NIEUWSBRIEF BEWONERSOVERLEG WILHELMINADORP. EDITIE 2 e KWARTAAL 2014 ADRESSEN BEWONERSOVERLEG WILHELMINADORP.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIEUWSBRIEF BEWONERSOVERLEG WILHELMINADORP. EDITIE 2 e KWARTAAL 2014 ADRESSEN BEWONERSOVERLEG WILHELMINADORP."

Transcriptie

1 ADRESSEN BEWONERSOVERLEG WILHELMINADORP Voorzitter Bep Setz Secretaris: Leonie Ruitenberg BEWONERSOVERLEG WILHELMINADORP Kon. Julianaweg 45A Prof. T. Brandsmastraat VB Best 5684 TC Best NIEUWSBRIEF Penningmeester / Webmaster Rien Mulder Prof. R. Regoutstraat TL Best Redactie: Bep Setz Anita Strijbos Kon. Julianaweg 45A Kon. Julianaweg VB Best 5684 VE Best adres: Website: BOWilhelminadorp@hotmail.com Politie: Hans Giroldi Tel. Nr.: EDITIE 2 e KWARTAAL 2014.

2 Grootmoeders Huukske Al meer als 25 jaar heb ik mijn dierenspeciaalzaak op de Kon. Julianaweg 25. Als echte dierenliefhebber probeer ik de mensen te informeren over voeding, opvoeding en verzorging van hun huisdier. Mijn mening is dat ieder dier recht heeft op een goede verzorging en voldoende liefde. U kunt bij mij terecht met uw puppy of kitten, die ik zoveel mogelijk begeleid. Voor de honden heb ik een socialisatieruimte ingericht, waar uw puppy kan leren om te gaan met andere honden. Op dit moment heb ik in de winkel een knaagdieren-olympiade staan. Elke dag kunnen konijnen en cavia s komen oefenen, de finale is in oktober en dan zal de cavia die het snelste loopt en het konijn dat het hoogste springt beloond worden met een medaille en een verwenpakket. Samen met de gemeente Best probeer ik zoveel mogelijk te doen aan de problematiek van de hondenpoep, maar wat we ook doen, het blijft altijd de verantwoordelijkheid van het baasje. Beste Wilhelminadorpers, Gullie zult ok wel gezien hebbe de alles oranje gekleurd is. Onze Hannes docht det vur de kunigin war. Ik zin al, ge wit toch de der wir voetballe op dun tv komt. Dor had ie gin erg in, en nou istie nie mir vur den televizie weg te slon. Bij dun urste wedstrijd van ons eige jonges die wonne met 5-1 vlogen de kumkes dur den herd hinne. Dus de go nog wa worre. En een por daag laeter ons meskes met die krom stokskes toch mar mooi wirreldkampioen geworre. En dan komme onze wielrenners ok nog. Ik zal vur hun allemol een karske ansteke. We zen ok nog op de bradderie gewist. Jonge jonge wanne hoop volk, en heet ded war. Maar onze Hannes het er toch wir wa sokke bij. Zes par vur un tientje. Dar kunde gin arremoei vur lije. Want vur de geld kunde gin sokke mir stoppe. En we han ok nog wa aarbeie gekocht en die hebbe we naderhand tuis lekker op un beskuit gedan met goed wa suiker, en un kom thee. Zo han we wir unne gezellige dag gehad. Nouw mense tot de volgende keer. De (homeopathische) apotheek De hondenspeelplaats Houwdoe van un Grutje wa plezier hi gehad..

3 PRIJSWIINNAARS Dankjewel voor alle inzendingen van de puzzel. De oplossing was: ZOMERDAG.We hebben 11 goede inzendingen ontvangen. Uit de 11 goede inzendingen zijn er 3 personen getrokken die we blij hebben gemaakt met een cadeaubon van de Action. Proficiat Wendy, Natascha en Sanne. Hieronder ziet u de grafiek zoals beloofd in de vorige nieuwsbrief. Zoals u kunt zien is er nog al wat gemeld bij de politie. Ik hoop dat we het volgende kwartaal keer minder vernielingen kunnen melden. 1e Kwartaal 2014 Natascha Sanne We hebben helaas geen telefoonnummer of adres van Wendy van der Meijden zodat we de cadeaubon niet aan haar kunnen overhandigen. Wil je a.u.b. contact met ons opnemen... HELP HELP HELP ONS Wij zijn in het Wilhelminadorp met 1600 huizen. Dit boekje wordt bij iedereen bezorgd. Dat is een heel werk. Zijn er mensen die ons daarbij willen helpen? diefstal vanaf/uit personenauto Inbraak woning zakkenrollen winkeldiefstal diefstal personenauto/motor diefstal fiets overige diefstallen vernieling parkeerprobleem relatie/ruzie/huiselijk geweld brand**geen brandstichting** Bedreiging Mishandeling Vernieling auto.

4 Wij zijn gespecialiseerd in honden, katten, vogels en knaagdieren. In de loop der jaren Een getrouwd koppel ligt te slapen, wanneer plots de telefoon gaat om 04:00 in de morgen. De vrouw neemt op (een blondje), even is het stil en dan schreeuwt de blondine opeens: HOE MOET IK DAT NU VERDORIE WETEN, DAT IS 400 KM HIER VANDAAN en gooit de telefoon toe. De man vraagt: wie hebben wij veel kennis verzameld over het gedrag, de ziektebeelden en andere aspecten van huisdieren. De basis van die kennis is het vertrouwen dat we door goed te luisteren de mensen serieus te nemen met onze klanten hebben opgebouwd. Nieuwe klanten profiteren van die opgedane kennis en ervaring op het gebied van gedragstherapie, eetstoornissen en training. was dat zo vroeg? Weet ik niet zegt de blondine, een of andere vrouw die vroeg of de kust veilig was!!! Het bewonersoverleg heeft me gevraagd of ik bereid was om een avond te geven over voeding, verzorging en opvoeding van huisdieren. Dit wil ik heel graag doen, dus als u Moeder: Ik vind het fijn dat je zo goed met het nieuwe buurjongetje op kunt schieten. Ik zag dat je hem net een paar snoepjes gaf. Zoontje: Dat waren geen snoepjes mama, dat waren zijn voortanden! belangstelling heeft, geef dit dan door aan het bewonersoverleg. U wordt op de hoogte gehouden over datum en tijdstip. Met vriendelijke groeten Berry de Bruin. Een Antwerpenaar komt als wielertoerist in Belgisch Limburg. We hoeven vooraf echt niet te verduidelijken dat hij de Limburgers voor domme boeren aanziet. Hij stopt met zijn fiets aan een benzinestation in Genk en vraagt de pompbediende: Wilde gaai ne keer baaitanken. De bediende laat zich niet uit zijn lood slaan en doet glimlachend alsof hij de fiets vol tankt. En wilde gaai ne keer maan oole controleren. En weerom knikt de pompbediende glimlachend en speelt het spel mee. De Antwerpenaar, krom van het lachen, springt op z n fiets en maakt aanstalten om te vertrekken. Op dat moment geeft de pompbediende hem een daverende klets tegen zijn oren. Wa doede gaa naa? panikeert de Antwerpenaar. De Limburger antwoordt hééééél traag: Uw deur was ni goed dicht. Vergaderdata Bewoners Overleg Wilhelminadorp De data is als volgt 14 juli 8 september 17 november Deze vinden plaats in de KRAAIHEI (Kadans). Het ïnloopspreekuur is vastgesteld van uur tot uur..

