Aantal beschikbaar op 29/04/2015. Bestemd voor. Reservatie/tickets. Wanneer Wat Waar Prijs

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aantal beschikbaar op 29/04/2015. Bestemd voor. Reservatie/tickets. Wanneer Wat Waar Prijs"

Transcriptie

1 Vrijetijdskalender voor -klanten (29 April) Reserveer via jouw Maatschappelijk Assistent(e), je werkbegeleider of je klantbegeleider van de Dienst Vrije Tijd Bestemd voor Iedereen Wanneer Wat Waar Prijs 5/05/2015 6/05/2015 Film: Goodbye Morocco Film: Asterix en de Romeinse Lusthof Aantal beschikbaar op 29/04/2015 Reservatie/tickets Dounia woont samen met haar minnaar, een Servische architect, in Tanger. Een schande in de ogen van haar Marokkaanse familie. Het stel heeft de leiding over een bouwterrein. Tijdens de graafwerken ontdekken arbeiders christelijke graftomben uit de vierde eeuw, versierd met schitterende fresco s. Dounia ruikt een kans om haar leven een nieuwe wending te geven en Marokko met haar zoontje en haar geliefde te verlaten. Maar dan verdwijnt een van de arbeiders Heel Gallië is bezet door de Romeinen, behalve één dorp met onverzettelijke Galliërs. Omdat hij het Gallische dorp maar niet kan veroveren, besluit Julius Caesar het dorp in plaats daarvan te absorberen in de Romeinse cultuur. Hij heeft plannen om het hele bos rond het dorp te laten kappen en er een luxueus residentieel domein te bouwen dat enkel is voorbehouden voor Romeinen: Het Land van de Goden. Asterix en Obelix zullen er alles aan doen om de plannen van Caesar te dwarsbomen. 6/05/2015 Dans: Radouan Mriziga - '55' + Meryem Jazouli - Contessa CC Berchem 2,00 euro 6 55 is de eerste creatie van de Radouan Mriziga. In deze solo speelt hij voortdurend met het gezichtspunt en de verwachtingen van de toeschouwer. In Contessa brengt Meryem Jazouli voorouderlijke tradities, volkse gebruiken en mythische verhalen samen in een symbolische wereld waarin de vrouw centraal staat.

2 7/05/2015 Dans: Bernardo Montet - Corp(s) + Toonmoment solo s dansers Espace Darja 8/05/2015 Humor: Gili - CTRL CC Berchem 2,00 euro 9 CC Merksem concertzaal 2,00 euro 2 Montet brengt met Corps een nieuwe creatie met vijf jonge dansers uit Casablanca, die worden uitgedaagd om op de muziek van Oum Kalthoum het beste van zichzelf te geven van hun tederste tot hun gewelddadigste kant. In CTRL krijgt het publiek een avond vol manipulatie, suggestie en zelfs hypnose. Comedian-Mentalist Gili experimenteert voor het eerst met de idee om zelf alle controle compleet los te laten. Het publiek bepaalt, beslist alles en mag de volledig controle overnemen. 10/05/ uur 10/05/ u - 14u 13/05/2015 Symfonisch Concert: Robert Schumann Vioolconcerto in d en Symfonie nr. 4 in d, opus 120 Pannenkoekenboot Film: Wiplala desingel, Blauwe Zaal 2,00 euro 8 Kaai 14 2,00 euro 9 Hoofddirigent Philippe Herreweghe neemt een diepe kijk in het hoofd van Robert Schumann, wiens absorberende muziek steeds opnieuw raadsels opwerpt. Maak van 12 uur tot 13 uur een boottocht langs de onvergetelijke skyline van Antwerpen. Je kan zoveel pannenkoeken eten als je wil. Drankjes moet je wel betalen. Kinderen onder 3 jaar mogen gratis mee: je dient wel te reserveren voor hen met vermelding van de leeftijd! Zorg ervoor dat je de tickets afhaalt voor 12 uur!! De boot vertrekt om 12u! De zevenjarige Johannes Blom doet de ontdekking van zijn leven als hij achter de pot pindakaas in de keukenkast een klein mannetje vindt dat Wiplala heet en kan toveren. Als Wiplala de familie Blom per ongeluk net zo klein maakt als hijzelf, is dat het begin van een heel groot avontuur. Zullen ze ooit weer normaal worden?

3 13/05/2015 Theater: Een week niet langer Fakkelteater, Rode zaal 2,00 euro 6 Paul maakt Sophie wijs dat zijn beste vriend, Martin, net zijn moeder heeft verloren. Om hem op te vangen, stelt hij voor dat Martin even bij hen komt inwonen. De realiteit is echter dat Paul van Sophie af wil. Hij denkt dat deze ménage à trois wel eens dé oplossing zou kunnen zijn om haar op makkelijkere manier te dumpen. Er ontstaat een explosieve ménage à trois, een ware stoelendans vol leugens, misverstanden, verwarringen en andere dagelijkse geneugten. 16/05/ uur 16/05/ /05/ uur 17/05/ u - 13 u Opera: Denis Marleau, Dominique Pauwels & LOD muziektheater - L Autre hiver Film: Image Theater: War Horse Pannenkoekenboot desingel, Rode Zaal 2,00 euro 8 Stadsschouwburg Antwerpen 2,00 euro 1 Kaai 14 2,00 euro 20 Een nieuwe opera over de Franse dichters Arthur Rimbaud en Paul Verlaine. De regisseur is de Canadees Denis Marleau. Hij is bekend voor zijn vernieuwend gebruik van audio- en videotechnologie. Deze eigentijdse opera wordt in het Frans gezongen met Nederlandse boventitels. De muziek is van Dominique Pauwels Eva is ambitieuze journaliste. Wanneer ze de opdracht krijgt een reportage te maken over de probleemwijken van Brussel, leert ze een jongen van Marokkaanse afkomst kennen, Lahbib. Hij gidst haar door die wijken en geleidelijk aan wordt ze gefascineerd door zijn leefwereld en door hemzelf. Eva wil een ware documentaire van het kaliber van de BBC maken. Dit is niet naar de smaak van Herman Verbeeck, de sterpresentator van het nieuwsprogramma waarvoor Eva werkt. War Horse vertelt het verhaal van de Engelse boerenjongen Albert, die vriendschap sluit met het paard Joey. Als Joey door zijn vader Ted verkocht wordt aan het Britse leger om ingezet te worden op het slagveld van de Eerste Wereldoorlog, gaat Albert hem achterna. Al snel na zijn verscheping naar Frankrijk komt Joey in vijandelijk gebied terecht. War Horse maakt niet alleen indruk door dit aangrijpende verhaal van vriendschap en zelfopoffering tegen de achtergrond van de Eerste Wereldoorlog. Bijzonder is dat de paarden en andere dieren tot leven worden gebracht via prachtige en inventieve poppen. Maak van 12 uur tot 13 uur een boottocht langs de onvergetelijke skyline van Antwerpen. Je kan zoveel pannenkoeken eten als je wil. Drankjes moet je wel betalen. Kinderen onder 3 jaar mogen gratis mee: je dient wel te reserveren voor hen met vermelding van de leeftijd! Zorg ervoor dat je de tickets afhaalt voor 12 uur!! De boot vertrekt om 12u!

