VERSLAG VAN ONZE BELEVENISSEN IN HINTERGLEMM 2014.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VERSLAG VAN ONZE BELEVENISSEN IN HINTERGLEMM 2014."

Transcriptie

1

2 VERSLAG VAN ONZE BELEVENISSEN IN HINTERGLEMM In dit verslag zijn de dagverslagen van de skiweek samengebracht. Mocht dit verslag voor iemand aanleiding zijn om zich op te geven voor de skiweek van volgend jaar, meld je dan aan bij Gerrit via Doe het snel in verband met het reserveren, want het aantal plaatsen in het hotel is beperkt. Hinterglemm, dag 0 vrijdag 17 januari Vanmorgen vertrokken wij van de flat van Ineke en Henk om uur. Wij, zijn Ineke, Henk, Marja, Ton, TC (Ton Knape), TomTom, Anny en Gerrit. Die vroege vertrektijd heeft als voordeel, dat we steeds op goed getimede momenten langs de steden onderweg trekken. Daardoor hebben we geen files. We maken steeds etappes van zo n 250 km. Tijdens onze pauzes wordt op de achterbumper van mijn Peugeot een lekker bakkie gemaakt. Helemaal droog houden we het niet. Als we om kwart voor drie de autobaan verlaten, komen we al snel door Inzell. Bij ons allemaal natuurlijk bekend van de schaatswedstrijden op de lange baan. De nieuwe hal staat er vlak naast de weg. Dus snel even een kiekje genomen. Om kwart voor vier draaien we het dal van Saalbach Hinterglemm in. In Saalbach worden we even opgehouden door een groep van 1000 toerskiërs, die de berg oplopen en dan afdalen naar de volgende berg. Zo maken ze een hele grote ronde. Een groot deel van die route wordt dus afgelegd in donker. Heftig dus. Wij komen om kwart over vier bij het hotel aan. Melden ons bij de receptie, worden hartelijk welkom geheten en krijgen meteen de sleutels van onze kamers. Daarna komen we bij elkaar in het restaurant en drinken een glaasje op de goede reis. Vervolgens worden de auto s uitgeladen en de spullen naar de kamer gebracht. We spreken af om om uur te gaan eten. Net als vorig jaar was het weer heel lekker. Hieronder natuurlijk even een paar beelden van ons buffet.

3 Na deze smulpartij hebben we een kop koffie gedronken en daarna hebben we nog een wandelingetje gemaakt. Om iets over tien hebben we ons teruggetrokken voor een goede nachtrust. Het was een lange dag. Ons menu!

4 Hinterglemm, dag 1 zaterdag 18 januari Om half negen zitten we aan het ontbijt. Het ziet er weer indrukwekkend uit. TomTom en Ineke moeten ski s gaan huren en lopen naar Breitfuss om dat te regelen. Henk gaat mee om het in de gaten te houden en Ton gaat mee om nieuwe stokken te scoren. Intussen praten de achterblijvenden wat na aan de ontbijttafel. Buiten arriveert Harry van de Sunweb met zijn gezelschap en dat is voor ons een teken om ons voor te bereiden op de eerste skidag, We trekken onze skikleding aan, halen allemaal een skipas bij de receptie van het hotel en dan gaan we op pad. Om tien uur gaan we met de Bergfriedlift omhoog en skiën zo meteen het gebied in. Ondanks het tekort aan sneeuw liggen de pistes er prima bij. Er is veel kunstsneeuw, maar dat skiet prima. We maken een mooie dag en als we na een aantal afdalingen op de Zwölferkogel even gaan zitten voor een chocoladestop schijnt ineens ook de zon. We pakken allemaal een ligstoel en genieten.

5 De middagpauze brengen we door in de Westgipfelhütte en daar zijn ze zo blij met ons, dat ze een plaats voor ons regelen. We lunchen zo heel relaxed en gezellig. En lekker!!!! Na de lunch nog een klein ommetje om niet te hoeven klunen en dan maken we een heel lange afdaling terug naar het hotel. De omstandigheden blijven goed, maar het wordt wel wat zwaarder. Als dan ook Marja nog wordt aan geskied door een snowboarder en ten val komt, is haar vertrouwen weg en merken meer mensen dat het tijd is om te stoppen. We dalen af naar het bergstation van de Bergfriedlift. Daar zijn we om drie uur en het grootste deel van de groep daalt af naar het hotel, dat hier onderaan de piste ligt. Voor de eerste dag is het ook genoeg. Henk, TC en Gerrit gaan nog even verder en maken nog een paar afdalingen. Boven waait een beste wind. Om vijf uur verzamelen we allemaal in de bar van het hotel voor de après ski. Lekker bijkletsen over de reis en de belevenissen van deze dag. Heel gezellig. Tegen zessen worden we vriendelijk verzocht onze plaats te verlaten, omdat er van af dat moment mensen kunnen komen om te eten. Wij gaan naar onze eetplaats. Anny en Gerrit gaan zich nog even verkleden voor het eten en daarna gaan we aan tafel. Het is weer heel erg lekker. Wat een keus. We besluiten de dag met een kop koffie. Gerrit informeert naar de tijd voor het ontbijt en we besluiten dat elke morgen om kwart over acht te doen. Een aantal mensen blijft nog even napraten met een drankje. Om elf uur is iedereen vertrokken. Morgen is het weer vroeg dag.

6 Hinterglemm, dag 2 zondag 19 januari We horen rond half acht een strooiwagen rondrijden. Een beetje vreemd als het zo n 5 graden boven nul is. Om kwart over acht zijn we beneden voor het ontbijt en wat schetst onze verbazing: Henk zit al op ons te wachten. Gelukkig is hij op tijd. (geintje) Na het ontbijt moeten er nog wat ski s opgehaald worden bij Breitfuss en als ze daarvan terug zijn, maken we ons op voor een mooie skidag. We starten weer met de Bergfriedlift en maken daar de eerste afdaling om een beetje te wennen. Trudy, Rienkje, Wim en Fred hebben immers vandaag hun eerste skidag en moeten nog even inskiën. Daarna gaan we de wei in en maken een paar lekkere afdalingen. Al snel blijkt, dat Ton Karel zijn dag niet heeft en dat het gewoon even niet gaat. Marja blijft bij hem, als wij de Westgipfellift pakken. Daar maken we een paar heerlijke afdalingen bij de Limberg Sessellift. Beneden aan deze lift ligt een leuk tentje in de zon, waar we onze chocoladestop maken. Heerlijk genieten in het zonnetje met een lekker muziekje. Als ik daar even contact maak met Ton, blijkt dat hij is opgeknapt en met Marja aan het skiën is in Hinterglemm. Wij gaan dus terug naar Hinterglemm om de groep weer te herenigen. Als we onderweg terug zijn, worden we geconfronteerd met een jongeman, die al veel te diep in zijn glas heeft gekeken. Hij raaskalt en slingert alle kanten op. Regelmatig valt hij ondersteboven en komt dan met heel veel moeite weer overeind. Heel listig, dus. We blijven op grote afstand en zorgen ervoor, dat we hem niet meer tegenkomen. Als we na een lastige afdaling het dal naderen, stoppen een aantal mensen er even mee. Zij maken contact met Marja en Ton en gaan dan naar de Hotel Am Reiterkogel, waar we onze middagstop hebben. Het is inmiddels dik boven de 10 graden en dat maakt de omstandigheden zeer zwaar. Wij skiën met zijn vieren, Anny, TC, Henk en Gerrit nog even door. We nemen nog een keer de Westgipfellift en maken nog een afdaling naar het dorp. Opnieuw een zware tocht, maar zeer de moeite waard. Lekker op tempo door de losse, natte massa ploegen. We lunchen bij het hotel Am Reiterkogel op het verwarmde terras. Het hotel is prachtig vernieuwd en haast niet te herkennen. Ongelofelijk, dat het binnen een jaar zo kan worden verbouwd. De meisjes genieten van een heerlijke Kaiserschmarrn, maar achteraf is het toch net iets minder dan verwacht en gehoopt. Als we na de lunch verder gaan, wordt de groep opgesplitst. Marja, Anny, Henk, TC en Gerrit gaan met de Reiterkogellift omhoog om te kijken hoe het is om te skiën op de zuidhellingen. De anderen gaan naar de sleeplift bij het hotel en kunnen dan stoppen, wanneer ze willen. Lekker dichtbij huis.

