Workshop met o.a. Perfect pearls

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Workshop met o.a. Perfect pearls"

Transcriptie

1 Workshop met o.a. Perfect pearls Door Annelies Sanders, Nellie van Leeuwen, Anne Swinkels, Audrey Meijs en Karin Koppen Algemene aanpak: Spons de grootste witte tag helemaal met Adirondack stream, gebruik hiervoor een blendingtool. Spons vervolgens de hele tag nogmaals met Adirondack denim, gebruik een andere blendingtool. Stempel de jurk op de kleinste tag met zwarte inkt. Stempel daarna de teksten zoals in het voorbeeld met de stempellineaal ook op de tag. Smeer met het inktkussen wat Adirondack eggplant op een hoekje van de craftsheet. Meng in een spraybottle water en perfect pearls even goed schudden (voor het beeld van de verhoudingen 1 mespuntje in een minimister). Spray voorzichtig wat water met de perfect pearls in de eggplant inkt, niet teveel, je moet net wat kleine bolletjes zien. Druk de mode tekststempel even in de eggplant inkt op je craftsheet en stempel op de gesponsde tag aan de linkerkant, enkele keren van onder naar boven. Doe hetzelfde met de swirlstempel aan de rechterzijde. Kleur met een kwastje en het restant van eggplant inkt op je crafsheet de jurk in, voeg indien nodig wat inkt e/o water toe zodat je een aquareleffect krijgt. Plak het geheel op elkaar zoals in het voorbeeld. Pons er een gaatje door en doe er lintjes in een bijpassende kleur doorheen.

2 Stap 1 Spons de grootste witte tag helemaal met Adirondack stream, gebruik hiervoor een blendingtool. Spons vervolgens de hele tag nogmaals met Adirondack denim, gebruik een andere blendingtool. Stap 2 Smeer met het inktkussen wat Adirondack eggplant op een hoekje van de craftsheet. Meng in een spraybottle water en perfect pearls even goed schudden (voor het beeld van de verhoudingen 1 mespuntje in een minimister). Spray voorzichtig wat water met de perfect pearls in de eggplant inkt, niet teveel, je moet net wat kleine bolletjes zien. Druk de mode tekststempel even in de eggplant inkt op je craftsheet en stempel op de gesponsde tag aan de linkerkant, enkele keren van onder naar boven. Doe hetzelfde met de swirlstempel aan de rechterzijde

3 Stap 3 Stempel de jurk op de kleinste tag met zwarte inkt. Stempel daarna de teksten zoals in het voorbeeld met de stempellineaal ook op de tag. Stap 4 Kleur met een kwastje en het restant van eggplant inkt op je crafsheet de jurk in, voeg indien nodig wat inkt e/o water toe zodat je een aquareleffect krijgt.

4 Stap 5 Plak het geheel op elkaar zoals in het voorbeeld. Pons er een gaatje door en doe er lintjes in een bijpassende kleur doorheen.

5 Voorbeeldkaarten gemaakt door Annelies Sanders met deze techniek. De algemene techniek wordt niet meer beschreven. Eiffel Tower - Paris Spons de achtergrond met Distress Peeled Paint en daarna met Rusty Hinge. Smeer wat Distress Aged Mahogany op je craftsheet en bespray dit volgens techniek met water met Gold perfect pearls erin De stempel met dit inktmengsel in-inkten en afdrukken op de kaart. Droog snel met je heattool. Stempel de Eiffeltoren met Versafine black en spons de randjes van je kaart met dezelfde zwarte inkt. Mat op een zwart kaartje.

6 Voorbeeldkaarten gemaakt door Annelies Sanders met deze techniek. Simplify Spons de achtergrond met Distress Broken China, daarna met Forest Moss. Smeer wat Rusty Hinge inkt op je craftsheet en bespray dit volgens techniek met water met Gold perfect pearls erin De stempel met dit inktmengsel in-inkten en afdrukken op de kaart. Droog snel met je heattool. Stempel de teksten en bloemen met Versafine black en spons de randjes van je kaart met dezelfde zwarte inkt. Mat op een zwart kaartje.

