Klant aan het woord. Arnold Bos - Adviseur P&O van UWOON

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Klant aan het woord. Arnold Bos - Adviseur P&O van UWOON"

Transcriptie

1

2 Klant aan het woord "We zijn tot de conclusie gekomen dat de identicom van meerwaarde is voor onze alleenwerkers. We hebben de markt verkend en daarbij is de Identicom er qua gebruikersgemak, service en bereikbaarheid tussenuit gesprongen. De Identicom geeft de medewerkers extra veiligheid bij de uitvoering van hun taken. Ze gaan merkbaar geruster op pad, omdat ze het gevoel hebben dat ze hulp kunnen inroepen wanneer dat noodzakelijk is. Uiteraard hopen wij dat ze het apparaat nooit nodig hebben." Arnold Bos - Adviseur P&O van UWOON

3 Alleenwerken Wat verstaan we onder een alleenwerker? Een alleenwerker is "een werknemer die geïsoleerd werkzaamheden verricht (dus buiten de directe gehoorafstand en/of het gezichtsveld van andere collega's of leidinggevenden)". Is een alleenwerker dan altijd alleen? Nee! Veel alleenwerkers werken voor andere mensen (denk bijvoorbeeld aan werknemers met een publieke taak of iemand die op huisbezoek gaat). Deze alleenwerkers zijn per definitie niet alleen... maar dus wel aan het werk buiten die directe gehoorafstand en/of gezichtsveld van andere collega's of leidinggevenden. Alleenwerkers kom je onder andere hier tegen: Thuiszorg, sociaal werk, welzijnszorg, gezondheidszorg, jeugdhulp, overheid, onderwijs en onderzoek, ICT, communicatie en media, woningcorporaties, bouw, vastgoed, transport, logistiek, openbaar vervoer, benzinestations, detailhandel, toerisme, cultuur, recreatie, horeca, beveiliging, inspectie, toezicht en handhaving, deurwaarders, buitendienst, consultancy, facilitaire dienstverlening, waterschappen, land- en tuinbouw, laboratoria, energie, industrie. Er zijn alleenwerkers die altijd alleen aan het werk zijn en je hebt werknemers die sommige taken als alleenwerker uitvoeren.

4 De risico's van alleenwerken Een alleenwerker kent dezelfde risico's als iemand die werkt in de nabijheid van collega's. Maar een alleenwerker heeft bij incidenten een achterstand. Wanneer je iets overkomt op het moment dat je werkt met collega's, dan kunnen die je helpen of voor hulp zorgen. Maar overkomt je iets wanneer je alleen aan het werk bent... wanneer weet de werkgever dan dat je hulp nodig hebt? Fysiek risico Er kan van alles gebeuren tijdens het werk waardoor je lichamelijk letsel oploopt. Denk aan vallen, struikelen, onwel worden, iets giftigs inademen, klem zitten, lichamelijk falen etc. In veel van die gevallen kan het zo zijn dat je niet (meer) in staat bent om hulp in te schakelen. Ook in dit soort situaties heeft de werkgever een zorgplicht. Sociaal risico Alleenwerkers die hun werk uitvoeren in de nabijheid van anderen kennen dit risico. Denk hierbij aan intimidatie, agressie en geweld. Een alleenwerker die op huisbezoek gaat en daar wordt bedreigd door een cliënt heeft niemand dichtbij voor hulp. Alarmeren met een telefoon of een alarmknop met de kleur rood is zichtbaar voor de cliënt die dan nog bozer kan worden.

5 Risico's voor de werkgever Continuïteit van de bedrijfsvoering loopt gevaar. Wanneer een werkgever de alleenwerker niet, of onvoldoende, bescherming biedt, dan kunnen er naast de persoonlijke gevolgen ook gevolgen voor de bedrijfsvoering zijn. Daarbij valt te denken aan: kosten vanwege ziekteverzuim (al snel 250 euro per dag), (te) lang re-integratietraject, vervangend personeel, verminderde productiviteit, dalend moreel bij collega's, imagoschade, dalende aandelenprijs, aantasting van de financiële positie Overheid is bewust van risico's en stimuleert aanpak. Een werkgever dient te zorgen voor een veilige werkplek. Dat is niet alleen aan de orde voor mensen op een kantoor met een functie achter een bureau. Dit geldt zeker ook voor (ambulante) alleenwerkers. Er zijn allerlei ARBO-regels die deze aansprakelijkheid regelen en de Inspectie SZW ziet toe op de naleving. In de Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) en in het arbobeleid moet de werkgever aandacht besteden aan deze groep werknemers. De werkgever moet in kaart brengen wie alleenwerken, waar en wanneer. Ook dient de werkgever vast te stellen wat er nodig is aan maatregelen en voorzieningen om de risico's voor alleenwerkers in kaart te brengen.

6 SoloProtect maakt het alleenwerken veiliger SoloProtect is een dienst waarbij een alleenwerker discreet (dus onopvallend) kan alarmeren. Deze alarmering wordt 24/7 opgevolgd door een professionele alarmopvolging. Identicom Het meest opvallende aan de Identicom is dat deze juist zo onopvallend is. De alarmknop van SoloProtect ziet er niet uit als een alarmknop en is mede daarom het meest gebruikte hulpmiddel voor alleenwerkers wereldwijd. De gepatenteerde Identicom ziet eruit als een houder van een identiteitskaart. Je kunt dus ongemerkt alarmeren en je blijven richten op het jezelf in veiligheid brengen. De Identicom bestaat sinds 2003 en is in de afgelopen jaren steeds verder verbeterd (momenteel Serie 8). Want ook al ziet de Identicom er niet anders uit dan de houder van een identiteitskaart, er is veel technisch vernuft in verwerkt. Van GSM via een roaming simkaart tot GPS en locatiebepaling achter een voordeur in een flatgebouw. En van een actieve alarmering door een druk op de knop achter op de Identicom tot een automatische alarmering bij een ongeval waarbij je als gebruiker bewusteloos op de grond bent beland. Alarmopvolging Naast het gebruik van de Identicom is de alarmopvolging minstens zo belangrijk. Een alarm dat uitkomt bij een collega die daar niet op reageert voelt hetzelfde als geen alarm kunnen slaan. Via SoloProtect wordt ieder alarm 24/7 opgevolgd door een professionele alarmcentrale (KIWA NCP PAC) in Nederland, die waar nodig direct de juiste hulpdienst inschakelt. Daardoor kun je zeker zijn van opvolging in een noodsituatie door een professional met ervaring in het opvolgen van alarmeringen van alleenwerkers.