7 De 5 pioniers gaan de strijd met de elementen aan en vinden pistes, die wel heel erg smal zijn en bovendien van een substantie, die we nog niet eerder hebben aangetroffen. Wat een smurrie. Toch genieten we er wel van en uiteindelijk vinden we boven bij de Sunliner lift ook nog een stukje piste, die er goed bij ligt met echte sneeuw. Heerlijk. We gaan terug en verwarmen ons met een heerlijke stoeltjeslift met sitzheizung. Hierboven zien we een sneeuwruimer, die wordt gebruikt om sneeuw op het terras te blazen, zodat de skiërs makkelijker het restaurant kunnen bereiken. Marja en Tom komen ook even in beeld. Daarna één lange afdaling naar het dalstation van de Reiterkogel. Een mooie survivaltocht is het geweest. We lopen terug naar het hotel en ontmoeten elkaar in de bar om vijf uur voor de dagelijkse après-ski. Aansluitend genieten we van het Italiaanse buffet. Het is heerlijk met mosselen, pizza, spaghetti, schnitzel, minestronesoep, rucola met parmaham en Parmezaanse kaas. Allemaal heel lekker. Als toetje is er weer ijs en tiramisu. We kletsen nog wat na over van alles en nog wat en debiteren wat over een mogelijke nieuwe bestemming voor volgend jaar. Nog een keer hier in Hinterglemm in dit hotel behoort echter ook zeker tot de mogelijkheden. Om even voor half elf zoekt een ieder zijn mandje op. Fred en Gerrit nemen nog even de dag door.

8 Hinterglemm, dag 3 maandag 20 januari Lekker ontbijten om kwart over acht en dan spreken we af om kwart over negen te vertrekken. We lopen naar het dalstation van de Reiterkogellift en gaan naar boven. Daarna nog de stoeltjeslift omhoog en dan eens kijken hoe het er bij ligt aan de zonzijde. Het ligt er prachtig bij; ongelofelijk in vergelijking met gisteren. De ribbeltjes van de pistenbully s zijn mooi hard opgevroren. We maken op deze zijde een paar afdalingen en gaan dan door richting Saalbach. Een mooie lange afdaling. Daarna weer omhoog met de Bernkogellift en dan de lange sleeplift, die ons weer terug brengt naar de Hinterglemmkant. Bij het dalstation van deze lift stelt Gerrit de bindingen van Rienkje wat minder strak. De pistes liggen er goed bij. Wel wordt het snel warmer. Dat maakt de sneeuw op de pistes snel zachter, maar ze blijven wonderbaarlijk goed. We gaan voor de koffiestop naar de Reiteralm. Een leuk tentje en we zitten daar heerlijk op het terras in de zon met een grote kop chocolade. Na de stop maken we ons op voor de afdaling naar het dalstation van de Sunliner, maar Marja heeft daar wat moeite met het instappen in haar ski s. Uiteindelijk lukt het toch en kunnen we op pad.. Weer omhoog en dan skiën we naar de Hochalm. Daar aangekomen stopt een gedeelte van de groep en het andere deel maakt nog een afdaling. Dan is het al weer etenstijd. Daarvoor gaan we naar de Sonnhof op de Hochalm. We zitten er lekker en genieten van de rust, het uitzicht en de versnaperingen. Na de lunch dalen we af naar het dal en nemen de Zwölfer Nordbahn. Als we daar boven aankomen, besluiten we in gemeen overleg om af te dalen naar het hotel. Het is voor een aantal skiërs genoeg geweest. Om half drie komen we bij het bergstation van de Bergfriedlift aan en gaat het grootste deel van de groep terug. Marja, Henk, TC en Gerrit gaan nog een rondje maken. Inmiddels trekt het dan steeds meer dicht en wordt het zicht minder. Om vier uur zijn we weer terug. We worden door TC getrakteerd op een welverdiend biertje aan de bar. Om vijf uur is het hele gezelschap weer verzameld in de bar en genieten we al weer van de après ski. Het diner is weer van een uitstekend gehalte en wordt weer afgesloten met een lekker kopje koffie. An, TomTom, Wim en Gerrit maken nog een wandelingetje door het dorp. Het miezert een beetje. TC en Fred nemen de dag door; later ondersteund door Wim en Gerrit. De rest zoekt zijn mandje op om morgen weer fris en fruitig klaar te staan voor een nieuwe skidag.

9 Hinterglemm, dag 4 dinsdag 21 januari Vanmorgen worden we wakker in een geheel witte wereld. Dat is voor het eerst deze week. Het geeft ineens weer een totaal ander beeld van Hinterglemm. Weg zijn de bruine grasstroken. Alhoewel er op de lagere pistes maar weinig sneeuw valt, is het vooral voor het gezicht fijn. We spreken af, zoals inmiddels gebruikelijk deze week, om kwart over negen voor het hotel. Ineke, Rienkje, Trudy en Tomtom hebben vandaag andere plannen. Zij gaan met de bus op pad voor een dagje Zell am See. De bus stopt schuin voor het hotel, dus mooi aan te lopen. Ze genieten van een kort dagje uit. Er wordt een beetje geshopt en uiteraard wordt er ook lekker geluncht met een soepje. Met de acht achterblijvers gaan we vandaag de wei in. Al snel blijkt, dat de pistenbully s gisteravond wat anders te doen hadden. De meeste pistes zijn niet geprepareerd en dat valt dan een beetje tegen. Het is meteen werken. Bovendien is t dooi in het dal en is de sneeuw is hier snel weer weg. Wat over blijft is een natte prut. Daar is overigens best wel goed op te skiën. We besluiten even boven op de berg te kijken, hoe het daar is. Daarvoor kiezen we de Zwölferkogel. Dat gebied kennen we goed. Als we uit de lift stappen, zien we meteen dat het zicht hier zeer beperkt is. Dat betekent, dat we gauw af willen dalen. Een stukje lager is het al snel beter. De ski -omstandigheden zijn echter zwaar. Er liggen veel hopen sneeuw en met het slechte zicht wordt er menig bochtje tot een kunststukje verheven. An doet vol overgave een sneeuwtest, die gelukkig goed slaagt. Geen schadelijke gevolgen. Een klein beetje onzekerheid sluipt er misschien in, maar dat heeft ze snel weer onder controle. Na een tijdje zoeken we de Breitfussalm op voor een lekker bakje chocolade/espresso. Dat gaat er weer goed in. Daarna skiën we terug naar het inmiddels welbekende bergstation van de Bergfriedlift. Daar willen we Ton afleveren, die het voor gezien houdt. Ook hij heeft een sneeuwtest met goed gevolg doorlopen. We gaan met elkaar de piste voor ons hotel af en laten Ton daar achter.

10 Met zijn zevenen skiën we nog een poos door in Hinterglemm om dan de middagpauze door te brengen bij der Schwarzacher, een prachtig restaurant aan de piste bij de U-bahn. We laten het ons goed smaken. Het favoriete gerecht is de Strammer Max en die wat kaal, maar heel lekker. Na de lunch gaan we weer omhoog met de U-bahn en daar nemen we afscheid van Anny, Wim en Fred, die van af hier rechtstreeks terug skiën naar het hotel. De 4 overblijvenden maken nog een paar pittige afdalingen, die de benen goed doen verzuren. Dan is ook voor hen de skidag klaar. Volgende activiteit is de après ski in de hotelbar. Die verloopt weer heel gezellig met een pindaatje en wat studentenhaver. En zoals meestal deze week gaan we aansluitend aan tafel om te dineren. Het menu ziet er weer veelbelovend uit en het smaakt ook weer uitstekend. Na het eten drinken we een kopje koffie en dan gaan de eersten hun mandje weer opzoeken. Het echtpaar de Jonge zit vergenoegd na te genieten van een lange dag. Beentjes omhoog.

11 Ook de huishond Robbie komt elke avond wel even bij ons langs. Hij vindt Anny heel bijzonder. Dachten we een vakantie zonder Robbie door te kunnen brengen, hebben we dit weer. Het handje van Trudy is ook geruststellend. Het merk van de hond is een Hongaarse Strassenhund. Als Trudy dan eindelijk naar haar kamer is vertrokken, kunnen we onze plek een beetje versieren. Morgen is de grote dag. Trudy wordt 65 jaar. Hinterglemm, dag 5 woensdag 22 januari Vandaag Trudy s verjaardag. Zij is 65 geworden en daarvoor hebben we ons hoekje versierd. Aan de voorkant van het hotel heeft Henk met gevaar voor eigen leven een groot laken opgehangen met de tekst TRUDY 65.