4 20/05/2015 Film: Planes 2 Wanneer het wereldberoemde vliegtuig Dusty ontdekt dat zijn motor beschadigd is en hij mogelijk nooit meer mag racen, raakt hij verstrikt in de wereld van bosbranden. Dusty sluit zich aan bij de reddingshelikopter Blade Ranger en zijn dappere team, dat bestaat uit de superscooper Lil Dipper, de helikopter Windlifter, de exmilitair Cabbie en een levendig stel voertuigen. Samen gaan ze de strijd aan tegen een massieve brand. 23/05/2015 Theater: Paljas Producties: Grote Liefde 28/05/2015 Theater: Moord op de Oriënt Express Theater Het Klokhuis Fakkelteater, Rode zaal 2,00 euro 6 2,00 euro 5 Marleen Merckx en Bert Cosemans weer verenigd op de planken. De originele Franstalige versie van dit stuk werd in september 2013 verkozen tot Beste Komedie Ooit door Watch And Listen Een bizarre bruiloft met fijne schoonmoeders. Smeuïge ruzies met foute vrienden... De bitterzoete en herkenbare ergernissen van een koppel. Als detective Hercule Poirot met de wereldbefaamde Oriënt Express naar London terugkeert, verwacht hij een rustige reis. Maar rond middernacht strandt de trein in de sneeuw en de volgende ochtend blijkt één van de passagiers te zijn vermoord. Geïsoleerd door de sneeuw moet Poirot de moordenaar zien te ontmaskeren voor hij opnieuw toeslaat. Hij weet algauw dat dit de meest wonderlijke moordzaak uit zijn carrière zal worden. 28/05/2015 Muziek: Reymer 'Thrill my soul' De Roma 2,00 euro 15 Na een pauze van enkele jaren brengt Tine Reymer dit voorjaar haar nieuwe album 'Thrill my Soul' uit. Voor het eerst onder de naam Reymer.. 29/05/ uur UitStap: Bezoek aan het Pretloket Ingang van Bib Permeke gratis 9 Tijdens het pretloket staat er een heel team van vrijwilligers klaar om je te helpen bij het zoeken naar antwoorden op al jouw vragen rond cultuur en vrije tijd. Leer je graag nieuwe mensen kennen? Ga je niet graag alleen op stap? Wil je ontdekken wat er allemaal van toneel/theater/dans/ muziek/sport/musea/ te doen is? 29/05/2015 Muziektheater: Te Gek!? - Manische Mannen De Roma 2,00 euro 16 Om het tienjarig bestaan van Te Gek!? de nodige kracht bij te zetten, trekken vier mannen de boer op met een muziektheatervoorstelling die alle twijfels over het geestelijk welzijn van de man in al zijn verschijningen zal wegnemen. De vier Manische Mannen zijn zanger Wannes Cappelle, acteur Stefaan Degand, muzikant Guy Swinnen en tv-gezicht Marcel Vanthilt.

5 30/05/2015 Muziek: Guido Belcanto - Cavalier Seul 30/05/2015 Film: The Imitation Game CC Merksem concertzaal 2,00 euro 8 Amper een jaar na zijn veelbesproken 'Balzaal der gebroken Harten', verblijdt Guido ons reeds met een nieuwe plaat en tournee 'Cavalier Seul'. Verwacht je aan een hoogstaande muzikale avond met een lach en een traan, een dosis swing, melancholie, humor, romantiek en rock 'n roll. Het levensverhaal van Alan Turing, een Britse wiskundige en informaticus. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werkte hij voor de Britse crypto-analytische dienst, die als doel had onderschepte gecodeerde berichten van de Duitsers te ontcijferen. Turings kon als één van de eersten de Duitse Enigma-codes te breken waardoor de Geallieerden de controle over de Atlantische Oceaan kregen en uiteindelijk de oorlog zouden winnen. 30/05/ u00 UitStap: Jespo Zapperdag Afspraak aan Zoo Antwerpen gratis 12 'UitStap' is een begeleide groepsuitstap. We spreken af om 13u00 aan de ingang van de Zoo. Nadien nemen we samen het openbaar vervoer naar de Jespo Zapperdag. 31/05/ uur Kamermuziek: Trombone De Luxe Amuz - Augustinus Muziekcentrum 2,00 euro 13 Zomerluie hangmatmelodieën, voortvarende fuga's, zwoele tango's,jazzy malligheden en laatromantische melancholie. Voor zondagskinderen zonder oorkleppen. 31/05/ uur Muziek: KMLPA met Raymond Van Het Groenewoud: 'In uniform' 3/06/2015 Film: Paddington De Roma 2,00 euro 13 Nu Raymond 65 geworden is en, naar eigen zeggen bijna volwassen, slaat hij zijn muzikale vleugels eens op een heel speciale manier uit. Voor de gelegenheid deelt hij het podium met een groot harmonieorkest. De muziekkapel van de lokale politie Antwerpen begeleidt met haar 60 muzikanten Raymond in een niet te missen hitspektakel. Een jonge Peruaanse beer, die een passie heeft voor alles wat Brits is, vertrekt naar Londen waar hij op zoek gaat naar een woning. Wanneer hij eenzaam en verloren op Paddington Station belandt begint hij te beseffen dat het leven in de stad niet is wat hij zich er van had voorgesteld. Maar dan ontmoet hij de vriendelijke familie Brown, die het label om zijn nek lezen ( Pas alsjeblieft op deze beer, dankjewel ) en hem een tijdelijk onderkomen aanbieden.

6 6/06/ uur UitStap: In Flanders Fields Museum + muziektheater Flanders Fields Den Bell, Francis Wellesplein 1, 2018 Antwerpen gratis 32 We contacteren de klanten op voorhand, dus ve'uitstap' is een begeleide groepsuitstap. Deze UitStap is niet geschikt voor kinderen onder de 12 jaar. Klanten dienen zelf een lunchpakket te voorzien. Het In Flanders Fields Museum brengt het historische verhaal van de Eerste Wereldoorlog in de West-Vlaamse frontstreek. Het is gevestigd in de heropgebouwde Lakenhallen van Ieper, een belangrijk symbool van oorlogsleed en van wederopstanding daarna. We bezoeken het museum met een gids tot ongeveer 12u30, hierna eten we ons lunchpakket. Om 14u vertrekken we met de bus naar Lijssenthoek Military Cemetery in Poperinge waar we het muziektheater Flanders Fields bekijken. Dit muziektheater over de Eerste Wereldoorlog is geen musical, ook niet zomaar theater, maar wel een complete onderdompeling in de persoonlijke oorlogsverhalen van enkele oorlogsgetuigen 9/06/ :00 Plan je schoolvakantie: zomer 2015 Dienst Activering, Tuinbouwstraat 8, 2018 Antwerpen gratis 11 Maak kennis met het vakantieaanbod in de Stad. Sportkampen, activiteiten van de jeugddienst, speelpleinen,... Zo beleven jouw kinderen een fantastische zomervakantie. Tijdens deze workshop krijg je een computer ter beschikking. Je bekijkt het aanbod en reserveert indien nodig. Een medewerker van dienst Vrije Tijd toont hoe het moet. 10/06/ /06/2015 Film: Maya De Bij. De Eerste Vlucht Film: Brabanconne Maya de Bij tart alle regels van de bijenkorf wanneer zij met haar ontdekkersgeest de orde helemaal overhoop haalt. Wanneer de koninginnenbrij uit de korf wordt gestolen, gaat de verdenking uit naar de horzels, maar ook naar Maya als hun handlanger. Daarom gaat Maya de Bij op zoek naar de echte dieven. De Vlaamse harmonie Sint-Cecilia uit Staaikerke en de Waalse harmonie En Avant zijn allebei geselecteerd voor de grote Europese finale. Het Waalse En Avant pakt uit met de fantastische trompettist Hugues. Hugues is zo geweldig tijdens zijn solo dat Willy, van het Vlaamse Sint-Cecilia, alles moet geven. De hoogste noot, de langste noot, de laatste noot. Willy valt ter plekke dood neer. 13/06/2015 Muziek: Will Tura De Roma 2,00 euro 14 Pensioengerechtigd of niet, de coryfee van het Vlaamse lied schittert nog steeds op eenzame hoogte. Will Tura zal een selectie uit zijn grootste hits brengen. Van 'Eenzaam zonder jou' over 'Mooi, 't leven is mooi' tot 'Moa ven toh'.

