Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 24 november 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 24 november 2016"

Transcriptie

1 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 24 november 2016 Soza Uitbesteden indienen experiment Participatiewet De gemeenteraad heeft op 10 november 2015 een motie aangenomen waarin het college opgeroepen wordt experimenten te ontwikkelen voor bijstandsgerechtigden. De Staatssecretaris heeft een conceptbesluit gepubliceerd waarmee twee experimenten mogelijk gemaakt worden. 1. Een experiment waarbij uitkeringsgerechtigden zo weinig mogelijk verplichtingen krijgen. Daartegenover moet altijd een tweede groep uitkeringsgerechtigden een verdubbeling van de reïntegratieverplichtingen staan. 2. Een experiment met een hogere inkomensvrijlating. Om kans te maken om aangewezen te worden voor een experiment, dient een wetenschappelijk onderbouwd voorstel ingediend te worden bij het ministerie. In dit advies is een voorstel opgenomen om hiervoor een externe deskundige in te schakelen. Er wordt uitvoering gegeven aan de motie door een experiment op te stellen inzake de verplichtingen, maar niet inzake de inkomensvrijlating. 1. Er wordt een externe deskundige ingeschakeld om een experimenteervoorstel op te stellen Het experiment zal wel het onderdeel "regelluwe bijstand" bevatten met daarbij de verplichte controlegroep met een verdubbeling van het huidige regime, maar niet het onderdeel inzake de hogere inkomensvrijlating. 2. De kosten worden gedekt vanuit het Programma Sociaal Domein. 3. De gemeenteraad wordt geïnformeerd middels de concept-brief. Saza Uitbreiden impact Vraag Elkaar We hebben een contract voor twee jaar afgesloten met de internet applicatie Vraag Elkaar die een bijdrage kan leveren aan versterken mantelzorgondersteuning en voorkomen van eenzaamheid. De impact kan worden versterkt door het komende jaar zogenaamde Vraag Elkaar café's te laten organiseren, inspiratietours te doen, trainingen te organiseren en extra communicatiemiddelen in te zetten. 1. Er wordt een éénmalige subsidie van ,-- aan Vraag Elkaar toegekend om de impact en de communicatie te versterken. 2. De kosten worden gedekt uit de reguliere middelen voor de WMO (mantelzorg).

2 - 2 - Ont Aanpassing statuten Stichting Ondernemersfonds Centrum Drachten (SOCD) Het SOCD vraagt om aanpassing van de statuten. Er zou mee gewacht worden tot na een evaluatie van het ondernemersfonds. Vanwege een bestuurswisseling is het nodig om eerder een besluit te nemen. Er wordt akkoord gegaan met de statuutwijziging. 25 november 2016 Ont Concept Notitie Reikwijdte en Detailniveau Oostelijke Poort Friese Meren Op 5 juli 2016 zijn voor de realisatie van het project Oudega aan het Water diverse besluiten genomen. Dat betreft ook de start van de milieueffectrapportage (m.e.r.) en bestemmingsplanprocedure. Een m.e.r. wordt voorafgegaan door een Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD). In de NRD is een beschrijving van het initiatief en de onderzoeksopzet voor de m.e.r. opgenomen. De concept NRD moet ter inzage worden gelegd om belanghebbenden de gelegenheid te geven zienswijzen in te dienen. Ook wordt de concept NRD voor advies voorgelegd aan de commissie voor de m.e.r. (Cmer). Dit is een commissie van onafhankelijke deskundigen die een advies geven over de concept NRD en later over de MER. In het OPFM-gebied is ook de ontwikkeling Waterfront Drachten in voorbereiding. Deze ontwikkelingen hebben een samenhang. Om die reden is besloten om een gecombineerde NRD voor Oudega aan het Water en het Waterfront op te stellen. De concept NRD is gereed voor publicatie. 1. Er wordt kennisgenomen van de concept Notitie Reikwijdte en Detailniveau Oostelijke Poort Friese Meren. 2. De concept Notitie Reikwijdte en Detailniveau wordt vrijgegeven voor terinzagelegging. 3. De concept Notitie Reikwijdte en Detailniveau wordt voor advies voorgelegd aan de Cmer. BFA Belastingverordeningen 2017 Jaarlijks worden de leges- en belastingverordeningen met de bijbehorende tarieventabellen aangepast, conform het voorstel zoals opgenomen in de paragraaf lokale heffingen in het beleidsplan. Jaarlijks wordt ook bekeken of de belastingverordeningen zelf nog actueel zijn. In de raadsvergadering van 15 november 2016 wordt nog besloten over een wijziging van de lijkbezorgingsrechten en in december wordt het vgrp in de raad behandeld. Indien de tarieven voor de lijkbezorging en riool hierdoor nog wijzigen, zullen deze in de tarieventabellen worden aangepast. De raad wordt voorgesteld de leges- en belastingverordeningen met de bijbehorende tarieventabellen 2017 uiterlijk 31 december 2016 vast te stellen, conform het raadsvoorstel.

3 - 3 - Saza Opdrachtverlening adviseur kunstopdracht twee stegen Drachten In de Cultuurnota is de ontwikkeling van permanente kunst voor twee stegen in Drachten aangekondigd. Aan Ankie Boomstra is gevraagd een offerte te maken om de hiervoor in te stellen projectgroep kunst voor twee stegen te adviseren en de kunstopdrachten te begeleiden 1. Er wordt een krediet ad ,-- beschikbaar gesteld voor advisering en begeleiding van de kunstopdrachten. 2. De kosten worden gedekt uit de reguliere middelen Beeldende Kunst. Saza Slim Telefoonboek Op 3 mei 2016 heeft uw college ingestemd met het advies over de doorontwikkeling van het Slim Telefoonboek. Nu blijkt dat deze doorontwikkeling aanbesteed had moeten worden. Provinciaal is afgesproken de doorontwikkeling uit te stellen en deze te laten samenvallen met het proces Inkoop Jeugd Het is wel nodig nu een overeenkomst te sluiten over o.a. beheer en onderhoud van het Slim Telefoonboek. Dit kan niet worden uitgesteld. 1. In te stemmen met de overeenkomst Beheer en Onderhoud, Eigenaarschap en Noodzakelijke werkzaamheden Slim Telefoonboek. 2. De burgemeester van de gemeente Leeuwarden, de heer drs. F.J. Crone, volmacht te verlenen om namens de gemeente Smallingerland de overeenkomst te ondertekenen. Saza Betaalbaar stellen gereserveerde middelen Fair Trade Campagne In mei dit jaar heeft het college 7.500,-- beschikbaar gesteld voor de uitvoering van de Fair Trade Campagne. Deze gereserveerde middelen in het Beleidsplan moeten betaalbaar worden gesteld. De gereserveerde middelen voor de Fair Trade Campagne à 7.500,-- worden betaalbaar gesteld. Saza Vaststellen subsidie Stichting Present 2015 De Stichting Present heeft de subsidie over 2015 inhoudelijk en financieel verantwoord. De subsidie kan op basis van deze stukken definitief worden vastgesteld. 1. Er wordt een kennisgenomen van de ingediende stukken. 2. De subsidie over 2015 voor Stichting Present wordt definitief vastgesteld op 7.740,--.

