Besluit Er wordt ingestemd met verzending van concept-brief aan de gemeenteraad.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Besluit Er wordt ingestemd met verzending van concept-brief aan de gemeenteraad."

Transcriptie

1 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 13 november 2014 Saza Brief gemeenteraad uitspraak ECSR Vanaf 2013 geven wij uitvoering aan de noodopvangregeling. Op 10 november 2014 heeft het Europees Comité voor de Sociale Rechten (ECSR) dat Nederland mensen in nood moet helpen, ongeacht de verblijfsstatus. Er wordt ingestemd met verzending van concept-brief aan de gemeenteraad. Saza Raad informeren over opdracht doorrekening jaarlast zwembad De Welle De wens bestaat om de raad te informeren over het recente besluit om Synarchis opdracht te geven tot het opstellen van drie productconcepten vanuit maximale jaarlast voor zwembad De Welle. Met deze brief wordt invulling gegeven aan deze wens. Er wordt ingestemd met verzending van concept-brief aan de gemeenteraad. 14 november 2014 PenO Regeling scholing burgemeester en wethouders In de circulaire , d.d. 1 juli 2014 BZK is het besluit vastgelegd om de niet-partijpolitiek georiënteerde functionele scholing ten laste te brengen van het bestuursorgaan. Deze scholing kan gericht zijn op het persoonlijk functioneren in het ambt en op een loopbaangerichte opleiding. De aanspraak is vastgelegd, maar er is ruimte voor lokale accenten. De lokale accenten zijn vastgelegd in de regeling scholing burgemeester en wethouders. In deze regeling is aansluiting gezocht bij de studieregeling voor medewerkers. De regeling scholing burgemeester en wethouders wordt met terugwerkende kracht tot en met 27 maart 2014 vastgesteld. Ont Parkeren KO-plein blauwe zone De gemeenteraad heeft een amendement met betrekking tot het Kiryat Onoplein en de huidige parkeergarage aangenomen. Het amendement voorziet in het instellen van blauwe zone op het Kiryat Onoplein en het gratis maken van de parkeergarage.

2 - 2 - In april zijn deze maatregelen geëffectueerd. Er is de komende tijd een activiteit in De Lawei die een grote parkeervraag kent. De Lawei vraagt een oplossing voor dit parkeerprobleem. U hebt over de eerdere vraag van De Lawei positief besloten. Ten behoeve van een evenement op 18 november 2014 in De Lawei die langer duurt dan 3 uren wordt de blauwe zone niet van toepassing verklaard en worden de aanwezige borden afgedekt. Saza Buurtbudget tweede ronde 2014 Er zijn 21 aanvragen ingediend voor de tweede ronde van het buurtbudget Per aanvraag is een korte omschrijving gegeven en een voorstel over het toe te kennen bedrag. 1. Er wordt ingestemd met de genoemde voorstellen tot toekenning c.q. afwijzing betreffende de tweede ronde buurtbudget Er wordt een bedrag van ,-- beschikbaar gesteld. 3. De kosten worden gedekt uit de reguliere middelen voor het buurtbudget. 4. Bij uitvoering door wijkbeheer worden de 20% eigen middelen niet van toepassing verklaard. Saza Instemming aanvraag Brinnr. RENN4 RENN4 vraagt toestemming een Brinnr. naar Drachten te mogen verplaatsen. Ingestemd wordt met de verplaatsing van een Brinnnr. naar Drachten. Saza Toekomst onderwijsachterstanden en kwaliteit De Vierjarenplannen Onderwijsverbetering die in 2011 door 12 schoolbesturen zijn ingediend, gaan in schooljaar het vierde en laatste jaar in, daarom moet worden gekeken naar de toekomstige inzet van deze middelen. 1. De huidige subsidieregeling wordt beëindigd na afloop van dit tijdvak (31 juli 2015). 2. Na het huidige schooljaar zal de raad worden gevraagd om de verordening onderwijsachterstanden -en kwaliteit in te trekken. 3. In de eerste helft van 2015 wordt onderzocht en besloten hoe de resterende middelen kunnen worden ingezet tot Aan de scholen wordt gevraagd om voor 1 maart 2015 de eindresultaten van deze periode op te leveren, zodat dit kan dienen als input voor de beslissing over het vervolg. 4. Het inhoudelijk verslag, dat in de verordening was voorzien voor 1 mei 2014, wordt opgeschoven naar 1 maart 2015, zodat de behaalde resultaten van dit tijdvak zo volledig mogelijk kunnen worden meegenomen.

3 Pu Schaliegas Het college neemt kennis van het tussenverslag onderwijsachterstanden. Het ministerie van EZ is bezig met het opstellen van een structuurvisie voor de winning van schaliegas. Een deel van het zoekgebied ligt in onze gemeente. In juni hebben wij een zienswijze ingediend op de concept notitie "reikwijdte en detailniveau planmer structuurvisie Schaliegas". De inspraakreacties zijn verwerkt en de notitie is in definitieve vorm vastgesteld. 1. De informatie wordt voor kennisgeving aangenomen 2. De concept-brief wordt ter informatie voorgelegd aan de raad 17 november 2014 Ont Voorontwerp-bestemmingsplan "Vogelzang" Het gebied rondom de kruising De Lange West, Vogelzang, Stationsweg en Noorderbuurt wordt herinricht. Er wordt o.a. een rotonde aangelegd Om mee te kunnen werken aan de herinrichting dient het bestemmingsplan te worden herzien. De systematiek van dit bestemmingsplan is opgezet conform het zogeheten gemeentelijk Handboek voor bestemmingsplannen en voldoet aan de verplichte landelijke Standaard Vergelijkbare Bestemmingsplannen. 1. Er wordt ingestemd met de inhoud van het voorontwerpbestemmingsplan "Vogelzang". 2. Het voorontwerp-bestemmingsplan wordt vier weken ter inzage gelegd voor inspraak en wordt in het kader van artikel van het ruimtelijke ordening aangeboden aan de betrokken instanties met het verzoek om binnen vier weken te reageren. Ont Project routegebonden recreatie Zuidoost Friesland In december 2013 heeft het college ingestemd met het project routegebonden recreatie Zuidoost Friesland en hiervoor cofinanciering beschikbaar gesteld. Doel van het plan is het versterken van recreatieve routenetwerken in Zuidoost-Fryslân en het uitnutten van de bestaande wegen en paden voor fietsers en wandelaars. In juli van dit jaar heeft het recreatieschap De Marrekrite de opdracht aangenomen om het plan uit te voeren. Hiervoor heeft zij een plan van aanpak opgesteld. De Marrekrite vraagt nu de gereserveerde financiële middelen betaalbaar te stellen. 1. Er wordt kennis genomen van het plan van aanpak. 2. De gereserveerde bijdrage van ,-- wordt ten laste van het budget uitvoeringsprogramma recreatie en toerisme betaalbaar gesteld.

