Vakantie in Mittelberg Kleinwalsertal-Oostenrijk van 6 tot 12 februari 2011, deel 1

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vakantie in Mittelberg Kleinwalsertal-Oostenrijk van 6 tot 12 februari 2011, deel 1"

Transcriptie

1 Zondag, 6 februari 2011 Inleiding Vandaag zijn we begonnen aan een weekje sneeuwvakantie in Oostenrijk. Evenals vorig jaar gaat de reis naar het pittoreske dorp Mittelberg gelegen in het Kleinwalsertal. We hebben een week geboekt in huize Annemargrethe een in Oostenrijkse stijl opgetrokken huis waarin we een ruim appartement met 2 aparte slaapkamers hebben gereserveerd. Evenals vorig jaar zijn onze reisgenoten Piet en Ria Goossens. Aan deze reis is een verdrietige week vooraf gegaan. Henriet Rijkers-van Laarhoven, een schoonzus van Ria en Piet, is een week geleden plotseling overleden. Vrijdag hebben we tijdens een drukbezochte crematiedienst definitief afscheid van haar moeten nemen. Daarom zijn we een dag later dan gepland aan deze vakantie begonnen. Kaartje om aan te geven waar onze vakantiebestemming Mittelberg in het Kleinwalsertal ligt. Zuidelijk ligt het modaine Lech en noordelijk de wintersportplaats Obersdorf. Lunchstop tijdens de heenreis onder lenteomstandigheden. komende week van hopen te genieten. In het Kleinwalsertal is het zonnig. Met een temperatuur van eveneens 11ºC lijkt het ook hier wel voorjaar. De azuurblauwe hemel steekt mooi af tegen de besneeuwde bergen met daarop statige sparren. Het is goed te zien dat de zon de laatste dagen uitbundig heeft geschenen. Op de takken van de sparren op de berghellingen is de sneeuw helemaal verdwenen en in de dalen komen al flinke groene plekken tevoorschijn. Het voelt voorjaarsachtig aan, kortom geweldige vakantieomstandigheden. Om uur arriveren we bij ons appartement. Het is smaakvol ingericht, ruim van opzet, ziet er nog vrijwel nieuw uit en is mooi gelegen aan de skiloipes. Vanaf ons eigen zonneterras aan de voet van de Zwȍlferkop, een imposante Alpenreus genieten we van een kopje koffie en de warme De heenreis Om uur zijn Diny en ik al uit te veren en om uur vertrekken we naar onze winterse bestemming. In Reusel begint onze vakantie verre van winters. Het is droog en de temperatuur van 11ºC hoort eerder bij het vroege voorjaar. Mijn navigatiesysteem geeft een routelengte van 756 kilometer aan waar een reistijd van 8 uur en 10 minuten bij hoort. Tijdens de eerste paar honderd kilometer is het overwegend zwaar bewolkt. Vanaf Koblenz krijgt de zon steeds meer de overhand en verderop kleurt de lucht helderblauw en lijkt het wel lente. We houden ons hart vast en vragen ons af wat de gevolgen zijn van al die zonneschijn en hoge temperaturen voor de sneeuw waar we de Huize Annamagrethe bij aankomst. Op ons zonneterras smaakte een kopje koffie heerlijk en was het er goed toeven.

2 uitbundig schijnende zon. Linksonder de zonnenaanbidsters Diny en Ria op het terras van ons appartement. liggen. In het dal dat circa 15 kilometer lang is, liggen de plaatsjes Riezlern, Hirschegg en het oudste plaatsje Mittelberg. Aan het einde van het dal ligt nog het mooie gehuchtje Baad. Het Kleinwalsertal is genoemd naar de boeren uit Zwitserland (Wallis) die zich hier rond 1400 vestigden. Onze vakantiebestemming Eerst iets over onze vakantiebestemming. Het Kleinwalsertal ligt in het uiterste puntje van Oostenrijk in de provincie Vorarlberg. Het dal ligt tussen de bekende Zuid- Duitse wintersportplaats Oberstdorf en het mondaine Oostenrijkse Lech. Het is het dichtst bij Nederland gelegen sneeuwzekere hoogalpendal gelegen op 1215 meter hoogte. De kenmerkende Widdersteintop ligt op 2533 meter en steekt prominent boven het Kleinwalsertal uit. De Walmendingerhorn-, de Ifen- en de Kanzelwand kabelbanen maken het mogelijk op een comfortabele manier tot boven de 2000 meter hoogte te komen waar prachtige geprepareerde skipistes en wandelpaden De door gasten gratis te gebruiken Walserbusdienst maakt het gebruik van de eigen auto in het dal overbodig. Mittelberg wordt omgeven door oude bossen staande op de hellingen van de Allgäuer Alpen, met bergen zoals de Bärenkopf, meter hoog, de Widderstein, meter hoog, de Zwölferkopf, meter hoog en de Walmendingerhorn, meter hoog. Zoals de naam al zegt, ligt het dorp in het midden van deze Diny, Piet en Ria op het pad dat van het centrum van Mittelberg terug naar Bȍdmen gaat. bergen. Op het hoogste punt van Mittelberg staat de karakteristieke Rooms Katholieke Kerk, Sint Jodok, met de oudste kerktoren van het Kleinwalsertal. Mittelberg is een sfeervolle plaats met een landelijke uitstraling. De stoeiende losgebroken paarden op een sneeuwheling bij Mittelberg op zondagmiddag. Eerste wandeling Om vertrekken we voor onze eerste wandeling van deze vakantie. In het centrum zien we nog een beeldbepalende kerststal met daarin manshoge beelden, gemaakt van stro. Vandaar maken we een wandeling richting Baad. Hoog op de helling zien we een koppel dartelende paarden. Blijkbaar zijn ze ergens ontsnapt en gezien de capriolen die ze maken bevalt dat goed. Bij hotel Rosenhof dalen af naar Bȍdmen. Dat is niet zo gemakkelijk want het moet via steile trappen en daarna zigzaggend over een gladde skihelling.

