Vraag teveel betaalde wegenbelasting terug

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vraag teveel betaalde wegenbelasting terug"

Transcriptie

1 Vraag teveel betaalde wegenbelasting terug W o r k s h o p W o r k s h o p Juni 2015, Wijchen. Juni 2015, Wijchen.

2 Mijn naam is luca; van de familie van dinter. Naast het werk voor De Reünie (2011) ben ik juridisch adviseur voor stichting De Hoogste Tijd (2008) en de stichting Stralingsarm Nederland (2006). Vanuit deze 3 partijen heb ik veel kennis en vooral veel ervaring opgebouwd met juridische procedures bij instanties en rechtbanken.

3 Overzicht van deze workshop: Stappen: 1) Korte introductie van de Reünie 2) Uitleg over de Belastingdienst 3) Uitleg over de ANBI status 4) Behandeling van het stappenplan voor belastingteruggave 5) De voorbeeldbrieven in het stappenplan 6) Hoe om te gaan met een tegenstribbelende Belastingdienst

4 De Reünie: De website mag verondersteld bekend te zijn. Immers heeft een ieder zich daar aangemeld voor deze workshop. Het is eigenlijk niets meer of minder dan een platform of een niet-officiële vereniging van mensen en initiatieven, die langs verschillende wegen werken aan een betere wereld.

5 De Reünie: De Reünie functioneert als een soort grote paraplu, waaronder veel organisaties met behoud van eigen identiteit een plekje kunnen krijgen. Gestart in 2010 als De Reünie van Vrije Mensen van Vlees en Bloed, als draagvlak voor de mensen die zich aangesproken voelden tot mijn juridisch stappenplan om in Nederland je naam te claimen.

6 Het bekende logo, waarmee we bij veel overheidsdiensten inmiddels bekend zijn en wat voor die diensten een indicator is met wakkere mensen te maken te hebben. Naar de buitenwereld werkt het echter ook stigmatiserend.

7 De Reünie: In dit an sich eenvoudige juridische proces toonde de Staat der Nederlanden zich allerminst bereidwillig. En we liepen tegen een aantal maatschappelijke incidenten op, die tot een verdere ontwikkeling van initiatieven inspireerde. Ik Maak Bezwaar Hypotheekdrama.nl Artabana Wonderland Solidariteitsfonds - Ruilkring - Burgerinitiatief.

8 De Reünie: Tegelijkertijd leerde de ervaring ons, dat we naar buiten toe heel snel tegen negatieve beeldvorming op liepen. Profiteurs, die geen belasting willen betalen, maar wel een uitkering willen hebben. En de behoefte bleef om de beweging breder te kunnen maken, zonder dat de buitenwereld het idee had dat er eerst een naam geclaimd moest worden, alvorens..

9 De Reünie: Omdat ieder van ons (in theorie) in vrijheid geboren wordt, is ervoor gekozen om zodoende de naam te verkleinen tot: De Reünie van Vrije Mensen. En zo zijn we bij deze workshop. Waarom deze workshop?

10 1 ste druk 2de druk

11 De Reünie: ,- Jaarlijks aan geheime akkoorden tussen puissant rijke ondernemingen en onze Belastingdienst via allerlei schimmige brievenbusondernemingen in Amsterdam.

12 De Reünie: MH 17?

13 MH 17: De boosdoener in de optiek van de regering zijn de Oekraïnse separatisten, die met een zogeheten BUK raket vanaf de grond het toestel neergeschoten hebben. Los van alle discussies en theorieën hierover: de BUK raket wordt geproduceerd door de Russische wapenfabrikant Rostec. De financiële stromen van Rostec lopen via Alliance Rostec Auto BV, gevestigd aan de Jachthavenstraat 130 in AMSTERDAM!!!

14 MH 17: ,- In 2013 aan geheime akkoorden en zogeheten rulings tussen Rostec en onze Belastingdienst. Nog steeds gaande. Hoezo sancties tegen Rusland???

15 De Reünie: Nog los van zoveel (kleine) bedrijven in de kennissenkring en omgeving die bewust KAPOT gemaakt worden door diezelfde Belastingdienst. Voldoende motief dus (om via deze workshop eens een tegengeluid te laten horen aan deze regering).

16 Overzicht van deze workshop: Stappen: 1) Korte introductie van de Reünie 2) Uitleg over de Belastingdienst 3) Uitleg over de ANBI status 4) Behandeling van het stappenplan voor belastingteruggave 5) De voorbeeldbrieven in het stappenplan 6) Hoe om te gaan met de tegenstribbelende Belastingdienst

17 De Belastingdienst: Onderdeel van het Ministerie van Financiën. Gehuisvest in regionale kantoren over het gehele land. Doel: het uitvaardigen en innen van belastingaanslagen en accijnzen namens de Staat der Nederlanden. Zij voert het beleid uit wat de Eerste en Tweede Kamer samen met het kabinet bedenkt en tot wet maakt.

18 De Belastingdienst: Sinds enkele jaren verloopt de uitbetaling van de huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag ook via de belastingdienst. Voor deze workshop is het belangrijk om te weten dat er directe en indirecte belastingen zijn. Directe belastingen worden direct betaald (accijnzen op bijvoorbeeld benzine of de BTW op alle produkten en diensten).

19 De Belastingdienst: Daarnaast zijn er de indirecte belastingen, die per Aanslag verrekenend worden. Een Aanslag is een besluit van een bestuursorgaan en tegen dat besluit is het altijd mogelijk om bezwaar te maken. De wette-lijke basis, waarop de Belastingdienst gebaseerd is, op een hele reeks wetten, zoals de Wet op de Rijksbelasting, inkomstenbelasting, omzetbelasting, onroerende zaakbelasting, loonbelasting, erfbelasting, vermogensbelasting, etc. Genoeg voor een flink dik boek!

20

21 Centraal Bureau Motorrijtuigenbel. In deze workshop nemen we een voor burgers meestal flinke post; die van wat in de volksmond de Wegenbelasting heet. De minstens zo beruchte Inkomstenbelasting functioneert volgens een heel ander principe, maar is het alleszins waard om daar (op 20 juni) een aparte workshop aan te wijden. En dan zijn er nog de Gemeentelijke Belastingen (die door een gemeente zelf geheven worden, zoals WOZ, rioolrechten, reinigingsrechten, hondenbelasting).

22 Centraal Bureau Motorrijtuigenbel. De wegenbelasting is een indirecte belasting, die in werking treedt, zodra aangifte wordt gedaan van het bezitten van een (belastingplichtig) motorvoertuig. Die aangifte is geautomatiseerd en gekoppeld aan de computers van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW en ook een ANBI instelling).

23 Centraal Bureau Motorrijtuigenbel. Zodra je daar het kenteken van de auto of motor op jouw naam zet, ben jij aldaar geregistreerd als de houder van het voertuig (niet de eigenaar!) Registrare = Latijns = toekennen aan de Koning.

24

25 Centraal Bureau Motorrijtuigenbel. Enkele dagen na de tenaamstelling van het kenteken volgt automatisch een rekening van het CBM. Vanaf de registratiedatum is de Natuurlijk Persoon, die als houder van het kenteken geregistreerd staat, verplicht wegenbelasting te betalen. Degene, die als houder van het kenteken geregistreerd staat, hoeft natuurlijk niet de eigenaar van het voertuig te zijn. Voor het CBM is alleen interessant wie de houder van het kenteken is, want daar ligt de belastingplicht. (idem dito met CJIB verkeersboetes).

26 Overzicht van deze workshop: Stappen: 1) Korte introductie van de Reünie 2) Uitleg over de Belastingdienst 3) Uitleg over de ANBI status 4) Behandeling van het stappenplan voor belastingteruggave 5) De voorbeeldbrieven in het stappenplan 6) Hoe om te gaan met een tegenstribbelende Belastingdienst

27 ANBI: Naar de definitie van de Belastingdienst zelf is een ANBI: Een ANBI is een algemeen nut beogende instelling. Een instelling kan alleen een ANBI zijn, als ze zich voor minstens 90% inzet voor het algemeen nut. Sportverenigingen, personeelsverenigingen en hobbyclubs zijn meestal geen ANBI.. Bron: lastingdienst/zakelijk/bijzondere_regelingen/goede_doelen/algem een_nut_beogende_instellingen/wat_is_een_anbi

28 ANBI: In normaal Nederlands is het dus een organisatie die een Goed Doel nastreeft, waar het hele land belang bij heeft. Vandaar dat een voetbalclub in Nijmegen geen ANBI status krijgt van de Belastingdienst, want die club dient een plaatselijk belang. Minstens 90% van de activiteiten moeten een landelijk nut hebben. Dat moet ook blijken uit de administratie van de ANBI instelling.

29 ANBI: De Belastingdienst schrijft over zichzelf: De staat, gemeenten, provincies en waterschappen zijn altijd een ANBI. emaoverstijgend/rekenhulpen/programma_anbi_opzoeken

30 ANBI: De Staat omvat o.a. : Ministeries, Belastingdienst, CJIB, RDW, Zorginstituut NL en Raad voor de Kinderbescherming. Licht daar eens uit: *) Belastingdienst *) CJIB *) Gemeenten.

31 ANBI belastingvoordelen: Een ANBI betaalt geen erfbelasting of schenkbelasting voor erfenissen en schenkingen die de instelling gebruikt voor het algemeen belang. Als een ANBI zelf schenkingen doet in het algemene belang, dan hoeft de ontvanger geen schenkbelasting te betalen. Een ANBI komt in aanmerking voor teruggaaf van energiebelasting.

32 ANBI belastingvoordelen: Vrijwilligers die voor een ANBI werken, doen daarmee onder bepaalde voorwaarden een gift aan een ANBI. Donateurs van een ANBI mogen hun giften aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting.

