Vakantie in Mittelberg Kleinwalsertal-Oostenrijk van 20 tot 26 december 2008

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vakantie in Mittelberg Kleinwalsertal-Oostenrijk van 20 tot 26 december 2008"

Transcriptie

1 Zaterdag, 20 december 2008 Inleiding Vandaag zijn we aan een nieuw avontuur begonnen. We gaan voor het eerst de sneeuw opzoeken in de bergen van Oostenrijk. Zes dagen hebben we geboekt in het appartement, Landhaus Edelweiss te Mittelberg gelegen in het Oostenrijkse Voralberg. De grote stimulans van deze vakantie komt door het feit dat de kleinkinderen Luuk en Janneke en hun ouders Bas en Brechje meegaan en daar ook een appartement hebben. Landhaus Edelkweiss bij aankomst tijdens een urenlange aanhoudende sneeuwbui. deken. Veel stau onderweg Om 3.45 waren Diny en ik al uit te veren en om 4.45 uur vetrokken we al. Het navigatiesysteem gaf 765 kilometer aan en dat de reistijd 8 uur en 10 minuten zou gaan duren. Over de reis kan ik kort zijn regen, sneeuw und stau, stau und wieder stau. De laatste 400 kilometer schoot niet meer op, het was geregeld optrekken en weer stilstaan. De laatste 20 kilometer reden we door dichte ietwat natte sneeuw. Best gevaarlijk met al die hellingen en scherpe bochten! Het appartement zag er keurig en goed verzorgd uit en was in Oostenrijkse stijl ingericht met veel hout. De omgeving was sprookjesachtig en bedekt met een dik pak sneeuw. Het zicht was echter slecht omdat de berghellingen gehuld waren in een dikke mistige Onze vakantiebestemming Eerst iets over onze vakantiebestemming Mittelberg. Het ligt op 1220 meter hoogte en is daarmee het op een na hoogstgelegen dorp in het skigebied Kleinwalsertal. Het langgerekte dal is alleen vanuit Duitsland te bereiken. Mittelberg wordt omgeven door oude bossen staande op de hellingen van de Allgäuer Alpen, met bergen zoals de Bärenkopf, meter hoog, de Widderstein, meter hoog, de Zwölferkopf, meter hoog en de Walmendingerhorn, meter hoog. Dit bergmassief maakt onderdeel uit van de noordelijke Oostalpen. Zoals de naam al zegt, ligt het dorp in het midden van deze bergen. Op het hoogste punt van Mittelberg staat de karakteristieke Rooms Katholieke Kerk, Sint Jodok, met de oudste kerktoren van het Kleinwalsertal. Vanuit het gehucht Schwende kan men via wandelpaden naar het Wildendal en vanuit het gehucht Bödmen naar het Gemseldal. Mittelberg is een sfeervolle plaats met een landelijke uitstraling. Van hieruit kunnen mooie wandelingen door de omgeving gemaakt worden. Met de Walmendingerhornlift kan men in een mum van tijd net onder de top van de Walmendingerhorn komen van waaruit verschillende wandelroutes met een totale lengte van 43 kilometer zijn uitgestippeld. Heerlijk diner s Avonds ging de sneeuw helaas over in regen. Samen met Brechje en Bas en de kiendjes gingen we uit eten in Hotel Restaurant Steinbock in de Bergkräuterhof. Het smaakte erg goed. Wel kostte het veel moeite om te kunnen betalen omdat de bediening het schijnbaar erg druk had tijdens het avondspitsuur. Luuk had het in ons appartement direct goed naar de zin. Hij kwam terug van een wandeling met Bas. Diny had zijn warme skibroek uit gedaan.

2 Zondag, 21 december 2008 Regen s Morgens werden we gewekt door het eentonig getik van regen. We hoopten maar dat de nattigheid een niet te grote aanval zou doen op het prachtige sneeuwdek dat er in de omgeving lag. s Middags hebben we een bezoek gebracht aan het buurdorp Baad, gelegen op een hoogte van 1244 meter. Het is vanaf Duitsland het laatste dorp in het Kleinwalsertal en ligt nog 20 meter hoger dan Mittelberg. Met de auto kan men daar niet meer verder. We konden gepakt en gezakt met o.a. 2 sleetjes voor de kleinkinderen mee met de gratis Walserbus waar alle toeristen van het Kleinwalsertal gebruik van kunnen maken. Walser Kulturweg In Baad gingen we eerst naar het restaurant de Met de gratis Walserbus naar het bergdorpje Baad met Luuk en Janneke op de slee. Kuhstall waar we ons lieten verwennen met warme Walser huisgerechten. Vandaar namen we het hoog gelegen wandelpad, een deel van de Walser Kulturweg van 3,5 kilometer naar Mittelberg. Dit wandelpad bestond al in de 16 de eeuw. Het werd een zware maar wel mooie tocht. Jammer dat het nog steeds motregende waardoor het pad moeilijk begaanbaar werd. Hier konden we goed zien hoeveel sneeuw er de laatste tijd gevallen was. Op sommige plaatsen lag een laag van wel 1,5 meter. Op het einde moesten we een steil glad pad afdalen dat in Bödmer bij Landhuis Edelweiss uitkomt. Familietafereel in Restaurant de Kuhstall in Baad Gluhwein und snaps In Bödmer gingen we eerst nog een drankje nuttigen in Pension Almrausch dat evenals ons landhuis Edelweiss van de familie Toni Haller is. We werden hartelijk ontvangen door de waard en de waardin, Ruth en Hans, die het landhuisteam vormen en ons ieder voor aanvang een glaasje snaps aanboden dat we samen met hen opdronken. Daarna hadden we met hen een leuk kennismakingsgesprek. Wij bestelden nog een glas gluhwein om onze kennismaking te bezegelen. De gluhwein zat niet in een glas maar in een grote mok volgens Walsertaler traditie. We lieten het ons goed smaken! Maandag, 22 december 2008 Even droog weer Om 8.30 uur heb ik al verse broodjes gehaald bij de Edeka winkel die op 100 meter van Landhaus Edelweiss ligt. Het was voor de eerste keer deze vakantie droog weer op een enkel sneeuwvlokje na dat naar beneden dwarrelde. Nu kon ik ook meer van de omgeving zien en vaststellen dat Mittelberg echt midden tussen heel hoge bergen ligt. Een prachtig plaatje dat nog mooier kan worden als de voorspelde zon zich laat zien. Even later was het heldere weer alweer voorbij. Het begon hevig te sneeuwen, De wandeling ging voor een deel langs de Breitach

