud 1. Activeren van Mijnschoolinfo als ouder... 3 2. Wachtwoord kwijt of wijzigen... 3 2.1 Wachtwoord

Nadere informatie

Inloggen op het ledenportaal

Inloggen op het ledenportaal Inloggen op het ledenportaal Om toegang te krijgen tot het beveiligde deel van de website moet u inloggen. Voor het inloggen maakt u gebruik van uw e-mailadres en een wachtwoord. Beschikt u nog niet over

Nadere informatie

Versie: 1.0 Datum: 01-10-2014. Handleiding Billingportal Telefonie

Versie: 1.0 Datum: 01-10-2014. Handleiding Billingportal Telefonie Versie: 1.0 Datum: 01-10-2014 Handleiding Billingportal Telefonie Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 3 2 INLOGGEN... 4 3 GESPREKSDETAILS... 5 3.1 TOTALEN... 5 3.2 DETAILS... 6 4 FACTURATIE... 7 5 MOBIEL (INDIEN

Nadere informatie

Handleiding nieuwe Carsom.nl site

Handleiding nieuwe Carsom.nl site Handleiding nieuwe Carsom.nl site Handleiding Handleiding nieuwe site Haal meer uit uw werkplaats met Carsom.nl Inhoudsopgave 1 2 3 4 5 Inloggen in uw account 1 Uw bedrijfsprofiel wijzigen en beheren 3

Nadere informatie

TrackJack OTM 2.0. Handleiding

TrackJack OTM 2.0. Handleiding TrackJack SECURITY (V2) 02112012 Inhoud 1. Welkom 3 2. Inhoud van de verpakking 3 3. Inbouw 3 3.1. Zelf inbouwen 3.2. Laten inbouwen 3.3. Uitleg signaallichten 4. Aan de slag! 6 4.1. Account aanmaken 4.2.

Nadere informatie

Handleiding Mijn Keurmerk Keurmerk Zelfstandigen Zonder Personeel in de Zorg

Handleiding Mijn Keurmerk Keurmerk Zelfstandigen Zonder Personeel in de Zorg Handleiding Mijn Keurmerk Keurmerk Zelfstandigen Zonder Personeel in de Zorg Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden... 4 2.1 Bedrijfsgegevens... 4 2.2 Persoonsgegevens... 5 2.3 Beroepsgegevens... 5

Nadere informatie

ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.5

ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.5 ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.5 Inhoudsopgave Het ledenportaal... 3 Inloggen op het ledenportaal... 4 Wachtwoord opvragen of vergeten... 5 Inzien van uw handicap... 6 Inrichten van uw persoonlijke

Nadere informatie

1. Gebruikers & voertuigen... 3. 1.1 Hoe voeg ik een gebruiker toe?... 3

1. Gebruikers & voertuigen... 3. 1.1 Hoe voeg ik een gebruiker toe?... 3 Inhoudsopgave 1. Gebruikers & voertuigen... 3 1.1 Hoe voeg ik een gebruiker toe?... 3 1.2 Hoe (ont)koppel ik bestaande gebruikers van/aan meerdere voertuigen?... 5 1.3 Hoe voeg ik een extra voertuig toe?...

Nadere informatie

1. Gebruikers & voertuigen... 3. 1.1 Hoe voeg ik een gebruiker toe?... 3

1. Gebruikers & voertuigen... 3. 1.1 Hoe voeg ik een gebruiker toe?... 3 Inhoudsopgave 1. Gebruikers & voertuigen... 3 1.1 Hoe voeg ik een gebruiker toe?... 3 1.2 Hoe (ont)koppel ik bestaande gebruikers van/aan meerdere voertuigen?... 5 1.3 Hoe voeg ik een extra voertuig toe?...