4 - 4 - Saza Dossier onderzoek huiselijk geweld bij mensen met een licht verstandelijke beperking in de gemeente Smallingerland Vanuit onder andere het Platform Huiselijk geweld bereikten de gemeente Smallingerland signalen van een relatief groot aantal gevallen van huiselijk geweld in met name sociaal zwakke gezinnen, Dit is aanleiding geweest om een onderzoek te starten. In het onderzoek uitgevoerd door MEE, wordt onderzocht of er inderdaad sprake is van een aanzienlijk aantal gevallen van huiselijk geweld. Op grond van de informatie wil de gemeente zicht krijgen op aan knopingspunten voor nieuw beleid ter voorkoming van huiselijk geweld. 1. Besloten wordt de koers voor de doelgroep mensen met een licht verstandelijke beperking zo als voorgesteld voort te zetten. 2. Besloten wordt het onderzoek te sturen aan de gemeenteraad ter informatie. Saza Maatwerk Jeugdgezondheidszorg Begin dit jaar zijn er afspraken gemaakt over de inhoud van en financiële middelen voor het aanvullend pakket jeugdgezondheidszorg (JGZ). De activiteiten die in dit kader worden uitgewerkt zijn preventief van aard. De JGZ berichtte ons dat de middelen voor de inzet van de pedagogische ondersteuning niet voldoende zijn voor de resterende twee maanden van dit jaar. Er is daarom een verzoek gedaan voor aanvullende middelen. 1. Er wordt conform de bijgevoegde offerte van de GGD een bedrag van 5.000,-- beschikbaar gesteld voor pedagogische ondersteuning in de thuissituatie. 2. De kosten ad 5.000,-- worden gedekt uit de reguliere middelen CJG. Ont Ondertekening convenant centrum U heeft op 8 mei 2014 geld beschikbaar gesteld om te komen tot een breed gedragen plan van aanpak voor het centrum. Het proces willen de partijen afsluiten met de ondertekening van een convenant. 1. Ingestemd wordt met het convenant. 2. Wethouder Ketelaar wordt gemachtigd tot ondertekening van het convenant. 18 november 2014 Ont Uitwerkingsplan en beeldkwaliteitrichtlijnen "Vrijburgh hoek Folgeren Folgeralaan" te Drachten In het bestemmingsplan Vrijburgh Is de bestemming "wonen-uit te werken" opgenomen. Binnen deze bestemming kunnen woningen met een uitwerkingsplan planologisch geregeld worden.

5 - 5 - Het uitwerkingsplan "Vrijburg hoek Folgeren Folgeralaan" voorziet in de mogelijkheid tot het realiseren van 1 vrijstaande woning op het perceel. Daarnaast moet het Beeldkwaliteitplan "Het Noord" voor dit perceel worden aangepast. 1. Er wordt ingestemd met het voorontwerp uitwerkingsplan "Vrijburgh hoek Folgeren Folgeralaan" en het ontwerp-beeldkwaliteitplan Hoek Folgeren Folgeralaan. 2. Er wordt ingestemd met de procedure voor het uitwerkingsplan. 3. Er wordt ingestemd met de procedure voor het beeldkwaliteitplan. Ont Convenant met International Welcomecenter North (IWCN) Op 24 juni dit jaar besloot u om u voor twee jaar te verbinden aan het initiatief van het IWCN. Nu wordt gevraagd om ter uitvoering van de afspraken een convenant te ondertekenen. Besloten wordt een ambtenaar van de gemeente Groningen te mandateren om de voorinschrijving in de basisregistratie personen (BRP) te doen voor internationals die zich vestigen in één van de andere zes gemeentes. OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders van Smallingerland d.d. 18 november 2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp Alg. 1. Vaststelling openbare besluitenlijst - week ; conform vastgesteld FBI Jaarrekening 2013 en begroting 2014 Stichting Veiligheidszorg Smallingerland De jaarrekening 2013 van de SVS moet nog worden goedgekeurd. Dat geldt eveneens voor de begroting/subsidie-aanvraag Besloten wordt de Jaarrekening 2013 van de SVS goed te keuren met dien verstande dat de dubbel opgenomen "Voorziening Participatiebonus" ad ,-- niet wordt toegevoegd aan het eigen vermogen, maar wordt terugbetaald aan de gemeente. Daarmee wordt het subsidie voor 2013 definitief vastgesteld op , Besloten wordt in te stemmen met de aangepaste begroting 2014 van de SVS. Het voorlopige bepaalde subsidie blijft gehandhaafd op ,-- (conform eerdere beschikking d.d. 19 december 2013). Het subsidie wordt definitief vastgesteld na ontvangst van de Jaarstukken 2014.