3 afwisselend dikke vlokken en dan weer een soort poedersneeuw. Bas en Brechje met hun in slaap gevallen kinderen aan de oever van de Breitach. Wildentalhütte Om elf uur begonnen we aan een wandeltocht naar Hirschhegg. We kwamen eerst door het dal van de snelstromende Breitach. Het werd weer een mooie maar heel vermoeiende tocht in een sprookjesachtige natuur. Het was continu stijgen en dalen over een glad en hier en daar hobbelig pad. Er zat bijna geen vlak stukje in en het leverde al gouw heel wat zweetdruppels op. In de buurt van gasthof Alpenblick staken we de Breitach over via een imposante houten brug die geheel overkapt was. Omdat het etenstijd was en op maandag in het Kleinwalsertal de meeste eetgelegenheden gesloten zijn waren we gedwongen via een steile skipiste naar de Wildentalhütte te klimmen. Bekaf waren we toen we daar aankwamen. De bediening was heel vriendelijk en dat deed de inspanningen al gouw vergeten. Luuk heeft er proosten geleerd met Bas. Met dat verschil dat Bas een pul bier had en Luuk een pul appelsap. Lawinegevaar De route ging verder via de Schwabenhütte naar het gehuchtje Nebenwasser en vandaar uit naar het gehucht Letze. Dat laatse stuk was afgesloten wegens lawinegevaar. Omdat we weinig keus hadden en zagen dat het pad belopen was waagde we het toch maar. Om in Hirschegg te komen moesten we eerst afdalen naar het dal van de Breitach en toen weer hetzelfde stuk omhoog naar de busopstapplaats in Hirschegg. Daar namen we de Walserbus naar Mittelberg waar we bij de plaatselijke VVV stopten om wat inlichtingen te vragen. Daar schuin tegenover staat het Restaurant Neue Kröne waar we reserveerden voor ons diner op Kerstavond. Bas en Luuk proosten in de Wildentalhütte Om aan te geven hoe we de vakantiedagen hebben beleefd laten we de beelden samen met de bijbehorende teksten op de volgende pagina s voor zichzelf spreken. Zicht op zaterdag vanaf het balkon van ons Landhaus Edelweiss op de in mist en sneeuw gehulde Op zaterdagmiddag was de hoog gelegen kerk van Mittelberg in mist en sneeuw gehuld.

4 Zwölferkopf van 2224 meter hoog. Landhuis Edelweiss heeft veel karakteristieke betimmering in Oostenrijkse stijl. De Walser Kulturweg van Baad naar Mittelberg voert langs een mooi kerkje. Een kerstplaatje! We lieten ons op zondag de warme lunch in de Kuhstall goed smaken. Luuk en Janneke willen graag knuffelen. Start van de wandeling in Baad onder barre omstandigheden. Reusachtige ijspegels aan dit huis in Baad. Dat die goot niet naar beneden komt!

5 Landhaus Edelweiss van afstand gezien. Bas, Brechje en Diny ploeteren door de sneeuw. Luuk en Janneke zijn al in een diepe slaap. Luuk gewikkeld in een diepe slaap. Vader Bas zorgt dat Luuk niet nat regent. Janneke slaapt tijdens de wandeling rustig door in haar warme kunstmatige iglo. Mooi winters plaatje aan de Walser Kulturweg. Een barre maar mooie tocht.

6 Zicht vanaf de Walser Kulturweg op het gehucht Bödmer. De middelste rij huizen het 2 de huis vanaf de weg is Landhaus Edelweiss. Bijna is de tocht over de oeroude Walser Kulturweg volbracht. Beneden ligt Mittelberg met het mooie kerkje. Nog wel eerst steil naar beneden over een gladde sneeuwhelling. De diepliggende snelstromende Breitach. Hier moet een steile helling genomen worden dus nog even controleren of het touw goed vast zit. Het steile pad langs de Breitach. Janneke in een diepe slaap in de gezonde lucht van het Kleinwalsertal.

7 Bas en Luuk wagen zich op de slee vanaf de Wildentalhütte naar beneden. Luuk vond het prachtig! Diny heel voorzichtig naar beneden! Janneke en Luuk voorbeeldige kindjes in de Oostenrijkse sneeuw! De imposante brug over de Breitach. We zien Diny en Brechje met Janneke. Luuk leert een sneeuwman maken. Alle begin is moelijk! Opletten voor lawinegevaar!

8 De karakteristieke Rooms Katholieke Kerk St. Jodok van Mittelberg. Hier tegenover, in restaurant Neue Krone hebben we gereserveerd voor het kerstdiner. Klik hier om naar deel 2 gaan

Vakantie in Mittelberg Kleinwalsertal-Oostenrijk van 20 tot 26 december 2008

Vakantie in Mittelberg Kleinwalsertal-Oostenrijk van 20 tot 26 december 2008 Dinsdag, 23 december 2008 Diny en ik met Janneke in de slee tijdens de wandeling naar de Bärgunthütte Roeken in de ochtendzon Vanmorgen baadden de toppen van de bergen in een vriendelijke ochtendzon. Weliswaar

Nadere informatie

Geschreven door Wim de Lange zondag 18 november :00 - Laatst aangepast dinsdag 29 januari :10

Geschreven door Wim de Lange zondag 18 november :00 - Laatst aangepast dinsdag 29 januari :10 Wandelweek september 2012 in Oostenrijk, Stubaier Alpen, Sellrain Dit keer ben ik alleen op pad gegaan. Mijn doel is een huttentocht te maken van 5 hutten met twee gletsjer overgangen. De start van de

Nadere informatie

Vakantie in Mittelberg Kleinwalsertal-Oostenrijk van 6 tot 12 februari 2011, deel 1

Vakantie in Mittelberg Kleinwalsertal-Oostenrijk van 6 tot 12 februari 2011, deel 1 Zondag, 6 februari 2011 Inleiding Vandaag zijn we begonnen aan een weekje sneeuwvakantie in Oostenrijk. Evenals vorig jaar gaat de reis naar het pittoreske dorp Mittelberg gelegen in het Kleinwalsertal.

