Weergaven (Views) de Stijl-optie Weergave op Lijst Lijstinstellingen Weergave wijzigen Weergave maken Weergave op de Lijst via Webonderdeel

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Weergaven (Views) de Stijl-optie Weergave op Lijst Lijstinstellingen Weergave wijzigen Weergave maken Weergave op de Lijst via Webonderdeel"

Transcriptie

1 Weergaven (Views) In een EDUgroepensite kun je de manier waarop wordt gekeken naar lijsten en Webonderdelen veranderen. Dit worden Weergave of View genoemd. Je kunt Weergaven of Views maken door kolommen te groeperen, verbergen, filteren en sorteren. Onder de Weergaven schuilt nòg een grote truc de Stijl-optie waarmee je een lijst een compleet andere vorm kunt geven. Van een gewone lijst tot een soort nieuwsbrief of visitekaartje. Zowel voor de Lijsten als Webonderdelen op basis van lijsten opereren de Weergaven los van elkaar. Wanneer je dus een nieuwe Weergave wilt van bijvoorbeeld het Webonderdeel Contactpersonen of Aankondigingen, dan laat dat de Weergave van de lijst Contactpersonen of Aankondigingen ongemoeid. Een Weergave die gemaakt is in een Lijst, is echter wèl in het Webonderdeel te hergebruiken door via Webonderdeel bewerken naar het keuzemenu van beschikbare Weergaven te gaan (zie Geselecteerde weergaven in Uitleg Webonderdelen ). Weergave op Lijst In de uitleg over Lijsten zal worden beschreven hoe je via de Lijstinstellingen bij de Weergave van een lijst kunt komen. De snelle manier om bij de Views van een Lijst te komen is om het menu aan te klikken in de titelbalk van de lijst. Je kunt daar schakelen tussen de bestaande Views van de Lijst of via Weergave wijzigen en Weergave maken een weergave aanpassen of aanmaken. Weergave op de Lijst via Webonderdeel Bij Webonderdelen (Web Parts) kun je bij de Weergaven komen via het menu Webonderdeel bewerken (zie hoofdstuk Webonderdelen). Bij een Web Part kun je klikken op het Pull Down menu Geselecteerde weergave. Hier vind je meestal twee à drie keuzemogelijkheden om tussen Weergaven te schakelen; dit betreffen de Weergaven die vanuit de Lijst zelf zijn aangemaakt. Je kunt via het taakvenster ook klikken op de link De huidige weergave bewerken (zie afbeelding) om de weergave van het Webonderdeel aan te passen. Hier kun je dus ook een nieuwe, afzonderlijke Webonderdelen Weergaven creëren.

2 Wanneer een lijst ook als Webonderdeel op de pagina gepresenteerd gaat worden en je daar verschillende Weergaven op wilt, is het raadzaam om de nieuwe Weergaven eerst op de Lijst aan te maken. De Weergaven op de Lijst kunnen daarna relatief eenvoudig via Geselecteerde weergave in het Webonderdeel worden hergebruikt. Weergaven bij Documentbibliotheek en Afbeeldingbibliotheek (Document Library en Picture Library) Bibliotheken (libraries) zijn vergeleken met de andere lijsten een wat vreemde eend in de bijt, maar hebben daardoor wel een aantal standaard Views die erg handig zijn. Zo hebben de bibliotheken een Verkennerweergave / Explorer View die ongeveer hetzelfde werkt als Windows Verkenner. Wat erg handig is als je meerdere bestanden tegelijk wilt (ver)plaatsen binnen EDUgroepen. NB: Deze functies werken het best op een Windows PC met liefst Internet Explorer. Apple computers en/of gebruik van andere internet browsers bieden vaak aanzienlijk minder functionaliteit. Weergaven in de Afbeeldingbibliotheek / Picture Library In Weergaven kun je verschillende weergaves kiezen. Details, Thumbnails en Filmstrip zijn erg mooi.. Open met Windows Verkenner / Windows Explorer onder de knop Acties is erg handig omdat dit een zelfde weergave biedt als My Computer / Windows Explorer. Op een soortgelijke manier als met Windows Verkenner kan men dan aan de slag.

3 Vermeldenswaard is nog een extra optie onder de Lijst Acties wat eigenlijk ook een Weergave is. Exclusief voor de Afbeeldingbibliotheek is er de Lijstactie Diavoorstelling weergeven / View Slide Show. De Diashow is een weergave die de inhoud van een lijst afbeeldingen als een soort PowerPoint presentatie afspeelt. Inclusief knoppen Afspelen, Pauze, Stop, Terug en Vooruit. Zelf een nieuwe Weergave maken Omdat een nieuwe Weergave (View) die we op een Lijst aanmaken, ook via Webonderdelen (Web Parts) is te gebruiken, beperken we ons nu tot het creëren van een View op een Lijst. Het aanmaken van nieuwe Weergave via een Webonderdeel gaat op soortgelijke wijze. Er zijn vier mogelijkheden om een nieuwe Weergave in een Lijst aan te maken. 1. Ga naar het menu Instellingen in de Lijst en klik Weergave Maken / Create View (of via het menu in de titelbalk zoals beschreven in vorige paragraaf). 2. De tweede manier is via de het menu Weergave door te klikken op Weergave Maken 3. Via de navigatiebalk. Klik in de Breadcrumbs van de navigatie op het gewenste onderdeel. Er verschijnt een uitklapmenu met verschillende opties.

4 4. Via de Ribbon boven de Lijst. De menubalk die doet denken aan de menubalk van Office. Kies in de Ribbon op Weergave maken of geheel rechts via de Tab Hulpmiddelen voor Lijst voor Lijst, Lijstinstellingen. Je kunt onder in het scherm kiezen om te starten vanuit een bestaande weergave, maar we gaan in de beschrijving nu uit van een compleet nieuwe weergave, omdat dit nog een aantal interessante keuzemogelijkheden biedt. Na het klikken op Weergave maken/create View hebben we afhankelijk van het type lijst, een viertal tot zestal opties. We kiezen Standaardweergave, welke ons later de meeste keuzes biedt en daarom ook het meeste aangeraden. De andere View opties zijn soms ook erg handig om te kiezen: Met de Agendaweergave/Calendar View kun je items langs chronologische volgorde in een kalender tonen.