6 - 6 - Pu Het plaatsen van een markies aan Noorderbuurt 12a te Drachten Op 17 oktober 2014 is een omgevingsvergunning aangevraagd voor het plaatsen van een markies aan het pand Noorderbuurt 12a in Drachten. Het pand is een gemeentelijk monument. De monumentencommissie is van mening, dat de monumentale waarden van het pand te veel worden aangetast. Besloten wordt de vergunning te weigeren, omdat de monumentale waarden van het pand teveel worden aangetast. Saza Formatie administratieve organisatie jeugdzorg Zoals aangekondigd ontvangt u hierbij het advies over de extra formatie voor de bemensing van de administratieve organisatie van de jeugdzorg. De gemeente Smallingerland gaat de administratie voor de jeugdzorg intern verzorgen. Er is uitgezocht welke deskundigheden nodig zijn, en op welke plek in de organisatie, om de administratie goed en tijdig op orde te hebben. Het is nog niet precies te zeggen wat de omvang van de formatie moet zijn, maar er is wel snel een besluit nodig om met de werving te kunnen beginnen. Zoals eerder is aangekondigd volgt na dit advies nog een separaat advies over de extra bemensing van de gebiedsteams. 1. De formatie zoals voorgesteld in het overzicht wordt vastgesteld. 2. De kosten ,-- worden gedekt uit de reguliere middelen voor het Sociaal Domein. FBI Belastingverordeningen 2015 Probleemstelling Jaarlijks worden de tarieventabellen behorende bij de diverse belastingverordeningen en legesverordening aangepast, conform het voorstel zoals opgenomen in de paragraaf lokale heffingen in het beleidsplan. Jaarlijks wordt ook bekeken of de belastingverordeningen zelf nog actueel zijn. De Raad wordt voorgesteld de belastingverordeningen en de tarieventabellen 2015 behorende bij de leges- belastingverordeningen uiterlijk 31 december 2014 vast te stellen.

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 14 november 2013

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 14 november 2013 enlijst B&W Smallingerland - week 47-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 14 november 2013 PenO 1. 909460 Halfjaarlijkse toetsing oktober 2013 norm ISO 9001: 2008 Het toetsingsrapport van de halfjaarlijkse

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 15 september 2016

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 15 september 2016 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 38-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 15 september 2016 FBI 1. 1753047 Gewijzigde begroting 2016 Stichting Veiligheidszorg Smallingerland Op 21 juni 2016

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 24 januari 2013

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 24 januari 2013 enlijst B&W Smallingerland - week 5-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 24 januari 2013 Saza 1. 595391 Bijdrage CTO 2013-2016 ten behoeve van RTC zwemmen Het Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO) Noord

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 22-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 23 mei 2013. FBI 1. 715803 Jaarstukken Servicebureau De Friese Wouden

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 22-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 23 mei 2013. FBI 1. 715803 Jaarstukken Servicebureau De Friese Wouden enlijst B&W Smallingerland - week 22-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 23 mei 2013 FBI 1. 715803 Jaarstukken Servicebureau De Friese Wouden Het Dagelijks Bestuur van het Servicebureau De Friese Wouden legt

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 4-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 16 januari 2014

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 4-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 16 januari 2014 enlijst B&W Smallingerland - week 4-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 16 januari 2014 Ont. 1. 958914 Omgevingsvergunning verbouw showroom tot bedrijfswoning De Kolken 56 te Drachten Het college heeft op

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr.

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 1-2015 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 2-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 6 januari 2015 Ont. 1. 1262877 Parkeren Kiryat Onoplein - blauwe

Nadere informatie

Besluit Er wordt ingestemd met het raadsvoorstel.

Besluit Er wordt ingestemd met het raadsvoorstel. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 46-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 7 november 2014 FBI/ OW 1. 1197346 Concept Gemeentelijk Rioleringsplan 2015-2018 Eens per vier jaar wordt het gemeentelijk

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 49-2012. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 29 november 2012

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 49-2012. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 29 november 2012 enlijst B&W Smallingerland - week 49-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 29 november 2012 BO 1. 552288 Subsidie "Halt in de basisvorming": vaststelling 2011, aanvraag 2013 Halt Noord Nederland heeft een subsidieverzoek

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 12 januari 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 12 januari 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 3-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 12 januari 2017 Soza 1. 1842169 Brief FSU splitsing vrijwilligersvergoeding / reiskostenvergoeding Het FSU heeft in een

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 11 februari Functiewaardering

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 11 februari Functiewaardering Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 7-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 11 februari 2016 Functiewaardering PenO 1. 1581446 Met de invoering van het nieuwe functiehuis is de regeling Organieke

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 11 oktober 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 11 oktober 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 42-2017 11 oktober 2017 Ont. 1. 2015854 Beantwoording vragen ChristenUnie over fietspad Postlaan/Biskopswei In mei 2017 heeft ChristenUnie vragen gesteld

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 6-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 4 februari 2014. BO 1. 977868 Verzoekschrift m.b.t.

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 6-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 4 februari 2014. BO 1. 977868 Verzoekschrift m.b.t. enlijst B&W Smallingerland - week 6-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 4 februari 2014 BO 1. 977868 Verzoekschrift m.b.t. herziening De teamleider van Bewonersbelang "De Trisken" doet het verzoek om het besluit

Nadere informatie

Besluit 1. Er wordt kennisgenomen van de vergaderstukken. 2. Smallingerland meldt zich af voor de vergadering.

Besluit 1. Er wordt kennisgenomen van de vergaderstukken. 2. Smallingerland meldt zich af voor de vergadering. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 25-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 21 juni 2016 Ont. 1. 1687097 Zienswijze verkoop zorgvastgoed WoonFriesland Woningcorporatie WoonFriesland heeft het

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 28 september 2015

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 28 september 2015 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 41-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 28 september 2015 PenO 1. 1471498 Procedureregeling Functieboek en functie-indeling gemeente Smallingerland 2015 De

Nadere informatie

Besluit Ingestemd wordt met het principe-akkoord.

Besluit Ingestemd wordt met het principe-akkoord. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 35-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 26 augustus 2014 BO 1. 1142296 Beantwoording twee ingekomen brieven betreffende herhuisvesting watersportverenigingen

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland week 33-2012. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 augustus 2012. Ont. 1. 489601 Duurzame evenementen

Besluitenlijst B&W Smallingerland week 33-2012. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 augustus 2012. Ont. 1. 489601 Duurzame evenementen enlijst B&W Smallingerland week 33-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 9 augustus 2012 Ont. 1. 489601 Duurzame evenementen In de nota Duurzame Ontwikkeling is vastgesteld dat wij evenementen gaan uitvoeren

Nadere informatie

Ont Afrekening Jeugdverkeerstuin en parkeervoorzieningen met Naturij

Ont Afrekening Jeugdverkeerstuin en parkeervoorzieningen met Naturij Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 20-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 8 mei 2014 Ont. 1. 1050793 Afrekening Jeugdverkeerstuin en parkeervoorzieningen met Naturij De verplaatsing van de verkeerstuin

