Masters Bremen Zaterdag 22 maart: U18 Heren. -43 kg (13 deelnemers) Ward De Pelseneer

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Masters Bremen 2014. Zaterdag 22 maart: U18 Heren. -43 kg (13 deelnemers) Ward De Pelseneer"

Transcriptie

1 Masters Bremen 2014 Voor de selectie U18 was dit, na Zagreb de 2 de kans en voor de junioren de 1 ste om hun selectie voor het EK af te dwingen. In Bremen komen enkel de heren aan bod, de dames kampen terzelfder tijd in Erfurt. Er waren atleten aanwezig uit een 25 tal landen waaronder België, Nederland, Rusland, Japan, Kazakstan, Oezbekistan, Brazilië, Duitsland, Denemarken, Estland, Puerto Rico, Zweden, Italië, Frankrijk, Zaterdag 22 maart: U18 Heren -43 kg (13 deelnemers) Ward De Pelseneer 1 ste ronde: VS Jaeckel Lucas (Ger, ) Ward start sterk en opent de score na 10 sec met yuko (overname uchi-mata). Hij kan de match verder controleren en wordt nog 1 maal onder druk gezet maar meer dan één straf krijgt hij niet tegen. 2 de ronde: VS Belkaïd Adil (Ned) Eveneens start Ward met een reeks (ouchi-gari en drop) aanvallen maar er volgen geen scores uit. De 1 ste degelijke aanval van de Nederland leidt wel tot een yuko (seoi-nage). Daarna probeert hij het tij nog te keren maar Adil profiteert zeer goed van de ruimte en kan nog 2x scoren met linkse seoi-nage (waza-ari en ippon). 1 ste herkansing: VS Vishnevskji Daniël (Ger) Ward kan de scoren openen met overname op drop seoi-nage en komt verder niet in de problemen. 2 de herkansing: VS Christensen Benjamin (Den) Hier hetzelfde verhaal van de vorige partij, Ward neemt gevat de drop seoi-nage over van de Deen en controleert de wedstrijd verder uit. Kleine finale: VS Agentoft Jacob (Den) Ward start aarzelend aan zijn kleine finale maar kan de aanvallen van de Deen pareren, enkele wel ternauwernood. Maar na de eerste minuut neemt Ward het heft in handen en scoort 2 maal met seoi-nage (yuko en waza-ari). Een mooie 3 de plaats is het eindresultaat. 1) Hanssen Job Ned 2) Mauro Martin Ned 3) De Pelseneer Ward Bel 4) Belkaïd Adil Ned

2 - 55kg ( deelnemers) Jorre Verstraeten 1 ste ronde: VS Stöckel Tobias (Ger) Jorre komt vrij snel waza-ari voor door maki-komi en kan even later de wedstrijd beslissen met ko-uchi-gari (geen score) gevolgde door okeri-eri-jime. 2 de ronde: VS Mahmoud Ossama (Can) De vinnige Canadees zet Jorre aan tot nadenken maar verder zal hij niet geraken. Een goed getimede kata-guruma (ippon) beslist over de wedstrijd en Jorre dus door naar de volgende ronde 3 de ronde: VS Loganovskis Kirils (Lat) De Let kan Jorre evenmin verontrusten, sode (waza-ari) gevolgd met osae-komi (ippon) betekenen het einde van de wedstrijd. 4 de ronde: VS Ez Zarrad Naoufal (Bel) Reeds voor de 5 de maal tegen over elkaar binnen het half jaar maar geen verandering in de uitslag tot dus ver. Na een uitwisseling van shido s kon Jorre een technische voorsprong maken met overname harai-goshi (waza-ari). Ez Zarrad zal 7 de eindigen. 5 de ronde: VS Pires Kainan (Bra) Een zeer gelijk opgaande wedstrijd die beslist wordt een kleine minuut van het einde. Jorre wordt bestraft met shido na een vermaande valse aanval (kata-guruma). De Braziliaan blijft kalm en kan de wedstrijd finaal beslissen met yuko door ouchi-gari. Kleine finale: VS Marcelino Michael (Bra) Jorre staat gebrand om Pires zijn landgenoot in te maken voor de derde plaats. Hier is wil wet, en scoort Jorre yuko met yoko-tomoe-nage gevolgd met juji-gatame. Een 2 de medaille op rij zorgde toch voor enige relativering voor de verloren halve finale. Siem Van Damme 1 ste ronde: VS Haubold Luis (Ger) Siem start vrij tam aan zijn 1 ste wedstrijd, desondanks opent hij de score (yuko) met kouchi-gari. De Duitser vond echter geen gepast antwoord en loopt met zijn drop tegen yoko-guruma (ippon) aan. 2 de ronde: VS Daviau Benjamin (Can) De Canadees kreeg veel minder kansen van Siem, die blijkbaar wakker geworden was. Een mooie sode links bleef zonder reactie en dus ippon voor Siem. 3 de ronde: VS Van Klaveren Max (Ned) Ook de Nederlander had geen succes, een mindere aanval, snel gevolgd door Siem met een combinatie van rollen naar juji-positie. En uiteindelijk afgemaakt door de arm volledig op strek te brengen. 4 de ronde: VS Marcelino Michael (Bra)