12 Er zijn wat kaarten voor Trudy gekomen. Heel leuk om die te krijgen in het verre Oostenrijk. zie je de sneeuwkanonnen boven op de berg hun werk doen. Na het ontbijt spreken we af om half tien voor het hotel. Vandaag wordt een bijzondere dag. Eerst is het volledig bewolkt in het dal en schijnt de zon boven op de berg, zoals we zien op de webcams. Dan klaart het ook even volledig op en zien we hoe de wereld er vandaag weer uitziet. Vannacht is er opnieuw sneeuw gevallen en dat maakt dat de omstandigheden deze ochtend echt winters zijn. Net zoals we dat al zo vaak mee hebben gemaakt. Het voelt lekker fris aan en als we op pad gaan wordt het steeds zonniger. Als je vanuit het dal omhoog kijkt, Onder weg zien we de meest bijzondere weersverschijnselen. Wolken die in het dal blijven hangen en zich later wat hoger tegen de berg handhaven.

13 Als we boven komen, zien we een prachtig panorama. We kijken op de wolken en daarboven tonen de bergen zich op zijn mooist. Als we even verder zijn, komen we op de grens van de bewolking. Daar speelt de zon wel een heel bijzondere rol. We zijn op weg naar Leogang en maken een 7 km. lange afdaling naar Vorderglemm. We zijn nog maar net op weg, als Fred wordt aan geskied en een enorme klap tegen zijn helm krijgt. Het komt aardig hard aan en gelukkig heeft de helm na een grondige inspectie geen schade opgelopen (en Fred, behoudens de schrik, dus ook niet). Tijd voor een koffie pauze. Trudy trakteert en dit keer is Fred er ook bij. Een leuk leermomentje voor hem. Hij is er zo blij mee, dat hij rollend van de helling gaat. Na deze stop gaan we verder richting Leogang en dat gaat buitengewoon goed. Ook als het zicht af en toe te wensen overlaat, blijft de groep mooi in een rijtje afdalen. Aangekomen in Leogang heeft iedereen een heel voldaan gevoel over deze eerste helft van de dag. In Leogang houden we een uurtje middagpauze bij hetzelfde restaurant als vorig jaar. Een goede pleisterplaats. We pakken daarna de Asitzbahn omhoog en na nog een verbindingslift skiën we verder richting Saalbach. Op een gegeven moment moeten we een richting kiezen, maar wordt het zicht behoorlijk beperkt door de laaghangende wolken. Als dan ook de richtingwijzers niet echt duidelijk zijn, gaan we de fout in en blijkt dat we weer op dezelfde plaats uitkomen. Een rondje van Gerrit zullen we maar zeggen. We nemen dezelfde lift nog een keer en nu zien we wel naar welke kant we moeten. Inmiddels zijn de omstandigheden niet verbeterd. Het wordt warmer en dat maakt de sneeuwcondities niet beter. Het wordt zwaarder en Marja voert een aantal sneeuwtestjes uit. Gelukkig hoeft ze hier nooit alleen voor op te draaien. Er zijn altijd wel wat mannen, die haar ondersteunen. Naarmate we dichter bij Saalbach komen, wordt het almaar zwaarder en beginnen de benen een beetje vol te lopen. Dat maakt, dat we beneden een afsplitsing gaan krijgen. De helft van de groep scheidt zich af en gaat met de Gruppo (Sportivo) Alfredo met de bus terug naar Hinterglemm. De andere helft skiet naar huis. Dat wil zeggen: we skiën nog wel een poos, maar als we bij de Reiterkogel de laatste afdaling maken, worden de omstandigheden wel heel slecht. Eerst baggeren we ons door een soort slush heen en daarna wordt het een soort grof zout. Het heeft niets meer met sneeuw te maken en er valt ook nog maar nauwelijks op te skiën. Maar we komen allemaal goed beneden en dat is een high five waard. Marja, Wim, Tomtom, Ton, Henk en Gerrit hebben het er goed afgebracht. Het is dan half vijf. Om vijf uur verzamelen we voor ons happy hour. Dit keer volledig in het teken van Trudy s verjaardag. Het hotel heeft een Sachertorte geregeld en die laten we ons goed smaken. De taart wordt binnengebracht door Roland met brandende kaarsjes en we zingen Trudy toe.

14 Daarna biedt Marja namens het gezelschap een cadeau aan. Dat is een strijkplankovertrek met daarop een mooie jonge man, die zijn kleren uitdoet, als je er overheen gaat met een strijkijzer. Trudy geniet er zichtbaar van. Aansluitend is er een Bauernbuffet. We genieten van een rijke schakering aan gerechten. Het dessert is een krapfen, een soort donut met heel veel jam erin en natuurlijk is er voor de liefhebbers weer ijs. We praten uiteraard nog wat na. Het kopje koffie gaat er weer goed in. Met een select groepje hebben we nog een nazit, waarna we ons weer buigen over het verslag. Het thuisfront moet natuurlijk niet verstoken blijven van informatie.

15 Hinterglemm, dag 6 donderdag 23 januari Na het dagelijks ontbijt vertrekken we om half tien. Ton Karel blijft vandaag achter. Hij is toe aan een rustdag naar de enerverende dag van gisteren. Even de weg oversteken en dan met de Bergfriedlift omhoog. We steken meteen door naar de Westgipfelbahn en gaan beginnen aan een rondje Saalbach Hinterglemm. Het is fantastisch weer en de pistes liggen er vandaag weer prachtig bij. In de verte liggen de dalen nog verborgen onder de wolken en de sneeuwkanonnen doen nog hun werk. (zie foto rechts) We nemen weer de lange afdaling naar Vorderglemm en gaan dan eerst met de Schönleitenbahn naar boven. Bij het bergstation van deze lift machen wir pause. We zitten er lekker in de zon, maar Tomtom wist al wel dat het er zou waaien. Hij geniet overigens wel in de ligstoel van een momentje. We blijven dus niet al te lang zitten en gaan dan op weg naar Saalbach. Trudy en Fred besluiten daar de groep te verlaten en terug te keren naar Hinterglemm. Het voelde vandaag even niet zo goed. Wij nemen eerst de afdaling 65 en daarna de route 66. Die hadden we gisteren ook al genomen, maar nu met goed zicht en goede pisteomstandigheden is het toch een veel betere ervaring. Onderweg zien we weer heerlijke vergezichten. We skiën nog wat door in Saalbach en gaan dan naar de lift, die ons naar beneden brengt naar straathoogte. Dan een klein stukje lopen en dan zijn we bij het dalstation van de Bernkogellift. We gaan omhoog en nemen dan deze afdaling terug naar Saalbach. Onderweg zien we een helikopter staan, die een gewonde skiër gaat afvoeren. We worden ook nog geconfronteerd met een jongen met een epileptische aanval, die helemaal alleen staat te trillen op de piste. Gerrit probeert contact te maken, maar krijgt geen reactie. Uiteindelijk blijkt een man op afstand de vader te zijn, die zegt de situatie te kennen en dat we ons geen zorgen hoeven te maken. Hij kent hem en is de vader en de situatie is redelijk onder controle. Daarop skiën we door naar beneden voor de lunch op het terras naar het dalstation van de Bernkogellift. We laten het ons goed smaken. De gekozen gerechten zijn een goulashsoepje, een Schinken-Käse Toast, een Apfelstrudel en niet te vergeten de Suppentopf. Tomtom geniet van een gezinsmaaltijd.

