Nulsituatie Virtuele onderzoeksruimte Archief4all - pijler 1 - Bronnen stand: 2 juni 2008 auteur: Jules Lauwerier, Noortje Schmit.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nulsituatie Virtuele onderzoeksruimte Archief4all - pijler 1 - Bronnen stand: 2 juni 2008 auteur: Jules Lauwerier, Noortje Schmit."

Transcriptie

1 Nulsituatie Virtuele onderzoeksruimte Archief4all - pijler 1 - Bronnen stand: 2 juni 2008 auteur: Jules Lauwerier, Noortje Schmit De pijler Bronnen Kenmerken van de functionaliteit van deze pijler Kenmerken van de functionaliteit van deze pijler zijn: aanbodgericht, ontsluiten van originelen via scans en transcipties, indexen op naam, overzichtslijsten en inventarissen, interactie bij het opbouwen van indexen en bij transcipties, herkenbaarheid van de kwaliteit van het aangebodene waaronder de afkomst (beheerder van de originelen). Welke functionaliteit is bij deze pijler aan de orde? Bij deze pijler draait het vooral om het aanbod: bronnen van archieven én van bijdragen van gebruikers. Bronnen toevoegen is dan ook één van de kenmerkende Web2.0 functionaliteiten. Verder bestaat de functionaliteit vooral uit zoekmechanismen: index-zoeken, index-maken, vrije-tekst-zoeken, overzichtslijsten, meta-zoeken (in meer bestanden tegelijk) etc. Natuurlijk is ook het bekijken van hetgeen gevonden is belangrijk. Dit vereist viewer-functionaliteit: display, in- en uitzoomen, afdrukken, downloaden en opslaan. Vanuit archieven is voor deze laatste functionaliteit ook een betaalmechanisme (online en/of offline) van belang. Al deze zoek-, display- en betaal-functionaliteit is gewone basisfunctionaliteit en niet specifiek Web2.0. Gebruikers moeten niet alleen kunnen bijdragen door uploaden van nieuwe bronnen, maar moeten ook reeds aanwezige informatie kunnen voorzien van meta-informatie (annoteren) en kunnen transcriberen. Tenslotten moeten gebruikers kunnen reageren op aanwezige bronnen (bijv. opmerkingen over slechte/onleesbare scans of technische problemen), meta-informatie (correcties), transcripties en indexen (correcties en aanvullingen) en op elkaars commentaar. Waar vinden we voorbeelden van de functionaliteit die bij deze pijler aan de orde is? Instellingen, zie p.2 Overkoepelende sites, zie p.7 Particuliere initiatieven, zie p.11

2 Instellingen 1. Krantenbank Zeeland Vooralsnog alleen de Zierikzeesche Nieuwsbode van Werkt nog niet helemaal (zoeken op datum levert bijvoorbeeld geen resultaat uit 1844 op) Maar wordt op dit moment nog gevuld. Select en download tool: stukje pagina selecteren (of helemaal) en op downloaden klikken: jpg wordt getoond In de toekomst scan te bestellen.

3 2. Virtuele Studiezaal DenHaag Zoeken via Index. Via ingegeven naam naar alfabetisch-lexicografische range naar gescande index levert datum-range. Via de zoekfunctie op datum (zie hierna) komt uiteindelijk de gezochte informatie in beeld. Bij scrollen herlaadt de pagina. Zoeken met datum: via datum-range naar gescande microfiches die stuk voor stuk bekeken moeten worden. Deze tussenstap met een "microficheoverzicht" is herkenbaar voor vaste gebruikers van studiezalen en microfiches. Voor nieuwe gebruikers is een toelichting noodzakelijk. Technisch is deze tussenstap noodzakelijk omdat de datum-range van elke scan (nog) niet is ingevuld. Gebruikers kunnen hierbij assisteren, maar de user interface is niet intiütief. Er zijn op Internet al enkele gebruikers die voor andere gebruikers "handleidingen" en "tips en trucs" voor het gebruik van de Virtuele Studiezaal Den Haag hebben samengesteld: o.a

4 Virtuele Studiezaal Den Haag - Indexeer akten (Het invulscherm valt grotendeels buiten beeld, gegevens worden achteraf gecontroleerd) 3. Zeeuwen Gezocht Zeeuwen Gezocht is een databestand waarin gezocht kan worden naar vermeldingen van personen in de talrijke bronnen van het Zeeuws Archief. U tikt een naam in en Zeeuwen Gezocht vertelt u in welke bronnen die naam voorkomt. U kunt ook andere zoektermen gebruiken of combinaties daarvan uitproberen. Zeeuwen Gezocht bevat bijna 5,8 miljoen naamsvermeldingen (januari 2008).

5 4. Historische kranten Regionaal Archief Nijmegen Zoekactie op via OCR (Optical Character Recognition) verkregen index. Beperkte zoom-functie. Hele scan is opte slaan via standaard "afbeelding opslaan als" van de browser (rechter-muisknop-menu). Gebruiker moet rekening houden met OCR-fouten. 5. Historische kranten in Regionaal Archief Leiden Zoekfunctie op via OCR verkregen index. Opslaan van deel van de scan. Flexibele zoom-functies. Gebruiker moet rekening houden met OCRfouten. Op Internet is slechts een deel te zien (1953). Op de studiezaal is alles te zien (i.v.m. auteursrechten Leidsch Dagblad).

6 6. Alle Groningers database met gegevens uit de openbare akten van de burgerlijke stand (vanaf 1811) en de oude doop,- trouw- en begraafboeken van vóór 1811 (DTB s). AlleGroningers zal de akten ook laten zien. Regelmatig zullen er nieuwe scans en nieuwe gegevens over Groningers worden toegevoegd. Na de burgerlijke stand en de DTB s zal AlleGroningers worden aangevuld met memories van successie, huwelijkscontracten, notariële akten en andere interessante informatie. Iedereen kan meewerken aan de uitbreiding van de website. Zo kunnen er particuliere gegevensbestanden worden toegevoegd, als ook foto s van Groningers, film en geluid, verhalen, anekdotes en korte scripties. Iedereen kan dit thuis met behulp van de eigen computer aan de website toevoegen.

