PASSIE VOOR G-SPORT ETHISCH CHARTER BROCHURE. Parantee vzw Zuiderlaan Gent T F

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PASSIE VOOR G-SPORT ETHISCH CHARTER BROCHURE. Parantee vzw Zuiderlaan Gent T F"

Transcriptie

1 Parantee vzw Zuiderlaan Gent T F info@parantee.be 07/11/ /01/2013 PASSIE VOOR G-SPORT ETHISCH CHARTER BROCHURE

2 Inhoud 1. Welkom bij Parantee 2. Over Parantee 3. Word lid Wie kan lid worden? Hoe lid worden? Waarom lid worden? 4. Begeleiding van clubs Blijf niet surplace, kies voor Surplus De jeugd, de DOEkomst SupPORT, financiële ondersteuning Coach de Coach 5. Fairplay Joëlle Verbeeck Bart Auwerx

3 1. Welkom bij Parantee Parantee een vertrouwd gezicht. Parantee waarbij de nadruk ligt op dynamisme, passie, ambitie en respect. Wat betekent de naam Parantee? Met para leggen we bewust een link naar de paralympische beweging. Anteo is oud Grieks voor openbloeien: sport is immers een middel waarmee mensen, met of zonder handicap, zich kunnen ontplooien en integreren op allerlei vlakken. Welkom bij Parantee! Wij bieden een kwaliteitsvol sportaanbod voor personen met een handicap. Wil je jezelf ontplooien door middel van sport en sociale contacten leggen via de sport? Dan ben je bij Parantee aan het juiste adres! Bij Parantee kan je sporten met passie! Parantee, passie voor G-sport!

4 2. Over Parantee AANBOD Parantee is de Vlaamse sportfederatie die een duurzaam, innovatief en kwaliteitsvol sportaanbod organiseert. DOELGROEP Op maat van personen met een fysieke, visuele, verstandelijke of auditieve handicap. CLUBS Parantee realiseert dit door een uitgebreid netwerk van exclusieve G-sportclubs en een intensieve samenwerking met reguliere sportfederaties en hun aangesloten clubs. RESPECT De verworven expertise wordt aangewend om zowel recreatieve, competitieve als topsporters met een handicap te begeleiden en te ondersteunen. AMBITIE Zo kunnen alle sporters hun eigen sportieve en sociale ambities verwezenlijken.

5 Parantee in cijfers Vier handicapgroepen: fysiek, visueel, auditief en verstandelijk 25 verschillende sporttakken Meer dan 60 aangesloten clubs Bijna unieke individuele leden 27% is jonger dan 18 jaar Bloso

6 3. Word lid Wie kan lid worden? Iedereen kan lid worden van Parantee, via het lidmaatschap bij een sportclub. De leden van Parantee zijn immers sportclubs. Zowel sportclubs met rechtspersoonlijkheid (bv. een vzwstatuut) als sportclubs zonder rechtspersoonlijkheid (bv. een feitelijke vereniging) kunnen aansluiten. Hoe lid worden? Indien een club wenst aan te sluiten bij Parantee kan zij best contact opnemen met de medewerker clubondersteuning van Parantee De procedure van aanvraag tot definitieve aanvaarding wordt dan stap voor stap toegelicht. Onze medewerker clubondersteuning is ook beschikbaar om ter plaatse de procedure te komen toelichten. Clubs betalen voor hun leden een jaarlijkse bijdrage van 12,5 euro per persoon.

7 Waarom lid worden? De belangrijkste vraag die clubs zich ongetwijfeld stellen is: WAAROM zouden we lid worden? Wat is de meerwaarde om als club bij jullie federatie aan te sluiten? Parantee vindt dit een terechte vraag en werkt als federatie hard aan het creëren/uitbouwen van een duidelijke meerwaarde voor al haar aangesloten clubleden. Aansluiten bij Parantee biedt voor jullie club dan ook tal van voordelen. Een volledig overzicht van onze return vind je op onder Info voor clubs. Aan de hand van enkele concrete situaties belichten we hier wat voor jouw club interessant kan zijn.? Onze club heeft een beginnende sporter onder haar leden die de kost van een sportrolstoel niet onmiddellijk op zich kan nemen. Parantee stelt gratis rolstoelen ter beschikking voor een bepaalde termijn aan beginnende sporters met een handicap.

8 ? Onze club organiseert een toernooi of een ander sportief evenement. Parantee stelt gratis gadgets ter beschikking, gratis medailles ter beschikking voor de laureaten van de wedstrijden (plaats 1-2-3), paramedisch materiaal ter beschikking (o.a. kinetafels, tape, EHBO koffer), gratis logistiek en promotioneel materiaal ter beschikking (o.a. printers, beachvlaggen, beamer, laptop, spandoeken, ), gratis sportmateriaal (o.a. torballen, torbalbrillen, bocciaset, rinkelvoetballen) of sportrolstoelen aan voordelige tarieven ter beschikking. Parantee kan deelnamemedailles, bekers of trofeeën aan voordelige tarieven verkrijgen via onze partner New Krisco, sportkledij aan voordelige tarieven verkrijgen bij onze partner Jako.

9 ? Onze club draait dankzij de inzet van vele vrijwilligers. Wij willen deze mensen op een gepaste manier belonen. Parantee vindt waardering voor het vrijwilligerswerk noodzakelijk. Clubs die medewerkers willen bedanken voor hun vrijwillige inzet kunnen gratis een attentie en een attest aanvragen bij Parantee Een aanvraag is mogelijk voor vrijwilligers met jaar dienst.? Onze club wil op een hippe manier naar buiten treden / reclame maken voor een evenement. Parantee stelt haar logo ter beschikking aan clubs om te gebruiken op externe communicatiedragers, stelt sporticonen ter beschikking, stelt haar fotodatabanken ter beschikking, biedt ondersteuning bij het ontwikkelen van een vernieuwde website, stelt gratis het programma DOKUBIS ter beschikking voor het maken van aantrekkelijke folders en affiches, communicatie@parantee.be

10 ? Een aantal van onze sporters heeft interesse om aan competitie te doen. Via Parantee krijgen recreatieve sporters de mogelijkheid tot deelname aan recreatieve activiteiten, jongerenstages, startdagen en happenings, krijgen competitieve sporters de mogelijkheid tot deelname aan bekerwedstrijden, toernooien en wedstrijden onder leiding van bekwame scheidsrechters, krijgen alle sporters de mogelijkheid tot deelname aan activiteiten van de reguliere federaties die met Parantee samenwerken (o.a. startnummer bij de VAL, UCI licentie bij de Wielerbond Vlaanderen, gratis lidmaatschap bij de VTV), kunnen competitiesporters zich gratis laten classificeren

11 ? Waarvoor zijn onze leden verzekerd door aansluiting bij Parantee? Hoe zit het als we een opendeurdag organiseren waar ook nietleden aan deelnemen? Zijn zij ook verzekerd? Alle clubleden worden via Parantee verzekerd voor lichamelijke ongevallen, burgerlijke aansprakelijkheid en rechtsbijstand bij de verzekeringsmaatschappij N.V. Arena. Ook niet-leden zijn gratis verzekerd voor deelname aan maximum drie sportpromotionele activiteiten (bv. opendeurdagen, proeflessen, initiaties) binnen de maand ( Lid op proef ). Een attest waaruit blijkt dat jouw club onder deze verzekeringspolis valt (voor o.a. subsidiedossiers), kan steeds opgevraagd worden op het secretariaat van Parantee (administratie@parantee.be). Niet-leden helpers zijn verzekerd voor burgerlijke aansprakelijkheid tijdens sportactiviteiten. Een compleet overzicht van de verzekeringspolis en mogelijke uitbreidingen vind je op onder Info voor clubs/verzekering.