5 Gegevensbladweergave/Datasheet View - Bewerk de lijst online als een Spreadsheet in Excel. Erg praktisch voor het invoeren van grote aantallen Items in de lijst. Dan hoef je dat niet één voor één te doen via Add New Item, maar kun je Bulk Editen. Access-weergave De lijst openen in Office Access om hiermee formulieren en rapporten te maken op basis van de Lijst. Gantt-weergave Een nuttige View om toe te passen bij o.a. Takenlijsten. Zet een tijdspad naast een taak om naar een streefdatum toe te kunnen werken. Gantt-schema s zijn vooral bekend door de toepassing hiervan in programma s als MS Project. De laatste weergave, Aangepaste weergave in SharePoint Designer is meer weggelegd voor zeer gevorderde gebruikers en raden we niet aan om als gewone EDUgroepengebruiker mee aan de slag te gaan. Na het aanklikken van Standaardweergave komen we in het menu Weergave aanmaken (Create View) terecht. Hier kunnen we alles instellen zoals we maar willen. Groeperen, Sorteren, Filteren, Stijlen en opmaak. Dit scherm kun je ook gebruiken om naderhand een Weergave naar eigen inzicht aan te passen. Weergave aanmaken bevat onderstaande onderdelen. De vetgedrukte onderdelen zijn de categorieën die je in de praktijk het meeste aanpast en gebruikt. Name, Audience en Totals vul je meestal slechts eenmaal in. Mobile is een interessante weergave; deze optie genereert een URL (internetadres) dat geschikt is om op mobiele apparaten zoals smartphones te kunnen bekijken. - Naam / Name - Doelgroep / Audience - Kolommen / Columns - Sorteren / Sort - Filter - Inline bewerken - Tabelweergave - Groeperen op / Group by - Totalen / Totals - Stijl - Mappen / Folders - Itemlimiet - Mobiel

6 Klik op het voor de categorie om deze te openen. Stap-voor-stap bespreking: We beginnen met de bovenste drie categorieën: Naam, Doelgroep en Kolommen. Deze drie categorieën worden automatisch geopend. Je hoeft dus niet op te klikken om het menu van deze onderdelen in te gaan. Naam: Geef een naam op voor deze weergave. Met de optie Dit als standaardweergave instellen (Make this the default view) maak je deze Weergave de standaardweergave die iedereen te zien krijgt. Doelgroep: standaard op Publiek. Je kunt ook weergaves maken die alleen jijzelf kunt zien. Als je dat wilt, selecteer dan Een persoonlijke weergave maken. Kolommen: het kloppend hart van de Weergaven wat de weergave-instellingen zo handig maakt. Welke kolommen wil je tonen in deze weergave en welke wil je verbergen? Vergelijk dit met het verbergen van kolommen in Excel, maar dan uitgebreider. Vink de Kolom eenvoudig aan of uit. Verder naar beneden scrollend komen we bij de onderdelen sorteren en filteren. Sorteren: ook vergelijkbaar met een lijst in Excel. Selecteer een kolom (of twee) waarin je wilt sorteren. Oplopend, aflopend.

7 Filter: creëer een filter. In dit voorbeeld wordt er een filter gemaakt waarin je alleen de bijdragen (items) wilt zien die door een bepaalde medewerker is gemaakt. Vink aan: Alleen items weergeven als er aan de volgende voorwaarden is voldaan. Selecteer uit de lijst op welke kolom je wilt selecteren. In dit geval Gemaakt door. Is gelijk aan *: Type letterlijk de waarde in. * Net als Excel zijn er meerdere Als -combinaties mogelijk. (Groter dan, kleiner dan, begint met, bevat waarde x, enz). Inline bewerken kan een handige optie zijn als er intensief gebruik wordt gemaakt van de lijst. Er verschijnt dan een knop Bewerken op iedere rij. Tabelweergave is een praktische toepassing bij bulkbewerkingen. De selectievakjes die bij iedere rij verschijnt biedt mogelijkheid meerdere items tegelijk te selecteren om te bewerken. Groepeer binnen een lijst op één of twee kolommen met Groeperen op. Kies voor Samengevouwen of Uitgevouwen (Expanded of Collapsed) om de lijst ingeklapt of uitgeklapt te tonen.

8 Totals: geeft de totalen weer. Stijl. Geef hier aan in welke verschijningsvorm in opmaak de lijst getoond moet worden. Zo geeft Arcering (Shaded) een blauwwitte regelscheiding; geeft In vakken (Boxed) de lijst in tekstvakken weer. Mappen/Folders: we adviseren vooral het gebruik van Groeperen op in plaats van het in mappen stoppen van Documenten en Items. Dit waarborgt de overzichtelijkheid van de teamsite. Via de Weergavemogelijkheid Mappen, kun je een lijst met mappen toch als één lijst zonder die mappen tonen. Itemlimiet: Afhankelijk van het type Lijst (of Bibliotheek) staat deze standaard op 30 of 100 items per pagina. Voor een Webpart is dat vaak wat minder, bijvoorbeeld 20. Het totaal aantal Items dat een lijst per pagina mag bevatten geef je aan via Items weergeven in batches van de opgegeven grootte of Het totale aantal geretourneerde items beperken tot de opgegeven hoeveelheid. De eerste keuze geeft mogelijkheid door de lijst te bladeren. De tweede geeft na het bereikte maximum onder aan de lijst een mogelijkheid door te klikken via hyperlink ( Meer items ) Vooral met een webonderdeel (web part) is het vaak handig om de andere optie aan te vinken. Items weergeven in batches en geef dan een laag aantal aan, bijvoorbeeld 2 of 5. De lijst wordt dan in blokken van 2 of 5 items per keer vertoond. Hiermee voorkom je heel lang naar beneden scrollen op een pagina.