7 Rood alarm De grote knop achter op de Identicom zorgt voor een rood alarm (noodalarm). Wanneer je daarmee alarmeert maakt de Identicom verbinding met de alarmcentrale. Deze zal zich niet hoorbaar melden (het is tenslotte een onopvallend alarm). De Identicom vibreert iedere tien seconden twee keer om de gebruiker te laten weten dat de medewerker van de alarmcentrale meeluistert, het gesprek opneemt en voor opvolging zorgt. Valalarm (Man Down) Een valalarm wordt automatisch geactiveerd wanneer de Identicom de twee volgende omstandigheden detecteert: geen beweging en een kanteling vanaf 75. Bijvoorbeeld wanneer je net bent gestruikeld en bewusteloos op de grond ligt. Magnetisch trekalarm In de Identicom zit een magnetische pin die aan een draagriem bevestigd kan worden. Wanneer die pin uit de linkerbovenhoek (gezien vanaf de achterkant van de Identicom) wordt verwijderd, dan wordt direct een rood alarm geactiveerd. Dit alarm wordt bijvoorbeeld gebruikt om alleenwerkers bijstand te verlenen in situaties waarin de Identicom met geweld wordt weggetrokken. Maar ook iemand die bekneld is geraakt en niet meer de knop achter op de Identicom kan indrukken, heeft de mogelijkheid middels die pin te alarmeren. Roaming SIMkaart De Identicom beschikt over een simkaart met roaming. Dat wil zeggen dat je niet afhankelijk bent van één netwerk. Mocht een netwerk namelijk storen en onbereikbaar worden, schakelt de Identicom automatisch over naar een ander netwerk. Dit werkt binnen Nederland en dit werkt in het buitenland, dus ook in ons grensgebied. Voor de alleenwerker betekent het dat deze vaker bereik zal hebben waar de eigen telefoon dat niet (meer) heeft. Statuscontrole Met de functie statuscontrole kan de alleenwerker op elk gewenst moment zien of de Identicom inzetbaar is. Zo weet je direct of de Identicom nog voldoende batterijcapaciteit heeft, of deze op een GSM-netwerk zit en of er een GPS-fix is. Het is goed om minimaal één keer per dag een statuscontrole te doen, bijvoorbeeld aan het begin van de dag.

8 GPS Via GPS weet de alarmcentrale in geval van nood waar de alleenwerker is. De Identicom maakt gebruikt van SiRF IV GPS technologie. SiRF IV maakt in korte tijd een eerste fix (TTFF) en kan deze locatie fix krijgen zelfs als de GPS-signalen zwak zijn. GPS werkt uitstekend wanneer een alleenwerker in de buitenlucht iets overkomt. Maar GPS heeft beperkingen wanneer iemand een gebouw binnengaat. Mede daarom beschikt te Identicom over het oranje alarm. Oranje alarm Stel je bent in een flatgebouw met tien verdiepingen en op iedere verdieping zijn tien voordeuren. Wanneer er al een GPS-fix is, dan kan de alarmcentrale zien dat je in dat flatgebouw bent. Maar achter welke van die honderd voordeuren? Het oranje alarm is een soort van voic waarbij je vooraf kunt aangeven waar je naar binnen gaat. Heel eenvoudig door het even in te spreken. Gebeurt er dan iets en heeft de alarmering geen GPS-fix, dan ziet de medewerker van de alarmcentrale meteen dat er een oranje alarm is ingesproken en hoort zo via welke voordeur je naar binnen bent gegaan. Ook in grote gebouwen kun je vooraf aangeven waar je bent (zoals laboratorium 3). De centralist van de alarmcentrale hoeft dus niet je agenda te controleren en je hoeft ook geen hele verhalen in te typen. Je blijft dus flexibel om je eigen dag in te delen. Tweeweg communicatie De Identicom is geschikt voor zowel één- als tweeweg communicatie. Zo is bij een rood alarm éénweg communicatie aan de orde, voor optimale discretie. Bij een valpartij kan de alarmcentrale de stilte verbreken. Het kan namelijk soms van belang zijn om rechtstreek in contact te treden met de alleenwerker in nood.

9 Magnetisch trekalarm Statuscontrole LCD scherm Alleenwerker Opladen via USB-aansluiting Oranje alarm Rood alarm Tweeweg communicatie

10 SoloProtect is er voor u Alleenwerkers - Altijd de mogelijkheid om onopvallend alarm te slaan - Automatisch alarm wanneer je dit zelf niet kunt (man down alarm) - Je voelt je minder alleen tijdens het werk Werkgever - Tonen van waardering door in de veiligheid van medewerkers te investeren - Minder verzuim en de daarbij gepaard gaande kosten - Goed werkgeverschap

11 Leidinggevende - Maandelijkse rapportage geeft inzicht in het gebruik van SoloProtect - Klantenservice met een persoonlijk aanspreekpunt - Gedeeltelijk ontzorgen van de verantwoordelijkheid rondom de veiligheid van de medewerkers Hulpdiensten - De snelste opvolging dankzij een "Prio 1"-melding van de alarmcentrale - Een alarm wordt efficiënter afgehandeld - Minder valse alarmmeldingen en minder verspilling van de hulpdiensten

12 Bescherming van alleenwerkers De medewerkers van SoloProtect zijn steeds bezig met de dienstverlening nog verder te verbeteren. We richten ons daarbij op wat onze klanten als belangrijk ervaren bij het beschermen van hun alleenwerkers. Aan de hand daarvan hebben wij 'onze belofte' ontwikkeld. We zien 'onze belofte' als een essentieel onderdeel van SoloProtect om het alleenwerken veiliger te maken.

13 DE SNELSTE HULP SoloProtect biedt de snelst mogelijke hulp voor alleenwerkers. Wanneer er sprake is van een rood alarm, wil je zo snel mogelijk geholpen worden. SoloProtect garandeert dat het alarm zo snel mogelijk bij de alarmcentrale binnenkomt en dat deze zo snel mogelijk de situatie inschat en direct passende hulp inschakelt. Dit doen we 24/7. We zijn er op gericht het incident zo kort mogelijk te laten duren. HET HOOGSTE GEBRUIK Wij motiveren alleenwerkers actief om zo goed mogelijk gebruik te maken van onze dienst. Wij motiveren alleenwerkers actief om zo goed mogelijk gebruik te maken van onze dienst. Kiezen voor SoloProtect betekent kiezen voor een dienst die altijd gebruikt kan worden voor een vaste prijs per maand. Wanneer een alleenwerker goed gebruik maakt van onze dienst is de bescherming optimaal. Wij helpen daarom graag mee om het maximale uit uw investering te halen, want een alarmknop die in de kast blijft liggen werkt niet en zorgt voor schijnveiligheid. SoloProtect rapporteert maandelijks het gebruik van alle Identicoms binnen uw organisatie. Bij laag gebruik helpen we (onder andere met training) het gebruik te stimuleren. ONZE BELOFTE DE BESTE TRAINING SoloProtect biedt diverse trainingen aan voor alleenwerkers die gebruik maken van onze dienst. Bij SoloProtect staat de kwaliteit van onze training hoog in het vaandel. Het is een belangrijk onderdeel om alleenwerkers beter te beveiligen. Daarom trainen wij gebruikers zowel klassikaal als online. Daarnaast staat onze afdeling klantenservice ter beschikking om te helpen.

14 Het discrete alarmsysteem om alleenwerkers te beveiligen tegen sociale en fysieke risico's Discreet dus onopvallend alarm Alarm via drukken, trekken én automatisch valalarm Doorontwikkeld product 24/7 alarmopvolging via KIWA NCP PAC alarmcentrale Locatiebepaling via GPS en inpandig via oranje alarm Roaming simkaart (kan dus alle netwerken aan) Geluidsopname van ieder alarm SoloProtect - wereldwijd meer dan gebruikers!

