Wie is luca? Initiatiefnemer van het Vrije (soevereine) Mensconcept

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wie is luca? Initiatiefnemer van het Vrije (soevereine) Mensconcept"

Transcriptie

1 Presentatie Utrecht, 7 maart 2016

2 Wie is luca? Initiatiefnemer van het Vrije (soevereine) Mensconcept Ontwikkelaar van het juridisch stappenplan voor het claimen van je naam en je soevereiniteit.

3 Wie is luca? Juridisch adviseur voor stichting De Hoogste Tijd en de workshops van de Reünie. Volksvertegenwoordiger van de onafhankelijke staat Wonderland (valt helaas buiten het kader van deze presentatie)

4 Juridisch adviseur: Geen advocaat, noch jurist. Autodidact door jarenlange ervaring in begeleiding van burgers in gerechtelijke procedures.

5 Deze Presentatie: De naamclaim procedure en het soevereiniteitsproces. De workshops van de Reünie. Oftewel, de praktijkervaringen met de.. rechtspraak (in vogelvlucht).

6 Gerechtshof Arnhem gelast 24 januari 2014 een onderzoek. Tot op de dag van vandaag is Joris Demmink niet verhoord.

7 Baybassin : levenslang op basis van valse telefoontaps Onschuldig vast : 100 structurele missers Lucia de Berk : reconstructie van gerechtelijke dwaling Het OM in de fout : 94 structurele missers Leugens over Louwes : de beruchte Deventer moordzaak

8 Maar we beginnen bij: Een korte beschrijving van hoe iedere Nederlandse burger zijn of haar naam en soevereiniteit kan claimen.

9

10 Het begin: Jij wordt geboren! Je vader (of moeder) doet daarvan aangifte bij de ambtenaar Burgerlijke Stand op het gemeentehuis. Hiervan wordt een geboorteakte opgemaakt.

11

12 De pasgeboren baby: Jouw namen, geboortedatum, geboorteplaats en adresgegevens worden ingevoerd in de landelijke databank Basis Registratie Personen (BRP) Jouw namen worden gekoppeld aan een Natuurlijk Persoon.

13 Natuurlijk Persoon??? In het Nederlandse rechtsstelsel (Burgerlijk Recht oftewel code civil, want ingevoerd door de franse keizer Napoleon Bonaparte) is voor deelname aan economisch verkeer is door de Staat een juridische entiteit ontwikkelt = de Persoon. (Latijns: persona = masker)..

14 Natuurlijk Persoon??? De Nederlandse wet kent twee soorten Personen: 1) De Natuurlijk Persoon. 2) De Rechtspersoon (NV, BV, stichting, vereniging, bestuursorgaan)

15 Natuurlijk Persoon??? Omschrijving: per definitie een mens van vlees en bloed, die NIET als biologische entiteit benaderd wordt, maar als juridische entiteit. Deze juridische entiteit is aan het staatsburgerschap gekoppeld, dus met de inschrijving in het BRP begint jouw staatsburgerschap van de Staat der Nederlanden.

16 Natuurlijk Persoon??? De Nederlandse wet kent dus gèèn mensen!!! Toch zitten hier in de zaal heel veel wezens van vlees en bloed, geschapen door de Schepper van al wat is, behorend tot het rijk der zoogdieren en onderdeel uit makend van een oneindig groot universum

17 Wie ben ik als mens? Als constitutie ben ik ontstaan door de samensmelting en samenstelling van het DNA van mijn moeder en mijn vader. Gekend als: lucas alfonsus alexander maria; afstammend van de families bogaerts & van dinter.

18 Wie zijn wij als mens? Wij zijn niet onze naam!

19 Waar is het contract? Jouw namen zijn zonder jouw toestemming door de Staat gebruikt om een Natuurlijk Persoon te creëren!

20 Er is geen contract. De Natuurlijk Persoon is een juridisch bedenksel! Dus het staatsburgerschap met alle rechten en verplichtingen feitelijk ook! Dit bedenksel kan alleen bestaan als wij denken en handelen alsof wij die Natuurlijk Persoon zijn.

21 Claim je Naam, stap 1. Handleiding met voorbeeldbrieven op: Klik op aanmelden

22 Claim je Naam, stap 1. Brief 1 is een Kennisgeving aan de Staat, gericht aan de gemeente, waarin jouw Natuurlijk Persoon verblijft, dat jij jouw geboortenamen uit de geboorteakte claimt als jouw eigendom. En dat alleen jij daarover mag beschikken en beslissen.

23 Claim je Naam, stap 2. Zodra de gemeente de ontvangst van je brief schriftelijk bevestigd heeft, wordt in het zogeheten publieke domein bekend gemaakt dat jij je namen geclaimd hebt. Dat gebeurd via een advertentie in een landelijk dagblad.

24 Geanonimiseerd voorbeeld van een collectieve advertentie in de Spits..

25 Claim je Naam, stap 2. Gerekend vanaf de dag van plaatsing van jouw advertentie, geldt een wettelijke termijn van 42 dagen, waarbinnen iemand in het land bezwaar kan maken tegen het feit dat jij jouw namen claimt. Dat is in de afgelopen 5 jaar nog nooit gebeurd en zou ook wel heel raar zijn. Maar zo is in Nederland de wet nou eenmaal..

26 Claim je Naam, stap 2. Als op de 43 ste dag na plaatsing van jouw advertentie, niemand bezwaar gemaakt heeft, is de claim van jouw namen rechtsgeldig. En daarmee is het claimen van je naam afgerond! Jouw Natuurlijk Persoon is echter nog steeds in het bezit van het Staatshoofd. Dat gaan we veranderen in stap 3 met het claimen van onze soevereiniteit.

27 Claim je Soevereiniteit = stap 3. Het claimen van je soevereiniteit doe je bij het Staatshoofd van de Staat der Nederlanden, tevens koning van het Koninkrijk der Nederlanden. Sinds 3 jaar is dat Willem Alexander von Amsberg (beter bekend als van Oranje Nassau )

28 Claim je Soevereiniteit. Kort samengevat is stap 3 het sturen van een aangetekende brief naar het Staatshoofd, waarin jij je soevereiniteit claimt èn de jurisdictie (zeggenschap) over de Natuurlijk Persoon, geschapen met jouw namen.

29 Claim je Soevereiniteit. Ook op deze aangetekende brief naar het Staatshoofd is diezelfde wette-lijke bepaling van kracht. Het Staatshoofd heeft 42 dagen de tijd heeft om bezwaar aan te tekenen tegen dat jij je soevereiniteit claimt en de jurisdictie over jouw Natuurlijk Persoon.

30 Proficiat met jouw Soevereiniteit! In 5 jaar is het nog niet voorgekomen dat het Staatshoofd bezwaar gemaakt heeft tegen een soevereiniteitsclaim. Dus 42 dagen na het aangetekend versturen van jouw brief aan het Staatshoofd ben jij rechtsgeldig Vrij (soeverein) Mens. En met jouw inmiddels 953 mensen. En 1129 in de procedure. Dat aantal groeit dagelijks.