9 Mobiel. Hierbij wordt een mobiele weergave gemaakt die ook geschikt is voor het bekijken op kleinere schermen en langzamere verbindingen zoals via mobiele telefoons, smartphones en andere mobiele devices. Het gehele internetadres van deze Mobiele Weergave van een lijst kan dan dus ook direct gecommuniceerd worden met publiek. Dit biedt net als de optie naar een lijst (zie Hoofdstuk Nog een paar bijzondere functionaliteiten ) mogelijkheden om ook via mobiele apparaten als smartphones en tablets aan de slag te kunnen met een lijst binnen EDUgroepen. Een mobiele weergave maakt het dus ook mogelijk om onderweg vanaf een telefoon of op locatie te kunnen lezen en/of posten op een Weblog, Discussieforum etc. Handig bij conferenties, projecten, excursies of stages.

Webonderdelen (Web Parts)

Webonderdelen (Web Parts) Webonderdelen (Web Parts) Een SharePoint pagina is opgedeeld in een aantal zones op het scherm. In elke zone kunnen Webonderdelen, veelal Web Parts genoemd, geplaatst worden. Deze Web Parts zijn kleine

Nadere informatie

3.1.6 Nieuwe lijst toevoegen

3.1.6 Nieuwe lijst toevoegen 3.1.6 Nieuwe lijst toevoegen Om een nieuwe lijst toe te voegen, kies je de knop Maken in de algemene koppelingsbalk bovenaan een pagina van een Windows Sharepoint website. Je krijgt de keuze uit een aantal

Nadere informatie

Specifieke EDUgroepenteamsites Web Parts

Specifieke EDUgroepenteamsites Web Parts Specifieke EDUgroepenteamsites Web Parts In dit deel vind je een beschrijving van enkele Web Parts (vaak op basis van lijsten) die specifiek zijn voor EDUgroepen sites. Hoe een Web Part toe te voegen staat

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE HANDLEIDING

TOELICHTING BIJ DE HANDLEIDING 1 2 3 TOELICHTING BIJ DE HANDLEIDING De voorbeeldsite van waaruit vertrokken is, is de standaardsite aangeboden door het KU Leuven-SharePoint team Elke site heeft standaard één sitebeheerder (kan de standaardsite

Nadere informatie

Quick Reference Guide Gebruik van SharePoint TU Delft

Quick Reference Guide Gebruik van SharePoint TU Delft Quick Reference Guide Gebruik van SharePoint TU Delft Bestemd voor Alle SharePoint gebruikers Versie 3.0 Datum 01-05-2014 Eigenaar SSC-ICT FB SharePoint 1 Quick Reference Guide Gebruik van SharePoint TU

Nadere informatie

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder:

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder: Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van websites kan worden ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). De websites van Muismedia

Nadere informatie

Access. Accomplish. Share. Tips voor het gebruik van Office 365: tools voor email, web, en samenwerking

Access. Accomplish. Share. Tips voor het gebruik van Office 365: tools voor email, web, en samenwerking Access. Accomplish. Share. Tips voor het gebruik van Office 365: tools voor email, web, en samenwerking Werk samen, beter Stel uw team in op succes 2 Zie wie online is Communiceer snel met uw team Team

Nadere informatie

Aan de slag met AdminView

Aan de slag met AdminView Aan de slag met AdminView uitgebreide handleiding S for Software B.V. Gildeweg 6 3771 NB Barneveld tel 0342 820 996 fax 0342 820 997 e-mail info@sforsoftware.nl web www.sforsoftware.nl Inhoudsopgave 1.

Nadere informatie

I) Wat? II) Google documenten. Deel 2 documenten

I) Wat? II) Google documenten. Deel 2 documenten Google Drive Deel 2 documenten I) Wat? 1) De meeste mensen bewerken teksten in de tekstverwerker Word van Microsoft Office. Het is echter ook mogelijk teksten op internet te bewerken en te bewaren. Het

Nadere informatie

TeD Tekst en Design. Basisinformatie voor klein gebruik van het cms Made Simple

TeD Tekst en Design. Basisinformatie voor klein gebruik van het cms Made Simple Basisinformatie voor klein gebruik van het cms Made Simple 1 Inhoud Inhoud 2 Inleiding 3 Inloggen in het CMS 3 Teksten plaatsen/aanpassen 4 Een link aanmaken 4 Gebruikers toevoegen/ verwijderen 5 Werken

Nadere informatie

Handleiding. Yvonne Rijks-Waardenburg. Tine Strikkers. Christel van de Steenoven-Livius. Pagina 1

Handleiding. Yvonne Rijks-Waardenburg. Tine Strikkers. Christel van de Steenoven-Livius. Pagina 1 Handleiding Yvonne Rijks-Waardenburg Tine Strikkers Christel van de Steenoven-Livius 1 Inhoud 1. Inloggen SharePoint 3 2. Groepspagina bewerken ` 4 3. Foto s 3.1 Foto s uploaden 8 3.2 Foto s bewerken 10

Nadere informatie

Handleiding VPNL Instore Communicatie

Handleiding VPNL Instore Communicatie Handleiding VPNL Instore Communicatie Inhoudsopgave. Gebruikersomgeving. Dia s maken. Presentaties maken 9 4. Uitzending bekijken VersPlatform Nederland Handleiding VPNL Instore Communicatie . Gebruikersomgeving

Nadere informatie

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/.

