Wij richten ons concept op mensen in risicogebieden van 12 jaar of ouder. Het aantal mensen die in risicogebieden wonen is:!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wij richten ons concept op mensen in risicogebieden van 12 jaar of ouder. Het aantal mensen die in risicogebieden wonen is:!"

Transcriptie

1 Doelgroep Wij richten ons concept op mensen in risicogebieden van 12 jaar of ouder. Het aantal mensen die in risicogebieden wonen is: Zuid-Holland Noord-Holland Utrecht Friesland Groningen Flevoland Zeeland Overig Totaal mensen die wonen in een risicogebied. Naar cijfers van het CBS blijkt dat in procent van de inwoners van Nederland toegang tot internet had. Toegepast op het aantal mensen in risicogebieden zijn dit mensen. Doelstelling: Het bereiken van tenminste 80% van de doelgroep. ( ) Aan het eind van de campagne heeft tenminste 35% van de doelgroep ( ) Hans Brinker op Facebook, Whatsapp of Twitter toegevoegd.

2 Interviews doelgroep Gertrude Berendschot, 56 jaar. Wat is uw huidige woonplaats? Rotterdam, Hillegersberg Wat is uw opleidingsniveau en baan? HBO, momenteel geen baan. Leeftijd 56 Wat weet u nu over de risico s tijdens een overstroming? Heel weinig, ik weet in ieder geval dat we hier onder water komen te staan. En weet u dan ook hoeveel u onder NAP woont? Zo n 6 a 7 meter. Wat denkt u dat de grootste risico s zijn bij een overstroming? De onder zeespiegel gelegen delen komen onder water staan, een gevaar voor mensen, dieren huizen. Hoe bent u nu voorbereid op een overstroming? Niet. Ik heb een zwemdiploma. Wat zou u doen tijdens een overstroming? Naar een hoger gelegen gebied gaan, jezelf in veiligheid stellen. Dit zo ik lopend of fietsend doen, met de auto sta je helemaal vast. Ik zou waarschijnlijk niet zo heel ver hoeven lopen, zo n 10 minuten. Ik woon in Hillegersberg, dus het dorp hier is gebouwd op een berg en boven de zeespiegel. Bent u bekend met vorige overstromings-campagnes? Ja een beetje, je had van die waarschuw-campagnes, dat je de radio en televisie aan moet hebben, zorgen voor genoeg houdbaar voedsel en drinkwater. Dit is alleen nog niet aanwezig in mijn huis, volgens mij is deze waarschuwing nog niet actueel, ik zou dat pas doen als ik denk; nou wordt het spannend. Of misschien eerder als je er op aangesproken wordt dat je de voorbereidingen moet treffen. Maar een overstroming kan natuurlijk erg onverwachts komen? Ja dat klopt, het is misschien ook niet zo slim. Maar dat geeft dus wel aan dat ik het niet als een reëel gevaar acht. Hoe neemt u het liefst informatie tot u, bijvoorbeeld nieuws? Televisie en radio. Natuurlijk kranten ook wel, maar voor het actuele nieuws, wanneer er bijvoorbeeld een ramp is, zijn kranten te traag. Wat vindt u het meest betrouwbare medium? Kranten. Omdat hier ook achtergrond artikelen in staan. En televisie is vooral een beetje de waan van de dag, de hypes. Bent u actief op Social Media? Zo ja, welke social media gebruikt u en hoe vaak? Ik gebruik wel whatsapp, maar ik heb geen Facebook account oid.

3 Clara Henegouwen, 42 jaar. Wat is uw huidige woonplaats? Heinkenszand (Zeeland) Wat is uw opleidingsniveau en baan? MBO, en tegenwoordig werk ik als administratiemedewerker bij een verzekeringsmaatschappij. Wat weet u nu over de risico s tijdens een overstroming? Niet zo veel, ik houd me weinig bezig met overstromingen, ik heb niet het idee dat dat hier snel voor zou komen. Wat denkt u dat de grootste risico s zijn bij een overstroming? Zonder eten zitten, en onbereikbaar zijn voor de buitenwereld. Ik woon niet echt heel dichtbij een dorp, dus dat zou nog wel eens lastig kunnen worden met contact krijgen Hoe bent u nu voorbereid op een overstroming? Niet echt, ik heb altijd wel een volle voorraadkast maar daar houdt het denk ik ook bij op. Beschikt u over een noodpakket of wat heeft u in huis wat u met een overstroming zou kunnen gebruiken? Zoals ik zei heb ik denk ik wel genoeg eten voor een tijdje, maar als ik echt zou moeten bivakkeren op een hogere verdiepen heb ik geen schoon drinkwater oid. Wat zou u doen tijdens een overstroming? Ik zou als het nog kan de auto pakken en richting hoger gelegen gebied rijden. Zo snel mogelijk weg uit zeeland. Waarschijnlijk richting belgie. Bent u bekend met vorige overstromings-campagnes? Nee Bent u er van bewust of u in een risicogebied woont? Ja, Zeeland is volgens mij helemaal een risicogebied. Gelukkig woon ik wel aan het randje van Zeeland zodat ik zo snel mogelijk weg zou kunnen. Hoe neemt u het liefst informatie tot u, bijvoorbeeld nieuws? Het meeste nieuws lees ik op m n mobiel, kranten lees ik eigenlijk heel weinig meer. Wat vindt u het meest betrouwbare medium? Ik denk dat mijn mobiel en de site s die ik volg wel redelijk betrouwbaar zijn. Dit zijn namelijk gewoon de NOS app en de teletekst app. Ook denk ik dat dit de snelste manier van nieuws is. Bent u actief op Social Media? Zo ja, welke social media gebruikt u en hoe vaak? Ja, ik gebruik Facebook vrijwel iedere dag. Bent u bereid om, wanneer u iets kan winnen, dingen te delen of liken op uw Facebookaccount? Ja hoor, ik doe regelmatig mee aan van die deel-acties die ik dan voorbij zie komen. Ik heb dan wel nog nooit iets gewonnen, ik houd vol Haha

4 Henk Groot, 59 jaar. Wat is uw huidige woonplaats? Hoorn Wat is uw opleidingsniveau en baan? Mavo- Grafische School - Zelfs. ondernemer Wat weet u nu over de risico s tijdens een overstroming? Geen energievoorziening, Verdrinkingsgevaar, voedselgebrek, geen schoon drinkwater Wat denkt u dat de grootste risico s zijn bij een overstroming? Verdrinking, ziekten Hoe bent u nu voorbereid op een overstroming? Boot voor de deur Beschikt u over een noodpakket of wat heeft u in huis wat u met een overstroming zou kunnen gebruiken? Geen noodpakket, maar wel genoeg in huis om iets samen te stellen. Wat zou u doen tijdens een overstroming? Boot pakken. Bent u bekend met vorige overstromings-campagnes? Niet echt Wat heeft u daar van meegekregen? Weinig Bent u er van bewust of u in een risicogebied woont? Ja Hoe neemt u het liefst informatie tot u, bijvoorbeeld nieuws? Krant, Internet, Mobiel SMS Wat vindt u het meest betrouwbare medium? Radio, TV Bent u actief op Social Media? Zo ja, welke social media gebruikt u en hoe vaak? Ja, Facebook en Twitter. Facebook dagelijks, twitter soms Bent u bereid om, wanneer u iets kan winnen, dingen te delen of liken op uw facebookaccount? Misschien