31 Soeverein. En dan? De oudgedienden bundelden hun krachten in een landelijk ondersteuningsteam. Zij organiseren ontmoetingsdagen, begeleiden mensen in de procedure, geven presentaties, maar geven ook juridische voorlichting op andere maatschappelijk terreinen. is de website.

32

33 De Mens vs de Staat: Met name de begeleiding van vrije mensen op andere juridisch terrein brengt ons geregeld in een rechtbank. Een paar voorbeelden:

34 De Mens vs de Staat: Strafrecht / Wet Mulder: Wij tekenen inmiddels honderden keren beroep aan tegen futiele verkeersboetes, in een geautomatiseerd proces vervaardigd door computers van het CJIB in Leeuwarden.

35 De Mens vs de Staat: Strafrecht / Wet Mulder: Niet alleen omdat het opleggen van beschikkingen louter voorbehouden is aan bevoegde ambtenaren. Vooral omdat art. 1 van de Grondwet in het geding is, als kleine verkeersboetes massaal beboet worden, terwijl kindermisbruik in de hoogste kringen van Justitie niet vervolgd wordt.

36 De Mens vs de Staat: Familierecht: Bureau Jeugdzorg en de Raad v/d Kinderbescherming hoeven niet aan waarheidsvinding te doen en mogen verzonnen dossiers indienen. De rechter heeft in OTS en UHP-zaken slechts een volgende rol, dus betroffen ouders moeten van buitengewoon goede huizen komen om leugenachtige dossiers te ontkrachten. Kassa!!! OTS en ,- per UHP voor BJZ.

37 De Mens vs de Staat: Belastingrecht: De Belastingdienst sluit geheime akkoorden met multinationals over miljarden euro s. Burgers die een maas in de belastingwetgeving vinden, worden in het ongelijk gesteld. (zie daarvoor ons ANBI dossier) Rechters schenden daarin zelfs hun ambtseed, door in strijd met art. 120 GW, belastingwetgeving uit te leggen als dat de wetgever dit zo niet bedoeld kan hebben

38 De Mens vs de Staat: Bestuursrecht: De Zorgverzekeringswet (publiek recht) dwingt burgers om een contract aan te gaan (privaat recht) met een commerciële zorgkostenverzekeraar. Deze ongeoorloofde vermenging van publiek en privaat recht zullen voeren tot aan de Hoge Raad.

39 De Mens vs de Rechter? Dit zijn slechts enkele voorbeelden (gelet op de beschikbare tijd voor de presentatie), waarin de burger meer steun van de rechter zou verwachten. Dan praat ik nog niet over huisuitzettingen, hypotheekdrama s, deurwaarders zonder Akte van Cessie en met WOZ sjoemelende gemeenten.

40 De Mens vs de Rechter: Praktijkvoorbeelden: Rechters die weigeren een Proces Verbaal van de zitting te verstrekken (art. 190 RV). En tegelijkertijd het maken van film- en geluidsopnamen verbieden. Rechters die zittingen staken, als een Vrij Mens zich weigert te identificeren met de Natuulijk Persoon. Gewraakte wrakingskamers, die hun eigen wraking beoordelen en (natuurlijk) afwijzen.

41 Presidenten van Rechtbanken en Gerechtshoven die stelselmatig correspondentie weigeren te beantwoorden. De Mens vs de Rechter: Praktijkvoorbeelden: Rechters die wetten inhoudelijk gaan beoordelen. Partijdige wrakingskamers. Vereenvoudigde behandelingen zonder hoorzitting om van lastige dossiers af te zijn.

42 De Mens vs de Rechter: Praktijkvoorbeelden: De Raad voor de Rechtspraak, die klachten afdoet met een verwijzing naar de Klachtenprocedure voor Rechtbanken, waar alle hierboven geschetste voorbeelden niet onder vallen. Een beroepsvereniging voor Rechters en Officieren, die hardnekkig blijft weigeren om zelfs off the record over hier boven genoemde voorbeelden in dialoog te gaan met ons.

43 De Rechter naast de Mens? Maar wat graag!!!! Daarom zijn we heel blij met de uitnodiging voor dit symposium als mogelijk opstapje naar een wederzijdse dialoog.

44 Dank je wel voor jullie aandacht

45 Vervolg buiten de presentatie: Hieronder volgen nog enkele dia s, die door tijdsgebrek niet binnen de presentatie opgenomen konden, maar die ik jullie niet wil onthouden. Ze zijn een kort vervolg op waar dia 2o eindigen moest

46 Wanneer zijn wij dat? Herkenbaar bij brieven aan de schrijfstijl, vooral via Capitis Dimunitio Maxima = gebruik van alleen hoofdletters voor naam en adres. Latijns, betekenis: het gebruik van louter hoofdletters voor maximaal statusverlies (Romeinse tijd = slaven). Herken je een aantal van volgende voorbeelden?

47

48

49

50

51

52

53

54 Wanneer zijn wij dat? Iedere keer als wij ons laten aanspreken of aanschrijven als Natuurlijk Persoon. Daarmee komt een ongeschreven overeenkomst tot stand tussen die Natuurlijk Persoon en de vertegenwoordigers van de Staat der Nederlanden

55 Wat als wij dat zijn? Dan zijn wij de staatsburger, vallend onder de wetten van de Staat der Nederlanden. Vertegenwoordigers van die Staat (agenten, ambtenaren, rechters, deurwaarders, officieren, etc.) hebben dan MACHT (= zeggenschap) over ons.

56 Claim je Soevereiniteit. In de voorbeeldbrief staat heel uitgebreid hoe jij als soeverein Mens om wilt gaan met de Staat der Nederlanden en haar vertegenwoordigers. Ook wordt het verwezen naar mensenrechtenverklaringen, het Handvest voor de Aarde, het Handvest van Compassie en de universele wetten.

57 Mensenrechtenverklaringen. De bekendste is de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens (UVRM) uit 1950, uitgeroepen door de Verenigde Naties en ook erkend door de Nederlandse staat op 10 december Deze verklaring heeft echter géén wette-lijke kracht. De Hoge Raad, het hoogste rechtsorgaan, heeft meerdere malen bepaald dat burgers zich er niet op mogen beroepen.

58 Mensenrechtenverklaringen. Het Europese Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM) uit 1950 en in 1998 ingrijpend gewijzigd, heeft wel een beperkte wette-lijke status, omdat het als internationaal verdrag boven nationale wetgeving gaat (art. 93 en 94 van de Grondwet. Juist omdat er in de Grondwet naar verwezen wordt, schittert de Hoge Raad met een zig-zagbeleid als het om erkenning hiervan gaat.

59 Mensenrechtenverklaringen. Het pareltje is de Verklaring voor de Rechten van de Mens en de Burger uit 1795, van de Bataafse Republiek uit de tijd dat Nederland geen koninkrijk was, maar een republiek. Deze verklaring heeft wette-lijke kracht. Ook al voerde de dictator Napoleon In 1804 het burgerlijk recht in en bleef dit van kracht, toen Napoleon verslagen werd en Nederland in 1815 met het Verdrag van Parijs onder gezag van het Vaticaan (Holy Trinity) werd geplaatst.