3 Ook deze linkse judoka kreeg geen grip op Siem op één goede uchi-mata na die ternauwernood nog geblokt kon worden. Siem kan de wedstrijd naar zich toetrekken met een drop waarvoor waza-ari. 5 de ronde: VS Murtozoev Mukhammed (Uzb) Deze typische Oezbeek, gespecialiseerd in lage aanvallen en gezegend met een goed uranage zag de drop (waza-ari) van Siem echter niet komen waardoor hij moest gaan achtervolgen. Maar daar was weinig van te merken, Siem bleef het heft gedecideerd in handen houden en smeerde de Oezbeek nog 4 straffen aan. Finale: VS Pires Kainan (Bra) In de finale komt Siem uit tegen de Braziliaan die Jorre uitschakelde in de halve finale. Ook hier liet Pires zien dat hij beschikt over voldoende judokwaliteiten. Hij scoort weliswaar zeer dubieus waza-ari maar voor de rest waren er geen scores te vermelden, wel mooie judo. Tot op het einde van de wedstrijd waar Siem onvoorwaardelijk druk bleef zetten en de Braziliaan in de fout ging met uitsluiting tot gevolg. Siem wint hiermee de Masters in Bremen, waarmee hij zijn naam toevoegt aan een korte maar weliswaar mooie Belgische erelijst. 1) Siem Van Damme Bel 2) Pires Kainan Bra 3) Jorre Verstraeten Bel 4) Ziggy Van Brink Ned -66 kg (78 deelnemers) Jeroen Casse 1 ste ronde: VS Stump Nils (Sui,) Jeroen begint zenuwachtig aan de wedstrijd en komt vrij snel yuko achter door uchimata en even later staat hij zelfs 2 yuko s in het krijt na overname op sode-tsuri-komigoshi. Maar dan springt de motor van Jeroen eindelijk aan en maakt de achterstand ongedaan met overname uchi-mata en ko-uchi-maki-komi. Enkele seconden voor het einde dwingt hij zelfs de winst af met een goed geplaatste sode (yuko). 2 de ronde : VS Van de Heuvel Mick (Ned) Jeroen start rustiger aan zijn volgende wedstrijd en dat resulteert onmiddellijk in een voorsprong (yuko voor sasae-tsuri-komi-ashi). Even later beslist hij de wedstrijd met ippon met een goede combinatie ne-waza afgewerkt met okeri-eri-jime. 3 de ronde: VS Gubert Thomas (Ger) Jeroen kan de wedstrijd vrij goed naar zijn hand zetten tegen deze linkse judoka en komt dan ook verdient op voorsprong met sasae (yuko). Even een onoplettendheid in de kumikaka en Jeroen zijn rechtse hand was niet waar ze hoorde te zijn, gevolg waza-ari tegen na doorsturen. De achtervolging bracht geen score meer met zich mee dus moest Jeroen zich concentreren op de herkansingen.

4 1 ste herkansing: VS Pahlec Adrien (Fra) Dit beloofde een zeer moeilijke wedstrijd te worden, vermits Jeroen tegen hem al de duimen moest leggen in Clermont-Ferrand. Jeroen had echter goed opgelet en kon de Fransman onder druk zetten waardoor hij shido voor kwam. Even later een shido tegen die evenwel voor discussie vatbaar was (en het zou dit tornooi niet de enige zijn). Daarna vond de Fransman duidelijk beter zijn ritme en bleef zonder aan te vallen, grote druk in de nek van Jeroen zetten, gevolg nog 3 straffen en einde tornooi voor Jeroen. 1) Jean Daniel Fra 2) Santos Junior Jeferson Bra 3) Gubert Thomas Ger 4) Gandia Adrian Pur -73 kg ( 68 deelnemers) Ferre Van Eynde 1 ste ronde: VS Oestreich Luca (Ger) De Duitser kan de score openen na 2 minuten met sasae (yuko) waarna Ferre gevat antwoord met juji-gatame. Door naar de tweede ronde zou men dan denken maar de val op zijn voorhoofd op het begin van de wedstrijd beslist daar anders over. Zware hersenschudding met geheugenverlies en een no-go van de dokter was het jammerlijke gevolg. 1) Gramkow Tim Ger 2) Wagner Christopher Aut 3) Gomez Romie Bra 4) Smink Jesper Ned -81 kg ( 49 deelnemers) Matthias Casse 1 ste ronde: VS Scheglevski Dieter (Ger) De eerste kamp van Matthias was tegen een robuuste Duitser die na wat aftasten makkelijk werd gewonnen met ippon (koshi-guruma). 2 de ronde: VS Moerman Mauk (Ned) Een bekende van Zagreb voor Matthias die zijn analyse vrij sterk maakte, hij is zwak op mijn drop en ouchi-gari. Buiten de tegenscore met tanio-otoshi (yuko) kon hij inderdaad 2 waza-ari s scoren met beide bovenstaande technieken. 3 de ronde: VS Valdinck Moreno (Ned)

