Vakantie in Mittelberg Kleinwalsertal-Oostenrijk van 6 tot 12 februari 2011, deel 2

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vakantie in Mittelberg Kleinwalsertal-Oostenrijk van 6 tot 12 februari 2011, deel 2"

Transcriptie

1 Woensdag, 9 februari 2011 Windstil Wat mij opvalt is dat het al dagen windstil is in het Kleinwalsertal. Een rare gewaarwording de statige sparren heel de dag volkomen roerloos te zien staan. Dat verklaart misschien ook dat ze zo n gelijkmatige en volkomen rechte vorm hebben. Ria en Diny moeten bukken voor de overhangende rotsen van de Breitachklamm. Vandaag heeft de zon weer beloofd de hele dag in volle glorie aanwezig te zijn. Dat wordt vandaag weer goed de kop insmeren want die heeft de laatste dagen langdurig felle zonnestralen te verduren gehad. Breitachklamm Om uur vertrekken we met de Walserbus naar de Walzerschanz aan de Duits-Oostenrijkse grens. Daar aangekomen dalen we voorzichtig een steil naar beneden lopend pad af naar het begin van de Breitachklamm. Deze klamm is een door de Breitachbach diep uitgeslepen spelonk waardoor de woest stromende Breitachbach zich een weg baant. Via trappen en een aan de bergwand vastgemaakt pad van hout en staal lopen we onder overhangende rotsen door. De wanden zijn door de heersende koude temperatuur op veel plaatsen afgezet met grote ijspegels en ijsmuren die soms meer dan 50 meter hoog zijn. Heel spectaculair om er doorheen te lopen! We voelen ons daar als nietige figuren in een kolossale natuur van water, rotsen en ijs. Kortom een geweldige ervaring! Omdat het aan het einde van de klamm gelegen Gasthaus Breitachklamm op woensdag gesloten is zit er niets anders op om daar onze meegebrachte lunch te verorberen. De terugweg door de klamm geeft weer een ander beeld omdat nu de zon op een aantal plaatsen vrij spel heeft. Het contrast tussen het felle zonlicht op de ijsmassa s, de donkere spelonken en het schuimende Hoog boven ons sluiten reusachtige rotsblokken de klamm aan de bovenkant af. neerstortende water is prachtig om te zien. Op het einde van de klamm begint weer het hard labeur namelijk de pittige klim naar de Walcherschanz. Daar aangekomen nemen we op het zonnige terras een zogenaamd kleintje bier wat daar toch nog bijna een halve liter blijkt te zijn. Hé ik sta zelf ook een keer op de foto al is het maar als ijskonijn in een reusachtig ijspaleis. Op de terugweg naar Mittelberg stappen Ria en Diny in het stadje Liezlern uit want ze vinden het de hoogste tijd om de plaatselijke middenstand te gaan steunen. Dat is dan ook echt gelukt. Ze hebben ze voor mij een zwarte hoed gekocht en nog meer uitbreiding van mijn garderobe. Zelf hebben ze ieder een verende telescopische wandelstok gekocht en zijn nu helemaal gesteld voor de meest uitdagende wandeltochten.

2 Vermoeid De avond wordt in alle rust in ons appartement afgesloten. De afgelopen dagen hebben we het Kleinwalsertal voor een groot deel doorkruist, van de Walserschanz aan de Duitse grens tot aan de Bargundhütte voorbij Baad. Vele klim- en daalkilometers hebben we achter ons gelaten. Onze voeten en spieren zijn behoorlijk op de proef gesteld wat z n sporen achtergelaten heeft. s Avonds zit er dan ook niet veel puf meer in. Rustig TV kijken naar de voetbalwedstrijd Nederland- Oostenrijk en wat nababbelen zijn dan ook de voornaamste ingrediënten van deze avond. Donderdag, 10 februari 2011 Op de voorgrond de Auenhȕtte het vetrekpunt naar de omgeving van de rots van de Hoher Ifen op de achtergrond waar we op donderdag naar toe gingen. Het kan niet op Er schijnt geen eind aan te komen maar ook nu weer staan de toppen van de bergen in de vroege morgen in het felle zonlicht. Het lijkt wel of daar grote bouwlampen op gericht zijn waarvan het licht weerkaatst op de sneeuwtoppen. s Morgens voelt Piet zich niet fit. Het heeft er even de schijn van dat hij vandaag niet mee kan. Gelukkig knapt hij na een tijdje wat op zodat het plan voor vandaag toch door kan gaan. Hochifen & Hahnenkȍpfle Om gaan we op weg om te vertoeven op grote hoogte. We gaan namelijk de bergen op die boven het bergdorpje Ifen liggen, de Hochifen & Hahnenkȍpfle Omdat de dames in Riezlern eerst nog boodschappen willen doen gaan we deze keer Ria, Piet en Diny hoog in de bergen op Gottesacker. met de auto naar de parkeerplaats van de Auenhütte. Daar is het liftstation van de Ifenbahn die ons naar het Mittelstation op 1600 meter hoogte brengt. We moeten er overstappen naar de 2 de lift, de zogenaamde Hahnenkȍpflebahn die ons naar het op 2030 meter hoog gelegen bergstation Hahnenkȍpfle brengt. Het traject gaat over de hellingen van Gottesacker die er vandaag zonovergoten bij liggen. Gottesackerplateau Vanaf het bergstation Hahnenkȍpfle wandelen we de 5 kilometer lange rondwandelweg over het Gottesackerplateau dat boven een hoogte van 2000 meter ligt. Het wordt een pittige wandeling waarbij we veel moeten klimmen en dalen. Gelukkig kunnen we regelmatige rusten op banken die er staan. We genieten er van de prachtige omgeving van grillig opgewaaide sneeuwduinen met op de achtergrond de besneeuwde toppen van Bord dat aangeeft welke Algauer Alpen op de achtergrond te zien zijn.