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/. Handleiding website In deze handleiding staat alles wat u nodig heeft om een bericht op de website van de Reddingsbrigade Aoreven Heythuysen te plaatsen. Alles wordt in woord en beeld uitgelegd. Inloggen

Nadere informatie

MICROSOFT LIVE @ EDU. handleiding. Datum: januari 2012. Versie: 1.1.0

MICROSOFT LIVE @ EDU. handleiding. Datum: januari 2012. Versie: 1.1.0 MICROSOFT LIVE @ EDU handleiding Datum: januari 2012 Versie: 1.1.0 1 Wat is Live @ Edu Live @ Edu is een service van Microsoft voor het onderwijs. Hiermee krijgt elke leerling de beschikking over een mailbox

Nadere informatie

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker De tekstverwerker De tekstverwerker is een module die u bij het vullen van uw website veel zult gebruiken. Naast de module tekst maken onder andere de modules Aankondigingen en Events ook gebruik van de

Nadere informatie

Viaa Online - OneDrive

Viaa Online - OneDrive Viaa Online - OneDrive Wat is OneDrive Onedrive maakt het mogelijk om je bestanden op te slaan in de cloud. Cloudopslag betekent dat je bestanden opgeslagen worden op het internet en je ze ook vanaf iedere

Nadere informatie

Onder sitebeheerder verstaan we in dit geval iemand die behoort tot zowel de groep KULeuven.SecurityAdmins (= machtigingen toekennen) als

Onder sitebeheerder verstaan we in dit geval iemand die behoort tot zowel de groep KULeuven.SecurityAdmins (= machtigingen toekennen) als 1 2 Onder sitebeheerder verstaan we in dit geval iemand die behoort tot zowel de groep KULeuven.SecurityAdmins (= machtigingen toekennen) als KULeuven.Owners (volledig beheer van de site behalve machtigingen

Nadere informatie

Handleiding CMS VOORKANT

Handleiding CMS VOORKANT Handleiding CMS VOORKANT Inhoudsopgave Pagina 1. Toegang tot het CMS... 3 2. Artikel toevoegen... 4 3. Artikel bewerken... 5 4. Artikel kopiëren of verwijderen... 6 5. Afbeelding, link of tabel invoegen...

Nadere informatie

6.8 Lijsten: oefeningen

6.8 Lijsten: oefeningen 6.8 Lijsten: oefeningen Opgaven 44.: Records zoeken Open het document "Autokosten". Klik in de lijst. Kies de opdracht 'Data - Formulier' [Data - Form]. Klik de knop 'Criteria' [Criteria]. Vul als zoekcriterium

Nadere informatie

Handleiding Nieuwe versie Wikiwijs Maken. Overzicht van veranderingen en nieuwe functionaliteiten

Handleiding Nieuwe versie Wikiwijs Maken. Overzicht van veranderingen en nieuwe functionaliteiten Handleiding Nieuwe versie Wikiwijs Maken Overzicht van veranderingen en nieuwe functionaliteiten Datum: 3 juni 2013 Wat is er nieuw? Op 3 juni 2013 is er een nieuwe versie van Wikiwijs Maken beschikbaar.

Nadere informatie

Handleiding Weken met een Chromebook

Handleiding Weken met een Chromebook Handleiding Weken met een Chromebook Inhoud 1. Inloggen op een Chromebook... 3 2. Muis of Touchpad... 4 3. Opdrachten vanuit de ELO... 5 4. Office 365... 6 4.1 OneDrive... 6 4.2 Email... 8 4.3 Word...

Nadere informatie

Handleiding TWYSK Risicotool. Online webapplicatie voor het vastleggen en beheren van risico-informatie

Handleiding TWYSK Risicotool. Online webapplicatie voor het vastleggen en beheren van risico-informatie Handleiding TWYSK Risicotool Online webapplicatie voor het vastleggen en beheren van risico-informatie Handleiding Twysk risicotool De Twysk risicotool is in opdracht van Twynstra Gudde ontwikkeld als

Nadere informatie

MICROSOFT LIVE @ EDU. handleiding. Datum: februari 2012. Versie: 1.2.1

MICROSOFT LIVE @ EDU. handleiding. Datum: februari 2012. Versie: 1.2.1 MICROSOFT LIVE @ EDU handleiding Datum: februari 2012 Versie: 1.2.1 1 Wat is Live @ Edu Live @ Edu is een service van Microsoft voor het onderwijs. Hiermee krijgt elke leerling de beschikking over een

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid

Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid Introductie Deze gebruikershandleiding geeft gedetailleerde basisinformatie over hoe te werken met Bitrix Site Manager. Deze handleiding is bedoeld

Nadere informatie

Windows 8, Windows 8.1, deel II

Windows 8, Windows 8.1, deel II Windows 8, Windows 8.1, deel II Opstarten op bureaublad Daar we toch de gewoonte hebben om via het bureaublad te werken, is het misschien handig om de PC te laten opstarten op het bureaublad in plaats

Nadere informatie

Tips en Tricks basis. Microsoft CRM Revisie: versie 1.0

Tips en Tricks basis. Microsoft CRM Revisie: versie 1.0 Tips en Tricks basis Microsoft CRM 2016 Revisie: versie 1.0 Datum: 23/03/2016 Inhoud 1. Basisinstellingen... 3 1.1 INSTELLEN STARTPAGINA... 3 1.2 INSTELLEN AANTAL REGELS PER PAGINA... 3 2. Algemene bediening...