7 14/06/ uur 17/06/ uur Theater: De Bühne - Alles voor de tuin Improvisatietheater: De Boterbrigade Theater Het Klokhuis Theater Het Klokhuis 2,00 euro 9 2,00 euro 7 Alles voor de tuin is het verhaal van het echtpaar Richard en Jenny die wanhopig proberen de schijn op te houden dat ze zich hun smaakvolle huis met goed onderhouden tuin kunnen veroorloven. Hun gekibbel over geld bereikt een hoogtepunt tijdens een tuinfeestje dat ze voor hun buren organiseren. Een regelrechte aanval op burgerlijke zelfgenoegzaamheid, waarin de personages zich op één avond verliezen in dronkenschap, prostitutie en uiteindelijk moord. Drie improvisatietoppers, Guillaume Barberis (Toon uit Thuis), Filip Leonard en Ann Claes brengen eigenzinnig improvisatietheater. Het publiek heeft een grote inbreng! Een brigade van 3 speelt door en in elkaar vloeiende verhalen, een netwerk van vertelsels. Mooi, grappig, bevreemdend, herkenbaar. Zonder scenario maar net zo écht als goei boter.. 17/06/ /06/ /06/2015 Film: Penguins of Madagascar Film: Birdman Film: Mr Turner De vier pinguïns, Skipper, Rico, Kowalski en Private bundelen hun krachten met de chique spionagedienst de North Wind die onder leiding staat van agent Classified. Samen moeten ze het opnemen tegen de kwaadaardige Dr. Octavius Brine die de wereld wil veroveren. Een aan lager wal geraakte acteur die ooit een iconische superheld speelde, probeert zijn carrière weer nieuw leven in te blazen met behulp van een Broadway-toneelstuk, gebaseerd op een verhaal van Raymond Carver. Zijn plan komt echter in gevaar door het enorme ego van zijn hoofdrolspeler. Daarnaast heeft hij ook nog eens zorgen binnen de familie, wat het geheel er niet veel makkelijker op maakt. Het verhaal van de laatste jaren van de Britse kunstenaar J.M.W. Turner, die leefde van 1775 tot en met Hoewel het een gerenommeerd kunstenaar was werd hij verbannen als lid van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten. Hij woonde samen met zijn vader, die zowel zijn assistent als huishouder was, en maakte deel uit van de aristocratie, bezocht bordelen en haalde inspiratie uit zijn vele reizen. Zijn roem zorgde er echter niet voor dat hij bespaard bleef van publieke spot en sarcasme.

8 24/06/2015 Film: Toy Story Cowboy Woody is al jaren het favoriete speelgoed van Andy. Wanneer de jongen voor zijn verjaardag de blitse astronautenpop Buzz Lightyear krijgt, wordt Woody naar de achtergrond verdrongen. De twee stukken speelgoed wedijveren om de gunst van de jongen en zetten door hun geruzie de hele kinderkamer in rep en roer. Als Buzz door toedoen van Woody uit het raam valt, krijgt Woody hiervan de schuld van de rest van het speelgoed. Hij gaat naar buiten om Buzz proberen te redden. 26/06/ uur Kamermuziek: Barok versus Twaalftoonsmuziek: Bach, Johan Strauss Jr en Arnold Schönberg Amuz - Augustinus Muziekcentrum 2,00 euro 13 In dit concert speelt dirigent Gordan Nikolitch de barokke wiskunde van Bach uit tegenover de geraffineerde dissonantenkriebels van Schönberg, Berg en Webern. Op het programma: Johann Sebastian Bach Ricercare Johann Sebastian Bach Dubbelconcerto voor 2 violen in d, BWV1043, Johann Strauss Jr. Kaiser-Walzer, opus 437, Arnold Schönberg Kamersymfonie nr. 1, opus 9. 29/06/ uur UitStap: Bezoek aan het Pretloket Ingang van Bib Permeke gratis 7 Tijdens het pretloket staat er een heel team van vrijwilligers klaar om je te helpen bij het zoeken naar antwoorden op al jouw vragen rond cultuur en vrije tijd. Leer je graag nieuwe mensen kennen? Ga je niet graag alleen op stap? Wil je ontdekken wat er allemaal van toneel/theater/dans/..

Aantal beschikbaar op 06/05/2015. Bestemd voor. Wanneer Wat Waar Prijs. Inhoud

Aantal beschikbaar op 06/05/2015. Bestemd voor. Wanneer Wat Waar Prijs. Inhoud Vrijetijdskalender voor -klanten (06 Mei) Reserveer via jouw Maatschappelijk Assistent(e), je werkbegeleider of je klantbegeleider van de Dienst Vrije Tijd Bestemd voor Wanneer Wat Waar Prijs 13/05/2015

Nadere informatie

Aantal beschikbaar op 22/04/2015. Bestemd voor. Wanneer Wat Waar Prijs. Inhoud

Aantal beschikbaar op 22/04/2015. Bestemd voor. Wanneer Wat Waar Prijs. Inhoud Bestemd voor Wanneer Wat Waar Prijs 24/04/2015 13.30 uur 25/04/2015 15.00 uur 30/04/2015 Vrijetijdskalender voor -klanten (22 April) Reserveer via jouw Maatschappelijk Assistent(e), je werkbegeleider of

Nadere informatie

Aantal beschikbaar op 04/06/2015. Bestemd voor. Wanneer Wat Waar Prijs. Inhoud

Aantal beschikbaar op 04/06/2015. Bestemd voor. Wanneer Wat Waar Prijs. Inhoud Vrijetijdskalender voor -klanten (04 Juni) Reserveer via jouw Maatschappelijk Assistent(e), je werkbegeleider of je klantbegeleider van de Dienst Vrije Tijd Bestemd voor Wanneer Wat Waar Prijs Aantal beschikbaar

Nadere informatie

Aantal beschikbaar op 15/04/2015. Bestemd voor. Reservatie/tickets. Wanneer Wat Waar Prijs

Aantal beschikbaar op 15/04/2015. Bestemd voor. Reservatie/tickets. Wanneer Wat Waar Prijs Bestemd voor Wanneer Wat Waar Prijs 22/04/2015 vanaf 08.30 uur Vrijetijdskalender voor -klanten (15 April) Reserveer via jouw Maatschappelijk Assistent(e), je werkbegeleider of je klantbegeleider van de

Nadere informatie

Aantal beschikbaar op 21/05/2015. Bestemd voor. Wanneer Wat Waar Prijs. Inhoud

Aantal beschikbaar op 21/05/2015. Bestemd voor. Wanneer Wat Waar Prijs. Inhoud Vrijetijdskalender voor -klanten (21 Mei) Reserveer via jouw Maatschappelijk Assistent(e), je werkbegeleider of je klantbegeleider van de Dienst Vrije Tijd Bestemd voor Wanneer Wat Waar Prijs Aantal beschikbaar

Nadere informatie

Geniet van vrije tijd

Geniet van vrije tijd Geniet van vrije tijd Sport en cultuur voor klanten Een selectie uit de vrijetijdskalender Half mei tot en met half juni 2015 1 Hoe werkt dit boekje? In dit boekje vind je activiteiten waar je gratis of

Nadere informatie

Aantal beschikbaar op 25/03/2015. Bestemd voor. Wanneer Wat Waar Prijs. inhoud

Aantal beschikbaar op 25/03/2015. Bestemd voor. Wanneer Wat Waar Prijs. inhoud Vrijetijdskalender voor -klanten (25 maart) Reserveer via jouw Maatschappelijk Assistent(e), je werkbegeleider of je klantbegeleider van de Dienst Vrije Tijd Bestemd voor Wanneer Wat Waar Prijs Aantal

Nadere informatie

Geniet van vrije tijd

Geniet van vrije tijd Geniet van vrije tijd Sport en cultuur voor klanten Een selectie uit de vrijetijdskalender Juni tot en met half juli 2015 1 Hoe werkt dit boekje? In dit boekje vind je activiteiten waar je of goedkoop

Nadere informatie

Aantal beschikbaar op 18/03/2015. Bestemd voor. Inhoud. Wanneer Wat Waar Prijs

Aantal beschikbaar op 18/03/2015. Bestemd voor. Inhoud. Wanneer Wat Waar Prijs Vrijetijdskalender voor -klanten (18 maart) Reserveer via jouw Maatschappelijk Assistent(e), je werkbegeleider of je klantbegeleider van de Dienst Vrije Tijd Bestemd voor Wanneer Wat Waar Prijs Aantal

Nadere informatie

Geniet van vrije tijd. Sport en cultuur voor klanten. Een selectie uit de vrijetijdskalender

Geniet van vrije tijd. Sport en cultuur voor klanten. Een selectie uit de vrijetijdskalender Geniet van vrije tijd Sport en cultuur voor klanten Een selectie uit de vrijetijdskalender maart 2015 Hoe werkt dit boekje? In dit boekje vind je activiteiten waar je gratis of goedkoop naartoe kan. Bij

Nadere informatie

Aantal beschikbaar op 16/07/2015. Bestemd voor. Inhoud. Wanneer Wat Waar Prijs

Aantal beschikbaar op 16/07/2015. Bestemd voor. Inhoud. Wanneer Wat Waar Prijs Vrijetijdskalender voor -klanten (16 Juli) Reserveer via jouw Maatschappelijk Assistent(e), je werkbegeleider of je klantbegeleider van de Dienst Vrije Tijd Bestemd voor Wanneer Wat Waar Prijs 26/07/2015

Nadere informatie

Geniet van vrije tijd. sport en cultuur voor klanten

Geniet van vrije tijd. sport en cultuur voor klanten Geniet van vrije tijd sport en cultuur voor klanten Een selectie uit de vrijetijdskalender Mei tot en met half juni 2016 1 11996491_OCMW_vrijetijdskalender_mei_juni.indd 1 2/05/16 08:20 Hoe werkt dit boekje?

