Workshop 23 november 2014:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Workshop 23 november 2014:"

Transcriptie

1 Workshop 23 november 2014: De Rechtbank

2 Mijn naam is luca; van de familie van dinter. Naast het werk voor De Reünie (2011) ben ik juridisch adviseur voor stichting De Hoogste Tijd (2008) en de stichting Stralingsarm Nederland (2006). Vanuit deze 3 partijen heb ik veel kennis en vooral veel ervaring opgebouwd met juridische procedures bij instanties en rechtbanken.

3 De Rechtbank: (op deze website vind je niet alleen de adressen van de rechtbanken, maar ook een aantal openbare vonnissen èn informatie over de rechters zelf) Nederland is verdeeld in 11 gebieden, arrondissementen, genaamd. Ieder arrondissement heeft een of meerdere rechtbanken.

4 De Rechtbank:

5 De Rechtbank: Doel: het spreken van Recht in geschillen tussen burgers, rechtspersonen (wie heeft gelijk) en het bepalen van de soort en hoogte van de straf bij misdrijven. Vanmiddag gaan wij niet in discussies over de kwaliteit van de rechtspraak. We gaan leren hoe wij dit (niet altijd te vermijden) rechtssysteem zo goed mogelijk benutten kunnen. Daarom stappen we liefst niet uit eigen beweging naar de rechter, maar verdedigen ons met hand en tand als we door de ander voor de rechter gedaagd worden.

6 De Rechtbank: Ruwweg onderscheiden we in Nederland 4 rechtbanken: Civiel Recht (geschillen tussen burgers) Bestuursrecht (geschillen tussen burger en bestuursorganen) Strafrecht (misdrijven) De kantonrechter (een mengvorm van alle 3 de varianten, daar waar het lichte zaken betreft.

7 De Rechtbank: Zoals uit de introductiedia al blijkt, ligt mijn specialiteit in het Bestuursrecht. Dankzij een groot netwerk van kennissen met heel diverse hulpvragen zijn er geleidelijk aan wat uitstapjes geweest naar civiel recht en strafrecht. Deze terreinen zijn wat lastiger, omdat soms de rechtbank de aanwezigheid van een advocaat verplicht stelt. Daarom: ik ben gèèn advocaat en gèèn jurist. De juiste term is: juridisch adviseur (vrije titel).

8 De Rechtbank: Voor deze workshop gaan we desondanks op alle 3 de terrein minstens even kijken. Want: voor de rechtbankprocedure van de workshop CJIB begeven we ons op het terrein van het strafrecht. voor de rechtbankprocedure van de workshop BJZ/RvdK begeven we ons zijdelings op het terrein van het civiel recht/bestuursrecht. voor de rechtbankprocedure van de workshop Belastingdienst begeven we ons op het terrein van het bestuursrecht.

9 De Rechtbank: De nog geplande workshop voor: voor de Deurwaarder (30 november) brengt ons zowel op het terrein van bestuursrecht als civiel recht. de gemeentelijke WOZ aanslag (2015) brengt ons op het bestuursrecht, net als die voor Zorginstituut NL (2015).

10 De Kantonrechter: Voor: Huurgeschillen Beroepszaken tegen een verkeersboete (CJIB) Arbeidszaken Schulden (tot maximaal ,-) Overtredingen van een wettelijk voorschrift, niet vallend onder de zwaardere categorie misdrijf

11 De Kantonrechter: Soms is hiervoor griffierecht verschuldigd (kosten waaruit het rechtssysteem gefinancierd wordt). De bedragen verschillen voor Natuurlijke Personen en Rechtspersonen. (kent iedereen het verschil?) Natuurlijke personen vanaf: 77,- tot maximaal 462,-. Een verlaging bij onvoldoende inkomen tot maximaal 77,- is mogelijk.

12 NL = burgerlijk (civiel)recht : Civil Law, code civil (ingevoerd door Napoleon in 1799). Voor deelname aan economisch verkeer is door de Staat een juridische entiteit ontwikkelt = de Persoon. (Latijns: persona = masker).

