VIJFTIG+OCHTEND MATCHPLAY. April 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VIJFTIG+OCHTEND MATCHPLAY. April 2017"

Transcriptie

1 VIJFTIG+OCHTEND MATCHPLAY April 2017

2 Wat is Matchplay In Strokeplay speel je met medespelers tegen de baan. Je gaat hier uit van het aantal strokes - het totaal aantal slagen - dat je nodig hebt om door de baan te komen van hole 1 naar hole 18. Bij Strokeplay moet je uitholen. (NB: bij puntentelling vlg. Stableford heb je het recht de bal op te nemen zodra je niet meer kunt scoren, maar dan noteer je een streep en geen score meer.) Bij Matchplay speel je tegen een tegenstander. Degene die de uitholed met het minste aantal slagen wint de hole. De golfregels zijn daarom ook anders. Daarover vindt je verderop meer. Dat je een tegenstander hebt, is dus ook omdat je per hole strijdt. Je hebt dus elke hole wederom een kans om te winnen. De uitslag op de vorige hole heeft daarom geen invloed op de volgende. Zo kan het zijn dat de strijd pas wordt beslist op de laatste hole. Het bijzondere van matchplay is dat je ook een hole kunt winnen of verliezen door het onjuist toepassen of het overtreden van een regel door jezelf of je tegenstander. Dat maakt matchplay bijzonder en ook erg leuk omdat het golf in al zijn facetten inhoudt. Handicapverrekening Voor de matchplay van de 50+ ochtend wordt bij het opstellen van de kanten (sides) geprobeerd de spelers van ongeveer gelijke handicap zoveel als mogelijk bij elkaar te zetten (zie handicapverrekening). Maar het is ook de bedoeling om zoveel als mogelijk je te koppelen aan telkens andere deelnemers om de onderlinge band te versterken. We kiezen in onze Matchplay rondes voor het verrekenen van de handicap. Je speelt ongeacht het aantal slagen totdat een van beiden heeft uitgeholed of de laatste slag tot de hole is gegeven. (NB: het is wel een slag dus tel hem mee in je score). Mocht je in de baan al een onoverkomelijke achterstand in slagen hebben opgelopen, kun je de hole of de match ook (op)geven. (NB: maar doe dit niet te snel. Zie hierna.) Winnen van de hole Degene met de minste slagen (met verrekening van handicap) heeft de hole gewonnen. En is dus 1 up. Zijn tegenstander is dan 1 down. Bij een gelijk aantal slagen is de hole halved. De winnaar van de hole krijgt een plus (+) en de verliezer een min (-) op de scorekaart. (zie voorbeeld). Bij een halved hole zet ieder een nulletje (0). We spelen een DUBBELNEGEN. (zie de uitleg hierna) Terminologie bij Matchplay Side: twee tegenstanders in een flight van vier; Up: een hole voor; Down: een hole achter; Halved: beide spelers evenveel slagen tot de hole na verrekening handicap, hole gedeeld;

3 All square: evenveel holes gewonnen; Dormie: de achterstaande speler moet verder alle holes winnen om nog gelijk te eindigen. Opletten bij matchplay Matchplay is een apart spelletje. Je kunt elke hole opnieuw beginnen, wat gedaan is, is gedaan. Of je nou up staat of down, elke hole is een nieuw begin van de partij. Blijf jezelf uitdagen, blijf gefocust. Zo zou het moeten zijn. Wat zijn de valkuilen bij een matchplaywedstrijd? Teveel op je tegenstander letten. Speel dus je eigen spel. Je weet wat je te doen staat en het beste gaat dat als je je normale spel speelt; Blijf geconcentreerd. Het is riskant als je snel (ruim) voor komt te staan. Het spel kan heel snel omslaan, dat is golf, zeker bij matchplay; Hou vol. Andersom, als je achter staat is het van belang dat je de moed erin houdt. Elke hole is de eerste. Het is pas over als je niet meer kunt winnen. (NB: Bij dubbelnegen kun je ook nog 2 punten halen voor de overall uitslag over 18 holes.) Het is van belang wat de tegenstander doet, maar je kunt alleen maar controleren wat je zelf doet! Strokeplay is een ronde van 18 holes, matchplay zijn 18 op zichzelf staande holes. Klassement Er zijn in totaal 5 wedstrijden. De commissie houdt het klassement bij van zowel de 18 holes matchplay als de 9 holes matchplay. Het is een puntenklassement en gebaseerd op de behaalde punten in de individuele matchplay wedstrijden. Om in aanmerking te komen voor de prijzen moet er tenminste aan 3 matchplay dagen zijn deelgenomen. Er zijn geen dagwinnaars. Aan het einde van het seizoen zijn er mooie prijzen voor de winnaars van het klassement. De prijzen worden uitgereikt op de laatste speeldag van het seizoen. Prijzen worden alleen uitgereikt wanneer de winnaar aanwezig is of zich heeft laten vertegenwoordigen.

4 Wat zijn de verschillen in de golfregels bij Strokeplay en Matchplay Uitholen Onderwerp Strokeplay Matchplay Overtreden regel in het algemeen Bij twijfel over toepassing van een regel Informatie over aantal slagen Verplicht, maar wanneer bij een Stablefordwedstrijd geen punten meer behaald kunnen worden, heeft de speler het recht de bal op te nemen en moet dan een streep noteren. Twee strafslagen De speler mag de betreffende hole met twee ballen uitspelen, waarbij hij van tevoren aangeeft met welke bal hij wil scoren voor zover de regels het toestaan. Anders telt de score met de andere bal. Situatie aan de wedstrijdleiding of referee voorleggen. Na strafslagen dit zo spoedig mogelijk melden aan de marker. Niet verplicht. Speler kan de volgende slag, de hole of de match geven. Verlies van de hole. De speler of de tegenstander kunnen onmiddellijk een claim kenbaar maken indien zij een overtreding menen te constateren. De hole en match wordt wel uitgespeeld waarna de situatie aan de wedstrijdleiding of referee moet worden voorgelegd Na strafslagen zo spoedig mogelijk melden aan tegenstander tenzij duidelijk en gezien door tegenstander. Bij onjuiste inlichting fout herstellen vóór tegenstander slag doet, anders verlies van de hole. Voor de beurt spelen Bal spelen zoals hij ligt (zonder straf). De tegenstander mag onmiddellijk eisen dat de slag opnieuw wordt gedaan. Buiten of van de verkeerde afslagplaats afslaan Spelen van de verkeerde bal Bal raakt vlaggenstok of bewaker Bewegen van stilliggende bal door: Bal per ongeluk van richting veranderd door: Na een slag op de green rolt de bal tegen een stilliggende bal op de green. Bal gespeeld van verkeerde plaats. Bal helpt of hindert andere bal. Twee strafslagen en opnieuw afslaan van de juiste plek. De slag zelf telt niet mee. Twee strafslagen. Fout herstellen. Speler krijgt twee strafslagen en bal spelen zoals hij ligt. Medespeler, geen straf en bal terugplaatsen. Medespeler, geen straf, bal spelen zoals hij ligt. Twee strafslagen, bal van speler spelen zoals hij ligt. Bal medespeler terugplaatsen. Twee strafslagen. Medespeler moet op verzoek de bal opnemen maar mag ook eerst zijn bal spelen. De tegenstander mag onmiddellijk eisen dat de slag opnieuw wordt gedaan. Verlies van de hole. Speler verliest de hole. Tegenstander, anders dan bij zoeken en meten, één strafslag voor de tegenstander en bal terugplaatsen. Tegenstander, geen straf, bal spelen zoals hij ligt of de slag opnieuw spelen. Geen straf, bal van de speler spelen zoals hij ligt. Bal van de tegenstander terugplaatsen. Verlies van de hole. Tegenstander moet op verzoek bal opnemen.