12 ? Op welke manier blijven we als club op de hoogte van activiteiten, wedstrijden en evenementen die door de federatie of door andere clubs worden georganiseerd? Via onze aantrekkelijke en steeds upto-date website: clubinformatie wordt systematisch opgenomen op de website van Parantee. Via regelmatige updates op sociale media (Facebook, Twitter). Alle leden ontvangen driemaandelijks ons tijdschrift, met boeiende artikels uit het veld, actuele praktische info, weetjes, wetenschappelijke bijdragen en foto s. Alle leden ontvangen de elektronische nieuwsflash flash info. Er is ook de elektronische flash flash clubbeleid en de flash training. Parantee zorgt voor de doorstroming van relevante informatie met betrekking tot wetten en decreten naar haar leden. Parantee zorgt dat al haar clubs op de hoogte zijn over mogelijkheden tot fondsenwerving via sponsoring of subsidiëring.

13 ? Onze club is op zoek naar een nieuwe secretaris. Eén van onze sporters heeft interesse en is zeer gemotiveerd om deze taak op zich te nemen, maar ze heeft nog geen ervaring met de bestuurlijke en administratieve kant van een sportclub. Parantee kan informatie verstrekken onder de vorm van gebruiksvriendelijke brochures en tools (voorbeeldstatuten, verzekeringen, ). Parantee is een documentatiecentrum en centraal aanspreekpunt voor haar sportclubs; de helpdesk. Bestuurders kunnen steeds bij Parantee terecht met vragen van allerlei aard. Parantee organiseert voor haar leden gratis managementvormingen en bijscholingen. Parantee biedt haar clubbestuurders de mogelijkheid om tegen voordelige tarieven opleidingen te volgen van het Dynamo Project van de Vlaamse Sportfederatie. Parantee kan individuele ondersteuning voorzien (clubbegeleiding op maat).

14 4. Begeleiding van clubs Parantee biedt haar clubs vier unieke clubbegeleidingsprojecten aan om hen op maat te begeleiden: Blijf niet surplace, kies voor Surplus De jeugd, de DOEkomst SupPORT, financiële ondersteuning Coach de Coach

15 Blijf niet surplace, kies voor Surplus Er wordt veel verwacht van sportclubs. Wetgeving, ledenwerving, administratie, communicatie Soms zien clubs door de bomen het bos niet meer. Om hen te ondersteunen in de uitbouw van een goede clubwerking en het werk enigszins te verlichten, werkte Parantee het project Surplus uit. Clubs die in het verleden de weg al vonden naar het Surplusproject zijn hier zeer lovend over. Instappen in het Surplusproject betekende voor onze club een absolute meerwaarde. Nog niet alle problemen zijn van de baan, maar we zijn op de goede weg en ons ledenaantal is gestegen. Het bezoek van de clubondersteuner van Parantee aan onze vereniging was zinvol. We hebben enkele van haar ideeën in de praktijk kunnen omzetten. Parantee wil ook de andere clubs actief stimuleren om in te stappen in het Surplusproject. Binnen het Surplusproject zijn er verschillende trajecten waarin ondersteuning kan geboden worden.

16 Zijn de volgende situaties herkenbaar voor jou? Veerle An Dirk Kurt Binnen onze tafeltennisclub komt alles steeds op dezelfde schouders terecht. Het is moeilijk om mensen te engageren om taken op zich te nemen. Voor onze zwemtraining op zaterdagvoormiddag zijn we op zoek naar een trainer. Er is budget voorzien om iemand extra in te schakelen, maar we vinden geen gemotiveerde kandidaten. Het invullen van de subsidiedossiers is een administratieve berg waar we als kleine gymnastiekclub tegenop kijken. Ons sportmateriaal is verouderd, maar we hebben onvoldoende budget om alles nieuw aan te kopen. Om onze basketbalclub wat meer financiële armslag te geven, zouden we enkele sponsors willen aantrekken, maar hoe beginnen we daaraan? Clubs die zich in één van de voorgaande situaties herkennen of een andere vraag hebben, kunnen door ons geholpen worden. Hoe? Door heel eenvoudig contact op te nemen met Samen bekijken we dan hoe we jullie vooruit kunnen helpen.

17 De jeugd, de DOEkomst Bijna 27% van de leden van Parantee is jonger dan 18 jaar; 21% is tussen 19 en 25 jaar. Jeugd en beginnende sporters beschouwen we als onze prioritaire doelgroep. Parantee wil middelen inzetten om meer en betere sportparticipatie bij jongeren met een handicap te bevorderen. Je hoort het overal: de jeugd is de toekomst. Bij Parantee en haar clubs vormt de jeugd niet enkel de toekomst, maar ook de DOEkomst! Foto: Cedric Esquenet

18 Met het project De jeugd, de DOEkomst wil Parantee samen met haar clubs de krachten bundelen om te komen tot (meer) jeugdvriendelijke sportclubs. Samen stippelen we een traject op maat uit, waarbij de club acties onderneemt om jongeren met een handicap een duurzaam opvangnet te bieden. Deze acties worden door Parantee en door de Vlaamse overheid zowel financieel als organisatorisch gesteund. Interesse? Neem contact op met en samen bekijken we hoe we de jeugdwerking in jouw club kunnen stimuleren.

19 SupPORT: financiële ondersteuning voor Paranteeclubs Paranteeclubs kunnen rekenen op een jaarlijkse financiële steun voor hun werking, binnen het SupPORT project. Elk nieuw sportseizoen krijgen onze clubs de mogelijkheid om een dossier in te dienen. Bovendien trachten we de administratieve belasting van de club zo klein mogelijk te houden. Als return vragen we enkel dat de club het Paranteelogo vermeldt op haar communicatiedragers (folder, affiche, website,...).

20 Coach de coach Sportbeoefenaars én ouders van jeugdige sporters hechten terecht veel belang aan goed opgeleide en kwaliteitsvolle trainers en begeleiders in hun sportclub.? Wat doet Parantee om haar trainers didactisch te ondersteunen? Inschrijfgeld terugbetalen aan aangesloten clubtrainers die een initiatordiploma behaalden in een bepaalde sport. Informatie over VTS-opleidingen en andere cursussen bezorgen aan de clubtrainers. In samenwerking met de VTS het algemene deel van de initiatoropleiding organiseren evenals de sporttakoverschrijdende modules van de G-sportopleidingen. Jaarlijks vier elektronische nieuwsflashes voor trainers versturen met o.a. trainingstips.

21 ? Wat doet Parantee om haar trainers sporttechnisch te ondersteunen? Regelmatig sporttechnische bijscholingen/clinics organiseren voor trainers in een bepaalde sporttak. Kant en klare lespakketten aanbieden aan coaches in verschillende sporten. Voor enkele sporten werd een brevettensysteem voor de spelers ontwikkeld.? Wat doet Parantee voor clubs die op zoek zijn naar een gekwalificeerde trainer? We gaan samen met de clubs op zoek naar een trainer via onze interne en externe netwerken. Parantee beschikt over een ruim trainersbestand met gediplomeerde trainers.

22 5. Fairplay De problematiek van het ethisch verantwoord sporten is blijvend actueel: racisme, agressie op en naast het veld, fairplay, de omgang met jongeren en kinderen enz. Sportorganisaties hebben ook een maatschappelijke functie, zoals het doorgeven van sociale normen en waarden. Daarom ontwikkelt Parantee acties op het vlak van fairplay. Daarnaast onderschrijft de federatie de Panathlon verklaring over ethiek in de jeugdsport. Maar ethiek gaat verder dan jeugdsport alleen. Aanvullend werkten we gedragscodes uit voor de verschillende doelgroepen (ethisch charter, zie hierna). Zij vormen een kader voor fairplay op het niveau van Parantee en haar clubs. I fairplay

23 Parantee werkte een ethisch charter uit voor sporters, scheidsrechters, trainers, supporters en vrijwilligers. Het is een gedragscode voor de manier waarop we samen aan sport willen doen. Door bewust met die onderlinge afspraken en regels om te gaan, kunnen we de sport ook in de toekomst eerlijk en aantrekkelijk houden. Dit ethisch charter stellen wij gratis ter beschikking aan al onze clubs en we moedigen hen aan om hier mee aan de slag te gaan.