15

16

17 Alle functies van de Identicom in een mobiele app voor alleenwerkers met een lager risico profiel De Identicom app is beschikbaar voor Android en iphone smartphones. De app beschikt over de volgende functies: rood alarm met 24/7 alarmopvolging door de alarmcentrale, valalarm, oranje alarm en statuscontrole. De app is eenvoudig en makkelijk in het gebruik. Doordat de app via het scherm te bedienen is kan een gebruiker simpel en snel wisselen tussen de startpagina en de alarmfuncties. Daarnaast kan de gebruiker een rood alarm activeren via vooraf gedefinieerde knoppen op de telefoon. De Identicom app is een aanvulling binnen de dienstverlening van SoloProtect en is bedoeld voor alleenwerkers met een lager veiligheidsrisico. De Identicom app kan ook gebruikt worden in samenwerking met Mobile Workforce Management (zie hierna). De Identicom app

18 Mobile Workforce Management De beveiliging van alleenwerkers is nu extra inzichtelijk voor de werkgever Mobile Workforce Management combineert de voordelen van de Identicom en de Identicom App met een online portal om alleenwerkers te managen. Overzicht gebruikers Kaart Zoek gebruikers, tags of locaties Communiceer intern Live Alarmmeldingen Rapportage Configuratie Kundendienst und Training Klantenservice Annick Slangen Annick Slangen Guus van Dongen Samsung Galaxy SIII Mark van Mourik Rosalie Berkelaar Jeroen van Acquoy Mark van Mourik Monique Kösters Rosalie Berkelaar Michelle Stevens Guus van Dongen Samsung Galaxy Geen nauwkeurige locatie bepaling op dinsdag 3 september 2013 om 14:23 uur. Laatste nauwkeurige locatie bepaling op 3 september 2013 om uur. Wilhelminasingel 2A, 6041CH, Roermond, Nederland Risico's taggen Veerle Wolfs Bas Waterval Ruben Hendriks Claudia Beckers Selma Habets Claudia Beckers Selma Habets Danique Richelle Rachelle de Bruijn Gevarenzones creëren Milou Janssen Bianca Hermans Peter van Asten Informatie delen Gebruikers weergeven per afdeling

19 Antwoord op vragen over de Identicom

20 Hoe werkt de Identicom? Via de Identicom kun je onopvallend alarmeren (drukknop, trekalarm, valalarm). Dit kan op elk gewenst moment (24/7). De Identicom belt dan in naar de alarmcentrale. De centralist van de alarmcentrale luistert mee en zorgt voor de juiste opvolging. Wie kunnen gebruik maken van de Identicom? De Identicom is bedoeld voor alleenwerkers. Inmiddels zijn er meer dan actieve gebruikers wereldwijd. Daar zitten overigens ook gebruikers bij die niet alleenwerken maar wel met sociale of fysieke risico s te maken hebben. Wat gebeurd er in geval van nood? Nadat een alleenwerker alarm slaat, luistert de alarmcentrale mee en wordt er een geluidsopname gemaakt. De alarmcentrale schakelt dan, indien nodig, de juiste hulpdiensten in zoals politie, brandweer of ambulance. Hierbij heeft de alarmcentrale de hoogste prioriteit bij de hulpdiensten (de Prio 1 -melding). Hoe weet ik of er iemand naar mijn rood alarm luistert? De Identicom belt in zodra je alarm slaat. Bij het alarmeren vibreert de Identicom. Wanneer er een verbinding is met de alarmcentrale vibreert de Identicom enkele keren kort achter elkaar. En dit herhaalt zich iedere tien seconden. Zo weet je dus dat de alarmcentrale nog steeds meeluistert, het gesprek opneemt en voor hulp zorgt. Hoe vaak moet ik de Identicom opladen? Een volle Identicom gaat ruim 20 uur mee. In drie uur is de Identicom opgeladen. Het advies is wel om de Identicom dagelijks op te laden. Dan ben je zeker van een Identicom die de hele dag of nacht bescherming biedt. Wat gebeurd er als de Identicom nat wordt? De Identicom is niet waterdicht (IP50). Met de los te bestellen siliconen beschermhoes is de Identicom beter beschermd tegen water (IP52). Wordt een oranje alarm altijd beluisterd? Nee, het oranje alarm wordt opgeslagen en alleen beluisterd wanneer er een rood alarm is. Hoe vaak moet ik mijn Identicom gebruiken? Om het maximale uit je Identicom te halen, kun je de Identicom het beste iedere werkdag bij je dragen. Hoe weet ik, bij een oranje alarm, dat ik kan beginnen met inspreken? Het oranje alarm heeft een led-lampje aan de achterkant van de Identicom dat aangeeft wanneer er verbinding is met de alarmcentrale en dat de opname kan starten. Oftewel, wanneer dit lampje begint te knipperen kun je beginnen met praten. Wat moet ik doen wanneer ik een probleem heb? We hopen dat je geen problemen hebt met je Identicom, maar zou er toch iets zijn dan kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice via: Telefoonnummer: +31 (0) of via support@soloprotect.nl

21

22 Klant aan het woord "We hebben in het verleden een incident gehad waarbij een verwarde man onze receptie overviel en de receptioniste bedreigde met een mes. Het is dit keer gelukkig goed afgelopen, maar het heeft wel mijn ogen geopend. Zoiets kan immers altijd weer gebeuren. Daarom geeft het mij nu een heel fijn gevoel dat ik 24/7 direct hulp kan krijgen via SoloProtect" Nachtportier van Best Western Zaan Inn

23 Wie maakt gebruik van de SoloProtect dienst?

24 SoloProtect Wilhelminasingel 2A 6041 CH Roermond Nederland Telefoon: + 31 (0) info@soloprotect.nl De merken Identicom en SoloProtect zijn beide geregistreerd

In-/uitschakelen. Functie: De Identicom in- of uitschakelen.

In-/uitschakelen. Functie: De Identicom in- of uitschakelen. Handleiding In-/uitschakelen De Identicom in- of uitschakelen. Druk de gemarkeerde knoppen tegelijk in totdat u een trilling voelt. Aan U voelt één trilling, waarna de Identicom de volgende stappen doorloopt:

Nadere informatie

SLIMME PERSOONSALARMERING VOOR PROFESSIONALS

SLIMME PERSOONSALARMERING VOOR PROFESSIONALS SLIMME PERSOONSALARMERING VOOR PROFESSIONALS Intern en extern alarmeren bij agressie, ongevallen en andere incidenten. www.secure2go.nl Veel mensen lopen tijdens hun werk het risico om in een gevaarlijke

Nadere informatie

Het toonaangevende hulpmiddel voor de veiligheid van alleenwerkers. 8 Series

Het toonaangevende hulpmiddel voor de veiligheid van alleenwerkers. 8 Series Het toonaangevende hulpmiddel voor de veiligheid van alleenwerkers 8 Series Identicom is het meest verkochte hulpmiddel voor alleenwerkers. Inmiddels zijn er meer dan 125.000 Identicoms in omloop: wereldwijd.

Nadere informatie

Snelzoekgids. Serie 8

Snelzoekgids. Serie 8 Snelzoekgids Serie 8 In-/uitschakelen De Identicom in- of uitschakelen. Druk de gemarkeerde knoppen tegelijk in totdat u een trilling voelt. Aan U voelt één trilling, waarna de Identicom de volgende reeks

Nadere informatie

Korte handleiding. 1 Opladen. Functie: Ervoor zorgen dat de batterij van de SoloProtect ID volledig geladen is.

Korte handleiding. 1 Opladen. Functie: Ervoor zorgen dat de batterij van de SoloProtect ID volledig geladen is. 1 Opladen Ervoor zorgen dat de batterij van de SoloProtect ID volledig geladen is. Koppel de SoloProtect ID lader via de aangegeven Micro-USB poort. Het batterijsymbool en het LED-lampje beginnen te knipperen.