5 Handicapverrekening ARNE en ROB spelen tegen elkaar in een matchplay wedstrijd. ROB heeft een playing handicap van 26 en ARNE heeft een playing handicap van 22. ROB krijgt nu wat slagen mee. Maar hoeveel? En op welke holes? Met andere woorden: hoe is de handicap verrekening bij Matchplay precies? Anders dan een normale handicapverrekening krijgt ROB niet op de 8 hoogst (SI) geïndexeerde holes een extra slag mee (twee dus) en ook ARNE krijgt geen 4 extra slagen (twee dus) op de hoogst (SI) geïndexeerde holes mee. Nee. De handicapverrekening bij Matchplay ziet er anders uit. In dit geval wordt de handicap van ARNE (22) afgetrokken van ROB met handicap 26. ROB speelt handicap 4 en ARNE speelt van scratch (handicap 0). Enkel ROB krijgt extra slagen mee op de holes met (SI) stroke-index 1 t/m 4. Waarom krijgt enkel ROB slagen mee en ARNE niet? Simpel. Dit is de meest eerlijke vorm. Als ze beiden handicap 4 zouden krijgen heeft ARNE meer voordeel. Op papier is hij de betere speler en zou in theorie beter moeten scoren dan ROB. ROB heeft de extra slagen nodig op de 4 moeilijkste holes om zo alsnog de kans te krijgen de 4 holes te delen. Pas je dit niet toe dan heeft ARNE relatief meer kans om die holes te winnen. Zodoende zou ARNE een oneerlijk voordeel hebben ten opzichte van ROB. En eerlijkheid en gelijke kansen is de basis van golf. Dubbel Negen matchplay Zoals gezegd spelen we DUBBEL NEGEN. Hiermee maken we het mogelijk om de volle 18 of 9 holes te spelen. Daarom gebruiken we een puntensysteem dat ook wordt gebruikt bij het vaststellen van het klassement. Het is van belang dat je de kaart die je krijgt voor je wedstrijd zorgvuldig en duidelijk volgens de instructie invult en de wedstrijdpunten voor elke kant aangeeft. Dat gaat als volgt: Per wedstrijd kan je 6 punten halen. 1. De winnaar van de 1 e negen krijgt 2 wedstrijdpunten. 2. De winnaar van de 2 e negen krijgt 2 wedstrijdpunten. 3. De winnaar over 18 holes krijgt 2 wedstrijdpunten. Hierbij kijk je naar het totaal van de gewonnen holes Bij een gelijke stand, krijgt een ieder natuurlijk 1 punt.

6 Let op! Blijf tellen als bijv. na 7 holes een speler al 3 up is. Hij kan dan de eerste 9 holes niet meer verliezen, maar het is belangrijk hole 8 en 9 wel te spelen, omdat dit van invloed kan zijn op het resultaat over de gehele 18 holes. Hoe ziet het eruit op de scorekaart? ROB en ARNE vormen een side. Zij zijn elkaars marker. ROB vult de score kaart van ARNE in en andersom. Op de kaart vul je de gedane slagen in (dit voor de controle door de commissie) en na de verrekening van de handicap op de SI 1 t/m 4 wordt per hole bepaald wie gewonnen, verloren of welke holes gehalved zijn. De beide kaarten zijn dus elkaar spiegelbeeld! In het voorbeeld 1: ARNE heeft 4 holes gewonnen. ROB heeft 2 hole gewonnen. 3holes zijn gehalved. ARNE staat 2 up na 9 holes. Hij krijgt 2 punten. Op de tweede negen hebben ARNE en ROB ieder 2 holes gewonnen en 5 holes gehalved. Hier krijgen ze dus ieder 1 punt. ARNE heeft over de twee lussen dus 3 punten en ROB 1. ARNE heeft over de beide lussen 6 holes gewonnen en ROB 4. ARNE krijgt hier ook de laatste 2 punten voor de 18 holes. De eind score is dus ARNE/ROB: 5/1 In het voorbeeld 2: ARNE heeft 4 holes gewonnen. ROB heeft 2 holes gewonnen. 3 holes zijn gehalved. ARNE staat 2 up na 9 holes. Hij krijgt 2 punten. Op de tweede negen heeft ARNE 2 holes gewonnen en ROB 3. en 4 holes gehalved. Hier is ROB 1 up. Hier krijgt ROB 2 punten. ARNE heeft over de twee lussen dus 2 punten en ROB 2. ARNE heeft over de beide lussen 6 holes gewonnen en ROB 5. ARNE krijgt hier ook de laatste 2 punten voor de 18 holes. De eind score is dus ARNE/ROB: 4/2 Zie voor een digitale versie ook:

7 Voorbeelden van een ingevulde scorekaart Voorbeeld 1 Voorbeeld 2

8 Wanneer je zicht wilt houden op het verloop van de 18 holes en wilt weten wat er nog van je wordt verwacht kun je ook de totaal score bijhouden. Door telkens een tussen stand op te schrijven op de kaart. Dat ziet er dan zo uit bekeken vanuit de marker ROB.

Wedstrijdvormen en handicapverrekening

Wedstrijdvormen en handicapverrekening Wedstrijdvormen en handicapverrekening De gebruikte definities gelden voor alle wedstrijden op de EG, ook als zij niet door de wedstrijdcommissie worden georganiseerd. Strokeplay Spelvorm: alle slagen

Nadere informatie

WedstrijdCommissie 2006 WEDSTRIJDVORMEN

WedstrijdCommissie 2006 WEDSTRIJDVORMEN WEDSTRIJDVORMEN 1. STROKEPLAY a. Algemeen b. Individueel Strokeplay (Qualifying) c. Individueel Stableford (Qualifying) d. Individueel tegen Par (Qualifying). 2. OFFICIELE WEDSTRIJDVORMEN VOOR TWEE OF

Nadere informatie

Etiquette Pitchmark repareren Regelavond

Etiquette Pitchmark repareren Regelavond Regelavond 2016 1 Etiquette Pitchmark repareren Regelavond 2016 2 Regelavond 2016 quiz met vanavond 15 vragen Regelavond 2016 3 Nieuws Belangrijkste wijzigingen in de regels 1. Verankeren is voortaan verboden

Nadere informatie

Ad 1. Strokeplay: De competitor, het paar of het team die/dat de vastgestelde ronde of ronden in het minst aantal slagen doet, is winnaar.