24 Parantee vzw Zuiderlaan Gent T F info@parantee.be ETHISCH CHARTER 07/11/2011 Deze onthaalbrochure is eigendom van Parantee. Niets van dit document mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm, geluidsband, elektronisch of op welke andere wijze ook en evenmin in een opslagsysteem worden opgeslagen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Parantee.

PASSIE VOOR G-SPORT ETHISCH CHARTER

PASSIE VOOR G-SPORT ETHISCH CHARTER Parantee vzw Zuiderlaan 13 9000 Gent T: 09 243 11 70 E: info@parantee.be W: www.parantee.be PASSIE VOOR G-SPORT ETHISCH CHARTER BROCHURE 07/11/2011 Oktober 2014 Inhoud 1. Welkom bij Parantee 2. Over Parantee

Nadere informatie

Parantee vzw Zuiderlaan Gent T: F: E: W: ETHISCH CHARTER

Parantee vzw Zuiderlaan Gent T: F: E: W:   ETHISCH CHARTER Parantee vzw Zuiderlaan 13 9000 Gent T: 09 243 11 70 F: 09 243 11 79 E: info@parantee.be W: www.parantee.be ETHISCH CHARTER 02/05/2013 Inleiding Sport en bewegen zijn cruciaal in de totaalontwikkeling

Nadere informatie

Sessie 3 G-sport inbouwen in het bestaande aanbod

Sessie 3 G-sport inbouwen in het bestaande aanbod Sessie 3 G-sport inbouwen in het bestaande aanbod Wat is G-sport? Sportparticipatie uitgeoefend door personen met een handicap FYS VE VI AU PSY Filmpje Wie is in Vlaanderen met G-sport bezig? Vb. Vb. Vb.

Nadere informatie

GA VOOR G-SPORT E THISCH CHARTER BROCHURE. Parantee Zuiderlaan 13 9000 Gent T: 09 243 11 70 F: 09 243 11 79 E: info@parantee.be W: www.parantee.

GA VOOR G-SPORT E THISCH CHARTER BROCHURE. Parantee Zuiderlaan 13 9000 Gent T: 09 243 11 70 F: 09 243 11 79 E: info@parantee.be W: www.parantee. Parantee Zuiderlaan 13 9000 Gent T: 09 243 11 70 F: 09 243 11 79 E: info@parantee.be W: www.parantee.be 4/02/2013 GA VOOR G-SPORT E THISCH CHARTER BROCHURE Inhoud 1. Over Parantee 2. Trajectbegeleiding

Nadere informatie

Parantee Zuiderlaan 13 9000 Gent T: 09 243 11 70 E: info@parantee.be W: www.parantee.be GA VOOR G-SPORT BROCHURE

Parantee Zuiderlaan 13 9000 Gent T: 09 243 11 70 E: info@parantee.be W: www.parantee.be GA VOOR G-SPORT BROCHURE Parantee Zuiderlaan 13 9000 Gent T: 09 243 11 70 E: info@parantee.be W: www.parantee.be GA VOOR G-SPORT BROCHURE 4/02/2013 Inhoud 1. Over Parantee 2. Trajectbegeleiding Opstart G-werking Uitbouw G-werking

Nadere informatie

SURPLUS. het clubbegeleidingsproject van de Vlaamse Liga Gehandicaptensport vzw. Blijf niet surplace maar kies voor SURPLUS

SURPLUS. het clubbegeleidingsproject van de Vlaamse Liga Gehandicaptensport vzw. Blijf niet surplace maar kies voor SURPLUS SURPLUS het clubbegeleidingsproject van de Vlaamse Liga Gehandicaptensport vzw Blijf niet surplace maar kies voor SURPLUS Uitgangspunt Club staat centraal in de werking van de federatie Sterke clubs Steeds

Nadere informatie

SURPLUS het clubbegeleidingsproject van de Vlaamse Liga Gehandicaptensport vzw

SURPLUS het clubbegeleidingsproject van de Vlaamse Liga Gehandicaptensport vzw SURPLUS het clubbegeleidingsproject van de Vlaamse Liga Gehandicaptensport vzw Wie zijn we? Erkende G-sportfederatie Recreatie, competitie en topsport 58 VLG-clubs, 2600 VLG-leden Samenwerking met 17 reguliere

Nadere informatie

Samen sport mee(r) op jongerenmaat maken.

Samen sport mee(r) op jongerenmaat maken. Samen sport mee(r) op jongerenmaat maken. Tips voor leerkrachten en trainers een samenwerking tussen Panathlon en de Vlaamse Sportfederatie vzw De campagne Sport op Jongerenmaat Waarom? Elke jongere heeft

Nadere informatie

Voorbehouden voor de sportdienst. CODE TOELAGE: Werkjaar: 2014 Datum dossier bij sportdienst. Naam: Straat: Postnr & Gemeente: Telefoon: Email:

Voorbehouden voor de sportdienst. CODE TOELAGE: Werkjaar: 2014 Datum dossier bij sportdienst. Naam: Straat: Postnr & Gemeente: Telefoon: Email: Aanvraag werkingstoelage sportclubs In te dienen voor 1 april 2015 Vereniging p/a naam & voornaam Straat Postcode & Gemeente Voorbehouden voor de sportdienst CODE TOELAGE: Werkjaar: 2014 Datum dossier

Nadere informatie

Inventaris G-sport FROS Amateursportfederatie vzw

Inventaris G-sport FROS Amateursportfederatie vzw Parantee Zuiderlaan 13 9000 Gent T 09 243 11 70 F 09 243 11 79 info@parantee.be www.parantee.be FROS Amateursportfederatie vzw Boomgaardstraat 22 bus 35 2600 Berchem T 03 286 07 60 F 03 286 58 38 Email

Nadere informatie

Subsidiereglement Het stimuleren van sportverenigingen tot kwaliteitsverhoging via directe financiële ondersteuning

Subsidiereglement Het stimuleren van sportverenigingen tot kwaliteitsverhoging via directe financiële ondersteuning Subsidiereglement Het stimuleren van sportverenigingen tot kwaliteitsverhoging via directe financiële ondersteuning 1 Artikel 1 - Doel Binnen de perken van het jaarlijks in de begroting voorziene en goedgekeurde

Nadere informatie

Vragenoverzicht van de online aanvraag voor de erkenning als Gentse sportvereniging

Vragenoverzicht van de online aanvraag voor de erkenning als Gentse sportvereniging Vragenoverzicht van de online aanvraag voor de erkenning als Gentse sportvereniging Let op: dit document is enkel ter voorbereiding van de online aanvraag. Informatie over de erkenning 1. Vul de naam van

Nadere informatie

Hoe moet je de aanvraag indienen? Aanvragen kunnen vanaf 1 augustus ingediend worden. Meer info op

Hoe moet je de aanvraag indienen? Aanvragen kunnen vanaf 1 augustus ingediend worden. Meer info op Leidraad voor het aanvragen van ondersteuning van een opstartende G-sportclubwerking /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Ik maak het verschil! Wegwijzer voor VLP-clubs

Ik maak het verschil! Wegwijzer voor VLP-clubs Ik maak het verschil! Wegwijzer voor VLP-clubs INHOUD 1. Wat is Ik maak het verschil!? 2. Project voor VLP-clubs: wat en hoe? 3. Voordelen van het project 4. Hoe aansluiten als VLP-club? 5. Meer informatie

Nadere informatie

Ronde Tafel Vlaamse sportfederaties 2020. Verslagen thematafels

Ronde Tafel Vlaamse sportfederaties 2020. Verslagen thematafels Ronde Tafel Vlaamse sportfederaties 2020 op 3 december 2013 Verslagen thematafels Thema 2: Wat zijn in 2020 de kerntaken van een sportfederatie? Moderator: Koen HOEYBERGHS Verslaggever: Chris MASSEZ 1.