7 Overkoepelend: 7. Genlias Genealogisch zoeken naar akten Index op virtueel geheel van "alle" akten van de Burgerlijke Stand ongeacht de archiefinstelling waar deze wordt bewaard. Er wordt al jaren volop door vrijwilligers aan de vulling gewerkt. Destijds opgezet door een aantal Rijksarchieven. De site is regelmatig overbelast. Maximum zoekresultaat is begrensd op 500 hits. 8. Digitale Stamboom Index op DTB- en BS-akten In gebruik bij een aantal archieven: Alkmaar, Delft, Eemland, Eindhoven, Noord-Hollands Archief, Leiden, Rotterdam. GEEN meta-zoekactie: op elke site moet de zoekactie herhaald worden. Eigenlijk dus meer doorverwijssite naar archieven met hetzelfde systeem.

8 9. Archieven.nl website met zoekfunctie in inventarissen, indexen op persoonsgegevens, collecties met beeldmateriaal, bijzondere toegangen en archievenoverzichten van meer dan 40 archiefdiensten. Gebaseerd op en gelieerd aan beheersoftware voor archieven. 10. Archiefnet Internetportaal met verwijzingen en links naar alle mogelijke archieven in Nederland, Vlaanderen en de rest van de wereld. Archieven kunnen zichzelf aanmelden om zich te laten opnemen in de databse. Links gaan direct naar de website van het desbetreffende archief of een onderdeel daarvan (collecties). Websites van particuliere initiatieven worden niet opgenomen.

9 11. Thematis erfgoed portaal Zoekfunctie naar bronnen in het virtuele geheel van een 30-tal instellingen (incl. top.archiefplein.nl). Gebaseerd op en gelieerd aan beheersoftware voor archieven. 12. TOP top.archiefplein.nl

10 Toegang op Personen. Zoekfunctie naar akten op basis van personen in het virtuele geheel van een 14-tal instellingen (incl.

11 Particuliere initiatieven: 13. Van Papier naar Digitaal particulier intiatief, gecontroleerde scans, gecontroleerde transcripties, soms betreft het een selectie van akten uit een bron. 14. Digitale Bronbewerkingen Nederland en België Overzicht van digitale bronnen (indexlijsten, transcripties, databases) op WWW of CD-ROM per plaats met hyperlinks.

12 15. Genlias Monitor Zoekdienst voor regelmatige herhaling van zoekvragen in Genlias. Resultaten worden per gemeld en kunnen worden gedownload in diverse formaten (HTML, XLS, GEDCOM). Particuliere gratis service. Ook beschikbaar voor Digitale Stamboom (Digitale Stamboom Monitor) 14. Bidprentinformatiesysteem programma voor het bijhouden van verzamelingen bidprentjes, het doorzoeken ervan voor bijvoorbeeld stamboomonderzoek alsmede uitgebreide functionaliteit voor het toevoegen van gegevens door meerdere mensen, het importeren van bestaande verzamelingen en het exporteren ervan.

13 16. Familieberichten online index op geboorte- huwelijks- en overlijdensadvertenties, bidprentjes e.d. die zich in collecties van particulieren bevinden. Contact leggen met de eigenaar van de betreffende bron is via de site geregeld. In veel gevallen is een scan per te verkrijgen.

Jules Lauwerier. projectleider Virtuele Onderzoeksruimte Archief4all

Jules Lauwerier. projectleider Virtuele Onderzoeksruimte Archief4all Jules Lauwerier projectleider Virtuele Onderzoeksruimte Archief4all proces- en informatiearchitect gemeente Ede genealoog j.lauwerier@erfgoednederland.nl 06-28632612 Agenda Deelpresentatie 1 Inleiding,

Nadere informatie

Stamboomonderzoek !"#$%&'((")*+,)"#-*."#$&'((")/#0)"#12"#.345"6'4/7(* Dit document bevat tips voor de beginnende genealoog.

Stamboomonderzoek !#$%&'(()*+,)#-*.#$&'(()/#0)#12#.3456'4/7(* Dit document bevat tips voor de beginnende genealoog. !"#$!%&'()*+,-*+,./*01**2345''6')7'61* 8889:;;?@;9?A* Stamboomonderzoek!"#$%&'((")*+,)"#-*."#$&'((")/#0)"#12"#.345"6'4/7(* Dit document bevat tips voor de beginnende genealoog. Eén van de doelstellingen

Nadere informatie

Handleiding FOCWA Kennisbank. Kennisbank V 1.0 Remco Jansen

Handleiding FOCWA Kennisbank. Kennisbank V 1.0 Remco Jansen Handleiding FOCWA Kennisbank Kennisbank V 1.0 Remco Jansen 1 Inhoud : Login Loginnaam laten bewaren Zoeken naar FOCWA Kennisbank documenten Taal, Categorie en Subcategorieën Trefwoord Verfijnen van uw

Nadere informatie

Digitaal zoeken naar afbeeldingen

Digitaal zoeken naar afbeeldingen Digitaal zoeken naar afbeeldingen Inleiding Vanaf de Homepage kunt u naar de database van onze Beeldbank op de Atlatissite, door te klikken op het icoon Beeldbanken. Met de Home-knop op de Atlantispagina

Nadere informatie

Bronnen en documenten aan Geni toevoegen Inhoudsopgave

Bronnen en documenten aan Geni toevoegen Inhoudsopgave Bronnen en documenten aan Geni toevoegen Inhoudsopgave Bronnen...2 Feiten op het basis tabblad van een profiel...4 Geen feiten voor relaties...5 Geni documenten...6 Document gegevens...6 Koppelen van documenten

Nadere informatie

Handleiding Stamboomonderzoek

Handleiding Stamboomonderzoek Handleiding Stamboomonderzoek versie 1.0 Een eigen stamboom Steeds meer mensen vinden elkaar in een zelfde interesse: hun stamboom uitzoeken. De aanleiding kan divers zijn: een jubileum, een mooi familieverhaal,

Nadere informatie

Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat

Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat Sdu Advocatensupport Sdu Uitgevers www.scherpinsupport.nl september 2013 1 Inhoudsopgave Overzicht... 3 Converteren banknummers... 3 Rapport maken...