3 Wokken s Avonds houden we ons rustig met wat buurten. De hoofdschotel is een wokmaaltijd zoals ik die regelmatig maak. Lekker gezond met rijst en veel groenten zonder toevoeging van zout en olie. We laten het ons goed smaken. Maandag, 7 februari 2011 Verjaardag Diny Vandaag wordt Diny 64 of ze dat nou leuk vindt of niet. Zelden zal ze het meegemaakt hebben dat het op haar verjaardag zo n mooi weer is. Bij Piet, Ria en Diny nemen een rustpauze in het Bärgunttal dageraad zorgt de zon dat de sneeuwtoppen van de omliggende Alpenreuzen helwit kleuren. De lucht is weer diepblauw. Dit wordt zeker weer een aanval op de dunner wordende sneeuwlaag die de laatste 2 dagen al veel te verduren heeft gehad. Om 8.45 uur gaan Piet en ik gewoontegetrouw eerst boodschappen doen bij Lebensmittel Ewald Willam, een zelfbedieningswinkeltje waar we alle boodschappen kunnen doen die we nodig hebben tijdens deze vakantie. Tijdens de wandeling naar het winkeltje kraakt de sneeuw onder onze voeten. Dit duidt erop dat het vannacht toch enkele graden onder nul is geweest. Om uur vertrekken we naar het buurdorp Baad, gelegen op een hoogte van 1244 meter. Het is vanaf Duitsland het laatste dorp in het Kleinwalsertal en ligt nog 30 meter hoger dan Mittelberg. Met de auto kan men daar niet meer verder. Op het programma staat een wandeling door het Bärgunttal waar, hoe kan het ook anders, de snelstromende Bärguntbach doorheen slingert. Deze beek wordt gevoed door vele kleine watervalletjes die zich vanaf de omliggende Alpenreuzen, waaronder de kolossale Widderstein alp, naar beneden storten. Eerst nemen we de Diny, Ria en Piet tussen de andere zonneaanbidders bij de Bärgunthutte. omhoog lopende Bärguntweg die de Bärguntbach volgt. Boven, bij de Bärgunthȕtte aangekomen, voelt het zomerswarm aan. Het bijbehorende zonovergoten terras is vrijwel volledig bezet door zonne-aanbidders. Het lijkt ook wel hoogzomer al is het hartje winter! Na een uitgebreid zonnebad en een fris drankje dalen we af naar Baad via de Brunnenweg die aan de voet van de Widderstein ligt. Het gaat er vrij steil naar beneden. Op de achtergrond de Widderstein alp. Diny Piet en Ria wandelen hier door het warme zonovergoten Bärgunttal

4 De natuur is prachtig. Niet voor niets wordt het ook de panoramaweg naar Baad genoemd. Met daarboven een hemel die diepblauw is gekleurd en de schone berglucht zijn het prachtige wandelomstandigheden. Op een zonnige plaats, gezeten op een paar boomstammen, gebruiken we onze meegebrachte lunch. Om uur zijn we weer in ons appartement terug en is er tijd om wat uit te rusten van de pittige en vooral ook warme wandeltocht. Door op deze hyperlink te klikken kan je een videofilmpje zien van de omgeving van de Widderstein. Avond Ria en Diny op de Hȍhnenweg gelegen boven Mittelberg. Het menu van deze avond heeft een eenvoudig karakter. Het bestaat uit aspergesoep en stramme max. Uren wandelen over de besneeuwde hellingen in het Bärgunttal heeft onze eetlust aangewakkerd. We eindigden de avond met een goed glas op de verjaardag van Diny. Dinsdag, 8 februari 2011 Heldere morgen Bij het opstaan om 7.30 worden de hoogste toppen van de omliggende bergkammen alweer uitbundig beschenen. Het heeft er alle schijn van dat Mittelberg en omgeving ook vandaag een langdurig zonnebad zal krijgen. Het is volkomen windstil en de temperatuur is vannacht enkele graden onder het vriespunt gekropen. Oberer Hȍhenweg Om elf uur beginnen we aan onze volgende Het zonovergoten terras van de Bȕhlalpe. wandeltocht naar de Oberer Hȍhenweg. Deze weg loopt door de bergen, hoog boven Mittelberg en Hirschhegg. Door de ligging wordt deze route bij zonnig weer bijna geheel in het zonnetje gezet. De tocht gaat vanaf ons appartement eerst richting Baad. Bij de Rodelbahn begint het met een steile klim naar Sonnhalde en Erlenboden en vandaar verder naar de op 1430 meter gelegen Bȕchalpe. Voor dat we daar zijn is het echt klimmen geblazen. Op het zonnige terras van de Bȕchalpe drinken we met een flink glas bier of cola onze vermoeidheid weg. Daar lopen we verder over Oberer Hȍhenweg en bereiken via de Max Hȕtte het volgende terras, de Sonna Alp geheten. Onderweg genieten we van mooie vergezichten die het Kleinwalsertal te bieden heeft. Van grote hoogte kijken we neer op de pittoreske plaatsjes Mittelberg en Hirschhegg. Mooie punten om er onze meegebrachte lunch te gebruiken. Vanaf het terras van de Sonna Alp kijken we weer op het zonovergoten plaatsje Hirschegg en weide omgeving, prachtig gelegen tussen alpenreuzen. Daar vieren we met een apfelstrudel met vanillesauce nog een beetje de verjaardag van Diny. Ria en Diny op het terras van de Sonna Alp.

5 Verderop bij de Heubergermȕldelift waar de skiërs naar beneden komen suizen zijn we even het spoor bijster. Het gaat er gevaarlijk steil naar beneden. Het valt voor Diny en Ria niet mee daar verder te komen. Met angst en beven lukt het toch en kunnen we beginnen aan de lange afdaling naar Mittelberg. In het begin is het nog oppassen geblazen omdat we daar een paar keer de skipiste moeten oversteken terwijl er skiërs in razende vaart naar beneden komen. Een keer gaat dat maar net goed! De afdaling naar Mittelberg over de Rohrwegg is een echte kuitenbijter. Het is nu al te voelen dat dit morgen spierpin gaat opleveren. Om uur zijn we weer bij ons appartement. Het Beneden ligt Hirschhegg. Op de achtergrond zijn de is een warme vermoeiende tocht geweest met steile regenwolken boven Duitsland te zien terwijl het hier wel zomer klim- en daalkilometers. Maar het prachtige zonnige lijkt te zijn. weer in een overweldigende omgeving maakt heel veel goed. Door op deze hyperlink te klikken krijg je een filmpje te zien over waar we vandaag gewandeld hebben. Spierpijn Ook vanavond vinden we het na alle klim- en daalwerk door de sneeuw en de daarmee gepaard gaande vermoeidheden gemakkelijker om zelf iets te bereiden. Het wordt eigen gemaakte soep, salade volgens recept Thijs met daarin o.a. witlof, rozijnen, appels en mandarijnen en gebakken rȍsti. We hebben na 2 dagen wandelen door de sneeuw over bergpaden en door dalen behoorlijk pijnlijke kuiten gekregen. Hopelijk herstellen we er vannacht van anders zullen we de planning wat bij moeten stellen. Om aan te geven hoe we de vakantiedagen hebben beleefd laten we de beelden samen met de bijbehorende teksten op de volgende pagina s voor zichzelf spreken. Het was prachtig lenteachtig weer bij aankomst in het Kleinwalsertal. Diny, Piet en Ria op weg naar het centrum van Mittelberg op zondagmiddag.