Nadere informatie

Handleiding Ouderportaal Korein

Handleiding Ouderportaal Korein Handleiding Ouderportaal Korein Handleiding Ouderportaal versie 15 januari 2016 Pagina 1 Inhoud Inleiding... 3 1. Inloggen... 5 2. Tijdlijn... 6 2.1. Meldingen... 6 2.2. Kind aanmelden... 7 2.2.1. Dagopvang,

Nadere informatie

DB Alerts vernieuwde app voor Android gebruikers

DB Alerts vernieuwde app voor Android gebruikers DB Alerts vernieuwde app voor Android gebruikers De DB Alerts app voor Android is volledig vernieuwd. Naast de bekende functionaliteiten uit de vorige versie (bekijken van waarnemingen en het invoeren

Nadere informatie

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3.

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3. Versie 1.0 05.03.2015 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 08 5. Openen van de activiteit Hoe wordt de activiteit geopend? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 6. Inloggen op het

Nadere informatie

Snelstart Handleiding

Snelstart Handleiding Home landkaart In het hoofdmenu vind je functionaliteiten die je werk een stuk efficiënter maken. Zo kun je in dit menu gebruik maken van de filterknop, zodat je nog sneller de juiste informatie kunt terugvinden.

Nadere informatie

Handleiding gebruik ledengedeelte website Amsterdamse Golf Club

Handleiding gebruik ledengedeelte website Amsterdamse Golf Club Handleiding gebruik ledengedeelte website Amsterdamse Golf Club Januari 2016 1 Inhoudsopgave Inloggen op het beveiligde ledengedeelte van de website... 3 Onthouden inloggegevens op computer... 5 Wachtwoord

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding Tropaz app voor zelfmeetcliënten

Gebruikers Handleiding Tropaz app voor zelfmeetcliënten Gebruikers Handleiding Tropaz app voor zelfmeetcliënten 1/13 Groene Hart Diagnostisch Centrum (GHDC) Bleulandweg 3 2803 HG Gouda Telefoon: 0182-570237 E-mail: zelfmeten@ghdc.nl www.trombosedienstgouda.nl

Nadere informatie

Inloggen op Poolmanager web

Inloggen op Poolmanager web Handleiding web Inhoudsopgave Inloggen op Poolmanager web... 3 Wachtwoord vergeten... 3 Hoofdmenu... 4 Menu knoppen werkgever... 4 Persoonlijke gegevens... 4 Jaaropgaves en loonstroken... 5 Eigenschappen

Nadere informatie

ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.1

ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.1 ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.1 Inhoudsopgave Het ledenportaal... 3 Inloggen op het ledenportaal... 4 Wachtwoord opvragen of vergeten... 5 Inzien van uw handicap... 6 Wijzigen van uw e-mailadres...

Nadere informatie

Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Toegang tot uw e-mailberichten via internet Basishandleiding Multrix Outlook Web App 2010 Versie: 24 februari 2011 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web Access 2010 Voorblad Inhoudsopgave 1 Inloggen...3 2 Veelgebruikte

Nadere informatie

Handleiding koppeling voor patiënten

Handleiding koppeling voor patiënten Handleiding koppeling voor patiënten Inhoud 1. Registreren... 2 1.1 Voordat u begint... 2 1.2 Een account aanmaken... 2 1.3 Geen account? Registreer nu!... 3 1.4 Bevestig uw account... 3 1.5 Gefeliciteerd,

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR TOEGANGSBEHEER

HANDLEIDING VOOR TOEGANGSBEHEER HANDLEIDING VOOR TOEGANGSBEHEER Inhoudsopgave Introductie Toegangsbeheer Afschermen van een specifieke polis Activeren toegangsbeheer Uw toegang Toegang voor uw medewerkers Medewerkers beheren INTRODUCTIE

Nadere informatie

HANDLEIDING BESCHIKBAARHEIDMODULE OPDRACHTGEVERS. 1. Inleiding

HANDLEIDING BESCHIKBAARHEIDMODULE OPDRACHTGEVERS. 1. Inleiding 1. Inleiding HANDLEIDING BESCHIKBAARHEIDMODULE OPDRACHTGEVERS HANDLEIDING Pagina 1 van 9 BESCHIKBAARHEIDMODULE OPDRACHTGEVERS De website van de Maatschap Spoorwegbeveiligers (www.maatschap-spoorwegbeveiligers)

Nadere informatie

4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 1. Over LEVIY. 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 2. Algemene definities. 3.

