Masters Bremen Zaterdag 22 maart: U18 Heren. -43 kg (13 deelnemers) Ward De Pelseneer

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Masters Bremen 2014. Zaterdag 22 maart: U18 Heren. -43 kg (13 deelnemers) Ward De Pelseneer"

Transcriptie

1 Masters Bremen 2014 Voor de selectie U18 was dit, na Zagreb de 2 de kans en voor de junioren de 1 ste om hun selectie voor het EK af te dwingen. In Bremen komen enkel de heren aan bod, de dames kampen terzelfder tijd in Erfurt. Er waren atleten aanwezig uit een 25 tal landen waaronder België, Nederland, Rusland, Japan, Kazakstan, Oezbekistan, Brazilië, Duitsland, Denemarken, Estland, Puerto Rico, Zweden, Italië, Frankrijk, Zaterdag 22 maart: U18 Heren -43 kg (13 deelnemers) Ward De Pelseneer 1 ste ronde: VS Jaeckel Lucas (Ger, ) Ward start sterk en opent de score na 10 sec met yuko (overname uchi-mata). Hij kan de match verder controleren en wordt nog 1 maal onder druk gezet maar meer dan één straf krijgt hij niet tegen. 2 de ronde: VS Belkaïd Adil (Ned) Eveneens start Ward met een reeks (ouchi-gari en drop) aanvallen maar er volgen geen scores uit. De 1 ste degelijke aanval van de Nederland leidt wel tot een yuko (seoi-nage). Daarna probeert hij het tij nog te keren maar Adil profiteert zeer goed van de ruimte en kan nog 2x scoren met linkse seoi-nage (waza-ari en ippon). 1 ste herkansing: VS Vishnevskji Daniël (Ger) Ward kan de scoren openen met overname op drop seoi-nage en komt verder niet in de problemen. 2 de herkansing: VS Christensen Benjamin (Den) Hier hetzelfde verhaal van de vorige partij, Ward neemt gevat de drop seoi-nage over van de Deen en controleert de wedstrijd verder uit. Kleine finale: VS Agentoft Jacob (Den) Ward start aarzelend aan zijn kleine finale maar kan de aanvallen van de Deen pareren, enkele wel ternauwernood. Maar na de eerste minuut neemt Ward het heft in handen en scoort 2 maal met seoi-nage (yuko en waza-ari). Een mooie 3 de plaats is het eindresultaat. 1) Hanssen Job Ned 2) Mauro Martin Ned 3) De Pelseneer Ward Bel 4) Belkaïd Adil Ned

2 - 55kg ( deelnemers) Jorre Verstraeten 1 ste ronde: VS Stöckel Tobias (Ger) Jorre komt vrij snel waza-ari voor door maki-komi en kan even later de wedstrijd beslissen met ko-uchi-gari (geen score) gevolgde door okeri-eri-jime. 2 de ronde: VS Mahmoud Ossama (Can) De vinnige Canadees zet Jorre aan tot nadenken maar verder zal hij niet geraken. Een goed getimede kata-guruma (ippon) beslist over de wedstrijd en Jorre dus door naar de volgende ronde 3 de ronde: VS Loganovskis Kirils (Lat) De Let kan Jorre evenmin verontrusten, sode (waza-ari) gevolgd met osae-komi (ippon) betekenen het einde van de wedstrijd. 4 de ronde: VS Ez Zarrad Naoufal (Bel) Reeds voor de 5 de maal tegen over elkaar binnen het half jaar maar geen verandering in de uitslag tot dus ver. Na een uitwisseling van shido s kon Jorre een technische voorsprong maken met overname harai-goshi (waza-ari). Ez Zarrad zal 7 de eindigen. 5 de ronde: VS Pires Kainan (Bra) Een zeer gelijk opgaande wedstrijd die beslist wordt een kleine minuut van het einde. Jorre wordt bestraft met shido na een vermaande valse aanval (kata-guruma). De Braziliaan blijft kalm en kan de wedstrijd finaal beslissen met yuko door ouchi-gari. Kleine finale: VS Marcelino Michael (Bra) Jorre staat gebrand om Pires zijn landgenoot in te maken voor de derde plaats. Hier is wil wet, en scoort Jorre yuko met yoko-tomoe-nage gevolgd met juji-gatame. Een 2 de medaille op rij zorgde toch voor enige relativering voor de verloren halve finale. Siem Van Damme 1 ste ronde: VS Haubold Luis (Ger) Siem start vrij tam aan zijn 1 ste wedstrijd, desondanks opent hij de score (yuko) met kouchi-gari. De Duitser vond echter geen gepast antwoord en loopt met zijn drop tegen yoko-guruma (ippon) aan. 2 de ronde: VS Daviau Benjamin (Can) De Canadees kreeg veel minder kansen van Siem, die blijkbaar wakker geworden was. Een mooie sode links bleef zonder reactie en dus ippon voor Siem. 3 de ronde: VS Van Klaveren Max (Ned) Ook de Nederlander had geen succes, een mindere aanval, snel gevolgd door Siem met een combinatie van rollen naar juji-positie. En uiteindelijk afgemaakt door de arm volledig op strek te brengen. 4 de ronde: VS Marcelino Michael (Bra)

3 Ook deze linkse judoka kreeg geen grip op Siem op één goede uchi-mata na die ternauwernood nog geblokt kon worden. Siem kan de wedstrijd naar zich toetrekken met een drop waarvoor waza-ari. 5 de ronde: VS Murtozoev Mukhammed (Uzb) Deze typische Oezbeek, gespecialiseerd in lage aanvallen en gezegend met een goed uranage zag de drop (waza-ari) van Siem echter niet komen waardoor hij moest gaan achtervolgen. Maar daar was weinig van te merken, Siem bleef het heft gedecideerd in handen houden en smeerde de Oezbeek nog 4 straffen aan. Finale: VS Pires Kainan (Bra) In de finale komt Siem uit tegen de Braziliaan die Jorre uitschakelde in de halve finale. Ook hier liet Pires zien dat hij beschikt over voldoende judokwaliteiten. Hij scoort weliswaar zeer dubieus waza-ari maar voor de rest waren er geen scores te vermelden, wel mooie judo. Tot op het einde van de wedstrijd waar Siem onvoorwaardelijk druk bleef zetten en de Braziliaan in de fout ging met uitsluiting tot gevolg. Siem wint hiermee de Masters in Bremen, waarmee hij zijn naam toevoegt aan een korte maar weliswaar mooie Belgische erelijst. 1) Siem Van Damme Bel 2) Pires Kainan Bra 3) Jorre Verstraeten Bel 4) Ziggy Van Brink Ned -66 kg (78 deelnemers) Jeroen Casse 1 ste ronde: VS Stump Nils (Sui,) Jeroen begint zenuwachtig aan de wedstrijd en komt vrij snel yuko achter door uchimata en even later staat hij zelfs 2 yuko s in het krijt na overname op sode-tsuri-komigoshi. Maar dan springt de motor van Jeroen eindelijk aan en maakt de achterstand ongedaan met overname uchi-mata en ko-uchi-maki-komi. Enkele seconden voor het einde dwingt hij zelfs de winst af met een goed geplaatste sode (yuko). 2 de ronde : VS Van de Heuvel Mick (Ned) Jeroen start rustiger aan zijn volgende wedstrijd en dat resulteert onmiddellijk in een voorsprong (yuko voor sasae-tsuri-komi-ashi). Even later beslist hij de wedstrijd met ippon met een goede combinatie ne-waza afgewerkt met okeri-eri-jime. 3 de ronde: VS Gubert Thomas (Ger) Jeroen kan de wedstrijd vrij goed naar zijn hand zetten tegen deze linkse judoka en komt dan ook verdient op voorsprong met sasae (yuko). Even een onoplettendheid in de kumikaka en Jeroen zijn rechtse hand was niet waar ze hoorde te zijn, gevolg waza-ari tegen na doorsturen. De achtervolging bracht geen score meer met zich mee dus moest Jeroen zich concentreren op de herkansingen.

