Continu ontwikkelen als openbaar apotheker specialist

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Continu ontwikkelen als openbaar apotheker specialist"

Transcriptie

1 Continu ontwikkelen als openbaar apotheker specialist Nieuwe eisen aan herregistratie per Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie brochure herregistratie :08

2 Als openbaar apotheker ben ik toegankelijk voor mijn patiënten, collega zorgverleners en andere partners in de zorg. Met mijn unieke expertise draag ik bij aan de kwaliteit van leven van de patiënt. Ik besef dat mijn kennis en wat er van mij wordt verwacht voortdurend verandert. Ik anticipeer hierop door mij te blijven ontwikkelen. Dat het herregistratie-programma mee ontwikkelt met het beroep vind ik dan ook logisch. Het helpt mij om bij te blijven. Bas van Bergen, openbaar apotheker specialist te Roosendaal, start zijn 3e herregistratieperiode op

3 Samenvatting 1 De nieuwe herregistratie-eisen gaan gelden op het moment dat u een nieuwe herregistratieperiode ingaat. 2 Het totaal aantal geaccrediteerde nascholingsuren dat u nodig heeft blijft met 200 uur gelijk aan de huidige eis. 3 In navolging van de vervolgopleiding wordt voortaan ook voor de herregistratie het CanMEDS-model gebruikt voor het beschrijven van de competenties van de openbaar apotheker specialist. U ziet deze veranderingen terug in uw persoonlijk PE-Online dossier. 4 In het licht van de ontwikkeling van het specialisme openbare farmacie dient u in de komende herregistratieperiode minimaal 40 uur na te scholen op de competentie farmaceutisch handelen en minimaal 20 uur op de competenties communicatie en samenwerking. 5 Deelname aan zelfreflectie en externe feedback wordt een verplicht onderdeel van de herregistratie-eisen. U dient in 5 jaar minimaal 10 uur deel te nemen aan hiervoor geaccrediteerde vormen van toetsing. 6 Accreditatie-aanvragen voor het FTO waaraan u deelneemt hoeft u per niet meer zelf in PE-Online te registreren. In plaats daarvan dient u via de als erkend Kwaliteits Consulent (EKC er) geregistreerde huisarts accreditatie aan te vragen. 7 Op de website van de KNMP vindt u een compleet overzicht van geaccrediteerde nascholing.

4 Visie op herregistratie Peter Wognum, voorzitter WSO-bestuur Openbaar apotheker, een dynamisch beroep Met meer dan 2600 geregistreerde openbaar apotheker specialisten zijn wij verantwoordelijk voor de kwaliteit van de farmaceutische zorg in de eerste lijn. We zijn opgeleid om op verantwoorde wijze individuele farmaceutische patiëntenzorg te verlenen. Ons vakgebied is continu in beweging door ontwikkelingen op het gebied van genees- en hulpmiddelen en veranderingen in de gezondheidszorg. Om veilige, effectieve en doelmatige farmaceutisch zorg te kunnen leveren dienen we onze, tijdens de opleiding verworven, competenties gedurende onze beroepsuitoefening systematisch te onderhouden. Continu blijven ontwikkelen Voor een belangrijk deel onderhoudt u uw competenties in uw dagelijks werk. In werksituaties doen zich immers doorlopend leermomenten voor. Door reflectie op eigen handelen, feedback van collega s en patiënten, maar ook vanuit het kwaliteitssysteem, werkoverleg en het leren van incidenten blijft u zich ontwikkelen. Ook het onderhouden van kennis via vakbladen, zoals het Pharmaceutisch Weekblad of het bestuderen van richtlijnen, draagt hieraan bij. U volgt nascholing om, waar nodig, uw kennis en vaardigheden aan te vullen. Het is daarbij belangrijk dat u een goed beeld heeft van uw competentieniveau en de mogelijkheden tot verbetering. Aanpassingen in de herregistratie Binnen de openbare farmacie beschikken we over een openbaar toegankelijk register en een herregistratiesysteem waarmee de beroepsgroep haar deskundigheid naar de maatschappij toe zichtbaar maakt. U neemt elke 5 jaar deel aan 200 uur deskundigheidsbevordering. De geaccrediteerde nascholing wordt automatisch geregistreerd in uw PE-Online dossier. Anticiperend op de ontwikkeling die het vak van openbaar apotheker de komende jaren zal doormaken acht het WSO-bestuur het noodzakelijk om het herregistratiesysteem per 1 januari 2015 op de hiernaast beschreven punten te wijzigen. De KNMP zal de ontwikkelingen zorgvuldig monitoren en jaarlijks zal het WSO-bestuur vaststellen of het nodig is om het herregistratiesysteem verder bij te stellen.

5 De 3 voornaamste wijzigingen in de herregistratie 1 Invoering van CanMEDS competenties In 2012 is de vervolgopleiding tot openbaar apotheker geheel vernieuwd. Daarbij is het vakgebied van de openbaar apotheker uitgewerkt in tien taakgebieden en zijn de kerncompetenties van de openbaar apotheker beschreven op basis van het CanMEDS model. Dit model beschrijft 7 kerncompetenties en is ook gangbaar bij andere Nederlandse zorgverleners. Het belang van deze competenties wordt voortaan weerspiegeld in de herregistratie. 2 Gerichte nascholing in het kader van de farmaceutische patiëntenzorg 2020 De komende 5 jaar verschuift er veel zorg van de tweede naar de eerste lijn. Er komen meer kwetsbare patiënten die u als openbaar apotheker moet begeleiden. Ook de ontwikkelingen op farmacotherapeutisch gebied staan niet stil met de ontwikkeling van nieuwe medicijnen en de toegang tot bijvoorbeeld labwaarden. Intensieve samenwerking met artsen en verpleegkundigen wordt steeds belangrijker. Op basis van de huidige ontwikkelingen in de farmacie en de contouren Farmaceutische Zorg 2020 is het WSO-bestuur van mening dat de competenties Farmaceutisch Handelen, Communicatie en Samenwerking bijzondere aandacht behoeven. 3 Deelname aan toetsing Intercollegiale toetsing en reflectie op het eigen handelen worden belangrijker. De Inspectie stelt in haar rapport op weg naar aantoonbaar verantwoord functionerende beroepsbeoefenaren in de zorg (Staat van de gezondheidszorg, december 2013) dat verplichte deelname aan visitatie of intercollegiale toetsing belangrijk is om disfunctioneren te voorkomen. Huisartsen en specialisten hebben hierin al stappen gezet. Vanaf 2015 zal ook van onze beroepsgroep worden verwacht dat we disfunctioneren op deze manier proberen te voorkomen. Vandaar de introductie van toetsing als verplicht onderdeel van de herregistratie, waarbij het vooral gaat om het zelfinzicht te vergroten. In 2015 zal het verplichte aantal uren toetsing binnen de herregistratie nog laag zijn (5% van de totale uren). De komende 5 jaar wil het WSO-bestuur het aandeel toetsing in de totale deskundigheidsbevordering voor openbaar apothekers die een nieuwe herregistratieperiode ingaan laten groeien.

