Er volgt nog een korte nazit en dan zoeken we allemaal ons mandje op.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Er volgt nog een korte nazit en dan zoeken we allemaal ons mandje op."

Transcriptie

1 Ook dit jaar vertrekken de meesten weer op vrijdag. De reis verloopt rustig. In het zuiden van Duitsland begint het weer een winters karakter te krijgen. De wegen blijven echter goed begaanbaar. Iedereen bereikt zo zijn overnachtingsadres en geniet van een goede maaltijd en een heerlijk bed. Auto Ton en Auto Gerrit zijn doorgereden naar Hinterglemm en een paar enthousiastelingen binden de ski s al meteen onder. Marja, TC (Knape), Henk en Gerrit. Het valt allemaal nog niet mee, want het heeft goed gesneeuwd. En het sneeuwt nog steeds en dat zal het met kleine tussenpozen blijven doen tot zondagavond. Het zicht is niet best. Toch genieten de vier ervan. Zeker als ze naar een poosje de Westgipfelbaan omhoog nemen en daar een ongelofelijke powdersneeuw aantreffen. Een bijzondere ervaring om door zulke sneeuw te skiën. Inmiddels zijn ook de andere auto s gearriveerd en is het basisteam compleet. We ontmoeten elkaar om 17:00 uur in het restaurant en beleven daar onze eerste Happy Hour. Een beetje bijpraten, een knabbeltje en een lekker drankje. Om 19:00 uur schuiven we aan tafel voor het diner. Het buffet ziet er weer prima uit en er is voor ieder wat wils. Er volgt nog een korte nazit en dan zoeken we allemaal ons mandje op. Op zondag zitten we om half negen aan het ontbijt. Deze ietwat bejaarde tijd bevalt ons wel. Om half tien staan we paraat voor de eerste skidag. Alleen Ton Karel is nog niet zo gezond, dat hij mee kan en begeleidt ons naar de Bergfriedlift. We maken eerst wat lekkere afdalinkjes bij deze huislift om het gevoel weer te krijgen en gaan daarna richting U-bahn. Het gaat boven verwachting en het zicht is redelijk goed. De sneeuw is van een prima kwaliteit en voor we het in de gaten hebben zijn we dik anderhalf uur verder klaar voor de koffie bij Schwarzacher. Rienkje heeft een leuk plekje voor ons gereserveerd. Als we daar zitten, breekt plotseling de zon door. We kunnen daar nog even van genieten. We pakken ook nog een keer de Westgipfelbaan en gaan helemaal naar boven. Er staat redelijk veel wind, maar het valt mee met de kou. Heerlijk skiën.

2 We gebruiken de lunch in Hotel am Reiterkogel en gaan daarna met zijn zevenen verder. Het is inmiddels wel weer gaan sneeuwen. Omhoog met de Reiterkogel en de Hasenauer om vandaar naar de Hochalm te trekken. We nemen daar de stoeltjeslift omhoog en maken een mooie afdaling terug naar de Hochalm. Voor een deel van de groep is het dan welletjes geweest voor deze eerste dag. Ze nemen de lift naar beneden en daarna de bus terug naar het hotel. TC, André en Gerrit dalen af naar het dal en gaan nog een keer omhoog met de Zwölferbahn om daarna deze afdaling naar Hinterglemm te maken. Heerlijke sneeuw. Als we terug zijn in Hinterglemm nemen we nog één keer de U-bahn en buigen dan af naar het hotel. Een prachtige skidag. Na een lekkere douche en even rust ontmoeten we elkaar allemaal weer om 17:00 uur bij het HH. Om zeven uur komt Peter aan, die tot onze grote verrassing Tom de Groot heeft meegenomen. De ploeg bestaat nu dus uit 15 personen. Dat is even geleden, dat we met zoveel hebben geskied. Het Italiaanse buffet is weer lekker en we praten nog een poosje gezellig na. Om elf uur sluiten we deze dag af. De wereld ziet er inmiddels prachtig uit. Morgen wordt het zonnig en koud.

3 De maandag begint, zoals aangekondigd. Helder en koud. s Nachts is het zo n 18 graden onder nul geweest. Omdat er geen wind staat, is het voor het gevoel (zeker in de zon) niet zo koud. An is ziek en besluit niet mee te gaan. Ze kruipt in bed. Mar gaat met Ton mee om hem bij zijn eerste meters te begeleiden en Rienkje neemt een dagje rust. We verzamelen rond kwart voor tien bij de Reiterkogel en wurmen ons in een cabine naar boven. Daar ontvouwt zich een prachtig panorama. Hier kunnen we wel aan wennen. Als we voor het eerst boven staan, moeten we een hele poos wachten. Een paar skifitters zijn zo in gesprek, dat ze een extra rondje maken. Als we dan eindelijk op pad kunnen, kan het grote genieten beginnen. We gaan met de Sunliner omhoog en slaan dan linksaf richting Fieberbrunn. We zijn niet de enige. Het lijkt, alsof alle mensen vandaag hierheen willen. De eerste afdaling is redelijk steil en hier en daar is al een boekeltje te bespeuren.

4 Het is bovendien druk en dat zorgt voor wat onzekerheid. Ineke is de ongelukkige en maakt een val. Het blijkt na een poosje, dat ze niet verder mee kan. Samen met Henk gaan ze met de Tirol-S terug naar Hinterglemm. De overgebleven negen moeten opnieuw in een lange rij om met de Tirol- S richting Fieberbrunn te worden gebracht. Het is een dringen van belang. Onbeheerst gedrag. Rustig blijven is het devies en zo komen we uiteindelijk boven. We moeten nog hoger met de gele cabines om dan uiteindelijk te kunnen skiën. Daar wacht ons al weer een verrassing. Fred komt met een ongelukkig gezicht en verkeerde ski s uit de lift. Iemand heeft mijn ski s meegenomen. We beginnen allemaal te zoeken. Even later komt Tom aangelopen met de opmerking: Iemand heeft mijn ski s meegenomen. Met een ruilactie van deze twee heren is het probleem opgelost en hebben ze allebei weer hun eigen ski s terug en kan de tocht verder. Mooie pistes wisselen af met lastige. De meeste zijn donkerrood. Het vraagt veel concentratie. Jammer is, dat een groot deel in de schaduw ligt. Rond twaalf uur zijn we in Fieberbrunn en maken daar een korte middagstop. Daarna nemen we een Umlaufbahn naar boven en genieten van een prachtige blauwe afdaling, waar onderweg ook veel sneeuwkanonnen blazen. Dan wordt het tijd om aan de terugweg te beginnen. Dat gaat vlot. We nemen veel skiweggetjes, die geleidelijk afdalen. In de bochten is het goed uitkijken, want daar is de sneeuw wel heel dun. We laten ons met de Tirol-S terugbrengen naar het Salzburgerland en nemen de 35 naar de Reiterkogel-Mitte. Daar maken we nog een korte stop, voordat we de laatste afdaling van de dag maken. Terug in het hotel praten we heel even na aan de bar. Om vijf uur verzamelen we weer voor ons dagelijkse HH. Het eten laten we ons weer heerlijk smaken. Jammer, dat An al na een soepje afhaakt. Ze is te ziek om te blijven zitten. De nazit is weer gezellig.