16 Uiteindelijk blijven we toch te lang zitten, want als we afrekenen en weer verder gaan, hebben we het allemaal koud. Marja en Rienkje gaan ons nu verlaten en zo zijn we nog met een groepje van zeven over. We skiën nog helemaal door naar Hochalm. Daar nemen we de Spieljoch 6er omhoog en komen zo hoog in het skigebied. Dan helemaal afdalen naar het dal. Een heerlijke lange afdaling. We wisselen korte bochten af met lange en maken af en toe even wat meer snelheid. Het gaat allemaal geweldig. Eenmaal beneden nemen we de Zwölfer Nordbahn weer, die ons boven op de berg afzet. Dan nog een lange afdaling terug naar Hinterglemm. Eenmaal omhoog met de Unterschwarzachbahn en van daaruit dalen we af naar het hotel. Om half tien vanmorgen zijn we vertrokken en om half vijf zijn we terug. Een prachtige dag. Ineke brengt haar gehuurde ski s terug en sluit zo haar skiweek met veel voldoening af. Vandaag heeft ze de hele dag mee geskied en dat is best een hele prestatie. Dat geldt natuurlijk voor iedereen en ook voor Wim in het bijzonder. Onze oudste skiet met de dag beter en komt van de moeilijkste hellingen naar beneden. Om vijf uur is het weer après ski. Aansluitend eten we weer voortreffelijk. Daarna een kop koffie en om half tien zit ik alleen met Fred dit verslag te maken. We nemen de dag nog even door en bespreken de mogelijkheden voor morgen. Waarschijnlijk een dag met de hele dag wat sneeuw. We zijn benieuwd. Hinterglemm, dag 7 vrijdag 24 januari Het heeft voor het eerst deze week echt gesneeuwd. Het uitzicht vanuit ons hotel is prachtig.

17 Het is onze laatste skidag van deze week. Herr Oberdanner is al vroeg in de weer om het toegangspad naar het hotel sneeuwvrij te maken met een sneeuwblazer. Het is schitterend buiten voor ons hotel.

18 Het is tien voor half tien, als we ons met zijn tienen naar de Bergfriedlift begeven. Voor Ineke en Trudy zat het er sinds gisteren op. We maken de eerste afdaling en dan staan al vele gezichten op standje somber. Het is zwaar, niet gemakkelijk, slecht zicht en het sneeuwt steeds harder. We maken een paar afdalingen en dan houden Henk en Tomtom het voor gezien. Henk heeft een onwillige knie en Tomtom voelt zich in deze omstandigheden niet prettig. Met de acht overgeblevenen gaan we weer omhoog. Het zicht wisselt de hele tijd en ook de intensiteit van de sneeuw. Deze wordt ook wat nattig, maar blijft ook in het dal wel liggen. We maken de chocoladepauze bij der Schwarzacher. En daar verlaten Fred en Rienkje de groep. Zo blijven er nog zes over, die nog doorgaan. Na weer een paar afdalingen besluiten ook Anny en Ton er mee te stoppen en gaan Marja, TC, Wim en Gerrit door. De middagpauze houden we bij Hotel Ober Schwarzacher en het sneeuwt maar door. Na de lunch nog één keer omhoog en dan gaan de vier ook terug naar het hotel. De spullen kunnen nog wat drogen, voordat ze ingepakt gaan worden. Het blijft de hele middag doorsneeuwen. Er valt in het dal nog meer, als op de berg. Tot wel 30 cm. In het dal. De auto, die s morgens al door Henk was schoongemaakt, ziet er om vier uur weer net zo uit als s morgens. We doen het gezamenlijk nog een keer en laden dan de skikoffer met de ski s en schoenen en nog wat skikleding. Om vijf uur verzamelen we ons in de bar van het hotel voor de laatste après ski. Daarna lekker eten van het buffet. Hiernaast het menu. Niet slecht. Namens de groep bedankt Fred Gerrit voor deze skiweek en biedt een kistje met spiritualiën aan. Heel leuk. Na overleg besluiten we om volgend jaar nog een keer terug te komen in Hinterglemm. We drinken nog een kopje koffie en daarna maken we de avond af met een gezellige nazit en uiteraard een drankje.

19 Hinterglemm, dag 8 zaterdag 25 januari Als we wakker worden, ligt er weer een dik pak sneeuw. Dat betekent, dus eerst de auto s weer schoonmaken om ze toegankelijk te maken. Het ziet er weer prachtig uit. Daarna pakken we het meeste in en gaan om half acht ontbijten. Van Herr Oberdanner hebben we weer alle medewerking gekregen. We kunnen heet water en koffie krijgen in de keuken en verder mogen we, onopvallend, een lunchpakket maken. Als dat achter de rug is, nemen we afscheid van Frau en Herr Oberdanner en elkaar en gaan op weg. Het sneeuwt nog steeds een beetje en het dal ziet er nu veel mooier uit dan bij aankomst. Onderweg gaat het zelfs nog harder sneeuwen en blijft het landschap indrukwekkend mooi. Dat duurt ongeveer tot aan de autoweg van Salzburg naar München. Daar is nauwelijks sneeuw gevallen. Op dit stuk autoweg zijn diverse ongelukken gebeurd en dat betekent, dat er bijna 2 uur vertraging is. Daar worden we niet echt vrolijk van. Na München wordt het beter en rijden we zonder problemen naar Nederland. Als we de grens over zijn, begint het te regenen en daar komt ook nog harde wind bij. Niet fijn om zo thuis te komen. Al met al zijn we bijna 13 uur onderweg. Fred rijdt met zijn ploeg ongeveer een uur achter ons en meldt rond kwart over negen dat ze bij van der Valk in Gilze zitten te eten. Ton, Mar en Tomtom hebben een moeizaam begin. Eerst brengen ze TC naar Kirchberg en komen daarna in een file van Wörgl tot München. Daardoor zijn ze een paar uur later thuis. Ook houden wegwerkzaamheden op de A15 voor nog weer extra oponthoud. Lastig na zo n lange dag, maar gelukkig komt iedereen toch weer gezond en wel terug. Het was weer een fijne week.

Er volgt nog een korte nazit en dan zoeken we allemaal ons mandje op.

Er volgt nog een korte nazit en dan zoeken we allemaal ons mandje op. Ook dit jaar vertrekken de meesten weer op vrijdag. De reis verloopt rustig. In het zuiden van Duitsland begint het weer een winters karakter te krijgen. De wegen blijven echter goed begaanbaar. Iedereen

Nadere informatie

Er volgt nog een korte nazit en dan zoeken we allemaal ons mandje op.

Er volgt nog een korte nazit en dan zoeken we allemaal ons mandje op. Ook dit jaar vertrekken de meesten weer op vrijdag. De reis verloopt rustig. In het zuiden van Duitsland begint het weer een winters karakter te krijgen. De wegen blijven echter goed begaanbaar. Iedereen

Nadere informatie

Skiweek Damüls Dag 1 zondag 15 januari.

Skiweek Damüls Dag 1 zondag 15 januari. Skiweek Damüls 2017. Ondanks de slechte weersvoorspelling rijden we allemaal redelijk gemakkelijk naar ons overnachtingsadres. s Nachts schudt Frau Holle weer aardig wat sneeuw uit haar mandje. In twee

Nadere informatie

Spijtig, dat Ton een aanvaring heeft met een dame, die daarbij haar knie behoorlijk verdraait. Henk en Ton Knape zijn er bij. De rest van de groep

Spijtig, dat Ton een aanvaring heeft met een dame, die daarbij haar knie behoorlijk verdraait. Henk en Ton Knape zijn er bij. De rest van de groep Vrijdag 18 januari. We hebben om 5 uur bij Ineke en Henk afgesproken. Ze zijn net klaar, als wij komen aanrijden. We pakken de spullen in en rijden vast richting Boekenberg. Daar komt Ton net aanrijden,

Nadere informatie

Hierboven het uitzicht vanuit ons hotel. In de afgelopen nacht heeft het flink gesneeuwd. De auto s hebben een dikke witte deken.

Hierboven het uitzicht vanuit ons hotel. In de afgelopen nacht heeft het flink gesneeuwd. De auto s hebben een dikke witte deken. Zaterdag 20 januari. Op vrijdag zijn we allemaal op pad gegaan. Aan het eind van de middag arriveren we allemaal in het zuiden van Duitsland Fred, Rienkje, Trudy en Wim overnachten in Leutkirch. De rest

Nadere informatie

De busreis ging prima om 7 uur vertrek uit Hilversum en via Eindhoven om Frans, Wim en Daan op te halen richting Italië

De busreis ging prima om 7 uur vertrek uit Hilversum en via Eindhoven om Frans, Wim en Daan op te halen richting Italië MALGA CIAPELA 7 maart 16 maart 2008 Blij weer zoveel bekende gezichten te zien op deze reis van stichting SKI VRIENDEN. En inderdaad het zijn vrienden geworden dit groepje fanatiekelingen die één, twee

Nadere informatie

SkiSafari Dolomiti 2017

SkiSafari Dolomiti 2017 10-daagse skireis naar de Italiaanse Dolomieten Onbezorgd tochten maken op de fantastische pistes van de Dolomieten. Elke dag ski je op nieuwe pistes en geniet je van de magnifieke uitzichten. Skiën doe

Nadere informatie

Inleiding. Ons skiteam. Auto 1: Fred, Rienkje, Trudy en Wim. Auto 2: Ton, Mar en Tom. Auto 3: Gerrit, Anny, Ineke en Henk. Auto 4: Pia en André.