5 Deze linkse Nederlander verrast Matthias met zijn 1 ste dropaanval (yuko). Nadien krijgt hij meer grip op de wedstrijd en buigt de achterstand om in voorsprong door overname van drop (waza-ari). Na de match te controleren, maakt hij de wedstrijd af met sode. 4 de ronde: VS Humberto Andre (Bra) De wedstrijd wordt vrij snel beslist door de scheidrechters in het voordeel van de Braziliaan. Matthias valt yuko-tomoe-nage aan maar blijkbaar hadden zij een de-ashibarai gezien. Geen beelden dus ook geen protest mogelijk, herkansen dan maar. 1 ste herkansing: VS Perricone Lorenzo (Fra) Deze stugge Fransman zorgde voor een zenuwslopende wedstrijd. Weinig goede aanvallen, veel druk en afbraakwerken die leiden tot een festivals aan terecht en onterecht toegedeelde en niet toegedeelde straffen. Uiteindelijk stond het 30 sec voor tijd 2-3 in shido s in het voordeel van Matthias. Die tevens goed profiteerde van de aangeboden ruimte om ultiem met drop waza-ari te scoren. 2 de herkansing: VS Weber Jan (Ger) Deze Duitser won het EJU tornooi in Zagreb en dus in de finale tegen Matthias. Matthias was uit om dit foutje recht te zetten en deed dit met verve. 2 yuko s met drop en door zijn kumikata consequent op te dringen kreeg de Duits nog 3 straffen toegedeeld. Kleine finale: VS Werwitzke Jasper (Ger) Duidelijk een tegenstander met veel wilsdrang maar ook vrij ongecontroleerde acties die Matthias weliswaar goed opvangt en daarmee een voorsprong neemt op straffen. Meer naar het einde van de wedstrijd beslist Matthias de wedstrijd met juji-gatame. Een 3 de plaats is zeker verdient na een zwaar parcours. 1) El Nahas Shady Can 2) Tripple Eduard Ger 3) Matthias Casse Bel 4) Humberto Andre Bra Bij de beloften kwamen nog enkele Vlamingen in actie die zelf de logistiek en kosten op zich namen -46 Jorben De Langhe: in tabel 2 maal winst 1x verlies en in de herkansingen 1x winst en verlies. -46 Nathan De Cuyper: wint 1 in tabel daarna verlies en eveneens verlies in de herkansingen -50 Dylan De Crop: verliest de eerste kamp zonder herkansingen -60 Abdulla Adashev: verliest de eerste kamp zonder herkansingen -73 Pieter Van Dijck: verliest de eerste kamp zonder herkansingen -81 Jelko Maes: wint 2 wedstrijden, verliest de derde zonder herkansingen. Onze Waalse collega s behaalden hun beste prestatie (5 de plaats) van de dag met Julien De Bruycker in de -46kg.