Nadere informatie

Ethisch sporten beleid

Ethisch sporten beleid Ethisch sporten beleid 2017-2020 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 1.1 Missie... 3 1.2 Strategie... 3 1.3 Huidige acties... 4 2. Beleidsplan 2017-2020... 5 3. Fair Play Logo... 5 4. Poster Fair Play actie...

Nadere informatie

INVULFORMULIER WERKINGSTOELAGE

INVULFORMULIER WERKINGSTOELAGE INVULFORMULIER WERKINGSTOELAGE Indienen vóór 15 augustus 2018 Sportvereniging Naam: Feitelijke vereniging: VZW: Subsidiëringsvoorwaarden (alle voorwaarden moeten voldaan zijn!) De sportvereniging is aangesloten

Nadere informatie

Subsidiereglement voor sportverenigingen in het kader van het Decreet Lokaal sportbeleid, beleidsprioriteit 1

Subsidiereglement voor sportverenigingen in het kader van het Decreet Lokaal sportbeleid, beleidsprioriteit 1 Subsidiereglement voor sportverenigingen in het kader van het Decreet Lokaal sportbeleid, beleidsprioriteit 1 I. Doel subsidiereglement en verdeling totaal subsidiebedrag beleidsprioriteit 1 Het subsidiereglement

Nadere informatie

Bijlage 1: Verplichte en optionele criteria

Bijlage 1: Verplichte en optionele criteria Bijlage 1: Verplichte en optionele criteria 1. Aanbod en communicatie Vanuit de willen we al onze clubs stimuleren om zoveel mogelijk kinderen en jongeren te laten deelnemen aan de paardensport. Clubs

Nadere informatie

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. opstartende G-sportclubwerking

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. opstartende G-sportclubwerking Subsidiereglement voor ondersteuning van een opstartende G-sportclubwerking Artikel 1: Situering Sport Vlaanderen wil zoveel mogelijk mensen op regelmatige tijdstippen aan het sporten krijgen. Ook mensen

Nadere informatie

Infosessies G-sport 2018

Infosessies G-sport 2018 Infosessies G-sport 2018 Welkom A tot Z aanbod van Parantee-Psylos De G-sportdrempels van vandaag als uitdaging voor morgen G-sport Vlaanderen G-sporters beleven meer: de ondersteuning voor G- sport van

Nadere informatie

Reglement tot subsidiëring van kwaliteitsvolle sportverenigingen

Reglement tot subsidiëring van kwaliteitsvolle sportverenigingen Reglement tot subsidiëring van kwaliteitsvolle sportverenigingen Artikel. Doel Met deze subsidie wil de stad Sint-Niklaas erkende sportverenigingen op basis van criteria die een brede en kwaliteitsvolle

Nadere informatie

Info voor rubriek G-sport op de website

Info voor rubriek G-sport op de website 1. G-sport algemeen? Info voor rubriek G-sport op de website G-sport is de overkoepelende term voor sporttak beoefend door personen met een handicap. Onder personen met een handicap verstaan we personen

Nadere informatie

De in dit reglement bedoelde subsidies worden uitbetaald binnen de perken van de jaarlijks door de gemeenteraad op het budget vastgelegde kredieten.

De in dit reglement bedoelde subsidies worden uitbetaald binnen de perken van de jaarlijks door de gemeenteraad op het budget vastgelegde kredieten. SUBSIDIE REGLEMENT SPORTVERENIGINGEN Deel I : Algemene bepalingen Art. 1 : De doelstelling van dit reglement is kwaliteitsvolle begeleiding binnen de sportverenigingen te ondersteunen en zo bij te dragen

Nadere informatie

Luc Dequick/BPC/Parantee

Luc Dequick/BPC/Parantee Luc Dequick/BPC/Parantee INHOUD 1. DEFINITIES 1.1 G-sport 1.2 G-sporter 1.3 Doelgroepen 2. G-SPORT IN VLAANDEREN 2.1 G-sport Vlaanderen 2.2 Stuurgroep G-sport Vlaanderen 2.3 Actoren 2.4 Steunpunt G-sport

Nadere informatie

NIEUW DECREET GEORGANISEERDE SPORTSECTOR SOPHIE COOLS VLAAMSE SPORTFEDERATIE

NIEUW DECREET GEORGANISEERDE SPORTSECTOR SOPHIE COOLS VLAAMSE SPORTFEDERATIE NIEUW DECREET GEORGANISEERDE SPORTSECTOR SOPHIE COOLS VLAAMSE SPORTFEDERATIE HUIDIGE SITUATIE NIEUW DECREET - TOELICHTING NIEUW DECREET CONCRETE IMPACT HUIDIGE SITUATIE HIDIGE SITUATIE Quiz hoeveel men

Nadere informatie

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. duurzame G-sportclubwerking

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. duurzame G-sportclubwerking Subsidiereglement voor ondersteuning van een duurzame G-sportclubwerking Artikel 1: Situering Sport Vlaanderen wil zoveel mogelijk mensen op regelmatige tijdstippen aan het sporten krijgen. Ook mensen

Nadere informatie

MAAR VOOR ELK KIND? DAT WEL!

MAAR VOOR ELK KIND? DAT WEL! 2 MAAR VOOR ELK KIND? DAT WEL! 1 Inhoudsopgave Het jeugdsportproject 3 1. Wat is het jeugdsportproject? 3 2. Hoe kan een club een label behalen? 4 3. Wat als een club voldoet niet aan alle basisvoorwaarden?

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR SUBSIDIERING VAN SPORTVERENIGINGEN voor de kwaliteitsvolle begeleiding van de leden

REGLEMENT VOOR SUBSIDIERING VAN SPORTVERENIGINGEN voor de kwaliteitsvolle begeleiding van de leden REGLEMENT VOOR SUBSIDIERING VAN SPORTVERENIGINGEN voor de kwaliteitsvolle begeleiding van de leden GR 14.10.2014 I. ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Binnen de perken van de door de gemeenteraad op het budget

Nadere informatie

BELEIDSSUBSIDIEREGLEMENT VOOR SPORTVERENIGINGEN AARSCHOT

BELEIDSSUBSIDIEREGLEMENT VOOR SPORTVERENIGINGEN AARSCHOT BELEIDSSUBSIDIEREGLEMENT VOOR SPORTVERENIGINGEN AARSCHOT Artikel 1: Krediet Voor zover er een krediet in het gemeentebudget wordt ingeschreven, kan het gemeentebestuur een subsidie verlenen aan een door

Nadere informatie

Reglement Jeugdsportproject Recreas clubs

Reglement Jeugdsportproject Recreas clubs Reglement Jeugdsportproject Recreas clubs 2015 1 INHOUDSTAFEL A. Procedure... 3 B. Criteria op basis waarvan punten aan het afrekeningsdossier worden toegekend:... 4 1. Aantal jeugdleden (

