Voorstelling. VE101 Mid-Care

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voorstelling. VE101 Mid-Care"

Transcriptie

1 Voorstelling VE101 Mid-Care Versiedatum: 09/08/2011

2 1 VERWELKOMING 2/6 Beste student De hoofdverpleegkundige, de praktijklector en de ganse equipe heet je welkom op VE 101. Van onze kant garanderen we een optimale inzet om bij te dragen in uw opleiding tot verpleegkundige. We wensen je een goede stage en rekenen op je inzet en goede samenwerking. Dit alles komt de zorg voor de patiënt ten goede. 2 ALGEMENE INFORMATIE 12 bedden midcare (t: ) op de 10 de verdieping Hoofdverpleegkundige: Problemen tijdens de stage en praktische afspraken kunnen met hen besproken of afgesproken worden. Stage-uren: uur uur/14.00 uur uur Eerstejaars: uur uur/14.00 uur uur V: uur uur, met 1 uur pauze L: uur uur, met half uur pauze W: uur uur De studenten van het 2e jaar mogen na januari en na overleg met de hoofdverpleegkundige en de stagelector vroeg- en laatdiensten doen. De studenten van het 3 jaar kunnen de dagindeling volgen van de mentoren. Weekend- en nachtwerk kan interessant zijn maar kan niet systematisch, in overleg met de stagelector en de hoofdverpleegkundige en op vrijwillige basis. 3 DOELSTELLINGEN VAN DE STAGE OP DE AFDELING De studenten krijgen de kans kennis en vaardigheden te verwerven in de verzorging van patiënten uit verschillende disciplines: door de verscheidenheid van de ingrepen en aandoeningen wordt van de verpleegkundigen vaak specifieke aandacht en aanpak gevraagd. De begeleiding van de patiënt zowel psychisch als fysisch ligt voornamelijk bij de verpleegkundige. Het bijwerken van de reeds verworven technische vaardigheden (de student draagt de verantwoordelijkheid voor zijn eigen leerproces).

3 In functie van het jaar waarin de student zit, kunnen een aantal interventies in de praktijk toegepast worden; daarnaast kunnen heel wat interessante leersituaties bijgewoond worden. De derdejaars studenten kunnen de stage meemaken in de midcare waarbij kennis gemaakt wordt met continue monitoring, parametercontrole, thoraxdrainage, arteriële bloedafname, vochtbalans, De individuele noden van de patiënt leren onderkennen en hierop inspelen. Belang van rapportage en overdracht leren. 3/6 Leren functioneren in teamverband, in een groep met verschillende individuen, elk met hun eigen karakter. 4 VERWACHTINGEN VANUIT DE VE NAAR DE STUDENT De evaluatie van de stage gebeurt op basis van criteria door de school vastgelegd. De persoonlijke doelstellingen van de student worden aan de mentor(en) voorgelegd en besproken. Op die manier kan samen met de mentor nagegaan worden hoe deze doelstellingen bereikt kunnen worden. De studenten zijn verantwoordelijk voor hun eigen leerproces. Ze spreken verpleegkundigen (mentoren) aan om met hen bepaalde zorgen uit te voeren. Ze bieden de mentoren hun begeleidingsfiche aan zodat deze kan ingevuld worden. De hoofdverpleegkundige en het team willen aan de studenten ook aandacht vragen voor enkele specifieke aspecten: o Inzet en hulp naar anderen toe. o Leergierigheid: de mate waarin de studenten kennis en vaardigheid opdoen, hangt voor een groot deel af van het eigen initiatief van de student. Durf vragen stellen naar het waarom van bepaalde handelingen. o Bijwonen van onderzoeken kan in overleg met de hoofdverpleegkundige of de verantwoordelijke. o Vraag steeds advies of hulp van gediplomeerden wanneer je onzeker bent of problemen kent bij de uitvoering van bepaalde verpleegkundige handelingen. o Patiëntgerichtheid: niet alleen de fysieke noden maar ook de psychische noden van de patiënt zijn belangrijk. Indien de student belangrijke elementen (onrust, angst, verdriet, agressie, delier) waarneemt, moet de hoofdverpleegkundige of de verantwoordelijke hiervan verwittigd te worden. o Beleefdheid en begrip voor elkaar, ook in de soms zeer drukke momenten. o Theoretische kennis ingestudeerd voor aanvang van de stage. o In acht nemen van de basisprincipes van het verpleegkundig handelen. o Alles wat de student verneemt op de VE betreffende patiënten valt onder het beroepsgeheim o.a. via medisch- en verpleegkundig dossier, overdracht, gesprekken tussen artsen / verpleegkundigen / patiënten,.. o Bloedafnames kunnen worden voorbehouden door een briefje te leggen met de datum en de naam van de student op het draagbord met de bloedafnames. o Indien er medicatie voorbehouden wordt moet dit gebeuren dmv een briefje, met naam (student) en de datum van uitvoering. Dit briefje wordt bevestigd aan de medicatiefiche.

4 o De studenten moeten de theorie van de geziene leerstof grondig ingestudeerd hebben voor ze op stage komen. Men kan maar op een efficiënte manier technische vaardigheden aanleren als de theoretische achtergrond voldoende gekend is. 4/6 5 SPECIFIEKE AFSPRAKEN EN VERWACHTINGEN VAN DE PRAKTIJKLECTOR De studenten moet de theorie van de geziene leerstof ingestudeerd hebben vόόr ze op stage komen. Men kan maar op een efficiënte manier technische vaardigheden aanleren wanneer de theoretische achtergrond (ook van de vorige academiejaren) voldoende gekend is. De student krijgt de stageopdracht in de eerste week van de stage. Om de opdracht uit te werken staat de ziekenhuisbibliotheek over de middag ter beschikking van de student. De stagebundel kan tijdens de stageperiode steeds ter inzage gegeven worden aan de stagelector zodat bijsturing mogelijk is. De stageopdracht wordt definitief ingediend na overleg met de stagelector in het begin van de laatste stageweek. Eenmaal definitief ingediend is herwerken niet meer mogelijk. De doelstellingen worden bij de aanvang van de stage opgemaakt ifv de vroegere stageervaringen en aan de hand van de doelstellingen van het lopende studiejaar (cfr. stagerichtlijnen). De doelstellingen worden aan de stagelector voorgelegd en besproken. De doelstellingen moeten concreet geformuleerd zijn en tevens moet de student aantonen hoe hij deze zal proberen te bereiken. In overleg met de stagelector worden de begeleidingsmomenten en het moment van indienen van stageopdracht vastgelegd. Iedere begeleiding wordt grondig voorbereid d.w.z. het dossier wordt grondig bestudeerd en de niet gekende begrippen worden opgezocht, uitleg over medicatie met de relatie tot de patiënt, opmaken van de zorgplanning, procedure van de wondzorg, verpleegproblemen met doelstelling en planning. De student moet zichzelf evalueren na de zorg (schriftelijk) en de zorg kunnen bijsturen. De student kent alle aangeleerde interventies tot op het ogenblijk van de stage. De student zal proberen die leerstof te integreren in de praktijk. De student moet kunnen observeren en weten wat en hoe moet gerapporteerd worden. s Morgens wordt de overdracht steeds bijgewoond door de studenten. De student moet zelf een inspanning doen om de aangeleerde handelingen in te oefenen. Er moet een minimum aan vaardigheid zijn bij de start van de stage en deze moet gedurende de stage evolueren in vlotheid, nauwkeurigheid, orde rustig werken en goede coördinatie. De student moet de noden van de patiënt zien en er ook op ingaan. De student moet initiatief nemen binnen zijn mogelijkheden maar mag zijn bevoegdheden niet te buiten gaan (= er worden geen zorgen uitgevoerd die nog niet werden aangeleerd in de les verpleegkunde). Verdere afspraken worden met de stagelector ter plaatse meegedeeld.