5 NIEUWE PUZZEL (een uitdaging voor puzzelaars!) Dit keer hebben we een puzzel gemaakt die gaat over straatnamen die voorkomen in ons Wilhelminadorp. De letters zijn door elkaar gegooid, en het is de kunst om hier 5 straatnamen van te maken. We weten dat het moeilijk is maar we zullen jullie wat hints geven. 1 straatnaam van een persoon die iets te maken heeft met de tweede wereldoorlog, 1 straatnaam van een persoon die iets te maken heeft met het geloof, 1 straatnaam van een persoon die iets te maken heeft met de zeevaart, 1 straatnaam is van een persoon die te maken heeft met de kerk, de oorlog en het onderwijs, Ons Wilhelminadorp heeft er een nieuwe bewoner bij. DIRK is de zoon van onze secretaris Leonie en haar man Leon en het broertje van Juul. Namens ons allemaal gefeliciteerd. 1 straatnaam is van een beeldhouwer maar heeft ook te maken met de oorlog. Stuur deze 5 straatnamen op naar vermelding van uw adres en telefoonnummer. BOWilhelminadorp@hotmail.com met De inzendtermijn eindigt op 1 augustus. Veel Succes! J G I T S S A D E L T E A A V K E T T S R P R O C A L T I F K N T R H T A M O I A E I P T U A A N R V R E R N O A P T A N A T U S S K E S E O N A T E S A S N N P A T R A M B H B S S A A.

6 Vorige keer hebben we gevraagd of er belangstelling was voor een bijeenkomst op een avond om te leren reanimeren. Hierop is positief gereageerd. We willen een avond organiseren voor de bewoners van het Wilhelminadorp na de vakantie in de maand OKTOBER om het reanimeren te leren. De deelname is gratis en volwassenen en kinderen vanaf 14 jaar kunnen hieraan deelnemen. Fijne vakantie Graag vooraf aangeven dat u hierbij aanwezig wilt zijn, zodat we dit goed kunnen plannen. We laten 1 maand van te voren weten, per mail of per post, wanneer en waar de avond wordt gehouden. Deelnameformulier REANIMATIE Naam:. Man / Vrouw Adres:. Leeftijd: Telefoonnummer adres. Dit formulier inleveren voor 1 augustus bij een van de bestuursleden. Adressen op de achterzijde van het boekje..

7 Politie stopt met vakantiekaarten. De politie in Best is dit jaar gestopt met het vakantiekaartenproject. Dit sluit aan op de landelijke afspraken. Via de vakantiekaarten gaven burgers door wanneer ze op vakantie gingen. Indien de politie over voldoende capaciteit beschikte, controleerde ze tijdens deze periode een keer de woning. In Nederland werd de vakantiekaartservice in het verleden niet overal aangeboden door de politie. In 2013 was reeds besloten om de vakantiekaartservice niet landelijk in te voeren. De politie in een klein aantal gemeenten in Zuidoost-Brabant, waaronder Best, bood de service vorig jaar plaatselijk nog wel aan. Dit jaar wordt aangesloten bij de landelijke lijn en stopt het project. Preventie belangrijk. Helaas komt woninginbraak regelmatig voor. De politie doet er veel aan om inbrekers op te pakken. Zelf kunt u er met verschillende maatregelen voor zorgen dat inbreken in uw woning niet makkelijk is. De meeste inbrekers gaan voor een snelle buit. Hoe langer ze bezig zijn uw woning binnen te komen, hoe groter de kans dat ze het opgeven. Bewustwording Het is belangrijk dat u bewust omgaat met het feit dat uw woning tijdens vakantie enige tijd onbewoond zal zijn. Breng als u voor langere tijd weggaat bijvoorbeeld uw buren op de hoogte. Op onder het kopje 'onderwerpen' vindt u meer informatie rond woninginbraken. Onder meer preventietips, wat u moet doen als er toch is ingebroken en informatie over het "Keurmerk Veilig Wonen". Wees zelf alert. Deelnameformulier AVOND VOEDING,VERZORGING,OPVOEDEN V HUISDIEREN Datum (okt / nov.) en plaats worden aan u doorgegeven Naam:. Adres:. Telefoonnummer adres. Soort huisdier:. Dit formulier inleveren voor 1 augustus bij een van de bestuursleden. Adressen op de achterzijde van het boekje. Houd uw eigen woonomgeving daarom in de gaten. Onthoud bijvoorbeeld het signalement van mensen die zich verdacht gedragen en noteer gegevens en kentekens van vervoermiddelen die ze bij zich hebben. Bel bij onraad of verdachte situaties met de politie in Best via het algemene nummer of bij een spoedmelding direct met 112..