Ad 1. Strokeplay: De competitor, het paar of het team die/dat de vastgestelde ronde of ronden in het minst aantal slagen doet, is winnaar. Wedstrijdvormen Strokeplay De Strokeplayregels van de Golf Regels zijn van toepassing op drie spelvormen: 1. Strokeplay 2. Stableford 3. Tegen Par. Deze spelvormen zijn geschikt voor officiële wedstrijden,

Nadere informatie

Hole 3. Edda Huzid. HL 6 mei 2014

Hole 3. Edda Huzid. HL 6 mei 2014 Hole 3 1 Hole 7 2 Matchplay één speler tegen één ander per hole tegenstander hole winnen, verliezen of halveren mag match, hole of volgende slag geven eens gegeven blijft gegeven twijfel claimen straf:

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Naarderbos Golf

Wedstrijdreglement Naarderbos Golf Wedstrijdreglement Naarderbos Golf Artikel 1.Wedstrijden Wedstrijden worden gespeeld volgens de Rules of Golf zoals vastgesteld door de Royal & Ancient Golf Club of St. Andrews en de Local Rules zoals

Nadere informatie

Spelvormen Pagina 1 / 10

Spelvormen Pagina 1 / 10 INHOUDSOPGAVE: 10 spelvormen WEDSTRIJDREGLEMENT TOXANDRIA 2017 SPELVORMEN ARTIKEL 10 10.1 algemeen... 2 10.2 spelvormen specifiek... 3-2.1 officiële wedstrijdvormen voor individuele spelers... 3-2.1.1

Nadere informatie

Regel 25 - Abnormale terreinsomstandigheid, ingebedde bal en verkeerde green Abnormale terreinsomstandigheden zijn:

Regel 25 - Abnormale terreinsomstandigheid, ingebedde bal en verkeerde green Abnormale terreinsomstandigheden zijn: Regel 1 - Het golfspel Het belangrijkste van deze golfregel is dat als u met uw medespeler afspreekt niet volgens de regels te spelen u beide wordt gediswalificeerd. Voorbeeld: u slaat uw bal out of bounds

Nadere informatie

Samenvatting van de golfegels

Samenvatting van de golfegels Samenvatting van de golfegels Samenvatting golfregels Kennis van de golfregels is van groot belang bij golf. Niet alleen om het theorie examen met succes af te ronden maar ook tijdens het spelen. Je bent

Nadere informatie

Spelvormen. A. Strokeplay-wedstrijden. A1: Strokeplay

Spelvormen. A. Strokeplay-wedstrijden. A1: Strokeplay Spelvormen In onderstaand overzicht van de diverse spelvormen, zoals die op Het Wedde (kunnen) worden gespeeld, wordt onderscheid gemaakt tussen: A. Strokeplay-wedstrijden B. Matchplay-wedstrijden C. Bijzondere

Nadere informatie

Algemeen. Finale LoyalTee Tour De LoyalTee Quinta Do LagoTour

Algemeen. Finale LoyalTee Tour De LoyalTee Quinta Do LagoTour Algemeen Elk jaar wordt de LoyalTee Tour georganiseerd; een wedstrijdcyclus op de BurgGolf banen in Nederland, speciaal voor alle golfers van Nederland. Alle wedstrijden zijn qualifying. Er zijn dagprijzen

Nadere informatie

Alle spelvormen op een rij

Alle spelvormen op een rij Spelvormen wordt veelal stableford of strokeplay gespeeld. Er zijn echter talloze spelvormen mogelijk, enkele voorbeelden zijn: foursome, fourballs, (beide wedstrijdvormen zien we ook tijdens de RyderCup)

Nadere informatie

NAARDERBOS MATCHPLAY COMPETITIE 2017

NAARDERBOS MATCHPLAY COMPETITIE 2017 NAARDERBOS MATCHPLAY COMPETITIE 2017 Je kan nu strijden om de meest eervolle positie op Naarderbos MATCHPLAY KAMPIOEN 2017 en deze ongelooflijke prijzen winnen: ALLE EER EN EEUWIG RESPECT NAARDERBOS MATCHPLAY

Nadere informatie

Voorbereiding competitie 2014

Voorbereiding competitie 2014 Voorbereiding competitie 2014 Inleiding matchplay Spel van speler(s) tegen speler(s) Tegenstanders Regels: je mag een regelovertreding van de tegenstander door de vingers zien Het is echter niet toegestaan

Nadere informatie

V: Moet maatstaf voor een ernstige overtreding van R 1-2 hetzelfde zijn in strokeplay en in matchplay?

V: Moet maatstaf voor een ernstige overtreding van R 1-2 hetzelfde zijn in strokeplay en in matchplay? Selectie aantal decisions betrekking hebbende op Matchplay Regelcommissie GC Almeerderhout Dec 1/1 Twee ballen in het spel op twee verschillende holes. V: Twee spelers op de 8 ste hole slaan hun approach

Nadere informatie

Spelvormen. 6. Matchplay - Greensome

Spelvormen. 6. Matchplay - Greensome Spelvormen 1. Matchplay - Single De meest elementaire wedstrijdvorm van het golfspel, waarbij twee spelers tegen elkaar spelen. Het verschil in handicap wordt verrekend. De speler met de hoogte playing

Nadere informatie

BEKNOPTE SAMENVATTING VAN DE GOLFREGELS

BEKNOPTE SAMENVATTING VAN DE GOLFREGELS BEKNOPTE SAMENVATTING VAN DE GOLFREGELS Deze beknopte samenvatting van de golfregels geeft een eenvoudige uitleg van de meest voorkomende regelsituaties. Deze dient niet als vervanging van de Golfregels,

Nadere informatie

NGF-competitie REGELINFORMATIE voor HGC-competitieteams

NGF-competitie REGELINFORMATIE voor HGC-competitieteams NGF-competitie 2019 REGELINFORMATIE voor HGC-competitieteams, maart 2019 VOORAFGAAND AAN DE COMPETITIE: OEFENEN & TRAINEN TEAMBUILDING MAAR OOK.. 2 1 VOORAFGAAND AAN DE COMPETITIE: UPDATE REGELKENNIS PLAATSELIJKE

