Anno 1954 Editie 1 Januari/ Februari adressticker

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Anno 1954 Editie 1 Januari/ Februari adressticker"

Transcriptie

1 Anno 1954 Editie 1 Januari/ Februari 2012 SPOORWEG ONTSPANNINGS VERENIGING VOORWAARTS EINDHOVEN adressticker

2 Inhoudsopgave: In dit nieuwe clubblad van januari/februari kunt u het volgende lezen. Pagina Van de voorzitter 3 Verslagen afdeling schaken en 5 Verslag afdeling fitness 6 t/m 10 Stedenmeerkamp Heerlen 11 Nieuws afdeling tennis 12 Advertenties van bedrijven die onze vereniging financieel steunen. 13 en 14 Redactie ( inleveren nieuwe kopij). 15 Bedragen contributie. 15 Adressen telefoonnummers en adressen bestuur en afdelingsleiders. 16

3 Mededelingen van het bestuur: Beste mensen, We zijn weer een jaar verder daarom wil ik beginnen met iedereen van de Sovve een gezond en goed 2012 te wensen. Ook in 2012 kan een buitenstaander geen lid worden van de Sovve, we vinden het zeer spijtig maar moeten wel als vereniging de regels naleven die door NS gesteld zijn. Daarom zou het heel goed zijn dat die leden die bij NS of een NS gerelateerd bedrijf werkzaam zijn op de werkvloer laten weten wat er allemaal aan sport te doen is bij de Sovve. Je kunt ze verwijzen naar hier staat alles vermeld inclusief de prijzen. Nieuws, ja er is nieuws, vanaf Januari 2012 zal het boekje voor een aantal mensen niet meer in de brievenbus vallen. In 2011 heeft tweemaal een uitvraag in het boekje gestaan op welke manier je het boekje wilt ontvangen, per post of digitaal. Het aantal mensen die hierop hebben gereageerd is zeer gering daarom stoppen we met de post verzending voor alle leden, voor diegene die hebben aangegeven het boekje per post te willen ontvangen veranderd er niets. Ook zijn er aantal die het graag per willen. Voor de rest is er de site Ook wordt er in de loop van 2012 een andere deursluiting geplaatst op de toegangdeur fitness. De leden van de fitness krijgen hierover schriftelijk bericht. Met vriendelijke Groet, Toon Laagland

4 afdeling schaken: laatste dag interne + lezing Menno Okkes Op werd de laatste ronde in de competitie gespeeld. De opkomst was extra groot, dit kwam mede doordat er een lezing van Menno Okkes op het middag programma stond. Na een ochtend met veel plezier en passie gespeeld te hebben was de eindstand van de competitie vastgesteld. De top drie ziet er als volgt uit: 1 Erik Pateer 2 karel Jeurissen 3 Ron Steeksma s Middags was er de presentatie van Menno. Het thema was, neem de tijd en de moeite voor een goede afwikkeling van de partij. Menno s betoog,dat er te veel partijen eindigen in remise, ondersteunde hij door te laten zien dat partijen soms te snel remise overeenkomen, terwijl er nog wel degelijk kansen zijn de partij middels winst te beslechten. Hij toonde een aantal verrassende ontknopingen in partijen die op het eerste gezicht muurvast zitten. Het inspireerde ons allen verder te kijken dan gebruikelijk. Het geleerde kon meteen in de praktijk gebracht worden in een simultaan tegen deze schaakmeester. Ondanks de inspiratie lukte het de meesten niet de winst te behalen. Hoe kan dat nou? Hierop volgde de prijsuitreiking en het einde van een fijne schaakzaterdag was daar.

5 afdeling schaken: Bere toernooi Op togen wij met een uitgedund gezelschap naar de schaakvereniging te Rotterdam. Welke dit jaar het BERE toernooi heeft georganiseerd. De winst was vorig jaar naar Eindhoven gegaan. Of het tactiek was weet ik niet, maar doordat de Rotterdammers het toernooi een week verplaatst hadden, konden de meesten van ons niet mee i.v.m. de Brabantse kompetitie. Wij hebben onze sportieve plicht gedaan, maar winst zat er deze keer niet in. Frans Suijdendorp heeft aan bord 1 een zeer goede prestatie geleverd. Gezellig was het wel. Aan het einde van de dag werd er gezamenlijk gegeten en een beetje gedronken Rapid Het schaakjaar werd afgesloten met een Rapid toernooi met eigen mensen. Gerard had zeer smakelijke gehaktballen ingekocht. Voor degenen die niet schaken. Een van de hoogtepunten van de schaakzaterdagen zijn altijd de lunches en het hoogtepunt van de schaaklunch is.. Kortom we zien terug op een leuk schaakjaar. Ik hoop dat het in 2012 weer lukt om de inspanning van het schaken te combineren met de ontspanning die het spel en elkaars gezelschap elke keer brengt.

6 afdeling fitness: Geachte Fitnessers, Het jaar 2011 is heel snel voorbij gegaan met voor vele van ons met ups en downs. Het ledenaantal is wederom gestegen, dit omdat steeds meer collega s met partner het inzien dat je jezelf beter voelt als je een sport beoefend. Ook vanuit het bedrijf zijn er signalen om het personeel te doen bewegen om iets dergelijks aan de gesteldheid van het personeel te doen. Er is gestart om eenmaal per week, en wel op dinsdagmorgen gebruik te maken van professionele begeleiding van een fysiotherapeut. Dit is helaas per 1 januari 2012 gestopt. Veel van onze collega s hebben hier gretig gebruik van, voor ons was deze proef dus zeker geslaagd. De SOVVE gaat op zoek naar belangstellende die een achtergrond hebben wat betreft fysio, om behulpzaam te zijn in de fitnessruimte. Wel moet het mij van het hart, dat ondanks de informatie die de leden krijgen bij hun aanmelding, zowel op papier als mondeling het nog steeds voorkomt dat men zich niet aan de regels houdt. Dit ten nadelen van de toestellen in de fitnessruimte. De personen die zich niet aan de regels houden worden in de toekomst de toegang tot deze ruimte ontzegd. Hou de ruimte schoon en gebruik van een handdoek op de toestellen is verplicht. Ga niet met gymschoenen van buiten naar binnen, houd met z n allen de ruimte schoon en netjes zodat wij nog lang gebruik kunnen maken van deze ruimte.

7 vervolg afdeling fitness: Warming up / Stretching. Voordat je begint met training is het van belang dat je spieren warm en los zijn. Hiertoe zijn diversen varianten mogelijk. Als warming up zou je zo n 10 tot 15 minuten op een hometrainer kunnen gaan zitten of dezelfde tijd besteden aan rennen op de lopende band. Uiteraard zou je ook buiten kunnen fietsen of rennen voorgaand aan een trainingssessie. Een andere mogelijkheid is om twee series van een bepaalde oefening met hele gewichten uit te voeren en dit ritueel bij iedere oefening van een volgende spiergroep te herhalen ( dus voor armen, rug, benen, borst en schouders, voor de buik is dit ritueel niet nodig ).Na de warming up zou je je spieren nog kunnen stretchen als ze niet los genoeg aanvoelen. Trainingswijzen. Bij zowat iedere oefening wordt onderscheid gemaakt in de volgende trainingswijzen nl. Droog Massa Kracht Combinatie Hieronder word iedere trainingswijze toegelicht, * Droog Droog trainen wil zeggen dat je traint om de spieren beter tot uiting te laten komen door voornamelijk lichaamsvet te verbranden. Het primaire doel hierbij is dus het verbeteren van de spierdefinitie en niet zozeer het massaler / groter maken van de spieren.