8 U bent van harte welkom en niet alleen voor klachten, maar ook gewoon omdat u onze Een bericht van Els Maris en Maartje Voets wijkverpleegkundigen in Best, Wilhelminadorp. De wijkverpleegkundige is er voor iedereen Je hoeft het allemaal niet alleen uit te vinden. Mijn buurman lijkt wat verward ; De dagelijkse zorg voor mijn man wordt me teveel ; Ik begrijp niet wat de dokter heeft verteld. Zomaar een greep uit de signalen die mijn collega s en ik dagelijks krijgen. Het betreft kleine en grote problemen van mensen uit onze wijk. Van jong en oud. Van ouders en kinderen. Arm en rijk. Als het om onze gezondheid gaat, zijn er geen verschillen. Vroeg of laat krijgen wij allemaal te maken met kleine en grote gezondheidsvragen. Weet dat u met al uw vragen bij de wijkverpleegkundige terecht kunt! Als wijkverpleegkundige ben ik het vaste gezicht en aanspreekpunt in de wijk en heb ik de taak om gezondheidsproblemen op tijd te signaleren en ervoor te zorgen dat mantelzorgers niet overbelast raken. Nu is het niet zo dat ik de hele dag rond fiets om signalen op te vangen. Nee, zo werkt dat niet. Ik heb gewoon mijn verpleegkundige taken bij de mensen thuis. Mensen die herstellen van een operatie of een (vaak chronische) ziekte hebben, gehandicapten en ouderen. Samen met mijn collega s help ik ze bij hun lichamelijke verzorging, geef injecties, dien medicijnen toe en verzorg wonden. Maar daar stopt mijn werk niet Luisteren Ik vertrek nooit zonder mezelf de vraag te stellen of de cliënt de dag ook goed doorkomt als ik weer weg ben. Zit hij wel lekker in zijn vel? Heeft hij naast zorg ook praktische ondersteuning nodig? Redden de overige huisgenoten het nog? Bij twijfel, gaan we om tafel. Dat is niet voor iedereen even makkelijk; je persoonlijke problemen bespreken. hulp wilt inschakelen voor iets waar u zelf niet uit komt. Daarom neem ik de tijd. Het liefst met een familielid of andere naaste erbij. Om mijn werk goed te doen, heb ik geleerd om te kijken naar de mens die voor me zit en naar de persoonlijke situatie. Ik luister, heb geen vooroordelen, neem elke vraag serieus en zal nooit iets opdringen. We bepalen samen wat nodig is. Samenwerken Soms is het probleem al opgelost met een paar kleine praktische tips, soms is er meer nodig. Waar mijn kennis ophoudt, schakel ik die van anderen in. De anderen, dat zijn collega hulpverleners in de buurt. De huisarts, de apotheker, de fysiotherapeut, maar ook de wijkagent, de pastoor en vrijwilligers: we kennen elkaar persoonlijk, hebben regelmatig overleg en weten elkaar altijd te vinden. Niet alleen Gelukkig weten de wijkbewoners mij zelf ook steeds beter te vinden. Raadplegen ze me met kleine en grote vragen over hun gezondheid. Of de gezondheid van een naaste. Deze mantelzorgers verdienen mijn speciale aandacht. Tegen hen zeg ik altijd: Doe je voordeel met ons, je hoeft het allemaal niet alleen uit te vinden. Maar niet iedereen vindt om hulp vragen makkelijk. Door inloopspreekuren te organiseren in gemeenschapshuizen en op andere locaties waar veel wijkbewoners komen, proberen mijn collega s en ik het contact zo laagdrempelig mogelijk te maken. Wij hebben de koffie klaar en nemen de tijd. Zie ons als een extra paar ogen en oren. Samen vinden we zeker een oplossing die bij u past! Spreekuur van de wijkverpleegkundige op dinsdag en vrijdag van tot in buurthuis Kadans, voor al uw vragen. Het team Verpleging en verzorging van Zuidzorg bestaat uit: Roel, Nikky, Els, Maartje, Willma, Susanne, Anja V, Anja E, Nel Broks, Ina, Anja S, Neanne, Ilse..

Seniorenvereniging. KBO Borkel & Schaft. Om te Weten 2014 05

Seniorenvereniging. KBO Borkel & Schaft. Om te Weten 2014 05 Seniorenvereniging KBO Borkel & Schaft Om te Weten 2014 05 (mei-juni) Dinsdagmorgen Jeu de boules Woensdagmiddag Fietsen Onze jarigen Deze maand is er een lid die een kroonjaar viert, nl.: Frans Bierens

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF BEWONERSOVERLEG WILHELMINADORP. EDITIE 3 e KWARTAAL 2014 ADRESSEN BEWONERSOVERLEG WILHELMINADORP. www.wilhelminadorp-best.

NIEUWSBRIEF BEWONERSOVERLEG WILHELMINADORP. EDITIE 3 e KWARTAAL 2014 ADRESSEN BEWONERSOVERLEG WILHELMINADORP. www.wilhelminadorp-best. ADRESSEN BEWONERSOVERLEG WILHELMINADORP Voorzitter Bep Setz Secretaris: Leonie Ruitenberg BEWONERSOVERLEG WILHELMINADORP Kon. Julianaweg 45A Prof. T. Brandsmastraat 53 5684 VB Best 5684 TC Best NIEUWSBRIEF

Nadere informatie

EDITIE 1e KWARTAAL 2018

EDITIE 1e KWARTAAL 2018 EDITIE 1e KWARTAAL 2018 In dit boekje onder andere: Bestemming de Wig en de Kadans: laat uw stem horen! Actie achterpadverlichting met subsidie Reanimatie/AED s in Best Oproep van Buurtvereniging WD25

Nadere informatie

Zonder zorgen op vakantie

Zonder zorgen op vakantie 1 Zonder zorgen op vakantie Satis Beveiliging Madelief 49 Haastrecht T: 0182 765 039 E: info@satis-beveiliging.nl www.satis-beveiliging.nl De vakantie periode is voor veel inbrekers de gelegenheid om rustig

Nadere informatie

Heeft u in de afgelopen 5 jaar wel eens het noodnummer 112 gebeld om de POLITIE te bereiken? Nee... ga verder naar vraag 5 pagina 39

Heeft u in de afgelopen 5 jaar wel eens het noodnummer 112 gebeld om de POLITIE te bereiken? Nee... ga verder naar vraag 5 pagina 39 NOODNUMMER Heeft u in de afgelopen 5 jaar wel eens het noodnummer gebeld om de POLITIE te bereiken? Nee... ga verder naar vraag 5 pagina 9 De volgende vragen gaan over de LAATSTE keer dat u belde om de

Nadere informatie

Gezond thema: DE HUISARTS

Gezond thema: DE HUISARTS Gezond thema: DE HUISARTS 1. Wat gaan we doen? Praten over de huisarts en wat de huisarts doet. Nieuwe woorden leren over de huisarts. Het gesprek met de huisarts oefenen. 2. Wat vind ik van? Als je een-op-een

Nadere informatie

Lucas 2:25-35 Heb je geduld?

Lucas 2:25-35 Heb je geduld? Lucas 2:25-35 Heb je geduld? Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Dan stuur ik ook de bijbehorende powerpoint toe.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF BEWONERSOVERLEG WILHELMINADORP. EDITIE 1 e KWARTAAL 2014 ADRESSEN BEWONERSOVERLEG WILHELMINADORP. www.wilhelminadorp-best.

NIEUWSBRIEF BEWONERSOVERLEG WILHELMINADORP. EDITIE 1 e KWARTAAL 2014 ADRESSEN BEWONERSOVERLEG WILHELMINADORP. www.wilhelminadorp-best. ADRESSEN BEWONERSOVERLEG WILHELMINADORP Voorzitter Bep Setz Secretaris: Leonie Ruitenberg BEWONERSOVERLEG WILHELMINADORP Kon. Julianaweg 45A Prof. T. Brandsmastraat 53 5684 VB Best 5684 TC Best NIEUWSBRIEF

Nadere informatie

Nieuwsbrief Bewonersoverleg Batadorp: Nr. 20 September 2006

Nieuwsbrief Bewonersoverleg Batadorp: Nr. 20 September 2006 Nr. 20 September 2006 INHOUDSOPGAVE: Ontwikkelingen m.b.t. Bataweg Afsluiting parkweg Even voorstellen Nieuwe wijkagent Ontwikkelingen Villa Batalaan Help. Volgende vergadering bewonersoverleg Contactpersonen

Nadere informatie

Wist je dat... Nieuwsbrief Opvoedwinkel Twinkeltje maart 2015. In deze nieuwsbrief:

Wist je dat... Nieuwsbrief Opvoedwinkel Twinkeltje maart 2015. In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief Opvoedwinkel Twinkeltje maart 2015 In deze nieuwsbrief: Wist je dat... Thema's en cursussen in maart Lezersvraag: "Moet ik mijn zoon verplichten met andere kinderen te spelen?" Mamatijd Moeders

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuwsbrief oktober 2014 Nieuwsbrief oktober 2014 Beste ouders, In de afgelopen weken hebben we alweer zo ontzettend veel geleerd! Eigenlijk is het schooljaar maar net goed op gang, maar wat we geleerd hebben is al niet meer op

Nadere informatie

Tips voor een goed verkoopsgesprek

Tips voor een goed verkoopsgesprek Tips voor een goed verkoopsgesprek Begroet al je klanten Iedere klant die je winkel binnenkomt moet begroet worden. 100%. En dat betekent dat wanneer je in gesprek bent met die ene klant, toch even de

Nadere informatie

Huiselijk geweld. Casus 1:

Huiselijk geweld. Casus 1: Huiselijk geweld Casus 1: Jonge vrouw, 32 jaar, meldt zich bij de huisarts. Ze is getrouwd en de man van deze vrouw is ook uw cliënt. Ze hebben 3 kinderen van 6-3 en 1 jaar. Ze heeft duidelijke zichtbare

Nadere informatie

Lesbrief 3. De fysiotherapeut.

Lesbrief 3. De fysiotherapeut. MDS-65 speakerstand Thema Gezondheid. Lesbrief 3. De fysiotherapeut. Inleiding Deze les gaat over praten met de fysiotherapeut. Een man, meneer Kaya, belt de fysiotherapeut. Hij maakt een afspraak. Hij

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

4. Daarnaast is er een themabijeenkomst Met de inbreker geweest. Daarover meer onder het kopje Themabijeenkomst Inbraakpreventie.

4. Daarnaast is er een themabijeenkomst Met de inbreker geweest. Daarover meer onder het kopje Themabijeenkomst Inbraakpreventie. Beste bewoner, Zoals u van ons gewend bent, houden we u regelmatig op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in uw buurt. Ook in deze nieuwsbrief leest u alles over het laatste nieuws. Verbeteringen in

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine?

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? is op het werk. moet aan de machine werken. De chef vertelt eerst hoe de machine werkt. Dan werkt met de machine. De machine doet het niet. roept een

Nadere informatie

Veiligheidscijfers Soest 2015 samenwerking loont

Veiligheidscijfers Soest 2015 samenwerking loont ontwikkeling 2015 tov 2014, gemeente ontwikkeling 2015 tov 2014, regio MNL januari t/m juni juli t/m december Veiligheidscijfers Soest 2015 samenwerking loont Januari 2016 - In 2015 is het aantal woninginbraken

Nadere informatie

c A r i n T r E g g E L A n d h u i s TiTus BrAndsMAhOf A L M E LO

c A r i n T r E g g E L A n d h u i s TiTus BrAndsMAhOf A L M E LO carintreggeland huis Titus Brandsmahof ALMELO Thuis in een veilige en moderne omgeving Van harte welkom! Wilt u graag wonen in een mooi en comfortabel appartement? Vindt u een gezellige en veilige woonomgeving

Nadere informatie

dwijzer week 4 Zwolle Voordelige collectieve zorgverzekering

dwijzer week 4 Zwolle Voordelige collectieve zorgverzekering dwijzer week 4 Zwolle Voordelige collectieve zorgverzekering Doe ook mee in de Maand van de buurt! Kom naar de wijkdialoog In Diezerpoort vind je sinds het voorjaar van 2014 Het Huis van Vriendschap. Een

Nadere informatie

Nieuwsbrief Week 44 Vrijdag 30 oktober 2015

Nieuwsbrief Week 44 Vrijdag 30 oktober 2015 Nieuwsbrief Week 44 Vrijdag 30 oktober 2015 OBS Het Palet Dorpsweg 33 8051 XS Hattem Tel. 444 1924 www.hetpalethattem.nl Contact: brieven@hetpalethattem.nl Sociaal emotionele vaardigheden De aankomende

Nadere informatie

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen.

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Wat is PDD-nos? 4 PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Eigenlijk vind ik stoornis een heel naar woord. Want zo lijkt het net of er iets niet goed aan me

Nadere informatie

Overlast. Woningstichting Domus Telnr: (0475) 337323 Postbus 573 E-mail: info@wsdomus.nl 6040 AN ROERMOND Website: www.wsdomus.nl

Overlast. Woningstichting Domus Telnr: (0475) 337323 Postbus 573 E-mail: info@wsdomus.nl 6040 AN ROERMOND Website: www.wsdomus.nl Overlast Harde muziek, rommel op de galerij, blaffende honden ergernissen waar u mee te maken kunt krijgen als huurder. Vaak kunnen deze ergernissen opgelost worden door gewoon met elkaar te praten. In

Nadere informatie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie Herhalingsoefeningen Thema 3 Familie en relaties 1 Woorden Familie Lees de zinnen over de familie van Simon en Els. Schrijf de volgende namen in de stamboom: Hans, Helena, Hester, Joke, Mark, Michiel,

Nadere informatie

Informatie voor mantelzorgers in Veenendaal

Informatie voor mantelzorgers in Veenendaal Informatie voor mantelzorgers in Veenendaal 1 Zorgt u meer dan 4 uur per week voor iemand die extra zorg nodig heeft? Duurt deze zorg al langer dan 3 maanden? Doet u dit vanuit een persoonlijke band met

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine?

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? is op het werk. moet aan de machine werken. De chef vertelt eerst hoe de machine werkt. Dan werkt met de machine. De machine doet het niet. roept een

Nadere informatie

Wij gaan voor even uit elkaar, En delen nu het licht. Dat licht verteld ons iets van God. Op Hem zijn wij gericht.

Wij gaan voor even uit elkaar, En delen nu het licht. Dat licht verteld ons iets van God. Op Hem zijn wij gericht. Wij gaan voor even uit elkaar, En delen nu het licht. Dat licht verteld ons iets van God. Op Hem zijn wij gericht. Wij geven Gods verhalen door, En wie zich open stelt, Ervaart misschien een beetje licht,

Nadere informatie

WhatsApp- Buurtpreventie Het vergroten van de (sociale) veiligheid en lee9aarheid in de buurt. Muiderberg

WhatsApp- Buurtpreventie Het vergroten van de (sociale) veiligheid en lee9aarheid in de buurt. Muiderberg WhatsApp- Buurtpreventie Het vergroten van de (sociale) veiligheid en lee9aarheid in de buurt Muiderberg Welkom Wat is WhatsApp? Het doel van WhatsApp- buurtpreventie. Georganiseerde WhatsApp-groepen.