5 Margriet Knol, 50 jaar. Wat is uw huidige woonplaats? Hoorn Wat is uw opleidingsniveau en baan? HBO Verpleegkunde Wat weet u nu over de risico s tijdens een overstroming? Schade aan huis, afgesloten zijn. Wat denkt u dat de grootste risico s zijn bij een overstroming? Dat mijn huis/inboedel verloren gaat Hoe bent u nu voorbereid op een overstroming? Niet voorbereid Beschikt u over een noodpakket of wat heeft u in huis wat u met een overstroming zou kunnen gebruiken? Niks, eventueel een bootje Wat zou u doen tijdens een overstroming? Proberen om mijn spullen veilig te stellen Bent u bekend met vorige overstromings-campagnes? Nee, wel gezien op tv Wat heeft u daar van meegekregen? Dat je sowieso een noodpakket moet hebben, oa water, blikken met voedsel Bent u er van bewust of u in een risicogebied woont? Ja, dat wel Hoe neemt u het liefst informatie tot u, bijvoorbeeld nieuws? Radio, TV en krant Wat vindt u het meest betrouwbare medium? Radio, TV, krant Bent u actief op Social Media? Zo ja, welke social media gebruikt u en hoe vaak? Ja, Facebook, maar plus minus 1 uurtje per dag Bent u bereid om, wanneer u iets kan winnen, dingen te delen of liken op uw facebookaccount? Ja, iets winnen is altijd leuk.

6 Arnout van Bergenhenegouwen, 20 jaar. Woonbaar in Utrecht Studeert Geschiedenis aan Universiteit van Utrecht, werkt bij uitzendbureau XL Studentenuitzendbureau Wat weet u nu over de risico s tijdens een overstroming? Verdrinken? Je persoonlijke spullen kwijtraken? Er zijn zoveel dingen die mis kunnen gaan. Wat denkt u dat de grootste risico s zijn bij een overstroming? Verdrinken dus en dat je elkaar kwijt kan raken. Of dat je vast komt te zitten op een dak zonder eten, dat soort scenario s. Hoe bent u nu voorbereid op een overstroming? Zwemdiploma A, en dat is wel het zo n beetje. Voor zover ik weet hebben we thuis geen reddingsvesten of iets dergelijks. Beschikt u over een noodpakket of wat heeft u in huis wat u met een overstroming zou kunnen gebruiken? Geen noodpakket, wel basic EHBO-kit maar niks specifiek voor een overstromingsscenario. Wat zou u als eerste doen tijdens een overstroming? Zo hoog mogelijk proberen te komen. Bent u bekend met vorige overstromings-campagnes? Ja de Denk Vooruit-campagne met die noodpakketten. Wat heeft u daar van meegekregen? Ik ben er niet echt bij stil gaan staan. Ik heb het gewoon een paar voorbij zien komen Bent u er van bewust of u in een risicogebied woont? Volgens mij is het in Utrecht net op de grens, dat een overstroming echt een risico zou vormen. Volgens mij ligt Utrecht net boven NAP. Hoe neemt u het liefst informatie tot u, bijvoorbeeld nieuws? Vooral social media, en nieuwssites als nu.nl Meestal via m n smartphone en internet. Wat vindt u het meest betrouwbare medium (mbt tot overstromingen)? Internet of TV, via internet gaat het net wat sneller dan de TV. Bent u actief op Social Media? Zo ja, welke social media gebruikt u en hoe vaak? Facebook, paar keer week max. Bent u bereid om, wanneer u iets kan winnen, dingen te delen of liken op uw facebookaccount? Nee niet echt, dat is niet echt iets wat ik doe.

7 Vera Sandtke, 23 jaar. Woonbaar in Utrecht Havo (gestopt met HBO-opleiding) Wat weet u over de risico s tijdens een overstroming? Niet zoveel eigenlijk. Ik woon niet in de buurt van een rivier, en volgens mij kan het Amsterdam Rijnkanaal niet zo snel overstromen. Volgens mij zijn er sowieso in Utrecht geen rivieren die zouden kunnen overstromen. (is niet echt op de hoogte van wat een overstromingsrisico zou kunnen vormen) Wat denkt u dat de grootste risico s zijn tijdens een overstroming? Voor mezelf, voor anderen of voor Nederland? (Voor jezelf): Nou ja natuurlijk dat je huis overstroomt en je er niet meer uitkomt, of dat je niet meer aan goederen kan komen, en je daardoor verhongert. Hoe bent u voorbereid op een overstroming? Niet, omdat ik denk dat er op dit moment niet zo n groot overstromingskans is in mijn omgeving. Beschikt u over een noodpakket of wat heeft u in huis wat u tijdens een overstroming zou kunnen gebruiken? Eigenlijk helemaal niks, heeft nogmaals te maken met dat ik me weinig bezig hou met of er een grote kans is dat mijn woonomgeving tijdens een overstroming gevaar loopt. Wat zou u als eerste doen tijdens een overstroming? Ik zou eerst willen waar de overstroming heeft plaatsgevonden. Als dit in de buurt is waar ik mij op dat moment bevind, dan zou ik vooral het nieuws in de gaten houden en kijken wat de Rijkswaterstaat mij hierover aanraad te doen. Misschien ook wel op internet naar nu.nl of Rijkswaterstaat het nieuws in de gaten houden. Bent u bekend met vorige overstromings-campagnes? Nee, eigenlijk niet. Het is denk ik langs mij heen gegaan of Rijkswaterstaat heeft niet heel erg uitgebreid reclame daarvoor gemaakt. Hoe neemt u het liefst informatie tot u, bijvoorbeeld nieuws? Nieuws vooral via het 8 uur journaal of de krant (Volkskrant). Wat vind u het meest betrouwbare medium? Eigenlijk de twee voorgaande dus. Ik heb geen smarthpone dus kan nieuws niet via m n telefoon bekijken, en ik kijk niet op nieuwssites dus dan blijft de televisie en de krant eigenlijk nog over. Bent u actief op social media? Zo ja, welke social media gebruikt u en hoe vaak? Alleen Facebook, en die check ik eerlijk gezegd niet vaker dan een paar keer per week. Bent u bereid om, wanneer u iets kan winnen, dingen te doen of te liken via uw Facebook-account? Ligt eraan wat. Ik denk het niet want als het tegen die tijd zover is dan schaf ik het zelf wel aan.