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Matchplay Team Competitie

Wedstrijdreglement Matchplay Team Competitie 1. De Competitie Aan deze competitie kan worden deelgenomen door 11 teams. De teams bestaan uit minimaal 3 dames en uit maximaal 10 personen, die allemaal minimaal het GVB hebben. Per wedstrijd spelen

Nadere informatie

Matchplay Quiz Voorjaar 2019

Matchplay Quiz Voorjaar 2019 Matchplay Quiz 2019 Voorjaar 2019 Matchplay Quiz Deze matchplay quiz is bedoeld voor clubs om te gebruiken om de competitiespelers klaar te stomen voor de competitie. Mocht u vragen hebben over deze quiz,

Nadere informatie

VADEMECUM VOOR COMPETITIESPELERS 2014

VADEMECUM VOOR COMPETITIESPELERS 2014 VADEMECUM VOOR COMPETITIESPELERS 2014 VADEMECUM VOOR COMPETITIESPELERS 2014 Voornaamste kenmerken van de Regels voor matchplay Of: verschillen en overeenkomsten tussen matchplay en strokeplay regels (raadpleeg

Nadere informatie

Wedstrijdvormen. Spelvormen volgens de NGF 2018

Wedstrijdvormen. Spelvormen volgens de NGF 2018 Wedstrijdvormen Spelvormen volgens de NGF 2018 1. Strokeplay Onafhankelijk van het aantal slagen aftrek is een strokeplaywedstrijd een QW, dit houdt in dat alle scores (na omrekening in Stablefordpunten)

Nadere informatie

1912 Royal Belgian Golf Federation

1912 Royal Belgian Golf Federation Beknopte gids van de Golfregels Deze gids richt zich op de meest voorkomende regelsituaties en probeert die Regels op eenvoudige wijze uit te leggen. Deze gids dient niet als vervanging van de Golfregels,

Nadere informatie

Samenvatting van de golfegels met een oefenexamen

Samenvatting van de golfegels met een oefenexamen Samenvatting van de golfegels met een oefenexamen Samenvatting golfregels Kennis van de golfregels is van groot belang bij golf. Niet alleen om het theorie examen met succes af te ronden maar ook tijdens

Nadere informatie

Wedstrijdreglement igolf Wintercup

Wedstrijdreglement igolf Wintercup Wedstrijdreglement igolf Wintercup Dit wedstrijdreglement is vastgesteld door de wedstrijdcommissie op grond van Regel 33 van de Rules of Golf. Wijziging van dit reglement is voorbehouden aan de wedstrijdcommissie.

Nadere informatie

Samenvatting Golfregels

Samenvatting Golfregels Samenvatting Golfregels Verschillende soorten straffen Diskwalificatie - Bij vals spelen - Invullen verkeerde handicap - Invullen van te lage score - Niet uitspelen van hole bij Stroke play - strokeplay

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Golfvereniging de Berckt. Vs

Wedstrijdreglement Golfvereniging de Berckt. Vs Wedstrijdreglement Golfvereniging de Berckt. Vs 07-12-2017 1. Algemeen 1.1. Er wordt gespeeld volgens de meest recente Rules of Golf, zoals vastgesteld door de Royal & Ancient Golf Club of St. Andrews

Nadere informatie

NoBraGolf Nederland Competitie. De gezelligste golfcompetitie van Nederland!

NoBraGolf Nederland Competitie. De gezelligste golfcompetitie van Nederland! NoBraGolf Nederland Competitie De gezelligste golfcompetitie van Nederland! NoBraGolf Competitie Wedstrijdreglement Matchplay Seizoen 2016 Wedstrijdreglement Matchplay, 2016 NoBraGolf Competitie Inhoud

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Wintercompetitie 2016/2017

Wedstrijdreglement Wintercompetitie 2016/2017 Wedstrijdreglement Wintercompetitie 2016/2017 Dit wedstrijdreglement is vastgesteld door de wedstrijdcommissie op grond van Regel 33 van de Rules of Golf. Wijziging van dit reglement is voorbehouden aan

Nadere informatie

Emilia Romagna LoyalTee ZomerTour 2013

Emilia Romagna LoyalTee ZomerTour 2013 Algemeen Elk jaar wordt de LoyalTee Tour georganiseerd; een wedstrijdcyclus op de BurgGolf banen in Nederland, speciaal voor LoyalTee leden. Alle wedstrijden zijn qualifying. Er zijn dagprijzen te winnen

Nadere informatie

Wedstrijdreglement 2014

Wedstrijdreglement 2014 Wedstrijdreglement 2014 ALGEMEEN Alle wedstrijden worden gespeeld volgens de Rules of Golf, zoals vastgesteld door de Royal & Ancient Golfclub of St. Andrews en volgens de (tijdelijke) Plaatselijke Regels

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Woold-Rydercup 2018.

Wedstrijdreglement Woold-Rydercup 2018. Versie: d.d.31-3-2018 Wedstrijdreglement Woold-Rydercup 2018. Wedstrijddefinitie: De competitie wordt in teamverband gespeeld in de wedstrijdvormen Matchplay Fourball BetterBall (FBBB) en Single Matchplay.

Nadere informatie

Competitie & regeltjes (matchplay) Kleiburg 2014

Competitie & regeltjes (matchplay) Kleiburg 2014 Competitie & regeltjes (matchplay) Kleiburg 2014 meten is weten Alleen apparatuur waarmee je uitsluitend kunt meten is toegestaan. Apparaten waarmee meer mogelijk is zijn verboden, evenals smartphones.

Nadere informatie

Mondeling Golfregelexamen Golfregels 2019

Mondeling Golfregelexamen Golfregels 2019 Mondeling Golfregelexamen Golfregels 2019 Twintig gedragsregels en regelsituaties voor in de baan. Dit examen is bedoeld voor golfers die meerdere keren zijn gezakt, dyslexie hebben, geen Nederlands, Engels

Nadere informatie

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 3. Wedstrijden

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 3. Wedstrijden INHOUD Algemeen 2 Prijzen 3 Wedstrijden Nieuwjaarswedstrijd 4 Wintercup 5 Medal 6 Greensome clubkampioenschap 7 Paaswedstrijd 8 Oranje bokaal 9 Strokeplay clubkampioenschap 10 Mixed Paren wedstrijd 11

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Golfclub Kavel II Beemster

Wedstrijdreglement Golfclub Kavel II Beemster Wedstrijdreglement Golfclub Kavel II Beemster Artikel 1: Toepasselijkheid Het wedstrijdreglement is van toepassing op alle door of onder auspiciën van de Wedstrijdcommissie georganiseerde wedstrijden.