Nadere informatie

werkbladen thema 5 werk

werkbladen thema 5 werk werkbladen thema 5 werk 5.0 vragen bij de film alleen Kijk naar de film. Geef antwoord op de vragen. eerste ronde filmkijken 1 Jan staat voor het uitzendbureau. Jan heeft werk. Tarik wil taxichauffeur

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3. Schooljaar , vrijdag 6 oktober 2017

Nieuwsbrief 3. Schooljaar , vrijdag 6 oktober 2017 Nieuwsbrief 3 Schooljaar 2017-2018, vrijdag 6 oktober 2017 Ontruimingsoefening Afgelopen dinsdag hebben wij een ontruimingsoefening gehouden. De oefening verliep uitstekend. Binnen een paar minuten stond

Nadere informatie

Deze keer in ons buurtblad

Deze keer in ons buurtblad Deze keer in ons buurtblad contributie kerstfestijn talentendag buurtnieuwtjes paaseieren fietstocht bedrijven buitenspeeldag buurttuin Het is weer tijd om de jaarlijkse bijdrage aan buurtvereniging Ons

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 Algemeen: HONDEN OP HET SCHOOLPLEIN Gisteren is er weer een kind op het schoolplein gebeten door een kleine hond. Gelukkig bleek de schade mee te vallen. Toch doen wij

Nadere informatie

Ondersteuning, zorg en behandeling thuis

Ondersteuning, zorg en behandeling thuis Bij u thuis Ondersteuning, zorg en behandeling thuis Beschut thuis Overdag bij ons Herstel bij ons Tijdelijk bij Behandeling en expertise Bij u thuis Nie Aangenaam en veilig thuis blijven wonen Van huishoudhulp

Nadere informatie

basisschool De Wiekslag / Goudhaanstraat 38 / 0316-262860 / www.dewiekslag.com / info@dewiekslag.com 1

basisschool De Wiekslag / Goudhaanstraat 38 / 0316-262860 / www.dewiekslag.com / info@dewiekslag.com 1 NIEUWSBRIEF 1 4 september 2015 DATA OVERZICHT: Woensdag 16 september Informatieavond Woensdag 23 september Studiedag (alle leerlingen vrij) Woensdag 23 september Schoolvoetbaltoernooi groep 7/8 Woensdag

Nadere informatie

1. Nooit in orde! Wat moeten wij met u nu aanvangen? Wat moeten wij met u nu doen? Gade gij nu nooit eens luisteren? Ge zijt echt niet te doen!

1. Nooit in orde! Wat moeten wij met u nu aanvangen? Wat moeten wij met u nu doen? Gade gij nu nooit eens luisteren? Ge zijt echt niet te doen! 1. Nooit in orde! Wat moeten wij met u nu aanvangen? Wat moeten wij met u nu doen? Gade gij nu nooit eens luisteren? Ge zijt echt niet te doen! Ge zijt nooit in orde! Ge zijt altijd te laat! Ge zijt nooit

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Opdracht 1 bij 3.2 Jullie zijn bij het consultatiebureau. Cursist A: je bent arts bij het consultatiebureau. Cursist B: je bent met je baby van twee maanden bij het consultatiebureau.

Nadere informatie

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS Huisartsenpraktijk Hodes en van Beek ARGO BV 2015 Rapportage wachtkamerinterview Inleiding Onder de cliënten van Huisartsenpraktijk Hodes en van Beek is vorig jaar een tevredenheidsonderzoek

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 14 03 april 2018 Nieuws Agenda 6 apr : Disco in Zeist 7 apr : Truckersdag (LET OP) 11,18 apr : Vogelgeluiden luisteren 21 apr : Vroege Vogelwandeling 21 apr : Visproefavond

Nadere informatie

Als ik vrijdagmiddag uit school kom, staat mijn moeder in de keuken. Ze heeft twee grote bood schappentassen vol lekkers gekocht voor het weekend en

Als ik vrijdagmiddag uit school kom, staat mijn moeder in de keuken. Ze heeft twee grote bood schappentassen vol lekkers gekocht voor het weekend en Als ik vrijdagmiddag uit school kom, staat mijn moeder in de keuken. Ze heeft twee grote bood schappentassen vol lekkers gekocht voor het weekend en zet alles op het aanrecht. Floor, zou jij nog even voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Vanuit de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Uit de groepen. Week 14 2 t/m 9 april 2016

Nieuwsbrief. Vanuit de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Uit de groepen. Week 14 2 t/m 9 april 2016 Nieuwsbrief Week 14 2 t/m 9 april 2016 Vanuit de directie Vandaag hadden de kinderen veel plezier met de één-aprilgrappen. Computermuizen met plakbandjes eronder, de klok die een uur terug werd gezet en

Nadere informatie

Vragenlijst voor het opstellen van uw crisiskaart (Utrecht, 01-09-07)

Vragenlijst voor het opstellen van uw crisiskaart (Utrecht, 01-09-07) Vragenlijst voor het opstellen van uw crisiskaart (Utrecht, 01-09-07) Wilt u zo vriendelijk zijn op dit formulier alvast zoveel mogelijk zakelijke gegevens als namen, adressen, telefoonnummers, medicatie

Nadere informatie

Riemslootnieuws Jaargang tel. nr KDV en BSO Dag en Dou

Riemslootnieuws Jaargang tel. nr KDV en BSO Dag en Dou Riemslootnieuws 712 21-09-2017 Jaargang 17 e-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090 KDV en BSO Dag en Dou email: roezemoes@dagendou.nl KDV en BSO Flexkidz email: kdvappelscha@gmail.com www.comprix.nl

Nadere informatie

Hoofdstuk 6 Extra spreekopdrachten 1 tot en met 6

Hoofdstuk 6 Extra spreekopdrachten 1 tot en met 6 Hoofdstuk 6 Extra spreekopdrachten 1 tot en met 6 Uw antwoorden bij de opdrachten 1 tot en met 6 moeten kort zijn. U hebt 20 seconden spreektijd. Soms staan er plaatjes of een stukje tekst bij de opdracht.

Nadere informatie

03 05 09 13 17 19 21 08 17 03 05 21 31 03 13 19 09 50 "In mijn praktijk zie ik vaak mensen met klachten die passen bij overspannenheid, vermoeidheid. Vaak is dat gerelateerd aan het werk. Zeker als

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 7 Werken

Spreekopdrachten thema 7 Werken Spreekopdrachten thema 7 Werken Opdracht 2 bij 7.2 ** Knip de volgende pagina door. Je bent leidinggevende in een restaurant. Vandaag is de eerste werkdag van een nieuwe werknemer. Leg uit wat hij moet

Nadere informatie

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN STER IN LEZEN ALFA A LES 1: NAAR SCHOOL 1 Ziek 1 b 2 3 b 4 a a B maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag C Dit is een vraag Hoe gaat het? Het gaat wel. En met jou? Waarom kom je niet?

Nadere informatie

Uw antwoorden bij de opdrachten 1 tot en met 6 moeten kort zijn. U hebt 20 seconden spreektijd.