Nadere informatie

Korte handleiding. 1 Opladen. Functie: Hiermee kun je zorgen dat de SoloProtect Go batterij volledig opgeladen blijft.

Korte handleiding. 1 Opladen. Functie: Hiermee kun je zorgen dat de SoloProtect Go batterij volledig opgeladen blijft. 1 Opladen Functie: Hiermee kun je zorgen dat de SoloProtect Go batterij volledig opgeladen blijft. Gebruik: Koppel de kabel van de SoloProtect Go oplader aan de aangegeven micro-usb-aansluiting (achter

Nadere informatie

PRODUCTOVERZICHT 2013

PRODUCTOVERZICHT 2013 PRODUCTOVERZICHT 2013 XMARK is een dynamisch en innovatief bedrijf met een jarenlange ervaring op het gebied van persoonlijke veiligheid en object beveiliging, waarbij klanttevredenheid, discretie en persoonlijk

Nadere informatie

Korte handleiding

Korte handleiding 18 : 30 10-06-18 1 Opladen Functie: Ervoor zorgen dat de batterij van de SoloProtect Watch volledig geladen is. Gebruik: Laadt de SoloProtect Watch op door de 4-pins magnetische aansluiting te koppelen

Nadere informatie

1. Quickscan SMC, alleen voor alleenwerkers V 1.0

1. Quickscan SMC, alleen voor alleenwerkers V 1.0 1. Quickscan SMC, alleen voor alleenwerkers V 1.0 Mensen die alleen werken (in nachtdienst, overdag of als zelfstandige) staan er bij calamiteiten in eerste instantie alleen voor. Daarom vraagt de veiligheid

Nadere informatie

WHITE PAPER. Mobiele persoonsalarmering voor professionals. Hoe kies ik een betrouwbaar systeem voor mijn organisatie? Inclusief praktische checklist!

WHITE PAPER. Mobiele persoonsalarmering voor professionals. Hoe kies ik een betrouwbaar systeem voor mijn organisatie? Inclusief praktische checklist! WHITE PAPER Mobiele persoonsalarmering voor professionals Hoe kies ik een betrouwbaar systeem voor mijn organisatie? Inclusief praktische checklist! Hoe werkt mobiele persoonsalarmering? Waar dient de

Nadere informatie

Chubb Companion. U staat er nooit meer alleen voor! ZORG

Chubb Companion. U staat er nooit meer alleen voor! ZORG Chubb Companion U staat er nooit meer alleen voor! ZORG Waarom Chubb Companion? De zorg voor uw cliënten heeft u voor een groot deel toevertrouwd aan uw personeel. Het is belangrijk dat u en uw medewerkers

Nadere informatie

Handleiding Livv Mobiel Alarmhorloge

Handleiding Livv Mobiel Alarmhorloge Handleiding Livv Mobiel Alarmhorloge 1 handleiding mobiel alarmhorloge Durf te leven. Ga op pad. Geniet van uw favoriete bezigheden en vrijheid Inleiding In deze handleiding Livv Mobiel Alarmhorloge leggen

Nadere informatie

1. Checklist klantgegevens SMC V1.0

1. Checklist klantgegevens SMC V1.0 1. Checklist klantgegevens SMC V1.0 SMC en X Guard werken sinds het begin van het jaar zeer nauw samen. Via de servicedesk van X Guard voor SMC wordt er extra aandacht geschonken aan uw vragen en problemen.

Nadere informatie

Opl ossingen per sonen 2015

Opl ossingen per sonen 2015 Opl ossingen per sonen 2015 XMARK is een dynamisch en innovatief bedrijf met een jarenlange ervaring op het gebied van persoonlijke veiligheid en object beveiliging, waarbij klanttevredenheid, discretie

Nadere informatie

Kiest u voor de alarmapp met drukker, dan maakt deze gebruik van uw simkaart in uw smartphone. Ook dan heeft u dus geen aparte sim-kaart nodig.

Kiest u voor de alarmapp met drukker, dan maakt deze gebruik van uw simkaart in uw smartphone. Ook dan heeft u dus geen aparte sim-kaart nodig. Meest gestelde vragen over Safetycare apparatuur Werking en gebruik 1. Moet ik de Safetycare apparatuur installeren? Safetycare werkt eenvoudig en zonder installatie. In de verpakking van de apparatuur

Nadere informatie

Chubb Companion. U staat er nooit meer alleen voor! RETAIL

Chubb Companion. U staat er nooit meer alleen voor! RETAIL Chubb Companion U staat er nooit meer alleen voor! RETAIL Waarom Chubb Companion? Als winkelier besteden u en uw personeel veel zorg aan uw klanten. Het is belangrijk dat u en uw medewerkers zich in een

Nadere informatie

Chubb Companion. U staat er nooit meer alleen voor! INDUSTRIE

Chubb Companion. U staat er nooit meer alleen voor! INDUSTRIE Chubb Companion U staat er nooit meer alleen voor! INDUSTRIE Waarom Chubb Companion? Het is belangrijk dat u en uw medewerkers zich in een prettige en veilige werkomgeving bevinden. Dit komt niet alleen

Nadere informatie

Altijd iemand dichtbij

Altijd iemand dichtbij Altijd iemand dichtbij Altijd veilig met Zembro Plus Voor mensen met een beginnende dementieproblematiek is het zeer belangrijk dat ze hun zelfstandigheid kunnen behouden. Dat ze buiten kunnen wandelen,

Nadere informatie

Altijd iemand dichtbij

Altijd iemand dichtbij Altijd iemand dichtbij UES030_brochureA5_06.indd 1 27/10/15 17:41 UES030_brochureA5_06.indd 2 27/10/15 17:41 Het mooiste cadeau: altijd iemand dichtbij. Het is voor veel mensen erg herkenbaar: uw ouders,

Nadere informatie

Altijd iemand dichtbij

Altijd iemand dichtbij Altijd iemand dichtbij Het mooiste cadeau: altijd iemand dichtbij. Het is voor veel mensen erg herkenbaar: uw ouders, zus, broer of vrienden worden een dagje ouder en u wordt daardoor een tikje ongeruster.

Nadere informatie

Altijd iemand dichtbij

Altijd iemand dichtbij Altijd iemand dichtbij Het mooiste cadeau: altijd iemand dichtbij. Het is voor veel mensen erg herkenbaar: uw ouders, zus, broer of vrienden worden een dagje ouder en u wordt daardoor een tikje ongeruster.

Nadere informatie

Altijd iemand dichtbij

Altijd iemand dichtbij Altijd iemand dichtbij Het mooiste cadeau: altijd iemand dichtbij. Het is voor veel mensen erg herkenbaar: uw ouders, zus, broer of vrienden worden een dagje ouder en u wordt daardoor een tikje ongeruster.

Nadere informatie

Welkom bij SecuritasHome - Slim en veilig wonen

Welkom bij SecuritasHome - Slim en veilig wonen Welkom bij SecuritasHome - Welkom bij SecuritasHome powered by Welkom bij SecuritasHome Van harte gefeliciteerd met uw SecuritasHome pakket! Deze is, net als de alarminstallatie van ruim 100.000 andere

Nadere informatie

Bijna gevallen? Ons alarm geeft u en uw kinderen gemoedsrust!

