KONTICH-WAARLOOS NIEUW VERKEERSCIRCULATIEPLAN VANAF 12 APRIL N-VA APERITIEFGESPREK

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "KONTICH-WAARLOOS NIEUW VERKEERSCIRCULATIEPLAN VANAF 12 APRIL N-VA APERITIEFGESPREK"

Transcriptie

1 Jaargang 2015 Nr. 1 maart KONTICH-WAARLOOS V.U.: Ludo Saenen - Kruisstraat Kontich - kontich@n-va.be DE VERANDERING IN KONTICH-WAARLOOS OP BLADZIJDE 4 N-VA Kontich-Waarloos ook op facebook Altijd als eerste op de hoogte van onze activiteiten en van nieuws over het bestuur? VRIJDAG 29 MEI 2015 Volg ons op Facebook! N-VA Kontich-Waarloos Vierde N-VA QUIZ Locatie: Magdalenazaal Magdalenastraat 21 Kontich Deuren: uur Start kwis: uur Ploegen: max. 6 personen 18 euro/ploeg Let wel, we hebben maar plaats voor een beperkt aantal ploegen, dus zorg dat je er op tijd bij bent! Inschrijven kan tot 22 mei door een te sturen naar marleen.vandeneynde@n-va.be en het bedrag van 18 euro over te schrijven op rekening N-VA Kontich-Waarloos (BE ) met vermelding: Quiz N-VA Kontich + ploegnaam. Net zoals andere jaren schenken we de opbrengst aan een goed doel. We maken op de avond zelf bekend over welk goed doel het gaat. NIEUW VERKEERSCIRCULATIEPLAN VANAF 12 APRIL Op 12 april 2015 treedt het nieuw circulatieplan voor Kontich-centrum in werking. De belangrijkste uitgangspunten: We verbeteren de leefbaarheid in het dorpscentrum. Brede straten met open bebouwing zijn beter geschikt om doorgaand verkeer te dragen dan smalle straten met lintbebouwing. Straten met fietspaden kunnen meer verkeer aan dan straten zonder fietsinfrastructuur. De belangrijkste fietsassen (met fietsende schoolgaande jeugd) worden zoveel mogelijk ontlast. Het centrum en de parkings moeten goed bereikbaar blijven voor de winkelende automobilist. Schoolomgevingen worden in de mate van het mogelijke ontlast van doorgaand verkeer. Lees op bladzijde drie de belangrijkste wijzigingen. N-VA APERITIEFGESPREK ZONDAG 22 MAART 2015 WILLEM WEVERS schepen van Mobiliteit vanaf 11 uur Zaal Pronkenborg Pronkenbergstraat 1, Kontich-Kazerne Gastspreker: Karl Verlinden Wij nodigen jullie hartelijk uit op ons eerste aperitiefgesprek met een Bekende Kontichnaar. Karl is nationaal voorzitter van UNIZO. Hij is licentiaat in de Rechten en de Handels- en Financiële Wetenschappen. Karl is ook gedelegeerd bestuurder en voorzitter van Qualiphar in Bornem. Het bedrijf produceert geneesmiddelen die vrij in de apotheek verkrijgbaar zijn. Karl is eveneens lid van de Raad van Bestuur van Huize Eyckerheyde, een verzorgingstehuis voor mensen met een mentale beperking en bijhorende motorische problemen in Wintam. Iedereen is van harte welkom voor een hapje en een drankje. DENKEN.DURVEN.DOEN.

2 Kontich genomineerd als fietsgemeente! De Vlaamse Stichting Verkeerskunde nomineerde Kontich samen met Deinze en Sint- Truiden in de categorie gemeenten tussen en inwoners. Volgens schepen van Mobiliteit Willem Wevers hebben we die nominatie te danken aan enkele realisaties en enkele toekomstige projecten: De voorbije twee jaar realiseerden we de fietsostrade met de Lintsesteenweg die fietstraat werd. Daarnaast zet ook de schoolstraat bij de Sint-Montfortschool ouders aan om hun kinderen met de fiets naar school te brengen. Ook het nieuwe circulatieplan zal meegespeeld hebben in de beslissing. Er werd niet enkel gekeken naar de auto s, maar ook naar de belangrijkste fietsstromen. Fietsers voelen zich vandaag niet veilig in de dorpskern. Omdat het doorgaand verkeer gestuurd wordt naar brede straten met fietspaden, zal de fietser in de kern veiliger door het dorp kunnen fietsen. Daarnaast plannen we dit jaar een fietspad aan twee kanten in de Ooststatiestraat van aan het station tot aan de Kauwlei, vervolgt Willem. Er komen ook fietspaden in de Keizershoek tussen de brug van de E19 en de Expressweg. Hoe beter de fietsinfrastructuur, hoe meer mensen geneigd zullen zijn de fiets te nemen. Het is dan ook de taak van het gemeentebestuur om daar werk van te maken en dat doen we ook. Er wordt momenteel gewerkt aan een nieuw mobiliteitsplan. Daarin zit ook een autonoom fietsbeleidsplan. IJspiste 2014 geweldig succes De ijspiste was in 2014 weer een geweldig succes. Bijna schaatsers kwamen opdagen en genoten na het schaatsen van glühwein en hamburgers bij verschillende sportverenigingen. Tot onze grote opluchting moesten we ons noodplan in geval van een stroomuitval niet uitvoeren. Wel leidden de hoge temperaturen tot moeilijkheden om het ijs hard te houden. Gelukkig was onze ijsmeester alert; hij mocht zijn creatieve oplossingen zelfs toelichten op de regionale televisie, waarbij ook onze sponsors mooi in beeld kwamen. Ieder jaar trachten we de activiteitenkalender uit te breiden. Schepen van Sport Pieter Defoort: Dit jaar hebben we voor het eerst een schaatsmoment voor mindervaliden georganiseerd. Een succesvol initiatief dat we in 2015 zeker herhalen!

3 Nieuw circulatieplan: belangrijkste wijzigingen De Kruisschanslei wordt terug dubbelrichting. Ze heeft een breed profiel en beschikt over fietspaden. Om de schoolomgeving te beveiligen en de overlast voor de bewoners te beperken worden er 35 parkeerplaatsen extra voorzien op een aanliggend terrein. Er worden ook snelheidsremmende maatregelen genomen en de parkeerplaatsen op straat worden afgeschaft. De Drabstraat (tussen de Expressweg en de Korte Keizershoek) wordt enkelrichting. Auto s zullen enkel nog in de richting van het centrum kunnen rijden. Op die manier wordt het gevaarlijke kruispunt aan het Sint-Ritacollege voor een deel ontlast. Voor de fietser wordt het daar, in afwachting van een fietstunnel, een stuk veiliger. Doorgaand verkeer komende van Lint/Kontich- Kazerne zal aan het kruispunt van de Ooststatiestraat en de N1 de keuze moeten maken of ze het centrum doorsteken via de Antwerpsesteenweg of de Duffelsesteenweg. Vandaag staat er file in het dorpscentrum omdat oost-westverkeer zeer vlot het centrum kan inrijden (via Antwerpsesteenweg, Ooststatiestraat, Duffelsesteenweg en Mechelsesteenweg). Omdat het meeste verkeer aan de westkant het centrum enkel verlaat via de Drabstraat en de Molenstraat organiseren we vandaag file in ons centrum in de buurt van scholen. Dat probleem proberen we op te lossen door één van de toegangen ten oosten van het centrum af te sluiten. Het verkeer buiten het centrum wordt een beetje vertraagd, waardoor de doorstroming in de woonkern moet verbeteren. Vier van de vijf schoolomgevingen in het dorpscentrum worden veel rustiger. Zowel omgevingen van Sint-Jozef als Sint-Rita als het VTI en de Abraham Hansschool krijgen minder auto s te verwerken. De Schans wordt drukker en dat is jammer. Maar door snelheidsremmende maatregelen kunnen we ook daar de veiligheid garanderen. Zwembad: onderzoek naar inox kuip Het zwembad is al een hele tijd dicht. Dat weet intussen iedereen in Kontich-Waarloos. Na uitgebreide onderzoeken om de oorzaak van de schade te achterhalen werden in december offertes ontvangen om het zwembad te herstellen en te betegelen. Een andere mogelijkheid is echter om een inox zwemkuip in het bestaande zwembad te plaatsen. Schepen van Sport Pieter Defoort: Het bestuderen van de mogelijkheden met een inox kuip heeft voor bijkomende vertraging gezorgd in dit dossier. Toch was dit ongetwijfeld een goede keuze. Indien de oplossing met inox budgettair haalbaar blijkt te zijn, zal dit leiden tot minder kans op nieuwe schade, eenvoudiger en goedkoper onderhoud, en zullen we gemakkelijker kunnen voldoen aan toekomstige wetgeving. Pieter Defoort, schepen van Sport: We onderzoeken of een inox kuip een budgettair haalbare oplossing is.