6 U21 Heren -55kg (22 deelnemers) Vlad Lim 1 ste ronde: VS Heyder Max (Ger) Vlad kent een moeilijke start van het tornooi, hij komt wel yuko voor maar wordt daarna onder druk gezet door de Duitser. Vlad moet nog 2 straffen incasseren maar kan de wedstrijd zonder schade uitvechten. 2 de ronde: VS Manders Rick (Ned) In de 2 de ronde laat Vlade er niet veel gras over groeien en beslist de kamp na amper 10 seconden met osoto-gari. 3 de ronde: VS Leerdam Timo (Ned) Deze Nederlander kwam Vlad al tegen tijdens de Dutch Open, toen verloren met yuko (score in het begin van de wedstrijd). Deze keer begint Vlad goed aan de wedstrijd en komt yuko voor door ouchi-gari. Evenwel een onoplettendheid naar het einde toe en de Nederlander scoort waza-ari meteen voldoende om Vlad naar de herkansingen te verwijzen. 1 ste herkansingen: VS Marek Braga Junior Marcelo (Bra) Een kamp rechts tegen links die getypeerd wordt door enkele flitsen maar vooral zoekwerk naar de juiste opening. Uiteraard gevolg straffen bij de vleet, nadat Vlad zijn 3 de bestraffing kreeg (3-2 shido) pakt hij uit met een choi-seoi-nage (waza-ari) om uiteindelijk de moegestreden Braziliaan af te maken met juji-gatame. 2 de herkansingen: VS Wildner Lorenz (Aut) Na 1minuut aftasten van de tegenstand kwam Vlad voor de eerste maal goed door de verdediging van Wildner met een ko-uchi-maki-komi (waza-ari herleidt tot yuko). Even later waren de rollen omgedraaid en deze keer wel waza-ari toegekend. Vlad laadde zich nog op voor de laatste halve minuut maar verder dan yuko voor overname seoi-nage kwam hij niet meer. Vlad eindigt het tornooi als 7 de, als 1 ste junior zeker niet slecht. 1) Maiguma Kenta Jpn 2) Zhenisbek Zhaksybek Kaz 3) Lima Junior Luiz Claudio Bra 4) Roy Koffijberg Ned -60kg (47 deelnemers) Ruben Cappaert 1 ste ronde: VS Elcock Darren (Can) De grote linkse Canadees bezorgde Ruben allerhande problemen in de 1 ste minuut van de wedstrijd. Elcock komt dan ook op voorsprong met waza-ari door uchi-mata. Ruben krijgt hoe langer hoe beter grip op de Canadees en begint hem danig onder druk te

7 zetten. Scoren kan hij echter niet en de 3 toegekende shido konden geen soelaas brengen. Na het verlies van de Canadees tegen de Japanner was het tornooi over voor Ruben. Sander Van Den Bossche 1 ste ronde: VS Schulz Tom (Ger) Sander start explosief aan zijn eerste wedstrijd en scoort vrijwel meteen ippon met kouchi-maki-komi. 2 de ronde: VS Oraz Nurdaulet (Kaz) De Kazak staat vrij extreem links voor en blijkt vrij sterk te zijn vermits Sander 2 maal tegen zijn borst getrokken wordt zonder dat er aanval gebeurd. Sander ontvangt dan ook terecht 2 straffen wegens negatieve houding. Maar Sander vangt dit tactisch goed op. Hij weet door zijn linkse mouw te beschermen en rechts tempo te maken aan de kraag de strafpunten ongedaan te maken. De Kazak wordt een beetje paniekerig en krijgt vervolgens nog 2 straffen aan zijn broek. 3 de ronde: VS Carvalho Vitor (Bra) Eveneens een extreem linkse vechter maar technisch/tactisch duidelijk beter dan de Kazak. Hier probeert Sander het zelfde stramien maar de Braziliaan lost dit vrij simpel op waardoor Sander 4 shido s (3x passiviteit en 1x verkeerd breken van de kumikata) pakt en dus uitgesloten wordt. 1 ste herkansingen: VS Scheibel Manuel (Ger) Wederom een linkse tegenstander die weliswaar zijn kumikata niet zo goed kon opdringen maar de eerst maal ne-waza zet hij op hetzelfde moment dan Sander Palanca kantel aan maar de Duitser was duidelijk de sterkste waardoor hij af kan werken met osae-komi. Sander eindigt hiermee 9 de. 1) Carvalho Vitor Bra 2) Kemran Nurillaev Uzb 3) Miyanohara Seiya Jpn 4) Bizon Marcel Ger -66kg (61 deelnemers) Gourgen Aleksanyan 1 ste ronde: VS Himmelspach Yannick (Ger) Gourgen start sterk aan de match en opent de score met waza-ari door choi-seoi-nage. Even lijkt de wedstrijd te kantelen, de Duitser ontwikkelt meer en meer druk maar Gourgen antwoord gevat met ko-uchi-gari (waza-ari). 2 de ronde: VS Shaimerdenov Nurzhan (Kaz) Tegen deze Kazak vindt Gourgen geen antwoord en krijgt vervolgens yuko en waza-ari tegen (uchi-mata) waarna de Kazak volgt op grond en afwerkt met osae-komi. Geen herkansingen en dus einde tornooi voor Gourgen.