5 Ook op dinsdag starten we de dag weer met een goed ontbijt. Ineke en Henk gaan vandaag niet mee. Ineke wil even haar schouder laten checken door een arts. Er blijkt een stukje van de kop te zijn afgebroken en ze keert terug met haar arm in een mitella. Balen, want voor haar zit deze skiweek er op. Ze wordt door Henk goed verzorgd. De groep vertrekt om half tien richting Reiterkogel. De route vandaag is uitgekozen door Rienkje met wat ondersteuning van Trudy. Het is licht bewolkt, maar het zicht is prima. Temperatuur van rond de -7 graden, weinig wind. Ideaal. We nemen de Hasenauerbahn omhoog en doen deze afdaling een keer. De prachtige strepen van de pistenbully liggen er nog bijna maagdelijk bij. Heerlijk. Daarna verplaatsen we ons naar de Sunliner en nemen onderweg nog een afslag terug naar de Reiterkogel-Mitte. Het is inmiddels rustig geworden bij de stoeltjesliften. We zwieren en zwaaien over de pistes, dat het een lust is. Als we opnieuw richting Sunliner skiën, gaan Mar en Ton samen verder. Ton is nog niet helemaal klaar om met de groep mee te skiën. Samen maken ze er ook een mooie skidag van. De elf overgeblevenen gaan richting Saalbach en streiken neer bij de splinternieuwe Luis Alm, waar een lekker kopje koffie/cappuccino/espresso/chocolade wordt gedronken.

6 Voor de middagpauze bezoeken we Saalbach, nemen een stukje prachtige piste van de Bernkogelabfahrt nog een keer en verplaatsen ons dan naar de Hochalm. Even lekker zitten en wat eten bij bergrestaurant Hochalm. Rienkje, Trudy en Anny skiën na het eten direct naar beneden en nemen de bus terug naar het hotel. De groep van nu 8 personen skiën eerst nog wat op de Hochalm. De pistes zijn prima, maar het zicht is nu, terwijl het langzaam dicht trekt, veel minder. Er moet weer meer met gevoel geskied worden. We gaan nog een keer omhoog met de Reichkendlkopf-stoeltjeslift en dalen dan af richting Hinterglemm. Onderweg blijkt de piste 27a te zijn gespert, dus zijn we gedwongen om met de Rosswald 6-er stoeltjeslift een stukje op te schuiven om zo naar Reiterkogel-Mitte te komen. Daar nemen we de 38 naar Hinterglemm. Vlak voor Hinterglemm is er een mogelijkheid om af te buigen richting de Mitteregglift. Peter, Tom en Wim gaan rechtdoor naar de Reiterkogel en de overigen buigen af. Een leuke avontuurlijke afdaling brengt ons naar het dal, waar we uitkomen op een parkeerplaats. Hier moeten we een stukje te voet, maar daar houdt een skiër niet echt van. Voordat we echter op weg gaan, stopt de skibus vlak voor onze neus en stappen we maar meteen in. Eén stop verder is de bushalte van ons hotel en zijn we weer netjes terug. De prestatie van vandaag wordt nog even nabesproken onder het genot van een drankje aan de bar. Om vier uur ontmoeten we elkaar weer voor een Happy Hour. En dit keer is het echt een uurtje. De behoefte aan een momentje voor jezelf wordt zo mogelijk. Diner om zeven uur. Lekker eten. Goed gezelschap. Een goed gesprek. Een mooie dag.

7 De woensdag start bewolkt. Er wordt meer sneeuw voorspeld, maar dat gaat niet door. Ineke, Rienkje en Trudy hebben een rustdag vandaag en gaan met de bus naar Zell am See. Ze hebben een prachtige dag daar. Veel zon, leuke winkels, lekker koffie met gebak en een wandeling in het zonnetje langs het meer. De anderen maken een tocht over de pistes van Hinterglemm. Eerst een aantal afdalingen bij de U-bahn, waar de pistes er geweldig bijliggen. We nemen een pannenkoeklift en gaan met de Westgipfelbahn halverwege om dan af te dalen voor de koffie bij Schwarzacher. Na de break is het lekker zonnig geworden en daar genieten we de rest van de dag van. We gaan via de U-bahn weer het gebied in en steken over naar de Zwölferkogel. Daar wachten ons prachtige pistes. Door het laagje vers gevallen sneeuw van afgelopen nacht is het heerlijk skiën. Ook net naast de piste treffen we heerlijke sneeuw. Het is één grote speeltuin vol afwisseling. Sommige makkelijk, andere wat lastiger, maar alle pistes hebben vandaag iets bijzonders. De afdaling naar de Zehnerbahn is geweldig, daarna duiken we onder een sneeuwkanon door richting Seekarlift. Wim doet dit wel erg letterlijk. Maar soepel als hij is, staat hij op, klikt weer in zijn ski s en gaat verder. De sleeplift is lang en trekt ons in ijzige omstandigheden naar boven. Daar ontdekken we even later de reden van de harde wind, die veroorzaakt wordt door een helikopter. De afdaling naar de Ellmau alm is geweldig. Hier genieten we van een welverdiende rust en lunch. Om even over twee pakken we de draad weer op en nemen de Zehnerbahn naar de top van de Zwölferkogel. Daar trekt het ineens een beetje dicht en dat maakt dat we meteen een stukje afdalen. Een tien minuten later is het weer zonnig en gaan we verder richting Hinterglemm.

8 Bij het dalstation van de Westgipfelbahn besluit de helft van de groep te stoppen. Zij gaan terug naar het hotel. De overgebleven zes maken nog een extra rondje op de Schattberg. Een prachtig rondje in een iets hogere versnelling met ook hier weer heerlijke pistes. Onderweg komen er weer wat meer wolken en dat levert een prachtig schouwspel op. De afdaling naar het hotel is prachtig. Voldaan sluiten we de skidag af met een drankje aan de bar. Meteen aansluitend doen we het Happy Hour en om zeven uur schuiven we aan voor het Bauernbuffet. Iedereen geniet zichtbaar. Een lekkere bak koffie tot besluit en nog wat napraten. Langzamerhand wordt het groepje kleiner en om elf uur is iedereen klaar met deze mooie dag.