Nadere informatie

Vakantie Camping La Pinède Consdorf Van donderdag 21 mei t/m maandag 1 juni 2009 Deel IV

Vakantie Camping La Pinède Consdorf Van donderdag 21 mei t/m maandag 1 juni 2009 Deel IV Zaterdag was het afbreekdag voor een groot deel van de Reuselse kolonie. Janneke keek aandachtig toe hoe papa de tent inpakte Zaterdag, 30 mei In de vroege morgen werden we verwelkomd door een orkest van

Nadere informatie

Vakantie in Mittelberg Kleinwalsertal-Oostenrijk van 3 tot 9 januari 2010, deel 1

Vakantie in Mittelberg Kleinwalsertal-Oostenrijk van 3 tot 9 januari 2010, deel 1 Onderweg naar het Kleinwlasertal werd er een paar keer gepauzeerd. Later knapte het weer op zodat we in de sneeuw, verwarmd door een zonnetje, een broodje konden eten. Zondag, 3 januari 2010 Inleiding

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017 Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen 13 t/m 15 februari 2017 Maandag 13 feb Heel - Reil 220 km De weerberichten hadden al geruime tijd aangegeven dat er een paar mooie zonnige dagen zouden komen

Nadere informatie

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011 Ahrdal 24 t/m 27 maart 2011 Donderdag 24 maart Heel - Ahrweiler 140 km Het weerbericht voor de komende dagen geeft prachtig weer op dus pakken wij de camper in en gaan richting Duitsland. Het is alweer

Nadere informatie

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013.

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. In de zomer van 2013 is het plan geboren om met de racefiets een weekje te fietsen op Gran Canaria. 11 oktober is na wat voorbereiding de vertrek datum gevonden.

Nadere informatie

Vakantie Camping La Pinède Consdorf Van donderdag 21 mei t/m maandag 1 juni 2009 Deel III

Vakantie Camping La Pinède Consdorf Van donderdag 21 mei t/m maandag 1 juni 2009 Deel III De voortent Voor Stella Dirkx werd door de gehele Reuselse kolonie het van Huub en lang zal ze leven gezongen! Stella was vandaag versierd met ballonnen en slingers. Stella mag weer een jaar bij haar leeftijd

Nadere informatie

Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar

Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel Alahuar - (Spanje Alicante Vall de Laguar) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009 Schwäbische Alb 24 oktober t/m 1 november 2009 Zaterdag 24 oktober Heel - Tuttlingen 560 km Na het ontbijt vertrekken we richting de Schwäbische Alb, een gebied waar we nog nooit zijn geweest. Het is rustig

Nadere informatie

Programma Go-out wandelweekend Cochem 30 oktober tot 2 november 2015

Programma Go-out wandelweekend Cochem 30 oktober tot 2 november 2015 Programma Go-out wandelweekend Cochem 30 oktober tot 2 november 2015 Cochem ligt midden in de vulkaan Eifel. Het landschap kenmerkt zich door heuvels, akkerlanden en kleine dorpjes. Dwars door Cochem stroomt

Nadere informatie

De beklimming van de Kilimanjaro

De beklimming van de Kilimanjaro De beklimming van de Kilimanjaro Jullie hebben mij gemist begin november tijdens de karatetraining om de reden dat ik helemaal in Tanzania was om de Kilimanjaro te beklimmen met 3 vrienden. Deze berg is

Nadere informatie

De bergvrienden (van Engsbergen)

De bergvrienden (van Engsbergen) De bergvrienden (van Engsbergen) Wandelen is onze grote passie. Of het nu in het Engsbergse Asdonk is, op de Houterenberg of wanneer wij met familie of goede vrienden in het hooggebergte rondtrekken, het

Nadere informatie

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012 Het Groene Hart 5 t/m 9 april 2012 Donderdag 5 april Heel - Hekendorp 163 km Hekendorp - Gouda 23 km Pasen staat weer voor de deur en dat betekent voor ons 5 vrije dagen. Daar Janneke en Arnold, dochter

Nadere informatie

Verslag voetreis etappe 8 van Sarreguemines naar Molsheim.

Verslag voetreis etappe 8 van Sarreguemines naar Molsheim. Verslag voetreis etappe 8 van Sarreguemines naar Molsheim. Door omstandigheden moest de groep van Hein Tol zich enkele weken voor vertrek helaas terugtrekken. Onze groep bestaande uit Simon Kras, Johan

Nadere informatie

DEELNEMERS. Zaterdag 3 januari : Luswandeling

DEELNEMERS. Zaterdag 3 januari : Luswandeling BESCHRIJVING TOCHT We hebben zelf een aantal wandelingen uitgestippeld op het eiland Tenerife bestaande uit delen van verschillende bestaande wandelwegen. Hieronder een kaartje van een gedeelte van Tenerife

Nadere informatie

Appartementen Moezel. Brochure: Appartementen Moezel. Algemeen. Accommodatie

Appartementen Moezel. Brochure: Appartementen Moezel. Algemeen. Accommodatie Appartementen Moezel Algemeen Deze prachtige rolstoelaangepaste appartementen liggen direct aan de Moezel, op ca 20 km van Cochem. Het huis bestaat uit 4 appartementen welke volledig geschikt zijn voor

Nadere informatie

Week mountainbiken in Gerlos te Oostenrijk.

Week mountainbiken in Gerlos te Oostenrijk. Week mountainbiken in Gerlos te Oostenrijk. Zaterdag morgen 15 juni 2013 om 5 uur gaat het trainings weekje mountainbiken in Oostenrijk beginnen. Onze verblijfplaats in Oostenrijk is het appartement van

Nadere informatie

Tik-tak Tik-tak tik-tak. Ik tik de tijd op mijn gemak. Ik haast me niet zoals je ziet. Tik-tak tik-tak, ik denk dat ik een slaapje pak.