13 NL = burgerlijk recht: De Nederlandse wet kent twee soorten Personen: 1) De Natuurlijk Persoon. 2) De Rechtspersoon (NV, BV, firma, stichting, vereniging, bestuursorgaan)

14 De Kantonrechter: Natuurlijke personen vanaf: 77,- tot maximaal 462,-. Een verlaging bij onvoldoende inkomen tot maximaal 77,- is mogelijk. Rechtspersonen vanaf: 115,- tot maximaal 923,- Bij een procedure voor de Kantonrechter is er geen verplichting om dit via een advocaat te laten lopen (procesvertegenwoordiging).

15 Voor: De Civiele Rechter: Geschillen over contracten (denk aan geldleningen, leaseauto s, samenwoningovereenkomst, etc.) Echtscheidingen en andere geschillen tussen burgers Faillissementen, zowel van Natuurlijke Personen als Rechtspersonen. Geschillen over geldzaken boven ,-

16 De Civiele Rechter: Hiervoor is altijd griffierecht verschuldigd voor degene die de procedure opstart. Bij een procedure, zoals uitgelegd in de workshop BJZ/RvdK is het de RvdK die de procedure OTS of UHP op start en ben jij geen griffierechten verschuldigd. De bedragen verschillen voor Natuurlijke Personen en Rechtspersonen.

17 De Civiele Rechter : Natuurlijke personen vanaf: 282,- tot maximaal 1519,-. Een verlaging bij onvoldoende inkomen tot maximaal 77,- is mogelijk. Rechtspersonen vanaf: 608,- tot maximaal 3829,- Bij een procedure voor de Civiele Rechter is er de verplichting om dit via een advocaat te laten lopen (procesvertegenwoordiging).

18 De Bestuursrechter: Voor: Geschillen over een uitkering, belasting en vergunningen, oftewel beslissingen van bestuursorganen voor Personen. Arbeidszaken (alleen ambtenaren) Vreemdelingen (asiel, visum, verblijfsvergunning)

19 De Bestuursrechter : Natuurlijke personen vanaf: 45,- tot maximaal 165,-. Rechtspersonen : 328,- Bij een procedure voor de Bestuursrechter is er geen verplichting om dit via een advocaat te laten lopen(procesvertegenwoordiging).

20 De Strafrechter: Voor: Misdrijven (zowel in de rol als dader als getuige als slachtoffer). Artikel 12 procedure en bijvoorbeeld ambtsmisbruik door ambtenaren (een workshop op zich). Griffierechten en procesvertegenwoordiging niet vooraf vastgelegd.

21 Inhoud van deze workshop: Beroepschriftprocedure CJIB (= kantonrechter). Rechtszaak RvdK (= kantonrechter). Beroepschriftprocedure Belastingdienst (= bestuursrechter). Enkele opmerkingen over in Hoger Beroep gaan.

22 Beroepschriftprocedure CJIB: In de workshop CJIB hebben we de stappen behandeld, die nodig zijn om 99,9% van de gevallen niet naar de rechter te hoeven gaan. Inmiddels leert ons de ervaring van de afgelopen 3 weken met de nieuwe voorbeeldbrieven dat de Centrale VerwerkingsUnit Openbaar Ministerie (CVOM) zich geen raad weet met deze brieven.

23

24

25 Beroepschriftprocedure CJIB: Een Pro Forma Beroepschrift zonder inhoudelijke gronden (redenen waarom beroep aangetekend wordt) afwijzen, terwijl er pas na het ontvangen van opgevraagde WOB documenten, een Definitief Beroepschrift ingediend kan worden, gaat tegen de eigen wettelijke richtlijnen van Justitie in. Het tekent de kracht die wij uit kunnen oefenen door in grote getale in onze Kracht te gaan staan en dit systeem met haar eigen regels te confronteren.

26 Beroepschriftprocedure CJIB: Dit is al de derde melding van dit onwettig handelen door het CVOM. Het moge duidelijk zijn dat er nog deze week een passend antwoord als voorbeeldbrief beschikbaar komt Hetzij online, hetzij voor hen die er een nodig hebben.