9 De donderdag wordt de traditionele dag naar Leogang. De dag begint bewolkt en het sneeuwt licht. We vertrekken met de sleeplift voor het hotel en maken meteen een doorstart naar het dalstation van de Westgipfelbahn. Boven is het behoorlijk koud. Alles is hier aangevroren. We nemen de afdaling 7 en aansluitend de 4 en komen dan op de Sisalalm, waar we moeten afslaan richting Vorderglemm. We komen iets te laag uit en Gerrit laat iedereen even een stukje klimmen om meteen door te kunnen zonder tussenlift. Er wordt aardig gepuft, maar na een paar minuten staat iedereen boven. Lekker opgewarmd gaan we verder en genieten weer volop. De pistes liggen er ook vandaag weer prima bij. Soms vlak, dan ineens weer met wat sneeuwheuveltjes. Soms steil en met dikkere sneeuw. Weer heel afwisselend. Op een gegeven moment, als het eind van deze lange afdaling al in zicht is, wordt er flink gecrasht door de familie Streefland. André is al zijn meegenomen skiattributen kwijt. Ze liggen her en der verspreid over de piste. Gelukkig mankeert hem niets op een wat onwillige knie na. Pia komt er minder goed vanaf. Zij moet uitwijken, komt in de diepe sneeuw net naast de piste en valt hard op haar pols. Dat ziet er niet goed uit. We maken meteen een korte stop om te kijken hoe het gaat. Duidelijk is, dat er iets mis is met de pols en dat ze er mee naar de dokter moet. We zetten Pia en André onderaan de piste af, waar ze met de bus terug kunnen. De gebroken pols wordt in het ziekenhuis van Zell am See in het gips gezet. De twaalf gaan verder met de stacabines van de Schönleitenbahn en skiën naar Leogang. Prachtige pistes. Het is altijd heerlijk skiën in het Leoganggebied. We nemen de nieuw aangelegde pistes 92 en 93 en komen zo in Leogang, waar we de middagstop op de Kralleralm. Een bijzonder restaurant, waar heel veel te zien was. Gezellig met open haard en heel veel snuisterijen in allerlei maten en soorten. We zitten aan de stammtisch van de skileraren. Goede stop.

10 Na de lunchstop nemen we de Steinbergbahn, die ons in twee etappes helemaal naar boven brengt. We doorkruisen het prachtige gebied nogmaals en komen na een klein uur terug op Saalbach grondgebied. We maken een lange afdaling met de 66, die ons helemaal terugbrengt naar Saalbach. Rienkje en Trudy nemen daar de bus en de rest gaat met de Bernkogelliften en de Reiter Ost stoeltjeslift skiënd terug. Ook dit is weer een lekkere lange afdaling, die ons via de 35 en de 32a terugvoeren naar Hinterglemm. Even over vier zijn we terug in het hotel om met elkaar te HH-en. Hoewel de foto anders doet vermoeden, is de stemming na afloop goed. De beide dames houden de moed erin. Morgen de laatste skidag.

11 Deze vrijdag begint stralend en dat niet alleen omdat Trudy wederom verjaart. Een strakblauwe lucht boven sneeuw bedekte bergen. Beter kunnen we deze week niet eindigen. We starten opnieuw met onze huislift en skiën over een harde vlakke piste naar de U-bahn. We maken een heerlijke afdaling naar de Westgipfelbahn, maar een paar mensen hebben de boot gemist en skiën voorbij. Even een pannenkoekliftje en ze zijn er weer bij. We gaan met de Westgipfelbahn de Schattberg op en maken daar een rondje. De lift van de alm omhoog is dermate koud, dat we er voor kiezen terug te keren naar Hinterglemm en daar bij Scharzacher een bakje te doen. Heerlijk in het zonnetje genieten we van deze korte stop. Als wij vertrekken, arriveren Ineke en Pia. Zij gaan ook even lekker in het zonnetje zitten. Ton Karel stopt hier. Met twaalf skiërs gaan we de Zwölferkogel op. We maken daar een paar afdalingen, die ons steeds weer bij de Zehnerlift brengen. Dan wordt het langzamerhand tijd om ons naar de lunchplek te begeven, waar we ook de niet-skiërs zullen ontmoeten. Gezamenlijk gebruiken we de lunch op het terras van Hotel am Reiterkogel. Een gedeelte van de groep houdt het nu voor gezien. Met zeven personen maken we nog een tocht van anderhalf uur. Via Reiterkogel, Hasenauer, Sunliner, weer Hasenauer steken we door naar de Hochalm. Daar gaan we omhoog met de stoeltjeslift om daarna de afdaling naar Hinterglemm te maken. Het tempo zit er nog goed in.

12 Om even voor vier komen we terug in het hotel, waar Henk namens de groep een kadootje geeft aan Trudy. We zingen en proosten op haar gezondheid. Gerrit wordt bedankt voor zijn inbreng in deze week. We eten om zeven uur en zijn daarna door Trudy uitgenodigd voor een kop koffie in Schwarzacher t.g.v. haar verjaardag. Zo komt er een einde aan een enerverende week. We wensen Ineke en Pia een voorspoedig herstel toe.

Er volgt nog een korte nazit en dan zoeken we allemaal ons mandje op.

Er volgt nog een korte nazit en dan zoeken we allemaal ons mandje op. Ook dit jaar vertrekken de meesten weer op vrijdag. De reis verloopt rustig. In het zuiden van Duitsland begint het weer een winters karakter te krijgen. De wegen blijven echter goed begaanbaar. Iedereen

Nadere informatie

Skiweek Damüls Dag 1 zondag 15 januari.

Skiweek Damüls Dag 1 zondag 15 januari. Skiweek Damüls 2017. Ondanks de slechte weersvoorspelling rijden we allemaal redelijk gemakkelijk naar ons overnachtingsadres. s Nachts schudt Frau Holle weer aardig wat sneeuw uit haar mandje. In twee

Nadere informatie

De busreis ging prima om 7 uur vertrek uit Hilversum en via Eindhoven om Frans, Wim en Daan op te halen richting Italië

De busreis ging prima om 7 uur vertrek uit Hilversum en via Eindhoven om Frans, Wim en Daan op te halen richting Italië MALGA CIAPELA 7 maart 16 maart 2008 Blij weer zoveel bekende gezichten te zien op deze reis van stichting SKI VRIENDEN. En inderdaad het zijn vrienden geworden dit groepje fanatiekelingen die één, twee

Nadere informatie

DtD deel twee. Mijn tweede trail van 2019 zit er op, en wat voor een. Deze keer dus een nacht trail in Durbuy.

DtD deel twee. Mijn tweede trail van 2019 zit er op, en wat voor een. Deze keer dus een nacht trail in Durbuy. DtD deel twee Mijn tweede trail van 2019 zit er op, en wat voor een. Deze keer dus een nacht trail in Durbuy. Zaterdag vertrek ik om kwart voor twee in de middag samen met Jan naar Durbuy in de Ardennen.