Nadere informatie

Gebruik webfolders Windows

Gebruik webfolders Windows Gebruik webfolders Windows Algemene informatie Dit document beschrijft hoe u gebruik kunt maken van webfolders en beschrijft hoe u stapsgewijs via uw PC hier verbinding mee kunt maken. Website toevoegen

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Berichten en Pagina s 3. Afbeeldingen en video s 4. Weblinks 1. Inloggen 1.1 Inloggen bij Wordpress We starten met het inloggen op je WordPress gebaseerde

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

2. Wanneer moet ik een afbeelding verkleinen?

2. Wanneer moet ik een afbeelding verkleinen? Appendix B. Beeldmateriaal en Blackboard 1. Inleiding...1 2. Wanneer moet ik een afbeelding verkleinen?...1 3. Het formaat van een afbeelding wijzigen...2 4. Een afbeelding comprimeren...4 5. Een uitsnede

Nadere informatie

Materiaalontwikkeling in PAV

Materiaalontwikkeling in PAV Sint-Jozefstraat 1 B-8820 TORHOUT [t] 050 23 10 30 [f] 050 23 10 40 [e] reno@katho.be Materiaalontwikkeling in PAV Cursus: Google sites Medewerker EC: Jonathan Vanhollebeke EC: Thema s en projecten in

Nadere informatie

Snel aan de slag Web Financieel 1.2

Snel aan de slag Web Financieel 1.2 Snel aan de slag Web Financieel 1.2 Snel aan de slag met Web Financieel Dit is een korte handleiding voor het gebruik van Web Financieel. In deze verkorte handleiding worden de schermindeling en belangrijkste

Nadere informatie

Office 365 gebruiken op uw Windows Phone

Office 365 gebruiken op uw Windows Phone Office 365 gebruiken op uw Windows Phone Snelstartgids E-mail controleren U kunt uw Windows Phone instellen voor het versturen en ontvangen van e-mail van uw Office 365-account. Altijd toegang tot uw agenda,

Nadere informatie

Aamelden op de gallery:

Aamelden op de gallery: Aamelden op de gallery: Ga naar de link fotografie.hik.be Geef je gebruikersnaam in het vak User Name. Dit is je achternaam, gevolgd door je voorneem. Indien je spaties in je naamgeving hebt, vervang je

Nadere informatie

Beknopte instructies Onedrive

Beknopte instructies Onedrive Beknopte instructies Onedrive Inleiding... 1 Waar vind je de OneDrive?... 1 Wat kun je ermee?... 2 Document maken.... 2 Waar ben ik?... 2 Documenten delen met anderen en samenwerken... 3 Heel beknopt:

Nadere informatie

Objecten toevoegen grafische objecten

Objecten toevoegen grafische objecten Objecten toevoegen grafische objecten Powerpoint 2007 Je kunt op een dia verschillende soorten grafische objecten toevoegen. Afbeeldingen Een afbeelding invoegen 1 Klik op knop Afbeelding (tab Invoegen,

Nadere informatie

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Inhoud 1. Het dashboard.... 3 2. Een pagina of bericht aanpassen.... 5 3. Een nieuw bericht toevoegen... 6 4. Een pagina maken... 7 5. Website met sitebuilder... 8 6.

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

Snel aan de slag Web Financieel 1.3

Snel aan de slag Web Financieel 1.3 Snel aan de slag Web Financieel 1.3 Snel aan de slag met Web Financieel Dit is een korte handleiding voor het gebruik van Web Financieel. In deze verkorte handleiding worden de schermindeling en belangrijkste

Nadere informatie

- Registeren - Inloggen - Profiel aanmaken - Artikel plaatsen

- Registeren - Inloggen - Profiel aanmaken - Artikel plaatsen - Registeren - Inloggen - Profiel aanmaken - Artikel plaatsen Registreren (1) Ga naar het inlogscherm aan de linkerkant Klik op Registreer Registreren (2) Vul de velden in zoals aangegeven. Druk op de

Nadere informatie

Quick Reference Guide Site beheer SharePoint TU Delft. Bestemd voor Key Users Versie 2.0 Datum 11-06-2012 Eigenaar SSC-ICT FAB SharePoint

Quick Reference Guide Site beheer SharePoint TU Delft. Bestemd voor Key Users Versie 2.0 Datum 11-06-2012 Eigenaar SSC-ICT FAB SharePoint Quick Reference Guide Site beheer SharePoint TU Delft Bestemd voor Key Users Versie 2.0 Datum 11-06-2012 Eigenaar SSC-ICT FAB SharePoint Quick Reference guide site beheer SharePoint TU Delft 1. Introductie

Nadere informatie

HANDLEIDING ONEDRIVE IN OFFICE365

HANDLEIDING ONEDRIVE IN OFFICE365 HANDLEIDING ONEDRIVE IN OFFICE365 1 van 13 OGD ict-diensten Inhoud Wat is onedrive for Business?... 3 Werken met onedrive for Business... 4 Inloggen:... 4 Nieuwe bestanden aanmaken:... 4 Bestanden openen

Nadere informatie

Handleiding CMS-systeem website

Handleiding CMS-systeem website Handleiding CMS-systeem website Algemeen!Belangrijk! Wijzigingen die gedaan worden in het systeem kunnen niet zomaar ongedaan worden gemaakt. Eenmaal een pagina of iets anders verwijderd, zal deze niet

Nadere informatie

Algemene WordPress Handleiding uitleg basics Karin de Wit Design

Algemene WordPress Handleiding uitleg basics Karin de Wit Design Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Algemene informatie... 3 Introductie... 4 Inloggen bij WordPress... 5 Introductie in het dashboard... 6 Berichten en pagina's... 8 Bericht Categorieën... 8 Nieuw Bericht...

Nadere informatie

Microsoft Office 365. Handleiding

Microsoft Office 365. Handleiding Dit document omvat een effiëciente handleiding voor de webinterface van Microsoft Office 365. Het mailsysteem, contacten beheren, agenda onderhouden en het gebruiken van de cloudservice OneDrive zijn de

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

U kunt de helpbestanden op verschillende manieren openen. Standaard activeert u de helpbestanden via de toets F1.

U kunt de helpbestanden op verschillende manieren openen. Standaard activeert u de helpbestanden via de toets F1. Les 19 Help In deze les leert u hoe u de helpbestanden van Excel gebruikt om snelle antwoorden te vinden op een aantal vragen die u over het programma hebt. Houd er echter rekening mee dat u online moet

Nadere informatie

Introductie Werken met Office 365

Introductie Werken met Office 365 Introductie Werken met Office 365 Een introductie voor gebruikers Inhoud Inleiding... 4 Aanmelden bij Office 365... 4 Werken met Office 365 Outlook... 5 Werken met Outlook 2007/2010... 5 Werken met de

Nadere informatie

Handleiding Outlook Web App. Dienst ICT & IM. Documentbeheer: Auteur: Fiona Lijtsman Datum: 22-02-20122012 Versie: 0.