27 Beroepschriften online: Tot nu toe stonden de Voorbeeldbrieven voor diverse brieven hier:

28

29 Beroepschriften online: Voor de procedures in de workshops zijn die brieven te algemeen van karakter. Daarom komen EXCLUSIEF voor de deelnemers aan de workshops downloadbare voorbeeldbrieven online.

30 Alle benodigde brieven worden online via de website ter download aangeboden voor de deelnemers aan deze workshop. Geen deelnemer = geen brieven! Alleen zo is een zeker kwaliteitsniveau gegarandeerd.

31 Iedere nieuwe deelnemer aan een der workshops ontvangt per mail een gebruikersnaam en wachtwoord.

32 Inlogscherm van

33 Inlogscherm van

34 Inlogscherm van

35 Inlogscherm van

36

37 Inlogscherm van

38 Beroepschrift in je mailbox: Uitprinten, ondertekenen en bij voorkeur zowel per gewone post versturen als ook faxen. Voor wie geen fax (in de kennissenkring) heeft, is een overweging. Of op Marktplaats kijken naar een tweedehands faxapparaat. Van een fax krijg je een verzendrapport als bewijsstuk, dus je voorkomt ellende met brieven die niet aan komen, zonder dat je iedere brief aangetekend zou moeten versturen à 7,95.

39

40 Beroepschriftprocedure CJIB: In de workshop CJIB hebben we de stappen behandeld, die nodig zijn om 99,9% van de gevallen niet naar de rechter te hoeven gaan. Die 0,1 % gaan we nu wellicht meemaken. Dat gebeurt als de Officier van Justitie dus ook het Definitief Beroepschrift uit de workshop afwijst en je 6 weken de tijd had om naar de rechtbank te gaan.

41 Beroepschriftprocedure CJIB: Zoals we toen ook zagen, wordt dan het bedrag van de boete als zekerheidsstelling betaald en dan wordt het Definitief Beroepschrift, wat als laatste ingediend is, door de Officier van Justitie doorgestuurd naar de Rechtbank (= kantonrechter, ook wel Politierechter genoemd). Afhankelijk van jouw woonplaats of correspondentieadres wordt bepaald welke Rechtbank dat is.

42 De Rechtbank:

43 Politierechter: Je ontvangt van de griffier (= de secretaris van de rechtbank) een schriftelijke uitnodiging voor een bepaalde datum en tijdstip om voor de rechter jouw zaak te bepleiten. Mits tijdig (ca. 7 dagen) kun je om uitstel vragen, met duidelijke argumenten, waarom je op de geplande zittingsdag niet aanwezig kunt zijn. In die uitnodiging staat ook de naam van de rechter vermeld.

44 De Rechtbank:

45 De Rechtbank:

46 De Rechtbank:

47 De Rechtbank:

48 Politierechter: Je ontvangt van de griffier dus een schriftelijke uitnodiging voor een bepaalde datum en tijdstip om voor de rechter jouw zaak te bepleiten. Die uitnodiging ziet er altijd ongeveer zo uit:

49 De Rechtbank:

50 De Rechtbank:

51 Politierechter: Bij binnenkomst is er meestal eerst een controle op o.a. wapenbezit met detectiepoortjes en soms fouillering. Vervolgens kom je in de hal, waar ook de centrale balie is. Hier ga je met je uitnodiging naar toe en wordt dan doorverwezen naar de juiste rechtszaal. Soms kan het gebeuren dat voorafgaande rechtszaken iets langer geduurd hebben dan gepland en dat je nog even wachten moet voor je aan de beurt bent.

52 Politierechter: Een zitting kan, zeker als je het voor het eerst doet, de nodige zenuwen met zich mee brengen. En zenuwen (of een strenge rechter/officier van Justitie) doen afbreuk aan de kracht van je argumenten. Dus ga tenminste met z n tweeën! Voorkeur heeft het om iemand te kiezen, die het dossier kent en die ervaring heeft in procedures op de rechtbank.

53 Politierechter: Al zit iemand maar op de publieke tribune, dan kan dat al een hele steun zijn. Maar beter is het om iemand te machtigen om samen of namens jou het woord te doen. Een voorbeeldbrief, waarin we melden met wie we naar de rechtbank komen, komt online beschikbaar. Daarin melden we ook beleefdheidshalve of we met veel bezoekers voor de publieke tribune komen.