4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 1. Over LEVIY. 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 2. Algemene definities. 3. 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 02 08 4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 03

Nadere informatie

Gebruikersinstructie herkozen Statenleden ipad Air 2

Gebruikersinstructie herkozen Statenleden ipad Air 2 Gebruikersinstructie herkozen Statenleden ipad Air 2 Een drietal zaken zijn van belang om direct na in ontvangst name van uw tablet te regelen om de veiligheid van uw gegevens te waarborgen. Schakel uw

Nadere informatie

247 SERVICES APP GEBRUIKERSHANDLEIDING. Versie: 1.4a

247 SERVICES APP GEBRUIKERSHANDLEIDING. Versie: 1.4a 247 SERVICES APP GEBRUIKERSHANDLEIDING Versie: 1.4a Inhoud Inleiding 2 Registreren 3 Inloggen 247Services App 4 Hoofdscherm & rechten 5 Algemeen 6 Menu 7 Menu functies 8 Locatie 8 Algemeen 8 Werklocatie

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014 Handleiding Opslag Online voor Windows Phone 8 Versie augustus 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Downloaden van KPN Opslag Online QR Code 4 2.2 Downloaden van KPN

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

Nadat u bent ingelogd kunt u in het hoofdmenu kiezen voor 4 opties:

Nadat u bent ingelogd kunt u in het hoofdmenu kiezen voor 4 opties: HOME Op deze pagina kunt u inloggen op het KledingManagementSysteem (KMS) van Buurman. Bent u uw wachtwoord vergeten? U kunt het via de link klik hier opvragen, het wordt u per e-mail toegezonden. Heeft

Nadere informatie

Point2Share handleiding eindgebruikers Window 8

Point2Share handleiding eindgebruikers Window 8 Point2Share handleiding eindgebruikers Window 8 Wat is Point2Share? Met Point2Share kunt u eenvoudig vergaderingen bijwonen georganiseerd door uw bedrijf waarbij u gebruik maakt van uw Windows 8 tablet

Nadere informatie

3. Een scherm met persoonlijke gegevens verschijnt. Vul de gegevens aan en druk vervolgens op Bevestigen.

3. Een scherm met persoonlijke gegevens verschijnt. Vul de gegevens aan en druk vervolgens op Bevestigen. HANDLEIDING MYWELLNESS Aanmaken MyWellness account 1. Geef uw e-mail adres door aan uw instructeur of stuur e-mail naar info@bewegingscentrumdrachten.nl 2. U ontvangt een activatie e-mail van Bewegingscentrum

Nadere informatie

iphone app - Roll Call

iphone app - Roll Call iphone app - Roll Call Roll Call - iphone App Deze Paxton applicatie is gratis verkrijgbaar in de App Store. Deze applicatie is ontwikkeld om gebruikt te worden op elk ios apparaat versie 5.1 of hoger

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg

Nadere informatie

TrackJack OTM 3. Handleiding

TrackJack OTM 3. Handleiding TrackJack SECURITY (V2) 02112012 Inhoud 1. Welkom 3 2. Inhoud van de verpakking 3 3. Inbouw 3 3.1. Zelf inbouwen 3.2. Laten inbouwen 3.3. Uitleg signaallichten 4. Aan de slag! 6 4.1. Account aanmaken 4.2.

Nadere informatie

Handleiding webshop Bunzl Retail & Industry. Algemene handleiding

Handleiding webshop Bunzl Retail & Industry. Algemene handleiding Handleiding webshop Bunzl Retail & Industry Algemene handleiding 1 Inhoudsopgave Verkorte handleiding... 3 1. Aanmelding webshop gebruiker via de website van Bunzl... 4 1.1 Wijzigen van uw wachtwoord...