6 Diny zit klaar in de dorpstrog van Mittelberg voor een wasbeurt van Ria. Op 6 februari nog deze kerstgroep van stro in de kiosk van het centrum van Mittelberg. Losgebroken paarden op de sneeuwhellingen tussen Mittelberg en Baad. Prachtige zonnige en warme omstandigheden tijdens de wandeling naar de Bärgundhȕtte. Even rusten tijdens de wandeling in het Bärgundtal Vertrek bij de Bärgundhȕtte voor de wandeling aan de zonovergoten voet van de Widderstein alp.

7 Lunchpauze in de overvloedig schijnende zon. Een vliegtuig heeft een witte streep getrokken in de helblauwe lucht boven de Widderstein alp. De pas zit er nog goed in aan het begin van de wandeling op de Hȍhenwegg. Zicht op Mittelberg vanaf Erlenboden. Even rusten tijdens de klim naar het terras van de Bȕchalpe. Ria en Piet trappen hier al een beetje op de rem. Gelijk hebben ze!

8 Zicht vanaf de hooggelegen Hȍhenweg op Mittelberg. Ria, Piet en Diny als nietige wezentjes is een grootse natuur. Hoger en hoger gaat het op weg naar de Sonna Alp.. Een verlaten melkerij op de almen aan de Hȍhenweg. Alleen in de zomermaanden zijn er koeien. Het terras van de Sonna Alp waar we de apfelstrudel op de verjaardag van Diny goed lieten smaken. Klik hier om naar deel 2 gaan!

Vakantie in Mittelberg Kleinwalsertal-Oostenrijk van 3 tot 9 januari 2010, deel 1

Vakantie in Mittelberg Kleinwalsertal-Oostenrijk van 3 tot 9 januari 2010, deel 1 Onderweg naar het Kleinwlasertal werd er een paar keer gepauzeerd. Later knapte het weer op zodat we in de sneeuw, verwarmd door een zonnetje, een broodje konden eten. Zondag, 3 januari 2010 Inleiding

Nadere informatie

Vakantie in Mittelberg Kleinwalsertal-Oostenrijk van 20 tot 26 december 2008

Vakantie in Mittelberg Kleinwalsertal-Oostenrijk van 20 tot 26 december 2008 Zaterdag, 20 december 2008 Inleiding Vandaag zijn we aan een nieuw avontuur begonnen. We gaan voor het eerst de sneeuw opzoeken in de bergen van Oostenrijk. Zes dagen hebben we geboekt in het appartement,

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017 Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen 13 t/m 15 februari 2017 Maandag 13 feb Heel - Reil 220 km De weerberichten hadden al geruime tijd aangegeven dat er een paar mooie zonnige dagen zouden komen

Nadere informatie

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009 Schwäbische Alb 24 oktober t/m 1 november 2009 Zaterdag 24 oktober Heel - Tuttlingen 560 km Na het ontbijt vertrekken we richting de Schwäbische Alb, een gebied waar we nog nooit zijn geweest. Het is rustig

Nadere informatie

Vakantie Camping La Pinède Consdorf Van donderdag 21 mei t/m maandag 1 juni 2009 Deel IV

Vakantie Camping La Pinède Consdorf Van donderdag 21 mei t/m maandag 1 juni 2009 Deel IV Zaterdag was het afbreekdag voor een groot deel van de Reuselse kolonie. Janneke keek aandachtig toe hoe papa de tent inpakte Zaterdag, 30 mei In de vroege morgen werden we verwelkomd door een orkest van

Nadere informatie

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011 Bad Marienberg 21 t/m 25 april 2011 Donderdag 21 april Heel - Bad Marienberg 195 km Aankomend weekend is het Pasen en dat betekent dat Wim 4 dagen vrij is. We hebben besloten om richting het Westerwald

Nadere informatie

Vakantie in Mittelberg Kleinwalsertal-Oostenrijk van 6 tot 12 februari 2011, deel 2

Vakantie in Mittelberg Kleinwalsertal-Oostenrijk van 6 tot 12 februari 2011, deel 2 Woensdag, 9 februari 2011 Windstil Wat mij opvalt is dat het al dagen windstil is in het Kleinwalsertal. Een rare gewaarwording de statige sparren heel de dag volkomen roerloos te zien staan. Dat verklaart

Nadere informatie

Eifel - Prüm. 21 mei - 24 mei 2009

Eifel - Prüm. 21 mei - 24 mei 2009 Eifel - Prüm 21 mei - 24 mei 2009 Donderdag 21 mei Heel - Prüm 170 km Prüm - Gillenfeld Laagste punt: 360 m Totale stijging: 870 m Hoogste punt: 624 m Totale daling: 840 m Weer: half bewolkt 63 km We gaan

Nadere informatie

Wij zijn met elkaar op vakantie:

Wij zijn met elkaar op vakantie: Wij zijn met elkaar op vakantie: Manja Ciska Adri Piet Paul Zaterdag 28 juli: Vanmorgen zijn we allemaal vroeg opgestaan om op tijd in Arnhem op het kantoor te zijn. Vertrek naar Bremm om 10 uur. Tot onze

Nadere informatie

Ahrtal. Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig. 11 t/m 14 mei 2015

Ahrtal. Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig. 11 t/m 14 mei 2015 Ahrtal Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig 11 t/m 14 mei 2015 Maandag 11 maart Heel - Heppingen (Ahr) 137 km Heppingen - Dernau Laagste punt: 90 m Hoogste punt: 228 m Totale stijging: 650 m Totale

Nadere informatie

VAKANTIEHUIS JALON VAKANTIE OP MAAT 27 NOVEMBER 4 DECEMBER 2016

VAKANTIEHUIS JALON VAKANTIE OP MAAT 27 NOVEMBER 4 DECEMBER 2016 VAKANTIEHUIS JALON VAKANTIE OP MAAT 27 NOVEMBER 4 DECEMBER 2016 ZONDAG 27 NOVEMBER Na aankomst op vliegveld Valencia op weg naar Vakantiehuis Jalon. Helaas liet de zon het afweten en leek het net Hollands

Nadere informatie

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011 Ahrdal 24 t/m 27 maart 2011 Donderdag 24 maart Heel - Ahrweiler 140 km Het weerbericht voor de komende dagen geeft prachtig weer op dus pakken wij de camper in en gaan richting Duitsland. Het is alweer

Nadere informatie

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit:

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit: Inleiding Vrijdag 26 juni 2015 was het dan eindelijk zover. Met z n achten vertrokken vertrokken we van het hoofdkantoor van tendens in Arnhem naar de vakantiebestemming Koblenz in Duitsland. De vakantiegangers

Nadere informatie

kleinwalsertal Helemaal Oostenrijk maar toch nét even anders

kleinwalsertal Helemaal Oostenrijk maar toch nét even anders XX/Snow kleinwalsertal Een zonneterras met een prachtig uitzicht op Riezlern én de meest verrassende gerechten op het menu: bij de gezellige berghut Sonna-Alp is het bijzonder goed vertoeven. Veel pistes

Nadere informatie

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK De laatste week van augustus zijn wij (Loes en Diana) samen met onze honden naar de Oostenrijkse bergen geweest om lekker te gaan wandelen. We hadden

Nadere informatie

Week mountainbiken in Gerlos te Oostenrijk.