4 1 ste herkansing: VS Pahlec Adrien (Fra) Dit beloofde een zeer moeilijke wedstrijd te worden, vermits Jeroen tegen hem al de duimen moest leggen in Clermont-Ferrand. Jeroen had echter goed opgelet en kon de Fransman onder druk zetten waardoor hij shido voor kwam. Even later een shido tegen die evenwel voor discussie vatbaar was (en het zou dit tornooi niet de enige zijn). Daarna vond de Fransman duidelijk beter zijn ritme en bleef zonder aan te vallen, grote druk in de nek van Jeroen zetten, gevolg nog 3 straffen en einde tornooi voor Jeroen. 1) Jean Daniel Fra 2) Santos Junior Jeferson Bra 3) Gubert Thomas Ger 4) Gandia Adrian Pur -73 kg ( 68 deelnemers) Ferre Van Eynde 1 ste ronde: VS Oestreich Luca (Ger) De Duitser kan de score openen na 2 minuten met sasae (yuko) waarna Ferre gevat antwoord met juji-gatame. Door naar de tweede ronde zou men dan denken maar de val op zijn voorhoofd op het begin van de wedstrijd beslist daar anders over. Zware hersenschudding met geheugenverlies en een no-go van de dokter was het jammerlijke gevolg. 1) Gramkow Tim Ger 2) Wagner Christopher Aut 3) Gomez Romie Bra 4) Smink Jesper Ned -81 kg ( 49 deelnemers) Matthias Casse 1 ste ronde: VS Scheglevski Dieter (Ger) De eerste kamp van Matthias was tegen een robuuste Duitser die na wat aftasten makkelijk werd gewonnen met ippon (koshi-guruma). 2 de ronde: VS Moerman Mauk (Ned) Een bekende van Zagreb voor Matthias die zijn analyse vrij sterk maakte, hij is zwak op mijn drop en ouchi-gari. Buiten de tegenscore met tanio-otoshi (yuko) kon hij inderdaad 2 waza-ari s scoren met beide bovenstaande technieken. 3 de ronde: VS Valdinck Moreno (Ned)

5 Deze linkse Nederlander verrast Matthias met zijn 1 ste dropaanval (yuko). Nadien krijgt hij meer grip op de wedstrijd en buigt de achterstand om in voorsprong door overname van drop (waza-ari). Na de match te controleren, maakt hij de wedstrijd af met sode. 4 de ronde: VS Humberto Andre (Bra) De wedstrijd wordt vrij snel beslist door de scheidrechters in het voordeel van de Braziliaan. Matthias valt yuko-tomoe-nage aan maar blijkbaar hadden zij een de-ashibarai gezien. Geen beelden dus ook geen protest mogelijk, herkansen dan maar. 1 ste herkansing: VS Perricone Lorenzo (Fra) Deze stugge Fransman zorgde voor een zenuwslopende wedstrijd. Weinig goede aanvallen, veel druk en afbraakwerken die leiden tot een festivals aan terecht en onterecht toegedeelde en niet toegedeelde straffen. Uiteindelijk stond het 30 sec voor tijd 2-3 in shido s in het voordeel van Matthias. Die tevens goed profiteerde van de aangeboden ruimte om ultiem met drop waza-ari te scoren. 2 de herkansing: VS Weber Jan (Ger) Deze Duitser won het EJU tornooi in Zagreb en dus in de finale tegen Matthias. Matthias was uit om dit foutje recht te zetten en deed dit met verve. 2 yuko s met drop en door zijn kumikata consequent op te dringen kreeg de Duits nog 3 straffen toegedeeld. Kleine finale: VS Werwitzke Jasper (Ger) Duidelijk een tegenstander met veel wilsdrang maar ook vrij ongecontroleerde acties die Matthias weliswaar goed opvangt en daarmee een voorsprong neemt op straffen. Meer naar het einde van de wedstrijd beslist Matthias de wedstrijd met juji-gatame. Een 3 de plaats is zeker verdient na een zwaar parcours. 1) El Nahas Shady Can 2) Tripple Eduard Ger 3) Matthias Casse Bel 4) Humberto Andre Bra Bij de beloften kwamen nog enkele Vlamingen in actie die zelf de logistiek en kosten op zich namen -46 Jorben De Langhe: in tabel 2 maal winst 1x verlies en in de herkansingen 1x winst en verlies. -46 Nathan De Cuyper: wint 1 in tabel daarna verlies en eveneens verlies in de herkansingen -50 Dylan De Crop: verliest de eerste kamp zonder herkansingen -60 Abdulla Adashev: verliest de eerste kamp zonder herkansingen -73 Pieter Van Dijck: verliest de eerste kamp zonder herkansingen -81 Jelko Maes: wint 2 wedstrijden, verliest de derde zonder herkansingen. Onze Waalse collega s behaalden hun beste prestatie (5 de plaats) van de dag met Julien De Bruycker in de -46kg.

6 U21 Heren -55kg (22 deelnemers) Vlad Lim 1 ste ronde: VS Heyder Max (Ger) Vlad kent een moeilijke start van het tornooi, hij komt wel yuko voor maar wordt daarna onder druk gezet door de Duitser. Vlad moet nog 2 straffen incasseren maar kan de wedstrijd zonder schade uitvechten. 2 de ronde: VS Manders Rick (Ned) In de 2 de ronde laat Vlade er niet veel gras over groeien en beslist de kamp na amper 10 seconden met osoto-gari. 3 de ronde: VS Leerdam Timo (Ned) Deze Nederlander kwam Vlad al tegen tijdens de Dutch Open, toen verloren met yuko (score in het begin van de wedstrijd). Deze keer begint Vlad goed aan de wedstrijd en komt yuko voor door ouchi-gari. Evenwel een onoplettendheid naar het einde toe en de Nederlander scoort waza-ari meteen voldoende om Vlad naar de herkansingen te verwijzen. 1 ste herkansingen: VS Marek Braga Junior Marcelo (Bra) Een kamp rechts tegen links die getypeerd wordt door enkele flitsen maar vooral zoekwerk naar de juiste opening. Uiteraard gevolg straffen bij de vleet, nadat Vlad zijn 3 de bestraffing kreeg (3-2 shido) pakt hij uit met een choi-seoi-nage (waza-ari) om uiteindelijk de moegestreden Braziliaan af te maken met juji-gatame. 2 de herkansingen: VS Wildner Lorenz (Aut) Na 1minuut aftasten van de tegenstand kwam Vlad voor de eerste maal goed door de verdediging van Wildner met een ko-uchi-maki-komi (waza-ari herleidt tot yuko). Even later waren de rollen omgedraaid en deze keer wel waza-ari toegekend. Vlad laadde zich nog op voor de laatste halve minuut maar verder dan yuko voor overname seoi-nage kwam hij niet meer. Vlad eindigt het tornooi als 7 de, als 1 ste junior zeker niet slecht. 1) Maiguma Kenta Jpn 2) Zhenisbek Zhaksybek Kaz 3) Lima Junior Luiz Claudio Bra 4) Roy Koffijberg Ned -60kg (47 deelnemers) Ruben Cappaert 1 ste ronde: VS Elcock Darren (Can) De grote linkse Canadees bezorgde Ruben allerhande problemen in de 1 ste minuut van de wedstrijd. Elcock komt dan ook op voorsprong met waza-ari door uchi-mata. Ruben krijgt hoe langer hoe beter grip op de Canadees en begint hem danig onder druk te

7 zetten. Scoren kan hij echter niet en de 3 toegekende shido konden geen soelaas brengen. Na het verlies van de Canadees tegen de Japanner was het tornooi over voor Ruben. Sander Van Den Bossche 1 ste ronde: VS Schulz Tom (Ger) Sander start explosief aan zijn eerste wedstrijd en scoort vrijwel meteen ippon met kouchi-maki-komi. 2 de ronde: VS Oraz Nurdaulet (Kaz) De Kazak staat vrij extreem links voor en blijkt vrij sterk te zijn vermits Sander 2 maal tegen zijn borst getrokken wordt zonder dat er aanval gebeurd. Sander ontvangt dan ook terecht 2 straffen wegens negatieve houding. Maar Sander vangt dit tactisch goed op. Hij weet door zijn linkse mouw te beschermen en rechts tempo te maken aan de kraag de strafpunten ongedaan te maken. De Kazak wordt een beetje paniekerig en krijgt vervolgens nog 2 straffen aan zijn broek. 3 de ronde: VS Carvalho Vitor (Bra) Eveneens een extreem linkse vechter maar technisch/tactisch duidelijk beter dan de Kazak. Hier probeert Sander het zelfde stramien maar de Braziliaan lost dit vrij simpel op waardoor Sander 4 shido s (3x passiviteit en 1x verkeerd breken van de kumikata) pakt en dus uitgesloten wordt. 1 ste herkansingen: VS Scheibel Manuel (Ger) Wederom een linkse tegenstander die weliswaar zijn kumikata niet zo goed kon opdringen maar de eerst maal ne-waza zet hij op hetzelfde moment dan Sander Palanca kantel aan maar de Duitser was duidelijk de sterkste waardoor hij af kan werken met osae-komi. Sander eindigt hiermee 9 de. 1) Carvalho Vitor Bra 2) Kemran Nurillaev Uzb 3) Miyanohara Seiya Jpn 4) Bizon Marcel Ger -66kg (61 deelnemers) Gourgen Aleksanyan 1 ste ronde: VS Himmelspach Yannick (Ger) Gourgen start sterk aan de match en opent de score met waza-ari door choi-seoi-nage. Even lijkt de wedstrijd te kantelen, de Duitser ontwikkelt meer en meer druk maar Gourgen antwoord gevat met ko-uchi-gari (waza-ari). 2 de ronde: VS Shaimerdenov Nurzhan (Kaz) Tegen deze Kazak vindt Gourgen geen antwoord en krijgt vervolgens yuko en waza-ari tegen (uchi-mata) waarna de Kazak volgt op grond en afwerkt met osae-komi. Geen herkansingen en dus einde tornooi voor Gourgen.