Nadere informatie

HANDLEIDING OUDERPORTAAL KINDCENTRUM DE BORG

HANDLEIDING OUDERPORTAAL KINDCENTRUM DE BORG HANDLEIDING OUDERPORTAAL KINDCENTRUM DE BORG Inhoudsopgave Inleiding 3 Inloggen 4 Wachtwoord vergeten 4 Wachtwoord wijzigen 5 Uw persoonlijke gegevens 7 Gegevens kind aanpassen 7 Groepsinformatie 8 Uitleg

Nadere informatie

Handleiding gebruik web-app

Handleiding gebruik web-app Handleiding gebruik web-app Eind juni 2017 is Dutax Reizen overgestapt naar een nieuw agendasysteem voor de regie en de ondersteuning van de uitvoering van het groepsvervoer. Met de invoering van dit systeem

Nadere informatie

Gebruikershandleiding ABAX RITTEN- REGISTRATIE

Gebruikershandleiding ABAX RITTEN- REGISTRATIE Gebruikershandleiding ABAX RITTEN- REGISTRATIE 2 The difference is ABAX INHOUDSOPGAVE Gefeliciteerd met uw ABAX Rittenregistratie 3 Het gebruik van de online rittenregistratie 3 Menu s 3 Rittenregistratie

Nadere informatie

Handleiding Employ UrenOnline Werknemers

Handleiding Employ UrenOnline Werknemers Handleiding Employ UrenOnline Werknemers Versie 1.5 mei 2013 Pagina 1 van 9 Inhoudsopgave 1. Inloggen in Employ UrenOnline 4 2. Uren invoeren 6 3. Overige functionaliteiten Employ UrenOnline 9 4. Contactgegevens

Nadere informatie

Mobiel Internet Veiligheidspakket

Mobiel Internet Veiligheidspakket Mobiel Internet Veiligheidspakket Gebruikershandleiding Mobiel Internet Veiligheidspakket voor Windows Mobile smartphones Mobiel IVP Windows Mobile Versie 1.0, d.d. 20-07-2011 Inleiding... 3 1 Installatie...

Nadere informatie

Aan de slag. Werken met OnsRooster. (voor medewerkers)

Aan de slag. Werken met OnsRooster. (voor medewerkers) Aan de slag Werken met OnsRooster (voor medewerkers) Over dit document Binnen uw organisatie is gekozen om OnsRooster te gebruiken voor roostering en tijdregistratie. OnsRooster is een programma waarmee

Nadere informatie

Aan de slag Uren registreren met WorkTimer (voor medewerkers)

Aan de slag Uren registreren met WorkTimer (voor medewerkers) Aan de slag Uren registreren met WorkTimer (voor medewerkers) Over dit document Binnen uw organisatie is gekozen om WorkTimer te gebruiken voor tijdregistratie. WorkTimer is een programma waarmee u eenvoudig

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Versie 1 mei 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Inloggen Mijn cliëntportaal 4 Voorbeeld Mijn cliëntportaal 7 Mijn afspraken 8 Mijn dossier

Nadere informatie

Taxis Pitane Link. (gebruikershandleiding) Censys BV - Eindhoven

Taxis Pitane Link. (gebruikershandleiding) Censys BV - Eindhoven Taxis Pitane Link (gebruikershandleiding) Censys BV - Eindhoven Inhoud Wat is Taxis Pitane Link?... 4 Inloggen in Taxis Pitane Link... 5 Wachtwoord vergeten... 6 Startscherm of hoofdmenu... 7 Helpvensters

Nadere informatie

Office 365 gebruiken op uw iphone of ipad

Office 365 gebruiken op uw iphone of ipad Office 365 gebruiken op uw iphone of ipad Snelstartgids E-mail controleren U kunt uw iphone of ipad instellen voor het versturen en ontvangen van e-mail van uw Office 365-account. Altijd toegang tot uw

Nadere informatie

Handleiding. NDFF-invoer. voor alle NDFF-portalen en Telmee

Handleiding. NDFF-invoer. voor alle NDFF-portalen en Telmee Handleiding NDFF-invoer voor alle NDFF-portalen en Telmee Auteur: Serviceteam NDFF Versie oktober 2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Vereisten voor het gebruik... 2 3. Installatie... 2 4. Voor u gaat

Nadere informatie

HANDLEIDING. App voor ouders

HANDLEIDING. App voor ouders HANDLEIDING App voor ouders U kunt de ouderapp downloaden in de Google Play Store (voor Android) en in de Apple Store (voor ios), deze kunt u vinden onder de naam Kinderopvang Langedijk. Wanneer de app