4 Ont Vaststellen prijzen kavels U heeft in juni de grondprijzen voor woningbouwkavels verlaagd. De nieuwe vastgestelde prijzen zijn minimum prijzen. Met deze minimumprijzen wordt gerekend in de grondexploitaties. Voor de daadwerkelijke verkoop is een differentiatie nodig. Naar aanleiding van deze verlaging moeten ook de (gedifferentieerde) verkoopprijzen opnieuw worden vastgesteld. 1. De verkoopprijzen voor woningbouwkavels worden vastgesteld volgens bijgaande prijslijsten. 2. De raad wordt geïnformeerd middels een brief. Ont Vaststelling bestemmingsplan De Tike Master de Jongwei Het ontwerp bestemmingsplan "De Tike - Master de Jongwei" heeft zes weken ter inzage gelegen voor zienswijzen. Er zijn in totaal 3 zienswijzen ingediend. De volgende procedurestap is om het bestemmingsplan ter vaststelling aan de gemeenteraad voor te leggen. 1. Er wordt ingestemd met de welstandscriteria G4a. 2. De welstandscriteria G4a worden ter inzage gelegd voor inspraak. 3. Indien geen inspraakreacties worden ingediend, worden het bestemmingsplan en de welstandscriteria aan de gemeenteraad ter besluitvorming aangeboden. 4. De gemeenteraad wordt voorgesteld in te stemmen met de "Nota beantwoording zienswijzen bestemmingsplan "De Tike-Master de Jongwei". 5. Het ontwerp bestemmingsplan wordt op grond van de ontvangen zienswijzen deels aangepast. 6. De gemeenteraad wordt voorgesteld om het bestemmingsplan "De Tike - Master de Jongwei" gewijzigd vast te stellen. 7. De gemeenteraad wordt voorgesteld géén exploitatieplan vast te stellen voor het bestemmingsplan "De Tike - Master de Jongwei" (op grond van artikel 6.12 lid 2 onder a. van de Wet ruimtelijke ordening). Ont Prestatie-afspraken 2017 met Accolade, WoonFriesland en huurdersvereniging De Bewonersraad Volgens de nieuwe Woningwet moeten gemeente, woningcorporaties en huurdersverenigingen jaarlijks prestatie-afspraken maken over de sociale huurvoorraad. De afspraken voor 2017 met Accolade, WoonFriesland en huurdersvereniging De Bewonersraad zijn gereed voor ondertekening op 28 november Er wordt ingestemd met de prestatie-afspraken 2017 met Accolade, WoonFriesland en De Bewonersraad. 2. De notitie wordt middels een brief ter kennisname aan de gemeenteraad gestuurd. 3. De burgemeester machtigt de wethouder Wonen voor de ondertekening van de prestatie-afspraken.

5 - 5 - Ont Wijzigingsplan Mûntseleane 11 in De Wilgen Het perceel Mûntseleane 11 in De Wilgen heeft de bestemming 'Bedrijf met de aanduiding 'landelijk bedrijf. De nieuwe eigenaars zijn niet voornemens bedrijfsactiviteiten op het perceel uit te voeren en willen daarom de bestemming wijzigen naar Wonen-Woonboerderij. Om dit planologisch mogelijk te maken wordt dit wijzigingsplan in procedure gebracht. 1. Er wordt ingestemd met het ontwerpwijzigingsplan "Mûntseleane 11 in De Wilgen". 2. Er wordt ingestemd met de procedure voor het wijzigingsplan. 28 november 2016 BO Organisatie Paaskermis De organisatie van de Paaskermis is in 2015 en 2016 in handen gegeven aan Kermis Organisatie Buro Henny Sipkema. De paaskermis is een betrekkelijke kleine kermis, waarbij het aan de organisatie is om exploitanten te bewegen om naar Drachten te komen. Het lukt Sipkema om een divers samengestelde kermis te krijgen. De organisatie was naar tevredenheid. Inmiddels moet weer worden begonnen met de voorbereidingen voor de paaskermis voor Geadviseerd wordt hiervoor een overeenkomst aan te gaan met de heer Sipkema. In de overeenkomst is een mogelijkheid tot verlenging met een jaar opgenomen. Ingestemd wordt met het in handen geven van de organisatie van de paaskermis 2017 aan de heer H. Sipkema tegen een pachtsom van ,-- per jaar, met de mogelijkheid tot verlenging met een jaar. Saza Subsidieverzoek documentaire Krabben met verf PenO IKB-regeling 2017 RQB films wil een documentaire maken over de totstandkoming van het project "Van Doesburg Rinsemahuis". Deze documentaire kan op veel verschillende plaatsen gebruikt worden, zowel in Friesland als landelijk. Na realisatie wordt deze film ook vertoond in het Van Doesburg Rinsemahuis. 1. Er wordt een subsidie verstrekt van 1.500,-- in de kosten van realisatie van de documentaire "Krabben met verf'. 2. Dit bedrag wordt gedekt uit de gereserveerde middelen culturele ontwikkelingen. In het cao-akkoord is afgesproken om het Individueel Keuzebudget (1KB) in te voeren. Het LOGA heeft op 24 juni 2016 de definitieve regeling Individueel Keuzebudget vastgesteld.