8 Yannick Wouters 1 ste ronde: VS Phillip Leon (Ger) Yannick maakt korte metten met de Duitser en na amper 6 seconden staat er al ippon op het bord door yuko-tomoe-nage. 2 de ronde: VS Sakenuly Yerassyl (Kaz) Yannick begint zeer gedisciplineerd aan deze kamp, controleert de kumikata goed en maakt de meeste en beste aanvallen. Hij wordt dan ook beloond met waza-ari (drop) en 2 shido s wegens passiviteit van de tegenstander. 20 seconden voor het einde maakt Yannick jammerlijk genoeg zijn enigste foutje in de kumikata dat meteen afgestraft werd door de Kazak (ippon door maki-komi). Moet wel gezegd worden dat het een zeer discutabele ippon was. Geen herkansing maar wel een tornooi waar er meer in zat voor Yannick. Kevin De Saegher 1 ste ronde: VS Hulm Felix (Ger) Voor Kevin zijn eerste internationale tornooi dat hij niet snel zal vergeten. Hij pakt en valt ko-uchi-maki-komi aan die overgenomen wordt door seoi-nage (ippon). Meteen ook einde tornooi voor hem. 1) Santos Junior Ricardo Bra 2) Tursunov Sukhrob Uzb 3) Fuzita Marcelo Bra 4) Gabriel Pinheiro Bra -73kg (73 deelnemers) Jonas Haverals 1 ste ronde: VS Kluge Lucas (Ger) Jonas maakt na een lange periode revalidatie zijn wederoptreden op internationaal niveau weliswaar als 1 ste jaar junior. Zijn eerste match werd meteen een test. Een stugge tegenstrever waar scoren zeer moeilijk tegen bleek. Wel zorgde zijn aanvallende judo voor 2 straffen in zijn voordeel. Op het einde van de wedstrijd kreeg Jonas er zelf nog één tegen maar de winst was binnen. 2 de ronde: VS Kaewasa Sikko (Fin) In zijn 2 de kamp komt Jonas op voorsprong met een kenken uchi-mata (waza-ari). Verder komt Jonas niet meer in de problemen en kan de voorsprong nog uitdiepen met yuko. 3 de ronde: VS Yamamoto Yuji (Jpn) Hier heeft Jonas niet zoveel verhaal tegen, hij krijgt op geen enkel moment zijn kumikata opgedrongen. De japanner houdt het heft in handen en kan na 2 minuten ippon scoren met sode-tsuri-komi-goshi.

9 1 ste herkansing: VS Aggeborn Leander Noah (Swe) De Zweed groet, komt op Jonas afgestormd en gaat er vlot over met sode-tsuri-komigoshi (waza-ari). Jonas kan vervolgens de sode afwerken met osae-komi. 2 de herkansing: VS Henneveld Kenneth (Ned) Ook hier verspilt Jonas niet veel tijd, een mindere drop van de Nederlander eindigt in okeri-eri-jime in het voordeel van Jonas. 3 de herkansing: VS Barwig Robert (Ger) Jonas start goed aan de wedstrijd en kan de Duitser meerdere malen in verlegenheid brengen. Even later kan hij zelfs de score openen met kata-guruma (yuko). Tijd om iets meer controle in te bouwen maar Jonas blijft zoeken naar de aanvallende oplossing en krijgt hier jammerlijk genoeg lik op stuk. De Duitser maakt zijn eerste geslaagde aanval van de kamp, waarvoor ippon met uchi-mata. Eveneens een mooie 7 de plaats als 1 ste jaar. 1) Cavelius Timo Ger 2) Balde Thiemo Ned 3) Yamamoto Yuji Jpn 4) Neves Lincoln Bra -100kg (16 deelnemers) Wouter Van Dijck 1 ste ronde: VS Haase Hendrik (Ger) Wouter komt vrij snel waza-ari achter met ouchi-gari. In de rest van de kamp, kan hij het tij niet keren en maakt de Duitser de partij af met seoi-nage (waza-ari). Er zijn geen herkansingen weggelegd voor Wouter. 1) Aaron Philip Wolf Jpn 2) Maximilian Hageneder Aut 3) Biko Vos Ned 4) Philip Galandi Ger Ook hier enkele gemotiveerde Vlamingen die de strijd aan gingen in Bremen op eigen initiatief. -60 Yusup Adashev: Verliest zijn 1 ste kamp en in de herkansingen geeft hij waza-ari en yuko voorsprong uit handen. -73 Gil Holvoet: verliest zijn eerste kamp zonder herkansingen. -73 Jens Robijn: verliest zijn eerste kamp zonder herkansingen. Ook de Walen konden geen podium verzilveren met de junioren. Vervolgens staat er een 3-daagse stage voor de boeg waar onze atleten hun goede resultaten kunnen bevestigen of hun mindere prestatie proberen om te buigen. Philip Laats en Tijl Lindekens

Judo regels in begrijpelijke taal

Judo regels in begrijpelijke taal Datum: juli 2014 Inleiding Waarom deze uitleg over judoregels? Het huidige wedstrijdreglement is niet gemakkelijk te lezen. In deze uitgave vind je een eenvoudige uitleg van de spelregels. Zo wil de JBN

Nadere informatie

VZW Vlaamse Judofederatie

VZW Vlaamse Judofederatie VZW Vlaamse Judofederatie Maatschappelijke zetel: Lange Akker 10 9240 Zele Reglement ontmoetingen U11 en U13 1 Reglement ontmoetingen U11 en U13 1.LEEFTIJD. Het is niet toegelaten om jongens tegen meisjes

Nadere informatie

JUDOCLUB HIRANO BRECHT

JUDOCLUB HIRANO BRECHT JUDOCLUB HIRANO BRECHT Voorwoord Beste judobeoefenaar, We hebben in dit boekje een samenvatting proberen te geven van alle technieken welke je onder de knie dient te krijgen om je examen voor een hogere

Nadere informatie

Budo Ryu Rotterdam d.vander.meer@gmail.com 0610464202. Maté

Budo Ryu Rotterdam d.vander.meer@gmail.com 0610464202. Maté Ha-Jime / Sore-Made Koka Ha-Jime Begin de wedstrijd. Sore-Made betekent einde van de wedstrijd (tijd is op, wordt niet bij een ippon gezegd) Koka is de kleinste score en is gelijk aan 3 punten. Het aantal

Nadere informatie

JUDOCLUB BOECHOUT. Nota: Programma boekjes mogen enkel door de leden van judoclub Boechout gebruikt worden. SHIKYU 1 / 10

JUDOCLUB BOECHOUT. Nota: Programma boekjes mogen enkel door de leden van judoclub Boechout gebruikt worden. SHIKYU 1 / 10 JUDOCLUB BOECHOUT NAAM: Seiryoku Zenyo Jita Kyoei Nota: Programma boekjes mogen enkel door de leden van judoclub Boechout gebruikt worden. SHIKYU 1 / 10 EXAMEN PROGRAMMA VOOR SHIKYO (ORANJE GORDEL OF 4

Nadere informatie

G-JUDO REGLEMENT VLAANDEREN Ontwerp Alain Durinck LAATSTE AANPASSING G commissie 3 maart 2014

G-JUDO REGLEMENT VLAANDEREN Ontwerp Alain Durinck LAATSTE AANPASSING G commissie 3 maart 2014 G-JUDO VLAANDEREN G-REGLEMENT 1. DOEL G-judo Vlaanderen staat in voor de bevordering en ontwikkeling van een gezonde geest in een gezond lichaam. Zowel de motorische, fysieke als de verstandelijke ontwikkeling

Nadere informatie

VZW Vlaamse Judofederatie

VZW Vlaamse Judofederatie VZW Vlaamse Judofederatie Maatschappelijke zetel: Lange Akker 10 9240 Zele Reglement ontmoetingen U11 en U13 1 Reglement ontmoetingen U11 en U13 1.LEEFTIJD. Het is niet toegelaten om jongens tegen meisjes

Nadere informatie

Mijn spreekbeurt gaat over judo

Mijn spreekbeurt gaat over judo Mijn spreekbeurt gaat over judo Als je een spreekbeurt over judo wilt houden, lees dit dan eens door. We hebben een speciale spreekbeurtenkoffer vol met judospullen. Dat kun je dan allemaal laten zien.