5 5/6 Na het meevolgen van een interventie door een mentor of een verpleegkundige bied je als student spontaan de begeleidingsfiche aan, zodat reflecties kunnen neergeschreven worden op de achterzijde van de fiche. Vraag ten minste 1x per week een algemene beoordeling en laat deze ook op de begeleidingsfiche invullen. Bij afwezigheid door ziekte wordt de VE (t: ) steeds verwittigd vόόr het aanvangsuur van de stage. De school verwittigen vanaf 8.00u. De stagelector wordt ook zo snel mogelijk verwittigd. 6 MIDCARE 6.1 ALGEMEENHEDEN De studenten van het derde jaar kunnen ingeschakeld worden in de verzorging van midcare patiënten. Op de midcare worden niet-beademde postoperatieve ptn. opgenomen met een nood aan intensieve observatie en monitoring, spoedgevallen en tevens worden ptn. overgenomen van IZ na eerste dag post-cabg (geen nood meer aan beademing, tussenstap naar de referentie-afdeling) Videobewaking in functie van de veiligheid (architectonische redenen) Hoge turn-over van patiënten. Opname voor verscheidene disciplines: o Urologie o Orthopedie o MKA o Hartheelkunde o Neurochirurgie o algemene en vaatheelkunde o gynaecologie, maar de verantwoordelijke artsen zijn de reanimatoren: zij bepalen het beleid De bedplanning gebeurt door de hoofdverpleegkundigen van IZ: zij hebben een algemeen overzicht van alle vrije bedden op IZ (bij voorkeur beademde ptn.), VE 065 (bij voorkeur interne problematiek en cardio), midcare (bij voorkeur post-operatieve ptn.) en spoedgevallen (overloopfunctie), en weten dagelijks hoeveel bedden gevraagd worden voor dit type patiënten. Bij ontslag uit de midcare gaat de pt. terug naar de referentie-afdeling (gereserveerd bed) of er wordt een bed gezocht door de opname. Deze ptn. moeten bij transport steeds begeleidt worden door een verpleegkundige

6 6.2 DAGINDELING OP MIDCARE Er wordt gewerkt met patiënten toewijzing: de verpleegkundige staat in voor de totaalzorg en administratie voor de toegewezen patiënten. 6/ uur uur: overdracht van nachtdienst naar vroegdienst uur -.: hygiënische zorgen, wondzorg, bedopschik, monitoring, medicatietoediening, vochtbalans uur: zo nodig hulp bij de maaltijd. Tussendoor eventueel transporten van patiënten met monitoring naar onderzoeken, operatiekwartier, VE. Kamers opruimen na ontslag van patiënt en klaarzetten voor de volgende patiënt uur: hulp bij middagmaal uur uur: overdracht naar laatdienst uur - : patiënten afhalen in recovery en installatie van patiënt en monitoring, administratie patiënt, parametercontroles, vochtbalans, medicatietoediening. Zodra de voorschriften gemaakt zijn, worden alle papieren klaargelegd, bloedafnames gemaakt en medicatie bijgehaald. Frictioneren en eventueel opzetten van patiënten. Aanvullen verzorgingsmateriaal, infuusvloeistoffen, uur: hulp bij de maaltijd uur uur: overdracht naar laatdienst. Tijdens de nacht kunnen verdere opnames volgen. Tot slot wensen we jullie een aangename maar vooral een leerrijke stageperiode toe!!! Vanwege de hoofdverpleegkundige, mentoren, je praktijklector en het voltallige team

Onthaalbrochure Ve 101

Onthaalbrochure Ve 101 Onthaalbrochure Ve 101 Beste student, beste medewerker Van harte welkom op de afdeling midcare van het Az Sint-Jan Brugge Oostende av. Met deze brochure willen we u in het kort informeren over de werking

Nadere informatie

Infobundel stage Pediatrie B4

Infobundel stage Pediatrie B4 Pagina 1 Beste student(e), Hartelijk welkom op de dienst pediatrie van het AZ Monica, campus Deurne. Met deze infobundel willen we je een handleiding meegeven om je stage op een vlotte en leerrijke manier

Nadere informatie

Studentenbrochure Materniteit/Verloskamer Neonatologie

Studentenbrochure Materniteit/Verloskamer Neonatologie Studentenbrochure Materniteit/Verloskamer Neonatologie Hier komt titel van persbericht Versie 2012-2013 Pagina 1 OLV Ziekenhuis Afdeling ve Materniteit Asse Bloklaan 5 1730 Asse Tel. 02 300 62 99 Verwelkoming

Nadere informatie

Infobundel studenten verpleegkunde PAAZ (A-dienst)

Infobundel studenten verpleegkunde PAAZ (A-dienst) Infobundel studenten verpleegkunde PAAZ (A-dienst) 1 1. Inleiding De hoofdverpleegkundige en zijn team heten u van harte welkom op de PAAZ-dienst van het Sint- Andriesziekenhuis Tielt. PAAZ staat voor

Nadere informatie

Verpleegafdeling Dagkliniek heelkunde / Slaapunit

Verpleegafdeling Dagkliniek heelkunde / Slaapunit Verpleegafdeling Dagkliniek heelkunde / Slaapunit 1. Opdracht De dagkliniek heelkunde heeft als opdracht niet-dringende heelkundige ingrepen uit te voeren dat op één dag kunnen plaats vinden. De dagkliniek

Nadere informatie

Stagemap het preoperatief consult (POC)

Stagemap het preoperatief consult (POC) Stagemap het preoperatief consult (POC) Voettekst 1/7 Inhoud Welkom... 3 Voorstelling van de preoperatieve consultatie... 4 1 Het preoperatief consult... 4 Stageverloop... 5 2 Uurrooster studenten... 5

Nadere informatie

Onthaalbrochure studenten Cardiologie

Onthaalbrochure studenten Cardiologie Onthaalbrochure studenten Cardiologie Inhoud 1. WELKOM... 3 2. GEGEVENS VAN DE AFDELING... 4 2.1. Voorstelling van de verpleegeenheid... 4 2.1.1. Voorstelling personeel... 4 2.1.2. Aantal bedden... 4 2.1.3.