6 Nieuwe herregistratie-eisen per Nieuwe herregistratie-eisen voor openbaar apothekers Vanaf 1 januari 2015 wijzigen de herregistratie-eisen voor openbaar apothekers die vanaf die datum een (nieuwe) herregistratieperiode van 5 jaar beginnen. De nieuwe eisen zijn: U bent in de voorafgaande 5 jaren onafgebroken ingeschreven geweest in het specialistenregister; U bent gemiddeld genomen ten minste 16 uur per week als openbaar apotheker in een apotheek werkzaam geweest, waarbij de werkzaamheden voor maximaal twee jaren aaneengesloten werden onderbroken of u heeft gelijkgestelde werkzaamheden uitgevoerd; U heeft tenminste 200 uur aan deskundigheidsbevorderende activiteiten ondernomen, waarvan: 150 tot 190 uur gekenmerkt is als voor openbaar apothekers geaccrediteerde nascholing en 10 tot 50 uur gekenmerkt is als voor openbaar apothekers geaccrediteerde toetsing. De geaccrediteerde nascholing dient tenminste te omvatten: 40 uur farmaceutisch handelen; 20 uur communicatie; 20 uur samenwerking. Verder worden voor een evenwichtige balans van de te ondernemen nascholing net als voorheen maxima gehanteerd ten aanzien van: E-learning: maximaal 100 uur per 5 jaar; FT(T)O bijeenkomsten: maximaal 40 uur per 5 jaar; Voordrachten: maximaal 40 uur per 5 jaar; (Onderzoeks)publicaties: maximaal 40 uur per 5 jaar; Richtlijnontwikkeling: maximaal 40 uur per 5 jaar; Vakinhoudelijke helpdeskwerkzaamheden: maximaal 40 uur per 5 jaar.

7 Centraal College Het Centraal College is verantwoordelijk voor het ontwerpen en vaststellen van de kaders voor de specialistenregisters voor openbaar en ziekenhuisapothekers. In het Centraal College zijn beide beroepsgroepen daarom vertegenwoordigd. Om te waarborgen dat openbaar en ziekenhuisapothekers specialisten hun competenties onderhouden stelt het Centraal College eisen met betrekking tot de herregistratie in de specialistenregisters. Deze eisen omvatten zowel de deelname aan deskundigheidsbevorderende activiteiten als een minimaal aantal uren dat in het betreffende specialisme gewerkt moet worden. Specialisten Registratie Commissie De Specialisten Registratie Commissie (SRC) is verantwoordelijk voor de uitvoering van de regelingen van het Centraal College. De SRC registreert én herregistreert apothekers in de specialistenregisters van openbaar en ziekenhuisapothekers. Daarvoor beschikt de SRC over twee aparte kamers (openbare farmacie en ziekenhuisfarmacie). Apothekers kunnen zich in de specialistenregisters laten inschrijven, nadat zij de betreffende vervolgopleiding succesvol hebben afgerond. Vervolgens toetst de SRC iedere 5 jaar of apothekers aan de herregistratie-eisen hebben voldaan. De SRC maakt daarbij gebruik van het persoonlijk dossier in PE-Online.

8 Aanbod van geaccrediteerde nascholing en toetsing Geaccrediteerde nascholing Alleen geaccrediteerde vormen van nascholing worden geaccepteerd in het kader van herregistratie. Openbaar apothekers kiezen er veelal voor om na te scholen via bijeenkomsten, e-learning en FTO s. Daarnaast zijn echter ook individuele accreditatie aanvragen mogelijk voor: Voordrachten (Onderzoeks)publicaties Richtlijnontwikkeling Vakinhoudelijke helpdesk Individuele aanvraag (persoonlijk leerplan) Geaccrediteerde toetsvormen Nieuw is de mogelijkheid om deel te nemen aan geaccrediteerde vormen van toetsing, zoals bijvoorbeeld videotoetsing. Toetsen richten zich op de evaluatie van een of meerdere kerncompetenties bij de deelnemende openbaar apotheker. Daarvoor is een combinatie van zelfreflectie en extern assessment vereist. De uitkomsten van de toetsen dienen vervolgens als spiegelinformatie om het individueel leerproces te sturen. Het komend jaar zal het aanbod op dit vlak vanuit diverse aanbieders groeien. De KNMP zal zelf ook enkele toetsvormen ontwikkelen: een kennistoets waarmee u inzicht krijgt in uw actuele kennis m.b.t. farmaceutisch handelen. een instrument Individueel Functioneren Openbaar Apotheker, naar voorbeeld van de huisartsen en medisch specialisten, waarmee u systematische feedback van uw omgeving op uw functioneren kunt verkrijgen. Blended Learning Vanaf 1 januari 2015 is het mogelijk voor aanbieders om combinaties van nascholing- en toetsvormen aan te bieden. Dit wordt Blended Learning genoemd en bestaat bijvoorbeeld uit een combinatie van een groepsbijeenkomst en een e-learning. Leren wordt hiermee flexibeler en toegankelijker. De maxima die in de herregistratie gehanteerd worden per leervorm, zoals bijvoorbeeld bij e-learning maximaal 100 uur in 5 jaar, blijven hierbij van kracht.

9 FTO In het kader van de herziening van de herregistratie hebben KNMP en NHG besloten om de kwaliteitseisen die gelden voor het Farmacotherapeutisch Overleg (FTO) voor huisartsen en openbaar apothekers gelijk te trekken. Dit betekent dat binnen uw FTO-groep minstens 1 huisarts erkend dient te zijn als kwaliteitsconsulent (EKC er) door het College voor Huisartsen met Bijzondere Bekwaamheden (CHBB). Verder dient uw FTO-groep minimaal twee bijeenkomsten per jaar te organiseren. De EKC er kan vervolgens in PE-online (GAIA genaamd voor huisartsen) per bijeenkomst registeren welke huisartsen en openbaar apothekers hebben deelgenomen. U hoeft dit voor het FTO waaraan u deelneemt per dus niet zelf meer te doen. Zorg dat u tijdig afspraken maakt binnen uw FTO-groep over de afhandeling van accreditatie aanvragen en de bijkomende kosten die door de FTO-groep worden gemaakt. Nieuwe accreditatieregeling De Commissie van Deskundigen (CvD), ingesteld door de WSO, beoordeelt de kwaliteit en relevantie van de door aanbieders aangeboden deskundigheidsbevordering in het kader van de individuele herregistratie van openbaar apothekers en verleent vervolgens accreditatie. Naast de hiervoor genoemde wijzigingen zijn er nog enkele andere wijzigingen in de nieuwe accreditatieregeling van de Commissie van Deskundigen: Accreditatie-uren worden voortaan afgerond op halve uren. De minimale omvang van nascholing blijft 1 uur. Bij een aanvraag tot accreditatie moet worden vermeld op welke 3 CanMEDS competenties die nascholing of toetsing met name betrekking heeft. Nascholingsagenda op KNMP.nl Jaarlijks zijn er zo n 150 aanbieders van bij- en nascholing regionaal en landelijk actief binnen de openbare farmacie met een gezamenlijk aanbod van meer dan 300 verschillende scholingen per jaar. Via de website van de KNMP en uw persoonlijk dossier in PE-Online kunt u snel en eenvoudig de voor u meest geschikte nascholing vinden. Daarvoor is een nascholingsagenda ontwikkeld met daarin het complete aanbod aan geaccrediteerde nascholing. U kunt dit aanbod onder andere filteren op aanbieders, onderwerpen en competenties.