6 - 6 - Deze regeling wordt bij de invoering van het IKB op 1 januari 2017 als paragraaf 5 onderdeel van het nieuwe beloningshoofdstuk 3 ingevoerd in de CAR-UWO. Naar aanleiding van de Regeling IKB wordt; - een lokale IKB-regeling toegevoegd; - de Regeling Rechtspositie BABS aangepast; - de Regeling Cafetariamodel ingetrokken. 1. De door het LOGA aangekondigde wijzigingen van de arbeidsvoorwaarden in de circulaire van 29 juni 2016 (ECWGO/U ) en van 10 november 2016 (ECWGO/LI ) per 1 januari 2017 op te nemen in de gemeentelijke arbeidsvoorwaardenregeling Smallingerland overeenkomstig de bijlage 1 en 2 + 3, 4 en 5 bij dit voorstel. 2. De lokale IKB-regeling 2017 gemeente Smallingerland wordt, opgenomen in de gemeentelijke arbeidsvoorwaardenregeling Smallingerland, overeenkomstig bijlage De Regeling Rechtspositie Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand 2016 wordt opgenomen in de gemeentelijke arbeidsvoorwaardenregeling Smallingerland, overeenkomstig bijlage 6, waarmee de Regeling Rechtspositie Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand 2000 wordt ingetrokken. 4. De Regeling Cafetariamodel wordt ingetrokken. 5. Concept-besluiten 2, 3 en 4 worden onder voorbehoud van overeenstemming met het GO op 7 december 2017 vastgesteld. Na overeenstemming in het GO zijn de concept-besluiten definitief. Ont Reactienota inloopbijeenkomst herinrichting Kletsterlaan U heeft op 23 juni ingestemd met het voorlopig ontwerp van de Kletsteriaan. Op 12 september 2016 is er een goed bezochte inloopbijeenkomst gehouden. Tijdens de inloop is het ontwerp aan de bewoners gepresenteerd. De reacties van de bewoners zijn genoteerd en opgenomen in een reactienota. De reacties hebben geleid tot enkele aanpassingen van het ontwerp. 1. Er wordt kennisgenomen van de stand van zaken met betrekking tot de herinrichting van de Kietsteriaan Ingestemd wordt met de reactienota zoals die is opgesteld naar aanleiding van de inloopbijeenkomst van 12 september Ingestemd wordt met de aanpassing van het ontwerp naar aanleiding van de inloopbijeenkomst.

7 - 7 - OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders van Smallingerland d.d. 29 november 2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp Alg. 1. Vaststelling openbare besluitenlijst - week ; conform vastgesteld. Saza Vragen raad over pleegzorgvergoedingen In de raad van 24 oktober 2016 is een aantal vragen gesteld over pleegzorgvergoedingen. Hierbij treft u de antwoorden aan op deze vragen. Kennis wordt genomen van de antwoorden op de vragen over pleegzorg. Ont Subsidiebeschikking 2017 Ondernemersfonds De Stichting Ondernemersfonds Drachten heeft de aanvraag voor 2017 ingediend. Er wordt om meer budget gevraagd dan beschikbaar is. 1. Er wordt een subsidie voor 2017 verleend van ,-- zoals opgenomen in de begroting Veranderingen in de situatie van het Ondernemersfonds zoals het budget, zijn onderwerp in de evaluatie. 3. De aanvrager wordt geïnformeerd met bijgevoegde brief. Ont Uitspraak Raad van State bestemmingsplan "Partiële herziening Wonenwerken en werk aan huis" Op 17 maart 2015 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan "Partiële herziening wonen-werken en werk aan huis" vastgesteld. Tegen de vaststelling van het bestemmingsplan is beroep ingesteld door één partij. Op 24 februari 2016 heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State hierover een uitspraak gedaan. 1. Neem kennis van de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State over het ingediende beroep tegen het bestemmingsplan "Partiële herziening Wonen-werken en werk aan huis". 2. De gemeenteraad wordt opnieuw voorgesteld om het besluit te nemen om de regeling voor Wonen-werken en werk aan huis ook voor de wonen-werkenpercelen aan 't Deel te laten gelden. 3. De heer De Jong wordt middels een brief geïnformeerd over het vervolg van de procedure.

8 - 8 - RMS Evaluatie inzamelproef en toekomst inzameling Landelijke doelstellingen geven onder meer aan dat een inwoner van Smallingerland in 2020 maximaal 100 kilo huishoudelijk restafval per jaar mag aanbieden. In de Afvalbeleid visie Smallingerland Koers 2025 staat de ambitie om in 2025 maximaal 25 kilo restafval per persoon te produceren. Om de hoeveelheid restafval te verminderen en de hoeveelheid ingezamelde "grondstoffen" te verhogen hebben we een proef gehouden. In de Afvalstoffenverordening staat dat uw college de dagen, tijden en regels vaststelt voor het ter inzameling bieden van categorieën huishoudelijk afval. Dit is geregeld via de Afvalkalender. Het vaststellen van de data, tijden en regels vereist een besluit van uw college. 1. Er wordt kennis genomen met de inliggende notitie. 2. Er wordt ingestemd met de inzette lijn. 3. De Afvalkalender 2017 voor inzamelwijk 1 t/m 17 wordt vastgesteld. 4. Er wordt inzage gegeven in de bedrijfsvoering aspecten. Soza Kindpakket Smallingerland 2017 De gemeenteraad heeft op 16 februari 2016 het Kindpakket Smallingerland ingesteld. Het doel van het Kindpakket is het stimuleren van participatie van kinderen uit minimagezinnen. In 2016 wordt dit Kindpakket uitgevoerd door afdeling Sociale Zaken. Per 1 januari 2017 wordt de uitvoering overgedragen aan Stichting Kindpakket: een samenwerkingsverband van Stichting Leergeld, Stichting Jeugdsportfonds en Stichting Jeugdcultuurfonds. Vanuit Stichting Kindpakket is het verzoek gekomen de inkomensgrens voor het kindpakket te verhogen naar 120% van het Sociaal minimum. 1. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om in te stemmen met het verhogen van de inkomensgrens voor het kindpakket van 115% naar 120%. 2. Stichting Kindpakket wordt geïnformeerd. 3. Bij instemming wordt de beschikking voor een subsidie van maximaal ,-- met bijbehorende voorwaarden ter vaststelling aan het college aangeboden.

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 28 september 2015

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 28 september 2015 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 41-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 28 september 2015 PenO 1. 1471498 Procedureregeling Functieboek en functie-indeling gemeente Smallingerland 2015 De

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 15 september 2016

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 15 september 2016 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 38-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 15 september 2016 FBI 1. 1753047 Gewijzigde begroting 2016 Stichting Veiligheidszorg Smallingerland Op 21 juni 2016

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 12 januari 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 12 januari 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 3-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 12 januari 2017 Soza 1. 1842169 Brief FSU splitsing vrijwilligersvergoeding / reiskostenvergoeding Het FSU heeft in een

Nadere informatie

Besluit De raad wordt geïnformeerd conform concept-brief.

Besluit De raad wordt geïnformeerd conform concept-brief. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 21-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 18 mei 2017 Saza 1. 1922634 Groot onderhoud binnensportaccommodaties 2017 FBI 2. 1930449 Zaaksysteem Het Sportbedrijf

Nadere informatie

Ont Afrekening Jeugdverkeerstuin en parkeervoorzieningen met Naturij

Ont Afrekening Jeugdverkeerstuin en parkeervoorzieningen met Naturij Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 20-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 8 mei 2014 Ont. 1. 1050793 Afrekening Jeugdverkeerstuin en parkeervoorzieningen met Naturij De verplaatsing van de verkeerstuin

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 22-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 23 mei 2013. FBI 1. 715803 Jaarstukken Servicebureau De Friese Wouden

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 22-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 23 mei 2013. FBI 1. 715803 Jaarstukken Servicebureau De Friese Wouden enlijst B&W Smallingerland - week 22-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 23 mei 2013 FBI 1. 715803 Jaarstukken Servicebureau De Friese Wouden Het Dagelijks Bestuur van het Servicebureau De Friese Wouden legt

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 11 februari Functiewaardering

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 11 februari Functiewaardering Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 7-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 11 februari 2016 Functiewaardering PenO 1. 1581446 Met de invoering van het nieuwe functiehuis is de regeling Organieke

Nadere informatie

Besluit Ingestemd wordt met het principe-akkoord.