60 Deze verklaring is in sommige kringen omstreden, omdat er nogal wat Franse invloeden in zetten vanuit de Franse Revolutie, waar Napoleon ook uit voortgekomen is. De verklaring heeft ook veel weg van de Franse variant uit Als intentie is hij voor ons waardevol genoeg om op te nemen en naar te verwijzen in de brief naar het Staatshoofd.

61 Universele wetten. Engels:,,do no harm. Wat je niet wilt dat jou geschiedt, doe dat ook een ander niet. Religieus getint: Gij zult niet stelen en Gij zult niet doden. Behandel een ander zoals je zelf behandeld wilt worden.

De Reünie van Vrije Mensen van Vlees en Bloed op het Land.

De Reünie van Vrije Mensen van Vlees en Bloed op het Land. Een woordje vooraf: Waarom zou je eigenlijk je naam willen claimen, gevolgd door het claimen van je soevereiniteit? De naam, die je bij je geboorte van je ouders gekregen hebt, wordt na de aangifte op

Nadere informatie

Workshop 23 november 2014:

Workshop 23 november 2014: Workshop 23 november 2014: De Rechtbank Mijn naam is luca; van de familie van dinter. Naast het werk voor De Reünie (2011) ben ik juridisch adviseur voor stichting De Hoogste Tijd (2008) en de stichting

Nadere informatie

Vraag 3) U bent op de hoogte van de inhoud van Grondwet Art. 94?

Vraag 3) U bent op de hoogte van de inhoud van Grondwet Art. 94? Besluit Algemene Rechtspositie Politie (BARP) Art. 9 Politie belooft trouw in de volgende volgorde aan Kroon, Grondwet en de wetten van ons land (i.e. Nederland) Vraag 1) Bent u hier als vertegenwoordiger

Nadere informatie

ECLI:NL:GHLEE:2011:BQ1808

ECLI:NL:GHLEE:2011:BQ1808 ECLI:NL:GHLEE:2011:BQ1808 Instantie Datum uitspraak 12-04-2011 Datum publicatie 19-04-2011 Gerechtshof Leeuwarden Zaaknummer 200.068.520 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Personen- en

Nadere informatie

Workshop WOZ en andere gemeentelijke belastingen

Workshop WOZ en andere gemeentelijke belastingen Workshop WOZ en andere gemeentelijke belastingen januari 2015. Mijn naam is luca; van de familie van dinter. Naast het werk voor De Reünie (2011) ben ik juridisch adviseur voor stichting De Hoogste Tijd

Nadere informatie

VRAAGSTELLLING EERSTE HULP BIJ GAS

VRAAGSTELLLING EERSTE HULP BIJ GAS VRAAGSTELLLING EERSTE HULP BIJ GAS Eerste Hulp bij Gas Wat doe je als je een gas krijgt? Waar moet je op letten als je gesanctionneerd wordt voor het voeren van sociale actie? Is er beroep mogelijk? Wat

Nadere informatie

ECLI:NL:GHSGR:2003:AL9057

ECLI:NL:GHSGR:2003:AL9057 ECLI:NL:GHSGR:2003:AL9057 Instantie Datum uitspraak 15-10-2003 Datum publicatie 20-01-2004 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Gerechtshof 's-gravenhage 027-D-03 Personen- en

Nadere informatie

Uitspraak GERECHTSHOF AMSTERDAM MEERVOUDIGE FAMILIEKAMER. BESCHIKKING van 20 december 2011 in de zaak met zaaknummer

Uitspraak GERECHTSHOF AMSTERDAM MEERVOUDIGE FAMILIEKAMER. BESCHIKKING van 20 december 2011 in de zaak met zaaknummer ECLI:NL:GHAMS:2011:BV6082 Instantie Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak 20-12-2011 Datum publicatie 16-02-2012 Zaaknummer 200.089.788-01 Rechtsgebieden Personen- en familierecht Bijzondere kenmerken

Nadere informatie

JPF 2013/115 Rechtbank Den Haag 11 februari 2013, C/09/419508 FA RK 12-3722; ECLI:NL:RBDHA:2013:BZ3284. ( mr. Brakel )

JPF 2013/115 Rechtbank Den Haag 11 februari 2013, C/09/419508 FA RK 12-3722; ECLI:NL:RBDHA:2013:BZ3284. ( mr. Brakel ) JPF 2013/115 Rechtbank Den Haag 11 februari 2013, C/09/419508 FA RK 12-3722; ECLI:NL:RBDHA:2013:BZ3284. ( mr. Brakel ) [De minderjarige], geboren op [geboortedatum] te [geboorteplaats], Frankrijk, wonende

Nadere informatie

JEUGDBESCHERMING NOORD. Ondertoezichtstelling (OTS)

JEUGDBESCHERMING NOORD. Ondertoezichtstelling (OTS) JEUGDBESCHERMING NOORD Ondertoezichtstelling (OTS) Deze brochure bestaat uit twee delen. Het eerste deel is geschreven voor kinderen, maar zeker ook handig voor ouders om te lezen. Het tweede deel is speciaal

Nadere informatie

ECLI:NL:GHSHE:2017:146

ECLI:NL:GHSHE:2017:146 ECLI:NL:GHSHE:2017:146 Instantie Datum uitspraak 19012017 Datum publicatie 20012017 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Gerechtshof 'shertogenbosch 200.181.917_01 Personen en

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 62784 10 november 2017 Advies Raad van State inzake Besluit houdende regeling van de wijze van tenuitvoerlegging van beslissingen

Nadere informatie

Workshop Verplichte Zorgverzekering 23 januari 2015, Hooge Mierde.

Workshop Verplichte Zorgverzekering 23 januari 2015, Hooge Mierde. Workshop Verplichte Zorgverzekering 23 januari 2015, Hooge Mierde. Mijn naam is luca; van de familie van dinter. Naast het werk voor De Reünie (2011) ben ik juridisch adviseur voor stichting De Hoogste

Nadere informatie

Welkom. Agenda Ontmoetingsdag :

Welkom. Agenda Ontmoetingsdag : Welkom Agenda Ontmoetingsdag 21-6-2015: Welkomstwoord en introductie. Wonderland juridisch, door luca Wonderlandpresentatie en praktijk Zeepkist: Paul Peters Belangrijke juridische update Zeepkist: aad

Nadere informatie

ECLI:NL:RBDHA:2017:6614

ECLI:NL:RBDHA:2017:6614 ECLI:NL:RBDHA:2017:6614 Instantie Rechtbank Den Haag Datum uitspraak 19-06-2017 Datum publicatie 13-07-2017 Zaaknummer C/09/520036 / FA RK 16-7841 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Personen-

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over privacy en het beroepsgeheim

Veelgestelde vragen over privacy en het beroepsgeheim Inleiding Deze folder is opgesteld voor patiënten van de kliniek, opgenomen met een rechterlijke machtiging, tbs-maatregel of andere strafrechtelijke titel die vragen hebben over het beroepsgeheim en het

Nadere informatie

ECLI:NL:RBMNE:2017:449

ECLI:NL:RBMNE:2017:449 ECLI:NL:RBMNE:2017:449 Instantie Datum uitspraak 02-02-2017 Datum publicatie 06-02-2017 Rechtbank Midden-Nederland Zaaknummer C/16/418623 / FA RK 16-4448 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. de democratie en ik

Inhoud. Mijn leven. de democratie en ik Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Koning... 4 Hoofdstuk 2 Regering... 6 Hoofdstuk 3 Democratie... 8 Hoofdstuk 4 Partijen... 10 Hoofdstuk 5 Kiesrecht... 12 Hoofdstuk 6 Gemeente... 14 Hoofdstuk 7 Provincie...