4 De verandering in Kontich-Waarloos De gemeentediensten voeren zelf asfalteringswerken uit. Hierdoor kon de Rijkerooistraat met een vernieuwd en veilig wegdek terug geopend worden als eenrichtingsweg. Het boekjaar 2014 werd positief afgesloten en de gemeente kon weer verder schulden afbouwen. Het gemeentebestuur spoort de eigenaar van de kazernepoort aan tot restauratie en bestemming van het poortgebouw. Contje, het lekkere biertje, is het nieuwste dorpsproduct van Kontich-Waarloos. Het wordt volledig gedragen door vrijwilligers die reeds een tweede brouwsel hebben besteld om aan de vraag te kunnen voldoen Onder impuls van en dankzij schepen Bart Seldeslachts is er een lokale ambtenaar Economie aan de slag om het economisch beleid vorm te geven. Het gemeentebestuur diende aanvragen in om tot 80 % subsidie te krijgen voor de restauratie van de Sint Michaëlkerk in Waarloos én voor de binnen- en buitenrestauratie van de Sint Martinus kerk in Kontich-centrum. Zowel N-VA-gemeenteraadslid Peter Lambrechts uit Waarloos als schepen Bart Seldeslachts hebben de ice bucket challenge meegedaan voor het goede doel. Ze konden daarna ook de oppositie overtuigen om mee te doen. Er is een nieuwe wandelkaart te koop in de Uitwinkel. Elke klas van het lager onderwijs van de Abraham Hansschool heeft een digitaal schoolbord. Op 1 januari 2015 ging de gemeentelijke brandweer over naar de brandweerzone RAND. Deze zone loopt als een banaan rond Antwerpen, van Essen tot Kontich. Het uitgangspunt is dat alle wettelijke dienstverleningen gegarandeerd blijven. Jong N-VA Zuidrand opgericht In februari 2015 hebben de Jong N-VA-leden van de gemeenten Kontich, Hove, Edegem, Lint, Aartselaar en Mortsel Jong N-VA Zuidrand opgericht. Hiermee legden deze enthousiaste jongeren de fundamenten van een interessant samenwerkingsverband over de Zuidrand heen. Naast vergaderingen om kritische inzichten te bundelen aangaande het lokaal beleid zal er worden deelgenomen aan toffe evenementen en zullen de politieke frisse ideeën worden gehoord op het Jong N-VA-partijbestuur. Bent u tussen de 16 en 31 jaar én geïnteresseerd in een actieve rol in dit mooie verhaal? Neem dan meteen contact op met de jongerenverantwoordelijke van N-VA Kontich via thomas.aerts@n-va.be THOMAS AERTS gemeenteraadslid t Wiskerke in Waarloos: in de laatste rechte lijn Sinds de eerste steenlegging in september 2013 is er enorm hard gewerkt in Waarloos en zitten wij nu in de laatste rechte lijn voor de oplevering van het nieuwe kinderdagverblijf. Tijdens de paasvakantie gaan de deuren open voor de kindjes en verhuizen zij van de huidige locatie in de Ferdinand Maesstraat naar het splinternieuwe gebouw in de Beekboshoek en kunnen zij kennis maken met hun nieuwe omgeving. Het nieuwe gebouw biedt nu opvang voor 39 kindjes tegenover 31 op de vorige locatie. Een geslaagd project dankzij de inzet en inspraak van het personeel. De officiële opening is gepland op vrijdag 8 mei. Dit nieuwe Wisterke is ongetwijfeld op stevige fundamenten gebouwd. De jaar oude steen die bij het uitgraven van de fundamenten gevonden werd zal dan ook een prominente plaats krijgen in de hal van het nieuwe gebouw. kontich@n-va.be

5 Integratie gemeente en OCMW: de trein is vertrokken Efficiënt, doordacht en onderbouwd besturen staat in de beleidsdoelstellingen van de huidige coalitie N-VA- Dorpslijst Sander. Eén van de belangrijkste actiepunten hiervan is het bevorderen van de samenwerking tussen gemeente en OCMW. Hiervoor werd door het schepencollege het project Kontich 2017 of K17 opgestart om dit samen met het personeel van de gemeente en het OCMW optimaal te ondersteunen. Kontich neemt hiermee zelfs voorsprong op de plannen van de Vlaamse Regering. Deze visie werd namelijk ook opgenomen in het programma van de Vlaamse Regering, in die zin dat tegen de volgende legislatuur, in 2019, de OCMW- en gemeentediensten volledig geïntegreerd gaan worden in één lokaal bestuur. We namen ondertussen al volgende stappen: De oprichting van een stuurgroep K17 met de schepenen en de leidende ambtenaren. De oprichting van een aantal taakgroepen met de betrokken personeelsleden. De opstart van het project om alle diensten van het lokaal bestuur in één gebouw onder te brengen. De beslissing om vanaf 1 juli 2015 over te stappen naar de eenheid van leiding, met één secretaris voor gemeente en OCMW (en dit na de pensionering van de OCMWsecretaris) Het uittekenen van een nieuwe organisatiestructuur voor het lokaal bestuur die een efficiënter beleid kan ondersteunen. Verbeterde werkplek Het eengemaakte lokale bestuur krijgt een vernieuwde stek door het gemeentehuis grondig te verbouwen. Het huidige gemeentehuis is oud en herstellingswerken dringen zich op. Door dit grondig aan te pakken zal niet alleen de werkplek van onze ambtenaren verbeteren maar zal de administratieve efficiëntie verhoogd worden en dit zal leiden tot kostenbesparing. Gebouwen die vrij komen worden (deels) verkocht. Van het nieuwe gemeentehuis willen we een duurzaam gebouw maken en dit ook moderniseren voor hedendaagse en toekomstige noden. We hebben de wedstrijd K17 Immo uitgeschreven om een ontwerper aan te duiden. Hierin zitten we nu in de laatste rechte lijn en komen we in de fase om samen met de ontwerper een functioneel gebouw uit te tekenen waarin de dienstverlening naar de burger centraal staat. In het nieuwe gebouw krijgen de huidige diensten niet alleen gezelschap van de OCMW-diensten en de politie. Ook externe partners zoals bijvoorbeeld Kind en Gezin en Woonweb kunnen hier een plek vinden. De burger zal ontvangen worden via een klantgerichte frontoffice waar iedereen terecht kan met al zijn vragen over het lokale bestuur. OCMW-voorzitter Mia Wauters en schepen Bart Seldeslachts. Eindstation 2017 Met het project K17 wenst het bestuur deze integratie structureel en onderbouwd aan te pakken. Stap voor stap naar een eengemaakte organisatie, waarin iedereen zich kan vinden wanneer wij het eindstation bereiken in MIA WAUTERS BART SELDESLACHTS Een hart voor Kontich-Waarloos op Valentijnsdag 2015 Ook dit jaar was onze afdeling present om chocolaatjes uit te delen aan het station van Kontich-Kazerne op vrijdagochtend 13 februari en op Valentijnsdag zelf op de zaterdagmarkt in het centrum en aan het tuincentrum Van Gastel in Waarloos.