33 Ik schenk aan een ANBI : Wat zijn schenkingen aan een ANBI volgens de Wet Inkomstenbelasting: Artikel Aftrekbare giften Aftrekbare giften zijn: a) periodieke giften; b) andere giften. (eenmalige giften)

34 Ik schenk aan een ANBI : Wat zijn schenkingen aan een ANBI volgens de Wet Inkomstenbelasting: Artikel Definities In deze afdeling en de daarop berustende bepalingen wordt verstaan onder: a. giften: bevoordelingen uit vrijgevigheid en verplichte bijdragen waar geen directe tegenprestatie tegenover staat;

35 Ik schenk aan een ANBI : Wat zijn schenkingen aan een ANBI volgens de Wet Inkomstenbelasting: Artikel Definities bevoordelingen uit vrijgevigheid en verplichte bijdragen waar geen directe tegenprestatie tegenover staat

36 Een voorbeeld: Je hebt onderweg naar deze workshop voor 66,- benzine getankt. 40 liter benzine Euro 95: 16,- accijnzen over 40 liter: 38,- 21% BTW 14,- + 66,- Wat is in dit voorbeeld een directe tegenprestatie? 40 liter benzine Voor de accijnzen en de BTW heeft de Belastingdienst gèèn directe tegenprestatie geleverd. Deze 38,- en 14,- zijn wel een verplichte bijdrage (je moest ze immers bij het tankstation wel betalen) en dus een gift aan een ANBI instelling (= de Belastingdienst).

37 Ik schenk aan een ANBI : Tot 1996 heette de motorrijtuigenbelasting ook nog echt Wegenbelasting en gingen de opbrengsten rechtstreeks in het Wegenfonds, van waaruit wegenaanleg en onderhoud gefinancierd werd. Toen was er een directe tegenprestatie. Sinds 1996 heet het Motorrijtuigenbelasting en de opbrengsten gaan nu rechtstreeks de schatkist in. Het is aan het humeur van de politici hoeveel er uitgegeven wordt aan wegen. Daarom is er nu geen directe tegenprestatie meer.

38 Ik schenk aan een ANBI : Ik, jullie, ca. 8 miljoen volwassen Nederlanders betalen o.a. loonbelasting, BTW, accijnzen, vermogensbelasting, motorrijtuigenbelasting en ondernemersbelastingen als verplichte bijdrage waar geen directe tegenprestatie tegenover staat van de Belastingdienst. Deze verplichte bijdragen zijn dus aftrekbaar als schenkingen aan een ANBI instelling!

39 Iemand nog vragen tot nu toe?

40 Conclusie: Ik schenk aan een ANBI : Ik, jullie, ca. 8 miljoen volwassen Nederlanders hebben in het verleden heel veel belastingen betaald als verplichte bijdragen waar geen directe tegenprestatie tegenover stond van de Belastingdienst. Deze verplichte bijdragen waren dus aftrekbaar als schenkingen aan een ANBI instelling! En die willen wij graag terug hebben. Toch?

41 Overzicht van deze workshop: Stappen: 1) Korte introductie van de Reünie 2) Uitleg over de Belastingdienst 3) Uitleg over de ANBI status 4) Behandeling van het stappenplan voor belastingteruggave 5) De voorbeeldbrieven in het stappenplan 6) Hoe om te gaan met een tegenstribbelende Belastingdienst

42 Alle benodigde brieven worden online via de website ter download aangeboden, exclusief voor de deelnemers aan deze workshop. Geen deelnemer = geen brieven! Daarom zijn de brieven ook voorzien van een watermerk en vallen zij onder het auteursrecht.

43

44 Brieven die overal op internet of op Facebook aangeboden worden, blinken niet altijd uit in stijl, grammatica en juridische nauwkeurigheid. Als een ieder naar eigen inzicht met onze brieven aan de slag zou gaan, lopen we eenzelfde risico.

45 In het slechtste geval belanden de brieven zelfs in een procedure voor de rechter en kunnen dan de aanleiding zijn voor een negatief vonnis. Dat zou voor iedereen jammer zijn, want de Belastingdienst zal dit negatieve vonnis direct aangrijpen om. Daarom: geen deelnemer workshop = geen brieven!

46 Inlogscherm van

47 Inlogscherm van

48 Inlogscherm van

49 Inlogscherm van

50

51 Inlogscherm van

52 Bezwaarschrift in je mailbox: Uitprinten, ondertekenen en bij voorkeur zowel per gewone post versturen als ook faxen. Voor wie geen fax (in de kennissenkring) heeft, is een overweging ( 0,15 per A4 pagina). Of op Marktplaats kijken naar een tweedehands faxapparaat. Van een fax krijg je een verzendrapport als bewijsstuk, dus je voorkomt ellende met brieven die niet aan komen, zonder dat je iedere brief aangetekend zou moeten versturen à 7,95.

53 Voorbeeldbrief ook in mijn mailbox: Van iedere aangevraagde brief ontvang ik automatisch ook een exemplaar. Dit dient slechts ter controle op de inlogprocedure en de te naamstelling. In de naderende barre economische tijden zou iemand eens op het idee kunnen komen om tegen betaling voor Jan & Alleman onze brieven te gaan leveren Ook niet aan te raden vanwege het de reünie watermerk

54 Bezwaarschrift verzonden: De Belastingdienst bevestigt de ontvangst meestal schriftelijk. Als echter jouw telefoonnummer bij hen bekend is of je DigID, dan proberen ze soms het bezwaarschrift telefonisch af te handelen of te bespreken. géén telefonische contacten; altijd alles schriftelijk!

55 géén telefonische contacten; altijd alles schriftelijk! Jij wordt altijd door een telefoontje overvallen, zelfs als je op dat moment niets te doen hebt. Je kunt nooit alle dossiermateriaal in je hoofd hebben; een fout antwoord is zo maar gegeven. Bij schriftelijke contacten is er altijd gelegenheid om over zaken na te denken of overleg met derden te hebben.

56 Overzicht van deze workshop: Stappen: 1) Korte introductie van de Reünie 2) Uitleg over de Belastingdienst 3) Uitleg over de ANBI status 4) Behandeling van het stappenplan voor belastingteruggave 5) De voorbeeldbrieven in het stappenplan 6) Hoe om te gaan met een tegenstribbelende Belastingdienst

57 Overzicht procedure CMB: Stappen: 1) Kennisgeving met Overeenkomst Periodieke Giften. 2) Pro Forma Bezwaarschrift met WOB verzoek 3) Bezwaarschrift met inhoudelijke gronden Procedure klaar; het CMB stuurt de Overeenkomst Periodieke Giften ingevuld retour. Of de dienst weigert medewerking en we mogen naar de rechter.

58 1) Kennisgeving/P.F. Bezwaarschrift /WOB verzoek wat is een Kennisgeving wat betekent pro forma? wat betekent bezwaar aantekenen tegen een beschikking? wat is een wob-verzoek?.

59 Kennisgeving/P.F. Bezwaarschrift /WOB verzoek wat is een Kennisgeving Een Kennisgeving is een veelal schriftelijk bericht aan een andere partij (mens, groepering, ondernemer, overheid), dat jij van iets, dat jij belangrijk vindt, mededeling doet. Oftewel, waar jij een ander van in kennis stelt.

60 Kennisgeving/P.F. Bezwaarschrift /WOB verzoek wat betekent pro forma? Pro Forma (Latijns):,,voor de vorm. We maken hiermee formeel kenbaar bezwaar aan te tekenen tegen de opgelegde aanslag. Daardoor weet de Belastingdienst dat er bezwaar gemaakt wordt.

61 Kennisgeving/P.F. Bezwaarschrift /WOB verzoek wat betekent bezwaar aantekenen tegen een aanslag? Bezwaar aantekenen wil zeggen dat je het niet eens bent met de opgelegde aanslag en dat je jouw argumenten schriftelijk en evt. mondeling wilt laten weten.

62 Kennisgeving/P.F. Bezwaarschrift /WOB verzoek Wat is een wob-verzoek? Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB). Een WOB verzoek is een schriftelijk verzoek om een kopie van documenten te mogen ontvangen, die gaan over alles wat met het besturen van dit land te maken heeft.

63 Kennisgeving/P.F. Bezwaarschrift /WOB verzoek Wat is een wob-verzoek? Als je wilt weten hoeveel het Ministerie van Financiën uitgeeft aan contributie aan de EU. Als je wilt weten hoe jouw gemeente de beschikbare bouwkavels verdeelt.. Als je wilt weten hoeveel emigranten en immigranten ons land in 2013 telde

64 Kennisgeving/P.F. Bezwaarschrift /WOB verzoek Wat is een wob-verzoek? Alles wat je maar bedenken kunt aan documenten over aangelegenheden van ministeries, gemeenten, provincies, waterschappen en andere bestuursorganen in dit land. Documenten! De WOB gaat niet over discussies of standpunten.

65 Kennisgeving/P.F. Bezwaarschrift /WOB verzoek Wat is een wob-verzoek? Ieder bestuursorgaan is WOB-plichtig. Dat betekent dat zij binnen de wettelijke omschrijving verplicht zijn alle bestuurlijke documenten openbaar te maken. Documenten! De WOB gaat niet over discussies of standpunten. Je kunt dus Mark Rutte niet een WOB sturen over wat hij vindt van de Oekraïnekwestie.

66 Kennisgeving/P.F. Bezwaarschrift /WOB verzoek Met het WOB verzoek vragen we bij de Belastingdienst alle documenten op, die wij nodig hebben om in de bezwaarprocedure onze argumenten naar voren te kunnen brengen, waarom wij het niet eens zijn met de opgelegde belastingaanslag.

67 Kennisgeving/P.F. Bezwaarschrift /WOB verzoek Tot nu toe stonden de Voorbeeldbrieven voor een Bezwaarschrift of WOB verzoek hier:

68

69 Kennisgeving/P.F. Bezwaarschrift /WOB verzoek De speciaal voor deze workshop bedoelde brieven zijn te specifiek en daar dus niet te downloaden. Die komen nu exclusief beschikbaar voor de deelnemers aan deze workshop.

70

71

72 NL = burgerlijk recht: Civil Law, code civil (ingevoerd door Napoleon in 1799). Voor deelname aan economisch verkeer is door de Staat een juridische entiteit ontwikkelt = de Persoon. (Latijns: persona = masker).