Nadere informatie

Spijtig, dat Ton een aanvaring heeft met een dame, die daarbij haar knie behoorlijk verdraait. Henk en Ton Knape zijn er bij. De rest van de groep

Spijtig, dat Ton een aanvaring heeft met een dame, die daarbij haar knie behoorlijk verdraait. Henk en Ton Knape zijn er bij. De rest van de groep Vrijdag 18 januari. We hebben om 5 uur bij Ineke en Henk afgesproken. Ze zijn net klaar, als wij komen aanrijden. We pakken de spullen in en rijden vast richting Boekenberg. Daar komt Ton net aanrijden,

Nadere informatie

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK De laatste week van augustus zijn wij (Loes en Diana) samen met onze honden naar de Oostenrijkse bergen geweest om lekker te gaan wandelen. We hadden

Nadere informatie

SkiSafari Dolomiti 2017

SkiSafari Dolomiti 2017 10-daagse skireis naar de Italiaanse Dolomieten Onbezorgd tochten maken op de fantastische pistes van de Dolomieten. Elke dag ski je op nieuwe pistes en geniet je van de magnifieke uitzichten. Skiën doe

Nadere informatie

Hierboven het uitzicht vanuit ons hotel. In de afgelopen nacht heeft het flink gesneeuwd. De auto s hebben een dikke witte deken.

Hierboven het uitzicht vanuit ons hotel. In de afgelopen nacht heeft het flink gesneeuwd. De auto s hebben een dikke witte deken. Zaterdag 20 januari. Op vrijdag zijn we allemaal op pad gegaan. Aan het eind van de middag arriveren we allemaal in het zuiden van Duitsland Fred, Rienkje, Trudy en Wim overnachten in Leutkirch. De rest

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017 Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen 13 t/m 15 februari 2017 Maandag 13 feb Heel - Reil 220 km De weerberichten hadden al geruime tijd aangegeven dat er een paar mooie zonnige dagen zouden komen

Nadere informatie

zaterdag 20 januari Montagnards

zaterdag 20 januari Montagnards MORZINE 19 27 januari 2007 zaterdag 20 januari Met ons groepje van 6 zijn we de sneeuwomstandigheden gaan testen. Het blijkt, dat er alleen in het gebied rondom goed kan worden geskied. Op de hellingen

Nadere informatie

Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman

Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman Het is zaterdag 11 mei 2013. De wekker loopt af om 03.00 uur. Oei, wat is het vroeg.

Nadere informatie

De muziekreis naar Valkenburg.

De muziekreis naar Valkenburg. De muziekreis naar Valkenburg. 24 maart 2014 Vandaag gaan we met het Buitenhof naar Valkenburg voor de muziekreis. De begeleiders Marij en Henk gaan al vroeg op pad om iedereen op te halen. Marij haalt

Nadere informatie

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart Wintersport 2001 Pontresina 24 februari t/m 3 maart zaterdag 24 februari 2001 985 km Om kwart over zes weggereden. De weg is besneeuwd en plaatselijk glad. Even over de grens begint het al gauw weer te

Nadere informatie

Wintersport Toch zijn ze in Damüls de 2 meter ruim gepasseerd. Er ligt op de berg 260 cm.

Wintersport Toch zijn ze in Damüls de 2 meter ruim gepasseerd. Er ligt op de berg 260 cm. Wintersport 2019 We gaan opnieuw naar Damüls-Mellau. Het is dit jaar ook al weer vroeg gaan sneeuwen, maar de hoge temperaturen hebben er voor gezorgd, dat het ook weer weg dooit. Op 9 december is het

Nadere informatie

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit:

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit: Inleiding Vrijdag 26 juni 2015 was het dan eindelijk zover. Met z n achten vertrokken vertrokken we van het hoofdkantoor van tendens in Arnhem naar de vakantiebestemming Koblenz in Duitsland. De vakantiegangers

Nadere informatie

Inleiding. Ons skiteam. Auto 1: Fred, Rienkje, Trudy en Wim. Auto 2: Ton, Mar en Tom. Auto 3: Gerrit, Anny, Ineke en Henk. Auto 4: Pia en André.

Inleiding. Ons skiteam. Auto 1: Fred, Rienkje, Trudy en Wim. Auto 2: Ton, Mar en Tom. Auto 3: Gerrit, Anny, Ineke en Henk. Auto 4: Pia en André. Inleiding. Als ik begin te schrijven aan deze nieuwe Skinfo, zitten we aan de vooravond van ons Eifelweekend. Niet echt veel tijd dus om er uitgebreid voor te gaan zitten. Toch wil ik even een beginnetje

Nadere informatie

VERSLAG VAN ONZE BELEVENISSEN IN HINTERGLEMM 2014.

VERSLAG VAN ONZE BELEVENISSEN IN HINTERGLEMM 2014. VERSLAG VAN ONZE BELEVENISSEN IN HINTERGLEMM 2014. In dit verslag zijn de dagverslagen van de skiweek samengebracht. Mocht dit verslag voor iemand aanleiding zijn om zich op te geven voor de skiweek van

Nadere informatie

Van Overloon naar de Christinehoeve.

Van Overloon naar de Christinehoeve. Van Overloon naar de Christinehoeve. Carnavalsbeeld in Overloon. Ons eten bij de Heksenboom. Het eten is goed, de bediening heel attent en aardig, de lucht is weer blauw aan het worden en kinderen van

Nadere informatie

MAKEN WINTERBANDEN KETTINGEN OVERBODIG?

MAKEN WINTERBANDEN KETTINGEN OVERBODIG? INLEIDING Zo daar is ie dan weer, de 3e Skinfo van dit jaar. Dat betekent, dat het jaar aardig ten einde loopt. Het skiseizoen is net begonnen en gelukkig kwam er net op tijd een flinke depressie over

Nadere informatie

Na inchecken eerst even een welkomstdrankje in de bar gedronken en daarna de spullen uit de auto en even relaxen voor het diner.

Na inchecken eerst even een welkomstdrankje in de bar gedronken en daarna de spullen uit de auto en even relaxen voor het diner. Inleiding Na 3 jaren in het skigebied van Sankt Anton am Arlberg en Lech te zijn geweest, zijn we dit jaar neergestreken in Saalbach Hinterglemm. We logeren in Hotel Gungau, dat vlak naast het dalstation

Nadere informatie

Verslag fietsreis 2 Denemarken van 2 t/m 9 juli 2017

Verslag fietsreis 2 Denemarken van 2 t/m 9 juli 2017 Verslag fietsreis 2 Denemarken van 2 t/m 9 juli 2017 Keurig op tijd arriveert de bus in Tonden met hierin al de dames die in Zaltbommel zijn opgestapt. Na wisseling van de oprij-chauffeur en de koffers

Nadere informatie

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011 Ahrdal 24 t/m 27 maart 2011 Donderdag 24 maart Heel - Ahrweiler 140 km Het weerbericht voor de komende dagen geeft prachtig weer op dus pakken wij de camper in en gaan richting Duitsland. Het is alweer

Nadere informatie

Geschreven door Wim de Lange zondag 18 november :00 - Laatst aangepast dinsdag 29 januari :10