8 vervolg afdeling fitness: Droog trainen betekent dat met relatief lichte gewichten relatief veel herhalingen ( reps ) worden gemaakt. Tevens dienen de oefeningen in een hoog tempo uitgevoerd te worden zonder tussendoor veel rust te nemen. Op deze manier wordt lichaamsvet optimaal verbrand. Wel moet altijd goed gelet worden op de voorgeschreven houding bij n oefening. Dit ter voorkoming van blessures. Een goede ondersteuning bij het droog trainen met gewichten kan zijn. Hardlopen / Joggen Fietsen Zwemmen Andere cardio-bewegingsvormen Uiteraard is het ook mogelijk een combinatie van bovengenoemde bewegingsvormen toe te passen. * Massa Trainen voor massa wil zeggen dat je voornamelijk traint om je spieren groter te maken. Het gaat hierbij dus niet zozeer om de optimale definitie, maar om de omvang. Trainen voor massa betekent dat met relatief zware gewichten relatief weinig herhalingen ( reps ) worden gemaakt. Tevens dienen de oefeningen in een relatief laag / gecontroleerd tempo uitgevoerd te worden. Tussen de oefeningen in kan een korte pauze van niet meer dan 2 minuten worden genomen. Op deze manier worden lichaamsreserves omgezet in massa. Uiteraard moet altijd goed gelet worden op de voorgeschreven houding bij n oefening. Dit ter voorkoming van blessures. Om een massa-trainingswijze te ondersteunen is het van belang dat niet veel cardio-bewegingsvormen worden toegepast.

9 vervolg afdeling fitness: Voorbeelden van cardio-bewegingsvormen zijn rennen / joggen, fietsen en zwemmen. Deze sporten zorgen ervoor dat lichaamsreserves worden verbrand en daardoor niet meer omgezet kunnen worden in massa. * Kracht Trainen voor kracht wil zeggen datje voornamelijk traint om je lichaam sterker te maken. Spierdefinitie en spieromvang zin de primaire doelen. Trainen voor kracht betekent dat met zware gewichten weinig herhalingen worden gemaakt. Tevens dienen de oefeningen zowel explosief (bij de positieve herhaling / bij het kracht zetten) als rustig / gecontroleerd (bij negatieve herhaling / het terugbrengen naar de beginpositie) uitgevoerd te worden. Hierdoor wordt met name kracht getraind. Tussen de oefeningen door kan een pauze van enkele minuten genomen worden. Uiteraard moet altijd goed gelet worden op de voorgeschreven houding bij n oefening. Dit ter voorkoming van blessures. Om een krachttrainingwijze te ondersteunen is het van belang dat niet veel cardiobewegingsvormenen worden toegepast. Voorbeelden van cardiobewegingsvormen zijn rennen / joggen, fietsen en zwemmen. Deze sporten zorgen ervoor dat lichaamsreserves worden verbrand en je lichaam daardoor minder energiebronnen aan te spreken heeft. * Combinatie Een combinatietraining wil zeggen dat je aan spierdefinitie, spiermassa en kracht wilt winnen. Het trainingsdoel is drieledig. Hierbij is het van belang dat je je beseft dat met deze trainingswijze geeneen individueel trainingsdoel zo optimaal bereikt zal worden als wanneer je voor een afzonderlijk doel zou trainen

10 vervolg afdeling fitness: (je zult bijvoorbeeld niet droog worden als wanneer je alleen de droog-trainingswijze toe zou passen). Iedere oefening wordt voor n deel met lichte gewichten en n groot aantal herhalingen uitgevoerd. Aan de andere kant wordt iedere oefening deels met zware gewichten en n klein aantal herhalingen uitgevoerd, waarbij ook het tempo varieert. Tussen de oefeningen door kan maximaal 2 minuten rust worden genomen. Uiteraard moet ook altijd gelet worden op de voorgeschreven houding bij n oefening. Dit om blessures te voorkomen. Om een combinatietrainingswijze te ondersteunen is het van belang dat in bepaalde mate cardiobewegingsvormen worden toegepast. Voorbeelden van cardiobewegingsvormen zijn rennen / joggen, fietsen en zwemmen. Door deze sporten in bepaalde mate uit te voeren worden lichaamsreserves deels verbrand. * Nog even dit Wees realistisch in je doelen. Besef je dat n hoop werk en discipline komt kijken bij het bereiken van deze doelen. Verwacht geen wonderen van jezelf. Spiegel je daarom nooit aan n ander die de natuur meer aan zijn kant heeft dan jij. De enige persoon waar je je aan mag spiegelen ben jezelf. Onthoud hoe je eruit zag en hoe je je voelde voordat je begon en plaats dat beeld naast hoe je eruit ziet en je je voelt nadat je n tijdje hebt getraind. Zo blijf je eerlijk en realistisch tegen jezelf. Je kunt motivatie putten uit de manier waarop iemand traint die groter en gespierder is, maar probeer nooit zelf deze persoon te zijn. Dat is namelijk niet mogelijk. Jij bent hem niet en hij is jou niet. Dit besef is van groot belang bij fitness. Afdelingsleider, F.v.d.Nieuwenhof.

11 Maandag 21 mei 2012 te Heerlen Dit is een geweldig sportevenement waar iedereen aan deel kan nemen, individueel of met meerdere. Een gezellige sportdag die U eigenlijk niet mag missen en op het einde wordt er voor eten gezorgd (halve haan met frites en ijs voor maar 5.00 pp) Laat Heerlen zien dat Eindhoven een sportstad is en schrijf in. Inlichtingen bij de afdelingsleiders of bij: (voor 15 maart) F.v.d. Nieuwenhof tel: Frans Titulaer tel: of

12 afdeling tennis: Beste tennisvrienden, In het vorige boekje heb ik de uitvraag gedaan of er iemand genegen is om mee te helpen met de toernooikalender voor Tot mij grote spijt heb ik geen enkele reactie gekregen hierop. Zelf denk ik en hopelijk jullie ook, dat een seizoen zonder toernooien of evenementen geen geslaagd seizoen kan zijn. Daarom toch maar vast zelf een opzet gemaakt zodat we toch eind maart kunnen beginnen. Dat wil zeggen: Zaterdag 17 maart: Tennispark geheel speelklaar maken, banen, terras en Stootjuk moet dan geheel op orde zijn. Aanvang van deze klus is 9.00 uur tot het klaar is. Laat dit niet op een paar mensen aan komen anders is de start niet goed. Vele handen maken licht werk en tennissen kun je ook niet alleen dus kom gewoon in grote getale en de koffie staat klaar. Tevens krijg je op die data ook je nieuwe ledenpas voor 2012 uitgereikt. Als dit karwei geklaard is houden we ons eerste toernooi, Openingstoernooi op zondag 25 maart om uur. Misschien wel vroeg in het jaar hoor ik jullie al denken, maar de weersgoden zullen ons wel goed gezind zijn en het is ook de eerste dag dat de zomertijd ingaat. Dus denk aan de wekker. Hoe de evenementenkalender eruit zal gaan zien hangt mede van jullie af en is dus nog niet ingevuld voor dit seizoen. Enkele van jullie hebben in de wintermaanden tennisles gehad in de zaal, maar begin april zal Perry ook weer lessen geven op onze buitenbanen aan de fuutlaan. Eenieder die hieraan deel wil nemen kan zelf contact opnemen met hem of dit aangeven op de inschrijflijst in ons paviljoen. Dus al bij al, nog twee maanden en dan is het weer zo ver. Sportieve groeten: Peter Vogels

13 Burgmans Biljarts&Darts Neerrijt CB Luijksgestel Tel: e-m: ad.burgmans-biljarts.nl open vrijdag tot uur zaterdag tot uur en op telefonische afspraak

14 Café De Beer Anno 1912 Tongelresestraat DE Eindhoven T.C. N.S. S.O.V.V.E. Tennispark t Stootjuk vraagt hulp voor onderhoud van park en organiseren toernooien. Voor alle toernooien zie mededelingenbord wijzigingen voorbehouden. Voor info afdeling tennis. Peter Vogels tel: p.j.vogels@hetnet.nl

15 Graag al het nieuws en informatie van uw afdeling sturen naar Redacteur van dit blad is P. Vogels Kopij inzenden voor 15 maart Het clubblad valt bij vele niet meer in de brievenbus. Dus kijk op Contributiebedragen ns-sovve Afdeling NS-er Niet NS-er Biljarten Computer Fitness Kaarten Lawntennis Motorclub Schaken/ Dammen Alle bedragen zijn per maand. Algehele lidmaatschap S.o.v.v.e. 1,35 per maand. Inschrijfgeld nieuwe leden 2.30 Contributie overmaken op giro t.n.v. penningmeester sovve te Eindhoven. Opzegging lidmaatschap vóór 1 december.