Bijna gevallen? Ons alarm geeft u en uw kinderen gemoedsrust! Bijna gevallen? Ons alarm geeft u en uw kinderen gemoedsrust! RSVO-alarmering BV info@rsvo-alarmering.nl www.rsvo-alarmering.nl Zeverijnstraat 24a 1216 GK Hilversum T 035-623 9900 1 Eén druk op de knop

Nadere informatie

Safetycare. voltalimburg.nl/safetycare

Safetycare. voltalimburg.nl/safetycare Safetycare Safetycare zorgt voor persoonlijke hulp in nood. Veiligheid in uw leef- en werkomgeving. Wij leveren apparatuur waarmee u 24/7 bescherming kunt bieden aan uw eigen gezondheid en welzijn of die

Nadere informatie

Handleiding FYSIC FMA-5000

Handleiding FYSIC FMA-5000 Handleiding FYSIC FMA-5000 Durf te leven. Ga op pad. Geniet van uw favoriete bezigheden en vrijheid. Met Livv Mobiel Alarm is de juiste hulp altijd binnen handbereik. In Nederland en in het buitenland.

Nadere informatie

Nederlandse handleiding Follow 3.0

Nederlandse handleiding Follow 3.0 Met de Follow 3.0 raakt u nooit meer iets kwijt Nederlandse handleiding Follow 3.0 www.sociale-controle.nl 1 Welkom bij Sociale Controle Bedankt voor uw keuze voor Sociale Controle. In deze handleiding

Nadere informatie

NETBOX-LIVE + CQ-3 Alarmzender INSTALLATIEHANDLEIDING

NETBOX-LIVE + CQ-3 Alarmzender INSTALLATIEHANDLEIDING NETBOX-LIVE + CQ-3 Alarmzender INSTALLATIEHANDLEIDING Aan de slag met CQ-Care! Hoofdstuk 1 Installatie instructies Inhoud Let op: om gebruik te maken van CQ-Net Live functionaliteiten via deze NetBOX Live,

Nadere informatie

Nederlandse handleiding My GPS Tracker 3.0

Nederlandse handleiding My GPS Tracker 3.0 Met de My GPS Tracker raakt u nooit meer iets kwijt Nederlandse handleiding My GPS Tracker 3.0 www.mygpstracker.nl 1 Welkom bij My GPS Tracker Bedankt voor uw keuze voor My GPS Tracker. In deze handleiding

Nadere informatie

Bijna gevallen? Onze alarmering geeft u en uw kinderen gemoedsrust!

Bijna gevallen? Onze alarmering geeft u en uw kinderen gemoedsrust! Bijna gevallen? Onze alarmering geeft u en uw kinderen gemoedsrust! RSVO-alarmering BV info@rsvo-alarmering.nl www.rsvo-alarmering.nl Zeverijnstraat 24a 1216 GK Hilversum T 035-623 9900 1 Eén druk op de

Nadere informatie

Handleiding Mobiel Alarm

Handleiding Mobiel Alarm Handleiding Mobiel Alarm Livv zorg dichtbij Een dagje erop uit. Lekker fietsen of wandelen. Een stedentrip naar het buitenland? Waar u ook bent of wat u ook wilt gaan doen met Livv Mobiel Alarm bent u

Nadere informatie

HIPPER Gebruikershandleiding

HIPPER Gebruikershandleiding HIPPER Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1 Installatie... 1 2 Configuratie... 1 3 Instellingen bereikbaarheid... 2 3.1 Niet storen (oftewel Do not Disturb)... 2 3.2 Doorschakelen... 3 3.2.1 Altijd Doorschakelen...

Nadere informatie

Samen uit, samen thuis

Samen uit, samen thuis Samen uit, samen thuis met DELTA Veilig Wonen Camera- en/of alarmsysteem Altijd zelf de controle houden, thuis en onderweg Met professionele dienstverlening van Securitas www.delta.nl/veiligwonen Samen

Nadere informatie

Wij beschermen mensen

Wij beschermen mensen Wij beschermen mensen SafetyTracer handleiding Mopas Lite 1. Functies en eigenschappen 2 2. Veiligheidsinstructies 2 3. Gebruik 3 4. Alarmeren 4 5. Oproep 4 6. Statusoverzicht van de Mopas Lite 4 7. Technische

Nadere informatie

TrackJack OTM 2.0. Handleiding

TrackJack OTM 2.0. Handleiding 14112012 TrackJack OTM 2.0 (V2) 02112012 Inhoud 1. Welkom 3 2. Inhoud van de verpakking 3 3. Inbouw 3 3.1. Zelf inbouwen 3.2. Laten inbouwen 3.3. Uitleg signaallichten 4. Aan de slag! 6 4.1. Account aanmaken

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Boxis Communicatie Systeem

Gebruikershandleiding Boxis Communicatie Systeem Gebruikershandleiding Boxis Communicatie Systeem INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 3 2. BOXIS COMMUNICATIE SYSTEEM 4 2.1. TeamBox 4 2.2. Bracket/Laadstation 5 2.3. Headset 6 2.4. Draagtas 7 2.5. UPS 7 2.6. Service

Nadere informatie

Welkom op de RegioSessie: Ambulant en alleenwerken

Welkom op de RegioSessie: Ambulant en alleenwerken Welkom op de RegioSessie: Ambulant en alleenwerken Peter de Jonker William Bertrand Esmeralda Berends Actieplan Veilig Werken in de Zorg u Implementa)e an)- agressiebeleid versterken u Van sociale partners

Nadere informatie

Personenalarmering. Professionele zorg binnen handbereik

Personenalarmering. Professionele zorg binnen handbereik Personenalarmering Professionele zorg binnen handbereik Personenalarmering Hoe werkt personenalarmering? Bij een abonnement op personenalarmering krijgt u thuis de beschikking over: een (hals)zender met

Nadere informatie

Personenalarmering en Alarmopvolging

Personenalarmering en Alarmopvolging 2011 Personenalarmering en Alarmopvolging Contact: Stichting Rosengaerde Pastoriestraat 1 7721 CT DALFSEN Telefoon algemeen (0529) 431541 Telefoon keuken (0529) 432514 Fax (0529) 432937 e-mail Internet

Nadere informatie

Handleiding voor testers

Handleiding voor testers Handleiding voor testers Voor vragen Tel: 0642134908 Email: bente@watcherenterprises.com Inhoud 1 Wat kan de Vlinder (Pagina 3) 2 Functies op de Vlinder (Pagina 4) 3 Display (Pagina 5) 4 Laadstation (Pagina

Nadere informatie

Veilig wonen door moderne personenalarmering

Veilig wonen door moderne personenalarmering Veilig wonen door moderne personenalarmering Veiligheid is een van de belangrijkste voorwaarden om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Maar hoe en wie waarschuwt u als er iets aan de hand is? Met

Nadere informatie

Nederlandse handleiding My GPS Tracker 3.0 Versie 2.0 Q1 2016

Nederlandse handleiding My GPS Tracker 3.0 Versie 2.0 Q1 2016 Nederlandse handleiding My GPS Tracker 3.0 Versie 2.0 Q1 2016 1 Welkom bij My GPS Tracker Bedankt voor uw keuze voor My GPS Tracker. In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u de My GPS Tracker 3.0 moet

Nadere informatie

ALARMCENTRALE ALARMOPVOLGING VIDEO TRACK & TRACE TELESERVICE. Uw partner in veiligheid