Inleiding. Ons skiteam. Auto 1: Fred, Rienkje, Trudy en Wim. Auto 2: Ton, Mar en Tom. Auto 3: Gerrit, Anny, Ineke en Henk. Auto 4: Pia en André. Inleiding. Als ik begin te schrijven aan deze nieuwe Skinfo, zitten we aan de vooravond van ons Eifelweekend. Niet echt veel tijd dus om er uitgebreid voor te gaan zitten. Toch wil ik even een beginnetje

Nadere informatie

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart Wintersport 2001 Pontresina 24 februari t/m 3 maart zaterdag 24 februari 2001 985 km Om kwart over zes weggereden. De weg is besneeuwd en plaatselijk glad. Even over de grens begint het al gauw weer te

Nadere informatie

Wij zijn met elkaar op vakantie:

Wij zijn met elkaar op vakantie: Wij zijn met elkaar op vakantie: Manja Ciska Adri Piet Paul Zaterdag 28 juli: Vanmorgen zijn we allemaal vroeg opgestaan om op tijd in Arnhem op het kantoor te zijn. Vertrek naar Bremm om 10 uur. Tot onze

Nadere informatie

Wintersport Toch zijn ze in Damüls de 2 meter ruim gepasseerd. Er ligt op de berg 260 cm.

Wintersport Toch zijn ze in Damüls de 2 meter ruim gepasseerd. Er ligt op de berg 260 cm. Wintersport 2019 We gaan opnieuw naar Damüls-Mellau. Het is dit jaar ook al weer vroeg gaan sneeuwen, maar de hoge temperaturen hebben er voor gezorgd, dat het ook weer weg dooit. Op 9 december is het

Nadere informatie

SKIGEBIED UPDATE. De avond valt over ons skigebied.

SKIGEBIED UPDATE. De avond valt over ons skigebied. SKIGEBIED UPDATE. De avond valt over ons skigebied. Deze foto is gemaakt met de webcam van Schönleiten op woensdag 13 november om half vijf s middags. De zon zakt net achter de bergen en het dal is aan

Nadere informatie

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012 Het Groene Hart 5 t/m 9 april 2012 Donderdag 5 april Heel - Hekendorp 163 km Hekendorp - Gouda 23 km Pasen staat weer voor de deur en dat betekent voor ons 5 vrije dagen. Daar Janneke en Arnold, dochter

Nadere informatie

Zaterdag 24 Juni. Vier sluisentocht. Vandaag lekker met boot mee.

Zaterdag 24 Juni. Vier sluisentocht. Vandaag lekker met boot mee. Vrijdag 23 Juni, Sietske op gehaald in Arnhem om op vakantie te gaan naar Limburg. Eerst nog even naar Veenendaal om Janine en Eelco op te halen, nu kan de vakantie echt beginnen. Onderweg lekker ons broodje

Nadere informatie

Na inchecken eerst even een welkomstdrankje in de bar gedronken en daarna de spullen uit de auto en even relaxen voor het diner.

Na inchecken eerst even een welkomstdrankje in de bar gedronken en daarna de spullen uit de auto en even relaxen voor het diner. Inleiding Na 3 jaren in het skigebied van Sankt Anton am Arlberg en Lech te zijn geweest, zijn we dit jaar neergestreken in Saalbach Hinterglemm. We logeren in Hotel Gungau, dat vlak naast het dalstation

Nadere informatie

Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman

Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman Het is zaterdag 11 mei 2013. De wekker loopt af om 03.00 uur. Oei, wat is het vroeg.

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017 Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen 13 t/m 15 februari 2017 Maandag 13 feb Heel - Reil 220 km De weerberichten hadden al geruime tijd aangegeven dat er een paar mooie zonnige dagen zouden komen

Nadere informatie

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009 Schwäbische Alb 24 oktober t/m 1 november 2009 Zaterdag 24 oktober Heel - Tuttlingen 560 km Na het ontbijt vertrekken we richting de Schwäbische Alb, een gebied waar we nog nooit zijn geweest. Het is rustig

Nadere informatie

De muziekreis naar Valkenburg.

De muziekreis naar Valkenburg. De muziekreis naar Valkenburg. 24 maart 2014 Vandaag gaan we met het Buitenhof naar Valkenburg voor de muziekreis. De begeleiders Marij en Henk gaan al vroeg op pad om iedereen op te halen. Marij haalt

Nadere informatie

Ahrtal. Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig. 11 t/m 14 mei 2015

Ahrtal. Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig. 11 t/m 14 mei 2015 Ahrtal Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig 11 t/m 14 mei 2015 Maandag 11 maart Heel - Heppingen (Ahr) 137 km Heppingen - Dernau Laagste punt: 90 m Hoogste punt: 228 m Totale stijging: 650 m Totale

Nadere informatie

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit:

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit: Inleiding Vrijdag 26 juni 2015 was het dan eindelijk zover. Met z n achten vertrokken vertrokken we van het hoofdkantoor van tendens in Arnhem naar de vakantiebestemming Koblenz in Duitsland. De vakantiegangers

Nadere informatie

Take a look at my life 12

Take a look at my life 12 Take a look at my life 12 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Boedapest. Passau. Wenen. Vertrek naar Roemenië. Woensdag 7 februari 2013

Boedapest. Passau. Wenen. Vertrek naar Roemenië. Woensdag 7 februari 2013 Vertrek naar Roemenië Woensdag 7 februari 2013 Vanmiddag richting mijn zoon en schoondochter gereden, want zij wil mij wegbrengen naar Voorthuizen. Vanmiddag bracht Alice mij nog veel dozen met medicijnen

Nadere informatie

Hebben jullie nog vragen na het lezen van deze brief dan zijn wij uiteraard bereikbaar per mail of telefonisch T ).

Hebben jullie nog vragen na het lezen van deze brief dan zijn wij uiteraard bereikbaar per mail of telefonisch T ). Beste leerlingen en ouders/verzorgers, Door middel van deze nieuwsbrief, willen wij namens de organisatie, jullie informeren over de wintersportreis naar Saalbach Hinterglemm (Oostenrijk) die in de voorjaarsvakantie

Nadere informatie

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari Winter 2013 Zuid-Frankrijk 5 t/m 16 februari Dinsdag 5 februari 2013 563 km Om negen uur vertrokken. Eerst naar Geldern omdat onze camperdealer een verkeerd aangesloten kabel van de koelkast nog goed moest

Nadere informatie

zaterdag 20 januari Montagnards

zaterdag 20 januari Montagnards MORZINE 19 27 januari 2007 zaterdag 20 januari Met ons groepje van 6 zijn we de sneeuwomstandigheden gaan testen. Het blijkt, dat er alleen in het gebied rondom goed kan worden geskied. Op de hellingen

Nadere informatie

Ons vakantieverblijf in De Lutte.

Ons vakantieverblijf in De Lutte. Ons vakantieverblijf in De Lutte. Louwra Herman Arwin Els Barry Will Frans Marjolein Willie VRIJDAG 21-06-2013 Vandaag begint onze vakantie. Arwin en Herman stappen in de bus in Veenendaal en de andere

Nadere informatie

Take a look at my life 42

Take a look at my life 42 Take a look at my life 42 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

pagina december 2012 In deze editie:

pagina december 2012 In deze editie: pagina SKINFO 11.3 december 2012 In deze editie: blz. 1 blz. 2 blz. 3 blz. 4 blz. 5 Voorblad foto Hinterglemm januari 2012. Inleiding / Ons skiteam en de ligging van het hotel. Sneeuwhistorie / Weerbegrippen

Nadere informatie

MundoRado reis naar Maleme, Kreta.

