Berlijn van t/m Om uur stond iedereen klaar bij de parkeer plaats van C 1000.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Berlijn van 03 04 t/m 06 04 2009. Om 07.30 uur stond iedereen klaar bij de parkeer plaats van C 1000."

Transcriptie

1 Berlijn van t/m Om uur stond iedereen klaar bij de parkeer plaats van C Roy, Yvonne, Nicole, Rob, Hanneke, Lilian, Jaap, Arie, Lissy, Irma, Rens, Ingrid, Gert, Gerrit en Sjaan Gaan 4 dagen naar Berlijn. Helaas kunnen Hans en Trix door familie omstandigheden niet mee. Even later was de bus er, het is een dubbel dekker een heel luxe. En wel met 2 chauffeurs Michel en Joke. We rijden naar Oldenzaal, daar komt de groep uit Hardeberg er bij in. En ook stappen Gerard en Ineke Ter Beek { dat zijn de organisatoren } Zij hebben alles voor elkaar gemaakt. Hotel, excursies, start bewijzen. En dat kunnen wij wel aan hun over laten, wij hoeven alleen maar te volgen. En zo rijden we tegen uur Oldenzaal uit, op weg naar Berlijn. Met een pauze stop bij Hanover, komen we rond uur aan in Berlijn. We gaan eerst de stad in voor een korte kennismaking met Berlijn. Winkels genoeg oa. KDW, het grootste warenhuis van Europa. En heel veel sportzaken, maar het was al lekker warm aan het worden. Dus lang hebben we niet rond gelopen, maar we zijn met de meeste van de groep, Een terras op gedoken. En daar hebben we onder het genot van een biertje of fris, lekker gezeten. Daarna was het weer tijd om naar de bus te gaan, die ons naar het hotel bracht. We zitten in het hotel : Dorint Hotel Berlin Tegel Airport Ost. Vlakbij het vliegveld Tegel, de vliegtuigen kwamen letterlijk heel laag over.

2 We konden ze nog net niet aan raken. Maar een apart gezicht was het wel. Wonen bij Schiphol is er niets bij, hier mag het gewoon. Na dat we de in check kaart hadden gekregen, konden we ons nog even op frissen. Jaap ging voor het eten met een aantal lopers een kort trainings rondje doen. En om uur konden we aan tafel. Na het eten hebben we nog een tijd bij de bar gezeten onder tussen waren Michel, Kim en Wouter ook gearriveerd, zij met eigen vervoer gekomen. En zo was de 1 ste dag voorbij en druppelde 1 na de ander na hun kamer voor de nodige nacht rust. Zaterdag Na een goede nacht rust waren er een aantal die voor het ontbijt een trainings rondje gingen doen. Want morgen willen ze goed aan de start komen. Na een heerlijk ontbijt. was het tijd om naar de Sportbeurs te gaan om de start bewijzen op te halen. Deze ging om uur open dus we waren er mooi op tijd. de tickets werden nog even beken of het wel de goede waren

3 En het was nog lekker rustig dus hoefde niemand lang te wachten. Daarna moeten de chips geactiveerd worden. nog wel even checken of het klopt. Rob en Gerrit tonen trots hun start bewijs. En zo hadden ze snel allemaal hun start nummers. We hadden 2 uur de tijd om de beurs te bekijken, sommige hadden nog wat shirts gekocht. En heeft ook elke loper nog een shirt gekregen, het was heerlijk zonnig weer. We hebben dan ook nog een tijd onder het genot van een kopje koffie, in de zon gezeten. Om 12 uur reden we er weer weg, er komt nl. een gids aan in de bus. Met deze gids krijgen we een rond leiding door Berlijn. We krijgen heel wat te zien en te horen. Natuurlijk hebben we een korte stop bij een restant van de muur. Deze scheidde West en Oost Berlijn van 1961 tot 1989 de Berlijners van elkaar. Hij was 155 km lang en 3.6 meter hoog. Hier en daar vind je nog wat restanten, ook bij Checkpoint Charlie staat nog een stuk muur.