Nadere informatie

Gebruikersinstructie herkozen statenleden Asus T100 en T300

Gebruikersinstructie herkozen statenleden Asus T100 en T300 Gebruikersinstructie herkozen statenleden Asus T100 en T300 Een tweetal zaken zijn van belang om direct na in ontvangst name van uw tablet te regelen om de veiligheid van uw gegevens te waarborgen. Schakel

Nadere informatie

Handleiding Elsevier Nextens app

Handleiding Elsevier Nextens app Handleiding Elsevier Nextens app U vindt de app in de itunes App Store of Google Play Store door te zoeken op Elsevier Nextens. Als u de app geïnstalleerd heeft op uw tablet/ipad of smartphone: De app

Nadere informatie

Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online

Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Inloggen 4 3 Loonstroken inzien 5 4 Verlof 6 5 Verlofoverzicht afdeling / bedrijf 8 6 Verjaardagen 9 7 Declaraties en mutaties

Nadere informatie

Handleiding. Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Android. Datum Versienummer 2.0

Handleiding. Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Android. Datum Versienummer 2.0 Handleiding Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Android Auteur SIMgroep Datum 30-09-2014 Versienummer 2.0 Inhoudsopgave Handleiding 1 Inhoudsopgave 2 1. Inleiding 3 2. RaadDigitaal installeren 4 2.1.

Nadere informatie

Dienstbeschrijving. Dash-app

Dienstbeschrijving. Dash-app Dienstbeschrijving Dash-app Inhoud 1 Algemeen 3 1.1 Wat is de Dash-app 3 1.2 Inloggen 3 1.3 Het Dashboard 3 2 De verschillende schermen 3 2.1 Verbruik 3 2.2 Abonnement 5 2.3 Voicemail 5 2.4 Het standaardprofiel

Nadere informatie

Leiden - Roelofarendsveen. Handleiding Magister

Leiden - Roelofarendsveen. Handleiding Magister Leiden - Roelofarendsveen Handleiding Magister Inhoud Handleiding Magister Bonaventuracollege Leiden Roelofarendsveen.... 3 Toegang tot de site.... 4 Het vandaag scherm.... 5 Agenda... 6 Cijfers... 7 Aanwezigheid...

Nadere informatie

Troubleshooting. Stap-voor-stap instructies maart 2019

Troubleshooting. Stap-voor-stap instructies maart 2019 Troubleshooting Stap-voor-stap instructies maart 2019 Copyright 2018. NCS Pearson, Inc. of haar filiaal/filialen. Alle rechten voorbehouden. Q-interactive is een handelsmerk in de VS en/of andere landen

Nadere informatie

Handleiding Mezzedo.nl

Handleiding Mezzedo.nl Handleiding Mezzedo.nl voor deelnemers (Versie juli 2014) Deze handleiding vindt u ook op: www.resultaatmeetsysteem.nl 1 Inhoud Korte introductie... 3 Over de handleiding... 3 Let op (info over browser)...

Nadere informatie

Securitas Alarm App Klantmanual

Securitas Alarm App Klantmanual Securitas Alarm App Klantmanual Auteur : Securitas Versie : 1.0 Datum : 03-07-2015 Inhoud Inleiding...2 1. Registratie...3 2. Functionaliteit...6 2.1 Status...7 2.2 Alarm...8 2.3 Schakeltijd... 10 2.4

Nadere informatie

Handleiding leden Amsterdamse Golfclub

Handleiding leden Amsterdamse Golfclub Handleiding leden Amsterdamse Golfclub Maart 2014 bijgewerkt mei 2014 1 Inhoudsopgave Inloggen op het beveiligde ledengedeelte van de website... 3 Mijn AGC... 3 Het ledenportaal... 3 Onthouden inloggegevens

Nadere informatie

Handleiding Multicraft Online Online urenregistratie

Handleiding Multicraft Online Online urenregistratie Online urenregistratie Versie 1.4 Release 26-07-2013 I Inhoudsopgave Deel I voor werknemers 1 Deel II App 7 voor werknemers 1 1 voor werknemers Met Multicraft Online is het mogelijk om 24 uur per dag online