8 Els Blom, 54 jaar. Woonbaar in Utrecht HBO (School van Journalistiek & Maatschappelijk werk) Wat weet u over de risico s tijdens een overstroming? Daar weet ik niks van. Wat denkt u dat de grootste risico s zijn tijdens een overstroming? Dat je verdrinkt of dat je huis overstroomt of dat je auto je woonkamer je binnen komt drijven. Hoe bent u voorbereid op een overstroming? Niet, omdat ik er niet mee bezig ben. Ik kan me niet voorstellen dat ik een overstroming ga meemaken. Het lijkt me niet waarschijnlijk dat op de plek waar ik woon een overstroming gaate gebeuren. Beschikt u over een noodpakket of wat heeft u in huis wat u tijdens een overstroming zou kunnen gebruiken? Geen noodpakket in ieder geval, een badpak misschien? Wat zou u als eerste doen tijdens een overstroming? Ik zou contact proberen te krijgen met mijn kinderen en samen met een veilige plek proberen op te zoeken. Bent u bekend met vorige overstromings-campagnes? Nee, en ik wist eigenlijk ook niet dat die er waren. Als die er misschien wel zijn geweest maar mij niet heeft bereikt, is het misschien geen goeie campagne geweest. Ze moeten me dus eerst zien te bereiken dmv een spotje op radio of TV. Hoe neemt u het liefst informatie tot u, bijvoorbeeld nieuws? Voornamelijk radio, TV, iphone en krant (Volkskrant). Wat vind u het meest betrouwbare medium (in de context van informatieverstrekking voor een overstroming)? Ik denk mijn iphone, omdat dit het snelste medium is hiervoor. Bent u actief op social media? Zo ja, welke social media gebruikt u en hoe vaak? Alleen Facebook, en die check ik dagelijks. Bent u bereid om, wanneer u iets kan winnen, dingen te doen of te liken via uw Facebook-account? Neen, heb ik gewoon geen zin in.

Case Study CHATMAN (HI BLA BLA) REINIER SANDTKE

Case Study CHATMAN (HI BLA BLA) REINIER SANDTKE 2014 Case Study CHATMAN (HI BLA BLA) REINIER SANDTKE Inleiding Om inspiratie op te doen voor ons concept zijn we gaan kijken naar hoe mascottes in het verleden zijn ingezet, wat voor resultaten hiermee

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!!!!!!! Onderzoeksrapport

!!!!!!!!!!!!!!!!! Onderzoeksrapport Onderzoeksrapport Wabunifu - Reinier Sandtke, Sydney Groot, Bart de Jong, Luuk Roordink Project Rijkswaterstaat Inhoud - Testimonal advertising onderzoek - Case study Hi Bla Bla - Chatman - Overstromingen

Nadere informatie

Factsheet persbericht

Factsheet persbericht Factsheet persbericht Nut vakbonden onbekend bij jongeren 30 november 2011 Inleiding Van oktober 2011 tot november 2011 hield Zoekbijbaan.nl het Nationale Bijbanen Onderzoek. Aan het onderzoek deden 2464

Nadere informatie

Voorbereiding bezoek Humanity House Doelstellingen Introductie Huiswerkopdracht

Voorbereiding bezoek Humanity House Doelstellingen Introductie Huiswerkopdracht voorbereiding Voorbereiding bezoek Humanity House Het is belangrijk om voorafgaand aan het bezoek de voorbereidende les te geven. In deze les sta je samen met de leerlingen stil bij themaʼs die in het

Nadere informatie

Factsheet persbericht. Vooral studentes somber over kansen arbeidsmarkt

Factsheet persbericht. Vooral studentes somber over kansen arbeidsmarkt Factsheet persbericht Vooral studentes somber over kansen arbeidsmarkt Inleiding Van augustus 2009 tot en met september 2009 hield Zoekbijbaan.nl het Nationale Bijbanen Onderzoek. Aan het onderzoek deden

Nadere informatie

Glazen Huis peiling Leids JongerenPanel. Colofon. Serie Statistiek 2011 / 08

Glazen Huis peiling Leids JongerenPanel. Colofon. Serie Statistiek 2011 / 08 Glazen Huis 2011 peiling Leids JongerenPanel Colofon Serie Statistiek 2011 / 08 Gemeente Leiden Afdeling Strategie en Onderzoek, BOA Postbus 9100, 2300 PC Leiden E-mail: boa@leiden.nl Website: www.leiden.nl/jongerenpanel

Nadere informatie

Interview Rob van Brakel

Interview Rob van Brakel Interview Rob van Brakel Atributes Consequences Values Hallo Rob van Brakel, mag ik jou een aantal vragen mogen stellen? Prima. Hoe oud ben je? 21 jaar Wat is je woonsituatie op het moment? Op het moment

Nadere informatie

Voorbereidende les. Basisonderwijs. Educatieteam

Voorbereidende les. Basisonderwijs. Educatieteam Basisonderwijs Voorbereidende les (1) Introductie (2) Huiswerkopdracht (3) Bijlage 1 (4) Bijlage 2 Educatieteam Het educatie team bestaat uit jonge, gemotiveerde en bevlogen medewerkers die dichtbij de

Nadere informatie

Onderzoeksresultaten

Onderzoeksresultaten Onderzoeksnaam Grote Moraalenquête 2009 Selectie alle vragen Selectiedatum 10-8-2009-25-9-2009 Onderzoeksresultaten - 22-09-2009 1. Hieronder staan zes zaken die mensen belangrijk kunnen vinden. Wilt u

Nadere informatie

Het vakantie onderzoek. Onderzoek onder Nederlandse bevolking

Het vakantie onderzoek. Onderzoek onder Nederlandse bevolking Het vakantie onderzoek Onderzoek onder Nederlandse bevolking Inhoud Doelstelling Onderzoeksopzet en verantwoording Resultaten Conclusie 2 Doelstelling Inleiding Veel bedrijven zetten in de zomerperiode

Nadere informatie

Wat vinden kijkers en luisteraars van de Omroep Organisatie Groningen?

Wat vinden kijkers en luisteraars van de Omroep Organisatie Groningen? Wat vinden kijkers en luisteraars van de Omroep Organisatie Groningen? Marjolein Kolstein Juli 2017 www.os-groningen.nl BASIS VOOR BELEID Inhoud Samenvatting 2 1. Inleiding 3 1.1 Aanleiding van het onderzoek

Nadere informatie

DÉ EENVOUDIG LEVEN CHECKLIST

DÉ EENVOUDIG LEVEN CHECKLIST 25 TIPS VOOR EEN EENVOUDIGER LEVEN MET MINDER STRESS 1 SCHRIJF JOUW PERSOONLIJKE MISSIE De nummer #1 reden dat mensen worstelen met stress is een gebrek aan richting. Zodra je jouw persoonlijke missie

Nadere informatie

Factsheet persbericht. Helft allochtone stagiairs vermoedt discriminatie bij sollicitatie

Factsheet persbericht. Helft allochtone stagiairs vermoedt discriminatie bij sollicitatie Factsheet persbericht Helft allochtone stagiairs vermoedt discriminatie bij sollicitatie Inleiding Stageperiode Om een stageplek te vinden moeten vrijwel alle studenten solliciteren. Maar hebben allochtone

Nadere informatie

Whitepaper: 50-plussers & Twitter

Whitepaper: 50-plussers & Twitter Whitepaper: 50-plussers & Twitter Wordt Twitter alleen gebruikt door hippe jonge mensen? Allang niet meer! Twitter wordt inmiddels gebruikt door alle lagen van de bevolking, jong en oud. Multiscope monitorde

Nadere informatie

Gebruik mobiele apparaten

Gebruik mobiele apparaten Rapport onderzoek Gebruik mobiele apparaten creative studio 1. Voorwoord Wij, Pascal Usmany en Britt Vreeswijk zijn beide werkzaam in de communicatie. Pascal is eigenaar van Drop Alive Creative Studio