6 Doen wat we moeten doen De kracht van verandering is de motor van vooruitgang. Zijn alle hervormingen die de federale regering en de Vlaamse regering g doorvoeren aangenaam of gemakkelijk? Neen, dat steken we ook niet onder stoelen of banken. Maarzezijn broodnodig. DeN-VAw wil dat u later ook nog een pensioen zult hebben. Dat uwkinderen nog een sociaal vangnet hebben in moeilijke tijden. Datdetoekomst van uw kl leinkinderen niet gehypothekeerd wordt door onbetaalbare schulden. Daarom voeren we de grootste sanering ooit oit door. Dat vraagt een inspanning van iedere burger, dat klopt. Maar daar staat ook heel wat tegenover. De federale regering zorgt voor een ware trendbreuk: 2018 We laten de belastingen dalen We maken de overheid We brengen de begroting slanker en efficiënter in evenwicht in 2018 We pompen 3,6 miljard euro in de economie Elke euro die we nemen, investeren we in u Deze regering heeft slechts één doel: onze welvaart verzekeren. Niet door sociale afbraak, zoals onze politiekee tegenstanders en de vakbonden stellen, maar door sociale renovatie. We vragen inspanningen van werkenden én werkzoekenden, werknemers én werkgevers, ook van de grote vermogens. Maar alleen als we samen aan hetzelfde zeel trekken, met vereende kracht onze schouders onder de economie zetten, kunnen we orde op zaken stellen, jobs creëren. Daarmee e verzekert u ieders welvaart en uw sociale zekerheid, vandaag en morgen. JA, DE N-VA SPREEKT ME AAN va vermeld, De informatie die op dit document wordt is bestemd voor het interne gebruik van de diverse diensten van de N-VA. De wet van 8 december 1992 in verband met de bescherming van de per- soonlijke levenssfeer ten opzichte van de gegevensverwerking voorziet toegangsrecht tot de ge- gevens, het verbeteren of het verwijderen ervan. Ja, ik wil graag lid worden. Stuur mij de nodige informatie. Ik wens de kennismakingsfolder te ontvangen. DE HEER M EVROUW NAAM: STRAAT: POSTCODE: : GEMEENTE: G TEL: VOORNAAM: : GEBOORTEDATUM TUM: / / Terugsturen naar: N-VA, Koningsstraat 47 bus 6 in 1000 Brussel of faxen naar: E: info@n-va.be

Erik Jacobs. De kracht van verandering. Lijsttrekker. Beste inwoner van Kontich-Waarloos,

Erik Jacobs. De kracht van verandering. Lijsttrekker. Beste inwoner van Kontich-Waarloos, Beste inwoner van Kontich-Waarloos, N-VA belooft u verandering. In dit boekje presenteren enkele van onze kandidaten u graag onze belangrijkste standpunten. Zo weet u hoe we de verandering concreet zullen

Nadere informatie

I jaargang 8 I nr. 1 I maart V.U.: JAN MICHEL, OOSTSTATIESTRAAT 320, 2550 KONTICH

I jaargang 8 I nr. 1 I maart V.U.: JAN MICHEL, OOSTSTATIESTRAAT 320, 2550 KONTICH DE N-VA-QUIZ van KONTICH-WAARLOOS Deuren: 19.30 uur. Start quiz: 20 uur Max. 6 personen: 18 euro/ploeg Inschrijven via bert.cauwenberg@n-va.be en overschrijving van 18 euro op rekeningnummer BE27 4084

Nadere informatie

KONTICH-WAARLOOS QUIZ. mei 2013

KONTICH-WAARLOOS QUIZ.   mei 2013 Jaargang 2013 Nr. 1 april KONTICH-WAARLOOS V.U.: Veerle Vandenbulcke - Vlierenpaal 14-2550 Kontich - kontich-waarloos@n-va.be QUIZ Wilt u samen een gezellige avond beleven en tegelijkertijd uw kennis testen?

Nadere informatie

Ook de wijk rond Pierstraat wacht al jaren op een volwaardige busverbinding. Die vraag wordt dan ook opgenomen in het mobiliteitsplan.

Ook de wijk rond Pierstraat wacht al jaren op een volwaardige busverbinding. Die vraag wordt dan ook opgenomen in het mobiliteitsplan. Kontich gaat voor een beter aanbod van openbaar vervoer Dat het gemeentebestuur een voorstander is van de tramdoortrekking naar de park & ride aan de E19 is ondertussen wel bekend. Die visie wordt ook

Nadere informatie

Quizzen voor het goede doel.

Quizzen voor het goede doel. Op weg naar een betere dienstverlening in een nieuw gemeentehuis Er is heel wat te doen geweest over de verbouwingen van het gemeentehuis. Deze hoogstnoodzakelijke verbouwingen en uitbreiding verdienen

Nadere informatie

GALMAARDEN I I nr. 2 juli 2017

GALMAARDEN I   I nr. 2 juli 2017 Geef uw mening over Galmaarden op de binnenpagina s GALMAARDEN galmaarden@n-va.be I www.n-va.be/galmaarden I nr. 2 juli 2017 V.U.: RUDY THIEBAUT, FLIETERKOUTER 29, 1570 TOLLEMBEEK N-VA trekt met uw programma

Nadere informatie

KONTICH-WAARLOOS I I jaargang 7 I nr. 1 I maart

KONTICH-WAARLOOS I  I jaargang 7 I nr. 1 I maart Deuren 19:30 Start quiz : 20 uur Max 6 pers : 18 EURO/ploeg DE QUIZ van KONTICH- WAARLOOS Inschrijven via bert.cauwenberg@n-va.be. en overschrijving van 18 euro op rekeningnummer BE 27 4084 0205 6173,

Nadere informatie

Voorwoord Inleiding VCP-Noord (Molenstraat Pluyseghemstraat) Beschrijving van de problematiek Huidige situatie...

Voorwoord Inleiding VCP-Noord (Molenstraat Pluyseghemstraat) Beschrijving van de problematiek Huidige situatie... Inhoudstafel Voorwoord... 2 Inleiding... 2 VCP-Noord (Molenstraat Pluyseghemstraat)... 3 Beschrijving van de problematiek... 3 Huidige situatie... 4 Voorstel N-VA... 6 VCP-Zuid (Rubensstraat Kruisschanslei)...

Nadere informatie

De Verandering Werkt. Ook voor wie onderneemt.

De Verandering Werkt. Ook voor wie onderneemt. De Verandering Werkt. Ook voor wie onderneemt. Beste ondernemer, U bent de motor van onze welvaart. U bent lef, volharding en innovatie. Kortom, u bent de vormgever van het Vlaanderen van morgen. De N-VA

Nadere informatie

MORTSEL» DE WEG VOORUIT. Samen zorgen dat we met z'n allen vooruitgaan in Mortsel.»

MORTSEL» DE WEG VOORUIT. Samen zorgen dat we met z'n allen vooruitgaan in Mortsel.» MORTSEL DE WEG VOORUIT Samen zorgen dat we met z'n allen vooruitgaan in Mortsel. Winkelen? Dan moet je in Mortsel zijn! Mortsel heeft veel troeven in handen om de winkelkern toekomstbestendig te maken.

Nadere informatie

KONTICH-WAARLOOS. Feest van uw burgemeester. Vernieuwd gemeentehuis feestelijk ingehuldigd. N-VA-kiezers, bedankt. Voor Vlaanderen. Voor Vooruitgang.