Besluit Ingestemd wordt met het principe-akkoord. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 35-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 26 augustus 2014 BO 1. 1142296 Beantwoording twee ingekomen brieven betreffende herhuisvesting watersportverenigingen

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 13-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 25 maart 2013. FBI 1. 635021 Arrest inzake Afvalsturing

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 13-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 25 maart 2013. FBI 1. 635021 Arrest inzake Afvalsturing enlijst B&W Smallingerland - week 13-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 25 maart 2013 FBI 1. 635021 Arrest inzake Afvalsturing Afvalsturing heeft in 2006 een schadeclaim ingediend in verband met het door

Nadere informatie

Besluit 1. Er wordt kennisgenomen van de vergaderstukken. 2. Smallingerland meldt zich af voor de vergadering.

Besluit 1. Er wordt kennisgenomen van de vergaderstukken. 2. Smallingerland meldt zich af voor de vergadering. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 25-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 21 juni 2016 Ont. 1. 1687097 Zienswijze verkoop zorgvastgoed WoonFriesland Woningcorporatie WoonFriesland heeft het

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 49-2012. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 29 november 2012

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 49-2012. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 29 november 2012 enlijst B&W Smallingerland - week 49-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 29 november 2012 BO 1. 552288 Subsidie "Halt in de basisvorming": vaststelling 2011, aanvraag 2013 Halt Noord Nederland heeft een subsidieverzoek

Nadere informatie

Besluit De schrijver ontvangt een brief met daarin de uitleg van ons beleid ten aanzien van het gebruik van de Friese taal.

Besluit De schrijver ontvangt een brief met daarin de uitleg van ons beleid ten aanzien van het gebruik van de Friese taal. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 48-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 29 november 2017 Com. 1. 2058345 Beantwoording brief over gebruikte taal in rouwadvertenties Na de berichtgeving over

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 8 januari 2015

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 8 januari 2015 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 3-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 8 januari 2015 BO 1. 1260795 Vragen van de ChristenUnie over opkomsttijden brandweer De fractie van de ChristenUnie heeft

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 juni 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 juni 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 23-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 1 juni 2017 BO 1. 1937695 Strijdig gebruik A.Th. de Boer en Zn. BV, Jade 34 te Drachten A.TH. de Boer en Zn. BV (verder:

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 24 januari 2013

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 24 januari 2013 enlijst B&W Smallingerland - week 5-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 24 januari 2013 Saza 1. 595391 Bijdrage CTO 2013-2016 ten behoeve van RTC zwemmen Het Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO) Noord

Nadere informatie

Besluit Er wordt ingestemd met verzending van concept-brief aan de gemeenteraad.

Besluit Er wordt ingestemd met verzending van concept-brief aan de gemeenteraad. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 47-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 13 november 2014 Saza 1. 1206117 Brief gemeenteraad uitspraak ECSR Vanaf 2013 geven wij uitvoering aan de noodopvangregeling.

Nadere informatie

Aanleiding De bouw van een nieuwe gymzaal in de Folgeren is aanbesteed. Het werk kan worden gegund.

Aanleiding De bouw van een nieuwe gymzaal in de Folgeren is aanbesteed. Het werk kan worden gegund. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 17-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 21 april 2016 Saza 1. 1634474 Gunning nieuwbouw gymzaal De Folgeren De bouw van een nieuwe gymzaal in de Folgeren is

Nadere informatie

Aanleiding Op 21 december a s. is er een Aandeelhoudersvergadering van de HuisVuilCentrale (HVC) in Alkmaar.

Aanleiding Op 21 december a s. is er een Aandeelhoudersvergadering van de HuisVuilCentrale (HVC) in Alkmaar. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 50-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 13 december 2016 FBI 1. 1819601 Aandeelhoudersvergadering HVC Op 21 december a s. is er een Aandeelhoudersvergadering

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 4-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 16 januari 2014

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 4-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 16 januari 2014 enlijst B&W Smallingerland - week 4-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 16 januari 2014 Ont. 1. 958914 Omgevingsvergunning verbouw showroom tot bedrijfswoning De Kolken 56 te Drachten Het college heeft op

Nadere informatie

Probleemstelling Ter vervanging van de huidige afgeschreven klepelmaaier is de aanschaf van een nieuwe klepelmaaier nodig.

Probleemstelling Ter vervanging van de huidige afgeschreven klepelmaaier is de aanschaf van een nieuwe klepelmaaier nodig. enlijst B&W Smallingerland - week 13-2010 Afd. Nr. Onderwerp 24 maart 2010 RMS 1. Aanschaf tractor nr. 32 (Openbare Werken) Ter vervanging van de huidige tractor (nr.32 uit 1998) is de aanschaf van een

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 3 april FZ Werkplek apparatuur

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 3 april FZ Werkplek apparatuur Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 14-2018 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 3 april 2018 FZ 1. 2142296 Werkplek apparatuur Gedurende de afgelopen periode zijn er diverse adviezen ingediend over

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 5 januari FBI Productenraming 2016

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 5 januari FBI Productenraming 2016 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 1-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 5 januari 2016 FBI 1. 1550257 Productenraming 2016 Het vaststellen van de Productenraming 2016 is een wettelijke plicht

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland week 33-2012. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 augustus 2012. Ont. 1. 489601 Duurzame evenementen

Besluitenlijst B&W Smallingerland week 33-2012. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 augustus 2012. Ont. 1. 489601 Duurzame evenementen enlijst B&W Smallingerland week 33-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 9 augustus 2012 Ont. 1. 489601 Duurzame evenementen In de nota Duurzame Ontwikkeling is vastgesteld dat wij evenementen gaan uitvoeren

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 6-2010. Afd. Nr. Onderwerp. 8 februari 2010

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 6-2010. Afd. Nr. Onderwerp. 8 februari 2010 enlijst B&W Smallingerland - week 6-2010 Afd. Nr. Onderwerp 8 februari 2010 BO 1. Beslissing op bezwaarschrift Stimuleringsregeling Duurzaamheid Pu. 2. Benoeming De subsidie is vastgesteld op nihil, omdat

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 juli 2018

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 juli 2018 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 28-2018 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 9 juli 2018 Soza 1. 2190089 Begrotingswijziging GR SW Fryslân 2018 In het Dagelijks Bestuur van de GR SW Fryslân van

Nadere informatie

Besluit Er wordt ingestemd met het raadsvoorstel.