73 NL = burgerlijk recht: De Nederlandse wet kent twee soorten Personen: 1) De Natuurlijk Persoon. 2) De Rechtspersoon (NV, BV, stichting, vereniging, bestuursorgaan)

74 Natuurlijk Persoon: Omschrijving: per definitie een mens van vlees en bloed, die NIET als biologische entiteit benaderd wordt, maar als juridische entiteit. Deze juridische entiteit is aan het staatsburgerschap gekoppeld, dus met de inschrijving in de BRP (bij de aangifte van jouw geboorte) begint jouw staatsburgerschap van de Staat der Nederlanden.

75

76 In de naderende barre economische tijden zou iemand eens op het idee kunnen komen om tegen betaling voor Jan & Alleman onze brieven te gaan leveren

77 Waar is het contract? Jouw namen zijn door de Staat gebruikt om een Natuurlijk Persoon te creëren zonder jouw toestemming! Neem de proef op de som en vraag bij de overheid waar vastgelegd is dat jij toestemming gegeven hebt voor het creëren van een Natuurlijk Persoon met jouw namen.

78 Wanneer zijn wij de Natuurlijk Persoon? Herkenbaar bij brieven aan de schrijfstijl, vooral via Capitis Dimunitio Maxima = gebruik van alleen hoofdletters voor naam en adres. Latijns, betekenis: het gebruik van louter hoofdletters voor maximaal statusverlies (Romeinse tijd = slaven). Herken je een aantal van volgende voorbeelden?

79

80

81

82

83

84 Info over informed consent Informed consent = instemmen met volledige kennis van de zaken, waarmee ingestemd wordt. Een internationaal grondrecht, waarop je je altijd beroepen kunt, als je ingestemd hebt met iets, waarvan achteraf blijkt dat je niet volledig door een ander geïnformeerd was.

85

86

87

88

89

90

91 Info over de UCC Uniform Commercial Code = Amerikaans handelsrecht. Over een Trust en het trustrecht, stammend uit het Gewoonterecht (Common Law) kunnen meerdere workshops gevuld worden. voor wie er het fijne van wil weten.

92 Zaakoverzicht invullen. Van iedere brief die je verstuurt of ontvangst, houd je een administratie bij. Dat is saai en lijkt onnodig, maar wie 2 of meer procedures, WOB verzoeken of rechtbankzaken heeft, raakt geheid het overzicht kwijt. De oplossing: een zaakoverzicht.

93

94 Resultaat? In een ideale wereld ontvang je vervolgens van het CBM een ingevulde Overeenkomst retour en kun je het afgesproken bedrag bij de aangifte IB 2016 helemaal in mindering brengen. Tevens ontvang je bericht dat de Belastingdienst schuld bekent en jouw de betaalde wegenbelasting terugbetaald.

95 Resultaat? In een iets minder ideale wereld ontvang je van het CBM een ingevulde Overeenkomst retour en kun je het afgesproken bedrag bij de aangifte IB 2016 helemaal in mindering brengen. Maar van schuld bekennen en jouw de betaalde wegenbelasting terug betalen wil het CBM niets weten.

96 Resultaat? In de huidige wereld ontvang je van het CBM geen ingevulde Overeenkomst retour. (maar kun je het afgesproken bedrag bij de aangifte IB 2016 helemaal in mindering brengen). En van schuld bekennen en jouw de betaalde wegenbelasting terug betalen wil het CBM niets weten.

97 15 minuutjes pauze

98 Overzicht procedure CMB: Stappen: 1) Kennisgeving met Overeenkomst Periodieke Giften. 2) Pro Forma Bezwaarschrift met WOB verzoek 3) Bezwaarschrift met inhoudelijke gronden Procedure klaar; het CMB stuurt de Overeenkomst Periodieke Giften ingevuld retour. Of de dienst weigert medewerking en we mogen naar de rechter.

99 PF Bezw.S. + WOB verzoek : Na verzending van dit specifieke bezwaarschrift (wat tijdig beschikbaar is op de inlogpagina) geven we aan bezwaar te maken tegen het niet retourneren van een ingevulde Overeenkomst Periodieke Giften en/of het afwijzen van aansprakelijkheid voor het niet informeren van ons over de ANBI.

100

101

102 PF Bezw.S. + WOB verzoek vervolg: Na verzending heb je globaal 5 kansen: 1) Je krijgt keurig binnen de wettelijke termijn van 4 weken al je opgevraagde WOB documenten. 2) Je krijgt binnen de wettelijke termijn van 4 weken een deel van je opgevraagde documenten. 3) Je krijgt binnen de wettelijke termijn een afwijzing van je verzoek. 4) Je krijgt binnen de wettelijke termijn een verzoek om uitstel met nog eens 4 weken. 5) Je ontvangt niets binnen 4 weken.

103 WOB verzoek vervolg:

104 WOB verzoek vervolg:

105 PF Bezw.S. + WOB verzoek vervolg: 1) Je krijgt keurig binnen de wettelijke termijn van 4 weken al je opgevraagde documenten. GEFELICITEERD! (Gaandeweg na meerdere procedures zul je gaan begrijpen wat ik bedoel.. )

106 PF Bezw.S. + WOB verzoek vervolg: 1) Je krijgt binnen de wettelijke termijn van 4 weken maar een deel van je opgevraagde documenten. Je kunt nu kiezen of je daar genoegen mee neemt, als er voldoende uitgelegd wordt, waarom je niet meer documenten krijgt. Of je stuurt een bezwaarschrift dat je het er niet mee eens bent.

107 WOB verzoek vervolg:

108 PF Bezw.S. + WOB verzoek vervolg: 1) Je krijgt binnen de wettelijke termijn een afwijzing van je verzoek. Je kunt nu kiezen of je daar genoegen mee neemt, als er voldoende uitgelegd wordt, waarom je verzoek afgewezen wordt. Of je stuurt een bezwaarschrift dat je het er niet mee eens bent.

109 PF Bezw.S. + WOB verzoek vervolg: 1) Je krijgt binnen de wettelijke termijn een verzoek om uitstel met nog eens 4 weken. Het is binnen de wet toegestaan dat een bestuursorgaan èèn keer de termijn met 4 weken mag verlengen. Die verlenging moet wel binnen de eerste termijn van 4 weken aangekondigd worden.

110 WOB verzoek vervolg:

111 PF Bezw.S. + WOB verzoek vervolg: 1) Je ontvangt niets binnen 4 weken. Komt helaas regelmatig voor. Knap vervelend als je op documenten zit te wachten om. Je stuurt na dag 29 (= op dag 30) na dagtekening van het WOB verzoek een zogeheten In Gebreke Stelling (IGS).

112 WOB verzoek vervolg:

113 PF Bezw.S. + WOB verzoek vervolg: Samenvattend: 1) Je bent dus tevreden en hoeft niets te doen. 2) Je hebt te weinig documenten of een afwijzing ontvangen en maakt bezwaar. 3) Je hebt helemaal niets ontvangen en stelt het bestuursorgaan in gebreke.

114 Ontvangstbevestiging Komt in de regel op tijd. Het bevestigt de ontvangst van je brief. Als de Belastingdienst direct al constateert dat bepaalde documenten niet in haar bezit zijn, geven ze bericht dat je verzoek doorgestuurd is naar het orgaan, van wie ze vermoedt dat daar de documenten zich bevinden.

115

116 PF Bezw.S. + WOB verzoek vervolg: Tijdig en compleet ontvangen. Een aantal gevraagde stukken ontbreken of het WOB verzoek wordt geheel afgewezen het WOB verzoek wordt niet tijdig afgehandeld. Daartegen kun je een bezwaarschrift indienen bij de instantie die het WOB verzoek afwijst, cq. een instantie in gebreke stellen.

117 WOB verzoek vervolg:

118 Zaakoverzicht invullen. Vul van iedere instantie in op welke datum je de ontvangstbevestiging van het doorgestuurde WOB verzoek ontvangen hebt. Heel incidenteel ontvang je geen ontvangstbevestiging, maar weken later meteen de documenten. Die mogelijkheid houd je open door de wijze van invullen in het zaakoverzicht.

119 Bezwaarschrift afwijzing WOB De voorbeeldbrief om bezwaar te maken tegen afwijzing van een WOB verzoek is te vinden op Deze is ook beschikbaar voor deelnemers aan deze workshop.

120 Bezwaarschrift WOB Heb je niet alle of helemaal geen WOB documenten ontvangen, dan stuur je het bestuursorgaan een Bezwaarschrift. Dat is een brief, waarin je aangeeft waarom je bezwaar maakt tegen de (gedeeltelijke) afwijzing van je WOB verzoek.

121

122 Uitkomst Bezwaarschrift WOB 2 Mogelijkheden: Wordt erkend, alsnog worden documenten toegezonden. Wordt afgewezen; dan staat mogelijkheid open voor een beroepsprocedure bij een rechtbank (maar dat is een onderwerp voor de workshop over rechtbankprocedures, 19 juni)

123 IGS WOB Heb je niet binnen de wettelijke termijn je WOB documenten ontvangen, dan stuur je het bestuursorgaan een In Gebreke Stelling. Dat is een brief, waarin je hen wijst op de overschreden termijn van afhandeling en hen de gelegenheid biedt alsnog binnen 14 dagen na dagtekening het WOB verzoek af te handelen.

124 WOB verzoek vervolg:

125

126 Zaakoverzicht invullen. Vul in naar welke instantie en op welke datum je een In Gebreke Stelling gestuurd hebt.

127 Resultaat IGS WOB: Erkenning en alsnog binnen 14 dagen ontvang je de WOB documenten, al dan niet met excuus voor de vertraging. Krijg je geen reactie, dan stuur je een Vordering Dwangsom (VD).

128 WOB verzoek vervolg:

129 Vordering Dwangsom: Opsomming van gevolgde stappen = op die datum WOB verzoek gestuurd en op die datum IGS gestuurd. Helaas niks ontvangen. Daarom met ingang van datum dagtekening VD is het bestuursorgaan dwangsomplichtig voor 20 euro per dag gedurende de eerste 14 dagen, 30 euro voor de volgende 14 dagen en 40 euro voor de volgende 14 dagen = totaal 42 dagen = totaal en maximaal 1260 euro.