3 Piet, Ria en Diny struinen door de gigantische sneeuwduinen van Gottesacker.. de Algauer Alpen. De paden bestaande uit een dikke laag poedersneeuw zijn goed geprepareerd. Het lijkt wel of we door de Drunense duinen lopen maar het zand is vervangen door poedersneeuw. Omdat we over alle besneeuwde bergen van de omgeving heen kijken hebben we een beetje het gevoel dat we heel dicht bij de onophoudelijk schijnende zon lopen. Alleen de grillige rotswand van de Hoch Ifen op 2230 meter is nog zo n 90 meter hoger. Klik op deze hyperlink voor het filmpje over de omgeving van de Hochifen Avond s Avonds hebben we onszelf weer een zelfgemaakt diner voorgeschoteld. Het smaakte goed na een dag vertoeven op grote hoogte in de Algauer Alpen. Evenals de meeste voorgaande dagen was het middernachtelijk uur al voorbij voor we het bed opzochten. Vrijdag, 8 januari 2010 Wolken Bij het opstaan om 8.00 uur zag de omgeving er iets anders uit dan we de voorgaande dagen gewend waren. Hoewel de bergtoppen nog goed te zien zijn heeft de bewolking de overhand gekregen. Hier en daar was nog wat helderblauw te ontwaren. Wildental-wandeling Om uur beginnen we aan een wandeltocht naar de hooggelegen dorpen/gehuchten Hȍfle, Nebenwasser en Hirschhegg. De zon begint toch steeds meer terrein te winnen op het dunne wolkendek waardoor de hemel steeds meer azuurblauw kleurt. Bij een temperatuur boven de 10ºC met nagenoeg geen wind is het ook vandaag weer lenteachtig te noemen Het Breitachdal in de buurt van Hȍfle waar op vrijdag nog altijd veel sneeuw ligt. Rechtsonder Piet, Ria en Diny Piet en ikke alias Al Capone in de sneeuwduinen van Gottesacker. De tocht start vanaf ons appartement en gaat verder in zuidelijke richting door het dal van de snelstromende Breitach. Het door de zon uitbundig beschenen dal van de Breitach is heel mooi om door te wandelen. Dat dit meer mensen vinden blijkt uit het feit we er veel andere wandelaars zien van allerlei pluimage. In Hȍfle gaat de weg steil omhoog en blijft omhoog lopen tot aan het einde van het dorp. Daar hebben we mooie uitzichten op Mittelberg en Bȍdmen. Zelfs ons appartement Annemargrethe is er te zien. Het blijft continu stijgen en dalen over goed geprepareerde wandelpaden en wandelwegen die door de aanhoudende zonneschijn van de laatste week sneeuwvrij zijn gevallen.

4 Ook de skipistes bij de Wildentalhütte die in de zon liggen hebben te weinig sneeuw om er nog te kunnen skiën. Jammer, vorig jaar hebben we er genoten van de kleine kinderen die in groepsverband aan het skiën waren en in vliegende vaart naar beneden suisden. Nu is het er op die hellingen uitgestorven. Daarmee is niet gezegd dat er in het Kleinwalsertal niet meer geskied wordt. Tijdens de wandeling zien we dat op de hoger gelegen en beter geprepareerde pistes nog volop wordt geskied. Schwabenhütte We lopen verder naar de Schwabenhütte gelegen in het gehuchtje Nebenwasser die daar op een hoogte van 1155 meter staat Daar nemen we de tijd om uitgebreid onze dorst te lessen. De Schwabenhütte is een oude prachtige authentieke hut, opgetrokken in hout met wanden van opvallende brede planken. De deuren zijn maar amper 1,70 meter hoog. Kenner Piet stelt vast dat de elektriciteit heel knullig is aangelegd. Zo zijn de lampen met elkaar verbonden met blootliggende witte elektriciteitsnoeren. Bij de hut hoort ook nog een melkerij bij die alleen in de zomer in gebruik is omdat dan de koeien op de omliggende almen (bergweiden) van het frisgroene Algauer gras kunnen grazen. Misschien zijn dat wel de bekende paarse Milka-koeien van de TVreclame. Ver beneden ons ligt het dal van de Breitach. Het wordt ons daar duidelijk dat we om in Hirschhegg te komen eerst een ferme afdaling naar de Breitach moeten maken en dan weer vanaf de De natuur had het ook al een beetje lente in het Breitachtal gezien de uitlopende wilgenkatjes. Vertrek bij de authentieke Schwabenhȕtte in Nebewasser. brug over de beek een steile klim naar boven. Zoals gewoonlijk vallen de laatste loodjes het zwaarst. In het centrum van Hirschhegg lopen we uit op een begrafenisstoet. De plaatselijke Schuttervereniging en het Gilde staan daar in vol ornaat opgesteld om de urn van de overledene met alle honneurs te begeleiden naar de kerkdienst. De witgeverfde authentieke Duitse helmen die een aantal schutters dragen vormen bij zo n eredienst wel een heel opvallend contrast.. Na een wandeling door Hirschegg nemen we de Walserbus naar Mittelberg waar we om uur arriveren. In café Drechsel, in het centrum van Mittelberg, nemen we eerst nog koffie met gebak volgens Oostenrijks recept en zijn weer gesteld om via het steile pad af te dalen naar ons appartement in Bȍdmen. Driegangen diner Ook vanavond kiezen we ervoor om, na alle klimen daalwerk door de sneeuw en de daarmee gepaard gaande vermoeidheden, het kalm aan te doen en zelf iets te bereiden. Het wordt een driegangenmenu bestaand uit degelijke maaltijdsoep, bloemkool met De prachtige natuur van de Breitach

5 aardappelpannenkoeken, varkensmedaillons en tenslotte een dessert. Goed eten hoeft niet duur te zijn! Daarna hebben we een quasi nostalgisch programma. We kijken naar een CD van ons gezin in de jaren 1983 en We moeten constateren dat er in al die jaren veel veranderd is. Waar is de tijd heen. We worden ouder papa! Een begrafenisgebeuren in Hirschegg op vrijdag. Zaterdag, 9 januari 2010 Vertrek In mijn rol als moeder overste heb ik mijn reisgenoten al om 7.15 uur gewekt. Na het ontbijt wordt alles in de auto geladen. Al om 9.20 uur zit onze wel heel uitgebreide bagage (moet dat) in de auto en waren we klaar voor de terugreis. De thuisreis begint onder weersomstandigheden zoals we deze week gewend zijn dus met prachtig windstil, zonnig weer. Voorbij Ulm wordt het steeds drukker en komen we zelfs ruim een half uur in een file te staan omdat er een ongeluk is gebeurd. Er komt zelfs een trauma helikopter aan te pas. Tot aan Stutgard blijft het met horten en stoten gaan. Na een drietal stops, voor koffiedrinken, lunch en tanken, arriveren we na een reistijd van ruim 8 uur De afdaling van Mittelberg naar Bȍdmen. Op de achetrgrond de torenspits van Mittelberg. om uur in Reusel en zijn we veilig en voldaan thuis. De vakantie wordt afgesloten met een etentje in het Reuselse Smulhuis en koffie bij ons aan de Grotenekker 4. Onze appartement Annemargretha bij het vertrek op zaterdag om 9.20 uur. Slot Onze sneeuwvakantie is vlug voorbij gegaan. Het weer was prachtig met alle dagen zon en windstille lenteachtige omstandigheden. De hoge temperaturen deden geen goed aan de toch al niet al te dikke sneeuwlaag. Die verdween letterlijk als sneeuw voor de zon. Wij als wandelaars hebben daar weinig last van gehad en hebben kunnen genieten van prachtige sneeuwbelevenissen in de indrukwekkende natuur van het Kleinwalsertal. Ook het appartement waar we verbleven en de bijbehorende service van de huismeesters Gaby en Horst Mȕller was prima in orde. Kortom: Eind goed al goed!