Nadere informatie

Voorstelling. VE Intensieve Zorgen

Voorstelling. VE Intensieve Zorgen Voorstelling VE040-045 Intensieve Zorgen Versiedatum: 05/08/2011 1 VERWELKOMING 2/6 Welkom aan alle studenten verpleegkunde op onze afdeling intensieve zorgen. Een groot deel van het succes van de tijd

Nadere informatie

AFDELINGSPROFIEL GER3 A2

AFDELINGSPROFIEL GER3 A2 AFDELINGSPROFIEL GER3 A2 AFDELINGSPROFIEL GER3 A2 BE Algemene gegevens Geneeskundig diensthoofd: Dr. Miquel Verpleegkundig diensthoofd: Herman Andries Hoofdverpleegkundige: Ilse De Jaeck (waarnemend) Stagementoren:

Nadere informatie

Onthaalbrochure studenten Pediatrie

Onthaalbrochure studenten Pediatrie Onthaalbrochure studenten Pediatrie 1. Welkom! Welkom op onze afdeling pediatrie van het AZ Jan Portaels. Met deze beknopte brochure willen we je wat meer informatie geven over de afdeling. Natuurlijk

Nadere informatie

De afdeling Heelkunde 1

De afdeling Heelkunde 1 De afdeling Heelkunde 1 De verpleegafdeling Heelkunde 1 als stageplaats voor studenten. Inhoud 1 Over de afdeling Heelkunde 1 36 1.1 Welkom 36 1.2 Situering & organogram 36 1.3 Patiëntenpopulatie 37 2

Nadere informatie

Onthaalbrochure studenten Pediatrie

Onthaalbrochure studenten Pediatrie Onthaalbrochure studenten Pediatrie Onthaalbrochure studenten pediatrie Oktober 2014 Inhoud 1. WELKOM... 3 2. GEGEVENS VAN DE AFDELING... 4 2.1. Voorstelling van de verpleegeenheid... 4 2.1.1. Voorstelling

Nadere informatie

Onthaalbrochure studenten Geriatrie 1

Onthaalbrochure studenten Geriatrie 1 Onthaalbrochure studenten Geriatrie 1 Inhoud 1. WELKOM... 3 2. GEGEVENS VAN DE AFDELING... 4 2.1. Voorstelling van de verpleegeenheid Geriatrie 1... 4 2.1.1. Voorstelling personeel... 4 2.1.2. Aantal bedden...

Nadere informatie

Onthaalbrochure studenten. Chirurgisch daghospitaal

Onthaalbrochure studenten. Chirurgisch daghospitaal Onthaalbrochure studenten Chirurgisch daghospitaal Inhoud 1. WELKOM... 3 2. GEGEVENS VAN DE AFDELING... 4 2.1. Voorstelling van de verpleegeenheid... 4 2.1.1. Voorstelling personeel... 4 2.1.2. Aantal

Nadere informatie

introductiemap stagiairs verpleegkunde Verpleegeenheid Psychiatrie (PAAZ)

introductiemap stagiairs verpleegkunde Verpleegeenheid Psychiatrie (PAAZ) introductiemap stagiairs verpleegkunde Verpleegeenheid Psychiatrie (PAAZ) 10-07-2017 Introductiemap stagiairs verpleegkunde - Verpleegeenheid psychiatrie Hartelijk welkom op de PAAZ. Voor uitgebreide informatie

Nadere informatie

ONTHAALBROCHURE VERPLEEGKUNDIG STUDENT

ONTHAALBROCHURE VERPLEEGKUNDIG STUDENT ONTHAALBROCHURE VERPLEEGKUNDIG STUDENT OnthaalDenBoogerd Nieuwstraat 17 3940 Hechtel-Eksel 011/49 26 40 WELKOM Beste student, Welkom in ons woonzorgcentrum! We hopen dat deze stageperiode voor jou erg

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE. onthaalbrochure

PATIËNTEN INFORMATIE. onthaalbrochure PATIËNTEN INFORMATIE M i d c a r e onthaalbrochure Beste patiënt en familie Midcare is een afdeling van het AZ Lokeren waar patiënten opgenomen worden waarbij de gezondheidstoestand een continue opvolging

Nadere informatie

Studentenbrochure. Kinderdagziekenhuis 0K12D

Studentenbrochure. Kinderdagziekenhuis 0K12D Studentenbrochure Kinderdagziekenhuis 0K12D Voorstelling van de dienst 1) Inleiding In het kinderdagziekenhuis worden patiënten opgenomen voor alle pediatrische disciplines. In totaal worden ongeveer 3000

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Welkom op stroke unit

Patiënteninformatie. Welkom op stroke unit Patiënteninformatie Welkom op stroke unit 2 Inhoud Welkom op onze dienst... 4 Wie zijn we en wat doen we?... 4 Voorstelling van het multidisciplinair team... 4 Medisch team van neurologen en neurochirurgen...