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 8 januari 2015

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 8 januari 2015 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 3-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 8 januari 2015 BO 1. 1260795 Vragen van de ChristenUnie over opkomsttijden brandweer De fractie van de ChristenUnie heeft

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 december 2014

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 december 2014 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 49-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 1 december 2014 Saza 1. 1217554 Verlenging noodopvang uitgeprocedeerde asielzoekers Vanaf 18 december 2012 is er sprake

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 juni 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 juni 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 23-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 1 juni 2017 BO 1. 1937695 Strijdig gebruik A.Th. de Boer en Zn. BV, Jade 34 te Drachten A.TH. de Boer en Zn. BV (verder:

Nadere informatie

Vaststelling subsidie kwaliteitsimpuls peuterspeelzalen

Vaststelling subsidie kwaliteitsimpuls peuterspeelzalen enlijst B&W Smallingerland - week 13-2012 Afd. Nr. Onderwerp 22 maart 2012 Saza 1. Vaststelling subsidie kwaliteitsimpuls peuterspeelzalen In het kader van een kwaliteitsimpuls peuterspeelzalen is in 2011

Nadere informatie

Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 4 november /cor Z Wiebe Jan Dijk

Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 4 november /cor Z Wiebe Jan Dijk Aan dhr. A.D. Scholma Dr. M. Noordewierstraat 16 9953 SJ BAFLO Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 4 november 2016 16-0254/cor Z1675143 Wiebe Jan Dijk D 0512 581234 w.dijk@smallingerland.nl Onderwerp

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 48-2015. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 19 november 2015

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 48-2015. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 19 november 2015 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 48-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 19 november 2015 BO 1. 1514593 Subsidie Halt in de basisvorming: vaststelling 2014, aanvraag 2016 Net als in de voorgaande

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 13-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 25 maart 2013. FBI 1. 635021 Arrest inzake Afvalsturing

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 13-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 25 maart 2013. FBI 1. 635021 Arrest inzake Afvalsturing enlijst B&W Smallingerland - week 13-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 25 maart 2013 FBI 1. 635021 Arrest inzake Afvalsturing Afvalsturing heeft in 2006 een schadeclaim ingediend in verband met het door

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 november Ont Friese Retailaanpak

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 november Ont Friese Retailaanpak Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 46-2018 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 9 november 2018 Ont. 1. 2248438 Friese Retailaanpak Op 23 mei 2017 zijn de uitkomsten van het Friese koopstromenonderzoek

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 5 januari FBI Productenraming 2016

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 5 januari FBI Productenraming 2016 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 1-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 5 januari 2016 FBI 1. 1550257 Productenraming 2016 Het vaststellen van de Productenraming 2016 is een wettelijke plicht

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 20-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 8 mei 2013. OW 1. 666196 Vervangen koelmachine archief K1

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 20-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 8 mei 2013. OW 1. 666196 Vervangen koelmachine archief K1 enlijst B&W Smallingerland - week 20-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 8 mei 2013 OW 1. 666196 Vervangen koelmachine archief K1 De koeling in het archief K1 geeft al geruime tijd problemen. Doorgaan met

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 23.O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 23.O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 23.O (06-06-2017) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BenW week

Nadere informatie

BESLISSINGSFORMULIER COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 11G / M.D. de Vries BP JB

BESLISSINGSFORMULIER COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 11G / M.D. de Vries BP JB BESLISSINGSFORMULIER COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS CASENUMMER BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORT. HOUDER 11G0850 427565 / 427565 ONDERWERP M.D. de Vries BP JB Ontwerp bestemmingsplan Semmelweisstraat

Nadere informatie

Probleemstelling De GGD heeft voor 2012 een offerte uitgebracht voor de voor de uitvoering van Triple P activiteiten in onze gemeente.

Probleemstelling De GGD heeft voor 2012 een offerte uitgebracht voor de voor de uitvoering van Triple P activiteiten in onze gemeente. enlijst B&W Smallingerland - week 9-2012 Afd. Nr. Onderwerp 27 februari 2012 BO 1. Aanwijzen adviseur verzoeken om nadeelcompensatie Er zijn naar aanleiding van de herinrichting van de Stationsweg en de

Nadere informatie

Besluit Er wordt ingestemd met het gewijzigde raadsvoorstel en bijbehorende stukken.

Besluit Er wordt ingestemd met het gewijzigde raadsvoorstel en bijbehorende stukken. enlijst B&W Smallingerland - week 36-2011 Afd. Nr. Onderwerp 6 september 2011 Saza 1. Aanvraag subsidie onderwijsprogramma's 2012 De VSV-convenanten 2008-2011 worden met één jaar verlengd. De contactschool

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W- vergadering d.d. 8 mei 2012

Openbare besluitenlijst B&W- vergadering d.d. 8 mei 2012 Burgemeester Röell 12CV000171 Benoeming tot buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand (trouwambtenaar) De heer A.R. Stolk benoemen tot buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand voor de periode als

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d. 24-02-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d. 24-02-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. ONT Aanpassing verordening voorzieningen huisvesting onderwijs De Wet op het primair onderwijs en de Wet op de expertisecentra zijn onlangs gewijzigd in verband met de overheveling van de taak en het

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 18 juli 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 18 juli 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 29-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 18 juli 2017 Saza 1. 1967130 Gunning nieuwbouw wijkschool De Barte en NT2 De bouw van de twee semipermanente schoolgebouwen

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 2 februari Fryslân Hartveilig

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 2 februari Fryslân Hartveilig Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 6-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 2 februari 2017 Saza 1. 1849566 Fryslân Hartveilig Op 26 oktober 2016 heeft Fryslân Hartveilig in een gesprek gevraagd

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 3 april FZ Werkplek apparatuur

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 3 april FZ Werkplek apparatuur Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 14-2018 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 3 april 2018 FZ 1. 2142296 Werkplek apparatuur Gedurende de afgelopen periode zijn er diverse adviezen ingediend over

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 4-2012. Afd. Nr. Onderwerp. 19 januari 2012. Saza 1. Implementatie Zorgspoor

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 4-2012. Afd. Nr. Onderwerp. 19 januari 2012. Saza 1. Implementatie Zorgspoor enlijst B&W Smallingerland - week 4-2012 Afd. Nr. Onderwerp 19 januari 2012 Saza 1. Implementatie Zorgspoor In 2011 heeft de projectleider in het kader van het project "Regionale samenwerking RMC en leerplicht"

Nadere informatie

Probleemstelling Stichting Beeldende Kunst Friesland heeft haar jaarstukken over het jaar 2011 aangeboden.

