Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 15 september 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 15 september 2016"

Transcriptie

1 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 15 september 2016 FBI Gewijzigde begroting 2016 Stichting Veiligheidszorg Smallingerland Op 21 juni 2016 heeft uw college besloten aan SVS voor 2016 een voorlopige algemene subsidie van ,-- toe te kennen. Destijds is wel aangegeven dat SVS bij de subsidie-aanvraag en bijbehorende begroting nog geen rekening had gehouden met de effecten van de invoering van de Wet VPB voor overheidsonderneming die per 1 januari 2016 van kracht is geworden. Zoals overeengekomen heeft SVS nu een gewijzigde subsidie-aanvraag en begroting ingediend waarin de financiële effecten van de wet alsnog verwerkt zijn. 1. Er wordt ingestemd met de gewijzigde begroting en subsidieaanvraag van SVS voor De voorlopig toegekende algemene subsidie voor 2016 wordt verlaagd van ,-- naar , SVS kan voor haar (hogere) te factureren dienstverlening richting de gemeente in overleg met de betreffende afdelingen (met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2016) nieuwe overeenkomsten sluiten en vervolgens de facturering daarop aanpassen. 4. Deze budgettair neutrale wijziging zal administratief verwerkt worden in Corap-ll 2016 en Beleidsplan Saza Vaststellen subsidie Jeugdsoos It Skûlhoekje Jeugdsoos It Skûlhoekje heeft de subsidie over 2015 inhoudelijk verantwoord. De subsidie kan op basis van dit document worden vastgesteld. 1. Er wordt kennisgenomen van de inhoudelijke verantwoording De subsidie over 2015 voor de Jeugdsoos It Skûlhoekje wordt vastgesteld op 5.280,--. Saza Vaststelling subsidie peuterspelen op AZC Vanaf medio 2015 is er op het AZC een peuterspeelgroep uitgevoerd door de MOS. Voor 2015 is hiervoor subsidie verstrekt. De subsidie is verantwoord en kan worden vastgesteld. 1. Er wordt kennisgenomen van de ingediende stukken. 2. De subsidie voor de peuterspeelgroep op het AZC wordt vastgesteld op , Het resterende bedrag ad ,-- wordt door de MOS gereserveerd voor WE 2016.

2 - 2 - Saza Aanpassing mandaatbesluit i.v.m. procedure aanvragen machtigingen vrijwillig gesloten plaatsingen Jeugdwet Het college is verantwoordelijk voor het aanvragen bij de rechtbank van een machtiging gesloten plaatsing in het vrijwillig kader (art Jeugdwet). De procedure daarvoor is met strenge eisen omkleed. Eerst was het niet mogelijk om de aanvraag te mandateren aan een Gecertificeerde Instelling (Gl). In februari 2016 heeft de Rechtbank Noord - Nederland verklaart alsnog met mandatering aan een Gl akkoord te gaan. Dit advies gaat om vast te stellen of en in welke situaties wij welke Gl willen mandateren voor een aanvraag machtiging gesloten plaatsing en het vaststellen van de daaruit voortvloeiende mandateringen en machtigingen. 1. De Gecertificeerde Instelling Regiecentrum Bescherming en Veiligheid Leeuwarden wordt gemandateerd om buiten kantoortijden een aanvraag voor een spoedmachtiging gesloten plaatsing in het vrijwillig kader te doen. 2. Het Regiecentrum wordt gemachtigd voor het ter zitting van de rechter optreden om gehoord te worden. 3. Het op grond van beslispunt 1 en 2 gewijzigde Mandaatbesluit 2010 wordt op de voorgeschreven wijze bekend gemaakt en gepubliceerd. Saza Afrekening 2015 MOS De MOS heeft het jaarverslag en de jaarrekening 2015 ingediend. Hierbij wordt het afrekenadvies aan u voorgelegd. 1. Kennis wordt genomen van de jaarrekening en het inhoudelijk verslag 2015 van de MOS. 2. De producten en de diensten worden afgerekend volgens de productenmatrix De subsidie 2015 wordt definitief vastgesteld op , Er is over 2015 een voorschot betaald van ,--, zodat ,-- wordt teruggevorderd. 5. De administratieve en financiële verwerking van de afrekening wordt meegenomen in de jaarrekening PenO Verordening rechtspositie Wijzigingen in het landelijke regelgeving met betrekking tot de rechtsposities van decentrale politieke ambtsdragers maken een aanpassing van de betrokken verordeningen noodzakelijk. Hiervoor is een raadsvoorstel opgesteld. Neemt kennis van het raadsvoorstel.

3 - 3 - Ont Wijzigingsplan "Drachten Stationsweg/Oudeweg extra woning" Inmiddels is het voorontwerp-wijzigingsplan "Drachten- Stationsweg/Oudeweg extra woning" in het kader van het vooroverleg behandeld en is de inspraakprocedure afgerond.er is één inspraakreactie ontvangen. Het voorliggend advies voorziet in een vervolgstap van de procedure voor het wijzigingsplan. 1. Er wordt ingestemd met de inhoud van de gemeentelijke reactie op de ingekomen reacties op het voorontwerp wijzigingsplan, zoals verwoord in de inspraaknotitie. 2. Er wordt ingestemd met de verwerking tot ontwerp-wijzigingsplan "Drachten-Stationsweg/Oudeweg extra woning". 3. Het ontwerp bestemmingsplan wordt op grond van artikel 3.8 lid 1 Wro gedurende een periode van zes weken ter inzage gelegd voor zienswijzen. 4. Indien geen zienswijzen worden ingediend, wordt het bestemmingsplan direct ter vaststelling aangeboden aan de gemeenteraad. 19 september 2016 Ont Vaststelling bestemmingsplan "De Veenhoop Recreatieterrein" Het ontwerp bestemmingsplan "De Veenhoop Recreatieterrein" heeft zes weken ter inzage gelegen voor zienswijzen. Er zijn in totaal 17 zienswijzen ingediend. De volgende procedurestap is om het bestemmingsplan ter vaststelling aan de gemeenteraad voor te leggen. 1. De gemeenteraad wordt voorgesteld in te stemmen met de "Nota beantwoording zienswijzen bestemmingsplan De Veenhoop Recreatieterrein". 2. Het ontwerp bestemmingsplan wordt op grond van de ontvangen zienswijzen deels aangepast. 3. De gemeenteraad wordt voorgesteld om het bestemmingsplan "De Veenhoop Recreatieterrein" gewijzigd vast te stellen. 4. De gemeenteraad wordt voorgesteld géén exploitatieplan vast te stellen voor het bestemmingsplan "De Veenhoop Recreatieterrein" (op grond van artikel 6.12 lid 2 onder a van de Wet ruimtelijke ordening). Saza Verlenging contract VVE-oudercoördinator In augustus 2015 zijn we gestart met een VVE-oudercoördinator. Dit bevalt zo goed, dat we het contract met een jaar willen verlengen. 1. Er wordt ingestemd met de verlenging van het contract van de VVE-oudercoördinator tot juli De lasten à ,-- worden gedekt vanuit de Rijksmiddelen onderwijsachterstandenbeleid (oab-middelen).

