Voorstelling. VE Intensieve Zorgen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voorstelling. VE Intensieve Zorgen"

Transcriptie

1 Voorstelling VE Intensieve Zorgen Versiedatum: 05/08/2011

2 1 VERWELKOMING 2/6 Welkom aan alle studenten verpleegkunde op onze afdeling intensieve zorgen. Een groot deel van het succes van de tijd die je bij ons doorbrengt, hangt af van je eigen inbreng in het leerproces. Werkgerelateerde vragen kun je aan elke verpleegkundige stellen, die zal proberen ze zo goed mogelijk te beantwoorden, of zal je doorverwijzen naar iemand die dat eventueel beter kan. Denk niet te vlug dat je ons met het stellen van vragen stoort in ons werk. Blijf zonodig aandringen om een zo bevredigend mogelijk antwoord te bekomen. Omgekeerd houden ook wij van kritische opmerkingen, die ons eigen routinematig handelen eens in vraag kunnen stellen. Interactie en feedback houden ons alert. We verwachten natuurlijk niet dat jullie alle technische handelingen ten volle leren beheersen, een stageperiode is daarvoor tekort; wel willen we bij jullie een intentie zien om hierin progressie te maken. Even belangrijk als het stellen van verpleegkundige handelingen, is het observeren van patiënten en het melden van problemen aan ons. Hierin kunnen jullie echt behulpzaam zijn. (bijvoorbeeld melden: de bloeddruk is laag, is hoog, de saturatie is laag, de patiënt moet nodig geaspireerd worden, enz.) Ook is het zo dat wij niet steeds van je verwachten dat je actief bezig bent; met het observeren van een verpleegkundige tijdens zijn activiteiten kan je veel leren. De namen van de stagementoren leer je kennen eens je op de afdeling gestart bent. Op de werklijst van de maand, die in de koffiekamer hangt, kun je aflezen wanneer deze personen werken. In principe staat je eigen naam vermeld op den boek, of de werkverdeling die in de gang ligt ter hoogte van het bureel van de hoofdverpleegkundige. Indien dit niet zo is, vraag dan aan de verantwoordelijke om dit alsnog in orde te brengen. Vraag om een verkenning van de dienst in het begin van je stageperiode, aan een mentor, de hoofdverpleegkundige, of aan iemand die deze taak op zich wil nemen. Laat geregeld, dit wil zeggen meer dan éénmaal, je evaluatieformulier invullen door een mentor. Probeer na een paar dagen, in overleg met een mentor een aantal doelstellingen voorop te stellen, wat je in je stageperiode wil leren, onder de knie krijgen, of wil verwerven. Verder in deze introductie vind je een lijst met specifiek intensieve technische prestaties. Als student verpleegkunde werkt u altijd samen en onder toezicht van een mentor of collega verpleegkundige.

3 2 PERSONEELSSTRUCTUUR 3/6 Op verpleegeenheid 040/045 werken ongeveer 74 fulltime equivalenten verpleegkundigen, merendeels gegradueerden met een bijzondere beroepstitel. Elke verpleegkundige is tijdens zijn shift verantwoordelijk voor 2 à 3 patiënten. Er zijn 3 hoofdverpleegkundigen, Dhr B Deblauwe, Dhr A. Swimberghe en Mr. B. Oosterlynck wiens voornaamste taken de dagelijkse organisatie van de afdeling en het personeelsbeleid zijn. Zij fungeren als centraal aanspreekpersoon van de dienst. Zij maken ook de werkverdeling waarover we het al eerder hadden. Wij als verpleegkundigen werken in 3 shiften : de vroegen, de laten, en de nacht. Een negental reanimatoren verzekeren een continue medische aanwezigheid, en bepalen het medisch beleid bij elke individuele patiënt. Andere geneesherenspecialisten komen vaak over de vloer, zoals de chirurg die zijn patiënt komt zien, of ze worden in consult geroepen bij een patiënt. Bijvoorbeeld een nefroloog bij een patiënt die nierinsufficiënt wordt, een radioloog voor het uitvoeren van een echografie van de pleurae, een cardioloog voor het uitvoeren van een echocardiografie, een neuroloog voor het opmaken van een neurologisch bilan bij een neurologisch gestoorde patiënt, enz. 3 VERPLEEGKUNDIGE TAKEN DAGINDELING 3.1 VERPLEEGKUNDIGE TAKEN OP DE INTENSIEVE DIENST (GEEN VOLLEDIGE LIJST, DOCH WAT WEL PRIMORDIAAL IS): bewaken en observeren van de patiënt, vooral aandacht hebben voor de vitale functies zoals hartritme, bloeddruk, ademhaling, urineproductie, bewustzijn, al of niet met mechanische of medicinale ondersteuning. informatie en steun geven aan de wakkere patiënt. informatie en steun geven aan de verwanten van de gesedeerde patiënt die op bezoek komen. zorg voor het comfort van de patiënt: goede ligging in bed, weinig pijn, mondhygiëne, goede nachtrust, enz. 3.2 BEKNOPT OVERZICHT VAN VERPLEEGKUNDIGE TAKEN SPECIFIEK VOOR VROEGDIENST(06U30-13U30): controle van je patiënt, monitor, vocht en medicatie. het wassen van de patiënt. zorg omtrent mondhygiëne. zorg omtrent de aanwezige katheters. zorg omtrent de luchtweg(plakken tube, bij aanwezigheid canule, binnencanule reinigen) heven van wisselligging. eventueel opzetten van patiënt of zorg omtrent het comfort van de patiënt ( hoog in bed liggen, aandacht voor drukpunten). hulp bieden aan collega s bij het draaien van hun toegewezen patiënten het toedienen van medicatie en vocht conform het medisch voorschrift. het bijhalen van vocht en medicatie voor de komende vierentwintig uur (vanaf 12 uur s middags tot de volgende middag)