4 Hier kan je de geschiedenis met foto,s op vinden. Het is indruk wekkend om te zien en te lezen. En zo rijden we door een groot deel van Berlijn. Ook was er nog een stop bij de Reichstag, deze kan bezocht worden, Yvonne en Arie hebben, Dat gedaan de rest heeft een terrasje gepikt. Jaap is in gedachten, Wat zal ik gaan doen Hazen of toch naar de KAPPER!! Vandaar weer richting het hotel. Jaap heeft nog met Lilian een kleine training gedaan. En na het Diner, zijn er nog een aantal een wandeling wezen maken. De avond werd weer in de bar door gebracht. om daarna een van een goede nacht rust Te hebben want de volgende dag staat de halve marathon op het program en dan moeten Onze lopers fit zijn. Zondag Vandaag is de grote dag van de halve marathon van Berlijn. Voor de lopers begint de dag met een licht ontbijtje en voor de supporters. Die nemen een uitgebreid ontbijt, want wachten langs de kant vergt energie!! Om uur vertrekken we richting de start.

5 van links naar rechts, Jaap, Nicole, Hanneke, Arie { die loopt niet } Rob, Rens, Gert, Lilian, Roy en Gerrit. De lopers zijn er klaar voor, ze hebben zich goed voor bereid en trappelen om Te starten, al heeft de 1 iets meer zenuwen { die kan niet P.....N } dan de rest. Wel nog even een plastic jasje aan om warm te blijven. En als iedereen nog even een plas heeft gedaan. dan is het tijd om richting de start te gaan. De start is uur. Ze gaan er voor, Jaap loopt voor de meeste als HAAS. behalve voor Rob, die is zijn eigen HAAS. Het is goed loop weer, lekker droog en nog geen zonnetje. dus de voor uit zichten zijn goed.

6 Nog even en dan lopen ze onder de Branderburger Tor door. De wedstrijd kan van start gaan, ze lopen niet alleen maar met zo,n andere. Wij als Supporters staan met de vlag van Cialfo Vlak voor de Finish, en maken met ratels en roepen heel veel geluid en geklap schreeuwen we Onze lopers binnen. In een mooie eind tijd van 01 : 38 : 22 komt Rob als 1 ste over de finish.

7 Dus het biertje heeft hij letterlijk verdient Proost Rob.. LEKKER!!! En dan druppelt de 1 na de ander binnen. Gerrit komt in 01 : 53 : 43 binnen.

8 Nicole komt er al snel achter aan en wel in 01 : 55 : 27 Gerrit staat nog bij de finish en die vangt haar op en daar kan en mag ze letterlijk haar emotie Kwijt { het kleine ding heeft het geflikt } ook Roy is er bijna en wel in 01 : 59 :17 Nog zo,n 100 meter en dan is ook Lilian binnen.

9 In 02 : 00 : 53. het laatste bochtje en dan ziet Hanneke de finish. 02 : 02 : 31 de Supporters Staan in af wachting, Rob is al lang gedoucht en op gedroogd. Ingrid ziet haar Kereltje aan komen. Gert 02 : 03 : 08 en Jaap 02 : 03 : 14 komen over de finish.

10 Rens komt in 02 : 18 : 50 binnen. Al onze vrouwen en mannen zijn binnen, en wij zijn dan ook onwijs trots op ze dat ze het maar Weer gedaan hebben. De vlag is het verzamel punt en als iedereen er is. dan is het weer tijd om richting de bus te gaan. onder tussen waren Nicole, Michel, Wouter En Kim met eigen vervoer weer richting huis gegaan. De verhalen komen naar boven hoe en wat ze er van gevonden hadden.