54 De Rechtbank:

55 Politierechter: De gang naar de politierechter voor een verkeersboete is de komende tijd speciaal, omdat mijn inzet is om een einde te maken aan de justitiële willekeur om een luttele snelheidsovertreding of een parkeerboete wèl te vervolgen, maar het kindermisbruik in hoge kringen van Justitie niet. Dat is mijns inziens strijdig met het Gelijkheidsbeginsel, art. 1 van onze Grondwet.

56 Politierechter: Zodoende is het mijn intentie om bij die 0,1% van de zaken voor de politierechter aanwezig te zijn als gemachtigde of begeleider. Voor het machtigen van iemand is een heel simpel briefje voldoende, wat ingeleverd wordt aan het begin van de zitting.

57 De Rechtbank:

58 Politierechter: Voorafgaand aan de hoorzitting is dan door mij al aan de rechtbank het volgende medegedeeld: Gelieve ruime tijd in te plannen, daar de van kindermisbruik verdachte Hoofdofficieren van Justitie, de voormalig hofdadvocaat van het Koninklijk Huis en de ex-secretaris Generaal van Justitie zullen worden opgeroepen ter rechtbank te verschijnen. De zitting zal door een persagentschap gefilmd worden.

59 Politierechter: Op basis van de WOB is al een kopie van de ambtseed en de naam van degene die de rechter benoemd heeft, opgevraagd. Obstructie van een van deze zaken leidt automatisch tot wraking van de rechter.

60 Wraken van de Politierechter: Wraken wil zeggen dat je de rechter wegstuurt op grond van partijdigheid of vooringenomenheid. Bij een wraking van de rechter wordt de hoorzitting stilgelegd. In een hoorzitting van de zogeheten Wrakingkamer, bestaande uit 3 rechters (van dezelfde rechtbank!) wordt dan beoordeeld of jouw wraking van de rechter juist was.

61 Wraken van de Politierechter: Stelt de wrakingkamer jou in het gelijk, dan wordt de zitting door een andere rechter voortgezet. Word je in het ongelijk gesteld, dan mag dezelfde rechter de zitting voort zetten. Ondanks dat je zelden gelijk krijgt van een wrakingkamer, is wraking toch een effectief pressiemiddel. Want het stelt je in de gelegenheid de wrakingkamer zelf ook te wraken, zodra je het vermoeden van vooringenomenheid krijgt.

62 Wraken van de Wrakingkamer: De wraking moet nu beoordeeld worden door een wrakingkamer uit een andere rechtbank. Want het wraken van een wrakingkamer wordt zeer serieus opgevat. Zo loopt op dit moment bij Gerechtshof Arnhem een wraking van de wrakingkamer. Het kan een zeer tijdrovende aangelegenheid zijn, voordat er 3 rechters uit een andere rechtbank naar jouw rechtbank komen om de wraking te beoordelen. (saillant detail was dat de gewraakte wrakingkamer in Arnhem geprobeerd heeft haar eigen wraking af te wijzen).

63 Wraken van de Wrakingkamer: De tweede wrakingkamer wraken kan niet. Wel is er nog de mogelijkheid tot een Verzetschrift (maar dat valt buiten het kader van deze workshop). Wraken is dus geen manier om onder een rechtszaak uit te komen. Het is zelfs mogelijk dat een lukrake wraking als misbruik van het wrakingsrecht beschouwd zal worden en dat kan weer leiden tot een verbod tot wraken of zelfs als een misdrijf. Vroeg of laat komen we in ieder geval weer bij dezelfde of een andere politierechter terecht voor de hoorzitting.

64 Hoorzitting Politierechter: In de zitting krijg jij ( in eerste termijn geheten) als eerste het woord om te vertellen waarom je het niet eens bent met de bekeuring. Hierna mag de Officier van Justitie uitleggen waarom die de bekeuring wel terecht vind. Vervolgens mag jij daar (in tweede termijn) op reageren en mag de Officier daar weer op reageren.