8 Yannick Wouters 1 ste ronde: VS Phillip Leon (Ger) Yannick maakt korte metten met de Duitser en na amper 6 seconden staat er al ippon op het bord door yuko-tomoe-nage. 2 de ronde: VS Sakenuly Yerassyl (Kaz) Yannick begint zeer gedisciplineerd aan deze kamp, controleert de kumikata goed en maakt de meeste en beste aanvallen. Hij wordt dan ook beloond met waza-ari (drop) en 2 shido s wegens passiviteit van de tegenstander. 20 seconden voor het einde maakt Yannick jammerlijk genoeg zijn enigste foutje in de kumikata dat meteen afgestraft werd door de Kazak (ippon door maki-komi). Moet wel gezegd worden dat het een zeer discutabele ippon was. Geen herkansing maar wel een tornooi waar er meer in zat voor Yannick. Kevin De Saegher 1 ste ronde: VS Hulm Felix (Ger) Voor Kevin zijn eerste internationale tornooi dat hij niet snel zal vergeten. Hij pakt en valt ko-uchi-maki-komi aan die overgenomen wordt door seoi-nage (ippon). Meteen ook einde tornooi voor hem. 1) Santos Junior Ricardo Bra 2) Tursunov Sukhrob Uzb 3) Fuzita Marcelo Bra 4) Gabriel Pinheiro Bra -73kg (73 deelnemers) Jonas Haverals 1 ste ronde: VS Kluge Lucas (Ger) Jonas maakt na een lange periode revalidatie zijn wederoptreden op internationaal niveau weliswaar als 1 ste jaar junior. Zijn eerste match werd meteen een test. Een stugge tegenstrever waar scoren zeer moeilijk tegen bleek. Wel zorgde zijn aanvallende judo voor 2 straffen in zijn voordeel. Op het einde van de wedstrijd kreeg Jonas er zelf nog één tegen maar de winst was binnen. 2 de ronde: VS Kaewasa Sikko (Fin) In zijn 2 de kamp komt Jonas op voorsprong met een kenken uchi-mata (waza-ari). Verder komt Jonas niet meer in de problemen en kan de voorsprong nog uitdiepen met yuko. 3 de ronde: VS Yamamoto Yuji (Jpn) Hier heeft Jonas niet zoveel verhaal tegen, hij krijgt op geen enkel moment zijn kumikata opgedrongen. De japanner houdt het heft in handen en kan na 2 minuten ippon scoren met sode-tsuri-komi-goshi.

9 1 ste herkansing: VS Aggeborn Leander Noah (Swe) De Zweed groet, komt op Jonas afgestormd en gaat er vlot over met sode-tsuri-komigoshi (waza-ari). Jonas kan vervolgens de sode afwerken met osae-komi. 2 de herkansing: VS Henneveld Kenneth (Ned) Ook hier verspilt Jonas niet veel tijd, een mindere drop van de Nederlander eindigt in okeri-eri-jime in het voordeel van Jonas. 3 de herkansing: VS Barwig Robert (Ger) Jonas start goed aan de wedstrijd en kan de Duitser meerdere malen in verlegenheid brengen. Even later kan hij zelfs de score openen met kata-guruma (yuko). Tijd om iets meer controle in te bouwen maar Jonas blijft zoeken naar de aanvallende oplossing en krijgt hier jammerlijk genoeg lik op stuk. De Duitser maakt zijn eerste geslaagde aanval van de kamp, waarvoor ippon met uchi-mata. Eveneens een mooie 7 de plaats als 1 ste jaar. 1) Cavelius Timo Ger 2) Balde Thiemo Ned 3) Yamamoto Yuji Jpn 4) Neves Lincoln Bra -100kg (16 deelnemers) Wouter Van Dijck 1 ste ronde: VS Haase Hendrik (Ger) Wouter komt vrij snel waza-ari achter met ouchi-gari. In de rest van de kamp, kan hij het tij niet keren en maakt de Duitser de partij af met seoi-nage (waza-ari). Er zijn geen herkansingen weggelegd voor Wouter. 1) Aaron Philip Wolf Jpn 2) Maximilian Hageneder Aut 3) Biko Vos Ned 4) Philip Galandi Ger Ook hier enkele gemotiveerde Vlamingen die de strijd aan gingen in Bremen op eigen initiatief. -60 Yusup Adashev: Verliest zijn 1 ste kamp en in de herkansingen geeft hij waza-ari en yuko voorsprong uit handen. -73 Gil Holvoet: verliest zijn eerste kamp zonder herkansingen. -73 Jens Robijn: verliest zijn eerste kamp zonder herkansingen. Ook de Walen konden geen podium verzilveren met de junioren. Vervolgens staat er een 3-daagse stage voor de boeg waar onze atleten hun goede resultaten kunnen bevestigen of hun mindere prestatie proberen om te buigen. Philip Laats en Tijl Lindekens