Nadere informatie

Factsheet persbericht. Toekomst van studenten onzeker

Factsheet persbericht. Toekomst van studenten onzeker Factsheet persbericht Toekomst van studenten onzeker Inleiding Studententijd De overheid komt met steeds meer nieuwe wetten en voorstellen om te bezuinigen en de student te motiveren zijn/haar studie in

Nadere informatie

Jongerenparticipatie in Amersfoort

Jongerenparticipatie in Amersfoort Jongerenparticipatie in Amersfoort gemeente Amersfoort Ben van de Burgwal november 2013 Samenvatting De gemeente wil Amersfoortse jongeren meer betrekken bij zaken die hen aangaan. We hebben via digitaal

Nadere informatie

SAMENVATTING TRENDS IN DIGITALE MEDIA 2016

SAMENVATTING TRENDS IN DIGITALE MEDIA 2016 SAMENVATTING TRENDS IN DIGITALE MEDIA 2016 SREENFORCE SAMENVATTING TRENDS IN DIGITALE MEDIA, JANUARI 2017 TELEVISIETOESTEL VERUIT DOMINANT VOOR LIVE TV-KIJKEN Vorig jaar december concludeerde Screenforce

Nadere informatie

Uitkomsten kwantitatieve meting drugs onder jongeren

Uitkomsten kwantitatieve meting drugs onder jongeren Uitkomsten kwantitatieve meting drugs onder jongeren 1 Stichting TeamAlert Jongeren met impact Lijsterstraat 3-5 3514 TA Utrecht Tel: 030-2232893 info@teamalert.nl www.teamalert.nl Dataverzameling: MWM2

Nadere informatie

VAN EUNEN MARKETING. Nederlanders en geld: verslag van een onderzoek

VAN EUNEN MARKETING. Nederlanders en geld: verslag van een onderzoek FILOSOFIE MAGAZINE Nederlanders en geld: verslag van een onderzoek Augustus 2009 Boomberglaan 81-1217 RP Hilversum - TEL 035 623 19 47 - FAX 035 621 60 88 - GSM 06 532 109 85 - Info@vaneunen.nl www.vaneunen.nl

Nadere informatie

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Naar mijn vriendin 19 maart ging ik in de middag naar Den-Haag met de trein. Ik zag hier wel erg tegenop met 6 maanden zwangerschap zo,n lange reis

Nadere informatie

Eenzaamheid in relatie tot digitale communicatie

Eenzaamheid in relatie tot digitale communicatie Eenzaamheid in relatie tot digitale communicatie Index 1. Samenvatting p. 3 2. Doelstellingen en opzet onderzoek p. 6 3. Gebruik communicatiemiddelen p. 9 4. Perceptie digitale communicatie en eenzaamheid

Nadere informatie

BEGROTING Jouw inkomsten en uitgaven

BEGROTING Jouw inkomsten en uitgaven BEGROTING Jouw inkomsten en uitgaven Mentoruur klas 3 1 Huishouden, makkelijk??? Over ongeveer 10 jaar zullen de meesten van jullie een andere fase in hun leven hebben. Dat kan inhouden dat een baan hebt,

Nadere informatie

SWOT. Werkblad 1 Sterke punten. 1.Omgevingsgericht heid

SWOT. Werkblad 1 Sterke punten. 1.Omgevingsgericht heid SWOT Werkblad 1 Sterke punten Sterke punten 1.Omgevingsgericht heid 2. Vermogen tot groei en vernieuwing Voorbeelden Ik ben echt iemand die midden in de maatschappij staat. Ik heb veel interesses binnen

Nadere informatie

1 Debriefing NOS op 3 MediaLAB Project

1 Debriefing NOS op 3 MediaLAB Project 1 Debriefing NOS op 3 MediaLAB Project Beschrijving van de organisatie Volgens de website van de NOSop3 (nos.nl 2011) doet NOSop3 24 uur per dag, 7 dagen per week, as it happens verslag van het laatste

Nadere informatie

OOG TV en Radio. Marjolein Kolstein. Mei 2016. Laura de Jong. Kübra Ozisik. www.os-groningen.nl

OOG TV en Radio. Marjolein Kolstein. Mei 2016. Laura de Jong. Kübra Ozisik. www.os-groningen.nl OOG TV en Radio Marjolein Kolstein Laura de Jong Mei 2016 Kübra Ozisik www.os-groningen.nl BASIS VOOR BELEID Inhoud Inhoud 1 Samenvatting 3 1. Inleiding 5 1.1 Aanleiding van het onderzoek 5 1.2 Doel van

Nadere informatie

Factsheet persbericht

Factsheet persbericht Factsheet persbericht Ouderen azen op studentenwerk 09 november 2009 Inleiding Van augustus 2009 tot en met september 2009 hield Zoekbijbaan.nl het Nationale Bijbaan Onderzoek. Aan het onderzoek deden

Nadere informatie

11 PREVENTIE II 12 ONVEILIGE PLEKKEN 13 AANVULLENDE VRAAG ONVEILIGE PLEKKEN. pagina 31. Komt het wel eens voor dat u:

11 PREVENTIE II 12 ONVEILIGE PLEKKEN 13 AANVULLENDE VRAAG ONVEILIGE PLEKKEN. pagina 31. Komt het wel eens voor dat u: 11 PREVENTIE II 1 Komt het wel eens voor dat u: 1. s avonds of s nachts niet open doet, omdat u het niet veilig vindt? 2. in uw eigen buurt omloopt of omrijdt om onveilige plekken te vermijden? 3. uw kind(eren)

Nadere informatie

socio-demografie 2.597.232 jongeren geslacht leeftijd woonplaats 4 grote steden en per provincie afkomst opleiding religie

socio-demografie 2.597.232 jongeren geslacht leeftijd woonplaats 4 grote steden en per provincie afkomst opleiding religie FACTSHEET: socio-demografie Hoeveel jongeren zijn er eigenlijk in Nederland? Wonen er meer jongeren in Limburg of in Zeeland? Wat zijn de cijfers rondom geslacht, afkomst, opleidingsniveau en religie?

Nadere informatie

Designing the Daily Digital innovatieplatform voor de NL media

Designing the Daily Digital innovatieplatform voor de NL media Designing the Daily Digital innovatieplatform voor de NL media Anke Eyck Infonomics & New Media Hogeschool Zuyd, Maastricht Gebruikersonderzoek Designing the Daily Digital User Centred Design Huidige nieuwsconsument

Nadere informatie

Wesley van Duffelen CMD1E Creative Marketing. Doelgroeponderzoek 55 plussers

Wesley van Duffelen CMD1E Creative Marketing. Doelgroeponderzoek 55 plussers Wesley van Duffelen CMD1E 0797883 Creative Marketing Doelgroeponderzoek 55 plussers Onderzoek en segmentatie Om de doelgroep goed te kunnen begrijpen heb ik onderzoek verricht met betrekking tot 55 plussers.