4 - 4 - Saza Nieuwbouw Gomarus Voor Gomarus zijn middelen geraamd om nieuwbouw mogelijk te maken in Er moeten nu afspraken met het schoolbestuur gemaakt worden om e.e.a. op gang te brengen. 1. Ingestemd wordt met het concept convenant met Gomarus. 2. Er wordt onder verantwoordelijkheid van Gomarus een informatieavond belegd om ideeën op te doen voor de aanpak van de locatie Burgemeester Wuiteweg Er wordt een voorbereidingskrediet ad ,-- beschikbaar gesteld aan het schoolbestuur voor de in deze periode te maken kosten uit de voor onderwijshuisvesting gereserveerde middelen. Pu Subsidie-aanvraag Stichting De Naturij 2017 Stichting De Naturij heeft de verantwoording over 2015 ingediend en vraagt voor het jaar 2017 subsidie aan. De Naturij vraagt subsidie aan voor de kinderboerderij en de uitvoering van de NME-taken. Voor de NMEtaken heeft de gemeente Ooststellingwerf aangegeven dat zij mogelijkheid tot samenwerking met De Naturij/gemeente Smallingerland graag wil bespreken. 1. Het jaarverslag en de jaarrekening over 2015 worden voor kennisgeving aangenomen. 2. De subsidie over 2015 wordt definitief vastgesteld op , Aan stichting De Naturij wordt voor 2017 een subsidie verleend van , De lasten worden gedekt binnen de reguliere middelen. 5. Wij stellen ons positief op over het voorstel tot samenwerking van en met de gemeente Ooststellingwerf. Ont Definitieve vaststelling ISV3-subsidie voor het Meerjarig ontwikkelingsprogramma In 2011 heeft de provincie een voorlopige ISV3 subsidiebeschikking verleend van ,-- voor het meerjarige ontwikkelingsprogramma (M0P3) voor stedelijke vernieuwing. Hiervan was ,-- bestemd voor de herinrichting openbare ruimte aan het Raadhuisplein (fase 1) en ,-- voor diverse bodemsaneringslocaties. Na afronding van de projecten is begin april 2016 een eindverantwoording bij de provincie ingediend. Deze is goedgekeurd door de provincie en de subsidie is definitief vastgesteld. Er wordt kennis genomen van de definitieve vaststelling van de ISV3- subsidie van ,-- voor het Meerjaren Ontwikkelingsprogramma

5 - 5 - Ont Definitieve vaststelling ISV3-subsidie voor wijkvernieuwing Robijnekamp fase 1 in Drachten FZ Jaarverslag DIV 2015 In maart 2015 heeft de provincie Fryslân een voorlopige ISV3 subsidiebeschikking verleend van voor de eerste fase van de wijkvernieuwing Robijnekamp. Na afronding van het project is een eindverantwoording ingediend bij de provincie. Deze is goedgekeurd door de provincie en de subsidie is definitief vastgesteld. Er wordt kennis genomen van de definitieve vaststelling van de ISV3- subsidie van ,-- voor de wijkvernieuwing Robijnekamp fase 1. In de Archiefverordening is afgesproken dat er jaarlijks of tweejaarlijks verslag wordt uitgebracht aan het college wat betreft het beheer van de archieven. Vorig jaar betrof dit verslag de jaren 2013 en Aangezien vanuit de Provincie Fryslân in het kader van Inter Bestuurlijk Toezicht aangegeven dat dit jaarlijks dient te zijn zal vanaf 2015 er jaarlijks verslag worden gedaan. 1. Er wordt kennis genomen van het jaarverslag DIV Het verslag wordt vastgesteld. FBI Controleverklaring en verslag van bevindingen Jaarrekening 2015 De Jaarrekening 2015 is in de raadsvergadering van 5 juli 2016 vastgesteld. Omdat nog niet alle externe accountantsrapportages voor het sociaal domein (o.a. van het SVB) binnen waren, kon de accountant zijn verslag van bevindingen en de accountsverklaring nog niet afronden. Er was alleen een concept verslag van bevindingen beschikbaar met uitsluiting van het sociaal domein. De controleverklaring en het verslag van bevindingen zijn inmiddels ontvangen. 1. Kennis wordt genomen van de controleverklaring en het verslag van bevindingen De controleverklaring en het verslag van bevindingen 2015 worden de raad ter kennisgeving aangeboden.