65 Hoorzitting Politierechter: Daarna doet de rechter ter plekke uitspraak. Heel soms is de materie complex en kan de rechter besluiten de zaak aan te houden voor nader onderzoek en volgt er een schriftelijke uitspraak. Tegen de uitspraak is Hoger Beroep mogelijk. De griffierechten daarvoor: vanaf 308,- voor Natuurlijke Personen en vanaf 704,- voor Rechtspersonen.

66 Inhoud van deze workshop: Beroepschriftprocedure CJIB (= kantonrechter). Rechtszaak Raad vd Kinderbescherming (= kantonrechter). Beroepschriftprocedure Belastingdienst (= bestuursrechter). Enkele opmerkingen over in Hoger Beroep gaan.

67 Rechtszaak RvdK: In de workshop BJZ/RvdK hebben we de stappen behandeld, die nodig zijn om in de meeste gevallen niet naar de rechter te hoeven komen. Inmiddels leert ons met name de gepubliceerde ervaringen op Facebook, dat steeds meer mensen besef beginnen te krijgen van de mogelijkheden. Ook de bemoeienissen van de bekende professor Arnold Heertje via knaagt aan de machtspositie van de RvdK, BJZ en het Leger des Heils.

68 Rechtszaak RvdK: In de workshop BJZ/RvdK liep het traject via gesprekken met AMK of BJZ naar de RvdK. Als rechtstreekse afdeling van het Ministerie van Veiligheid & Justitie is het de RvdK, die de gerechtelijke procedure in leidt.

69 RvdK schakelt rechter in Het verschijnen op een hoorzitting is verplicht. Weg blijven leidt tot een zogeheten verstekvonnis = jij laat verstek gaan door er niet te zijn. Dan wordt de tegenpartij in het gelijk gesteld. Om jou te verdedigen, mag je iemand machtigen. Je moet wel op de zitting zelf aanwezig zijn (anders dient de gemachtigde een advocaat te zijn). In deze workshop gaan we er vanuit dat je zelf ook aanwezig zult zijn.

70 Kennisgeving en aansprakelijkstelling rechter: De rechter ontvangt op persoonlijke titel een pittig schrijven, inclusief een Integriteitsverklaring. Begeleidend een WOB verzoek, wat specifiek in gaat op de ambtseed van de rechter, de behandelde zaken in het verleden en de benoemingsprocedure.

71 St. DHT

72 St. DHT

73

74 Zaakoverzicht invullen. Van iedere brief die je verstuurt of ontvangt, houdt je een administratie bij. Dat is saai en lijkt onnodig, maar wie 2 of meer procedures, WOB verzoeken of rechtbankzaken heeft, raakt geheid het overzicht kwijt.

75

76 Rechtszaak RvdK: Na deze Kennisgeving kan het zijn dat de Rechtbank besluit dat de zitting uitgesteld moet worden om eerst het WOB verzoek af te kunnen handelen.. Zoals in de workshop BJZ/RvdK al genoemd, heb ik rechtszaken gehad, bij wie die uitstel al meer dan een jaar duurt..

77 Rechtszaak RvdK: Voor deze workshop gaan we er vanuit dat de rechtbank het WOB tijdig af kan halen of dat de hoorzitting slechts voor 1-2 weken uitgesteld hoeft te worden. We nemen gemakshalve ook even aan dat tegelijk met de eerste uitnodiging het hele dossier, wat de RvdK bij de rechtbank ingediend heeft, meegestuurd heeft.

78 Rechtszaak RvdK: Het zou echter niet de 1 ste keer zijn dat een onvolledig of zelfs een ander dossier ingediend word. Ook is bekend dat soms de data van onderzoeksrapporten vervalst wordt. Dus het is zaak om het dossier nauwkeurig te vergelijken met wat je zelf al in huis hebt. Zitten daar verschillen in, dan heb je een mooi argument om de rechter te verzoeken de RvdK in het ongelijk te stellen.