7 Voorbeeldkaarten gemaakt door Annelies Sanders met deze techniek. Time Als de andere kaarten, maar ditmaal is de achtergrond met Distress Denim Rust gemaakt.

8 Voorbeeldkaarten gemaakt door Audrey Meijs met deze techniek Fashion Kaart gesponst met Cranberry& Stream, daarna Peeled Paint op craftsheet smeren en met minimister bespuiten met Pewter en water. Hier de tekststempel in duwen en afdrukken op de gesponste kaart. De paspop gestempeld op wit papier, als tag uitgesneden. Het gestempelde, met Derwent Coulorsoft overtrekken in een passende kleur en mdoezelaar en solvent vervaagd. Kaart nog matten op een passende kleur. De tekst: Fashion, komt van een andere tekststempel, Randje nog gesponst.

9 Couture Kaart gesponst met Eggplant& Denim Jeans, daarna Peeled Paint op craftsheet gesmeerd en met minimister met Pewter en water bespoten. Hier de krulstempel in duwen en afdrukken op de gesponste kaart. Vierkantjes uitgeponst en deze bestempeld met stempels van de lap. Daarna de gestempelde afdruk gekleurd met Derwent Coulorsoft en vervaagd met doezelaar en solvent. De vierkantjes op een blauwe strook gemat, en daarna de kaart weer op hetzelfde blauw gemat. De tekst Couture is van een tekststempel en uitgesneden, randje nog gesponst.

10 Voorbeeldkaarten gemaakt door Nellie van Leeuwen met deze techniek Mode Basistechniek heb ik niet meer beschreven omdat die beschreven is voor de workshopkaart Spons achtergrond met Adirondack Rust en daarna met Currant. Smeer wat Eggplant inkt op craftsheet en bespray dit volgens techniek met water met Gold perfect pearls erin. Stempel achtergrondstempel (Judikins Z ) met dit inktmengsel en droog snel met heattool Stempel Modetekst (Art specially) aantal malen op kaart met behulp van stempellineaal en Encore champagne inkt. Stempel paspop (Art specially) met zwarte watervaste inkt op goudkleurig papier. Mat achtergrond en paspop op zwart papier en plak op bijpassende kaart.

11 Mode tag Spons achtergrond met Adirondack Denim en daarna met Ginger Smeer wat Stream inkt op craftsheet en bespray dit volgens techniek met water met Patina blue perfect pearls erin Stempel tekst (Art specially) en swirl (Stampington) met dit inktmengsel en droog snel met heattool Stempel paspop (Craftorij) en tekststempel op bijpassend scrappapier. Snijd teksten uit en knip jurkje uit. Stempel paspop mt zwarte Versafine inkt op tag. Plak jurkje op Mat de woordjes op zwart papier en plak ze op de tag. Mat de hele tag op zwart papier en knoop een bijpassend lint door de tag.

12 Wander Spons de achtergrond met Adirondack Eggplant en daarna met Stonewash Smeer wat Adirondack Espresso op craftsheet en spray volgens techniek met water en Copper perfect pearls Stempel achtergrondstempel (Judikins Z ) met dit inktmengsel en droog snel met heattool Stempel tekst (Stampotique) met Distressinkt Weathered wood op achtergrond Stempel mannengezicht (Paperbag studios) op wit stukje papier met Versafine Deep Lagoon Kleur in met een waterpen en Adirondack Espresso en Distressinkt Tattered rose Snijd uit en mat op wit en bruin. Mat achtergrond op zwart en plak mannengezicht op achtergrond Stempel tekst (Hero arts) met zwarte inkt m.b.v. stempellineaal op achtergrond Plak op bijpassende kleur kaart

13 Garden Spons achtergrond met Adirondack Pool en daarna met Citrus Smeer wat Adirondack stream op craftsheet en spray volgens techniek met water en Patine blue perfect pearls erin Stempel achtergrondstempel (Judikins Z ) met dit inktmengsel en droog snel met heattool Stempel tekst (Stampotique) met behulp van stempellineaal op kaart Stempel meisje en bijtjes (Stampotique) op wit papier. Knip uit en kleur in met verschillende kleuren Adirondack int Plak op de kaart. Mat de kaart dan met zwart en plak hem daarna op een bijpassende kleur kaart.