KONTICH-WAARLOOS. Feest van uw burgemeester. Vernieuwd gemeentehuis feestelijk ingehuldigd. N-VA-kiezers, bedankt. Voor Vlaanderen. Voor Vooruitgang. Cindy Vanbaeden N-VA-kiezers, bedankt Marleen Van den Eynde KONTICH-WAARLOOS kontich@n-va.be I www.n-va.be/kontich I juli 2019 I nr. 2 V.U.: JAN MICHEL, OOSTSTATIESTRAAT 320, 2550 KONTICH Vernieuwd gemeentehuis

Nadere informatie

Meer informatie over onze aanpak en onze visie op verkeersveiligheid, leefbaarheid en mobiliteit vind je in ons programma op pagina

Meer informatie over onze aanpak en onze visie op verkeersveiligheid, leefbaarheid en mobiliteit vind je in ons programma op pagina Op zondag 19 augustus hield N-VA Beernem een fietstocht langs een aantal knelpunten voor veilig fietsen in Beernem. In de voorbije legislatuur is op het gebied van fietsveiligheid heel wat gerealiseerd.

Nadere informatie

Mijn énige vraag luidt: Kan er aan de gemeenteraad een uitgebreid verslag van dit werkbezoek gegeven worden?

Mijn énige vraag luidt: Kan er aan de gemeenteraad een uitgebreid verslag van dit werkbezoek gegeven worden? Toelichtingen: Interpellatie over werkbezoek van de gouverneur aan Malle. Uit de pers konden we vernemen dat de gouverneur van Antwerpen samen met enkele gedeputeerden een werkbezoek brachten aan onze

Nadere informatie

GECOMOVE. Schoolomgeving Sint-Michiel Ferdinand van Baelstraat. Onderwerp: tum: 31 maart Datum

GECOMOVE. Schoolomgeving Sint-Michiel Ferdinand van Baelstraat. Onderwerp: tum: 31 maart Datum Schoolomgeving Sint-Michiel Ferdinand van Baelstraat Datum tum: 31 maart 2017, Geert Demeulemeester, Directeur Sint-Michiel Jean Vanhaeren vraagt als coördinator van de gemachtigde opzichters in Sint Michiel

Nadere informatie

Fotozoektocht per fiets naar Brialmontforten

Fotozoektocht per fiets naar Brialmontforten Fotozoektocht per fiets naar Brialmontforten ZOMER 2015 www.fietsersbond.be/kontich Tips en afspraken Met deze fotozoektocht leidt Fietsersbond vzw afdeling Kontich je deze zomer (tot 20 september) naar

Nadere informatie

BEERSEL I I jaargang 8 nr. 1 mei 2017

BEERSEL I  I jaargang 8 nr. 1 mei 2017 Geef uw mening over Beersel op de binnenpagina s BEERSEL beersel@n-va.be I www.n-va.be/beersel I jaargang 8 nr. 1 mei 2017 DEN TEIRLINCK V.U.: TOM FEYS, GROOTHEDEWEG 22, DWORP N-VA trekt met uw programma

Nadere informatie

Met CD&V/WIJRanst werken WIJ aan leefbare dorpen.

Met CD&V/WIJRanst werken WIJ aan leefbare dorpen. RANST DE WEG VOORUIT Met CD&V/WIJRanst werken WIJ aan leefbare dorpen. CD&V/ WIJRanst, wie zijn WIJ? CD&V is naast een politieke partij een brede beweging die actief is in Ranst om er een goede leefomgeving

Nadere informatie

Fotozoektocht per fiets naar Brialmontforten

Fotozoektocht per fiets naar Brialmontforten Fotozoektocht per fiets naar Brialmontforten ZOMER 2015 www.fietsersbond.be/kontich Tips en afspraken Met deze fotozoektocht leidt Fietsersbond vzw afdeling Kontich je deze zomer (tot 20 september) naar

Nadere informatie

Iedereen burgemeester!

Iedereen burgemeester! Jaargang 3 Nr.1 - maart 2012 merchtem@n-va.be www.n-va.be/merchtem V.U. Stefaan Segers Breestraeten 59 N-VAeetfestijn U bent van harte welkom op zaterdag 9 juni 2012 van 17 uur tot 22 uur in zaal Vijverdal

Nadere informatie

Beleidsverklaring 15 thema s u als inwoner

Beleidsverklaring 15 thema s u als inwoner Beste inwoner, Wij stellen u graag onze Beleidsverklaring voor. Een mooi woord om te zeggen hoe we onze gemeente willen besturen de volgende 6 jaar. We werken rond 15 thema s. In deze folder leest u een

Nadere informatie

GECOMOVE. Onderwerp: Mobiliteitsmeting Frankendijk / Kruisstraat. Datum: 11 juni 2015

GECOMOVE. Onderwerp: Mobiliteitsmeting Frankendijk / Kruisstraat. Datum: 11 juni 2015 : Guy Legein : Benoit Folens Mobiliteitsmeting Frankendijk / Kruisstraat 1. Frankendijk: Het college van burgemeester en schepenen heeft op advies van de Gecomove beslist om het kruispunt van De Scheuten

Nadere informatie

Programma Bestuur en communicatie

Programma Bestuur en communicatie Programma 2013 2018 Bestuur en communicatie Goede communicatie loopt in twee richtingen. Momenteel gebeurt dit bijna uitsluitend van gemeentebestuur naar inwoners. De andere richting willen we de volgende

Nadere informatie

Thuis. 2 3 in kontich

Thuis. 2 3 in kontich 1 Thuis 2 3 in kontich the astrid Eigentijds, warm en natuurlijk. Alles om je thuis te voelen. Concept Elegant en eigentijds wonen in de Architect Johan Rijckaert zorgde Antwerpse rand? Met The Astrid

Nadere informatie

Gemeenteraad 22 mei 2014

Gemeenteraad 22 mei 2014 Gemeenteraad 22 mei 2014 Verzoekschrift BEERSE Nieuwe parallelweg als ontsluitingsweg voor vaste brug Bewoners van buurt Nieuwe Dreef en aanpalende straten 1 2 Persbericht door gemeente BEERSE 28 feb 2014

Nadere informatie

IK WIL EEN BURGEMEESTER WORDEN DIE MENSEN VERBINDT ANN VAN DAMME LIJSTTREKKER ZWIJNDRECHT

IK WIL EEN BURGEMEESTER WORDEN DIE MENSEN VERBINDT ANN VAN DAMME LIJSTTREKKER ZWIJNDRECHT IK WIL EEN BURGEMEESTER WORDEN DIE MENSEN VERBINDT ANN VAN DAMME LIJSTTREKKER ZWIJNDRECHT IK BEN ER KLAAR VOOR MOOIE DINGEN KUNNEN DOEN Ann is psychiatrisch verpleegkundige van opleiding en voelt een grote

Nadere informatie

ESSEN HEIKANT WIJ GAAN VOOR EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND HEIKANT

ESSEN HEIKANT WIJ GAAN VOOR EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND HEIKANT ESSEN HEIKANT WIJ GAAN VOOR EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND HEIKANT Op 14 oktober gaat het over onze straten, onze bossen, onze speelveldjes, onze wijk. Over Heikant. N-VA/PLE staat met een sterke

Nadere informatie

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig flexibiliteit genoeg geraken gezondheid goed goede goedkoop grote BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT Grafische voorstelling open antwoorden andere belangrijke zaken bij verplaatsingen aankomen aansluiting

Nadere informatie

verslag Verslag fietsostrade Theaterzaal Vooruit tot uur Annemie De Wolf Deskundige communicatie

verslag Verslag fietsostrade Theaterzaal Vooruit tot uur Annemie De Wolf Deskundige communicatie Externe communicatie en burgerzaken Communicatie Telefoon 03 460 06 11 Fax 03 460 06 36 verslag datum plaats duur verslag Verslag fietsostrade 5 september Theaterzaal Vooruit 20.00 tot 22.30 uur Annemie