Nadere informatie

ZeelandNet.nl Bezoekersprofiel

ZeelandNet.nl Bezoekersprofiel ZeelandNet.nl Bezoekersprofiel 22 mei 2014 Walter Bil Marketing Services 1 Korte samenvatting 2 Bezoekers van ZeelandNet.nl komen uit Zeeland en zijn voornamelijk mannen van gemiddeld 58 jaar die klant

Nadere informatie

15 vragen voor Ineke van der Veen

15 vragen voor Ineke van der Veen 15 vragen voor Ineke van der Veen Begin pagina English page Engelum Geschiedenis Dorpsfoto's Kerkklokken Bewoners Dorpsbelang AED info Verenigingen Jeugdclub De oude doos Woningaanbod Sponsors K.v.Sla

Nadere informatie

DOELGROEPONDERZOEK: BATTLEBOATS

DOELGROEPONDERZOEK: BATTLEBOATS DOELGROEPONDERZOEK: BATTLEBOATS Müllerhoofd groep 9 Orlando Duivestein CMGT1a Inleiding BattleBoats is een tof concept maar zit de doelgroep daar wel op te wachten? En wie is de doelgroep eigenlijk? Door

Nadere informatie

7 oktober Onderzoek: 10 jaar smartphone

7 oktober Onderzoek: 10 jaar smartphone 7 oktober 2017 Onderzoek: 10 jaar smartphone Over het EenVandaag Opiniepanel Het EenVandaag Opiniepanel bestaat uit ruim 50.000 mensen. Zij beantwoorden vragenlijsten op basis van een online onderzoek.

Nadere informatie

11 PREVENTIE II 12 ONVEILIGE PLEKKEN 13 AANVULLENDE VRAAG ONVEILIGE PLEKKEN. pagina 31. Komt het wel eens voor dat u:

11 PREVENTIE II 12 ONVEILIGE PLEKKEN 13 AANVULLENDE VRAAG ONVEILIGE PLEKKEN. pagina 31. Komt het wel eens voor dat u: PREVENTIE II Komt het wel eens voor dat u:. s avonds of s nachts niet open doet, omdat u het niet veilig vindt? 2. in uw eigen buurt omloopt of omrijdt om onveilige plekken te vermijden? 3. uw kind(eren)

Nadere informatie

BiebPanel Concept vragenlijst ouders van jonge kinderen van 0-4

BiebPanel Concept vragenlijst ouders van jonge kinderen van 0-4 BiebPanel Concept vragenlijst ouders van jonge kinderen van 0-4 Doelgroep: ouders met minstens één kind in de leeftijd 0-4 uit een Nederlands panel; 30% kinderen die lid zijn van de Bibliotheek, 70% kinderen

Nadere informatie

Kiezersonderzoek 2017 Onderzoek naar stemgedrag van gemeentepanelleden

Kiezersonderzoek 2017 Onderzoek naar stemgedrag van gemeentepanelleden Kiezersonderzoek 2017 Onderzoek naar stemgedrag van gemeentepanelleden Bestuursstaf Advies en ondersteuning Venlo, juli 2017 Onderzoek & Statistiek 2 Samenvatting In maart 2018 vinden er in Venlo gemeenteraadsverkiezingen

Nadere informatie

Trends in Digitale Media 2013

Trends in Digitale Media 2013 Trends in Digitale Media 2013 Onderzoek van Gfk in samenwerking met Cebuco, PMA, SPOT, RAB en KVB Selectie uit resultaten door SPOT TV kijken via tablet met 5 gegroeid Vorig jaar december concludeerde

Nadere informatie

1. Heeft u wel eens een melding gedaan bij de gemeente Veere? Ja, dat heb ik 97% (20x) Nee, dit heb ik niet 3% (9x)

1. Heeft u wel eens een melding gedaan bij de gemeente Veere? Ja, dat heb ik 97% (20x) Nee, dit heb ik niet 3% (9x) 1. Heeft u wel eens een melding gedaan bij de gemeente Veere? Ja, dat heb ik 97% (20x) Nee, dit heb ik niet 3% (9x) 2. Waarover ging uw melding? Mijn melding ging over. bomen, struiken en ander groen (8x)

Nadere informatie

Naam interviewer. Naam respondent. Pseudoniem respondent. Datum interview 27-05-2012. Begintijd interview 13.30. Eindtijd interview 14.45.

Naam interviewer. Naam respondent. Pseudoniem respondent. Datum interview 27-05-2012. Begintijd interview 13.30. Eindtijd interview 14.45. Naam interviewer Naam respondent Pseudoniem respondent Datum interview 27-05-2012 Plaats interview Alkmaar Begintijd interview 13.30 Eindtijd interview 14.45 Leeftijd Man/vrouw Woonplaats Land van herkomst

Nadere informatie

KIDmail 25. www.kidpartners.nl. Januari 2013

KIDmail 25. www.kidpartners.nl. Januari 2013 www.kidpartners.nl KIDmail 25 Januari 2013 Allereerst willen wij jou een stralend 2013 wensen met de onderstaande doodle. Je kunt zelf invullen waar jouw ster het komend jaar gaat stralen. We hebben het

Nadere informatie

Wegwijzer: Een geschikt medium kiezen

Wegwijzer: Een geschikt medium kiezen Wegwijzer: Een geschikt medium kiezen Vandaag de dag heb je verschillende media ter beschikking om je doelgroep te bereiken. Maar welk medium kies je? Dat hangt af van je doel, doelgroep en de context

Nadere informatie

Donna Meerveld. Secretaris Zonnebloem Afdeling Haarlem-Schalkwijk

Donna Meerveld. Secretaris Zonnebloem Afdeling Haarlem-Schalkwijk Donna Meerveld Secretaris Zonnebloem Afdeling Haarlem-Schalkwijk Voorbereiding Al een tijdje lang zitten Fleur en ik met een hele hoop vragen over de behoefte bij ouderen. Nu bij het tweede rolmodel interview

Nadere informatie

Trends in Digitale Media 2012

Trends in Digitale Media 2012 Trends in Digitale Media 2012 Onderzoek naar bezit en gebruik mobiele devices Intomart Gfk in samenwerking met Cebuco, GAU, PMA, RAB en SPOT Selectie uit resultaten door SPOT Meer schermen versterkt positie

Nadere informatie

Gebruikers gemeentelijke media Onderzoek, Informatie en Statistiek

Gebruikers gemeentelijke media Onderzoek, Informatie en Statistiek [Geef tekst op] - Gebruikers gemeentelijke media Onderzoek, Informatie en Statistiek In opdracht van: Bestuur en Organisatie, redactie gemeentelijke media Projectnummer: 18324 Renske Hoedemaker Laure Michon

Nadere informatie

TRENDS IN DIGITALE MEDIA VIDEO HIGHLIGHTS SCREENFORCE

TRENDS IN DIGITALE MEDIA VIDEO HIGHLIGHTS SCREENFORCE TRENDS IN DIGITALE MEDIA VIDEO HIGHLIGHTS SCREENFORCE TRENDS IN DIGITALE MEDIA OVER DE OPZET n=1.204 (GfK Onine panel) Extra respondenten in leeftijdscategorie 13-17 geworven voor sterker fundament voor

Nadere informatie

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen. Bidden Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl en kinderactiviteiten www.lambertuskerk-rotterdam.nl

Nadere informatie

Risico- en Crisisbarometer

Risico- en Crisisbarometer Rapport Risico- en Crisisbarometer Basismeting oktober 2014 Voor: NCTV Door: Ipsos Datum: 29 oktober 2014 Project: 14070175 0 Inhoudsopgave Samenvatting 2 Inleiding 4 Resultaten: de zorgen van Nederland

Nadere informatie

Belangrijkste bevindingen

Belangrijkste bevindingen Inleiding In dit rapport de bevindingen en de aanbevelingen aan de hand van de enquête die we hebben afgenomen onder mensen uit de doelgroep. Aan de hand van dit rapport worden gepaste reclame uitingen

Nadere informatie

TSUNAMI S EEN KRACHTIGE NATUURRAMP NATUURRAMPEN. Hallo! WERKBOEK VOOR LEERLINGEN INHOUD. Vul hier je naam in. Vul hier je groep in.