Nadere informatie

Inhoud. Installatie Algemeen Gebruik Techniek App beëindigen/blokkeren

Inhoud. Installatie Algemeen Gebruik Techniek App beëindigen/blokkeren Inhoud Installatie Algemeen Gebruik Techniek App beëindigen/blokkeren LET OP! Vul alleen uw gegevens in wanneer de adresregel begint met dit https://www.mijnnvd.nl. Alleen dan weet u zeker dat u inlogt

Nadere informatie

Troubleshooting. Stap-voor-stap instructies augustus 2018

Troubleshooting. Stap-voor-stap instructies augustus 2018 Troubleshooting Stap-voor-stap instructies augustus 2018 Copyright 2018. NCS Pearson, Inc. of haar filiaal/filialen. Alle rechten voorbehouden. Q-interactive is een handelsmerk in de VS en/of andere landen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Ouder Login TSO De Kring

Gebruikershandleiding. Ouder Login TSO De Kring Gebruikershandleiding Ouder Login TSO De Kring Gebruikershandleiding ouder login Maakt u gebruik van of wilt u gebruik maken van de tussenschoolse opvang op PCBS De Kring, dan kunt u zich via de website

Nadere informatie

PRODUCTINFORMATIE Handleiding Burgerschouw app 2017

PRODUCTINFORMATIE Handleiding Burgerschouw app 2017 Handleiding Burgerschouw app 2017 1.1 De Burgerschouw App voor de burger. 1.1.1 De app toevoegen aan uw tablet Ga naar uw App Store, Google Play of Windows Phone Store en zoek op Burgerschouw. U ziet het

Nadere informatie

ZIVVER Gebruikershandleiding

ZIVVER Gebruikershandleiding Versie: 2.0 Datum: 11 april 2017 support@zivver.com www.zivver.com Inhoud Welkom bij ZIVVER!... 3 1. Inloggen in je online veilige postvak... 4 2. Stuur een veilig bericht vanuit je online veilige postvak...

Nadere informatie

Online inschrijven en de aanpassingen in het programma werken alleen als u Intramed Online met een Intramed PLUS licentie heeft.

Online inschrijven en de aanpassingen in het programma werken alleen als u Intramed Online met een Intramed PLUS licentie heeft. Hoofdstuk 1 Via een Intramed-web-applicatie kunnen patiënten zich via internet inschrijven bij uw praktijk. De patiënt opent de app en vult online een intake-vragenlijst in. Deze gegevens worden naar uw

Nadere informatie

iphone app - Rapporten

iphone app - Rapporten iphone app - Rapporten Rapporten - iphone App Net2 AN1114-NL Deze Paxton applicatie is gratis verkrijgbaar in de App Store. Deze applicatie is ontwikkeld om gebruikt te worden op elk ios apparaat versie

Nadere informatie

Handleiding voor accountants

Handleiding voor accountants Handleiding voor accountants Deze handleiding is bedoeld voor accountants met een account op e-boekhouden.nl. Er zijn aparte handleidingen beschikbaar voor: Boekhouden Factureren Ledenadministratie Beheer

Nadere informatie

Gebruikershandleiding digitaal bezoekers-/ mantelzorgparkeren Gemeente Rotterdam

Gebruikershandleiding digitaal bezoekers-/ mantelzorgparkeren Gemeente Rotterdam Gebruikershandleiding digitaal bezoekers-/ mantelzorgparkeren Gemeente Rotterdam Inhoud 1 Bezoeker aanmelden via uw persoonlijke pagina op internet... 3 1.1 Introductie persoonlijke pagina... 3 1.2 Aanmelden

Nadere informatie

247 Services App. Gebruikershandleiding

247 Services App. Gebruikershandleiding 247 Services App Gebruikershandleiding Document historie Versie Toelichting Datum 1.0 Initiële versie 05-01-2017 1.1 Tekstuele verbeteringen en verduidelijkingen 03-10-2017 2 Inhoud 1. Inleiding... 4 2.