Nadere informatie

Versie mei Cliëntroute Bureau Jeugdzorg Bezwaar en Beroep

Versie mei Cliëntroute Bureau Jeugdzorg Bezwaar en Beroep Versie 1.0 13 mei 2005 Cliëntroute Bureau Jeugdzorg Inleiding Tegen een aantal officiële besluiten van het Bureau Jeugdzorg, waaronder het Indicatiebesluit, kunt u officieel bezwaar maken. De manier waarop

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding...4 Hoofdstuk 1 Het ontstaan van mensenrechten...6 Hoofdstuk 2 Dertig mensenrechten...14

Inhoud. Inleiding...4 Hoofdstuk 1 Het ontstaan van mensenrechten...6 Hoofdstuk 2 Dertig mensenrechten...14 Inhoud Inleiding...4 Hoofdstuk 1 Het ontstaan van mensenrechten...6 Hoofdstuk 2 Dertig mensenrechten...14 Inleiding Je hoort of leest vaak over mensenrechten. Maar kun je ook een paar mensenrechten opnoemen?

Nadere informatie

VEELGESTELDE VRAGEN EN ANTWOORDEN (update juni 2013)

VEELGESTELDE VRAGEN EN ANTWOORDEN (update juni 2013) De Reünie van Vrije Mensen van Vlees en Bloed op het Land Cremerstraat 247, 3532 BJ Utrecht, meldpunt@ikclaimmijnnaam.nl VEELGESTELDE VRAGEN EN ANTWOORDEN (update juni 2013) Inleiding Nadat je jouw naam

Nadere informatie

Vraag teveel betaalde wegenbelasting terug

Vraag teveel betaalde wegenbelasting terug Vraag teveel betaalde wegenbelasting terug W o r k s h o p W o r k s h o p Juni 2015, Wijchen. Juni 2015, Wijchen. Mijn naam is luca; van de familie van dinter. Naast het werk voor De Reünie (2011) ben

Nadere informatie

Wet van 10 mei 2007 betreffende de transseksualiteit

Wet van 10 mei 2007 betreffende de transseksualiteit Wet van 10 mei 2007 betreffende de transseksualiteit (BS 11 juli 2007) Hoofdstuk I Algemene bepaling Artikel 1 Deze wet regelt een aangelegenheid als bedoeld in artikel 78 van de Grondwet. Hoofdstuk Il

Nadere informatie

ECLI:NL:GHAMS:2016:4075 Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer /01

ECLI:NL:GHAMS:2016:4075 Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer /01 ECLI:NL:GHAMS:2016:4075 Instantie Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak 11102016 Datum publicatie 29122016 Zaaknummer 200.172.593/01 Formele relaties Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie

Nadere informatie

H3 De rechtsprekende taak van de overheid

H3 De rechtsprekende taak van de overheid Inleiding recht Samenvatting Sharon Hastings 05-11-16 Samengevat uit 24Boost.nl H3 De rechtsprekende taak van de overheid 3.1 Onafhankelijkheid van rechters Een rechter wordt voor het leven benoemd(tot

Nadere informatie

7,2. Samenvatting door een scholier 1410 woorden 9 april keer beoordeeld. Maatschappijleer. Hoofdstuk 1

7,2. Samenvatting door een scholier 1410 woorden 9 april keer beoordeeld. Maatschappijleer. Hoofdstuk 1 Samenvatting door een scholier 1410 woorden 9 april 2005 7,2 36 keer beoordeeld Vak Maatschappijleer Hoofdstuk 1 Het Nederlands recht kent een driedeling: * Burgerlijk recht (civiel recht, privaatrecht):

Nadere informatie

Jouw Gezondheid in jouw Hand

Jouw Gezondheid in jouw Hand Jouw Gezondheid in jouw Hand Het Team achter Artabana: Webbeheer, adressenbeheer en financiën zijn momenteel verenigt in èèn Mens : luca; van dinter Geen beursnotering, geen aandeelhouders, geen Raad van

Nadere informatie

Workshop 26 oktober 2014: De Reünie

Workshop 26 oktober 2014: De Reünie Workshop 26 oktober 2014: Mijn naam is luca; van de familie van dinter. Naast het werk voor De Reünie ben ik juridisch adviseur voor stichting De Hoogste Tijd en de stichting Stralingsarm Nederland. Vanuit

Nadere informatie

Uitspraak GERECHTSHOF ARNHEM-LEEUWARDEN. locatie Leeuwarden. afdeling civiel recht

Uitspraak GERECHTSHOF ARNHEM-LEEUWARDEN. locatie Leeuwarden. afdeling civiel recht ECLI:NL:GHARL:2014:4151 Instantie Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden Datum uitspraak 24-04-2014 Datum publicatie 27-05-2014 Zaaknummer 200.141.970-01 Rechtsgebieden Personen- en familierecht Bijzondere kenmerken

Nadere informatie

Uitspraak. GERECHTSHOF 's-hertogenbosch. Afdeling civiel recht

Uitspraak. GERECHTSHOF 's-hertogenbosch. Afdeling civiel recht ECLI:NL:GHSHE:2015:1808 Instantie Gerechtshof 's-hertogenbosch Datum uitspraak 21-05-2015 Datum publicatie 22-05-2015 Zaaknummer F 200 157 010_01 Rechtsgebieden Personen- en familierecht Bijzondere kenmerken

Nadere informatie

De keuze van de achternaam. Ministerie van Justitie

De keuze van de achternaam. Ministerie van Justitie Ministerie van Justitie De keuze van de achternaam Burgerlijk Wetboek Boek 1, Personen- en familierecht Titel 2 Het recht op de naam Artikel 5 1. Indien een kind alleen in familierechtelijke betrekking

Nadere informatie

Chronologie van de Burgerlijke Stand in de Nederlanden Op

Chronologie van de Burgerlijke Stand in de Nederlanden Op Chronologie van de Burgerlijke Stand in de Nederlanden Op http://www.pleijsier.publius.biz/genealogy/showmedia.php?mediaid=847 >1789 Het begin van de Franse revolutie. oktober 1795 Als gevolg van de expansiedrift

Nadere informatie

Model 1.40a HRWN: Optieverklaring op grond van artikel 6, eerste lid, aanhef en onder k, RWN

Model 1.40a HRWN: Optieverklaring op grond van artikel 6, eerste lid, aanhef en onder k, RWN Model 1.40a HRWN: Optieverklaring op grond van artikel 6, eerste lid, aanhef en onder k, RWN (geslachts)na(a)m(en) :.. voorna(a)m(en) :.. geboortedatum :.. geboorteplaats en geboorteland :.. nationaliteit(en)