TSUNAMI S EEN KRACHTIGE NATUURRAMP NATUURRAMPEN. Hallo! WERKBOEK VOOR LEERLINGEN INHOUD. Vul hier je naam in. Vul hier je groep in. EEN KRACHTIGE NATUURRAMP ERKBOEK VOOR LEERLINGEN Vul hier je naam in. INHOUD at is een tsunami? 2 Vul hier je groep in. Hoe ontstaat een tsunami? 3 aar komen tsunami s voor? 4 De gevolgen van een tsunami

Nadere informatie

Digitaal Mediaproduct Elmar Hagen MM1A 18 mei 15

Digitaal Mediaproduct Elmar Hagen MM1A 18 mei 15 Digitaal Mediaproduct Elmar Hagen MM1A 18 mei 15 Ilost Een tijdje geleden was ik met een vriend naar België om vakantie vrienden op te zoeken. Eenmaal daar een beetje bijgepraat, gedobberd in de jacuzzi

Nadere informatie

Centron heeft in opdracht van Beter Wonen een communicatieonderzoek uitgevoerd onder het panel van Beter Wonen Vechtdal. In totaal hebben 102

Centron heeft in opdracht van Beter Wonen een communicatieonderzoek uitgevoerd onder het panel van Beter Wonen Vechtdal. In totaal hebben 102 Centron heeft in opdracht van Beter Wonen een communicatieonderzoek uitgevoerd onder het panel van Beter Wonen Vechtdal. In totaal hebben 102 huurders de vragenlijst ingevuld. Er is naar de inzet van 4

Nadere informatie

Research Report. Auteurs : Fons Mijnen, Gijs de Wit, Jordy Grim, Joshua William, Jurre van Bergen & Stefan Pijpers Team : VHD 404

Research Report. Auteurs : Fons Mijnen, Gijs de Wit, Jordy Grim, Joshua William, Jurre van Bergen & Stefan Pijpers Team : VHD 404 Research Report Auteurs : Fons Mijnen, Gijs de Wit, Jordy Grim, Joshua William, Jurre van Bergen & Stefan Pijpers Team : VHD 404 1 Inhoudsopgave Inhoud Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 People... 4 Activities...

Nadere informatie

Sociale media. Over het EenVandaag Opiniepanel. 15 augustus 2015. Over dit onderzoek

Sociale media. Over het EenVandaag Opiniepanel. 15 augustus 2015. Over dit onderzoek Over het EenVandaag Opiniepanel Het EenVandaag Opiniepanel bestaat uit ruim 45.000 mensen. Zij beantwoorden vragenlijsten op basis van een online onderzoek. De uitslag van de peilingen onder het EenVandaag

Nadere informatie

Introductie VOC Lokaal Radio VOC Lokaal Televisie. TV Spot Kabelkrant Billboarding. VOC Lokaal Online Tarieven Wie, wat, waar

Introductie VOC Lokaal Radio VOC Lokaal Televisie. TV Spot Kabelkrant Billboarding. VOC Lokaal Online Tarieven Wie, wat, waar 011 - 3. Introductie 4. VOC Lokaal Radio 6. VOC Lokaal Televisie a. TV Spot b. Kabelkrant c. Billboarding 8. VOC Lokaal Online 9. Tarieven 10. Wie, wat, waar 11. Contact 2. VOC Lokaal is het samenwerkingsverband

Nadere informatie

1. Gebruik je wel eens sociale media?

1. Gebruik je wel eens sociale media? Social Media Facebook, Twitter, Instagram. Sociale media zijn niet meer weg te denken in de samenleving. Vooral jongeren gebruiken sociale media om met elkaar te communiceren. 9 8 7 6 5 1. Gebruik je wel

Nadere informatie

Trends in Digitale Media december 2014. SPOT publicatie GfK onderzoek in samenwerking met KVB SMB, PMA, RAB, en SPOT

Trends in Digitale Media december 2014. SPOT publicatie GfK onderzoek in samenwerking met KVB SMB, PMA, RAB, en SPOT Trends in Digitale Media december 2014 SPOT publicatie GfK onderzoek in samenwerking met KVB SMB, PMA, RAB, en SPOT TV kijken via smartphone 75% gegroeid Vorig jaar december concludeerde SPOT dat TV kijken

Nadere informatie

Instagram Inspireer visueel

Instagram Inspireer visueel 1 Instagram Inspireer visueel 2 Inhoudsopgave 03 Inleiding 04 Maak gebruik van visuele kracht 05 Creatieve ideeën voor je berichten 06 Beeldgebruik op Instagram 07 Waarom dit whitepaper van Hager? 3 Inleiding

Nadere informatie

De meester is een Vampier

De meester is een Vampier De meester is een Vampier Door Wout Terpstra Het is maandag en Tom werd wakker. Hij vindt het altijd heel leuk op school. Maar vandaag weet hij het niet. Want ze krijgen een nieuwe meester. Tom!Tom! Ben

Nadere informatie

Onderzoek naar verandering in gebruik sociale media onder jongeren uit de gereformeerde gezindte Rapportage, april 2016

Onderzoek naar verandering in gebruik sociale media onder jongeren uit de gereformeerde gezindte Rapportage, april 2016 Onderzoek naar verandering in gebruik sociale media onder jongeren uit de gereformeerde gezindte Rapportage, april 16 1 Inleiding en verantwoording Het lectoraat Nieuwe media in vorming en onderwijs aan

Nadere informatie

Privacy instellingen in ios 9! Dit zijn de privacy instellingen van ios 9 die je moet weten.

Privacy instellingen in ios 9! Dit zijn de privacy instellingen van ios 9 die je moet weten. Privacy instellingen in ios 9! Dit zijn de privacy instellingen van ios 9 die je moet weten. 1 Inhoudsopgave Inhoud Inhoudsopgave... 2 Waarom hebben we dit gemaakt?... 3 De instellingen en de gevolgen

Nadere informatie

10 X meer opvallen met uw reclameactie

10 X meer opvallen met uw reclameactie 10 X meer opvallen met uw reclameactie Inhoud Tip 1. Wees er op tijd bij. (Of wees eigenlijk een beetje te vroeg ) 3 Tip 2. Zorg voor stopping power 3 Tip 3. Houd het simpel en rustig 4 Tip 4. Personaliseer

Nadere informatie

Wil jij minderen met social media?

Wil jij minderen met social media? Wil jij minderen met social media? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2016 Hulpboekje social media 1 Hoe sociaal zijn social media eigenlijk? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt op social media.