Nadere informatie

Inhoud. Aantal beschikbaar op 02/07/2015. Bestemd voor. Wanneer Wat Waar Prijs. Enkel OCMW. 18/07/ uur ZVA Circus: BIANCO

Inhoud. Aantal beschikbaar op 02/07/2015. Bestemd voor. Wanneer Wat Waar Prijs. Enkel OCMW. 18/07/ uur ZVA Circus: BIANCO Vrijetijdskalender voor -klanten (02 Juli) Reserveer via jouw Maatschappelijk Assistent(e), je werkbegeleider of je klantbegeleider van de Dienst Vrije Tijd Bestemd voor Wanneer Wat Waar Prijs Aantal beschikbaar

Nadere informatie

Geniet van vrije tijd

Geniet van vrije tijd Geniet van vrije tijd sport en cultuur voor klanten Een selectie uit de vrijetijdskalender juli 2017 tot en met september 2017 13349719_OCMW-vrijetijdskalender.indd 1 19/06/17 16:50 Hoe werkt dit boekje?

Nadere informatie

Vrijetijdskalender voor klanten (14 maart)

Vrijetijdskalender voor klanten (14 maart) Vrijetijdskalender voor klanten (14 maart) Bestemd voor Wanneer Wat Waar Prijs Aantal beschikbaar Betaling 18/03/2016 Opera: La Bohème: Wachtlijst niet afgehaald tickets Stadsschouwburg Antwerpen 2,00

Nadere informatie

Vrijetijdskalender voor OCMW-klanten

Vrijetijdskalender voor OCMW-klanten Vrijetijdskalender voor OCMW-klanten Reserveer via je MA, je arbeidsbegeleider of je klantbegeleider van de dienst Vrije Tijd Deze kalender en meer kan je terug vinden op de website van het OCMW: http://www.ocmw.antwerpen.be

Nadere informatie

Vrijetijdskalender voor OCMW-klanten

Vrijetijdskalender voor OCMW-klanten Vrijetijdskalender voor OCMW-klanten Reserveer via je MA, je arbeidsbegeleider of je klantbegeleider van de dienst Vrije Tijd Deze kalender en meer kan je terug vinden op de website van het OCMW: http://www.ocmw.antwerpen.be

Nadere informatie

Geniet van vrije tijd. sport en cultuur voor klanten

Geniet van vrije tijd. sport en cultuur voor klanten Geniet van vrije tijd sport en cultuur voor klanten Een selectie uit de vrijetijdskalender April tot en met half mei 2016 1 11408494_OCMW_vrijetijdskalender_april_mei_V1.indd 1 31/03/16 10:33 Hoe werkt

Nadere informatie

Geniet van vrije tijd. sport en cultuur voor klanten

Geniet van vrije tijd. sport en cultuur voor klanten Geniet van vrije tijd sport en cultuur voor klanten Een selectie uit de vrijetijdskalender Zomer 2016 1 11996491_OCMW_vrijetijdskalender_juni_juli.indd 1 18/05/16 06:59 Hoe werkt dit boekje? In dit boekje

Nadere informatie

Lesbrief bij Romeo is op Julia en Layla op Majnun

Lesbrief bij Romeo is op Julia en Layla op Majnun Lesbrief bij Romeo is op Julia en Layla op Majnun Inleiding: U gaat binnenkort naar Romeo is op Julia en Layla op Majnun met uw klas. Voordat u deze theatervoorstelling bezoekt, kunt u al het een en ander

Nadere informatie

STADEN TIJDENS DE EERSTE WERELDOORLOG

STADEN TIJDENS DE EERSTE WERELDOORLOG STADEN TIJDENS DE EERSTE WERELDOORLOG Staden voor de oorlog STA_07 De Speyhoek in Staden, voor de oorlog. Iedereen komt naar buiten voor de fotograaf. Moeders met lange rokken en grote schorten, vaders

Nadere informatie

BIJLAGEN LESPAKKET 1.2

BIJLAGEN LESPAKKET 1.2 BIJLAGEN LESPAKKET 1.2 BIJLAGE 1 A4 BLADEN THEMA S BIJLAGE 2 DOMINO EMOTIES BIJLAGE 3 MATCHING OEFENING GEVOELENS BIJLAGE 4 VRAGENLIJST FILM BIJLAGE 5 VRAGENSTROOKJES HOEKENWERK BIJLAGE 6 ANTWOORDENBLAD

Nadere informatie

Vincent van Gogh. Hier zie je er een afbeelding van.

Vincent van Gogh. Hier zie je er een afbeelding van. Vincent van Gogh Een van de beroemdste schilders die Nederland heeft gehad was Vincent van Gogh. Deze kunstenaar heeft zelfs zijn eigen museum gekregen in Amsterdam. Toch wel heel bijzonder, zeker als

Nadere informatie

Programmatie - Seizoen 2015-2016. Glabbeek Cultureel - Cirk Publiek Zondag 6 september 2015-13.30 uur

Programmatie - Seizoen 2015-2016. Glabbeek Cultureel - Cirk Publiek Zondag 6 september 2015-13.30 uur GC De Roos heeft alweer een nieuw aanbod voor u klaar met een ruime keuze aan theater en muziek. We kozen er bewust voor om mensen uit de regio en nationale artiesten uit verschillende cultuurdisciplines

Nadere informatie

GROOT-BRITTANNIË en zeeklimaat

GROOT-BRITTANNIË en zeeklimaat Naam GROOT-BRITTANNIË en zeeklimaat Groot Brittannië Groot-Brittannië is Schotland, Engeland en Wales samen. Engeland is het grootst van Groot-Brittannië en Wales het kleinst. Engeland heeft meer dan 46

Nadere informatie

Geniet van vrije tijd. sport en cultuur voor klanten

Geniet van vrije tijd. sport en cultuur voor klanten Geniet van vrije tijd sport en cultuur voor klanten Een selectie uit de vrijetijdskalender Januari tot en met half februari 2016 1 8165114_OCMW_vrijetijdskalender_JAN_feb.indd 1 10/12/15 15:58 Hoe werkt

Nadere informatie

Filmmatinee. aanverwante pagina's Filmmatinee - Brabançonne. woensdag 12 oktober 2016, 14 uur in de Schouwburg TICKETS: 10/7/6

Filmmatinee. aanverwante pagina's Filmmatinee - Brabançonne. woensdag 12 oktober 2016, 14 uur in de Schouwburg TICKETS: 10/7/6 Home Filmmatinee Filmmatinee aanverwante pagina's Filmmatinee - Brabançonne Filmmatinee - Burt Munro Filmmatinee - Marina Filmmatinee - Café Derby 12.10.2016 Filmmatinee - Brabançonne 09.11.2016 Filmmatinee

Nadere informatie

Noem vijf voorbeelden uit de film die kenmerkend zijn voor het leven van de jaren negentig/nu (denk aan situaties, handelingen, objecten of types):

Noem vijf voorbeelden uit de film die kenmerkend zijn voor het leven van de jaren negentig/nu (denk aan situaties, handelingen, objecten of types): Boekverslag door Joey 2014 woorden 6 juni 2017 0 keer beoordeeld Vak CKV Romeo & Juliet Vraag 1: Verklaar onderstaande krantenkoppen: 1. Romeo and Juliet for the nineties 2. Shakespeare voor de MTV-generatie

Nadere informatie

Vrije Tijd, ook voor jou!