Geschreven door Wim de Lange zondag 18 november :00 - Laatst aangepast dinsdag 29 januari :10 Wandelweek september 2012 in Oostenrijk, Stubaier Alpen, Sellrain Dit keer ben ik alleen op pad gegaan. Mijn doel is een huttentocht te maken van 5 hutten met twee gletsjer overgangen. De start van de

Nadere informatie

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei Voorjaar 2010 Midden- en Zuid-Frankrijk 5 t/m 17 mei Woensdag 5 mei 2010 811 km Om half negen op weg. Via Maastricht naar Metz waar we inkopen deden. Vlot door en bij Châlon de snelweg af en binnendoor

Nadere informatie

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari Winter 2013 Zuid-Frankrijk 5 t/m 16 februari Dinsdag 5 februari 2013 563 km Om negen uur vertrokken. Eerst naar Geldern omdat onze camperdealer een verkeerd aangesloten kabel van de koelkast nog goed moest

Nadere informatie

Zaterdag 24 Juni. Vier sluisentocht. Vandaag lekker met boot mee.

Zaterdag 24 Juni. Vier sluisentocht. Vandaag lekker met boot mee. Vrijdag 23 Juni, Sietske op gehaald in Arnhem om op vakantie te gaan naar Limburg. Eerst nog even naar Veenendaal om Janine en Eelco op te halen, nu kan de vakantie echt beginnen. Onderweg lekker ons broodje

Nadere informatie

Meerdaagse 2018 donderdag 30 augustus t/m zondag 2 september 2018.

Meerdaagse 2018 donderdag 30 augustus t/m zondag 2 september 2018. Dag 1 Meerdaagse 2018 donderdag 30 augustus t/m zondag 2 september 2018. Vandaag moest het gaan gebeuren, mijn eerste meerdaagse waar iedereen die ik vanaf mijn toetreding tot de Taxriders (rond april

Nadere informatie

Eindverslag zomerkamp 2016 Oosterzee, Friesland 18 juli t/m 22 juli 2016

Eindverslag zomerkamp 2016 Oosterzee, Friesland 18 juli t/m 22 juli 2016 Eindverslag zomerkamp 2016 Oosterzee, Friesland 18 juli t/m 22 juli 2016 Maandag 18 juli We vertrekken vanaf de locatie Koningsbelt met 25 leerlingen, 10 begeleiders en aanvullende gezinsleden zoals een

Nadere informatie

MundoRado reis naar Maleme, Kreta.

MundoRado reis naar Maleme, Kreta. MundoRado reis naar Maleme, Kreta. Op maandag 9 juni was het zover. We gingen op vakantie naar het mooie eiland Kreta en om precies te zijn, naar Maleme. Om 12.00 uur moesten wij ons verzamelen op Schiphol

Nadere informatie

Buitenhof reis Riviercruise 20 juni 2013 t/m 26 juni 2013

Buitenhof reis Riviercruise 20 juni 2013 t/m 26 juni 2013 Buitenhof reis Riviercruise 20 juni 2013 t/m 26 juni 2013 Buitenhof reis Riviercruise 20 juni t/m 26 juni 2013 Donderdag 20 juni 2013 Vandaag om half 10 zijn we compleet en kan de boot, De Horizon, vertrekken

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

pagina december 2012 In deze editie:

pagina december 2012 In deze editie: pagina SKINFO 11.3 december 2012 In deze editie: blz. 1 blz. 2 blz. 3 blz. 4 blz. 5 Voorblad foto Hinterglemm januari 2012. Inleiding / Ons skiteam en de ligging van het hotel. Sneeuwhistorie / Weerbegrippen

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

2-kamer appartement Hinterglemm Salzburgerland Oostenrijk

2-kamer appartement Hinterglemm Salzburgerland Oostenrijk 2-kamer appartement Hinterglemm Salzburgerland Oostenrijk 195.000 ski in - ski out - 2015 gerenoveerd - goed rendement sauna - op het zuiden Nu in ons aanbod dit onlangs gerenoveerde appartement in Hinterglemm

Nadere informatie

Vogezen 18 21 juni 2015

Vogezen 18 21 juni 2015 Vogezen 18 21 juni 2015 Deze dagen werden gekenmerkt door niet al te best weer; af en toe een bui en ongeveer 18 graden, maar de temperatuur steeg aanzienlijk door het prettige gezelschap, discussies,

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen. 6 t/m 9 april 2018

Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen. 6 t/m 9 april 2018 Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen 6 t/m 9 april 2018 Vrijdag 6 april Heel - Zeltingen 220 km Zeltingen -Bernkastel Bernkastel - Zeltingen Laagste punt: 104 m Hoogste punt: 414 m Totale stijging:

Nadere informatie

Luxe verwenvakantie in Beekbergen tot

Luxe verwenvakantie in Beekbergen tot Luxe verwenvakantie in Beekbergen 12-08-2016 tot 19-08-2016 Dag 1. Het is vrijdag 12 augustus 2016. 11:30 uur verzamelen bij Tendens te Arnhem. Weldra gaan wij beginnen aan onze verwenvakantie in Hotel

Nadere informatie

Week mountainbiken in Gerlos te Oostenrijk.

Week mountainbiken in Gerlos te Oostenrijk. Week mountainbiken in Gerlos te Oostenrijk. Zaterdag morgen 15 juni 2013 om 5 uur gaat het trainings weekje mountainbiken in Oostenrijk beginnen. Onze verblijfplaats in Oostenrijk is het appartement van

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Zondag 4 februari 2018

Zondag 4 februari 2018 Zondag 4 februari 2018 Zondagochtend moesten we vroeg op want we moesten zeven uur op Schiphol zijn. Daar verzamelden we, 10 leerlingen en 3 docenten. Nadat we er allemaal waren gingen we inchecken en

Nadere informatie

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011 Bad Marienberg 21 t/m 25 april 2011 Donderdag 21 april Heel - Bad Marienberg 195 km Aankomend weekend is het Pasen en dat betekent dat Wim 4 dagen vrij is. We hebben besloten om richting het Westerwald

Nadere informatie

Take a look at my life 43

Take a look at my life 43 Take a look at my life 43 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Ahrtal. Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig. 11 t/m 14 mei 2015

Ahrtal. Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig. 11 t/m 14 mei 2015 Ahrtal Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig 11 t/m 14 mei 2015 Maandag 11 maart Heel - Heppingen (Ahr) 137 km Heppingen - Dernau Laagste punt: 90 m Hoogste punt: 228 m Totale stijging: 650 m Totale

Nadere informatie

Luciano en Hans. Christiaan en Richard. Jena en Arianne. Bianca en Gerrit. Danielle en Jan. Jules en Martin

Luciano en Hans. Christiaan en Richard. Jena en Arianne. Bianca en Gerrit. Danielle en Jan. Jules en Martin Luciano en Hans Christiaan en Richard Jena en Arianne Bianca en Gerrit Danielle en Jan Jules en Martin Het was vroeg.6 uur verzamelen op station Utrecht Centraal. Vandaar gingen we via Rotterdam naar Brussel.