4 het klaarleggen van labformulieren voor afname van stalen de volgende 24 uur. een bloedgasanalyse omstreeks de middag aanbieden en eventueel helpen van patiënten bij het nemen van het middagmaal eventueel het wegbrengen van een patiënt naar een andere afdeling met alle aandachtspunten daaromtrent. zorg voor nachtrust van patiënt omstreeks middernacht en omstreeks 06 u een bloedgasanalyse s Morgens een routine bloedafname (hemato/chemie); maandag,woensdag, en vrijdag, afname van routine kweken. overdracht van patiënten aan vroegdienst. het klaarzetten van de box voor een nieuwe opname. het geven van een patientenoverdracht bij aankomst laatdienst. 4/6 3.3 BEKNOPT OVERZICHT VAN VERPLEEGKUNDIGE TAKEN TIJDENS LAATDIENST(13U00-21U00): controle van je patiënt, monitor, het vocht en de medicatie. Vaak veel medicatie te geven rond 14 uur verzorging: mondhygiëne, zorg voor comfort van patiënt, wisselligging of eventueel patiënt opzetten. hulp bieden aan collega s bij de frictie en of het opzetten van hun toegewezen patiënten. eventueel opname van een patiënt (vaak coronaire-bypass patiënten vanaf ongeveer 13 à 14 uur). maaltijd verstrekken aan patiënten die kunnen eten. een bloedgasanalyse bij de meeste patiënten omstreeks 18 uur. verpleegkundige overdracht van patiënten aan nachtdienst. 3.4 BEKNOPT OVERZICHT VAN VERPLEEGKUNDIGE TAKEN TIJDENS NACHTDIENST (20U45-06U45): controle van je patiënt, monitor, vocht en medicatie. omstreeks middernacht mondhygiëne, zorg voor comfort van patiënt, wisselligging geven indien mogelijk.. hulp bieden aan collega s bij het verzorgen van hun toegewezen patiënten. 4 BEZOEK OP INTENSIEVE ZORGEN De familie van de patiënt heeft de mogelijkheid om drie maal per dag op bezoek te komen en dit telkens een half uur. De bezoekuren: s morgens van uur tot uur s namiddags van uur tot uur s avond van uur tot uur Het is een ook belangrijke taak van de verpleegkundige op intensieve zorgen om de bezoekers op te vangen en te woord te staan. De familie kan ten alle tijde vragen om een arts te spreken, die dan door de verpleegkundige gevraagd wordt. Bezoek met kinderen is ook mogelijk. De rol van de student hierin is vooral observeren. Indien u door de familie wordt aangesproken zeg hen dat u de verpleegkundige zal halen om hen te woord te staan.

5 Er bestaat een informatiebrochure over onze intensieve zorgen voor de familie. Het is interessant om deze door te nemen 5/6 5 OVERZICHT VAN EEN AANTAL VERPLEEGKUNDIGE/MEDISCHE PROCEDURES 5.1 SPECIFIEK AAN INTENSIEVE ZORGEN, (STEEDS ONDER VERANTWOORDELIJKHEID VAN DE AANWEZIGE REANIMATOR) bediening van spuitpompen en volumetrische pompen. uitvoeren van een extubatie. interpretatie van een bloedgasanalyse: zonodig waarden melden aan reanimator. beoordelen van sedatiegraad van een beademde patient, en dit naar noodzaak kunnen bijsturen. beoordelen van de pijn, pijncontrole. beoordelen van een beademing, met de specifieke parameters zoals,minuutvolume, tidal-of teugvolume, piekdruk, peep, fi02, saturatie, frequentie, luchtwegaspiratienood aanpassen van de beademing eventueel ontwennen:simv/ippv, bipap, asb, cpap/asb, cpap, benett T-stuk, tracheostomiemasker, zuurstofmasker, zuurstofbril instaan voor juiste bloeddrukmeting (aterieel/centraal veneus/arterie pulmonalis /intracraniaal ) bepalen van wiggedruk. bepalen van blaasdrukmeting. taken bij het bepalen van hartoutputmeting bij patiënt met piccokatheter. afnemen van cardiaal en pulmonair profiel. electrocardiogram afnemen. toezicht op thoraxdrainage (aandachtspunten). toezicht en handelingen op een toestel voor continue dialyse (cvvh met prismatoestel ). op transport gaan met patiënt, al dan niet beademd, naar bijvoorbeeld ct-scan of operatiekwartier. box klaarzetten voor opname patiënt/bijvoorbeeld een bypasspatiënt. luchtwegaspiratie via endotracheale tube, canule of via neusgat. als tussenpersoon fungeren tussen reanimator en familie patiënt

6 6 OVERZICHT VAN EEN AANTAL TAKEN BIJ MEDISCHE PROCEDURES EIGEN AAN INTENSIEVE ZORGEN EN UITGEVOERD DOOR DE REANIMATOR. 6/6 helpen bij een intubatie, inbegrepen het klaarzetten van apparatuur, instrumenten, medicatie, informeren van patiënt taken bij het plaatsen van een arteriële katheter (art radialis,brachialis,femoralis/seldinger techniek). taken bij het plaatsen van een centrale lijn (vena jugularis of subclavia). taken bij het plaatsen van een Swann-Ganz-katheter. taken bij het plaatsen van een dialysekatheter. taken rond een bronchoscopie. taken bij het uitvoeren van een tracheotomie (plaatsen van een tijdelijke tracheacanule). taken bij het verwijderen van een thoraxdrain(s) (bijvoorbeeld bij een coronaire bypasspatient). taak bij het plaatsen van een pleuradrain. Veel succes en leervreugde tijdens je verblijf op onze intensieve zorgen!

SJ- I1 en I2. Onthaalbrochure Intensieve zorgen I1 en I2

SJ- I1 en I2. Onthaalbrochure Intensieve zorgen I1 en I2 Onthaalbrochure Intensieve zorgen I1 en I2 1 Verwelkoming Welkom aan alle studenten verpleegkunde op onze afdeling intensieve zorgen. Een groot deel van het succes van de tijd die je bij ons doorbrengt,

Nadere informatie

Voorstelling. VE101 Mid-Care

Voorstelling. VE101 Mid-Care Voorstelling VE101 Mid-Care Versiedatum: 09/08/2011 1 VERWELKOMING 2/6 Beste student De hoofdverpleegkundige, de praktijklector en de ganse equipe heet je welkom op VE 101. Van onze kant garanderen we

Nadere informatie

Infobrochure. Intensieve Zorgen

Infobrochure. Intensieve Zorgen Infobrochure Intensieve Zorgen Infobrochure Intensieve Zorgen Telefoonnummer Intensieve Zorgen 056/ 62 33 78 Dit is een rechtstreeks nummer dat 24 op 24u bereikbaar is Bezoekuren 10u 45 tot 11u 15 15u

Nadere informatie

Intensieve Zorgen. informatiebrochure

Intensieve Zorgen. informatiebrochure Intensieve Zorgen informatiebrochure 1 Inhoudstafel 1. Inleiding en verwelkoming 2. Voorstelling afdeling 3. Bezoekuren 4. Medische opvolging 5. Geïnformeerde toestemming 6. Meebrengen 7. Contact 3 1.