Nadere informatie

VZW Vlaamse Judofederatie

VZW Vlaamse Judofederatie VZW Vlaamse Judofederatie Maatschappelijke zetel: Warandestraat 1A 9240 Zele Reglement ontmoetingen U9, U11 en U13 Reglement U11 en U13 ontmoetingen 1 Reglement ontmoetingen U9, U11 en U13 1. LEEFTIJD

Nadere informatie

VZW Vlaamse Judofederatie

VZW Vlaamse Judofederatie VZW Vlaamse Judofederatie Maatschappelijke zetel: Warandestraat 1A 9240 Zele Richtlijnen Kennismakingsontmoetingen U9 1 Richtlijnen en afspraken Kennismakingsontmoetingen U9 Geschreven door: Silvia Buysens

Nadere informatie

VZW Vlaamse Judofederatie

VZW Vlaamse Judofederatie VZW Vlaamse Judofederatie Maatschappelijke zetel: Warandestraat 1A 9240 Zele Reglement ontmoetingen U11 en U13 Reglement U11 en U13 ontmoetingen 1 Reglement ontmoetingen U11 en U13 1. LEEFTIJD : Het is

Nadere informatie

Met betrekking tot hygiëne van judoka s zijn de volgende punten van belang:

Met betrekking tot hygiëne van judoka s zijn de volgende punten van belang: Wedstrijdregels Hygiëne Met betrekking tot hygiëne van judoka s zijn de volgende punten van belang: Het judopak dient schoon, droog en zonder onprettige geur te zijn. Nagels van handen en voeten moeten

Nadere informatie

TECHNISCH TRAINEN UKEMI S. SHISEI: De lichaamshouding

TECHNISCH TRAINEN UKEMI S. SHISEI: De lichaamshouding TECHNISCH TRAINEN UKEMI S Valtechnieken; val breken: breken van de val door het lichaam te strekken, zodat de val geschiedt op een zo groot mogelijk oppervlak; het hoofd in de lijn van het lichaam te houden

Nadere informatie

De volgende race is op 28 augustus, na afloop kun je de Formule 1 race op het circuit van Spa-Francorchamps blijven kijken! Graag tot dan!

De volgende race is op 28 augustus, na afloop kun je de Formule 1 race op het circuit van Spa-Francorchamps blijven kijken! Graag tot dan! Race 7; 31-07-2016 Deze race waren er maar 3 deelnemers, iedereen wist dus vooraf al dat ze op het podium zouden eindigen. Alleen de plekken moesten nog verdeeld worden. De volgorde van de kwalificatie

Nadere informatie

LEERLIJN VOOR GRADEN.

LEERLIJN VOOR GRADEN. LEERLIJN VOOR GRADEN. Een gestructureerde leerlijn dringt zich op meer dan vroeger op. Na de vervaldag van een vergunning, is een judoka vrij om te veranderen van club. Soms kan een clubverandering zich

Nadere informatie

25 september is de volgende kidsrace, om uur (let op, tijd is gewijzigd)! Opgeven kan natuurlijk al, via Hopelijk tot dan!

25 september is de volgende kidsrace, om uur (let op, tijd is gewijzigd)! Opgeven kan natuurlijk al, via Hopelijk tot dan! Race 8; 28-08-2016 Een verdubbeling van het aantal deelnemers ten opzichte van vorige maand, als dat zo doorgaat gaat het zeker goed komen. Sjoerd zet in de kwalificatie als enige een 37 er neer en mag

Nadere informatie

-55 kg Verstraeten, Jorre 1D WEDSTRIJDDUUR 4 MINUTEN

-55 kg Verstraeten, Jorre 1D WEDSTRIJDDUUR 4 MINUTEN 503 VANHAMEL, THOMAS J.C.BEYNOIS Giancola, Soufiane k 7 554 JS Lummen Giancola, Soufiane k CONET, AYMERIC JS Lummen J.C.SAMBREVILLE CONET, AYMERIC 50 J.C.SAMBREVILLE 554 9 500 550 Verstraeten, Jorre 55

Nadere informatie

Programma judo voor kyu-graden.

Programma judo voor kyu-graden. Programma judo voor kyu-graden. Inleiding. Dit programma is in voege in de VJF sinds 1992, en is gebaseerd op de principes van de natuurlijke gevechtssituaties van jongeren zoals pootje lap en iemand rond

Nadere informatie

Maar deze regels gelden ook voor judoka s die alleen maar recreatief judoën.

Maar deze regels gelden ook voor judoka s die alleen maar recreatief judoën. Judowedstrijd regels 1. Hygiëne en Veiligheid Judopak moet schoon en droog zijn en mag niet vervelend ruiken, lengte van de jas en de broek moet volgens de afmetingen aan de JBN. normen voldoen. De nagels

Nadere informatie

VZW Vlaamse Judofederatie. Maatschappelijke zetel: Warandestraat 1A, 9240 Zele

VZW Vlaamse Judofederatie. Maatschappelijke zetel: Warandestraat 1A, 9240 Zele VZW Vlaamse Judofederatie Maatschappelijke zetel: Warandestraat 1A, 9240 Zele Reglement ranking 2016 1 Reglement ranking 2016 Geschreven door: Bart Geelen Sporttechnisch coördinator VJF met medewerking

Nadere informatie

Vanaf de U18 is er geen onderverdeling. Vanaf een bepaalde graad krijgt men een aanvulling rond verwurgingen en armklemmen.

Vanaf de U18 is er geen onderverdeling. Vanaf een bepaalde graad krijgt men een aanvulling rond verwurgingen en armklemmen. Deze nieuwe leerlijn voor kyu-graden is in voege in de VJF vanaf 01-09- 2015 en is gebaseerd op de principes van de natuurlijke gevechtssituaties van jongeren zoals pootje lap en iemand rond de nek grijpen

Nadere informatie

Judo Exameneisen Judo Exameneisen Examendata

Judo Exameneisen Judo Exameneisen Examendata Judo Exameneisen Judo Exameneisen De gezamenlijke judotrainers van Dojo t Loo hebben zich gebogen over de eisen die worden gesteld aan de examenkandidaten voor het behalen van een judoband (Kyu-graad).

Nadere informatie

Clubkampioenschappen D.O.V. 2015 A-Senioren

Clubkampioenschappen D.O.V. 2015 A-Senioren Clubkampioenschappen D.O.V. 2015 A-Senioren Op zaterdag 17 januari 2015 zijn gelijk met de jeugd de clubkampioenschappen voor de senioren-a gehouden. Er hadden zich hiervoor negen deelnemers aangemeld

Nadere informatie

EXAMEN LEERSTOF ORANJE

EXAMEN LEERSTOF ORANJE EXAMEN LEERSTOF ORANJE Basis voorwaarden Minimum leeftijd : 9 jaar worden in het kalenderjaar. Minimum aantal trainingen bijwonen na het behalen van vorige gordel. (Wachttijd) Voldoende inzet vertonen

Nadere informatie

Jaargang 7, nummer 4 Nieuwsbrief zaterdag 29 augustus 2015

Jaargang 7, nummer 4 Nieuwsbrief zaterdag 29 augustus 2015 Laatste qualifier voor Kings Lynn De laatste qualifier Formule 1 Stock Car zit er op en de coureurs mogen zich opmaken voor de World Final op 19 september in het Engelse Kings Lynn. Er zal een ware invasie

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE JE EERSTE WEDSTIJDEN

INFORMATIEBOEKJE JE EERSTE WEDSTIJDEN INFORMATIEBOEKJE JE EERSTE WEDSTIJDEN Als je voor de eerste keer naar een wedstrijd gaat hebben jij en je ouders veel vragen. Op verzoek proberen we op deze vragen hier antwoord te geven. Staat jouw vraag

Nadere informatie

JUDO BOND NEDERLAND. Kyu-examenrichtlijnen JUDO. opgesteld door de Nationale Graden Commissie Judo (N.G.C.J.)

