Masters Bremen Zaterdag 22 maart: U18 Heren. -43 kg (13 deelnemers) Ward De Pelseneer

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Masters Bremen 2014. Zaterdag 22 maart: U18 Heren. -43 kg (13 deelnemers) Ward De Pelseneer"

Transcriptie

1 Masters Bremen 2014 Voor de selectie U18 was dit, na Zagreb de 2 de kans en voor de junioren de 1 ste om hun selectie voor het EK af te dwingen. In Bremen komen enkel de heren aan bod, de dames kampen terzelfder tijd in Erfurt. Er waren atleten aanwezig uit een 25 tal landen waaronder België, Nederland, Rusland, Japan, Kazakstan, Oezbekistan, Brazilië, Duitsland, Denemarken, Estland, Puerto Rico, Zweden, Italië, Frankrijk, Zaterdag 22 maart: U18 Heren -43 kg (13 deelnemers) Ward De Pelseneer 1 ste ronde: VS Jaeckel Lucas (Ger, ) Ward start sterk en opent de score na 10 sec met yuko (overname uchi-mata). Hij kan de match verder controleren en wordt nog 1 maal onder druk gezet maar meer dan één straf krijgt hij niet tegen. 2 de ronde: VS Belkaïd Adil (Ned) Eveneens start Ward met een reeks (ouchi-gari en drop) aanvallen maar er volgen geen scores uit. De 1 ste degelijke aanval van de Nederland leidt wel tot een yuko (seoi-nage). Daarna probeert hij het tij nog te keren maar Adil profiteert zeer goed van de ruimte en kan nog 2x scoren met linkse seoi-nage (waza-ari en ippon). 1 ste herkansing: VS Vishnevskji Daniël (Ger) Ward kan de scoren openen met overname op drop seoi-nage en komt verder niet in de problemen. 2 de herkansing: VS Christensen Benjamin (Den) Hier hetzelfde verhaal van de vorige partij, Ward neemt gevat de drop seoi-nage over van de Deen en controleert de wedstrijd verder uit. Kleine finale: VS Agentoft Jacob (Den) Ward start aarzelend aan zijn kleine finale maar kan de aanvallen van de Deen pareren, enkele wel ternauwernood. Maar na de eerste minuut neemt Ward het heft in handen en scoort 2 maal met seoi-nage (yuko en waza-ari). Een mooie 3 de plaats is het eindresultaat. 1) Hanssen Job Ned 2) Mauro Martin Ned 3) De Pelseneer Ward Bel 4) Belkaïd Adil Ned

2 - 55kg ( deelnemers) Jorre Verstraeten 1 ste ronde: VS Stöckel Tobias (Ger) Jorre komt vrij snel waza-ari voor door maki-komi en kan even later de wedstrijd beslissen met ko-uchi-gari (geen score) gevolgde door okeri-eri-jime. 2 de ronde: VS Mahmoud Ossama (Can) De vinnige Canadees zet Jorre aan tot nadenken maar verder zal hij niet geraken. Een goed getimede kata-guruma (ippon) beslist over de wedstrijd en Jorre dus door naar de volgende ronde 3 de ronde: VS Loganovskis Kirils (Lat) De Let kan Jorre evenmin verontrusten, sode (waza-ari) gevolgd met osae-komi (ippon) betekenen het einde van de wedstrijd. 4 de ronde: VS Ez Zarrad Naoufal (Bel) Reeds voor de 5 de maal tegen over elkaar binnen het half jaar maar geen verandering in de uitslag tot dus ver. Na een uitwisseling van shido s kon Jorre een technische voorsprong maken met overname harai-goshi (waza-ari). Ez Zarrad zal 7 de eindigen. 5 de ronde: VS Pires Kainan (Bra) Een zeer gelijk opgaande wedstrijd die beslist wordt een kleine minuut van het einde. Jorre wordt bestraft met shido na een vermaande valse aanval (kata-guruma). De Braziliaan blijft kalm en kan de wedstrijd finaal beslissen met yuko door ouchi-gari. Kleine finale: VS Marcelino Michael (Bra) Jorre staat gebrand om Pires zijn landgenoot in te maken voor de derde plaats. Hier is wil wet, en scoort Jorre yuko met yoko-tomoe-nage gevolgd met juji-gatame. Een 2 de medaille op rij zorgde toch voor enige relativering voor de verloren halve finale. Siem Van Damme 1 ste ronde: VS Haubold Luis (Ger) Siem start vrij tam aan zijn 1 ste wedstrijd, desondanks opent hij de score (yuko) met kouchi-gari. De Duitser vond echter geen gepast antwoord en loopt met zijn drop tegen yoko-guruma (ippon) aan. 2 de ronde: VS Daviau Benjamin (Can) De Canadees kreeg veel minder kansen van Siem, die blijkbaar wakker geworden was. Een mooie sode links bleef zonder reactie en dus ippon voor Siem. 3 de ronde: VS Van Klaveren Max (Ned) Ook de Nederlander had geen succes, een mindere aanval, snel gevolgd door Siem met een combinatie van rollen naar juji-positie. En uiteindelijk afgemaakt door de arm volledig op strek te brengen. 4 de ronde: VS Marcelino Michael (Bra)

3 Ook deze linkse judoka kreeg geen grip op Siem op één goede uchi-mata na die ternauwernood nog geblokt kon worden. Siem kan de wedstrijd naar zich toetrekken met een drop waarvoor waza-ari. 5 de ronde: VS Murtozoev Mukhammed (Uzb) Deze typische Oezbeek, gespecialiseerd in lage aanvallen en gezegend met een goed uranage zag de drop (waza-ari) van Siem echter niet komen waardoor hij moest gaan achtervolgen. Maar daar was weinig van te merken, Siem bleef het heft gedecideerd in handen houden en smeerde de Oezbeek nog 4 straffen aan. Finale: VS Pires Kainan (Bra) In de finale komt Siem uit tegen de Braziliaan die Jorre uitschakelde in de halve finale. Ook hier liet Pires zien dat hij beschikt over voldoende judokwaliteiten. Hij scoort weliswaar zeer dubieus waza-ari maar voor de rest waren er geen scores te vermelden, wel mooie judo. Tot op het einde van de wedstrijd waar Siem onvoorwaardelijk druk bleef zetten en de Braziliaan in de fout ging met uitsluiting tot gevolg. Siem wint hiermee de Masters in Bremen, waarmee hij zijn naam toevoegt aan een korte maar weliswaar mooie Belgische erelijst. 1) Siem Van Damme Bel 2) Pires Kainan Bra 3) Jorre Verstraeten Bel 4) Ziggy Van Brink Ned -66 kg (78 deelnemers) Jeroen Casse 1 ste ronde: VS Stump Nils (Sui,) Jeroen begint zenuwachtig aan de wedstrijd en komt vrij snel yuko achter door uchimata en even later staat hij zelfs 2 yuko s in het krijt na overname op sode-tsuri-komigoshi. Maar dan springt de motor van Jeroen eindelijk aan en maakt de achterstand ongedaan met overname uchi-mata en ko-uchi-maki-komi. Enkele seconden voor het einde dwingt hij zelfs de winst af met een goed geplaatste sode (yuko). 2 de ronde : VS Van de Heuvel Mick (Ned) Jeroen start rustiger aan zijn volgende wedstrijd en dat resulteert onmiddellijk in een voorsprong (yuko voor sasae-tsuri-komi-ashi). Even later beslist hij de wedstrijd met ippon met een goede combinatie ne-waza afgewerkt met okeri-eri-jime. 3 de ronde: VS Gubert Thomas (Ger) Jeroen kan de wedstrijd vrij goed naar zijn hand zetten tegen deze linkse judoka en komt dan ook verdient op voorsprong met sasae (yuko). Even een onoplettendheid in de kumikaka en Jeroen zijn rechtse hand was niet waar ze hoorde te zijn, gevolg waza-ari tegen na doorsturen. De achtervolging bracht geen score meer met zich mee dus moest Jeroen zich concentreren op de herkansingen.