Nadere informatie

Veilige en leefbare dorpskern. Doortocht N9 Kwatrecht

Veilige en leefbare dorpskern. Doortocht N9 Kwatrecht Doortocht N9 Kwatrecht De herinrichting van de Brusselsesteenweg (N9) tussen het station van Kwatrecht en het kruispunt met de Zuidlaan (N417) en de Oosterzelesteenweg (N42) start op 14 oktober 2013. Het

Nadere informatie

DUFFEL FIETST DE PLAZA LEEFT GROEN IS GEZOND

DUFFEL FIETST DE PLAZA LEEFT GROEN IS GEZOND DUFFEL FIETST DE PLAZA LEEFT GROEN IS GEZOND Kijk jij ook nieuwsgierig uit naar de opening van Cinema Plaza? Of wacht je vol ongeduld tot de bomen in het nieuwe speelbos volgroeid zijn? Geniet je eerder

Nadere informatie

LAAKDAL GEMEENTE VERSPILT GELEEND GELD

LAAKDAL GEMEENTE VERSPILT GELEEND GELD Jaargang 4 Nr. 1 maart 2015 LAAKDAL GEMEENTE VERSPILT GELEEND GELD Waarom niet investeren in sociaal contact in plaats van leningen? Leander Daems, voorzitter N-VA Laakdal Beste inwoners van Laakdal, Jullie

Nadere informatie

Regina Pacis Hove. Algemeen Secundair Onderwijs

Regina Pacis Hove. Algemeen Secundair Onderwijs Regina Pacis Hove Algemeen Secundair Onderwijs ontwerp_def2.indd 1 1 7/02/12 17:01 Dag zesdeklasser Volgend jaar ga je naar het eerste jaar secundair onderwijs. Er staat je een leerrijke en boeiende tijd

Nadere informatie

1 Noteer in de tabel wat de afkortingen van de partijen betekenen. PVDA sp.a CD&V Open VLD Vlaams Belang P S C V V P D L D A & D.

1 Noteer in de tabel wat de afkortingen van de partijen betekenen. PVDA sp.a CD&V Open VLD Vlaams Belang P S C V V P D L D A & D. 407826_05_TRO_WKS 22-02-2007 12:39 Pagina 24 OPDRACHT 14 1 Noteer in de tabel wat de afkortingen van de partijen betekenen. PVDA sp.a CD&V Open VLD Vlaams Belang P S C V V P D L D A & D A V Spirit N-VA

Nadere informatie

Voor vooruitgang in Uitgeest

Voor vooruitgang in Uitgeest Verkiezingsprogramma 2018 Dit is het verkiezingsprogramma van D66 Uitgeest in gewone taal. Voor het volledige programma kun je kijken op onze website: uitgeest.d66.nl Voor vooruitgang in Uitgeest 1 Voorwoord

Nadere informatie

Meerjarenbegroting Investeren in de toekomst van onze stad

Meerjarenbegroting Investeren in de toekomst van onze stad Meerjarenbegroting 2014-2019 Investeren in de toekomst van onze stad 16 oktober 2013 Randvoorwaarden bij start begrotingsopmaak Tot 2010: jaarlijkse begroting met als enige voorwaarde: gecumuleerd budgettair

Nadere informatie

D66 wil bereiken dat meer mensen de fiets kiezen als vervoersmiddel om bijvoorbeeld naar het werk te gaan in plaats van met de auto.

D66 wil bereiken dat meer mensen de fiets kiezen als vervoersmiddel om bijvoorbeeld naar het werk te gaan in plaats van met de auto. Inleiding In het verkiezingsprogramma van D66 Meierijstad staat dat we de infrastructuur van de fietspaden willen versterken door goede, veilige en duurzame fietspaden. Dit plan voor snelfietsroutes is

Nadere informatie

Regina Pacis Hove. Algemeen Secundair Onderwijs

Regina Pacis Hove. Algemeen Secundair Onderwijs Regina Pacis Hove Algemeen Secundair Onderwijs Dag zesdeklasser, Volgend jaar ga je naar het eerste jaar secundair onderwijs. Er staat je een leerrijke en boeiende tijd te wachten, met nieuwe ervaringen

Nadere informatie

Bij de heraanleg van straten moet er vooral ruimte gemaakt worden voor voetgangers en fietsers.

Bij de heraanleg van straten moet er vooral ruimte gemaakt worden voor voetgangers en fietsers. Bij de heraanleg van straten moet er vooral ruimte gemaakt worden voor voetgangers en fietsers. EENS Bredene heeft nood aan een veilig mobilitietsplan dat aandacht heeft voor de zwakke weggebruiker. Bij

Nadere informatie

Verkeersplan Open Vld Wervik- Geluwe

Verkeersplan Open Vld Wervik- Geluwe Verkeersplan Open Vld Wervik- Geluwe Voor een veilige en bereikbare stad. Uit de bevraging van de laatste maanden in de straten en wijken van Wervik, Geluwe en Kruiseke blijkt dat inwoners veel belang

Nadere informatie

Heemstede is een mooie kern van de Metropool Amsterdam met een eigen identiteit

Heemstede is een mooie kern van de Metropool Amsterdam met een eigen identiteit Algemene Beschouwingen begrotingsraad, 8 november 2018 Heemstede is een mooie kern van de Metropool Amsterdam met een eigen identiteit Voorzitter, Voor de eerste keer ooit een algemene beschouwing van

Nadere informatie

Verontschuldigd: Johan Groven (brandweer), Tom Geunes (Technische dienst), Diego Nogales (Clustercoördinator Ruimte)

Verontschuldigd: Johan Groven (brandweer), Tom Geunes (Technische dienst), Diego Nogales (Clustercoördinator Ruimte) : : Schoolomgeving Sint-Michiel Aanwezig ig: Op de bijeenkomst van de Gecomove van 31 maart 2017 werd de schoolomgeving van Sint-Michiel besproken. De Gecomove heeft toen volgend advies geformuleerd: De

Nadere informatie

ESSEN WILDERT WIJ GAAN VOOR EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND WILDERT

ESSEN WILDERT WIJ GAAN VOOR EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND WILDERT ESSEN WILDERT WIJ GAAN VOOR EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND WILDERT Op 14 oktober gaat het over onze straten, onze pleintjes, onze school, onze speelveldjes, onze wijk. Over Wildert. N-VA/PLE

Nadere informatie

MIDDEN TUSSEN DE MENSEN SPORT EN RECREATIE MOBILITEIT EN BEREIKBAARHEID.