Nadere informatie

Workshop dec. 2015: Hoe om te gaan met (belasting)deurwaarders. De Reünie

Workshop dec. 2015: Hoe om te gaan met (belasting)deurwaarders. De Reünie Workshop dec. 2015: Hoe om te gaan met (belasting)deurwaarders Mijn naam is luca; van de familie van dinter. Naast het werk voor De Reünie (2011) ben ik juridisch adviseur voor stichting De Hoogste Tijd

Nadere informatie

Minderjarigheid in het recht

Minderjarigheid in het recht Minderjarigheid in het recht Minderjarigen zijn personen onder de 18 jaar, tenzij voor hun 18e levensjaar huwelijk, geregistreerd partnerschap (GP) of meerderjarigverklaring van moeder van 16/17 jr Twee

Nadere informatie

10 MEI 2007. - Wet betreffende de transseksualiteit

10 MEI 2007. - Wet betreffende de transseksualiteit FEDERALE OVERHEIDSDIENST JUSTITIE 10 MEI 2007. - Wet betreffende de transseksualiteit Bron: http://www.ejustice.just.fgov.be/doc/rech_n.htm nummer document: 2007009570 ALBERT II, Koning der Belgen, Aan

Nadere informatie

MEDEDELING AAN DE LEDEN

MEDEDELING AAN DE LEDEN EUROPEES PARLEMENT 2009-2014 Commissie verzoekschriften 29.11.2013 MEDEDELING AAN DE LEDEN Betreft: Verzoekschrift 0570/2012, ingediend door Maria Teresa Magnifico (Italiaanse nationaliteit), over erkenning

Nadere informatie

Geconsolideerde TEKST: 32011D0172 NL

Geconsolideerde TEKST: 32011D0172 NL Page 1 sur 6 02011D0172 NL 22.03.2018 008.001 Onderstaande tekst dient louter ter informatie en is juridisch niet bindend. De EU-instellingen zijn niet aansprakelijk voor de inhoud. Alleen de besluiten

Nadere informatie

Platform Mensenrechteneducatie WERKBLADEN - 2

Platform Mensenrechteneducatie WERKBLADEN - 2 INTRODUCTIELES OP MIJN RECHTEN = JOUW RECHTEN De snelle mensenrechtenquiz Vul de vragen snel in zonder al te lang na te denken. Je krijgt er maar drie minuten voor! 1) Geef je eigen definitie van een mensenrecht.

Nadere informatie

Je vrienden kan je kiezen, je familie niet. Misschien ben jij de oudste thuis of heb je een oudere broer of jongere zus. Ook al heb je soms ruzie en

Je vrienden kan je kiezen, je familie niet. Misschien ben jij de oudste thuis of heb je een oudere broer of jongere zus. Ook al heb je soms ruzie en Met je familie Met je familie Je vrienden kan je kiezen, je familie niet. Misschien ben jij de oudste thuis of heb je een oudere broer of jongere zus. Ook al heb je soms ruzie en heb je hen niet zelf gekozen,

Nadere informatie

De keuze van de achternaam

De keuze van de achternaam De keuze van de achternaam Ieder mens heeft een voornaam en een achternaam. Die krijgen we bij de geboorte, meestal van onze ouders. Namen zijn belangrijk. In het dagelijks leven zorgt de naam voor onderscheid

Nadere informatie

INFORMATIEPLICHT OUDERS

INFORMATIEPLICHT OUDERS INFORMATIEPLICHT OUDERS 1. INLEIDING Alle ouders hebben in principe recht op informatie over hun kind van de school. Dit geldt ook voor ouders die gescheiden zijn. Soms is er maar één ouder van het kind

Nadere informatie

Bijlage. Antwoorden op de vragen Wetsartikelenregister Jurisprudentieregister

Bijlage. Antwoorden op de vragen Wetsartikelenregister Jurisprudentieregister Bijlage Antwoorden op de vragen Wetsartikelenregister Jurisprudentieregister Versie 2016/2017 1 Inleiding recht Antwoorden Hoofdstuk 1 Antwoord 1: B Antwoord 2: B Antwoord 3: wetten (regelgeving), verdragen,

Nadere informatie

40. Regeling bezwaar en beroep

40. Regeling bezwaar en beroep 40. Regeling bezwaar en beroep Algemeen In een middelgrote onderwijsorganisatie als Stad & Esch, waar duizenden mensen intensief met elkaar omgaan, is het niet te vermijden dat er onderlinge fricties en

Nadere informatie

Zorg om het kind - bescherming van minderjarigen en het gezondheidsrecht -

Zorg om het kind - bescherming van minderjarigen en het gezondheidsrecht - Zorg om het kind - bescherming van minderjarigen en het gezondheidsrecht - Prof.mr.drs. Mariëlle R. Bruning Najaarslezing Vereniging voor Gezondheidsrecht, 2 november 2012 Thema Zorgverlening aan en het

Nadere informatie

1 Het ontstaan van het Koninkrijk 10. 2 De geboorte van een prins 16. 3 De jeugd van prins Willem-Alexander 20

1 Het ontstaan van het Koninkrijk 10. 2 De geboorte van een prins 16. 3 De jeugd van prins Willem-Alexander 20 Inhoud Stamboom van het Koninklijk Huis 6 Inleiding 9 e 1 Het ontstaan van het Koninkrijk 10 2 De geboorte van een prins 16 3 De jeugd van prins Willem-Alexander 20 4 De studententijd van prins Willem-Alexander

Nadere informatie

Inleiding tot Recht. Uit Praktisch Burgerlijk Recht

Inleiding tot Recht. Uit Praktisch Burgerlijk Recht Inleiding tot Recht Uit Praktisch Burgerlijk Recht 1. Wat is recht? Een exacte definitie is niet te geven. Elke klassieke definitie bevat vier elementen: Gedragsregels, normen Doel = maatschappelijk leven

Nadere informatie

PLEEGCONTRACT. Adres : Postcode en plaats : : 088 1240000 (tijdens kantooruren)

PLEEGCONTRACT. Adres : Postcode en plaats : : 088 1240000 (tijdens kantooruren) PLEEGCONTRACT Pleegzorgaanbieder : Parlan jeugd- en opvoedhulp Afdeling : Pleegzorg Telefoon : 088 1240000 (tijdens kantooruren) Telefoon bereikbaarheid : 06 53815038 (buiten kantooruren) Regiomanager

Nadere informatie

Rapport. Datum verzoek De Overijsselse Ombudsman ontving het verzoek op 23 november Het betreft de gemeente Twenterand.