4 1 ste herkansing: VS Pahlec Adrien (Fra) Dit beloofde een zeer moeilijke wedstrijd te worden, vermits Jeroen tegen hem al de duimen moest leggen in Clermont-Ferrand. Jeroen had echter goed opgelet en kon de Fransman onder druk zetten waardoor hij shido voor kwam. Even later een shido tegen die evenwel voor discussie vatbaar was (en het zou dit tornooi niet de enige zijn). Daarna vond de Fransman duidelijk beter zijn ritme en bleef zonder aan te vallen, grote druk in de nek van Jeroen zetten, gevolg nog 3 straffen en einde tornooi voor Jeroen. 1) Jean Daniel Fra 2) Santos Junior Jeferson Bra 3) Gubert Thomas Ger 4) Gandia Adrian Pur -73 kg ( 68 deelnemers) Ferre Van Eynde 1 ste ronde: VS Oestreich Luca (Ger) De Duitser kan de score openen na 2 minuten met sasae (yuko) waarna Ferre gevat antwoord met juji-gatame. Door naar de tweede ronde zou men dan denken maar de val op zijn voorhoofd op het begin van de wedstrijd beslist daar anders over. Zware hersenschudding met geheugenverlies en een no-go van de dokter was het jammerlijke gevolg. 1) Gramkow Tim Ger 2) Wagner Christopher Aut 3) Gomez Romie Bra 4) Smink Jesper Ned -81 kg ( 49 deelnemers) Matthias Casse 1 ste ronde: VS Scheglevski Dieter (Ger) De eerste kamp van Matthias was tegen een robuuste Duitser die na wat aftasten makkelijk werd gewonnen met ippon (koshi-guruma). 2 de ronde: VS Moerman Mauk (Ned) Een bekende van Zagreb voor Matthias die zijn analyse vrij sterk maakte, hij is zwak op mijn drop en ouchi-gari. Buiten de tegenscore met tanio-otoshi (yuko) kon hij inderdaad 2 waza-ari s scoren met beide bovenstaande technieken. 3 de ronde: VS Valdinck Moreno (Ned)

5 Deze linkse Nederlander verrast Matthias met zijn 1 ste dropaanval (yuko). Nadien krijgt hij meer grip op de wedstrijd en buigt de achterstand om in voorsprong door overname van drop (waza-ari). Na de match te controleren, maakt hij de wedstrijd af met sode. 4 de ronde: VS Humberto Andre (Bra) De wedstrijd wordt vrij snel beslist door de scheidrechters in het voordeel van de Braziliaan. Matthias valt yuko-tomoe-nage aan maar blijkbaar hadden zij een de-ashibarai gezien. Geen beelden dus ook geen protest mogelijk, herkansen dan maar. 1 ste herkansing: VS Perricone Lorenzo (Fra) Deze stugge Fransman zorgde voor een zenuwslopende wedstrijd. Weinig goede aanvallen, veel druk en afbraakwerken die leiden tot een festivals aan terecht en onterecht toegedeelde en niet toegedeelde straffen. Uiteindelijk stond het 30 sec voor tijd 2-3 in shido s in het voordeel van Matthias. Die tevens goed profiteerde van de aangeboden ruimte om ultiem met drop waza-ari te scoren. 2 de herkansing: VS Weber Jan (Ger) Deze Duitser won het EJU tornooi in Zagreb en dus in de finale tegen Matthias. Matthias was uit om dit foutje recht te zetten en deed dit met verve. 2 yuko s met drop en door zijn kumikata consequent op te dringen kreeg de Duits nog 3 straffen toegedeeld. Kleine finale: VS Werwitzke Jasper (Ger) Duidelijk een tegenstander met veel wilsdrang maar ook vrij ongecontroleerde acties die Matthias weliswaar goed opvangt en daarmee een voorsprong neemt op straffen. Meer naar het einde van de wedstrijd beslist Matthias de wedstrijd met juji-gatame. Een 3 de plaats is zeker verdient na een zwaar parcours. 1) El Nahas Shady Can 2) Tripple Eduard Ger 3) Matthias Casse Bel 4) Humberto Andre Bra Bij de beloften kwamen nog enkele Vlamingen in actie die zelf de logistiek en kosten op zich namen -46 Jorben De Langhe: in tabel 2 maal winst 1x verlies en in de herkansingen 1x winst en verlies. -46 Nathan De Cuyper: wint 1 in tabel daarna verlies en eveneens verlies in de herkansingen -50 Dylan De Crop: verliest de eerste kamp zonder herkansingen -60 Abdulla Adashev: verliest de eerste kamp zonder herkansingen -73 Pieter Van Dijck: verliest de eerste kamp zonder herkansingen -81 Jelko Maes: wint 2 wedstrijden, verliest de derde zonder herkansingen. Onze Waalse collega s behaalden hun beste prestatie (5 de plaats) van de dag met Julien De Bruycker in de -46kg.

6 U21 Heren -55kg (22 deelnemers) Vlad Lim 1 ste ronde: VS Heyder Max (Ger) Vlad kent een moeilijke start van het tornooi, hij komt wel yuko voor maar wordt daarna onder druk gezet door de Duitser. Vlad moet nog 2 straffen incasseren maar kan de wedstrijd zonder schade uitvechten. 2 de ronde: VS Manders Rick (Ned) In de 2 de ronde laat Vlade er niet veel gras over groeien en beslist de kamp na amper 10 seconden met osoto-gari. 3 de ronde: VS Leerdam Timo (Ned) Deze Nederlander kwam Vlad al tegen tijdens de Dutch Open, toen verloren met yuko (score in het begin van de wedstrijd). Deze keer begint Vlad goed aan de wedstrijd en komt yuko voor door ouchi-gari. Evenwel een onoplettendheid naar het einde toe en de Nederlander scoort waza-ari meteen voldoende om Vlad naar de herkansingen te verwijzen. 1 ste herkansingen: VS Marek Braga Junior Marcelo (Bra) Een kamp rechts tegen links die getypeerd wordt door enkele flitsen maar vooral zoekwerk naar de juiste opening. Uiteraard gevolg straffen bij de vleet, nadat Vlad zijn 3 de bestraffing kreeg (3-2 shido) pakt hij uit met een choi-seoi-nage (waza-ari) om uiteindelijk de moegestreden Braziliaan af te maken met juji-gatame. 2 de herkansingen: VS Wildner Lorenz (Aut) Na 1minuut aftasten van de tegenstand kwam Vlad voor de eerste maal goed door de verdediging van Wildner met een ko-uchi-maki-komi (waza-ari herleidt tot yuko). Even later waren de rollen omgedraaid en deze keer wel waza-ari toegekend. Vlad laadde zich nog op voor de laatste halve minuut maar verder dan yuko voor overname seoi-nage kwam hij niet meer. Vlad eindigt het tornooi als 7 de, als 1 ste junior zeker niet slecht. 1) Maiguma Kenta Jpn 2) Zhenisbek Zhaksybek Kaz 3) Lima Junior Luiz Claudio Bra 4) Roy Koffijberg Ned -60kg (47 deelnemers) Ruben Cappaert 1 ste ronde: VS Elcock Darren (Can) De grote linkse Canadees bezorgde Ruben allerhande problemen in de 1 ste minuut van de wedstrijd. Elcock komt dan ook op voorsprong met waza-ari door uchi-mata. Ruben krijgt hoe langer hoe beter grip op de Canadees en begint hem danig onder druk te

7 zetten. Scoren kan hij echter niet en de 3 toegekende shido konden geen soelaas brengen. Na het verlies van de Canadees tegen de Japanner was het tornooi over voor Ruben. Sander Van Den Bossche 1 ste ronde: VS Schulz Tom (Ger) Sander start explosief aan zijn eerste wedstrijd en scoort vrijwel meteen ippon met kouchi-maki-komi. 2 de ronde: VS Oraz Nurdaulet (Kaz) De Kazak staat vrij extreem links voor en blijkt vrij sterk te zijn vermits Sander 2 maal tegen zijn borst getrokken wordt zonder dat er aanval gebeurd. Sander ontvangt dan ook terecht 2 straffen wegens negatieve houding. Maar Sander vangt dit tactisch goed op. Hij weet door zijn linkse mouw te beschermen en rechts tempo te maken aan de kraag de strafpunten ongedaan te maken. De Kazak wordt een beetje paniekerig en krijgt vervolgens nog 2 straffen aan zijn broek. 3 de ronde: VS Carvalho Vitor (Bra) Eveneens een extreem linkse vechter maar technisch/tactisch duidelijk beter dan de Kazak. Hier probeert Sander het zelfde stramien maar de Braziliaan lost dit vrij simpel op waardoor Sander 4 shido s (3x passiviteit en 1x verkeerd breken van de kumikata) pakt en dus uitgesloten wordt. 1 ste herkansingen: VS Scheibel Manuel (Ger) Wederom een linkse tegenstander die weliswaar zijn kumikata niet zo goed kon opdringen maar de eerst maal ne-waza zet hij op hetzelfde moment dan Sander Palanca kantel aan maar de Duitser was duidelijk de sterkste waardoor hij af kan werken met osae-komi. Sander eindigt hiermee 9 de. 1) Carvalho Vitor Bra 2) Kemran Nurillaev Uzb 3) Miyanohara Seiya Jpn 4) Bizon Marcel Ger -66kg (61 deelnemers) Gourgen Aleksanyan 1 ste ronde: VS Himmelspach Yannick (Ger) Gourgen start sterk aan de match en opent de score met waza-ari door choi-seoi-nage. Even lijkt de wedstrijd te kantelen, de Duitser ontwikkelt meer en meer druk maar Gourgen antwoord gevat met ko-uchi-gari (waza-ari). 2 de ronde: VS Shaimerdenov Nurzhan (Kaz) Tegen deze Kazak vindt Gourgen geen antwoord en krijgt vervolgens yuko en waza-ari tegen (uchi-mata) waarna de Kazak volgt op grond en afwerkt met osae-komi. Geen herkansingen en dus einde tornooi voor Gourgen.