Probleemstelling Stichting Beeldende Kunst Friesland heeft haar jaarstukken over het jaar 2011 aangeboden. enlijst B&W Smallingerland - week 15-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 4 april 2013 OW 1. 642093 Invoering "Mobiel Parkeren" Het betaald parkeren in Drachten wordt op straat geregeld door gebruik te maken

Nadere informatie

Probleemstelling Het vergaderschema voor b en w 2012 is gereed gemaakt.

Probleemstelling Het vergaderschema voor b en w 2012 is gereed gemaakt. enlijst B&W Smallingerland - week 2-2012 Afd. Nr. Onderwerp 6 januari 2012 Com. 1. Verspreiding Breeduit Eind november is een kleine enquête over de bezorging van Breeduit gehouden. De resultaten van deze

Nadere informatie

Pu. 1. 986464 Toetreding gemeenten Opsterland, Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Súdwest Fryslân tot de FUMO

Pu. 1. 986464 Toetreding gemeenten Opsterland, Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Súdwest Fryslân tot de FUMO Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 7-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 10 februari 2014 Pu. 1. 986464 Toetreding gemeenten Opsterland, Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Súdwest Fryslân

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 36-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 2 september 2013. FBI 1. 850877 Termijnagenda gemeenteraad

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 36-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 2 september 2013. FBI 1. 850877 Termijnagenda gemeenteraad enlijst B&W Smallingerland - week 36-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 2 september 2013 FBI 1. 850877 Termijnagenda gemeenteraad Maandelijks wordt het overzicht" Termijnagenda Gemeenteraad" geactualiseerd

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST

OPENBARE BESLUITENLIJST VERGADERING College van Burgemeester en s DATUM 3 November 2015 TIJDSTIP 9:30 uur Aanwezig zijn: L.M. Driessen-Jansen Burgemeester H. Romeijn Gemeentesecretaris M.H. van der Eng C.J.M.W. Wassenaar J.J.F.M.

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Onderwerp. 18 oktober Ont. 1. Ontwerp-bestemmingsplan "Kleine kernen oost"

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Onderwerp. 18 oktober Ont. 1. Ontwerp-bestemmingsplan Kleine kernen oost enlijst B&W Smallingerland - week 42-2010 Afd. Nr. Onderwerp 18 oktober 2010 Ont. 1. Ontwerp-bestemmingsplan "Kleine kernen oost" Het voorliggend advies voorziet in een vervolgstap van de procedure voor

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 41-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 3 oktober 2013. BO 1. 871230 Nadeelcompensatie Raadhuisplein

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 41-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 3 oktober 2013. BO 1. 871230 Nadeelcompensatie Raadhuisplein enlijst B&W Smallingerland - week 41-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 3 oktober 2013 BO 1. 871230 Nadeelcompensatie Raadhuisplein Belanghebbende heeft verzocht om vergoeding van planschade en schade als

Nadere informatie

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 24 april 2007 Agendapunt Open-

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 24 april 2007 Agendapunt Open- Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 24 april 2007 17/3.3 BW07.0349 17/3.4 BW07.0367 17/3.9 BW07.0338 17/3.10 BW07.0352 17/3.11 BW07.0359 Bijdrage plaatselijke 4 mei comités Aan de plaatselijke 4

Nadere informatie

Besluit De raad wordt geïnformeerd conform concept-brief.

Besluit De raad wordt geïnformeerd conform concept-brief. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 21-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 18 mei 2017 Saza 1. 1922634 Groot onderhoud binnensportaccommodaties 2017 FBI 2. 1930449 Zaaksysteem Het Sportbedrijf

Nadere informatie

1 BDO Strategisch beleid informatieveiligheid en privacy. 2 ONT Bestemmingsplan Abcovenseweg 23 en 23A (Goirle)

1 BDO Strategisch beleid informatieveiligheid en privacy. 2 ONT Bestemmingsplan Abcovenseweg 23 en 23A (Goirle) Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning Openbare besluitenlijst d.d. 27 februari 2019 Nr. afd. agendapunt/besluit 1 BDO Strategisch beleid informatieveiligheid en privacy Voor u ligt, ter vaststelling,

Nadere informatie

Probleemstelling Ter vervanging van de huidige afgeschreven klepelmaaier is de aanschaf van een nieuwe klepelmaaier nodig.

Probleemstelling Ter vervanging van de huidige afgeschreven klepelmaaier is de aanschaf van een nieuwe klepelmaaier nodig. enlijst B&W Smallingerland - week 13-2010 Afd. Nr. Onderwerp 24 maart 2010 RMS 1. Aanschaf tractor nr. 32 (Openbare Werken) Ter vervanging van de huidige tractor (nr.32 uit 1998) is de aanschaf van een

Nadere informatie

Bouwfonds Ontwikkeling B.V. Postbus 6540 5600 HM Eindhoven. Geachte heer Verschueren,

Bouwfonds Ontwikkeling B.V. Postbus 6540 5600 HM Eindhoven. Geachte heer Verschueren, Bouwfonds Ontwikkeling B.V. Postbus 6540 5600 HM Eindhoven Behandeld door : Wouters, R. Uw brief van : -- Doorkiesnummer : 040-2631674 Uw kenmerk : -- E-mailadres : r.wouters@nuenen.nl Ons kenmerk : 2013.23982

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 17 mei 2016

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 17 mei 2016 Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wets d.d. 17 mei 2016 Aanwezig: Afwezig: Dhr. drs. A. Mans, burgemeester Dhr. G.A. Suanet QC, loco-secretaris Dhr. C.P.M. Rood Dhr. M. Steeman Dhr.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 november 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 november 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 44-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 1 november 2017 FBI 1. 2028998 Vaststelling procedure beveiligingsincidenten en datalekken Een goede opvolging van beveiligingsincidenten

Nadere informatie

Ont Subsidie strippenkaart bezoekerscentrum Nationaal Park De Alde Feanen, De Welle, Spijkerdorp en de Naturij

Ont Subsidie strippenkaart bezoekerscentrum Nationaal Park De Alde Feanen, De Welle, Spijkerdorp en de Naturij Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 14-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 26 maart 2014 Ont. 1. 1018287 Subsidie strippenkaart bezoekerscentrum Nationaal Park De Alde Feanen, De Welle, Spijkerdorp

Nadere informatie

Besluit 1. Het bezwaar wordt niet-ontvankelijk verklaard. 2. Er wordt ontheffing verleend op grond van verandering werkkring.