Tik-tak Tik-tak tik-tak. Ik tik de tijd op mijn gemak. Ik haast me niet zoals je ziet. Tik-tak tik-tak, ik denk dat ik een slaapje pak. Tik-tak - Lees het gedicht tik-tak voor. Doe dit in het strakke ritme van een langzaam tikkende klok: Tik - tak - tik - tak Ik tik - de tijd - op mijn - gemak. Enzovoort. - Laat de kinderen vrij op het

Nadere informatie

Zugspitze. We waren inmiddels in Ferienhaus Jägerheim in Ehrwald neergestreken. Een heel mooi appartement op de begane grond.

Zugspitze. We waren inmiddels in Ferienhaus Jägerheim in Ehrwald neergestreken. Een heel mooi appartement op de begane grond. Zugspitze We waren inmiddels in Ferienhaus Jägerheim in Ehrwald neergestreken. Een heel mooi appartement op de begane grond. 1 Jaren geleden hadden we de Zugspitze, met 2961 m. de hoogste berg van Duitsland,

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen. 6 t/m 9 april 2018

Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen. 6 t/m 9 april 2018 Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen 6 t/m 9 april 2018 Vrijdag 6 april Heel - Zeltingen 220 km Zeltingen -Bernkastel Bernkastel - Zeltingen Laagste punt: 104 m Hoogste punt: 414 m Totale stijging:

Nadere informatie

Vogezen 18 21 juni 2015

Vogezen 18 21 juni 2015 Vogezen 18 21 juni 2015 Deze dagen werden gekenmerkt door niet al te best weer; af en toe een bui en ongeveer 18 graden, maar de temperatuur steeg aanzienlijk door het prettige gezelschap, discussies,

Nadere informatie

Het restaurant in Otterlo.

Het restaurant in Otterlo. Het verslag van mijn spontane actie/uitdaging handbikend van Enschede naar Scherpenzeel en terug. Een totale afstand van 259,92 km en heb hier zowel de zaterdag als de zondag 12 uur over gedaan (inclusief

Nadere informatie

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK De laatste week van augustus zijn wij (Loes en Diana) samen met onze honden naar de Oostenrijkse bergen geweest om lekker te gaan wandelen. We hadden

Nadere informatie

Appartementhuis met 6 app St Ulrich am Pillersee Tirol Oostenrijk

Appartementhuis met 6 app St Ulrich am Pillersee Tirol Oostenrijk Appartementhuis met 6 app St Ulrich am Pillersee Tirol Oostenrijk 847.000 ruim grondstuk - mooi uitzicht - 5 gastenappartementen - zomer en winterbestemming - typisch Oostenrijks huis - Frühstücksraum

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm

Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm In 2011 gingen mijn man en ik 10 dagen op vakantie naar Cyprus. Toen we geland waren, stond er een taxi klaar, om ons naar ons vakantieverblijf, te brengen.

Nadere informatie

Ahrtal. Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig. 11 t/m 14 mei 2015

Ahrtal. Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig. 11 t/m 14 mei 2015 Ahrtal Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig 11 t/m 14 mei 2015 Maandag 11 maart Heel - Heppingen (Ahr) 137 km Heppingen - Dernau Laagste punt: 90 m Hoogste punt: 228 m Totale stijging: 650 m Totale

Nadere informatie

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit:

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit: Inleiding Vrijdag 26 juni 2015 was het dan eindelijk zover. Met z n achten vertrokken vertrokken we van het hoofdkantoor van tendens in Arnhem naar de vakantiebestemming Koblenz in Duitsland. De vakantiegangers

Nadere informatie

Italiaanse dolomieten XL 2017

Italiaanse dolomieten XL 2017 Italiaanse dolomieten XL 2017 Op veler verzoek zijn er weer een aantal fantastische ritten door de dolomieten uitgeschreven. Dit keer met een iets langer verblijf en met een aantal nieuwe routes! Op zaterdag

Nadere informatie

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari Winter 2013 Zuid-Frankrijk 5 t/m 16 februari Dinsdag 5 februari 2013 563 km Om negen uur vertrokken. Eerst naar Geldern omdat onze camperdealer een verkeerd aangesloten kabel van de koelkast nog goed moest

Nadere informatie

Grande Mormont 'De Twee Ourthes' wandeling

Grande Mormont 'De Twee Ourthes' wandeling Grande Mormont 'De Twee Ourthes' wandeling Grande Mormont - Ourthe - Uitzichtpunt 'Twee Ourthes' - Uitzichtpunten Barrage de Nisramont - Filly - Grande Mormont ***** - 11,5 Km - 400 Hm - 4:00 uur Deze

Nadere informatie

DEELNEMERS INLEIDING. Maandag 24 januari : Malmedy : Basse-Bodeux

DEELNEMERS INLEIDING. Maandag 24 januari : Malmedy : Basse-Bodeux DEELNEMERS Staf Ludwig INLEIDING De GR 14 is in België beter gekend als het Sentier de l Ardenne of het Ardennenpad. Eerst steekt men dwars de Ardennen door om vervolgens door te trekken tot de Franse

Nadere informatie

Rondwandeling vanuit Schmittlotheim via de Himmelsbreite

Rondwandeling vanuit Schmittlotheim via de Himmelsbreite Rondwandeling vanuit Schmittlotheim via de Himmelsbreite Lengte van de wandeling: Hoogte verval: Korte omschrijving: Aanvullende informatie: Soort wandelroute: 7,4 km.(± 2,5 uur) 158 meter (laagste punt

Nadere informatie

Italiaanse dolomieten reis 2015

Italiaanse dolomieten reis 2015 Italiaanse dolomieten reis 2015 Op zaterdag 23 mei vertrekken we richting de dolomieten om daar 5 dagen te genieten van het geweldige berglandschap met wegen die daar op een indrukwekkende wijze zijn aangelegd.

Nadere informatie

De tijd die ik nooit meer

De tijd die ik nooit meer De tijd die ik nooit meer vergeet Jan Smit uit eigen pen deel 3 De Stiep Educatief De tijd die ik nooit meer vergeet De schrijver die blij is dat hij iets kan lezen en schrijven, vertelt over zijn jeugd.