8 Yannick Wouters 1 ste ronde: VS Phillip Leon (Ger) Yannick maakt korte metten met de Duitser en na amper 6 seconden staat er al ippon op het bord door yuko-tomoe-nage. 2 de ronde: VS Sakenuly Yerassyl (Kaz) Yannick begint zeer gedisciplineerd aan deze kamp, controleert de kumikata goed en maakt de meeste en beste aanvallen. Hij wordt dan ook beloond met waza-ari (drop) en 2 shido s wegens passiviteit van de tegenstander. 20 seconden voor het einde maakt Yannick jammerlijk genoeg zijn enigste foutje in de kumikata dat meteen afgestraft werd door de Kazak (ippon door maki-komi). Moet wel gezegd worden dat het een zeer discutabele ippon was. Geen herkansing maar wel een tornooi waar er meer in zat voor Yannick. Kevin De Saegher 1 ste ronde: VS Hulm Felix (Ger) Voor Kevin zijn eerste internationale tornooi dat hij niet snel zal vergeten. Hij pakt en valt ko-uchi-maki-komi aan die overgenomen wordt door seoi-nage (ippon). Meteen ook einde tornooi voor hem. 1) Santos Junior Ricardo Bra 2) Tursunov Sukhrob Uzb 3) Fuzita Marcelo Bra 4) Gabriel Pinheiro Bra -73kg (73 deelnemers) Jonas Haverals 1 ste ronde: VS Kluge Lucas (Ger) Jonas maakt na een lange periode revalidatie zijn wederoptreden op internationaal niveau weliswaar als 1 ste jaar junior. Zijn eerste match werd meteen een test. Een stugge tegenstrever waar scoren zeer moeilijk tegen bleek. Wel zorgde zijn aanvallende judo voor 2 straffen in zijn voordeel. Op het einde van de wedstrijd kreeg Jonas er zelf nog één tegen maar de winst was binnen. 2 de ronde: VS Kaewasa Sikko (Fin) In zijn 2 de kamp komt Jonas op voorsprong met een kenken uchi-mata (waza-ari). Verder komt Jonas niet meer in de problemen en kan de voorsprong nog uitdiepen met yuko. 3 de ronde: VS Yamamoto Yuji (Jpn) Hier heeft Jonas niet zoveel verhaal tegen, hij krijgt op geen enkel moment zijn kumikata opgedrongen. De japanner houdt het heft in handen en kan na 2 minuten ippon scoren met sode-tsuri-komi-goshi.

9 1 ste herkansing: VS Aggeborn Leander Noah (Swe) De Zweed groet, komt op Jonas afgestormd en gaat er vlot over met sode-tsuri-komigoshi (waza-ari). Jonas kan vervolgens de sode afwerken met osae-komi. 2 de herkansing: VS Henneveld Kenneth (Ned) Ook hier verspilt Jonas niet veel tijd, een mindere drop van de Nederlander eindigt in okeri-eri-jime in het voordeel van Jonas. 3 de herkansing: VS Barwig Robert (Ger) Jonas start goed aan de wedstrijd en kan de Duitser meerdere malen in verlegenheid brengen. Even later kan hij zelfs de score openen met kata-guruma (yuko). Tijd om iets meer controle in te bouwen maar Jonas blijft zoeken naar de aanvallende oplossing en krijgt hier jammerlijk genoeg lik op stuk. De Duitser maakt zijn eerste geslaagde aanval van de kamp, waarvoor ippon met uchi-mata. Eveneens een mooie 7 de plaats als 1 ste jaar. 1) Cavelius Timo Ger 2) Balde Thiemo Ned 3) Yamamoto Yuji Jpn 4) Neves Lincoln Bra -100kg (16 deelnemers) Wouter Van Dijck 1 ste ronde: VS Haase Hendrik (Ger) Wouter komt vrij snel waza-ari achter met ouchi-gari. In de rest van de kamp, kan hij het tij niet keren en maakt de Duitser de partij af met seoi-nage (waza-ari). Er zijn geen herkansingen weggelegd voor Wouter. 1) Aaron Philip Wolf Jpn 2) Maximilian Hageneder Aut 3) Biko Vos Ned 4) Philip Galandi Ger Ook hier enkele gemotiveerde Vlamingen die de strijd aan gingen in Bremen op eigen initiatief. -60 Yusup Adashev: Verliest zijn 1 ste kamp en in de herkansingen geeft hij waza-ari en yuko voorsprong uit handen. -73 Gil Holvoet: verliest zijn eerste kamp zonder herkansingen. -73 Jens Robijn: verliest zijn eerste kamp zonder herkansingen. Ook de Walen konden geen podium verzilveren met de junioren. Vervolgens staat er een 3-daagse stage voor de boeg waar onze atleten hun goede resultaten kunnen bevestigen of hun mindere prestatie proberen om te buigen. Philip Laats en Tijl Lindekens

Judo regels in begrijpelijke taal

Judo regels in begrijpelijke taal Datum: juli 2014 Inleiding Waarom deze uitleg over judoregels? Het huidige wedstrijdreglement is niet gemakkelijk te lezen. In deze uitgave vind je een eenvoudige uitleg van de spelregels. Zo wil de JBN

Nadere informatie

JUDOCLUB HIRANO BRECHT

JUDOCLUB HIRANO BRECHT JUDOCLUB HIRANO BRECHT Voorwoord Beste judobeoefenaar, We hebben in dit boekje een samenvatting proberen te geven van alle technieken welke je onder de knie dient te krijgen om je examen voor een hogere

Nadere informatie

Mijn spreekbeurt gaat over judo

Mijn spreekbeurt gaat over judo Mijn spreekbeurt gaat over judo Als je een spreekbeurt over judo wilt houden, lees dit dan eens door. We hebben een speciale spreekbeurtenkoffer vol met judospullen. Dat kun je dan allemaal laten zien.

Nadere informatie

JUDOCLUB BOECHOUT. Nota: Programma boekjes mogen enkel door de leden van judoclub Boechout gebruikt worden. SHIKYU 1 / 10

JUDOCLUB BOECHOUT. Nota: Programma boekjes mogen enkel door de leden van judoclub Boechout gebruikt worden. SHIKYU 1 / 10 JUDOCLUB BOECHOUT NAAM: Seiryoku Zenyo Jita Kyoei Nota: Programma boekjes mogen enkel door de leden van judoclub Boechout gebruikt worden. SHIKYU 1 / 10 EXAMEN PROGRAMMA VOOR SHIKYO (ORANJE GORDEL OF 4

Nadere informatie

G-JUDO REGLEMENT VLAANDEREN Ontwerp Alain Durinck LAATSTE AANPASSING G commissie 3 maart 2014

G-JUDO REGLEMENT VLAANDEREN Ontwerp Alain Durinck LAATSTE AANPASSING G commissie 3 maart 2014 G-JUDO VLAANDEREN G-REGLEMENT 1. DOEL G-judo Vlaanderen staat in voor de bevordering en ontwikkeling van een gezonde geest in een gezond lichaam. Zowel de motorische, fysieke als de verstandelijke ontwikkeling

Nadere informatie

VZW Vlaamse Judofederatie

VZW Vlaamse Judofederatie VZW Vlaamse Judofederatie Maatschappelijke zetel: Warandestraat 1A 9240 Zele Richtlijnen Kennismakingsontmoetingen U9 1 Richtlijnen en afspraken Kennismakingsontmoetingen U9 Geschreven door: Silvia Buysens

Nadere informatie

TECHNISCH TRAINEN UKEMI S. SHISEI: De lichaamshouding

TECHNISCH TRAINEN UKEMI S. SHISEI: De lichaamshouding TECHNISCH TRAINEN UKEMI S Valtechnieken; val breken: breken van de val door het lichaam te strekken, zodat de val geschiedt op een zo groot mogelijk oppervlak; het hoofd in de lijn van het lichaam te houden

Nadere informatie

Budo Ryu Rotterdam d.vander.meer@gmail.com 0610464202. Maté

Budo Ryu Rotterdam d.vander.meer@gmail.com 0610464202. Maté Ha-Jime / Sore-Made Koka Ha-Jime Begin de wedstrijd. Sore-Made betekent einde van de wedstrijd (tijd is op, wordt niet bij een ippon gezegd) Koka is de kleinste score en is gelijk aan 3 punten. Het aantal

Nadere informatie

LEERLIJN VOOR GRADEN.