Vrije Tijd, ook voor jou! oktober - december 2019 Vrije Tijd, ook voor jou! Sport en cultuur voor klanten Een selectie uit de Vrijetijdskalender Hoe werkt dit boekje? In dit boekje vind je activiteiten waar je gratis of goedkoop

Nadere informatie

Filmverslag Frans Un Long Dimanche d'un Fiancailles

Filmverslag Frans Un Long Dimanche d'un Fiancailles Filmverslag Frans Un Long Dimanche d'un Fianca Filmverslag door E. 1877 woorden 4 mei 2014 6 6 keer beoordeeld Vak Frans A Algemeen Regisseur: Titel: Jean-Pierre Jeunet Un long Dimanche de Fianca Premiere:

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, In de Paasnacht zijn we, hier in de Brugkerk, begonnen met lezingen uit het eerste Bijbelboek, Genesis. In de Paasnacht hoorden we hoe het begon: God

Nadere informatie

GITS TIJDENS DE EERSTE WERELDOORLOG

GITS TIJDENS DE EERSTE WERELDOORLOG GITS TIJDENS DE EERSTE WERELDOORLOG 31 juli 1914: ten oorlog! Op vrijdag 31 juli 1914 staat Gits in rep en roer: de algemene mobilisatie wordt afgekondigd. Alle jongemannen die in aanmerking komen voor

Nadere informatie

Miguel Estima. Geniet van vrije tijd. sport en cultuur voor klanten

Miguel Estima. Geniet van vrije tijd. sport en cultuur voor klanten Miguel Estima Geniet van vrije tijd sport en cultuur voor klanten Een selectie uit de vrijetijdskalender september tot en met half oktober 2015 1 8165114_OCMW_vrijetijdskalender_SEPTEMBER.indd 1 7/08/15

Nadere informatie

IEPERBOOG BELEGERDE STAD

IEPERBOOG BELEGERDE STAD IEPERBOOG BELEGERDE STAD Beste leerling, Dit werkblad heeft als doel je iets langer bij bepaalde zaken in het museum te laten stil staan. Laat dit werkblad je er echter niet van weerhouden alles met de

Nadere informatie

Vrijetijdskalender voor klanten (7 maart 2016)

Vrijetijdskalender voor klanten (7 maart 2016) Vrijetijdskalender voor klanten (7 maart 2016) Bestemd voor Wanneer Wat Waar Prijs Aantal beschikbaar Betaling 9/03/2016 14.15 uur Film: Inside Out filmhuis 1,50 euro 3 11/03/2016 21.15 uur Zaalvoetbal:

Nadere informatie

Mo is een klein meisje en haar ouders zijn asielzoekers. Wat is een asielzoeker?

Mo is een klein meisje en haar ouders zijn asielzoekers. Wat is een asielzoeker? Zo woont Mo Mo is een klein meisje en haar ouders zijn asielzoekers. Wat is een asielzoeker? Een asielzoeker is iemand die bescherming vraagt in een ander land omdat hij zich niet veilig voelt in zijn

Nadere informatie

Zaterdag 23 mei Fakkeltheater te Antwerpen 20.30 uur

Zaterdag 23 mei Fakkeltheater te Antwerpen 20.30 uur Zaterdag 23 mei Fakkeltheater te Antwerpen 20.30 uur 'Ontdek de elegantste manier om je lief te dumpen Paul maakt Sophie wijs dat zijn beste vriend, Martin, net zijn moeder heeft verloren. Om hem op te

Nadere informatie

Conversatieleidraad. Je kan deze conversatieleidraad gebruiken bij de nabespreking van A street concert in HETPALEIS.

Conversatieleidraad. Je kan deze conversatieleidraad gebruiken bij de nabespreking van A street concert in HETPALEIS. 2 Conversatieleidraad Beste leerkracht of docent Je kan deze conversatieleidraad gebruiken bij de nabespreking van A street concert in HETPALEIS. Je moet deze vragen dus niet op voorhand in de klas bekijken.

Nadere informatie

Een niet te missen sensatie voor jong en oud! succesmusical van het jaar!

Een niet te missen sensatie voor jong en oud! succesmusical van het jaar! Een niet te missen sensatie voor jong en oud! succesmusical van het jaar! HEt verhaal oliver twist is negen wanneer hij uit het weeshuis weggestuurd wordt en in de straten van het 19e eeuwse Londen terecht

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NOVEMBER

NIEUWSBRIEF NOVEMBER pagina 1 van 5 bekijk de web versie afmelden NIEUWSBRIEF NOVEMBER Beste meneer Otten, November is een bijzondere maand: zes dagen lang staat het theater geheel in het teken van de musical 'Wieërt zéshoongerd-en-ein'

Nadere informatie

Aantal beschikbaar op 30/07/2015. Bestemd voor. Wanneer Wat Waar Prijs. Inhoud

Aantal beschikbaar op 30/07/2015. Bestemd voor. Wanneer Wat Waar Prijs. Inhoud Vrijetijdskalender voor -klanten (30 Juli) Reserveer via jouw Maatschappelijk Assistent(e), je werkbegeleider of je klantbegeleider van de Dienst Vrije Tijd Bestemd voor Wanneer Wat Waar Prijs Aantal beschikbaar

Nadere informatie

Vrijetijdskalender voor OCMW-klanten

Vrijetijdskalender voor OCMW-klanten Vrijetijdskalender voor OCMW-klanten Reserveer via je MA, je arbeidsbegeleider of je klantbegeleider van de dienst Vrije Tijd Deze kalender en meer kan je terug vinden op de website van het OCMW: http://www.ocmw.antwerpen.be

Nadere informatie

Zondag 6 maart 2016, 10.00 uur Jeugddienst. Voorganger: ds. Bert de Wit

Zondag 6 maart 2016, 10.00 uur Jeugddienst. Voorganger: ds. Bert de Wit Preek Zondag 6 maart 2016, 10.00 uur Jeugddienst Thema: @Home Voorganger: ds. Bert de Wit Schriftlezing: Lucas 15:11-32 Een vader had twee zonen zo begint het verhaal. Met de beschrijving van een gezin.

Nadere informatie

Zondag 19 oktober Kom maar hier - vertrouw op Mij!

Zondag 19 oktober Kom maar hier - vertrouw op Mij! Zondag 19 oktober 2014 Protestantse Gemeente Biddinghuizen Voorhof Vakantie Club - dienst Thema: Kom maar hier - vertrouw op Mij! Voorganger: ds. Bram Bregman Mee voorbereid door: mw Karin Schaap Muzikale

Nadere informatie

Opstandingskerk, 26 november 2017

Opstandingskerk, 26 november 2017 Opstandingskerk, 26 november 2017 Laatste zondag kerkelijk jaar, Symbolische bloemschikking laatste zondag kerkelijk jaar In de bijbel, het boek van verwachting, maar ook van verdriet lezen we in Openbaring

Nadere informatie

Conversatieleidraad. Je kan deze conversatieleidraad gebruiken bij de nabespreking van Zot van A in filmhuis Klappei.

Conversatieleidraad. Je kan deze conversatieleidraad gebruiken bij de nabespreking van Zot van A in filmhuis Klappei. 2 Conversatieleidraad Beste leerkracht of docent Je kan deze conversatieleidraad gebruiken bij de nabespreking van Zot van A in filmhuis Klappei. Je moet deze vragen dus niet op voorhand in de klas bekijken.