130

131 WOB verzoek vervolg:

132 Vordering Dwangsom: Meeste bestuursorganen reageren dan heel snel, want iedere dag dat het WOB verzoek langer blijft liggen, kost hen geld. Heel soms komt het voor dat een orgaan nog niet reageert. Dan kan de VD voorgelegd worden aan de rechter en wordt het bestuursorgaan alsnog veroordeeld tot betalen (deze procedure komt ter sprake in een workshop over rechtbankprocedures).

133

134 Wetend van hun werkdruk:

135 Samenvattend: Stap 1, de indiening van een PF Bezwaarschrift + WOB verzoek is klaar: De Belastingdienst heeft de ontvangst van het WOB verzoek schriftelijk bevestigd en de gevraagde documenten toegestuurd. De overige WOB-verzoeken zijn doorgestuurd naar de andere bestuursorganen. Deze hebben (al dan niet na bezwaarschriften, In Gebreke Stelling en Vordering Dwangsom) documenten gestuurd.

136 Overzicht procedure Bel.Dienst: Stappen: 1) Kennisgeving met Overeenkomst Periodieke Giften. 2) Pro Forma Bezwaarschrift met WOB verzoek 3) Bezwaarschrift met inhoudelijke gronden Procedure klaar; het CMB stuurt de Overeenkomst Periodieke Giften ingevuld retour. Of de dienst weigert medewerking en we mogen naar de rechter.

137 2) Definitief Bezwaarschrift: Oftewel, het Bezwaarschrift, waarin alle inhoudelijke gronden (= jouw argumenten) staan, waarom jij bezwaar maakt tegen de opgelegde Aanslag. Aan de hand van deze argumenten gaat de Belastinginspecteur beoordelen of de opgelegde aanslag 2009 direct vernietigd of verlaagd wordt, of dat jouw verzoek om gehoord te worden, ingewilligd zal worden.

138 2) Definitief Bezwaarschrift: Aangepaste versie voor deelnemers aan deze workshop komt op het inloggedeelte van Deze wordt proefondervindelijk de komende weken geschreven en komt bijtijds online beschikbaar.

139 2) Definitief bezwaarschrift: De Belastinginspecteur moet binnen 6 weken op je bezwaarschrift beslissen. Vul dus je Zaakoverzicht in met de datum van verzending van het Bezwaarschrift en de uiterste datum, waarop je bericht van de Belastingdienst gehad moet hebben.

140

141 2) Definitief bezwaarschrift: De Belastinginspecteur besluit jouw bezwaarschrift gedeeltelijk toe te wijzen. Je krijgt alsnog de Overeenkomst Periodieke Giften en/of de betaalde wegenbelasting terugbetaald. JOEPIE!!!

142 Zaakoverzicht invullen. Vul in op welke datum je de beslissing ontvangen hebt. En op welke datum je uiterlijk in beroep kunt gaan (6 weken na dagtekening van de beslissing) bij de belastingrechter.

143 Overzicht van deze workshop: Stappen: 1) Korte introductie van de Reünie 2) Uitleg over de Belastingdienst 3) Uitleg over de ANBI status 4) Behandeling van het stappenplan voor belastingteruggave 5) De voorbeeldbrieven in het stappenplan 6) Hoe om te gaan met een tegenstribbelende Belastingdienst

144 Overzicht procedure Bel.Dienst: Stappen: 1) Kennisgeving met Overeenkomst Periodieke Giften. 2) Pro Forma Bezwaarschrift met WOB verzoek 3) Bezwaarschrift met inhoudelijke gronden Procedure klaar; het CMB stuurt de Overeenkomst Periodieke Giften ingevuld retour. Of de dienst weigert medewerking en we mogen naar de rechter. 4) Pro Forma beroepschrift Belastingrechtbank 5) WOB verzoek 6) Beroepschrift Belastingrechtbank

145 4) Naar de rechtbank Dit stadium hoort eigenlijk bij de workshop van rechtbankprocedures (19 juni), maar die workshop puilt al uit door alle workshops rechtszaken. Een zaak tegen de Belastingdienst (= een bestuursorgaan) wordt altijd gevoerd in het zogeheten Bestuursrecht. De Wet Algemeen Bestuursrecht vormt hiervoor de basis.

146 4) Naar de rechtbank Het bestuursrecht is onderverdeeld in sectoren, waaronder het Belastingrecht, ook wel Fiscaal Recht geheten. In het belastingrecht is geen procesvertegenwoordiging (verplichte vertegenwoordiging door een advocaat). Je mag de beroepsprocedure helemaal zelf doen als je wilt.

147 4) Pro Forma beroepschrift Het lijkt tekstueel een beetje op het PF Bezwaarschrift uit deze workshop. Alleen kan het veel korter, omdat je aan de rechtbank alleen hoeft aan te geven dat je beroep instelt tegen de beslissing van de Belastinginspecteur. Een voorbeeldbrief is tijdig online beschikbaar voor de deelnemers aan deze workshop.

148 4) Pro Forma beroepschrift Het zogeheten Griffierecht voor het indienen van een beroepsprocedure bedraagt nu 45,-. Dit bedrag krijg je terug als de rechter je in het gelijk stelt. Zodra de rechtbank de ontvangstbevestiging stuurt van het PF Beroepschrift, zit daar ook een acceptgiro bij voor de griffierechten.

149 4) Pro Forma beroepschrift De griffier (= de secretaris van de rechter) vraagt bij de Belastingdienst het hele dossier op en zorgt voor het op de rol ( = de agenda) zetten van jouw zaak. Er kunnen enige maanden overheen gaan tot een half jaar, voordat je een uitnodiging voor een hoorzitting op de rechtbank ontvangt.

150 Overzicht procedure Bel.Dienst: Stappen: 1) Kennisgeving met Overeenkomst Periodieke Giften. 2) Pro Forma Bezwaarschrift met WOB verzoek 3) Bezwaarschrift met inhoudelijke gronden Procedure klaar; het CMB stuurt de Overeenkomst Periodieke Giften ingevuld retour. Of de dienst weigert medewerking en we mogen naar de rechter. 4) Pro Forma beroepschrift Belastingrechtbank 5) WOB verzoek 6) Beroepschrift Belastingrechtbank

151 5) WOB verzoek: In de tijd tussen het indienen van je Beroepschrift (waarvan je verzenddatum in het Zaakoverzicht vermeld wordt) en de hoorzitting op de rechtbank, kun je je energie nuttig gebruiken door nieuwe WOB verzoeken in te dienen. Zo kun je inspringen op actualiteiten of informatie inwinnen over de argumenten, waarmee de belastinginspecteur jouw bezwaarschrift afwees.

152 5) WOB verzoek: Dien ook een WOB verzoek in, dat specifiek ingaat op de ambtseed van de rechter, de behandelde zaken in het verleden en zijn benoemingsprocedure.. Ook deze specifieke voorbeeldbrief komt online op voor de deelnemers aan deze workshop.

153 Overzicht procedure Bel.Dienst: Stappen: 1) Kennisgeving met Overeenkomst Periodieke Giften. 2) Pro Forma Bezwaarschrift met WOB verzoek 3) Bezwaarschrift met inhoudelijke gronden Procedure klaar; het CMB stuurt de Overeenkomst Periodieke Giften ingevuld retour. Of de dienst weigert medewerking en we mogen naar de rechter. 4) Pro Forma beroepschrift Belastingrechtbank 5) WOB verzoek 6) Beroepschrift Belastingrechtbank

154 6) Beroepschrift Het lijkt tekstueel een beetje op het Bezwaarschrift uit deze workshop. Je verwijst naar de reeds ingediende gronden en vult deze eventueel aan met nieuwe info uit de WOB documenten. Vermeld in je Zaakoverzicht wanneer je het indient en wanneer je de ontvangstbevestiging van de rechtbank ontvangen hebt.

155 De hoorzitting op de rechtbank: Hier komen we echt op het terrein van de workshop over rechtbankprocedures. Hierbij wordt nader ingegaan op het verloop van de zitting zelf, hoe je voor te bereiden, wat wel en niet te zeggen, enz. Maar ook nu geldt weer dat je er wijs aan doet zeker niet in je eentje naar die zitting te gaan.

156 Hoe nu verder? Deelnemers aan deze workshop ontvangen komende week per mail een gebruikersnaam en wachtwoord. Deelnemers aan eerdere workshops hebben deze al ontvangen en krijgen vanuit het websitebeheer ook toegang tot de gebruikersgroep Wegenbelasting.

157 Hoe nu verder? Als je ingelogd bent, vindt je daar het invulformulier voor de Kennisgeving/ Overeenkomst Periodieke Gift. Mettertijd worden hier de vervolgbrieven geplaatst.

158 Iemand vragen over deze procedure??? (Na afloop is er tijd en ruimte voor vragen over individuele dossiers.)

159 Kalender workshops 2015: 12 juni workshop Incassobureau/Deurwaarder 19 juni workshop Rechtbank 20 juni workshop ANBI 3 juli workshop CJIB 21 juni Ontmoetingsdag voor iedereen die zich Vrij voelt en op eigen unieke wijze het leven naar wens in wil richten. Diverse (juridische) thema s). Maar ook de oprichting van het soevereine (micro)staatje Wonderland.

160 Het was mij (wederom) een waar genoegen!

Workshop Vraag teveel betaalde belasting terug december 2014

Workshop Vraag teveel betaalde belasting terug december 2014 Workshop Vraag teveel betaalde belasting terug december 2014 Mijn naam is luca; van de familie van dinter. Naast het werk voor De Reünie (2011) ben ik juridisch adviseur voor stichting De Hoogste Tijd

Nadere informatie

Workshop WOZ en andere gemeentelijke belastingen

Workshop WOZ en andere gemeentelijke belastingen Workshop WOZ en andere gemeentelijke belastingen januari 2015. Mijn naam is luca; van de familie van dinter. Naast het werk voor De Reünie (2011) ben ik juridisch adviseur voor stichting De Hoogste Tijd

Nadere informatie

Workshop Verplichte Zorgverzekering 23 januari 2015, Hooge Mierde.