CLUBBLAD RKVV DEN DUNGEN

CLUBBLAD RKVV DEN DUNGEN CLUBBLAD RKVV DEN DUNGEN 39e JAARGANG NUMMER 18 8 februari 2010 E-mail: groenwitter@rkvvdendungen.nl Website: www.rkvvdendungen.nl Na Carnaval weer vol aan de bak Het moet voor spelers en begeleiders een

Nadere informatie

CLUBBLAD RKVV DEN DUNGEN 33e JAARGANG NUMMER 32 19 april 2004

CLUBBLAD RKVV DEN DUNGEN 33e JAARGANG NUMMER 32 19 april 2004 CLUBBLAD RKVV DEN DUNGEN 33e JAARGANG NUMMER 32 19 april 2004 Redactieadres: Hoogstraat 47, 5271 VZ Sint Michielsgestel E-mail: vangrinsven@home.nl 073-5942276 FELICITATIES VOOR DE KAMPIOENEN We kunnen

Nadere informatie

Volley Magazine. HISTORISCH: EK Brons. Oktober 2013. Jaargang 42. Nummer 2. Maandelijks tijdschrift (niet in augustus)

Volley Magazine. HISTORISCH: EK Brons. Oktober 2013. Jaargang 42. Nummer 2. Maandelijks tijdschrift (niet in augustus) Volley Magazine HISTORISCH: EK Brons Oktober 2013. Jaargang 42. Nummer 2. Maandelijks tijdschrift (niet in augustus) Snel afgeleid? Bij ongeval zijn we binnen de 30 minuten ter plaatse. De gebeurtenissen

Nadere informatie

Stukje van de voorzitter

Stukje van de voorzitter 7 www. spivo.nl 1 Stukje van de voorzitter Beste Spivo volleyballers, leden en vrijwilligers. Ik moet er nog even aan wennen om een stukje voor het Spivo nieuws op tijd bij de redactie in te leveren, dus

Nadere informatie

De Bloemerd Het jeugdblad van de Leiderdorpse Voetbalvereniging RCL. Hallo lieve voetballiefhebbers,

De Bloemerd Het jeugdblad van de Leiderdorpse Voetbalvereniging RCL. Hallo lieve voetballiefhebbers, Colofon Redactie: Sandra van Egmond Karin Gruijs Manon van Veenendaal Karen Hermes Stephanie van Marwijk Leiding redactie: Monique Tichler Kopij vóór zondag 12.00 uur naar: bloemerd@rcl.nl Advertenties:

Nadere informatie

DE DERDE HELFT CLUBBLAD VAN VOETBALVERENIGING FC BINNENMAAS

DE DERDE HELFT CLUBBLAD VAN VOETBALVERENIGING FC BINNENMAAS - 1 - - 2 - DE DERDE HELFT Seizoen 2013/2014 Nummer 5, 28 oktober 2013 CLUBBLAD VAN VOETBALVERENIGING FC BINNENMAAS Verenigingsinformatie Complex: De Lange Weide Adres: Sportlaan 30a 3299 XG Maasdam 078

Nadere informatie

De Bloemerd Het jeugdblad van de Leiderdorpse Voetbalvereniging RCL

De Bloemerd Het jeugdblad van de Leiderdorpse Voetbalvereniging RCL Colofon Redactie: Arjen Jongsma Michael de Groot Karin Gruijs Karen Hermes Stephanie van Marwijk Leiding redactie: Monique Tichler Kopij vóór zondag 12.00 uur naar: bloemerd@rcl.nl Advertenties: sponsoring@rcl.nl

Nadere informatie

Verslag 4 e Ronde 3D Cup Oschersleben D. Intro:

Verslag 4 e Ronde 3D Cup Oschersleben D. Intro: Verslag 4 e Ronde 3D Cup Oschersleben D Intro: Na 3 wedstrijden regen, kou en wind waren de voorspellingen voor de 4 e ronde van het 3D kampioenschap eindelijk veelbelovend. Het zag er naar uit dat het

Nadere informatie

Rapido Nederlands Kampioenschap Minibike RAP Holland www.rap-holland.nl

Rapido Nederlands Kampioenschap Minibike RAP Holland www.rap-holland.nl 1 Rapido Nederlands Kampioenschap Minibike RAP Holland www.rap-holland.nl Rapido 2010 nr.3 - Pagina 2 - VOORWOORD Hallo allemaal, Iedereen heerlijk aan het genieten van hun welverdiende vakantie of genoten