10 Uw persoonlijk dossier in PE-Online Registratie van nascholing en toetsing Sinds 2010 worden al uw leeractiviteiten geregistreerd in uw persoonlijk PE-Online dossier. Met de veranderingen op het gebied van herregistratie en accreditatie zal vanaf 1 januari 2015 ook uw persoonlijk dossier een verandering ondergaan. Op het moment dat u een nieuwe herregistratrieperiode in gaat ontvangt u een nieuw dossier. Daarin ziet u naast de ondernomen activiteiten (nascholing en toetsing) en het totaal behaalde uren ook op welke CanMEDS competenties u heeft geschoold. Planning Om te voorkomen dat u aan het eind van uw herregistratieperiode geconfronteerd wordt met onvoldoende behaalde accreditatie-uren, ontvangt u voortaan jaarlijks een herinnering om naar uw dossier te kijken. Evaluatie Nadat de aanbieder van nascholing uw presentie in PE-Online heeft verwerkt ontvangt u voortaan een uitnodiging om uw belangrijkste leerervaring in uw dossier te registreren. Tevens kunt u daarbij met een cijfer uw waardering voor de betreffende scholing geven. De gemiddelde waardering komt in de toekomst beschikbaar in de KNMP nascholingsagenda om collega s te helpen bij het maken van een keuze voor een nascholing. Deelname hieraan is uiteraard niet verplicht

11 Competenties en taakgebieden van de openbaar apotheker specialist Taakgebieden Het vakgebied van openbaar apotheker specialist wordt beschreven in het opleidingsplan specialisme openbare farmacie en omvat de volgende tien taakgebieden: 1 Communicatie met en begeleiding van de patiënt 2. Zorgvragen van patiënten en leken 3. Medicatiebewaking 4. Periodieke beoordeling van de farmacotherapie 5. Het intercollegiaal overleg 6. Preventieve zorg en screening 7. Verzameling en beheer van patiëntgegevens 8. Productzorg 9. Kwaliteitszorg in de apotheek 10 Kennis, opleiding en wetenschap Kerncompetenties Om in al deze tien taakgebieden optimaal te Kerncompetenties functioneren dient van de de openbaar apotheker als zorgprofessional de juiste combinatie openbaar apotheker van kennis, specialist vaardigheden en attitude te gebruiken. De kerncompetenties van de openbaar apotheker zijn beschreven met behulp van het model van de Canadian Medical Education Directives for Specialist 2000 (CanMEDS 2000). Dit model onderscheidt 7 kerncompetenties, waarbij Farmaceutisch het farmaceutisch handelen handelen centraal staat. Kennis en Wetenschap Communicatie Samenwerking Professionaliteit Maatschappelijk handelen Organisatie Professionaliteit

12 Meer informatie Via knmp.nl kunt u meer informatie vinden over herregistratie: Regeling Specialismen Farmacie (Centraal College) Besluit Regeling Herregistratie Openbare Farmacie (Centraal College) Uitvoeringsreglement Regeling Herregistratie Openbare Farmacie (SCR-OF) Regelgeving Accreditatie Deskundigheidsbevordering Openbare Farmacie (Commissie van Deskundigen) Opleidingsplan Specialisme Openbare Farmacie Nascholingsagenda openbaar apothekers Met vragen kunt u terecht per inforegistratie@knmp.nl, of telefonisch via Colofon KNMP Alexanderstraat JL Den Haag I Coverfoto: Bas van Bergen, openbaar apotheker specialist (fotografie Studio Oostrum) KNMP is de handelsnaam van KNMP Holding BV, een 100% deelneming van de Koninklijke Maatschappij ter bevordering der Pharmacie Den Haag, november 2014

De openbaar apotheker specialist

De openbaar apotheker specialist De openbaar apotheker specialist Veranderingen in vervolgopleiding en registratie per 1 januari 2012 Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie Openbaar apotheker specialist Per

Nadere informatie

CENTRAAL COLLEGE VOOR DE FARMACIE BESLUIT NO REGISTRATIE EN HERREGISTRATIE OPENBARE FARMACIE

CENTRAAL COLLEGE VOOR DE FARMACIE BESLUIT NO REGISTRATIE EN HERREGISTRATIE OPENBARE FARMACIE CENTRAAL COLLEGE VOOR DE FARMACIE BESLUIT NO. 2 2014 REGISTRATIE EN HERREGISTRATIE OPENBARE FARMACIE Het Centraal College voor de Farmacie in vergadering bijeen op 25 september 2014 Gezien de aanwijzing

Nadere informatie

Openbaar apotheker worden?

Openbaar apotheker worden? Openbaar apotheker worden? Doe de vervolgopleiding tot openbaar apotheker specialist Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie Inleiding Je bent klaar met je masterstudie farmacie,

Nadere informatie

CENTRAAL COLLEGE VOOR DE FARMACIE BESLUIT NO. 11 BESLUIT REGISTRATIE EN HERREGISTRATIE ZIEKENHUISFARMACIE

CENTRAAL COLLEGE VOOR DE FARMACIE BESLUIT NO. 11 BESLUIT REGISTRATIE EN HERREGISTRATIE ZIEKENHUISFARMACIE CENTRAAL COLLEGE VOOR DE FARMACIE BESLUIT NO. 11 BESLUIT REGISTRATIE EN HERREGISTRATIE ZIEKENHUISFARMACIE Het Centraal College voor de Farmacie in vergadering bijeen op 3 november 2014 Gezien in aanmerking

Nadere informatie

Regelgeving Accreditatie Deskundigheidsbevordering Openbare Farmacie. Commissie van Deskundigen (CvD)

Regelgeving Accreditatie Deskundigheidsbevordering Openbare Farmacie. Commissie van Deskundigen (CvD) Regelgeving Accreditatie Deskundigheidsbevordering Openbare Farmacie Commissie van Deskundigen (CvD) 1 Leeswijzer De Regelgeving Accreditatie Deskundigheidsbevordering Openbare Farmacie vervangt de WSO

Nadere informatie

Beroepsnorm Deskundigheidsbevordering verpleegkundigen & verzorgenden

Beroepsnorm Deskundigheidsbevordering verpleegkundigen & verzorgenden Beroepsnorm Deskundigheidsbevordering verpleegkundigen & verzorgenden Over de Beroepsnorm Deskundigheidsbevordering In 2006 heeft Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN), door de Minister erkend

Nadere informatie

Begrippenlijst. Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden. Register Zorgprofessionals. Uitvoeringsregelingen

Begrippenlijst. Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden. Register Zorgprofessionals. Uitvoeringsregelingen Begrippenlijst Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden Register Zorgprofessionals Uitvoeringsregelingen Vastgesteld door het College Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals op 10

Nadere informatie

Regelgeving Accreditatie Deskundigheidsbevordering Openbare Farmacie. Commissie van Deskundigen (CvD)

Regelgeving Accreditatie Deskundigheidsbevordering Openbare Farmacie. Commissie van Deskundigen (CvD) Regelgeving Accreditatie Deskundigheidsbevordering Openbare Farmacie Commissie van Deskundigen (CvD) 1 Leeswijzer De Regelgeving Accreditatie Deskundigheidsbevordering Openbare Farmacie vervangt de WSO

Nadere informatie

Begrippenlijst. Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden. Register Zorgprofessionals. Uitvoeringsregelingen

Begrippenlijst. Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden. Register Zorgprofessionals. Uitvoeringsregelingen Begrippenlijst Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden Register Zorgprofessionals Uitvoeringsregelingen Vastgesteld door het College Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals op 10

Nadere informatie

Regelgeving Accreditatie Deskundigheidsbevordering Openbare Farmacie. Commissie van Deskundigen (CvD)

Regelgeving Accreditatie Deskundigheidsbevordering Openbare Farmacie. Commissie van Deskundigen (CvD) Regelgeving Accreditatie Deskundigheidsbevordering Openbare Farmacie Commissie van Deskundigen (CvD) 1 Leeswijzer De Regelgeving Accreditatie Deskundigheidsbevordering Openbare Farmacie vervangt de WSO

Nadere informatie

De Vervolgopleiding tot Openbaar Apotheker Specialist. Dr. Henk Buurma, directeur vervolgopleiding openbaar apotheker specialist.