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Vereniging golfclub t Zelle

Wedstrijdreglement Vereniging golfclub t Zelle Wedstrijdreglement Vereniging golfclub t Zelle 1. Algemeen Dit reglement is van toepassing op alle wedstrijden, die door of namens een daartoe door het bestuur van de Vereniging bevoegde commissie of persoon

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Golfclub Dorhout Mees

Wedstrijdreglement Golfclub Dorhout Mees Wedstrijdreglement Golfclub Dorhout Mees De wedstrijdcommissie behoudt zich het recht voor, het reglement aan te passen. 1. Algemeen 1. Dit reglement is van toepassing op alle wedstrijden georganiseerd

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Golfclub Weilenseind. Hoofdstuk 1 Wedstrijdreglement Algemeen

Wedstrijdreglement Golfclub Weilenseind. Hoofdstuk 1 Wedstrijdreglement Algemeen Wedstrijdreglement Golfclub Weilenseind Volgens Regel 33-1 van de Golfregels is het de taak van de wedstrijdcommissie om het wedstrijdreglement vast te stellen. De commissie is niet bevoegd daarbij een

Nadere informatie

Regelavond Matchplay. 21 maart Erik de Regt.

Regelavond Matchplay. 21 maart Erik de Regt. Regelavond Matchplay 21 maart 2018 Erik de Regt regelenhandicapcommissie@gcrijkvanmargraten.nl Agenda 19.30-21.30 nieuws RvM competitie Matchplay NGF competitie regels regels tussendoor hebben we enkele

Nadere informatie

Bijlage 1 Matching-of-scorecards... 9

Bijlage 1 Matching-of-scorecards... 9 Wedstrijdreglement Wassenaarse Golfclub Rozenstein Per 1 september 2019 Inhoudsopgave 1 Algemeen... 1 2 Organisatie, wedstrijdleiding, beslissingen... 2 3 Categorieën wedstrijden, deelname en indeling...

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT BIJLAGE A SPELVORMEN & EGOLF4U INSTELLINGEN GOLFCLUB TOXANDRIA 2015

WEDSTRIJDREGLEMENT BIJLAGE A SPELVORMEN & EGOLF4U INSTELLINGEN GOLFCLUB TOXANDRIA 2015 WEDSTRIJDREGLEMENT BIJLAGE A SPELVORMEN & EGOLF4U INSTELLINGEN GOLFCLUB TOXANDRIA 2015 INHOUDSOPGAVE: 1! Algemeen... 3! 2! Spelvormen... 4! 2.1! Algemeen... 4! 2.2! Officiële wedstrijdvormen voor individuele

Nadere informatie

De Kieviten Golf. Algemeen Wedstrijdreglement vastgesteld door de Wedstrijdcommissie.

De Kieviten Golf. Algemeen Wedstrijdreglement vastgesteld door de Wedstrijdcommissie. 1) Algemeen: De Kieviten Golf Algemeen Wedstrijdreglement vastgesteld door de Wedstrijdcommissie. a. Dit reglement is van toepassing op alle wedstrijden georganiseerd door commissies van Kieviten Golf,

Nadere informatie

Regelwedstrijd 19 april De situaties, de oplossing, de uitleg

Regelwedstrijd 19 april De situaties, de oplossing, de uitleg Regelwedstrijd 19 april 2014 De situaties, de oplossing, de uitleg Situatie 1 Op de tee van hole 1 De eerste bal van de speler is niet goed geraakt. Hij ligt zichtbaar in de heideplanten voor de tee, en

Nadere informatie

WINTERINTERCLUB JUNIOREN MATCH PLAY REGLEMENT

WINTERINTERCLUB JUNIOREN MATCH PLAY REGLEMENT WINTERINTERCLUB JUNIOREN MATCH PLAY 2016-2017 REGLEMENT DEELNEMINGSVOORWAARDEN : - Jongens en meisjes geboren na 1995 en lid zijn van één van de vermelde golfclubs. o Millenium Golf Club o Brabantse Golf

Nadere informatie

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 2. Wedstrijden Winter Cup 4. Medal 5. Greensome Clubkampioenschap 6. Woensdagavond Opstap 7.

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 2. Wedstrijden Winter Cup 4. Medal 5. Greensome Clubkampioenschap 6. Woensdagavond Opstap 7. INHOUD Algemeen 2 Prijzen 2 Wedstrijden Winter Cup 4 Medal 5 Greensome Clubkampioenschap 6 Woensdagavond Opstap 7 Paaswedstrijd 8 Oranje Bokaal 9 Strokeplay Clubkampioenschap 10 Mixed Paren Wedstrijd 11

Nadere informatie

LoyalTee Winter Tour

LoyalTee Winter Tour Opzet: 14 wedstrijden tijdens de wintermaanden, elke wedstrijd plaatst de dagwinnaar van elke categorie zich voor de finale in maart bij BurgGolf. Data: Datum zaterdag 19 oktober 2013 zaterdag 26 oktober

Nadere informatie

Wedstrijd Reglement Golfclub Dorhout Mees

Wedstrijd Reglement Golfclub Dorhout Mees Wedstrijd Reglement Golfclub Dorhout Mees De wedstrijdcommissie behoudt zich het recht voor, het reglement aan te passen. 1. Algemeen 1. Dit reglement is van toepassing op alle wedstrijden georganiseerd

Nadere informatie

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 2. Wedstrijden Winter Cup 4. Medal 5. Greensome Clubkampioenschap 6. Flevoland on Tour 7. Woensdagavond Opstap 8

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 2. Wedstrijden Winter Cup 4. Medal 5. Greensome Clubkampioenschap 6. Flevoland on Tour 7. Woensdagavond Opstap 8 INHOUD Algemeen 2 Prijzen 2 Wedstrijden Winter Cup 4 Medal 5 Greensome Clubkampioenschap 6 Flevoland on Tour 7 Woensdagavond Opstap 8 Paaswedstrijd 9 Oranje Bokaal 10 Strokeplay Clubkampioenschap 11 Mixed

Nadere informatie

Regels en etiquette Elke golfer wordt geacht de golfregels te kennen!

Regels en etiquette Elke golfer wordt geacht de golfregels te kennen! Regels en etiquette Elke golfer wordt geacht de golfregels te kennen! 1. Etiquette a. Beleefdheid, integriteit en respect b. Veiligheid c. Zorg voor de baan d. Speeltempo e. Ongeschreven regels van de

Nadere informatie

Welkomwoord. Welkomwoord en indeling groepen (4 groepen).

Welkomwoord. Welkomwoord en indeling groepen (4 groepen). Praktijk - theorieavond voor alle leden. Welkomwoord. Welkomwoord en indeling groepen (4 groepen). 5 min. 1. Praktijkgedeelte op 4 locaties. 1.1. Locatie 1 Bunker en de teebox van hole 1, uitvoering Andre

Nadere informatie

Reglement Clubkampioenschappen Golfclub Bentwoud

Reglement Clubkampioenschappen Golfclub Bentwoud 1/9 Reglement Clubkampioenschappen Golfclub Bentwoud Algemeen 1. Dit Reglement is een aanvulling op het Wedstrijdreglement Golfclub Bentwoud en is alleen van toepassing voor de Clubkampioenschappen van

Nadere informatie

NoBraGolf Nederland Competitie. De gezelligste golfcompetitie van Nederland!