Nadere informatie

Titel hoofdstuk Subtitel hoofdstuk. Clear Channel Hillenaar Informatie media 2012. Schoolboards. Xxxx Xxx \ Schoolboards

Titel hoofdstuk Subtitel hoofdstuk. Clear Channel Hillenaar Informatie media 2012. Schoolboards. Xxxx Xxx \ Schoolboards Informatie media 2012 Titel hoofdstuk Subtitel hoofdstuk 57 Xxxx Xxx \ Locaties Locaties Selectie van de scholen Locaties Aantal vakken 3.815 Drenthe 54 Flevoland 155 Friesland 60 Gelderland 289 Groningen

Nadere informatie

De toekomstige aanblik van Fryslân

De toekomstige aanblik van Fryslân PF Omgevingswet V000 De toekomstige aanblik van Fryslân Fijn dat u mee wilt doen aan het onderzoek De toekomstige aanblik van Fryslân Met uw bijdrage brengen we deze keer in beeld hoe u denkt over de toekomstige

Nadere informatie

Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp!

Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp! Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp! Haring! Verse haring! Wie maakt me los! Ik heb verse haring! Ha... ja, nou heb ik jullie aandacht, hè? Sorry, ik ben uitverkocht. Vandaag geen haring

Nadere informatie

Maatschappelijk werk (alweer)

Maatschappelijk werk (alweer) Maatschappelijk werk (alweer) Na mijn tweede miskraam heb ik toch weer besloten om het er op te wagen naar maatschappelijk werk te gaan. Ik vond de stap echt wel heel zwaar, want ik hou er niet zo van.

Nadere informatie

Werkblad. Les 1 Jouw droom wordt zichtbaar

Werkblad. Les 1 Jouw droom wordt zichtbaar Werkblad Les 1 Jouw droom wordt zichtbaar Korte cursus Politica op social media Met jouw ideeën en jouw waarden heb jij alles in handen om mee te bouwen aan het welzijn en geluk van mensen in jouw gemeente,

Nadere informatie

Praktijkopdrachten Stichting Expertisecentrum ETV.nl/Bregje van Oel, versie 1.0

Praktijkopdrachten Stichting Expertisecentrum ETV.nl/Bregje van Oel, versie 1.0 Praktijkopdrachten Maak eerst de oefeningen van Klik & Tik. Samen op het web op Oefenen.nl. Daarna kun je deze praktijkopdrachten maken. Bijna elk hoofdstuk heeft een praktijkopdracht. Nodig voor deze

Nadere informatie

Uitslag enquête Verbetering digitale aanbod Nieuws in de klas

Uitslag enquête Verbetering digitale aanbod Nieuws in de klas Uitslag enquête Verbetering digitale aanbod Nieuws in de klas Auteur: Michelle Knijff, projectleider onderwijs, Nieuws in de klas Datum: juni 2015 Inhoud Uitslag enquête Verbetering digitale aanbod Nieuws

Nadere informatie

Tanja Sierkstra 17-10-2014

Tanja Sierkstra 17-10-2014 MEDIACOLLEGE AMSTERDAM STAGEBEDRIJF: DICHTBIJ Beroepsopdracht Formulier een advies voor een mediaproductie Tanja Sierkstra 17-10-2014 2 1. Beschrijf je stagebedrijf... 3 2. Maak een SWOT-analyse voor jouw

Nadere informatie

Ik ben het Net. Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp! VISSERIJ 7 8 GROEP. Dit verhaal is onderdeel van de Europese Verhalenkoffer.

Ik ben het Net. Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp! VISSERIJ 7 8 GROEP. Dit verhaal is onderdeel van de Europese Verhalenkoffer. VISSERIJ Ik ben het Net Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp! Aangeboden door Dit verhaal is onderdeel van de Europese Verhalenkoffer. www.eu.nl -> onderwijs Europese Unie Haring! Verse

Nadere informatie

Activiteitenblad 8.1: Weet wat je ziet. Maak een commerciële vlog!

Activiteitenblad 8.1: Weet wat je ziet. Maak een commerciële vlog! Activiteitenblad 8.1: Weet wat je ziet. Maak een commerciële vlog! Vloggen is een nieuw beroep geworden. Sommige mensen verdienen daar veel geld mee, het is soms zelfs hun baan. Welke vloggers ken jij?

Nadere informatie

ICT in de gezondheidszorg

ICT in de gezondheidszorg pagina 1 van 6 ICT in de gezondheidszorg Met behulp van de computer is veel mogelijk. Ook in de gezondheidszorg. Voor u als patiënt kan het gebruik van computers ervoor zorgen dat u meer informatie heeft.

Nadere informatie

13/6/2012 TRANSCRIPT RIET INTERVIEW. Sanni

13/6/2012 TRANSCRIPT RIET INTERVIEW. Sanni 13/6/2012 INTERVIEW TRANSCRIPT RIET Naam interviewer Naam respondent Pseudoniem respondent Datum interview 30-05-2012 Plaats interview Alkmaar Begintijd interview 12.00 Eindtijd interview 13.20 Leeftijd

Nadere informatie

Factsheet persbericht. Student stelt eisen aan stage bij

Factsheet persbericht. Student stelt eisen aan stage bij Factsheet persbericht Student stelt eisen aan stage bij Inleiding Stageperiode Een stageperiode is voor veel studenten de meest leerzame periode van hun schoolcarrière. Maar tegen welke problemen lopen

Nadere informatie

Kübra Ozisik. Marjolein Kolstein. Mei

Kübra Ozisik. Marjolein Kolstein. Mei Kübra Ozisik Mei 2017 Marjolein Kolstein www.os-groningen.nl @basisvoorbeleid BASIS VOOR BELEID Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Samenvatting 2 1. Inleiding 4 2. Resultaten 5 2.1 Respons 5 2.2 Bekendheid

Nadere informatie

Dichtbij Actueel Verbindend

Dichtbij Actueel Verbindend Dichtbij Actueel Verbindend L1mburg L1mburg Op zoek naar een groot bereik in Limburg? L1 is het toonaangevend informatiemedium van en over Limburg: snel, actueel, onafhankelijk, betrouwbaar, breed toegankelijk

Nadere informatie

Werkstuk Nederlands Het beroep schrijver

Werkstuk Nederlands Het beroep schrijver Werkstuk Nederlands Het beroep schrijver Werkstuk door een scholier 1685 woorden 4 oktober 2008 5,2 37 keer beoordeeld Vak Nederlands Inhoudsopgave Op bladzijde 1: Kaft Op bladzijde 2: Inhoudsopgave Op

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Hoofdstukken. 1. Inleiding 1. 2. Doelgroep beschrijving 2,3. 3. Doelstelling (SMART) 4. 4. Boodschap 5. 5. Middelen 6.

Inhoudsopgave. Hoofdstukken. 1. Inleiding 1. 2. Doelgroep beschrijving 2,3. 3. Doelstelling (SMART) 4. 4. Boodschap 5. 5. Middelen 6. Communicatieplan Inhoudsopgave Hoofdstukken Blz. 1. Inleiding 1. 2. Doelgroep beschrijving 2,3 3. Doelstelling (SMART) 4. 4. Boodschap 5. 5. Middelen 6. 6. Organisatie 7. 7. Financieel overzicht 8,9. 8.

Nadere informatie

Trends in Digitale Media; nieuwe opportunities voor TV

Trends in Digitale Media; nieuwe opportunities voor TV Trends in Digitale Media; nieuwe opportunities voor TV Second screen breekt definitief door Het aantal bezitters van ipads en andere tablets is per december 2011 gestegen tot 1.7 miljoen Nederlanders (14%

Nadere informatie

Voorblad Wat is geld?