LEERLIJN VOOR GRADEN. LEERLIJN VOOR GRADEN. Een gestructureerde leerlijn dringt zich op meer dan vroeger op. Na de vervaldag van een vergunning, is een judoka vrij om te veranderen van club. Soms kan een clubverandering zich

Nadere informatie

Programma judo voor kyu-graden.

Programma judo voor kyu-graden. Programma judo voor kyu-graden. Inleiding. Dit programma is in voege in de VJF sinds 1992, en is gebaseerd op de principes van de natuurlijke gevechtssituaties van jongeren zoals pootje lap en iemand rond

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE JE EERSTE WEDSTIJDEN

INFORMATIEBOEKJE JE EERSTE WEDSTIJDEN INFORMATIEBOEKJE JE EERSTE WEDSTIJDEN Als je voor de eerste keer naar een wedstrijd gaat hebben jij en je ouders veel vragen. Op verzoek proberen we op deze vragen hier antwoord te geven. Staat jouw vraag

Nadere informatie

JUDO BOND NEDERLAND JUDO. Vaardigheidseisen Danexamen. opgesteld door de Nationale Graden Commissie Judo (N.G.C.J.)

JUDO BOND NEDERLAND JUDO. Vaardigheidseisen Danexamen. opgesteld door de Nationale Graden Commissie Judo (N.G.C.J.) JUDO BOND NEDERLAND Vaardigheidseisen Danexamen JUDO opgesteld door de Nationale Graden Commissie Judo (N.G.C.J.) 1 maart 2012 -- VAARDIGHEIDSEISEN DANEXAMEN JUDO ALGEMEEN 1. Japanse nomenclatuur: Voor

Nadere informatie

EXAMEN LEERSTOF ORANJE

EXAMEN LEERSTOF ORANJE EXAMEN LEERSTOF ORANJE Basis voorwaarden Minimum leeftijd : 9 jaar worden in het kalenderjaar. Minimum aantal trainingen bijwonen na het behalen van vorige gordel. (Wachttijd) Voldoende inzet vertonen

Nadere informatie

Clubkampioenschappen D.O.V. 2015 A-Senioren

Clubkampioenschappen D.O.V. 2015 A-Senioren Clubkampioenschappen D.O.V. 2015 A-Senioren Op zaterdag 17 januari 2015 zijn gelijk met de jeugd de clubkampioenschappen voor de senioren-a gehouden. Er hadden zich hiervoor negen deelnemers aangemeld

Nadere informatie

JUDO BOND NEDERLAND. Kyu-examenrichtlijnen JUDO. opgesteld door de Nationale Graden Commissie Judo (N.G.C.J.)

JUDO BOND NEDERLAND. Kyu-examenrichtlijnen JUDO. opgesteld door de Nationale Graden Commissie Judo (N.G.C.J.) JUDO BOND NEDERLAND Kyu-examenrichtlijnen JUDO opgesteld door de Nationale Graden Commissie Judo (N.G.C.J.) 16 november 2000 -- KYU-EXAMENRICHTLIJNEN JUDO UITGANGSPUNTEN Indeling leerstof Bij het indelen

Nadere informatie

Jaargang 7, nummer 4 Nieuwsbrief zaterdag 29 augustus 2015

Jaargang 7, nummer 4 Nieuwsbrief zaterdag 29 augustus 2015 Laatste qualifier voor Kings Lynn De laatste qualifier Formule 1 Stock Car zit er op en de coureurs mogen zich opmaken voor de World Final op 19 september in het Engelse Kings Lynn. Er zal een ware invasie

Nadere informatie

6.03 KYU-EXAMENRICHTLIJNEN JUDO

6.03 KYU-EXAMENRICHTLIJNEN JUDO 6.03 KYU-EXAMENRICHTLIJNEN JUDO Uitgangspunten Indeling leerstof Bij het indelen van de leerstof is uitgegaan van de volgende punten. - De leerstof moet een voorbereiding zijn voor de examenstof voor eerste

Nadere informatie

JE EERSTE ECHTE WEDSTRIJD? Infoblad SG01 Revisie A

JE EERSTE ECHTE WEDSTRIJD? Infoblad SG01 Revisie A JE EERSTE ECHTE WEDSTRIJD? Infoblad SG01 Revisie A Waarheen en wanneer? Let op je e-mailbox, hier word alle wedstrijdinformatie, uitnodigingen en weegtijden naar toe gezonden door het wedstrijdsecretariaat,

Nadere informatie

Leerstof 6 de kyu. Examen: minimum 7 jaar worden in lopend kalenderjaar. Onder de bevoegdheid van de hoofdtrainer van de club.

Leerstof 6 de kyu. Examen: minimum 7 jaar worden in lopend kalenderjaar. Onder de bevoegdheid van de hoofdtrainer van de club. Leerstof 6 de kyu. Voorbereiding van wit naar geel: U10: 5 gele streepjes, per streepje 15 lessen en 3 punten tonen van de eindtermen. Gedurende 9 maanden oefenen aan minimum 2 trainingen in de week. U15:

Nadere informatie

VZW Vlaamse Judofederatie

VZW Vlaamse Judofederatie VZW Vlaamse Judofederatie Maatschappelijke zetel: Lange Akker 10 9240 Zele Handleiding Scorebord Software Handleiding Geschreven door: Kim Ramon sporttechnisch coördinator vertaling: Ippon.org Judo Timer

Nadere informatie

* N I E U W S B R I E F H S D V *

* N I E U W S B R I E F H S D V * * N I E U W S B R I E F H S D V * E-mail: hsdvhelden@planet.nl Homepage: www.hsdv.nl Jaargang 2 nr. 46-9 juni 2007 Hallo schaak- en damleden Afgelopen maandag 4 juni werd het seizoen van de HSDV afgesloten

Nadere informatie

Kinderen onder de 6 jaar kunnen een gouweleeuwtje verdienen dat op de kimono van de judogi moet worden aangebracht.

Kinderen onder de 6 jaar kunnen een gouweleeuwtje verdienen dat op de kimono van de judogi moet worden aangebracht. Indeling leerstof Bij het indelen van de leerstof is uitgegaan van de volgende punten. - De leerstof moet een voorbereiding zijn voor de examenstof voor een eerste Dan graad. - De leerstof moet worden

Nadere informatie

Zwemverslag erslag Deaflympics te Taipei

Zwemverslag erslag Deaflympics te Taipei Zwemverslag erslag Deaflympics te Taipei Taipei (Taiwan), 5 15 september 2009 Verslag Extrasportief Kortom alles wat niets met het sportieve heeft te maken verliep ep hier in Hsinchu schitterend. Misschien

Nadere informatie

Vragenlijst cursus VOORBEREIDING DANGRADEN. Tussen haakjes : referentie naar de ESKA-wedstrijdreglementen. Kernwoorden zijn onderlijnd.

Vragenlijst cursus VOORBEREIDING DANGRADEN. Tussen haakjes : referentie naar de ESKA-wedstrijdreglementen. Kernwoorden zijn onderlijnd. Vragenlijst cursus VOORBEREIDING DANGRADEN. Tussen haakjes : referentie naar de ESKA-wedstrijdreglementen. Kernwoorden zijn onderlijnd. 1. Wat zijn de essentiële basisnormen voor Shotokan-competitie (Art.

Nadere informatie

Finale weekend club competitie

Finale weekend club competitie Finale weekend club competitie Ploegentijdrit Zaterdag stond als allereerst de ploegentijdrit op programma. Jawel hoor we moesten als eerste van start. We waren maar met 5 in plaats van 6 man. Start ging

Nadere informatie

Analyse van het Wereldkampioenschap Jeugd Jongens Volleybal 2007

Analyse van het Wereldkampioenschap Jeugd Jongens Volleybal 2007 Arenberggebouw Arenbergstraat 5 1000 Brussel Tel: 02 209 47 21 Fax: 02 209 47 15 Analyse van het Wereldkampioenschap Jeugd Jongens Volleybal 2007 Evaluatie van de spelonderdelen AUTEUR(S) VANMEDEGAEL STEVEN,

Nadere informatie

ABSO BVOS Ploegencommissie Verslag van de vergadering van 12 oktober 2011 te Oudergem

ABSO BVOS Ploegencommissie Verslag van de vergadering van 12 oktober 2011 te Oudergem ABSO BVOS Ploegencommissie Verslag van de vergadering van 12 oktober 2011 te Oudergem Aanwezig: Christian Stoffels (trainer juniors FRSO) Frank Buytaert (voor juniors VVO) Jean-Noël Debehogne (voor seniors

Nadere informatie

Op 16 maart 2006 kwam topjudoka Ilse Heylen bij ons op bezoek om ons wat meer te vertellen over zichzelf en haar judo:

Op 16 maart 2006 kwam topjudoka Ilse Heylen bij ons op bezoek om ons wat meer te vertellen over zichzelf en haar judo: Op 16 maart 2006 kwam topjudoka Ilse Heylen bij ons op bezoek om ons wat meer te vertellen over zichzelf en haar judo: Hoe is je judocarrière begonnen? Heylen: Ik ben met judo begonnen toen ik 8 jaar was

Nadere informatie

Proteus minitoernooi 2012 (2)

Proteus minitoernooi 2012 (2) Proteus minitoernooi 2012 (2) Sterrencompetitie Doelgroepenbad 14-12-2012 Nadat vorige week vrijdag de 1 e wedstrijden waren gespeeld stond vandaag de laatste poule wedstrijd op het programma. Tevens stond

Nadere informatie

Alkmania F5 Alphia F2 Afgelopen zaterdag stonden de geweldenaren van de F5 weer vroeg in de wei voor de wedstrijd tegen Alphia F2.