Besluit Er wordt ingestemd met het raadsvoorstel. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 46-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 7 november 2014 FBI/ OW 1. 1197346 Concept Gemeentelijk Rioleringsplan 2015-2018 Eens per vier jaar wordt het gemeentelijk

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W- vergadering d.d. 8 mei 2012

Openbare besluitenlijst B&W- vergadering d.d. 8 mei 2012 Burgemeester Röell 12CV000171 Benoeming tot buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand (trouwambtenaar) De heer A.R. Stolk benoemen tot buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand voor de periode als

Nadere informatie

Besluit Het tarief in de tarieventabel, behorende bij de Legesverordening 2018, Titel 1, Hoofdstuk 3 Rijbewijzen onder te wijzigen in: 39,40.

Besluit Het tarief in de tarieventabel, behorende bij de Legesverordening 2018, Titel 1, Hoofdstuk 3 Rijbewijzen onder te wijzigen in: 39,40. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 49-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 1 december 2017 P.&O 1. 2060969 Wijziging CAR-artikel: loopbaanadvies De uitwerking van de Cao Gemeenten 2017-2019 is

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 6-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 4 februari 2014. BO 1. 977868 Verzoekschrift m.b.t.

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 6-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 4 februari 2014. BO 1. 977868 Verzoekschrift m.b.t. enlijst B&W Smallingerland - week 6-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 4 februari 2014 BO 1. 977868 Verzoekschrift m.b.t. herziening De teamleider van Bewonersbelang "De Trisken" doet het verzoek om het besluit

Nadere informatie

Probleemstelling Stichting Beeldende Kunst Friesland heeft haar jaarstukken over het jaar 2011 aangeboden.

Probleemstelling Stichting Beeldende Kunst Friesland heeft haar jaarstukken over het jaar 2011 aangeboden. enlijst B&W Smallingerland - week 15-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 4 april 2013 OW 1. 642093 Invoering "Mobiel Parkeren" Het betaald parkeren in Drachten wordt op straat geregeld door gebruik te maken

Nadere informatie

VERSLAG COLLEGEVERGADERING D.D. 3 NOVEMBER 2015

VERSLAG COLLEGEVERGADERING D.D. 3 NOVEMBER 2015 VERSLAG COLLEGEVERGADERING D.D. 3 NOVEMBER 2015 Aanwezig: burgemeester Hans Janssen, wethouders Ina Batenburg, Sjef Verhoeven en Peter Smit en gemeentesecretaris Ineke Depmann BESPREEKPUNTEN Vaststelling

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 27 maart 2015

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 27 maart 2015 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 14-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 27 maart 2015 Ont. 1. 1327691 Voorontwerp-bestemmingsplan "De Tike - Master de Jongwei" Op 11 oktober 2012 is door het

Nadere informatie

Raadsvoorstel Start m.e.r.-procedure windpark Spinder

Raadsvoorstel Start m.e.r.-procedure windpark Spinder 150714-44-RUI-01 Raadsvoorstel start MER procedure Spinder_crdv 1 Raadsvoorstel Start m.e.r.-procedure windpark Spinder Aanleiding Stichting MOED heeft een verzoek om herziening van het bestemmingsplan

Nadere informatie

Probleemstelling De GGD heeft voor 2012 een offerte uitgebracht voor de voor de uitvoering van Triple P activiteiten in onze gemeente.

Probleemstelling De GGD heeft voor 2012 een offerte uitgebracht voor de voor de uitvoering van Triple P activiteiten in onze gemeente. enlijst B&W Smallingerland - week 9-2012 Afd. Nr. Onderwerp 27 februari 2012 BO 1. Aanwijzen adviseur verzoeken om nadeelcompensatie Er zijn naar aanleiding van de herinrichting van de Stationsweg en de

Nadere informatie

Besluit Ingestemd wordt met de tekst van het voorliggende concept-verkeersbesluit. Subsidieverzoek renovatie gemeentelijk monument

Besluit Ingestemd wordt met de tekst van het voorliggende concept-verkeersbesluit. Subsidieverzoek renovatie gemeentelijk monument enlijst B&W Smallingerland - week 28-2011 Afd. Nr. Onderwerp 7 juli 2011 Ont. 1. Verkeersbesluit maatregelen bouw tijdens bouw Raadhuisplein Voor de bouw van het project Raadhuisplein is het noodzakelijk

Nadere informatie

Gewijzigde vaststelling '4e herziening bestemmingsplan Buitengebied gemeente Dalfsen, Plattelandswoningen'.

Gewijzigde vaststelling '4e herziening bestemmingsplan Buitengebied gemeente Dalfsen, Plattelandswoningen'. Raadsvoorstel Status: Besluitvormend Agendapunt: 12 Onderwerp: Gewijzigde vaststelling '4e herziening bestemmingsplan Buitengebied gemeente Dalfsen, Plattelandswoningen'. Datum: 22 juli 2014 Portefeuillehouder:

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 20 DECEMBER 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 20 DECEMBER 2016 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 20 DECEMBER 2016 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Rikus Jager De heer Klaas Smidt; de heer Erik van Schelven; de heer Homme Geertsma

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 20-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 8 mei 2013. OW 1. 666196 Vervangen koelmachine archief K1

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 20-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 8 mei 2013. OW 1. 666196 Vervangen koelmachine archief K1 enlijst B&W Smallingerland - week 20-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 8 mei 2013 OW 1. 666196 Vervangen koelmachine archief K1 De koeling in het archief K1 geeft al geruime tijd problemen. Doorgaan met

Nadere informatie

B&W besluitenlijst Vergadering burgemeester en wethouders, nr. 5, 5 februari 2008

B&W besluitenlijst Vergadering burgemeester en wethouders, nr. 5, 5 februari 2008 B&W besluitenlijst Vergadering burgemeester en wethouders, nr. 5, 5 februari 2008 Aanwezig: Voorzitter: Secretaris: Wethouder: Wethouder: Aukje Boer, loco Janneke Louisa-Muller Jan Burger Henk Muis Algemeen

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr.