Nadere informatie

Handleiding Shell Card Online Conversie

Handleiding Shell Card Online Conversie Handleiding Shell Card Online Conversie Datum 28 december 2012 Auteur Ruud van Huizen Versie 2.3 Handleiding_Shell_Online_conversie_v2.3 Pagina 1 Inleiding Deze handleiding beschrijft het opzetten en converteren

Nadere informatie

DOOP-, TROUW- EN BEGRAAFBOEKEN. STADSARCHIEF s-hertogenbosch

DOOP-, TROUW- EN BEGRAAFBOEKEN. STADSARCHIEF s-hertogenbosch DOOP-, TROUW- EN BEGRAAFBOEKEN AANWEZIG BIJ HET STADSARCHIEF s-hertogenbosch OVERZICHT ROSMALEN Versie juli 2012 WOORD VOORAF Genealogisch onderzoek in de registers van de burgerlijke stand levert voor

Nadere informatie

Beginnen. met. Genealogie

Beginnen. met. Genealogie Beginnen met Genealogie Wim van t Einde Beginnen met genealogie Veel mensen zijn geïnteresseerd in hun voorouders. Het is voor veel van hen echter lastig om te beginnen. Doordat ze niet weten waar ze

Nadere informatie

HANDLEIDING FORMULIERENDATABASE

HANDLEIDING FORMULIERENDATABASE HANDLEIDING FORMULIERENDATABASE Inlogvenster en eerste scherm Ga in uw browser naar: http://formulier.verseverf.com > U ziet het volgende scherm. Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in: Wanneer u op de

Nadere informatie

Hieronder vindt u informatie over het gebruik van het e-depot en de beschrijvingsoftware.

Hieronder vindt u informatie over het gebruik van het e-depot en de beschrijvingsoftware. Bezoekershandleiding Om u het archiveren van de documenten van uw kerk of classes te vergemakkelijken, heeft het ADC besloten om een e-depot in te richten voor het veilig opslaan van digitale documenten

Nadere informatie

ONLINEADVISEREN.NL ONLINEADVISEREN.NL. Handleiding interactief websysteem ter ondersteuning van online adviseren

ONLINEADVISEREN.NL ONLINEADVISEREN.NL. Handleiding interactief websysteem ter ondersteuning van online adviseren ONLINEADVISEREN.NL Handleiding interactief websysteem ter ondersteuning van online adviseren Handleiding onlineadviseren 120815 Blz. 1 van 17 Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden... 3 3 Algemene functionaliteit...

Nadere informatie

Lees eerst de algemene handleiding Gebruik Collectie Persdocumentatie!

Lees eerst de algemene handleiding Gebruik Collectie Persdocumentatie! Handleiding LexisNexis Nov. 2008_Ahn Lees eerst de algemene handleiding Gebruik Collectie Persdocumentatie! Wendt u voor het gebruik van LexisNexis tot een van de medewerkers van de afdeling Persdocumentatie.

Nadere informatie

Handleiding. CROW Kennisbank. Contentmanagement

Handleiding. CROW Kennisbank. Contentmanagement Handleiding CROW Kennisbank Contentmanagement Inhoudsopgave Inleiding... 2 Hoofdstuk 1 - Navigeren door de inhoudsopgaven... 3 1.1 Indeling inhoudsopgave wijzigen... 3 1.2 Selecteren van titels in de navigatie...

Nadere informatie

Groep aanmaken en beheren

Groep aanmaken en beheren Groep aanmaken en beheren versie December 2014 Om verhalen, foto s e.d. te kunnen toevoegen moet u eerst een groep hebben aangemaakt of van één groep de rechten hebben binnen die groep inhoud te plaatsen.

Nadere informatie

JOBSITE Handleiding (19-01-2010)

JOBSITE Handleiding (19-01-2010) JOBSITE Handleiding (19-01-2010) 19/01/2010 2/22 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 JOBSITE FUNCTIONALITEITEN... 4 JOBSITE: BEZOEKER ZONDER ACCOUNT... 5 HOMEPAGE... 5 BEZOEKERS ZONDER ACCOUNT

Nadere informatie

Snel aan de slag Web Financieel 1.3

Snel aan de slag Web Financieel 1.3 Snel aan de slag Web Financieel 1.3 Snel aan de slag met Web Financieel Dit is een korte handleiding voor het gebruik van Web Financieel. In deze verkorte handleiding worden de schermindeling en belangrijkste

Nadere informatie

Formulieren o.b.v. Vrije Overzichten

Formulieren o.b.v. Vrije Overzichten Formulieren o.b.v. Vrije Overzichten EDUscope Administratie Versie 1.0 19-04-2016 Bergerweg 110 6135 KD Sittard 046-4571830 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 1.1 Formulier toevoegen... 3

Nadere informatie

Handleiding Mooy Logistics Servicedesk

Handleiding Mooy Logistics Servicedesk Handleiding Mooy Logistics Servicedesk Handleiding Mooy Logistics Servicedesk... 1 1. Inloggen... 2 2. Zoeken naar documenten.... 3 3. Downloaden van alle documenten op factuurnummer.... 5 4. Order regels

Nadere informatie

PICASA PICASA. FOTOBEWERKING Een handleiding. 2013 Computertraining voor 50-plussers

PICASA PICASA. FOTOBEWERKING Een handleiding. 2013 Computertraining voor 50-plussers PICASA FOTOBEWERKING Een handleiding 2013 Computertraining voor 50-plussers PC50plus computertrainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.nl PICASA C O M P

Nadere informatie

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD 2014 Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD Inhoud Inleiding... 2 Aanmelden bij office 365 via het portaal.... 2 Het portaal en gebruikers:...

Nadere informatie

Digitaal zoeken naar voorouders in Gemert-Bakel

Digitaal zoeken naar voorouders in Gemert-Bakel Digitaal zoeken naar voorouders in Gemert-Bakel Inleiding Als u gaat zoeken, opent u onze Atlantissite door te klikken op de icoon Personen op onze homepage. Met de Home-knop op de Atlantispagina s keert

Nadere informatie

Inhoud. Endnote X7 Handleiding Mediacentrum maart 2015 Page 2

Inhoud. Endnote X7 Handleiding Mediacentrum maart 2015 Page 2 Inhoud Over Endnote... 3 Endnote installeren... 4 Een library aanmaken... 5 Voordat je begint!... 6 Tussenvoegsels in namen... 6 Referenties invoegen in een Worddocument/Cite while you write... 7 Handmatig

Nadere informatie

Websites aanpassen. Voor iedereen.