Alkmania F5 Alphia F2 Afgelopen zaterdag stonden de geweldenaren van de F5 weer vroeg in de wei voor de wedstrijd tegen Alphia F2. Alkmania F5 Alphia F2 Afgelopen zaterdag stonden de geweldenaren van de F5 weer vroeg in de wei voor de wedstrijd tegen Alphia F2. Vlak voordat de wedstrijd begon ging het toekomstige Nederlands elftal

Nadere informatie

ALGEMENE SPELREGELS FUNNY NUTS RUSH. Om de onderlinge vrede wat te bewaren, wil ik even de aandacht vestigen op een aantal algemene spelregels:

ALGEMENE SPELREGELS FUNNY NUTS RUSH. Om de onderlinge vrede wat te bewaren, wil ik even de aandacht vestigen op een aantal algemene spelregels: ALGEMENE SPELREGELS FUNNY NUTS RUSH Om de onderlinge vrede wat te bewaren, wil ik even de aandacht vestigen op een aantal algemene spelregels: Fairplay is vandaag van allergrootst belang! De scheidsrechters

Nadere informatie

BondsVademecum. Hoofdstuk 4.10 - Wedstrijdreglement jujitsu IJJF

BondsVademecum. Hoofdstuk 4.10 - Wedstrijdreglement jujitsu IJJF BondsVademecum Hoofdstuk 4.10 - Wedstrijdreglement jujitsu IJJF Datum: 21 september 2014 BondsVademecum hoofdstuk 4.10 - Wedstrijdreglement Pag. 2/38 - - 21 september 2014 INHOUDSOPGAVE pagina: I ALGEMEEN...

Nadere informatie

Jeugd Valkenier Digitaal mededelingenblad van en voor de jeugdafdeling van VV de Valk

Jeugd Valkenier Digitaal mededelingenblad van en voor de jeugdafdeling van VV de Valk Digitaal mededelingenblad van en voor de jeugdafdeling van VV de Valk Programma Datum Wedstrijd Aanwezig Aanvang Datum Wedstrijd Aanwezig Aanvang 22-11 De Valk A1 - Bladella A2 13.45 14.45 22-11 Eindhoven

Nadere informatie

www.flandersjudocup.be 1

www.flandersjudocup.be 1 1 Flanders Judocup 2013 Terugblik Flanders Judocup 2012 + Internationale stage In 2012 namen net geen 800 judoka s uit 13 verschillende landen deel aan de Flanders Judocup; kwantiteit én kwaliteit verzekerd!

Nadere informatie

INDELING 2 1. GESLACHT 2 2. LEEFTIJD 2 3. GEWICHT 2 4. BEKWAAMHEIDSNIVEAU 2 WEDSTRIJDREGLEMENT 3 1. VERBODEN TECHNIEKEN 3 2. SANCTIES 4 SCORETABEL 4

INDELING 2 1. GESLACHT 2 2. LEEFTIJD 2 3. GEWICHT 2 4. BEKWAAMHEIDSNIVEAU 2 WEDSTRIJDREGLEMENT 3 1. VERBODEN TECHNIEKEN 3 2. SANCTIES 4 SCORETABEL 4 Januari 2013 INHOUDSTAFEL INDELING 2 1. GESLACHT 2 2. LEEFTIJD 2 3. GEWICHT 2 4. BEKWAAMHEIDSNIVEAU 2 WEDSTRIJDREGLEMENT 3 1. VERBODEN TECHNIEKEN 3 2. SANCTIES 4 SCORETABEL 4 WEDSTRIJDVELD, OFFICIALS EN

Nadere informatie

Coaching - theorie en praktijk : een uitwisseling van ervaring en kennis met onze VJF-coaches

Coaching - theorie en praktijk : een uitwisseling van ervaring en kennis met onze VJF-coaches Coaching - theorie en praktijk : een uitwisseling van ervaring en kennis met onze VJF-coaches 7 september 2013 Hotel Van der Valk Brugge-Oostkamp Kapellestraat 146 8020,Oostkamp INHOUD 1. Coachfilosofie

Nadere informatie

ESDO E2 wint thuis van Luno E3

ESDO E2 wint thuis van Luno E3 ESDO E2 wint thuis van Luno E3 Zaterdag 16 april 2011. Op een zon overgoten speelveld in Kockengen wist ESDO E2 de winst te pakken in een spannend duel tegen Luno E3 uit Linschoten. Dit keer geen geblibber

Nadere informatie

Jasmin Oun / STIHL TIMBERSPORTS Press International /

Jasmin Oun / STIHL TIMBERSPORTS Press International / Australië wint het STIHL TIMBERSPORTS Wereldkampioenschap Team 2014, en Jason Wynyard uit Nieuw Zeeland mag zich de nieuwe individuele wereldkampioen noemen. Meer dan 100 sporthouthakkers uit 21 landen

Nadere informatie

VZW Vlaamse Judofederatie. Maatschappelijke zetel: Lange Akker 10 9240 Zele. Sportcode

VZW Vlaamse Judofederatie. Maatschappelijke zetel: Lange Akker 10 9240 Zele. Sportcode VZW Vlaamse Judofederatie Maatschappelijke zetel: Lange Akker 10 940 Zele Sportcode Goedgekeurd RvB: 06/06/013 1 Wedstrijd- & organisatiebepalingen Vlaamse Judofederatie Samengesteld door: Silvia Buysens

Nadere informatie

B U L L Y. bully@ddhc.nl. W E E K 2 7 2 9 j u n i 2 0 1 5. In deze Bully:

B U L L Y. bully@ddhc.nl. W E E K 2 7 2 9 j u n i 2 0 1 5. In deze Bully: B U L L Y W E E K 2 7 2 9 j u n i 2 0 1 5 In deze Bully: ME8-1 bezoekt de Hockey World League in Brasschaat. Nieuwe jas???? TEAMINDELING INFORMATIE Aanleveren van kopij (maandag vóór 20.00 uur) Wijzigingen

Nadere informatie

Minipolo toernooi in Zutphen

Minipolo toernooi in Zutphen Minipolo toernooi in Zutphen Indrukwekkende minuut stilte voor aanvang van het toernooi. Voor aanvang van het toernooi werd een minuut stilte gehouden. Dit ter nagedachtenis aan Richard Nieuwenhuizen,

Nadere informatie

UITSLAGEN KWALIFICATIE WEDSTRIJDEN NK BAAN OMNISPORT APELDOORN 8 & 9 DECEMBER 2012

UITSLAGEN KWALIFICATIE WEDSTRIJDEN NK BAAN OMNISPORT APELDOORN 8 & 9 DECEMBER 2012 SCRATCH 1e serie Nieuwelingen Plaats Nr. Naam Woonplaats UCI Code 1 8 Yannick Detant PURMEREND NED19970323 2 6 Sven Burger WARMENHUIZEN NED19970522 3 13 Michael Groot DIEMEN NED19980216 4 18 Claudio de

Nadere informatie

Techniekenboekje. Geel - Oranje - Groen. Judoclub Hirano Brecht www.judobrecht.be

Techniekenboekje. Geel - Oranje - Groen. Judoclub Hirano Brecht www.judobrecht.be Techniekenboekje Geel - Oranje - Groen Judoclub Hirano Brecht www.judobrecht.be 2 Inleiding Beste judoka's We hebben in dit boekje een samenvatting proberen te geven van alle technieken welke je onder

Nadere informatie

Van de wedstrijdleider wordt wel verwacht dat hij weet waar hij mee bezig is en daarom hoort hij de achterliggende ideeën wel te kennen.