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 1-2015 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 2-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 6 januari 2015 Ont. 1. 1262877 Parkeren Kiryat Onoplein - blauwe

Nadere informatie

Vaststelling subsidie kwaliteitsimpuls peuterspeelzalen

Vaststelling subsidie kwaliteitsimpuls peuterspeelzalen enlijst B&W Smallingerland - week 13-2012 Afd. Nr. Onderwerp 22 maart 2012 Saza 1. Vaststelling subsidie kwaliteitsimpuls peuterspeelzalen In het kader van een kwaliteitsimpuls peuterspeelzalen is in 2011

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 23.O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 23.O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 23.O (06-06-2017) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BenW week

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 48-2015. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 19 november 2015

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 48-2015. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 19 november 2015 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 48-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 19 november 2015 BO 1. 1514593 Subsidie Halt in de basisvorming: vaststelling 2014, aanvraag 2016 Net als in de voorgaande

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 14 november 2013

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 14 november 2013 enlijst B&W Smallingerland - week 47-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 14 november 2013 PenO 1. 909460 Halfjaarlijkse toetsing oktober 2013 norm ISO 9001: 2008 Het toetsingsrapport van de halfjaarlijkse

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 22 MEI 2018

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 22 MEI 2018 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 22 MEI 2018 Aanwezig: Afwezig: Wnd. burgemeester Van Vliet-, de wethouders Luyckx en Struijlaart, secretaris Schadé en locosecretaris

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 11 oktober 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 11 oktober 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 42-2017 11 oktober 2017 Ont. 1. 2015854 Beantwoording vragen ChristenUnie over fietspad Postlaan/Biskopswei In mei 2017 heeft ChristenUnie vragen gesteld

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 2 februari Fryslân Hartveilig

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 2 februari Fryslân Hartveilig Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 6-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 2 februari 2017 Saza 1. 1849566 Fryslân Hartveilig Op 26 oktober 2016 heeft Fryslân Hartveilig in een gesprek gevraagd

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST

OPENBARE BESLUITENLIJST VERGADERING College van Burgemeester en s DATUM 3 November 2015 TIJDSTIP 9:30 uur Aanwezig zijn: L.M. Driessen-Jansen Burgemeester H. Romeijn Gemeentesecretaris M.H. van der Eng C.J.M.W. Wassenaar J.J.F.M.

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Achterdijk 37 Odijk' Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Achterdijk 37 Odijk' Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 26-10-2017 17-082 Onderwerp Aan de raad, Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Achterdijk 37 Odijk Gevraagde beslissing 1. Het bestemmingsplan Achterdijk 37 Odijk

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 47. O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 47. O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 47. O (20-11-2018) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BW week 46.O

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 juni FZ Regeling apparatuur

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 juni FZ Regeling apparatuur Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 24-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 9 juni 2017 FZ 1. 1941173 Regeling apparatuur Op 24 juni 2014 is de regeling apparatuur met de concept-overeenkomsten

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan partiële herziening Dorp Odijk 2012, snippergroen

Raadsvergadering. Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan partiële herziening Dorp Odijk 2012, snippergroen RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 23 juni 2016 16-042 Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan partiële snippergroen Aan de raad, Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan partiële snippergroen Gevraagde

Nadere informatie

Collegevoorstel RUIMTELIJKE ONTWIKKELING. Ja, zonder beperkingen Veelzijdige stad in het groen

Collegevoorstel RUIMTELIJKE ONTWIKKELING. Ja, zonder beperkingen Veelzijdige stad in het groen Collegevoorstel RUIMTELIJKE ONTWIKKELING Reg.nr. 2012/3128 B&W d.d. 15-5-2012 Openbaar Programma Ja, zonder beperkingen Veelzijdige stad in het groen DT d.d. OR d.d. B&W d.d. OR d.d. Raad Raadsdocumenten

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 3 mei 2016 Aanwezig: burgemeester Horselenberg (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede loco-gemeentesecretaris

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Datum : 22 december 2015 10.00 15.00 uur Aanwezig : Dhr. G.F. Naafs Mevr. Drs. M.J.T.H. Havekes Dhr. J.J.W. van Dongen (D66) Dhr. H. Veldhuizen (CDA) Dhr. J.A.

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 25 februari OW Deltaprogramma 2013

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 25 februari OW Deltaprogramma 2013 enlijst B&W Smallingerland - week 9-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 25 februari 2013 OW 1. 621705 Deltaprogramma 2013 Het Deltaprogramma levert in 2014 voorstellen voor deltabeslissingen, waarover het

Nadere informatie

1. VVH Beslissing op bezwaar Van Haestrechtstraat te Goirle

1. VVH Beslissing op bezwaar Van Haestrechtstraat te Goirle 1. VVH Beslissing op bezwaar Van Haestrechtstraat te Goirle Er zijn bezwaren ingediend tegen de weigering aan aanvrager een omgevingsvergunning te verlenen voor het kappen van een populier op de locatie

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 25 juli 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 25 juli 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 36-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 25 juli 2017 Pu. 1. 1978908 Last onder dwangsom strijdig gebruik bestemmingsplan Clubhuis MC Blackguards Op 16 juni

Nadere informatie

Probleemstelling Het vergaderschema voor b en w 2012 is gereed gemaakt.

Probleemstelling Het vergaderschema voor b en w 2012 is gereed gemaakt. enlijst B&W Smallingerland - week 2-2012 Afd. Nr. Onderwerp 6 januari 2012 Com. 1. Verspreiding Breeduit Eind november is een kleine enquête over de bezorging van Breeduit gehouden. De resultaten van deze

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 november Ont Friese Retailaanpak

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 november Ont Friese Retailaanpak Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 46-2018 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 9 november 2018 Ont. 1. 2248438 Friese Retailaanpak Op 23 mei 2017 zijn de uitkomsten van het Friese koopstromenonderzoek

Nadere informatie

E.G.M. van den Boom / juli 2017

E.G.M. van den Boom / juli 2017 steller telefoonnummer email Agendapunt commissie: 3.1 E.G.M. van den Boom 3665 Evelien.van.den.Boom@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 120977/239451 6 juli 2017 portefeuillehouder

Nadere informatie

Vaststelling bestemmingsplan "Delden-Noord, herziening Peperkampweg"

Vaststelling bestemmingsplan Delden-Noord, herziening Peperkampweg Aan de raad, Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan "Delden-Noord, herziening Peperkampweg" Voorstel: 1. Geen exploitatieplan vaststellen 2. De zienswijzen zoals omschreven en afgewogen in de "Zienswijzennotitie

Nadere informatie

Vaststellen besluitenlijst ( ) De besluitenlijst van de besluitvormende raadsvergadering van 15 november 2018.

Vaststellen besluitenlijst ( ) De besluitenlijst van de besluitvormende raadsvergadering van 15 november 2018. nieuwkoop Agenda Besluitvormende raadsvergadering Datum Tijd 13 december 2018 20:00 uur Locatie Voorzitter Raadszaal Nieuwveen Frans Buijserd IIIIIIIIIIIIIIIIHIIIIIIII G181230 1 Opening 2 Vaststellen agenda

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 november 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 november 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 44-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 1 november 2017 FBI 1. 2028998 Vaststelling procedure beveiligingsincidenten en datalekken Een goede opvolging van beveiligingsincidenten

Nadere informatie

Besluit Er wordt ingestemd met het gewijzigde raadsvoorstel en bijbehorende stukken.