De Vervolgopleiding tot Openbaar Apotheker Specialist. Dr. Henk Buurma, directeur vervolgopleiding openbaar apotheker specialist. De Vervolgopleiding tot Openbaar Apotheker Specialist Dr. Henk Buurma, directeur vervolgopleiding openbaar apotheker specialist Inleiding Na afronding van de Masterfase Farmacie aan de universiteit kunnen

Nadere informatie

Stewardessen doen het beter

Stewardessen doen het beter Stewardessen doen het beter BIR Themadag 25 april 2012 Hoe serieus nemen wij onszelf als professionals? Bas Vogel, verpleegkundige Hoofd Registers V&VN Doel Informeren over wet- en regelgeving in relatie

Nadere informatie

Procedure 3 Toegang voor reeds geregistreerde osteopaten 4 Toegang voor nieuwe nog te registreren osteopaten 5 Uitleg van de menuknoppen 6

Procedure 3 Toegang voor reeds geregistreerde osteopaten 4 Toegang voor nieuwe nog te registreren osteopaten 5 Uitleg van de menuknoppen 6 Handleiding PE Online voor osteopaten Uw herregistratiedossier Versie 9-2014 Inhoudsopgave Procedure 3 Toegang voor reeds geregistreerde osteopaten 4 Toegang voor nieuwe nog te registreren osteopaten 5

Nadere informatie

De Vervolgopleiding tot Openbaar Apotheker Specialist

De Vervolgopleiding tot Openbaar Apotheker Specialist De Vervolgopleiding tot Openbaar Apotheker Specialist Inleiding Na afronding van de Masterfase Farmacie aan de universiteit kunnen (basis-)apothekers diverse richtingen inslaan. Een daarvan is de openbare

Nadere informatie

Nota Accreditatie t.b.v herregistratie (update van VSG826)

Nota Accreditatie t.b.v herregistratie (update van VSG826) Nota Accreditatie t.b.v herregistratie (update van VSG826) 1. ACHTERGROND Artsen die voldoen aan de opleidingseisen voor een specialisme worden voor vijf jaar in dit specialisme geregistreerd, waarna zij

Nadere informatie

Stappenplan herregistratie. voor de verpleegkundig specialist

Stappenplan herregistratie. voor de verpleegkundig specialist Stappenplan herregistratie voor de verpleegkundig specialist Versie november 2015 1 U staat geregistreerd als verpleegkundig specialist. Een maand voordat uw registratieperiode van vijf jaar afloopt, dient

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR OPENBARE EN ZIEKENHUISAPOTHEKERS

INFORMATIE VOOR OPENBARE EN ZIEKENHUISAPOTHEKERS PE-ONLINE INFORMATIE VOOR OPENBARE EN ZIEKENHUISAPOTHEKERS Algemene informatie Activeren account en Inloggen U krijgt toegang tot PE-online door uw account te activeren via de volgende stappen: 1. Ga naar

Nadere informatie

Beleidsregels herregistratie RGS. Geconsolideerde versie

Beleidsregels herregistratie RGS. Geconsolideerde versie Beleidsregels herregistratie RGS Geconsolideerde versie Februari 2017 Februari 2017 Beleidsregels Herregistratie RGS Geconsolideerde versie Februari 2017 1 2 1 Beleidsregels herregistratie RGS, besluit

Nadere informatie

Herregistratie-eisen EIF en voor ICT groepen

Herregistratie-eisen EIF en voor ICT groepen Herregistratie-eisen EIF en voor ICT groepen A L G E M E N E I N F O R M A T I E D O O R A L E T T E B R U N E T D E R O C H E B R U N E + T H E S R A H I L T E - O L D E S C H E P E R, B E I D E N A R

Nadere informatie

CENTRAAL COLLEGE SPECIALISTEN FARMACIE BESLUIT NO.8-2014 OPLEIDINGSEISEN OPENBARE FARMACIE

CENTRAAL COLLEGE SPECIALISTEN FARMACIE BESLUIT NO.8-2014 OPLEIDINGSEISEN OPENBARE FARMACIE CENTRAAL COLLEGE SPECIALISTEN FARMACIE BESLUIT NO.8-2014 OPLEIDINGSEISEN OPENBARE FARMACIE Het Centraal College Specialisten Farmacie, in vergadering bijeen op 14 januari 2014 gezien in aanmerking nemende

Nadere informatie

Reglement accreditatie Absg

Reglement accreditatie Absg Reglement accreditatie Absg Reglement Accreditatie Het reglement bestaat uit de volgende onderdelen: - definities - algemene bepalingen - procedure aanvraag accreditatie Definities Aanvrager: Onderwijsinstelling;

Nadere informatie

Kwaliteitsregister Doktersassistent

Kwaliteitsregister Doktersassistent Kwaliteitsregister Doktersassistent Toetsbaar Een gediplomeerde doktersassistent kan zich inschrijven in het kwaliteitsregister en maakt op deze manier zichtbaar en toetsbaar dat ze voldoet aan een aantal

Nadere informatie

Werken als. Informatie voor de. verpleegkundig specialist

Werken als. Informatie voor de. verpleegkundig specialist Werken als verpleegkundig specialist Informatie voor de verpleegkundig specialist Versie december 2018 1 Inhoud Inleiding 3 1. De verpleegkundig specialist 4 2. College en Registratiecommissie 4 3. De

Nadere informatie

Evaluatie Individueel Functioneren (EIF):

Evaluatie Individueel Functioneren (EIF): Evaluatie Individueel Functioneren (EIF): terug naar de bedoeling van de vernieuwde regeling Herregistratie Edith ter Braak voormalig vrz. werkgroep Herregistratie CGS Internist-endocrinoloog UMC Utrecht

Nadere informatie

Nota Accreditatie t.b.v. herregistratie artsen OMG

Nota Accreditatie t.b.v. herregistratie artsen OMG Nota Accreditatie t.b.v. herregistratie artsen OMG 1. ACHTERGROND Artsen die voldoen aan de opleidingseisen voor een specialisme worden voor vijf jaar in dit specialisme geregistreerd, waarna zij zich

Nadere informatie

Besluit Herregistratie specialisten 15 Meest gestelde vragen door medisch specialisten

Besluit Herregistratie specialisten 15 Meest gestelde vragen door medisch specialisten Besluit Herregistratie specialisten 15 Meest gestelde vragen door medisch specialisten 1. Wat was de aanleiding voor de vernieuwing van de herregistratiebepalingen? Eens per vijf jaar wordt beoordeeld

Nadere informatie

Herregistratie vandaag en in de toekomst

Herregistratie vandaag en in de toekomst Herregistratie vandaag en in de toekomst Wat zijn de eisen nu en wat gaat er straks veranderen? Bas Vogel Secretaris Nathalie Vergeer Coördinator Herregistratie Registratiecommissie Specialismen Verpleegkunde

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden van het Accreditatie Overleg voor aanvragen van accreditatie door aanbieders van nascholing

Algemene Voorwaarden van het Accreditatie Overleg voor aanvragen van accreditatie door aanbieders van nascholing Algemene Voorwaarden van het Accreditatie Overleg voor aanvragen van accreditatie door aanbieders van nascholing 1. Begripsomschrijvingen 1.1. Aanbieder: aanbieder van een nascholingsbijeenkomst. 1.2.