6 - 6 - OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders van Smallingerland d.d. 20 september 2016 Afwezig: wethouder N. Ketelaar Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp Alg. 1. Vaststelling openbare besluitenlijst - week ; conform vastgesteld. OW Raadsvoorstel doelmatigheid begraafplaatsen Smallingerland 2016 Uw college heeft in oktober 2015 kennis genomen van de externe rapportage "Doelmatigheid begraafplaatsen Smallingerland, een nadere analyse" van Van Oort en Meuris. De rapportage is op 3 november 2015 gepresenteerd aan de raad en heeft de basis gevormd voor het onderliggende raadsvoorstel. Dit heeft op zich laten wachten vanwege de gewijzigde financiële regelgeving, die veel invloed heeft op het cijfermateriaal voor de begraafplaatsen-exploitatie. Het raadsvoorstel wordt nu ter vaststelling aangeboden aan de raad. Het raadsvoorstel wordt vastgesteld en aangeboden aan de raad.

Besluit 1. Er wordt kennisgenomen van de vergaderstukken. 2. Smallingerland meldt zich af voor de vergadering.

Besluit 1. Er wordt kennisgenomen van de vergaderstukken. 2. Smallingerland meldt zich af voor de vergadering. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 25-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 21 juni 2016 Ont. 1. 1687097 Zienswijze verkoop zorgvastgoed WoonFriesland Woningcorporatie WoonFriesland heeft het

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 11 februari Functiewaardering

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 11 februari Functiewaardering Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 7-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 11 februari 2016 Functiewaardering PenO 1. 1581446 Met de invoering van het nieuwe functiehuis is de regeling Organieke

Nadere informatie

Ont Afrekening Jeugdverkeerstuin en parkeervoorzieningen met Naturij

Ont Afrekening Jeugdverkeerstuin en parkeervoorzieningen met Naturij Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 20-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 8 mei 2014 Ont. 1. 1050793 Afrekening Jeugdverkeerstuin en parkeervoorzieningen met Naturij De verplaatsing van de verkeerstuin

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 24 januari 2013

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 24 januari 2013 enlijst B&W Smallingerland - week 5-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 24 januari 2013 Saza 1. 595391 Bijdrage CTO 2013-2016 ten behoeve van RTC zwemmen Het Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO) Noord

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 12 januari 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 12 januari 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 3-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 12 januari 2017 Soza 1. 1842169 Brief FSU splitsing vrijwilligersvergoeding / reiskostenvergoeding Het FSU heeft in een

Nadere informatie

Besluit De regeling Werving en Selectie wordt voorlopig vastgesteld en ter instemming voorgelegd aan de Ondernemingsraad (WOR, 27e).

Besluit De regeling Werving en Selectie wordt voorlopig vastgesteld en ter instemming voorgelegd aan de Ondernemingsraad (WOR, 27e). Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 11-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 11 maart 2015 PenO 1. 1319241 Regeling Werving en Selectie (W&S) In het verandertraject is afgesproken de regeling werving

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 28 september 2015

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 28 september 2015 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 41-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 28 september 2015 PenO 1. 1471498 Procedureregeling Functieboek en functie-indeling gemeente Smallingerland 2015 De

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 22-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 23 mei 2013. FBI 1. 715803 Jaarstukken Servicebureau De Friese Wouden

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 22-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 23 mei 2013. FBI 1. 715803 Jaarstukken Servicebureau De Friese Wouden enlijst B&W Smallingerland - week 22-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 23 mei 2013 FBI 1. 715803 Jaarstukken Servicebureau De Friese Wouden Het Dagelijks Bestuur van het Servicebureau De Friese Wouden legt

Nadere informatie

Besluit Ingestemd wordt met het principe-akkoord.

Besluit Ingestemd wordt met het principe-akkoord. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 35-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 26 augustus 2014 BO 1. 1142296 Beantwoording twee ingekomen brieven betreffende herhuisvesting watersportverenigingen

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 11 oktober 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 11 oktober 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 42-2017 11 oktober 2017 Ont. 1. 2015854 Beantwoording vragen ChristenUnie over fietspad Postlaan/Biskopswei In mei 2017 heeft ChristenUnie vragen gesteld

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr.

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 1-2015 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 2-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 6 januari 2015 Ont. 1. 1262877 Parkeren Kiryat Onoplein - blauwe

Nadere informatie

Besluit Er wordt ingestemd met verzending van concept-brief aan de gemeenteraad.

Besluit Er wordt ingestemd met verzending van concept-brief aan de gemeenteraad. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 47-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 13 november 2014 Saza 1. 1206117 Brief gemeenteraad uitspraak ECSR Vanaf 2013 geven wij uitvoering aan de noodopvangregeling.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 5 januari FBI Productenraming 2016

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 5 januari FBI Productenraming 2016 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 1-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 5 januari 2016 FBI 1. 1550257 Productenraming 2016 Het vaststellen van de Productenraming 2016 is een wettelijke plicht

Nadere informatie

Besluit Er wordt ingestemd met het raadsvoorstel.

Besluit Er wordt ingestemd met het raadsvoorstel. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 46-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 7 november 2014 FBI/ OW 1. 1197346 Concept Gemeentelijk Rioleringsplan 2015-2018 Eens per vier jaar wordt het gemeentelijk

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 juni 2015

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 juni 2015 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 24-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 9 juni 2015 Saza 1. 1382244 Vaststellen subsidie vluchtelingen noodopvang periode 3 Vluchtelingenwerk heeft voor de

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland week 33-2012. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 augustus 2012. Ont. 1. 489601 Duurzame evenementen

Besluitenlijst B&W Smallingerland week 33-2012. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 augustus 2012. Ont. 1. 489601 Duurzame evenementen enlijst B&W Smallingerland week 33-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 9 augustus 2012 Ont. 1. 489601 Duurzame evenementen In de nota Duurzame Ontwikkeling is vastgesteld dat wij evenementen gaan uitvoeren

Nadere informatie

Besluit De raad wordt geïnformeerd conform concept-brief.