Besluit Er wordt ingestemd met het gewijzigde raadsvoorstel en bijbehorende stukken. enlijst B&W Smallingerland - week 36-2011 Afd. Nr. Onderwerp 6 september 2011 Saza 1. Aanvraag subsidie onderwijsprogramma's 2012 De VSV-convenanten 2008-2011 worden met één jaar verlengd. De contactschool

Nadere informatie

LIJST OPENBARE BESLUITEN Vergadering Burgemeester en Wethouders op 17 juni 2008

LIJST OPENBARE BESLUITEN Vergadering Burgemeester en Wethouders op 17 juni 2008 LIJST OPENBARE BESLUITEN Vergadering Burgemeester en Wethouders op 17 juni 2008 08.0476 Tussenrapportage uitvoering Kadernota Leids Sportbeleid 2006-2010. De gemeenteraad heeft op 28-2-2006 de Kadernota

Nadere informatie

Besluit Het bezwaar wordt gegrond verklaard en er wordt een vergoeding in de proceskosten toegekend van 472,--.

Besluit Het bezwaar wordt gegrond verklaard en er wordt een vergoeding in de proceskosten toegekend van 472,--. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 40-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 26 september 2014 BO 1. 1166786 Bezwaarschrift op besluit WOB-verzoek Gevraagd was om aanstellings- en benoemingsbesluiten

Nadere informatie

Voorstel aan de gemeenteraad

Voorstel aan de gemeenteraad Voorstel aan de gemeenteraad Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Eerste herziening bestemmingsplan Drechterland Zuid RTG: 12-10-2015 Raadsvoorstel: 22-9-2015, nr. 2015-53 Portefeuillehouder: Programma:

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 46. O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 46. O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 46. O (13-11-2018) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BW week 45.O

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 maart 2016

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 maart 2016 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 9-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 1 maart 2016 Saza 1. 1596744 Voorbereidingskrediet uitbreiding scholen Oudega en Drachtstercompagnie Door de scholenfusies

Nadere informatie

Car-UWO-wijzigingen als gevolg van het IKB.

Car-UWO-wijzigingen als gevolg van het IKB. Week 50 13 december 2016 Vernietigingslijsten archiefbescheiden 2016. Portefeuillehouder Harry Oosterman Akkoord gaan met het vernietigingsvoorstel voor archiefbescheiden die in 2016 vernietigd moeten

Nadere informatie

ADVIESNOTA GEMEENTE SOEST

ADVIESNOTA GEMEENTE SOEST ADVIESNOTA GEMEENTE SOEST Steller advies: Zaaknummer Afdeling: Datum: O. de Man 1891268 Ruimte 27-10-2017 Onderwerp: Ontwerpbestemmingsplan Soesterengweg 6 zenden aan de raad ter vaststelling. Voorstel

Nadere informatie

Gelet op het collegebesluit van 22 januari 2019, gelet op de Wet ruimtelijke ordening en het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht;

Gelet op het collegebesluit van 22 januari 2019, gelet op de Wet ruimtelijke ordening en het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht; venlo Raadsvoorstel GEMEENTEBESTUUR onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Vilgert 47 Velden' raadsnummer 2019 14 collegevergadering d.d. 22-01-2019 raadsvergadering d.d. 27-02-2019 fatale termijn programma

Nadere informatie

Vergadering Burgemeester en Wethouders

Vergadering Burgemeester en Wethouders GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 50. O (11-12-2018) Besluitenlijst College Burgemeester en Wethouders Datum 11-12-2018 Tijd 9:00-12:30 Locatie Voorzitter Aanwezigen

Nadere informatie

Nr. Afdeling Zaak Poho Onderwerp Samenvatting Advies Besluit BP 0.1 Secretaris B&W besluitenlijst 1 nov. 2016

Nr. Afdeling Zaak Poho Onderwerp Samenvatting Advies Besluit BP 0.1 Secretaris B&W besluitenlijst 1 nov. 2016 Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders. Dinsdag 8 november 2016 om 9.30 uur in de kamer van de burgemeester, gemeentehuis te Neerijnen Aanwezig: Nr. Burgerparticipatie Burgemeester

Nadere informatie

Voorstel aan college van Burgemeester en Wethouders

Voorstel aan college van Burgemeester en Wethouders Openbaar Registratienummer: 229134 Portefeuillehouder: De heer P. de Koning Datum voorstel: 5 oktober 2016 Afdeling: BV P&O agendapunt 2 Niet openbaar, want ook toelichten in paragraaf communicatie Onderwerp/Titel:

Nadere informatie

Verzoek wijziging bestemmingsplan Bedrijventerreinen t.a.v. bedrijfswoningen Duistereweg-Nanningaweg te Oosterwolde

Verzoek wijziging bestemmingsplan Bedrijventerreinen t.a.v. bedrijfswoningen Duistereweg-Nanningaweg te Oosterwolde Week 47 22 november 2016 Prestatieafspraken Woonzorg Nederland 2017. Sierd de Boer 1. In te stemmen met de prestatieafspraken 2017, overeengekomen met: Woonzorg Nederland en bewonerscommissie Compagnonshaven

Nadere informatie

Burgemeester en wethouders

Burgemeester en wethouders Burgemeester en wethouders Besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders van Gemeente Leerdam d.d. 18 december 2018 Aanwezig: Burgemeester T.P.J. Bruinsma Wethouder T. Meijdam Wethouder

Nadere informatie

Combinatie van voorgaande redenen, te weten actie vanuit eerder besluit en externe wet- en regelgeving.

Combinatie van voorgaande redenen, te weten actie vanuit eerder besluit en externe wet- en regelgeving. SAMENVATTING RAADSVOORSTEL CASENUMMER BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORT. HOUDER 11G200528 418777 / 418777 ONDERWERP P. Neuteboom BP Br Vaststellen Bestemmingsplan en Beeldkwaliteitplan Expo Business parc

Nadere informatie

Besluit Het Sociaal Jaarverslag 2015 wordt vastgesteld.

Besluit Het Sociaal Jaarverslag 2015 wordt vastgesteld. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 26-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 23 juni 2016 Ont. 1. 1696774 Parkeervergunningen DSW Voor de voorbereiding van de DSW zijn parkeervergunningen nodig.

Nadere informatie

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 31 oktober 2017 Agendapunt Open-

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 31 oktober 2017 Agendapunt Open- Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 31 oktober 44/2.01 BW17.0495 44/2.06 BW17.0427 Beantwoording college van de schriftelijke ronde van de algemene beschouwingen in 1e termijn bij de begroting 2018.