Nadere informatie

I. IDENTIFICATIEGEGEVENS Naam sportvereniging: Is de sportvereniging erkend door de gemeenteraad? JA / NEEN

I. IDENTIFICATIEGEGEVENS Naam sportvereniging: Is de sportvereniging erkend door de gemeenteraad? JA / NEEN AANVRAAGDOSSIER VOOR SUBSIDIES AAN SPORTVERENIGINGEN IN HET KADER VAN HET THEMA KWALITEITSVOLLE BEGELEIDING VAN DE LEDEN VAN DE SPORTVERENIGING Dit aanvraagdossier geeft uitvoering aan het subsidiereglement

Nadere informatie

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. duurzame G-sportclubwerking

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. duurzame G-sportclubwerking Subsidiereglement voor ondersteuning van een duurzame G-sportclubwerking Artikel 1: Situering Sport Vlaanderen wil zoveel mogelijk mensen op regelmatige tijdstippen aan het sporten krijgen. Ook mensen

Nadere informatie

Subsidiereglement ter ondersteuning van de Kwalitatieve uitbouw van de sportvereniging

Subsidiereglement ter ondersteuning van de Kwalitatieve uitbouw van de sportvereniging Subsidiereglement ter ondersteuning van de Kwalitatieve uitbouw van de sportvereniging A. Algemene voorwaarden Artikel 1 Binnen de perken van de daartoe door de gemeenteraad op het budget goedgekeurde

Nadere informatie

Aanvraagdossier Sportverenigingen. Subsidie. Indienen vóór 15 november CLUBNAAM

Aanvraagdossier Sportverenigingen. Subsidie. Indienen vóór 15 november CLUBNAAM 1 Aanvraagdossier Sportverenigingen Subsidie Indienen vóór 15 november CLUBNAAM Algemene informatie sportvereniging (Gelieve dit volledig in te vullen in drukletters aub) 2 A. GEGEVENS VAN DE SPORTVERENIGING

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER BELEIDSSUBSIDIE 2014-2019 ZONNEBEKE

AANVRAAGFORMULIER BELEIDSSUBSIDIE 2014-2019 ZONNEBEKE AANVRAAGFORMULIER BELEIDSSUBSIDIE 2014-2019 ZONNEBEKE HOOFDSTUK 1 Voorwaarden met het oog op de kwaliteitsvolle begeleiding van de sportverenigingen Doelstelling 1: Beschikken over een kwaliteitsvol sporttechnisch

Nadere informatie

Clubondersteuning G-sport

Clubondersteuning G-sport Clubondersteuning G-sport Welke ondersteuning kunnen we bieden? Knowhow A. VSF: Dynamo-brochure G-sport in je sportclub Stappenplan met goede praktijkvoorbeelden Tips en tricks Na registratie gratis online

Nadere informatie

Hoe moet je de aanvraag indienen? Aanvragen kunnen vanaf 1 augustus ingediend worden. Meer info op

Hoe moet je de aanvraag indienen? Aanvragen kunnen vanaf 1 augustus ingediend worden. Meer info op Leidraad voor het aanvragen van ondersteuning van internationale G-sportevenementen /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT ter ondersteuning van de kwalitatieve uitbouw van de sportverengingen

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT ter ondersteuning van de kwalitatieve uitbouw van de sportverengingen Sportdienst Pittem Egemstraat 47 8740 Pittem 051 46 03 80 sportdienst@pittem.be GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT ter ondersteuning van de kwalitatieve uitbouw van de sportverengingen Thema: Artikel 1 Het

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Kwaliteit in de Kastelse sportclubs

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Kwaliteit in de Kastelse sportclubs GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Kwaliteit in de Kastelse sportclubs I. ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Binnen de perken van de jaarlijks goedgekeurde begrotingskredieten wordt een subsidie uitgekeerd aan

Nadere informatie

Reglement tot subsidiëring van kwaliteitsvolle sportverenigingen

Reglement tot subsidiëring van kwaliteitsvolle sportverenigingen Reglement tot subsidiëring van kwaliteitsvolle sportverenigingen Artikel 1. Doel Met deze subsidie wil de stad Sint-Niklaas erkende sportverenigingen op basis van criteria die een brede en kwaliteitsvolle

Nadere informatie

OPLEIDINGEN SOMIVAL - 2015

OPLEIDINGEN SOMIVAL - 2015 Waregem, 16 februari 2015 OPLEIDINGEN SOMIVAL - 2015 1. SPORTKADEROPLEIDINGEN IN DE G-SPORT VLAAMSE TRAINERSCHOOL 1.1. BASISMODULE ALGEMEEN GEDEELTE INIITATOR alle medewerkers die nog niet beschikken over

Nadere informatie

Bijlage 1: Verplichte en optionele criteria

Bijlage 1: Verplichte en optionele criteria Bijlage 1: Verplichte en optionele criteria 1. Aanbod en communicatie Vanuit de willen we al onze clubs stimuleren om zoveel mogelijk kinderen en jongeren te laten deelnemen aan de paardensport. Clubs

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR GEMEENTELIJKE SPORTCLUBS

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR GEMEENTELIJKE SPORTCLUBS SUBSIDIEREGLEMENT VOOR GEMEENTELIJKE SPORTCLUBS ARTIKEL 1 ALGEMEEN Binnen de perken van de kredieten daartoe goedgekeurd op de gemeentebegroting, kunnen aan de recreatiesportclubs, erkend door het gemeentebestuur,

Nadere informatie

Aanvraag subsidies 1

Aanvraag subsidies 1 AANVRAAGDOSSIER VOOR BASIS-, WERKINGS- EN BIJZONDERE SUBSIDIES AAN SPORTVERENIGINGEN Deel 1 van dit aanvraagdossier geeft uitvoering aan het reglement inzake de basis-, werkings- en bijzondere subsidies.

Nadere informatie

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. duurzame G-sportclubwerking

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. duurzame G-sportclubwerking Subsidiereglement voor ondersteuning van een duurzame G-sportclubwerking Artikel 1: Situering Sport Vlaanderen wil zoveel mogelijk mensen op regelmatige tijdstippen aan het sporten krijgen. Ook mensen

Nadere informatie

Hoe moet je de aanvraag indienen? Aanvragen kunnen vanaf 1 augustus ingediend worden. Meer info op

Hoe moet je de aanvraag indienen? Aanvragen kunnen vanaf 1 augustus ingediend worden. Meer info op Leidraad voor het aanvragen van ondersteuning van laagdrempelige G-sportevenementen /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nummer 2/2014. Fedes VZW. Wat mag je verwachten in dit nummer: Ethisch verantwoord sporten. Sportkampen - Dansstages

Nieuwsbrief. Nummer 2/2014. Fedes VZW. Wat mag je verwachten in dit nummer: Ethisch verantwoord sporten. Sportkampen - Dansstages Nummer 2/2014 Wat mag je verwachten in dit nummer: 1. Ethisch verantwoord sporten 2. Sportkampen - Dansstages 3. Sportkampen - Medisch verantwoord sporten 4. Wie doet wat in jouw club? 5. Clubtreffens

Nadere informatie

REGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE VOOR EEKLOSE SPORTVERENIGINGEN

REGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE VOOR EEKLOSE SPORTVERENIGINGEN REGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE VOOR EEKLOSE SPORTVERENIGINGEN I: ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Binnen de perken van de kredieten, goedgekeurd in de gemeentebegroting, worden na advies van de sportraad, subsidies

Nadere informatie

Art. 1: Het subsidiereglement Beleidssubsidies voor sportverenigingen wordt als volgt vastgesteld:

Art. 1: Het subsidiereglement Beleidssubsidies voor sportverenigingen wordt als volgt vastgesteld: Reglement beleidssubsidie Art. 1: Het subsidiereglement Beleidssubsidies voor sportverenigingen wordt als volgt vastgesteld: HOOFDSTUK 1 ALGEMEEN Artikel 1: aard Binnen de perken door de gemeenteraad op