Nadere informatie

Auteur: Mirjam Wind, docent en coördinator NT2, Educatie Video s: Gabe Dijkstra en Rick Biemolt, studenten Alfa-college, MultiMedia en Design

Auteur: Mirjam Wind, docent en coördinator NT2, Educatie Video s: Gabe Dijkstra en Rick Biemolt, studenten Alfa-college, MultiMedia en Design Woord voor Woord is een programma mondelinge vaardigheden NT2 voor analfabete beginners. Het omvat 12 lessen. De ontwikkeling van het programma en de daarbij behorende video s is mogelijk gemaakt door

Nadere informatie

Belvilla trend report

Belvilla trend report Belvilla trend report #1-2016 - Wintersport Populairste wintersportbestemmingen 1 Oostenrijk 73,6% (71,5% in 2014-2015) 3 Frankrijk 2,8% (3,9% in 2014-2015) 2 Duitsland 21,2% (21,4% in 2014-2015) 4 Zwitserland

Nadere informatie

Etappe 15 van Meyzieu naar Annonay met veel klimmen en klauteren. Totaal 145 kilometer. Vrijdag 13 mei 2016. Van Volendam naar Meyzieu.

Etappe 15 van Meyzieu naar Annonay met veel klimmen en klauteren. Totaal 145 kilometer. Vrijdag 13 mei 2016. Van Volendam naar Meyzieu. Etappe 15 van Meyzieu naar Annonay met veel klimmen en klauteren. Totaal 145 kilometer. Vrijdag 13 mei 2016. Van Volendam naar Meyzieu. Onze groep bestond oorspronkelijk uit zes man. Helaas moesten twee

Nadere informatie

Les 5. Tijd & het weer

Les 5. Tijd & het weer www.edusom.nl Opstartlessen Les 5. Tijd & het weer Wat leert u in deze les? Praten over het weer. Praten over de tijd. Veel succes! Deze les is ontwikkeld in opdracht van: Gemeente Den Haag en DWI Amsterdam

Nadere informatie

Buiten worden we opgewacht door Hazel de eigenaresse van ons appartement. We gaan met drie ruime auto s naar Lagos. Het is bijna een uurtje rijden.

Buiten worden we opgewacht door Hazel de eigenaresse van ons appartement. We gaan met drie ruime auto s naar Lagos. Het is bijna een uurtje rijden. Verslag SRG vakantie Lagos Donderdag om 14:00 uur verzamelen we met z n allen op Eindhoven Airport. Iedereen is mooi op tijd en kunnen we door naar de incheck. Dit gaat allemaal erg voorspoedig en ook

Nadere informatie

Italië week 2 vanaf

Italië week 2 vanaf !1 Italië week 2 vanaf 25-06-2015 Donderdag 25 Juni Het was het laatste nachtje op camping San Procolo. Wij trekken verder met de camper. We zien elkaar nog even in Porto San Giorgio op de markt. We drinken

Nadere informatie

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013.

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. In de zomer van 2013 is het plan geboren om met de racefiets een weekje te fietsen op Gran Canaria. 11 oktober is na wat voorbereiding de vertrek datum gevonden.

Nadere informatie

Trainingskamp Selectie SPV 81 Benidorm 5 t/m 8 januari 2017

Trainingskamp Selectie SPV 81 Benidorm 5 t/m 8 januari 2017 Trainingskamp Selectie SPV 81 Benidorm 5 t/m 8 januari 2017 POLSBROEK, donderdag 5 januari. Nadat ook Gerrit in de kantine van de plaatselijke voetbalclub is gearriveerd kan de selectie, zoals gepland,

Nadere informatie

Wij zijn met elkaar op vakantie:

Wij zijn met elkaar op vakantie: Wij zijn met elkaar op vakantie: Manja Ciska Adri Piet Paul Zaterdag 28 juli: Vanmorgen zijn we allemaal vroeg opgestaan om op tijd in Arnhem op het kantoor te zijn. Vertrek naar Bremm om 10 uur. Tot onze

Nadere informatie

ETAPPE 12, VAN DOLE NAAR TOURNUS

ETAPPE 12, VAN DOLE NAAR TOURNUS ETAPPE 12, VAN DOLE NAAR TOURNUS Groep 16, bestaande uit 12 personen, met groepshoofd Bruin Zwarthoed, vertrok op 28 april vanaf Bowling de Zedde om 06:00 uur naar Frankrijk om daar etappe 12 te lopen.

Nadere informatie

Op 9 december was het dan zover met de boot (de MS SWIS CRYSTAL) naar de kerstmarkt in Düsseldorf. Rein was rond uur op de Rijnkade om de

Op 9 december was het dan zover met de boot (de MS SWIS CRYSTAL) naar de kerstmarkt in Düsseldorf. Rein was rond uur op de Rijnkade om de KERSTREIS DUSSELDORF 2014 Op 9 december was het dan zover met de boot (de MS SWIS CRYSTAL) naar de kerstmarkt in Düsseldorf. Rein was rond 14.00 uur op de Rijnkade om de medereizigers daar welkom te heten.

Nadere informatie

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009 Schwäbische Alb 24 oktober t/m 1 november 2009 Zaterdag 24 oktober Heel - Tuttlingen 560 km Na het ontbijt vertrekken we richting de Schwäbische Alb, een gebied waar we nog nooit zijn geweest. Het is rustig

Nadere informatie

Vakantie Valkenburg Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig. Reisbegeleiders: Reina en Lea

Vakantie Valkenburg Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig. Reisbegeleiders: Reina en Lea Vakantie Valkenburg 2013 Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig Reisbegeleiders: Reina en Lea Maandag 24 juni 2013 Na gezellig afscheid genomen te hebben, reden we van Arnhem naar Veenendaal om daar

Nadere informatie

Italiaanse dolomieten reis 2015

Italiaanse dolomieten reis 2015 Italiaanse dolomieten reis 2015 Op zaterdag 23 mei vertrekken we richting de dolomieten om daar 5 dagen te genieten van het geweldige berglandschap met wegen die daar op een indrukwekkende wijze zijn aangelegd.

Nadere informatie

Ons vakantieverblijf in De Lutte.

Ons vakantieverblijf in De Lutte. Ons vakantieverblijf in De Lutte. Louwra Herman Arwin Els Barry Will Frans Marjolein Willie VRIJDAG 21-06-2013 Vandaag begint onze vakantie. Arwin en Herman stappen in de bus in Veenendaal en de andere

Nadere informatie

Berlijn van 03 04 t/m 06 04 2009. Om 07.30 uur stond iedereen klaar bij de parkeer plaats van C 1000.