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE. intensieve zorgen onthaalbrochure

PATIËNTEN INFORMATIE. intensieve zorgen onthaalbrochure PATIËNTEN INFORMATIE intensieve zorgen onthaalbrochure Mevrouw, mijnheer Intensieve zorgen is een afdeling van het AZ Lokeren waar patiënten opgenomen worden waarbij de gezondheidstoestand een continue

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE. onthaalbrochure

PATIËNTEN INFORMATIE. onthaalbrochure PATIËNTEN INFORMATIE M i d c a r e onthaalbrochure Beste patiënt en familie Midcare is een afdeling van het AZ Lokeren waar patiënten opgenomen worden waarbij de gezondheidstoestand een continue opvolging

Nadere informatie

Verpleegafdeling ICCC

Verpleegafdeling ICCC Verpleegafdeling ICCC Intensive Care Cardio Care (ICCC) Inhoudsopgave Hoofdstuk Pagina 1. Op de Intensive Care Cardio Care (ICCC) 3 2. Dagindeling 7 Op de Intensive Care Cardio Care (ICCC) Deze brochure

Nadere informatie

Dienstgebonden informatiebrochure Onthaal & Opname

Dienstgebonden informatiebrochure Onthaal & Opname Dienstgebonden informatiebrochure Onthaal & Opname 1 Voorwoord Beste student, Welkom op onze onthaal- en opnamedienst. Met deze brochure bieden we jou een handleiding over het reilen en zeilen op onze

Nadere informatie

Ingang 12 route 1262

Ingang 12 route 1262 Ingang 12 route 1262 01. Inleiding In naam van alle personeelsleden heten we je van harte welkom op onze afdeling Intensieve Zorg heelkunde. Met deze beknopte bespreking willen wij je een idee geven over

Nadere informatie

Stagemap Intensieve zorgen

Stagemap Intensieve zorgen Stagemap Intensieve zorgen Voettekst 1/12 Inhoud Welkom... 3 Voorstelling van intensieve zorgen... 4 1 Intensieve zorgen... 4 2 Het team... 4 3 Voorstelling patiëntenpopulatie... 4 4 Patiëntgerichte zorg...

Nadere informatie

Onthaalbrochure studenten Cardiologie

Onthaalbrochure studenten Cardiologie Onthaalbrochure studenten Cardiologie Inhoud 1. WELKOM... 3 2. GEGEVENS VAN DE AFDELING... 4 2.1. Voorstelling van de verpleegeenheid... 4 2.1.1. Voorstelling personeel... 4 2.1.2. Aantal bedden... 4 2.1.3.

Nadere informatie

Infobundel studenten verpleegkunde Geriatrie 1

Infobundel studenten verpleegkunde Geriatrie 1 Infobundel studenten verpleegkunde Geriatrie 1 2 Beste student, Welkom op de afdeling geriatrie, in deze infobrochure willen wij je informeren over de dienst. In het ziekenhuis heb je verschillende afdelingen

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Welkom op stroke unit

Patiënteninformatie. Welkom op stroke unit Patiënteninformatie Welkom op stroke unit 2 Inhoud Welkom op onze dienst... 4 Wie zijn we en wat doen we?... 4 Voorstelling van het multidisciplinair team... 4 Medisch team van neurologen en neurochirurgen...

Nadere informatie

Afdeling Special Care. Informatie voor patiënt en familie

Afdeling Special Care. Informatie voor patiënt en familie 00 Afdeling Special Care Informatie voor patiënt en familie Verpleegafdeling Special Care De afdeling Special Care bevindt zich op de vijfde etage en is een verpleegafdeling voor intensieve verpleging,

Nadere informatie

Intensive care/coronaire care. Informatie voor de patiënt en familie

Intensive care/coronaire care. Informatie voor de patiënt en familie Intensive care/coronaire care Informatie voor de patiënt en familie De intensive care / coronairy care afdeling U of uw familielid is opgenomen op de intensive care of coronaire care afdeling. Deze afdeling

Nadere informatie

Heelkunde 2. informatiebrochure

Heelkunde 2. informatiebrochure Heelkunde 2 informatiebrochure 1 Inhoudstafel 1. Inleiding en verwelkoming 2. Voorstelling afdeling 3. Dagindeling en bezoekuren 4. Verloop van de operatie 5. Verpleegkundige verzorging 6. Medische opvolging

Nadere informatie

studenteninformatie Onthaalbrochure High Care Spoed GezondheidsZorg met een Ziel

studenteninformatie Onthaalbrochure High Care Spoed GezondheidsZorg met een Ziel i studenteninformatie High Care Spoed Onthaalbrochure GezondheidsZorg met een Ziel Beste student Welkom op onze afdeling. Met deze brochure willen we je wegwijs maken. Het is een handleiding over het

Nadere informatie

AFDELINGSPROFIEL SP LOCO1 BE

AFDELINGSPROFIEL SP LOCO1 BE AFDELINGSPROFIEL SP LOCO1 BE AFDELINGSPROFIEL SP-LOCO1 BE Algemene gegevens Geneeskundig diensthoofd: Dr. Debuysscher Verpleegkundig diensthoofd: Herman Andries Hoofdverpleegkundige: Anneleen Vantomme

Nadere informatie

Cardiologie Onthaalbrochure

Cardiologie Onthaalbrochure Cardiologie Onthaalbrochure INFORMATIE VOOR PATIËNTEN INHOUDSTAFEL Woord vooraf 4 Het team 5 Opname op de afdeling Cardiologie 6 Kinesisten 6 Sociale dienst 6 Wat breng ik mee? 7 Een telemetrie: wat is

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Welkom op beroertezorg

Patiënteninformatie. Welkom op beroertezorg Patiënteninformatie Welkom op beroertezorg 2 Inhoud Welkom op onze dienst... 4 Wie zijn we en wat doen we?... 4 Voorstelling van het multidisciplinair team... 4 Medisch team van neurologen en neurochirurgen...

Nadere informatie

Onthaalbrochure Intensieve Zorgen Afdeling. Welkom. bij het H. Hartziekenhuis mol

Onthaalbrochure Intensieve Zorgen Afdeling. Welkom. bij het H. Hartziekenhuis mol Onthaalbrochure Intensieve Zorgen Afdeling Welkom bij het H. Hartziekenhuis mol 1 Contact 2 Intensieve Zorgen Afdeling: T 014 71 22 21 T 014 71 22 22 E-mail: intensieve@azmol.be intensieve zorgen afdeling

Nadere informatie

Intensieve Zorgen Pediatrie. Studentenbrochure

Intensieve Zorgen Pediatrie. Studentenbrochure Intensieve Zorgen Pediatrie Studentenbrochure 01. Inleiding Beste student, Met deze brochure willen we je goed informeren over onze afdeling, medewerkers en patiënten ter voorbereiding van je stage. Uiteraard

Nadere informatie

Studentenbrochure. OLV Ziekenhuis Afdeling IZ Moorselbaan 164 9300 Aalst Tel. 053/72 70 20.