ALARMCENTRALE ALARMOPVOLGING VIDEO TRACK & TRACE TELESERVICE. Uw partner in veiligheid ALARMCENTRALE ALARMOPVOLGING VIDEO TRACK & TRACE TELESERVICE Uw partner in veiligheid SMC AlarmCentrale heeft ruim 30 jaar ervaring in meldkamerdienstverlening. In die periode zijn wij uitgegroeid tot

Nadere informatie

Nederlandse handleiding Follow 2.0

Nederlandse handleiding Follow 2.0 Met Sociale Controle raakt u nooit meer iets kwijt Nederlandse handleiding Follow 2.0 www.sociale-controle.nl 1 Welkom bij Sociale Controle Bedankt voor uw keuze voor Sociale Controle. In deze handleiding

Nadere informatie

Personal Positioning Alarm PPA - Basic. Gebruikshandleiding. Alert Servicesthe Securitas Monitoring Company

Personal Positioning Alarm PPA - Basic. Gebruikshandleiding. Alert Servicesthe Securitas Monitoring Company Personal Positioning Alarm PPA - Basic Gebruikshandleiding Alert Servicesthe Securitas Monitoring Company Alert Servicesthe Securitas Monitoring Company Algemeen De PPA-Basic (of Personal Positioning Alarm

Nadere informatie

Wat is de gewenste situatie?

Wat is de gewenste situatie? ALLEEN WERKEN Gezondheidsrisico s kunnen ontstaan door dat een in een hulpbehoevende situatie kan komen en zelf niet meer in staat is om hulp van anderen in te roepen of hulpverlening later start. Om risico

Nadere informatie

Noodoproep. Korte inhoud van de leerstof. Praktische informatie die je helpt nog beter gebruik te maken van je porto.

Noodoproep. Korte inhoud van de leerstof. Praktische informatie die je helpt nog beter gebruik te maken van je porto. Noodoproep Korte inhoud van de leerstof Noodoproep voor als de veiligheid van jou of je collega in gevaar is. Meldkamer behandelt noodoproep met absolute voorrang. Noodoproep komt altijd aan. Per ongeluk?

Nadere informatie

My GPS Tracker B.V. Einsteinweg 35a 3752 LW Bunschoten. My GPS Tracker OBD-2 Activatie en handleiding Versie 1.0 Q2 2017

My GPS Tracker B.V. Einsteinweg 35a 3752 LW Bunschoten. My GPS Tracker OBD-2 Activatie en handleiding Versie 1.0 Q2 2017 My GPS Tracker OBD-2 Activatie en handleiding Versie 1.0 Q2 2017 1 Welkom bij My GPS Tracker Bedankt voor uw keuze voor My GPS Tracker. In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u de My GPS Tracker OBD-2

Nadere informatie

Draagbare alarmsystemen

Draagbare alarmsystemen Persoonlijke voorkeur speelt belangrijke rol bij keuze persoonlijk alarmeringssysteem Tijdens huisbezoeken kunnen gerechtsdeurwaarders in gevaarlijke situaties terechtkomen. Gelukkig gebeurt het niet vaak.

Nadere informatie

SmartHome Huiscentrale

SmartHome Huiscentrale installatiehandleiding SmartHome Huiscentrale Vervanging voor Egardia Huiscentrale (model GATE-01) INSTALLATIEHANDLEIDING SMARTHOME HUISCENTRALE Website Egardia www.egardia.com Klantenservice Meer informatie

Nadere informatie

I AM. Totaalcommunicatie. Dienstbeschrijving

I AM. Totaalcommunicatie. Dienstbeschrijving Totaalcommunicatie Dienstbeschrijving Document historie Versie Toelichting Auteur Datum 1.0 Initiële versie RoutIT B.V. 09-03-2015 1.1 Aanpassing met vast toestel RoutIT B.V. 09-11-2016 2 1. Inhoud 1.

Nadere informatie

1. Contract X Trace Zeker+ SMC V12

1. Contract X Trace Zeker+ SMC V12 1. Contract X Trace Zeker+ SMC V12 Security Monitoring Centre BV, gevestigd te Tiel Hoog Kellenseweg 2, 4004 JB Tiel.Tel. 0344 78900, Fax 0344 789. Hierna te noemen SMC De vragen met een dienen minimaal

Nadere informatie

Dienstbeschrijving IP One Dash app

Dienstbeschrijving IP One Dash app Dienstbeschrijving IP One Dash app Auteur: Marketing Datum: 05-08-2015 Versie: 1.0 Aantal bladen: 10 Nummer: 1054 2 P a g i n a Inhoud 1 Algemeen... 4 1.1 Wat is de Dash app... 4 1.2 Inloggen... 4 1.3

Nadere informatie

Handleiding - Vivago Mobile

Handleiding - Vivago Mobile Handleiding - Vivago Mobile Installatie Vivago Mobile applicatie Vereisten Vivago Mobile App : Android Smartphone > Android versie 4.0.3. of hoger Iphone > ios versie 9.0 of nieuwer Download de Vivago

Nadere informatie

Nederlandse handleiding Guard 3.1

Nederlandse handleiding Guard 3.1 Met de Sociale Controle raakt u nooit meer iets kwijt Nederlandse handleiding Guard 3.1 www.sociale-controle.nl 1 Welkom bij Sociale Controle Bedankt voor uw keuze voor Sociale Controle. In deze handleiding

Nadere informatie

Alarmering: een veilig gevoel

Alarmering: een veilig gevoel Alarmering: een veilig gevoel U wilt zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Maar misschien vraagt u zich wel eens af: wie helpt mij als mij onverwacht iets overkomt? Alarmering biedt u hiervoor een

Nadere informatie

De zorgcentrale: altijd een veilig gevoel

De zorgcentrale: altijd een veilig gevoel De zorgcentrale: altijd een veilig gevoel nieuw Mobiele alarmering en dwaaldetectie U wil zelfstandig thuis blijven wonen maar u wil er zeker van zijn dat u in een crisissituatie meteen hulp krijgt? Meer

Nadere informatie

Download de WAE Music app

Download de WAE Music app NEDERLANDS 3 5 12 2 6 1 8 7 9 10 11 13 4 1. Laad de speaker volledig op voor eerste gebruik Laad de WAE Outdoor 04Plus FM speaker volledig op voordat u hem de eerste keer gebruikt. Sluit de micro-usb connector

Nadere informatie

PRODUCTOVERZICHT 2012

PRODUCTOVERZICHT 2012 PRODUCTOVERZICHT 2012 XMARK is een dynamisch en innovatief bedrijf met een jarenlange ervaring op het gebied van persoonlijke veiligheid, waarbij klanttevredenheid, discretie en persoonlijk contact hoog

Nadere informatie

Monitor/Deur-raam sensor. Handleiding

Monitor/Deur-raam sensor. Handleiding Monitor/Deur-raam sensor Handleiding 1 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Introductie... 2 1.1 Systeemvereisten... 3 Hoofdstuk 2. Hardware Overzicht... 4 Hoofdstuk 3. Sensor Setup... 5 3.1 Zet het apparaat aan...

Nadere informatie

Totaal overzicht met een alarm webgebaseerde servicecentrale.

Totaal overzicht met een alarm webgebaseerde servicecentrale. ALARM COMMUNICATIEDIENSTEN EagleEye Totaal overzicht met een alarm webgebaseerde servicecentrale. EagleEye is een cloud-gebaseerde dienst met een centrale, moderne en krachtige functie voor toezicht en

Nadere informatie

Gebruikershandleiding HIPPER

Gebruikershandleiding HIPPER Gebruikershandleiding HIPPER Controle over uw telefooncentrale, overal en te allen tijde Datum: 02 mei 2014 Versie: 1.0 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 1.1 Afstandsbediening... 3 1.2 Mobiliteit... 4 2.