16 Internet: VOORZITTER: Toon Laagland Graskers GN Eindhoven tel: SECRETARIS: Frank v.d. Nieuwenhof PENNINGMEESTER: Marianne van Gastel Schenkpad WJ Eindhoven tel: BILJARTEN L. Schagen L.van.schagen1@onsneteindhoven.nl KAARTEN Noud van Gastel COMPUTER Wil Maes tel: wilmaes@live.nl FITNESS F.v.d. Nieuwenhof tel: SCHAKEN/DAMMEN Jan Verweij tel: pmverweij@hetnet.nl TENNIS Peter Vogels tel: p.j.vogels@hetnet.nl BESTUURSLID LEDENADMINISTRATIE-CONTRIBUTIE Kees Jansen Anemoonlaan AN Valkenswaard tel: BESTUURSLID/BEHEERDER FUUT Cor Oegema Hageheldlaan GP Eindhoven tel: DE FUUT Fuutlaan AB Eindhoven Tel: REDACTIE CLUBBLAD redactie@sovve.nl KvK Inschrijfnummer Ingeschreven op PARKWACHTER Ries van Dijk tel: PAVILJOEN T STOOTJUK Carin Huynen tel: EVENEMENTENCOMMIS- SIE Vacature MOTOR-CLUB 2WHEELS Ton Nouwen t.nouwen@planet.nl STEDENMEERKAMP Frans Titulaer Groot bijgaardenlaan VT Eindhoven tel:

Anno 1954 Editie 1 Januari/Februari 2013 CLUBBLAD S.O.V.V.E. adressticker

Anno 1954 Editie 1 Januari/Februari 2013 CLUBBLAD S.O.V.V.E. adressticker Anno 1954 Editie 1 Januari/Februari 2013 SPOORWEG ONTSPANNINGS VERENIGING VOORWAARTS CLUBBLAD S.O.V.V.E. EINDHOVEN adressticker Inhoudsopgave: In dit nieuwe clubblad van januari/februari kunt u het volgende

Nadere informatie

Clubblad Digitaal of analoog: stuur de antwoordstrook op pagina 4 in.

Clubblad Digitaal of analoog: stuur de antwoordstrook op pagina 4 in. Internet: www.sovve.nl VOORZITTER: Toon Laagland Graskers 29 5658 GN Eindhoven tel: 06-34333009 awmlaagland@onsneteindhoven.nl SECRETARIS: Frank v.d. Nieuwenhof 06-16886194 PENNINGMEESTER: Marianne van

Nadere informatie

Anno 1954 Editie 2 Maart/April 2013 CLUBBLAD S.O.V.V.E. adressticker. Vrijdag 12 april in de Fuut aanvang 20.00 uur

Anno 1954 Editie 2 Maart/April 2013 CLUBBLAD S.O.V.V.E. adressticker. Vrijdag 12 april in de Fuut aanvang 20.00 uur Anno 1954 Editie 2 Maart/April 2013 SPOORWEG ONTSPANNINGS VERENIGING VOORWAARTS CLUBBLAD S.O.V.V.E. EINDHOVEN adressticker Vrijdag 12 april in de Fuut aanvang 20.00 uur Inhoudsopgave: In dit nieuwe clubblad

Nadere informatie

Anno 1954 Editie 5 September/Oktober adressticker

Anno 1954 Editie 5 September/Oktober adressticker Anno 1954 Editie 5 September/Oktober 2012 SPOORWEG ONTSPANNINGS VERENIGING VOORWAARTS EINDHOVEN adressticker Inhoudsopgave: In dit nieuwe clubblad van september/oktober kunt u het volgende lezen. Pagina

Nadere informatie

Klubblad. Anno 1954 Editie 1 februari/maart Internet: adressticker. KvK Inschrijfnummer Ingeschreven op

Klubblad. Anno 1954 Editie 1 februari/maart Internet:   adressticker. KvK Inschrijfnummer Ingeschreven op Internet: www.sovve.nl VOORZITTER: Toon Laagland Graskers 29 5658 GN Eindhoven tel: 06-34333009 awmlaagland@onsneteindhoven.nl SECRETARIS: F.v.d. Nieuwenhof a.i. 06-16886194 PENNINGMEESTER: Marianne van

Nadere informatie

Clubblad. Anno 1954 Editie 3 Mei / juni 2011. Internet: www.sovve.nl. adressticker. KvK Inschrijfnummer 40236955 Ingeschreven op 12-12-1954

Clubblad. Anno 1954 Editie 3 Mei / juni 2011. Internet: www.sovve.nl. adressticker. KvK Inschrijfnummer 40236955 Ingeschreven op 12-12-1954 Internet: www.sovve.nl VOORZITTER: Toon Laagland Graskers 29 5658 GN Eindhoven tel: 06-34333009 awmlaagland@onsneteindhoven.nl SECRETARIS: Frank v.d. Nieuwenhof 06-16886194 PENNINGMEESTER: Marianne van

Nadere informatie

Anno 1954 Editie 6. November / December2011. adressticker. Clubblad. op naar 2012

Anno 1954 Editie 6. November / December2011. adressticker. Clubblad. op naar 2012 Anno 1954 Editie 6 November / December2011 SPOORWEG ONTSPANNINGS VERENIGING VOORWAARTS EINDHOVEN adressticker op naar 2012 Clubblad Inhoudsopgave: In dit nieuwe clubblad van november/december kunt u het

Nadere informatie

Clubblad. Sinterklaas komt zondag 28 november in de Fuut 1. Anno 1954 Editie 5 oktober/november2010. Internet: www.sovve.nl.

Clubblad. Sinterklaas komt zondag 28 november in de Fuut 1. Anno 1954 Editie 5 oktober/november2010. Internet: www.sovve.nl. Internet: www.sovve.nl VOORZITTER: Toon Laagland Graskers 29 5658 GN Eindhoven tel: 06-34333009 awmlaagland@onsneteindhoven.nl SECRETARIS: Frank v.d. Nieuwenhof 06-16886194 PENNINGMEESTER: Marianne van

Nadere informatie

Klubblad. Anno 1954 Editie 2 April/mei Internet: adressticker. Vrolijk Pasen

Klubblad. Anno 1954 Editie 2 April/mei Internet:   adressticker. Vrolijk Pasen Internet: www.sovve.nl VOORZITTER: Toon Laagland Graskers 29 5658 GN Eindhoven tel: 06-34333009 awmlaagland@onsneteindhoven.nl SECRETARIS: Frank v.d. Nieuwenhof a.i. 06-16886194 PENNINGMEESTER: Marianne

Nadere informatie

Clubblad. Vrijdag 25 maart 2011 algehele ledenvergadering 20.00 uur in de fuut. Anno 1954 Editie 1 Januari-februari 2011. Internet: www.sovve.