11 En met een rijker. We hebben nog een kleine stad rit. en we hebben nog een stop bij het Olympisch Stadion. Maar omdat de km nog in de benen zitten. en dat geld voor een ieder. Dus ging het biertje van uit de bus er wel in. Vandaar uit gingen we weer naar het hotel. S,avond konden we wie wilde met de bus weer naar het Centrum maar daar hadden we geen zin in dus hebben we besloten om lekker met z,n alle ergens In de buurt een restaurant te zoeken. om uur hebben we ons in het hotel verzameld. En we zijn bij de Kroaat beland, de zaak was gelijk vol want 14 man te gelijk dat was hem nog niet Overkomen. We hebben er heerlijk gegeten en natuurlijk gedronken dat ging er wel in.

12 Werd er geproost op een prachtige dag en was het nog lang gezellig. In het hotel hebben we met een aantal een afzakkertje genomen. Met een nationale drank Sljivovica Maandag Was het weer tijd om de koffers in te pakken. Dus na een heerlijk ontbijtje was het om uur tijd om de bus weer op te zoeken. Voor we echt naar huis gaan hebben, staat er nog een bezoek in Postdam op het program. Daar bezoeken we het Schloss Charlottenburg uit 1695, gebouwd door Koning Frederik voor zijn Vrouw Sophie Charlotte. na een kleine wandeling, zijn we heerlijk in de zon op een terras beland. Voor de koffie hoor!! het is nog vroeg.. Maar daarna was het toch tijd om Duistland weer te verlaten, we hebben nog een stop bij Hanover. En tegen uur kwamen we weer in Oldenzaal aan, Daar is de groep uit Hardenberg En Gerard en Ineke uit gestapt.

13 nog even snel een gehele groeps foto Gemaakt, samen met Gerard en Ineke. Gerard en Ineke bedankt voor de goede zorgen. want het was allemaal weer TIP TOP geregeld. En zo gingen wij weer de bus in voor het laatste stukje. tegen uur stapte we weer, Bij C 1000 uit. En na dat iedereen afscheid heeft genomen, ging een ieder weer naar huiswaarts Het was een fantastisch weekend. veel gezien. heerlijk weer gehad. veel gelachen. Lekker gegeten. en vooral door alle lopers goed gelopen. Sjapo!! Namens de goede zorgen hebben we een bloementje bij Gerard en Ineke laten bezorgen. En Roy en Jaap heeft namens de groep als dank voor hun inzet een Paas attentie gekregen. Berlijn zit er weer op, en voor volgend jaar weten we ook al waar we naar toe gaan. Het wordt nl. Luxemburg. daar kan niet alleen de halve worden gelopen maar ook de 10 km. Deze is met Hemelvaarts dag eind mei van Donderdag tot zondag. De loop is op Zaterdag avond. Er is nog plaats genoeg in de bus. dus de gene die willen, zijn welkom.

14

Lloret de Mar 2013 Vrijdag 16 augustus t/m zondag 25 augustus 2013

Lloret de Mar 2013 Vrijdag 16 augustus t/m zondag 25 augustus 2013 Lloret de Mar 2013 Vrijdag 16 augustus t/m zondag 25 augustus 2013 1 De vakantiegasten: Jorn, Jonathan en Frank O. Rosella en Anne Frank K en Eva Patty, Arend en Anne 2 In het noorden van Spanje, in de

Nadere informatie

Tsjechië. 28 april t/m 7 mei 2011

Tsjechië. 28 april t/m 7 mei 2011 Tsjechië 28 april t/m 7 mei 2011 Donderdag 28 april Heel - Soest (Duitsland) 200 km We gaan deze meivakantie naar Tsjechië. Voor ons de eerste keer dat we daar naar toe gaan, dus we zijn erg benieuwd.

