Groep aanmaken en beheren

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Groep aanmaken en beheren"

Transcriptie

1 Groep aanmaken en beheren versie December 2014 Om verhalen, foto s e.d. te kunnen toevoegen moet u eerst een groep hebben aangemaakt of van één groep de rechten hebben binnen die groep inhoud te plaatsen. In deze handleiding wordt beschreven hoe: een groep kan worden aangemaakt, hoe je gebruikers rechten verleent om ook inhoud te plaatsen binnen de groep, Hoe je je inhoud (verhalen, etc.) beheert Groep toevoegen Om een nieuwe groep toe te voegen moet u ingelogd zijn. Met de menukeuze Groep toevoegen onder kunt u een nieuwe groep aanmaken. Hierna wordt een scherm geopend waarin u alle groepsinformatie kunt plaatsen. De velden met een * zijn velden die verplicht informatie moeten bevatten. Bij de groepsnaam vul je zo compact mogelijk de naam van de groep in. Bij het aanmaken van een groepsnaam wordt automatisch een sub-domein aangemaakt die gelijk is aan de groepsnaam (groepsnaam.mijnstadmijndorp.nl). Tip: Let hierbij op dat je niet een te lange groepsnaam gebruikt, een korte groepsnaam maakt het voor een bezoeker gemakkelijker om rechtstreeks naar de groep te gaan; bijv. via het intypen van de sub-domeinnaam: groepsnaam.mijnstadmijndorp.nl of een-heel-erg-uitgebreidegroepsnaam.mijnstadmijndorp.nl.

2 Onder Logo kan met de knop bestand kiezen de afbeelding met het groepslogo op u pc worden geüpload. Selecteer de afbeelding en klik op de knop uploaden om de afbeelding bij de groep te plaatsen. In het tekstveld Samenvatting kan een verkorte beschrijving van de organisatie worden opgenomen. Deze tekst wordt getoond in het geval de groep in een zoekresultaat of een overzichtspagina voorkomt (lijstweergave pagina). Het is mogelijk om dit veld leeg te laten, op een overzichtspagina wordt dan het eerste paar regels uit Beschrijving getoond. In het tekstveld Beschrijving kan de uitgebreide beschrijving opgenomen worden van de groep. Deze beschrijving wordt getoond bij het uitklappen van de groepsinformatie op de groepspagina.

3 In het veld Contactinformatie kunnen namen en adressen van contactpersonen en organisatie/groep worden geplaatst. Onder adres kan het algemene adres van de groep worden opgenomen. In de velden Website, Facebook, Twitter, Google+ en Pinterest kunnen de webadressen van de groep worden ingevuld. Bij website wordt de website van de groep / organisatie buiten MijnStadMijnDorp bedoeld. Bij Website kan in Titel de naam van de organisatie of groep worden opgenomen. Deze wordt dan als tekst met hyperlink naar de website getoond.

4 Bij Soort groep kan een organisatietype geassocieerd met de groep worden geselecteerd. Een groep behoort bij één van de volgende organisatietypen: Archief-, bibliotheek-, museale -, onderzoeksinstelling, sport-, volkscultuur-, historische vereniging, particulier of overig. Door op het pijltje / driehoekje te klikken verschijnt er een keuzelijst en selecteert u één van de organisatietypen. Bij Trefwoorden kunt u de groep beschrijven in de vorm van trefwoorden (onderwerp / thema). Het invullen van de trefwoorden verhoogt de vindbaarheid van de groep. Het is daarom aan te raden om altijd trefwoorden toe te voegen, maar is niet verplicht. Bij Locatie kunt u de stand- of vestigingsplaats van de groep opnemen. Om een plaats te kunnen selecteren moet er eerst een regio gekozen worden. Hierna verschijnt een lijst met alle plaatsnamen. Selecteer de plaatsnaam in de lijst en klik op de knop Toevoegen. De geselecteerde plaatsnaam wordt dan onder Alle selecties getoond. Ook het toevoegen van een plaatsnaam verhoogt de vindbaarheid van de groep.