Nadere informatie

introductiemap stagiairs verpleegkunde Verpleegeenheid Psychiatrie (PAAZ)

introductiemap stagiairs verpleegkunde Verpleegeenheid Psychiatrie (PAAZ) introductiemap stagiairs verpleegkunde Verpleegeenheid Psychiatrie (PAAZ) 22-06-2016 Introductiemap stagiairs verpleegkunde - Verpleegeenheid psychiatrie Hartelijk welkom op de PAAZ. Voor uitgebreide informatie

Nadere informatie

Afdelingsbrochure dienst Orthopedie (A6)

Afdelingsbrochure dienst Orthopedie (A6) Afdelingsbrochure dienst Orthopedie (A6) Studenteninformatie Versie 1.0 Beste student Binnenkort vat je je stage aan in ons ziekenhuis. Deze brochure bevat alle praktische en nuttige info over de afdeling

Nadere informatie

STUDENTENBROCHURE POLI UROLOGIE. Sector Man, vrouw en kind. Ingang 71/ route

STUDENTENBROCHURE POLI UROLOGIE. Sector Man, vrouw en kind. Ingang 71/ route STUDENTENBROCHURE POLI UROLOGIE Sector Man, vrouw en kind Ingang 71/ route 710-713 1 INLEIDING De polikliniek Urologie is te bereiken via ingang 71, route 710. We zien er patiënten voor consultaties en

Nadere informatie

Sint-Andriesziekenhuis Bruggestraat Tielt Infobundel PAAZ afdeling Isabelle Dewaele

Sint-Andriesziekenhuis Bruggestraat Tielt Infobundel PAAZ afdeling Isabelle Dewaele Sint-Andriesziekenhuis Bruggestraat 84 8700 Tielt intredebegleiding@sintandriestielt.be Infobundel PAAZ afdeling Isabelle Dewaele Inhoud 1. Inleiding... 1 2. Voorstelling van de dienst 2 3. Verwachtingen

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Welkom op beroertezorg

Patiënteninformatie. Welkom op beroertezorg Patiënteninformatie Welkom op beroertezorg 2 Inhoud Welkom op onze dienst... 4 Wie zijn we en wat doen we?... 4 Voorstelling van het multidisciplinair team... 4 Medisch team van neurologen en neurochirurgen...

Nadere informatie

ZNA Stuivenberg Operatiekwartier

ZNA Stuivenberg Operatiekwartier Informatiebrochure voor studenten Auteur Claessens Lina Publicatiedatum 1/06/2015 Trefwoorden Studenten OK ZNA ST 1 / 8 Inhoudsopgave Naam van de afdeling ZNA Stuivenberg Operatiekwartier... 1 Informatiebrochure

Nadere informatie

Onthaalbrochure studenten Pediatrie

Onthaalbrochure studenten Pediatrie Onthaalbrochure studenten Pediatrie 2 Inhoud 1. WELKOM 4 2. GEGEVENS VAN DE AFDELING 5 2.1. Voorstelling van de verpleegeenheid 5 2.1.1. Voorstelling personeel 5 2.1.2. Bezoekuren 5 2.1.3. Patiëntenprofiel

Nadere informatie

studenteninformatie Onthaalbrochure A-dienst GezondheidsZorg met een Ziel

studenteninformatie Onthaalbrochure A-dienst GezondheidsZorg met een Ziel i studenteninformatie A-dienst Onthaalbrochure GezondheidsZorg met een Ziel Beste student Welkom op onze afdeling. Met deze brochure willen we je wegwijs maken. Het is een handleiding over het reilen

Nadere informatie

Hartelijk welkom op de dienst oncologie (hospitalisatie) van het AZ Monica, campus Deurne.

Hartelijk welkom op de dienst oncologie (hospitalisatie) van het AZ Monica, campus Deurne. Beste student(e), Hartelijk welkom op de dienst oncologie (hospitalisatie) van het AZ Monica, campus Deurne. Met deze infobundel willen we je een handleiding meegeven om je stage op een vlotte en leerrijke

Nadere informatie

Studentenbrochure Polikliniek voor Urologie

Studentenbrochure Polikliniek voor Urologie Studentenbrochure Polikliniek voor Urologie Voorstelling van de dienst De polikliniek voor Urologie is gelegen op 0P3. Op onze polikliniek worden de patiënten gezien voor consultatie en worden er ook verschillende

Nadere informatie

PAAZ. Psychiatrische Afdeling van het Algemeen Ziekenhuis

PAAZ. Psychiatrische Afdeling van het Algemeen Ziekenhuis PAAZ Psychiatrische Afdeling van het Algemeen Ziekenhuis Verwelkoming We heten u van harte welkom op de A-Dienst van het AZ Sint-Jan Brugge Oostende AV campus Henri Serruys. En hopen op een leerrijke stage

Nadere informatie

Dienst specifieke informatie

Dienst specifieke informatie C1 Dienst specifieke informatie Doel: Uniform werken. Structuur in de werkorganisatie op de afdeling brengen. Op een efficiënte en correcte manier zorg bieden aan ptn en hun familie. Streven naar voldoening

Nadere informatie

Infobundel stage SPM Pagina 2

Infobundel stage SPM Pagina 2 Infobundel stage SPM Pagina 1 Infobundel stage SPM Pagina 2 / Beste student(e), Hartelijk welkom op SPM van het AZ Monica, campus Deurne. Met deze infobundel willen we je een handleiding meegeven om je

Nadere informatie

De hospitalisatie-afdeling Heelkunde 2 als stageplaats voor studenten.

De hospitalisatie-afdeling Heelkunde 2 als stageplaats voor studenten. De afdeling Heelkunde 2 De hospitalisatie-afdeling Heelkunde 2 als stageplaats voor studenten. Inhoud 1 Over de afdeling Heelkunde 2 36 1.1 Welkom 36 1.2 Situering & organogram 36 1.4 Patiëntenpopulatie

Nadere informatie

AFDELINGSPROFIEL HLK7 V2

AFDELINGSPROFIEL HLK7 V2 AFDELINGSPROFIEL HLK7 V2 AFDELINGSPROFIEL HLK7 V2 Algemene gegevens Medisch diensthoofd: Dr. Lemmens Hoofdverpleegkundige: De Troyer Kristel Verpleegkundig diensthoofd: Lieve Quaghebeur Stagementoren:

Nadere informatie

AFDELINGSPROFIEL GER3 BE

AFDELINGSPROFIEL GER3 BE AFDELINGSPROFIEL GER3 BE AFDELINGSPROFIEL GER3 BE Algemene gegevens Geneeskundig diensthoofd: Dr. Miguel Clustermanager: Nathalie Milliau Hoofdverpleegkundige: Vanessa Van Osselaer Stagementoren: Kimberly,

Nadere informatie

De afdeling Kort Verblijf

De afdeling Kort Verblijf De afdeling Kort Verblijf De afdeling Kort Verblijf als stageplaats voor studenten. Inhoud 1 Over de afdeling Kort Verblijf 36 1.1 Welkom 36 1.2 Situering & organogram 36 1.3 Patiëntenpopulatie 37 2 Verloop

Nadere informatie

De afdeling Kort Verblijf

De afdeling Kort Verblijf De afdeling Kort Verblijf De afdeling Kort Verblijf als stageplaats voor studenten. Inhoud 1 Over de afdeling Kort Verblijf 36 1.1 Welkom 36 1.2 Situering & organogram 36 1.4 Patiëntenpopulatie 37 2 Verloop