Workshop Verplichte Zorgverzekering 23 januari 2015, Hooge Mierde. Workshop Verplichte Zorgverzekering 23 januari 2015, Hooge Mierde. Mijn naam is luca; van de familie van dinter. Naast het werk voor De Reünie (2011) ben ik juridisch adviseur voor stichting De Hoogste

Nadere informatie

Workshop 30 november 2014: Hoe om te gaan met (belasting)deurwaarders. De Reünie

Workshop 30 november 2014: Hoe om te gaan met (belasting)deurwaarders. De Reünie Workshop 30 november 2014: Hoe om te gaan met (belasting)deurwaarders Mijn naam is luca; van de familie van dinter. Naast het werk voor De Reünie (2011) ben ik juridisch adviseur voor stichting De Hoogste

Nadere informatie

Workshop dec. 2015: Hoe om te gaan met (belasting)deurwaarders. De Reünie

Workshop dec. 2015: Hoe om te gaan met (belasting)deurwaarders. De Reünie Workshop dec. 2015: Hoe om te gaan met (belasting)deurwaarders Mijn naam is luca; van de familie van dinter. Naast het werk voor De Reünie (2011) ben ik juridisch adviseur voor stichting De Hoogste Tijd

Nadere informatie

Workshop 26 oktober 2014: De Reünie

Workshop 26 oktober 2014: De Reünie Workshop 26 oktober 2014: Mijn naam is luca; van de familie van dinter. Naast het werk voor De Reünie ben ik juridisch adviseur voor stichting De Hoogste Tijd en de stichting Stralingsarm Nederland. Vanuit

Nadere informatie

tegen een besluit Adressen en telefoonnummers Bezoekadres Gemeentekantoor Oranjeplein 1, Pijnacker Postadres Postbus 1, 2640 AA Pijnacker

tegen een besluit Adressen en telefoonnummers Bezoekadres Gemeentekantoor Oranjeplein 1, Pijnacker Postadres Postbus 1, 2640 AA Pijnacker Adressen en telefoonnummers Bezoekadres Gemeentekantoor Oranjeplein 1, Pijnacker Postadres Postbus 1, 2640 AA Pijnacker Telefoon 015-362 62 62 Uitgave gemeente Pijnacker-Nootdorp, november 2007 Bezwaar

Nadere informatie

b e z w a a r m a k e n

b e z w a a r m a k e n bezwaar maken In de gemeente Westland worden voortdurend besluiten genomen. Deze besluiten kunnen gevolgen hebben voor uw woon- en leefsituatie. Daarom is het in de wet geregeld dat u bezwaar kunt maken

Nadere informatie

Awb Algemene wet bestuursrecht

Awb Algemene wet bestuursrecht Awb Algemene wet bestuursrecht Bezwaar maken tegen een besluit van de gemeente. Dit moet u weten. Bezwaar maken tegen een besluit van de gemeente De Algemene wet bestuursrecht (Awb) geeft regels over de

Nadere informatie

Bezwaar maken tegen besluiten van de gemeente Zeewolde

Bezwaar maken tegen besluiten van de gemeente Zeewolde Bezwaar maken tegen besluiten van de gemeente Zeewolde In de gemeente Zeewolde worden voortdurend besluiten genomen. Deze besluiten kunnen gevolgen hebben, bijvoorbeeld voor uw omgeving. Daarom is het

Nadere informatie

Particulieren, dienstverlening en bezwaar. Kantoor Amsterdam. Betreft Beslissing WOB verzoek Geachte

Particulieren, dienstverlening en bezwaar. Kantoor Amsterdam. Betreft Beslissing WOB verzoek Geachte Belastingdienst, Postbus 58944, 1040 EE Amsterdam Particulieren, dienstverlening en bezwaar Kantoor Amsterdam port betaald PostNL Kingsfordweg 1 1043 GN Amsterdam Postbus 58944 1040 EE Amsterdam www.belastingdienst.nl

Nadere informatie

Workshop 23 november 2014:

Workshop 23 november 2014: Workshop 23 november 2014: De Rechtbank Mijn naam is luca; van de familie van dinter. Naast het werk voor De Reünie (2011) ben ik juridisch adviseur voor stichting De Hoogste Tijd (2008) en de stichting

Nadere informatie

Verenigingen en stichtingen Fiscale actualiteiten 2014. Denk ondernemend. Denk Bol.

Verenigingen en stichtingen Fiscale actualiteiten 2014. Denk ondernemend. Denk Bol. Verenigingen en stichtingen Fiscale actualiteiten 2014 Denk ondernemend. Denk Bol. Als bestuurder zet u zich in voor uw vereniging of stichting. Daarom wilt u op de hoogte blijven van alle actualiteiten.

Nadere informatie

Wat u moet weten bij het indienen van een bezwaarschrift tegen een besluit van de gemeente? 1 Wanneer kunt u bezwaar maken? 3 Hoe maakt u bezwaar?

Wat u moet weten bij het indienen van een bezwaarschrift tegen een besluit van de gemeente? 1 Wanneer kunt u bezwaar maken? 3 Hoe maakt u bezwaar? Wat u moet weten bij het indienen van een bezwaarschrift tegen een besluit van de gemeente? De gemeente neemt vele beslissingen. Het kan gebeuren dat u het niet eens bent met een besluit. U kunt dan bezwaar

Nadere informatie

Versie mei Cliëntroute Bureau Jeugdzorg Bezwaar en Beroep

Versie mei Cliëntroute Bureau Jeugdzorg Bezwaar en Beroep Versie 1.0 13 mei 2005 Cliëntroute Bureau Jeugdzorg Inleiding Tegen een aantal officiële besluiten van het Bureau Jeugdzorg, waaronder het Indicatiebesluit, kunt u officieel bezwaar maken. De manier waarop

Nadere informatie

De bezwaarprocedure van de gemeente Helmond

De bezwaarprocedure van de gemeente Helmond U bent het niet eens met ons besluit! De bezwaarprocedure van de gemeente Helmond juli 2013 Als u het niet eens bent met ons besluit... Wij nemen regelmatig besluiten die betrekking hebben op u. Dat kan

Nadere informatie

Bestuurlijke Boete. 2 Bestuurlijke boete Bestuurlijke boete 3

Bestuurlijke Boete. 2 Bestuurlijke boete Bestuurlijke boete 3 Bestuurlijke Boete Bestuurlijke Boete De bewaakt en bevordert een veilig en duurzaam gebruik van weg, water, lucht en rail door burgers en ondernemers. Dat wordt bijvoorbeeld gedaan door controles langs

Nadere informatie

Oneens: uw goed recht Bezwaar en beroep

Oneens: uw goed recht Bezwaar en beroep Regelingen en voorzieningen CODE 8.3.3.51 Oneens: uw goed recht Bezwaar en beroep brochure bronnen www.duo.nl, november 2012 In deze brochure wordt beschreven hoe de procedure verloopt als men bewaar wil

Nadere informatie

Informatie over een jaaropgave Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen Marktplein Centrum

Informatie over een jaaropgave Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen Marktplein Centrum Rapport Gemeentelijke Ombudsman Informatie over een jaaropgave Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen Marktplein Centrum 12 september 2007 RA0713989 Samenvatting Een man krijgt van de Dienst Werk en

Nadere informatie

Stichting Nationaal Ouderenfonds. het overlijden van de schenker. 2a Wat is de looptijd van de gift? 5 jaar jaar (minimaal 5 jaar) onbepaalde tijd

Stichting Nationaal Ouderenfonds. het overlijden van de schenker. 2a Wat is de looptijd van de gift? 5 jaar jaar (minimaal 5 jaar) onbepaalde tijd Exemplaar voor de schenker Overeenkomst Met deze overeenkomst legt de schenker zich vast voor een periodieke gift van minimaal vijf jaar aan het Nationaal Ouderenfonds. Periodieke giften die zijn vastgelegd

Nadere informatie

Recht lezen 2 Samenvatten. Weboefening 1. drs. Jacky van den Dikkenberg. u i t g e v e r ij c o u t i n h o. bussum 2015

Recht lezen 2 Samenvatten. Weboefening 1. drs. Jacky van den Dikkenberg. u i t g e v e r ij c o u t i n h o. bussum 2015 Recht lezen 2 Samenvatten Weboefening 1 drs. Jacky van den Dikkenberg u i t g e v e r ij c o u t i n h o c bussum 2015 Deze weboefening hoort bij Recht lezen 2 van drs. Jacky van den Dikkenberg. 2015 Uitgeverij

Nadere informatie

Rechtsmiddelen (bezwaar en beroep) tegen beslissing overheid

Rechtsmiddelen (bezwaar en beroep) tegen beslissing overheid Rechtsmiddelen (bezwaar en beroep) tegen beslissing overheid Deze brochure geeft u informatie over bezwaar en beroep tegen een beslissing van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente

Nadere informatie

Wilt u telefonisch informatie over de bezwaarschriftprocedure dan kan dat tijdens kantooruren via de telefoonnummers: 045 560 3998 of 045 560 4029.

Wilt u telefonisch informatie over de bezwaarschriftprocedure dan kan dat tijdens kantooruren via de telefoonnummers: 045 560 3998 of 045 560 4029. Toelichting bij bezwaarschrift indienen Bezwaar maken Wanneer kunt u bezwaar maken? (hyperlink naar bijbehorende tekstblokje) Wanneer kunt u geen bezwaar maken? Hoe maakt u bezwaar, waar en wanneer? In

Nadere informatie

Hierna geef ik een opsomming van de door u gevraagde inzage Per onderdeel.. geef ik mijn overwegingen.