Nadere informatie

REGLEMENT JEUGDSPORTFONDS 2015 Jeugdvriendelijke (krachtbal)club

REGLEMENT JEUGDSPORTFONDS 2015 Jeugdvriendelijke (krachtbal)club REGLEMENT JEUGDSPORTFONDS 2015 Jeugdvriendelijke (krachtbal)club ALGEMEEN 1. Wie kan een aanvraag indienen: a. Elke krachtbalclub aangesloten bij FALOS 2. Timing (x = subsidiejaar) 15/9/x-1 vóór 1 juni:

Nadere informatie

Sportverenigingen Subsidiereglement

Sportverenigingen Subsidiereglement Sportverenigingen Subsidiereglement Goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 13 november 2014 Gepubliceerd op de gemeentelijke website op 27 november 2014 Artikel 1.- Algemene bepalingen. Binnen

Nadere informatie

Subsidiereglement voor sportverenigingen van fysiek actieve sporten en sportieve vrijetijdsbesteding

Subsidiereglement voor sportverenigingen van fysiek actieve sporten en sportieve vrijetijdsbesteding Subsidiereglement voor sportverenigingen van fysiek actieve sporten en sportieve vrijetijdsbesteding I. Algemene voorwaarden Art. 1: Met het reglement subsidiëring sportverenigingen wil het stadsbestuur

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Kwalitatieve uitbouw en professionalisering van de sportverenigingen

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Kwalitatieve uitbouw en professionalisering van de sportverenigingen GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT 2014 2019 Kwalitatieve uitbouw en professionalisering van de sportverenigingen I. Algemene voorwaarden Artikel 1 Jaarlijks voorziet de gemeenteraad een krediet op het gemeentelijk

Nadere informatie

DOSSIER BELEIDSSUBSIDIES KWALITATIEF SUBSIEDIEREGLEMENT VOOR DE DIRECTE FINANCIËLE ONDERSTEUNING VAN DE ERKENDE AALSTERSE SPORTVERENIGING

DOSSIER BELEIDSSUBSIDIES KWALITATIEF SUBSIEDIEREGLEMENT VOOR DE DIRECTE FINANCIËLE ONDERSTEUNING VAN DE ERKENDE AALSTERSE SPORTVERENIGING DOSSIER BELEIDSSUBSIDIES KWALITATIEF SUBSIEDIEREGLEMENT VOOR DE DIRECTE FINANCIËLE ONDERSTEUNING VAN DE ERKENDE AALSTERSE SPORTVERENIGING IDENTITEIT SPORTVERENIGING / SPORTORGANISATOR Naam sportvereniging/organisatior

Nadere informatie

Subsidie voor de kwaliteitsvolle werking van sportverenigingen

Subsidie voor de kwaliteitsvolle werking van sportverenigingen SUBSIDIEREGLEMENT Werking van Subsidie voor de kwaliteitsvolle werking van I. Algemene voorwaarden Artikel 1: Binnen de perken van de daartoe door de gemeenteraad op het budget goedgekeurde kredieten worden

Nadere informatie

Gemeente Arendonk SUBSIDIEREGLEMENT SPORTSUBSIDIES SPORTVERENIGINGEN

Gemeente Arendonk SUBSIDIEREGLEMENT SPORTSUBSIDIES SPORTVERENIGINGEN Gemeente Arendonk SUBSIDIEREGLEMENT SPORTSUBSIDIES SPORTVERENIGINGEN 1 SPORTSUBSIDIE 2014-2019 Algemene bepalingen: Voor de toepassingen van dit reglement wordt verstaan onder: Trainer: sporttechnisch

Nadere informatie

Provinciaal reglement voor de subsidiëring van de duurzame gehandicaptensportwerking van sportclubs. binnen de provincie Antwerpen.

Provinciaal reglement voor de subsidiëring van de duurzame gehandicaptensportwerking van sportclubs. binnen de provincie Antwerpen. Provinciaal reglement voor de subsidiëring van de duurzame gehandicaptensportwerking van sportclubs in de provincie Antwerpen Goedgekeurd door de provincieraad op 26/09/2013 Artikel 1. Doel De provincie

Nadere informatie

GEDRAGSCODE G-LYMNASTIEK VZW

GEDRAGSCODE G-LYMNASTIEK VZW GEDRAGSCODE G-LYMNASTIEK VZW Voorwoord G-lymnastiek staat voor gymmen met een glimlach. G-lymnastiek vindt het belangrijk dat elke sporter zich goed voelt in de sportclub en plezier kan beleven aan sport.

Nadere informatie

Betoelagingreglement jeugdsportbegeleider/jeugdsportcoördinator

Betoelagingreglement jeugdsportbegeleider/jeugdsportcoördinator Betoelagingreglement jeugdsportbegeleider/jeugdsportcoördinator De gemeenteraad, Gelet op het Decreet van 28 januari 1974 betreffende het Cultuurpact; Gelet op het Decreet van 9 maart 2007 houdende de

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Het ondersteunen van de kwalitatieve uitbouw van de sportvereniging.

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Het ondersteunen van de kwalitatieve uitbouw van de sportvereniging. 25 augustus 2014 GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Het ondersteunen van de kwalitatieve uitbouw van de sportvereniging. Algemene Bepalingen: Voor de toepassingen van dit reglement wordt verstaan onder: Werkingsjaar:

Nadere informatie

OMGAAN MET G-SPORTERS JANNE KERREMANS

OMGAAN MET G-SPORTERS JANNE KERREMANS OMGAAN MET G-SPORTERS JANNE KERREMANS INTRO INHOUD Het G-sportlandschap in Vlaanderen Algemene principes van aangepaste bewegingsactiviteiten Medisch & Etisch verantwoord sporten Para Climbing Een stukje

Nadere informatie

Public WELKOM BIJ MERCURIUS

Public WELKOM BIJ MERCURIUS WELKOM BIJ MERCURIUS Lid worden bij Mercurius : administratie en lidgeld Lid zijn bij Mercurius : Wat mag je van Mercurius verwachten? Wat verwacht Mercurius van jou? Sponsoring Vragen? Informatie nodig?

Nadere informatie

Subsidieaanvraag erkende sportverenigingen gemeente Assenede 2017

Subsidieaanvraag erkende sportverenigingen gemeente Assenede 2017 Subsidieaanvraag erkende sportverenigingen gemeente Assenede 2017 Dit aanvraagdossier geeft uitvoering aan het subsidiereglement erkende sportverenigingen, zoals goedgekeurd door de gemeenteraad van 29.04.2015.

Nadere informatie

Trefdag PSY 100% mijn sportclub

Trefdag PSY 100% mijn sportclub Trefdag PSY 100% mijn sportclub Programma 14u: welkom en voorstelling Parantee-Psylos 14u30: De Geestige Buffalo s: 15u: 100% mijn sportclub algemeen 15u15-16u45: AANBOD STRUCTUUR KNOWHOW PROMOTIE en COMMUNICATIE

Nadere informatie

Impulssubsidiereglement Sportverenigingen HAMME

Impulssubsidiereglement Sportverenigingen HAMME Gemeentelijke Sportdienst Hamme Sporthal Meulenbroek Kaaiplein 32 9220 Hamme Tel: 052/47 63 74 Fax: 052/47 29 03 e-mail: sportdienst@hamme.be Impulssubsidiereglement Sportverenigingen HAMME Artikel 1:

Nadere informatie

Subsidiereglement Impulssubsidie. Gelet op de wet van 16 juli 1973 betreffende de bescherming van de ideologische en filosofische strekkingen;

Subsidiereglement Impulssubsidie. Gelet op de wet van 16 juli 1973 betreffende de bescherming van de ideologische en filosofische strekkingen; Subsidiereglement Impulssubsidie Gelet op artikel 42, 1 en 3, Gemeentedecreet; Gelet op de wet van 16 juli 1973 betreffende de bescherming van de ideologische en filosofische strekkingen; Gelet op het