Besluit De raad wordt geïnformeerd conform concept-brief. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 21-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 18 mei 2017 Saza 1. 1922634 Groot onderhoud binnensportaccommodaties 2017 FBI 2. 1930449 Zaaksysteem Het Sportbedrijf

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 20-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 8 mei 2013. OW 1. 666196 Vervangen koelmachine archief K1

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 20-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 8 mei 2013. OW 1. 666196 Vervangen koelmachine archief K1 enlijst B&W Smallingerland - week 20-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 8 mei 2013 OW 1. 666196 Vervangen koelmachine archief K1 De koeling in het archief K1 geeft al geruime tijd problemen. Doorgaan met

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 4-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 16 januari 2014

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 4-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 16 januari 2014 enlijst B&W Smallingerland - week 4-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 16 januari 2014 Ont. 1. 958914 Omgevingsvergunning verbouw showroom tot bedrijfswoning De Kolken 56 te Drachten Het college heeft op

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 6-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 4 februari 2014. BO 1. 977868 Verzoekschrift m.b.t.

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 6-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 4 februari 2014. BO 1. 977868 Verzoekschrift m.b.t. enlijst B&W Smallingerland - week 6-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 4 februari 2014 BO 1. 977868 Verzoekschrift m.b.t. herziening De teamleider van Bewonersbelang "De Trisken" doet het verzoek om het besluit

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 49-2012. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 29 november 2012

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 49-2012. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 29 november 2012 enlijst B&W Smallingerland - week 49-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 29 november 2012 BO 1. 552288 Subsidie "Halt in de basisvorming": vaststelling 2011, aanvraag 2013 Halt Noord Nederland heeft een subsidieverzoek

Nadere informatie

Pu. 1. 986464 Toetreding gemeenten Opsterland, Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Súdwest Fryslân tot de FUMO

Pu. 1. 986464 Toetreding gemeenten Opsterland, Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Súdwest Fryslân tot de FUMO Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 7-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 10 februari 2014 Pu. 1. 986464 Toetreding gemeenten Opsterland, Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Súdwest Fryslân

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 november Ont Friese Retailaanpak

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 november Ont Friese Retailaanpak Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 46-2018 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 9 november 2018 Ont. 1. 2248438 Friese Retailaanpak Op 23 mei 2017 zijn de uitkomsten van het Friese koopstromenonderzoek

Nadere informatie

Vaststelling subsidie kwaliteitsimpuls peuterspeelzalen

Vaststelling subsidie kwaliteitsimpuls peuterspeelzalen enlijst B&W Smallingerland - week 13-2012 Afd. Nr. Onderwerp 22 maart 2012 Saza 1. Vaststelling subsidie kwaliteitsimpuls peuterspeelzalen In het kader van een kwaliteitsimpuls peuterspeelzalen is in 2011

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 36-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 2 september 2013. FBI 1. 850877 Termijnagenda gemeenteraad

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 36-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 2 september 2013. FBI 1. 850877 Termijnagenda gemeenteraad enlijst B&W Smallingerland - week 36-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 2 september 2013 FBI 1. 850877 Termijnagenda gemeenteraad Maandelijks wordt het overzicht" Termijnagenda Gemeenteraad" geactualiseerd

Nadere informatie

Besluit Ingestemd wordt met de tekst van het voorliggende concept-verkeersbesluit. Subsidieverzoek renovatie gemeentelijk monument

Besluit Ingestemd wordt met de tekst van het voorliggende concept-verkeersbesluit. Subsidieverzoek renovatie gemeentelijk monument enlijst B&W Smallingerland - week 28-2011 Afd. Nr. Onderwerp 7 juli 2011 Ont. 1. Verkeersbesluit maatregelen bouw tijdens bouw Raadhuisplein Voor de bouw van het project Raadhuisplein is het noodzakelijk

Nadere informatie

Besluit Het Sociaal Jaarverslag 2015 wordt vastgesteld.

Besluit Het Sociaal Jaarverslag 2015 wordt vastgesteld. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 26-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 23 juni 2016 Ont. 1. 1696774 Parkeervergunningen DSW Voor de voorbereiding van de DSW zijn parkeervergunningen nodig.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 48-2015. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 19 november 2015

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 48-2015. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 19 november 2015 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 48-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 19 november 2015 BO 1. 1514593 Subsidie Halt in de basisvorming: vaststelling 2014, aanvraag 2016 Net als in de voorgaande

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 13-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 25 maart 2013. FBI 1. 635021 Arrest inzake Afvalsturing

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 13-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 25 maart 2013. FBI 1. 635021 Arrest inzake Afvalsturing enlijst B&W Smallingerland - week 13-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 25 maart 2013 FBI 1. 635021 Arrest inzake Afvalsturing Afvalsturing heeft in 2006 een schadeclaim ingediend in verband met het door

Nadere informatie

Besluit De raad krijgt antwoord op de vragen van de PvdA.

Besluit De raad krijgt antwoord op de vragen van de PvdA. enlijst B&W Smallingerland - week 49-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 2 december 2013 BO 1. 915802 Vragen PvdA-fractie inzake mosquito's N.a.v. klachten van een inwoner stelt de fractie van de PvdA vijf

Nadere informatie

BW besluitenlijst vergadering d.d. 14 mei 2019

BW besluitenlijst vergadering d.d. 14 mei 2019 BW besluitenlijst vergadering d.d. 14 mei 2019 Onderwerp 1. Vaststelling van de noten en de rondvraag van de vergadering d.d. 07-05-2019; 2. bekrachtiging van de in dit verslag aangegeven besluiten. 1.

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 14 november 2013

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 14 november 2013 enlijst B&W Smallingerland - week 47-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 14 november 2013 PenO 1. 909460 Halfjaarlijkse toetsing oktober 2013 norm ISO 9001: 2008 Het toetsingsrapport van de halfjaarlijkse

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 juli 2018

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 juli 2018 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 28-2018 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 9 juli 2018 Soza 1. 2190089 Begrotingswijziging GR SW Fryslân 2018 In het Dagelijks Bestuur van de GR SW Fryslân van

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 23 april 2018

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 23 april 2018 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 17-2018 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 23 april 2018 Ont. 1. 2155586 Openbaar maken collegebesluit uitbreiden Van der Valk Op 20 maart 2018 heeft het college

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 3 april FZ Werkplek apparatuur

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 3 april FZ Werkplek apparatuur Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 14-2018 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 3 april 2018 FZ 1. 2142296 Werkplek apparatuur Gedurende de afgelopen periode zijn er diverse adviezen ingediend over

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 8 januari 2015

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 8 januari 2015 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 3-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 8 januari 2015 BO 1. 1260795 Vragen van de ChristenUnie over opkomsttijden brandweer De fractie van de ChristenUnie heeft

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 17 mei 2016

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 17 mei 2016 Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wets d.d. 17 mei 2016 Aanwezig: Afwezig: Dhr. drs. A. Mans, burgemeester Dhr. G.A. Suanet QC, loco-secretaris Dhr. C.P.M. Rood Dhr. M. Steeman Dhr.