Van de wedstrijdleider wordt wel verwacht dat hij weet waar hij mee bezig is en daarom hoort hij de achterliggende ideeën wel te kennen. Butlerwedstrijden 1. Inleiding Sinds de invoering van de computer bij het uitrekenen van bridgetoernooien is de Butler rekenmethode steeds populairder geworden. De Butlermethode voor het uitrekenen van

Nadere informatie

-Newsflash- KONINKLIJKE BELGISCHE WIELRIJDERSBOND

-Newsflash- KONINKLIJKE BELGISCHE WIELRIJDERSBOND ROUND-UP EK PISTE SINT-PETERSBURG Onze beloften hebben vorige maand in het Russische Sint-Petersburg schitterende resultaten neergezet op het EK Piste (10-15 september). Ze brachten maar liefst 6 medailles

Nadere informatie

EDC op zijn sterkst toch net ietsjes zwakker dan Huizum

EDC op zijn sterkst toch net ietsjes zwakker dan Huizum EDC op zijn sterkst toch net ietsjes zwakker dan Huizum Zaterdag 2 november mocht EDC het opnemen tegen Huizum, dat nog maar 1 punt had gescoord uit 3 wedstrijden. EDC was in de sterkste formatie en Igor

Nadere informatie

Algemeen. Uitdagen. Accepteren. Wedstrijduitslagen

Algemeen. Uitdagen. Accepteren. Wedstrijduitslagen TennisLadder Inhoud Algemeen... 2 Uitdagen... 2 Accepteren... 2 Wedstrijduitslagen... 2 Inloggen... 4 Tegenstander uitdagen... 5 Uitdaging aanvaarden / weigeren... 8 Score invullen... 8 Paswoord veranderen...

Nadere informatie

JUDO WEDSTRIJDREGLEMENT

JUDO WEDSTRIJDREGLEMENT JUDO WEDSTRIJDREGLEMENT ALGEMEEN Dit wedstrijdreglement is gebaseerd op het wedstrijdreglement van de International Judo Federation (IJF), de IJF Referee Rules. Door het bondbestuur op advies van de Nationale

Nadere informatie

Het creëren van kansen en het scoren. Uiteindelijk moet er gescoord worden. Hoe creëer je kansen en wat is van belang bij het benutten van kansen?

Het creëren van kansen en het scoren. Uiteindelijk moet er gescoord worden. Hoe creëer je kansen en wat is van belang bij het benutten van kansen? Het creëren van kansen en het scoren Uiteindelijk moet er gescoord worden. Hoe creëer je kansen en wat is van belang bij het benutten van kansen? i. Het creëren van kansen en het scoren Duel 1 tegen 1

Nadere informatie

Examen HAVO. wiskunde A. tijdvak 1 dinsdag 19 mei 13.30-16.30 uur

Examen HAVO. wiskunde A. tijdvak 1 dinsdag 19 mei 13.30-16.30 uur Examen HAVO 2009 tijdvak 1 dinsdag 19 mei 13.30-16.30 uur wiskunde A Dit examen bestaat uit 22 vragen. Voor dit examen zijn maximaal 85 punten te behalen. Voor elk vraagnummer staat hoeveel punten met

Nadere informatie

Open NK Pool 7 oktober 2012 te Eindhoven

Open NK Pool 7 oktober 2012 te Eindhoven Results A women / A dames 22 Team / Total 1 V027 Leone Kelleners Echt 2.728,00 0,00 0,00 0,00 867,93 951,81 908,26 2 V021 Rianne Golsteijn Echt 2.584,50 0,00 670,27 0,00 595,16 599,33 719,75 3 V029 Sharon

Nadere informatie

3 Is dit een jongen of een meisje? 7 Is dit een vork of een mes?

3 Is dit een jongen of een meisje? 7 Is dit een vork of een mes? A1 Woordenlijst boek jongen mes stoel glas kind pen tafel hand kopje plant telefoon hoed lamp potlood theepot hoofd land ring vinger huis man sigaar vork jas meisje sigaret vrouw OEFENING 1 Is dit een

Nadere informatie

Hoe korfbal is ontstaan

Hoe korfbal is ontstaan Hoe korfbal is ontstaan Korfballers hebben hun sport te danken aan een onderwijzer, Nico Broekhuysen is zijn naam. Hij woonde in Amsterdam en hij moest een cursus gaan volgen in Zweden. s Avonds deden

Nadere informatie

RICHTLIJNEN VOOR OUDERS INZAKE PBO JEUGDCUP TOERNOOIEN

RICHTLIJNEN VOOR OUDERS INZAKE PBO JEUGDCUP TOERNOOIEN 1 BCD Richtlijnen inzake wedstrijden, toernooien en fair play RICHTLIJNEN VOOR OUDERS INZAKE PBO JEUGDCUP TOERNOOIEN A. Deelname en inschrijvingen 1. Jeugdleden van groep A en B mogen zich doorheen het

Nadere informatie

Er zijn dan echter wel wat zaken, die je moet weten voordat je met de voorbereidingen voor je zwarte bandexamen gaat beginnen.

Er zijn dan echter wel wat zaken, die je moet weten voordat je met de voorbereidingen voor je zwarte bandexamen gaat beginnen. D DE ZWARTE BAND DE ZWARTE BAND Gefeliciteerd, je bent nu geslaagd voor de 1 e kyu, ofwel de bruine band! Toch droom ook jij er natuurlijk van om een keer die zwarte band te dragen. Deze graduatie ligt

Nadere informatie

Voortgangsrapportage Onderwijs en Opleiding 2010 Beschrijving prestaties Nederland en andere lidstaten op EU benchmarks

Voortgangsrapportage Onderwijs en Opleiding 2010 Beschrijving prestaties Nederland en andere lidstaten op EU benchmarks ANNEX Voortgangsrapportage Onderwijs en Opleiding 21 Beschrijving prestaties Nederland en andere lidstaten op EU benchmarks 1. Deelname voor- en vroegschoolse educatie (VVE) De Nederlandse waarde voor

Nadere informatie

PLJM Goossens Weth. Jonkersstraat 29 4661 EB Halsteren Tel: 06-28772961 Mail: info@sportschoolshintai.nl

PLJM Goossens Weth. Jonkersstraat 29 4661 EB Halsteren Tel: 06-28772961 Mail: info@sportschoolshintai.nl JUDO SPREEKBEURT SPORTSCHOOL SHINTAI HALSTEREN ROOSENDAAL SPORTSCHOOL SHINTAI Spreekbeurt PLJM Goossens Weth. Jonkersstraat 29 4661 EB Halsteren Tel: 06-28772961 Mail: info@sportschoolshintai.nl Judo betekend

Nadere informatie

Vierde Supermoto-titel voor Marcel van Drunen!

Vierde Supermoto-titel voor Marcel van Drunen! http://www.knmv.nl 6 oktober 2008 Persbericht Serie: ONK Supermoto Land: Nederland Datum 5 oktober '08 Race: 12/14 Plaats: Lelystad Weer: Regen, 12c Vierde Supermoto-titel voor Marcel van Drunen! Mill

Nadere informatie

Bèkse WK Pool 2014 Powered by BPQ & RKVV Volharding. Bem Vindos!

Bèkse WK Pool 2014 Powered by BPQ & RKVV Volharding. Bem Vindos! Bèkse WK Pool 2014 Powered by BPQ & RKVV Volharding Bem Vindos! Oftewel: Welkom... bij de enige echte Bèkse WK Pool 2014! Deze WK Pool wordt mede mogelijk gemaakt door de Bèkse PubQuiz en RKVV Volharding.

Nadere informatie

EDC wint thriller tegen PSV en blijft in de Hoofdklasse!

EDC wint thriller tegen PSV en blijft in de Hoofdklasse! EDC wint thriller tegen PSV en blijft in de Hoofdklasse! EDC heeft dit seizoen met slechts 2 overwinningen nog net de nacompetitie bereikt. Daarin werd het thuis opgenomen tegen PSV Dammen uit Eindhoven.

Nadere informatie

Persmap. Cyclocross Elite zonder Contract

Persmap. Cyclocross Elite zonder Contract Patattencross Persmap nossegem, 12 oktober 2014 Cyclocross Elite zonder Contract Voorwoord VZW Sport & Steun Nossegem is zeer verheugd u de 6de editie van de Patattencross te mogen voor-stellen die zal

Nadere informatie

Voorwoord. Kijk voor actuele informatie over onze vereniging ook eens op onze website www.majuso.nl. Welkom bij Majuso en veel leesplezier.

Voorwoord. Kijk voor actuele informatie over onze vereniging ook eens op onze website www.majuso.nl. Welkom bij Majuso en veel leesplezier. Secretariaat J.L. Hendriks, De Groenling 4, 5993 HD Maasbree, 077-4651354 E-mail: info@majuso.nl Website: Voorwoord Dit boekje is bestemd voor jeugdleden en hun ouders/verzorgers en bedoeld om informatie

Nadere informatie

LEERLIJN VOOR KYU & DAN GRADEN.