Nadere informatie

Vakantie Camping La Pinède Consdorf Van donderdag 21 mei t/m maandag 1 juni 2009 Deel I

Vakantie Camping La Pinède Consdorf Van donderdag 21 mei t/m maandag 1 juni 2009 Deel I Donderdag, 21 mei We vertrokken om 7.00 uur vanaf ons huis met mooi zonnig weer. Bij ons vertrek om 7.00 uur in de vroege morgen naar onze jaarlijkse vakantiebestemming in mei, het Luxemburgse Consdorf,

Nadere informatie

ALPE D HUEZ DE REISGIDS VOOR FIETSERS

ALPE D HUEZ DE REISGIDS VOOR FIETSERS ALPE D HUEZ DE REISGIDS VOOR FIETSERS Stijn Vanbosseghem V 1.0 20.04.2018 A. COL DE SARENNE CIJFERS Westzijde Lengte 3,0 km Gemiddeld % 7,5 % Hoogteverschil 227 m Voet 1.769 m Top 1.996 m Moeilijkheid

Nadere informatie

Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar "Jeugdland ", in Ellecom.

Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar Jeugdland , in Ellecom. Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar "Jeugdland ", in Ellecom. Onze meester was daar meneer den Ouden. 22 mei 1956 Afscheid van school. We

Nadere informatie

Eifel - Prüm. 21 mei - 24 mei 2009

Eifel - Prüm. 21 mei - 24 mei 2009 Eifel - Prüm 21 mei - 24 mei 2009 Donderdag 21 mei Heel - Prüm 170 km Prüm - Gillenfeld Laagste punt: 360 m Totale stijging: 870 m Hoogste punt: 624 m Totale daling: 840 m Weer: half bewolkt 63 km We gaan

Nadere informatie

Rondwandeling Brand II

Rondwandeling Brand II Rondwandeling Brand II Dorfbahn Brand - Panoramabahn - Burtschasattel - Parpfienzsattel - Innere Parpfienzalpe - Niggenkopf - Palüdhütte - Palüdmaisäss - Innertal - Dorfbahn Brand ***** - 12 Km - +380/-1030

Nadere informatie

Foto 1: krotten langs de wegen. Foto 3: Wat een drukte op de straten. Foto 4: Kraampjes en straatverkopers langs de wegen

Foto 1: krotten langs de wegen. Foto 3: Wat een drukte op de straten. Foto 4: Kraampjes en straatverkopers langs de wegen Dag 1: Lange reis en eerste indrukken Nadat we afscheid hadden genomen van onze familie en vrienden stapten we in het vliegtuig op Schiphol naar Mumbai. Donderdag 12 februari 's ochtends om 07.00 kwamen

Nadere informatie

Verhaal van puppy Sepp

Verhaal van puppy Sepp Verhaal van puppy Sepp Hallo allemaal, ik ben Sepp Ik wil graag mijn levensverhaal van de eerste 2 maanden bij mijn toen nog nieuwe gezinnetje vertellen. Ik ben een Dwergschnauzer zwart / zilver en op

Nadere informatie

Eifel. Vogels, Dagvlinders en Orchideeën 26 juni t/m 2 juli Georganiseerd door:

Eifel. Vogels, Dagvlinders en Orchideeën 26 juni t/m 2 juli Georganiseerd door: Eifel Vogels, Dagvlinders en Orchideeën 26 juni t/m 2 juli 2017 Georganiseerd door: www.birdingbreaks.nl Reisroute 2 29 Juni Vandaag vertrekken we richting de Eifel (Duitsland) om te zoeken naar vogels,

Nadere informatie

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart Wintersport 2001 Pontresina 24 februari t/m 3 maart zaterdag 24 februari 2001 985 km Om kwart over zes weggereden. De weg is besneeuwd en plaatselijk glad. Even over de grens begint het al gauw weer te

Nadere informatie

Tirol Wörgl 8 dagen singlereis

Tirol Wörgl 8 dagen singlereis Tirol Wörgl 8 dagen singlereis singlereis wandelreis vanaf 569 Wandelen in Nord-Tirol vanuit Wörgl Wie Oostenrijk zegt, denkt aan Tirol. En wie Tirol zegt, denkt direct aan bergen, een prachtige natuur,

Nadere informatie

Axamer Lizum. Bad Gastein

Axamer Lizum. Bad Gastein Axamer Lizum Hotel Olympia** Dit gezellige 2 sterren hotel ligt op 1600 meter hoogte en direct aan de piste in het skigebied Axamer Lizum. Hotel Neuwirt*** Uitstekend 3 sterren hotel dat midden in het

Nadere informatie

November 2010. Nieuwsbrief 1

November 2010. Nieuwsbrief 1 Nieuwsbrief 1 Finse, Noorwegen Hallo! Welkom bij mijn eerste echte nieuwsbrief. Mijn intentie is om ongeveer elke 2 a 3 maanden een nieuwsbrief te maken met mijn belevenissen. Ik kreeg dit idee van mijn

Nadere informatie

Wandelen rond Krefeld 4 dagen

Wandelen rond Krefeld 4 dagen Wandelen rond Krefeld 4 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 199 Wandelen én genieten in Nordrhein-Westfalen! Aan de westelijke oever van de Rijn ligt Krefeld, onze uitvalsbasis voor deze veelzijdige

Nadere informatie

Een 7-daagse huttentocht in de Noord-Italiaanse Dolomieten, waar je loopt in het gebied van het Fassadal (Val di Fassa) met de beroemde bergtoppen

Een 7-daagse huttentocht in de Noord-Italiaanse Dolomieten, waar je loopt in het gebied van het Fassadal (Val di Fassa) met de beroemde bergtoppen Een 7-daagse huttentocht in de Noord-Italiaanse Dolomieten, waar je loopt in het gebied van het Fassadal (Val di Fassa) met de beroemde bergtoppen van de Marmolada en het Sella-massief. Een deel van de

Nadere informatie

Op 9 december was het dan zover met de boot (de MS SWIS CRYSTAL) naar de kerstmarkt in Düsseldorf. Rein was rond uur op de Rijnkade om de

Op 9 december was het dan zover met de boot (de MS SWIS CRYSTAL) naar de kerstmarkt in Düsseldorf. Rein was rond uur op de Rijnkade om de KERSTREIS DUSSELDORF 2014 Op 9 december was het dan zover met de boot (de MS SWIS CRYSTAL) naar de kerstmarkt in Düsseldorf. Rein was rond 14.00 uur op de Rijnkade om de medereizigers daar welkom te heten.