Nadere informatie

Infobundel studenten verpleegkunde Geriatrie 1

Infobundel studenten verpleegkunde Geriatrie 1 Infobundel studenten verpleegkunde Geriatrie 1 2 Beste student, Welkom op de afdeling geriatrie, in deze infobrochure willen wij je informeren over de dienst. In het ziekenhuis heb je verschillende afdelingen

Nadere informatie

Intensieve Zorgen Pediatrie. Studentenbrochure

Intensieve Zorgen Pediatrie. Studentenbrochure Intensieve Zorgen Pediatrie Studentenbrochure 01. Inleiding Beste student, Met deze brochure willen we je goed informeren over onze afdeling, medewerkers en patiënten ter voorbereiding van je stage. Uiteraard

Nadere informatie

De afdeling Heelkunde 1

De afdeling Heelkunde 1 De afdeling Heelkunde 1 De verpleegafdeling Heelkunde 1 als stageplaats voor studenten. Inhoud 1 Over de afdeling Heelkunde 1 36 1.1 Welkom 36 1.2 Situering& organogram 36 1.4 Patiëntenpopulatie 37 2 Verloop

Nadere informatie

Hartelijk welkom op de afdeling Cardiologie/Inwendige Geneeskunde van het AZ Monica, campus Deurne.

Hartelijk welkom op de afdeling Cardiologie/Inwendige Geneeskunde van het AZ Monica, campus Deurne. Beste student(e), Hartelijk welkom op de afdeling Cardiologie/Inwendige Geneeskunde van het AZ Monica, campus Deurne. Met deze infobundel willen we je een handleiding meegeven om je stage op een vlotte

Nadere informatie

Heelkunde 2. informatiebrochure

Heelkunde 2. informatiebrochure Heelkunde 2 informatiebrochure 1 Inhoudstafel 1. Inleiding en verwelkoming 2. Voorstelling afdeling 3. Dagindeling en bezoekuren 4. Verloop van de operatie 5. Verpleegkundige verzorging 6. Medische opvolging

Nadere informatie

Studentenbrochure. Hier komt titel van persbericht

Studentenbrochure. Hier komt titel van persbericht Studentenbrochure Hier komt titel van persbericht OLV Ziekenhuis Dagziekenhuis X3 Noord Moorselbaan 164 9300 Aalst Tel. 053/72 41 25 053/72 40 87 Fax 053/72 47 93 Pagina 1 Verwelkoming Allereerst heten

Nadere informatie

Onthaalbrochure studenten Geriatrie 2

Onthaalbrochure studenten Geriatrie 2 Onthaalbrochure studenten Geriatrie 2 Onthaalbrochure studenten Geriatrie 2 Oktober 2014 Inhoud 1. WELKOM... 3 2. GEGEVENS VAN DE AFDELING... 4 2.1. Voorstelling van de verpleegeenheid... 4 2.1.1. Voorstelling

Nadere informatie

Verpleegeenheid G3: Informatiebrochure

Verpleegeenheid G3: Informatiebrochure Verpleegeenheid G3: Informatiebrochure Informatiebrochure ontwikkeld door Tom Schiepers en Elisabeth Schroeder in het kader van de bachelorproef, opleiding Professionele Bachelor in de Verpleegkunde, aan

Nadere informatie

AFDELINGSPROFIEL GER3 BE

AFDELINGSPROFIEL GER3 BE AFDELINGSPROFIEL GER3 BE AFDELINGSPROFIEL GER3 BE Algemene gegevens Geneeskundig diensthoofd: Dr. Miquel Verpleegkundig diensthoofd: van de Vijver Lut Hoofdverpleegkundige: Vanessa Van Osselaer Stagementoren:

Nadere informatie

AZ VESALIUS. Algemeen ziekenhuis Vesalius Hazelereik 51 3700 Tongeren tel: 012/39 61 11. tel afdeling: 012/39 63 58 INTRODUCTIEBROCHURE VOOR STUDENTEN

AZ VESALIUS. Algemeen ziekenhuis Vesalius Hazelereik 51 3700 Tongeren tel: 012/39 61 11. tel afdeling: 012/39 63 58 INTRODUCTIEBROCHURE VOOR STUDENTEN AZ VESALIUS Introductiebrochure voor studenten Algemeen ziekenhuis Vesalius Hazelereik 51 3700 Tongeren tel: 012/39 61 11 tel afdeling: 012/39 63 58 INTRODUCTIEBROCHURE VOOR STUDENTEN DAGHOSPITAAL E2 1

Nadere informatie

Studentenbrochure. Hier komt titel van persbericht. OLV Ziekenhuis Dagziekenhuis Biezenstraat Ninove Tel. 054 /

Studentenbrochure. Hier komt titel van persbericht. OLV Ziekenhuis Dagziekenhuis Biezenstraat Ninove Tel. 054 / Studentenbrochure Hier komt titel van persbericht OLV Ziekenhuis Dagziekenhuis Biezenstraat 2 9400 Ninove Tel. 054 / 31 21 05 Versie 2014-2015 Pagina 1 Verwelkoming Met deze brochure willen we je graag

Nadere informatie

EINDVERSLAG STAGE VERPLEEGKUNDE & VROEDKUNDE

EINDVERSLAG STAGE VERPLEEGKUNDE & VROEDKUNDE EINDVERSLAG STAGE VERPLEEGKUNDE & VROEDKUNDE Naam en voornaam student: Studiejaar/module: Stage van tot. Stageperiode I II III IV V Naam hoofdverpleegkundige: Naam mentor: Naam stagebegeleider: Stageplaats/dienst:

Nadere informatie

Stagebundel Spoedgevallen A0

Stagebundel Spoedgevallen A0 Stagebundel Spoedgevallen A0 Pagina 1 Beste student(e), Hartelijk welkom op de dienst spoedgevallen van het AZ Monica, campus Deurne. Met deze infobundel willen we je een handleiding meegeven om je stage

Nadere informatie

introductiemap stagiairs verpleegkunde en vroedkunde Verpleegeenheid Verloskwartier

introductiemap stagiairs verpleegkunde en vroedkunde Verpleegeenheid Verloskwartier introductiemap stagiairs verpleegkunde en vroedkunde Verpleegeenheid Verloskwartier 18-12-2015 Introductiemap stagiairs verpleegkunde-vroedkunde - Verpleegeenheid verloskunde Welkom aan alle studenten