Week mountainbiken in Gerlos te Oostenrijk. Week mountainbiken in Gerlos te Oostenrijk. Zaterdag morgen 15 juni 2013 om 5 uur gaat het trainings weekje mountainbiken in Oostenrijk beginnen. Onze verblijfplaats in Oostenrijk is het appartement van

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

Vakantie in Mittelberg Kleinwalsertal-Oostenrijk van 3 tot 9 januari 2010, deel 2

Vakantie in Mittelberg Kleinwalsertal-Oostenrijk van 3 tot 9 januari 2010, deel 2 Woensdag, 6 januari 2010 Ria en Piet als een verliefd paartje in een schilderij van ijs. Drie koningen Om 8.30 uur vertrokken Piet en ik met goede moed naar het dorpswinkeltje om broodjes te halen. Wat

Nadere informatie

Zugspitze. We waren inmiddels in Ferienhaus Jägerheim in Ehrwald neergestreken. Een heel mooi appartement op de begane grond.

Zugspitze. We waren inmiddels in Ferienhaus Jägerheim in Ehrwald neergestreken. Een heel mooi appartement op de begane grond. Zugspitze We waren inmiddels in Ferienhaus Jägerheim in Ehrwald neergestreken. Een heel mooi appartement op de begane grond. 1 Jaren geleden hadden we de Zugspitze, met 2961 m. de hoogste berg van Duitsland,

Nadere informatie

Laudenbach (Weikersheim) Tauber - Duitsland

Laudenbach (Weikersheim) Tauber - Duitsland Deel 1: Laudenbach (Weikersheim) Tauber - Duitsland 01 t/m 13 juni 2015 (Deel 2: Sankt Johann in Tirol) Maandag 1 juni Heel - Laudenbach 437 km Na een kort oponthoud door een file komen we rond vier uur

Nadere informatie

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013.

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. In de zomer van 2013 is het plan geboren om met de racefiets een weekje te fietsen op Gran Canaria. 11 oktober is na wat voorbereiding de vertrek datum gevonden.

Nadere informatie

WIK concertreis augustus 2013 Kleinwalsertal, Oostenrijk

WIK concertreis augustus 2013 Kleinwalsertal, Oostenrijk Hoge bergtoppen, bossen, malse weiden, een kolkend bergriviertje en geen doorgaand verkeer: op een dag rijden van huis vinden we een echt natuurparadijs, het Kleinwalsertal. Slechts 3 dorpen en een gehucht

Nadere informatie

VAKANTIE NOVEMBER 2015 MADEIRA

VAKANTIE NOVEMBER 2015 MADEIRA VAKANTIE NOVEMBER 2015 MADEIRA Madeira (Portugees voor hout) is een eiland in de Atlantische Oceaan, ongeveer 700 kilometer ten westen van Afrika en 1000 kilometer ten zuidwesten van de Portugese kust.

Nadere informatie

PORTUGAL 20 T/M FRITS-MARRY-MIEKE-LEA-LINDA BEGELEIDERS BABS EN ROB.

PORTUGAL 20 T/M FRITS-MARRY-MIEKE-LEA-LINDA BEGELEIDERS BABS EN ROB. PORTUGAL 20 T/M 27-1-2016 FRITS-MARRY-MIEKE-LEA-LINDA BEGELEIDERS BABS EN ROB. De vakantie begon om 5 uur s morgens op Schiphol met verzamelen van deelnemers en begeleiders. Iedereen was goed op tijd,waarna

Nadere informatie

Italië week 2 vanaf

Italië week 2 vanaf !1 Italië week 2 vanaf 25-06-2015 Donderdag 25 Juni Het was het laatste nachtje op camping San Procolo. Wij trekken verder met de camper. We zien elkaar nog even in Porto San Giorgio op de markt. We drinken

Nadere informatie

Allgäu. 20 t/m 30 oktober 2011

Allgäu. 20 t/m 30 oktober 2011 Allgäu 20 t/m 30 oktober 2011 Donderdag 20 okt Heel - Stromberg 230 km De herfstvakantie staat weer voor de deur en omdat Wim op vrijdag altijd vrij heeft gaan we vandaag alvast een stuk richting Zuid-Duitsland.

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen. 6 t/m 9 april 2018

Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen. 6 t/m 9 april 2018 Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen 6 t/m 9 april 2018 Vrijdag 6 april Heel - Zeltingen 220 km Zeltingen -Bernkastel Bernkastel - Zeltingen Laagste punt: 104 m Hoogste punt: 414 m Totale stijging:

Nadere informatie

Panorama route Mühlbach am Hochkönig

Panorama route Mühlbach am Hochkönig Panorama route Mühlbach am Hochkönig Mühlbach am Hochkönig - Karbachalm - Skiklub Hütte - Schneeberg - Schneebergkreuz - Salzburger Almenweg - (Klingelbergalm) - Kabachalm - Mühlbach am Hochkönig *****

Nadere informatie

Verpeilhütte Kaunertal

Verpeilhütte Kaunertal Verpeilhütte Kaunertal Feichten - Verpeiltal - Verpeilalm - Verpeilhütte - (Mooskopf) - Verpeilalm - Feichten ***** - 9 Km - 850 Hm - 5:00 uur Door het Verpeiltal omhoog naar de Verpeilhütte is een schitterende

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart Wintersport 2001 Pontresina 24 februari t/m 3 maart zaterdag 24 februari 2001 985 km Om kwart over zes weggereden. De weg is besneeuwd en plaatselijk glad. Even over de grens begint het al gauw weer te

Nadere informatie

Ons vakantieverblijf in De Lutte.