14 Voorbeeldkaarten gemaakt door Anne Swinkels met deze techniek All dressed up Benodigdheden: Zwart en rood cardstock, stukje vellum,perfect Pearls,zwarte Stazon inkt,versamark,stempels van Art Specially, corsage,stempelliniaal, glue dotje. Stempel de jurk met versamark, op zwart papier en breng met een kwast deperfect pearls poeder over de versamark afdruk, en verwijder het overtollige poeder met een droge kwast.stans de jurk uit met de nestabilitie label 8.Stempel op het uitgestanste rode papier (iets groter als het zwarte),de tekststempel met behulp van de stempelliniaal. Pak een stukje vellum en stempel daar met Stazon black de tekststempel en de knopspelden, plak het vast op de zwarte kaart daar waar je de jurk geplaatst wordt. Om het af te maken plak je mbv een gluedotje de corsage erop

15 Kleren Benodigdheden: Zwart en groen cardstock,perfect Pearls, knoopjes, stempels van Art Specially, zwarte versafine inkt, distressinkt,stukje borduur garen, knoopjes. Achtergrond gemaakt met de techniek van de workshop in de kleuren blauw. Op een stukje groen cardstock de tekststempel met zwart gestempeld, en op de achtergrond genaaid met zig-zag steek. De paspop bestempeld op stukje bijpassend scrappapier en uitgeknipt en gedeeltelijk over de tekst geplakt,het klosje gestempeld op ecru papier en een blauw draadje borduurgaren erom gedraaid opgeplakt met foamtape, afgewerkt met 2 bijpassende knoopjes,opgeplakt met glue dotjes.gemat op zwart en afgewerkt met bijpassend groen papier

16 Kleding en accessoires Benodigdheden: Zwart en rood cardstock, Perfect Pearls, distressinkt, zwarte versafine inkt,stempels van Art Specially,Oxford,PaperArtsy, achtergrondpapier uit oud boek en plaatje van internet, knoopjes, scraptouw,en stempelliniaal. Achtergrond weer met de techniek van de workshop,in groentinten. Stempel de tekststempel met zwart en mbv de stempelliniaal op de linker helft van de achtergrond,op de rechterzijde van de achtergrond de patroonstempel (PaperArtsy). Stempel het mouwpatroon met zwart op ecru papier, scheur een stukje ecru papier en bestempel het met de getallenstempel van Oxford.Stempel de tekststempel nogmaals op het een stukje ecru papier en knip een bijpassend tekstje uit. Plak het geheel op de groene achtergrond, het meisje erover en werk het af met knoopjes en het uitgeknipte tekstje. Mat het geheel op zwart en rood cardstock

17 Party Benodigdheden: Perfect pearls, distressinkt, versafine inkt, witte gelpen,stempels van ARTSpecially, Stampotique en Lost coast design,plaatje van Oktopode fact. stukjes scrappapier,, rode en zwarte cardstock. Achtergrond volgens techniek van de workshop, in paars/blauw tint, met de cirkel stempel, vervolgens met zwart de achtergrond bestempeld met zwarte versafine, met behulp van de stempel liniaal. Met de witte gelpen de cirkels extra aangezet. De vlaggetjes uit scrappapier geknipt en boven tegen de rand geplakt, plaatje uitgeknipt en opgeplakt. Tekst party met zwart gestempeld, en met foamtape opgeplakt het geheel gemat op zwart en rood cardstock.