Nadere informatie

Probleemstelling Ter vervanging van de huidige afgeschreven klepelmaaier is de aanschaf van een nieuwe klepelmaaier nodig.

Probleemstelling Ter vervanging van de huidige afgeschreven klepelmaaier is de aanschaf van een nieuwe klepelmaaier nodig. enlijst B&W Smallingerland - week 13-2010 Afd. Nr. Onderwerp 24 maart 2010 RMS 1. Aanschaf tractor nr. 32 (Openbare Werken) Ter vervanging van de huidige tractor (nr.32 uit 1998) is de aanschaf van een

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 41-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 3 oktober 2013. BO 1. 871230 Nadeelcompensatie Raadhuisplein

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 41-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 3 oktober 2013. BO 1. 871230 Nadeelcompensatie Raadhuisplein enlijst B&W Smallingerland - week 41-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 3 oktober 2013 BO 1. 871230 Nadeelcompensatie Raadhuisplein Belanghebbende heeft verzocht om vergoeding van planschade en schade als

Nadere informatie

Probleemstelling De GGD heeft voor 2012 een offerte uitgebracht voor de voor de uitvoering van Triple P activiteiten in onze gemeente.

Probleemstelling De GGD heeft voor 2012 een offerte uitgebracht voor de voor de uitvoering van Triple P activiteiten in onze gemeente. enlijst B&W Smallingerland - week 9-2012 Afd. Nr. Onderwerp 27 februari 2012 BO 1. Aanwijzen adviseur verzoeken om nadeelcompensatie Er zijn naar aanleiding van de herinrichting van de Stationsweg en de

Nadere informatie

Besluit De bouwvergunning wordt geweigerd volgens artikel 44 van de Woningwet.

Besluit De bouwvergunning wordt geweigerd volgens artikel 44 van de Woningwet. enlijst B&W Smallingerland - week 36-2008 Afd. Nr. Onderwerp 27 augustus 2008 BO 1. Bezwaarschrift tegen oplegging dwangsom in verband met plaatsing erfafscheiding zonder bouwvergunning op Douwstraweg

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 november 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 november 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 44-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 1 november 2017 FBI 1. 2028998 Vaststelling procedure beveiligingsincidenten en datalekken Een goede opvolging van beveiligingsincidenten

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 30 januari 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 30 januari 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 5-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 30 januari 2017 Ont. 1. 1853740 Gunning en uitvoeringskrediet herinrichting Van Haersmasingel en Van Haersmaplein Op

Nadere informatie

Aanleiding Wij hebben van Stichting Kunst Friesland 30 maart 2016 de jaarstukken 2015 ontvangen, het betreft een beknopt jaarverslag.

Aanleiding Wij hebben van Stichting Kunst Friesland 30 maart 2016 de jaarstukken 2015 ontvangen, het betreft een beknopt jaarverslag. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 45-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 3 november 2016 Saza 1. 1776377 Vaststelling subsidie 2015 Beeldende Kunst Friesland; Kunstuitleen Drachten Wij hebben

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 7 september 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 7 september 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 37-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 7 september 2017 Pu. 1. 1997313 Actualisatie bodemkwaliteitskaart In 2012 is in samenwerking met 18 andere gemeenten

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst d.d Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst d.d Nr. afd. agendapunt/beslissing 1 ONT Akkoord plan van aanpak verhoogde asielinstroom Het concept-plan van aanpak verhoogde asielinstroom is besproken met de gemeenteraad. De raad heeft geen wensen en bedenkingen meegegeven aan B&W.

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 23.O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 23.O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 23.O (06-06-2017) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BenW week

Nadere informatie

Besluit Er wordt ingestemd met het gewijzigde raadsvoorstel en bijbehorende stukken.

Besluit Er wordt ingestemd met het gewijzigde raadsvoorstel en bijbehorende stukken. enlijst B&W Smallingerland - week 36-2011 Afd. Nr. Onderwerp 6 september 2011 Saza 1. Aanvraag subsidie onderwijsprogramma's 2012 De VSV-convenanten 2008-2011 worden met één jaar verlengd. De contactschool

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 2 JULI 2019

OPENBARE BESLUITENLIJST HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 2 JULI 2019 OPENBARE BESLUITENLIJST HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 2 JULI 2019 Samenstelling 1 Zaaknummer Vaststellen openbare agenda Bestuursondersteuning 2 Zaaknummer Vaststellen openbare besluitenlijst

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Grave

Besluitenlijst college B&W Grave Aanwezig: Burgemeester, wethouders A.M. Henisch-Hulsman,, J. Joon, secretaris J.J.L. Heerkens 2. ADV/G/16/01497 Z/G/15/25151 Secretaris Vaststellen besluitenlijst B&W-vergadering van dinsdag 2 februari

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE 14 JANUARI 2014

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE 14 JANUARI 2014 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE 14 JANUARI 2014 : 140101 Staf Corsanummer : 2013.00047 : Besluitenlijst met notulen van de collegevergadering van 6 januari 2014. Samenvatting : : De besluitenlijst met

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 2 februari Fryslân Hartveilig

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 2 februari Fryslân Hartveilig Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 6-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 2 februari 2017 Saza 1. 1849566 Fryslân Hartveilig Op 26 oktober 2016 heeft Fryslân Hartveilig in een gesprek gevraagd

Nadere informatie

Aanpassing Wmo vergoeding rolstoeltaxi voor bewoners van Talant en Neibertilla en verlenging inzet deeltaxi per 1 januari 2018

Aanpassing Wmo vergoeding rolstoeltaxi voor bewoners van Talant en Neibertilla en verlenging inzet deeltaxi per 1 januari 2018 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 45-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 6 november 2017 Ont. 1. 2031625 Haalbaarheidsstudie Toeristisch Informatiepunt Drachten De promotie van Fryslân wordt

Nadere informatie

Probleemstelling Het vergaderschema voor b en w 2012 is gereed gemaakt.