MundoRado reis naar Maleme, Kreta. MundoRado reis naar Maleme, Kreta. Op maandag 9 juni was het zover. We gingen op vakantie naar het mooie eiland Kreta en om precies te zijn, naar Maleme. Om 12.00 uur moesten wij ons verzamelen op Schiphol

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

Italiaanse dolomieten reis 2015

Italiaanse dolomieten reis 2015 Italiaanse dolomieten reis 2015 Op zaterdag 23 mei vertrekken we richting de dolomieten om daar 5 dagen te genieten van het geweldige berglandschap met wegen die daar op een indrukwekkende wijze zijn aangelegd.

Nadere informatie

Buiten worden we opgewacht door Hazel de eigenaresse van ons appartement. We gaan met drie ruime auto s naar Lagos. Het is bijna een uurtje rijden.

Buiten worden we opgewacht door Hazel de eigenaresse van ons appartement. We gaan met drie ruime auto s naar Lagos. Het is bijna een uurtje rijden. Verslag SRG vakantie Lagos Donderdag om 14:00 uur verzamelen we met z n allen op Eindhoven Airport. Iedereen is mooi op tijd en kunnen we door naar de incheck. Dit gaat allemaal erg voorspoedig en ook

Nadere informatie

Landelijk Brabant Langenboom juli 2017

Landelijk Brabant Langenboom juli 2017 Landelijk Brabant Langenboom 14-21 juli 2017 Met wie beleefden we deze week Marjolein Rowold Henk Peters Marina Naaijens Antje van Reken Chiel Vrins Nellie Roemer Dag 1 14 juli aankomst De Lummel Caroline,

Nadere informatie

Volendam Juni 2018

Volendam Juni 2018 Volendam Juni 2018 Heleen Dennis Ludolf Steffi Ben Robin Rein en Shirley Vrijdag 15 Juni Rond 12:00 uur zijn we vanuit Arnhem vertrokken richting Veenendaal samen met Steffi en Heleen, en onder begeleiding

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

Inleiding. SKIPAS prijzen.

Inleiding. SKIPAS prijzen. Inleiding. Als ik begin aan deze tweede Skinfo, verdwijnt de sneeuw hier in Nederland in ras tempo. Twee keer achter elkaar kregen we een aardige hoeveelheid sneeuw over ons heen en dat leverde weer mooie

Nadere informatie

Italië week 2 vanaf

Italië week 2 vanaf !1 Italië week 2 vanaf 25-06-2015 Donderdag 25 Juni Het was het laatste nachtje op camping San Procolo. Wij trekken verder met de camper. We zien elkaar nog even in Porto San Giorgio op de markt. We drinken

Nadere informatie

Take a look at my life 48

Take a look at my life 48 Take a look at my life 48 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Italiaanse dolomieten XL 2017

Italiaanse dolomieten XL 2017 Italiaanse dolomieten XL 2017 Op veler verzoek zijn er weer een aantal fantastische ritten door de dolomieten uitgeschreven. Dit keer met een iets langer verblijf en met een aantal nieuwe routes! Op zaterdag

Nadere informatie

Eifel. Vogels, Dagvlinders en Orchideeën 26 juni t/m 2 juli Georganiseerd door:

Eifel. Vogels, Dagvlinders en Orchideeën 26 juni t/m 2 juli Georganiseerd door: Eifel Vogels, Dagvlinders en Orchideeën 26 juni t/m 2 juli 2017 Georganiseerd door: www.birdingbreaks.nl Reisroute 2 29 Juni Vandaag vertrekken we richting de Eifel (Duitsland) om te zoeken naar vogels,

Nadere informatie

Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017

Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017 Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017 Maandag Heenreis Nadat u een kopje koffie hebt gedronken in Zeddam beginnen we aan onze reis. Deze eerste dag rijden we naar Zuid Duitsland waar we de eerste nacht

Nadere informatie

Eifel - Prüm. 21 mei - 24 mei 2009

Eifel - Prüm. 21 mei - 24 mei 2009 Eifel - Prüm 21 mei - 24 mei 2009 Donderdag 21 mei Heel - Prüm 170 km Prüm - Gillenfeld Laagste punt: 360 m Totale stijging: 870 m Hoogste punt: 624 m Totale daling: 840 m Weer: half bewolkt 63 km We gaan

Nadere informatie

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011 Bad Marienberg 21 t/m 25 april 2011 Donderdag 21 april Heel - Bad Marienberg 195 km Aankomend weekend is het Pasen en dat betekent dat Wim 4 dagen vrij is. We hebben besloten om richting het Westerwald

Nadere informatie

Combiweek tot

Combiweek tot Combiweek 2018 03-03-2018 tot 10-03-2018 USAC leden de kans te geven om op veilige en betaalbare wijze bezig te gaan met de bergsporten tourskiën en ijsklimmen. Dat is waar de combiweek om draait. Beide

Nadere informatie

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011 Ahrdal 24 t/m 27 maart 2011 Donderdag 24 maart Heel - Ahrweiler 140 km Het weerbericht voor de komende dagen geeft prachtig weer op dus pakken wij de camper in en gaan richting Duitsland. Het is alweer

Nadere informatie

Les 5. Tijd & het weer

Les 5. Tijd & het weer www.edusom.nl Opstartlessen Les 5. Tijd & het weer Wat leert u in deze les? Praten over het weer. Praten over de tijd. Veel succes! Deze les is ontwikkeld in opdracht van: Gemeente Den Haag en DWI Amsterdam

Nadere informatie

Geschreven door Wim de Lange zondag 18 november :00 - Laatst aangepast dinsdag 29 januari :10

Geschreven door Wim de Lange zondag 18 november :00 - Laatst aangepast dinsdag 29 januari :10 Wandelweek september 2012 in Oostenrijk, Stubaier Alpen, Sellrain Dit keer ben ik alleen op pad gegaan. Mijn doel is een huttentocht te maken van 5 hutten met twee gletsjer overgangen. De start van de

Nadere informatie

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013.

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. In de zomer van 2013 is het plan geboren om met de racefiets een weekje te fietsen op Gran Canaria. 11 oktober is na wat voorbereiding de vertrek datum gevonden.

Nadere informatie

Het restaurant in Otterlo.

Het restaurant in Otterlo. Het verslag van mijn spontane actie/uitdaging handbikend van Enschede naar Scherpenzeel en terug. Een totale afstand van 259,92 km en heb hier zowel de zaterdag als de zondag 12 uur over gedaan (inclusief

Nadere informatie

Beer Boneschansker. Een huis voor Hannah. dagboek van een mantelvader

Beer Boneschansker. Een huis voor Hannah. dagboek van een mantelvader Beer Boneschansker Een huis voor Hannah dagboek van een mantelvader Voorwoord Hannah is een meisje met een meervoudige complexe handicap. Ze is negenentwintig jaar oud maar functioneert op het niveau van

Nadere informatie

61. Van gastvrij Woldendorp naar paradijselijk Vlagtwedde

61. Van gastvrij Woldendorp naar paradijselijk Vlagtwedde 61. Van gastvrij Woldendorp naar paradijselijk Vlagtwedde 21 maart 2013 Mijn gasthuis in Woldendorp was pure verwennerij. Wat ben ik in de watten gelegd. Een mooie slaapkamer, lekker eten en een reuze

Nadere informatie

MAKEN WINTERBANDEN KETTINGEN OVERBODIG?

MAKEN WINTERBANDEN KETTINGEN OVERBODIG? INLEIDING Zo daar is ie dan weer, de 3e Skinfo van dit jaar. Dat betekent, dat het jaar aardig ten einde loopt. Het skiseizoen is net begonnen en gelukkig kwam er net op tijd een flinke depressie over

Nadere informatie

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei Voorjaar 2010 Midden- en Zuid-Frankrijk 5 t/m 17 mei Woensdag 5 mei 2010 811 km Om half negen op weg. Via Maastricht naar Metz waar we inkopen deden. Vlot door en bij Châlon de snelweg af en binnendoor

Nadere informatie

ETAPPE 12, VAN DOLE NAAR TOURNUS

ETAPPE 12, VAN DOLE NAAR TOURNUS ETAPPE 12, VAN DOLE NAAR TOURNUS Groep 16, bestaande uit 12 personen, met groepshoofd Bruin Zwarthoed, vertrok op 28 april vanaf Bowling de Zedde om 06:00 uur naar Frankrijk om daar etappe 12 te lopen.

Nadere informatie

Etappe 15 van Meyzieu naar Annonay met veel klimmen en klauteren. Totaal 145 kilometer. Vrijdag 13 mei 2016. Van Volendam naar Meyzieu.

