ART Freakin people person (boekje) ART

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ART Freakin people person (boekje) ART"

Transcriptie

1 Hier de beschrijving van de bezonder vrolijke kaartjes van Nellie van Leeuwen gemaakt met de techniek zoals beschreven in ARTSpecially magazine #14 op pagina 56 en 57. Nellie laat zien wat Dylussions sprayinkt voor haar zo speciaal maakt om mooie ondergronden voor haar stempels te maken. Freakin people person (boekje) - Dylussions verf in de kleuren Mustard, Teal, Lagoon en wit - Stampotique stempels: Freakin people person, Dream definition, Daisy daisy en Keykeeper; Dylussions stempels van de sheet Basic backgrounds - Witte gelpen en zwarte pen - Potloden, stiften of verf voor inkleuren stempel - Kleine (liefst platte) kwast - Notitieblokje (Compen papier) - Bijpassend scrapbookpapier Werkwijze - Bedek je ondergrond eerste met een dunne laag witte verf ga dan direct verder (verf hoeft niet droog te zijn) - Pak steeds (echt) een heel klein beetje verf of je kwast van een kleur, smeer dun uit en maak daarbij wat donkere en wat lichtere stukken door te mengen met een beetje wit. - Pak dan een andere kleur en meng op dezelfde manier. De overloopgebieden tussen het geel en de blauwtinten meng je met wat meer wit, zodat ze mooi in elkaar over lopen. - Laat even drogen en smeer dan wat gele verf met je vinger dun op de alfabetstempel van Dylussions. Stempel zonder blok zodat je de stempel wat kunt buigen en gebruik hem rollend. Op die manier krijg je geen scherpe afbakening maar vervagen de letters aan de rand wat. Op dezelfde manier wat teal verf op de daimond stempel. En dan verf even goed laten drogen - Stempel de dream definition tekst met een stempelliniaal in de hoeken. Dek een gedeelte af met een gescheurd velletje papier zodat je ook hier geen rechte lijnen krijgt. - Stempel de daisy stempel en kleur de bloempjes in met een witte gelpen - Stempel de tekst en het monster op een apart stukje wit papier. Kleur het monster in en knip uit, knip de tekst uit en plak het geheel op papier. - Plak een de bovenkant een dun randje zwart papier en snijd het scrapboekpapier op de breedtemaat van het boekje. Plak het scrappapier op het boekje zoals in het voorbeeld en plak dan je gedroogde werkstuk er op.

2 Everything has beauty (roze tag) - Dylussions sprayinkt Bubblegum - Crafter s workshop template diamonds en Stazon fuchsia pink - Klein beetje zwarte verf - Stampotique stempels: Marci, Carol s flower small, Everything has beauty en Long splatter - Potloden, stiften of verf voor inkleuren stempels - lintje - spray een klein beetje inkt op een craftsheet, neem op met een babydoekje en smeer op de tag, waarbij je flinke witte stukken open laat - leg de template over je tag en spray lichtjes met de sprayinkt, verwijder template en droog met heattool - meng een klein beetje zwarte verf met water zodat je er met een klein kwastje spetters op je tag mee kunt maken - stempel de splatter met zwart en met behulp van de stempelliniaal nog een keer met de Stazon onder aan je tag - Stempel Marci en de bloemen op de plek waar je ze hebben wilt op je tag en stempel ze ook op wit papier. - Kleur de stempels in, knip ze uit en plak ze op je tag - Stempel de tekst met behulp van de stempelliniaal met zwarte inkt op de tag - Bevestig het lintje.