Ons vakantieverblijf in De Lutte. Ons vakantieverblijf in De Lutte. Louwra Herman Arwin Els Barry Will Frans Marjolein Willie VRIJDAG 21-06-2013 Vandaag begint onze vakantie. Arwin en Herman stappen in de bus in Veenendaal en de andere

Nadere informatie

Oost - West. Op lemen voeten. oud-hoogleraar Dick de Boer 'Emo ging in de winter naar Rome, dan moet je hartstikke knotsgek zijn'

Oost - West. Op lemen voeten. oud-hoogleraar Dick de Boer 'Emo ging in de winter naar Rome, dan moet je hartstikke knotsgek zijn' Op lemen voeten tijdschrift voor wandelaars 2011-4 6,25 Cuba Polen Kroatië Albanië Slovenië Hongarije Gobi-woestijn Geloven in België is werelds Kuifje, het geheim van de Eenhoorn Oost - West oud-hoogleraar

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017

Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017 Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017 Maandag Heenreis Nadat u een kopje koffie hebt gedronken in Zeddam beginnen we aan onze reis. Deze eerste dag rijden we naar Zuid Duitsland waar we de eerste nacht

Nadere informatie

Vakantie Vaassen (Hoge Veluwe) Van 15 juli t/m 5 augustus 2006

Vakantie Vaassen (Hoge Veluwe) Van 15 juli t/m 5 augustus 2006 Deel 1, dag een tot en met vijf Zaterdag, 15 juli 2006 Om 11.00 uur vertrokken we naar camping de Helfterkamp in Vaassen. Vaassen ligt in een bosrijke omgeving op de Veluwe, ongeveer 10 kilometer ten noordwesten

Nadere informatie

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei Voorjaar 2011 Midden-Frankrijk 21 april t/m 7 mei Donderdag 21 april 2011 191 km Na het avondeten op weg. Even voorbij Vianen ontdekten we dat we de autopapieren vergeten waren. Teruggereden en weer opnieuw

Nadere informatie

Parador de Cruz de Tejeda Spanje Gran Canaria Tejeda

Parador de Cruz de Tejeda Spanje Gran Canaria Tejeda Parador de Cruz de Tejeda Spanje Gran Canaria Tejeda 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Parador de Cruz de Tejeda - (Spanje Gran Canaria Tejeda) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en

Nadere informatie

III Hinterzarten-Wiedener Eck

III Hinterzarten-Wiedener Eck III Hinterzarten-Wiedener Eck Afstand 28.5 km; stijgen 860 m; dalen 650 m. Na een uitgebreid ontbijt namen we afscheid van Schwarzwaldhuesli. Vandaag is het de Koningsetappe van de Westweg, de overschrijding

Nadere informatie

Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm

Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm In 2011 gingen mijn man en ik 10 dagen op vakantie naar Cyprus. Toen we geland waren, stond er een taxi klaar, om ons naar ons vakantieverblijf, te brengen.

Nadere informatie

Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman

Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman Het is zaterdag 11 mei 2013. De wekker loopt af om 03.00 uur. Oei, wat is het vroeg.

Nadere informatie

Bergen in het vlakke land

Bergen in het vlakke land Wandelnetwerk Noord-Holland Bergen in het vlakke land Openlucht skibaan Il Primo, waar het hele jaar kan worden geskied. Tekst en foto s: Joop Duijs E en van de mooiste stukjes natuur van Noord-Holland

Nadere informatie

DAG 1, vrijdag 1 juni 2012 Epe (Ned) Roermond (Ned) 187 km

DAG 1, vrijdag 1 juni 2012 Epe (Ned) Roermond (Ned) 187 km ETAPPE OVERZICHT EPE ALPE d HUEZ vrijdag 1 juni 2012 dinsdag 5 juni 2012 * Deelnemers: Brunekreeft, Dalstra, Dieker, ten Have, de Hey, Kaagman, Keurhorst, Leewol, Pleiter, Roncken, Sonneveld, de Vries,

Nadere informatie

Het restaurant in Otterlo.

Het restaurant in Otterlo. Het verslag van mijn spontane actie/uitdaging handbikend van Enschede naar Scherpenzeel en terug. Een totale afstand van 259,92 km en heb hier zowel de zaterdag als de zondag 12 uur over gedaan (inclusief

Nadere informatie

De muziekreis naar Valkenburg.

De muziekreis naar Valkenburg. De muziekreis naar Valkenburg. 24 maart 2014 Vandaag gaan we met het Buitenhof naar Valkenburg voor de muziekreis. De begeleiders Marij en Henk gaan al vroeg op pad om iedereen op te halen. Marij haalt

Nadere informatie

Appartementen Moezel. Brochure: Appartementen Moezel. Algemeen. Accommodatie

Appartementen Moezel. Brochure: Appartementen Moezel. Algemeen. Accommodatie Appartementen Moezel Algemeen Deze prachtige rolstoelaangepaste appartementen liggen direct aan de Moezel, op ca 20 km van Cochem. Het huis bestaat uit 4 appartementen welke volledig geschikt zijn voor

Nadere informatie

Vakantie Camping La Pinède Consdorf Van donderdag 21 mei t/m maandag 1 juni 2009 Deel I

Vakantie Camping La Pinède Consdorf Van donderdag 21 mei t/m maandag 1 juni 2009 Deel I Donderdag, 21 mei We vertrokken om 7.00 uur vanaf ons huis met mooi zonnig weer. Bij ons vertrek om 7.00 uur in de vroege morgen naar onze jaarlijkse vakantiebestemming in mei, het Luxemburgse Consdorf,

Nadere informatie

Dat was nog 200 meter recht omhoog en zat niet bij de toer in. Aan de andere kant dito naar beneden en toen gletsjer ijzers onder en over de

Dat was nog 200 meter recht omhoog en zat niet bij de toer in. Aan de andere kant dito naar beneden en toen gletsjer ijzers onder en over de Begin september 2016 hebben wij, Paul, Jordi, Peter, Ed en ik (Erik) de achtdaagse toer gelopen in Val Gardena Dolomieten. Deze toer was zonder meer grandioos en grandioos geregeld. Na enig zoeken op internet,

Nadere informatie

Geschreven door Wim de Lange zondag 18 november :00 - Laatst aangepast dinsdag 29 januari :10

Geschreven door Wim de Lange zondag 18 november :00 - Laatst aangepast dinsdag 29 januari :10 Wandelweek september 2012 in Oostenrijk, Stubaier Alpen, Sellrain Dit keer ben ik alleen op pad gegaan. Mijn doel is een huttentocht te maken van 5 hutten met twee gletsjer overgangen. De start van de

Nadere informatie

Dag 13(11-07-'09 67km)

Dag 13(11-07-'09 67km) Dag 13(11-07-'09 67km). Een pittoresk hofje in bergen Omdat de laatste camping geen succes was zijn we vertrokken naar Bratland Camping in Hankeland 24km verderop. Hier hebben we de wagen weer opgezet

Nadere informatie

Outback Australië. Je kunt een auto huren of kopen. Dat kan op veel plaatsen.