Besluit 1. Het bezwaar wordt niet-ontvankelijk verklaard. 2. Er wordt ontheffing verleend op grond van verandering werkkring. enlijst B&W Smallingerland - week 39-2009 Afd. Nr. Onderwerp 17 september 2009 BO 1. Bezwaar tegen weigering om ontheffing anti-speculatiebeding Er kan geen bezwaar worden gemaakt tegen de weigering van

Nadere informatie

Het college besluit de besluitenlijst d.d. 10 november 2015 vast te stellen.

Het college besluit de besluitenlijst d.d. 10 november 2015 vast te stellen. Besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders Datum 17 november 2015 Aanwezig Hayo Apotheker (burgemeester), Maarten Offinga (wethouder), Stella van Gent (wethouder), Gea Akkerman (wethouder),

Nadere informatie

Gewijzigde vaststelling '4e herziening bestemmingsplan Buitengebied gemeente Dalfsen, Plattelandswoningen'.

Gewijzigde vaststelling '4e herziening bestemmingsplan Buitengebied gemeente Dalfsen, Plattelandswoningen'. Raadsvoorstel Status: Besluitvormend Agendapunt: 12 Onderwerp: Gewijzigde vaststelling '4e herziening bestemmingsplan Buitengebied gemeente Dalfsen, Plattelandswoningen'. Datum: 22 juli 2014 Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 14 augustus Saza Skûtsjejier 2013

Besluitenlijst B&W Smallingerland week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 14 augustus Saza Skûtsjejier 2013 enlijst B&W Smallingerland week 34-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 14 augustus 2012 Saza 1. 494403 Skûtsjejier 2013 De afgelopen jaren zijn cultuurhistorische jaren in het teken van (Rinsema, Rink van

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst Collegevergadering Aanwezig:

Openbare Besluitenlijst Collegevergadering Aanwezig: Openbare Besluitenlijst Collegevergadering 22-12-2015 Aanwezig: Akkermans, D.A.M. (Burgemeester) Custers, Mr. J.E.M. (Wethouder) Willems, J.W. (Wethouder) Bisscheroux, J.W.P.M. (Wethouder) Opreij, Drs.

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Onderwerp: Registratienummer: 00533567 Op voorstel B&W d.d.: 23 december 2014 Datum vergadering: 10 maart 2015 Portefeuillehouder: Helm Verhees Rol gemeenteraad: Verklaring

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 8-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 18 februari 2014. Saza 1. 982228 Subsidie VVE 2014 MOS

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 8-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 18 februari 2014. Saza 1. 982228 Subsidie VVE 2014 MOS Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 8-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 18 februari 2014 Saza 1. 982228 Subsidie VVE 2014 MOS De MOS heeft een begroting ingediend voor de uitvoering van het

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 4 mei 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 4 mei 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland week19-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 4 mei 2017 BO 1. 1918753 Financiële stukken Veiligheidsregio Fryslân De Veiligheidsregio Fryslên (VRF) heeft de jaarrekening

Nadere informatie

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 4 juni tot en met vrijdag 8 juni 2012

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 4 juni tot en met vrijdag 8 juni 2012 Lijst nr. 23 Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders Periode: maandag 4 juni tot en met vrijdag 8 juni 2012 PUBLIEKSDIENST Bezwaarschrift van Faunabescherming inzake verzoek om handhaving jachthutten

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 20-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 11 mei 2012

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 20-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 11 mei 2012 enlijst B&W Smallingerland - week 20-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 11 mei 2012 Ont. 1. 441455 Zienswijze ontwerp-vergunning PI-groep in FCD Op het voornemen om een omgevingsvergunning te verlenen voor

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 23 april 2018

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 23 april 2018 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 17-2018 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 23 april 2018 Ont. 1. 2155586 Openbaar maken collegebesluit uitbreiden Van der Valk Op 20 maart 2018 heeft het college

Nadere informatie

Besluit De regeling Werving en Selectie wordt voorlopig vastgesteld en ter instemming voorgelegd aan de Ondernemingsraad (WOR, 27e).

Besluit De regeling Werving en Selectie wordt voorlopig vastgesteld en ter instemming voorgelegd aan de Ondernemingsraad (WOR, 27e). Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 11-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 11 maart 2015 PenO 1. 1319241 Regeling Werving en Selectie (W&S) In het verandertraject is afgesproken de regeling werving

Nadere informatie

Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 11 december 2015 15-0348/cor Z1442943 Alexander van der Veen 0512 581234 al.van.der.veen@smallingerland.

Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 11 december 2015 15-0348/cor Z1442943 Alexander van der Veen 0512 581234 al.van.der.veen@smallingerland. Aan dhr. J. Brander Skoalleane 27 9247 CS URETERP Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 11 december 2015 15-0348/cor Z1442943 Alexander van der Veen D 0512 581234 al.van.der.veen@smallingerland.nl

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 28 september 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 28 september 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 40-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 28 september 2017 BO 1. 2009903 Verzoek subsidie Reddingsbrigade Drachten De Reddingsbrigade Fryslân Drachten heeft

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE 18 FEBRUARI 2014

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE 18 FEBRUARI 2014 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE 18 FEBRUARI 2014 : 180101 SAMLEV Corsanummer : 2014.00028 : Besluitenlijst met notulen van de collegevergadering van 11 februari 2014. Samenvatting : : De besluitenlijst

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Onderwerp. 2 april Saza 1. Vaststellen lokale onderwijssubsidies

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Onderwerp. 2 april Saza 1. Vaststellen lokale onderwijssubsidies enlijst B&W Smallingerland - week 16-2012 Afd. Nr. Onderwerp 2 april 2012 Saza 1. Vaststellen lokale onderwijssubsidies 2010-2011 Jaarlijks komen de scholen van het primair en voortgezet onderwijs in aanmerking

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 juli 2018

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 juli 2018 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 28-2018 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 9 juli 2018 Soza 1. 2190089 Begrotingswijziging GR SW Fryslân 2018 In het Dagelijks Bestuur van de GR SW Fryslân van

Nadere informatie

No. Onderwerp Besluit Portefeuillehouder 1. Besluitenlijst van de vergadering gehouden op 24 juni 2014, week Ongewijzigd vastgesteld.