Clubblad. Vrijdag 25 maart 2011 algehele ledenvergadering 20.00 uur in de fuut. Anno 1954 Editie 1 Januari-februari 2011. Internet: www.sovve. Internet: www.sovve.nl VOORZITTER: Toon Laagland Graskers 29 5658 GN Eindhoven tel: 06-34333009 awmlaagland@onsneteindhoven.nl SECRETARIS: Frank v.d. Nieuwenhof 06-16886194 PENNINGMEESTER: Marianne van

Nadere informatie

Prettige Feestdagen. Anno 1954 Editie 6 december 2009/januari Internet: adressticker

Prettige Feestdagen. Anno 1954 Editie 6 december 2009/januari Internet:  adressticker Internet: www.sovve.nl VOORZITTER: Toon Laagland Graskers 29 5658 GN Eindhoven tel: 06-34333009 awmlaagland@onsneteindhoven.nl SECRETARIS: F.v.d. Nieuwenhof a.i. 06-16886194 PENNINGMEESTER: Marianne van

Nadere informatie

Anno 1954 Editie 1 Januari/Februari 2015 CLUBBLAD S.O.V.V.E. adres- Spoorweg ontspannings vereniging voorwaarts Eindhoven

Anno 1954 Editie 1 Januari/Februari 2015 CLUBBLAD S.O.V.V.E. adres- Spoorweg ontspannings vereniging voorwaarts Eindhoven Anno 1954 Editie 1 Januari/Februari 2015 CLUBBLAD S.O.V.V.E. adres- Spoorweg ontspannings vereniging voorwaarts Eindhoven Inhoudsopgave: In dit nieuwe clubblad van januari/februari kunt u het volgende

Nadere informatie

Clubblad. Anno 1954 Editie 4 Augustus/september2010. Internet: adressticker. KvK Inschrijfnummer Ingeschreven op

Clubblad. Anno 1954 Editie 4 Augustus/september2010. Internet:  adressticker. KvK Inschrijfnummer Ingeschreven op Internet: www.sovve.nl VOORZITTER: Toon Laagland Graskers 29 5658 GN Eindhoven tel: 06-34333009 awmlaagland@onsneteindhoven.nl SECRETARIS: Frank v.d. Nieuwenhof 06-16886194 PENNINGMEESTER: Marianne van

Nadere informatie

E-BOOK. Krachtschema. Wil jij fitter en sterker worden? DOE MEE. Voor 1 dag

E-BOOK. Krachtschema. Wil jij fitter en sterker worden? DOE MEE. Voor 1 dag E-BOOK Wil jij fitter en sterker worden? DOE MEE Krachtschema Voor 1 dag Hi, super leuk dat je mijn E-book hebt aangevraagd! Wil jij graag fitter en sterker worden? Met dit krachtschema voor 1 dag help

Nadere informatie

3 Oefeningen Voor Strakke Benen & Billen

3 Oefeningen Voor Strakke Benen & Billen 3 Oefeningen Voor Strakke Benen & Billen Vooraf 1. Lees eerst de algemene trainingsinstructies, deze vind je als bijlage bij dit schema. 2. Doe altijd een warming up van 10 minuten voordat je gaat trainen.

Nadere informatie

Core. Sportstudio Sjàhto Dwarsdijk 3 7245 TV Laren (GLD) info@sjahto.nl 0573 421066

Core. Sportstudio Sjàhto Dwarsdijk 3 7245 TV Laren (GLD) info@sjahto.nl 0573 421066 Core Wat is ClubJoy Core? ClubJoy Core is een efficiënte workout om in slechts 30 minuten op een snelle én verantwoorde manier je kernspieren te trainen. Je buik, billen en rug worden strakker en sterker.

Nadere informatie

Wekelijkse Work Out!

Wekelijkse Work Out! Wekelijkse Work Out! Maandag - Conditie Wandeling Dinsdag - Driehoek Push Up Woensdag - Squat Donderdag - De Curl - Up Vrijdag - Boksen Zaterdag - Dips Zondag -Conditie Jumps INTRO Deze work out oefeningen

Nadere informatie

Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje

Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje oktober 2015 Kalender: Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje Beste tennisvrienden, De zomer loopt op zijn einde en ook de najaarscompetitie nadert zijn ontknoping. Vandaag is de eerste sneeuw gevallen in

Nadere informatie

3 Super Oefeningen Voor Je Buik

3 Super Oefeningen Voor Je Buik 3 Super Oefeningen Voor Je Buik Vooraf 1. Lees eerst de algemene trainingsinstructies, deze vind je als bijlage bij dit schema. 2. Doe altijd een warming up van 10 minuten voordat je gaat trainen. 3. Sluit

Nadere informatie

Een sixpack trainen? Een sixpack, een blokjesbuik, een wasbordje Wat moet je er voor doen? In deze e-paper proberen we je hierbij te helpen.

Een sixpack trainen? Een sixpack, een blokjesbuik, een wasbordje Wat moet je er voor doen? In deze e-paper proberen we je hierbij te helpen. Een sixpack trainen? Een sixpack, een blokjesbuik, een wasbordje Wat moet je er voor doen? In deze e-paper proberen we je hierbij te helpen. Identigo.nl 2016 Getting ready for summer! Een sixpack, een

Nadere informatie

TRAININGSSCHEMA 500 KILOMETER

TRAININGSSCHEMA 500 KILOMETER Onderstaand trainingsschema is geschikt voor gevorderde fietsers die al 100 km kunnen fietsen en willen trainen voor 200 tot 500 km. Het schema is gebaseerd op je Hmax, dit is je maximale hartslag. Dit

Nadere informatie

3 Super Oefeningen Voor Je Buik

3 Super Oefeningen Voor Je Buik 3 Super Oefeningen Voor Je Buik Vooraf 1. Lees eerst de algemene trainingsinstructies, deze vind je als bijlage bij dit schema. 2. Doe altijd een warming up van 10 minuten voordat je gaat trainen. 3. Sluit

Nadere informatie

Seizoensopening. Vrijwilligersavond. Clubkampioenschappen. Ledenactie. Maak kennis met Tennis. Wist je dat. Nieuwsbrief, Maart 2019.

Seizoensopening. Vrijwilligersavond. Clubkampioenschappen. Ledenactie. Maak kennis met Tennis. Wist je dat. Nieuwsbrief, Maart 2019. Nieuwsbrief, Maart 2019 Beste leden, Er is deze week ontzettend hard gewerkt om de banen klaar te krijgen. Hulp van jong en oud hebben er voor gezorgd dat de banen er tip top bij liggen en er vanaf maandag

Nadere informatie

Dit trainingsschema is ontwikkeld i.s.m. Michael Zijlaard (o.a. ploegleider en coach van team AA Drink/Leontien.nl) en Dick Siliakus (fysiotherapeut)

Dit trainingsschema is ontwikkeld i.s.m. Michael Zijlaard (o.a. ploegleider en coach van team AA Drink/Leontien.nl) en Dick Siliakus (fysiotherapeut) Inleiding trainingsschema Onderstaand trainingsschema is geschikt voor gevorderde fietsers die al 100 km kunnen fietsen en willen trainen voor 200 tot 500 km. Het schema is gebaseerd op je Hmax, dit is

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli 2017

Nieuwsbrief juli 2017 1947 2017 Nieuwsbrief juli 2017 Feest Heikant 70 jarig bestaan 1947-2017 Datum 8 juli 2017 UITSTAPJE. Het belooft een avontuurlijke dag en avond te worden vol verrassingen en veel gezelligheid! We hopen

Nadere informatie

Dit trainingsschema is ontwikkeld i.s.m. Michael Zijlaard (o.a. ploegleider en coach van team AA Drink/Leontien.nl) en Dick Siliakus (fysiotherapeut)

Dit trainingsschema is ontwikkeld i.s.m. Michael Zijlaard (o.a. ploegleider en coach van team AA Drink/Leontien.nl) en Dick Siliakus (fysiotherapeut) Inleiding trainingsschema Onderstaand trainingsschema is geschikt voor beginnende fietsers die binnen vijf maanden 100 tot 300 kilometer willen fietsen. Het schema is gebaseerd op je Hmax, dit is je maximale

Nadere informatie

3 Super Oefeningen Voor Je Schoudergordel

3 Super Oefeningen Voor Je Schoudergordel 3 Super Oefeningen Voor Je Schoudergordel Vooraf 1. Lees eerst de algemene trainingsinstructies, deze vind je als bijlage bij dit schema. 2. Doe altijd een warming up van 10 minuten voordat je gaat trainen.