Outback Australië. Je kunt een auto huren of kopen. Dat kan op veel plaatsen. Outback Australië Voor mij is Australië een heel bijzondere plek. Waarom? Dat zal ik uitleggen. Het begon al toen ik voor het eerst in Australië kwam. Ik stapte uit het vliegtuig. Meteen merkte ik dat

Nadere informatie

Naßfeld Gasteinertal

Naßfeld Gasteinertal Naßfeld Gasteinertal Sportgastein Naßfeld - Naturschauweg - Uitzichtpunt - Veitbauernhütte - Naßfeldfalm - Pottinger Hütte - Moises Hütte - Schareckalm - Sportgastein ***** - 8 Km - 280 Hm - 4:30 uur Deze

Nadere informatie

Ik ben Linda (18 jaar), ik zit nu in het derde leerjaar van de MBO opleiding dierverzorging. Afgelopen winter heb

Ik ben Linda (18 jaar), ik zit nu in het derde leerjaar van de MBO opleiding dierverzorging. Afgelopen winter heb 15-12-2010-24-02-2011 Ik ben Linda (18 jaar), ik zit nu in het derde leerjaar van de MBO opleiding dierverzorging. Afgelopen winter heb ik de tijd van mijn leven gehad! Ik heb de kans gekregen om in Finland

Nadere informatie

De busreis ging prima om 7 uur vertrek uit Hilversum en via Eindhoven om Frans, Wim en Daan op te halen richting Italië

De busreis ging prima om 7 uur vertrek uit Hilversum en via Eindhoven om Frans, Wim en Daan op te halen richting Italië MALGA CIAPELA 7 maart 16 maart 2008 Blij weer zoveel bekende gezichten te zien op deze reis van stichting SKI VRIENDEN. En inderdaad het zijn vrienden geworden dit groepje fanatiekelingen die één, twee

Nadere informatie

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond? 35 35 HOOFDSTUK 3 Wat eten we vanavond? WOORDEN 1 Kies uit: jam school slager boodschappen vegetariër 1 Dorien eet geen vlees. Ze is. 2 Moniek houdt van zoet. Ze eet graag op brood. 3 Johan, ik ga naar

Nadere informatie

Lüneburger Heide 5 dagen

Lüneburger Heide 5 dagen Lüneburger Heide 5 dagen singlereis hotelfietsreis vanaf 419 De grote heide! Deze fietsvakantie brengt ons naar de Lüneburger Heide, de regio tussen de Hanzesteden Hannover, Bremen en Hamburg. Een prachtig

Nadere informatie

Vakantie Camping La Pinède Consdorf Van donderdag 21 mei t/m maandag 1 juni 2009 Deel III

Vakantie Camping La Pinède Consdorf Van donderdag 21 mei t/m maandag 1 juni 2009 Deel III De voortent Voor Stella Dirkx werd door de gehele Reuselse kolonie het van Huub en lang zal ze leven gezongen! Stella was vandaag versierd met ballonnen en slingers. Stella mag weer een jaar bij haar leeftijd

Nadere informatie

Zoetermeer. 7 t/m 10 april 2011

Zoetermeer. 7 t/m 10 april 2011 Zoetermeer 7 t/m 10 april 2011 Donderdag 7 april 185 km Heel - Zoetermeer Afgelopen dagen hebben we met belangstelling de weerberichten gevolgd voor aankomend weekend. We hebben zondag een verjaardagsfeest

Nadere informatie

Italiaanse dolomieten reis 2015

Italiaanse dolomieten reis 2015 Italiaanse dolomieten reis 2015 Op zaterdag 23 mei vertrekken we richting de dolomieten om daar 5 dagen te genieten van het geweldige berglandschap met wegen die daar op een indrukwekkende wijze zijn aangelegd.

Nadere informatie

Rondwandeling Brand II

Rondwandeling Brand II Rondwandeling Brand II Dorfbahn Brand - Panoramabahn - Burtschasattel - Parpfienzsattel - Innere Parpfienzalpe - Niggenkopf - Palüdhütte - Palüdmaisäss - Innertal - Dorfbahn Brand ***** - 12 Km - +380/-1030

Nadere informatie

Le tour du Mont Ventoux 2014

Le tour du Mont Ventoux 2014 Le tour du Mont Ventoux 2014 Geen berg zo hoog of... deel 2 waar gaan we heen? 16 december 2013 Fietstocht Mont Ventoux, Pagina 1 Waar ben ik aan begonnen...? Nou, om eerlijk te zijn weet ik dat wel. Maar

Nadere informatie

Ruggengraat van de Draak

Ruggengraat van de Draak Mooi China Tekst en fotografie: Harmke Kraak Ping an en de rijstterrassen van Longji Ruggengraat van de Draak De rijstterrassen van Longji zijn van een onwerkelijke schoonheid. Het bergachtige gebied bevindt

Nadere informatie

Opgaven Protrain 25 Koblenz Hbf Limburg Giesen Hbf

Opgaven Protrain 25 Koblenz Hbf Limburg Giesen Hbf 1 Tip. Omdat bij diesel treinen de binpatch niet correct werkt met de keer functie Wordt het aanbevolen dit te doen met de cam functie 2 en 3 U kunt dan door middel van de rij richting toetsen W en S de

Nadere informatie

Maandelijkse nieuwsbrief van Beatrix & Albert april 2008

Maandelijkse nieuwsbrief van Beatrix & Albert april 2008 Maandelijkse nieuwsbrief van Beatrix & Albert april 2008 Lieve familie en vrienden, Inmiddels is het hier in Trondheim lente geworden. Maar ook in april hebben we nog genoten van de sneeuw en we kunnen

Nadere informatie

Vakantie Valkenburg Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig. Reisbegeleiders: Reina en Lea

Vakantie Valkenburg Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig. Reisbegeleiders: Reina en Lea Vakantie Valkenburg 2013 Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig Reisbegeleiders: Reina en Lea Maandag 24 juni 2013 Na gezellig afscheid genomen te hebben, reden we van Arnhem naar Veenendaal om daar

Nadere informatie

De komkommertijd van augustus is weer

De komkommertijd van augustus is weer september 2014: Einde vakanties = begin van onze vakantie De komkommertijd van augustus is weer voorbij. Deze maand september hebben we echter weer een heleboel te melden. In augustus waren we gewoon erg

Nadere informatie

2-kamer appartement Hinterglemm Salzburgerland Oostenrijk

2-kamer appartement Hinterglemm Salzburgerland Oostenrijk 2-kamer appartement Hinterglemm Salzburgerland Oostenrijk 195.000 ski in - ski out - 2015 gerenoveerd - goed rendement sauna - op het zuiden Nu in ons aanbod dit onlangs gerenoveerde appartement in Hinterglemm