No. Onderwerp Besluit Portefeuillehouder 1. Besluitenlijst van de vergadering gehouden op 24 juni 2014, week Ongewijzigd vastgesteld. BESLUITENLIJST van het college van burgemeester en wethouders Vergadering gehouden op 1 juli 2014 Week 27 Aanwezig: L.M.B.C. Wagenaar-Kroon,,,, en T. van den Berg No. Onderwerp Besluit Portefeuillehouder

Nadere informatie

Gebr. van Stiphout Projectontwikkeling B.V. Postbus AA SINT-OEDENRODE. Geachte heer Merks,

Gebr. van Stiphout Projectontwikkeling B.V. Postbus AA SINT-OEDENRODE. Geachte heer Merks, Gebr. van Stiphout Projectontwikkeling B.V. Postbus 32 5490 AA SINT-OEDENRODE Behandeld door : Wouters, R. Uw brief van : -- Doorkiesnummer : 040-2631674 Uw kenmerk : -- E-mailadres : r.wouters@nuenen.nl

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 7 maart Ont Verlenging stimulering woningmarkt

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 7 maart Ont Verlenging stimulering woningmarkt enlijst B&W Smallingerland - week 11-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 7 maart 2013 Ont. 1. 622153 Verlenging stimulering woningmarkt Sinds de economische crisis zit de woningmarkt op slot. Het college heeft

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE 14 JANUARI 2014

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE 14 JANUARI 2014 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE 14 JANUARI 2014 : 140101 Staf Corsanummer : 2013.00047 : Besluitenlijst met notulen van de collegevergadering van 6 januari 2014. Samenvatting : : De besluitenlijst met

Nadere informatie

Nr. Afdeling Zaak Poho Onderwerp Samenvatting Advies Besluit BP 0.1 Secretaris B&W besluitenlijst 17 juli Secretaris Uitnodigingen:

Nr. Afdeling Zaak Poho Onderwerp Samenvatting Advies Besluit BP 0.1 Secretaris B&W besluitenlijst 17 juli Secretaris Uitnodigingen: Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders. Dinsdag 25 juli 2017 om 9.30 uur in de kamer van de burgemeester, gemeentehuis te Neerijnen Aanwezig: Nr. Burgerparticipatie 0 = Algemeen/BMO

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 juni 2015

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 juni 2015 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 24-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 9 juni 2015 Saza 1. 1382244 Vaststellen subsidie vluchtelingen noodopvang periode 3 Vluchtelingenwerk heeft voor de

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 26 MEI 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 26 MEI 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 26 MEI 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en L. van

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W- vergadering d.d. 1 september 2015

Openbare besluitenlijst B&W- vergadering d.d. 1 september 2015 Burgemeester Röell Afwijzen verzoek handhavend optreden Drakenburgerweg Goeman Borgesiuslaan 1. Het verzoek om handhavend op te treden afwijzen. 2. Verzoeker via bijgevoegde (concept)brief van uw besluitvorming

Nadere informatie

Van 27 mei 2014 openbaar

Van 27 mei 2014 openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 20 mei 2014. Akkoord. BW-006768 2 Onderwerp Omgevingsvergunning (uitgebreide procedure) voor de vestiging van een crematorium op de hoek van de Peelterbaan

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Onderwerp. 12 mei BO 1. Beslissing op bezwaar weigering vergunning uitweg

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Onderwerp. 12 mei BO 1. Beslissing op bezwaar weigering vergunning uitweg enlijst B&W Smallingerland - week 20-2011 Afd. Nr. Onderwerp 12 mei 2011 BO 1. Beslissing op bezwaar weigering vergunning uitweg Uw college heeft een aanvraag om omgevingsvergunning, voor het wijzigen

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van het college van B&W d.d. 23 mei 2017

BESLUITENLIJST van de vergadering van het college van B&W d.d. 23 mei 2017 Nr. e170018513 Casenr. 17e0003009 BESLUITENLIJST van de vergadering van het college van B&W d.d. 23 mei 2017 Aanwezig: De heer A.A.J. Baars, burgemeester De heer mr. J. van den Bosch, wethouder De heer

Nadere informatie

Vergadering Burgemeester en Wethouders

Vergadering Burgemeester en Wethouders GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 50. O (11-12-2018) Besluitenlijst College Burgemeester en Wethouders Datum 11-12-2018 Tijd 9:00-12:30 Locatie Voorzitter Aanwezigen

Nadere informatie

Ont. 3. 999550 Uitnodiging kennismakingsbezoek nieuwe burgemeester Kiryat Ono

Ont. 3. 999550 Uitnodiging kennismakingsbezoek nieuwe burgemeester Kiryat Ono Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 11-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 11 maart 2014 Ont. 1. 101685 E-mail van de heer P. Timmer De heer P. Timmer (energieconsulent) heeft eind oktober een

Nadere informatie

1 MDV Aanbesteding ondersteuning Werkgroep opvang statushouders

1 MDV Aanbesteding ondersteuning Werkgroep opvang statushouders Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning Openbare besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 18 september 2018 Nr. afd. agendapunt/besluit 1 MDV Aanbesteding ondersteuning Werkgroep opvang statushouders

Nadere informatie

Besluit Het tarief in de tarieventabel, behorende bij de Legesverordening 2018, Titel 1, Hoofdstuk 3 Rijbewijzen onder te wijzigen in: 39,40.