Nadere informatie

Voorjaar evenementen 2014

Voorjaar evenementen 2014 Voorjaar evenementen 2014 Vzw 't Vlammeke Nieuwstraat 110 2560 Kessel gsm: 0479:356148 mail: info@hetvlammeke.be 1 Zaterdag 8 maart 2014 EWT Deurne 20.30 uur De schoonzusters Eind jaren zestig.germaine

Nadere informatie

Villanella & Club Kathoorn

Villanella & Club Kathoorn LESMAP Villanella & Club Kathoorn Beste leerkracht, Binnenkort komt u met uw leerlingen naar de voorstelling Luchtfietsers kijken. Wij hopen dat jullie er samen van genieten. Hieronder vindt u achtergrondinformatie

Nadere informatie

THEATERTIPS SEPTEMBER OKTOBER

THEATERTIPS SEPTEMBER OKTOBER THEATERTIPS SEPTEMBER OKTOBER Share Forward ZATERDAG 24 SEPT 2016 20:15 16,50 Soundos El Ahmadi Geboren met ervaring CABARET Geboren met ervaring. Geen gezeur, geen valse emoties, geen pseudo engagement

Nadere informatie

Ik ben Mirjam Krieg. Ik ben in 1933 geboren in Amsterdam. Eerder dat jaar waren mijn ouders met mijn zus Duitsland

Ik ben Mirjam Krieg. Ik ben in 1933 geboren in Amsterdam. Eerder dat jaar waren mijn ouders met mijn zus Duitsland Ik ben Mirjam Krieg. Ik ben in 1933 geboren in Amsterdam. Eerder dat jaar waren mijn ouders met mijn zus Duitsland ontvlucht. De nazi-praktijken reisden hen echter achterna. Zo mocht ik als Joods meisje

Nadere informatie

OPDRACHT 1 : SCRIPT EN INTERACTIEVE VERSIE VAK : SCHRIJVEN --LOIS VEHOF--

OPDRACHT 1 : SCRIPT EN INTERACTIEVE VERSIE VAK : SCHRIJVEN --LOIS VEHOF-- OPDRACHT 1 : SCRIPT EN INTERACTIEVE VERSIE VAK : SCHRIJVEN --LOIS VEHOF-- Confrontatie scene Written by Loïs Vehof Genre: Avontuur Locatie: De oude tempel Protagonist: Wachter Antagonist: Dief Conflict:

Nadere informatie

WEBQUEST L6-02 oorlog & vrede

WEBQUEST L6-02 oorlog & vrede WEBQUEST L6-02 oorlog & vrede 2.3.1. Wereldoorlog I INHOUD OEFENBOEK De Eerste Wereldoorlog 02-03 2.3.2. Wereldoorlog II De Tweede Wereldoorlog 04-05 La Vita è Bella 06-07 3.1. Geweldige personen Jezus

Nadere informatie

Lesbrieven WOI. 100 jaar Groote Oorlog

Lesbrieven WOI. 100 jaar Groote Oorlog Lesbrieven WOI 100 jaar Groote Oorlog De Ginter gemeenten 1 Gistel 2 Oudenburg 3 Ichtegem 4 Torhout 5 Zedelgem 6 Koekelare 7 Kortemark 2 Kortemark tijdens de Eerste Wereldoorlog Kortemark vóór de oorlog

Nadere informatie

Bijlage HAVO. kunst. tijdvak 2. beeldende vormgeving - dans - drama - muziek - algemeen. Tekstboekje. HA-1029-a-12-2-b

Bijlage HAVO. kunst. tijdvak 2. beeldende vormgeving - dans - drama - muziek - algemeen. Tekstboekje. HA-1029-a-12-2-b Bijlage HAVO 2012 tijdvak 2 kunst beeldende vormgeving - dans - drama - muziek - algemeen Tekstboekje HA-1029-a-12-2-b Tekst 1 Johannes Vermeer (1632 1675) Uit archiefstukken blijkt dat Vermeer een gerespecteerd

Nadere informatie

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Psalm 25, 14 Ochtenddienst H. Avondmaal. Broeders en zusters,

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Psalm 25, 14 Ochtenddienst H. Avondmaal. Broeders en zusters, Ds. Arjan van Groos (1962-2014) Tekst: Psalm 25, 14 Ochtenddienst H. Avondmaal Broeders en zusters, 1 Votum 2 Zegengroet 3 Zingen: Lied 457 : 1, 2 en 3 4 Lezing van de wet 5 Zingen: Psalm 51 : 4 en 5 6

Nadere informatie

Mo is een klein meisje en haar ouders zijn asielzoekers. Wat is een asielzoeker?

Mo is een klein meisje en haar ouders zijn asielzoekers. Wat is een asielzoeker? Zo woont Mo Wie beslist of Mo in België mag blijven? Een speciale dienst in Brussel zoekt uit of Mo en haar familie in België mogen blijven of niet. De mensen van de speciale dienst luisteren naar het

Nadere informatie

Naam: EEN BRUG TE VER De Slag om Arnhem

Naam: EEN BRUG TE VER De Slag om Arnhem Naam: EEN BRUG TE VER De Slag om Arnhem A Bridge too Far is een film over de meest tragische blunder van de Tweede Wereldoorlog en vertelt heel precies over een groot plan. Dat plan kostte meer Geallieerden

Nadere informatie

Latijn: iets voor jou?

Latijn: iets voor jou? : n j i t a L r o o v s iet jou? De Romeinen en wij Waar komen onze letters vandaan? Hoe komen we aan de namen van de maanden? De antwoorden op vele van deze vragen vind je vaak in het verleden bij de

Nadere informatie

MOORSLEDE TIJDENS DE EERSTE WERELDOORLOG

MOORSLEDE TIJDENS DE EERSTE WERELDOORLOG MOORSLEDE TIJDENS DE EERSTE WERELDOORLOG Voor de oorlog MO_03 Moeders met lange rokken en schorten. Meisjes en jongens met zwarte kousen, sommige op klompen. Het lijkt gezellig op straat. Geen auto s...

Nadere informatie

LICHTERVELDE TIJDENS DE EERSTE WERELDOORLOG

LICHTERVELDE TIJDENS DE EERSTE WERELDOORLOG LICHTERVELDE TIJDENS DE EERSTE WERELDOORLOG Voor de oorlog LI_07 Er is veel volk op de dorpsplaats samengekomen en overal hangen vlaggen. Niemand is aan het werken. Het is waarschijnlijk zondag, en mooi

Nadere informatie

mediamededeling donderdag 9 juli 2015 mediacontact: Alain Mazijn alain@plusproducties.be +32 495 10 4000 fotowerk KULTFUNK

mediamededeling donderdag 9 juli 2015 mediacontact: Alain Mazijn alain@plusproducties.be +32 495 10 4000 fotowerk KULTFUNK mediamededeling donderdag 9 juli 2015 mediacontact: Alain Mazijn alain@plusproducties.be +32 495 10 4000 fotowerk KULTFUNK de KleinKunstRockband staat als een huis. Het mooiste Nederlandstalig muzikaal

Nadere informatie

Geheimen. & familie. Vrienden. Wonderen. Eten. Sport Dieren. Helden. Kinderen. dag dag dag dag dag

Geheimen. & familie. Vrienden. Wonderen. Eten. Sport Dieren. Helden. Kinderen. dag dag dag dag dag dag 01-15 Geheimen dag 16-24 Vrienden & familie dag 25-33 Wonderen dag 34-45 Eten dag 46-54 dag 55-66 Sport Dieren dag 67-84 Helden dag 85-100 Kinderen Dit topgeheime boek is van: naam adres woonplaats

Nadere informatie

The Good Lie. Doel/Samenvatting activiteit. onrecht, vluchteling, levenskeuzes, integratie, film. 4 spelers of groepen (per set spelkaarten)

The Good Lie. Doel/Samenvatting activiteit. onrecht, vluchteling, levenskeuzes, integratie, film. 4 spelers of groepen (per set spelkaarten) The Good Lie Soort activiteit Thema( s) Aantal deelnemers Leeftijd Locatie Duur Intensiteit Materiaal filmverwerking, bordspel onrecht, vluchteling, levenskeuzes, integratie, film 4 spelers of groepen

Nadere informatie

OEFENSCHRIFT DEEL 3 A2-B1

OEFENSCHRIFT DEEL 3 A2-B1 OEFENSCHRIFT DEEL 3 A2-B1 Basisleergang Nederlands voor anderstaligen Universiteit van Amsterdam, Instituut voor Nederlands Taalonderwijs en Taaladvies (INTT) Nicky Heijne Marten Hidma Karolien Kamma Vrije

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF, December 2015 NIEUWE PROGRAMMA S!!