6 Om aan te geven hoe we de vakantiedagen hebben beleefd laten we de beelden samen met de bijbehorende teksten op de volgende pagina s voor zichzelf spreken. Diny en Ria achter een bevroren waterval in de Breitachklamm. Was het in de zon nog 12 graden boven nul hier tussen al dat ijs voelt het wel 10 graden onder nul. Overhangende ijswaterval waar we onder door gaan. Door deze chaos zoeken wij onze weg. Piet en Ria proberen tussen al het ijs te ontdooien door elkaar stevig vast te houden. Verderop genieten Piet, Ria en Diny van de overweldigende natuur.

7 Diny staat even stil in een natuur van kloven, ijs en woest stromend water. Meer dan vijftig meter boven ons een brug over de klamm. Twee ijskonijntjes. Weer een bevroren waterval waaronder we doorgang krijgen. Diny wijst op een prachtig bemoste boom. Het einde van de Breitachklamm aan Duitse kant. Hier een rustiek beeld van de Breitach en grazende pony s bij een boerderij.

8 Het in de Breitachklamm binnenvallende licht geeft mooie contrasten. Even op een bankje in de zon zitten op het op 1600 meter gelegen Mittelstation van de Ifenbahn. Vanaf Hahnenkȍpfle kijken we uit op de Algauer Alpen. Het was klimmen en dalen geblazen op Gottesacker, dus ook regelmatig rusten en de inwendige mens versterken. Diny op grote hoogte ook even aan het schaften. De machtige omgeving bij de Hoher Ifen.

9 Door de dames wordt hier duidelijk weer even uitgeblazen. De rots van de Hoher Ifen. Op de voorgrond het Bergstation van de Hahnenkȍpfle op 2030 meter. Let op de verende inschuifbare wandelstokken van Diny en Ria. Moeten de dames hier weer uitrusten? De reusachtige sneeuwduinen van Gottesacker Filmer Piet filmt fotograaf Thijs.

10 Het Breitachdal bij Hȍfle Zicht op Mittelberg vanaf het hoog gelegen Hȍfle In het Breitachtal bij Mittelberg zagen we deze prachtige houtzwammen. Aankomst bij de authentieke Schwabenhȕtte in Nebenwasser. De brug over de Breitach bij Hirschegg. Deze kaboutertjes van berkenhout die we zagen in Hirschegg vond Diny wel mooi. Klik hier om naar deel 1 te gaan

Vakantie in Mittelberg Kleinwalsertal-Oostenrijk van 3 tot 9 januari 2010, deel 2

Vakantie in Mittelberg Kleinwalsertal-Oostenrijk van 3 tot 9 januari 2010, deel 2 Woensdag, 6 januari 2010 Ria en Piet als een verliefd paartje in een schilderij van ijs. Drie koningen Om 8.30 uur vertrokken Piet en ik met goede moed naar het dorpswinkeltje om broodjes te halen. Wat

Nadere informatie

Vakantie in Mittelberg Kleinwalsertal-Oostenrijk van 3 tot 9 januari 2010, deel 1

Vakantie in Mittelberg Kleinwalsertal-Oostenrijk van 3 tot 9 januari 2010, deel 1 Onderweg naar het Kleinwlasertal werd er een paar keer gepauzeerd. Later knapte het weer op zodat we in de sneeuw, verwarmd door een zonnetje, een broodje konden eten. Zondag, 3 januari 2010 Inleiding

Nadere informatie

Vakantie in Mittelberg Kleinwalsertal-Oostenrijk van 6 tot 12 februari 2011, deel 1

Vakantie in Mittelberg Kleinwalsertal-Oostenrijk van 6 tot 12 februari 2011, deel 1 Zondag, 6 februari 2011 Inleiding Vandaag zijn we begonnen aan een weekje sneeuwvakantie in Oostenrijk. Evenals vorig jaar gaat de reis naar het pittoreske dorp Mittelberg gelegen in het Kleinwalsertal.

Nadere informatie

Vakantie in Mittelberg Kleinwalsertal-Oostenrijk van 20 tot 26 december 2008

Vakantie in Mittelberg Kleinwalsertal-Oostenrijk van 20 tot 26 december 2008 Dinsdag, 23 december 2008 Diny en ik met Janneke in de slee tijdens de wandeling naar de Bärgunthütte Roeken in de ochtendzon Vanmorgen baadden de toppen van de bergen in een vriendelijke ochtendzon. Weliswaar

Nadere informatie

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009 Schwäbische Alb 24 oktober t/m 1 november 2009 Zaterdag 24 oktober Heel - Tuttlingen 560 km Na het ontbijt vertrekken we richting de Schwäbische Alb, een gebied waar we nog nooit zijn geweest. Het is rustig

Nadere informatie

Vakantie Camping La Pinède Consdorf Van donderdag 21 mei t/m maandag 1 juni 2009 Deel IV

Vakantie Camping La Pinède Consdorf Van donderdag 21 mei t/m maandag 1 juni 2009 Deel IV Zaterdag was het afbreekdag voor een groot deel van de Reuselse kolonie. Janneke keek aandachtig toe hoe papa de tent inpakte Zaterdag, 30 mei In de vroege morgen werden we verwelkomd door een orkest van

Nadere informatie

Naar de Nürnbergerhütte

Naar de Nürnbergerhütte Naar de Nürnbergerhütte Spitz - Bsuachalm Langental -Nürnbergerhütte - Bsuachalm - Spitz 5.5 uur, 10 Km, 950 hoogtemeters Deze schitterende wandeling naar de Nürnbergerhütte begint met een lichte klim

Nadere informatie

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK De laatste week van augustus zijn wij (Loes en Diana) samen met onze honden naar de Oostenrijkse bergen geweest om lekker te gaan wandelen. We hadden

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017 Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen 13 t/m 15 februari 2017 Maandag 13 feb Heel - Reil 220 km De weerberichten hadden al geruime tijd aangegeven dat er een paar mooie zonnige dagen zouden komen

Nadere informatie

Vakantie in Mittelberg Kleinwalsertal-Oostenrijk van 20 tot 26 december 2008

Vakantie in Mittelberg Kleinwalsertal-Oostenrijk van 20 tot 26 december 2008 Zaterdag, 20 december 2008 Inleiding Vandaag zijn we aan een nieuw avontuur begonnen. We gaan voor het eerst de sneeuw opzoeken in de bergen van Oostenrijk. Zes dagen hebben we geboekt in het appartement,

Nadere informatie

Geschreven door Wim de Lange zondag 18 november :00 - Laatst aangepast dinsdag 29 januari :10

Geschreven door Wim de Lange zondag 18 november :00 - Laatst aangepast dinsdag 29 januari :10 Wandelweek september 2012 in Oostenrijk, Stubaier Alpen, Sellrain Dit keer ben ik alleen op pad gegaan. Mijn doel is een huttentocht te maken van 5 hutten met twee gletsjer overgangen. De start van de

Nadere informatie

Vakantie Camping La Pinède Consdorf Van donderdag 21 mei t/m maandag 1 juni 2009 Deel I

Vakantie Camping La Pinède Consdorf Van donderdag 21 mei t/m maandag 1 juni 2009 Deel I Donderdag, 21 mei We vertrokken om 7.00 uur vanaf ons huis met mooi zonnig weer. Bij ons vertrek om 7.00 uur in de vroege morgen naar onze jaarlijkse vakantiebestemming in mei, het Luxemburgse Consdorf,

Nadere informatie

DEELNEMERS Vrijdag 1 juli 2011

DEELNEMERS Vrijdag 1 juli 2011 BESCHRIJVING TOCHT Dit gedeelte van de GR 5 speelt zich voornamelijk af in het Nationaal Park La Vanoise maar doorkruist ook een gedeelte van het Nationaal Park Savoi. Het zijn de Alpen op zijn mooist.