NoBraGolf Nederland Competitie. De gezelligste golfcompetitie van Nederland! NoBraGolf Nederland Competitie De gezelligste golfcompetitie van Nederland! NoBraGolf Competitie Wedstrijdreglement Stableford, 18 holes Seizoen 2016 Wedstrijdreglement Stableford, 2016 NoBraGolf Competitie

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Golfvereniging de Berckt vs

Wedstrijdreglement Golfvereniging de Berckt vs Wedstrijdreglement Golfvereniging de Berckt vs 06-07-2018. 1. Algemeen 1.1. Er wordt gespeeld volgens de meest recente Rules of Golf, zoals vastgesteld door de Royal & Ancient Golf Club of St. Andrews

Nadere informatie

Wedstrijdreglement 2017

Wedstrijdreglement 2017 Wedstrijdreglement 2017 1. Algemeen 1.1 De wedstrijdcommissie van de Golfclub Echt-Susteren is de commissie die ressorteert en functioneert onder de verantwoordelijkheid van het bestuur van Golfclub Echt-

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT VAN DE GOLFVERENIGING DE DRENTSCHE

WEDSTRIJDREGLEMENT VAN DE GOLFVERENIGING DE DRENTSCHE WEDSTRIJDREGLEMENT VAN DE GOLFVERENIGING DE DRENTSCHE 1.0. Algemeen 1.1. Basis regels 1.1.1. Wedstrijden worden gespeeld met inachtneming van de geldende Rules of Golf zoals laatstelijk vastgelegd door

Nadere informatie

Algemeen Wedstrijdreglement

Algemeen Wedstrijdreglement Algemeen Gegevens over de baanbezetting vindt u in de (wedstrijd)kalender. Deze kalender bevat een overzicht van alle wedstrijden van alle commissies. Tevens zijn de kalenders van de dames-, heren- en

Nadere informatie

Wedstrijdreglement 2018 e.v.

Wedstrijdreglement 2018 e.v. Wedstrijdreglement 2018 e.v. 1. Algemeen 1.1 De wedstrijdcommissie van de Golfclub Echt-Susteren is de commissie die ressorteert en functioneert onder de verantwoordelijkheid van het bestuur van Golfclub

Nadere informatie

Golfregels Clubpresentatie

Golfregels Clubpresentatie Golfregels 2019 Clubpresentatie Basisprincipes van het spel De golfregels van 2019 De nieuwe golfregels: Zijn eenvoudiger te begrijpen en toepasbaar voor alle spelers. Zijn eerlijk, consistent en eenvoudig.

Nadere informatie

Naam wedstrijd Omschrijving Aantal holes Qualifying Voorwaarden voor deelname Spelvorm (Q)

Naam wedstrijd Omschrijving Aantal holes Qualifying Voorwaarden voor deelname Spelvorm (Q) Overzicht wedstrijden van de Drentsche Naam wedstrijd Omschrijving Aantal holes Qualifying Voorwaarden voor deelname Spelvorm (Q) Nieuwjaarswedstrijd Wedstrijd georganiseerd door het bestuur van de Drentsche

Nadere informatie

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 2. Wedstrijden Winter Cup 4. Medal 5. Greensome Clubkampioenschap 6. Flevoland on Tour 7. Woensdagavond Opstap 8

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 2. Wedstrijden Winter Cup 4. Medal 5. Greensome Clubkampioenschap 6. Flevoland on Tour 7. Woensdagavond Opstap 8 INHOUD Algemeen 2 Prijzen 2 Wedstrijden Winter Cup 4 Medal 5 Greensome Clubkampioenschap 6 Flevoland on Tour 7 Woensdagavond Opstap 8 Paaswedstrijd 9 Oranje Bokaal 10 Strokeplay Clubkampioenschap 11 Mixed

Nadere informatie

BGA - BEGELEIDER HANDLEIDING BGA COMITE, 1 JULI 2017

BGA - BEGELEIDER HANDLEIDING BGA COMITE, 1 JULI 2017 BGA - BEGELEIDER HANDLEIDING BGA COMITE, 1 JULI 2017 1 WIE WORDT BEGELEIDER? Iedereen heeft er baat bij als nieuwe leden goed zijn opgeleid, de nieuwe leden voelen zich sneller thuis op onze club, meer

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Wassenaarse Golfclub Rozenstein

Wedstrijdreglement Wassenaarse Golfclub Rozenstein Wedstrijdreglement Wassenaarse Golfclub Rozenstein Vastgesteld door het bestuur en in werking getreden op 1 juni 2018 Inhoudsopgave 1 Algemeen... 2 2 Organisatie, wedstrijdleiding, beslissingen... 2 3

Nadere informatie

REGLEMENT STABLEFORD SEIZOEN 2019

REGLEMENT STABLEFORD SEIZOEN 2019 REGELEMENT FLIGHT INDELING ALGEMEEN Op alle wedstrijden van de igolf MIX! competitie is het ALGEMEEN COMPETITIEREGLEMENT van toepassing. Aanvullend daarop zijn in dit reglement een aantal zaken vastgelegd

Nadere informatie

KPN Golfvereniging Wedstrijdreglement Matchplay competitie 2017

KPN Golfvereniging Wedstrijdreglement Matchplay competitie 2017 KPN Golfvereniging Wedstrijdreglement Matchplay competitie 2017 Artikel I. ALGEMEEN Sectie 1.01 Algemeen. a) De Commissie is: verantwoordelijk voor de samenstelling van het wedstrijdprogramma, verantwoordelijk

Nadere informatie

NGF Competitie Tips en Regels. 3 April Onderwerpen voor vanavond

NGF Competitie Tips en Regels. 3 April Onderwerpen voor vanavond NGF Competitie 2014 Tips en Regels 3 April 2014 Onderwerpen voor vanavond Inleiding Doel regelbijeenkomst De Commissie Wat te doen als Ontvangend Team Veranderde Spelvormen Competitie 2014 Tips etc. Aangepaste

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT GOLFCLUB HEELSUM VANAF

WEDSTRIJDREGLEMENT GOLFCLUB HEELSUM VANAF WEDSTRIJDREGLEMENT GOLFCLUB HEELSUM VANAF 1-1-2016 Onderstaande regels (volgens Regel 33-1) zijn van toepassing op alle wedstrijden georganiseerd op Golfclub Heelsum 1. Begripsbepalingen In dit reglement

Nadere informatie

Niet Qualifying (NQ) wedstrijden staan open voor leden met een actieve of een inactieve NGF handicap of een GVB.