Nadere informatie

1. Wandeling Kala Nera Milies Kala Nera

1. Wandeling Kala Nera Milies Kala Nera 1. Wandeling Kala Nera Milies Kala Nera Een prachtige afwisselende wandeling vanuit Kala Nera, een toeristisch kustplaatsje, naar Milies dat 400 meter hoger tegen de helling ligt, en vervolgens via een

Nadere informatie

Rijk van Nijmegen 3 dagen

Rijk van Nijmegen 3 dagen Rijk van Nijmegen 3 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 179 Wandelvakantie door het rijk van Nijmegen! Het Rijk van Nijmegen is één van de groenste regio's in Nederland en een ronduit fantastisch wandelgebied.

Nadere informatie

Walking Coach 2007. Ter Wadding. Thema: Interpersoonlijke communicatie. in leidinggevende functies

Walking Coach 2007. Ter Wadding. Thema: Interpersoonlijke communicatie. in leidinggevende functies Walking Coach 2007 Ter Wadding Thema: Interpersoonlijke communicatie in leidinggevende functies Walking Coach 2007 1 Programma 1.1 Vrijdag 27 juli 2007 Kennismakingsdiner in Ter Wadding Voor deelnemers

Nadere informatie

Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012.

Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012. Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012. Zondag 10 juni 2012. Vanmorgen vertrokken en via Antwerpen, Brussel en Luxemburg zijn we, zonder tolwegen, lekker opgeschoten en doorgereden tot Arc et Senans. Hier

Nadere informatie

BEVER OUTDOOR WEEKEND

BEVER OUTDOOR WEEKEND BEVER OUTDOOR WEEKEND Geniet van een heerlijk verzorgd weekend weg in de Ardennen voor maar 99 euro p.p. DE ARDENNEN Na slechts twee en een half uur rijden vanuit het midden van ons land veranderen de

Nadere informatie

Woordenschat Taal Actief groep 4 Thema 1 Les 1

Woordenschat Taal Actief groep 4 Thema 1 Les 1 Woordenschat Taal Actief groep 4 Thema 1 Les 1 een hark Een lange steel met een soort kam van ijzer eraan. de fontein Een bak waaruit water spuit. Het is voor de sier. Een wasbak in de badkamer wordt ook

Nadere informatie

Vandaag moeten we de grootste sneeuwvelden van deze tocht overschrijden. We doen er dan ook dubbel zo lang over als normaal. En wederom dienen we

Vandaag moeten we de grootste sneeuwvelden van deze tocht overschrijden. We doen er dan ook dubbel zo lang over als normaal. En wederom dienen we Vandaag moeten we de grootste sneeuwvelden van deze tocht overschrijden. We doen er dan ook dubbel zo lang over als normaal. En wederom dienen we zelf paden aan te leggen. Voor we een sneeuwveld over gaan

Nadere informatie

Noorwegen. Vakantie! we moeten al om 03uur in de morgen vertrekken uit Temse naar Kiel Duitsland.

Noorwegen. Vakantie! we moeten al om 03uur in de morgen vertrekken uit Temse naar Kiel Duitsland. Noorwegen Maandag 22 augustus 2011 Vakantie! we moeten al om 03uur in de morgen vertrekken uit Temse naar Kiel Duitsland. Dinsdag 23 augustus. Om 12.30 moeten we inschepen richting Oslo op de prachtige

Nadere informatie

Inleiding. Ligging hotel. Skigebied.

Inleiding. Ligging hotel. Skigebied. Inleiding. De tweede Skinfo van dit seizoen. De beslommeringen van het Eifelweekend liggen achter ons en nu is er dus tijd en gelegenheid om weer vooruit te kijken naar onze volgende activiteit. We zullen

Nadere informatie

DEELNEMERS Vrijdag 1 juli 2011

DEELNEMERS Vrijdag 1 juli 2011 BESCHRIJVING TOCHT Dit gedeelte van de GR 5 speelt zich voornamelijk af in het Nationaal Park La Vanoise maar doorkruist ook een gedeelte van het Nationaal Park Savoi. Het zijn de Alpen op zijn mooist.

Nadere informatie

Programma Segbroek College

Programma Segbroek College Programma Segbroek College ZONDAG 24 SEPTEMBER 2017 19:00 Heenreis (door jullie zelf verzorgd) Alle tijden in dit voorstel zijn richttijden. Onderweg vindt een busreisprogramma plaats om alvast in de sferen

Nadere informatie

Van 11 tot 18 mei waren mijn vrouw en ik op Kreta. Zij was hier 27 jaar geleden als eens geweest, maar voor mij was het de eerste keer.!

Van 11 tot 18 mei waren mijn vrouw en ik op Kreta. Zij was hier 27 jaar geleden als eens geweest, maar voor mij was het de eerste keer.! Reisverslag Kreta 2012 Van 11 tot 18 mei waren mijn vrouw en ik op Kreta. Zij was hier 27 jaar geleden als eens geweest, maar voor mij was het de eerste keer. We hadden een hotel geboekt in Ano Vouves,

Nadere informatie

4 e Internationale Weekendmeeting 10, 11 & 12 juni 2009 (Door: Dick Baars)

4 e Internationale Weekendmeeting 10, 11 & 12 juni 2009 (Door: Dick Baars) 4 e Internationale Weekendmeeting 10, 11 & 12 juni 2009 (Door: Dick Baars) Het was weer de 4 e keer dat wij een internationale weekendmeeting organiseerde, ditmaal in het weekend van 10 t/m 12 juni, een

Nadere informatie

Etappe 15 van Meyzieu naar Annonay met veel klimmen en klauteren. Totaal 145 kilometer. Vrijdag 13 mei 2016. Van Volendam naar Meyzieu.