Nadere informatie

Handleiding HIPPER. Pagina 1 van 18

Handleiding HIPPER. Pagina 1 van 18 Handleiding HIPPER Pagina 1 van 18 1 Inhoudsopgave 1 INHOUDSOPGAVE... 2 2 INTRODUCTIE... 3 2.1 AFSTANDSBEDIENING... 3 2.2 MOBILITEIT... 3 3 INSTALLATIE... 5 3.1 INSTALLEREN HIPPER VOOR IPHONE... 6 3.2

Nadere informatie

Paniekknop PNB1301. Handleiding

Paniekknop PNB1301. Handleiding Paniekknop PNB1301 Handleiding 1 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Introductie... 1 1.1 Systeemvereisten... 2 Hoofdstuk 2. Hardware Overzicht... 3 Hoofdstuk 3. Paniekknop instellen... 4 3.1 Het apparaat aan het

Nadere informatie

1. Introductie van de camerakit. 2. Introductie van het apparaat. 3. De camera opladen. 4. Activeer de cameraknop op de app

1. Introductie van de camerakit. 2. Introductie van het apparaat. 3. De camera opladen. 4. Activeer de cameraknop op de app 1. Introductie van de camerakit 2. Introductie van het apparaat 3. De camera opladen 4. Activeer de cameraknop op de app 5. Controleer of de cameraknop goed is geactiveerd 6. Lancering van de camera 7.

Nadere informatie

Pesten. Wie heeft welke rol

Pesten. Wie heeft welke rol Pesten Wie heeft welke rol Wat zegt de wet Doelvoorschriften t.a.v. PSA Psychosociale arbeidsbelasting Seksuele intimidatie Agressie en geweld Pesten Discriminatie Werkdruk Werkgever verplicht beleid te

Nadere informatie

Handleiding Doro Liberto

Handleiding Doro Liberto Handleiding Doro Liberto Durf te leven. Ga op pad. Geniet van uw favoriete bezigheden en vrijheid. Met Livv Mobiel Alarm is de juiste hulp altijd binnen handbereik. In Nederland en in het buitenland. Inleiding

Nadere informatie

SERVICE AT HOME HET FLORENCE VERHAAL. Ascom (Nederland) B.V.

SERVICE AT HOME HET FLORENCE VERHAAL. Ascom (Nederland) B.V. SERVICE AT HOME HET FLORENCE VERHAAL Ascom (Nederland) B.V. 2 Doel van deze presentatie: Inzicht geven in: Hoe bij Florence domotica en IP technologie gebruikt wordt als oplossing voor zorg, welzijn en

Nadere informatie

Nederlandse handleiding Ajax alarmsysteem

Nederlandse handleiding Ajax alarmsysteem Ajax draadloos alarmsysteem Nederlandse handleiding Ajax alarmsysteem Volg de stappen in de handleiding en installeer het Ajax alarmsysteem zelf Volg de korte en makkelijk te volgen stappen om ieder onderdeel

Nadere informatie

NL BENELUX. dat voelt gewoon goed... Watchi Care. Stijlvol persoonsalarm voor senioren en hulpbehoevenden

NL BENELUX. dat voelt gewoon goed... Watchi Care. Stijlvol persoonsalarm voor senioren en hulpbehoevenden NL BENELUX Watchi Care Stijlvol persoonsalarm voor senioren en hulpbehoevenden dat voelt gewoon goed... V.12.0-04-02-2017 Watchi bv Watchi B.V. is gevestigd in Den Haag. Watchi distribueert innovatieve,

Nadere informatie

Handleiding HIPPER. Document: Handleiding HIPPER Datum: 6 juli 2015 Versie: 1.1 Auteur: Ingrid de Bont

Handleiding HIPPER. Document: Handleiding HIPPER Datum: 6 juli 2015 Versie: 1.1 Auteur: Ingrid de Bont Handleiding HIPPER Document: Handleiding HIPPER Datum: 6 juli 2015 Versie: 1.1 Auteur: Ingrid de Bont Inhoudsopgave 1 Introductie... 3 1.1 Afstandsbediening... 3 1.2 Mobiliteit... 4 2 Installatie... 5

Nadere informatie

Handleiding - HIPPER

Handleiding - HIPPER Handleiding - HIPPER Inhoudsopgave 1 Introductie...3 1.1 Afstandsbediening... 3 1.2 Mobiliteit... 3 2 Installatie...5 2.1 Installeren HIPPER voor iphone... 6 2.2 Installeren HIPPER voor Android... 6 2.3

Nadere informatie

Industrial mobile worker

Industrial mobile worker Industrial mobile worker 1 Safety starts today 2 Inleiding Alleen werken is onvermijdelijk bij bepaalde functies. De Arbowet geeft geen speciale regels voor alleen werken, maar werkgevers blijven verantwoordelijk

Nadere informatie

Workshop Alleenwerkende. Preventiemedewerkersdag

Workshop Alleenwerkende. Preventiemedewerkersdag Workshop Alleenwerkende Preventiemedewerkersdag 12-06-2018 Programma Wat is alleenwerkende / alleen werken De wettelijke bepalingen Praktisch aan de slag met het risico Alleenwerkende / alleen werken alleen

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER VAN DE BOSCH HTS 50 / 52 / 61 / 62

INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER VAN DE BOSCH HTS 50 / 52 / 61 / 62 INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER VAN DE BOSCH HTS 50 / 52 / 61 / 62 Geachte mevrouw/mijnheer, Het Personen Hulpoproep systeem HTS 50 / 52 / 61 / 62 van Bosch is een gebruiksvriendelijk, alert en paraat systeem.

Nadere informatie

Welkom bij payleven. Bovenop Magneetstriplezer. Voorkant. Bluetooth-symbool. Batterij indicator. USBpoort. Aan/uit

Welkom bij payleven. Bovenop Magneetstriplezer. Voorkant. Bluetooth-symbool. Batterij indicator. USBpoort. Aan/uit Welkom bij payleven Samen met onze gratis app en uw eigen smartphone of tablet bent u nu klaar om pin- en creditcardbetalingen te accepteren. Hier volgt een uitleg van de verschillende mogelijkheden en

Nadere informatie

Connect app.