LEERLIJN VOOR KYU & DAN GRADEN. LEERLIJN VOOR KYU & DAN GRADEN. Een gestructureerde leerlijn dringt zich meer dan vroeger op. Na de vervaldag van een vergunning, is een judoka vrij om te veranderen van club. Soms kan een verandering

Nadere informatie

Wedstrijd uitslagen 2004. Eerste Prijs Tweede Prijs Derde Prijs. 18 Januari NK teams senioren, Lunetten Utrecht. Ricardinho Pietersz.

Wedstrijd uitslagen 2004. Eerste Prijs Tweede Prijs Derde Prijs. 18 Januari NK teams senioren, Lunetten Utrecht. Ricardinho Pietersz. Wedstrijd uitslagen 2004 Eerste Prijs Tweede Prijs Derde Prijs 18 Januari NK teams senioren, Lunetten Utrecht 15 Februari EK Rijeka, Kroatie Deelname: en 15 Februari NK Wado, Lunetten Utrecht Luis Provence

Nadere informatie

HOOFDSTUK 3: DE BEKER VAN BELGIE U21 BETAALD VOETBAL

HOOFDSTUK 3: DE BEKER VAN BELGIE U21 BETAALD VOETBAL R13.023 Invoering Beker van België U21 Betaald Voetbal Het UC legt onderstaande interpretatieve beslissing voor aan de Nationale Studiecommissie: 1. Motivering Teneinde de jonge, beloftevolle spelers van

Nadere informatie

Beste wens mee. Allemaal bedankt voor de kaarten en nieuwjaarswensen.

Beste wens mee. Allemaal bedankt voor de kaarten en nieuwjaarswensen. Maandblad van Judoschool Herman Boersma. Locaties: Doorn en Leersum Januari 2015 oplage 94 hermanboersma@hotmail.com www.judoschool-hermanboersma.nl 033-4729247 Beste wens nsen van mee eester Herman Allemaal

Nadere informatie

Inleiding. Versie 2013

Inleiding. Versie 2013 Inleiding Dit document is bedoeld om (toekomstige) tafeljury medewerkers enige theoretische kennis op te laten doen over de gang van zaken rond een judotoernooi en op de Friese Masters in het bijzonder.

Nadere informatie

Oriëntatieloop met QR-codes

Oriëntatieloop met QR-codes Oriëntatieloop met QR-codes Probleemstelling Het principe van een klassieke oriëntatieloop is zeer eenvoudig. Aan de start krijgen de leerlingen (eventueel in groepjes) een geografische kaart met daarop

Nadere informatie

Nieuwe avonturen in Monte Carlo

Nieuwe avonturen in Monte Carlo Nieuwe avonturen in Monte Carlo Na een jaar onderbreking waagden Michel en ik onze kans opnieuw in het 40 ste wereldkampioenschap Backgammon in Monte Carlo. Tijdens onze gezamenlijke trip was Walter Meuwis

Nadere informatie

EERSTE RONDE: INSCHRIJFFORMULIER: PERSOONLIJKE GEGEVENS. Timo. Voornaam: Vogels. Achternaam:

EERSTE RONDE: INSCHRIJFFORMULIER: PERSOONLIJKE GEGEVENS. Timo. Voornaam: Vogels. Achternaam: INSCHRIJFFORMULIER: PERSOONLIJKE GEGEVENS Voornaam: Achternaam: Timo Vogels EERSTE RONDE: Opdracht: Voorspel, voor elke poulewedstrijd, op welke wijze het eerste doelpunt door Nederland wordt gescoord.

Nadere informatie

Zelfperceptietest teamrol dinsdag 12 november 2002

Zelfperceptietest teamrol dinsdag 12 november 2002 Zelfperceptietest teamrol dinsdag 12 november 2002 Deze test is ontwikkeld om op eenvoudige wijze je eigen teamrol te bepalen. Het jarenlange onderzoek naar teamrollen binnen managementteams is gedaan

Nadere informatie

Beste tafeltennisvrienden,

Beste tafeltennisvrienden, Beste tafeltennisvrienden, Korte nieuwsflits deze week, maar niet onbelangrijk! Zondag 22 februari spelen onze heren hun tweede wedstrijd in de strijd tegen degradatie. Het wordt een uitwedstrijd in Oegstgeest,

Nadere informatie

Anna Kaulbachstraat 16 2032 KT Haarlem bel: (023) 5352279 fax: (023) 5352763 mail: mlking@mlkingschool.nl url: www.mlkingschool.nl

Anna Kaulbachstraat 16 2032 KT Haarlem bel: (023) 5352279 fax: (023) 5352763 mail: mlking@mlkingschool.nl url: www.mlkingschool.nl OBS Martin Luther King Anna Kaulbachstraat 16 2032 KT Haarlem bel: (023) 5352279 fax: (023) 5352763 mail: mlking@mlkingschool.nl url: www.mlkingschool.nl Belangrijke data 24 mei - Pinksteren kinderen vrij

Nadere informatie

VERGULDE VOS WK POOL

VERGULDE VOS WK POOL VERGULDE VOS WK POOL Deelnameregels en puntentelling Algemeen: Iedereen kan aan deze pool deelnemen. Deelname kost 10,00 per persoon, te voldoen bij Arjen of Denise bij het inleveren van dit formulier.

Nadere informatie

29 februari Daniel Dutomadio door KBN gehonoreerd met de 1e Dan. 8/9 maart 3e Open Nederlandse Kampioenschappen (Dutch Open), Rotterdam, Nederland

29 februari Daniel Dutomadio door KBN gehonoreerd met de 1e Dan. 8/9 maart 3e Open Nederlandse Kampioenschappen (Dutch Open), Rotterdam, Nederland Wedstrijd uitslagen 2008 Eerste Prijs Tweede Prijs Derde Prijs 12/13 januari Open de Calais, Calais, Frankrijk Deelname vanuit de bond: Britt Hofman en Louise Oldeman Tweede Prijs Britt Hofman (jeugd,

Nadere informatie

SPREEKBEURT HANDBAL. door Casper Houtepen

SPREEKBEURT HANDBAL. door Casper Houtepen SPREEKBEURT HANDBAL door Casper Houtepen Mijn onderwerp voor de spreekbeurt is handbal. Ik heb hiervoor gekozen omdat ik het zelf doe en ik het een leuke sport vind. Misschien willen door mijn spreekbeurt

Nadere informatie

PROGRAMMA JUDO + 14 jaar

PROGRAMMA JUDO + 14 jaar PROGRAMMA JUDO + 14 jaar Inleiding. Het programma is bestemd voor JUDOKA s boven de veertien jaar. Het programma is volledig gebouwd op dat van de jeugd, dit vergemakkelijkt de overstap naar de groep boven

Nadere informatie

AFKICKEN? GEEN SPRAKE VAN!

AFKICKEN? GEEN SPRAKE VAN! AFKICKEN? GEEN SPRAKE VAN! Nadat iedereen weer heeft kunnen afkicken van het EK voor senioren in Appelscha, gaan we komende week hopelijk genieten van het WK van de algemene Klasse, dat in het Duitse Bad

Nadere informatie

Joshua Verkuil 50 rugslag 39.53 100 rugslag 1:23.56 50 vlinderslag 33.61 200 wisselslag 2:50.94 PR

Joshua Verkuil 50 rugslag 39.53 100 rugslag 1:23.56 50 vlinderslag 33.61 200 wisselslag 2:50.94 PR Limietwedstrijd Dordrecht 50 vrije slag 33.17 50 vlinderslag 38.77. 200 wisselslag 2:49.57 50 vrije slag 32.19 100 vrije slag 1:07.99 PR 50 rugslag 41.77 PR 100 rugslag 1:27.93 PR 200 rugslag 2:55.53 PR

Nadere informatie

Examen economie thema 2 deel 1 Theorie thema 2: Produceren voor de wereldmarkt

Examen economie thema 2 deel 1 Theorie thema 2: Produceren voor de wereldmarkt Examen economie thema 2 deel 1 Theorie thema 2: Produceren voor de wereldmarkt Door: F. De Smyter en P. Holvoet 1. Geef een correcte omschrijving van de volgende economische begrippen: a) Globalisering:.

Nadere informatie

Eurovisie 2010. Auteur: Gerwin De Decker. was. Dat werd gezongen door. Laura. Zij behaalde de vierde. plaats. En als je wat langer

Eurovisie 2010. Auteur: Gerwin De Decker. was. Dat werd gezongen door. Laura. Zij behaalde de vierde. plaats. En als je wat langer Auteur: Gerwin De Decker was. Dat werd gezongen door Laura. Zij behaalde de vierde Natuurlijk ken je het Junior Eurovisiesongfestival. De Europese liedjeswedstrijd voor kinderen van tien tot vijftien jaar.