JUDO BOND NEDERLAND. Kyu-examenrichtlijnen JUDO. opgesteld door de Nationale Graden Commissie Judo (N.G.C.J.) JUDO BOND NEDERLAND Kyu-examenrichtlijnen JUDO opgesteld door de Nationale Graden Commissie Judo (N.G.C.J.) 16 november 2000 -- KYU-EXAMENRICHTLIJNEN JUDO UITGANGSPUNTEN Indeling leerstof Bij het indelen

Nadere informatie

Finale weekend club competitie

Finale weekend club competitie Finale weekend club competitie Ploegentijdrit Zaterdag stond als allereerst de ploegentijdrit op programma. Jawel hoor we moesten als eerste van start. We waren maar met 5 in plaats van 6 man. Start ging

Nadere informatie

Alkmania F5 Alphia F2 Afgelopen zaterdag stonden de geweldenaren van de F5 weer vroeg in de wei voor de wedstrijd tegen Alphia F2.

Alkmania F5 Alphia F2 Afgelopen zaterdag stonden de geweldenaren van de F5 weer vroeg in de wei voor de wedstrijd tegen Alphia F2. Alkmania F5 Alphia F2 Afgelopen zaterdag stonden de geweldenaren van de F5 weer vroeg in de wei voor de wedstrijd tegen Alphia F2. Vlak voordat de wedstrijd begon ging het toekomstige Nederlands elftal

Nadere informatie

JUDO BOND NEDERLAND JUDO. Vaardigheidseisen Danexamen. opgesteld door de Nationale Graden Commissie Judo (N.G.C.J.)

JUDO BOND NEDERLAND JUDO. Vaardigheidseisen Danexamen. opgesteld door de Nationale Graden Commissie Judo (N.G.C.J.) JUDO BOND NEDERLAND Vaardigheidseisen Danexamen JUDO opgesteld door de Nationale Graden Commissie Judo (N.G.C.J.) 1 maart 2012 -- VAARDIGHEIDSEISEN DANEXAMEN JUDO ALGEMEEN 1. Japanse nomenclatuur: Voor

Nadere informatie

De 1-na-laatste race van dit seizoen is op 27 november om uur, hopelijk tot dan!

De 1-na-laatste race van dit seizoen is op 27 november om uur, hopelijk tot dan! Race 10; 30-10-2016 Bij deze race verschenen maar 2 kids aan de start, zou het door de vroegere starttijd komen?! Jarek heeft z n PR vandaag 2 keer aangescherpt, zowel in de kwalificatie als in de 1 e

Nadere informatie

Uitleg judowedstrijdregels JBN

Uitleg judowedstrijdregels JBN Uitleg judowedstrijdregels JBN 1. INHOUD 1. Inhoud 2. Inleiding 3. Wedstrijdruimte 4. Scheidsrechters en tafeljury 5. Judopak 6. Regels 7. Scores 8. Grondtechnieken 9. Overtredingen 10. Scorebord 11. Meerderheidsregel

Nadere informatie

6.03 KYU-EXAMENRICHTLIJNEN JUDO

6.03 KYU-EXAMENRICHTLIJNEN JUDO 6.03 KYU-EXAMENRICHTLIJNEN JUDO Uitgangspunten Indeling leerstof Bij het indelen van de leerstof is uitgegaan van de volgende punten. - De leerstof moet een voorbereiding zijn voor de examenstof voor eerste

Nadere informatie

JUDO WEDSTRIJDREGLEMENT VOOR MENSEN MET EEN BEPERKING

JUDO WEDSTRIJDREGLEMENT VOOR MENSEN MET EEN BEPERKING JUDO WEDSTRIJDREGLEMENT VOOR MENSEN MET EEN BEPERKING (JBN regels voor Nederland) INHOUDSOPGAVE Pagina: Voorafgaande bepaling...73 Artikel 1- Algemeen...73 Artikel 2 - Verloop van wedstrijd...73 Artikel

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Jos Feron Cup / Wintercompetitie

Nieuwsbrief. Jos Feron Cup / Wintercompetitie Nieuwsbrief Jos Feron Cup / Wintercompetitie Afgelopen zondag hebben in totaal 24 leden van MTB Baarlo deelgenomen aan de eerste wedstrijden in de Jos Feron Cup. Deze wedstrijden werden gehouden in Baarlo

Nadere informatie

EDC op zijn sterkst toch net ietsjes zwakker dan Huizum

EDC op zijn sterkst toch net ietsjes zwakker dan Huizum EDC op zijn sterkst toch net ietsjes zwakker dan Huizum Zaterdag 2 november mocht EDC het opnemen tegen Huizum, dat nog maar 1 punt had gescoord uit 3 wedstrijden. EDC was in de sterkste formatie en Igor

Nadere informatie

Judo: Kumi-kata analyse van mannelijke judoka s tijdens het Europese Kampioenschap 2008

Judo: Kumi-kata analyse van mannelijke judoka s tijdens het Europese Kampioenschap 2008 Arenberggebouw Arenbergstraat 5 1000 Brussel Tel: 02 209 47 21 Fax: 02 209 47 15 Judo: Kumi-kata analyse van mannelijke judoka s tijdens het Europese Kampioenschap 2008 AUTEURS VAN TICHELT D., PROF.DR.

Nadere informatie

KFC Turnhout Wedstrijdverslagen U11

KFC Turnhout Wedstrijdverslagen U11 Wedstrijd : Hoogstraten - KFCT U11 Datum : Zaterdag 03-12-16 Op 5 december 2015 verloren we thuis met 0-8 (!) van Hoogstraten. Onze jongens waren er zich van bewust dat dit niet nog eens mocht gebeuren.

Nadere informatie

Reglement - Streetball 3x3 2015/2016

Reglement - Streetball 3x3 2015/2016 Reglement - Streetball 3x3 2015/2016 Categorieën: Er wordt gespeeld in drie categorieën: o Klas 1 klassenteam. o Klas 3 klassenteam. o Schoolteam. Alle categorieën zijn onderverdeeld in een jongens- en

Nadere informatie

VZW Vlaamse Judofederatie

VZW Vlaamse Judofederatie VZW Vlaamse Judofederatie Maatschappelijke zetel: Lange Akker 10 9240 Zele Reglement -11 en -13 ontmoetingen -11 en -13 ontmoetingen 1 Reglement -11 en -13 ontmoetingen Geachte judoka s, organisatoren

Nadere informatie

Zwemverslag erslag Deaflympics te Taipei

Zwemverslag erslag Deaflympics te Taipei Zwemverslag erslag Deaflympics te Taipei Taipei (Taiwan), 5 15 september 2009 Verslag Extrasportief Kortom alles wat niets met het sportieve heeft te maken verliep ep hier in Hsinchu schitterend. Misschien

Nadere informatie

Proteus minitoernooi 2012 (2)

Proteus minitoernooi 2012 (2) Proteus minitoernooi 2012 (2) Sterrencompetitie Doelgroepenbad 14-12-2012 Nadat vorige week vrijdag de 1 e wedstrijden waren gespeeld stond vandaag de laatste poule wedstrijd op het programma. Tevens stond

Nadere informatie

Analyse van het Wereldkampioenschap Jeugd Jongens Volleybal 2007

Analyse van het Wereldkampioenschap Jeugd Jongens Volleybal 2007 Arenberggebouw Arenbergstraat 5 1000 Brussel Tel: 02 209 47 21 Fax: 02 209 47 15 Analyse van het Wereldkampioenschap Jeugd Jongens Volleybal 2007 Evaluatie van de spelonderdelen AUTEUR(S) VANMEDEGAEL STEVEN,

Nadere informatie

Toelichting op de nieuwe spelregels met ingang van 1 juli 2016

Toelichting op de nieuwe spelregels met ingang van 1 juli 2016 Toelichting op de nieuwe spelregels met ingang van 1 juli 2016 Vanaf het seizoen 2016-2017 zijn er enkele nieuwe spelregels van toepassing, komende vanuit de IHF. De onderstaande spelregels zijn van toepassing

Nadere informatie

* N I E U W S B R I E F H S D V *

* N I E U W S B R I E F H S D V * * N I E U W S B R I E F H S D V * E-mail: hsdvhelden@planet.nl Homepage: www.hsdv.nl Jaargang 2 nr. 46-9 juni 2007 Hallo schaak- en damleden Afgelopen maandag 4 juni werd het seizoen van de HSDV afgesloten

Nadere informatie

Leerstof 6 de kyu. Examen: minimum 7 jaar worden in lopend kalenderjaar. Onder de bevoegdheid van de hoofdtrainer van de club.