Studentenbrochure. OLV Ziekenhuis Afdeling IZ Moorselbaan 164 9300 Aalst Tel. 053/72 70 20. Studentenbrochure OLV Ziekenhuis Afdeling IZ Moorselbaan 164 9300 Aalst Tel. 053/72 70 20. Verwelkoming Met deze brochure willen we je graag welkom heten op de afdeling. Het geeft je een idee over wie

Nadere informatie

Zorgpad Hartinfarct. Cardiologie

Zorgpad Hartinfarct. Cardiologie Cardiologie Zorgpad Hartinfarct U bent opgenomen vanwege een hartinfarct. Door middel van deze informatiemap willen wij u informeren over wat u te wachten staat gedurende de eerste dagen van uw ziekenhuisopname.

Nadere informatie

Afdeling ICU / CCU Intensive Care Unit / Coronary Care Unit. Informatie voor patiënt en familie

Afdeling ICU / CCU Intensive Care Unit / Coronary Care Unit. Informatie voor patiënt en familie 00 Afdeling ICU / CCU Intensive Care Unit / Coronary Care Unit Informatie voor patiënt en familie Verpleegafdeling ICU / CCU De afdeling ICU / CCU bevindt zich op de eerste etage en is een verpleegafdeling

Nadere informatie

Onthaalbrochure studenten Geriatrie 1

Onthaalbrochure studenten Geriatrie 1 Onthaalbrochure studenten Geriatrie 1 Inhoud 1. WELKOM... 3 2. GEGEVENS VAN DE AFDELING... 4 2.1. Voorstelling van de verpleegeenheid Geriatrie 1... 4 2.1.1. Voorstelling personeel... 4 2.1.2. Aantal bedden...

Nadere informatie

Verpleegeenheid G3: Informatiebrochure

Verpleegeenheid G3: Informatiebrochure Verpleegeenheid G3: Informatiebrochure Informatiebrochure ontwikkeld door Tom Schiepers en Elisabeth Schroeder in het kader van de bachelorproef, opleiding Professionele Bachelor in de Verpleegkunde, aan

Nadere informatie

INTENSIEVE ZORG CARDIOLOGIE (HARTBEWAKING)

INTENSIEVE ZORG CARDIOLOGIE (HARTBEWAKING) STUDENTENBROCHURE INTENSIEVE ZORG CARDIOLOGIE (HARTBEWAKING) Sector Metabole en cardiovasculaire aandoeningen Ingang 12 Route 1547 1 INLEIDING Welkom op de afdeling Intensieve zorg Cardiologie (Hartbewaking).

Nadere informatie

Studentenbrochure Materniteit/Verloskamer Neonatologie

Studentenbrochure Materniteit/Verloskamer Neonatologie Studentenbrochure Materniteit/Verloskamer Neonatologie Hier komt titel van persbericht Versie 2012-2013 Pagina 1 OLV Ziekenhuis Afdeling ve Materniteit Asse Bloklaan 5 1730 Asse Tel. 02 300 62 99 Verwelkoming

Nadere informatie

De hospitalisatie-afdeling Heelkunde 2 als stageplaats voor studenten.

De hospitalisatie-afdeling Heelkunde 2 als stageplaats voor studenten. De afdeling Heelkunde 2 De hospitalisatie-afdeling Heelkunde 2 als stageplaats voor studenten. Inhoud 1 Over de afdeling Heelkunde 2 36 1.1 Welkom 36 1.2 Situering & organogram 36 1.4 Patiëntenpopulatie

Nadere informatie

Patiënteninformatiedossier (PID) Longkanker (longcarcinoom) onderdeel DE OPERATIE. LONGKANKER De operatie

Patiënteninformatiedossier (PID) Longkanker (longcarcinoom) onderdeel DE OPERATIE. LONGKANKER De operatie Patiënteninformatiedossier (PID) Longkanker (longcarcinoom) onderdeel DE OPERATIE LONGKANKER 2 INHOUD Inleiding...4...4 Lobectomie...4 Pneumectomie...5 Opname op de afdeling...5 Vóór de opname...5 De opname...6

Nadere informatie

Veiligheid. Beste ouders

Veiligheid. Beste ouders Beste ouders Een ziekenhuisopname is voor een kind en het gezin steeds een ingrijpende gebeurtenis. Toch doen wij ons best om het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Onze artsen, verpleegkundigen,

Nadere informatie

Onthaalbrochure Intensieve Zorgen Afdeling WELKOM BIJ HET H. HARTZIEKENHUIS MOL

Onthaalbrochure Intensieve Zorgen Afdeling WELKOM BIJ HET H. HARTZIEKENHUIS MOL Onthaalbrochure Intensieve Zorgen Afdeling WELKOM BIJ HET H. HARTZIEKENHUIS MOL 1 doet het met zorg, veilig en kwaliteitsvol! Kwaliteitslabel 2 2017-2022 Het H. Hartziekenhuis Mol is een kwaliteitsvol

Nadere informatie

Onthaalbrochure studenten Internistisch daghospitaal

Onthaalbrochure studenten Internistisch daghospitaal Onthaalbrochure studenten Internistisch daghospitaal Inhoud 1. Welkom... 3 2. Gegevens van de afdeling... 3 2.1. Voorstelling van de verpleegeenheid... 3 2.1.1. Voorstelling personeel... 3 2.1.2. Aantal

Nadere informatie

AFDELINGSPROFIEL INZO

AFDELINGSPROFIEL INZO AFDELINGSPROFIEL INZO AFDELINGSPROFIEL INZO Voorstelling van de afdeling Geneeskundig diensthoofd: Dr. Buelens Verpleegkundig diensthoofd: Renaat Westerlinck Hoofdverpleegkundige: Dirk Andries Adjunct

Nadere informatie

Intensieve zorgen. Informatiebrochure voor studenten

Intensieve zorgen. Informatiebrochure voor studenten Intensieve zorgen Informatiebrochure voor studenten AZ Klina 2 Inhoud 1 Algemene gegevens 5 1.1 Wie is wie? 5 1.2 Grondplan intensieve zorgen 6 1.3 Bezoekregeling 7 1.4 Pathologieën en behandelingen 7

Nadere informatie

verpleegeenheid intensieve zorg

verpleegeenheid intensieve zorg verpleegeenheid intensieve zorg Met deze brochure willen wij u kennis laten maken met de verpleegeenheid, het team en allerlei zaken die tijdens uw verblijf van belang kunnen zijn. Deze brochure biedt

Nadere informatie

AFDELINGSPROFIEL GER3 BE

AFDELINGSPROFIEL GER3 BE AFDELINGSPROFIEL GER3 BE AFDELINGSPROFIEL GER3 BE Algemene gegevens Geneeskundig diensthoofd: Dr. Miquel Verpleegkundig diensthoofd: van de Vijver Lut Hoofdverpleegkundige: Vanessa Van Osselaer Stagementoren:

Nadere informatie

De afdeling Heelkunde 1

De afdeling Heelkunde 1 De afdeling Heelkunde 1 De verpleegafdeling Heelkunde 1 als stageplaats voor studenten. Inhoud 1 Over de afdeling Heelkunde 1 36 1.1 Welkom 36 1.2 Situering & organogram 36 1.3 Patiëntenpopulatie 37 2

Nadere informatie

Zorgpad Hartinfarct. Cardiologie

Zorgpad Hartinfarct. Cardiologie Cardiologie Zorgpad Hartinfarct U bent opgenomen vanwege een hartinfarct. Door middel van deze informatiemap willen wij u informeren over wat u te wachten staat gedurende de eerste dagen van uw ziekenhuisopname.