Nadere informatie

studenteninformatie Onthaalbrochure High Care Spoed GezondheidsZorg met een Ziel

studenteninformatie Onthaalbrochure High Care Spoed GezondheidsZorg met een Ziel i studenteninformatie High Care Spoed Onthaalbrochure GezondheidsZorg met een Ziel Beste student Welkom op onze afdeling. Met deze brochure willen we je wegwijs maken. Het is een handleiding over het

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE STUDENTEN

INFORMATIEBROCHURE STUDENTEN INFORMATIEBROCHURE STUDENTEN Dienst: Spoed Verantwoordelijke: Pieter Van Turnhout Telefoon: 03 650 50 45 Beste student Deze algemene informatiebrochure bevat nuttige informatie die een eerste houvast kan

Nadere informatie

introductiebrochure voor studenten nierdialyse

introductiebrochure voor studenten nierdialyse introductiebrochure voor studenten nierdialyse 2 Voorwoord Beste student Welkom op de nierdialyse. We willen je als student graag opnemen in onze eenheid. Wij willen ons inzetten zodat je een aangename

Nadere informatie

De afdeling Heelkunde 2

De afdeling Heelkunde 2 De afdeling Heelkunde 2 De hospitalisatieafdeling Heelkunde 2 als stageplaats voor studenten. Inhoud 1 Over de afdeling Heelkunde 2 36 1.1 Welkom 36 1.2 Situering & organogram 36 1.4 Patiëntenpopulatie

Nadere informatie

Introductiebrochure studenten: Heelkunde 1

Introductiebrochure studenten: Heelkunde 1 Introductiebrochure studenten: Heelkunde 1 Inhoud Voorwoord 1. Algemene voorstelling 1.1 Architectuur en werking van de eenheid 1.2 Multidisciplinair team 1.2.1 Medisch team 1.2.2 Verpleegkundig team 1.2.3

Nadere informatie

I Autonome verzorgingsinstelling. Informatiebrochure. Chronische revalidatie dienst Sp

I Autonome verzorgingsinstelling. Informatiebrochure. Chronische revalidatie dienst Sp I Autonome verzorgingsinstelling Informatiebrochure Chronische revalidatie dienst Sp IIInhoudsopgave Inleiding 4 Wat is chronische revalidatie 5 De opname 6 Multidisiplinair team 7 Dagindeling 9 Ontslag

Nadere informatie

Dienstgebonden informatiebrochure Onthaal & Opname

Dienstgebonden informatiebrochure Onthaal & Opname Dienstgebonden informatiebrochure Onthaal & Opname 1 Voorwoord Beste student, Welkom op onze onthaal- en opnamedienst. Met deze brochure bieden we jou een handleiding over het reilen en zeilen op onze

Nadere informatie

Introductie brochure voor studenten DAGHOSPITAAL TONGEREN E2

Introductie brochure voor studenten DAGHOSPITAAL TONGEREN E2 Zorg met een menselijk gelaat Introductie brochure voor studenten DAGHOSPITAAL TONGEREN E2 012 39 63 60 daghospitaal@azvesalius.be Versie april 2017 VOORWOORD Welkom op de eenheid E2, dagziekenhuis Tongeren.

Nadere informatie

verpleegeenheid orthopedie

verpleegeenheid orthopedie verpleegeenheid orthopedie Hartelijk welkom in de verpleegeenheid orthopedie Met deze brochure willen wij u kennis laten maken met de verpleegeenheid, het team en allerlei zaken die tijdens uw verblijf

Nadere informatie

Hartbewaking UZ Gent, 12k12IA. Sector Metabole en Cardiovasculaire Aandoeningen HARTBEWAKING 12K12A HARTBEWAKINGK12A12 29/10/2013 1

Hartbewaking UZ Gent, 12k12IA. Sector Metabole en Cardiovasculaire Aandoeningen HARTBEWAKING 12K12A HARTBEWAKINGK12A12 29/10/2013 1 Sector Metabole en Cardiovasculaire Aandoeningen HARTBEWAKING 12K12A HARTBEWAKINGK12A12 29/10/2013 1 Hartbewaking Inleiding Welkom op Hartbewaking, je toekomstige stagedienst. Op de afdeling Hartbewaking

Nadere informatie

Palliatieve zorgen. Studentenbrochure

Palliatieve zorgen. Studentenbrochure Palliatieve zorgen Studentenbrochure 01. Inleiding Binnenkort loop je stage op de palliatieve eenheid en het palliatief support team (PST). Deze brochure is een voorbereiding op jouw stage. De bedoeling

Nadere informatie

Intensieve zorgen. Informatiebrochure voor studenten

Intensieve zorgen. Informatiebrochure voor studenten Intensieve zorgen Informatiebrochure voor studenten AZ Klina 2 Inhoud 1 Algemene gegevens 5 1.1 Wie is wie? 5 1.2 Grondplan intensieve zorgen 6 1.3 Bezoekregeling 7 1.4 Pathologieën en behandelingen 7

Nadere informatie

Aanvraag tot erkenning als ziekenhuisdienst voor de opleiding van huisartsen

Aanvraag tot erkenning als ziekenhuisdienst voor de opleiding van huisartsen Aanvraag tot erkenning als ziekenhuisdienst voor de opleiding van huisartsen Andriy Popov - 123rf.com 1 1. Wettelijke basis : KB van 21 april 1983 tot vaststelling van de nadere regelen voor erkenning

Nadere informatie

Inwendige geneeskunde

Inwendige geneeskunde PATIËNTEN INFORMATIE Inwendige geneeskunde onthaalbrochure 2 Beste patiënt en familie, Van harte welkom op de afdeling inwendige geneeskunde (4 de verdieping) van het AZ Lokeren. Met deze brochure stellen

Nadere informatie

Studentenbrochure VE Palliatieve Asse. Hier komt titel van persbericht. OLV Ziekenhuis Palliatieve zorgeenheid AS11 Bloklaan 5 1730 ASSE.