ART Freakin people person (boekje) ART

ART Freakin people person (boekje) ART Hier de beschrijving van de bezonder vrolijke kaartjes van Nellie van Leeuwen gemaakt met de techniek zoals beschreven in ARTSpecially magazine #14 op pagina 56 en 57. Nellie laat zien wat Dylussions sprayinkt

Nadere informatie

Het maken van kaarten in Word 2007

Het maken van kaarten in Word 2007 Het maken van kaarten in Word 2007 Voorbereidende werkzaamheden: pagina-indeling veranderen naar liggend en de marges wijzigen werkblad indelen in kolommen rasterlijnen zichtbaar maken 1. De pagina-indeling

Nadere informatie

Howto: Huidskleur in olieverf Auteur: Alb Datum: 29/01/2009

Howto: Huidskleur in olieverf Auteur: Alb Datum: 29/01/2009 Deze buste had ik reeds deels geschilderd met acrylverf als demonstratie op FACTS vorig jaar. Uiteindelijk was ik weer niet tevreden over het resultaat + dat er nog enige beschadigingen waren Reparaties

Nadere informatie

6. Tekst verwijderen en verplaatsen

6. Tekst verwijderen en verplaatsen 6. Tekst verwijderen en verplaatsen In deze module leert u: een stuk tekst selecteren een stuk tekst verwijderen; acties ongedaan maken en opnieuw doen; een stuk tekst vervangen; een stuk tekst verplaatsen;

Nadere informatie

Hoe moet je een prachtige presentatie maken?

Hoe moet je een prachtige presentatie maken? Hoe moet je een prachtige presentatie maken? www.meestermichael.nl Geef de presentatie een titel. Klik dit vak aan om jouw presentatie een ondertitel te geven. Hier kun je je presentatie een titel geven

Nadere informatie

Wat kan je allemaal met het programma Word 2010?

Wat kan je allemaal met het programma Word 2010? Wat kan je allemaal met het programma Word 2010? Door: Meester Michael www.meestermichael.nl 1. Hoofdletters 3 2. Opslaan 4 3. Openen 6 4. Foutje? 7 5. Een tekst selecteren 7 6. Vet, schuin of onderstreept.

Nadere informatie

Een dromenvanger maken

Een dromenvanger maken Een dromenvanger maken Wat is een dromenvanger? Dit wordt uitgelegd in De legende van de dromenvanger. Een echte dromenvanger wordt gemaakt van wilgenhout, leerband en runderpees, of namaak pees (sinew).

Nadere informatie

Foto s verkleinen en/of comprimeren met Visualizer Photo Resize

Foto s verkleinen en/of comprimeren met Visualizer Photo Resize Foto s verkleinen en/of comprimeren met Visualizer Photo Resize Hoe kan ik mijn foto s verkleinen zodat ze minder plaats innemen op een usb-stick, stick, website, blog, en ze dus sneller inladen in programma

Nadere informatie

Het kleine proefjesboek. Ik ben weerman/weervrouw

Het kleine proefjesboek. Ik ben weerman/weervrouw Het kleine proefjesboek Ik ben weerman/weervrouw Ik ben weerman/ weervrouw pasfoto Deze week help ik de meteorologen van het KNMI in De Bilt. Een meteoroloog is een wetenschapper die het weer bestudeert.

Nadere informatie

Beeldbewerking met Gimp

Beeldbewerking met Gimp Beeldbewerking met Gimp Animated GIFs maken Vandaag maken we een bewegende afbeelding (om specifiek te zijn: een animated GIF) in GIMP. Niet alle programma s geven Animated GIFs correct weer. Veel programma's

Nadere informatie

aartenbak tekenen Tekenlessen met: Kleurpotlood

aartenbak tekenen Tekenlessen met: Kleurpotlood K aartenbak tekenen Tekenlessen met: Kleurpotlood Ideeën verzameld door Demy van der Ham Bron: www.lesidee.nl FANTASIEDIER Opdracht voor groep 3 tot 5 Benodigdheden: - Wit papier op A4 formaat - Kleurpotloden