Voorblad Wat is geld? Voorblad Wat is geld? Je hebt de test op de website van Nibud gedaan: http://service.nibud.nl/geldtypetest/ Welk geldtype ben je? Vind je dit zelf ook? Motiveer je antwoord. Beantwoord de volgende vragen

Nadere informatie

Marktonderzoek over aan- en verkoop tweedehands spullen, bekendheid en imago kringloopwinkels onder Nederlanders Maart 2014

Marktonderzoek over aan- en verkoop tweedehands spullen, bekendheid en imago kringloopwinkels onder Nederlanders Maart 2014 Marktonderzoek over aan- en verkoop tweedehands spullen, bekendheid en imago kringloopwinkels onder 2.135 Nederlanders Maart 2014 Ik hergebruik alles Ik gooi alles weg totaal man vrouw 18-35 jaar 35-44

Nadere informatie

VOOR- EN NADELEN VAN SOCIAL MEDIA

VOOR- EN NADELEN VAN SOCIAL MEDIA VOOR- EN NADELEN VAN SOCIAL MEDIA VOOR- EN NADELEN VAN SOCIAL MEDIA Social media zijn leuk en boeiend. Maar er zitten ook zeker andere kanten aan. Niet voor niets volg je nu deze lessen. Het is belangrijk

Nadere informatie

Risico- en Crisisbarometer

Risico- en Crisisbarometer Rapport Risico- en Crisisbarometer Basismeting juni 2015 Project: 15033846 Datum: 15 juli 2015 Inhoudsopgave 02 Samenvatting 04 Inleiding 06 De zorgen van Nederland 09 Het gevoel van veiligheid 14 Vertrouwen

Nadere informatie

Levende Verhalen Het verhaal van Anke

Levende Verhalen Het verhaal van Anke 1 Levende Verhalen Het verhaal van Anke Anke is een krachtige, levenslustige vrouw die midden in haar leven staat. Ze heeft een intensieve baan als leidinggevende in de zorg en naast haar drukke baan is

Nadere informatie

Het jaar van YouTech.nl in cijfers

Het jaar van YouTech.nl in cijfers 2014 Het jaar van YouTech.nl in cijfers In 2014 bezochten 260.378 personen onze website en bekeken ze gemiddeld 1,54 pagina s. Het gemiddelde bezoek duurde ongeveer een minuut en 80% van de bezoekers hield

Nadere informatie

MOERDIJKPANEL OVER COMMUNICATIE

MOERDIJKPANEL OVER COMMUNICATIE MOERDIJKPANEL OVER COMMUNICATIE Gemeente Moerdijk Juni 2017 www.ioresearch.nl COLOFON Uitgave I&O Research Piet Heinkade 55 1019 GM Amsterdam 020-3330670 Rapportnummer 2017/concept Datum Juni 2017 Opdrachtgever

Nadere informatie

Onderzoek mediagebruik Maastricht mei 2017

Onderzoek mediagebruik Maastricht mei 2017 Onderzoek mediagebruik Maastricht 2016 mei 2017 1 Publicatiedatum donderdag 4 mei 2017 Contact Gemeente Maastricht Team Communicatie (043) 350 42 00 communicatie@maastricht.nl pagina 2 Onderzoek Mediagebruik

Nadere informatie

7 Tips om je brein te trainen om minder op je mobiel te kijken!

7 Tips om je brein te trainen om minder op je mobiel te kijken! 7 Tips om je brein te trainen om minder op je mobiel te kijken! Door Ingrid Depyper 20 augustus 2016 Ken jij ook van die mensen die continu op hun mobiele telefoon kijken? Zit je ook wel eens met iemand

Nadere informatie

HANDLEIDING Leerkracht

HANDLEIDING Leerkracht Lespakket Onderwerp: natuurrampen - overstromingen september 2017 HANDLEIDING Leerkracht Tijd Groep Doelen 60 minuten 5 t/m 8 - Uw leerlingen leren deze les wat er in Houston is gebeurd. - Uw leerlingen

Nadere informatie

UW BEDRIJF GEMAKKELIJK EN VOORDELIG PROMOTEN OP TOPSITES? DAT KAN! In enkele simpele stappen staan uw advertenties gericht online.

UW BEDRIJF GEMAKKELIJK EN VOORDELIG PROMOTEN OP TOPSITES? DAT KAN! In enkele simpele stappen staan uw advertenties gericht online. 95 Lokaal adverteren op het netwerk van Telegraaf Media Groep NIEUW! UW BEDRIJF GEMAKKELIJK EN VOORDELIG PROMOTEN OP TOPSITES? DAT KAN! Ontdek de voordelen Gericht Bereik de doelgroep die u ook echt wilt

Nadere informatie

Rapportage. November Mediawijsheid. In opdracht van: De Issuemakers Project number: Auteur: Tim Faassen

Rapportage. November Mediawijsheid. In opdracht van: De Issuemakers Project number: Auteur: Tim Faassen Rapportage Mediawijsheid November 2016 In opdracht van: De Issuemakers Project number: 2016465 Auteur: Tim Faassen Achtergrond van het onderzoek Doel onderzoek Van 18 tot en met 25 november 2016 wordt

Nadere informatie

Rapport kwantitatief onderzoek ten behoeve van het Ministerie van Buitenlandse Zaken 18 juni 2019

Rapport kwantitatief onderzoek ten behoeve van het Ministerie van Buitenlandse Zaken 18 juni 2019 Rapport kwantitatief onderzoek ten behoeve van het Ministerie van Buitenlandse Zaken 18 juni 2019 Situatie en centrale vraagstelling In opdracht van: Conclusies Resultaten Annemarijn Koedam Research Consultant

Nadere informatie

WhatsApp Direct contact met je klant

WhatsApp Direct contact met je klant 1 WhatsApp Direct contact met je klant 2 Inhoudsopgave 03 Inleiding 04 Benut de mogelijkheden van multimedia 05 Gebruik verzendlijsten 06 De ongeschreven regels van WhatsApp 07 Waarom dit whitepaper van

Nadere informatie

Risico- en Crisisbarometer

Risico- en Crisisbarometer Rapport Risico- en Crisisbarometer Basismeting juni 2016 Project: 16041241 Datum: 4 augustus 2016 Inhoudsopgave 02 Samenvatting 04 Onderzoeksopzet 06 De zorgen van Nederland 09 Het gevoel van veiligheid

Nadere informatie

A L S I K L A T E R G R O O T B E N

A L S I K L A T E R G R O O T B E N P R O J E C T A L S I K L A T E R G R O O T B E N S A B R I N A S T A M Naam: Partners (reflectie + film) : Link LikedIn-profiel: Sabrina Stam, MM1B Sofyan Sayd, MM1A http://linkd.in/1cte4ic Personen Yara

Nadere informatie

Platform. Dagblad De Telegraaf Website Telegraaf.nl

Platform. Dagblad De Telegraaf Website Telegraaf.nl Presentatie 2014 Platform Dagblad De Telegraaf Website Telegraaf.nl g De Telegraaf mobiel De Telegraaf tablet De Telegraaf tablet De Telegraaf glossy s De Telegraaf specials De Telegraaf specials Het platform

Nadere informatie