Nadere informatie

Algemene mededelingen

Algemene mededelingen Correspondentieadres: Postbus 75, 1190 AB Ouderkerk a/d Amstel Telefoon: 020 496 3502 (kantine) Email en internet: voetbal@svouderkerk.com sponsorcommissie@svouderkerk.com ledenadministratie@svouderkerk.com

Nadere informatie

Nr. 2 April 2014. Rinus. TTC Ter Tafel

Nr. 2 April 2014. Rinus. TTC Ter Tafel Nr. 2 April 2014 Rinus TTC Ter Tafel Voorwoord Het lijkt al weer een eeuwigheid geleden sinds het verschijnen van de eerste TTC Ter Tafel! Wat is er weer een hoop gebeurd. We hebben een paar mooie sprongen

Nadere informatie

Beste (aankomend) debater, Doel van het debat. Regels (de definitie) Julius Lindenbergh, april 2006

Beste (aankomend) debater, Doel van het debat. Regels (de definitie) Julius Lindenbergh, april 2006 Beste (aankomend) debater, In deze handleiding kun je de belangrijkste dingen die een buitenstaander moet weten over competitief debatteren vinden. Deze tekst is bedoeld voor mensen die een keer aan een

Nadere informatie

Onze Nieuwe Toekomst vzw. Werken. op de gewone arbeidsmarkt. ONTmoetingsdagen Werk aan de Winkel

Onze Nieuwe Toekomst vzw. Werken. op de gewone arbeidsmarkt. ONTmoetingsdagen Werk aan de Winkel Onze Nieuwe Toekomst vzw Werken op de gewone arbeidsmarkt ONTmoetingsdagen Werk aan de Winkel Onze Nieuwe Toekomst vzw is een beweging van, voor en door mensen met een verstandelijke beperking. We willen

Nadere informatie

s-hertogenbosch, voor de vierde maal Meest Gastvrije Stad van Nederland en iets uitgelopen op de concurrentie.

s-hertogenbosch, voor de vierde maal Meest Gastvrije Stad van Nederland en iets uitgelopen op de concurrentie. s-hertogenbosch, voor de vierde maal Meest Gastvrije Stad van Nederland en iets uitgelopen op de concurrentie. Gastvrije Stad blijkt dat het verschil van s-hertogenbosch met Breda in 2012 iets kleiner

Nadere informatie

Clubblad van de Schaakvereniging Zukertort Amstelveen. Nummer 163

Clubblad van de Schaakvereniging Zukertort Amstelveen. Nummer 163 L E C H E C Clubblad van de Schaakvereniging Zukertort Amstelveen Nummer 163 2 november 2007 Inhoud 4 Een goed seizoen Sybolt Strating 10 De ervaren krachten moeten het doen tegen Unitas Lody Kuling 15

Nadere informatie

Daniël Bijlsma Dennis Balk Peter Martens Mick Tozer Joey Rommers Sievajet Rahimbaksh. GD1 Team 1

Daniël Bijlsma Dennis Balk Peter Martens Mick Tozer Joey Rommers Sievajet Rahimbaksh. GD1 Team 1 Reflectie Verslag Daniël Bijlsma Dennis Balk Peter Martens Mick Tozer Joey Rommers Sievajet Rahimbaksh GD1 Team 1 1/23 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding Project Outfit4you Wie heeft wat gedaan? Problemen

Nadere informatie

Mijn spreekbeurt gaat over judo

Mijn spreekbeurt gaat over judo Mijn spreekbeurt gaat over judo Als je een spreekbeurt over judo wilt houden, lees dit dan eens door. We hebben een speciale spreekbeurtenkoffer vol met judospullen. Dat kun je dan allemaal laten zien.

Nadere informatie

HET MAGAZINE VOOR ALLE DAMLIEFHEBBERS oktober 2012-104e jaargang nr. 3. Succes voor Roel Boomstra in Lille

HET MAGAZINE VOOR ALLE DAMLIEFHEBBERS oktober 2012-104e jaargang nr. 3. Succes voor Roel Boomstra in Lille HET MAGAZINE VOOR ALLE DAMLIEFHEBBERS oktober 2012-104e jaargang nr. 3 Succes voor Roel Boomstra in Lille TURBO DAMBASE: NU SUPERVOORDELIG TURBO DAMBASE: NU SUPERVOORDELIG Turbo Dambase + Flits + 410.000

Nadere informatie

info@assurantiekantoorrverbeek.nl

info@assurantiekantoorrverbeek.nl #1 2015 Laat uw verzekeringen doorlichten en krijg een onafhankelijk en vrijblijvend advies info@assurantiekantoorrverbeek.nl Prins Mauritssingel 76c - 3043 PJ Rotterdam T 010-262 25 59 - M 06-2757 0696

Nadere informatie

99 TIPS Voor het lopen van :

99 TIPS Voor het lopen van : 99 TIPS Voor het lopen van : Een Marathon Eelco de Boer 2007 Eelco de boer. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, openbaar gemaakt of doorgestuurd/doorverkocht zonder toestemming van de schrijver.