NIEUWSBRIEF, December 2015 NIEUWE PROGRAMMA S!! NIEUWSBRIEF, December 2015 NIEUWE PROGRAMMA S!! In aansluiting op mijn reguliere series colleges Geschiedenis van de Klassieke Muziek, (voor lopende inschrijvingen zie website!!) heb ik een aantal nieuwe

Nadere informatie

HET DROOMMUSEUM VAN DRE

HET DROOMMUSEUM VAN DRE HET DROOMMUSEUM VAN DRE Beste leerling, Dit werkblad wil je iets langer bij bepaalde zaken in het museum laten stil staan. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat je niet mag rondneuzen naar andere objecten,

Nadere informatie

Opdracht Levensbeschouwing Goed en kwaad

Opdracht Levensbeschouwing Goed en kwaad Opdracht Levensbeschouwing Goed en kwaad Opdracht door een scholier 2131 woorden 11 januari 2007 6,6 35 keer beoordeeld Vak Levensbeschouwing Opdracht 1 Kaïn & Abel. Vraag 1: Denk jij dat er meer slechte

Nadere informatie

Examen VMBO-KB 2009. Arabisch CSE KB. tijdvak 1 vrijdag 29 mei 9.00 11.00 uur. Bij dit examen hoort een uitwerkbijlage.

Examen VMBO-KB 2009. Arabisch CSE KB. tijdvak 1 vrijdag 29 mei 9.00 11.00 uur. Bij dit examen hoort een uitwerkbijlage. Examen VMBO-KB 2009 tijdvak 1 vrijdag 29 mei 9.00 11.00 uur Arabisch CSE KB Bij dit examen hoort een uitwerkbijlage. Beantwoord alle vragen in de uitwerkbijlage. Dit examen bestaat uit 37 vragen. Voor

Nadere informatie

LIEFDE. En als je door de bogen kijkt, zie je op de achtergrond ook iets gebeuren. Wat wordt er op de achtergrond gedaan?

LIEFDE. En als je door de bogen kijkt, zie je op de achtergrond ook iets gebeuren. Wat wordt er op de achtergrond gedaan? LIEFDE Soms lijkt het wel of het hele leven om de liefde draait. Het begint al als je kind bent met de liefde voor je moeder en vader. En iedereen herinnert zich zijn eerste verliefdheid nog wel; op de

Nadere informatie

Sleutels naar mijn. Groene Hart. Dreamspell code: kin 21

Sleutels naar mijn. Groene Hart. Dreamspell code: kin 21 Sleutels naar mijn Groene Hart Dreamspell code: kin 21 Mijn Brandend Hart Mijn hart brandt van liefde, iedereen kan de vlammen zien De hartstocht doet mijn hart bonzen als de golven van een onmetelijke

Nadere informatie

Groeien in liefde en tederheid Vriendschap

Groeien in liefde en tederheid Vriendschap Alleen dan pas! in nood leren we delen bij gevaar elkaar bij te staan moet eerst een halve wereld vergaan om met elkaar te kunnen leven dan pas samen te kunnen vechten voor een beter bestaan! Groeien in

Nadere informatie

Voorbereiding in de klas

Voorbereiding in de klas 2 3 Voorbereiding in de klas 1. Zot van A 1. Wat betekent Zot van A?... 2. Waarover denk je dat een film met zo n titel gaat?... 3. Welke andere manier ken je om Ik ben zot van a te zeggen?... 4. Op welke

Nadere informatie

Het geheim van Cleopatra

Het geheim van Cleopatra Marian Hoefnagel Het geheim van Cleopatra VEERTIEN De tijd van je leven Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen Voorwoord Dit verhaal speelt meer dan 2000 jaar geleden, in Egypte. De wereld zag er

Nadere informatie

SPORTCOMMUNITY TOOL ABRAHAM VADER VAN VELE VOLKEN

SPORTCOMMUNITY TOOL ABRAHAM VADER VAN VELE VOLKEN SPORTCOMMUNITY TOOL NEXT MOVE ABRAHAM VADER VAN VELE VOLKEN SAMENVATTING Vandaag gaat het over liegen. Iets dat heel herkenbaar is en waar we allemaal wel eens mee te maken hebben gehad. Ook Abram komt

Nadere informatie

1. Lampenmakers - Het Zuidelijk Toneel & Parktheater - Toneel

1. Lampenmakers - Het Zuidelijk Toneel & Parktheater - Toneel 1. Lampenmakers - Het Zuidelijk Toneel & Parktheater - Toneel Speciaal voor het afscheid van de oud president-directeur van Philips organiseren de naaste medewerkers een groots feest. Echter, achter de

Nadere informatie

Chr. Oranjevereniging Marken en Oranje Herdenking 4 mei 2017 Thema: Verhalen van de oorlog

Chr. Oranjevereniging Marken en Oranje Herdenking 4 mei 2017 Thema: Verhalen van de oorlog Chr. Oranjevereniging Marken en Oranje Herdenking 4 mei 2017 Thema: Verhalen van de oorlog Pieter er Zeeman en de konvooien naar Moermansk Pieter Zeeman (geboren op Marken op 20 december 1914) voer in

Nadere informatie

Boekverslag Frans La ville d' ys door Karin de Koning

Boekverslag Frans La ville d' ys door Karin de Koning Boekverslag Frans La ville d' ys door Karin de Koning Boekverslag door een scholier 2843 woorden 20 maart 2002 8,7 395 keer beoordeeld Auteur Karin de Koning Eerste uitgave 1988 Vak Frans Het verhaal speelt

Nadere informatie

1 De tropische regenwouden liggen.. de evenaar. 2 Nederland ligt.de evenaar. 3 Het Amazone gebied ligt. de evenaar.

1 De tropische regenwouden liggen.. de evenaar. 2 Nederland ligt.de evenaar. 3 Het Amazone gebied ligt. de evenaar. Lees de uitleg over het regenwoud. Ik ga op bezoek in het Amazone gebied, dat is een groot tropisch regenwoud. Zie je de rode lijn? Dat is de evenaar. Zie je de donker-groene kleur? Dat zijn tropische

Nadere informatie

OEKENE TIJDENS DE EERSTE WERELDOORLOG

OEKENE TIJDENS DE EERSTE WERELDOORLOG OEKENE TIJDENS DE EERSTE WERELDOORLOG Voor de oorlog de kerk van Oekene voor de Eerste Wereldoorlog 31 juli 1914: ten oorlog! Op 31 juli 1914 staat het dorp in rep en roer: het is oorlog! Overal wordt

Nadere informatie

Aantal beschikbaar op 06/08/2015. Bestemd voor. Wanneer Wat Waar Prijs. Inhoud

Aantal beschikbaar op 06/08/2015. Bestemd voor. Wanneer Wat Waar Prijs. Inhoud Vrijetijdskalender voor -klanten (06 augustus) Reserveer via jouw Maatschappelijk Assistent(e), je werkbegeleider of je klantbegeleider van de Dienst Vrije Tijd Bestemd voor Wanneer Wat Waar Prijs Aantal

Nadere informatie

Thema: De wereld in! Zondag 1 juli Overstapdienst in de Ontmoetingskerk. Orgel: Peter Veen Piano en gitaar: Dick en Antoinette van der Garde

Thema: De wereld in! Zondag 1 juli Overstapdienst in de Ontmoetingskerk. Orgel: Peter Veen Piano en gitaar: Dick en Antoinette van der Garde Zondag 1 juli 2018 Overstapdienst in de Ontmoetingskerk Thema: De wereld in! Orgel: Peter Veen Piano en gitaar: Dick en Antoinette van der Garde Met medewerking van: Jaco, Janco, Rick, Roosmarijn, Sanne,

Nadere informatie

Inhoud _SD_vrijetijdskalender_Q3_M.indd 3 5/06/18 11:35

Inhoud _SD_vrijetijdskalender_Q3_M.indd 3 5/06/18 11:35 Inhoud Film I Bioscooptickets UGC 4 Uitstap I Blankenberge 5 Uitstap I Adventure Day 6 Uitstap I Sfinks Mixed 2018 7 Uitstap I Hidrodoe & Netepark 8 Uitstap I Walibi 10 Uitstap I Spoorfietsen 11 Uitstap

Nadere informatie

KUNSTkatern basisschool De Regenboog. Locatie Wevelaan Schooljaar 2013-2014

KUNSTkatern basisschool De Regenboog. Locatie Wevelaan Schooljaar 2013-2014 KUNSTkatern basisschool De Regenboog Geachte leerkracht, ouder en/of verzorger, Locatie Wevelaan Schooljaar 2013-2014 Het Utrechts Centrum voor de Kunsten verzorgt dit schooljaar een breed en mooi aanbod

Nadere informatie

EMELGEM TIJDENS DE EERSTE WERELDOORLOG

EMELGEM TIJDENS DE EERSTE WERELDOORLOG EMELGEM TIJDENS DE EERSTE WERELDOORLOG 31 juli 1914: ten oorlog! Op 31 juli 1914 staat het dorp in rep en roer: het is oorlog! Iedereen komt op straat en praat erover. De jonge mannen worden opgeroepen

Nadere informatie

Lesbrief Van Papa, voor Sammie

Lesbrief Van Papa, voor Sammie Lesbrief Van Papa, voor Sammie 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Introductie 4 Tweede Wereldoorlog 5 Concentratiekamp 6 Stripverhaal (opdracht) 8 Collage maken (opdracht) 9 Colofon 10 2 Inleiding Voor u ligt

Nadere informatie

Michelle van Dijk. Reisideeën

Michelle van Dijk. Reisideeën Michelle van Dijk Reisideeën Ik heb de wereld niet gezien. Ik reis elke dag van stad A naar stad B en ik denk: Ik moet mijn moeder bellen.' Of ik denk aan de werkdag die begint met deze reis. Duizenden

Nadere informatie

En vandaag herdenken wij de mensen die voor onze veiligheid de hoogste prijs betaalden.