Niet Qualifying (NQ) wedstrijden staan open voor leden met een actieve of een inactieve NGF handicap of een GVB. Deelnemen De wedstrijden die door de Commissie georganiseerd worden kennen een onderscheidenlijk karakter. Er zijn qualifying wedstrijden (met een Q* status) en wedstrijden welke niet-qualifying zijn.

Nadere informatie

Clubkampioenschappen De Drentsche

Clubkampioenschappen De Drentsche Clubkampioenschappen De Drentsche 1. Algemeen Bij de Clubkampioenschappen is het Wedstrijdreglement van de Golfvereniging De Drentsche, zoals gepubliceerd op de Verenigingssite, van toepassing. Eventuele

Nadere informatie

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER QUALIFYING KAARTEN

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER QUALIFYING KAARTEN VEEL GESTELDE VRAGEN OVER QUALIFYING KAARTEN Referte: EGA Handicap System 2016-2019 Engelse versie Veel gestelde vragen 1. Wat is een Qualifying Score?... 2 2.Wat is een No Return?... 2 3. Wat is een Qualifying

Nadere informatie

Regelavond (Voor Competitiespelers)

Regelavond (Voor Competitiespelers) Regelavond 2018 (Voor Competitiespelers) Samenstelling commissie Erik van der Does (Voorzitter ad interim) Mil van Leeuwen Bennie Verbakel Eric van Mieghem (Advies) Regelquiz Vraag 1 De spelers besluiten

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Golfvereniging de Berckt vs

Wedstrijdreglement Golfvereniging de Berckt vs Wedstrijdreglement Golfvereniging de Berckt vs 06-01-2019. 1. Algemeen 1.1. Er wordt gespeeld volgens de meest recente Rules of Golf, zoals vastgesteld door de Royal & Ancient Golf Club of St. Andrews

Nadere informatie

Algemeen Wedstrijdreglement van De Texelse Golfclub

Algemeen Wedstrijdreglement van De Texelse Golfclub Algemeen Wedstrijdreglement van De Texelse Golfclub - 2019 Algemeen Dit wedstrijdreglement is van toepassing op alle golfwedstrijden die worden georganiseerd onder auspiciën van de wedstrijdcommissie van

Nadere informatie

Hoe moeten zij het spel vervolgen?

Hoe moeten zij het spel vervolgen? Vraag 1: Hans en Johan spelen in een strokeplay wedstrijd op de Koepel hole 4. Beiden spelen met een Pinnacle bal zonder speciaal kenmerk. Zowel Hans als Johan slaan hun bal aan de linkerzijde van de fairway

Nadere informatie

MARBELLA, SPANJE. PARTEETIME september tot en met 5 september

MARBELLA, SPANJE. PARTEETIME september tot en met 5 september MARBELLA, SPANJE PARTEETIME 2015 2 september tot en met 5 september Beste Parteetimers Geen België, Frankrijk /Corsica, Italië, Duitsland, Joegoslavië : NEE, weer is het Marbella!! Maar niet Marbella zoals

Nadere informatie

NGF Competitie 2016 Tips en Regels Maart 2016 The object of golf is not just to win. It is to play like a gentleman, and win.

NGF Competitie 2016 Tips en Regels Maart 2016 The object of golf is not just to win. It is to play like a gentleman, and win. NGF Competitie 2016 Tips en Regels Maart 2016 The object of golf is not just to win. It is to play like a gentleman, and win. Phil Mickelson Onderwerpen voor vanavond Inleiding Doel regelbijeenkomst De

Nadere informatie

Onderstaande regels (volgens Regel 33-1) zijn van toepassing voor de wedstrijd.

Onderstaande regels (volgens Regel 33-1) zijn van toepassing voor de wedstrijd. Algemeen Wedstrijdreglement Golfclub WELEVELD Onderstaande regels (volgens Regel 33-1) zijn van toepassing voor de wedstrijd. Algemeen 1. Wedstrijdcommissie 1.1 De wedstrijdcommissie van golfclub Weleveld

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Race to Portugal 2019

Wedstrijdreglement Race to Portugal 2019 Wedstrijdreglement Race to Portugal 2019 Algemeen 1. Er wordt gespeeld volgens de Rules of Golf, zoals goedgekeurd door de R&A Rules Ltd. en de USGA, hierna genoemd de Regels. 2. Het is de verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Golfclub Flevoland

Wedstrijdreglement Golfclub Flevoland Wedstrijdreglement Golfclub Flevoland 1. Spelregels Er wordt gespeeld volgens de "Rules of Golf", zoals vastgesteld door de Royal and Ancient Golfclub of St. Andrews en de USGA, hierna genoemd de "Golfregels".

Nadere informatie

Belangrijkste wijzigingen vanaf 2019

Belangrijkste wijzigingen vanaf 2019 1. Zoeken naar bal Maximaal 5 minuten Maximaal 3 minuten 2. Bal bewogen tijdens zoeken Terugplaatsen c.q. droppen met 1 strafslag 3. Bal identificeren Markeren en melden bij marker 4. Ingebedde bal Zonder

Nadere informatie

1. Algemeen. 2. Wedstrijdcommissie. 3. Deelname. 4. Inschrijven. Wedstrijd Reglement Golfclub de Compagnie

1. Algemeen. 2. Wedstrijdcommissie. 3. Deelname. 4. Inschrijven. Wedstrijd Reglement Golfclub de Compagnie Wedstrijd Reglement Golfclub de Compagnie 1. Algemeen Wedstrijden van Golfclub de Compagnie worden gespeeld volgens de "Rules of Golf, vastgesteld door de Royal & Ancient Golfclub of St Andrews, de Local

Nadere informatie

Overtreding van Regel 13-2: Verbeteren van je speellijn.

Overtreding van Regel 13-2: Verbeteren van je speellijn. 1 1 Overtreding van Regel 13-2: Verbeteren van je speellijn. Je tweede slag op hole 1 landt net voor de bunker. Je harkt de bunker aan waar je straks overheen gaat spelen. Hoeveel strafslagen krijgt je?

Nadere informatie

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER Q KAARTEN

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER Q KAARTEN VEEL GESTELDE VRAGEN OVER Q KAARTEN Referte: EGA Handicap System 2016-2019 Engelse versie Veel gestelde vragen Inhoudsopgave 1. Wat is een Qualifying Score?... 3 2.Wat is een No Return?... 3 3. Wat is

Nadere informatie

Nadat ze hole 1 hebben uitgespeeld, slaat Ingrid buiten de green nog een paar oefenchips naar de hole van 1. Welke straf krijgt zij daarvoor?