Nadere informatie

SACN CLUBBLAD. juli/aug/sept 2013

SACN CLUBBLAD. juli/aug/sept 2013 SACN CLUBBLAD juli/aug/sept 2013 Woordje van de voorzitter... 3 Wedstrijdverslagen... 6 WK 24 uur-loop... 19 Waar gebeurd... 26 Atleet in de schijnwerper... 32 varia... 35 Gezondheid... 42 Gedragscode...

Nadere informatie

Tweemaandelijks cluborgaan van Schaakcombinatie HTV

Tweemaandelijks cluborgaan van Schaakcombinatie HTV 9e jaargang nummer 2 24 april 204 Snmengevnt Gesponsorde klokken Mijn koninkrijk voor een paard Samen eten voor de wedstrijd Tweemaandelijks cluborgaan van Schaakcombinatie HTV 3 Titelpagina: Cor Kanters

Nadere informatie

Hickstead goud, Ninja zilver en Authentic brons

Hickstead goud, Ninja zilver en Authentic brons Olympische Spelen - springen Springsport van vandaag Snelle compact gebouwde paarden die onverwachte rek en souplesse in hun atletische lijven herbergen en met onverminderde energie de hindernissen blijven

Nadere informatie

Professionele & communicatieve vaardigheden 3

Professionele & communicatieve vaardigheden 3 Professionele & communicatieve vaardigheden 3 Logistiek en Economie - jaar 2 - trimester 3 Opdracht 3 Discussie Kim Goud 113424 Stefan Fritsema 112211 Vera de Bruin 113340 George Melskens 113695 Melvin

Nadere informatie

Afstudeerportfolio 4 e jaar

Afstudeerportfolio 4 e jaar Afstudeerportfolio 4 e jaar Naam: Studie: Studentnummer: Email: Jaar: Periode: Consultant: Assessor: Niels Schouten Johan Cruyff University 193255 niels.schouten@hva.nl nielschouten@gmail.com 4 Semester

Nadere informatie

Volley Magazine. - Nationale ploegen: - Courtois, Leys & Dirickx - Claes & Derkoningen - Nico De Clercq - BVC Balen

Volley Magazine. - Nationale ploegen: - Courtois, Leys & Dirickx - Claes & Derkoningen - Nico De Clercq - BVC Balen Volley Magazine - Nationale ploegen: - Courtois, Leys & Dirickx - Claes & Derkoningen - Nico De Clercq - BVC Balen Januari 2014. Jaargang 42. Nummer 5. Maandelijks tijdschrift (niet in augustus) Snel afgeleid?

Nadere informatie

1 e Dan Judo examen. Naam:

1 e Dan Judo examen. Naam: 1 e Dan Judo examen Naam: 1 JBN DISTRICT LIMBURG Examenaanvraagformulier(oranje kaart) voor de. Dan Judo Aangeven deelname aan competitie of volledig technisch examen. (omcirkelen) Bondsnummer: Naam: Roepnaam:

Nadere informatie

Ik kan winnen, maar ik ben ook klaar om te verliezen

Ik kan winnen, maar ik ben ook klaar om te verliezen Ik kan winnen, maar ik ben ook klaar om te verliezen Over het formuleren van doelstellingen vanuit NLP (Neuro Lingustisch Programmeren) ging mijn artikel in de vorige Eekhoorn. NLP houdt zich vooral bezig

Nadere informatie

De Mentale Stoppen Met Roken Methode. Hoofdstuk 1 Mijn eerste sigaret was een sigaar!

De Mentale Stoppen Met Roken Methode. Hoofdstuk 1 Mijn eerste sigaret was een sigaar! De Mentale Stoppen Met Roken Methode Hoofdstuk 1 Mijn eerste sigaret was een sigaar! Toen ik voor het eerst met tabak in aanraking kwam, was ik nog zeer jong. Ik was amper vijf jaar toen ik uit de grote

Nadere informatie

Een Zinnig Woord. L. Beheydt

Een Zinnig Woord. L. Beheydt Een Zinnig Woord L. Beheydt In... zomer is het hier erg warm. Ik ga naar... stad. Jan speelt met... jongens van zijn klas. Joep is een vriend... mijn broer. An houdt... lekker eten. Dat boek is... mij.

Nadere informatie