Uw antwoorden bij de opdrachten 1 tot en met 6 moeten kort zijn. U hebt 20 seconden spreektijd. Hoofdstuk 6 - Extra spreekopdrachten 1 tot en met 6 Uw antwoorden bij de opdrachten 1 tot en met 6 moeten kort zijn. U hebt 20 seconden spreektijd. Soms staan er plaatjes of een stukje tekst bij de opdracht.

Nadere informatie

VAKANTIESPECIAL BEVEILIGINGS GROEP. Ontspannen. genieten van de vakantie... BEWAAREXEMPLAAR

VAKANTIESPECIAL BEVEILIGINGS GROEP. Ontspannen. genieten van de vakantie... BEWAAREXEMPLAAR VAKANTIESPECIAL Ontspannen genieten van de vakantie... BEWAAREXEMPLAAR Ontspannen genieten van de vakantie... Thuiskomen na een dag werken of een welverdiende vakantie en merken dat er in uw huis is ingebroken.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8: 3 november 2017

Nieuwsbrief 8: 3 november 2017 Nieuwsbrief 8: 3 november 2017 Data om te onthouden: Week van 30 okt. t/m 3 nov.: evt. oudergesprekken vanuit ZIEN! Maandag 13 november: 8.30 uur - 9.30 uur inloopuur Jeugd- en gezinscoach Dinsdag 14 november:

Nadere informatie

Juf is Ziek boekje. Groep 8

Juf is Ziek boekje. Groep 8 Juf is Ziek boekje Groep 8 Wanneer je dit boekje hebt is de juf of meester waarschijnlijk ziek. Met dit boekje kun je vandaag zelfstandig aan het werk. Er zitten verschillende opdrachten in voor rekenen,

Nadere informatie

De wereld op zijn kop! Kan de wereld op zijn kop staan? Met gym heb je het vast wel eens geprobeerd Op je kop staan, bedoel ik, soms lukt het

De wereld op zijn kop! Kan de wereld op zijn kop staan? Met gym heb je het vast wel eens geprobeerd Op je kop staan, bedoel ik, soms lukt het De wereld op zijn kop! Kan de wereld op zijn kop staan? Met gym heb je het vast wel eens geprobeerd Op je kop staan, bedoel ik, soms lukt het Maar het duurt maar heel even dat op de kop staan De wereld

Nadere informatie

Waarom dit boekje? Overal. Dierverzorging. Afwisselend. Allerlei dieren. Toekomst

Waarom dit boekje? Overal. Dierverzorging. Afwisselend. Allerlei dieren. Toekomst Waarom dit boekje? Tijdens je opleiding ga je op stage. Je kunt op veel plekken stage lopen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een stage in de schoonmaak of in een winkel. Of voor een stage in de dierverzorging.

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 15 10 april 2018 Nieuws Agenda 11,18 apr : Vogelgeluiden luisteren 21 apr : Vroege Vogelwandeling 21 apr : Visproefavond in Restaurant in Doorn(VOL) 27 apr : Koningsdag Doorn

Nadere informatie

November Ma Di Wo Do Vr Za Zo. Raad v Bestuur SOUPER

November Ma Di Wo Do Vr Za Zo. Raad v Bestuur SOUPER November 2018 Ma Di Wo Do Vr Za Zo Dierenzegening 1 2 Zuidschote 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Raad v Bestuur 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 SOUPER 26 27 28 29 30 1 2 13 nov: Raad van Bestuur 23 Nov:

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 4 Wonen

Spreekopdrachten thema 4 Wonen Boven: Spreekopdrachten thema 4 Wonen Opdracht 2 bij 4.1 * slaapkamer 2 trap Beneden: tuin garage TaalCompleet A1 Spreken Plus Thema 4-1 Opdracht 3 bij 4.1 ** Vertel. Wat voor huis heb jij? - Woon je in

Nadere informatie

Van dinsdag 11 augustus t/m vrijdag 14 augustus

Van dinsdag 11 augustus t/m vrijdag 14 augustus kindvriendelijkgoor@gmail.com www.kindvriendelijkgoor.nl kindvriendelijkgoor.facebook.com mei/juni 2015 Van dinsdag 11 augustus t/m vrijdag 14 augustus Is er weer jullie leukste week van het jaar het kinderkamp!!!

Nadere informatie

Veens trainingen. opkomen voor jezelf. samen leren. meer zelfvertrouwen. lotgenoten ontmoeten. durven vragen. een groter netwerk

Veens trainingen. opkomen voor jezelf. samen leren. meer zelfvertrouwen. lotgenoten ontmoeten. durven vragen. een groter netwerk Veens trainingen opkomen voor jezelf een groter netwerk samen leren lotgenoten ontmoeten 1 meer zelfvertrouwen durven vragen Wil je jezelf ontwikkelen? Omdat je meer uit jezelf wilt halen? Of omdat je

Nadere informatie

# #$%#&#' ( &&)*++, (

# #$%#&#' ( &&)*++, ( # #$%#&#' ( &&)*++, ( " # $% % &'%% % ( ) * +$% # %, -.)/ - 0$'( 12 # ' """ Deze vragenlijst kun je gebruiken als je je wilt voorbereiden op het maken van een crisisplan. De vragenlijst kan jou helpen

Nadere informatie

Thema Op het werk. Les 13. Hoe werkt de machine?

Thema Op het werk. Les 13. Hoe werkt de machine? www.edusom.nl Thema Op het werk Les 13. Hoe werkt de machine? Kofi is op het werk. Kofi moet aan de machine werken. De chef vertelt Kofi eerst hoe de machine werkt. Dan werkt Kofi met de machine. De machine

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrije Tijd

Nieuwsbrief Vrije Tijd Nieuwsbrief Vrije Tijd week 6 06 Februari 2018 Nieuws Agenda 7 febr: Fablab in Zeist 7 febr: Voetbal FC Utrecht tegen Sparta 9 febr: DDK met SMASH 9 febr: Carnaval Zeist(nieuw) 10 febr: Voetbal FC Utrecht

Nadere informatie

onderzoek bewonersadviesgroep Dienstverlening

onderzoek bewonersadviesgroep Dienstverlening onderzoek bewonersadviesgroep Dienstverlening Patrimonium Barendrecht, juni 2017 Inleiding Begin dit jaar hebben we de Bewonersadviesgroep gevraagd naar hun ervaring en mening over de dienstverlening van

Nadere informatie

Take a look at my life 35

Take a look at my life 35 Take a look at my life 35 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Melkweg. De deur op slot. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Wonen: Veilig wonen

Melkweg. De deur op slot. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Wonen: Veilig wonen Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B De deur op slot Wonen: Veilig wonen Colofon Melkweg: De deur op slot, 2013 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Dit katern is een uitgave van