Handleiding Outlook Web App. Dienst ICT & IM. Documentbeheer: Auteur: Fiona Lijtsman Datum: 22-02-20122012 Versie: 0. Handleiding Outlook Web App Dienst ICT & IM Documentbeheer: Auteur: Fiona Lijtsman Datum: 22-02-20122012 Versie: 0.5 Status: Actueel Inloggen Webmail Het adres is veranderd, vanaf nu kun je via www.landstedegroep.net/mail

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING SALARISOVERZICHTEN

GEBRUIKERSHANDLEIDING SALARISOVERZICHTEN GEBRUIKERSHANDLEIDING SALARISOVERZICHTEN Het salarissysteem voor het onderwijspersoneel is grondig vernieuwd. Het Agentschap voor Onderwijsdiensten (AGODI) biedt sinds 30 november 2017 de schoollisting

Nadere informatie

Handleiding BlackBerry Edit

Handleiding BlackBerry Edit Handleiding BlackBerry Edit Handleiding BlackBerry Edit Wat is BlackBerry Edit BlackBerry Edit is een mobiele app voor smartphones en tablets. Met BlackBerry Edit kun je eenvoudig Microsoft Office-kwaliteitsdocumenten

Nadere informatie

Een eerste kennismaking

Een eerste kennismaking 27-2-2006 1 W erkstukken m a ken m et Po w erpo int Een eerste kennismaking PowerPoint is het presentatieprogramma van Microsoft waarmee we informatie, d.m.v. dia s, op een duidelijke manier kunnen presenteren.

Nadere informatie

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn.

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Aan de slag met de Bezoek je domein om de in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Volg de url 'administratie paneel' om in te loggen en de vervolgens in te stellen. Als eerst krijg je de

Nadere informatie

Je ziet het ontwerpscherm voor je. Ontwerpen is actief en dat zie je aan de linkeronderkant van je scherm net boven de taakbalk.

Je ziet het ontwerpscherm voor je. Ontwerpen is actief en dat zie je aan de linkeronderkant van je scherm net boven de taakbalk. Inhoudsopgave frontpage 2003... 2 een thema gebruiken... 4 afbeeldingen op de pagina zetten... 5 knoppen maken... 8 knoppen maken in linkerframe... 10 een tabel maken... 12 opdrachten... 14 een fotopagina

Nadere informatie

HTML en CSS. Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen.

HTML en CSS. Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen. Terminologie HTML en CSS HTML: Hyper Markup language Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen. CSS: Cascading StyleSheet stylesheet for

Nadere informatie

Technische nota AbiFire Rapporten maken via ODBC

Technische nota AbiFire Rapporten maken via ODBC Technische nota AbiFire Rapporten maken via ODBC Laatste revisie: 23 januari 2018 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 2 2 Systeeminstellingen in AbiFire... 3 2.1 Aanmaken extern profiel... 3 2.2 Toewijzing extern

Nadere informatie

Trainingsmateriaal Osiris 6. Tentamenbureau

Trainingsmateriaal Osiris 6. Tentamenbureau Trainingsmateriaal Osiris 6. Tentamenbureau Utwente, [Publish Date] Versie: 0.1, Statusdocument: Concept, Auteur: Laurens Smit ii Revisie Datum Versie Status Omschrijving Auteur Reviews Datum Versie Problemen

Nadere informatie

Drenthe College Portal. Office 365 OneDrive

Drenthe College Portal. Office 365 OneDrive Drenthe College Portal Office 365 OneDrive Stijn Visscher 16-2-2017 1. Navigeren naar je persoonlijke OneDrive Ga met je internetbrowser (Internet Explorer, Firefox, Chrome etc.) voorkeur Internet Explorer

Nadere informatie

Handleiding website Buurten Met Uitzicht

Handleiding website Buurten Met Uitzicht Handleiding website Buurten Met Uitzicht www.buurtenmetuitzicht.nl Op de site www.buurtenmetuitzicht.nl kunt u berichten of tweets plaatsen en iets op de buurtagenda zetten. Alle berichten worden niet

Nadere informatie

Uitleg site maken. Stap 2) Nu kiezen we de lay-out. Je kunt het aantal kolommen kiezen. Je kiest nu de eerste. Maar dit kun je later veranderen

Uitleg site maken. Stap 2) Nu kiezen we de lay-out. Je kunt het aantal kolommen kiezen. Je kiest nu de eerste. Maar dit kun je later veranderen Uitleg site maken Hier vind je een uitleg hoe je bij Google een site kunt maken. Maak eerst een map bij je Favorieten en zet daar onderstaande sites in. Later zet je daar ook je eigen site in. Handig om

Nadere informatie

Inloggen op het schoolaccount van office 365

Inloggen op het schoolaccount van office 365 Inloggen op het schoolaccount van office 365 Als leerling van Campus Sint-Jozef kunnen jullie gratis inloggen op Office365. Hiermee kan je online documenten, mails, formulieren gebruiken én kan je thuis

Nadere informatie

Google Drive: uw bestanden openen en organiseren

Google Drive: uw bestanden openen en organiseren Google Drive: uw bestanden openen en organiseren Met Google Drive kunt u bestanden, mappen en Google documenten opslaan en openen, waar u ook bent. Wanneer u een bestand op internet, uw computer of een

Nadere informatie

Uw organisatiesysteem in MS Outlook 2010

Uw organisatiesysteem in MS Outlook 2010 Uw organisatiesysteem in MS Outlook 2010 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 E-mails beheren... 4 Eenmalige setup Tasks... 6 Eenmalige setup Calendar... 15 2 Inleiding U zoekt een systeem om

Nadere informatie

Het Wepsysteem. Het Wepsysteem wordt op maat gebouwd, gekoppeld aan de gewenste functionaliteiten en lay-out van de site. Versie september 2010