Nadere informatie

Ironman Kraichgau (7-6-2015)

Ironman Kraichgau (7-6-2015) Ironman Kraichgau (7-6-2015) Zoals ik na de Challenge Almere al had aangekondigd heb ik in 2015 twee sportieve doelen op de triathlon om naar toe te pieken. De eerste is de Ironman Kriachgau met als doel

Nadere informatie

Een Zinnig Woord. L. Beheydt

Een Zinnig Woord. L. Beheydt Een Zinnig Woord L. Beheydt In... zomer is het hier erg warm. Ik ga naar... stad. Jan speelt met... jongens van zijn klas. Joep is een vriend... mijn broer. An houdt... lekker eten. Dat boek is... mij.

Nadere informatie

Kort verslag Paas atb- week einde (1 april)_ 2013

Kort verslag Paas atb- week einde (1 april)_ 2013 Kort verslag Paas atb- week einde (1 april)_ 2013 Goede Vrijdag 29 maart 2013 Na een hectisch weekje op het werk, staat er een familieweekend van B@ts op het programma. Vanaf 16:00 uur kunnen we in het

Nadere informatie

Verslag van Wendy en Rory (België) die in Mhofu verbleven van 25 mei t/m 12 juni 2014. Onder de foto s kun je het uitgebreide verslag lezen!

Verslag van Wendy en Rory (België) die in Mhofu verbleven van 25 mei t/m 12 juni 2014. Onder de foto s kun je het uitgebreide verslag lezen! Verslag van Wendy en Rory (België) die in Mhofu verbleven van 25 mei t/m 12 juni 2014. Onder de foto s kun je het uitgebreide verslag lezen! Vertrek vanuit Belgie Laurika en haar dochter

Nadere informatie

Kornak Nieuws. Trots op inspectierapport. Nieuws uit de school en de (sport) BSO.

Kornak Nieuws. Trots op inspectierapport. Nieuws uit de school en de (sport) BSO. Kornak Nieuws Nieuws uit de school en de (sport) BSO. Interessante informatie: Laatste toetsperiode: 31 mei tot en met 10 juni Schoolreisje: 19 juli Het nieuwe thema begint Schoolkamp ook dit keer groot

Nadere informatie

Ik vind zelf dat ik best veel geleerd heb vooral over het touwwerk, had de week alleen iets anders willen beginnen.

Ik vind zelf dat ik best veel geleerd heb vooral over het touwwerk, had de week alleen iets anders willen beginnen. De week op de morgenster, Maurits cleijne. Ik begon de week met een heel goed gevoel over deze tocht naar engeland, had er zeer veel zin in, en ging er voor. Toen ik de eerste dag op de morgenster kwam

Nadere informatie

Daarna rijden we toch echt naar de zoutvlakte. We gaan over een laag heuveltje en rijden dan op de zoutvlakte. We stoppen als eerste bij een man, die

Daarna rijden we toch echt naar de zoutvlakte. We gaan over een laag heuveltje en rijden dan op de zoutvlakte. We stoppen als eerste bij een man, die Daarna rijden we toch echt naar de zoutvlakte. We gaan over een laag heuveltje en rijden dan op de zoutvlakte. We stoppen als eerste bij een man, die wel wat uit wil leggen over zijn werk, na een geldbedrag

Nadere informatie

Vrijdag en zaterdag 6 en 7 augustus

Vrijdag en zaterdag 6 en 7 augustus Vrijdag en zaterdag 6 en 7 augustus Vanmorgen stappen we om 6 uur in de auto en gaan met Zamira richting Kosovo. Het is een rit van ongeveer 6 uur. Ik kan mij nog herinneren dat tijdens de oorlog in Kosovo

Nadere informatie

Rondreis door Thailand 2005. Deel 111

Rondreis door Thailand 2005. Deel 111 Rondreis door Thailand 2005. Deel 111 Vrijdag, 22 april 2005. Om 07.30 uur a.m. verlaten we Chiang Mai, om met vier minibussen verder te reizen naar Pai, een rit door de bergen. Weer zijn de wegen goed