MIDDEN TUSSEN DE MENSEN SPORT EN RECREATIE MOBILITEIT EN BEREIKBAARHEID. MIDDEN TUSSEN DE MENSEN De uitgangspunten van het CDA Koggenland zijn helder: je wilt werken voor je brood, je ziet om naar elkaar en je laat de wereld knap achter voor je kinderen. Het CDA staat voor

Nadere informatie

Sociaal Groesbeek. Lijst 3 SOCIAAL GROESBEEK MAAKT HET VERSCHIL! Inleiding / Plan van aanpak. Verkiezingsprogramma

Sociaal Groesbeek. Lijst 3 SOCIAAL GROESBEEK MAAKT HET VERSCHIL! Inleiding / Plan van aanpak. Verkiezingsprogramma Sociaal Groesbeek Lijst 3 > 1. Hans Peters > 2. Wiebo Kersten > 3. William Janssen > 4. Sonja Postema- > Croonen > 5. Betty Wouters > 6. Erik Schlijper > 7. Cindy Liebers- > Gerritzen > 8. Corry Rutten

Nadere informatie

Informatieavond circulatieplan stad Gent

Informatieavond circulatieplan stad Gent Informatieavond circulatieplan stad Gent Intro Strategische keuze om van een vraag volgend mobiliteitsbeleid te evolueren naar een sturend mobiliteitsbeleid. Visie: creëren van een vlot bereikbare stad,

Nadere informatie

Resultaten mobiliteitsenquête Brugge Centrum

Resultaten mobiliteitsenquête Brugge Centrum UNIZO BRUGGE Stad en Haven Unie van Zelfstandige Ondernemers Resultaten mobiliteitsenquête Brugge Centrum 07-01-2014 UNIZO Brugg Stad en Havene: Eerste mobiliteitsrapport geeft nood aan ingrijpende acties

Nadere informatie

De 3 beloftes van Dirk Claes

De 3 beloftes van Dirk Claes http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/verkiezingen2012/vlaams-brabant/rotselaar/dvp De 3 beloftes van Dirk Claes Rock Werchter Rock Werchter is van groot belang voor onze verenigingen. Met het nieuwe Ruimtelijke

Nadere informatie

BUGGENHOUT» DE WEG VOORUIT. De weg vooruit naar een Buggenhout waar iedereen mee is.»

BUGGENHOUT» DE WEG VOORUIT. De weg vooruit naar een Buggenhout waar iedereen mee is.» BUGGENHOUT DE WEG VOORUIT De weg vooruit naar een Buggenhout waar iedereen mee is. De weg vooruit naar auto s en fietsers die elkaar (graag) zien Niets is zo belangrijk als een veilige schoolomgeving.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. GO LEFT: Zekerheid. VOOR IEDEREEN. Sp.a gaat een nieuwe strijd aan om mensen opnieuw zekerheid te geven! #onzegemeentewerkt

NIEUWSBRIEF. GO LEFT: Zekerheid. VOOR IEDEREEN. Sp.a gaat een nieuwe strijd aan om mensen opnieuw zekerheid te geven! #onzegemeentewerkt NIEUWSBRIEF GO LEFT: Zekerheid. VOOR IEDEREEN Sp.a gaat een nieuwe strijd aan om mensen opnieuw zekerheid te geven! Daisy Hoste 10 opvolger Vlaams Parlement en Oona Wyns 3 plaats Europees Parlement GO

Nadere informatie

Kennismaken met het project Mechelen Stationsomgeving

Kennismaken met het project Mechelen Stationsomgeving Kennismaken met het project Mechelen Stationsomgeving De stationsomgeving van Mechelen wordt aangepakt. Op 9 mei 2008 werd de samenwerkingsovereenkomst ondertekend tussen de verschillende partners (Stad

Nadere informatie

ROUTEBESCHRIJVING VAN DE FIETSOSTRADE F1 VAN HET STATION MECHELEN-NEKKERSPOEL TOT HET STATION ANTWERPEN-CENTRAAL

ROUTEBESCHRIJVING VAN DE FIETSOSTRADE F1 VAN HET STATION MECHELEN-NEKKERSPOEL TOT HET STATION ANTWERPEN-CENTRAAL DIENST MOBILITEIT Departement Ruimtelijke Ordening en Mobiliteit ROUTEBESCHRIJVING VAN DE FIETSOSTRADE F1 VAN HET STATION MECHELEN-NEKKERSPOEL TOT HET STATION ANTWERPEN-CENTRAAL Vertrek op de parking aan

Nadere informatie

De werking van de Beleids-en beheerscyclus

De werking van de Beleids-en beheerscyclus Achter de schermen De werking van de Beleids-en beheerscyclus Nu de gemeenteraadsverkiezingen achter de rug zijn en het stof weer is gaan liggen, ontwaken de nieuwe gemeenteburen. In sommige steden en

Nadere informatie

scenario 1: De Leefstraat

scenario 1: De Leefstraat scenario 1: De Leefstraat De Rozenstraat en Palmstraat vormen vandaag een belangrijke levensader voor de Heilig-Hartwijk. Ze verbinden het sportcentrum Alverberg, de Heilig-Hartkerk, de Daltonschool en

Nadere informatie

Groen is positieve alternatief voor traditionele partijen

Groen is positieve alternatief voor traditionele partijen Groen is positieve alternatief voor traditionele partijen Hoe zou u willen dat het leven in uw gemeente er uitziet in 2050? Hoe kunnen we tussen vandaag en 2018 al de eerste stappen zetten in die richting?

Nadere informatie

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe Info deelnemers Aantal deelnemers: 20 6% Vrouw 28% 1% 6% Leerling Ouder Man Leerkracht 94% 67% Ander Meldingen Meldingen

Nadere informatie

Apotheose met tafelgesprekken in vier huizen

Apotheose met tafelgesprekken in vier huizen zaterdag 27 september 2014 Apotheose met tafelgesprekken in vier huizen Vzw Heikom en de Vrije Kleuter- en Lagere School Sint-Laurens, Sint-Kruis-Winkeldorp 73/114 Activiteit Speelhuis van14 tot 16 uur.

Nadere informatie

Fotozoektocht per fiets doorheen Kontich

Fotozoektocht per fiets doorheen Kontich Fietsersbond vzw Afdeling Kontich www.fietsersbond.be/kontich Fotozoektocht per fiets doorheen Kontich Mooie prijzen dankzij onze sponsors Bloemendecor (Kapelstraat, Kazerne) Kappersketen Kreatos (Stationsplein,

Nadere informatie

EVALUATIE BEWONERSPLATFORM RENINGELST

EVALUATIE BEWONERSPLATFORM RENINGELST EVALUATIE BEWONERSPLATFORM RENINGELST REALISATIES VAN HET BEWONERSPLATFORM RENINGELST Informatie Bewoners geven aan dat er via de stadskrant van Poperinge al heel wat informatie wordt doorgegeven aan de

Nadere informatie

1. Presentatie van de resultaten van cocreatiesessie 1

1. Presentatie van de resultaten van cocreatiesessie 1 Verslag cocreatiesessie 2, 22 mei 2018, Gemeentehuis Ternat Projectgebied: De markt van Ternat Aanwezig: 27 deelnemers 1. Presentatie van de resultaten van cocreatiesessie 1 Bij aanvang van de cocreatiesessie

Nadere informatie

To be or not to be? Lokale besturen in Vlaanderen.

To be or not to be? Lokale besturen in Vlaanderen. To be or not to be? Lokale besturen in Vlaanderen. 1 To be or not to be? 2 To be or not to be? Te zijn of niet te zijn, dat is de kwestie; of het nobeler is om te lijden onder alles wat het wrede lot je

Nadere informatie

Mobiliteitsplan Aartselaar Verslag Velddag

Mobiliteitsplan Aartselaar Verslag Velddag Mobiliteitsplan Aartselaar Verslag Velddag 10-3-2016 Ronde 1 Openbaar vervoer GROEP 1 Thema 1: aanbod Vraag naar groter aanbod, meer diversiteit en teveel lijnen op hetzelfde traject. Betere aansluiting

Nadere informatie

Verontschuldigd: Jean Vanhaeren, (Verkeerskundige), Johan Groven (brandweer), Tom Geunes (Technische dienst)

Verontschuldigd: Jean Vanhaeren, (Verkeerskundige), Johan Groven (brandweer), Tom Geunes (Technische dienst) Mobiliteitsmeting Generaal de Krahestraat, Een inwoner van de Generaal de Krahestraat heeft gemeld dat er te snel gereden wordt in deze straat. Naar aanleiding hiervan werd van 25 november tot en met 02

Nadere informatie

Tijd voor verandering, ook in Beersel

Tijd voor verandering, ook in Beersel Jaargang 2 Nr.3 - december 2011 info@n-va.be www.n-va.be V.U. Ben Weyts Oudstrijdersstraat 24C 1654 Huizingen Beste Beerselaar, In Beersel trekt de N-VA volgend jaar zelfstandig naar de gemeenteraadsverkiezingen.