Websites aanpassen. Voor iedereen. Websites aanpassen. Voor iedereen. Teksten aanpassen en afbeeldingen toevoegen. Links naar andere pagina s of documenten. Pagina s toevoegen, kopiëren en verplaatsen. Ondersteuning voor meerdere talen.

Nadere informatie

EATON Online-catalogus. Content. Handleiding Ver. 09

EATON Online-catalogus. Content. Handleiding Ver. 09 EATON Online-catalogus Handleiding Ver. 09 Content DE SELECTIEHULPMIDDELEN 3 DE ZOEK FUNCTIE 3 DE PRODUCTGROEPEN BOOM 3 SINGEL SPECIFICATIEBLAD 4 LINK NAAR DE CAD DATA 4 DE STUKLIJSTEN 5 DE SNELCONFIGURATIE

Nadere informatie

Webservice voor data-uitwisseling tussen FysioRoadmap en MRS Software

Webservice voor data-uitwisseling tussen FysioRoadmap en MRS Software Webservice voor data-uitwisseling tussen FysioRoadmap en MRS Software Contents Inleiding...1 Wanneer is het gebruik van de webservice nodig?...2 Welke stappen dienen uitgevoerd te worden om de webservice

Nadere informatie

Handleiding upc artbox

Handleiding upc artbox Handleiding upc artbox Doel artbox Artbox is een hulpmiddel voor het beheren van origineel artwork. Dit kunnen teksten, opgemaakte documenten, video, audio, banners, etc. zijn. Hoe werkt het Het begint

Nadere informatie

Handleiding: FTP Verbinding Opzetten Publicatiedatum: 21-04-10 (versie 1.0) Pagina 1 van 10 pagina s. Handleiding FTP Verbinding Opzetten

Handleiding: FTP Verbinding Opzetten Publicatiedatum: 21-04-10 (versie 1.0) Pagina 1 van 10 pagina s. Handleiding FTP Verbinding Opzetten Pagina 1 van 10 pagina s. Handleiding FTP Verbinding Opzetten Pagina 2 van 10 pagina s. Inleiding Met behulp van deze handleiding kunt u een verbinding tot stand brengen met de FTP server van Centix. Indien

Nadere informatie

Handleiding Picasa. Inleiding Verwijderen, verplaatsen en hernoemen Opzoeken Importeren Selecties maken Opslaan...

Handleiding Picasa. Inleiding Verwijderen, verplaatsen en hernoemen Opzoeken Importeren Selecties maken Opslaan... Handleiding Picasa Inleiding... 2 Verwijderen, verplaatsen en hernoemen... 2 Opzoeken... 2 Importeren... 3 Selecties maken... 3 Opslaan... 3 Markeren... 3 Bewerken... 3 Diavoorstelling... 4 Collage...

Nadere informatie

Documenten scannen met OCR

Documenten scannen met OCR Documenten scannen met OCR Wat betekent OCR eigenlijk? OCR staat voor: "Optical Character Recognition" in het Nederlands optische tekenherkenning. Je kunt er papieren documenten mee scannen, die dan niet

Nadere informatie

Bijzondere functionaliteiten die je niet in de standaard zoekmachine van Google aantreft. Enkele daarvan worden verder in deze handleiding besproken.

Bijzondere functionaliteiten die je niet in de standaard zoekmachine van Google aantreft. Enkele daarvan worden verder in deze handleiding besproken. Google Scholar is een zoekmachine van Google waarmee op eenvoudige wijze wetenschappelijke publicaties gevonden kunnen worden. Het aantal documenten dat in Google Scholar is opgenomen bedroeg medio 2014

Nadere informatie

www.westhoekverbeeldt.be

www.westhoekverbeeldt.be Navigatiebalk: Logo WESTHOEK verbeeldt - home: terugkeren naar de homepagina met een introductie op alle functies Contact / info / help: contactgegevens meer informatie over het project hulp bij veel gestelde

Nadere informatie

Hoe maak ik mijn portfolio?

Hoe maak ik mijn portfolio? Hoe maak ik mijn portfolio? Handleiding bij het aanmaken en invullen van het eportfolio voor medewerkers in de meubel- en interieurbouwbranche Het eportfolio wordt beschikbaar gesteld door het Expertisecentrum

Nadere informatie

LearnOSM. Onderzoek met behulp van veldformulieren. Overzicht van veldformulieren

LearnOSM. Onderzoek met behulp van veldformulieren. Overzicht van veldformulieren LearnOSM Onderzoek met behulp van veldformulieren Bijgewerkt op 2015-08-22 In dit hoofdstuk zullen we zien hoe we de coördinaten van plaatsen kunnen opnemen zonder een GPS. We zullen gereedschap gebruiken,

Nadere informatie

ITware. Itware gebruikershandleiding

ITware. Itware gebruikershandleiding Itware gebruikershandleiding Werking ITware kort samengevat: ITware is een hulpprogramma voor uw webwinkel. Producten kunnen op éénvoudige wijze, al dan niet automatisch, worden geplaatst en onderhouden.

Nadere informatie

DOOP-, TROUW- EN BEGRAAFBOEKEN. STADSARCHIEF s-hertogenbosch

DOOP-, TROUW- EN BEGRAAFBOEKEN. STADSARCHIEF s-hertogenbosch DOOP-, TROUW- EN BEGRAAFBOEKEN AANWEZIG BIJ HET STADSARCHIEF s-hertogenbosch HANDLEIDING EN OVERZICHT Versie mei 2014 WOORD VOORAF Genealogisch onderzoek in de registers van de burgerlijke stand levert

Nadere informatie

Handleiding Bouw uw eigen webshop. Versie: 1.0

Handleiding Bouw uw eigen webshop. Versie: 1.0 Handleiding Bouw uw eigen webshop Auteur: Petra Siebelink Versie: 1.0 Datum: 8/31/2010 INHOUD (FOUT PAGINANUMMERING DOOR VERKORTE VERSIE VAN DEZE HANDLEIDING) 1. INLEIDING... 5 1.1 Inhoud handleiding...