Nadere informatie

Rondreis door Thailand 2005. Deel 111

Rondreis door Thailand 2005. Deel 111 Rondreis door Thailand 2005. Deel 111 Vrijdag, 22 april 2005. Om 07.30 uur a.m. verlaten we Chiang Mai, om met vier minibusjes verder te reizen naar Pai, een rit door de bergen. Weer zijn de wegen goed

Nadere informatie

Ashra, de asielzoeker

Ashra, de asielzoeker Ashra, de asielzoeker Door J.M. Moret-Provily; Uitgever: jongerenblad Daniël/ Jeugdbond Mam, mam, daar komen ze weer. Met een klap gooit Ashra de deur van het huis open. Mam, mam, daar komen ze weer! Verschrikt

Nadere informatie

T LEIKE SINTERKLAAS BIJ DE SCOUTING 1 E WEEKEND +SCOUTS JOTI & STOA 2012 LAAT JE UITDAGEN! 25 JAAR STAF DECEMBER 2012 WWW.SCOUTINGUDENHOUT.

T LEIKE SINTERKLAAS BIJ DE SCOUTING 1 E WEEKEND +SCOUTS JOTI & STOA 2012 LAAT JE UITDAGEN! 25 JAAR STAF DECEMBER 2012 WWW.SCOUTINGUDENHOUT. T LEIKE SINTERKLAAS BIJ DE SCOUTING 1 E WEEKEND +SCOUTS JOTI & STOA 2012 LAAT JE UITDAGEN! 25 JAAR STAF DECEMBER 2012 WWW.SCOUTINGUDENHOUT.NL VAN DE MAKERS VAN T NIEUWE LEIKE Hallo allemaal, Een nieuw

Nadere informatie

Beginnerslessen. Lesbrief 39. Vrije tijd en vakantie

Beginnerslessen. Lesbrief 39. Vrije tijd en vakantie Beginnerslessen Lesbrief 39. Vrije tijd en vakantie Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren over vakantie. Een gesprek voeren over vrije tijd. Een vakantiehuisje huren Informatie vinden op het vliegveld.

Nadere informatie

om te analyseren en je mening te geven.

om te analyseren en je mening te geven. 1: Cases om te analyseren en je mening te geven. 1. Geen zin in het leven. Dick de Groot vierde gisteren zijn 76 e verjaardag. Het was geen blijde dag. Hij miste zijn vrouw die een half jaar geleden was

Nadere informatie

99 TIPS Voor het lopen van :

99 TIPS Voor het lopen van : 99 TIPS Voor het lopen van : Een Marathon Eelco de Boer 2007 Eelco de boer. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, openbaar gemaakt of doorgestuurd/doorverkocht zonder toestemming van de schrijver.

Nadere informatie

Dag 15: Hao gaat voor het eerst naar de disco

Dag 15: Hao gaat voor het eerst naar de disco Dag 15: Hao gaat voor het eerst naar de disco Geplaatst op 10 september 2011 door Johan Als we om 8.00u arriveren bij manager Danh thuis in Dien An, zitten Hong Thuy (10), Kim Trang (12) en Thanh Thao

Nadere informatie

TSJERNELSJE. Agenda. Eerste week in Elst. Het. Contactpersonen. Werkgroep Elst STICHTING TSJERNOBYL KINDEREN ELST NIEUWSBRIEF 2014-3

TSJERNELSJE. Agenda. Eerste week in Elst. Het. Contactpersonen. Werkgroep Elst STICHTING TSJERNOBYL KINDEREN ELST NIEUWSBRIEF 2014-3 Het TSJERNELSJE Werkgroep Elst Agenda 17-3 13:15-18:00 Schatkids 28-3 Cupcakes versieren en verkleden bij de Bombardon 29-3 Naar strand bij Zandvoort Eerste week in Elst Nummer drie ligt alweer klaar voor

Nadere informatie

Zomer - Vakantie 2006

Zomer - Vakantie 2006 Zomer - Vakantie 2006 Zondag 6 augustus donderdag 10 augustus. De zomer van 2006 was tot nu toe geweldig geweest. De maand juli was één lange hittegolf met temperaturen ver boven de 30 graden. We hadden

Nadere informatie

Slaapeloze nachten heb ik nog niet. Het is wel zo dat ik s'nachts wakker wordt en me vanalles te binnen schiet over wat ik nog moet hebben of doen.