5 Onder Bijlagen kunt u bestanden toevoegen aan de groepsinformatie. Dit kunnen tekstdocumenten, maar ook rekenbladen zijn. Tip: Geadviseerd wordt om de tekstbestanden als PDF documenten op te nemen. Hebt u veel informatie, bijv. werkgroepen of beleidsstukken, die u kwijt wilt in de groepsinformatie dan raden wij u aan om dit als bijlage toe te voegen. De bijlages worden dan bij de groepsinformatie getoond. Klik na het invoeren op de knop Opslaan. De groep wordt aangemaakt. Groep beheren Na het aanmaken van de groep kan op de groepspagina de groepsinformatie, de groepsinhoud en de leden van de groep worden beheerd. Het beheren kan via de volgende knoppen: NB: deze knoppen zijn enkel zichtbaar op de startpagina van de groep (webadres: <groepsnaam>.mijnstadmijndorp.nl). Knop: Weergeven Met de knop Weergeven wordt de groepspagina getoond op MijnStadMijnDorp.

6 Knop: Bewerken Onder de knop Bewerken kan de groepsinformatie worden aangepast, maar wordt ook een nieuwe functionaliteit aangeboden: de fotocarrousel. Fotocarrousel: Uitgelicht Met de fotocarrousel wordt een diapresentatie gemaakt van verschillende berichten en collectiestukken op de groepspagina. Om de fotocarrousel te gebruiken moeten er eerst berichten (verhalen, beeldverslagen, nieuws, evenementen, collecties) worden toegevoegd aan de pagina. Als de berichten aangemaakt zijn kunnen ze worden geselecteerd en opgenomen in de carrousel. Klik op de knop Item toevoegen onder het kader Uitgelicht Selecteer de gewenste items en klik op de knop Toevoegen. Is de lijst met items binnen de groep zeer uitgebreid kan er gezocht worden op een woord in de titel of er kan worden gebladerd. Daarnaast is in de kolom Type te zien van welk inhoudstype het geselecteerde item is (inhoudstypen: verhaal, beeldverslag, nieuwsbericht, evenement, collectie en collectiestuk). Na het toevoegen wordt de lijst met items voor de carrousel getoond:

7 De volgorde van de items kan aangepast worden, door op het kruisteken te staan en het item te verslepen naar de gewenste plek in lijst; Verslepen: linkermuisknop ingedrukt houden en met de muis naar de gewenste positie in de rij bewegen. Hierna muisknop loslaten: Het verplaatsen kan ook toegepast worden met behulp van de optie Gewicht van rijen tonen en hierna de volgorde aan te geven:

8 Het is belangrijk om bij iedere wijziging op de knop Opslaan onder aan de pagina te klikken. Knop: Groep Onder Groep kunnen de leden van een groep beheerd worden. Leden zijn alle gebruikers die de groep als favoriet hebben toegevoegd. Een gebruiker moet hiervoor op de knop Toevoegen als favoriet! op de groepspagina hebben aangeklikt: Hieronder een voorbeeld van de pagina Groep : Het is mogelijk om een lid / geïnteresseerde gebruiker rechten te verlenen, bijv. om groepsbeheerder / administrator te worden of om redacteur / moderator te zijn.

9 De redacteuren kunnen wel items aanmaken, verwijderen en reacties beheren, maar kunnen niet bij de groepsinformatie komen. De administrator / groepsbeheerder kan zowel items toevoegen alsook groepsleden beheren en groepsinformatie aanpassen. Klik op de knop bewerken bij een gebruiker om het lidmaatschap van die gebruikers aan te passen. Onder Status kan de gebruiker worden geblokkeerd, in de wachtrij worden geplaatst of worden geactiveerd. De status Wachtrij heeft op dit moment geen toegevoegde waarde. Daarnaast kunnen aan de gebruiker de rollen van administrator of moderator worden toegekend. Na een wijziging moet op de knop Update lidmaatschap worden aangeklikt. Wilt u de gebruiker verwijderen uit de groep kan op de knop verwijderen worden geklikt. NB: Het terugbladeren vanuit deze pagina s moet via de Terug knop in de browser. Beheren inhoud / berichten Alle berichten in de groep zijn per bericht te wijzigen, maar het is ook mogelijk om in één overzicht de berichten te beheren / wijzigen. Klik hiervoor de menu-optie Mijn berichten aan onder het gebruikersmenu:

10 Hierna verschijnt een overzichtspagina met alle content uit de groepen waarvan u groepsbeheerder bent en al uw eigen geplaatste berichten (incl. reacties). Het enige inhoudstype dat hier niet gewijzigd kan worden is collectiestuk (OpenAtlantis). Er kan gezocht worden op titel van een bericht en inhoudstype. Na selectie van één of meerdere berichten kan een gemeenschappelijke bewerking worden uitgevoerd: Verwijderen, Publiceren of Depubliceren. Bij depubliceren wordt het bericht niet meer getoond op de website MijnStadMijnDorp, maar blijft nog wel beschikbaar voor de beheerder/auteur. Het MijnStadMijnDorp Team

Handleiding SpinOffice CRM April 2013

Handleiding SpinOffice CRM April 2013 Handleiding SpinOffice CRM April 2013 Als nieuwe gebruiker van SpinOffice CRM is het van belang een goed beeld te hebben van de mogelijkheden van onze slimme applicatie. SpinOffice voegt een centraal adressenbestand

Nadere informatie

SpinOffice handleiding

SpinOffice handleiding SpinOffice handleiding Als nieuwe gebruiker van SpinOffice CRM is het van belang een goed beeld te hebben van de mogelijkheden van de software. SpinOffice voegt een centraal adressenbestand met documentbeheer

Nadere informatie

Athene handleiding. Inhoudsopgave. 11 april 2013. Versie 10

Athene handleiding. Inhoudsopgave. 11 april 2013. Versie 10 11 april 2013 Athene handleiding Versie 10 Wordt je vraag niet beantwoord in deze handleiding, kijk dan bij de Veelgestelde vragen in de beheeromgeving. Staat je vraag daar niet bij, mail dan naar startpaginanetwerk.nl@sanoma.com.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce Saft Websites Gebruikershandleiding Wordpress icm Woocommerce pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding Liever persoonlijke

Nadere informatie

Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS. digital4u.nl effectief op internet

Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS. digital4u.nl effectief op internet Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS digital4u.nl effectief op internet Inhoudsopgave Algemene handleiding 03 04 04 05 05 06 06 07 07 08 09 11 12 13 15 16 17 Introductie Inloggen Dashboard Berichten

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...5 1.1 Ingelogd blijven...6 1.2 Wachtwoord vergeten...7 2 Applicatie keuzescherm...8 2.1 De beheeromgeving openen...9 3

Nadere informatie

Globale kennismaking

Globale kennismaking Globale kennismaking Kennismaking Tesla CMS 1. Dashboard 2. pagina beheer - pagina aanmaken - pagina aanpassen - pagina verwijderen - pagina seo opties - zichtbaarheid pagina 3. subpagina beheer - subpagina

Nadere informatie

SAN v3. Update document 2010. uitgebracht door OCEN

SAN v3. Update document 2010. uitgebracht door OCEN SAN v3 Update document 2010 uitgebracht door OCEN Inhoudsopgave. Inleiding...3 1 Navigatie...4 1.1 Navigatie: het menu...4 1.2 Navigatie: dashboard...4 1.3 Navigatie: kruimelpad...4 1.4 Navigatie: iconen

Nadere informatie

Papierloos vergaderen met NotuBox Handleiding versie 24 februari 2015 Versie 3.3 van de applicatie voor ios

Papierloos vergaderen met NotuBox Handleiding versie 24 februari 2015 Versie 3.3 van de applicatie voor ios Papierloos vergaderen met NotuBox Handleiding versie 24 februari 2015 Versie 3.3 van de applicatie voor ios NotuBiz Trias III K.P. v.d. Mandelelaan 110 3062 MB Rotterdam Telefoon: 010-789 09 90 E-mail:

Nadere informatie

1 De onderdelen van TYPO3

1 De onderdelen van TYPO3 Nederlandse versie 1.03 Webredactie-MC@tudelft.nl 13 mei 2014 Inhoudsopgave 1 De onderdelen van TYPO3... 3 1.1 De basis... 3 1.1.1 Inloggen... 3 1.1.2 Het hoofdmenu... 3 1.1.3 Pagina-/ Bestandsboom...