Probleemstelling Het vergaderschema voor b en w 2012 is gereed gemaakt. enlijst B&W Smallingerland - week 2-2012 Afd. Nr. Onderwerp 6 januari 2012 Com. 1. Verspreiding Breeduit Eind november is een kleine enquête over de bezorging van Breeduit gehouden. De resultaten van deze

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL NR april Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL NR april Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik. Aan de raad, RAADSVOORSTEL NR. 19-45 Raadsvergadering Zaaknummer 18 april 2019 653643 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik Aan de raad, Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3, Bunnik.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 maart 2016

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 maart 2016 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 9-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 1 maart 2016 Saza 1. 1596744 Voorbereidingskrediet uitbreiding scholen Oudega en Drachtstercompagnie Door de scholenfusies

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Onderwerp. 18 oktober Ont. 1. Ontwerp-bestemmingsplan "Kleine kernen oost"

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Onderwerp. 18 oktober Ont. 1. Ontwerp-bestemmingsplan Kleine kernen oost enlijst B&W Smallingerland - week 42-2010 Afd. Nr. Onderwerp 18 oktober 2010 Ont. 1. Ontwerp-bestemmingsplan "Kleine kernen oost" Het voorliggend advies voorziet in een vervolgstap van de procedure voor

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 juni 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 juni 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 23-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 1 juni 2017 BO 1. 1937695 Strijdig gebruik A.Th. de Boer en Zn. BV, Jade 34 te Drachten A.TH. de Boer en Zn. BV (verder:

Nadere informatie

Probleemstelling Stichting Beeldende Kunst Friesland heeft haar jaarstukken over het jaar 2011 aangeboden.

Probleemstelling Stichting Beeldende Kunst Friesland heeft haar jaarstukken over het jaar 2011 aangeboden. enlijst B&W Smallingerland - week 15-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 4 april 2013 OW 1. 642093 Invoering "Mobiel Parkeren" Het betaald parkeren in Drachten wordt op straat geregeld door gebruik te maken

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders besluit:

Het college van burgemeester en wethouders besluit: Openbare besluitenlijst van door burgemeester en wethouders genomen besluiten in week 11 mei t.m. 17 mei 2016. Datum aanmaak: 25.05.2016.. Directie AST/2016/009226 Vaststellen besluitenlijsten en besluitenlijsten

Nadere informatie

Besluit Het tarief in de tarieventabel, behorende bij de Legesverordening 2018, Titel 1, Hoofdstuk 3 Rijbewijzen onder te wijzigen in: 39,40.

Besluit Het tarief in de tarieventabel, behorende bij de Legesverordening 2018, Titel 1, Hoofdstuk 3 Rijbewijzen onder te wijzigen in: 39,40. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 49-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 1 december 2017 P.&O 1. 2060969 Wijziging CAR-artikel: loopbaanadvies De uitwerking van de Cao Gemeenten 2017-2019 is

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst - College van B&W

Openbare besluitenlijst - College van B&W Datum 23-04-2019 Tijd 9:00-12:00 Locatie B&W kamer Voorzitter B. Koelewijn Openbare besluitenlijst - College van B&W 1. Besluitenlijst van de vergadering burgemeester en wethouders van 16 april 2019 19INT00476

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 27 juni Ont F4 uitwerking samenwerking en lobby

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 27 juni Ont F4 uitwerking samenwerking en lobby enlijst B&W Smallingerland - week 27-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 27 juni 2013 Ont. 1. 806580 F4 uitwerking samenwerking en lobby Er is behoefte aan een concretiseringsslag in de samenwerking van de

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 juni FZ Regeling apparatuur

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 juni FZ Regeling apparatuur Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 24-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 9 juni 2017 FZ 1. 1941173 Regeling apparatuur Op 24 juni 2014 is de regeling apparatuur met de concept-overeenkomsten

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 26 mei BO Nadeelcompensatie Raadhuisplein

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 26 mei BO Nadeelcompensatie Raadhuisplein Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 22-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 26 mei 2016 BO 1. 1670000 Nadeelcompensatie Raadhuisplein De Stichting Adviesbureau Onroerende Zaken heeft geadviseerd

Nadere informatie

Raadsvoorstel 2016./ ontwerp t.b.v. terinzagelegging

Raadsvoorstel 2016./ ontwerp t.b.v. terinzagelegging Raadsvoorstel 2016./ ontwerp t.b.v. terinzagelegging Vaststellen bestemmingsplan Zwanenburg De Kom Noordwestzijde en vaststellen Portefeuillehouder Adam Elzakalai Steller D. Ong Collegevergadering 30 augustus

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 8-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 18 februari 2014. Saza 1. 982228 Subsidie VVE 2014 MOS

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 8-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 18 februari 2014. Saza 1. 982228 Subsidie VVE 2014 MOS Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 8-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 18 februari 2014 Saza 1. 982228 Subsidie VVE 2014 MOS De MOS heeft een begroting ingediend voor de uitvoering van het

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Onderwerp. 2 april Saza 1. Vaststellen lokale onderwijssubsidies

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Onderwerp. 2 april Saza 1. Vaststellen lokale onderwijssubsidies enlijst B&W Smallingerland - week 16-2012 Afd. Nr. Onderwerp 2 april 2012 Saza 1. Vaststellen lokale onderwijssubsidies 2010-2011 Jaarlijks komen de scholen van het primair en voortgezet onderwijs in aanmerking

Nadere informatie

Aanleiding Op 21 december a s. is er een Aandeelhoudersvergadering van de HuisVuilCentrale (HVC) in Alkmaar.