Nadere informatie

Handleiding Parkmobile iphone App Download de App gratis in de App Store of itunes

Handleiding Parkmobile iphone App Download de App gratis in de App Store of itunes Parkeeractie aanmelden en afmelden 1) Inloggen 2) Aanmelden (1) 2) Aanmelden (2) 2) Aanmelden (3) 2) Aanmelden (4) De eerste keer dat u de App start dient u eenmalig in te loggen. De volgende keer dat

Nadere informatie

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven Eerste keer inloggen... 1 Werken in extranet... 2 Mijn gegevens... 3 Uitloggen... 4 Boek rit... 4 Ritten... 8 Home... 10 Zoeken... 10 Wachtwoord

Nadere informatie

Handleiding. Z factuur Archief

Handleiding. Z factuur Archief Handleiding Z factuur Archief INHOUDSOPGAVE 1. DASHBOARD... 3 1.1. Inloggen... 3 Inloggegevens vergeten... 3 1.2. Mogelijkheden Dashboard... 3 Instellingen, Abonnement Info en Adressenboek... 3 Facturen

Nadere informatie

SMARTPHONE GEBRUIKERSHANDLEIDING(MEI 2016) V5.0-PUB

SMARTPHONE GEBRUIKERSHANDLEIDING(MEI 2016) V5.0-PUB SMARTPHONE GEBRUIKERSHANDLEIDING(MEI 2016) V5.0-PUB 1 INLEIDING Emma ondersteunt medicatiegebruikers (mensen met een chronische ziekte of die een belangrijke kuur moeten volgen) om hun medicatie tijdig

Nadere informatie

Handleiding DigiRecord.nl

Handleiding DigiRecord.nl Introductie... 1 Eerste keer inloggen... 1 Dossiersjablonen... 2 Map verwijderen... 3 Map aanmaken... 4 Dossierbeheer... 5 Dossier eigenaar... 7 Gebruikers... 7 Gebruiker... 8 Dossierbeheerder... 8 Beheerder...

Nadere informatie

5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 1. Over LEVIY. 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over vinden van documenten.

5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 1. Over LEVIY. 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over vinden van documenten. Versie 1.0 23.03.2015 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 08 5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Tropaz

Gebruikershandleiding Tropaz Gebruikershandleiding Tropaz Zorginstellingen November, 2018 Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 2. Inloggen... 4 2.1 2.1 De eerste keer aanmelden... 4 2.2 Aanmeldscherm... 5 2.3 2.3 Wachtwoord vergeten of

Nadere informatie

Clientportaal handleiding Voor portaalgebruikers

Clientportaal handleiding Voor portaalgebruikers Clientportaal handleiding Voor portaalgebruikers Inhoud 1. Inleiding... - 3-2. Portaal openen... - 4-3. Registreren... - 6-4. Inloggen... - 10-5. Wachtwoord verlopen... - 12-6. Wachtwoord vergeten... -

Nadere informatie

Handleiding Ouderportaal

Handleiding Ouderportaal Handleiding Ouderportaal Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Inloggen... 4 3. Mijn Ouderportaal... 5 3.1 Tijdlijn... 5 3.1.1 Meldingen... 5 3.1.2 Kind aanmelden... 6 3.1.2.1 Opvangvorm; Dagopvang en Buitenschoolse

Nadere informatie

Handleiding Kleos ipad. oktober 2013

Handleiding Kleos ipad. oktober 2013 Handleiding Kleos ipad oktober 2013 Inhoudsopgave blz. Installatie 3 Inloggen 4 Hoofdmenu 5 Homepage 6 Dossiers 7 Agenda 11 Taken 12 Activiteiten 13 Documenten 14 Relaties 16 Handleiding Kleos ipad Pagina

Nadere informatie

Outlook Web App 2010 XS2office

Outlook Web App 2010 XS2office Handleiding Outlook Web App 2010 XS2office Toegang tot uw contacten, adressen en e-mail berichten via internet XS2office Versie: 22 juli 2014 Helpdesk: 079-363 47 47 Handleiding OWA Helpdesk: 079-363 47

Nadere informatie