Etappe 15 van Meyzieu naar Annonay met veel klimmen en klauteren. Totaal 145 kilometer. Vrijdag 13 mei 2016. Van Volendam naar Meyzieu. Etappe 15 van Meyzieu naar Annonay met veel klimmen en klauteren. Totaal 145 kilometer. Vrijdag 13 mei 2016. Van Volendam naar Meyzieu. Onze groep bestond oorspronkelijk uit zes man. Helaas moesten twee

Nadere informatie

Deelnemers: Bert, Robert, Els, Nel, Marijke en Pier. Begeleiders: Henriëtte, Frank en Tineke

Deelnemers: Bert, Robert, Els, Nel, Marijke en Pier. Begeleiders: Henriëtte, Frank en Tineke Deelnemers: Bert, Robert, Els, Nel, Marijke en Pier Begeleiders: Henriëtte, Frank en Tineke Vrijdag 5 september 2014. Vertrek 13.00 uur uit Arnhem met Pier en Marijke. In Veenendaal stappen Robert en Nel

Nadere informatie

Vakantie Vrouwenpolder Zeeland 2003

Vakantie Vrouwenpolder Zeeland 2003 Vakantie Vrouwenpolder Zeeland 2003 Woensdag 28 mei Vandaag gaan we op vakantie naar Zeeland. Pap, Ruud en ik gaan om 11.00 uur op weg naar België om Wouter van school te halen. Om 15.00 uur komen we aan

Nadere informatie

Verslag groep 18 ( Montélimar Avignon )

Verslag groep 18 ( Montélimar Avignon ) Verslag groep 18 ( Montélimar Avignon ) Blanc-Rouge brengt ons waar we willen lopen! Op zaterdag 28 mei vertrekken we vroeg met het busje vanuit Edam. Wij zijn: Tiny Janssens en Dirk de Waart, Jaap en

Nadere informatie

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK De laatste week van augustus zijn wij (Loes en Diana) samen met onze honden naar de Oostenrijkse bergen geweest om lekker te gaan wandelen. We hadden

Nadere informatie

DE REIS IS BEGONNEN SPANNENDE DAG TIJDENS FAMILIEREIS

DE REIS IS BEGONNEN SPANNENDE DAG TIJDENS FAMILIEREIS DE REIS IS BEGONNEN Na maanden van voorbereiding, selecteren patiënten in de ziekenhuizen, vrijwilligers ronselen, bussen, hotelkamers en toegangskaarten regelen, was het gisteren weer zover, de 13e busreis

Nadere informatie

58. Van sneeuw en regen naar een zonnig Zoutkamp

58. Van sneeuw en regen naar een zonnig Zoutkamp 58. Van sneeuw en regen naar een zonnig Zoutkamp 18 maart 2013 Een beter slaapmutsje dan Nobel bestaat er niet! Vanmorgen door de wekker heen geslapen en 5 oproepen van Laurens gemist. Als ik eindelijk

Nadere informatie

Vakantie Valkenburg Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig. Reisbegeleiders: Reina en Lea

Vakantie Valkenburg Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig. Reisbegeleiders: Reina en Lea Vakantie Valkenburg 2013 Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig Reisbegeleiders: Reina en Lea Maandag 24 juni 2013 Na gezellig afscheid genomen te hebben, reden we van Arnhem naar Veenendaal om daar

Nadere informatie

Voor jou. Verhalen van mantelzorgers. Anne-Rose Hermer

Voor jou. Verhalen van mantelzorgers. Anne-Rose Hermer Voor jou Verhalen van mantelzorgers Anne-Rose Hermer 6 Inleiding In dit boek maak je kennis met Martine, Koos en Sara. Ze zijn alledrie in een andere fase van hun leven. Maar één ding is hetzelfde voor

Nadere informatie

Dat was nog 200 meter recht omhoog en zat niet bij de toer in. Aan de andere kant dito naar beneden en toen gletsjer ijzers onder en over de

Dat was nog 200 meter recht omhoog en zat niet bij de toer in. Aan de andere kant dito naar beneden en toen gletsjer ijzers onder en over de Begin september 2016 hebben wij, Paul, Jordi, Peter, Ed en ik (Erik) de achtdaagse toer gelopen in Val Gardena Dolomieten. Deze toer was zonder meer grandioos en grandioos geregeld. Na enig zoeken op internet,

Nadere informatie

Take a look at my life 35

Take a look at my life 35 Take a look at my life 35 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Geheel verzorgde week met excursies en koken

Geheel verzorgde week met excursies en koken Toe aan vakantie? Bijtanken in Salzburgerland! Herfstweek: zaterdag 18-25 oktober (in overleg kunnen we voor een groep de data verschuiven) Geheel verzorgde week met excursies en koken Excursies en koken:

Nadere informatie

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei Voorjaar 2011 Midden-Frankrijk 21 april t/m 7 mei Donderdag 21 april 2011 191 km Na het avondeten op weg. Even voorbij Vianen ontdekten we dat we de autopapieren vergeten waren. Teruggereden en weer opnieuw

Nadere informatie

Klášterní Pivovar Strahov

Klášterní Pivovar Strahov Reisverslag Maandag 14 oktober Maandagochtend, 14 oktober om ongeveer 6:30 stonden we met heel 5VWO, bepakt en bezakt, op het parkeerterrein bij het Griftland. Kort daarna vertrokken we, op weg naar onze

Nadere informatie

Scandinavië en Baltische staten

Scandinavië en Baltische staten Scandinavië en Baltische staten 1 / 19 2 / 19 3 / 19 4 / 19 5 / 19 6 / 19 7 / 19 8 / 19 9 / 19 10 / 19 11 / 19 12 / 19 13 / 19 14 / 19 15 / 19 16 / 19 Hele gezellig avond gehad en na nog een lekker ontbijtje

Nadere informatie

Parador de Cruz de Tejeda Spanje Gran Canaria Tejeda

Parador de Cruz de Tejeda Spanje Gran Canaria Tejeda Parador de Cruz de Tejeda Spanje Gran Canaria Tejeda 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Parador de Cruz de Tejeda - (Spanje Gran Canaria Tejeda) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en

Nadere informatie

Allgäu. 20 t/m 30 oktober 2011

Allgäu. 20 t/m 30 oktober 2011 Allgäu 20 t/m 30 oktober 2011 Donderdag 20 okt Heel - Stromberg 230 km De herfstvakantie staat weer voor de deur en omdat Wim op vrijdag altijd vrij heeft gaan we vandaag alvast een stuk richting Zuid-Duitsland.

Nadere informatie

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five.

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five. Oeganda Kerst 2016 Jij steekt samen met je team je handen uit de mouwen om van een dorpsschooltje in Nkokonjeru een nieuwe frisse school te maken. Samen met ouders en leraren knap je de boel op. Aan de

Nadere informatie

Zondag 4 februari 2018

Zondag 4 februari 2018 Zondag 4 februari 2018 Zondagochtend moesten we vroeg op want we moesten zeven uur op Schiphol zijn. Daar verzamelden we, 10 leerlingen en 3 docenten. Nadat we er allemaal waren gingen we inchecken en

Nadere informatie

Maandag 4 maart Phoebe Baas Onze ochtend begon om 6:45 op Hoorn Centraal, de stemming zat er al goed in. Onze trein ging van hoorn, naar Amsterdam.

Maandag 4 maart Phoebe Baas Onze ochtend begon om 6:45 op Hoorn Centraal, de stemming zat er al goed in. Onze trein ging van hoorn, naar Amsterdam. Maandag 4 maart Phoebe Baas Onze ochtend begon om 6:45 op Hoorn Centraal, de stemming zat er al goed in. Onze trein ging van hoorn, naar Amsterdam. Toen we aan kwamen moesten we een paar minuten wachten,

Nadere informatie

Laudenbach (Weikersheim) Tauber - Duitsland

Laudenbach (Weikersheim) Tauber - Duitsland Deel 1: Laudenbach (Weikersheim) Tauber - Duitsland 01 t/m 13 juni 2015 (Deel 2: Sankt Johann in Tirol) Maandag 1 juni Heel - Laudenbach 437 km Na een kort oponthoud door een file komen we rond vier uur

Nadere informatie

Motorrit 4 t/m 9 mei 2016 naar Riva del Garda aan het Gardameer.