Nadere informatie

Op onze website kunt u op 2 manieren zoeken: Eenvoudig zoeken en Uitgebreid zoeken.

Op onze website kunt u op 2 manieren zoeken: Eenvoudig zoeken en Uitgebreid zoeken. Zoeken op de website van Stadsarchiefdelft.nl Op onze website kunt u op 2 manieren zoeken: Eenvoudig zoeken en Uitgebreid zoeken. Eenvoudig zoeken: - Hier kunt u uw zoekterm ingeven en daarna op zoeken

Nadere informatie

Dames en Heren, leden van de NGV, afdeling Drenthe.

Dames en Heren, leden van de NGV, afdeling Drenthe. Dames en Heren, leden van de NGV, afdeling Drenthe. Uit de enquête van enkele jaren geleden is gebleken dat u graag een actieve opstelling van uw bestuur wilt. Zoals u weet loopt in Drenthe al een aantal

Nadere informatie

Handboek ZooEasy Online Contacten

Handboek ZooEasy Online Contacten Handboek ZooEasy Online Contacten Datum: juni 2012 Versie: 1.04 Inhoudsopgave 1. ONDERHOUD CONTACTEN... 3 1.1. INLEIDING... 3 1.1.1. KOPPELING BASISTABELLEN... 3 1.1.2. KOPPELING ROLLEN EN AUTORISATIES...

Nadere informatie

Mobile Service Request : handleiding voor de melder

Mobile Service Request : handleiding voor de melder Mobile Service Request : handleiding voor de melder bewaard op 30-11-2018 1 1. Meldingen in de Mobile Service Request app (MSR) Opgelet: inloggen kan niet tegelijk in web en app. Een van de twee wordt

Nadere informatie

PRINT CV HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology

PRINT CV HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology PRINT CV HANDLEIDING OTYS Recruiting Technology OTYS RECRUITING TECHNOLOGY WWW.OTYS.NL 29-8-2017 Versie 1.0 2 INHOUD 1 Introductie... 4 1.1 Over Print cv s... 4 1.2 Doel van deze instructie... 4 1.3 Opbouw

Nadere informatie

Invoice Portal. Handleiding

Invoice Portal. Handleiding Invoice Portal Handleiding Inhoud Invoice Portal... 3 Activerings e-mail... 3 Account activeren... 4 Inloggen Invoice Portal... 4 Facturenscherm... 5 Selectiemogelijkheden... 6 Enkelvoudige downloads...

Nadere informatie

Historiana s gebruikershandleiding

Historiana s gebruikershandleiding Historiana s gebruikershandleiding Historiana is een online leeractiviteitenplatform, ontwikkeld door geschiedenisonderwijsgevenden uit heel Europa en daarbuiten. Het doel is om collega s the helpen bij

Nadere informatie

Genealogie voor Beginners. Ik wil mijn familiegeschiedenis onderzoeken. Hoe doe ik dat?

Genealogie voor Beginners. Ik wil mijn familiegeschiedenis onderzoeken. Hoe doe ik dat? O C G L Genealogie voor Beginners O C G Ik wil mijn familiegeschiedenis onderzoeken. Hoe doe ik dat? Even voorstellen: Jo Schiffelers, voorzitter Heemkundevereniging Landgraaf L Systemen en termen Genealogie/Stamboom

Nadere informatie

Bewerkershandleiding ADC archiefservice

Bewerkershandleiding ADC archiefservice Bewerkershandleiding ADC archiefservice Om u het archiveren van de documenten van uw kerk of classes te vergemakkelijken, heeft het ADC besloten om een e-depot in te richten voor het veilig opslaan van

Nadere informatie

Handleiding. CROW Kennisbank. Contentmangement

Handleiding. CROW Kennisbank. Contentmangement Handleiding CROW Kennisbank Contentmangement 4-7-2013 Inhoudsopgave Inleiding... 2 Hoofdstuk 1 - Navigeren door de inhoudsopgaven... 3 1.1 Indeling inhoudsopgave wijzigen... 3 1.2 Selecteren van titels

Nadere informatie

Fuel. Handleiding voor installatie en gebruik

Fuel. Handleiding voor installatie en gebruik Fuel Handleiding voor installatie en gebruik Inhoudsopgave 1. Installatie 2. Gebruik - Windows - Linux / Apple / andere systemen - Een nieuw voertuig aanmaken - Uitgaven 3. Onderhoud - Waarschuwingen -

Nadere informatie

3. Familiegegevens zoeken Rapporten in Aldfaer

3. Familiegegevens zoeken Rapporten in Aldfaer Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 13 Uw voorkennis... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 De schermafbeeldingen... 15 Website... 16 Toets

Nadere informatie

Handleiding. Online Order Entry Website. Door: Datum: Versie:

Handleiding. Online Order Entry Website. Door: Datum: Versie: Handleiding Online Order Entry Website Door: Datum: Versie: 2 Handleiding Online Order Entry Website Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 De OOE... 4 Functionaliteiten... 5 Online Order Entry...

Nadere informatie

Hoofdstuk 5. Accountgegevens Hoofdstuk 6. Contact Mennens Hoofdstuk 7. Uitloggen Mennens Certificaten... 24

Hoofdstuk 5. Accountgegevens Hoofdstuk 6. Contact Mennens Hoofdstuk 7. Uitloggen Mennens Certificaten... 24 Gebruiksaanwijzingen Inhoudsopgave gebruiksaanwijzingen Mennens Certificaten Hoofdstuk 1. Beginnen en inloggen op Mennens Certificaten... 3-1.1 Taal keuze... 3-1.2 Inloggen... 4 Hoofdstuk 2. Het Startscherm

Nadere informatie

Dick Grooters Raadhuisstraat 296 5683 GM Best tel: 0499-392579 e-mail: d.grooters@home.nl. Printen en Scannen

Dick Grooters Raadhuisstraat 296 5683 GM Best tel: 0499-392579 e-mail: d.grooters@home.nl. Printen en Scannen Dick Grooters Raadhuisstraat 296 5683 GM Best tel: 0499-392579 e-mail: d.grooters@home.nl Printen en Scannen Als een nieuwe printer wordt gekocht en onder Windows XP aangesloten zal Windows deze nieuwe

Nadere informatie

In de Metabar staan de navigatiebalk, informatiepagina s en een balk met een zoek- en inlogde gebruikersmenu.