Etappe 15 van Meyzieu naar Annonay met veel klimmen en klauteren. Totaal 145 kilometer. Vrijdag 13 mei 2016. Van Volendam naar Meyzieu. Etappe 15 van Meyzieu naar Annonay met veel klimmen en klauteren. Totaal 145 kilometer. Vrijdag 13 mei 2016. Van Volendam naar Meyzieu. Onze groep bestond oorspronkelijk uit zes man. Helaas moesten twee

Nadere informatie

27-12-2013 Wandelroute Twente Hezingen. www.wandelwiki.be

27-12-2013 Wandelroute Twente Hezingen. www.wandelwiki.be 27-12-2013 Wandelroute Twente Hezingen Galgenberg en Paardenslenkte. We maken een prachtige wandeling in het buitengewoon stille en glooiende grensgebied van Nederland en Duitsland ten noorden van Ootmarsum.

Nadere informatie

Onesse, zaterdag 6 juni 2009

Onesse, zaterdag 6 juni 2009 Onesse, zaterdag 6 juni 2009 24 kilometer, totaal 116 kilometer Om 7u30 stond het ontbijt klaar. Daar had Jacques voor gezorgd. Koffie, thee boter, jam en speciaal, biologisch brood dat eigenlijk meer

Nadere informatie

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011 Bad Marienberg 21 t/m 25 april 2011 Donderdag 21 april Heel - Bad Marienberg 195 km Aankomend weekend is het Pasen en dat betekent dat Wim 4 dagen vrij is. We hebben besloten om richting het Westerwald

Nadere informatie

Hotel & Bungalows Changa Turkije Turkse Rivièra Adrasan

Hotel & Bungalows Changa Turkije Turkse Rivièra Adrasan Hotel & Bungalows Changa Turkije Turkse Rivièra Adrasan 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel & Bungalows Changa - (Turkije Turkse Rivièra Adrasan) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

Ora beklimt de 'three peaks of UK'

Ora beklimt de 'three peaks of UK' Ora beklimt de 'three peaks of UK' In de United Kingdom is er een zeer begeerde trofee die je kan googelen onder 'the three peaks challenge'. Het zijn de drie toppen die elk de hoogste top zijn van één

Nadere informatie

Rondwandeling vanuit Schmittlotheim

Rondwandeling vanuit Schmittlotheim Rondwandeling vanuit Schmittlotheim Lengte van de wandeling: Hoogte verval: Korte omschrijving: Aanvullende informatie: Soort wandelroute: 5,5 km.(± 2 uur) 160 meter (laagste punt is 286 meter; hoogste

Nadere informatie

Ons vakantieverblijf in De Lutte.

Ons vakantieverblijf in De Lutte. Ons vakantieverblijf in De Lutte. Louwra Herman Arwin Els Barry Will Frans Marjolein Willie VRIJDAG 21-06-2013 Vandaag begint onze vakantie. Arwin en Herman stappen in de bus in Veenendaal en de andere

Nadere informatie

Dat was nog 200 meter recht omhoog en zat niet bij de toer in. Aan de andere kant dito naar beneden en toen gletsjer ijzers onder en over de

Dat was nog 200 meter recht omhoog en zat niet bij de toer in. Aan de andere kant dito naar beneden en toen gletsjer ijzers onder en over de Begin september 2016 hebben wij, Paul, Jordi, Peter, Ed en ik (Erik) de achtdaagse toer gelopen in Val Gardena Dolomieten. Deze toer was zonder meer grandioos en grandioos geregeld. Na enig zoeken op internet,

Nadere informatie

Quinta das Vinhas Portugal Madeira Estreito da Calheta

Quinta das Vinhas Portugal Madeira Estreito da Calheta Quinta das Vinhas Portugal Madeira Estreito da Calheta 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Quinta das Vinhas - (Portugal Madeira Estreito da Calheta) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

Sneeuwwandelen vanuit herberg Ascharina

Sneeuwwandelen vanuit herberg Ascharina Pagina 1 van 5: Sneeuwwandelen in de Centraal- Oostelijke Alpen Sneeuwwandelen vanuit herberg Ascharina In 8 dagen door de centraal- oostelijke Alpen in het RäGkon Sneeuwwandelingen vanuit herberg Ascharina,

Nadere informatie

Allgäu. 20 t/m 30 oktober 2011

Allgäu. 20 t/m 30 oktober 2011 Allgäu 20 t/m 30 oktober 2011 Donderdag 20 okt Heel - Stromberg 230 km De herfstvakantie staat weer voor de deur en omdat Wim op vrijdag altijd vrij heeft gaan we vandaag alvast een stuk richting Zuid-Duitsland.

Nadere informatie

Reisverslag 2008 Caledonian Canal tot en met Tobermory

Reisverslag 2008 Caledonian Canal tot en met Tobermory Reisverslag 2008 Caledonian Canal tot en met Tobermory Dinsdag 5-08 windje 3 uit het noorden, dus voor het lapje op weg. Zonnig. Inverness - Dochgarroch In de ochtend lekker getutteld en s middag na vier

Nadere informatie

Laudenbach (Weikersheim) Tauber - Duitsland

Laudenbach (Weikersheim) Tauber - Duitsland Deel 1: Laudenbach (Weikersheim) Tauber - Duitsland 01 t/m 13 juni 2015 (Deel 2: Sankt Johann in Tirol) Maandag 1 juni Heel - Laudenbach 437 km Na een kort oponthoud door een file komen we rond vier uur

Nadere informatie

Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman

Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman Het is zaterdag 11 mei 2013. De wekker loopt af om 03.00 uur. Oei, wat is het vroeg.

Nadere informatie

Sneeuw & IJsrijden Oostenrijk 2018

Sneeuw & IJsrijden Oostenrijk 2018 Sneeuw en IJsrijden Een unieke rijvaardigheidstraining in Oostenrijk. Volledig verzorgde reis inclusief voor groepen van 16 personen. Sneeuw & IJsrijden Oostenrijk 2018 Over Adventure King Buiten is onze

Nadere informatie

Niet in slaap vallen hoor!