Studentenbrochure VE Palliatieve Asse. Hier komt titel van persbericht. OLV Ziekenhuis Palliatieve zorgeenheid AS11 Bloklaan 5 1730 ASSE. Studentenbrochure VE Palliatieve Asse Hier komt titel van persbericht Pagina 1 OLV Ziekenhuis Palliatieve zorgeenheid AS11 Bloklaan 5 1730 ASSE 02 300 63 93 Verwelkoming Met deze brochure willen we je

Nadere informatie

Ingang 12 route 1262

Ingang 12 route 1262 Ingang 12 route 1262 01. Inleiding In naam van alle personeelsleden heten we je van harte welkom op onze afdeling Intensieve Zorg heelkunde. Met deze beknopte bespreking willen wij je een idee geven over

Nadere informatie

PAAZ ZNA Sint Erasmus

PAAZ ZNA Sint Erasmus Informatiebrochure voor studenten Auteur Joris Schrauwen Publicatiedatum 23/08/2013 Trefwoorden Studentenbrochure studenten - PAAZ 1 / 8 Inhoudsopgave PAAZ ZNA Sint Erasmus... 1 Informatiebrochure voor

Nadere informatie

Onthaalbrochure Afdeling 3 OB Neurologische revalidatie

Onthaalbrochure Afdeling 3 OB Neurologische revalidatie Onthaalbrochure Afdeling 3 OB Neurologische revalidatie Inhoudstafel Voorstelling ziekenhuis... 3 Voorstelling afdeling... 4 Meest voorkomende pathologieën en behandelingen... 6 Verpleegkundige dagindeling....

Nadere informatie

Profielschets Preoperatieve consultatie, DZC

Profielschets Preoperatieve consultatie, DZC Algemene gegevens Preoperatieve consultatie: Tel. 5407 Hoofdverpleegkundige: Jacky Cornelis, tel. 5401 Specialisme: Preoperatieve consultaties Anesthesist: Dr. H. Camerlynck, Dr. S. Maes Aantal bedden:

Nadere informatie

PAAZ-afdeling INFORMATIE VOOR STUDENTEN

PAAZ-afdeling INFORMATIE VOOR STUDENTEN PAAZ-afdeling INFORMATIE VOOR STUDENTEN INHOUD Welkom 3 1. Structuur van de afdeling 4 2. Aantal erkende bedden 4 3. Doelgroep patiënten 4 4. Specifieke behandelingen/opnames 5 5. Algemene werkwijze op

Nadere informatie

Startuur: Algemene gegevens Voor de stage

Startuur: Algemene gegevens Voor de stage Vragenlijst Startuur: Algemene gegevens 1. Welke module volg je momenteel? o Module 1 o Module 2 o Module 3 o Module 4 o Module 5 : specialisatie:. 2. Leeftijd o 18-22 jaar o 23-25 jaar o 26-30 jaar o

Nadere informatie

verpleegeenheid MiCS medium care / hartbewaking / eenheid voor acute beroertezorg

verpleegeenheid MiCS medium care / hartbewaking / eenheid voor acute beroertezorg verpleegeenheid MiCS medium care / hartbewaking / eenheid voor acute beroertezorg Met deze brochure willen wij u kennis laten maken met de verpleegeenheid, het team en allerlei zaken die tijdens uw verblijf

Nadere informatie

Onthaalbrochure Afdeling 3 NB Locomotorische revalidatie

Onthaalbrochure Afdeling 3 NB Locomotorische revalidatie Onthaalbrochure Afdeling 3 NB Locomotorische revalidatie Inhoudstafel Voorstelling ziekenhuis... 3 Voorstelling afdeling... 4 Meest voorkomende pathologieën en behandelingen... 6 Verpleegkundige dagindeling....

Nadere informatie

verpleegeenheid geriatrie

verpleegeenheid geriatrie verpleegeenheid geriatrie Hartelijk welkom in de verpleegeenheid geriatrie Met deze brochure willen wij u kennis laten maken met de verpleegeenheid, het team en allerlei zaken die tijdens uw verblijf van

Nadere informatie

Onthaalbrochure studenten Heelkunde

Onthaalbrochure studenten Heelkunde Onthaalbrochure studenten Heelkunde Inhoud 1. Welkom... 3 2. Gegevens van de afdeling... 4 2.1. Voorstelling van de verpleegeenheid... 4 2.1.1. Voorstelling personeel... 4 2.1.2. Aantal bedden... 5 2.1.3.

Nadere informatie

Dienstgebonden informatiebrochure D501

Dienstgebonden informatiebrochure D501 Dienstgebonden informatiebrochure D501 1 Voorwoord Beste nieuwe medewerker, Beste student, Welkom op D501. Met deze brochure willen we je wegwijs maken. Het is een handleiding over het reilen en zeilen

Nadere informatie

Dienst 7 Subtitle PATIËNTENBROCHURE

Dienst 7 Subtitle PATIËNTENBROCHURE PATIËNTENBROCHURE Dienst 7 Subtitle De internist sprak, het is niet goed je hebt weer rommel in je bloed ik leg je echt niet in de luren maar je moet echt weer aan de kuren het spijt mij echt, mevrouw,

Nadere informatie

Verpleegafdeling Pneumologie

Verpleegafdeling Pneumologie Verpleegafdeling Pneumologie Beste studenten Het verpleegkundig/verzorgende team heet u van harte welkom op de afdeling pneumologie. Deze brochure biedt je een kennismaking met onze afdeling. Uiteraard

Nadere informatie

Algemeen Inwendige Ziekten. informatiebrochure

Algemeen Inwendige Ziekten. informatiebrochure Algemeen Inwendige Ziekten informatiebrochure 1 Inhoudstafel 1. Inleiding en verwelkoming 2. Voorstelling afdeling 3. Dagindeling en bezoekuren 4. Verpleegkundige verzorging 5. Medische opvolging 6. Meebrengen

Nadere informatie

AFDELINGSPROFIEL HLK7 V2

AFDELINGSPROFIEL HLK7 V2 AFDELINGSPROFIEL HLK7 V2 AFDELINGSPROFIEL HEELKUNDE 7 V2 Algemene gegevens Medisch diensthoofd: Dr. Lemmens Hoofdverpleegkundige: De Troyer Kristel Verpleegkundig diensthoofd: Herman Andries en Nathalie

Nadere informatie

Kinderdagziekenhuis. Studentenbrochure

Kinderdagziekenhuis. Studentenbrochure Kinderdagziekenhuis Studentenbrochure 01. Inleiding In het Kinderdagziekenhuis worden patiënten opgenomen voor alle pediatrische disciplines. In totaal worden ongeveer 3000 patiënten per jaar verzorgd

Nadere informatie

Innovatieve stages in UZ Leuven LIC (leer- en innovatiecentrum)

Innovatieve stages in UZ Leuven LIC (leer- en innovatiecentrum) Innovatieve stages in UZ Leuven LIC (leer- en innovatiecentrum) Inleiding In deze brochure krijg je meer informatie over de LIC-stage in UZ Leuven. Verschillende afdelingen bieden deze stagevorm aan om