Nadere informatie

Intercollegiale Toetsing

Intercollegiale Toetsing Intercollegiale Toetsing Intercollegiale toetsing (ICT) is als volgt te omschrijven: vorm van deskundigheidsbevordering waarbij met specialisten uit het eigen specialisme of andere professionals met wie

Nadere informatie

Werkwijze Stichting Huisarts en Kwaliteit

Werkwijze Stichting Huisarts en Kwaliteit Werkwijze 2017 Stichting Huisarts en Kwaliteit Opdrachtgever Bestuur Stichting Huisarts en Kwaliteit Kenmerk SHK17.010-1.0 Opdrachtnemer Annemarie Cromwijk Documentversie 1.0 Datum 7 mei 2017 Status Definitief

Nadere informatie

Beleidsregels herregistratie RGS Geconsolideerde versie juni 2016

Beleidsregels herregistratie RGS Geconsolideerde versie juni 2016 Beleidsregels herregistratie RGS Geconsolideerde versie juni 2016 Algemene bepalingen Algemene toelichting: Het besluit herregistratie specialisten van 9 september 2015 en het Kaderbesluit profielartsen

Nadere informatie

Kwaliteitsregister Doktersassistent

Kwaliteitsregister Doktersassistent Kwaliteitsregister Doktersassistent Toetsbaar Sinds de start in 2011 kent het kwaliteitsregister al meer dan 4800 aanmeldingen. Een gediplomeerde doktersassistent kan zich inschrijven in het kwaliteitsregister

Nadere informatie

Beleidsdocument Kwaliteitsregister Verloskundigen

Beleidsdocument Kwaliteitsregister Verloskundigen 2017 Beleidsdocument Kwaliteitsregister Verloskundigen Inhoudsopgave 1 Inleiding... 1 2 Achtergrond... 1 3 Doelen... 1 4 Eisen voor registratie en herregistratie... 2 5 Uitvoering... 4 6 Organisatie...

Nadere informatie

Namens V&VN afd. Wondconsulenten. Participatie in Kwaliteitsregister V&V : Edwige Strippe Tonny de Groot

Namens V&VN afd. Wondconsulenten. Participatie in Kwaliteitsregister V&V : Edwige Strippe Tonny de Groot Presentatie Namens V&VN afd. Wondconsulenten Participatie in Kwaliteitsregister V&V : Edwige Strippe Tonny de Groot Inhoud presentatie Wat is de achtergrond van het Kwaliteitsregister?? Wat is een deskundigheidsgebied??

Nadere informatie

PE-Online groeit. Terugblik op de afgelopen jaren. Januari 2013. In deze brief

PE-Online groeit. Terugblik op de afgelopen jaren. Januari 2013. In deze brief WWW.XAUR UM.NL PE-Online groeit Januari 213 In deze brief 1 Terugblik op afgelopen jaren 2 Accreditatie aanvragen 3 Scholingsactiviteiten 4 Aantal personen 4 Logins professionals 5 Cursusfacturen 5 Herregistratiefacturen

Nadere informatie

Reglement Permanente Educatie (PE) Leden Actuaris AG en Leden Actuarieel Analist AG. Geldend vanaf 1 januari 2013

Reglement Permanente Educatie (PE) Leden Actuaris AG en Leden Actuarieel Analist AG. Geldend vanaf 1 januari 2013 Reglement Permanente Educatie (PE) Leden Actuaris AG en Leden Actuarieel Analist AG Geldend vanaf 1 januari 2013 Hoofdindeling: Beroepsreglementering Categorie: Gedragsregels Opgesteld door: Bureau AG

Nadere informatie

Een leven lang leren draagt bij aan het op peil houden van de bekwaamheid draagt bij aan kwaliteitsbevordering.

Een leven lang leren draagt bij aan het op peil houden van de bekwaamheid draagt bij aan kwaliteitsbevordering. Handleiding PE Online voor osteopaten Uw herregistratiedossier Versie 10-2018 Inhoudsopgave Inleiding 2 Gebruik PE-online 3 Procedure 3 Toegang voor reeds geregistreerde osteopaten (nog geen account in

Nadere informatie

Besluit Herregistratie specialisten 16 Meest gestelde vragen door medisch specialisten

Besluit Herregistratie specialisten 16 Meest gestelde vragen door medisch specialisten Besluit Herregistratie specialisten 16 Meest gestelde vragen door medisch specialisten 1. Wat was de aanleiding voor de vernieuwing van de herregistratiebepalingen? Eens per vijf jaar wordt beoordeeld

Nadere informatie

Specifiek beoordelingskader accreditatie van de NVK Herziene versie [Vastgesteld in de algemene leden vergadering van de NVK dd 4 november 2010]

Specifiek beoordelingskader accreditatie van de NVK Herziene versie [Vastgesteld in de algemene leden vergadering van de NVK dd 4 november 2010] Specifiek beoordelingskader accreditatie van de NVK Herziene versie 2010. [Vastgesteld in de algemene leden vergadering van de NVK dd 4 november 2010] Inhoudsopgave Inleiding Binnenlandse nascholing Buitenlandse

Nadere informatie

Reglement Permanente Educatie (PE) Leden Actuaris AG en Leden Actuarieel Analist AG. Geldend vanaf 1 januari 2016

Reglement Permanente Educatie (PE) Leden Actuaris AG en Leden Actuarieel Analist AG. Geldend vanaf 1 januari 2016 Reglement Permanente Educatie (PE) Leden Actuaris AG en Leden Actuarieel Analist AG Geldend vanaf 1 januari 2016 Hoofdindeling: Beroepsreglementering Categorie: Gedragsregels Opgesteld door: Bureau AG

Nadere informatie

De ingangsdatum van deze accreditatieregelgeving is 1 april 2017.

De ingangsdatum van deze accreditatieregelgeving is 1 april 2017. KAMG. Regelgeving voor het verkrijgen van accreditatie-uren voor overige deskundigheidsbevordering door artsen Maatschappij en Gezondheid en profielartsen Maatschappij en Gezondheid De ingangsdatum van

Nadere informatie

Jaarverslag 2012. Accreditatiecommissie RSV. Vastgesteld in RSV d.d. 3 april 2013. Jaarverslag 2012 van de Accreditatiecommissie RSV.

Jaarverslag 2012. Accreditatiecommissie RSV. Vastgesteld in RSV d.d. 3 april 2013. Jaarverslag 2012 van de Accreditatiecommissie RSV. Jaarverslag 2012 Accreditatiecommissie RSV Vastgesteld in RSV d.d. 3 april 2013 Pagina 1 Inleiding De Accreditatiecommissie van de Registratiecommissie Specialismen Verpleegkunde (RSV) is verantwoordelijk

Nadere informatie

ROMG. Handleiding digitaal dossier

ROMG. Handleiding digitaal dossier ROMG Handleiding digitaal dossier ROMG 18-11-2014 Voorwoord Op de Algemene Leden Vergadering van de NVOMG d.d. 18 juni 2014 zijn de aangepaste herregistratie-eisen vastgesteld die per 1 juli 2014 van kracht

Nadere informatie

Professioneel Statuut voor apothekers en ziekenhuisapothekers in loondienstverband

Professioneel Statuut voor apothekers en ziekenhuisapothekers in loondienstverband Professioneel Statuut voor apothekers en ziekenhuisapothekers in loondienstverband Overwegende dat 1. het beroep van apotheker in het stelsel van de gezondheidszorg een zelfstandige plaats ten dienste

Nadere informatie

Regelgeving voor het verkrijgen van accreditatie-uren voor overige deskundigheidsbevordering door sociaal geneeskundigen

Regelgeving voor het verkrijgen van accreditatie-uren voor overige deskundigheidsbevordering door sociaal geneeskundigen Regelgeving voor het verkrijgen van accreditatie-uren voor overige deskundigheidsbevordering door sociaal geneeskundigen De ingangsdatum van deze accreditatieregelgeving is 1 juli 2018. (versie 5 juli

Nadere informatie

Doel. Inhoud. Echte zorgprofessionals blijven deskundig. VBG-dag. De rol van het Kwaliteitsregister bij deskundigheidsonderhoud