Nadere informatie

Van 6 november 2012 openbaar

Van 6 november 2012 openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 30 oktober 2012. Advies Akkoord. BW-005130 2 Onderwerp Verder doorvoeren van de Kanteling in de Wmo. I Advies Aan de raad voorstellen: 1. Instemmen met de

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 4-2012. Afd. Nr. Onderwerp. 19 januari 2012. Saza 1. Implementatie Zorgspoor

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 4-2012. Afd. Nr. Onderwerp. 19 januari 2012. Saza 1. Implementatie Zorgspoor enlijst B&W Smallingerland - week 4-2012 Afd. Nr. Onderwerp 19 januari 2012 Saza 1. Implementatie Zorgspoor In 2011 heeft de projectleider in het kader van het project "Regionale samenwerking RMC en leerplicht"

Nadere informatie

Besluit De bouwvergunning wordt geweigerd volgens artikel 44 van de Woningwet.

Besluit De bouwvergunning wordt geweigerd volgens artikel 44 van de Woningwet. enlijst B&W Smallingerland - week 36-2008 Afd. Nr. Onderwerp 27 augustus 2008 BO 1. Bezwaarschrift tegen oplegging dwangsom in verband met plaatsing erfafscheiding zonder bouwvergunning op Douwstraweg

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 DECEMBER 2016.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 DECEMBER 2016. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 DECEMBER 2016. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

Raadsvoorstel 2016./ ontwerp t.b.v. terinzagelegging

Raadsvoorstel 2016./ ontwerp t.b.v. terinzagelegging Raadsvoorstel 2016./ ontwerp t.b.v. terinzagelegging Vaststellen bestemmingsplan Zwanenburg De Kom Noordwestzijde en vaststellen Portefeuillehouder Adam Elzakalai Steller D. Ong Collegevergadering 30 augustus

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 18 juli 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 18 juli 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 29-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 18 juli 2017 Saza 1. 1967130 Gunning nieuwbouw wijkschool De Barte en NT2 De bouw van de twee semipermanente schoolgebouwen

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Nummer: Datum vergadering: -Concept Onderwerp: Programmabegroting 2007 BWS Uitvoeringsorgaan NW Overijssel. Conceptbesluit: Het college neemt kennis van: - De

Nadere informatie

Aanwezig mr. J.H.C. van Zanen, burgemeester, Afwezig. 1 Verslag van de vergadering d.d. 29 januari 2013 Vaststellen. Akkoord. Hamerstukken openbaar.

Aanwezig mr. J.H.C. van Zanen, burgemeester, Afwezig. 1 Verslag van de vergadering d.d. 29 januari 2013 Vaststellen. Akkoord. Hamerstukken openbaar. ADVIEZEN AAN B & W Vergadering van burgemeester en wethouders 5 februari 2013, week 6 Aanwezig mr. J.H.C. van Zanen, burgemeester, drs. J.P.W. Groot, mr. J.A. Koops- Scheele, J.E. Levie en H.J.W. Raat,

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Grave

Besluitenlijst college B&W Grave Vergadering: 2. ADV/G/17/02331 Z/G/16/38339 Secretaris A.M.H. Roolvink Vaststellen besluitenlijst B&W-vergadering van dinsdag 5 september 2017. De besluitenlijst van de laatst gehouden B&W- vergadering

Nadere informatie

Foech ried/kolleezje De raad stelt bestemmingsplannen vast. Het college is verantwoordelijk voor de voorbereiding.

Foech ried/kolleezje De raad stelt bestemmingsplannen vast. Het college is verantwoordelijk voor de voorbereiding. Riedsútstel Informatiecarrousel : 18 oktober 2012 Status : Informerend Agindapunt : 5 Portefúljehâlder : J. Lammers Amtner : mw. M. Streefkerk Taheakke : Bijlage 1 Procedurevarianten bestemmingsplannen

Nadere informatie

BBV - Besluitenlijst - Openbaar

BBV - Besluitenlijst - Openbaar BBV - Besluitenlijst - Openbaar Begin vergadering (Vergadering) (Dag) 8-12-2015 Portefeuillehouders (Zaak) Agendanummer Zaaknummer (Zaak) Voorstel (Zaak) Onderbouwing voorstel (Zaak) Resultaat vergadering

Nadere informatie

DEFINITIEF Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 3 november 2015

DEFINITIEF Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 3 november 2015 DEFINITIEF Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 3 november 2015 Aanwezig: de dames J.M. Nieboer (wethouder) en C.P. Verrips (directiesecretaris) en de heren

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 48. O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 48. O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 48. O (27-11-2018) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BW week 47.O

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 28 augustus 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 28 augustus 2018 PENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 28 augustus 2018 Aanwezig: Burgemeester Van der Meijden, wethouders Briels, Buter, Meulensteen, Slaets en Van der Zanden. Nr. B&W nderwerp Com/ raad Beslissing Toelichting

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL NR april Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL NR april Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik. Aan de raad, RAADSVOORSTEL NR. 19-45 Raadsvergadering Zaaknummer 18 april 2019 653643 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik Aan de raad, Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3, Bunnik.

Nadere informatie

Besluit Het voorstel wordt aan de raad voorgelegd. Besluit De concept-brief aan FNV Zorg en Welzijn wordt vastgesteld en verzonden.

Besluit Het voorstel wordt aan de raad voorgelegd. Besluit De concept-brief aan FNV Zorg en Welzijn wordt vastgesteld en verzonden. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 16-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 13 april 2017 COM 1. 1907332 Raadsvoorstel 1,-- per inwoner voor marketing en promotie Fryslân (CH2018) Op 31 januari

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Bestemmingsplan Buitengebied Zuidwest Een nieuw planologisch kader bieden voor het zuidwestelijk buitengebied van Zeist.

RAADSVOORSTEL. Bestemmingsplan Buitengebied Zuidwest Een nieuw planologisch kader bieden voor het zuidwestelijk buitengebied van Zeist. RAADSVOORSTEL Bestemmingsplan Buitengebied Zuidwest 2018 Portefeuillehouder S. Jansen Ronde Tafel 10 januari 2019 Opsteller M. Dingemans Debat Indien nodig 24 januari 2019 Zaak/stuknummer 292294 Raadsvergadering

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Onderwerp: Registratienummer: 00533567 Op voorstel B&W d.d.: 23 december 2014 Datum vergadering: 10 maart 2015 Portefeuillehouder: Helm Verhees Rol gemeenteraad: Verklaring

Nadere informatie

onderwerp: Raadsvoorstel vaststelling bestemmingsplan Parkstede 1. Het ontwerpbestemmingsplan "Wonen Rijssen, Parkstede" gewijzigd vast te stellen;

onderwerp: Raadsvoorstel vaststelling bestemmingsplan Parkstede 1. Het ontwerpbestemmingsplan Wonen Rijssen, Parkstede gewijzigd vast te stellen; g e m e e n t e Rijssen-Holter\v Rijssen, 21 maart 2017 Voorstel van het college aan de raad raadsvergadering: 20 april 2017 agendanummer: 13 opgemaakt door: Ruimtelijk Domein Strategie en Consulenten

Nadere informatie