Nadere informatie

Rhenen. ontwikkeling in de periode januari-jun 2018 t.o.v. januari-jun 2017

Rhenen. ontwikkeling in de periode januari-jun 2018 t.o.v. januari-jun 2017 Rhenen Algemeen: In de eerste zes maanden van 2018 is het totaal aantal geregistreerde misdrijven in Rhenen met -2% gedaald ten opzichte van 2017. De daling is minder sterk dan de gemiddelde ontwikkeling

Nadere informatie

carintreggeland huis Anholtskamp Markelo

carintreggeland huis Anholtskamp Markelo carintreggeland huis Anholtskamp Markelo Een warme sfeer met een lokale knipoog Van harte welkom! Wilt u graag wonen in een mooi en comfortabel appartement? Vindt u een gezellige en veilige woonomgeving

Nadere informatie

Jouw hand mijn glimlach

Jouw hand mijn glimlach Jouw hand mijn glimlach Oecumenische viering: Week van Gebed voor de eenheid zondag 22 januari 2017 Sint Catharijnekerk Welkom: (allen gaan staan indien mogelijk) Openingslied: "U die mij kent" (melodie:

Nadere informatie

Thema Gezondheid. Les 3. De huisarts

Thema Gezondheid. Les 3. De huisarts http://www.edusom.nl Thema Gezondheid Les 3. De huisarts Inleiding Deze les gaat over praten bij de huisarts. Een man, meneer Bashir, is aan de beurt. Hij praat met de huisarts over zijn probleem. Wat

Nadere informatie

Voorkom diefstal uit woning

Voorkom diefstal uit woning Voorkom diefstal uit woning Wijkagent Joanne Kodde Joanne Kodde 0900-8844 Werkzaamheden Eerste aanspreekpunt Langslepende problematiek Netwerk Projecten 2 Cijfers s Heer Arendskerke Woninginbraken in 2015?

Nadere informatie

Jimmy s thuiskomst. Er was echter één huis waar geen lichtjes brandden. Het leek haast alsof niemand daar kerstmis vierde.

Jimmy s thuiskomst. Er was echter één huis waar geen lichtjes brandden. Het leek haast alsof niemand daar kerstmis vierde. Jimmy s thuiskomst H et was kerstavond en het was bitter koud in het jaar 1953. De mensen deden nog snel hun laatste kerstinkopen en in de betere buurten waren de huizen gezellig verlicht. Er was echter

Nadere informatie

Schoolkamp. Ze hadden toen allemaal iets verzonnen om niet mee te hoeven met de dropping.

Schoolkamp. Ze hadden toen allemaal iets verzonnen om niet mee te hoeven met de dropping. Schoolkamp En jij, Abel?, vraagt Nadia. Wat doe jij over tien jaar? Abel buigt naar voren om nog een flesje bier uit het kratje te pakken. Dan werk ik bij de Amsterdamse politie, zegt hij. Hij maakt het

Nadere informatie

Thema Gezondheid. Lesbrief 3. De huisarts

Thema Gezondheid. Lesbrief 3. De huisarts Thema Gezondheid Lesbrief 3. De huisarts Inleiding Deze les gaat over praten bij de huisarts. Een man, meneer Wong, is aan de beurt. Hij praat met de huisarts over zijn probleem. Wat leert u in deze les?

Nadere informatie

Landschapspark De Open Linie nodigt u uit! Wandeling t Akkerreservaat en de natuurbufferzone de Hannebroeck op vrijdag 10 juli 2015

Landschapspark De Open Linie nodigt u uit! Wandeling t Akkerreservaat en de natuurbufferzone de Hannebroeck op vrijdag 10 juli 2015 Landschapspark De Open Linie nodigt u uit! Wandeling t Akkerreservaat en de natuurbufferzone de Hannebroeck op vrijdag 10 juli 2015 Landschapspark De Open Linie nodigt u uit om op vrijdag 10 juli twee

Nadere informatie

De steen die verhalen vertelt.

De steen die verhalen vertelt. De steen die verhalen vertelt. Heel lang geleden kenden de mensen geen verhalen, er waren geen verhalenvertellers. Het leven zonder verhalen was heel moeilijk, vooral gedurende de lange winteravonden,

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 14 van 7 december 2018

Nieuwsbrief nummer 14 van 7 december 2018 Nieuwsbrief nummer 14 van 7 december 2018 Sinterklaas Op woensdag 5 december kwam Sinterklaas met vier pieten op school.alle kinderen stonden op het plein opgesteld om Sinterklaas welkom te heten. De ouderejaars

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

Dingetjes I. Kleuter-kabouters

Dingetjes I. Kleuter-kabouters Dingetjes I Kleuter-kabouters 2018 David Arts Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur worden verveelvoudigd, opgeslagen in een

Nadere informatie

BELLINCKBORG HENGELO

BELLINCKBORG HENGELO carintreggeland huis BELLINCKBORG HENGELO Een warme sfeer in een modern jasje. Van harte welkom! Wilt u graag wonen in een mooi en comfortabel appartement? Vindt u een gezellige en veilige woonomgeving

Nadere informatie

Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje

Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje oktober 2015 Kalender: Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje Beste tennisvrienden, De zomer loopt op zijn einde en ook de najaarscompetitie nadert zijn ontknoping. Vandaag is de eerste sneeuw gevallen in

Nadere informatie

H O F N I E U W S INFORMATIEAVONDEN. AGENDA groepen Activiteit

H O F N I E U W S INFORMATIEAVONDEN. AGENDA groepen Activiteit H O F N I E U W S AGENDA groepen Activiteit Dinsdag 4 september 7 Informatieavond, aanvang 19.00 uur Dinsdag 4 september 8 Informatieavond, aanvang 20.00 uur Woensdag 5 september 1 en 2 Informatieavond,

Nadere informatie

Thema Gezondheid. Lesbrief 33. In gesprek met de leerkracht.

Thema Gezondheid. Lesbrief 33. In gesprek met de leerkracht. http://www.edusom.nl Thema Gezondheid Lesbrief 33. In gesprek met de leerkracht. Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren met de leerkracht. Zinnen maken met omdat. Hulp vragen. Veel succes! Deze les

Nadere informatie

Kleinschalige verpleeghuiszorg met royaal eigen appartement in Hoogvliet

Kleinschalige verpleeghuiszorg met royaal eigen appartement in Hoogvliet Kleinschalige verpleeghuiszorg met royaal eigen appartement in Hoogvliet Westerstein biedt professionele, liefdevolle zorg aan iedereen die dat nodig heeft. Onze zorg is afgestemd op uw wensen en behoeften.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF BEWONERSOVERLEG WILHELMINADORP EDITIE NAJAAR 2012 ADRESSEN BEWONERSOVERLEG WILHELMINADORP. Ronald van Doorn Leonie Ruitenberg

NIEUWSBRIEF BEWONERSOVERLEG WILHELMINADORP EDITIE NAJAAR 2012 ADRESSEN BEWONERSOVERLEG WILHELMINADORP. Ronald van Doorn Leonie Ruitenberg ADRESSEN BEWONERSOVERLEG WILHELMINADORP Voorzitter / 2 e penningm.: Secretaris: Ronald van Doorn Leonie Ruitenberg Johan Brouwerstraat 19 Prof. T. Brandsmastraat 53 BEWONERSOVERLEG WILHELMINADORP NIEUWSBRIEF

Nadere informatie

Bijbellezing: Johannes 4 vers Zit je in de put? Praat es met Jezus!