Nadere informatie

DEELNEMERS. Louis Staf Ludwig

DEELNEMERS. Louis Staf Ludwig DEELNEMERS Louis Staf Ludwig Woensdag 1september 2010 Van Naar Afstand Stijgen Dalen Duur : Les Houches 1.008 m : La Villette 1.057 m : 13 km : 1.812 m : 1.890 m : 6 uur Rond de middag zijn we in Les Houches

Nadere informatie

Landelijk Brabant Langenboom juli 2017

Landelijk Brabant Langenboom juli 2017 Landelijk Brabant Langenboom 14-21 juli 2017 Met wie beleefden we deze week Marjolein Rowold Henk Peters Marina Naaijens Antje van Reken Chiel Vrins Nellie Roemer Dag 1 14 juli aankomst De Lummel Caroline,

Nadere informatie

Reißrachkopf Rauris. Rauris Hochalmbahn - Schwarzwand - Grat wandeling - Reißrachkopf - Rauris Hochalmbahn. ***** - 5,5 Km Hm - 4:00 uur

Reißrachkopf Rauris. Rauris Hochalmbahn - Schwarzwand - Grat wandeling - Reißrachkopf - Rauris Hochalmbahn. ***** - 5,5 Km Hm - 4:00 uur Reißrachkopf Rauris Rauris Hochalmbahn - Schwarzwand - Grat wandeling - Reißrachkopf - Rauris Hochalmbahn ***** - 5,5 Km - 570 Hm - 4:00 uur Deze rondwandeling over de Schwarzwand en Reißrachkopf is geen

Nadere informatie

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei Voorjaar 2010 Midden- en Zuid-Frankrijk 5 t/m 17 mei Woensdag 5 mei 2010 811 km Om half negen op weg. Via Maastricht naar Metz waar we inkopen deden. Vlot door en bij Châlon de snelweg af en binnendoor

Nadere informatie

3-kamer appartement, Mauterndorf, Salzburgerland, Oostenrijk

3-kamer appartement, Mauterndorf, Salzburgerland, Oostenrijk 3-kamer appartement, Mauterndorf, Salzburgerland, Oostenrijk 184.900 oplevering dec 2013 - luxe uitvoering - zonnige balkons - nabij 5 skigebieden - sneeuwzekere winters en warme zomers - provisie vrij

Nadere informatie

Tsjechië. 28 april t/m 7 mei 2011

Tsjechië. 28 april t/m 7 mei 2011 Tsjechië 28 april t/m 7 mei 2011 Donderdag 28 april Heel - Soest (Duitsland) 200 km We gaan deze meivakantie naar Tsjechië. Voor ons de eerste keer dat we daar naar toe gaan, dus we zijn erg benieuwd.

Nadere informatie

Rondwandeling vanuit Schmittlotheim via de Himmelsbreite

Rondwandeling vanuit Schmittlotheim via de Himmelsbreite Rondwandeling vanuit Schmittlotheim via de Himmelsbreite Lengte van de wandeling: Hoogte verval: Korte omschrijving: Aanvullende informatie: Soort wandelroute: 7,4 km.(± 2,5 uur) 158 meter (laagste punt

Nadere informatie

Andalusië 8 dagen Meson Hadriano

Andalusië 8 dagen Meson Hadriano Andalusië 8 dagen Meson Hadriano individuele wandelreis vanaf 198 De natuur als achtertuin Het Zuid-Spaanse bergplaatsje Cómpeta bevindt zich in de streek Axarquia in de zuidelijke provincie Andalucia

Nadere informatie

Programma Go-out wandelweekend Cochem 30 oktober tot 2 november 2015

Programma Go-out wandelweekend Cochem 30 oktober tot 2 november 2015 Programma Go-out wandelweekend Cochem 30 oktober tot 2 november 2015 Cochem ligt midden in de vulkaan Eifel. Het landschap kenmerkt zich door heuvels, akkerlanden en kleine dorpjes. Dwars door Cochem stroomt

Nadere informatie

Vakantie in Mittelberg Kleinwalsertal-Oostenrijk van 20 tot 26 december 2008

Vakantie in Mittelberg Kleinwalsertal-Oostenrijk van 20 tot 26 december 2008 Dinsdag, 23 december 2008 Diny en ik met Janneke in de slee tijdens de wandeling naar de Bärgunthütte Roeken in de ochtendzon Vanmorgen baadden de toppen van de bergen in een vriendelijke ochtendzon. Weliswaar

Nadere informatie

Inleiding. Ons skiteam. Auto 1: Fred, Rienkje, Trudy en Wim. Auto 2: Ton, Mar en Tom. Auto 3: Gerrit, Anny, Ineke en Henk. Auto 4: Pia en André.

Inleiding. Ons skiteam. Auto 1: Fred, Rienkje, Trudy en Wim. Auto 2: Ton, Mar en Tom. Auto 3: Gerrit, Anny, Ineke en Henk. Auto 4: Pia en André. Inleiding. Als ik begin te schrijven aan deze nieuwe Skinfo, zitten we aan de vooravond van ons Eifelweekend. Niet echt veel tijd dus om er uitgebreid voor te gaan zitten. Toch wil ik even een beginnetje

Nadere informatie

Verslag voetreis etappe 8 van Sarreguemines naar Molsheim.

Verslag voetreis etappe 8 van Sarreguemines naar Molsheim. Verslag voetreis etappe 8 van Sarreguemines naar Molsheim. Door omstandigheden moest de groep van Hein Tol zich enkele weken voor vertrek helaas terugtrekken. Onze groep bestaande uit Simon Kras, Johan

Nadere informatie

Casa los Quemados Spanje La Palma Los Quemados

Casa los Quemados Spanje La Palma Los Quemados Casa los Quemados Spanje La Palma Los Quemados 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Casa los Quemados - (Spanje La Palma Los Quemados) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Etappe 15 van Meyzieu naar Annonay met veel klimmen en klauteren. Totaal 145 kilometer. Vrijdag 13 mei 2016. Van Volendam naar Meyzieu.