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT TERVUURSE JEUGDSPORTVERENIGINGEN Beleidsprioriteit 2 Het stimuleren van sportverenigingen tot professionalisering met een bijzonder

SUBSIDIEREGLEMENT TERVUURSE JEUGDSPORTVERENIGINGEN Beleidsprioriteit 2 Het stimuleren van sportverenigingen tot professionalisering met een bijzonder SUBSIDIEREGLEMENT TERVUURSE JEUGDSPORTVERENIGINGEN Beleidsprioriteit 2 Het stimuleren van sportverenigingen tot professionalisering met een bijzonder accent op kwaliteitsvolle jeugdsportbegeleiding en

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nummer 2/2013. Fedes VZW. Wat mag je verwachten in dit nummer: 1. Opleiding voor clubverantwoordelijken: Web 2.0

Nieuwsbrief. Nummer 2/2013. Fedes VZW. Wat mag je verwachten in dit nummer: 1. Opleiding voor clubverantwoordelijken: Web 2.0 Nummer 2/2013 Wat mag je verwachten in dit nummer: 1. Opleiding voor clubverantwoordelijken: Web 2.0 Nieuwsbrief Lieven Bauwensstraat 20 8200 Brugge Tel.: 050/35.13.05 Fax: 050/36.18.60 info@fedes.be 2.

Nadere informatie

Clubondersteuningssysteem Recreas clubs. Van toepassing voor alle Recreas clubs

Clubondersteuningssysteem Recreas clubs. Van toepassing voor alle Recreas clubs Clubondersteuningssysteem Recreas clubs 2012 Van toepassing voor alle Recreas clubs INLEIDING Recreas vzw wenst in zijn beleidsplan, voor de periode van 2009 tot 2012, extra aandacht te geven aan de ondersteuning

Nadere informatie

Gemeente Zandhoven Liersebaan Zandhoven. Sportdienst

Gemeente Zandhoven Liersebaan Zandhoven. Sportdienst Gemeente Zandhoven Liersebaan 12 2240 Zandhoven Sportdienst 03-484 16 65 sport@zandhoven.be Reglement inzake subsidie sportverenigingen Goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 19 juni 2008 Publicatie

Nadere informatie

Thema 4:Impulssubsidies: Het verbeteren van de kwaliteit van de jeugdsportbegeleider.

Thema 4:Impulssubsidies: Het verbeteren van de kwaliteit van de jeugdsportbegeleider. 1 Thema 4:Impulssubsidies: Het verbeteren van de kwaliteit van de jeugdsportbegeleider. Alle doelstellingen en maatregelen, hieronder opgenomen in dit thema, zijn gericht naar sportverenigingen, aangesloten

Nadere informatie

Met toepassing van de nieuwe Gemeentewet, in openbare zitting vergaderd;

Met toepassing van de nieuwe Gemeentewet, in openbare zitting vergaderd; Reglement tot gemeentelijke erkenning van sportverenigingen De gemeenteraad, Met toepassing van de nieuwe Gemeentewet, in openbare zitting vergaderd; Gelet op het Decreet van 28 januari 1974 betreffende

Nadere informatie

in te dienen voor 1 april 2011 APB Sport, Boomgaardstraat 22 bus 1 2600 Berchem ; subsidies@apbsport.provant.be

in te dienen voor 1 april 2011 APB Sport, Boomgaardstraat 22 bus 1 2600 Berchem ; subsidies@apbsport.provant.be Aanvraagformulier 2011 2 de golf NIEUWE PROJECTEN Subsidies voor jeugd- en gehandicaptensportprojecten in het kader van het Jeugdsportfonds Camille Paulus 1. IDENTITEIT ORGANISATIE: Naam organisatie voluit:

Nadere informatie

Kwaliteitsverbetering van de jeugdsportbegeleider

Kwaliteitsverbetering van de jeugdsportbegeleider Subsidiereglement 2014 2019 Kwaliteitsverbetering van de jeugdsportbegeleider Dit subsidiereglement kwam tot stand in het kader van het decreet houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal sportbeleid

Nadere informatie

CRITERIALIJST VOOR SUBSIDIEAANVRAGEN TER PROMOTIE VAN EEN BREED SPORTAANBOD DOOR EVENEMENTEN MET EEN FOCUS OP PARTICIPATIE EN RECREATIE

CRITERIALIJST VOOR SUBSIDIEAANVRAGEN TER PROMOTIE VAN EEN BREED SPORTAANBOD DOOR EVENEMENTEN MET EEN FOCUS OP PARTICIPATIE EN RECREATIE CRITERIALIJST VOOR SUBSIDIEAANVRAGEN TER PROMOTIE VAN EEN BREED SPORTAANBOD DOOR EVENEMENTEN MET EEN FOCUS OP PARTICIPATIE EN RECREATIE Voor meer informatie kan u steeds terecht bij Vlaamse overheid Agentschap

Nadere informatie

Gedragscodes Spelers, Ouders en Kinderen. Gedragscode jeugdspelers

Gedragscodes Spelers, Ouders en Kinderen. Gedragscode jeugdspelers Gedragscodes Spelers, Ouders en Kinderen Golf is een sport dat met veel respect, fairplay, etiquette, sportiviteit, dient gespeeld te worden zodat iedereen (spelers, ouders, trainers, ) ten volle van het

Nadere informatie

Subsidiereglement erkende sportverenigingen gemeente Assenede

Subsidiereglement erkende sportverenigingen gemeente Assenede Subsidiereglement erkende sportverenigingen gemeente Assenede Dit reglement werd opgesteld in het kader van het decreet van 06.07.2012 houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal sportbeleid.

Nadere informatie

Subsidiereglement voor sportverenigingen

Subsidiereglement voor sportverenigingen Subsidiereglement voor sportverenigingen Zitting van 17 december 015. Gepubliceerd op december 015. Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan onder: 1) sport: activiteiten die individueel of

Nadere informatie

Hoe moet je de aanvraag indienen? Aanvragen kunnen vanaf 1 augustus ingediend worden. Meer info op

Hoe moet je de aanvraag indienen? Aanvragen kunnen vanaf 1 augustus ingediend worden. Meer info op Leidraad voor het aanvragen van ondersteuning van een duurzame G-sportclubwerking /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Voetbalfederatie Vlaanderen - Klachten over geweld bij voetbalwedstrijden

Voetbalfederatie Vlaanderen - Klachten over geweld bij voetbalwedstrijden SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 553 van TOM VAN GRIEKEN datum: 21 april 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Voetbalfederatie Vlaanderen - Klachten over geweld bij voetbalwedstrijden

Nadere informatie

BO BEGELEIDING SPORTCLUBS

BO BEGELEIDING SPORTCLUBS BO BEGELEIDING SPORTCLUBS Onderstaand document vertaalt de teksten van het decreet en het uitvoeringsbesluit m.b.t. de begeleiding van de sportclubs naar een meer praktische toelichting als hulp voor de

Nadere informatie

CHARTER KFC EENDRACHT ZOERSEL

CHARTER KFC EENDRACHT ZOERSEL CHARTER KFC EENDRACHT ZOERSEL 1. De missie van onze club Het bestuur wenst kinderen, jongeren en volwassenen de gelegenheid te bieden om te voetballen, ongeacht hun huidkleur, geslacht, cultuur of geloof.