Nadere informatie

Van Meijel Supportsysteem

Van Meijel Supportsysteem Van Meijel Supportsysteem Tips voor een optimaal gebruik Auteur: VanMeijel Servicedesk Documentnr: 041840004 Datum: Versie: Documentnr. 29 december 2011 1.06 Van Meijel Automatisering bv Duit 8-8305 BB

Nadere informatie

LTO Noord. Handleiding afdelingswebsite. Datum: 30-10-2012 Versie 5.1

LTO Noord. Handleiding afdelingswebsite. Datum: 30-10-2012 Versie 5.1 LTO Noord Handleiding afdelingswebsite Datum: 30-10-2012 Versie 5.1 Inhoud Inleiding... 3 Basisonderdelen van de website... 4 Internet browser opstarten en de website bekijken... 5 Inloggen in CMS achter

Nadere informatie

Handleiding. Berichten maken in WordPress. juni 2013

Handleiding. Berichten maken in WordPress. juni 2013 Handleiding Berichten maken in WordPress juni 0 Inloggen. Ga naar: www.jouwdomeinnaam.nl/wp-admin. Log hier in met je gebruiksnaam en je wachtwoord. Het dashboard Na het inloggen krijg je eerst het Dashboard

Nadere informatie

Handleiding TYPO3 versie 4.4.x voor het beheren van uw website

Handleiding TYPO3 versie 4.4.x voor het beheren van uw website Handleiding TYPO3 versie 4.4.x voor het beheren van uw website december 2010 1 Inhoudsopgave Inloggen in TYPO3... 3 Algemene informatie... 4 De paginastructuur... 4 Iconen en paginanamen... 4 Het bestandsbeheer

Nadere informatie

Handleiding Dynaweb 4.0 CMS QLiCT. Versie:juli 2014

Handleiding Dynaweb 4.0 CMS QLiCT. Versie:juli 2014 Handleiding Dynaweb 4.0 CMS QLiCT Versie:juli 2014 1 Inhoudsopgave INLOGGEN 4 STARTSCHERM 5 MODULES CMS 6 TAAKBALK 7 PAGINASTRUCTUUR 8 PAGINA ONDER ANDER HOOFDSTUK PLAATSEN 8 AANMAKEN NIEUWE PAGINA 9 NIEUWE

Nadere informatie

LTO Noord. Handleiding afdelingswebsite. Datum: 06-07-2011 Versie 2.0

LTO Noord. Handleiding afdelingswebsite. Datum: 06-07-2011 Versie 2.0 LTO Noord Handleiding afdelingswebsite Datum: 06-07-2011 Versie 2.0 Inhoud Inleiding... 3 Basisonderdelen van de website... 4 Internet browser opstarten en de website bekijken... 5 Inloggen in CMS achter

Nadere informatie

Quick Reference Guide Site beheer SharePoint TU Delft. Bestemd voor Key Users Versie 2.0 Datum 11-06-2012 Eigenaar SSC-ICT FAB SharePoint

Quick Reference Guide Site beheer SharePoint TU Delft. Bestemd voor Key Users Versie 2.0 Datum 11-06-2012 Eigenaar SSC-ICT FAB SharePoint Quick Reference Guide Site beheer SharePoint TU Delft Bestemd voor Key Users Versie 2.0 Datum 11-06-2012 Eigenaar SSC-ICT FAB SharePoint Quick Reference guide site beheer SharePoint TU Delft 1. Introductie

Nadere informatie

WordPress voor kleine bedrijven

WordPress voor kleine bedrijven WordPress voor kleine bedrijven Een fluitje van een cent! Over de auteur Hallo, mijn naam is Mark Botter en ik ontwikkel nu al meer dan 6 jaar websites. In 2007 ben ik afgestudeerd aan een grafische vormgeving

Nadere informatie

HANDLEIDING. WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING

HANDLEIDING. WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING HANDLEIDING WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING Inhoudsopgave Inloggen... 3 Een nieuw bericht plaatsen... 5 Aan een nieuw bericht beginnen... 5 Je bericht bewaren, een

Nadere informatie

Gebruikershandleiding GO app 1.8

Gebruikershandleiding GO app 1.8 Gebruikershandleiding GO app 1.8 Voor raad, staten en bestuur GemeenteOplossingen 2012 1 GO app 1.8 Nieuw in deze versie Vanaf versie 1.8 beschikt de GO app over de mogelijkheid om notities te delen met