Nadere informatie

TRAININGSSCHEMA 300 KILOMETER

TRAININGSSCHEMA 300 KILOMETER Onderstaand trainingsschema is geschikt voor beginnende fietsers die binnen vijf maanden 100 tot 300 kilometer willen. Het schema is gebaseerd op je Hmax, dit is je maximale hartslag. Dit kun je berekenen

Nadere informatie

TRAININGTIPS. Van onze personal trainer Jill de Vreng

TRAININGTIPS. Van onze personal trainer Jill de Vreng TRAININGTIPS Van onze personal trainer Jill de Vreng Hoeveel trainingen per week? Verschillende spiergroepen Het is belangrijk om minimaal 2 workouts per week in te plannen, zodat je ook echt resultaat

Nadere informatie

TEPCI Nieuwsflits 4 sept 2018

TEPCI Nieuwsflits 4 sept 2018 TEPCI Nieuwsflits 4 sept 2018 Beste Tepci-leden, Apeldoornse Tennis Kampioenschappen 2018 Zaterdag en zondag de finales op TEPCI Sportief en sociaal het grootste tennistoernooi van Apeldoorn. Wie wil er

Nadere informatie

Tips voor het volhouden van een lichamelijke actieve leefstijl

Tips voor het volhouden van een lichamelijke actieve leefstijl Tips voor het volhouden van een lichamelijke actieve leefstijl Blessures aan spieren, gewrichten en botten zijn de meest voorkomende oorzaken van beëindigen van activiteiten. De beste manier om blessures

Nadere informatie

Nieuws. KNLTB Eendagstoernooien. Nieuws voor nieuwe leden

Nieuws. KNLTB Eendagstoernooien. Nieuws voor nieuwe leden 1 van 7 06/04/2011 18:46 LTC HARTEN Sportpark Wilhelmina Ginkelseweg Heelsum Introductie Nieuws Kalender Archief AC TC Harten Toernooi Nieuws Bijgewerkt op: 6-04-2011 18:38 Link naar de printversies van

Nadere informatie

BUIKVET WORKSHOP LES 2

BUIKVET WORKSHOP LES 2 BUIKVET WORKSHOP LES 2 De beste eet momenten voor een slanke buik Welkom bij de tweede les van de buikvet workshop. Of je nu een vrouw bent die in de overgang zit, of net bevallen bent van je eerste kindje,

Nadere informatie

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 W E I D E P R A A T Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 Van de redactie: Voor u ligt de vijfde uitgave van de Weidepraat 2014. Dit keer een compacte newsletter,

Nadere informatie

Alles weten over Bewegen en Afvallen Bekijk

Alles weten over Bewegen en Afvallen Bekijk Is dit fitness schema geschikt voor jou? Om er zeker van te zijn dat dit een juist fitness schema voor jou is, vragen we je de BMI meter in te vullen. Deze vind je op de homepage van www.lijflijn.nl. De

Nadere informatie

Daarnaast zijn er ontwikkelingen in de parkbeheercommissie, waardoor er enige personen voor langere of kortere tijd zijn uitgevallen.

Daarnaast zijn er ontwikkelingen in de parkbeheercommissie, waardoor er enige personen voor langere of kortere tijd zijn uitgevallen. Nieuwsbrief 5 - Mei 2019 In dit nummer: Van de voorzitter TOZ clubkampioenschappen (tennis en padel) Open dag padel TOZ Trianon SeniorPlus toernooi TOZ VACATURES bij commissies binnen onze tennisvereniging

Nadere informatie

Vet-killer 320 Workout Introductie (eerste deel) Door: Jesse van der Velde http://vetkillerworkout.nl/index2.php

Vet-killer 320 Workout Introductie (eerste deel) Door: Jesse van der Velde http://vetkillerworkout.nl/index2.php Vet-killer 320 Workout Introductie (eerste deel) Door: Jesse van der Velde http://vetkillerworkout.nl/index2.php Copyright 2011 Jesse van der Velde Alle rechten voorbehouden. 1 Introductie Welkom bij de

Nadere informatie

Individueel voorbereiding schema Ksk Ronse jeugdacademie

Individueel voorbereiding schema Ksk Ronse jeugdacademie Individueel voorbereiding schema Ksk Ronse jeugdacademie Hard werken verslaat talent als talent niet hard werkt! Inleiding Beste speler Ksk Ronse jeugdacademie heeft besloten om op verschillende vlakken

Nadere informatie

6 september 2016 NIEUWSBRIEF. nummer 2 seizoen

6 september 2016 NIEUWSBRIEF. nummer 2 seizoen 6 september 2016 NIEUWSBRIEF nummer 2 seizoen 2016-2017 nieuw bridgejaar gestart door: Sonja van Katwijk Bridgeclub Ermelo Fijn om de meesten van jullie na de vakantie weer terug te zien. Fijn dat de meeste

Nadere informatie

Hoi Ars vrienden, Grote Clubactie

Hoi Ars vrienden, Grote Clubactie Hoi Ars vrienden, Grote Clubactie 2015 Dit is het eerste clubblad na de zomervakantie, voor de nieuwe leden van Ars, dit clubblad verschijnt 6 keer per jaar en staat boordevol informatie over de vereniging.

Nadere informatie

Klik op de link:

Klik op de link: Nieuwsbrief 7 - Juli 2015 In dit nummer: Ouder kindtoernooi Osse Tennis Kampioenschappen 2015 Oproep: foto's digitaliseren Wintercompetitie 2015/2016 Belangrijke data Van de redactie Ouder kindtoernooi

Nadere informatie

Vet-killer 320 Workout. Door: Jesse van der Velde Personal Trainer & Coach. Copyright 2010 Jesse van der Velde Alle rechten voorbehouden.

Vet-killer 320 Workout. Door: Jesse van der Velde Personal Trainer & Coach. Copyright 2010 Jesse van der Velde Alle rechten voorbehouden. Vet-killer 320 Workout Door: Jesse van der Velde Personal Trainer & Coach Copyright 2010 Jesse van der Velde Alle rechten voorbehouden. 1 Introductie Welkom bij de Vet-killer 320 Workout. Deze training,

Nadere informatie

Hoe kunt u ons bereiken?

Hoe kunt u ons bereiken? Beste trainers, leiders en sporters, De voorbereiding voor het nieuwe seizoen is waarschijnlijk al geschreven en de eerste trainingen gaan weer van start. Het sportseizoen begint weer! Heb je gedacht aan

Nadere informatie

VOORBEREIDINGSPROGRAMMA TUSSENSEIZOEN (U14-U15-U16-U17)

VOORBEREIDINGSPROGRAMMA TUSSENSEIZOEN (U14-U15-U16-U17) VOORBEREIDINGSPROGRAMMA TUSSENSEIZOEN (U14-U15-U16-U17) Zorg naast voldoende rust, dat je lichaam af en toe een fysieke prikkel krijgt. Buiten het loopschema dat je hieronder kan terugvinden raden we aan

Nadere informatie

Jaargang 70 volgnr. 8 / december 2017

Jaargang 70 volgnr. 8 / december 2017 Voorzitter: Jo Paffen 06-16889012 045-5743084 voorzitter@ssovh.nl Secretariaat: Schaesbergerweg 157 6415 AG Heerlen secretaris@ssovh.nl Penningmeester: Jo Ampts Jaargang 70 volgnr. 8 / december 2017 06-47252779

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.8. SV Aurora Tennis Deze nieuwsbrief ontvangt iedereen die lid is van Tennisvereniging SV Aurora.