Rapport. Datum verzoek De Overijsselse Ombudsman ontving het verzoek op 23 november Het betreft de gemeente Twenterand. Dossiernummer 2016 099 Rapport Verzoeker De heer B. hierna genoemd: verzoeker. Datum verzoek De Overijsselse Ombudsman ontving het verzoek op 23 november 2016. Het betreft de gemeente Twenterand. Klacht

Nadere informatie

ECLI:NL:RBDHA:2017:5150

ECLI:NL:RBDHA:2017:5150 ECLI:NL:RBDHA:2017:5150 Instantie Rechtbank Den Haag Datum uitspraak 11052017 Datum publicatie 24052017 Zaaknummer C/09/501371 / HA RK 15544 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Personen

Nadere informatie

ECLI:NL:RBDHA:2013:BZ9616

ECLI:NL:RBDHA:2013:BZ9616 ECLI:NL:RBDHA:2013:BZ9616 Instantie Rechtbank Den Haag Datum uitspraak 02-05-2013 Datum publicatie 07-05-2013 Zaaknummer C-09-319096 - HA RK 08-916 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Klachtenregeling van de rechtbank Leeuwarden

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Klachtenregeling van de rechtbank Leeuwarden STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 1476 3 februari 2010 Klachtenregeling van de rechtbank Leeuwarden 16 november 2009 Artikel 1 Definities In deze regeling

Nadere informatie

ECLI:NL:RBNHO:2016:10882

ECLI:NL:RBNHO:2016:10882 ECLI:NL:RBNHO:2016:10882 Instantie Datum uitspraak 28-12-2016 Datum publicatie 17-01-2017 Rechtbank Noord-Holland Zaaknummer C/15/245613 / FA RK 16-4085 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie

Nadere informatie

ECLI:NL:RBMNE:2014:2366

ECLI:NL:RBMNE:2014:2366 ECLI:NL:RBMNE:2014:2366 Instantie Datum uitspraak 23-05-2014 Datum publicatie 20-08-2014 Rechtbank Midden-Nederland Zaaknummer C-16-366100 - JE RK 14-841 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie

Nadere informatie

Nederland is een rechtsstaat. Een belangrijk onderdeel van een rechtsstaat is onafhankelijke rechtspraak. Iedereen heeft wel eens ruzie met een

Nederland is een rechtsstaat. Een belangrijk onderdeel van een rechtsstaat is onafhankelijke rechtspraak. Iedereen heeft wel eens ruzie met een Wat is rechtspraak? 2 Nederland is een rechtsstaat. Een belangrijk onderdeel van een rechtsstaat is onafhankelijke rechtspraak. Iedereen heeft wel eens ruzie met een ander. Stel je hebt een conflict met

Nadere informatie

Geboorte, Huwelijk en Overlijden 07. GHO

Geboorte, Huwelijk en Overlijden 07. GHO , en 07. GHO Deze module heeft betrekking op uitsluitend Nederlandse partijen. Eindterm 07.01. De kandidaat kan met betrekking tot het thema geboorte de van belang zijnde Nederlandse weten regelgeving

Nadere informatie

Ouderschap, gezag en scheiding

Ouderschap, gezag en scheiding Ouderschap, gezag en scheiding mr. Paulien Boerkamp met dank aan: mr. Lydia Janssen 2 en 12 maart 2015 Programma Twee soorten juridische banden met kind: 1. Ouderschap (= familie) 2. Gezag (= zeggenschap)

Nadere informatie

Informatie voor betrokkenen

Informatie voor betrokkenen Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie Nederla voor Forensische Psychiatrie en Psychologie Nederlands Instituut vo Psychiatrie en Psychologie Nederlands Instituut voor Forensisc

Nadere informatie

Hierna geef ik een opsomming van de door u gevraagde inzage Per onderdeel.. geef ik mijn overwegingen.

Hierna geef ik een opsomming van de door u gevraagde inzage Per onderdeel.. geef ik mijn overwegingen. Kantoor Arnhem port betaald PostNL Groningensingel 21 6835 EA Arnhem Postbus 9001 6800 DB Arnhem www.belastingdien n Telefoon 0800-0543 Doorkiesnummer Betreft: :Beslissing op WOB-verzoeken Behandeld door

Nadere informatie

ECLI:NL:RBDHA:2017:8005

ECLI:NL:RBDHA:2017:8005 ECLI:NL:RBDHA:2017:8005 Instantie Rechtbank Den Haag Datum uitspraak 17072017 Datum publicatie 03082017 Zaaknummer C/09/522456 / FA RK 168986 Rechtsgebieden Personen en familierecht Bijzondere kenmerken

Nadere informatie

Naam - voorvoegsel : M/V*) Woonsituatie: Bij biologische ouders In pleeggezin Bij adoptiefouders

Naam - voorvoegsel : M/V*) Woonsituatie: Bij biologische ouders In pleeggezin Bij adoptiefouders Inschrijfformulier Jeugd 1. Persoonlijke gegevens Naam - voorvoegsel : Roepnaam : Voornamen : Geboortedatum : Geboorteplaats : Geboorteland : Nationaliteit : Straatnaam + huisnr. : Postcode : Woonplaats

Nadere informatie

HOE LOSSEN WE DIT OP?

HOE LOSSEN WE DIT OP? HOE LOSSEN WE DIT OP? DECEMBER 2014 AAN DE SLAG MET #7 WAT HEB JE NODIG? 7 posters met de antwoordmogelijkheden. De posters kunt u hier downloaden: http://prodemos.nl/content/downl oad/15656/73148/file/prodemos_

Nadere informatie

ECLI:NL:GHARL:2013:BZ0634

ECLI:NL:GHARL:2013:BZ0634 ECLI:NL:GHARL:2013:BZ0634 Instantie Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden Datum uitspraak 24-01-2013 Datum publicatie 05-02-2013 Zaaknummer 200.113.026 Rechtsgebieden Personen- en familierecht Bijzondere kenmerken

Nadere informatie

Nederlandse Vrije-Mens Samenleving

Nederlandse Vrije-Mens Samenleving Een e-boek over hoe je rechten als een vrij mens te claimen in een Civiel of Gewoonterecht territorium Versie 1.1 Martin Luther King Jr. There comes a time when one must take the position that is neither

Nadere informatie

JPF 2012/161 Rechtbank Dordrecht 30 mei 2012, 96504/FA RK ; 96507/FA RK ; LJN BW7709. ( mr. Haerkens-Wouters )

JPF 2012/161 Rechtbank Dordrecht 30 mei 2012, 96504/FA RK ; 96507/FA RK ; LJN BW7709. ( mr. Haerkens-Wouters ) JPF 2012/161 Rechtbank Dordrecht 30 mei 2012, 96504/FA RK 12-7108; 96507/FA RK 12-71111; LJN BW7709. ( mr. Haerkens-Wouters ) [Verzoekster] te [adres verzoekster], verzoekster, advocaat: mr. M. Huisman

Nadere informatie

TRACTATENBLAD VAN HET. JAARGANG 2009 Nr. 245

TRACTATENBLAD VAN HET. JAARGANG 2009 Nr. 245 26 (2009) Nr. 2 TRACTATENBLAD VAN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN JAARGANG 2009 Nr. 245 A. TITEL Verdrag tussen het Koninkrijk der Nederlanden en Saint Vincent en de Grenadines inzake de uitwisseling van

Nadere informatie

1 Tijdstip verwekking

1 Tijdstip verwekking Afstammingsrecht Geboorteakte Internationaal Privaatrecht Eddy Meulders Maurice Goffart 1 Tijdstip verwekking Minimum duur zwangerchap Maximum duur zwangerchap -300-299 -181-180 -179-2 -1 Verwekking 1

Nadere informatie

Leerlingen weten dat er in een democratische rechtsstaat verschillende manieren zijn om conflicten op te lossen en dat rechtspraak daar één van is.