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen. 6 t/m 9 april 2018

Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen. 6 t/m 9 april 2018 Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen 6 t/m 9 april 2018 Vrijdag 6 april Heel - Zeltingen 220 km Zeltingen -Bernkastel Bernkastel - Zeltingen Laagste punt: 104 m Hoogste punt: 414 m Totale stijging:

Nadere informatie

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart Wintersport 2001 Pontresina 24 februari t/m 3 maart zaterdag 24 februari 2001 985 km Om kwart over zes weggereden. De weg is besneeuwd en plaatselijk glad. Even over de grens begint het al gauw weer te

Nadere informatie

Allgäu. 20 t/m 30 oktober 2011

Allgäu. 20 t/m 30 oktober 2011 Allgäu 20 t/m 30 oktober 2011 Donderdag 20 okt Heel - Stromberg 230 km De herfstvakantie staat weer voor de deur en omdat Wim op vrijdag altijd vrij heeft gaan we vandaag alvast een stuk richting Zuid-Duitsland.

Nadere informatie

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013.

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. In de zomer van 2013 is het plan geboren om met de racefiets een weekje te fietsen op Gran Canaria. 11 oktober is na wat voorbereiding de vertrek datum gevonden.

Nadere informatie

Hochzeiger en Sechszeiger Jerzens

Hochzeiger en Sechszeiger Jerzens Hochzeiger en Sechszeiger Jerzens Hochzeigerbahn - Zollkreuz - Hochzeiger - Niederjöchl - Sechszeiger - Kalbenalm - Hochzeigerbahn ***** - 8 Km - 680 Hm - 5:30 uur Voor deze rondwandeling over de Hochzeiger

Nadere informatie

Sneeuwwandelen vanuit herberg Ascharina

Sneeuwwandelen vanuit herberg Ascharina Pagina 1 van 5: Sneeuwwandelen in de Centraal- Oostelijke Alpen Sneeuwwandelen vanuit herberg Ascharina In 8 dagen door de centraal- oostelijke Alpen in het RäGkon Sneeuwwandelingen vanuit herberg Ascharina,

Nadere informatie

Etappe II: Kalte Herberge - Hinterzarten

Etappe II: Kalte Herberge - Hinterzarten Etappe II: Kalte Herberge - Hinterzarten lengte 26 km, 465 m stijgen, 610 m dalen Hoogteprofiel Westweg Het zou vandaag weer een zonnige, warme dag worden met temperaturen boven de 30 graden. Onder een

Nadere informatie

Reisverslag India 2008 Deel 2.

Reisverslag India 2008 Deel 2. Reisverslag India 2008 Deel 2. Dag 22 - Zaterdag 25 oktober 2008. Zaterdag vroeg naar Bangalore gevlogen waar Hans en Gerda ons stonden op te wachten. s Middags de stad in geweest om nog e.e.a. te kopen.

Nadere informatie

Eifel - Prüm. 21 mei - 24 mei 2009

Eifel - Prüm. 21 mei - 24 mei 2009 Eifel - Prüm 21 mei - 24 mei 2009 Donderdag 21 mei Heel - Prüm 170 km Prüm - Gillenfeld Laagste punt: 360 m Totale stijging: 870 m Hoogste punt: 624 m Totale daling: 840 m Weer: half bewolkt 63 km We gaan

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

Dag 13(11-07-'09 67km)

Dag 13(11-07-'09 67km) Dag 13(11-07-'09 67km). Een pittoresk hofje in bergen Omdat de laatste camping geen succes was zijn we vertrokken naar Bratland Camping in Hankeland 24km verderop. Hier hebben we de wagen weer opgezet

Nadere informatie

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011 Ahrdal 24 t/m 27 maart 2011 Donderdag 24 maart Heel - Ahrweiler 140 km Het weerbericht voor de komende dagen geeft prachtig weer op dus pakken wij de camper in en gaan richting Duitsland. Het is alweer

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

Vakantie Camping La Pinède Consdorf Van donderdag 21 mei t/m maandag 1 juni 2009 Deel III

Vakantie Camping La Pinède Consdorf Van donderdag 21 mei t/m maandag 1 juni 2009 Deel III De voortent Voor Stella Dirkx werd door de gehele Reuselse kolonie het van Huub en lang zal ze leven gezongen! Stella was vandaag versierd met ballonnen en slingers. Stella mag weer een jaar bij haar leeftijd

Nadere informatie

Verslag solo tocht naar het Schwarztonnen Sand in de Elbe op maandag 29 februari 2016

Verslag solo tocht naar het Schwarztonnen Sand in de Elbe op maandag 29 februari 2016 Verslag solo tocht naar het Schwarztonnen Sand in de Elbe op maandag 29 februari 2016 Van Eelde via Westerstede-Jaderberg-Wesertunnel-Wischhaven naar Barnkrug-Haven: 260 km Ruim gerekend: 3 uur rustig

Nadere informatie

Verpeilhütte Kaunertal

Verpeilhütte Kaunertal Verpeilhütte Kaunertal Feichten - Verpeiltal - Verpeilalm - Verpeilhütte - (Mooskopf) - Verpeilalm - Feichten ***** - 9 Km - 850 Hm - 5:00 uur Door het Verpeiltal omhoog naar de Verpeilhütte is een schitterende

Nadere informatie

Filzmoos Dachstein rondwandeling II

Filzmoos Dachstein rondwandeling II Filzmoos Dachstein rondwandeling II Unterhofalm - Wastl Lackner Steig - Hofpürglhütte - Kesselwand - Bibelsteig - Dachstein Rundwanderweg - Hofkogel - Gosaustein - Almsee - Unterhofalm ***** - 8 Km - 730

Nadere informatie

Van Innsbruck naar Bruneck en Würzjoch

Van Innsbruck naar Bruneck en Würzjoch Van Innsbruck naar Bruneck en Würzjoch Innsbruck - Brenner - Bruneck - Antermoia - Würzjoch - Brixen - Innsbruck Deze rondrit is een dagtocht van ongeveer 250 kilometer vanuit Oostenrijk, via de Brenner

Nadere informatie

Ahrtal. Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig. 11 t/m 14 mei 2015

Ahrtal. Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig. 11 t/m 14 mei 2015 Ahrtal Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig 11 t/m 14 mei 2015 Maandag 11 maart Heel - Heppingen (Ahr) 137 km Heppingen - Dernau Laagste punt: 90 m Hoogste punt: 228 m Totale stijging: 650 m Totale

Nadere informatie

De beklimming van de Kilimanjaro

De beklimming van de Kilimanjaro De beklimming van de Kilimanjaro Jullie hebben mij gemist begin november tijdens de karatetraining om de reden dat ik helemaal in Tanzania was om de Kilimanjaro te beklimmen met 3 vrienden. Deze berg is

Nadere informatie

Week mountainbiken in Gerlos te Oostenrijk.