In de Metabar staan de navigatiebalk, informatiepagina s en een balk met een zoek- en inlogde gebruikersmenu. Snel aan de slag met Web Financieel Dit is een korte handleiding voor het gebruik van Web Financieel. In deze verkorte handleiding worden de schermindeling en belangrijkste knoppen uitgelegd. Meer uitleg

Nadere informatie

LAS exporteren leerlinggegevens

LAS exporteren leerlinggegevens LAS exporteren leerlinggegevens Stappenplan 2018/2019 Hoe exporteer ik mijn leerlinggegevens vanuit het leerlingadministratiesysteem (LAS)? Vanuit uw leerlingadministratiesysteem kunt u een UWLR-bestand

Nadere informatie

Beheerdershandleiding ADC archiefservice

Beheerdershandleiding ADC archiefservice Beheerdershandleiding ADC archiefservice Om u het archiveren van de documenten van uw kerk of classes te vergemakkelijken, heeft het ADC besloten om een e-depot in te richten voor het veilig opslaan van

Nadere informatie

Handleiding Koopvaardij Portaal

Handleiding Koopvaardij Portaal Handleiding Koopvaardij Portaal (kvdportaal.nl) Deze handleiding loodst u stap voor stap door de bediening van het portaal heen. 1. Inloggen op Koopvaardij Portaal 2. Werknemer zoeken 3. Arbeidsverhouding

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Afbeeldingen scannen via Intramed OnLine

Hoofdstuk 1 Afbeeldingen scannen via Intramed OnLine Hoofdstuk 1 Afbeeldingen scannen via Intramed OnLine Voortaan kunt u in Intramed OnLine gebruik maken van uw scanner U kunt van deze functionaliteit gebruik maken als u een Basic of Dynamisch account heeft,

Nadere informatie

Handleiding zoeken in de digitale kranten

Handleiding zoeken in de digitale kranten 1. De zoekopdracht: U kunt zoeken op naam, plaats, gebeurtenis, trefwoord, etc. door het typen van één of meerdere woorden. Er wordt exact gezocht op de ingevoerde woorden; er is geen achterliggende index.

Nadere informatie

Voor wat kunnen wij als filmers het gebruiken. Wat heb ik gemaakt

Voor wat kunnen wij als filmers het gebruiken. Wat heb ik gemaakt Welkom Wat gaan we doen Wat is GIMP Hoe kom je er aan Voor wat kunnen wij als filmers het gebruiken Wat heb ik gemaakt Welkom. Vanavond iets vertellen over programma GIMP. Als er tijd over is kijken we

Nadere informatie

Document Management System Aanvullende instructies voor het koppelen van documenten en het raadplegen ervan vanuit boekingen en lijsten.

Document Management System Aanvullende instructies voor het koppelen van documenten en het raadplegen ervan vanuit boekingen en lijsten. Document Management System Aanvullende instructies voor het koppelen van documenten en het raadplegen ervan vanuit boekingen en lijsten. Rel. 90-08 Inaras N.V. WWW.OCTOPUS.BE DOCUMENT MANAGEMENT SYSTEM

Nadere informatie

HANDLEIDING voor het MAKEN EN UPLOADEN van een excelbestand vanuit het bronsysteem ASTRAIA

HANDLEIDING voor het MAKEN EN UPLOADEN van een excelbestand vanuit het bronsysteem ASTRAIA HANDLEIDING voor het MAKEN EN UPLOADEN van een excelbestand vanuit het bronsysteem ASTRAIA naar PERIDOS Inleiding U bent verantwoordelijk voor het al dan niet aanleveren van gegevens aan Peridos. Daarbij

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Berichten en Pagina s 3. Afbeeldingen en video s 4. Weblinks 1. Inloggen 1.1 Inloggen bij Wordpress We starten met het inloggen op je WordPress gebaseerde

Nadere informatie

De volgorde van de hieronder vermelde stappen hoef je niet per definitie te volgen.het zijn de belangrijkste bronnen voor familieonderzoek.

De volgorde van de hieronder vermelde stappen hoef je niet per definitie te volgen.het zijn de belangrijkste bronnen voor familieonderzoek. HET BEGIN Hieronder korte handleiding voor familiegeschiedenis- onderzoek Voor familieonderzoek kunnen verschillende modellen worden gekozen. Zelf vind ik het gemakkelijks om eerst alle rechtstreekse voorvaders

Nadere informatie

Zakelijk Office 365 Snel aan de slag met Zakelijk Office 365 Professional Plus

Zakelijk Office 365 Snel aan de slag met Zakelijk Office 365 Professional Plus Zakelijk Office 365 Snel aan de slag met Zakelijk Office 365 Professional Plus Versie 1.2 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Zakelijk Office 365 voor het eerst gebruiken... 4 2.1 Inloggen op Zelfservice

Nadere informatie

Concept. Google Sites Handleiding

Concept. Google Sites Handleiding Google Sites Handleiding Inhoud Inleiding... 1 Handleiding... 2 Aanmaken Google Site... 2 Aanpassen uiterlijk Google Site... 3 Configureren Google Site... 3 Uitnodigen mede eigenaren, bijdragers en kijkers...

Nadere informatie

BRICONweb voor de club

BRICONweb voor de club BRICONweb voor de club Starten met BW! 3 Aanmelden! 4 Registreren! 4 Club verantwoordelijke! 5 Bestaande club! 5 Nieuwe club aanmaken! 5 Aanmaken wedstrijd! 6 Betekenis icoontjes! 7 Inkorven! 8 Aantallen

Nadere informatie

handleiding voor systeem het Management Drives Management Drives systeem Handleiding

handleiding voor systeem het Management Drives Management Drives systeem Handleiding handleiding voor het Management Drives systeem Management Drives systeem Handleiding Met het Management Drives systeem kunt u onder andere Management Drives vragenlijsten versturen, ontvangen en deze zowel

Nadere informatie

Handleiding. Inhoudsopgave - 1 - Je hebt bij het NHV een code aangevraagd. Je hebt aangegeven een gediplomeerd trainer te zijn.