Leerstof 6 de kyu. Examen: minimum 7 jaar worden in lopend kalenderjaar. Onder de bevoegdheid van de hoofdtrainer van de club. Leerstof 6 de kyu. Voorbereiding van wit naar geel: U10: 5 gele streepjes, per streepje 15 lessen en 3 punten tonen van de eindtermen. Gedurende 9 maanden oefenen aan minimum 2 trainingen in de week. U15:

Nadere informatie

JE EERSTE ECHTE WEDSTRIJD? Infoblad SG01 Revisie A

JE EERSTE ECHTE WEDSTRIJD? Infoblad SG01 Revisie A JE EERSTE ECHTE WEDSTRIJD? Infoblad SG01 Revisie A Waarheen en wanneer? Let op je e-mailbox, hier word alle wedstrijdinformatie, uitnodigingen en weegtijden naar toe gezonden door het wedstrijdsecretariaat,

Nadere informatie

BEACH HANDBAL SPELREGELS

BEACH HANDBAL SPELREGELS BEACH HANDBAL SPELREGELS Hierbij geven we niet de volledige versie van de spelregels maar wel een kort overzicht waarin de voornaamste verschillen tussen zaalhandbal en Beach handbal worden aangeduid.

Nadere informatie

zaterdag 27 mei 2017

zaterdag 27 mei 2017 TAFELTENNISCLUB TAMARA HOESELT www.ttchoeselt.be zaterdag 27 mei 2017 vanaf 19u00 in ons lokaal Programma: 19u00: Receptie aangeboden door de club 19u30: Voorstelling kampioenen 20u30: Demonstratiewedstrijd

Nadere informatie

Cross te Bornem, 24/01/2011

Cross te Bornem, 24/01/2011 Cross te Bornem, 24/01/2011 Nog enkele crossen van het einde van het seizoen, was het eindelijk zo ver! De cross in Bornem, de thuiswedstrijd van de winter, lokte niet alleen volk van de eigen club maar

Nadere informatie

Toelichting op de nieuwe spelregels met ingang van 1 juli 2016

Toelichting op de nieuwe spelregels met ingang van 1 juli 2016 Toelichting op de nieuwe spelregels met ingang van 1 juli 2016 Op 1 maart 2016 heeft de IHF de verschillende landen op de hoogte gebracht van de spelregelwijzigingen die met ingang van 1 juli 2016 van

Nadere informatie

Judo. De geschiedenis

Judo. De geschiedenis Judo De geschiedenis Rond 1880 zocht Jigoro Kano de beste zelfverdedigingsmethode. Hij bestudeerde verschillende bestaande gevechtssporten, waaronder ook het ju jutsu (= zelfverdediging). Iedere school

Nadere informatie

2.2 Eventueel kunnen 2 tornooien naast elkaar worden georganiseerd: 1 voor aangeslotenen en 1 voor niet -aangeslotenen.

2.2 Eventueel kunnen 2 tornooien naast elkaar worden georganiseerd: 1 voor aangeslotenen en 1 voor niet -aangeslotenen. Basket 3 on 3 Kern lokale schoolsport 1 CATEGORIEEN Miniemen A: jongens meisjes. Miniemen B: jongens meisjes. Cadetten A: jongens meisjes. Cadetten B: jongens meisjes. Scholieren A: jongens meisjes. Scholieren

Nadere informatie

Jeugd Valkenier Digitaal mededelingenblad van en voor de jeugdafdeling van VV de Valk

Jeugd Valkenier Digitaal mededelingenblad van en voor de jeugdafdeling van VV de Valk Digitaal mededelingenblad van en voor de jeugdafdeling van VV de Valk Programma Datum Wedstrijd Aanwezig Aanvang Datum Wedstrijd Aanwezig Aanvang 22-11 De Valk A1 - Bladella A2 13.45 14.45 22-11 Eindhoven

Nadere informatie

Rapport. De behandeling van een bezwaarschrift. Oordeel. Op basis van het onderzoek vindt de Nationale ombudsman de klacht over

Rapport. De behandeling van een bezwaarschrift. Oordeel. Op basis van het onderzoek vindt de Nationale ombudsman de klacht over Rapport De behandeling van een bezwaarschrift Oordeel Op basis van het onderzoek vindt de Nationale ombudsman de klacht over de Belastingdienst/Toeslagen te Utrecht gegrond. Publicatiedatum: 26 november

Nadere informatie

Internationaal Jeugdtoernooi Namen (België)

Internationaal Jeugdtoernooi Namen (België) Internationaal Jeugdtoernooi Namen (België) Op woensdag 31 Oktober en donderdag 1 November vond in Namen voor de 16 e keer het Internationale jeugdtoernooi van Namen plaats. Evenals vorig jaar nam de afdeling

Nadere informatie

Vragenlijst cursus VOORBEREIDING DANGRADEN. Tussen haakjes : referentie naar de ESKA-wedstrijdreglementen. Kernwoorden zijn onderlijnd.

Vragenlijst cursus VOORBEREIDING DANGRADEN. Tussen haakjes : referentie naar de ESKA-wedstrijdreglementen. Kernwoorden zijn onderlijnd. Vragenlijst cursus VOORBEREIDING DANGRADEN. Tussen haakjes : referentie naar de ESKA-wedstrijdreglementen. Kernwoorden zijn onderlijnd. 1. Wat zijn de essentiële basisnormen voor Shotokan-competitie (Art.

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT NEWAZA-SYSTEM JIU-JITSU (Versie 2.3 / 1 januari 2014)

WEDSTRIJDREGLEMENT NEWAZA-SYSTEM JIU-JITSU (Versie 2.3 / 1 januari 2014) JUDO BOND NEDERLAND (JBN) WEDSTRIJDREGLEMENT NEWAZA-SYSTEM JIU-JITSU (Versie 2.3 / 1 januari 2014) Met opmerkingen (Geen onderdeel van de regels) AANGESLOTEN bij JJIF Ju-Jitsu International Federation

Nadere informatie

VJF REGLEMENT KATA Tornooien.

VJF REGLEMENT KATA Tornooien. VJF REGLEMENT KATA Tornooien. Het reglement is gebaseerd op het reglement van de EJU voor katakampioenschappen. 1. Wedstrijdruimte. Tatami met gevarenzone. tori of uke START uke of tori jurylid 1 jurychef

Nadere informatie

Algemeen. Uitdagen. Accepteren. Wedstrijduitslagen

Algemeen. Uitdagen. Accepteren. Wedstrijduitslagen TennisLadder Inhoud Algemeen... 2 Uitdagen... 2 Accepteren... 2 Wedstrijduitslagen... 2 Inloggen... 4 Tegenstander uitdagen... 5 Uitdaging aanvaarden / weigeren... 8 Score invullen... 8 Paswoord veranderen...

Nadere informatie

B U L L Y. bully@ddhc.nl. W E E K 2 7 2 9 j u n i 2 0 1 5. In deze Bully:

B U L L Y. bully@ddhc.nl. W E E K 2 7 2 9 j u n i 2 0 1 5. In deze Bully: B U L L Y W E E K 2 7 2 9 j u n i 2 0 1 5 In deze Bully: ME8-1 bezoekt de Hockey World League in Brasschaat. Nieuwe jas???? TEAMINDELING INFORMATIE Aanleveren van kopij (maandag vóór 20.00 uur) Wijzigingen

Nadere informatie

Wie een fout maakt, wordt ingegooid

Wie een fout maakt, wordt ingegooid Wie een fout maakt, wordt ingegooid Fraai afspel tijdens het ING Bank Topcircuit dankzij tegenspelfoutjes. Dat klinkt gek maar dat is het niet. Toppers zien elk foutje van hun collega s. En straffen het

Nadere informatie

Sportiviteit wint altijd!

Sportiviteit wint altijd! t oernooi 2017 Sportiviteit wint altijd! Zaterdag 24 juni 2017 C-toernooi Sportieve jongens en meisjes, coaches, teammanagers, scheidsrechters en ouders Wat enorm leuk dat jullie dit jaar meedoen aan het

Nadere informatie

JEUGD-OUDERTOERNOOI D.O.V. 2014

JEUGD-OUDERTOERNOOI D.O.V. 2014 JEUGD-OUDERTOERNOOI D.O.V. 2014 Op zaterdagmiddag 22 hebben we het traditionele jeugd-oudertoernooi gehouden. Er hadden zich 12 koppels ingeschreven, maar twee hebben zich alsnog teruggetrokken, waardoor

Nadere informatie

VZW Vlaamse Judofederatie

VZW Vlaamse Judofederatie VZW Vlaamse Judofederatie Maatschappelijke zetel: Lange Akker 10 9240 Zele Handleiding Scorebord Software Handleiding Geschreven door: Kim Ramon sporttechnisch coördinator vertaling: Ippon.org Judo Timer

Nadere informatie

Kinderen onder de 6 jaar kunnen een gouweleeuwtje verdienen dat op de kimono van de judogi moet worden aangebracht.