Connect app. Mopas heeft naast het Protect System met de BT ook een mobiele app voor de smartphone. De Connect app is een hulpmiddel voor iedereen die zowel in de woning als buiten de woning zich vrij wil bewegen maar

Nadere informatie

Branchetoetsdocument: Arbo en veiligheid

Branchetoetsdocument: Arbo en veiligheid pagina van 5 Branchetoetsdocument: Arbo en veiligheid Versie 4. VERVALLEN - Vervangen door RI&E en Preventiemedewerker (alle branche) Deelbranche(s) Camper en Caravan Algemene beschrijving & doelstelling

Nadere informatie

RECORDING PEN GEBRUIKSAANWIJZING

RECORDING PEN GEBRUIKSAANWIJZING RECORDING PEN GEBRUIKSAANWIJZING 1. Bedieningsknop 2. Camera 3. Microfoon 4. Reset schakelaar 5. Statusindicator 6. Balpen 7. Wisselen van Foto A naar Video V 8. USB Dit is de eerste balpen voorzien van

Nadere informatie

Veel gestelde vragen 1

Veel gestelde vragen 1 In dit document zijn de antwoorden op veel gestelde vragen opgenomen. Veel gestelde vragen 1 1. Wat is een BHV-plan? Een document waarin een werkgever schriftelijk vastlegt op welke restrisico s de BHV

Nadere informatie

SmartHome Huiscentrale

SmartHome Huiscentrale installatiehandleiding SmartHome Huiscentrale Vervanging voor WoonVeilig Huiscentrale (model WV-1716) INSTALLATIEHANDLEIDING SMARTHOME HUISCENTRALE Website WoonVeilig www.woonveilig.nl Klantenservice Meer

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER VAN DE ESTAFETTE PAS-Euro. Geachte mevrouw/mijnheer,

INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER VAN DE ESTAFETTE PAS-Euro. Geachte mevrouw/mijnheer, INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER VAN DE ESTAFETTE PAS-Euro Geachte mevrouw/mijnheer, Het Personen Hulpoproep Systeem PAS Euro AM / FM van Estafette is een gebruiksvriendelijk, alert en paraat systeem. Het

Nadere informatie

Taxis Pitane voor iphone / ipad

Taxis Pitane voor iphone / ipad Taxis Pitane voor iphone / ipad gebruikershandleiding Censys BV - Eindhoven Voorwoord Censys BV is erkend Apple iphone software ontwikkelaar en heeft eveneens zijn Taxis Pitane voor iphone 3G/3GS/4 versie

Nadere informatie

SmartHome Huiscentrale

SmartHome Huiscentrale installatiehandleiding SmartHome Huiscentrale Vervanging voor WoonVeilig Huiscentrale (model GATE-01) INSTALLATIEHANDLEIDING SMARTHOME HUISCENTRALE Website WoonVeilig www.woonveilig.nl Klantenservice Meer

Nadere informatie

TrackJack OTM 2.0. Handleiding

TrackJack OTM 2.0. Handleiding TrackJack SECURITY (V2) 02112012 Inhoud 1. Welkom 3 2. Inhoud van de verpakking 3 3. Inbouw 3 3.1. Zelf inbouwen 3.2. Laten inbouwen 3.3. Uitleg signaallichten 4. Aan de slag! 6 4.1. Account aanmaken 4.2.

Nadere informatie

Welkom bij CanConnect

Welkom bij CanConnect Handleiding Inhoud Welkom bij CanConnect 3 CanConnect helpdesk 4 In 5 stappen klaar voor gebruik 5 Internet 3G of 4G instellen 6 Operator 7 Reach 8 Voicemail 9 Bellen in het buitenland 10 Vragen? 11 2

Nadere informatie

Alarmeringen van Rivas Zorggroep Veilig thuis en onderweg

Alarmeringen van Rivas Zorggroep Veilig thuis en onderweg Alarmeringen van Rivas Zorggroep Veilig thuis en onderweg Met één druk op de knop kan ik om hulp vragen als dat nodig is. Rivas Zorglijn 0900-8440 (lokaal tarief) www.rivas.nl Personenalarmering: thuis

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER VAN DE CARETECH GLORIA

INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER VAN DE CARETECH GLORIA INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER VAN DE CARETECH GLORIA Geachte mevrouw/mijnheer, Het Personen Hulpoproep systeem CARETECH GLORIA van Caretech is een gebruiksvriendelijk, alert en paraat systeem. Het garandeert

Nadere informatie

Wij beschermen mensen

Wij beschermen mensen Wij beschermen mensen SafetyTracer handleiding Responder app 1. App downloaden 2 2. Inloggen en uitloggen 3 3. Inkomende alarmmeldingen 4 4. Alarmhistorie 6 5. Positie opvragen 7 6. Mijn profiel 8 7. Contactpersonen

Nadere informatie

Personenalarmering Een veilig en vertrouwd gevoel

Personenalarmering Een veilig en vertrouwd gevoel Personenalarmering Een veilig en vertrouwd gevoel U wilt het liefst zo lang mogelijk in uw eigen omgeving blijven wonen. Voorwaarde is natuurlijk wel dat u zich veilig voelt. Personenalarmering kan een

Nadere informatie

TrackJack Professional Handleiding

TrackJack Professional Handleiding V2013 Inhoud 1. Welkom 3 2. Inhoud van de verpakking 3 3. Inbouw 3 3.1. Zelf inbouwen 3.2. Laten inbouwen 3.3. Uitleg signaallichten 4. Account aanmaken 6 4.1. Account aanmaken 4.2. App voor uw Smartphone

Nadere informatie

Alleen, maar liever niet in uw eentje? Met Monty bent u altijd in goed gezelschap. NIEUW IN NEDERLAND

Alleen, maar liever niet in uw eentje? Met Monty bent u altijd in goed gezelschap. NIEUW IN NEDERLAND Alleen, maar liever niet in uw eentje? Met Monty bent u altijd in goed gezelschap. NIEUW IN NEDERLAND Het persoonlijke toezicht- en alarmeringssysteem HET MONTY ALARMERINGSSYSTEEM: GOED GEZELSCHAP, BINNEN

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER VAN DE BOSCH HTS 3000 / 3100

INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER VAN DE BOSCH HTS 3000 / 3100 INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER VAN DE BOSCH HTS 3000 / 3100 Geachte mevrouw/mijnheer, Het Personen Hulpoproep systeem HTS3000 / HTS3100 van Bosch is een gebruiksvriendelijk, alert en paraat systeem. Het

Nadere informatie

Handleiding Safetycare Alarm app

Handleiding Safetycare Alarm app Handleiding Safetycare Alarm app Voorwoord Hartelijk dank voor het gebruik van de Safetycare alarm app voor ios en Android. Wij hebben met de grootste zorg deze applicatie ontwikkeld om u in staat te stellen

Nadere informatie

Alarmering: een veilig gevoel

Alarmering: een veilig gevoel Alarmering: een veilig gevoel U wilt zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Maar misschien vraagt u zich wel eens af: wie helpt mij als mij onverwacht iets overkomt? Alarmering biedt u hiervoor een

Nadere informatie

installatiehandleiding Bewegingsmelder

installatiehandleiding Bewegingsmelder installatiehandleiding Bewegingsmelder INSTALLATIEHANDLEIDING Gefeliciteerd met de aankoop van de WoonVeilig bewegingsmelder. Telefoonnummer WoonVeilig 0900-388 88 88 E-mail WoonVeilig klantenservice@woonveilig.nl

Nadere informatie

Archipel Zorg aan Huis

Archipel Zorg aan Huis Archipel Zorg aan Huis Zo lang en zo zelfstandig mogelijk thuis blijven wonen het gevoel van samen Welkom bij Archipel Zorg aan Huis Natuurlijk is het fijn om zo lang en zo zelfstandig mogelijk thuis

Nadere informatie

Deze instructie moet gezien worden als een toevoeging op de bijgevoegde Engelstalige Quick Guide.

Deze instructie moet gezien worden als een toevoeging op de bijgevoegde Engelstalige Quick Guide. Eerste gebruik van de ZTE MF80 Introductie: Met de MF80 mobiele wireless router kan men Wi-Fi-apparaten verbinding laten maken met het internet. De snelheden die gehaald kunnen worden zijn indrukwekkend

Nadere informatie