Besluit Het tarief in de tarieventabel, behorende bij de Legesverordening 2018, Titel 1, Hoofdstuk 3 Rijbewijzen onder te wijzigen in: 39,40. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 49-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 1 december 2017 P.&O 1. 2060969 Wijziging CAR-artikel: loopbaanadvies De uitwerking van de Cao Gemeenten 2017-2019 is

Nadere informatie

.. Civiele Werken. Openbare besluitenlijst van door burgemeester en wethouders genomen besluiten in week 17 t.m. 23 september 2014.

.. Civiele Werken. Openbare besluitenlijst van door burgemeester en wethouders genomen besluiten in week 17 t.m. 23 september 2014. Openbare besluitenlijst van door burgemeester en wethouders genomen besluiten in week 17 t.m. 23 september 2014. Datum aanmaak: 01.10.2014.. Civiele Werken AST/2014/009901 Concept Programmabegroting 2015

Nadere informatie

V A L K E N S WA A R. D

V A L K E N S WA A R. D G E M E E N T E V A L K E N S WA A R. D Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email C. Evers 678 cev(o)valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 10raad00743 onderwerp Vaststellen

Nadere informatie

Besluit Er wordt ingestemd met het versturen van bijgevoegde waarschuwingsbrief aan de Interkerkelijke Werkgroep.

Besluit Er wordt ingestemd met het versturen van bijgevoegde waarschuwingsbrief aan de Interkerkelijke Werkgroep. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 41-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 2 oktober 2014 Saza 1. 1163164 Waarschuwing Interkerkelijke Werkgroep (IKW) Vanaf 1 januari 2013 wordt de noodopvangregeling

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 16 OKTOBER 2018

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 16 OKTOBER 2018 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 16 OKTOBER 2018 Aanwezig: Afwezig: Wnd. burgemeester Van Vliet-, de wethouders Luyckx, Struijlaart en Heutink-Wenderich, secretaris

Nadere informatie

Besluit 1. Er wordt een subsidie verleend van 6.806,70. 2. De kosten worden gedekt uit het budget "monumenten en cultuurhistorie".

Besluit 1. Er wordt een subsidie verleend van 6.806,70. 2. De kosten worden gedekt uit het budget monumenten en cultuurhistorie. enlijst B&W Smallingerland - week 24-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 6 juni 2013 FBI 1. 727415 Termijnagenda gemeenteraad Maandelijks wordt het overzicht "Termijnagenda Gemeenteraad" geactualiseerd in

Nadere informatie

Besluit De gemeenteraad wordt voorgesteld in te stemmen met het wijzigen van de Gemeenschappelijke Regeling Hûs en Hiem.

Besluit De gemeenteraad wordt voorgesteld in te stemmen met het wijzigen van de Gemeenschappelijke Regeling Hûs en Hiem. enlijst B&W Smallingerland - week 8-2012 Afd. Nr. Onderwerp 21 februari 2012 Ont. 1. Compensatie tijdelijke afsluiting Raadhuisplein Wij zijn geconfronteerd met het feit dat om de werkzaamheden veilig

Nadere informatie

Beslissing krachtens mandaat - burgemeester

Beslissing krachtens mandaat - burgemeester Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 26-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 20 juni 2014 Beslissing krachtens mandaat burgemeester BO 1. 1096496 Beslissing op bezwaar weigering evenementenvergunning

Nadere informatie

Ont Beantwoording vragen CDA-fractie n.a.v. behandeling onderwerp Duurzaamheid in de raad

Ont Beantwoording vragen CDA-fractie n.a.v. behandeling onderwerp Duurzaamheid in de raad Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 8-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 17 februari 2015 Soza 1. 1296922 Verzoek financiële bijdrage aan het project "Weekje weg" 2015 De Stichting Weekje weg

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W extern. 14 mei 2019 Gemeenschappelijke regelingen. Afd /Verseon. Zienswijze begroting 2020 Omgevingsdienst Middenen West Brabant

Besluitenlijst B&W extern. 14 mei 2019 Gemeenschappelijke regelingen. Afd /Verseon. Zienswijze begroting 2020 Omgevingsdienst Middenen West Brabant Besluitenlijst B&W extern 14 mei 2019 Gemeenschappelijke regelingen BESLUITENLIJST B&W D.D. 14 mei 2019 Nr Poho Afd /Verseon Onderwerp Besluit GEMEENSCHAPPELIJKE REGELINGEN 1 Hans Wierikx, 18481 2 Thomas

Nadere informatie

Op grond van art. 60 van het reglement van orde kunnen raadsleden gebruik maken van het vragen-half-uur.

Op grond van art. 60 van het reglement van orde kunnen raadsleden gebruik maken van het vragen-half-uur. Vergadering Gemeenteraad 19-06-2008 Plaats: Nieuwveen Tijd: 16:00 Voorzitter: Frans Buijserd 0 BESLUITVORMENDE RAADSVERGADERING 19 JUNI 2008 1 Opening 2 Vaststellen agenda Agendapunten 7, 10 en 12 worden

Nadere informatie

Wij hebben op 15 oktober 2014 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het bouwen van

Wij hebben op 15 oktober 2014 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het bouwen van OMGEVINGSVERGUNNING (b ~1Y...1>... Gemeente '1\..'1" ~ Emmen ~ Wij hebben op 15 oktober 2014 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het bouwen van 2 dubbele woningen en 1 vrijstaande

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 19 mei 2015

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 19 mei 2015 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 21-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 19 mei 2015 BO 1. 1372582 Bezwaar tegen besluit verzoek Wet openbaarheid van bestuur Bezwaarmaker heeft op grond van

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 26/01/2016 week 4. 1. projectbureau Waterfront Tonselsedreef 125 t/m 211 beslissing op verzoek tot handhaving

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 47. O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 47. O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 47. O (20-11-2018) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BW week 46.O

Nadere informatie

A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: R. Wiersema - wethouder. 1. Besluiten het wijzigingsplan

A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: R. Wiersema - wethouder. 1. Besluiten het wijzigingsplan BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 4 juli 2017 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: R. Wiersema

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE 23 OKTOBER 2012

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE 23 OKTOBER 2012 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE 23 OKTOBER 2012 : 231001 Staf Corsanummer : 2011.09725 : Besluitenlijst met notulen van de collegevergadering van 9 oktober 2012 en besluitenlijst van de collegevergadering

Nadere informatie