Nadat ze hole 1 hebben uitgespeeld, slaat Ingrid buiten de green nog een paar oefenchips naar de hole van 1. Welke straf krijgt zij daarvoor? Naam Teamcaptain: X = Goede antwoord Henk en Ingrid doen samen mee aan een strokeplay wedstrijd op Zeegersloot en spelen in dezelfde flight. Over iedere hole wordt een vraag gesteld. Ieder team dient op

Nadere informatie

QL GLENMORANGIE CHAMPIONS TROPHY

QL GLENMORANGIE CHAMPIONS TROPHY Toernooireglement QL Glenmorangie Champions Trophy Kampioenschap voor strokeplay-clubkampioenen 1. Toernooi formaat a. Het Kampioenschap wordt gespeeld over 18 holes. De spelvorm is bruto strokeplay. Er

Nadere informatie

De golfregels van 2019

De golfregels van 2019 Golfregels 2019 De golfregels van 2019 Eenvoudiger te begrijpen en toepasbaar voor alle spelers. Eerlijker, consistent en eenvoudiger. Dezelfde toepassing voor alle vergelijkbare situaties. Leiden tot

Nadere informatie

Wedstrijdreglement 2016 Vereniging Golfclub Landgoed Bergvliet (VGLB)

Wedstrijdreglement 2016 Vereniging Golfclub Landgoed Bergvliet (VGLB) Wedstrijdreglement 2016 Vereniging Golfclub Landgoed Bergvliet (VGLB) Inleiding De Wedstrijdcommissie (WeCo) stelt het programma en de voorwaarden voor deelname vast. Alle wedstrijden worden gespeeld volgens

Nadere informatie

Pitch en Putt Bond Nederland Wedstrijdreglement

Pitch en Putt Bond Nederland Wedstrijdreglement Pitch en Putt Bond Nederland Wedstrijdreglement Wedstrijdreglement Inleiding Dit wedstrijdreglement is opgesteld om aanvulling te geven op de Pitch en Putt regels en om duidelijkheid te bieden voor en

Nadere informatie

ALGEMEEN WEDSTRIJDREGLEMENT VAN GOLFCLUB DE GULBERGEN

ALGEMEEN WEDSTRIJDREGLEMENT VAN GOLFCLUB DE GULBERGEN ALGEMEEN WEDSTRIJDREGLEMENT VAN GOLFCLUB DE GULBERGEN Alle deelnemers aan wedstrijden op onze banen worden geacht het algemeen wedstrijdreglement te kennen en daarna te handelen. 1. Algemeen Dit algemene

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT GOLFCLUB BLEIJENBEEK Versie Augustus 2016

WEDSTRIJDREGLEMENT GOLFCLUB BLEIJENBEEK Versie Augustus 2016 1. Algemeen 1.1 De bepalingen van dit reglement gelden voor alle wedstrijden vermeld in de wedstrijdkalender. Van deze bepalingen kan uitsluitend worden afgeweken als de wedstrijdcommissie dat beslist.

Nadere informatie

NGF-Vademecum (2001) voor wedstrijden INHOUD

NGF-Vademecum (2001) voor wedstrijden INHOUD INHOUD NGF-Vademecum (2001) voor wedstrijden STROKEPLAY pagina I ALGEMEEN 3 II - OFFICIELE WEDSTRIJDVORMEN VOOR INDIVIDUELE SPELERS (Qualifying) A - Individueel strokeplay B - Individueel Stableford C

Nadere informatie

Er zijn twee Wooldmasterwedstrijden:

Er zijn twee Wooldmasterwedstrijden: De wedstrijdcommissie behoudt zich het recht voor wijzigingen in het reglement en programma aan te brengen. Ook moet zij een voorbehoud maken voor wijzigingen die kunnen plaats vinden en buiten haar competentie

Nadere informatie

BELANGRIJKE WIJZIGINGEN GOLFREGELS Papendal februari feb 2008 NGF Papendal 1

BELANGRIJKE WIJZIGINGEN GOLFREGELS Papendal februari feb 2008 NGF Papendal 1 BELANGRIJKE WIJZIGINGEN GOLFREGELS 2008 Papendal februari 2008 feb 2008 NGF Papendal 1 TWEE GROEPEN WIJZIGINGEN Verbeteringen en verduidelijken Kleine lettertjes door precisering Beknopte Regels 7 blz.

Nadere informatie

BEKNOPTE GIDS VAN HET EGA HANDICAP SYSTEEM

BEKNOPTE GIDS VAN HET EGA HANDICAP SYSTEEM EGA HANDICAPSYSTEEM BEKNOPTE GIDS VAN HET Deze gids is een vrije weergave voor de NGF van de Short Guide to the EGA Handicap System en informeert de speler over de essentiële aspecten van het EGA Handicap

Nadere informatie

Reglement. Biljartbond Zuid-Drenthe

Reglement. Biljartbond Zuid-Drenthe Reglement Biljartbond Zuid-Drenthe Oosterhesselen, april 2015 Beste sportvrienden, Onze biljartbond is opgericht op 8 november 1953. De vorige versie van ons reglement dateerde alweer van 15 jaar terug.

Nadere informatie

Spelerseditie van de. Golfregels. Geldig vanaf januari 2019

Spelerseditie van de. Golfregels. Geldig vanaf januari 2019 Spelerseditie van de Golfregels Geldig vanaf januari 2019 De officiële Rules of Golf App Gratis beschikbaar voor iphone, ipad en Android Spelerseditie van de Golfregels Geldig vanaf januari 2019 De R&A,

Nadere informatie

Grote regelwijziging. Wijziging van het huidige EGA handicapsysteem naar het Wereld Handicap Systeem met ingang van

Grote regelwijziging. Wijziging van het huidige EGA handicapsysteem naar het Wereld Handicap Systeem met ingang van Nieuwe regels 2019 Grote regelwijziging Met ingang van 1-1-2019 in werking. Geheel nieuw regelboekje met een compleet andere nummering (en daarmee indeling) van de regels. We gaan van 34 naar 24 regels.

Nadere informatie

speel- en wedstrijdreglement

speel- en wedstrijdreglement speel- en wedstrijdreglement Algemeen Het wedstrijdreglement is van toepassing op alle door de commissies georganiseerde wedstrijden. Iedereen die deelneemt aan deze wedstrijden wordt geacht dit reglement

Nadere informatie

Inhoud.1 Algemeen Wedstrijdreglement: 1. Algemeen 2

Inhoud.1 Algemeen Wedstrijdreglement: 1. Algemeen 2 WEDSTRIJDREGLEMENT 2017 Inhoud.1 Algemeen Wedstrijdreglement: 1. Algemeen 2 2. Wedstrijdseizoen 2 3.Inschrijving.. 2 4.Inschrijfgeld 2 5.Afzeggingen 2 6. Niet verschijnen. 2 7. Oefenen.3 8. Starten 3 9.

Nadere informatie