Kinderen onder de 6 jaar kunnen een gouweleeuwtje verdienen dat op de kimono van de judogi moet worden aangebracht. Indeling leerstof Bij het indelen van de leerstof is uitgegaan van de volgende punten. - De leerstof moet een voorbereiding zijn voor de examenstof voor een eerste Dan graad. - De leerstof moet worden

Nadere informatie

Toelichting op de nieuwe spelregels met ingang van 1 juli 2016

Toelichting op de nieuwe spelregels met ingang van 1 juli 2016 Toelichting op de nieuwe spelregels met ingang van 1 juli 2016 Op 1 maart 2016 heeft de IHF de aangesloten landen op de hoogte gebracht van de spelregelwijzigingen die met ingang van 1 juli 2016 van kracht

Nadere informatie

Evaluatie van de prestaties van VZF- zwemmers tijdens de belangrijkste internationale tornooien van het seizoen

Evaluatie van de prestaties van VZF- zwemmers tijdens de belangrijkste internationale tornooien van het seizoen Jaarverslag Topsport 2013 VZF. AV 22 maart 2014 Koen Van Buggenhout, topsportcoördinator VZF Evaluatie van de prestaties van VZF- zwemmers tijdens de belangrijkste internationale tornooien van het seizoen

Nadere informatie

EDC wint thriller tegen PSV en blijft in de Hoofdklasse!

EDC wint thriller tegen PSV en blijft in de Hoofdklasse! EDC wint thriller tegen PSV en blijft in de Hoofdklasse! EDC heeft dit seizoen met slechts 2 overwinningen nog net de nacompetitie bereikt. Daarin werd het thuis opgenomen tegen PSV Dammen uit Eindhoven.

Nadere informatie

JUDO. WEDSTRIJDREGLEMENT VOOR DE JEUGD Aangepaste instructie ten behoeve van Streekontmoetingen. Algemeen 2. Wedstrijdruimte en wedstrijdduur 3

JUDO. WEDSTRIJDREGLEMENT VOOR DE JEUGD Aangepaste instructie ten behoeve van Streekontmoetingen. Algemeen 2. Wedstrijdruimte en wedstrijdduur 3 JUDO WEDSTRIJDREGLEMENT VOOR DE JEUGD Aangepaste instructie ten behoeve van Streekontmoetingen. Inhoud blz. Algemeen 2 Wedstrijdruimte en wedstrijdduur 3 Schrijversinstructie 4 Tijdwaarnemersinstructie

Nadere informatie

Minipolo toernooi in Apeldoorn

Minipolo toernooi in Apeldoorn Minipolo toernooi in Apeldoorn Verslag pupillen 1 Op zondag 7 april deed Proteus weer mee met het minipolotoernooi van Aquapoldro in Apeldoorn. Vanuit de pupillen 1 werd Proteus vertegenwoordigd door 1

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF LINDA BOLDER on my way to the top!

NIEUWSBRIEF LINDA BOLDER on my way to the top! JANUARI 2012 In deze nieuwsbrief: Debuut op het (individueel) WK Wederom een bronzen medaille op Grand Prix Redelijk geslaagde oefentrip Zweden Teleurstelling overheerst in Amsterdam Ups en downs van de

Nadere informatie

TOUCH RUGBY WAT IS TOUCH RUGBY

TOUCH RUGBY WAT IS TOUCH RUGBY REGELS TOUCH RUGBY WAT IS TOUCH RUGBY Touch rugby is een rugby-vorm die er voor zorgt dat rugby prima voor iedereen is te spelen. Het is een variant waarbij intensief fysiek contact wordt voorkomen. In

Nadere informatie

ESDO E2 wint thuis van Luno E3

ESDO E2 wint thuis van Luno E3 ESDO E2 wint thuis van Luno E3 Zaterdag 16 april 2011. Op een zon overgoten speelveld in Kockengen wist ESDO E2 de winst te pakken in een spannend duel tegen Luno E3 uit Linschoten. Dit keer geen geblibber

Nadere informatie

ABSO BVOS Ploegencommissie Verslag van de vergadering van 12 oktober 2011 te Oudergem

ABSO BVOS Ploegencommissie Verslag van de vergadering van 12 oktober 2011 te Oudergem ABSO BVOS Ploegencommissie Verslag van de vergadering van 12 oktober 2011 te Oudergem Aanwezig: Christian Stoffels (trainer juniors FRSO) Frank Buytaert (voor juniors VVO) Jean-Noël Debehogne (voor seniors

Nadere informatie

Nationale Kampioenschappen Taekwondo Sparren 7 januari 2017

Nationale Kampioenschappen Taekwondo Sparren 7 januari 2017 Nationale Kampioenschappen Taekwondo Sparren 7 januari 2017 Op zaterdag 7 januari 2017 is Taekwondo Oude Luttikhuis gekroond tot de beste Taekwondoclub van Nederland, tijdens de Nationale Kampioenschappen

Nadere informatie

* N I E U W S B R I E F H S D V * Eerste uitslagen nieuwe seizoen schaken en dammen intern

* N I E U W S B R I E F H S D V * Eerste uitslagen nieuwe seizoen schaken en dammen intern * N I E U W S B R I E F H S D V * E-mail: hsdv-helden@planet.nl Homepage: www.hsdv.nl Jaargang 3 nr. 5-15 september 2007 Hallo schaak- en damleden De eerste punten in onze interne schaak- en damcompetitie

Nadere informatie

Boris van Norren TI1A. Reflectieverslag. Boris van Norren 0835560 TI1A

Boris van Norren TI1A. Reflectieverslag. Boris van Norren 0835560 TI1A Reflectieverslag Boris van Norren 0835560 1 Inhoudsopgave Zelfreflectie week 1... 3 Zelfreflectie week 2... 4 Zelfreflectie week 3... 5 Zelfreflectie week 4... 6 Zelfreflectie week 5... 7 Zelfreflectie

Nadere informatie

ALGEMENE SPELREGELS FUNNY NUTS RUSH. Om de onderlinge vrede wat te bewaren, wil ik even de aandacht vestigen op een aantal algemene spelregels:

ALGEMENE SPELREGELS FUNNY NUTS RUSH. Om de onderlinge vrede wat te bewaren, wil ik even de aandacht vestigen op een aantal algemene spelregels: ALGEMENE SPELREGELS FUNNY NUTS RUSH Om de onderlinge vrede wat te bewaren, wil ik even de aandacht vestigen op een aantal algemene spelregels: Fairplay is vandaag van allergrootst belang! De scheidsrechters

Nadere informatie

Verslag GP toernooi Hoorn 2013

Verslag GP toernooi Hoorn 2013 Verslag GP toernooi Hoorn 2013 Op het eerste GP toernooi van 2013 is de jeugd van schaakclub Oppositie goed vertegenwoordigd. Wessel, Sanne, Lotte, Anna en Tom reizen samen met Arjen en Bastiaan op een

Nadere informatie

Op 16 maart 2006 kwam topjudoka Ilse Heylen bij ons op bezoek om ons wat meer te vertellen over zichzelf en haar judo:

Op 16 maart 2006 kwam topjudoka Ilse Heylen bij ons op bezoek om ons wat meer te vertellen over zichzelf en haar judo: Op 16 maart 2006 kwam topjudoka Ilse Heylen bij ons op bezoek om ons wat meer te vertellen over zichzelf en haar judo: Hoe is je judocarrière begonnen? Heylen: Ik ben met judo begonnen toen ik 8 jaar was

Nadere informatie

Turnen AGH Belgisch kampioenschap: zilver Internationale wedstrijd landenteam: 5 de plaats Interland België-Nederland- Roemenie-Zwitserland: 2 de plaats Vlaams kampioenschap: 2 de plaats Streefdoel 2016:

Nadere informatie

Het creëren van kansen en het scoren. Uiteindelijk moet er gescoord worden. Hoe creëer je kansen en wat is van belang bij het benutten van kansen?

Het creëren van kansen en het scoren. Uiteindelijk moet er gescoord worden. Hoe creëer je kansen en wat is van belang bij het benutten van kansen? Het creëren van kansen en het scoren Uiteindelijk moet er gescoord worden. Hoe creëer je kansen en wat is van belang bij het benutten van kansen? i. Het creëren van kansen en het scoren Duel 1 tegen 1

Nadere informatie

Jijbent.nl: spelregels go-moku. Sjoerd Hemminga (sjoerdje) Copyright 2017 Jijbent.nl

Jijbent.nl: spelregels go-moku. Sjoerd Hemminga (sjoerdje) Copyright 2017 Jijbent.nl Jijbent.nl: spelregels go-moku Sjoerd Hemminga (sjoerdje) Copyright 2017 Jijbent.nl Inhoud Spelregels go-moku...1 Doel van het spel...1 Winstkansen...1 Strategie...3 i Spelregels go-moku Doel van het spel

Nadere informatie

SPELREGEL WIJZIGINGEN. met ingang van 1 juli 2016 HARTELIJK WELKOM Spelregelwijzigingen. Handbal. Een dynamische sport voor mensen met passie!