Aanleiding Op 21 december a s. is er een Aandeelhoudersvergadering van de HuisVuilCentrale (HVC) in Alkmaar. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 50-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 13 december 2016 FBI 1. 1819601 Aandeelhoudersvergadering HVC Op 21 december a s. is er een Aandeelhoudersvergadering

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van het college van B&W d.d. 23 mei 2017

BESLUITENLIJST van de vergadering van het college van B&W d.d. 23 mei 2017 Nr. e170018513 Casenr. 17e0003009 BESLUITENLIJST van de vergadering van het college van B&W d.d. 23 mei 2017 Aanwezig: De heer A.A.J. Baars, burgemeester De heer mr. J. van den Bosch, wethouder De heer

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Grave

Besluitenlijst college B&W Grave Vergadering: Aanwezigen: Burgemeester L. Roolvink, wethouders A.M. Hensich-Hulsman, P.H.F.M. van Dieperbeek,, secretaris J.J.L. Heerkens 2. ADV/G/18/02688 Z/G/17/50225 Vaststellen besluitenlijst B&W-vergadering

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 6-2010. Afd. Nr. Onderwerp. 8 februari 2010

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 6-2010. Afd. Nr. Onderwerp. 8 februari 2010 enlijst B&W Smallingerland - week 6-2010 Afd. Nr. Onderwerp 8 februari 2010 BO 1. Beslissing op bezwaarschrift Stimuleringsregeling Duurzaamheid Pu. 2. Benoeming De subsidie is vastgesteld op nihil, omdat

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 21 februari 2018

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 21 februari 2018 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 10-2018 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 21 februari 2018 OW 1. 2120415 Mandaat voor subsidieregelingen regentonnen en groene daken In het kader van het Gemeentelijk

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 25 februari OW Deltaprogramma 2013

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 25 februari OW Deltaprogramma 2013 enlijst B&W Smallingerland - week 9-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 25 februari 2013 OW 1. 621705 Deltaprogramma 2013 Het Deltaprogramma levert in 2014 voorstellen voor deltabeslissingen, waarover het

Nadere informatie

Besluit Er wordt ingestemd met het versturen van bijgevoegde waarschuwingsbrief aan de Interkerkelijke Werkgroep.

Besluit Er wordt ingestemd met het versturen van bijgevoegde waarschuwingsbrief aan de Interkerkelijke Werkgroep. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 41-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 2 oktober 2014 Saza 1. 1163164 Waarschuwing Interkerkelijke Werkgroep (IKW) Vanaf 1 januari 2013 wordt de noodopvangregeling

Nadere informatie

Besluit Het bezwaar wordt gegrond verklaard en er wordt een vergoeding in de proceskosten toegekend van 472,--.

Besluit Het bezwaar wordt gegrond verklaard en er wordt een vergoeding in de proceskosten toegekend van 472,--. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 40-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 26 september 2014 BO 1. 1166786 Bezwaarschrift op besluit WOB-verzoek Gevraagd was om aanstellings- en benoemingsbesluiten

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Achterdijk 37 Odijk' Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Achterdijk 37 Odijk' Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 26-10-2017 17-082 Onderwerp Aan de raad, Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Achterdijk 37 Odijk Gevraagde beslissing 1. Het bestemmingsplan Achterdijk 37 Odijk

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 19 mei 2015

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 19 mei 2015 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 21-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 19 mei 2015 BO 1. 1372582 Bezwaar tegen besluit verzoek Wet openbaarheid van bestuur Bezwaarmaker heeft op grond van

Nadere informatie

Besluit Wij besluiten alsnog tot het aangaan van de dienstverleningsovereenkomsten.

Besluit Wij besluiten alsnog tot het aangaan van de dienstverleningsovereenkomsten. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 46-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 11 november 2016 Ont. 1. 1787572 Uitvoeringskrediet groen, verlichting, afvalbakken en fietsenstalling Transferium-Oost

Nadere informatie

OPENBAAR (15ini00777) Besluitenlijst vergadering burgemeester en wethouders

OPENBAAR (15ini00777) Besluitenlijst vergadering burgemeester en wethouders OPENBAAR (15ini00777) Besluitenlijst vergadering burgemeester en wethouders Aanwezig : De heren Alberse, Finkenflügel, Van de Wardt en Kuster Secretaris : Mevrouw Tamminga Afwezig : Datum: 24 maart 2015

Nadere informatie

Hans van Huffelen secretaris-directeur

Hans van Huffelen secretaris-directeur Aan de leden van de gemeenteraad van Ameland Portefeuillehouder Cluster Nummer Datum Onderwerp Will Bakema regelgeving 20 mei 2014 vaststellen bestemmingsplan Buren Geachte leden van de raad, Hierbij bieden

Nadere informatie

Probleemstelling Acrogymvereniging Adonis vraagt een bijdrage van 1.000,-- subsidie voor de aanschaf van een nieuwe turnvloer.

Probleemstelling Acrogymvereniging Adonis vraagt een bijdrage van 1.000,-- subsidie voor de aanschaf van een nieuwe turnvloer. enlijst B&W Smallingerland - week 13-2009 Afd. Nr. Onderwerp 20 maart 2009 BO 1. Verlenging ontgrondingvergunning zandwinput Opeinderkanaal De provincie stelt ons in de gelegenheid om te reageren op het

Nadere informatie

concept besluitenlijst b en w-vergadering

concept besluitenlijst b en w-vergadering concept enlijst b en w-vergadering aanwezig Burgemeester M. Schoenmaker Wethouder D.A. Bergman Wethouder R.A. Tetteroo Wethouder J.M. de Laat Wethouder L.J. Werger Wethouder H. Niezen Wnd. gemeentesecretaris/

Nadere informatie

B&W besluitenlijst Vergadering burgemeester en wethouders, nr. 5, 5 februari 2008