Niet in slaap vallen hoor! Niet in slaap vallen hoor! Marcus 13: 33-37: Dierenversie Geïllustreerd door: 30 november 2014 Maria Koninginkerk Baarn 2 De oude leeuw heeft vakantieplannen. Dat vertelde hij vanmorgen aan alle dieren:

Nadere informatie

WIK concertreis augustus 2013 Kleinwalsertal, Oostenrijk

WIK concertreis augustus 2013 Kleinwalsertal, Oostenrijk Hoge bergtoppen, bossen, malse weiden, een kolkend bergriviertje en geen doorgaand verkeer: op een dag rijden van huis vinden we een echt natuurparadijs, het Kleinwalsertal. Slechts 3 dorpen en een gehucht

Nadere informatie

Programma fietsweek racefiets:

Programma fietsweek racefiets: Programma fietsweek racefiets: Algemeen. Het betreft een standplaatsvakantie, wat betekent dat u elke dag weer terugkeert op het logeeradres om daar heerlijk uit te kunnen rusten aan het zwembad en te

Nadere informatie

Hochzeiger en Sechszeiger Jerzens

Hochzeiger en Sechszeiger Jerzens Hochzeiger en Sechszeiger Jerzens Hochzeigerbahn - Zollkreuz - Hochzeiger - Niederjöchl - Sechszeiger - Kalbenalm - Hochzeigerbahn ***** - 8 Km - 680 Hm - 5:30 uur Voor deze rondwandeling over de Hochzeiger

Nadere informatie

LUOSTO WINTERSAFARI S 2015-2016 Kom zoals je bent, wij zorgen voor de rest!

LUOSTO WINTERSAFARI S 2015-2016 Kom zoals je bent, wij zorgen voor de rest! LUOSTO WINTERSAFARI S 2015-2016 Kom zoals je bent, wij zorgen voor de rest! 1. SNEEUWSCOOTERSAFARI NAAR DE WILDERNIS (16:30-18:30) di, wo, vr en zo De beste manier om de natuur te verkennen. Tijdens deze

Nadere informatie

De muziekreis naar Valkenburg.

De muziekreis naar Valkenburg. De muziekreis naar Valkenburg. 24 maart 2014 Vandaag gaan we met het Buitenhof naar Valkenburg voor de muziekreis. De begeleiders Marij en Henk gaan al vroeg op pad om iedereen op te halen. Marij haalt

Nadere informatie

win-ter sneeuw-bal schaat-sen sneeuw-man ha-gel re-gen-jas re-gen-bui slee-en sneeu-wen don-ker ijs-beer re-gen-laars win-ter-jas hand-schoen ski-en

win-ter sneeuw-bal schaat-sen sneeuw-man ha-gel re-gen-jas re-gen-bui slee-en sneeu-wen don-ker ijs-beer re-gen-laars win-ter-jas hand-schoen ski-en Auditieve oefeningen - winter Hakken en plakken (hak de woorden in stukken, laat de kinderen het hele woord zeggen) win-ter sneeuw-bal schaat-sen sneeuw-man ha-gel re-gen-jas re-gen-bui slee-en sneeu-wen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Dierensteun La Vida

Nieuwsbrief Stichting Dierensteun La Vida Verslag werkbezoek aan Chiripaina in Guareña oktober 2014 Vorig jaar zijn we voor het eerst naar het asiel in Guareña geweest. Wij zijn Joséphine, Joke, Linda en Jet van Dierensteun La Vida. Het is fantastisch

Nadere informatie

De Kilimanjaro, hoogste berg van Afrika. Reisverslag van Helmut Brockmeyer.

De Kilimanjaro, hoogste berg van Afrika. Reisverslag van Helmut Brockmeyer. De Kilimanjaro, hoogste berg van Afrika. Reisverslag van Helmut Brockmeyer. Al vanaf mijn schooltijd is de Afrikaanse berg Kilimanjaro bijgebleven. Afrika en een berg met sneeuw? De interesse werd verder

Nadere informatie

Tijd geven aan jezelf en aan elkaar als een geschenk

Tijd geven aan jezelf en aan elkaar als een geschenk Op het Pelgrimspad Tijd geven aan jezelf en aan elkaar als een geschenk Pelgrim zijn Een lange tocht maken. Dichterbij God en je eigen ziel komen. Je doet het alleen en toch samen met anderen. Pelgrimeren,

Nadere informatie

Dinsdag 8 april 2014

Dinsdag 8 april 2014 Maandag 7 april Wow de eerste dag in Rome, wat een dag. 's Morgens even ontbijten (één croissantje) en toen vanaf ongeveer half 10 op pad. We zijn in de binnenstad geweest en bij iedere kerk verbaasden

Nadere informatie

Böser-Tritt-Steig Lünersee

Böser-Tritt-Steig Lünersee Böser-Tritt-Steig Lünersee Lünerseebahn dalstation - Böser Tritt Steig - Lünersee - Lünerseealpe - Douglashütte - Böser Tritt Steig - Lünerseebahn dalstation ***** - 9 Km - 500 Hm - 4:30 uur Zeg je Brandnertal

Nadere informatie

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five.

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five. Oeganda Kerst 2016 Jij steekt samen met je team je handen uit de mouwen om van een dorpsschooltje in Nkokonjeru een nieuwe frisse school te maken. Samen met ouders en leraren knap je de boel op. Aan de

Nadere informatie

Wilgenhoek. Tekening Maarten Oortwijn

Wilgenhoek. Tekening Maarten Oortwijn Wilgenhoek Mijn herinneringen aan de Wilgenhoek gaan ver terug. Mijn moeder, broer en ik hadden zomers altijd een abonnement op het zwembad. Als het dan even mooi weer was waren we daar te vinden. Niet

Nadere informatie

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei Voorjaar 2011 Midden-Frankrijk 21 april t/m 7 mei Donderdag 21 april 2011 191 km Na het avondeten op weg. Even voorbij Vianen ontdekten we dat we de autopapieren vergeten waren. Teruggereden en weer opnieuw

Nadere informatie

Vakantie in Mittelberg Kleinwalsertal-Oostenrijk van 3 tot 9 januari 2010, deel 2

Vakantie in Mittelberg Kleinwalsertal-Oostenrijk van 3 tot 9 januari 2010, deel 2 Woensdag, 6 januari 2010 Ria en Piet als een verliefd paartje in een schilderij van ijs. Drie koningen Om 8.30 uur vertrokken Piet en ik met goede moed naar het dorpswinkeltje om broodjes te halen. Wat

Nadere informatie