Nadere informatie

AFDELINGSPROFIEL INW5 B1

AFDELINGSPROFIEL INW5 B1 AFDELINGSPROFIEL INW5 B1 AFDELINGSPROFIEL INW5 B1 Algemene gegevens Verpleegkundig diensthoofd: Lieve Quaghebeur Hoofdverpleegkundige: Leemans Dany Verpleegkundigen: 13 Zorgkundigen: 2 Logistieke medewerkers:

Nadere informatie

Onthaalbrochure studenten Pediatrie

Onthaalbrochure studenten Pediatrie Onthaalbrochure studenten Pediatrie Onthaalbrochure studenten pediatrie Oktober 2014 Inhoud 1. WELKOM... 3 2. GEGEVENS VAN DE AFDELING... 4 2.1. Voorstelling van de verpleegeenheid... 4 2.1.1. Voorstelling

Nadere informatie

introductiemap stagiairs verpleegkunde Verpleegeenheid Psychiatrie (PAAZ)

introductiemap stagiairs verpleegkunde Verpleegeenheid Psychiatrie (PAAZ) introductiemap stagiairs verpleegkunde Verpleegeenheid Psychiatrie (PAAZ) 10-07-2017 Introductiemap stagiairs verpleegkunde - Verpleegeenheid psychiatrie Hartelijk welkom op de PAAZ. Voor uitgebreide informatie

Nadere informatie

Wij heten u en uw kind van harte welkom op verpleegeenheid D2.

Wij heten u en uw kind van harte welkom op verpleegeenheid D2. Welkom Beste ouders Wij heten u en uw kind van harte welkom op verpleegeenheid D2. Om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken, geven wij u hierbij graag wat meer informatie over de dagelijkse gang van

Nadere informatie

ONTHAALBROCHURE VERPLEEGKUNDIG STUDENT

ONTHAALBROCHURE VERPLEEGKUNDIG STUDENT ONTHAALBROCHURE VERPLEEGKUNDIG STUDENT OnthaalDenBoogerd Nieuwstraat 17 3940 Hechtel-Eksel 011/49 26 40 WELKOM Beste student, Welkom in ons woonzorgcentrum! We hopen dat deze stageperiode voor jou erg

Nadere informatie

Infobundel studenten verpleegkunde PAAZ (A-dienst)

Infobundel studenten verpleegkunde PAAZ (A-dienst) Infobundel studenten verpleegkunde PAAZ (A-dienst) 1 1. Inleiding De hoofdverpleegkundige en zijn team heten u van harte welkom op de PAAZ-dienst van het Sint- Andriesziekenhuis Tielt. PAAZ staat voor

Nadere informatie

verpleegeenheid MiCS medium care / hartbewaking / eenheid voor acute beroertezorg

verpleegeenheid MiCS medium care / hartbewaking / eenheid voor acute beroertezorg verpleegeenheid MiCS medium care / hartbewaking / eenheid voor acute beroertezorg Met deze brochure willen wij u kennis laten maken met de verpleegeenheid, het team en allerlei zaken die tijdens uw verblijf

Nadere informatie

AFDELINGSPROFIEL INZO

AFDELINGSPROFIEL INZO AFDELINGSPROFIEL INZO AFDELINGSPROFIEL INZO Voorstelling van de afdeling Medisch diensthoofd: Dr. Buelens Clustermanager: Renaat Westerlinck en Sarah Windey Hoofdverpleegkundige: Dirk Andries Adjunct hoofdverpleegkundigen:

Nadere informatie

Onthaalbrochure studenten Geriatrie 2

Onthaalbrochure studenten Geriatrie 2 Onthaalbrochure studenten Geriatrie 2 Onthaalbrochure studenten Geriatrie 2 Oktober 2014 Inhoud 1. WELKOM... 3 2. GEGEVENS VAN DE AFDELING... 4 2.1. Voorstelling van de verpleegeenheid... 4 2.1.1. Voorstelling

Nadere informatie

Dienstgebonden informatiebrochure D501

Dienstgebonden informatiebrochure D501 Dienstgebonden informatiebrochure D501 1 Voorwoord Beste nieuwe medewerker, Beste student, Welkom op D501. Met deze brochure willen we je wegwijs maken. Het is een handleiding over het reilen en zeilen

Nadere informatie

AFDELINGSPROFIEL GER3 BE

AFDELINGSPROFIEL GER3 BE AFDELINGSPROFIEL GER3 BE AFDELINGSPROFIEL GER3 BE Algemene gegevens Geneeskundig diensthoofd: Dr. Miguel Clustermanager: Nathalie Milliau Hoofdverpleegkundige: Vanessa Van Osselaer Stagementoren: Kimberly,

Nadere informatie

I Patiënteninformatie I. Hartkatheterisatie. voorbereiding op uw onderzoek in UZA

I Patiënteninformatie I. Hartkatheterisatie. voorbereiding op uw onderzoek in UZA I Patiënteninformatie I Hartkatheterisatie voorbereiding op uw onderzoek in UZA HHZH/INF/091. ) h.-hartziekenhuis vzw Mechelsestraat 24 2500 Lier tel. 03-491 23 45 fax 03-491 23 46 www.hhzhlier.be Patiënteninformatie

Nadere informatie

Hartkatheterisatie. Patiënteninformatie. voorbereiding op uw onderzoek in het UZA

Hartkatheterisatie. Patiënteninformatie. voorbereiding op uw onderzoek in het UZA HHZH/INF/094.01 h.-hartziekenhuis vzw Mechelsestraat 24 2500 Lier tel. 03-491 23 45 fax 03-491 23 46 www.hhzhlier.be Patiënteninformatie Hartkatheterisatie voorbereiding op uw onderzoek in het UZA Voorwoord

Nadere informatie

Afdeling Eerste hart hulp

Afdeling Eerste hart hulp Afdeling Eerste hart hulp U, uw partner, familielid of relatie is opgenomen op de Eerste hart hulpafdeling van het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis. Op deze afdeling liggen patiënten die een intensieve begeleiding