Hierna geef ik een opsomming van de door u gevraagde inzage Per onderdeel.. geef ik mijn overwegingen. Kantoor Arnhem port betaald PostNL Groningensingel 21 6835 EA Arnhem Postbus 9001 6800 DB Arnhem www.belastingdien n Telefoon 0800-0543 Doorkiesnummer Betreft: :Beslissing op WOB-verzoeken Behandeld door

Nadere informatie

Welkom. Agenda Ontmoetingsdag :

Welkom. Agenda Ontmoetingsdag : Welkom Agenda Ontmoetingsdag 21-6-2015: Welkomstwoord en introductie. Wonderland juridisch, door luca Wonderlandpresentatie en praktijk Zeepkist: Paul Peters Belangrijke juridische update Zeepkist: aad

Nadere informatie

ECLI:NL:RBGEL:2013:CA1901

ECLI:NL:RBGEL:2013:CA1901 ECLI:NL:RBGEL:2013:CA1901 Instantie Rechtbank Gelderland Datum uitspraak 04-06-2013 Datum publicatie 04-06-2013 Zaaknummer AWB 13/675 Formele relaties Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie

Nadere informatie

In beroep in belastingzaken (oktober 2015) In beroep gaan De behandeling van de zaak In beroep gaan Hoe stelt u beroep in cassatie in U stelt beroep

In beroep in belastingzaken (oktober 2015) In beroep gaan De behandeling van de zaak In beroep gaan Hoe stelt u beroep in cassatie in U stelt beroep In beroep in belastingzaken (oktober 2015) In beroep gaan De behandeling van de zaak In beroep gaan Hoe stelt u beroep in cassatie in U stelt beroep in cassatie in door bij de Hoge Raad een beroepschrift

Nadere informatie

erfenissen die zij gebruikt voor een sociaal belang. Overleg met uw adviseur over de voorwaarden voor een SBBI.

erfenissen die zij gebruikt voor een sociaal belang. Overleg met uw adviseur over de voorwaarden voor een SBBI. Als bestuurder zet u zich in voor uw vereniging of stichting. Daarom wilt u op de hoogte blijven van alle actualiteiten. Zo kunt u tijdig inspelen op veranderingen en hiermee uw voordeel doen. Een aantal

Nadere informatie

Bent u het niet eens met een belastingaanslag?

Bent u het niet eens met een belastingaanslag? Bent u het niet eens met een belastingaanslag? Dan kunt u een bezwaarschrift indienen. Binnen welke termijn moet u dat doen? En bij wie? Hoe stelt u een goed bezwaarschrift op? Welke uitspraken kan de

Nadere informatie

Overeenkomst Periodieke Gift Kerkelijke gemeente*

Overeenkomst Periodieke Gift Kerkelijke gemeente* Overeenkomst Periodieke Gift Kerkelijke gemeente* Exemplaar voor de schenker 1 Verklaring gift De ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan (naam kerkelijke gemeente) De gift bestaat

Nadere informatie

Niet eens met een besluit van de provincie Gelderland? Bezwaarschrift of mediation

Niet eens met een besluit van de provincie Gelderland? Bezwaarschrift of mediation Niet eens met een besluit van de provincie Gelderland? Bezwaarschrift of mediation Bezwaarschrift of mediation In de Algemene wet bestuursrecht zijn regels vastgelegd voor de relatie tussen overheid en

Nadere informatie

Oneens: uw goed recht (bezwaar en beroep)

Oneens: uw goed recht (bezwaar en beroep) Regelingen en voorzieningen CODE 6.7.2.62 Oneens: uw goed recht (bezwaar en beroep) brochure bronnen - brochure Oneens: uw goed recht van DUO, november 2011 Aangenaam, wij zijn duo DUO staat voor Dienst

Nadere informatie

Hieronder worden alle termijnen genoemd in de procedure bij het College van Toezicht..

Hieronder worden alle termijnen genoemd in de procedure bij het College van Toezicht.. Termijnen in de tuchtrechtprocedure In de tuchtprocedure gelden vaste termijnen waarbinnen zowel partijen als SKJ moeten reageren. Hierdoor krijgt de procedure een vast tijdsverloop, en is het voor iedereen

Nadere informatie

Bezwaar tegen een beslissing van de gemeente. (versie 01/04/2013)

Bezwaar tegen een beslissing van de gemeente. (versie 01/04/2013) Bezwaar tegen een beslissing van de gemeente (versie 01/04/2013) Stel u vraagt een vergunning aan bij de gemeente en deze wordt geweigerd of uw buren hebben een vergunning gekregen voor het bouwen van

Nadere informatie

Correctieverzoeken onbeantwoord Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen - Martkplein Centrum - Dienstencentrum Juridische Zaken

Correctieverzoeken onbeantwoord Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen - Martkplein Centrum - Dienstencentrum Juridische Zaken Rapport Gemeentelijke Ombudsman Correctieverzoeken onbeantwoord Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen - Martkplein Centrum - Dienstencentrum Juridische Zaken RA0612436 3 november 2006 Samenvatting

Nadere informatie

De aangeslagen hond Gemeente Amsterdam Dienst Belastingen Gemeente Amsterdam

De aangeslagen hond Gemeente Amsterdam Dienst Belastingen Gemeente Amsterdam Rapport Gemeentelijke Ombudsman De aangeslagen hond Gemeente Amsterdam Dienst Belastingen Gemeente Amsterdam 19 juli 2012 RA121002 Samenvatting De hond van een vrouw loopt in 2009 weg en ze geeft dit telefonisch

Nadere informatie

Rapport. Datum: 28 juli 2000 Rapportnummer: 2000/252

Rapport. Datum: 28 juli 2000 Rapportnummer: 2000/252 Rapport Datum: 28 juli 2000 Rapportnummer: 2000/252 2 Klacht Op 8 maart 2000 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van mevrouw M. te Rotterdam, met een klacht over een gedraging van de Belastingdienst/Douane,

Nadere informatie

Tip! Een culturele instelling kan gebruikmaken van de winstvrijstelling, ook als gekozen is voor volledige belastingplicht.

Tip! Een culturele instelling kan gebruikmaken van de winstvrijstelling, ook als gekozen is voor volledige belastingplicht. Als bestuurder zet u zich in voor uw vereniging of stichting. Daarom wilt u op de hoogte blijven van alle actualiteiten. Zo kunt u tijdig inspelen op veranderingen en hiermee uw voordeel doen. Een aantal

Nadere informatie

Wanneer kunt u geen bezwaar maken?

Wanneer kunt u geen bezwaar maken? Informatie van uw gemeente Bezwaar Capelle aan den IJssel Wat u moet weten bij het indienen van een bezwaarschrift tegen een besluit van de gemeente Gemeente Capelle aan den IJssel Bezoekadres: Rivierweg

Nadere informatie

Verenigingen en Stichtingen Blijf op de hoogte. whitepaper

Verenigingen en Stichtingen Blijf op de hoogte. whitepaper Verenigingen en Stichtingen 2017 Blijf op de hoogte whitepaper In dit whitepaper: Als bestuurder zet u zich in voor uw vereniging of stichting. Daarom wilt u op de hoogte blijven van alle actualiteiten.

Nadere informatie

Als uw instelling bijdraagt aan het algemeen belang

Als uw instelling bijdraagt aan het algemeen belang Als uw instelling bijdraagt aan het algemeen belang Zet uw instelling zich in voor algemeen nuttige doelen? Uw instelling heeft belastingvoordelen, als wij uw instelling aanwijzen als algemeen nut beogende

Nadere informatie

Trage en slordige afhandeling kwijtscheldingsverzoeken Gemeente Amsterdam Dienst Belastingen Gemeente Amsterdam

Trage en slordige afhandeling kwijtscheldingsverzoeken Gemeente Amsterdam Dienst Belastingen Gemeente Amsterdam Rapport Gemeentelijke Ombudsman Trage en slordige afhandeling kwijtscheldingsverzoeken Gemeente Amsterdam Dienst Belastingen Gemeente Amsterdam 3 mei 2013 RA130718 Samenvatting Een inwoonster van Amsterdam

Nadere informatie

Bezwaar en beroep bij milieubesluiten

Bezwaar en beroep bij milieubesluiten Gemeente Hof van Twente, Postbus 54, 7470 AB Goor Bezoekadres: De Höfte 7, 7471 DK Goor Tel. 0547 85 85 85 Fax 0547 85 85 86 E-mail : info@hofvantwente.nl Website: www.hofvantwente.nl Versie: april 2010

Nadere informatie

De Reünie van Vrije Mensen van Vlees en Bloed op het Land.

De Reünie van Vrije Mensen van Vlees en Bloed op het Land. Een woordje vooraf: Waarom zou je eigenlijk je naam willen claimen, gevolgd door het claimen van je soevereiniteit? De naam, die je bij je geboorte van je ouders gekregen hebt, wordt na de aangifte op

Nadere informatie

Boete, dwangsom en stillegging: bezwaar, beroep en betaling

Boete, dwangsom en stillegging: bezwaar, beroep en betaling Boete, dwangsom en stillegging: bezwaar, beroep en betaling De Inspectie SZW werkt samen aan eerlijk, gezond en veilig werk en bestaanszekerheid voor iedereen 2 Bestuurlijke boete en dwangsom: bezwaar,

Nadere informatie

1. Verklaring gift. 2. Looptijd van de gift. 3. Gegevens schenker. BSN/Sofinummer. (Exemplaar 2 begint op blz. 3) Toelichting op blz 5

1. Verklaring gift. 2. Looptijd van de gift. 3. Gegevens schenker. BSN/Sofinummer. (Exemplaar 2 begint op blz. 3) Toelichting op blz 5 Stichting Zaadgoed Voor biologische veredeling Overeenkomst Periodieke gift in geld Exemplaar 1: voor de schenker (Exemplaar 2 begint op blz. 3) Toelichting op blz 5 1. Verklaring gift Ondergetekende (naam

Nadere informatie

Een bezwaarschrift dient u in als u het niet eens bent met een besluit van de gemeente.

Een bezwaarschrift dient u in als u het niet eens bent met een besluit van de gemeente. 1 INLEIDING Wie het niet eens is met een besluit van de gemeente kan in veel gevallen een bezwaarschrift indienen. De bezwaarschriftencommissie bekijkt de zaak en adviseert de gemeente. In deze brochure

Nadere informatie

Verzoeker klaagt erover dat de officier van justitie van de CVOM stelselmatig niet op zijn correspondentie reageert.