Nadere informatie

dag- en nachtdieren land dag is het dan nacht is aan de andere kant van de wereld de zon op is de zon onder is

dag- en nachtdieren land dag is het dan nacht is aan de andere kant van de wereld de zon op is de zon onder is Tijd GROEP 3-4 30 50 minuten 1, 23 en 46 De leerling: dag- en nachtdieren land dag is het dan nacht is aan de andere kant van de wereld de zon op is de zon onder is en nacht Haal voor de activiteit Dieren

Nadere informatie

HANDLEIDING SEARCH ENGINE OPTIMIZATION

HANDLEIDING SEARCH ENGINE OPTIMIZATION HANDLEIDING SEARCH ENGINE OPTIMIZATION HOE KUN JE HET BEST JE DAWANDA SHOP OPTIMALISEREN - SEO, SOCIAL MEDIA EN LINK BUILDING Martina Carucci Handleiding Search Engine Optimization DEEL I DAWANDA SEO GUIDE

Nadere informatie

Werkatelier: eenvoudige animatie maken met pivot animator

Werkatelier: eenvoudige animatie maken met pivot animator Werkatelier: eenvoudige animatie maken met pivot animator Pivot stickfigure animator is een animatieprogramma om eenvoudige animaties met stokmannetjes te maken. Het voordeel van Pivot is dat je niet moet

Nadere informatie

Boekje met opdrachten

Boekje met opdrachten Boekje met opdrachten Welkom bij de Bibliotheekservice Fryslân. Vandaag gaan we eens kijken hoe we zelf kleine computerprogramma s kunnen maken. Het zelf maken van computerprogramma s heet programmeren.

Nadere informatie

Handleiding Pivot docent Wendy Bruins www.wisemice.nl versie 1.2 december 2008

Handleiding Pivot docent Wendy Bruins www.wisemice.nl versie 1.2 december 2008 1 Handleiding Pivot Stickfigure Animator Maak je eigen animated gifjes en laat je poppetje bewegen zoals jij wilt. Je kunt je Pivot invoegen in een mailtje, je website of laten verschijnen op je desktop.

Nadere informatie

11. Na een aantal keren selecteren en op de delete knop drukken ziet mijn egel er nu zo uit:

11. Na een aantal keren selecteren en op de delete knop drukken ziet mijn egel er nu zo uit: Open Paint.Net 1. Klik op "Bestand" 2. Klik op "Openen " 3. Zoek de afbeelding "eend" op en open hem. 4. Herhaal de stappen 1 tot en met 3 maar open nu de afbeelding "egel". 5. Je hebt nu beide afbeeldingen

Nadere informatie

Handleiding Inkijk/Uitruil-website

Handleiding Inkijk/Uitruil-website Handleiding Inkijk/Uitruil-website Inleiding Op de Inkijk/Uitruil-website kun je als ingelogde gebruiker de volgende dingen doen: - een advertentie plaatsen in de garagesale - een foto of webcam plaatsen

Nadere informatie

Word basiscursus. Wat zullen we doen? Waarom ga ik het doen? Wat wordt het resultaat? Oefeningen en werkwijzen

Word basiscursus. Wat zullen we doen? Waarom ga ik het doen? Wat wordt het resultaat? Oefeningen en werkwijzen Wat zullen we doen? Word basiscursus In deze cursus Word leren we tekstverwerking. Je kunt hier:? Starten met het programma Word? Invoeren en het verbeteren van tekst? Selecteren van tekst? Afdrukken van

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding KEEPING THE WORLD SEWING VEILIGHEIDSINSTRUCTIES Deze huishoudnaaimachine voldoet aan de eisen van IEC/EN 60335-2-28. Elektrische aansluiting Deze naaimachine moet worden gebruikt

Nadere informatie

E.M. van Nieuwaal. Frontpage 2003. Jouw vak op het leerlingenweb. Copyright 2008. http://cursus.anguillanova.nl

E.M. van Nieuwaal. Frontpage 2003. Jouw vak op het leerlingenweb. Copyright 2008. http://cursus.anguillanova.nl Frontpage 2003 Jouw vak op het leerlingenweb E.M. van Nieuwaal Copyright 2008 http://cursus.anguillanova.nl Inleiding... 3 1. Ontwerp een sitemap... 4 2. Index.htm... 4 3. Nieuwe pagina s maken... 7 4.