Handleiding. Inhoudsopgave - 1 - Je hebt bij het NHV een code aangevraagd. Je hebt aangegeven een gediplomeerd trainer te zijn. - 1 - Handleiding Je hebt bij het NHV een code aangevraagd. Je hebt aangegeven een gediplomeerd trainer te zijn. Dit NHV lidmaatschap bestaat uit : toegang tot de database om : alle leeftijdscategorieën,

Nadere informatie

De software kan óf van CD (of USB stick) geïnstalleerd worden op de PC, of van de Concor website.

De software kan óf van CD (of USB stick) geïnstalleerd worden op de PC, of van de Concor website. ConcorZoek programma Korte gebruikershandleiding Versie handleiding: 18 april 2006 Software ontwikkeld door: Wybo Hoekstra Handleiding: Enno van der Velde Beschrijving Met het ConcorZoek programma kan

Nadere informatie

2. Uw muziek beheren in de bibliotheek

2. Uw muziek beheren in de bibliotheek 29 2. Uw muziek beheren in de bibliotheek U heeft nu een aantal nummers in uw itunes-bibliotheek staan. In de bibliotheek kunt u allerlei informatie over deze nummers opslaan. Deze informatie kunt u handmatig

Nadere informatie

Handleiding Op Maat Speler

Handleiding Op Maat Speler Handleiding Op Maat Speler Je kunt op verschillende manieren aan de slag met de Op Maat Speler. Versie 1: je leest niet verder, maar downloadt via www.opmaat-eduware.nl de recentste versie van de Op Maat

Nadere informatie

Eenvoud, kracht en snelheid

Eenvoud, kracht en snelheid OpenIMS Open Informatie Management Server Eenvoud, kracht en snelheid E-mail Management Server Whitepaper Open Informatie Management Server www.openims.com OpenSesame ICT BV www.osict.com Inhoudsopgave

Nadere informatie

Snel aan de slag Web Financieel 1.2

Snel aan de slag Web Financieel 1.2 Snel aan de slag Web Financieel 1.2 Snel aan de slag met Web Financieel Dit is een korte handleiding voor het gebruik van Web Financieel. In deze verkorte handleiding worden de schermindeling en belangrijkste

Nadere informatie

Uw HorecaPro : handleiding

Uw HorecaPro : handleiding Uw HorecaPro : handleiding Als klant van Resto.be, hebt u de mogelijkheid om te reageren op de commentaren van uw klanten. Ook kunt u de informatie en gegevens wijzigen die verschijnen op uw Resto.be pagina

Nadere informatie

Bij ons in de Familie! Valt daar dan wat over te vertellen?

Bij ons in de Familie! Valt daar dan wat over te vertellen? Bij ons in de Familie! O C G L Valt daar dan wat over te vertellen? Hoe doe ik dat dan? Waar leg ik dat dan in vast? En nog belangrijker waar kan ik dat dan vinden? Mag ik doen wat ik wil? Genealogie voor

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Beginnen en inloggen op Safe Site Certificaten Taal keuze Inloggen... 5

Hoofdstuk 1. Beginnen en inloggen op Safe Site Certificaten Taal keuze Inloggen... 5 Pagina 1 van 27 Inhoudsopgave Handleiding Safe Site Certificaten Portal Hoofdstuk 1. Beginnen en inloggen op Safe Site Certificaten... 3-1.1 Taal keuze... 4-1.2 Inloggen... 5 Hoofdstuk 2. Het Startscherm

Nadere informatie

Veel gestelde vragen & zorgen

Veel gestelde vragen & zorgen Workplace @Dongen Veel gestelde vragen & zorgen Waar kan ik bestanden zoals handleidingen vinden? Documenten zijn geordend per groep. Dus zoek je een ICT handleiding, dan kijk je in de groep Digitaal Werken.

Nadere informatie

HANDLEIDING CMS WEBSITE HV & CV QUICK ROL: TEAMLEIDER/TEAMOUDER

HANDLEIDING CMS WEBSITE HV & CV QUICK ROL: TEAMLEIDER/TEAMOUDER HANDLEIDING CMS WEBSITE HV & CV QUICK ROL: TEAMLEIDER/TEAMOUDER Editie 2013 Versie 1.1 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 3 2 INLOGPROCEDURE... 3 2.1 WEDSTRIJDVERSLAG MAKEN...4 2.2 TEAMPAGINA AANPASSEN...7 3

Nadere informatie

Handleiding Planmonitor wonen

Handleiding Planmonitor wonen Handleiding Planmonitor wonen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Systeemeisen 3. Toelichting per onderdeel 3.1 Opstarten en inloggen 3.2 De onderdelen van het venster 3.3 Plannen zoeken 3.3.1 (eenvoudig) zoeken

Nadere informatie

Handleiding website FMS-spaarnwoude.nl

Handleiding website FMS-spaarnwoude.nl Handleiding website FMS-spaarnwoude.nl Alfred Houdijk Webmaster 27-12-2012 Inhoud Inleiding... 2 Wie kan wat op de website... 3 Foto s en filmpjes plaatsen... 4 Copyright... 4 Schrijf een artikel... 5

Nadere informatie

Installatiehandleiding KIK-Lokaal

Installatiehandleiding KIK-Lokaal Installatiehandleiding KIK-Lokaal Vragen over KIK? KIK@KADASTER.NL (088) 183 55 00 WWW.KADASTER.NL/KIK In deze handleiding wordt beschreven aan welke systeemeisen uw PC dient te voldoen en welke handelingen

Nadere informatie

8.1.1 Aanmaken van een nieuwsbrieflijst voor een nieuwsbrief

8.1.1 Aanmaken van een nieuwsbrieflijst voor een nieuwsbrief 8. Nieuwsmanagement Doormiddel van het nieuwsmanagement onderdeel kunt u uw klanten op de hoogte houden van het laatste nieuws, de nieuwste producten of de beste aanbiedingen. U kunt dit in de webshop