Het Wepsysteem. Het Wepsysteem wordt op maat gebouwd, gekoppeld aan de gewenste functionaliteiten en lay-out van de site. Versie september 2010 Het Wepsysteem Het Wepsysteem is een content management systeem, een systeem om zonder veel kennis van html of andere internettalen een website te onderhouden en uit te breiden. Met het Content Management

Nadere informatie

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 3) Handicom, 2006, Nederland

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 3) Handicom, 2006, Nederland Handicom Symbol for Windows Image Manager (Versie 3) Handicom, 2006, Nederland Inhoud 1. Image Manager hoofdscherm... 2 1.1 Onderdelen van het venster... 2 1.2 Het scherm veranderen... 2 1.3 Een andere

Nadere informatie

Gebruikershandleiding scenario s Wat zou jij beslissen

Gebruikershandleiding scenario s Wat zou jij beslissen scenario s Wat zou jij beslissen Als gastdocent heeft u de mogelijkheid om een aantal scenario s te downloaden via de site van Watzoujijbeslissen.nl, die u voor uw les kunt gebruiken. Deze scenario s worden

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1. Dossiers 2.2. Processen 2.2.1. Tekst toevoegen 2.2.2. Bijlagen

Nadere informatie

Wat is er nieuw in OWA 2010?

Wat is er nieuw in OWA 2010? Wat is er nieuw in OWA 2010? Intro Dit document wil niet de werking van OWA beschrijven. Het focust op de nieuwigheden die er in versie 2010 zijn. In dat opzicht is dit document vooral bedoeld voor hen

Nadere informatie

ONLINEADVISEREN.NL ONLINEADVISEREN.NL. Handleiding interactief websysteem ter ondersteuning van online adviseren

ONLINEADVISEREN.NL ONLINEADVISEREN.NL. Handleiding interactief websysteem ter ondersteuning van online adviseren ONLINEADVISEREN.NL Handleiding interactief websysteem ter ondersteuning van online adviseren Handleiding onlineadviseren 120815 Blz. 1 van 17 Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden... 3 3 Algemene functionaliteit...

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Inhoudsopgave

INHOUDSOPGAVE. Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave Microsoft Word 7 Werken met het lint 7 Documenten maken en bewerken 8 In verschillende weergaven werken 11 Tekens en alinea s opmaken 13 Tekst en afbeeldingen bewerken en verplaatsen

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING BV Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de bestandsstructuur van uw

Nadere informatie

Website importeren of maken?

Website importeren of maken? 92 Een website van sjablonen Website importeren of maken? In principe zijn er twee manieren om MAGIX Web Designer te gebruiken: ofwel heeft u al een website en wilt u deze met MAGIX Web Designer bewerken

Nadere informatie

INHOUD. Ten geleide 13. 1 Inleiding 15

INHOUD. Ten geleide 13. 1 Inleiding 15 INHOUD Ten geleide 13 1 Inleiding 15 1.1 Inleiding 15 1.2 Webbased 15 1.3 Alle voordelen op een rij 15 1.4 En nu? 16 1.5 Een Google Apps-account aanmaken 16 1.6 Inloggen 19 1.7 Test jezelf 21 2 Chrome-browser

Nadere informatie

OZO Handleiding 1. Voor gebruikers/deelnemers

OZO Handleiding 1. Voor gebruikers/deelnemers OZO Handleiding 1 Voor gebruikers/deelnemers Inleiding Deze handleiding legt u uit hoe u als gebruiker/deelnemer op overzichtelijke wijze de weg kunt vinden binnen de OZO website. Wilt u uitleg over de

Nadere informatie

6 Wijzigingen in de Info-programma's

6 Wijzigingen in de Info-programma's 6 Wijzigingen in de Info-programma's 6.1 Info Balans Er is een nieuw info-programma (menu: 'Info Balans') beschikbaar waarmee u direct de balansen op het scherm kunt tonen. Het betreft de: Kolommenbalans;

Nadere informatie

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd Introductie Deze handleiding heeft tot doel een eenvoudige stap voor stap handleiding te zijn voor eindgebruikers van CMS Made Simple

Nadere informatie

3 Taken. 3.1 Inleiding. 3.2 Taken invoeren

3 Taken. 3.1 Inleiding. 3.2 Taken invoeren 3 Taken 3.1 Inleiding In dit hoofdstuk worden de meeste aspecten van taken behandeld, zoals: taken invoeren de links tussen taken gedetailleerde taakinformatie (oa duration en taaktype) kritieke taken

Nadere informatie

ZOEKHULPEN EN SELECTIEVARIANTEN

ZOEKHULPEN EN SELECTIEVARIANTEN SAP/SLM Tips & Trucs SAP ALGEMEEN 1) Transactiecodes tonen in menu 2 2) Drop down lijstjes op alfabet en met code 3 3) Standaardtabblad instellen Studiedossier / Stamgegevens 4 4) Alle schermen in één

Nadere informatie

Report generator Gegevens zoeken en kolommen selecteren Rapporten opslaan en beheren... 6

Report generator Gegevens zoeken en kolommen selecteren Rapporten opslaan en beheren... 6 Report generator... 3 1 Gegevens zoeken en kolommen selecteren... 4 2 Rapporten opslaan en beheren... 6 3 Rapporten automatisch laten genereren en versturen... 8 Zoeken binnen resultaten... 11 Report generator

Nadere informatie

Beschouwing over het schakelbord

Beschouwing over het schakelbord Opdracht 1 Beschouwing over het schakelbord Eindgebruikers van een database zullen meestal routinewerk uitvoeren zoals: - een nieuw item invoeren - een bestaand item wijzigen - een bestaand item archiveren

Nadere informatie

Hoe moet je een prachtige presentatie maken?