Nadere informatie

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni 29-06-2018 Vragenlijsten Veiligheid - voetganger pag. 6 - fietser - automobilist Parkeren pag. 12 Groen pag. 16 Routes en Toegankelijkheid pag.

Nadere informatie

Voetgangers- en fietsbrug over het kanaal Dessel-Schoten: meer dan een brug over het kanaal

Voetgangers- en fietsbrug over het kanaal Dessel-Schoten: meer dan een brug over het kanaal Voetgangers- en fietsbrug over het kanaal Dessel-Schoten: meer dan een brug over het kanaal Inzender dossier: Bouwheer: Stad Turnhout Stad Turnhout Ive Van Bouwel Campus Blairon 200 coördinator projecten

Nadere informatie

Iedereen burgemeester!

Iedereen burgemeester! Jaargang 3 Nr.1 - februari 2012 info@n-va.be www.n-va.be V.U. Yves Defoort Blandenstraat 64 3053 Haasrode Volksvergadering Kom naar de IEDEREEN BURGEMEESTER- VOLKSVERGADERINGEN! Sint-Joris-Weert zaterdag

Nadere informatie

Ik wil jullie graag laten zien wat Partij Westvoorne belangrijk vindt en waar mensen voor kunnen kiezen. Ik vertel bij elke foto wat het betekent.

Ik wil jullie graag laten zien wat Partij Westvoorne belangrijk vindt en waar mensen voor kunnen kiezen. Ik vertel bij elke foto wat het betekent. Ik wil jullie graag laten zien wat Partij Westvoorne belangrijk vindt en waar mensen voor kunnen kiezen. Ik vertel bij elke foto wat het betekent. 1. Zelfstandig Westvoorne Als heel veel dorpen bij elkaar

Nadere informatie

Beste kandidaten, Beste vrienden,

Beste kandidaten, Beste vrienden, TOESPRAAK DOOR KRIS PEETERS VLAAMS MINISTER-PRESIDENT EN VLAAMS MINISTER VAN ECONOMIE, BUITENLANDS BELEID, LANDBOUW EN PLATTELANDSBELEID CD&V Kandidatendag 28 mei 2012 Beste kandidaten, Beste vrienden,

Nadere informatie

VORSELAAR» DE WEG VOORUIT. Eén partij in het politieke bestuur van Vorselaar? Dat vinden wij geen goed idee.»

VORSELAAR» DE WEG VOORUIT. Eén partij in het politieke bestuur van Vorselaar? Dat vinden wij geen goed idee.» VORSELAAR» DE WEG VOORUIT Eén partij in het politieke bestuur van Vorselaar? Dat vinden wij geen goed idee.» Waarom willen wij meer dan één partij in het politiek bestuur van Vorselaar?» De mensen vertellen

Nadere informatie

Ingrepen R40 in aanloop Circulatieplan: voor vlotter en veiliger verkeer

Ingrepen R40 in aanloop Circulatieplan: voor vlotter en veiliger verkeer Ingrepen R40 in aanloop Circulatieplan: voor vlotter en veiliger verkeer In augustus 2016 starten het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de Stad Gent met verschillende werken op de Gentse stadsring (R40).

Nadere informatie

Gemeentebestuur AARTSELAAR

Gemeentebestuur AARTSELAAR Gemeentebestuur AARTSELAAR (Datum afdruk:03/07/2018) UITTREKSEL van de vergadering van het college van burgemeester en schepenen van 2 juli 2018 Aanwezig: Sophie De Wit, burgemeester-voorzitter, Eddy Vermoesen,

Nadere informatie

Inhoud. 1. De Werkvennootschap. 2. Programma Werken aan de Ring. Achtergrond Organisatie Projecten

Inhoud. 1. De Werkvennootschap. 2. Programma Werken aan de Ring. Achtergrond Organisatie Projecten Inhoud 1. De Werkvennootschap Achtergrond Organisatie Projecten 2. Programma Werken aan de Ring Inhoud 1. De Werkvennootschap Achtergrond Organisatie Projecten 2. Programma Werken aan de Ring Doelstelling

Nadere informatie

WIJ GAAN VOOR EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND HORENDON

WIJ GAAN VOOR EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND HORENDON ESSEN HORENDONK WIJ GAAN VOOR EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND HORENDON Op 14 oktober gaat het over onze straten, onze pleintjes, onze verenigingen, onze speelveldjes, onze wijk. Over Horendonk.

Nadere informatie

De Bist projectdefinitie & concept. September 2016

De Bist projectdefinitie & concept. September 2016 De Bist projectdefinitie & concept September 2016 Inhoud inleiding analyse algemene randvoorwaarden mobiliteitsvoorwaarden ambitie ontwerpend onderzoek concept Inleiding Inleiding Ι situering Inleiding

Nadere informatie

Nieuwe stadswijk rond Gent Dampoort krijgt vorm

Nieuwe stadswijk rond Gent Dampoort krijgt vorm 21 november 2018, 16:00 (CET) Nieuwe stadswijk rond Gent Dampoort krijgt vorm Het college van burgemeester en schepenen heeft op 15 november 2018 het voorontwerp van het Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP)

Nadere informatie

Heraanleg E40 Aalter. 14 mei 2014 Infovergadering Aalter

Heraanleg E40 Aalter. 14 mei 2014 Infovergadering Aalter Heraanleg E40 Aalter 14 mei 2014 Infovergadering Aalter Welkom Patrick Hoste Burgemeester Aalter Infovergadering 14 mei 2014 Historiek 1998: eerste schets + opmetingen 2004: eerste MER-rapport 2006: aangepaste

Nadere informatie

Mobiliteit in het Interfluvium tussen Leie en Schelde

Mobiliteit in het Interfluvium tussen Leie en Schelde 1,25 Mobiliteit in het Interfluvium tussen Leie en Schelde De studie is gemaakt in opdracht van het provinciebestuur West-Vlaanderen. De mobiliteitsstudie is onder meer gebaseerd op verkeerstellingen in

Nadere informatie

Bladgroen emailbericht nr 124 22 februari 2014

Bladgroen emailbericht nr 124 22 februari 2014 Bladgroen is het informatieblad van Groen! Oud-Heverlee. Meer info op www.bladgroen.be Dit krantje sturen we uitsluitend naar wie erom vraagt. Klikken op inschrijven volstaat. Bladgroen emailbericht nr

Nadere informatie

VOORWOORD BUURTVERENIGING. NIEUWSBRIEF BERGBEEMDEN 5de JAARGANG Nr 1

VOORWOORD BUURTVERENIGING. NIEUWSBRIEF BERGBEEMDEN 5de JAARGANG Nr 1 BUURTVERENIGING NIEUWSBRIEF BERGBEEMDEN 5de JAARGANG Nr 1 Voorzitter Johan Janssen. Bergbeemden 27. Tel: 014/ 42.62.38 joannes.janssen2@telenet.be Schatbewaarder Hilde Jansen Bergbeemden 24. Bestuurslid

Nadere informatie

BIJEENKOMST ONTWERP KERKLAAN - 19 JUNI 2017

BIJEENKOMST ONTWERP KERKLAAN - 19 JUNI 2017 BIJEENKOMST ONTWERP KERKLAAN - 19 JUNI 2017 Focus voor 2016 VIJVERHOF, CAPELLE AAN DEN IJSSEL GREX PRESENTATIE 2 1. Inleiding Yücel Özmen, programmamanager bij de gemeente Capelle aan den IJssel, heet

Nadere informatie

Maken we van jullie straat een speelstraat?