B&W besluitenlijst Vergadering burgemeester en wethouders, nr. 5, 5 februari 2008 B&W besluitenlijst Vergadering burgemeester en wethouders, nr. 5, 5 februari 2008 Aanwezig: Voorzitter: Secretaris: Wethouder: Wethouder: Aukje Boer, loco Janneke Louisa-Muller Jan Burger Henk Muis Algemeen

Nadere informatie

12 Stiens, 22 december 2015

12 Stiens, 22 december 2015 12 Stiens, 22 december 2015 Raadsvergadering: 11 februari 2016 Voorstelnummer: 2016/3 Portefeuillehouder: G. Visser Behandelend ambtenaar: Anne den Herder E-mail: a.denherder@leeuwarderadeel.nl Telefoonnr.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Collegevergadering

Openbare besluitenlijst Collegevergadering Openbare besluitenlijst Collegevergadering Datum 28-05-2019 Tijd 9:00-12:00 Locatie Bestuurskamer (2.58) Voorzitter Aanwezigen H.A.G. Hellegers D. van Deurzen, G. van Heeswijk, H.A.G. Hellegers, F.J.M.

Nadere informatie

Besluit Het voorstel wordt aan de raad voorgelegd. Besluit De concept-brief aan FNV Zorg en Welzijn wordt vastgesteld en verzonden.

Besluit Het voorstel wordt aan de raad voorgelegd. Besluit De concept-brief aan FNV Zorg en Welzijn wordt vastgesteld en verzonden. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 16-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 13 april 2017 COM 1. 1907332 Raadsvoorstel 1,-- per inwoner voor marketing en promotie Fryslân (CH2018) Op 31 januari

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 18 juli 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 18 juli 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 29-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 18 juli 2017 Saza 1. 1967130 Gunning nieuwbouw wijkschool De Barte en NT2 De bouw van de twee semipermanente schoolgebouwen

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 27 maart 2015

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 27 maart 2015 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 14-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 27 maart 2015 Ont. 1. 1327691 Voorontwerp-bestemmingsplan "De Tike - Master de Jongwei" Op 11 oktober 2012 is door het

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Lopik - gehouden op 19 april 2005

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Lopik - gehouden op 19 april 2005 burgemeester en wethouders van Lopik - gehouden op 2. Bestuurszaken. 1. Besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders d.d. 12 april 2005. Conform vastgesteld. 2. Ingekomen stukken opgenomen

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST

OPENBARE BESLUITENLIJST VERGADERING College van Burgemeester en s DATUM 3 November 2015 TIJDSTIP 9:30 uur Aanwezig zijn: L.M. Driessen-Jansen Burgemeester H. Romeijn Gemeentesecretaris M.H. van der Eng C.J.M.W. Wassenaar J.J.F.M.

Nadere informatie

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 26 april 2016

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 26 april 2016 Aanwezig: de heren T.J. van der Zwan, S. Siebenga, J.C.F. Broekhuizen, J.R. Zoetendal, mevrouw J. van der Laan en dhr. F.H. Perdok secretaris. Agendapunt Onderwerp Advies Beslissing 1 Besluitenlijst bespreekstukken

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Datum : 27 september 2016 Aanwezig : Dhr. G.F. Naafs Mevr. Drs. M.J.T.H. Havekes Dhr. H. Veldhuizen (CDA) Dhr. J.A. Nijhof (GroenLinks/PvdA) Dhr. G. Boonzaaijer

Nadere informatie

Ont. 3. 999550 Uitnodiging kennismakingsbezoek nieuwe burgemeester Kiryat Ono

Ont. 3. 999550 Uitnodiging kennismakingsbezoek nieuwe burgemeester Kiryat Ono Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 11-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 11 maart 2014 Ont. 1. 101685 E-mail van de heer P. Timmer De heer P. Timmer (energieconsulent) heeft eind oktober een

Nadere informatie

Onderwerp Bestemmingsplan Borculo, uitbreiding park gemeentehuis Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein

Onderwerp Bestemmingsplan Borculo, uitbreiding park gemeentehuis Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein Raad VOORBLAD Onderwerp Bestemmingsplan Borculo, uitbreiding park gemeentehuis 21. Agendering Commissie Bestuurlijk Domein x Gemeenteraad x Commissie Ruimtelijk Domein Lijst ingekomen stukken Commissie

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Bestemmingsplan Symfonia fase 2. Gevraagde Beslissing:

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Bestemmingsplan Symfonia fase 2. Gevraagde Beslissing: Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Bestemmingsplan Symfonia fase 2 Gevraagde Beslissing: Te besluiten om: 1. de drie zienswijzen met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan

Nadere informatie

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Samenvatting

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Samenvatting Zaaknummer: Z - 17031253 Documentnummer: INT - 1720005 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 25 APRIL 2017 Aanwezig: Burgemeester Van der Meijden, wethouders Briels, Buter, Meulensteen en Van Zeeland Nr.

Nadere informatie

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 8) Datum: 28 maart 2017

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 8) Datum: 28 maart 2017 Aanwezig: de heren T.J. van der Zwan, S. Siebenga, J.R. Zoetendal, mevrouw J. van der Laan en dhr. J. van Leeuwestijn (secretaris). Afwezig: dhr. J.C.F. Broekhuizen Agendapunt Onderwerp Advies Beslissing

Nadere informatie

DEFINITIEF Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 3 november 2015

DEFINITIEF Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 3 november 2015 DEFINITIEF Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 3 november 2015 Aanwezig: de dames J.M. Nieboer (wethouder) en C.P. Verrips (directiesecretaris) en de heren

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 14 augustus Saza Skûtsjejier 2013

Besluitenlijst B&W Smallingerland week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 14 augustus Saza Skûtsjejier 2013 enlijst B&W Smallingerland week 34-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 14 augustus 2012 Saza 1. 494403 Skûtsjejier 2013 De afgelopen jaren zijn cultuurhistorische jaren in het teken van (Rinsema, Rink van

Nadere informatie