Nieuwsbrief nr.8. SV Aurora Tennis  Deze nieuwsbrief ontvangt iedereen die lid is van Tennisvereniging SV Aurora. Nieuwsbrief nr.8 SV Aurora Tennis Deze nieuwsbrief ontvangt iedereen die lid is van Tennisvereniging SV Aurora. De nieuwsbrief verschijnt als er nieuws is. VOOR IN JE AGENDA: Elke dinsdag v.a. 19.30 uur

Nadere informatie

Van de jeugdbestuurstafel Vrouwenvoetbal nieuws Vrouwenvoetbal 15 jaar

Van de jeugdbestuurstafel Vrouwenvoetbal nieuws Vrouwenvoetbal 15 jaar 4 Nr. 5 mei 9 INHOUDSOPGAVE NIEUWSBRIEF... 4. 5. 6. 7. 8. Voorwoord Beëindiging lidmaatschap Vacature Van de jeugdbestuurstafel Vrouwenvoetbal nieuws Vrouwenvoetbal 5 jaar AED Jeugdkamp 4 5 Voorwoord Het

Nadere informatie

De voorzitter aan het woord

De voorzitter aan het woord Nieuwsbrief Tennisvereniging Breakpoint 83 April 2019 De voorzitter aan het woord Beste tennisvrienden en -vriendinnen Allereerst wil ik mijn dank uitspreken voor de mooie en lieve reacties, die ik heb

Nadere informatie

MEGAFITNESS TOTAL FITNESS

MEGAFITNESS TOTAL FITNESS Er is zoveel informatie beschreven op het Internet en in boeken over fitness, waardoor je vaak de bomen door het bos niet meer ziet. Je raakt ervan overstelpt en enigszins verward. Daarom deze basisprincipes

Nadere informatie

Vet-killer 320 Workout. Door: Jesse van der Velde http://jessevandervelde.com. Copyright 2011 Jesse van der Velde Alle rechten voorbehouden.

Vet-killer 320 Workout. Door: Jesse van der Velde http://jessevandervelde.com. Copyright 2011 Jesse van der Velde Alle rechten voorbehouden. Vet-killer 320 Workout Door: Jesse van der Velde http://jessevandervelde.com Copyright 2011 Jesse van der Velde Alle rechten voorbehouden. 1 Introductie Welkom bij de Vet-Killer 320 Workout. Dit is de

Nadere informatie

Onco-Move. Bewegen tijdens chemotherapie

Onco-Move. Bewegen tijdens chemotherapie Onco-Move Bewegen tijdens chemotherapie Introductie De behandeling van kanker, in het bijzonder de chemotherapie en/of radiotherapie, kan aanleiding zijn tot langdurige vermoeidheid en conditieverlies.

Nadere informatie

Met o.a. Uitnodiging feestavond vrijdag 22 januari a.s. Contributie / incasso 2016 Ringenbestellen 3 e ronde

Met o.a. Uitnodiging feestavond vrijdag 22 januari a.s. Contributie / incasso 2016 Ringenbestellen 3 e ronde Met o.a. Uitnodiging feestavond vrijdag 22 januari a.s. Contributie / incasso 2016 Ringenbestellen 3 e ronde Januari 2016 Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o. Voorzitter: Erik-Jan Huisman

Nadere informatie

Radar beweegt SPORT- EN SPELACTIVITEITEN. Maastricht Sp rt beweegt de stad. www.maastrichtsport.nl. Postadres: Postbus 1992 6201 BZ Maastricht

Radar beweegt SPORT- EN SPELACTIVITEITEN. Maastricht Sp rt beweegt de stad. www.maastrichtsport.nl. Postadres: Postbus 1992 6201 BZ Maastricht Radar beweegt SPORT- EN SPELACTIVITEITEN Postadres: Postbus 1992 6201 BZ Maastricht Bezoekadres: Discusworp 4 6225 XP Maastricht T: 043-350 45 00 www.maastrichtsport.nl www.maastrichtsport.nl INFORMATIE

Nadere informatie

5.3. Opdracht door Iris 2624 woorden 28 januari keer beoordeeld. Inleiding

5.3. Opdracht door Iris 2624 woorden 28 januari keer beoordeeld. Inleiding Opdracht door Iris 2624 woorden 28 januari 2015 5.3 15 keer beoordeeld Vak LO Inleiding Met BSM hebben wij de opdracht gekregen om een trainingsschema te maken om jezelf te verbeteren op verschillende

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF LTC DE SCHELDE

NIEUWSBRIEF LTC DE SCHELDE NIEUWSBRIEF LTC DE SCHELDE Sluitingsdatum nieuwe kopij: 15 juli 2015 Jaargang 3 nr. 5 Juni 2015 redactie@ltcdeschelde.nl MINI/MAX toernooi 2015 Op 21 juni gaan jong en oud het z.g. MINI/MAXI toernooi spelen.

Nadere informatie

Fysiotherapie vóór uw hartoperatie

Fysiotherapie vóór uw hartoperatie Fysiotherapie vóór uw hartoperatie Inleiding Binnenkort ondergaat u een hartoperatie. Uit onderzoek is gebleken dat u in aanmerking komt voor een training van de ademhalingsspieren. Elke keer dat u ademhaalt,

Nadere informatie

WORD GROTER DAN DAT WAT JOU KLEIN HOUDT. Ann Weiser Cornell en Egbert Monsuur

WORD GROTER DAN DAT WAT JOU KLEIN HOUDT. Ann Weiser Cornell en Egbert Monsuur WORD GROTER DAN DAT WAT JOU KLEIN HOUDT Ann Weiser Cornell en Egbert Monsuur 1 Les drie WELKOM BIJ LES DRIE VAN DEZE E-CURSUS WAARIN WE JE WILLEN LATEN ZIEN HOE JIJ GROTER KUNT WORDEN ZODAT JOUW PROBLEMEN

Nadere informatie

Dit is versie 1.1 van dit trainingsschema. Door: Jesse van der Velde Personal Trainer & Fitness Expert www.jessevandervelde.com

Dit is versie 1.1 van dit trainingsschema. Door: Jesse van der Velde Personal Trainer & Fitness Expert www.jessevandervelde.com Dit is versie 1.1 van dit trainingsschema. Door: Jesse van der Velde Personal Trainer & Fitness Expert www.jessevandervelde.com Surf naar http://www.strakkebuikspieren.nl/gratis/ voor de nieuwste versie.

Nadere informatie

Inleiding Waarom bewegen tijdens chemotherapie?

Inleiding Waarom bewegen tijdens chemotherapie? BEWEGEN BIJ KANKER Inleiding De ziekte kanker, maar ook de behandeling, zoals chemotherapie, operatie, bestraling en hormonale therapie, kunnen aanleiding geven tot langdurige vermoeidheid en conditieverlies.

Nadere informatie

Uitdaging: Geweldig voor een strakke buik, slank gespierd bovenlijf, mooie billen, stevige rug, sterke polsen, een goede houding en een super fitness!

Uitdaging: Geweldig voor een strakke buik, slank gespierd bovenlijf, mooie billen, stevige rug, sterke polsen, een goede houding en een super fitness! Uitdaging: 100 keer opdrukken 2012 Dit is de beste boost voor je zelfvertrouwen van je hele leven. En je houdt er als bonus een beer van een conditie en een sexy lichaam aan over. De investering is maximaal

Nadere informatie

Informatie over het combi-lidmaatschap

Informatie over het combi-lidmaatschap Informatie over het combi-lidmaatschap Rood kinderen kunnen met een gecombineerd lidmaatschap zo vaak mogelijk lessen als ze willen (een, twee, drie, of vier keer per week). Voor Oranje, Groen en Geel

Nadere informatie

Datum: januari 2014 Plaats: Den Haag

Datum: januari 2014 Plaats: Den Haag Datum: januari 2014 Plaats: Den Haag Beste leden van NNPV-tennis, Bijgaand treffen jullie de jaarcirculaire 2013 van NNPV tennis aan. Met zo n 200 leden (2014) zijn wij een grote en actieve NNPV-sportafdeling.

Nadere informatie

Hartelijk dank voor je interesse in het Pullbands.nl E-Book.

Hartelijk dank voor je interesse in het Pullbands.nl E-Book. Inhoudsopgave Inleiding... 3 Oefening 1: Chest press... 4 Oefening 2: Buikspieren en rug... 5 Oefening 3: Squat en sholderpress... 6 Oefening 4: Donkey kicks... 7 Oefening 5: Schuine en rechte buikspieren...