Leerlingen weten dat er in een democratische rechtsstaat verschillende manieren zijn om conflicten op te lossen en dat rechtspraak daar één van is. HOE LOSSEN WE DIT OP? DE WERKVORM IN HET KORT Wat doe je als je een probleem of ruzie hebt? In het ergste geval moet je naar een rechter. Die bepaalt dan wie er gelijk heeft. Maar meestal kun je problemen

Nadere informatie

AKKOORD TUSSEN HET KONINKRIJK BELGIE ANTIGUA EN BARBUDA INZAKE DE UITWISSELING VAN INLICHTINGEN MET BETREKKING TOT BELASTINGAANGELEGENHEDEN

AKKOORD TUSSEN HET KONINKRIJK BELGIE ANTIGUA EN BARBUDA INZAKE DE UITWISSELING VAN INLICHTINGEN MET BETREKKING TOT BELASTINGAANGELEGENHEDEN AKKOORD TUSSEN HET KONINKRIJK BELGIE EN ANTIGUA EN BARBUDA INZAKE DE UITWISSELING VAN INLICHTINGEN MET BETREKKING TOT BELASTINGAANGELEGENHEDEN AKKOORD TUSSEN HET KONINKRIJK BELGIE EN ANTIGUA EN BARBUDA

Nadere informatie

ECLI:NL:RBNHO:2013:10520

ECLI:NL:RBNHO:2013:10520 ECLI:NL:RBNHO:2013:10520 Instantie Datum uitspraak 16-01-2013 Datum publicatie 12-11-2013 Rechtbank Noord-Holland Zaaknummer 187067 / FA RK 11-3921 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie

Nadere informatie

ECLI:NL:RBALK:2009:BH5268

ECLI:NL:RBALK:2009:BH5268 ECLI:NL:RBALK:2009:BH5268 Instantie Rechtbank Alkmaar Datum uitspraak 25-02-2009 Datum publicatie 09-03-2009 Zaaknummer 103747 / FA RK 08-654 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Personen-

Nadere informatie

Algemene Wet Bestuursrecht Wettekstenbundel voor het openbaar bestuur INKIJKEXEMPLAAR

Algemene Wet Bestuursrecht Wettekstenbundel voor het openbaar bestuur INKIJKEXEMPLAAR Algemene Wet Bestuursrecht 2017-2018 Wettekstenbundel voor het openbaar bestuur Deze wettenbundel is bijgewerkt tot en met 3 juli 2017 Meer informatie over deze en andere uitgaven kunt u verkrijgen bij:

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2013 230 Besluit van 17 juni 2013 tot wijziging van het Reglement voor de bijzondere kamer bij het gerechtshof te Arnhem-Leeuwarden en het Reglement

Nadere informatie

Een onderzoek naar de verwerking van een adreswijziging van een burger.

Een onderzoek naar de verwerking van een adreswijziging van een burger. Rapport Ieder heeft zijn eigen verantwoordelijkheid Een onderzoek naar de verwerking van een adreswijziging van een burger. Oordeel Op basis van het onderzoek is van oordeel dat de klacht over de minister

Nadere informatie

Langdurig geschil over de renovatie van panden gemeente Amsterdam stadsdeel Centrum

Langdurig geschil over de renovatie van panden gemeente Amsterdam stadsdeel Centrum Rapport Gemeentelijke Ombudsman Langdurig geschil over de renovatie van panden gemeente Amsterdam stadsdeel Centrum 2 augustus 2007 RA0612790 Samenvatting Een huizenbezitter heeft al jarenlang een geschil

Nadere informatie

Dossier Draagmoeder. Beleidsinformatie:

Dossier Draagmoeder. Beleidsinformatie: Dossier Draagmoeder Een draagmoeder is een vrouw die zwanger is voor een ander: de wensouder(s). De draagmoeder staat het kind na de geboorte af aan de wensouders. Niet-commercieel draagmoederschap is

Nadere informatie

Model Rechtspraak

Model Rechtspraak Model Rechtspraak 22-12-2017 Oproepingsbericht civiele vorderingsprocedure artikel 115 lid 2 Rv (Haags Betekeningsverdrag) Versie 1 1 eiser, 1 verweerder < Zaaknummer gerechtsdeurwaarder:

Nadere informatie

Aantekeningen overlijden. Eerstgenoemde partner. Partnerschapsboekje. in de gemeente. Laatstgenoemde partner. in de gemeente

Aantekeningen overlijden. Eerstgenoemde partner. Partnerschapsboekje. in de gemeente. Laatstgenoemde partner. in de gemeente Aantekeningen overlijden Eerstgenoemde partner op in de gemeente Partnerschapsboekje Laatstgenoemde partner op in de gemeente 12 Inlichtingen Naamgebruik geregistreerde partners Een Nederlandse man of

Nadere informatie

y02 Marcus 15.2 Rinze IJbema - Marcus 15, 2-5. Gemeente van Jezus Christus,

y02 Marcus 15.2 Rinze IJbema - Marcus 15, 2-5. Gemeente van Jezus Christus, Rinze IJbema - Marcus 15, 2-5. Gemeente van Jezus Christus, het is al bijna 8 april, het is al bijna Pasen. Met Pasen vieren we feest, omdat Koning Jezus de dood overwint. Onze Koning is sterker dan de

Nadere informatie

VOORJAARSWIJZIGINGEN FAMILIERECHT mr. L.H.M. Zonnenberg

VOORJAARSWIJZIGINGEN FAMILIERECHT mr. L.H.M. Zonnenberg VOORJAARSWIJZIGINGEN FAMILIERECHT mr. L.H.M. Zonnenberg Op 12 februari 2009 verscheen het Koninklijk Besluit van 6 februari 2009. Dat KB regelt de inwerkingtreding van onder meer de Wet van 9 oktober 2008

Nadere informatie

HOE LOSSEN WE DIT OP

HOE LOSSEN WE DIT OP HOE LOSSEN WE DIT OP APRIL 2014 - POLITIEK IN PRAKTIJK DE WERKVORM IN HET KORT U beschrijft aan de leerlingen een conflictsituatie. Daarna vraagt u hoe zij dit probleem zouden oplossen. Zouden ze naar

Nadere informatie

Voegen in het strafproces

Voegen in het strafproces Voegen in het strafproces Voegen in het strafproces april 2011 U bent slachtoffer geworden van een misdrijf of overtreding en u heeft daarbij schade geleden. Eén van de mogelijkheden om uw schade vergoed

Nadere informatie

TRACTATENBLAD VAN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN. JAARGANG 2015 Nr. 138

TRACTATENBLAD VAN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN. JAARGANG 2015 Nr. 138 22 (2015) Nr. 2 TRACTATENBLAD VAN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN JAARGANG 2015 Nr. 138 A. TITEL Verdrag tussen het Koninkrijk der Nederlanden, ten behoeve van Aruba, en de Tsjechische Republiek inzake

Nadere informatie

Invoerinstructie Verlos Gelderse Geboorteakten

Invoerinstructie Verlos Gelderse Geboorteakten Algemene informatie Vanaf 1811 werden de geboortes van kinderen door de gemeente bijgehouden. Elke gemeente had per jaar een boek met een vooraf gedrukte tekst met daarachter ruimte om de persoonlijke