Week mountainbiken in Gerlos te Oostenrijk. Week mountainbiken in Gerlos te Oostenrijk. Zaterdag morgen 15 juni 2013 om 5 uur gaat het trainings weekje mountainbiken in Oostenrijk beginnen. Onze verblijfplaats in Oostenrijk is het appartement van

Nadere informatie

La Palma Vrijdag 28 september

La Palma Vrijdag 28 september La Palma 2007 Vrijdag 28 september Om 02:50 staat de taxi voor de deur om naar Schiphol te rijden. Na het inchecken, begint de vlucht op tijd om 05:30 uur en we komen om 09:50 (lokale tijd) op het vliegveld

Nadere informatie

Oost - West. Op lemen voeten. oud-hoogleraar Dick de Boer 'Emo ging in de winter naar Rome, dan moet je hartstikke knotsgek zijn'

Oost - West. Op lemen voeten. oud-hoogleraar Dick de Boer 'Emo ging in de winter naar Rome, dan moet je hartstikke knotsgek zijn' Op lemen voeten tijdschrift voor wandelaars 2011-4 6,25 Cuba Polen Kroatië Albanië Slovenië Hongarije Gobi-woestijn Geloven in België is werelds Kuifje, het geheim van de Eenhoorn Oost - West oud-hoogleraar

Nadere informatie

Zugspitze. We waren inmiddels in Ferienhaus Jägerheim in Ehrwald neergestreken. Een heel mooi appartement op de begane grond.

Zugspitze. We waren inmiddels in Ferienhaus Jägerheim in Ehrwald neergestreken. Een heel mooi appartement op de begane grond. Zugspitze We waren inmiddels in Ferienhaus Jägerheim in Ehrwald neergestreken. Een heel mooi appartement op de begane grond. 1 Jaren geleden hadden we de Zugspitze, met 2961 m. de hoogste berg van Duitsland,

Nadere informatie

Buiten worden we opgewacht door Hazel de eigenaresse van ons appartement. We gaan met drie ruime auto s naar Lagos. Het is bijna een uurtje rijden.

Buiten worden we opgewacht door Hazel de eigenaresse van ons appartement. We gaan met drie ruime auto s naar Lagos. Het is bijna een uurtje rijden. Verslag SRG vakantie Lagos Donderdag om 14:00 uur verzamelen we met z n allen op Eindhoven Airport. Iedereen is mooi op tijd en kunnen we door naar de incheck. Dit gaat allemaal erg voorspoedig en ook

Nadere informatie

Obertraun Dachstein rondwandeling

Obertraun Dachstein rondwandeling Obertraun Dachstein rondwandeling Hoher Krippenstein - Heilbronnerweg - IJsgrot - Däumelsee - Hai - Steig Margschierf - Heilbronner Kreuz - Mariedl - Hirzkarkogel - (Gjaidalm) - Niederer Krippenstein *****

Nadere informatie

Wij zijn met elkaar op vakantie:

Wij zijn met elkaar op vakantie: Wij zijn met elkaar op vakantie: Manja Ciska Adri Piet Paul Zaterdag 28 juli: Vanmorgen zijn we allemaal vroeg opgestaan om op tijd in Arnhem op het kantoor te zijn. Vertrek naar Bremm om 10 uur. Tot onze

Nadere informatie

Dat was nog 200 meter recht omhoog en zat niet bij de toer in. Aan de andere kant dito naar beneden en toen gletsjer ijzers onder en over de

Dat was nog 200 meter recht omhoog en zat niet bij de toer in. Aan de andere kant dito naar beneden en toen gletsjer ijzers onder en over de Begin september 2016 hebben wij, Paul, Jordi, Peter, Ed en ik (Erik) de achtdaagse toer gelopen in Val Gardena Dolomieten. Deze toer was zonder meer grandioos en grandioos geregeld. Na enig zoeken op internet,

Nadere informatie

kleinwalsertal Helemaal Oostenrijk maar toch nét even anders

kleinwalsertal Helemaal Oostenrijk maar toch nét even anders XX/Snow kleinwalsertal Een zonneterras met een prachtig uitzicht op Riezlern én de meest verrassende gerechten op het menu: bij de gezellige berghut Sonna-Alp is het bijzonder goed vertoeven. Veel pistes

Nadere informatie

III Hinterzarten-Wiedener Eck

III Hinterzarten-Wiedener Eck III Hinterzarten-Wiedener Eck Afstand 28.5 km; stijgen 860 m; dalen 650 m. Na een uitgebreid ontbijt namen we afscheid van Schwarzwaldhuesli. Vandaag is het de Koningsetappe van de Westweg, de overschrijding

Nadere informatie

Laudenbach (Weikersheim) Tauber - Duitsland

Laudenbach (Weikersheim) Tauber - Duitsland Deel 1: Laudenbach (Weikersheim) Tauber - Duitsland 01 t/m 13 juni 2015 (Deel 2: Sankt Johann in Tirol) Maandag 1 juni Heel - Laudenbach 437 km Na een kort oponthoud door een file komen we rond vier uur

Nadere informatie

Sulzenaualm en Sulzenauhütte

Sulzenaualm en Sulzenauhütte Sulzenaualm en Sulzenauhütte Grawaalm - Grawa waterval - Sulzenaualm - Sulzenauhütte - Sulzenaualm - Grawaalm 5.5 uur, 8.5 Km en 670 hoogtemeters (Optie 1 - Bezoek Grawa waterval - 45 min, 100 hoogtemeters)

Nadere informatie

De busreis ging prima om 7 uur vertrek uit Hilversum en via Eindhoven om Frans, Wim en Daan op te halen richting Italië

De busreis ging prima om 7 uur vertrek uit Hilversum en via Eindhoven om Frans, Wim en Daan op te halen richting Italië MALGA CIAPELA 7 maart 16 maart 2008 Blij weer zoveel bekende gezichten te zien op deze reis van stichting SKI VRIENDEN. En inderdaad het zijn vrienden geworden dit groepje fanatiekelingen die één, twee

Nadere informatie

De bergvrienden (van Engsbergen)

De bergvrienden (van Engsbergen) De bergvrienden (van Engsbergen) Wandelen is onze grote passie. Of het nu in het Engsbergse Asdonk is, op de Houterenberg of wanneer wij met familie of goede vrienden in het hooggebergte rondtrekken, het

Nadere informatie

Reißrachkopf Rauris. Rauris Hochalmbahn - Schwarzwand - Grat wandeling - Reißrachkopf - Rauris Hochalmbahn. ***** - 5,5 Km Hm - 4:00 uur

Reißrachkopf Rauris. Rauris Hochalmbahn - Schwarzwand - Grat wandeling - Reißrachkopf - Rauris Hochalmbahn. ***** - 5,5 Km Hm - 4:00 uur Reißrachkopf Rauris Rauris Hochalmbahn - Schwarzwand - Grat wandeling - Reißrachkopf - Rauris Hochalmbahn ***** - 5,5 Km - 570 Hm - 4:00 uur Deze rondwandeling over de Schwarzwand en Reißrachkopf is geen

Nadere informatie

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari Winter 2013 Zuid-Frankrijk 5 t/m 16 februari Dinsdag 5 februari 2013 563 km Om negen uur vertrokken. Eerst naar Geldern omdat onze camperdealer een verkeerd aangesloten kabel van de koelkast nog goed moest

Nadere informatie

Sappada - Valle Visdende.