Nadere informatie

Copyright 2015 Clean Nutrition Alle rechten voorbehouden

Copyright 2015 Clean Nutrition Alle rechten voorbehouden 1 Inhoudsopgave Begrippen... 3 - Oefeningen:... 3 - Sets:... 3 - Herhalingen.... 3 - Resultaat... 3 - Fullbody.... 3 - Split... 3 3 daags trainingsschema... 4 4 daags trainingsschema... 7 5 daags trainingsschema...

Nadere informatie

Nieuwsbrief Sport Voor Gehandicapten s- Hertogenbosch en omgeving

Nieuwsbrief Sport Voor Gehandicapten s- Hertogenbosch en omgeving Nieuwsbrief Sport Voor Gehandicapten s- Hertogenbosch en omgeving Uitgave 3 seizoen 2015-2016 Beste vrijwilligers, Het SVG seizoen 2015-2016 is al weer een tijdje afgelopen. Toch nog even een korte nieuwsbrief.

Nadere informatie

lyondellbasell.com Veilig en Gezond bewegen

lyondellbasell.com Veilig en Gezond bewegen Veilig en Gezond bewegen Veilig en Gezond bewegen bewegen is een belangrijk onderdeel om fit te zijn. Je zal het leuker vinden om te bewegen als je de gekozen activiteit ook leuk vindt. In deze presentatie

Nadere informatie

Leer je aandacht te richten en je zult rust vinden.

Leer je aandacht te richten en je zult rust vinden. Leer je aandacht te richten en je zult rust vinden. Belangrijke boodschap: Het is illegaal om dit ebook te kopiëren, verkopen of verdelen! Dit ebook hoor je te krijgen van www.emotivo.nl of een andere

Nadere informatie

Offener Internationaler Stadtwerke- Cup 15 Hamm (D)

Offener Internationaler Stadtwerke- Cup 15 Hamm (D) NIEUWSBRIEF SEPTEMBER Seizoen 2015-2016 Hallo allemaal! De eerste weken zitten er weer op en alles draait weer alsof het nooit vakantie is geweest! Iedereen is lekker uitgerust in de vakantie en we kunnen

Nadere informatie

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda:

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: Donderdag 8 oktober: Vrijdag 9 oktober: Maandag 12 oktober: Dinsdag 13 oktober: Dinsdag 13 oktober: Woensdag 14 oktober Donderdag 15 oktober: studiedag. Alle kinderen

Nadere informatie

NAAM BEDRIJF VEENSHUTTLE 40 JAAR!! Ben jij ook in voor een feestje? Hou dan zaterdag 21 april vrij in je agenda!

NAAM BEDRIJF VEENSHUTTLE 40 JAAR!! Ben jij ook in voor een feestje? Hou dan zaterdag 21 april vrij in je agenda! NAAM BEDRIJF MINI DIGI SHUTTLE Groot nieuws! Nieuwsbrief 1 2018 Mijdrecht januari 2018 VEENSHUTTLE 40 JAAR!! Ben jij ook in voor een feestje? Hou dan zaterdag 21 april vrij in je agenda! We vieren dit

Nadere informatie

HAN SENECA nieuwsbrief

HAN SENECA nieuwsbrief HAN SENECA nieuwsbrief J U N I Bijna zomer. I N D I T N U M M E R : Bijna zomer... 1 HAN SENECA 2 open dag 3 Trainen in de 4 zomer Even voorstellen 5 Openingstijden 6 en contact We gaan weer richting de

Nadere informatie

Het bestuur onderzoekt de opties om een nieuwe website te (laten) maken. De huidige website voldoet niet maar aan de eisen.

Het bestuur onderzoekt de opties om een nieuwe website te (laten) maken. De huidige website voldoet niet maar aan de eisen. DROPSHOT Mei 2015, Jaargang 6, Nummer 1 Teteringse Tennis Vereniging Opgericht 28 juli 1956 Paviljoen: Donkerstraat 44 4847 KJ Teteringen Tel.: 076 5812555 Bestuursmededelingen - Jaargang 11 nr. 1- Het

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 6 20 april 2019

Nieuwsbrief nummer 6 20 april 2019 Nieuwsbrief nummer 6 20 april 2019 Het seizoen 2018-2019 nadert het einde. Inmiddels zijn wij als jongste jeugdcommissie volop bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. De komende weken gaan

Nadere informatie

SPONSOR HEREN 1 Pagina 2 Flits nummer 4 mei 2011

SPONSOR HEREN 1 Pagina 2 Flits nummer 4 mei 2011 SPONSOR HEREN 1 Pagina 2 Flits nummer 4 mei 2011 FLITS OFFICIEEL ORGAAN VAN T.C.EENDRAGT JAARGANG: Vijf en twintig NUMMER: 4 Flits Officieel orgaan Van T.C. Eendragt www.tceendragt.nl Voorzitter Ron Joosten

Nadere informatie

4 dagen splitschema. Fit.nl

4 dagen splitschema. Fit.nl 4 dagen splitschema Dit vier dagen splitsschema is gemaakt voor een sporter die vier keer per week wil sporten en zijn hele lichaam wil trainen. Het schema is opgedeeld in drie dagen: Dag 1 (Borst & Triceps)

Nadere informatie

Items in deze nieuwsbrief die je niet mag missen!

Items in deze nieuwsbrief die je niet mag missen! Items in deze nieuwsbrief die je niet mag missen! Welkom van onze voorzitter Open dag & Openingstoernooi Trainingen Jan de Rook Nieuwe tennispasjes Nieuwe website Welkom Op 28 maart is het nieuwe tennisseizoen

Nadere informatie

Onze sponsoren: Van onze voorzitter: Nummer 1, maart Beste Motovatiërs,

Onze sponsoren: Van onze voorzitter: Nummer 1, maart Beste Motovatiërs, Onze sponsoren: Nummer 1, maart 2018 Van onze voorzitter: Beste Motovatiërs, Hier is-ie dan; de eerste MTC Motovatie Nieuwsbrief! Alle bestuursleden hebben hun zegje gedaan in deze nieuwsbrief; we hopen

Nadere informatie

Copyright 2016 In Gezondheid BVBA Rapid Fatloss onderdeel van Bioprofile

Copyright 2016 In Gezondheid BVBA Rapid Fatloss onderdeel van Bioprofile Copyright 2016 In Gezondheid BVBA Rapid Fatloss onderdeel van Bioprofile 1 Rapid Fatloss Workouts Introductie: Hoe voer ik deze trainingsschema s uit? Gefeliciteerd met je aankoop van Rapid Fatloss. Dit

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF O.B.S. BRINKSCHOOL

NIEUWSBRIEF O.B.S. BRINKSCHOOL OBS BRINKSCHOOL Oude Brinkweg 95 * 9751 RL Haren * TELEFOON (050) 534 75 24 * (E) directie.obsbrinkschool@stichtingbaasis.nl * Beste ouder/verzorger, NIEUWSBRIEF O.B.S. BRINKSCHOOL 17-02-2017 De rapporten

Nadere informatie

Door Jesse van der Velde. www.jessevandervelde.com. Copyright 2011 Jesse van der Velde (Online Personal Trainer) www.jessevandervelde.

Door Jesse van der Velde. www.jessevandervelde.com. Copyright 2011 Jesse van der Velde (Online Personal Trainer) www.jessevandervelde. Door Jesse van der Velde www.jessevandervelde.com Disclaimer De oefeningen, trainingen, adviezen en instructies in deze PDF zijn gemaakt voor gezonde en blessurevrije mensen. Wanneer u een fysieke beperking,

Nadere informatie

Herfsttoernooi. Extra najaarslessen. Grote Clubactie. Vacature voorzitter. Nieuwsbrief, Oktober Beste leden,

Herfsttoernooi. Extra najaarslessen. Grote Clubactie. Vacature voorzitter. Nieuwsbrief, Oktober Beste leden, Nieuwsbrief, Oktober 2018 Beste leden, Met een prachtige zomer laten we een geslaagd zonnig seizoen weer achter ons. De herfst laat zich zien in de natuur en hoe mooi is het dat wij op onze club hier gewoon

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 2 E KWARTAAL 2016

NIEUWSBRIEF 2 E KWARTAAL 2016 NIEUWSBRIEF 2 E KWARTAAL 2016 Welkom allemaal, Graag laten we u kennis maken met de nieuwsbrief van BC Bever. De nieuwsbrief is bedoeld om jullie op de hoogte te houden van activiteiten binnen onze club,

Nadere informatie

September 2013. Mocht je leuk nieuws, weetjes of iets anders hebben voor onze nieuwsbrief, mail dit dan naar nieuwsbrief@judoklub-tilburg.nl.