Nadere informatie

Tijd. 10 min. 55 minuten

Tijd. 10 min. 55 minuten Tijd GROEP 5-6 50 55 minuten 1, 23, 32, 44, 45 en 51 De leerling: weet hoe dag en nacht ontstaan weet dat de tijd niet overal op de wereld hetzelfde is weet met welke instrumenten je tijd kunt meten kent

Nadere informatie

Twee afbeeldingen samenvoegen

Twee afbeeldingen samenvoegen Photoshop Klassiekers 343 Twee afbeeldingen samenvoegen Jarenlang is het samenvoegen van twee afbeeldingen een van de populairste Photoshop-technieken geweest. Tijdens het volgende project ga je niet alleen

Nadere informatie

Rekentijger - Groep 6 Tips bij werkboekje A

Rekentijger - Groep 6 Tips bij werkboekje A Rekentijger - Groep 6 Tips bij werkboekje A Puzzelvierkanten Werkblad 1 Vierkant linksboven Zoek eerst uit hoeveel één hartje waard is. Daarna kun je ook berekenen hoeveel een rondje waard is. Vierkant

Nadere informatie

Brother PE-design Plus.

Brother PE-design Plus. Brother PE-design Plus. Met PE-design Plus is veel mogelijk. Een eigen logo (JPG) kan worden ingevoerd/geïmporteerd en omgezet nar een borduurbestand (PES). Dat kan met de volgende bestanden ook:.bmp,.tif,.png,.gif.

Nadere informatie

Klikpuzzel - PP 2007 & 2010

Klikpuzzel - PP 2007 & 2010 Klikpuzzel - PP 2007 & 2010 Voor PP 2010 : Volg alle punten die in het zwart staan. Deze gelden zowel voor PP 2007 als voor 2010. Enkel als er iets verschillend is voor PP 2010 zet ik dit het blauw. 1.

Nadere informatie

Handleiding bij de workshop Animatie in Microsoft PowerPoint Hoe maak je een animatie in Microsoft PowerPoint 2010? Handleiding voor kinderen

Handleiding bij de workshop Animatie in Microsoft PowerPoint Hoe maak je een animatie in Microsoft PowerPoint 2010? Handleiding voor kinderen Vorige keer hebben wij gesproken over het maken van een PowerPoint presentatie. Deze keer beginnen wij met de herhaling van de basis handelingen op de computer zoals: iets op je scherm aanwijzen iets op

Nadere informatie

Werken met Webmail (Outlook Web Access 2007)

Werken met Webmail (Outlook Web Access 2007) werken met webmail - OWA 2007 pag. 1 Werken met Webmail (Outlook Web Access 2007) Deze handleiding beschrijft de meest voorkomende handelingen bij het gebruik van OWA 2007. Het is ook tegelijkertijd cursusmateriaal

Nadere informatie

BREIEN - HAKEN - STOF - VILT - BORDUREN - PAPIER & MEER

BREIEN - HAKEN - STOF - VILT - BORDUREN - PAPIER & MEER BREIEN - HAKEN - STOF - VILT - BORDUREN - PAPIER & MEER inhoud Inleiding BREIEN... 12 zelfgemaakt met BREIGAREN... 15 Twee, drie, vier of vijf breinaalden... 15 Lange of korte naalden?... 15 Materialen

Nadere informatie

Handleiding CMS - versie 2.0

Handleiding CMS - versie 2.0 Handleiding CMS - versie 2.0 Achtereenvolgend komt aan bod: Inleiding Inloggen Nieuwe pagina maken Pagina eigenschappen aanpassen Oude versies van pagina s terughalen Teksten aanpassen Links maken (en

Nadere informatie