Sappada - Valle Visdende. Sappada - Valle Visdende. 06-16-2012. Sappada - Valle Visdende. We zoeken eerst nog de camperfoto's van gisteren uit. Dan lozen en tanken we water. 10.50 vertrek 2405 km. Even bij de bakker langs in Sappada

Nadere informatie

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011 Bad Marienberg 21 t/m 25 april 2011 Donderdag 21 april Heel - Bad Marienberg 195 km Aankomend weekend is het Pasen en dat betekent dat Wim 4 dagen vrij is. We hebben besloten om richting het Westerwald

Nadere informatie

DEELNEMERS. Louis Staf Ludwig

DEELNEMERS. Louis Staf Ludwig DEELNEMERS Louis Staf Ludwig Woensdag 1september 2010 Van Naar Afstand Stijgen Dalen Duur : Les Houches 1.008 m : La Villette 1.057 m : 13 km : 1.812 m : 1.890 m : 6 uur Rond de middag zijn we in Les Houches

Nadere informatie

Seidlwinkltal Litzlhofalm

Seidlwinkltal Litzlhofalm Seidlwinkltal Litzlhofalm Wörth - Weixen - Palfneralm - Rauriser Tauernhaus - Litzlhofalm - Palfneralm - Gollehenalm - Wörth ***** - 1 tot 20 Km - +450 / -750 Hm - 1 tot 6:00 uur Het Seidlwinkltal, een

Nadere informatie

Etappe 15 van Meyzieu naar Annonay met veel klimmen en klauteren. Totaal 145 kilometer. Vrijdag 13 mei 2016. Van Volendam naar Meyzieu.

Etappe 15 van Meyzieu naar Annonay met veel klimmen en klauteren. Totaal 145 kilometer. Vrijdag 13 mei 2016. Van Volendam naar Meyzieu. Etappe 15 van Meyzieu naar Annonay met veel klimmen en klauteren. Totaal 145 kilometer. Vrijdag 13 mei 2016. Van Volendam naar Meyzieu. Onze groep bestond oorspronkelijk uit zes man. Helaas moesten twee

Nadere informatie

AU-GAZET WOENSDAG 23/08/2017

AU-GAZET WOENSDAG 23/08/2017 AU-GAZET WOENSDAG 23/08/2017 Weersvoorspelling Vandaag was het zonnig en warm! Én morgen wordt het 28 C! Zonnig met enkele wolkjes. Avondactiviteit woensdag Vanavond aten we: Aspergesoep Vol-au-vent met

Nadere informatie

Panorama route Mühlbach am Hochkönig

Panorama route Mühlbach am Hochkönig Panorama route Mühlbach am Hochkönig Mühlbach am Hochkönig - Karbachalm - Skiklub Hütte - Schneeberg - Schneebergkreuz - Salzburger Almenweg - (Klingelbergalm) - Kabachalm - Mühlbach am Hochkönig *****

Nadere informatie

châtel Traditioneel chaletdorp in kilometermekka Portes du Soleil sfeervol modern avoriaz Snow/XX tekst: irene bauer. beeld: edoart.

châtel Traditioneel chaletdorp in kilometermekka Portes du Soleil sfeervol modern avoriaz Snow/XX tekst: irene bauer. beeld: edoart. XX/Snow châtel Traditioneel chaletdorp in kilometermekka Portes du Soleil tekst: irene bauer. beeld: edoart.nl Het is geen geheim dat wintersporters Frankrijk vaak met name uitkiezen vanwege de uitgebreide

Nadere informatie

Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018

Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018 1 Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018 Dag 1 Aankomst op Kilimanjaro International Airport. Wij halen jullie op van het vliegveld en brengen jullie naar Arusha Villa. Hier ontvangen we jullie met een

Nadere informatie

Oberschwaben. 17 t/m 24 oktober 2010

Oberschwaben. 17 t/m 24 oktober 2010 Oberschwaben 17 t/m 24 oktober 2010 Zondag 17 oktober Heel - Laupheim 560 km Deze keer laten we de tent thuis en zullen we de fietstochten vanaf de camper maken. Dus dat wordt geen lange tocht maar diverse

Nadere informatie

VAKANTIE NOVEMBER 2015 MADEIRA

VAKANTIE NOVEMBER 2015 MADEIRA VAKANTIE NOVEMBER 2015 MADEIRA Madeira (Portugees voor hout) is een eiland in de Atlantische Oceaan, ongeveer 700 kilometer ten westen van Afrika en 1000 kilometer ten zuidwesten van de Portugese kust.

Nadere informatie

BEVER OUTDOOR WEEKEND

BEVER OUTDOOR WEEKEND BEVER OUTDOOR WEEKEND Geniet van een heerlijk verzorgd weekend weg in de Ardennen voor maar 99 euro p.p. DE ARDENNEN Na slechts twee en een half uur rijden vanuit het midden van ons land veranderen de

Nadere informatie

De eigenlijke top van de Teide zelf mag in deze tijd van het jaar niet beklommen worden omdat er te veel ijs ligt. Tot de refuge mag je wel komen.

De eigenlijke top van de Teide zelf mag in deze tijd van het jaar niet beklommen worden omdat er te veel ijs ligt. Tot de refuge mag je wel komen. De eigenlijke top van de Teide zelf mag in deze tijd van het jaar niet beklommen worden omdat er te veel ijs ligt. Tot de refuge mag je wel komen. Wij zijn duidelijk niet de enigen die de klim naar de

Nadere informatie

We namen om half negen de eerste gondel. Een grote groep senioren stond al te wachten, ze gingen naar de Drachenkopf. Voorwaar, een stevige wandeling.