SPELREGEL WIJZIGINGEN. met ingang van 1 juli 2016 HARTELIJK WELKOM Spelregelwijzigingen. Handbal. Een dynamische sport voor mensen met passie! SPELREGEL WIJZIGINGEN met ingang van 1 juli 2016 HARTELIJK WELKOM INTRODUCTIE SPELREGELWIJZINGEN met ingang van 1 juli 2016 1. Doelverdediger als een speler 2. Een geblesseerde speler 3. Passief Spel 4.

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Cordia Open Grappling Toernooi

Inhoudsopgave. 1. Cordia Open Grappling Toernooi Reglementen 1 Inhoudsopgave 1. Cordia Open Grappling Toernooi - 1.1 Gewichtsklassen - 1.2 Niveau indeling - 1.3 Toegestane technieken - 1.4 Verboden technieken - 1.5 Wedstrijd tijden - 1.6 Mogelijkheden

Nadere informatie

Nieuwsbrief. ONK Gamma Racing Day

Nieuwsbrief. ONK Gamma Racing Day Nieuwsbrief 9, 4 augustus 2013 Nieuwsbrief ONK Gamma Racing Day Tijdens de Gamma Racing Day rijden er 2 motorklassen en de rest wordt opgevuld door de nodige autoklassen. Wel een leuke dag voor de auto

Nadere informatie

VIJFTIG+OCHTEND MATCHPLAY. April 2017

VIJFTIG+OCHTEND MATCHPLAY. April 2017 VIJFTIG+OCHTEND MATCHPLAY April 2017 Wat is Matchplay In Strokeplay speel je met medespelers tegen de baan. Je gaat hier uit van het aantal strokes - het totaal aantal slagen - dat je nodig hebt om door

Nadere informatie

2) Valtechniek over bokje. Alle voorgaande valtechnieken (voorover, achterover, zijwaarts) over een bokje uitvoeren.

2) Valtechniek over bokje. Alle voorgaande valtechnieken (voorover, achterover, zijwaarts) over een bokje uitvoeren. 1 Valbreken: Diversen valtechnieken soepel links en rechts uitvoeren. 1) Brugval. Eerst oefenen op je hoofd, daarna e v t op je handen staan. LET OP!!! Als je op je hoofd staat en je laat je doorvallen

Nadere informatie

HC WELTA vzw. Gegevens deelnemer : Naam : Telefoonnummer : Mail-adres : 10-jun-16 21u Groep A Frankrijk vs Roemenië 1 X 2.. /..

HC WELTA vzw. Gegevens deelnemer : Naam : Telefoonnummer : Mail-adres : 10-jun-16 21u Groep A Frankrijk vs Roemenië 1 X 2.. /.. Gegevens deelnemer : Naam : Telefoonnummer : Mail-adres : 10-jun-16 21u Groep A Frankrijk vs Roemenië 1 X 2 / 11-jun-16 15u Groep A Albanië vs Zwitserland 1 X 2 / 18u Groep B Wales vs Slowakije 1 X 2 /

Nadere informatie

1 e druk. Uitgever: vzw Schaakschool. Tekeningen: Jo Goigne. Website: Copyright 2014: Peter D hondt

1 e druk. Uitgever: vzw Schaakschool. Tekeningen: Jo Goigne. Website:    Copyright 2014: Peter D hondt Handboek om te leren schaken via Schaakschool.be 1 e druk Uitgever: vzw Schaakschool Tekeningen: Jo Goigne Website: www.schaakschool.be E-mail: info@schaakschool.be Copyright 2014: Peter D hondt Niets

Nadere informatie

Training vrijdag Circuittraining EWC F-pupillen

Training vrijdag Circuittraining EWC F-pupillen Ieder onderdeel duurt ± 10 minuten. Na die 10 minuten wisselen de groepen van onderdeel. Het partijspel is na de 5 onderdelen en duurt ± 15 minuten. We maken vanavond 3 gelijke groepen. Onderdeel 1: Spelvorm

Nadere informatie

Training vrijdag Circuittraining EWC F-pupillen

Training vrijdag Circuittraining EWC F-pupillen Ieder onderdeel duurt ± 15 minuten. Na die 15 minuten wisselen de groepen van onderdeel. Het partijspel is na de 3 onderdelen en duurt ± 15 minuten. Onderdeel 1: Balgevoel Verschillende dribbeloefeningen

Nadere informatie

Hoe korfbal is ontstaan

Hoe korfbal is ontstaan Hoe korfbal is ontstaan Korfballers hebben hun sport te danken aan een onderwijzer, Nico Broekhuysen is zijn naam. Hij woonde in Amsterdam en hij moest een cursus gaan volgen in Zweden. s Avonds deden

Nadere informatie

RICHTLIJNEN VOOR OUDERS INZAKE PBO JEUGDCUP TOERNOOIEN

RICHTLIJNEN VOOR OUDERS INZAKE PBO JEUGDCUP TOERNOOIEN 1 BCD Richtlijnen inzake wedstrijden, toernooien en fair play RICHTLIJNEN VOOR OUDERS INZAKE PBO JEUGDCUP TOERNOOIEN A. Deelname en inschrijvingen 1. Jeugdleden van groep A en B mogen zich doorheen het

Nadere informatie

OLYMPIACTUEEL/FLITS. Uitslagen. Programma. Van de redactie: Wedstrijdverslagen. Senioren. Jeugd. Olympia E3 -Combinatie E2

OLYMPIACTUEEL/FLITS. Uitslagen. Programma. Van de redactie: Wedstrijdverslagen. Senioren. Jeugd. Olympia E3 -Combinatie E2 Van de redactie: Deze nieuwsbrief is een gezamenlijke uitgave van de Hengelose handbalverenigingen Olympia en Donar. Met deze week: - Uitslagen van de competitie wedstrijden - Programma voor aankomend

Nadere informatie

36 / Hamarat Uveys (2K) [JS LUMMEN V. 1/2 Finale / JORDY Aël (1K) [JC SAINGHIN EN MELANTOIS] 3 21 / JORDY Aël (1K) [JC SAINGHIN EN MELANTOIS]

36 / Hamarat Uveys (2K) [JS LUMMEN V. 1/2 Finale / JORDY Aël (1K) [JC SAINGHIN EN MELANTOIS] 3 21 / JORDY Aël (1K) [JC SAINGHIN EN MELANTOIS] Heren -55 U15 Brabant Open 2 / Coenen Sam (1K) [Budoclub Oud Geleen] 1 2 / Coenen Sam (1K) [Budoclub Oud Geleen] 85 / Bonte Vic (K) [VZW IEPERSE JUDO CLUB NEKO] 6 / Hamarat Uveys (2K) [JS LUMMEN VZW] 6

Nadere informatie

PUNTENTELLING RONDE 1 (alle info op RONDE

PUNTENTELLING RONDE 1 (alle info op  RONDE PUNTENTELLING RONDE 1 (alle info op www.zot.be) RONDE Wedstrijden : 1 punt per juiste winnaar/gelijkspel en 1 extra punt bij juiste uitslag Kwalificatie : 1 punt per juist aangekruist gekwalificeerd team

Nadere informatie

Stadsbeker REGLEMENT.

Stadsbeker REGLEMENT. Stadsbeker 2017. REGLEMENT. De stukken die in het groen staan zijn de punten die aangepast of veranderd zijn ten opzichte van het reglement van vorig jaar. Veel leesplezier. 1. Elke wedstrijd dient stipt

Nadere informatie

Eurovisie 2010. Auteur: Gerwin De Decker. was. Dat werd gezongen door. Laura. Zij behaalde de vierde. plaats. En als je wat langer

Eurovisie 2010. Auteur: Gerwin De Decker. was. Dat werd gezongen door. Laura. Zij behaalde de vierde. plaats. En als je wat langer Auteur: Gerwin De Decker was. Dat werd gezongen door Laura. Zij behaalde de vierde Natuurlijk ken je het Junior Eurovisiesongfestival. De Europese liedjeswedstrijd voor kinderen van tien tot vijftien jaar.

Nadere informatie