Nadere informatie

INTENSIEVE ZORG. PAZA (Post-Anesthesie Zorg Afdeling)

INTENSIEVE ZORG. PAZA (Post-Anesthesie Zorg Afdeling) INTENSIEVE ZORG PAZA (Post-Anesthesie Zorg Afdeling) INTENSIEVE ZORG PAZA (Post-Anesthesie Zorg Afdeling) De afdeling intensieve zorg De afdeling intensieve zorg is voor de meeste mensen een onbekende

Nadere informatie

Welkom op zorgeenheid. na een. afdeling. hernia-operatie Intensive Care. ZorgSaam

Welkom op zorgeenheid. na een. afdeling. hernia-operatie Intensive Care. ZorgSaam Welkom op zorgeenheid Acute adviezen Zorg na een afdeling hernia-operatie Intensive Care ZorgSaam 1 2 Welkom op de afdeling Intensive Care. De Intensive Care afdeling is bedoeld voor patiënten die vanwege

Nadere informatie

Verpleegkundige aspecten van tracheacanules. Broekaert Tom

Verpleegkundige aspecten van tracheacanules. Broekaert Tom Verpleegkundige aspecten van tracheacanules Broekaert Tom Tracheotomie Een tracheotomie is een opening in trachea. Dit is geen permanente opening! Bij verwijdering van de buitencanule, zal de opening dicht

Nadere informatie

AFDELINGSPROFIEL INZO

AFDELINGSPROFIEL INZO AFDELINGSPROFIEL INZO AFDELINGSPROFIEL INZO Voorstelling van de afdeling Geneeskundig diensthoofd: Dr. Buelens Verpleegkundig diensthoofd: Renaat Westerlinck Hoofdverpleegkundige: Dirk Andries Adjunct

Nadere informatie

Voorstelling VE030 Algemene Heelkunde

Voorstelling VE030 Algemene Heelkunde Voorstelling VE030 Algemene Heelkunde Het volledige team en de docenten wensen jullie Versiedatum: 12/08/2011 Beste nieuwe medewerker een leerrijke stage!!! Ik ben blij je als nieuwe medewerker in ons

Nadere informatie

Informatiebrochure Opname Pediatrie ziekenhuis maas en kempen Dienst Pediatrie

Informatiebrochure Opname Pediatrie ziekenhuis maas en kempen Dienst Pediatrie Informatiebrochure Opname Pediatrie ziekenhuis maas en kempen Dienst Pediatrie Welkom op pediatrie Het is voor jullie als ouder en voor het gezin niet leuk om te horen dat jullie kind in het ziekenhuis

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE STUDENTEN

INFORMATIEBROCHURE STUDENTEN INFORMATIEBROCHURE STUDENTEN Dienst: CODA Verantwoordelijke: Ann Schrauwen Telefoon 03 633 20 10 Beste student Deze algemene informatiebrochure bevat nuttige informatie die een eerste houvast kan zijn

Nadere informatie

introductiemap stagiairs verpleegkunde Verpleegeenheid Psychiatrie (PAAZ)

introductiemap stagiairs verpleegkunde Verpleegeenheid Psychiatrie (PAAZ) introductiemap stagiairs verpleegkunde Verpleegeenheid Psychiatrie (PAAZ) 22-06-2016 Introductiemap stagiairs verpleegkunde - Verpleegeenheid psychiatrie Hartelijk welkom op de PAAZ. Voor uitgebreide informatie

Nadere informatie

Dienst intensieve Zorg campus Sint-Augustinus Tel

Dienst intensieve Zorg campus Sint-Augustinus Tel 00003857 - GZA - november 2018 Dienst intensieve Zorg campus Sint-Augustinus Tel. +32 3 443 35 26 Inzo.sa@gza.be campus Sint-Augustinus Oosterveldlaan 24 2610 Wilrijk tel. + 32 3 443 30 11 Dienst intensieve

Nadere informatie

Afdeling 5 HMC Westeinde Cardiologie

Afdeling 5 HMC Westeinde Cardiologie Afdeling 5 HMC Westeinde Cardiologie Hartelijk welkom op de afdeling Cardiologie (C5) van HMC Westeinde. In deze folder vindt u informatie over uw verblijf op de afdeling. De verpleegafdeling De afdeling

Nadere informatie

AFDELINGSPROFIEL HLK7 V2

AFDELINGSPROFIEL HLK7 V2 AFDELINGSPROFIEL HLK7 V2 AFDELINGSPROFIEL HLK7 V2 Algemene gegevens Medisch diensthoofd: Dr. Lemmens Hoofdverpleegkundige: De Troyer Kristel Verpleegkundig diensthoofd: Lieve Quaghebeur Stagementoren:

Nadere informatie

Onderzoek van de resultaten. Enkele klinische scenario s met behulp van de dynamische feedback tool

Onderzoek van de resultaten. Enkele klinische scenario s met behulp van de dynamische feedback tool Onderzoek van de resultaten Enkele klinische scenario s met behulp van de dynamische feedback tool Klinische scenario s 01 02 03 04 De chirurgische intensieve patient De patient op de ontwaakzaal (RE)

Nadere informatie

Doel. Definities. Indicatie. Werkwijze/beslisboom. Uniforme opvang van de trauma patiënt op de Intensive care

Doel. Definities. Indicatie. Werkwijze/beslisboom. Uniforme opvang van de trauma patiënt op de Intensive care Doel Uniforme opvang van de trauma patiënt op de Intensive care Definities Het protocol begint met hetgeen de patiënt het meest bedreigd (treat first what kills first). Treft men tijdens de opvang een

Nadere informatie

Nierfunctievervangende therapie. Afdeling Intensive Care, locatie AZU

Nierfunctievervangende therapie. Afdeling Intensive Care, locatie AZU Nierfunctievervangende therapie (CVVH Continu VenoVeneuze Hemofiltratie) Informatie voor familie en bezoekers van het Intensive Care Centrum UMC Utrecht Afdeling Intensive Care, locatie AZU Nierfunctievervangende

Nadere informatie

Onthaalbrochure studenten Pediatrie

Onthaalbrochure studenten Pediatrie Onthaalbrochure studenten Pediatrie 2 Inhoud 1. WELKOM 4 2. GEGEVENS VAN DE AFDELING 5 2.1. Voorstelling van de verpleegeenheid 5 2.1.1. Voorstelling personeel 5 2.1.2. Bezoekuren 5 2.1.3. Patiëntenprofiel

Nadere informatie

Onthaalbrochure studenten Spoed

Onthaalbrochure studenten Spoed Onthaalbrochure studenten Spoed Inhoud...1 1 Welkom...3 2 Gegevens van de afdeling...4 2.1 Voorstelling van de verpleegeenheid...4 2.1.1 Voorstelling personeel...4 2.1.2 Aantal bedden...4 2.1.3 Bezoekuren...4

Nadere informatie

Infobrochure. Niet - Chirurgisch. dagziekenhuis

Infobrochure. Niet - Chirurgisch. dagziekenhuis Infobrochure Niet - Chirurgisch dagziekenhuis Mevrouw, mijnheer, Wij directie, artsen en alle medewerkers van het dagziekenhuis heten u van harte welkom. We danken u voor de keuze voor ons ziekenhuis.