Nadere informatie

Handleiding Content Management Systeem Umbraco. Versie 1.2

Handleiding Content Management Systeem Umbraco. Versie 1.2 Handleiding Content Management Systeem Umbraco Versie 1.2 Inhoudsopgave 1. Umbraco tour... 3 1.1 Inloggen in het Umbraco systeem... 3 1.2 De indeling van Umbraco... 3 2. Inhoud van uw website... 5 2.1

Nadere informatie

mijndomein.nl De Basiscursus Websitemaker

mijndomein.nl De Basiscursus Websitemaker mijndomein.nl De Basiscursus Websitemaker iedereen een website deel 1: Structuur en Inhoud - 01-09-2012 mijndomein.nl Basiscursus WEBSITEMAKER Om deze cursus te kunnen volgen moet je: Beschikken over de

Nadere informatie

PERSOONLIJKE INSTELLINGEN...

PERSOONLIJKE INSTELLINGEN... Handleiding Bouwberichten INLEIDING... 1 TOEGANG TOT BOUWBERICHTEN... 2 VASTE SCHERMONDERDELEN... 2 PERSOONLIJKE INSTELLINGEN... 4 NAAM, MAILADRES EN EXCEL-VERSIE... 4 ZOEKFILTERS... 4 EXCEL-RAPPORTAGES...

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van uw nieuwe CMS

Handleiding voor het gebruik van uw nieuwe CMS Handleiding voor het gebruik van uw nieuwe CMS Inhoud (klik op een van onderstaande titels) 1. Toegang tot het CMS 2. Inhoud toevoegen 3. Afbeelding toevoegen 4. Bestand toevoegen 5. Instructie & Vragen

Nadere informatie

Powerd By WBB Design & Advies Dropshippingpagina.nl CMS IZI Services. Handleiding

Powerd By WBB Design & Advies Dropshippingpagina.nl CMS IZI Services. Handleiding Powerd By WBB Design & Advies Dropshippingpagina.nl CMS IZI Services Handleiding versie 1.8 18 oktober 2011 Inhoudsopgave 1 BEHEER UW PRODUCTEN... 4 1.1 CATEGORIEËN BEWERKEN... 4 1.2 PRODUCTEN BEWERKEN...

Nadere informatie

Startersgids iblox. Inhoudsopgave. Hulp bij het opzetten van uw website.

Startersgids iblox. Inhoudsopgave. Hulp bij het opzetten van uw website. Hulp bij het opzetten van uw website. Inhoudsopgave Start met uw website Inloggen vanaf BC dashboard Mail account aanmaken 1. Tab Algemeen 2. Tab Doorsturen 3. Tab E-mailaliassen 4. Tab Automatische beantwoording

Nadere informatie

Bewerk uw eigen Digibordbij boek

Bewerk uw eigen Digibordbij boek Bewerk uw eigen Digibordbij boek Naast de presentatie van schoolboeken in het Digibordbij systeem is het voor leraren ook mogelijk aanpassingen te maken in de digitale boeken. De leraar kan via een aparte

Nadere informatie

Content Management Systeem

Content Management Systeem Handleiding RedSpot Content Management Systeem Cowpunks Online Marketing & Services Pascalweg 6 6662 NX Elst t. 0481 350 618 info@cowpunks.nl www.cowpunks.nl INHOUD Inleiding... 3 Inloggen... 4 Aan de

Nadere informatie

Handboek voor het Drupal content systeem

Handboek voor het Drupal content systeem Handboek voor het Drupal content systeem Versie 007 Datum 19-11-2012 Auteur Tom A. Kooy Handboek voor het Drupal content systeem - Inhoudsopgave Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE 2 INLEIDING 3 OVER HET HANDBOEK

Nadere informatie

Handleiding Management Dashboard

Handleiding Management Dashboard Handleiding Management Dashboard Versie 3.5.0 www.howardshome.com Fultonbaan 30 Telefoon +31 (0)30 6083 540 KvK 20093764 Postbus 1092 Fax +31 (0)30 6083 549 ABN AMRO 54.85.62.202 3430 BB Nieuwegein E-mail

Nadere informatie