Etappe 15 van Meyzieu naar Annonay met veel klimmen en klauteren. Totaal 145 kilometer. Vrijdag 13 mei 2016. Van Volendam naar Meyzieu. Etappe 15 van Meyzieu naar Annonay met veel klimmen en klauteren. Totaal 145 kilometer. Vrijdag 13 mei 2016. Van Volendam naar Meyzieu. Onze groep bestond oorspronkelijk uit zes man. Helaas moesten twee

Nadere informatie

Seidlwinkltal Litzlhofalm

Seidlwinkltal Litzlhofalm Seidlwinkltal Litzlhofalm Wörth - Weixen - Palfneralm - Rauriser Tauernhaus - Litzlhofalm - Palfneralm - Gollehenalm - Wörth ***** - 1 tot 20 Km - +450 / -750 Hm - 1 tot 6:00 uur Het Seidlwinkltal, een

Nadere informatie

De beklimming van de Kilimanjaro

De beklimming van de Kilimanjaro De beklimming van de Kilimanjaro Jullie hebben mij gemist begin november tijdens de karatetraining om de reden dat ik helemaal in Tanzania was om de Kilimanjaro te beklimmen met 3 vrienden. Deze berg is

Nadere informatie

De zomers in Murcia zijn doorgaans warm en droog, vandaar ook dat we meestal door ruw en dor terrein trekken. Na de winter zal het landschap er heel

De zomers in Murcia zijn doorgaans warm en droog, vandaar ook dat we meestal door ruw en dor terrein trekken. Na de winter zal het landschap er heel De zomers in Murcia zijn doorgaans warm en droog, vandaar ook dat we meestal door ruw en dor terrein trekken. Na de winter zal het landschap er heel wat groener uitzien. We lopen voorbij enkele hopen

Nadere informatie

Cols de Force Klimmen voor Michael Wings internet aan bed Locatie Barcelonnette 2012

Cols de Force Klimmen voor Michael Wings internet aan bed Locatie Barcelonnette 2012 Cols de Force Klimmen voor Michael Wings internet aan bed Locatie Barcelonnette 2012 Een week fietsen in de hoge Alpen. (Van huis vrijdagavond tot thuis zondagmorgen 0.00 uur) Eigen vervoer. Appartementen

Nadere informatie

Filzmoos Dachstein rondwandeling II

Filzmoos Dachstein rondwandeling II Filzmoos Dachstein rondwandeling II Unterhofalm - Wastl Lackner Steig - Hofpürglhütte - Kesselwand - Bibelsteig - Dachstein Rundwanderweg - Hofkogel - Gosaustein - Almsee - Unterhofalm ***** - 8 Km - 730

Nadere informatie

Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015

Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015 Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015 Cochem ligt midden in de vulkaan Eifel. Het landschap kenmerkt zich door heuvels, akkerlanden en kleine dorpjes. Dwars door Cochem stroomt

Nadere informatie

Geheel verzorgde week met excursies en koken

Geheel verzorgde week met excursies en koken Toe aan vakantie? Bijtanken in Salzburgerland! Herfstweek: zaterdag 18-25 oktober (in overleg kunnen we voor een groep de data verschuiven) Geheel verzorgde week met excursies en koken Excursies en koken:

Nadere informatie

Vogezen 18 21 juni 2015

Vogezen 18 21 juni 2015 Vogezen 18 21 juni 2015 Deze dagen werden gekenmerkt door niet al te best weer; af en toe een bui en ongeveer 18 graden, maar de temperatuur steeg aanzienlijk door het prettige gezelschap, discussies,

Nadere informatie

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek 1. Algemene informatie Eliza was here - Mr Dim - /turkije/_zuid-egeische_kust/gocek_/mr_dim.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Mr Dim - (Turkije Zuid-Egeïsche

Nadere informatie

Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016

Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016 !1 Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016 Vrijdag en zaterdag 21 en 22 oktober Het is tegen 11 uur als we op ons gemak vertrekken. We gaan naar Bretagne, daar is het droog en soms zelfs zonnig volgens de berichten.

Nadere informatie

We namen om half negen de eerste gondel. Een grote groep senioren stond al te wachten, ze gingen naar de Drachenkopf. Voorwaar, een stevige wandeling.

We namen om half negen de eerste gondel. Een grote groep senioren stond al te wachten, ze gingen naar de Drachenkopf. Voorwaar, een stevige wandeling. Sonnenspitze Zodra je bij het appartement buiten staat is de Sonnenspitze het eerste wat je ziet. Wie in Ehrwald is kan hem niet over het hoofd zien. Aan de ene kant de Zugspitze en aan de andere kant

Nadere informatie

Masseria del Piano - Gargidicenere Italië Sicilië Collesano

Masseria del Piano - Gargidicenere Italië Sicilië Collesano Masseria del Piano - Gargidicenere Italië Sicilië Collesano 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Masseria del Piano - Gargidicenere - (Italië Sicilië Collesano) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

Lezing door Doofblinde Tineke Bakker tijdens de workshop.

Lezing door Doofblinde Tineke Bakker tijdens de workshop. Lezing door Doofblinde Tineke Bakker tijdens de workshop. Bij start voor de reis door Cyprus begint het eerste bezoek aan de havenplaats Larnaca met overnachting. In de buurt van Larnaca is het zoutmeer

Nadere informatie

Etappe II: Kalte Herberge - Hinterzarten

Etappe II: Kalte Herberge - Hinterzarten Etappe II: Kalte Herberge - Hinterzarten lengte 26 km, 465 m stijgen, 610 m dalen Hoogteprofiel Westweg Het zou vandaag weer een zonnige, warme dag worden met temperaturen boven de 30 graden. Onder een

Nadere informatie

Rondwandeling vanuit Schmittlotheim

Rondwandeling vanuit Schmittlotheim Rondwandeling vanuit Schmittlotheim Lengte van de wandeling: Hoogte verval: Korte omschrijving: Aanvullende informatie: Soort wandelroute: 5,5 km.(± 2 uur) 160 meter (laagste punt is 286 meter; hoogste

Nadere informatie

Königsweg hotel 7 dagen

Königsweg hotel 7 dagen Königsweg hotel 7 dagen individuele wandelvakantie vanaf 499 Over de Königsweg De Königsweg wandelroute loopt oostelijk van Saalfelden naar ondermeer de bekende wintersportplaatsen Maria Alm, Dienten en

Nadere informatie

Loferer Steinberge 8 dagen

Loferer Steinberge 8 dagen Loferer Steinberge 8 dagen individuele wandelreis vanaf 398 Op de grens van Beieren en Salzburgerland Een bijzonder afwisselende tocht op de grens van Beieren en Salzburgerland door de Loferer Steinberge

Nadere informatie

7 e bericht van zeevarenden Vrijdag 2-6-2011. We spreken inmiddels al effe Zweeds.

7 e bericht van zeevarenden Vrijdag 2-6-2011. We spreken inmiddels al effe Zweeds. 7 e bericht van zeevarenden Vrijdag 2-6-2011 We spreken inmiddels al effe Zweeds. We zitten inmiddels boven de 55 e breedte graad. Donker wordt het niet meer en de langste dag moet nog komen. Het is een

Nadere informatie

Les 5. Tijd & het weer

Les 5. Tijd & het weer www.edusom.nl Opstartlessen Les 5. Tijd & het weer Wat leert u in deze les? Praten over het weer. Praten over de tijd. Veel succes! Deze les is ontwikkeld in opdracht van: Gemeente Den Haag en DWI Amsterdam

Nadere informatie