79 Rechtszaak RvdK: Hoewel het niet bestaat, zal ik de rechter tijdens de zitting verzoeken de RvdK te beboeten voor belediging van het Hof. En aankondigen aangifte te doen wegens valsheid in geschrifte tegen de RvdK. (ik studeer nog op de mogelijkheid om dat ter plekke te kunnen doen via de in de rechtbank aanwezige parketpolitie). Immers wordt de hele zitting op beeld vastgelegd, dus de druk om betrouwbaar over te komen, ligt bij de rechter.

80 Op de hoorzitting: Ten overvloede nogmaals het dringende advies NIET alleen naar een zitting te gaan. De RvdK is er ook met 2 personen en je zit tegenover 3 rechters en 1 griffier. Mogelijk is er als zogeheten Derde Partij nog iemand aanwezig van BJZ/AMK/leerplichtambtenaar/ex-partner etc.. Spreek ook hier vooraf af wie het woord doet en welke rol speelt.

81

82 Na de hoorzitting: De rechter doet binnen 6 weken na de zitting uitspraak; daarvan krijg je schriftelijk een kopie. Tegen die uitspraak kan Hoger Beroep aangetekend worden.

83 Inhoud van deze workshop: Beroepschriftprocedure CJIB (= kantonrechter). Rechtszaak Raad vd Kinderbescherming (= kantonrechter). Beroepschriftprocedure Belastingdienst (= bestuursrechter). Enkele opmerkingen over in Hoger Beroep gaan.

84 Beroepschrift Belastingdienst: In de workshop Belastingdienst hebben we de stappen behandeld, die nodig waren om een gang naar de rechter te vermijden. Zoals daarstraks in het begin al gezegd, proberen we een gang naar de rechter te vermijden. In het geval van de Belastingdienst hebben we geen keus, als de Belastinginspecteur blijft weigeren de aanslag te verlagen of te vernietigen. Het is altijd ieders eigen keuze met de griffierechten van 45,- voor een Belastingzaak als risico.

85 Beroepschrift Belastingdienst: De procedure begint met het indienen van een beroepschrift bij de rechtbank in jouw regio. Dat beroepschrift geschiedt (uiteraard) Pro Forma en kan op 1 A4 passen. Het moet binnen 6 weken na de dagtekening van de beslissing van de Belastingdienst ingediend worden. Die termijn is belangrijk, dus zorg dat je Zaakoverzicht op orde is.

86

87 Beroepschrift Belastingdienst: Dit Pro Forma beroepschrift wordt verzonden en gefaxt naar jouw rechtbank. De griffie van de rechtbank stuurt hiervan een schriftelijke bevestiging, voorzien van een acceptgirokaart voor de griffierechten. Betaal die tijdig om te voorkomen dat het Beroepschrift niet in behandeling genomen wordt.

88 Beroepszaak Rechtbank: Er gaat, afhankelijk van de werkdruk op de rechtbank, meestal een aantal maanden over heen, voordat jouw zaak op de rol (= de agenda) van de rechtbank geplaatst wordt. Hiervan ontvang je tijdig bericht. Ondertussen heb je de opgevraagde WOB documenten, al dan niet na In Gebreke Stelling of Vordering Dwangsom, in bezit. Uitgaande van je zaakoverzicht dien je dan tijdig je Definitief Beroepschrift in bij de rechtbank.

89 Beroepszaak Rechtbank: Dit beroepschrift komt tijdig online beschikbaar met alle argumenten, welke uit de WOB verzoeken naar voren komen. Ook de actualiteiten en behaalde successen kunnen daarin nog meegenomen worden.

90 Beroepszaak Rechtbank: Het verschijnen op een hoorzitting is ook hier verplicht. Weg blijven leidt tot een zogeheten verstekvonnis = jij laat verstek gaan door er niet te zijn. Dan wordt de tegenpartij in het gelijk gesteld. Om jou te verdedigen, mag je iemand machtigen. Je hoeft niet op de zitting zelf aanwezig zijn; een gemachtigde kan namens jou de procedure doen. In deze workshop gaan we er weer vanuit dat je zelf ook aanwezig zult zijn.