Nadere informatie

Departement Verpleging. Studenteninfo Gipskamer 0P5

Departement Verpleging. Studenteninfo Gipskamer 0P5 Departement Verpleging Studenteninfo Gipskamer 0P5 Gipskamer 0P5 1. VOORSTELLING VAN DE DIENST 1.1. Inleiding Met deze brochure willen we jou als student wegwijs maken op de afdeling zodat je stage vlot

Nadere informatie

HANDLEIDING EINDVERSLAG STAGE VERPLEEGKUNDE & VROEDKUNDE

HANDLEIDING EINDVERSLAG STAGE VERPLEEGKUNDE & VROEDKUNDE , HANDLEIDING EINDVERSLAG STAGE VERPLEEGKUNDE & VROEDKUNDE Deze handleiding is bedoeld als ondersteuning om het formulier 'Eindverslag' bij studenten verpleegkunde in te vullen. Het eindverslag geeft een

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE STUDENTEN VERPLEEGKUNDE

INFORMATIEBROCHURE STUDENTEN VERPLEEGKUNDE INFORMATIEBROCHURE STUDENTEN VERPLEEGKUNDE Intensieve Zorg Heelkunde 1K12 C IZK12C01 1/8 INTENSIEVE ZORG HEELKUNDE 1. Voorstelling van de dienst 2.1. Inleiding De bedoeling van deze brochure is u informatie

Nadere informatie

Operatiekwartier ZNA Sint-Erasmus

Operatiekwartier ZNA Sint-Erasmus Informatiebrochure voor studenten Auteur Rita Verhoeven Publicatiedatum 1/06/2015 Trefwoorden Studentenbrochure OK ER 1 / 7 Inhoudsopgave Operatiekwartier ZNA Sint-Erasmus... 1 Informatiebrochure voor

Nadere informatie

AFDELING HEELKUNDIG DAGCENTRUM

AFDELING HEELKUNDIG DAGCENTRUM INTRODUCTIEBROCHURE VOOR STUDENTEN AFDELING HEELKUNDIG DAGCENTRUM Regionaal Ziekenhuis Sint-Trudo Diestersteenweg 100 3800 Sint-Truiden www.sint-trudo.be VOORWOORD Welkom in het heelkundig dagcentrum.

Nadere informatie

EENHEID BEROERTEZORG en midcare

EENHEID BEROERTEZORG en midcare EENHEID BEROERTEZORG en midcare EENHEID BEROERTEZORG en midcare Wat is de eenheid beroertezorg/ midcare? Op de eenheid beroertezorg/midcare verblijven patiënten met nood aan continue observatie en monitoring.

Nadere informatie

Afdeling L2: Revalidatie ZNA Stuivenberg

Afdeling L2: Revalidatie ZNA Stuivenberg Informatiebrochure voor studenten Auteur Peggy Van Leemputten Publicatiedatum 1/06/2015 Trefwoorden Studenten VPE L2 1 / 9 Inhoudsopgave Afdeling L2: Revalidatie ZNA Stuivenberg... 1 Informatiebrochure

Nadere informatie

Profielschets Preoperatieve consultatie, DZC

Profielschets Preoperatieve consultatie, DZC Algemene gegevens Preoperatieve consultatie: Tel. 5407 Hoofdverpleegkundige: Sophie Bertrand, tel. 5401 Specialisme: Preoperatieve consultaties Anesthesist: Dr. H. Camerlynck, Dr. S. Maes Aantal bedden:

Nadere informatie

Angst- en Stemmingsstoornissen. Studentenbrochure

Angst- en Stemmingsstoornissen. Studentenbrochure Angst- en Stemmingsstoornissen Studentenbrochure 01. Inleiding Beste Student, Van harte welkom voor uw stage op onze dienst. Om één en ander toe te lichten over onze afdeling, maken wij gebruik van deze

Nadere informatie

Verpleegafdeling G2 Medisch specialisme acute geriatrie

Verpleegafdeling G2 Medisch specialisme acute geriatrie Verpleegafdeling G2 Medisch specialisme acute geriatrie 1. Opdracht Het verzorgen, verplegen en behandelen van geriatrische patiënten. Geriatrie 2: Deze afdeling is een acute ziekenhuisafdeling waarbinnen

Nadere informatie

Dagziekenhuis. 1. Welkom. 2. Contactgegevens van de afdeling: E-mail: Dag1@azalma.be Telefoonnummer: 050/72 83 10

Dagziekenhuis. 1. Welkom. 2. Contactgegevens van de afdeling: E-mail: Dag1@azalma.be Telefoonnummer: 050/72 83 10 Stagemap studenten Dagziekenhuis 1 1. Welkom Uw volgende stageperiode vindt plaats in AZ Alma. De directie en verpleegkundigen van dit regionaal ziekenhuis heten u van harte welkom en hopen op een vruchtbare

Nadere informatie

studenteninformatie Onthaalbrochure Heelkunde 2B5 GezondheidsZorg met een Ziel

studenteninformatie Onthaalbrochure Heelkunde 2B5 GezondheidsZorg met een Ziel i studenteninformatie Heelkunde 2B5 Onthaalbrochure GezondheidsZorg met een Ziel Beste student Welkom op onze afdeling. Met deze brochure willen we je wegwijs maken. Het is een handleiding over het reilen

Nadere informatie

Inwendige 1. Infobrochure studenten

Inwendige 1. Infobrochure studenten Inwendige 1 Infobrochure studenten Inhoud 1 Algemene gegevens 3 2 Pathologieën en behandelingen 4 3 Meest voorkomende verpleegactiviteiten 4 3.1 Algemeen en specifiek voor de afdeling 4 4 Multidisciplinaire

Nadere informatie

Onthaalbrochure studenten

Onthaalbrochure studenten Onthaalbrochure studenten Materniteit / Verloskamer Neonatologie Pagina 1 Hier komt titel van persbericht Inhoudstafel 1. Voorwoord 2. Voorstelling van de afdeling 2.1 Multidisciplinair team 2.2 Architectuur

Nadere informatie

Algemeen. Titel Functieomschrijving verpleegkundige in R&MSC Versie 1 Status Gepubliceerd. Auteurs: Driesen, Nancy

Algemeen. Titel Functieomschrijving verpleegkundige in R&MSC Versie 1 Status Gepubliceerd. Auteurs: Driesen, Nancy Algemeen Titel Functieomschrijving verpleegkundige in R&MSC Versie 1 Status Gepubliceerd Auteurs: Driesen, Nancy Beoordelaar: Driesen, Nancy Autorisator: Driesen, Nancy Documentbeheerders: Keim, Ulrike

Nadere informatie