Slaapeloze nachten heb ik nog niet. Het is wel zo dat ik s'nachts wakker wordt en me vanalles te binnen schiet over wat ik nog moet hebben of doen. 1 weekje Nog maar 1 week. Nu wordt het serieus. Gister hebben we de auto "proef-gepakt". Alle spullen die we nu niet meer nodig hebben hier zijn al in de auto gebleven. We hebben gemerkt dat we erg veel

Nadere informatie

Fillipijnen 2007 starring:

Fillipijnen 2007 starring: Fillipijnen 2007 starring: Eric van den Arend Petra Klijn Pascal Eshuis Raymond de Bruyn Henk Pruijssen Dirk van Dalen Peggy van Vechel Veronique Rijnen Barracuda V crew: Macky Marciano Renato Dedicated

Nadere informatie

In dit nummer: een Grensgeval, 2 gezichten en meer!

In dit nummer: een Grensgeval, 2 gezichten en meer! In dit nummer: een Grensgeval, 2 gezichten en meer! Renault Vrijbuiter Vrienden Club Opgericht 15 sept 2006 te Hoogwoud KvK 01116245 Ledenadministratie Albert Vlietstra, info@rvvc.nl Lidmaatschap EUR 15

Nadere informatie

Weekverslag Zonnebloem vakantie Spreeuwelse heide in Westelbeers van 18 t/m 23 mei

Weekverslag Zonnebloem vakantie Spreeuwelse heide in Westelbeers van 18 t/m 23 mei Weekverslag Zonnebloem vakantie Spreeuwelse heide in Westelbeers van 18 t/m 23 mei Na weken van voorbereidingen was het dan eindelijk zo ver. Koffers gepakt, niets vergeten!!! Waar ben ik aan begonnen!!!!!

Nadere informatie

Vakantie China provincie Yunnan dec. 2013

Vakantie China provincie Yunnan dec. 2013 Vakantie China provincie Yunnan dec. 2013 We gaan op reis met Pieter die in Kunming woont, na een week zullen Hans, Baas en nog een Pieter zich in Pu Er bij ons voegen en gaan we samen verder. Het is de

Nadere informatie

Dag 1: Houston we have a problem

Dag 1: Houston we have a problem Dag 1: Houston we have a problem Vandaag is het eindelijk zover, de reis gaat beginnen. Na de voorbereidingsdagen en het halen van inentingen vandaag eindelijk met een gezonde spanning op weg naar Schiphol

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon. - Eelco de Boer -

Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon. - Eelco de Boer - Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon - Eelco de Boer - Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon Beste lezer, Ik hoop dat jouw doorzettingsvermogen

Nadere informatie

Reisverslag N1403 Tendensvakantie in De Lutte. Vakantiepark t Keampke De Meidoorn

Reisverslag N1403 Tendensvakantie in De Lutte. Vakantiepark t Keampke De Meidoorn Reisverslag N1403 Tendensvakantie in De Lutte. Vakantiepark t Keampke De Meidoorn Dit zijn de vakantiegangers: Vrijdag 11 juli Nel en Janny gaan richting Tendens in Arnhem. Eerst even boodschappen doen

Nadere informatie

STICHTING IOP-Nederland

STICHTING IOP-Nederland Zoals ook jij Ilula Orphan Program Een sponsoring programma om (wees)kinderen in Ilula-Tanzania onderwijs en zorg te bieden. STICHTING IOP-Nederland Nieuwsbrief 7 e jaargang nr 3 september 2013 Die ander

Nadere informatie