91 Beroepszaak Rechtbank: Zodra de datum voor de hoorzitting bepaald is, sturen we de rechtbank een kennisgeving, waarin we melding maken van het persagentschap, dat onze rechtszaak gaat filmen. Gelet op alle commotie omtrent de geheime belastingakkoorden met multinationals, verdient het aanbeveling via de sociale media de wereld op de hoogte te houden van de procedure. Normaliter vindt vanwege de privacy een belastingrechtzaak achter gesloten deuren plaats.

92 Beroepszaak Rechtbank: Indien echter schriftelijk verklaard wordt dat jij de Belastinginspecteur vrijwaart van zijn geheimhoudingplicht inzake jouw belastinggegevens, zal de rechter instemmen met het toelaten van getuigen op de publieke tribune. Des te meer reden om voldoende bekendheid aan je zaak te geven, zodat het voor zoveel mogelijk mensen leuk is om jouw zaak vanaf de publieke tribune te volgen. Nogmaals, een volle tribune legt de druk extra bij de rechter en de inspecteurs.

93

94 Op de hoorzitting: Ten overvloede nogmaals het dringende advies NIET alleen naar een zitting te gaan. De Belastingdienst is er meestal met 2 personen, soms 3 personen. Met de reeds gepresenteerde machtiging is het eenvoudig iemand naast je te hebben zitten. Spreek ook hier vooraf af wie het woord doet en welke rol speelt.

95 Hoger Beroep: Voor zowel de zaak CJIB, als RvdK als de Belastingdienst kan in Hoger Beroep gegaan worden, als de beslissing van de rechter je niet bevalt. Die mogelijkheid is er ook voor resp. de Officier van Justitie, de RvdK of de Belastingdienst, als de beslissing van de rechter hun niet bevalt.

96 Hoger Beroep: De partij die het Hoger Beroep aantekent, is ook degene die daarvoor het Griffierecht moet betalen. Zolang het Hoger Beroep niet voorgekomen is, blijft de uitspraak van de rechtbank echter van kracht. Pas als in het Hoger Beroep een andere beslissing genomen wordt, vernietigt dit het vonnis van de rechtbank.

97 Hoger Beroep: Het Hoger Beroep vindt plaats bij de 4 gerechtshoven in Nederland, te weten Amsterdam, Arnhem, Den Bosch en Leeuwarden. Deze stap is voor dit moment nog niet belangrijk genoeg om er een eigen workshop aan te wijden. Vandaar deze losse opmerkingen. Na een voor jou negatief uitgevallen vonnis kun je nog in cassatie.

98 Cassatie: Cassatie vindt altijd plaats bij de Hoge Raad in Den Haag. Hier wordt niet naar de feiten gekeken van jouw zaak, maar naar de wijze waarop rechtbank en gerechtshof er procedureel mee omgesprongen zijn en deze feiten beoordeeld hebben. Het is een noodzakelijk te nemen (langdurige) stap alvorens de procedure in te kunnen brengen bij het Europees Hof in Straatsburg of het Internationaal Strafhof in Den Haag.

99 Europees Hof/Strafhof: 1 procedure bij het Europees Hof en Strafhof: chemtrails. Deze procedure is nog niet in behandeling genomen. Dus mijn ervaring houdt hier ook op. Andermans ervaring leert dat procedures aldaar zomaar 4-5 jaar duren en tot die tijd blijft het vonnis van de Hoge Raad van kracht.

100 Iemand vragen over deze procedure??? (Na afloop is er tijd en ruimte voor vragen over individuele dossiers.)

101 Hoe nu verder? Deelnemers aan deze workshop ontvangen komende week per mail een gebruikersnaam en wachtwoord. Deelnemers aan eerdere workshops hebben deze al ontvangen en krijgen vanuit het websitebeheer ook toegang tot de gebruikersgroep Rechtbank.

102 Inlogscherm van

103 Kalender workshops 2015: Vermoedelijk eind november afgestemd tussen onze agenda en die van de Oase. Wordt uiteraard gepubliceerd op De Reünie, Ik Maak Bezwaar, op Facebook en in de nieuwsbrieven. In overleg en bij voldoende belangstelling is een workshop elders in het land uiteraard ook mogelijk.

104 Het was mij (wederom) een waar genoegen!