September 2013. Mocht je leuk nieuws, weetjes of iets anders hebben voor onze nieuwsbrief, mail dit dan naar nieuwsbrief@judoklub-tilburg.nl. Van de redactie Het is nu alweer een jaar geleden dat we zijn begonnen met deze nieuwsbrief. Er is in het afgelopen sportseizoen veel gebeurt. Veel nieuwe banden, slips en ook natuurlijk niet te vergeten

Nadere informatie

LEIDEN LIONS IJSHOCKEYSCHOOL

LEIDEN LIONS IJSHOCKEYSCHOOL IJshockeyschool Leiden Lions Welkom op onze ijshockeyschool! Voor veel kinderen is dit de eerste kennismaking met ijshockey... Voor sommigen zelfs de eerste kennismaking met ijs! IJshockey is een geweldige

Nadere informatie

STARTERSGIDS VOOR ONLINE DATEN

STARTERSGIDS VOOR ONLINE DATEN STARTERSGIDS VOOR ONLINE DATEN Eerste hulp bij Online daten Je hebt de stap gezet om te gaan online daten, spannend! Het lijkt allemaal erg simpel. En dat is het ook! Met een klein beetje hulp heb jij

Nadere informatie

Gezondheid & Voeding

Gezondheid & Voeding VO2max verhogen, meer zuurstof en daardoor beter hardlopen Afgelopen zondag heb ik een training gedaan in de Drunense Duinen. Dat is een duingebied hier in de buurt met pittige heuvels en vooral veel zand.

Nadere informatie

EXCLUSIEVE FITNESSCLUB IN EINDHOVEN

EXCLUSIEVE FITNESSCLUB IN EINDHOVEN - HOMEPAGE HEALTH FIRST CLUB HTTP://WWW.HEALTHFIRST.NL/ EXCLUSIEVE FITNESSCLUB IN EINDHOVEN Ben je opzoek naar een kleinschalige sportschool in Eindhoven met een relaxte sfeer en personal training? Ga

Nadere informatie

COOLING DOWN ( doe dit na elke training) OEFENINGEN KLAAR

COOLING DOWN ( doe dit na elke training) OEFENINGEN KLAAR Thuis Fitness Inhoud: VOORWOORD WARMING UP ( doe dit voor elke training) OEFENINGEN KLAAR COOLING DOWN ( doe dit na elke training) OEFENINGEN KLAAR 7 DAAGSE WORK OUT SCHEMA ( aantekening voor Stefan: dit

Nadere informatie

Nieuwsbrief december e jaargang nr. 1

Nieuwsbrief december e jaargang nr. 1 Nieuwsbrief december 2015 40e jaargang nr. 1 In deze nieuwsbrief Vacatures: Voorzitter Voorzitter parkcommissie Voorzitter technische commissie Ledenadministratie Opzeggen lidmaatschap Oliebollentoernooi

Nadere informatie

Bardienst rooster naar afhangbord.nl

Bardienst rooster naar afhangbord.nl Nieuwsbrief 10 - September 2013 In dit nummer: Bardienst rooster naar afhangbord.nl Ouder-kind toernooi Maak kennis met tennis bij TOZ Extra commissieleden World Tour Tenniskids Groveko-toernooi Who's

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits:

In deze Nieuwsflits: schooljaar 2016-2017 aflevering 15 In deze Nieuwsflits: Afscheid juf Carlijn Pasen Voetbaltoernooi Klusjesdag Entreetoets groep 7 en eindtoets groep 8 Fietsen Vervoer gezocht Koningsdag Afscheid juf Carlijn

Nadere informatie

Rivierenland Move BEWEGEN TIJDENS DE BEHANDELING VAN KANKER

Rivierenland Move BEWEGEN TIJDENS DE BEHANDELING VAN KANKER Rivierenland Move BEWEGEN TIJDENS DE BEHANDELING VAN KANKER Als gevolg van de medische behandeling van kanker (operatie, chemotherapie of/en radiotherapie) kunt u last krijgen van vermoeidheid en conditieverlies.

Nadere informatie

Vanuit de technische commissie DE NIEUWSBRIEF VAN AMERSFOORT NOORD. Inhoud: 1. Vanuit de technische commissie. 2. Vanuit de jeugdcommissie

Vanuit de technische commissie DE NIEUWSBRIEF VAN AMERSFOORT NOORD. Inhoud: 1. Vanuit de technische commissie. 2. Vanuit de jeugdcommissie ON DE NIEUWSBRIEF VAN DE GEZELLIGSTE VERENIGING VAN AMERSFOORT NOORD EN OMSTREKEN Inhoud: 1. Vanuit de technische commissie 2. Vanuit de jeugdcommissie a. Trainers bedankt b. Hoe gaan we met elkaar om

Nadere informatie

www.mentheda.nl info@mentheda.nl Nieuwsbrief TC Mentheda april 2018 Graag brengen we de volgende zaken bij jullie onder de aandacht: NL Doet / Schooltennis / Open Dag / Tennislessen / Soeptoernooi / Uitbreiding

Nadere informatie

Afvallen. Ook voeding is erg belangrijk voor een goed resultaat, ga voor meer info naar de Fit For Free balie.

Afvallen. Ook voeding is erg belangrijk voor een goed resultaat, ga voor meer info naar de Fit For Free balie. Afvallen Afvallen doe je niet alleen op de loopband of crosstrainer. Door cardio te combineren met krachttraining behaal je veel sneller je resultaat! Afvallen kan op verschillende manieren. Vaak wordt

Nadere informatie

Oproep van de redactie

Oproep van de redactie Subscribe Past Issues Translate Scheidsrechtersvereniging Doetinchem en omstreken - editie oktober 2018 Oproep van de redactie De input voor de nieuwsbrief is op dit moment minimaal. Via deze weg een oproep

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SEIZOEN 2018/2019. jaargang 9 nr In dit nummer o.a.: 1. van het bestuur. 2. de Grote Clubactie. 3.

NIEUWSBRIEF SEIZOEN 2018/2019. jaargang 9 nr In dit nummer o.a.: 1. van het bestuur. 2. de Grote Clubactie. 3. In dit nummer o.a.: 1. van het bestuur 2. de Grote Clubactie 3. nevenactiviteiten 5. wedstrijdprogramma NIEUWSBRIEF jaargang 9 nr. 2 27-09-2018 SEIZOEN 2018/2019 Beste deelnemers aan de op 17 april gehouden

Nadere informatie

3 dagen splitschema. Fitness-tips.nl

3 dagen splitschema. Fitness-tips.nl 3 dagen splitschema Dit drie dagen splitsschema is gemaakt voor een sporter die drie keer per week wil sporten en zijn hele lichaam wil trainen. Het schema is opgedeeld in drie dagen: Dag 1 (Borst & Triceps)

Nadere informatie

Draadloos Internet. Sinds kort is draadloos breedband internet beschikbaar in en om de kantine van het tennispark.

Draadloos Internet. Sinds kort is draadloos breedband internet beschikbaar in en om de kantine van het tennispark. Agenda: zie website Draadloos Internet 1 Waar zijn ze gebleven 1 Groene Club actie 2 Pompdagen 3 Opknappen park 3-4 Oproep najaarscompetitie 4 Speciale ledenpas 5 BBQ 5 Jeugdtoernooien 6-7 Draadloos Internet

Nadere informatie