Nadere informatie

Internationaal jeugdtornooi van Trier 19 en 20 mei 2012

Internationaal jeugdtornooi van Trier 19 en 20 mei 2012 PERSBERICHT VTTL (17/07/2012) Anna Eerste verovert Europese bijna medaille alle podiums een feit België de jaarlijkse heeft Internationale een eerste Trierer medaille Stadtmeisterschaften veroverd tijdens

Nadere informatie

KINDER- en JEUGDPROGRAMMA JUDO -14 JAAR Inleiding.

KINDER- en JEUGDPROGRAMMA JUDO -14 JAAR Inleiding. KINDER- en JEUGDPROGRAMMA JUDO -14 JAAR Inleiding. De praktijk heeft ons geleerd dat het klassieke onderricht in het JUDO, het volgen van het GO KYO, een zeer moeilijke opdracht is voor onze trainers.

Nadere informatie

Seven-a-side Variaties. Standaard set van variaties van toepassing op het Seven-a-side Spel

Seven-a-side Variaties. Standaard set van variaties van toepassing op het Seven-a-side Spel Seven-a-side Variaties Standaard set van variaties van toepassing op het Seven-a-side Spel De spelregels gelden voor het seven-a-side spel, afgezien van de volgende variaties: SPELREGEL 3: AANTAL SPELERS

Nadere informatie

Spelregels WK Master 2014

Spelregels WK Master 2014 Spelregels WK Master 2014 In veel opzichten lijkt WK Master 2014 op Teammaster. Het principe is hetzelfde: als een speler scoort, scoor jij ook! De belangrijkste regels: Tijdens de groepswedstrijden mag

Nadere informatie

1e periode: herhalen van taakgericht en teamgericht. 2e periode: balbezit 3e periode: balbezit en balbezit tegenstander.

1e periode: herhalen van taakgericht en teamgericht. 2e periode: balbezit 3e periode: balbezit en balbezit tegenstander. 1e periode: herhalen van taakgericht en teamgericht. e periode: balbezit e periode: balbezit en balbezit tegenstander. 1 e Periode: Herhalen van taakgericht en teamgericht Training 1: Wat zijn de taken

Nadere informatie

nr. tegenstander 1 5 8 14 21 28 39 resultaat nr. 57 0 ½ 1 1 ½ ½ 0 score tegenstander 3½ 4½ 2 5 4 6 5½

nr. tegenstander 1 5 8 14 21 28 39 resultaat nr. 57 0 ½ 1 1 ½ ½ 0 score tegenstander 3½ 4½ 2 5 4 6 5½ Reglement Zwitsers op weerstandspunten A. Inleidende opmerkingen en definities A1 a Weerstandspunten De weerstandspunten (WP), ook wel Buchholz of Solkoffscore genoemd, van een speler is de som van de

Nadere informatie

A B C D E F G H I J VAL 390 01/10/2005 4ḂSPARTA VIJFKAMP +ATLETIEK TROFFEE 5 ḂSPARTA VILVOORDE MEETING ROOD-GEEL STADION 3 FONTEINEN VILVOORDE

A B C D E F G H I J VAL 390 01/10/2005 4ḂSPARTA VIJFKAMP +ATLETIEK TROFFEE 5 ḂSPARTA VILVOORDE MEETING ROOD-GEEL STADION 3 FONTEINEN VILVOORDE 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 VAL 390 01/10/2005 4ḂSPARTA VIJFKAMP +ATLETIEK TROFFEE

Nadere informatie

DE WAARHEID OVER SCHOONHEID: EEN WERELDWIJDE STUDIE OVER DE STUDIE

DE WAARHEID OVER SCHOONHEID: EEN WERELDWIJDE STUDIE OVER DE STUDIE DE WAARHEID OVER SCHOONHEID: EEN WERELDWIJDE STUDIE OVER DE STUDIE Dove heeft onderzoek gedaan naar De Waarheid over Schoonheid: een wereldwijde studie die de relatie tussen vrouwen en schoonheid onderzoekt.

Nadere informatie

Art. 4.5.2 Procedure berekening enkelklassement Zie Addendum onder Art. 4.5.2

Art. 4.5.2 Procedure berekening enkelklassement Zie Addendum onder Art. 4.5.2 38 Art. 4.5. Art. 4.5.1 Klassementsbepaling Algemeen a) Bij het jaarlijks (her)aansluiten van de tennisleden is de clubsecretaris verantwoordelijk voor het correct doorgeven van de klassementen van zijn

Nadere informatie

K.A.T.A.S KATAS. Karate Timekeeping and Scorebord K.A.T.A.S. Karate Timekeeping and Scorebord For WKF SHOBU Kumité. KATAS (Software) Delnooz Dirk

K.A.T.A.S KATAS. Karate Timekeeping and Scorebord K.A.T.A.S. Karate Timekeeping and Scorebord For WKF SHOBU Kumité. KATAS (Software) Delnooz Dirk KATAS K.A.T.A.S. For WKF SHOBU Kumité 1 Hardware vereisten Screen views van de software (WKF reglement) Kiezen van deelnemers parameters Starten & stoppen matchtijd Punten& straffen Laatste 10 seconden

Nadere informatie

WK-QUIZ 2014. Vul hier je naam in: Vul je antwoorden in naast de vraag en lever dan in.

WK-QUIZ 2014. Vul hier je naam in: Vul je antwoorden in naast de vraag en lever dan in. WK-QUIZ 2014 6 Ronden: (100 punten te verdienen) 1. WK Weetjes (16) 2. Voetbal Quotes (16) 3. WK Landen (16) 4. Wie is het? (16) 5. WK 2014 (20) 6. Voetbalvrouwen (16) Vul hier je naam in: Vul je antwoorden

Nadere informatie

Naar het eerste onderdeel

Naar het eerste onderdeel Volgende Start de quiz Naar het eerste onderdeel Start dit onderdeel 1. Wie maakte de 4000 ste eredivisietreffer voor Feyenoord? A. Sekou Cissé B. John Guidetti C. Jerson Cabral 2. Coen Dillen maakte ooit

Nadere informatie

Rapport. De behandeling van een bezwaarschrift. Oordeel. Op basis van het onderzoek vindt de Nationale ombudsman de klacht over

Rapport. De behandeling van een bezwaarschrift. Oordeel. Op basis van het onderzoek vindt de Nationale ombudsman de klacht over Rapport De behandeling van een bezwaarschrift Oordeel Op basis van het onderzoek vindt de Nationale ombudsman de klacht over de Belastingdienst/Toeslagen te Utrecht gegrond. Publicatiedatum: 26 november

Nadere informatie

Het DSS (Dynamische Speelsterkte Systeem)

Het DSS (Dynamische Speelsterkte Systeem) Het DSS (Dynamische Speelsterkte Systeem) A. DEFINITIE Speelsterkte is de relatieve norm voor de tennisvaardigheid van een bij de KNLTB aangesloten tennisser in verhouding tot de tennisvaardigheid van

Nadere informatie

Ground Fight. Het is de bedoeling om een constante actie na te streven tijdens de wedstrijdkamp.

Ground Fight. Het is de bedoeling om een constante actie na te streven tijdens de wedstrijdkamp. Ground Fight Zelfverdediging www.eurobudo.be bart@eurobudo.be INLEIDING Ground Fight is een wedstrijdvorm waarbij er rechtstreeks tegen zijn partner gekampt wordt. Het is de bedoeling om een constante

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Eerder hadden we met de rensters die voor deze wereldbeker geselecteerd waren, het parcours al verkend

Nieuwsbrief. Eerder hadden we met de rensters die voor deze wereldbeker geselecteerd waren, het parcours al verkend Nieuwsbrief Mascha Pijnenborg Uitgave 3, 2012 Ronde van Vlaanderen Eerder hadden we met de rensters die voor deze wereldbeker geselecteerd waren, het parcours al verkend En zondag 1 april was het zover!

Nadere informatie

Kwalificatietraject JBN Cadetten (-18)

Kwalificatietraject JBN Cadetten (-18) Kwalificatietraject JBN Cadetten (-18) Dit kwalificatietraject is specifiek voor judoka s geboren in 1999, 2000 en 2001. De genoemde meetmomenten zijn onder voorbehoud van beschikbare financiële middelen,

Nadere informatie

21 september 2015. Reglement

21 september 2015. Reglement 2 september 205 Reglement INLEIDING INHOUDSTAFEL Fairplay charter... 3 Regel : Speelveld... 4 Regel 2: Poules... 4 Regel 3: Bal...6 Regel 4: Aantal spelers... 6 Regel 5: Uitrusting van de spelers... 7

Nadere informatie