Berlijn van 03 04 t/m 06 04 2009. Om 07.30 uur stond iedereen klaar bij de parkeer plaats van C 1000. Berlijn van 03 04 t/m 06 04 2009 Om 07.30 uur stond iedereen klaar bij de parkeer plaats van C 1000. Roy, Yvonne, Nicole, Rob, Hanneke, Lilian, Jaap, Arie, Lissy, Irma, Rens, Ingrid, Gert, Gerrit en Sjaan

Nadere informatie

SKIGEBIED UPDATE. De avond valt over ons skigebied.

SKIGEBIED UPDATE. De avond valt over ons skigebied. SKIGEBIED UPDATE. De avond valt over ons skigebied. Deze foto is gemaakt met de webcam van Schönleiten op woensdag 13 november om half vijf s middags. De zon zakt net achter de bergen en het dal is aan

Nadere informatie

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei Voorjaar 2011 Midden-Frankrijk 21 april t/m 7 mei Donderdag 21 april 2011 191 km Na het avondeten op weg. Even voorbij Vianen ontdekten we dat we de autopapieren vergeten waren. Teruggereden en weer opnieuw

Nadere informatie

Verslag van onze reis naar Sri Lanka in maart 2012

Verslag van onze reis naar Sri Lanka in maart 2012 Verslag van onze reis naar Sri Lanka in maart 2012 Woensdag 14 maart zijn we, Marlis en ik, om 20.45 uur vertrokken vanaf vliegveld Düsseldorf naar Colombo met een tussenstop in Dubai. De vlucht verliep

Nadere informatie

De beklimming van de Kilimanjaro

De beklimming van de Kilimanjaro De beklimming van de Kilimanjaro Jullie hebben mij gemist begin november tijdens de karatetraining om de reden dat ik helemaal in Tanzania was om de Kilimanjaro te beklimmen met 3 vrienden. Deze berg is

Nadere informatie

Axamer Lizum. Bad Gastein

Axamer Lizum. Bad Gastein Axamer Lizum Hotel Olympia** Dit gezellige 2 sterren hotel ligt op 1600 meter hoogte en direct aan de piste in het skigebied Axamer Lizum. Hotel Neuwirt*** Uitstekend 3 sterren hotel dat midden in het

Nadere informatie

Ronde van de West-Friese Dijk

Ronde van de West-Friese Dijk Ronde van de West-Friese Dijk Goede Vrijdag 25 maart 2016 Dit jaar een vroege editie van Ronde van de West-Friese Dijk De organisatie is in handen van Pierre Wassenaar en Wim van Gelder. Start in Bakkum

Nadere informatie

Italiaanse dolomieten XL 2017

Italiaanse dolomieten XL 2017 Italiaanse dolomieten XL 2017 Op veler verzoek zijn er weer een aantal fantastische ritten door de dolomieten uitgeschreven. Dit keer met een iets langer verblijf en met een aantal nieuwe routes! Op zaterdag

Nadere informatie

Oostenrijkreis 2013. Het huis waarin we verblijven.

Oostenrijkreis 2013. Het huis waarin we verblijven. Oostenrijkreis 2013 Op zondag 21 april 2013 om 19:00 vertrokken 32 leerlingen uit 4H en 5V naar Schröcken, Oostenrijk. De busreis was erg gezellig, sommige leerlingen zijn nauwelijks aan slapen toegekomen.

Nadere informatie

Boedapest. Passau. Wenen. Vertrek naar Roemenië. Woensdag 7 februari 2013

Boedapest. Passau. Wenen. Vertrek naar Roemenië. Woensdag 7 februari 2013 Vertrek naar Roemenië Woensdag 7 februari 2013 Vanmiddag richting mijn zoon en schoondochter gereden, want zij wil mij wegbrengen naar Voorthuizen. Vanmiddag bracht Alice mij nog veel dozen met medicijnen

Nadere informatie

61. Van gastvrij Woldendorp naar paradijselijk Vlagtwedde

61. Van gastvrij Woldendorp naar paradijselijk Vlagtwedde 61. Van gastvrij Woldendorp naar paradijselijk Vlagtwedde 21 maart 2013 Mijn gasthuis in Woldendorp was pure verwennerij. Wat ben ik in de watten gelegd. Een mooie slaapkamer, lekker eten en een reuze

Nadere informatie

La Palma Vrijdag 28 september

La Palma Vrijdag 28 september La Palma 2007 Vrijdag 28 september Om 02:50 staat de taxi voor de deur om naar Schiphol te rijden. Na het inchecken, begint de vlucht op tijd om 05:30 uur en we komen om 09:50 (lokale tijd) op het vliegveld

Nadere informatie

4-kamer appartement, Saalbach, Salzburgerland, Oostenrijk

4-kamer appartement, Saalbach, Salzburgerland, Oostenrijk 4-kamer appartement, Saalbach, Salzburgerland, Oostenrijk 437.500 naast de skipiste - goede verhuurinkomsten georganiseerde verhuur - ruim eigen gebruik - zonnig 2 balkons - luxe inrichting - 3 badkamers

Nadere informatie

Programma Go-out wandelweekend Cochem 30 oktober tot 2 november 2015

Programma Go-out wandelweekend Cochem 30 oktober tot 2 november 2015 Programma Go-out wandelweekend Cochem 30 oktober tot 2 november 2015 Cochem ligt midden in de vulkaan Eifel. Het landschap kenmerkt zich door heuvels, akkerlanden en kleine dorpjes. Dwars door Cochem stroomt

Nadere informatie

~~Weekly Diary~~ Week 2

~~Weekly Diary~~ Week 2 ~~Weekly Diary~~ Week 2 [social_share] Zondag 06-01-2013 Een heerlijk rustig dagje, dus eigenlijk niks bijzonders gedaan. Maandag 07-01-2013 Aan het werk geweest, er was weer genoeg te doen op de kinderboerderij.

Nadere informatie

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012 Het Groene Hart 5 t/m 9 april 2012 Donderdag 5 april Heel - Hekendorp 163 km Hekendorp - Gouda 23 km Pasen staat weer voor de deur en dat betekent voor ons 5 vrije dagen. Daar Janneke en Arnold, dochter

Nadere informatie

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five.

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five. Oeganda Kerst 2016 Jij steekt samen met je team je handen uit de mouwen om van een dorpsschooltje in Nkokonjeru een nieuwe frisse school te maken. Samen met ouders en leraren knap je de boel op. Aan de

Nadere informatie

Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018

Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018 1 Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018 Dag 1 Aankomst op Kilimanjaro International Airport. Wij halen jullie op van het vliegveld en brengen jullie naar Arusha Villa. Hier ontvangen we jullie met een

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

Het thema van deze les is Gezondheid. Dit is Les 1 Beginners. Een afspraak maken

Het thema van deze les is Gezondheid. Dit is Les 1 Beginners. Een afspraak maken Tekst Audio Les 1 /m 6 Radio Amsterdam LES 1. Beginners. Een afspraak maken Track 1 Jingle Track 2 Het thema van deze les is Gezondheid. Dit is Les 1 Beginners. Een afspraak maken Track 3 HET GESPREK.