We namen om half negen de eerste gondel. Een grote groep senioren stond al te wachten, ze gingen naar de Drachenkopf. Voorwaar, een stevige wandeling. Sonnenspitze Zodra je bij het appartement buiten staat is de Sonnenspitze het eerste wat je ziet. Wie in Ehrwald is kan hem niet over het hoofd zien. Aan de ene kant de Zugspitze en aan de andere kant

Nadere informatie

Op eenvoudige trajecten zoals hier, draag ik een riem waar een wandelstick aan bevestigd is. Michel neemt dan het uiteinde van de wandelstick vast en

Op eenvoudige trajecten zoals hier, draag ik een riem waar een wandelstick aan bevestigd is. Michel neemt dan het uiteinde van de wandelstick vast en Op eenvoudige trajecten zoals hier, draag ik een riem waar een wandelstick aan bevestigd is. Michel neemt dan het uiteinde van de wandelstick vast en volgt mijn tred. Met de tweede stok kan hij, eventuele,

Nadere informatie

De Allgäu. 14 t/m 21 oktober 2006

De Allgäu. 14 t/m 21 oktober 2006 De Allgäu 14 t/m 21 oktober 2006 Kaarten en hoogteprofielen staan aan het eind van het verslag. Tekst: Trudi; foto s: Wim (meestal) Zaterdag 14 oktober Heel - Füssen 650 km De herfstvakantie is weer aangebroken

Nadere informatie

Veelzijdig Limburg. 31 augustus tot en met 4 september 2015 in Valkenburg

Veelzijdig Limburg. 31 augustus tot en met 4 september 2015 in Valkenburg Veelzijdig Limburg 31 augustus tot en met 4 september 2015 in Valkenburg De Vakantiegangers: HERWIG EDIE OLGA JANCO De begeleiders: Theo Natasha Vakantie adres: Landal Kasteeldomein De Cauberg in Valkenburg.

Nadere informatie

Böser-Tritt-Steig Lünersee

Böser-Tritt-Steig Lünersee Böser-Tritt-Steig Lünersee Lünerseebahn dalstation - Böser Tritt Steig - Lünersee - Lünerseealpe - Douglashütte - Böser Tritt Steig - Lünerseebahn dalstation ***** - 9 Km - 500 Hm - 4:30 uur Zeg je Brandnertal

Nadere informatie

Franz-Senn-Hütte. Oberrishütte - Franz-Senn-Hütte - Höllenrachen - Alpeiner Alm - Oberrishütte. 5 uur, 9 Km en 470 hoogtemeters

Franz-Senn-Hütte. Oberrishütte - Franz-Senn-Hütte - Höllenrachen - Alpeiner Alm - Oberrishütte. 5 uur, 9 Km en 470 hoogtemeters Franz-Senn-Hütte Oberrishütte - Franz-Senn-Hütte - Höllenrachen - Alpeiner Alm - Oberrishütte 5 uur, 9 Km en 470 hoogtemeters Een niet al te zware wandeling is deze naar de Franz-Senn-Hütte. De paden zijn

Nadere informatie

Reisverslag Helgoland

Reisverslag Helgoland Reisverslag Helgoland Op donderdagochtend om 4 uur ben ik met een goede vriend vertrokken naar Bremerhaven in Duitsland waar we om half tien de boot moesten hebben naar Helgoland. Doordat we door de Duitse

Nadere informatie

Parador de Cruz de Tejeda Spanje Gran Canaria Tejeda

Parador de Cruz de Tejeda Spanje Gran Canaria Tejeda Parador de Cruz de Tejeda Spanje Gran Canaria Tejeda 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Parador de Cruz de Tejeda - (Spanje Gran Canaria Tejeda) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en

Nadere informatie

We steken nu de Italiaanse grens over en krijgen de Mont Blanc voorlopig niet meer te zien. Hier komt wel plots de woeste kant in beeld.

We steken nu de Italiaanse grens over en krijgen de Mont Blanc voorlopig niet meer te zien. Hier komt wel plots de woeste kant in beeld. We steken nu de Italiaanse grens over en krijgen de Mont Blanc voorlopig niet meer te zien. Hier komt wel plots de woeste kant in beeld. We horen ook regelmatig marmotten en af en toe krijgen we er ook

Nadere informatie

Wildernistocht door Zweeds Lapland

Wildernistocht door Zweeds Lapland Wildernistocht door Zweeds Lapland herfstprogramma 2016 17-24 september aanmelden via yuriklaver@gmail.com INTRODUCTIE Beste lezer, voor je ligt het herfstprogramma van een reis door de magistrale wildernis

Nadere informatie

Loferer Steinberge 8 dagen

Loferer Steinberge 8 dagen Loferer Steinberge 8 dagen individuele wandelreis vanaf 398 Op de grens van Beieren en Salzburgerland Een bijzonder afwisselende tocht op de grens van Beieren en Salzburgerland door de Loferer Steinberge

Nadere informatie

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei Voorjaar 2011 Midden-Frankrijk 21 april t/m 7 mei Donderdag 21 april 2011 191 km Na het avondeten op weg. Even voorbij Vianen ontdekten we dat we de autopapieren vergeten waren. Teruggereden en weer opnieuw

Nadere informatie

FROSTY TRAILS Dogsledding adventures

FROSTY TRAILS Dogsledding adventures FROSTY TRAILS Dogsledding adventures WINTER EXPEDITIE IN ZWEEDS LAPLAND / met sneeuwschoenen over het King s Trail. 1. Korte beschrijving 8 daagse expeditie met 6 dagen sneeuwschoenwandelen over het Kungsleden

Nadere informatie

De muziekreis naar Valkenburg.

De muziekreis naar Valkenburg. De muziekreis naar Valkenburg. 24 maart 2014 Vandaag gaan we met het Buitenhof naar Valkenburg voor de muziekreis. De begeleiders Marij en Henk gaan al vroeg op pad om iedereen op te halen. Marij haalt

Nadere informatie

In de ochtend blijven we wat plakken in Tobadill omdat er juist een plaatselijke processie is en dit willen we en passant ook wel meepikken.

In de ochtend blijven we wat plakken in Tobadill omdat er juist een plaatselijke processie is en dit willen we en passant ook wel meepikken. De Verwallgruppe is deels gelegen in het Oostenrijkse Tirol, en deels in het Oostenrijkse Vorarlberg. Het is een minder gekend (en bewandeld) gebied maar toch o zo mooi. En dat het mooi is bewijzen de

Nadere informatie

1. Wandeling Kala Nera Milies Kala Nera

1. Wandeling Kala Nera Milies Kala Nera 1. Wandeling Kala Nera Milies Kala Nera Een prachtige afwisselende wandeling vanuit Kala Nera, een toeristisch kustplaatsje, naar Milies dat 400 meter hoger tegen de helling ligt, en vervolgens via een

Nadere informatie

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit:

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit: Inleiding Vrijdag 26 juni 2015 was het dan eindelijk zover. Met z n achten vertrokken vertrokken we van het hoofdkantoor van tendens in Arnhem naar de vakantiebestemming Koblenz in Duitsland. De vakantiegangers

Nadere informatie

Ora langs de 'kurkentrekker' naar de top van de Zugspitze

Ora langs de 'kurkentrekker' naar de top van de Zugspitze Ora langs de 'kurkentrekker' naar de top van de Zugspitze Een Zwitserse Witte Herder op de hoogste top van Duitsland Augustus 2011. In de Hohe Tauern was het al een hele tijd wisselvallig weer, maar in