Nadere informatie

Genealogie via internet

Genealogie via internet Genealogie via internet voor de beginnende stamboomonderzoeker Heemkundekring Boxtel door Hanneke Meulenaars 15 februari 2005 Doel van de avond Deze avond wordt u als beginnende genealogiebeoefenaar iets

Nadere informatie

Handleiding Online Kennisbank CROW. Contentmanagement

Handleiding Online Kennisbank CROW. Contentmanagement Handleiding Online Kennisbank CROW Contentmanagement Inhoud De Kennisbank van CROW is het online naslagwerk bestaande uit vele relevante CROW kennisproducten op het gebied van infrastructuur, verkeer en

Nadere informatie

Handleiding. Online snelinvoer. Online samenwerken bestuurders. Liesbeth van Woudenberg Woerden, oktober 2015

Handleiding. Online snelinvoer. Online samenwerken bestuurders. Liesbeth van Woudenberg Woerden, oktober 2015 Handleiding Online snelinvoer Online samenwerken bestuurders Liesbeth van Woudenberg Woerden, oktober 2015 handleiding Online Snelinvoer voor uitv. secr. Mijn KHN_oktober 2015 Inhoudsopgave 1 Online nieuwsberichten

Nadere informatie

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0 Schoolwebsite.nu Snel aan de slag met uw website Versie 4.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Inleiding... 3 2 Voor dat u begint... 4 3 Teksten op de website... 6 4 Groepspagina s... 8 5 De groepspagina...

Nadere informatie

Handleiding Faxdiensten

Handleiding Faxdiensten Handleiding Faxdiensten Auteur: Marketing Datum: 01-10-2014 Versie: 2.0 Aantal bladen: 12 Nummer: 1018 2 P a g i n a Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Beheer E-Fax IN- en E-Fax OUT-diensten... 4 3. E-Fax-overzicht...

Nadere informatie

Informatievaardigheden Introductie EndNote

Informatievaardigheden Introductie EndNote Informatievaardigheden Introductie EndNote TU Delft Library Delft University of Technology Challenge the future TU Delft Library HowInformatievaardigheden to find and use scientific / EndNote information

Nadere informatie

Docentenhandleiding. Inhoudsopgave. 1 Wat is Klik & Tik. Het internet op? 2 Doelgroep. 3 Opbouw van het programma. 4 De bediening van het programma

Docentenhandleiding. Inhoudsopgave. 1 Wat is Klik & Tik. Het internet op? 2 Doelgroep. 3 Opbouw van het programma. 4 De bediening van het programma Inhoudsopgave 1 Wat is Klik & Tik. Het internet op? 2 Doelgroep 3 Opbouw van het programma 4 De bediening van het programma 5 De vaardigheden per hoofdstuk 6 Oefenvormen 7 Tips voor de docent 8 Instructiebladen

Nadere informatie

Mobile Service Request : handleiding

Mobile Service Request : handleiding Mobile Service Request : handleiding bewaard op 30-11-2018 1 1. Meldingen in de Mobile Service Request app (MSR) Opgelet: inloggen kan niet tegelijk in web en app. Een van de twee wordt dan automatisch

Nadere informatie

MEDIABIBLIOTHEEK HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology

MEDIABIBLIOTHEEK HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology MEDIABIBLIOTHEEK HANDLEIDING OTYS Recruiting Technology OTYS RECRUITING TECHNOLOGY WWW.OTYS.EU 16-8-2017 Versie 2.0 2 INHOUD 1 Introductie... 4 1.1 Over de Mediabibliotheek... 4 1.2 Doel van deze instructie...

Nadere informatie

Esri Nederland, Januari Instellingen ArcGIS Online Portaal

Esri Nederland, Januari Instellingen ArcGIS Online Portaal Esri Nederland, Januari 2016 Instellingen ArcGIS Online Portaal Inhoud 1. Achtergronden en aanleiding... 3 2. Portaal instellingen... 4 2.1. Eenheden... 4 2.2. (Eigen) Basiskaarten... 5 2.3. BAG Geocoder...

Nadere informatie

Handleiding ADC archiefservice

Handleiding ADC archiefservice Handleiding ADC archiefservice Om u het archiveren van de documenten van uw kerk of classes te vergemakkelijken, heeft het ADC besloten om een e-depot in te richten voor het veilig opslaan van digitale

Nadere informatie

Uw platform voor crowdsourcing

Uw platform voor crowdsourcing Uw platform voor crowdsourcing advertentie Inhoud Hoe werkt het? Kwaliteit verzekerd Hoe kunt u meedoen? 3 5 7 8 Elk archief of museum heeft er mee te maken: grote hoeveelheden foto s of documenten waar

Nadere informatie

HANDLEIDING SPORTLINK CLUB DEELNEMERSLIJSTEN

HANDLEIDING SPORTLINK CLUB DEELNEMERSLIJSTEN HANDLEIDING SPORTLINK CLUB DEELNEMERSLIJSTEN Sportlink Services 28-3-2013 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 2 1.1 De handleiding... 2 1.2 Onvolkomenheden... 2 2. AAN DE SLAG MET DE FUNCTIONALITEIT DEELNEMERSLIJSTEN...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Evidence based logopedie. Bohn Stafleu van Loghum

Gebruikershandleiding Evidence based logopedie. Bohn Stafleu van Loghum Gebruikershandleiding Evidence based logopedie Bohn Stafleu van Loghum Inhoudsopgave 1. Installatie 3 2. Menu Inhoudsopgave 4 3. Voorbeelden van zoekstrategieën 7 4. Afdrukken bestanden 9 2 3 1. Installatie

Nadere informatie

Floorplanner Pro. Backend Handleiding

Floorplanner Pro. Backend Handleiding Floorplanner Pro Backend Handleiding Kort gesteld kun je met een PRO account eenvoudig interactieve plattegronden tekenen en online publiceren. Deze handleiding vertelt je alles over de Floorplanner Pro

Nadere informatie