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

Funpop Sevenum. 20 mei mei Reisverslag V1901B

Funpop Sevenum. 20 mei mei Reisverslag V1901B Funpop 2019 Sevenum 20 mei 2019 27 mei 2019 Reisverslag V1901B Inleiding Accommodatie: Landal Domein De Schatberg, huisje 116 Deelnemers: Joop Ferry Hans Wilco Rene Udo Jurrien Begeleiders: Gerrit Frieda

Nadere informatie

Tirol Oberperfuss 9 dagen

Tirol Oberperfuss 9 dagen Tirol Oberperfuss 9 dagen fietsreis vanaf 729 Fietsen in en rond Tirol Op de pedalen in Tirol betekent fietsen door de lieflijke dalen met zicht op de altijd aanwezige bergen. Wie denkt dat de tochten

Nadere informatie

Verslag voetreis etappe 8 van Sarreguemines naar Molsheim.

Verslag voetreis etappe 8 van Sarreguemines naar Molsheim. Verslag voetreis etappe 8 van Sarreguemines naar Molsheim. Door omstandigheden moest de groep van Hein Tol zich enkele weken voor vertrek helaas terugtrekken. Onze groep bestaande uit Simon Kras, Johan

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Hochzeiger en Sechszeiger Jerzens

Hochzeiger en Sechszeiger Jerzens Hochzeiger en Sechszeiger Jerzens Hochzeigerbahn - Zollkreuz - Hochzeiger - Niederjöchl - Sechszeiger - Kalbenalm - Hochzeigerbahn ***** - 8 Km - 680 Hm - 5:30 uur Voor deze rondwandeling over de Hochzeiger

Nadere informatie

De HandbikeBattle 2014

De HandbikeBattle 2014 De HandbikeBattle 2014 Raisa, mijn fysiotherapeute van revalidatiecentrum De Vogellanden, vroeg mij half Januari of ik mee wou doen aan een hanbikebattle in Oostenrijk. Ze was zelf heel enthousiast. Ze

Nadere informatie

Zugspitze. We waren inmiddels in Ferienhaus Jägerheim in Ehrwald neergestreken. Een heel mooi appartement op de begane grond.

Zugspitze. We waren inmiddels in Ferienhaus Jägerheim in Ehrwald neergestreken. Een heel mooi appartement op de begane grond. Zugspitze We waren inmiddels in Ferienhaus Jägerheim in Ehrwald neergestreken. Een heel mooi appartement op de begane grond. 1 Jaren geleden hadden we de Zugspitze, met 2961 m. de hoogste berg van Duitsland,

Nadere informatie

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken Skiën Inhoud De geschiedenis van het skiën Inleiding Benodigdheden Sturen en vallen + aan en uit doen van de ski s Skiles Skiliften Verschillende sneeuwsporten Wedstrijd skiën Dingen die handig zijn om

Nadere informatie

Herfst Frankrijk. 29 september t/m 12 oktober

Herfst Frankrijk. 29 september t/m 12 oktober Herfst 2012 Frankrijk 29 september t/m 12 oktober Zaterdag 29 september 256 km We rijden om even over 10 uur weg. Via de snelweg, die we bij Beek verlaten, naar Limburg. Binnendoor via Valkenburg en Slenaken

Nadere informatie

Take a look at my life 12

Take a look at my life 12 Take a look at my life 12 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Van 11 tot 18 mei waren mijn vrouw en ik op Kreta. Zij was hier 27 jaar geleden als eens geweest, maar voor mij was het de eerste keer.!

Van 11 tot 18 mei waren mijn vrouw en ik op Kreta. Zij was hier 27 jaar geleden als eens geweest, maar voor mij was het de eerste keer.! Reisverslag Kreta 2012 Van 11 tot 18 mei waren mijn vrouw en ik op Kreta. Zij was hier 27 jaar geleden als eens geweest, maar voor mij was het de eerste keer. We hadden een hotel geboekt in Ano Vouves,

Nadere informatie

Het restaurant in Otterlo.

Het restaurant in Otterlo. Het verslag van mijn spontane actie/uitdaging handbikend van Enschede naar Scherpenzeel en terug. Een totale afstand van 259,92 km en heb hier zowel de zaterdag als de zondag 12 uur over gedaan (inclusief

Nadere informatie

Logboekverhaal. Schoolkamp 2014

Logboekverhaal. Schoolkamp 2014 Logboekverhaal Schoolkamp 2014 Mysterie kamp 22-25-april Dinsdag 22 april 2014 Vandaag moesten we om 8:00 op school verzamelen. Onze bagage werd ingeladen en wij namen afscheid van de ouders. Toen alles

Nadere informatie

Appartementhuis met 6 app St Ulrich am Pillersee Tirol Oostenrijk

Appartementhuis met 6 app St Ulrich am Pillersee Tirol Oostenrijk Appartementhuis met 6 app St Ulrich am Pillersee Tirol Oostenrijk 847.000 ruim grondstuk - mooi uitzicht - 5 gastenappartementen - zomer en winterbestemming - typisch Oostenrijks huis - Frühstücksraum

Nadere informatie

DE REIS IS BEGONNEN SPANNENDE DAG TIJDENS FAMILIEREIS

DE REIS IS BEGONNEN SPANNENDE DAG TIJDENS FAMILIEREIS DE REIS IS BEGONNEN Na maanden van voorbereiding, selecteren patiënten in de ziekenhuizen, vrijwilligers ronselen, bussen, hotelkamers en toegangskaarten regelen, was het gisteren weer zover, de 13e busreis

Nadere informatie

De bergvrienden (van Engsbergen)

De bergvrienden (van Engsbergen) De bergvrienden (van Engsbergen) Wandelen is onze grote passie. Of het nu in het Engsbergse Asdonk is, op de Houterenberg of wanneer wij met familie of goede vrienden in het hooggebergte rondtrekken, het

Nadere informatie

Liturgie voor de scholendienst 2015

Liturgie voor de scholendienst 2015 Liturgie voor de scholendienst 2015 Kerk van de Nazarener & Christelijke Basisschool De Vliet Klaaswaal Zondag 1 februari Thema: Bestaat God (eigenlijk wel)? Welkomstwoord Uitleg over de kerk Kinderopwekking

Nadere informatie

Neus correctie 2012. Aanleiding. Intake gesprek. Stap 1: Wat gaan we doen

Neus correctie 2012. Aanleiding. Intake gesprek. Stap 1: Wat gaan we doen Neus correctie 2012 Aanleiding Al een tijdje heb ik last van mijn neus. Als kind van een jaar of 5 kreeg ik een schep tegen mijn neus, wat er waarschijnlijk voor heeft gezorgd dat mijn neus brak. Als kind

Nadere informatie