Doel. Inhoud. Echte zorgprofessionals blijven deskundig. VBG-dag. De rol van het Kwaliteitsregister bij deskundigheidsonderhoud VBG-dag Echte zorgprofessionals blijven deskundig 12 december 2012 De rol van het Kwaliteitsregister bij deskundigheidsonderhoud Bas Vogel, verpleegkundige - Hoofd Registers V&VN Irene Lubberink Secretaris

Nadere informatie

Instrumenten EIF: de essentie. 10 oktober 2017

Instrumenten EIF: de essentie. 10 oktober 2017 Instrumenten EIF: de essentie 10 oktober 2017 Disclaimer 1. Work in progress: nu fase identificeren (kwaliteits)instrumenten die EIF ondersteunen. 2. Ben geen onderwijskundige. 3. Ben een verzekeringsarts,

Nadere informatie

Format visitatieverslag

Format visitatieverslag Format visitatieverslag Visitatieverslag opleidingsapotheek en apotheker-opleider Versie 2.0, februari 2014 Gegevens ApOP en Opleidingsapotheek Datum Visitatie Namen Visitatoren Naam ApOP Naam Opleidingsapotheek

Nadere informatie

College Geneeskundige Specialismen

College Geneeskundige Specialismen KONINKLIJKE NEDERLANDSCHE MAATSCHAPPIJ TOT BEVORDERING DER GENEESKUNST College Geneeskundige Specialismen Besluit van 12 september 2012 houdende de voorwaarden voor het experiment voor de erkenning van

Nadere informatie

BO3 Bijeenkomst 27 maart 2014

BO3 Bijeenkomst 27 maart 2014 BO3 Bijeenkomst 27 maart 2014 Welkom Maayke Fluitman heet de aanwezigen welkom en staat stil bij de grote diversiteit aan organisaties waar de BO3 apothekers die deelnemen aan de bijeenkomst werken. Welkom

Nadere informatie

Reglement Herregistratie Klinisch Fysici

Reglement Herregistratie Klinisch Fysici Reglement Herregistratie Klinisch Fysici 20 maart 2018 Dit herregistratiereglement is goedgekeurd door de ledenvergadering van de Nederlandse Vereniging voor Klinische Fysica (NVKF) tijdens de vergadering

Nadere informatie

Beoordelingsregeling Kwaliteit Register Tandprothetici

Beoordelingsregeling Kwaliteit Register Tandprothetici De Organisatie van Nederlandse Tandprothetici Besluit van 18 november 2016 houdende criteria voor beoordeling van bijen nascholing in het kader van de herregistratie van tandprothetici Beoordelingsregeling

Nadere informatie

NVVG. Regelgeving voor het verkrijgen van accreditatie-uren voor overige deskundigheidsbevordering door verzekeringsartsen

NVVG. Regelgeving voor het verkrijgen van accreditatie-uren voor overige deskundigheidsbevordering door verzekeringsartsen NVVG. Regelgeving voor het verkrijgen van accreditatie-uren voor overige deskundigheidsbevordering door verzekeringsartsen De ingangsdatum van deze accreditatieregelgeving is 1 april 2017. 1. Begripsomschrijvingen

Nadere informatie

Aanvragen van accreditatie bij het Accreditatie Bureau Cluster 1 (ABC1) of bij de beroepsvereniging?

Aanvragen van accreditatie bij het Accreditatie Bureau Cluster 1 (ABC1) of bij de beroepsvereniging? Aanvragen van accreditatie bij het Accreditatie Bureau Cluster 1 () of bij de beroepsvereniging? Cluster 1 wordt gevormd door de: Huisartsen; Specialisten ouderengeneeskunde; Artsen Verstandelijk Gehandicapten.

Nadere informatie

Kwaliteitsregister Doktersassistent

Kwaliteitsregister Doktersassistent Kwaliteitsregister Doktersassistent Toetsbaar Een gediplomeerde doktersassistent kan zich inschrijven in het kwaliteitsregister en maakt op deze manier zichtbaar en toetsbaar dat ze voldoet aan een aantal

Nadere informatie

Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & verzorgenden

Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & verzorgenden Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & verzorgenden Deskundig zijn en blijven voor je patiënt of cliënt voor je vak voor jezelf 11 mei, Dag van de verpleging defensie Lidmaatschap V&VN Je wilt deskundig

Nadere informatie

Kwaliteitsregister NVSHV Registratieperiode 2013 2018

Kwaliteitsregister NVSHV Registratieperiode 2013 2018 Kwaliteitsregister NVSHV Registratieperiode 2013 2018 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding... 3 2. Registratie... 4 2.1 Criteria voor registratie in het NVSHV Kwaliteitsregister... 4 2.2 De registratiebeoordeling...

Nadere informatie

Alles over. Accreditatiepunten

Alles over. Accreditatiepunten Alles over Accreditatiepunten EVE-Healthcare heeft al 5 accreditatiepunten! Dat is ook leuk voor jou als deelnemer! Naast het bijwonen van een inspirerende en leerzame dag vol lezingen, workshops en VR

Nadere informatie

Alles over. Accreditatiepunten

Alles over. Accreditatiepunten Alles over Accreditatiepunten EVE-Healthcare heeft al 5 accreditatiepunten! Dat is ook leuk voor jou als deelnemer! Naast het bijwonen van een inspirerende en leerzame dag vol lezingen, workshops en VR

Nadere informatie

CENTRAAL COLLEGE SPECIALISTEN FARMACIE BESLUIT NO. 9

CENTRAAL COLLEGE SPECIALISTEN FARMACIE BESLUIT NO. 9 CENTRAAL COLLEGE SPECIALISTEN FARMACIE BESLUIT NO. 9 INSCHRIJVING VAN APOTHEKERS MET EEN IN HET BUITENLAND VERKREGEN OPLEIDINGSTITEL IN HET REGISTER VAN OPENBAAR APOTHEKERS Vastgesteld op 3 december 2015

Nadere informatie

Leergang Praktijkondersteuner in de huisartsenpraktijk

Leergang Praktijkondersteuner in de huisartsenpraktijk Leergang Praktijkondersteuner in de huisartsenpraktijk Deze éénjarige leergang bereidt u voor op de functie van praktijkondersteuner/-verpleegkundige in de huisartsenpraktijk (POH). Het lesprogramma sluit

Nadere informatie

Kwaliteitscriteria. Een toelichting voor de oefentherapeut

Kwaliteitscriteria. Een toelichting voor de oefentherapeut Kwaliteitscriteria Een toelichting voor de oefentherapeut www.oefentherapeut.nl zorg voor bewegen Inhoud Inleiding... 3 1. Beschrijving van het registratiesysteem... 4 1.1 Waarom een systeem van (periodieke)

Nadere informatie

Eisen en voorwaarden herregistratie huisartsen

Eisen en voorwaarden herregistratie huisartsen KONINKLIJKE NEDERLANDSCHE MAATSCHAPPIJ TOT BEVORDERING DER GENEESKUNST Eisen en voorwaarden herregistratie huisartsen Besluit CHVG no. 2-2002 Het College voor Huisartsgeneeskunde en Verpleeghuisgeneeskunde,

Nadere informatie

Nederlandse Vereniging van Doktersassistenten

Nederlandse Vereniging van Doktersassistenten Nederlandse Vereniging van Doktersassistenten Wat gaan we doen? Programma Aanleiding voor het instellen register, doelstelling uit visie document van de NVDA Achtergrond kwaliteitsregister - BIG Wat houdt

Nadere informatie

Reglement Registratie Consulent Seksuele Gezondheid NVVS

Reglement Registratie Consulent Seksuele Gezondheid NVVS Reglement Registratie Consulent Seksuele Gezondheid NVVS Vastgesteld door de NVVS ALV van 27 maart 2015 en in gewijzigde vorm aangenomen door de Raad van Toezicht van de Stichting NRVS op 12 februari 2018.