Motorrit 4 t/m 9 mei 2016 naar Riva del Garda aan het Gardameer. Motorrit 4 t/m 9 mei 2016 naar Riva del Garda aan het Gardameer. Op woensdagmorgen 4 mei 2016, klokslag 06.00 uur, vertrokken Karel Haanen, Gunter Voermans en ondergetekende, Jos Bos, vanuit een tamelijk

Nadere informatie

Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016

Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016 !1 Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016 Vrijdag en zaterdag 21 en 22 oktober Het is tegen 11 uur als we op ons gemak vertrekken. We gaan naar Bretagne, daar is het droog en soms zelfs zonnig volgens de berichten.

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Take a look at my life 9

Take a look at my life 9 Take a look at my life 9 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Tijdens deze week gaan we met elkaar op schoolreisje, we kijken de musical van groep 8, vieren de verjaardagen van de juffen en nog veel meer.

Tijdens deze week gaan we met elkaar op schoolreisje, we kijken de musical van groep 8, vieren de verjaardagen van de juffen en nog veel meer. FEESTWEEK 2017 Beste jongens en meisjes, beste ouder(s) /verzorger(s), Vanaf maandag 10 juli gaan we dit schooljaar weer afsluiten met de feestweek. Een week vol leuke activiteiten om het schooljaar op

Nadere informatie

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging 16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging We beklimmen de Kilimanjaro via de Marangu Route, dit is de oudste route en ook de enige route waar u verblijft in hutten. Er zijn verschillende

Nadere informatie

Een varende stad. Celien maakt overal foto s van. Binnen en buiten. Ze is zo druk aan het fotograferen, dat ze haar verdriet vergeet.

Een varende stad. Celien maakt overal foto s van. Binnen en buiten. Ze is zo druk aan het fotograferen, dat ze haar verdriet vergeet. Naar Engeland Celien staart naar de horizon, die nauwelijks te zien is. De lucht en de zee hebben dezelfde grauwe kleur. Ze trekt haar jas dichter om zich heen. De boot is net vertrokken en vaart nog niet

Nadere informatie

Woordenschat - memory Taal Actief groep 4 Thema 3 Les 1

Woordenschat - memory Taal Actief groep 4 Thema 3 Les 1 Woordenschat - memory Taal Actief groep 4 Thema 3 Les 1 de berg Is een hoog stuk land. Soms ligt er sneeuw bovenop. de top Het hoogste stukje van de berg. Hoger kun je niet klimmen. de beek Dit is een

Nadere informatie

La Palma Vrijdag 28 september

La Palma Vrijdag 28 september La Palma 2007 Vrijdag 28 september Om 02:50 staat de taxi voor de deur om naar Schiphol te rijden. Na het inchecken, begint de vlucht op tijd om 05:30 uur en we komen om 09:50 (lokale tijd) op het vliegveld

Nadere informatie

Buitenhof reis Riviercruise 20 juni 2013 t/m 26 juni 2013

Buitenhof reis Riviercruise 20 juni 2013 t/m 26 juni 2013 Buitenhof reis Riviercruise 20 juni 2013 t/m 26 juni 2013 Buitenhof reis Riviercruise 20 juni t/m 26 juni 2013 Donderdag 20 juni 2013 Vandaag om half 10 zijn we compleet en kan de boot, De Horizon, vertrekken

Nadere informatie

Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm

Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm In 2011 gingen mijn man en ik 10 dagen op vakantie naar Cyprus. Toen we geland waren, stond er een taxi klaar, om ons naar ons vakantieverblijf, te brengen.

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Bezoek van gastgezinnen/ouders aan de kindertehuizen, maart 2015.

Bezoek van gastgezinnen/ouders aan de kindertehuizen, maart 2015. Bezoek van gastgezinnen/ouders aan de kindertehuizen, maart 2015. Na het geslaagde gastouderbezoek in 2013 zijn van 19 tot 22 maart j.l. weer een aantal gastouders/gezinnen naar Hongarije vertrokken om

Nadere informatie

DtD deel twee. Mijn tweede trail van 2019 zit er op, en wat voor een. Deze keer dus een nacht trail in Durbuy.

DtD deel twee. Mijn tweede trail van 2019 zit er op, en wat voor een. Deze keer dus een nacht trail in Durbuy. DtD deel twee Mijn tweede trail van 2019 zit er op, en wat voor een. Deze keer dus een nacht trail in Durbuy. Zaterdag vertrek ik om kwart voor twee in de middag samen met Jan naar Durbuy in de Ardennen.

Nadere informatie

Meerdaagse 2018 donderdag 30 augustus t/m zondag 2 september 2018.

Meerdaagse 2018 donderdag 30 augustus t/m zondag 2 september 2018. Dag 1 Meerdaagse 2018 donderdag 30 augustus t/m zondag 2 september 2018. Vandaag moest het gaan gebeuren, mijn eerste meerdaagse waar iedereen die ik vanaf mijn toetreding tot de Taxriders (rond april

Nadere informatie

Eugénie Brands EEN WITTE RAAF. Uitgeverij Aspekt

Eugénie Brands EEN WITTE RAAF. Uitgeverij Aspekt Eugénie Brands EEN WITTE RAAF Uitgeverij Aspekt 1 Ze hebben m n Fordje Ka weer aan de praat gekregen. Hij is zo volgestouwd dat ik nauwelijks over de bagage heen kan kijken. De TomTom is ingesteld en nu

Nadere informatie

Wolven zijn dag- en schemeringsdieren, maar door felle bejaging zijn ze in veel gebieden (waaronder Europa) een nachtelijke leefwijze erop na gaan

Wolven zijn dag- en schemeringsdieren, maar door felle bejaging zijn ze in veel gebieden (waaronder Europa) een nachtelijke leefwijze erop na gaan Wolven zijn dag- en schemeringsdieren, maar door felle bejaging zijn ze in veel gebieden (waaronder Europa) een nachtelijke leefwijze erop na gaan houden. Het zijn goede renners, maar kunnen ook goed zwemmen.

Nadere informatie

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin.

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 61 61 REGELS 1 Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 1 Ik woon met mijn gezin in een rijtjeshuis met vier slaapkamers. 2 De vijf appartementen in deze flat zijn heel klein. 3 Hij heeft een groot huis

Nadere informatie

Take a look at my life 43

Take a look at my life 43 Take a look at my life 43 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Wintersport 2016 naar Oostenrijk

Wintersport 2016 naar Oostenrijk Wintersport 2016 naar Oostenrijk Dit jaar organiseren Jan Broekman en Annemiek Paulussen weer de wintersportvakantie van De Wissel. We vertrekken op vrijdag 11 maart en komen we op zondag 20 maart met

Nadere informatie

De beklimming van de Kilimanjaro

De beklimming van de Kilimanjaro De beklimming van de Kilimanjaro Jullie hebben mij gemist begin november tijdens de karatetraining om de reden dat ik helemaal in Tanzania was om de Kilimanjaro te beklimmen met 3 vrienden. Deze berg is

Nadere informatie

Week mountainbiken in Gerlos te Oostenrijk.

Week mountainbiken in Gerlos te Oostenrijk. Week mountainbiken in Gerlos te Oostenrijk. Zaterdag morgen 15 juni 2013 om 5 uur gaat het trainings weekje mountainbiken in Oostenrijk beginnen. Onze verblijfplaats in Oostenrijk is het appartement van

Nadere informatie

WEEKEND SPA/ARDENNEN/EIFFEL 21, 22 EN 23 SEPTEMBER 2007

WEEKEND SPA/ARDENNEN/EIFFEL 21, 22 EN 23 SEPTEMBER 2007 1 van 15 18-11-2012 20:40 WEEKEND SPA/ARDENNEN/EIFFEL 21, 22 EN 23 SEPTEMBER 2007 Door René van Maanen en Nol van Asseldonk Maandag begon de week met wat slechtere weersvoorspellingen voor het weekeinde.

Nadere informatie

Zoetermeer. 7 t/m 10 april 2011

Zoetermeer. 7 t/m 10 april 2011 Zoetermeer 7 t/m 10 april 2011 Donderdag 7 april 185 km Heel - Zoetermeer Afgelopen dagen hebben we met belangstelling de weerberichten gevolgd voor aankomend weekend. We hebben zondag een verjaardagsfeest

Nadere informatie