En vandaag herdenken wij de mensen die voor onze veiligheid de hoogste prijs betaalden. Toespraak minister A. van der Steur, Tuin van Bezinning, 10 juni 2015, Warnsveld. Majesteit, Dames en heren, Vrijheid kan niet bestaan zonder veiligheid. En vandaag herdenken wij de mensen die voor onze

Nadere informatie

Airborne Museum. Sainte-Mère-Eglise. Bezoekersgids 6 tot 8 jaar. Bezoek het museum met Albert! Airborne Museum

Airborne Museum. Sainte-Mère-Eglise. Bezoekersgids 6 tot 8 jaar. Bezoek het museum met Albert! Airborne Museum Jouw naam :... Airborne Museum Sainte-Mère-Eglise Jouw voornaam :... Jouw leeftijd :... Airborne Museum 14 rue Eisenhower 50480 Sainte-Mère-Eglise www.airborne-museum.org Bezoek het museum met Albert!

Nadere informatie

DE MUSICAL STADSSCHOUWBURG ANTWERPEN DÉ SPEKTAKELMUSICAL VAN HET NAJAAR DECEMBER JANUARI 2018 VAN MICHAEL KUNZE EN SYLVESTER LEVAY

DE MUSICAL STADSSCHOUWBURG ANTWERPEN DÉ SPEKTAKELMUSICAL VAN HET NAJAAR DECEMBER JANUARI 2018 VAN MICHAEL KUNZE EN SYLVESTER LEVAY DÉ SPEKTAKELMUSICAL VAN HET NAJAAR Original graphics designed by Dewynters Plc, London / Foto VBW Rafaela Pröll 2015 DE MUSICAL VAN MICHAEL KUNZE EN SYLVESTER LEVAY DECEMBER 2017 - JANUARI 2018 STADSSCHOUWBURG

Nadere informatie

Airborne Museum. Sainte-Mère-Eglise. Bezoekersgids 6 tot 8 jaar. Bezoek het museum met Albert! Airborne Museum

Airborne Museum. Sainte-Mère-Eglise. Bezoekersgids 6 tot 8 jaar. Bezoek het museum met Albert! Airborne Museum Jouw naam :... Airborne Museum Sainte-Mère-Eglise Jouw voornaam :... Jouw leeftijd :... Airborne Museum 14 rue Eisenhower 50480 Sainte-Mère-Eglise Web : www.airborne-museum.org Bezoek het museum met Albert!

Nadere informatie

Annie van Gansewinkel. Vast

Annie van Gansewinkel. Vast Annie van Gansewinkel Vast 4 Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen De groeten Je krijgt de groeten van je vader. Jim haalt zijn schouders op. Hij blijft tegen de bal schoppen. De bal knalt tegen

Nadere informatie

INHOUD. Inleiding Anne Frank Huis Boijmans Van Beuningen Corpus reis door de mens Gevangenismuseum...

INHOUD. Inleiding Anne Frank Huis Boijmans Van Beuningen Corpus reis door de mens Gevangenismuseum... INHOUD Inleiding...6 1 Anne Frank Huis...8 2 Boijmans Van Beuningen... 10 3 Corpus reis door de mens... 12 4 Gevangenismuseum... 14 5 Beeld en Geluid... 16 6 Museon... 18 7 Museum of the Image, MOTI...

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands La place de la bastille door Leon de Winter

Boekverslag Nederlands La place de la bastille door Leon de Winter Boekverslag Nederlands La place de la bastille door Leon de Winter Boekverslag door een scholier 1671 woorden 14 januari 2002 6,9 81 keer beoordeeld Auteur Genre Leon de Winter Psychologische roman Eerste

Nadere informatie

Samenvatting leerlijn Cultureel Erfgoed Thema Verhalen

Samenvatting leerlijn Cultureel Erfgoed Thema Verhalen Groep 1-2 Project: Symbolische verhalen Twee leeuwen, een paling en een ooievaar. Dat zijn de dieren die op het stadswapen van Den Haag te zien zijn. In dit project gaan de leerlingen op onderzoek naar

Nadere informatie

HOOGLEDE TIJDENS DE EERSTE WERELDOORLOG

HOOGLEDE TIJDENS DE EERSTE WERELDOORLOG HOOGLEDE TIJDENS DE EERSTE WERELDOORLOG 31 juli 1914: ten oorlog! Het is oorlog! Het brandweerkorps wordt snel samengeroepen voor het gemeentehuis. De brandweermannen moeten de jongens gaan waarschuwen

Nadere informatie

7,7. Boekverslag door een scholier 1936 woorden 6 december keer beoordeeld. Thriller & Detective Eerste uitgave 2006 Nederlands

7,7. Boekverslag door een scholier 1936 woorden 6 december keer beoordeeld. Thriller & Detective Eerste uitgave 2006 Nederlands Boekverslag door een scholier 1936 woorden 6 december 2009 7,7 2 keer beoordeeld Auteur Genre Saskia Noort Thriller & Detective Eerste uitgave 2006 Vak Nederlands 1.Waarom heb je dit boek gekozen? Ik heb

Nadere informatie

Wat is de aanleiding tot de Eerste Wereldoorlog? De moord op Frans-Ferdinand van Oostenrijk.

Wat is de aanleiding tot de Eerste Wereldoorlog? De moord op Frans-Ferdinand van Oostenrijk. Werkblad 7 Ω Oorlog en crisis Ω Les : De Eerste Wereldoorlog Het begin van de Eerste Wereldoorlog Rond 900 zijn er twee kampen in Europa. Rusland, Frankrijk en Groot- Brittannië aan de ene kant. Oostenrijk-

Nadere informatie

Liefde is vrij van zichzelf, om te leven voor de ander.

Liefde is vrij van zichzelf, om te leven voor de ander. Liefde is vrij van zichzelf, om te leven voor de ander. HHKalender DEF_2 ct.indd 1 Romantiek in een liefdesbrief 01-06-15 21:37 ROMANTIEK in een liefdesbrief Schrijf een liefdesbrief aan je geliefde. Verwerk

Nadere informatie

HOOFDSTUK 13. Naar het museum. Kies uit: saai knappe felle grappig bekendste. 1 De Nachtwacht is het schilderij van Rembrandt.

HOOFDSTUK 13. Naar het museum. Kies uit: saai knappe felle grappig bekendste. 1 De Nachtwacht is het schilderij van Rembrandt. 215 215 HOOFDSTUK 13 Naar het museum WOORDEN 1 Kies uit: saai knappe felle grappig bekendste 1 De Nachtwacht is het schilderij van Rembrandt. 2 De Nederlandse schilder Van Gogh schilderde vaak met kleuren.

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Wij zijn wegwerpkinderen

Boekverslag Nederlands Wij zijn wegwerpkinderen Boekverslag Nederlands Wij zijn wegwerpkinderen door Thea Beckman Boekverslag door een scholier 1406 woorden 6 oktober 2008 7,6 23 keer beoordeeld Auteur Genre Thea Beckman Jeugdboek Eerste uitgave 1980

Nadere informatie