Verzoeker klaagt erover dat de officier van justitie van de CVOM stelselmatig niet op zijn correspondentie reageert. Rapport 2 h2>klacht Verzoeker klaagt erover dat de officier van justitie van de CVOM stelselmatig niet op zijn correspondentie reageert. Beoordeling I. Bevindingen 1. Op 3 oktober 2006 werd aan verzoekers

Nadere informatie

op het hoger beroep van belanghebbende tegen de uitspraak van de Rechtbank Den Haag van 14 juni 2017, nr. SGR 16/2060.

op het hoger beroep van belanghebbende tegen de uitspraak van de Rechtbank Den Haag van 14 juni 2017, nr. SGR 16/2060. \81e>vat>' uitspraak GERECHTSHOF DEN HAAG Team Belastingrecht meervoudige kamer Uitspraak van 30 maart 2018 in het geding tussen: y z >B.V. te' I, belanghebbende, en P de inspecteur van de Belastingdienst,

Nadere informatie

Overeenkomst Periodieke Gift Kerkelijke gemeente van de Protestantse Kerk in Nederland*

Overeenkomst Periodieke Gift Kerkelijke gemeente van de Protestantse Kerk in Nederland* Overeenkomst Periodieke Gift Kerkelijke gemeente van de Protestantse Kerk in Nederland* Exemplaar voor de schenker 1 Verklaring gift De ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan (naam

Nadere informatie

Rapport. Datum: 16 mei 2003 Rapportnummer: 2003/124

Rapport. Datum: 16 mei 2003 Rapportnummer: 2003/124 Rapport Datum: 16 mei 2003 Rapportnummer: 2003/124 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat tot op het moment dat hij zich tot de Nationale ombudsman wendde (29 augustus 2002) de gemeente Amersfoort, Hoofdafdeling

Nadere informatie

Wet openbaarheid bestuur twee weken wordt een jaar Gemeente Amsterdam Bestuursdienst, Directie Openbare Orde en Veiligheid

Wet openbaarheid bestuur twee weken wordt een jaar Gemeente Amsterdam Bestuursdienst, Directie Openbare Orde en Veiligheid Rapport Gemeentelijke Ombudsman Wet openbaarheid bestuur twee weken wordt een jaar Gemeente Amsterdam Bestuursdienst, Directie Openbare Orde en Veiligheid 11 december 2009 RA0945634 Samenvatting Een man

Nadere informatie

b e z w a a r m a k e n

b e z w a a r m a k e n bezwaar maken In de gemeente Westland worden voor tdurend besluiten genomen. Deze besluiten kunnen gevolgen hebben voor uw woon- en leefsituatie. Daarom is het in de wet geregeld dat u bezwaar kunt maken

Nadere informatie

Een klacht of bezwaar indienen.

Een klacht of bezwaar indienen. Een klacht of bezwaar indienen. Hoe doet u dat? Een klacht is geen bezwaar, een bezwaar is geen klacht Klacht Een klacht maakt u telefonisch aan het CIZ kenbaar of schriftelijk (per post). U richt uw klacht

Nadere informatie

ECLI:NL:RBDHA:2015:7800

ECLI:NL:RBDHA:2015:7800 ECLI:NL:RBDHA:2015:7800 Instantie Rechtbank Den Haag Datum uitspraak 02-07-2015 Datum publicatie 02-09-2015 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie 15_57 IBPVV Belastingrecht Eerste

Nadere informatie

[logo gemeente] Rechtsmiddelen (bezwaar en beroep) tegen beslissing overheid DEEL A. BEZWAAR Leeswijzer Wanneer kunt u bezwaar maken

[logo gemeente] Rechtsmiddelen (bezwaar en beroep) tegen beslissing overheid DEEL A. BEZWAAR Leeswijzer Wanneer kunt u bezwaar maken [logo gemeente] Rechtsmiddelen (bezwaar en beroep) tegen beslissing overheid Deze brochure geeft u informatie over bezwaar en beroep tegen een beslissing van de overheid. Binnen de overheid zijn verschillende

Nadere informatie

Overeenkomst Periodieke gift in geld

Overeenkomst Periodieke gift in geld Overeenkomst Periodieke gift in geld Exemplaar voor de schenker 1 Verklaring gift De ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan (naam instelling of vereniging) De gift bestaat uit vaste

Nadere informatie

ECLI:NL:RBARN:2009:BM5546

ECLI:NL:RBARN:2009:BM5546 ECLI:NL:RBARN:2009:BM5546 Instantie Rechtbank Arnhem Datum uitspraak 24-11-2009 Datum publicatie 26-05-2010 Zaaknummer AWB 08/5062 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Belastingrecht Eerste

Nadere informatie

per jaar, die gedurende minstens vijf jaar worden uitgekeerd en uiterlijk eindigen bij:

per jaar, die gedurende minstens vijf jaar worden uitgekeerd en uiterlijk eindigen bij: Belastingdienst Overeenkomst Periodieke gift in geld Exemplaar voor de schenker 1 Verklaring gift De ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan (naam instelling of vereniging) De gift

Nadere informatie

Bezwaarschriftenprocedure

Bezwaarschriftenprocedure Informatie over de bezwaarschriftprocedure Als u een bezwaarschrift heeft ingediend, overweegt een bezwaarschrift in te dienen of tegen een aan u verleende vergunning bezwaar is gemaakt dan kunnen wij

Nadere informatie

Bestuurlijke boete en dwangsom: bezwaar, beroep en betaling

Bestuurlijke boete en dwangsom: bezwaar, beroep en betaling Bestuurlijke boete en dwangsom: bezwaar, beroep en betaling 2 Bestuurlijke boete en dwangsom: bezwaar, beroep en betaling 1 Arbeidsomstandighedenwet, Arbeidstijdenwet, Wet arbeid vreemdelingen, Wet minimumloon

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2016 2017 Aanhangsel van de Handelingen Vragen gesteld door de leden der Kamer, met de daarop door de regering gegeven antwoorden 382 Vragen van het lid

Nadere informatie

Rapport. Rapport over een klacht over het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB) te Leeuwarden. Datum: 20 december Rapportnummer: 2013/198

Rapport. Rapport over een klacht over het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB) te Leeuwarden. Datum: 20 december Rapportnummer: 2013/198 Rapport Rapport over een klacht over het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB) te Leeuwarden. Datum: 20 december 2013 Rapportnummer: 2013/198 2 Klacht Verzoekster klaagt erover dat zij op 22 mei 2013

Nadere informatie

Bezwaarprocedure Eindhoven, oktober 2016

Bezwaarprocedure Eindhoven, oktober 2016 Bezwaarprocedure Eindhoven, oktober 2016 Inhoudsopgave Hoe dien ik een bezwaar in? 3 Wat gebeurt er met mijn bezwaar? 3 Wanneer ontvang ik een beslissing op bezwaar? 5 Wat als ik het er niet mee eens ben?

Nadere informatie

Rapport. Datum verzoek De Overijsselse Ombudsman ontving het verzoek op 23 november Het betreft de gemeente Twenterand.

Rapport. Datum verzoek De Overijsselse Ombudsman ontving het verzoek op 23 november Het betreft de gemeente Twenterand. Dossiernummer 2016 099 Rapport Verzoeker De heer B. hierna genoemd: verzoeker. Datum verzoek De Overijsselse Ombudsman ontving het verzoek op 23 november 2016. Het betreft de gemeente Twenterand. Klacht

Nadere informatie

Reglement bezwaar en beroep

Reglement bezwaar en beroep Reglement bezwaar en beroep Ingangsdatum en versie: 17 juni 2013, versie 1 Dit reglement fungeert als het in de statuten aangehaalde Reglement Bezwaar- en Beroepsprocedures Register Preventieassistenten.

Nadere informatie

KMS. Reglement klacht-bezwaar-beroep

KMS. Reglement klacht-bezwaar-beroep Pagina 1 van 6 TÜV Rheinland Nederland B.V. Inhoudsopgave 1 Algemene bepalingen 2 Definities en afkortingen 3.1 Werkwijze afhandelen klacht 3.2 Werkwijze afhandelen bezwaar 3.3 Werkwijze afhandelen beroep

Nadere informatie

Toelichting Zienswijzeprocedure

Toelichting Zienswijzeprocedure Toelichting Zienswijzeprocedure 1. Wat kunt u doen als u het niet eens bent met/uw mening wilt geven over het ontwerpbesluit? Antwoord: U kunt een zienswijze indienen. Alle horecaondernemers die een brief

Nadere informatie

Overeenkomst Periodieke gift in geld

Overeenkomst Periodieke gift in geld Overeenkomst Periodieke gift in geld Exemplaar voor de schenker 1 Verklaring gift De ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan De gift bestaat uit vaste en gelijkmatige periodieke uitkeringen

Nadere informatie

Dubbele leges voor één vergunning Gemeente Almere Dienst Publiekszaken

Dubbele leges voor één vergunning Gemeente Almere Dienst Publiekszaken Rapport Gemeentelijke Ombudsman ` Dubbele leges voor één vergunning Gemeente Almere Dienst Publiekszaken 30 juni 2009 RA0939617 Samenvatting Een vrouw dient in Almere een bouwaanvraag in voor een uitbouw

Nadere informatie

Het horen van de huiseigenaar in de bezwaarprocedure van de huurder Dienst Belastingen Gemeente Amsterdam

Het horen van de huiseigenaar in de bezwaarprocedure van de huurder Dienst Belastingen Gemeente Amsterdam Rapport Gemeentelijke Ombudsman Het horen van de huiseigenaar in de bezwaarprocedure van de huurder Dienst Belastingen Gemeente Amsterdam 14 februari 2007 RA0612500 Samenvatting Verzoeker is eigenaar van

Nadere informatie

Stichting Amsterdams Marionetten Theater

Stichting Amsterdams Marionetten Theater Amsterdams Marionetten Theater Amsterdams Marionetten Theater / Nieuwe Jonkerstraat 8 / 1011 CM Amsterdam info@marionettentheater.nl bank IBAN: NL56INGB0004748811 RSIN / fiscaal nummer: 0076.01.128 Kamer

Nadere informatie

Overeenkomst Periodieke gift in geld

Overeenkomst Periodieke gift in geld Overeenkomst Periodieke gift in geld 1 Verklaring gift De ondergetekende (naam schenker) Verklaart een gift te doen aan: WereldOuders De gift bestaat uit vaste en gelijkmatige periodieke uitkeringen van

Nadere informatie

Trage behandeling restitutieverzoek

Trage behandeling restitutieverzoek Rapport Gemeentelijke Ombudsman Trage behandeling restitutieverzoek Dienst Belastingen Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oud-West RA0612517 21 december 2006 Samenvatting Op 9 januari 2004 wijst verzoekster

Nadere informatie

OVEREENKOMST TOT PERIODIEKE GIFT

OVEREENKOMST TOT PERIODIEKE GIFT OVEREENKOMST TOT PERIODIEKE GIFT Exemplaar voor de schenker 1. VERKLARING GIFT De ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan De gift bestaat uit een vaste en gelijkmatige periodieke

Nadere informatie

Beslissing op bezwaar

Beslissing op bezwaar Beslissing op bezwaar Kenmerk: 26212/2011016210 Betreft: verzoek om bestuursrechtelijke handhaving op grond van artikel 6.13, tweede lid, aanhef en onder a, van de Mediawet 2008 Beslissing op bezwaar inzake

Nadere informatie

De Commissie stelt vast dat partijen hebben gekozen voor bindend advies.