Nadere informatie

Beleidsregels (her)registratie Kwaliteitsregister Psychotherapie

Beleidsregels (her)registratie Kwaliteitsregister Psychotherapie Beleidsregels (her)registratie Kwaliteitsregister Psychotherapie Deze beleidsregels vormen een nadere uitwerking van de eisen aan genoten supervisie, intervisie, intercollegiale toetsing en deskundigheidsbevordering

Nadere informatie

Cursusinformatie PIAF opleiding nieuwe stijl 2013/2014

Cursusinformatie PIAF opleiding nieuwe stijl 2013/2014 Cursusinformatie PIAF opleiding nieuwe stijl 2013/2014 Medicatiebeoordeling is een systematische beoordeling van het geneesmiddelgebruik van een individuele patiënt door arts, apotheker en patiënt op basis

Nadere informatie

CENTRAAL COLLEGE SPECIALISTEN FARMACIE BESLUIT NO.8

CENTRAAL COLLEGE SPECIALISTEN FARMACIE BESLUIT NO.8 CENTRAAL COLLEGE SPECIALISTEN FARMACIE BESLUIT NO.8 INSCHRIJVING VAN APOTHEKERS MET EEN IN HET BUITENLAND VERKREGEN OPLEIDINGSTITEL IN HET REGISTER VAN ZIEKENHUISAPOTHEKERS Vastgesteld op 9 juni 2004.

Nadere informatie

Registratienorm Tandartsen 2007 Ingangsdatum en versie: 1 juli 2012

Registratienorm Tandartsen 2007 Ingangsdatum en versie: 1 juli 2012 Registratienorm Tandartsen 2007 Ingangsdatum en versie: 1 juli 2012 Deze registratienorm treedt in de plaats van Registratienorm Tandartsen 2007 versie 1 juli 2007, welke vanaf de ingangsdatum van deze

Nadere informatie

Reglement van Toelating NVZA

Reglement van Toelating NVZA Het bestuur beslist over de toelating van een lid. Bij niet toelating door het bestuur kan de Algemene Ledenvergadering alsnog tot toelating besluiten. Leden De vereniging kent: a. ereleden; b. gewone

Nadere informatie

Nota van toelichting. Algemeen

Nota van toelichting. Algemeen Nota van toelichting Algemeen Met de onderhavige algemene maatregel van bestuur wordt uitvoering gegeven aan artikel 36a van de Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg (Wet BIG) om voor een

Nadere informatie

Edith ter Braak Namens werkgroep Herregistratie CGS

Edith ter Braak Namens werkgroep Herregistratie CGS Vernieuwde regeling Herregistratie stimuleert ontwikkeling verantwoord = overwogen, veilig verantwoording afleggen verantwoordelijkheid nemen Edith ter Braak Namens werkgroep Herregistratie CGS Belangenverstrengeling?

Nadere informatie

Het Register van Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Het Register van Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Het Register van Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport & De Wet BIG In wordt de zorgverlening door beroepsbeoefenaren geregeld door de Wet op de beroepen

Nadere informatie

Regeling Kwaliteit Register Tandprothetici

Regeling Kwaliteit Register Tandprothetici De Organisatie van Nederlandse Tandprothetici Besluit van 18 november 2016 houdende een regeling voor de instelling van een commissie voor registratie en herregistratie van tandprothetici en de accreditatie

Nadere informatie

REGELING ERKENNING EN REGISTRATIE VAN OPENBAAR APOTHEKERS EN VAN INDUSTRIE-APOTHEKERS

REGELING ERKENNING EN REGISTRATIE VAN OPENBAAR APOTHEKERS EN VAN INDUSTRIE-APOTHEKERS REGELING ERKENNING EN REGISTRATIE VAN OPENBAAR APOTHEKERS EN VAN INDUSTRIE-APOTHEKERS De Algemene Vergadering van de KNMP in vergadering bijeen op 7 oktober 1998 te Rotterdam, Gezien in aanmerking nemende

Nadere informatie

REGLEMENT Centraal Kwaliteitsregister Dierenartsen (CKRD)

REGLEMENT Centraal Kwaliteitsregister Dierenartsen (CKRD) REGLEMENT Centraal Kwaliteitsregister Dierenartsen (CKRD) December 2017 REGELINGHOUDER: Pagina 1 van 6 Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD) 1. INTRODUCTIE In het kader van

Nadere informatie

Regelgeving Perifeer Accreditatie Medewerkers. Versie 0.1

Regelgeving Perifeer Accreditatie Medewerkers. Versie 0.1 Regelgeving Perifeer Accreditatie Medewerkers Versie 0.1 KNMG. Accreditatie Bureau Cluster 1 (ABC1) Utrecht, 20 maart 2017 1. Inleiding In 2005 heeft het College voor Accreditatie Huisartsen (CvAH) van

Nadere informatie

Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & verzorgenden. Laat zien wat je waard bent!

Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & verzorgenden. Laat zien wat je waard bent! Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & verzorgenden Laat zien wat je waard bent! Deskundig zijn en blijven voor je patiënt of cliënt voor je vak 17 mei 2017 voor jezelf Drijfveren De best mogelijke zorg

Nadere informatie

Positionering & Profilering. Petra van Bemmelen Aty Dobbenberg

Positionering & Profilering. Petra van Bemmelen Aty Dobbenberg Positionering & Profilering Petra van Bemmelen Aty Dobbenberg 1 Onderwerpen; Salaris Ontwikkeling als professional Specialist - Generalist 2 SALARIS 3 Stelling 1 Ik weet in welke salarisschaal ik ingedeeld

Nadere informatie

het Bestuur van de Federatie van Gezondheidszorgpsychologen

het Bestuur van de Federatie van Gezondheidszorgpsychologen Kaderregeling accreditatie herregistratie Vastgesteld door het Bestuur van de Federatie van Gezondheidszorgpsychologen (FGzP) op 6 februari 2007. Laatste gewijzigde versie vastgesteld door het Bestuur

Nadere informatie

Handleiding. Gebruik persoonlijk dossier Kwaliteitsregister Verloskundigen. Kwaliteitsregister Verloskundigen

Handleiding. Gebruik persoonlijk dossier Kwaliteitsregister Verloskundigen. Kwaliteitsregister Verloskundigen Kwaliteitsregister Verloskundigen Handleiding Gebruik persoonlijk dossier Kwaliteitsregister Verloskundigen Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen T 030 282 31 14 kwaliteitsregister@knov.nl

Nadere informatie

INLEIDING 2 PROCEDURE AANVRAGEN VAN ACCREDITATIE IN PE ONLINE 3 ACCOUNT AANMAKEN 3 AUTORISATIE AANVRAGEN 4 AANVRAAG ACCREDITATIE INDIENEN 5

INLEIDING 2 PROCEDURE AANVRAGEN VAN ACCREDITATIE IN PE ONLINE 3 ACCOUNT AANMAKEN 3 AUTORISATIE AANVRAGEN 4 AANVRAAG ACCREDITATIE INDIENEN 5 Handleiding PE Online voor opleidingen en procedure aanvragen accreditatie Versie februari 2015 Inhoudsopgave INLEIDING 2 PROCEDURE AANVRAGEN VAN ACCREDITATIE IN PE ONLINE 3 ACCOUNT AANMAKEN 3 AUTORISATIE

Nadere informatie

Eindelijk VS en andere belangrijke zaken.