Nadere informatie

Rätikon Bergwandelen, Oostenrijk

Rätikon Bergwandelen, Oostenrijk Praktische informatie bij het artikel Hoogalpien toeren Rätikon Bergwandelen, Oostenrijk Samenstelling: Frits Meijst Foto: Frits Meijst Het gebied De tochten Zwaarte Moeilijkheidsgraad Markering Navigeren

Nadere informatie

~~Weekly Diary 28~~ [social_share] Zondag

~~Weekly Diary 28~~ [social_share] Zondag ~~Weekly Diary 28~~ [social_share] Zondag 07-07-2013 We zouden vandaag naar de De luie tuinman gaan, daar aangekomen ziet het er al vanuit de auto als een rommeltje. En we dachten alle 2 hetzelfde, gas

Nadere informatie

Zoetermeer. 7 t/m 10 april 2011

Zoetermeer. 7 t/m 10 april 2011 Zoetermeer 7 t/m 10 april 2011 Donderdag 7 april 185 km Heel - Zoetermeer Afgelopen dagen hebben we met belangstelling de weerberichten gevolgd voor aankomend weekend. We hebben zondag een verjaardagsfeest

Nadere informatie

De vlakke cirkel onderaan werd vroeger gebruikt als dorsvloer. We treffen wel meerdere van deze goed bewaarde dorsvloeren aan.

De vlakke cirkel onderaan werd vroeger gebruikt als dorsvloer. We treffen wel meerdere van deze goed bewaarde dorsvloeren aan. De vlakke cirkel onderaan werd vroeger gebruikt als dorsvloer. We treffen wel meerdere van deze goed bewaarde dorsvloeren aan. Donderdag 4 december 2014 Soort Plaats Afstand Duur : Luswandeling (Cañada

Nadere informatie

Panoramaroute Hoher Frassen

Panoramaroute Hoher Frassen Panoramaroute Hoher Frassen Muttersberg - Frassenhütte - Hoher Frassen - Klesialpe - Tiefenseealpe - Muttersberg 6 uur, 10 Km en 800 hoogtemeters De net geen 2000m hoge bergtop Hoher Frassen, huisberg

Nadere informatie

Vakantie Camping La Pinède Consdorf Deel I Van woensdag 12 mei t/m vrijdag 14 mei 2010

Vakantie Camping La Pinède Consdorf Deel I Van woensdag 12 mei t/m vrijdag 14 mei 2010 Woensdag, 12 mei De weersomstandigheden om 9.00 uur tijdens ons vertrek naar onze jaarlijkse vakantiebestemming in Consdorf waren verre van goed te noemen. De temperatuur haalde amper de 6ºC en bovendien

Nadere informatie

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012 Het Groene Hart 5 t/m 9 april 2012 Donderdag 5 april Heel - Hekendorp 163 km Hekendorp - Gouda 23 km Pasen staat weer voor de deur en dat betekent voor ons 5 vrije dagen. Daar Janneke en Arnold, dochter

Nadere informatie

~~Weekly Diary 35~~ [social_share]

~~Weekly Diary 35~~ [social_share] ~~Weekly Diary 35~~ [social_share] De maand augustus is alweer voorbij, en voor iedereen zit de vakantie er geloof nu wel weer op. Iedereen weer aan het werk of school, en nog even en de zomer is ook echt

Nadere informatie

Dit is misschien wel de mooiste manier om kennis te maken met het fenomeen Huttentocht. Samen met een groep tot max. 12 personen doe je een 8-daagse

Dit is misschien wel de mooiste manier om kennis te maken met het fenomeen Huttentocht. Samen met een groep tot max. 12 personen doe je een 8-daagse Dit is misschien wel de mooiste manier om kennis te maken met het fenomeen Huttentocht. Samen met een groep tot max. 12 personen doe je een 8-daagse tocht ( 6 wandeldagen ) door het Silvretta bergmassief

Nadere informatie

Boedapest. Passau. Wenen. Vertrek naar Roemenië. Woensdag 7 februari 2013

Boedapest. Passau. Wenen. Vertrek naar Roemenië. Woensdag 7 februari 2013 Vertrek naar Roemenië Woensdag 7 februari 2013 Vanmiddag richting mijn zoon en schoondochter gereden, want zij wil mij wegbrengen naar Voorthuizen. Vanmiddag bracht Alice mij nog veel dozen met medicijnen

Nadere informatie

Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar

Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel Alahuar - (Spanje Alicante Vall de Laguar) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Rondwandeling Brand II

Rondwandeling Brand II Rondwandeling Brand II Dorfbahn Brand - Panoramabahn - Burtschasattel - Parpfienzsattel - Innere Parpfienzalpe - Niggenkopf - Palüdhütte - Palüdmaisäss - Innertal - Dorfbahn Brand ***** - 12 Km - +380/-1030

Nadere informatie

Ruggengraat van de Draak

Ruggengraat van de Draak Mooi China Tekst en fotografie: Harmke Kraak Ping an en de rijstterrassen van Longji Ruggengraat van de Draak De rijstterrassen van Longji zijn van een onwerkelijke schoonheid. Het bergachtige gebied bevindt

Nadere informatie

Namibië. 25 augustus 2015

Namibië. 25 augustus 2015 Namibië 25 augustus 2015 Verslag Namibië 27-6 tm 9-7- 2015 27-6 Vertrek vanaf Frankfurt om 20.10 uur. 28-6 Na een vlucht van 10 uur zijn wij aangekomen op Windhoek. Wat was het koud s,morgens vroeg om

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Eindverslag zomerkamp 2016 Oosterzee, Friesland 18 juli t/m 22 juli 2016

Eindverslag zomerkamp 2016 Oosterzee, Friesland 18 juli t/m 22 juli 2016 Eindverslag zomerkamp 2016 Oosterzee, Friesland 18 juli t/m 22 juli 2016 Maandag 18 juli We vertrekken vanaf de locatie Koningsbelt met 25 leerlingen, 10 begeleiders en aanvullende gezinsleden zoals een

Nadere informatie

Garnitzenklamm deel 1 t/m 4

Garnitzenklamm deel 1 t/m 4 Garnitzenklamm deel 1 t/m 4 Klammwirt - Garnitzenklamm deel 1, 2, 3 en 4 - Eindpunt Klauze - deel 4 - Forststrasse - Klammwirt 7 uur, 16km, 550 hoogtemeters (Voor alle 4 delen) Misschien wel de mooiste

Nadere informatie

Luxe verwenvakantie in Beekbergen tot

Luxe verwenvakantie in Beekbergen tot Luxe verwenvakantie in Beekbergen 12-08-2016 tot 19-08-2016 Dag 1. Het is vrijdag 12 augustus 2016. 11:30 uur verzamelen bij Tendens te Arnhem. Weldra gaan wij beginnen aan onze verwenvakantie in Hotel

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

VILLA EVORA! MEI 2015

VILLA EVORA! MEI 2015 VILLA EVORA! MEI 2015 VILLA EVORA In de meivakantie van 2015 hadden wij het geluk om 12 dagen door te brengen in Villa Evora te Gazipasa van Maria en Sjef de Vries! Het bleek een geweldige plek voor een

Nadere informatie