De Commissie stelt vast dat partijen hebben gekozen voor bindend advies. Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2019-209 (prof. mr. M.L. Hendrikse, voorzitter, mr. dr. S.O.H. Bakkerus, mr. B.F. Keulen, leden en mr. I.M.L. Venker, secretaris) Klacht ontvangen

Nadere informatie

Bent u het niet eens met uw aansprakelijkstelling?

Bent u het niet eens met uw aansprakelijkstelling? Bent u het niet eens met uw aansprakelijkstelling? Dan kunt u een bezwaarschrift indienen. Binnen welke termijn moet u dat doen? En bij wie? Hoe stelt u een goed bezwaarschrift op? Welke uitspraken kan

Nadere informatie

STICHTING GEZINSADOPTIE JALES, RSIN/Fiscaalnummer ,

STICHTING GEZINSADOPTIE JALES, RSIN/Fiscaalnummer , Overeenkomst Periodieke gift in geld Exemplaar voor de schenker 1 Verklaring gift De ondergetekende verklaart een gift te doen aan: hierna te noemen instelling. STICHTING GEZINSADOPTIE JALES, RSIN/Fiscaalnummer

Nadere informatie

Overeenkomst Periodieke Gift

Overeenkomst Periodieke Gift Overeenkomst Periodieke Gift Exemplaar voor de schenker 1 Verklaring gift De ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan (naam kerkelijke gemeente) De gift bestaat uit vaste en gelijkmatige

Nadere informatie

Eindigt de gift bij het overlijden van een ander dan de schenker? Vul dan de naam in van die persoon.

Eindigt de gift bij het overlijden van een ander dan de schenker? Vul dan de naam in van die persoon. Overeenkomst Periodieke gift in geld Exemplaar voor de schenker GZB Postbus 28 3970 AA Driebergen 0343-512444 info@gzb.nl www.gzb.nl 1. Verklaring gift De ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift

Nadere informatie

ECLI:NL:RBNHO:2014:185

ECLI:NL:RBNHO:2014:185 ECLI:NL:RBNHO:2014:185 Instantie Datum uitspraak 15-01-2014 Datum publicatie 31-03-2014 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Rechtbank Noord-Holland AWB-13_2593 Bestuursrecht

Nadere informatie

ezwaarschrift ndienen?

ezwaarschrift ndienen? I n f o r m at i e o v e r d e b e z wa a r s c h r i f t e n p r o c e d u r e ezwaarschrift ndienen? 2 Bezwaar maken Wie het niet eens is met een beslissing van het college van burgemeester en wethouders,

Nadere informatie

* het overlijden van de schenker * het overlijden van een ander dan de schenker

* het overlijden van de schenker * het overlijden van een ander dan de schenker OVEREENKOMST PERIODIEKE GIFT exemplaar voor de schenker 1 Verklaring periodieke gift Ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan Stichting Het Nationale Ballet Fonds. De gift bestaat

Nadere informatie

Datum 2 november 2016 Betreft Beantwoording Kamervragen van het lid Omtzigt over het telefonisch intrekken van bezwaren

Datum 2 november 2016 Betreft Beantwoording Kamervragen van het lid Omtzigt over het telefonisch intrekken van bezwaren > Retouradres Postbus 20201 2500 EE Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Korte Voorhout 7 2511 CW Den Haag Postbus 20201 2500 EE Den Haag www.rijksoverheid.nl

Nadere informatie

die gedurende minstens vijf jaar worden uitgekeerd en uiterlijk eindigen bij:

die gedurende minstens vijf jaar worden uitgekeerd en uiterlijk eindigen bij: Pagina 1 van 12 Exemplaar voor de ontvanger Overeenkomst Met deze overeenkomst legt de schenker zich vast voor een periodieke gift van minimaal vijf jaar aan New Dutch Connections. Periodieke giften, vastgelegd

Nadere informatie

Overeenkomst periodieke gift in geld

Overeenkomst periodieke gift in geld Overeenkomst periodieke gift in geld 1 Verklaring gift De ondergetekende (naam schenker): 2 Looptijd van de gift 2a Wat is de looptijd van de gift? 5 jaar jaar (minimaal 5 jaar) verklaart een gift te doen

Nadere informatie

Het maken van bezwaar

Het maken van bezwaar Als u het niet eens bent met een beslissing van de gemeente Het maken van bezwaar 2 Colofon Dit is een uitgave van de gemeente Goes. Aan deze brochure kunnen geen rechten worden ontleend. De gemeente neemt

Nadere informatie

Overeenkomst periodieke gift in geld

Overeenkomst periodieke gift in geld Overeenkomst periodieke gift in geld 1: Verklaring gift Exemplaar voor de schenker De ondergetekende (naam schenker)... verklaart een gift te doen aan Stichting Hoge Veluwe Fonds De gift bestaat uit vaste

Nadere informatie

De gift bestaat uit vaste en gelijkmatige periodieke uitkeringen van (bedrag in cijfers)

De gift bestaat uit vaste en gelijkmatige periodieke uitkeringen van (bedrag in cijfers) Exemplaar voor de schenker Periodiek schenken Overeenkomst Met deze overeenkomst legt de schenker zich vast voor een periodieke gift van minimaal vijf jaar aan MIND. Periodieke giften die zijn vastgelegd

Nadere informatie

Informatie over schenken aan de Haastrechtse Kring

Informatie over schenken aan de Haastrechtse Kring Informatie over schenken aan de Haastrechtse Kring ANBI en belastingvoordeel Stichting De Haastrechtse Kring Stichting Voor Culturele Belangen is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent

Nadere informatie

Weigerachtige behandeling Wob-verzoek Gemeente Weesp

Weigerachtige behandeling Wob-verzoek Gemeente Weesp Rapport Gemeentelijke Ombudsman Weigerachtige behandeling Wob-verzoek Gemeente Weesp 20 september 2012 RA121649 Samenvatting Een vrouw vraagt de gemeente Weesp op 2 november 2011 om een afschrift van stukken

Nadere informatie

ECLI:NL:RBARN:2008:BD8513

ECLI:NL:RBARN:2008:BD8513 ECLI:NL:RBARN:2008:BD8513 Instantie Rechtbank Arnhem Datum uitspraak 12-06-2008 Datum publicatie 24-07-2008 Zaaknummer AWB 07/3464 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Belastingrecht Eerste

Nadere informatie

ECLI:NL:GHDHA:2017:1341

ECLI:NL:GHDHA:2017:1341 ECLI:NL:GHDHA:2017:1341 Instantie Gerechtshof Den Haag Datum uitspraak 10-05-2017 Datum publicatie 17-05-2017 Zaaknummer Formele relaties Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie BK-16/00396

Nadere informatie

Rapport. Oordeel. Datum: 18 april 2017 Rapportnummer: 2017/053

Rapport. Oordeel. Datum: 18 april 2017 Rapportnummer: 2017/053 Rapport Een onderzoek naar de handelwijze van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Simpelveld in verband met de (informele) afhandeling van een bezwaarschrift. Oordeel Op basis van

Nadere informatie

Een klacht of een bezwaar indienen, hoe doet u dat?

Een klacht of een bezwaar indienen, hoe doet u dat? Een klacht of een bezwaar indienen, hoe doet u dat? Een klacht is geen bezwaar, een bezwaar is geen klacht We leggen in deze folder uit hoe u een klacht en hoe u een bezwaarschrift indient. Als u niet

Nadere informatie

ECLI:NL:RBSGR:2007:BC0614

ECLI:NL:RBSGR:2007:BC0614 ECLI:NL:RBSGR:2007:BC0614 Instantie Datum uitspraak 25-07-2007 Datum publicatie 08-02-2008 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Rechtbank 's-gravenhage AWB 06/8362 IB/PVV Belastingrecht

Nadere informatie

ECLI:NL:GHDHA:2013:3180

ECLI:NL:GHDHA:2013:3180 ECLI:NL:GHDHA:2013:3180 Instantie Gerechtshof Den Haag Datum uitspraak 24072013 Datum publicatie 21082013 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie BK12/00764 Belastingrecht Hoger

Nadere informatie

*010800201* Overeenkomst Periodieke gift in geld. Belastingdienst. euro. Exemplaar voor de schenker. 1 Verklaring gift

*010800201* Overeenkomst Periodieke gift in geld. Belastingdienst. euro. Exemplaar voor de schenker. 1 Verklaring gift Belastingdienst Overeenkomst Periodieke gift in geld Exemplaar voor de schenker 1 Verklaring gift De ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan (naam instelling of vereniging) De gift

Nadere informatie

Periodieke gift in geld voor de Parochiebijdrage. Exemplaar voor de schenker. Parochie Heilige Geest. het overlijden van de schenker

Periodieke gift in geld voor de Parochiebijdrage. Exemplaar voor de schenker. Parochie Heilige Geest. het overlijden van de schenker Parochie Heilige Geest Hoofdstraat 58 5121 JG Rijen Telefoon: 0161-222833 E-mail: bestuur@parochieheiligegeest.nl Website: www.parochieheiligegeest.nl Kerken: Maria Magdalena Rijen en Anna Molenschot Overeenkomst

Nadere informatie