Eindelijk VS en andere belangrijke zaken. Waar staan we nu? Eindelijk VS en andere belangrijke zaken., MANP (bestuurslid ) NP nu 12 jaar in Nederland 26 maart 2010 eerste Verpleegkundig Specialisten geregistreerd in art. 14 BIG-register Alleen

Nadere informatie

Kwaliteitsregister, criteria 2015-2020: Voorstel tot aanpassing door Ergotherapie Nederland

Kwaliteitsregister, criteria 2015-2020: Voorstel tot aanpassing door Ergotherapie Nederland Kwaliteitsregister, criteria 2015-2020: Voorstel tot aanpassing door Ergotherapie Nederland Ergotherapie Nederland, november 2014. Hieronder volgt het voorstel van Ergotherapie Nederland voor een aanpassing

Nadere informatie

Uitgangspunten voor accreditatie PE NaVU

Uitgangspunten voor accreditatie PE NaVU Uitgangspunten voor accreditatie PE NaVU 1. De individuele uitvaartverzorger is zelf verantwoordelijk, c.q. voert eigen regie voor de bevordering en behoud van zijn/haar deskundigheid 2. Regulier werk

Nadere informatie

Juni 2008. Handleiding voor het aanvragen van accreditatie voor kwaliteitskringen, intercollegiaal overleg, intercollegiale toetsing

Juni 2008. Handleiding voor het aanvragen van accreditatie voor kwaliteitskringen, intercollegiaal overleg, intercollegiale toetsing Juni 2008 Handleiding voor het aanvragen van accreditatie voor kwaliteitskringen, intercollegiaal overleg, intercollegiale toetsing Inhoudsopgave Algemeen... 3 Kwaliteitsinstrument... 4 Kwaliteitskring,

Nadere informatie

Rapport. Kwaliteit van bij- en nascholing van verpleegkundigen met wettelijk erkende voorschrijfbevoegdheid

Rapport. Kwaliteit van bij- en nascholing van verpleegkundigen met wettelijk erkende voorschrijfbevoegdheid Rapport Kwaliteit van bij- en nascholing van verpleegkundigen met wettelijk erkende voorschrijfbevoegdheid 1 Inhoud Aanleiding... 3 Inleiding... 3 1. De Verpleegkundig Specialist... 5 1.1 Kwaliteit...

Nadere informatie

Competentieprofiel kaderhuisarts

Competentieprofiel kaderhuisarts profiel kaderhuisarts Versie 2017 Inleiding De kaderhuisarts is het antwoord op de vraag van het werkveld naar huisartsen met specifieke bekwaamheden. Voor huisartsen, specialisten, voorzieningen, instellingen,

Nadere informatie

Nascholingsreglement. Commissie Accreditatie & Herregistratie

Nascholingsreglement. Commissie Accreditatie & Herregistratie Nascholingsreglement SEH-artsen KNMG Commissie Accreditatie & Herregistratie oktober 2017 Accreditatiepunten Eén van de wettelijke verplichtingen om aan de eisen voor herregistratie als Spoedeisende Hulp-arts

Nadere informatie

Aanvragen van accreditatie voor

Aanvragen van accreditatie voor Aanvragen van accreditatie voor verpleegkundigen, verzorgenden, verpleegkundig specialisten en/of zorgprofessionals Inhoud 1. Tips werken met PE-online... 2 2. Nascholingsvormen... 3 2.1 Accreditatie voor

Nadere informatie

Het individuele opleidingsplan (IOP)

Het individuele opleidingsplan (IOP) Het individuele opleidingsplan (IOP) Achtergrond Het Individueel Opleidings Plan (IOP) is een hulpmiddel om het leerproces van de aios te structureren en te vergemakkelijken. In een IOP wordt een beperkt

Nadere informatie

Sport en Welzijn. Advanced Nursing Practice Masteropleiding Amsterdam

Sport en Welzijn. Advanced Nursing Practice Masteropleiding Amsterdam Gezondh Sport en Welzijn Advanced Nursing Practice Masteropleiding Amsterdam Gezondheid, Sport en Welzijn Masteropleiding Verpleegkundig Specialist De masteropleiding Advanced Nursing Practice (ANP) leidt

Nadere informatie

CENTRAAL COLLEGE VOOR DE FARMACIE BESLUIT NO. 09 OPLEIDINGSEISEN ZIEKENHUISFARMACIE

CENTRAAL COLLEGE VOOR DE FARMACIE BESLUIT NO. 09 OPLEIDINGSEISEN ZIEKENHUISFARMACIE CENTRAAL COLLEGE VOOR DE FARMACIE BESLUIT NO. 09 OPLEIDINGSEISEN ZIEKENHUISFARMACIE Het Centraal College voor de Farmacie in vergadering bijeen op 19 september 2012, gezien in aanmerking nemende gelet

Nadere informatie

Reglement Permanente Educatie (PE) voor de Actuaris AG. Ingaande per 1 januari 2010

Reglement Permanente Educatie (PE) voor de Actuaris AG. Ingaande per 1 januari 2010 Reglement Permanente Educatie (PE) voor de Actuaris AG Ingaande per 1 januari 2010 Hoofdindeling: Beroepsregelementering Categorie: Gedragsregels Opgesteld door: Bureau AG Vastgesteld door: Algemene Ledenvergadering

Nadere informatie

U kunt zich aanmelden voor herregistratie via bijgevoegd aanvraagformulier. De herregistratie aanvraag kunt u sturen naar: LCR

U kunt zich aanmelden voor herregistratie via bijgevoegd aanvraagformulier. De herregistratie aanvraag kunt u sturen naar: LCR Alle artsen die gezondheidsadviezen geven aan reizigers Betreft: herregistratie LCR Kwaliteitsregister Geachte mevrouw, heer, Vijf jaar geleden heeft u zich in het LCR Kwaliteitsregister als reizigersgeneeskundige'

Nadere informatie

Registratiecommissie Tandheelkundige Specialismen. Stand van zake herregistratie. Voorjaarsvergadering NVMKA 31 mei 2013 Amsterdam

Registratiecommissie Tandheelkundige Specialismen. Stand van zake herregistratie. Voorjaarsvergadering NVMKA 31 mei 2013 Amsterdam Registratiecommissie Tandheelkundige Specialismen Stand van zake herregistratie Voorjaarsvergadering NVMKA 31 mei 2013 Amsterdam De RTS is gebonden aan de regelgeving van het college (CTS), de bepalingen

Nadere informatie

BIJLAGE 3. Eisen ten behoeve van herregistratie GAGS

BIJLAGE 3. Eisen ten behoeve van herregistratie GAGS BIJLAGE 3 Eisen ten behoeve van herregistratie GAGS De inschrijving in het GAGS-register is maximaal 5 jaar geldig vanaf moment van laatste registratie, tenzij het register anders aangeeft. Het register

Nadere informatie

Protocol toetsing en beoordeling in de vervolgopleiding tot openbaar apotheker specialist

Protocol toetsing en beoordeling in de vervolgopleiding tot openbaar apotheker specialist Protocol toetsing en beoordeling in de vervolgopleiding tot openbaar apotheker specialist Datum: december 2011; vastgesteld door de SRC, kamer Openbare Farmacie in januari 2012. Herziene versie: maart

Nadere informatie

Regelinghouder: The Natural Way, Vereniging Complementair werkende Dierenartsen. (VCwD).

Regelinghouder: The Natural Way, Vereniging Complementair werkende Dierenartsen. (VCwD). Reglement Centraal Kwaliteitsregister Complementair werkende Dierenartsen (CKCD) September 2017 Regelinghouder: The Natural Way, Vereniging Complementair werkende Dierenartsen. (VCwD). Inhoudsopgave 1:

Nadere informatie