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Welkom op de afdeling CPU (CHEST PAIN UNIT)

Patiënteninformatie. Welkom op de afdeling CPU (CHEST PAIN UNIT) Patiënteninformatie Welkom op de afdeling CPU (CHEST PAIN UNIT) Inhoud Welkom op onze dienst... 3 Verblijf op de Chest Pain Unit... 3 Onderzoeken... 4 ECG... 4 Telemonitoring... 4 Bloedonderzoek... 4 RX-thorax

Nadere informatie

I Autonome verzorgingsinstelling. Informatiebrochure. Chronische revalidatie dienst Sp

I Autonome verzorgingsinstelling. Informatiebrochure. Chronische revalidatie dienst Sp I Autonome verzorgingsinstelling Informatiebrochure Chronische revalidatie dienst Sp IIInhoudsopgave Inleiding 4 Wat is chronische revalidatie 5 De opname 6 Multidisiplinair team 7 Dagindeling 9 Ontslag

Nadere informatie

Hartbewaking UZ Gent, 12k12IA. Sector Metabole en Cardiovasculaire Aandoeningen HARTBEWAKING 12K12A HARTBEWAKINGK12A12 29/10/2013 1

Hartbewaking UZ Gent, 12k12IA. Sector Metabole en Cardiovasculaire Aandoeningen HARTBEWAKING 12K12A HARTBEWAKINGK12A12 29/10/2013 1 Sector Metabole en Cardiovasculaire Aandoeningen HARTBEWAKING 12K12A HARTBEWAKINGK12A12 29/10/2013 1 Hartbewaking Inleiding Welkom op Hartbewaking, je toekomstige stagedienst. Op de afdeling Hartbewaking

Nadere informatie

Verpleegafdeling Pneumologie

Verpleegafdeling Pneumologie Verpleegafdeling Pneumologie Beste studenten Het verpleegkundig/verzorgende team heet u van harte welkom op de afdeling pneumologie. Deze brochure biedt je een kennismaking met onze afdeling. Uiteraard

Nadere informatie

Coda. Informatiebrochure studenten

Coda. Informatiebrochure studenten Coda Informatiebrochure studenten Inhoud 1 Algemene gegevens 3 2 Pathologieën en behandelingen 4 3 Meest voorkomende verpleeg-activiteiten 4 3.1 Algemeen 4 3.2 Specifiek voor de afdeling 4 4 Verwachtingen

Nadere informatie

Introductie brochure voor studenten DAGHOSPITAAL TONGEREN E2

Introductie brochure voor studenten DAGHOSPITAAL TONGEREN E2 Zorg met een menselijk gelaat Introductie brochure voor studenten DAGHOSPITAAL TONGEREN E2 012 39 63 60 daghospitaal@azvesalius.be Versie april 2017 VOORWOORD Welkom op de eenheid E2, dagziekenhuis Tongeren.

Nadere informatie

Infobrochure. Intensieve Zorgen. Beademing

Infobrochure. Intensieve Zorgen. Beademing Infobrochure Intensieve Zorgen Beademing Infobrochure Intensieve Zorgen Telefoonnummer Intensieve Zorgen 056/ 62 33 78 Dit is een rechtstreeks nummer dat 24 op 24u bereikbaar is Bezoekuren 10u 45 tot 11u

Nadere informatie

STUDENTENBROCHURE INTENSIEVE ZORGEN

STUDENTENBROCHURE INTENSIEVE ZORGEN STUDENTENBROCHURE INTENSIEVE ZORGEN Beste student, Hartelijk welkom in het AZ Jan Palfijn Gent! Je gaat bij ons stage lopen en daar zijn we heel blij om. Wij investeren graag tijd in jou, opdat je samen

Nadere informatie

Intensieve zorgen Welkom. 2. Contactgegevens van de afdeling: Telefoonnummer: 09/

Intensieve zorgen Welkom. 2. Contactgegevens van de afdeling:   Telefoonnummer: 09/ Stagemap studenten Intensieve zorgen 2 1. Welkom Uw volgende stageperiode vindt plaats in AZ Alma. De directie en verpleegkundigen van dit regionaal ziekenhuis heten u van harte welkom en hopen op een

Nadere informatie

Sint-Andriesziekenhuis Bruggestraat Tielt Infobundel PAAZ afdeling Isabelle Dewaele

Sint-Andriesziekenhuis Bruggestraat Tielt Infobundel PAAZ afdeling Isabelle Dewaele Sint-Andriesziekenhuis Bruggestraat 84 8700 Tielt intredebegleiding@sintandriestielt.be Infobundel PAAZ afdeling Isabelle Dewaele Inhoud 1. Inleiding... 1 2. Voorstelling van de dienst 2 3. Verwachtingen

Nadere informatie

studenteninformatie Onthaalbrochure Heelkunde 2B5 GezondheidsZorg met een Ziel

studenteninformatie Onthaalbrochure Heelkunde 2B5 GezondheidsZorg met een Ziel i studenteninformatie Heelkunde 2B5 Onthaalbrochure GezondheidsZorg met een Ziel Beste student Welkom op onze afdeling. Met deze brochure willen we je wegwijs maken. Het is een handleiding over het reilen

Nadere informatie

Algemeen Inwendige Ziekten. informatiebrochure

Algemeen Inwendige Ziekten. informatiebrochure Algemeen Inwendige Ziekten informatiebrochure 1 Inhoudstafel 1. Inleiding en verwelkoming 2. Voorstelling afdeling 3. Dagindeling en bezoekuren 4. Verpleegkundige verzorging 5. Medische opvolging 6. Meebrengen

Nadere informatie

Cardiac Care Unit (afdeling 2A)

Cardiac Care Unit (afdeling 2A) Cardiac Care Unit (afdeling 2A) Inhoudsopgave 1 Inleiding... 1 2 Afdelingsvisie... 1 3 Cardiac Care... 1 4 Opname op de Cardiac Care Unit... 2 5 De afdeling en apparatuur op de Cardiac Care... 3 6 Kleding,