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES SPORT

AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES SPORT AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES SPORT Goedgekeurd door de gemeenteraad 19 december 2013 Sportvereniging: Adres:. Contactpersoon: KWALITEITSCRITERIA (deel 1) A. Voor de trainers die jeugdreeksen begeleiden

Nadere informatie

Acropolis kwaliteitsplan

Acropolis kwaliteitsplan Acropolis kwaliteitsplan 2017-2020 # medische omkadering # accommodatie # goed bestuur # scheidsrechters # trainers # ploegen # leden Doel van het Acropolisplan Het is een kwaliteitsplan voor alle Vlaamse

Nadere informatie

Reglement tot subsidiëring van erkende sportverenigingen ter verbetering van de kwaliteit van hun jeugdopleiding

Reglement tot subsidiëring van erkende sportverenigingen ter verbetering van de kwaliteit van hun jeugdopleiding Reglement tot subsidiëring van erkende sportverenigingen ter verbetering van de kwaliteit van hun jeugdopleiding Artikel. Doel Met deze subsidie wil de stad Sint-Niklaas, binnen de perken van het jaarlijks

Nadere informatie

1.1. Jeugdsport: sportparticipatie van kinderen en jongeren tot en met 18 jaar op 1 januari van het burgerlijk jaar.

1.1. Jeugdsport: sportparticipatie van kinderen en jongeren tot en met 18 jaar op 1 januari van het burgerlijk jaar. GEMEENTEBESTUUR WEVELGEM REGLEMENT IMPULSSUBSIDIE 2009-2013 (gecoördineerd in zitting van het college van burgemeester en schepenen van 30 maart 2011) Artikel 1: Definities 1.1. Jeugdsport: sportparticipatie

Nadere informatie

Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator voor organisatoren. (versie 2017)

Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator voor organisatoren. (versie 2017) Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator voor organisatoren (versie 2017) Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Wie kan een VTS-opleiding Aspirant-Initiator organiseren?...5 2.1

Nadere informatie

VERZEKERINGEN VOOR SPORTCLUBS. Kempische Verzekeringskring 22 januari 2008 Eddy Van Den Bosch

VERZEKERINGEN VOOR SPORTCLUBS. Kempische Verzekeringskring 22 januari 2008 Eddy Van Den Bosch VERZEKERINGEN VOOR SPORTCLUBS Kempische Verzekeringskring 22 januari 2008 Eddy Van Den Bosch Het sportlandschap m.b.t. verzekeringen Clubs aangesloten bij een erkende bond Clubs aangesloten bij een niet-erkende

Nadere informatie

Afdeling: Watergewenning Jeugd Volwassenen Waterpolo Reddend zwemmen Duiken

Afdeling: Watergewenning Jeugd Volwassenen Waterpolo Reddend zwemmen Duiken Beleidsplan Orca Bilzen VZW 2014 2017 1. Inleiding 2. Orca Bilzen bestaat sinds 2000 als lid van het GSF. Hoewel oorspronkelijk de bedoeling was om enkel watergewenning in het zwembad De Kimpel te organiseren

Nadere informatie

Gelet op het decreet van 6 juli 2012 houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal sportbeleid;

Gelet op het decreet van 6 juli 2012 houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal sportbeleid; Laatste aanpassing : 06-07-2015 Goedkeuring GR 31 augustus 2015 Reglement sportsubsidie 2015-2019 voor clubs van de gemeente Temse, beleidsprioriteit 1, de gemeente verdeelt jaarlijks rechtstreeks subsidies

Nadere informatie

Opleiding Aspirant-Initiator. Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator Hockey voor organisatoren

Opleiding Aspirant-Initiator. Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator Hockey voor organisatoren Opleiding Aspirant-Initiator Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator Hockey voor organisatoren 1. Inleiding Het is een feit dat vandaag veel sporttechnisch niet gediplomeerde

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nummer 4/2013. Fedes VZW. Wat mag je verwachten in dit nummer: 1. Vernieuwing lidgeld 2014

Nieuwsbrief. Nummer 4/2013. Fedes VZW. Wat mag je verwachten in dit nummer: 1. Vernieuwing lidgeld 2014 Nummer 4/2013 Wat mag je verwachten in dit nummer: 1. Vernieuwing lidgeld 2014 Nieuwsbrief 2. Nieuwe datum opleiding voor clubverantwoordelijken: Web 2.0 3. Gratis USB-stick te verkrijgen Lieven Bauwensstraat

Nadere informatie

Opleiding en vorming voor trainers en lesgevers (voor specifieke doelgroepen) in. Eva Vonck 6 december 2012

Opleiding en vorming voor trainers en lesgevers (voor specifieke doelgroepen) in. Eva Vonck 6 december 2012 1 Opleiding en vorming voor trainers en lesgevers (voor specifieke doelgroepen) in jouw gemeente Eva Vonck 6 december 2012 2 Inhoud Vlaamse Trainersschool: wie zijn we? Begeleidingsgerichte opleidingen

Nadere informatie

1.1 Strategisch plan van de club ( corporate level)

1.1 Strategisch plan van de club ( corporate level) Missie & visie 1.1 Strategisch plan van de club ( corporate level) 1.1.1. Missie/visie van de club Stokkem VV is een voetbalclub die meerdere doelen nastreeft!! Kernactiviteit van de club Uitbouw van een

Nadere informatie

Infofiches opleidingen voorjaar 2012

Infofiches opleidingen voorjaar 2012 Infofiches opleidingen voorjaar 2012 1. Alcohol en drugspreventie Iedereen is begaan met de problemen die voortvloeien uit middelengebruik. Als sportclub kan je ook met gebruik en/of misbruik van alcohol

Nadere informatie

DOSSIER BELEIDSSUBSIDIES KWALITATIEF SUBSIEDIEREGLEMENT VOOR DE DIRECTE FINANCIËLE ONDERSTEUNING VAN DE ERKENDE AALSTERSE SPORTVERENIGING

DOSSIER BELEIDSSUBSIDIES KWALITATIEF SUBSIEDIEREGLEMENT VOOR DE DIRECTE FINANCIËLE ONDERSTEUNING VAN DE ERKENDE AALSTERSE SPORTVERENIGING DOSSIER BELEIDSSUBSIDIES KWALITATIEF SUBSIEDIEREGLEMENT VOOR DE DIRECTE FINANCIËLE ONDERSTEUNING VAN DE ERKENDE AALSTERSE SPORTVERENIGING REGLEMENT BELEIDSSUBSIDIES KWALITATIEF SUBSIDIEREGLEMENT VOOR DE

Nadere informatie

Het subsidiereglement impulssubsidie wordt als volgt vastgesteld:

Het subsidiereglement impulssubsidie wordt als volgt vastgesteld: Reglement impulssubsidie Art. 1: Het subsidiereglement impulssubsidie 2010-2013 wordt als volgt vastgesteld: Subsidiereglement impulssubsidie 2010-2013: het verbeteren van de kwaliteit van de jeugdsportbegeleiders

Nadere informatie

30% van de totale subsidie is voor het actief werken met gekwalificeerde

30% van de totale subsidie is voor het actief werken met gekwalificeerde GEMEENTELIJK REGLEMENT TOT SUBSIDIËRING VAN ERKENDE SPORTVERENIGINGEN VOOR KWALITEITSVOLLE JEUGDSPORTBEGELEIDING EN STRUCTURELE SAMENWERKINGEN (JEUGDSPORT- en SAMENWERKINGSSUBSIDIES) ARTIKEL 1 Binnen de

Nadere informatie

B.A.A.S. Begeleiding en Advies Aan Sportclubs Trajectbegeleiding op maat

B.A.A.S. Begeleiding en Advies Aan Sportclubs Trajectbegeleiding op maat B.A.A.S. Begeleiding en Advies Aan Sportclubs Trajectbegeleiding op maat Reglement 2015 Inleiding Eind 2014 telt Recreas vzw 141 aangesloten sportclubs die een erg heterogene waaier van sporttakken aanbieden

Nadere informatie