Nadere informatie

Gerechtshof 's-hertogenbosch , ECLI:NL:GHSHE:2018:4847

Gerechtshof 's-hertogenbosch , ECLI:NL:GHSHE:2018:4847 Gerechtshof 's-hertogenbosch 22-11-2018, ECLI:NL:GHSHE:2018:4847 Datum publicatie 23-11-2018 KI Zaaknummer 200.235.106_01 Formele relaties Eerste aanleg: ECLI:NL:RBLIM:2017:12254 Rechtsgebieden Personen-

Nadere informatie

Geschiedenis kwartet Tijd van jagers en boeren

Geschiedenis kwartet Tijd van jagers en boeren Geschiedenis kwartet jagers en boeren jagers en boeren jagers en boeren Reusachtige stenen die door mensen op elkaar gelegd zijn. Zo maakten ze een begraafplaats. * Hunebedden * Drenthe * Trechterbekers

Nadere informatie

Workshop Vraag teveel betaalde belasting terug december 2014

Workshop Vraag teveel betaalde belasting terug december 2014 Workshop Vraag teveel betaalde belasting terug december 2014 Mijn naam is luca; van de familie van dinter. Naast het werk voor De Reünie (2011) ben ik juridisch adviseur voor stichting De Hoogste Tijd

Nadere informatie

Informatieplicht van school naar ouders

Informatieplicht van school naar ouders Informatieplicht van school naar ouders Voor wie Alle informatie Beperkte informatie A Ouders die met elkaar zijn getrouwd; voor vader en moeder geldt: B Ouders die zijn gescheiden; Voor vader en moeder

Nadere informatie

Rolnummer 3630. Arrest nr. 174/2005 van 30 november 2005 A R R E S T

Rolnummer 3630. Arrest nr. 174/2005 van 30 november 2005 A R R E S T Rolnummer 3630 Arrest nr. 174/2005 van 30 november 2005 A R R E S T In zake : de prejudiciële vraag betreffende artikel 320, 4, van het Burgerlijk Wetboek, gesteld door de Rechtbank van eerste aanleg te

Nadere informatie

Beoordeling Bevindingen

Beoordeling Bevindingen Rapport 2 h2>klacht Verzoeker klaagt erover dat Bureau Jeugdzorg Zeeland: hem niet heeft betrokken bij de totstandkoming van het indicatiebesluit dat is opgesteld met betrekking tot zijn minderjarige kind;

Nadere informatie

opleiding BOA Wet op de rechterlijke organisatie

opleiding BOA Wet op de rechterlijke organisatie Deze reader geeft een overzicht van de die zijn genoemd, versie juni 2005. Hoofdstuk 2. Rechtspraak Afdeling 1. Algemene bepalingen Artikel 2 De tot de rechterlijke macht behorende gerechten zijn: a. de

Nadere informatie

Bestuurlijke Boete. 2 Bestuurlijke boete Bestuurlijke boete 3

Bestuurlijke Boete. 2 Bestuurlijke boete Bestuurlijke boete 3 Bestuurlijke Boete Bestuurlijke Boete De bewaakt en bevordert een veilig en duurzaam gebruik van weg, water, lucht en rail door burgers en ondernemers. Dat wordt bijvoorbeeld gedaan door controles langs

Nadere informatie

Samenvatting Geschiedenis Samenvatting Staatsinrichting hoofdstuk 1 VMBO

Samenvatting Geschiedenis Samenvatting Staatsinrichting hoofdstuk 1 VMBO Samenvatting Geschiedenis Samenvatting Staatsinrichting hoofdstuk 1 VMBO Samenvatting door Marieke 1467 woorden 30 april 2015 7,4 34 keer beoordeeld Vak Methode Geschiedenis Werkplaats Hoofdstuk 1: Het

Nadere informatie

Artikel 2.1 -sub 2 Typo: slot van de zin moet luiden "waarop dit reglement van toepassing is" (i.p.v. "zijn").

Artikel 2.1 -sub 2 Typo: slot van de zin moet luiden waarop dit reglement van toepassing is (i.p.v. zijn). ADVIES Van : adviescommissie burgerlijk procesrecht Datum : 14 februari 2017 Betreft : Reglement inzake de toegang tot en het gebruik van het digitale systeem voor gegevensverwerking van de gerechten Het

Nadere informatie

< Zaaknummer gerechtsdeurwaarder: <zaaknummer> > < Dossiernummer advocaat: <dossiernummer> > < Inzake: < > >

< Zaaknummer gerechtsdeurwaarder: <zaaknummer> > < Dossiernummer advocaat: <dossiernummer> > < Inzake: < > > Model Rechtspraak 24082017 Oproepingsbericht civiele vorderingsprocedure artikel 115 lid 1 Rv BetVo-II 1 eiser, 1 verweerder < Zaaknummer gerechtsdeurwaarder: > < Dossiernummer advocaat:

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1 Inleidende bepaling. Artikel 1. HOOFDSTUK 2 Wijzigingen van het Burgerlijk Wetboek. Artikel 2

HOOFDSTUK 1 Inleidende bepaling. Artikel 1. HOOFDSTUK 2 Wijzigingen van het Burgerlijk Wetboek. Artikel 2 25 JUNI 2017. - Wet tot hervorming van regelingen inzake transgenders wat de vermelding van een aanpassing van de registratie van het geslacht in de akten van de burgerlijke stand en de gevolgen hiervan

Nadere informatie

Samenvatting Maatschappijleer Inleiding recht

Samenvatting Maatschappijleer Inleiding recht Samenvatting Maatschappijleer Inleiding recht Samenvatting door M. 714 woorden 27 oktober 2016 0 keer beoordeeld Vak Maatschappijleer Inleiding Recht Wat is recht Recht geheel van overheidsregels Komen

Nadere informatie

Rapport. Rapport betreffende een klacht over de Belastingdienst/Toeslagen ingediend door mr. C. Berendse, advocaat te Amsterdam. Datum: 20 juni 2012

Rapport. Rapport betreffende een klacht over de Belastingdienst/Toeslagen ingediend door mr. C. Berendse, advocaat te Amsterdam. Datum: 20 juni 2012 Rapport Rapport betreffende een klacht over de Belastingdienst/Toeslagen ingediend door mr. C. Berendse, advocaat te Amsterdam Datum: 20 juni 2012 Rapportnummer: 2013/072 2 Klacht Verzoekster klaagt erover

Nadere informatie

Getuige zijn geeft de opdracht tot verantwoording, tot verantwoordelijkheid. Jij daar, ja jij, zeg het maar, waarvan ben jij nu getuige?

Getuige zijn geeft de opdracht tot verantwoording, tot verantwoordelijkheid. Jij daar, ja jij, zeg het maar, waarvan ben jij nu getuige? Overweging in de Oecumenische viering 24 januari 2010: Lezing uit Lucas 24 (stemmenspel) Geliefde zusters en broeders, getuigen van onze Heer, Jij bent mijn getuige. Je zult maar zo n opdracht krijgen,

Nadere informatie