Hoe moet je een prachtige presentatie maken? Hoe moet je een prachtige presentatie maken? www.meestermichael.nl Geef de presentatie een titel. Klik dit vak aan om jouw presentatie een ondertitel te geven. Hier kun je je presentatie een titel geven

Nadere informatie

Office 365 gebruiken op uw iphone of ipad

Office 365 gebruiken op uw iphone of ipad Office 365 gebruiken op uw iphone of ipad Snelstartgids E-mail controleren U kunt uw iphone of ipad instellen voor het versturen en ontvangen van e-mail van uw Office 365-account. Altijd toegang tot uw

Nadere informatie

3.4 De Wizard voor het samenvoegen

3.4 De Wizard voor het samenvoegen 3.4 De Wizard voor het samenvoegen Het hoofddocument kan een brief, maar kan ook een etiket of enveloppe zijn. Bij het samenvoegen van het hoofddocument met het gegevensbestand worden telkens de gegevens

Nadere informatie

Werken met Office 365

Werken met Office 365 Werken met Office 365 Een introductie voor gebruikers Inhoud Inleiding... 4 Werken met Office 365 via de web browser... 4 Aanmelden bij Office 365... 4 Navigeren in het Office 365 web portaal... 4 Werken

Nadere informatie

1. Open de Bibliotheek verkenner. Dit kunt u in de Lint modus doen via View, de groep Toon, Bibliotheek Verkenner.

1. Open de Bibliotheek verkenner. Dit kunt u in de Lint modus doen via View, de groep Toon, Bibliotheek Verkenner. Eenvoudige formules Een gedeelte van deze nieuwsbrief gaat over eenvoudige formules. Met behulp van Formules is het mogelijk om Tabelkolommen te bewerken. Een aantal bewerkingen lijken op acties die u

Nadere informatie

Aan de slag met MailChimp!

Aan de slag met MailChimp! Aan de slag met MailChimp! In 3 stappen je eerste nieuwsbrief verzenden Stap 1. Aanmelden Meld je aan via www.mailchimp.com, het is gratis en een creditcard is niet nodig voor aanmelding. Er zijn betaalde

Nadere informatie

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0 Schoolwebsite.nu Snel aan de slag met uw website Versie 4.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Inleiding... 3 2 Voor dat u begint... 4 3 Teksten op de website... 6 4 Groepspagina s... 8 5 De groepspagina...

Nadere informatie

Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl

Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl 1 Inleiding & Inhoudsopgave Deze handleiding helpt bij het aanpassen van de teampagina s op www.witkampers.nl. Het doel van de website is

Nadere informatie

Handleiding Docentenpakket online. Versie 1.0

Handleiding Docentenpakket online. Versie 1.0 Handleiding Docentenpakket online Versie 1.0 1 Welkom Met de nieuwste generatie leermiddelen (voor docenten Docentenpakket online en voor leerlingen [methode] online) kunnen docenten eigen en open lesmateriaal

Nadere informatie

Basislessen: Google Drive. Les 1: Google Drive gebruiken om opdrachten, lesmaterialen en meer op te slaan

Basislessen: Google Drive. Les 1: Google Drive gebruiken om opdrachten, lesmaterialen en meer op te slaan Basislessen: Google Drive Neem eerst de basislessen hieronder door en voer alle activiteiten uit. Het wordt aanbevolen om een ander(e) tabblad, venster, browser of computerscherm beschikbaar te houden

Nadere informatie

Intranet. Handleiding voor redacteurs, nieuwsberichten.

Intranet. Handleiding voor redacteurs, nieuwsberichten. Dit document bevat een 15 stappenplan waarbij cursisten worden getraind om binnen de SharePoint omgeving (interne) berichten te kunnen plaatsen voorzien van een overzichtsafbeelding en afbeeldingen voor

Nadere informatie

Handleiding nieuwsbrief

Handleiding nieuwsbrief Polakkenweg 3 Postbus 12 9422 ZG Smilde Telefoon (0592) 42 02 00 Fax (0592) 41 58 43 Email post@fontijn.nl www.fontijn.nl Handleiding nieuwsbrief Om in het nieuwsbrief systeem te komen vult u het volgende

Nadere informatie

Bestandsbeheer weergaven (Media) MEDIA heeft een 4-tal weergave

Bestandsbeheer weergaven (Media) MEDIA heeft een 4-tal weergave Bestandsbeheer weergaven (Media) Het beheer van verschillende media zoals afbeeldingen en pdf bestanden kan worden uitgevoerd binnen de MEDIA weergave van TYPO3. Binnen een 4-tal verschillende weergaven

Nadere informatie

Handleiding AHK Drive

Handleiding AHK Drive Handleiding AHK Drive Met de introductie van AHK Drive krijgt u op verschillende manieren toegang tot bestanden op de door de AHK gefaciliteerde G- en H-schijf, via een webbrowser of vanaf een mobiel apparaat.

Nadere informatie

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben.

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben. Inloggen Ga naar www.hetjongleren.eu. Heb je al een gebruikersnaam en wachtwoord, log dan in op deze pagina (klik op deze link ): Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle

Nadere informatie

HET WORDPRESS ZONDER GEDOE STUDIEPAKKET

HET WORDPRESS ZONDER GEDOE STUDIEPAKKET X Theme portfolio HET WORDPRESS ZONDER GEDOE STUDIEPAKKET De Instructie E-Books om zonder gedoe zelf je WordPress website te maken INHOUD P 1 X Theme portfolio P 2 Portfolio Categorieën P 3 Portfolio Tags

Nadere informatie

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland Handicom Symbol for Windows Image Manager (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland Inhoud Inleiding... 2 1. Image Manager hoofdscherm...3 1.1 Onderdelen van het venster...3 1.2 Het scherm veranderen...3 1.2.1

Nadere informatie

Globale kennismaking

Globale kennismaking Globale kennismaking Kennismaking Tesla CMS 1. Dashboard 2. pagina beheer - pagina aanmaken - pagina aanpassen - pagina verwijderen - pagina seo opties - zichtbaarheid pagina 3. subpagina beheer - subpagina

Nadere informatie