Maken we van jullie straat een speelstraat? Maken we van jullie straat een speelstraat? Infobrochure Dit symbool in deze brochure betekent dat je bij de dienst Infrastructuur het document kan opvragen of het kan downloaden van de website. Inhoud

Nadere informatie

u i t n o d i g i n g www.fietsersbond.be/ontmoetingsdag2010

u i t n o d i g i n g www.fietsersbond.be/ontmoetingsdag2010 uitnodiging www.fietsersbond.be/ontmoetingsdag2010 v a n h a r t e w e l k o m! De Fietsersbond nodigt alle leden op 9 oktober uit in het Geuzenhuis in Gent, voor een dag boordevol boeiende informatie

Nadere informatie

De Missing Link op de Groene Ring ten zuiden van Antwerpen

De Missing Link op de Groene Ring ten zuiden van Antwerpen Fietsersbond vzw Afdeling Kontich De Missing Link op de Groene Ring ten zuiden van Antwerpen De zuidrand van Antwerpen is een dicht bevolkt gebied. Gelukkig zijn er toch nog enkele groene gebieden. Tussen

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 10 augustus 2018 ORGANISATIE EN GRONDGEBIEDSZAKEN 55 2018_CBS_01266 Tijdelijk aanvullend politiereglement - Omgeving Nederhem evaluatie

Nadere informatie

Naar een fietsvriendelijke herinrichting van de omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom

Naar een fietsvriendelijke herinrichting van de omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom Naar een fietsvriendelijke herinrichting van de omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom De omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom is op dit moment in volle ontwikkeling. Bij de (her)aanleg wordt

Nadere informatie

Wat verwachten de ondernemers van Houthulst van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar?

Wat verwachten de ondernemers van Houthulst van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? Wat verwachten de ondernemers van Houthulst van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? UNIZO-Houthulst heeft, naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen 2012, zich gebogen over de vraag

Nadere informatie

Belangrijke informatie:

Belangrijke informatie: Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap Samenwerkingsverband tussen de vakgroep Bewegings- en Sportwetenschappen, UGent, faculteit Lichamelijke Opvoeding en Kinesitherapie, VUB en FaBeR, KULeuven Belangrijke

Nadere informatie

Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat

Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat Nieuwsbrief november 205 Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat Met deze nieuwsbrief informeren wij u over de stand van zaken rondom de verbetering van het kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat.

Nadere informatie

VERKIEZINGS PROGRAMMA KAMPEN

VERKIEZINGS PROGRAMMA KAMPEN VERKIEZINGS PROGRAMMA 2018-2022 KAMPEN Mijn naam is Nieke Jansen. Ik zit in de gemeenteraad voor GroenLinks. Dat is een politieke partij. In deze folder leg ik uit wat de gemeenteraad is. Ik vertel ook

Nadere informatie

Dirk Pieters. Johan Servé

Dirk Pieters. Johan Servé Verslag vergadering mobiliteitsplatform maart 2018 Aanwezigheidslijst Aanw. Verontsch. Experten Stef Lories J.P Borremans Bruno Villé Bart Meert Geert Fieremans fietsersbond Maddy Decrick Schepen mobiliteit

Nadere informatie

Heraanleg op- en afrittencomplex De Pinte. Infovergadering 11 oktober 2017

Heraanleg op- en afrittencomplex De Pinte. Infovergadering 11 oktober 2017 Heraanleg op- en afrittencomplex De Pinte Infovergadering 11 oktober 2017 www.wegenenverkeer.be/depinte Bart Crombez Sylvie Syryn Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen 2 Agentschap Wegen en Verkeer Wegbeheerder

Nadere informatie

Lijst 2. Kontich-Waarloos. Beste inwoners van Kontich-Waarloos, Anja Rens, 2e plaats. Erik Jacobs, lijsttrekker

Lijst 2. Kontich-Waarloos. Beste inwoners van Kontich-Waarloos,  Anja Rens, 2e plaats. Erik Jacobs, lijsttrekker Lijst 2 Jaargang 2 Nr. 3 september 2012 kontich@n-va.be www.n-va.be/kontich Verkiezingsdrukwerken: gemeente- en provincieverkiezingen 14 oktober 2012 V.U. Erik Jacobs Lintsesteenweg 30 2550 Kontich Kontich-Waarloos

Nadere informatie

Breda Duurzaam Bereikbaar

Breda Duurzaam Bereikbaar Masterplan Mobiliteit Breda Duurzaam Bereikbaar D66 krijgt het voor elkaar Inhoud Aanleiding 3 Visie 4 Fietsen en wandelen 5 Openbaar vervoer 6 Autoverkeer 7 Aanleiding 3 Breda slibt dicht. Niet alleen

Nadere informatie

Persbriefing. College van 19 september 2014

Persbriefing. College van 19 september 2014 Persbriefing College van 19 september 2014 Stad Antwerpen werkt aan vlottere tramdoorstroming (SW B280 09601)... 2 Stad Antwerpen zet in op veiligheid in het verkeer voor dienstverplaatsingen (SB A225

Nadere informatie

Zondag 3 juni

Zondag 3 juni Zondag 3 juni 2018 18 SPIESSENS & WUYTS BVBA A. VAN LANDEGHEMPLEIN 1 2830 WILLEBROEK Tel: 03 866 17 38 GSM: 0475.61.26.66 Email: luc.spiessens2@verz.kbc.be DELTA-RAAD bvba Accountantskantoor Uit Sympathie

Nadere informatie

Zemst maart 2014 Bart Coopman

Zemst maart 2014 Bart Coopman Strategische Meerjarenplanning Zemst 2013-2018 28 maart 2014 Bart Coopman Joke Bruggeman Wat is de SMJP? Legt vast wat het bestuur de komende legislatuur wenst te verwezenlijken Opgebouwd uit beleidsdoelstellingen,

Nadere informatie

Gemeenteraadsverkiezingen Kaderprogramma ANDERS! Anders dan gewoon, gewoon anders, gewoon spirit!

Gemeenteraadsverkiezingen Kaderprogramma ANDERS! Anders dan gewoon, gewoon anders, gewoon spirit! ANDERS! Anders dan gewoon, gewoon anders, gewoon spirit! Inleiding Spirit Hageland, de overkoepelende spiritwerking in de driehoek Tienen Diest Aarschot, wil u vandaag een eerste stand van zaken meegeven

Nadere informatie

Persbericht. Omvorming N49 naar A11 op het grondgebied van Maldegem. Wijziging streefbeeld N49

Persbericht. Omvorming N49 naar A11 op het grondgebied van Maldegem. Wijziging streefbeeld N49 Persbericht Omvorming N49 naar A11 op het grondgebied van Maldegem Wijziging streefbeeld N49 Maldegem, 30 november 2015 De N49, de zogenaamde expresweg tussen Antwerpen en Westkapelle (Knokke), dateert

Nadere informatie

VOORN. RESP:... ONDERZOEK VERPLAATSINGSGEDRAG VLAANDEREN. Verplaatsingsboekje (ouders mogen hun kinderen helpen bij het invullen)

VOORN. RESP:... ONDERZOEK VERPLAATSINGSGEDRAG VLAANDEREN. Verplaatsingsboekje (ouders mogen hun kinderen helpen bij het invullen) ID NUMMER: - VOORN. RESP:... ENQUETEURSNUMMER: ONDERZOEK VERPLAATSINGSGEDRAG VLAANDEREN Verplaatsingsboekje (ouders mogen hun kinderen helpen bij het invullen) Op de bladzijden 4 tot 13 vult u per bladzijde

Nadere informatie

Samen maken we Groningen

Samen maken we Groningen Verkiezingsprogramma in eenvoudig Nederlands - D66 Groningen 2018-2022 Samen maken we Groningen D66 krijgt het voor elkaar Samen maken we Groningen 2 Op 21 november 2018 gaan we in Groningen naar de stembus.

Nadere informatie