Bijbellezing: Johannes 4 vers Zit je in de put? Praat es met Jezus! Bijbellezing: Johannes 4 vers 7-27 Zit je in de put? Praat es met Jezus! Wij hadden vroeger een waterput Vroeger is meer dan 55 jaar geleden Naast ons huis aan de Kerkstraat in Harkema Ik weet nog hij

Nadere informatie

Leden administratie. Inhoudsopgave. Overgang van 2014 naar 2015

Leden administratie. Inhoudsopgave. Overgang van 2014 naar 2015 Nieuwsbrief nummer 8 december 2014 Redactie: B. Muntinga, Vanghout 19, 9422 MG Smilde tel. 413688 e-mailadres: b.muntinga@planet.nl Het bestuur ziet er als het volgt uit: Voorzitter: A. Hendriks Zonnedauw

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS Hallo allemaal, Voor sommigen is de vakantie al begonnen en voor anderen is het bijna vakantie. Afgelopen vrijdagavond was de officiële laatste training van NOVA en was er een

Nadere informatie

Groot Onderhoud Sluyterslaan woongebouw 1

Groot Onderhoud Sluyterslaan woongebouw 1 Sluyterslaan 1 t/m 55 Jutphaas, Nieuwegein Oktober 2015 Groot Onderhoud Sluyterslaan woongebouw 1 In deze nieuwsbrief staan het laatste nieuws over het groot onderhoud in de Sluyterslaan. Gezellig feestje!

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 13 maart 2017

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 13 maart 2017 Nieuwsbrief 1 / 2 Samen met de kinderen van de Voorschool.. Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Gezondheid Excursie bibliotheek Woensdag Gezond eten TAAL THUIS Wonderlijk gemaakt, les 1 Taalgebruik

Nadere informatie

Sammie is kwijt Sascha Duif Groep 3C van OBS t Hout in Helmond

Sammie is kwijt Sascha Duif Groep 3C van OBS t Hout in Helmond Sammie is kwijt Sammie is kwijt 2015 Sascha Duif Groep 3C van OBS t Hout in Helmond Het is een hele warme zomerdag. In een klein dorpje hier ver vandaan is de kleine Sam in de tuin aan het spelen met

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Opdracht 1 bij 3.2 Jullie zijn bij het consultatiebureau. Cursist A: je bent arts bij het consultatiebureau. Cursist B: je bent met je baby van twee maanden bij het consultatiebureau.

Nadere informatie

THEMA 2 BELLEN EN MAILEN - A2

THEMA 2 BELLEN EN MAILEN - A2 s avonds tijdens de avond s middags tijdens de middag s nachts tijdens de nacht s ochtends tijdens de ochtend achter de achternaam de avond (-en) de bal (-len) aan de andere kant van iets of iemand, niet

Nadere informatie

De metamorfose van het Ismes huis.

De metamorfose van het Ismes huis. Nieuwsbrief Oktober 2016 In deze Nieuwsbrief Voorwoord Stefan Metamorfose van het Ismes + Fotos Sociale vaardigheidstraing / Theater middagen Film avond Vrijwilliger aan het woord Ismes Huis Brede Haven

Nadere informatie

VERKIEZINGSPROGRAMMA IN MAKKELIJKE TAAL SAMEN WERKEN AAN EEN EERLIJK EN GROEN ROTTERDAM ROTTERDAM

VERKIEZINGSPROGRAMMA IN MAKKELIJKE TAAL SAMEN WERKEN AAN EEN EERLIJK EN GROEN ROTTERDAM ROTTERDAM VERKIEZINGSPROGRAMMA IN MAKKELIJKE TAAL 2018-2022 SAMEN WERKEN AAN EEN EERLIJK EN GROEN ROTTERDAM ROTTERDAM COLOFON Programmacommissie Isabelle van Woerkom (voorzitter) Arjen de Groot (secretaris) Judith

Nadere informatie

Groepsgesprek over eenzaamheid

Groepsgesprek over eenzaamheid Groepsgesprek over eenzaamheid Iedereen heeft zich wel eens, voor korte of langere tijd, eenzaam gevoeld. Meestal weten anderen daar niet van - het is niet eenvoudig om daar op dat moment mee naar buiten

Nadere informatie

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd.

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd. Grammaticaoefeningen 3 Wonen en vervoer Werkwoorden in een andere tijd Oefening 1 Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd. 1 Begrijp je deze informatie? ja / nee,

Nadere informatie

RELATIEPROBLEMEN? GEWELD IN JE GEZIN? PRAAT EROVER.

RELATIEPROBLEMEN? GEWELD IN JE GEZIN? PRAAT EROVER. RELATIEPROBLEMEN? GEWELD IN JE GEZIN? PRAAT EROVER. 1 Relatieproblemen? Geweld in je gezin? Erover praten is de eerste stap. In heel wat relaties en gezinnen zijn er problemen. In 1 op de 7 relaties is

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. In deze nieuwsbrief. Huurdersbelangenvereniging Sint-Oedenrode. stelt zich voor Samenwerking met Wovesto Wist u dat Spreekuur

Nieuwsbrief 1. In deze nieuwsbrief. Huurdersbelangenvereniging Sint-Oedenrode. stelt zich voor Samenwerking met Wovesto Wist u dat Spreekuur Nieuwsbrief 1 Huurdersbelangenvereniging Sint-Oedenrode december 2013 jaargang 1 In deze nieuwsbrief Huurdersbelangenvereniging Sint-Oedenrode stelt zich voor Samenwerking met Wovesto Wist u dat Spreekuur

Nadere informatie

Gym. Studiedag Beelddenken vrijdag 29 september. Beste ouders, Allemaal een fijn weekend! Vriendelijke Groeten, Team Weemewereld

Gym. Studiedag Beelddenken vrijdag 29 september. Beste ouders, Allemaal een fijn weekend! Vriendelijke Groeten, Team Weemewereld Nieuwsbrief 4 maandag 25 vrijdag 29 september Beste ouders, 4 Allemaal een fijn weekend! Vriendelijke Groeten, Team Weemewereld Gym We hebben al een aantal keer gegymd in de sportzaal en merken dat nog

Nadere informatie

Spekkie en Sproet Spion uit de lucht

Spekkie en Sproet Spion uit de lucht Vivian den Hollander Spekkie en Sproet Spion uit de lucht Met illustraties van Juliette de Wit Uitgeverij Ploegsma Amsterdam Opgepast! Mam, heb je mijn rugtas gezien? roept Spekkie. Ze zit op haar bed

Nadere informatie