Nadere informatie

Amandeloperatie bij volwassenen

Amandeloperatie bij volwassenen Amandeloperatie bij volwassenen Bij opname Op de afgesproken dag en tijdstip meldt u zich aan bij het onthaal. De onthaalmedewerker bezorgt u een identificatiebandje, geeft u het kamernummer en verwijst

Nadere informatie

Eerste Hart Hulp, Coronary Care Unit en Verpleegunit Cardiologie

Eerste Hart Hulp, Coronary Care Unit en Verpleegunit Cardiologie Afdeling Cardiologie Eerste Hart Hulp, Coronary Care Unit en Verpleegunit Cardiologie Deze folder informeert u, uw familie en naasten over de afdeling Cardiologie waar u bent opgenomen. De afdeling bestaat

Nadere informatie

Pediatrie. Informatiebrochure

Pediatrie. Informatiebrochure Pediatrie Informatiebrochure AZ Alma campus eeklo Afdeling pediatrie Moeie 18 9900 Eeklo Welkom op de kinderafdeling 2 Informatiebrochure Pediatrie Inhoudstafel INHOUDSTAFEL... 3 1 WELKOM... 4 2 HOE KAN

Nadere informatie

INFOBROCHURE Cardioversie (of reconversie) Verpleegeenheid inwendige Route 290

INFOBROCHURE Cardioversie (of reconversie) Verpleegeenheid inwendige Route 290 INFOBROCHURE Cardioversie (of reconversie) Verpleegeenheid 290 - inwendige Route 290 In deze brochure geven we je graag wat meer uitleg over cardioversie. De brochure is niet bedoeld als vervanging van

Nadere informatie

AFDELINGSPROFIEL HLK7 V2

AFDELINGSPROFIEL HLK7 V2 AFDELINGSPROFIEL HLK7 V2 AFDELINGSPROFIEL HEELKUNDE 7 V2 Algemene gegevens Medisch diensthoofd: Dr. Lemmens Hoofdverpleegkundige: De Troyer Kristel Verpleegkundig diensthoofd: Herman Andries en Nathalie

Nadere informatie

Studentenbrochure VE Palliatieve Asse. Hier komt titel van persbericht. OLV Ziekenhuis Palliatieve zorgeenheid AS11 Bloklaan 5 1730 ASSE.

Studentenbrochure VE Palliatieve Asse. Hier komt titel van persbericht. OLV Ziekenhuis Palliatieve zorgeenheid AS11 Bloklaan 5 1730 ASSE. Studentenbrochure VE Palliatieve Asse Hier komt titel van persbericht Pagina 1 OLV Ziekenhuis Palliatieve zorgeenheid AS11 Bloklaan 5 1730 ASSE 02 300 63 93 Verwelkoming Met deze brochure willen we je

Nadere informatie

STUDENTENBROCHURE CARDIOLOGIE / CCU

STUDENTENBROCHURE CARDIOLOGIE / CCU STUDENTENBROCHURE CARDIOLOGIE / CCU Beste student, Hartelijk welkom in het AZ Jan Palfijn Gent! Je gaat bij ons stage lopen en daar zijn we heel blij om. Wij investeren graag tijd in jou, opdat je samen

Nadere informatie

AFDELINGSPROFIEL GER3 A2

AFDELINGSPROFIEL GER3 A2 AFDELINGSPROFIEL GER3 A2 AFDELINGSPROFIEL GER3 A2 BE Algemene gegevens Geneeskundig diensthoofd: Dr. Miquel Verpleegkundig diensthoofd: Herman Andries Hoofdverpleegkundige: Ilse De Jaeck (waarnemend) Stagementoren:

Nadere informatie

Overzicht BSL e-learning verzorgenden en verpleegkundigen 2018

Overzicht BSL e-learning verzorgenden en verpleegkundigen 2018 Overzicht BSL e-learning verzorgenden en verpleegkundigen 2018 www.bsl.nl/elearningvenv Thema Risicovolle Voorbehouden Handelingen Bloedafname via venapunctie Bloedafname via venapunctie 2 punten V&VN

Nadere informatie

Cardiologie CCU INFORMATIE VOOR STUDENTEN

Cardiologie CCU INFORMATIE VOOR STUDENTEN Cardiologie CCU INFORMATIE VOOR STUDENTEN INHOUD Welkom 3 1. Voorstelling van de dienst 4 1.1 Wat? 4 1.2 Waar? 4 1.3 Wie? 4 1.4 Indeling 5 2. Patiëntenpopulatie 5 3. Werking van de dienst 5 3.1 Dagindeling

Nadere informatie

Onthaalbrochure studenten Pediatrie

Onthaalbrochure studenten Pediatrie Onthaalbrochure studenten Pediatrie 1. Welkom! Welkom op onze afdeling pediatrie van het AZ Jan Portaels. Met deze beknopte brochure willen we je wat meer informatie geven over de afdeling. Natuurlijk

Nadere informatie

Opname op de Acute Zorgafdeling (AZA)

Opname op de Acute Zorgafdeling (AZA) Opname op de Acute Zorgafdeling (AZA) Locatie Zwijndrecht Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding De Acute Zorgafdeling (afgekort tot AZA) is een afdeling waar patiënten

Nadere informatie

Afdeling Intensive Care: informatie voor naasten

Afdeling Intensive Care: informatie voor naasten Intensive Care Unit (ICU) Afdeling Intensive Care: informatie voor naasten i Patiënteninformatie Slingeland Ziekenhuis Algemeen Uw naaste is opgenomen op de afdeling Intensive Care. In deze folder staat

Nadere informatie

Wegwijzer op de afdeling Medium Care (MC) en Hartbewaking (Coronary Care Unit) Informatie voor patiënt en familie

Wegwijzer op de afdeling Medium Care (MC) en Hartbewaking (Coronary Care Unit) Informatie voor patiënt en familie Wegwijzer op de afdeling Medium Care (MC) en Hartbewaking (Coronary Care Unit) Informatie voor patiënt en familie Afdeling MC/CCU Route 220 Locatie Veldhoven Afdeling MC/CCU U bent of wordt opgenomen op

Nadere informatie

Neurologie/ Cardiologie

Neurologie/ Cardiologie PATIËNTEN INFORMATIE Verpleegafdeling Neurologie/ Cardiologie Het team van de afdeling Neurologie/Cardiologie heet u welkom op de verpleegafdeling. In deze folder ontvangt u informatie over de gang van

Nadere informatie

Het niet-chirurgisch dagziekenhuis

Het niet-chirurgisch dagziekenhuis Het niet-chirurgisch dagziekenhuis Het niet-chirurgisch dagziekenhuis als stageplaats voor studenten. Inhoud 1 Over het niet-chirurgisch dagziekenhuis 36 1.1 Welkom 36 1.2 Situering & organogram 36 1.3

Nadere informatie