3 Each life (kaart) - Dylussions sprayinkt in de kleuren Lime en Sky blue - Crafter s workshop template circles - Witte gelpen en witte verf - Zwarte fijnliner - Stampotique stempels: Quiet place, Smumanha, Octopet en Tangled; Tim Holtz stempels puntjes - Zwart, wit en gekleurd papier - bespray wit papier met de 2 kleuren sprayinkt en direct daarna met een beetje water zodat de kleuren mooi in elkaar overlopen. Droog met een heattool en spray eventueel nog een beetje bij als je wilt. Droog dan weer. - Leg de template op de kaart, houd deze goed vast en spuit voorzichtig wat water op de rondjes van een gedeelte van de template. Laat even inwerken, verwijder voorzichtig de template, laat nog even inwerken en rol er dan met een keukenrol overheen om het water op te nemen; spray een klein beetje water op je hand en zwiep dat op de kaart zodat je kleine spettertjes krijgt. Laat ook deze even inwerken en rol er dan weer met de keukenrol overheen. - Stempel de tangled stempel onder aan de kaart met zwarte inkt en de puntjes op 3 plekken langs de zijkant op 3 plekken - Stempels de zeemeermin, octupussen en tekts op een apart wit papiertje. Kleur ze in en knip ze uit (de dunne zwarte lijntjes/haren hoef je net uit te knippen) - Trek met de witte gelpen lijntjes langs de tangled stempel - Stempel met zwarte inkt de zeemeermin en de octupussen op de kaart en plak de uitgeknipte afbeeldingen er over heen - Duw een klein dopje, de maat van de rondjes van het template, in een beetje witte inkt en maak hier en daar een cirkeltje met de witte verf om de rondjes op de kaart. - Knip de tekst uit, plak hem op en trek er een zwart lijntje omheen - Mat de kaart op zwart en wit en plak hem op een bijpassende kaart van gekleurd cardstock.

4 Give yourself a hug (kaart) - Dylussions verf wit, oranje en cerise en Dylussions sprayinkt Satsuma - Zwarte fineliner - Crafter s workshop template Daisy cluster - Stampotique stempels: Hug monster, give self a hug en Flower background - Hartjes ponzen - Kwasten - Zwarte en gekleurd papier - beplak een kaart met muziek- en/of tekstpapier - meng op je craftsheet witte verf met een heel klein beetje oranje en smeer daarmee de ondergrond in met lange halen van je kwast, laat hier en daar de ondergrond wat meer door komen dan op andere plekken. - Voeg oranje toe zodat de verf donkerder wordt en geef hier en daar op je kaart wat donkere accenten met de oranje verf; droog voorzichtig met je heattool - Spons met witte verf over de donkere stukken wat bloemetjes en droog opnieuw - Spray op de bloemtjesgedeelten van dichtbij wat Satsuma sprayinkt en houd je kaart verticaal zodat de inkt naar beneden loopt. Laat even drogen en verwijder dan de overtollige sprayinkt met een stuk keukenpapier (deppen) - Maak met een creditcard met wat witte verf wat vlekken en strepen. - Verdun een klein beetje witte verf en een klein beetje cerise verf (afzonderlijk) met water en maak met een klein kwastje wat roze en witte spetters op je achtergrond - Stempel Flower background op een stukje wit papier en scheur een randje af, kleur roze en kleur de bloemetjes wat extra. Plak op de kaart - Stempel het monster met zwarte inkt op je kaart. Gebruik een stempelliniaal om goed te kijken waar hij het beste past. Stempel hem ook op een stukje wit papier. Knip uit en kleur de staart, neus en de roesjes roze. Plak op kaart - Pons de hartjes (ik heb restjes zelfgemaakt papier gebruikt, maar je kunt ook scrappapier gebruiken) en plak ze op de kaart. Maak er met de fineliner een randje omheen. - Stempel de tekst, knip uit en plak op de kaart. - Mat het geheel op zwart en plak het dan op een bijpassende kleur kaart.

5 Even silence speaks (tag) - Dylussions verf in de kleuren Mustard, Magenta, Wit en Lagoon - Stazon Mustard - Stampotique stempels: Whisker monster with sign, Even Silence speaks; Dylussions rondjes stempel van de sheet Basic backgrounds; Dylussions lijntjes stempsl van de sheet Further around the edge ; nummer stempels van Tim Holtz en Oxford Impressions; Tim Holtz ruitjes stempel, alfabetstempel en pennen stempel; Hero arts stempel Sending smiles. - Witte gelpen - Zwart en magenta papier en een bijpassend lintje - smeer heel lichtjes met een babydoekje een heel dun laagje mustard verf op je tag - neem dan van de verschillende kleuren steeds een heel klein beetje verf op je vinger en smeer uit op de tag, maak lichter en smeer verder uit met gebruik van witte verf. Echt heel weinig verf gebruiken en bij de overgang tussen de kleuren veel wit gebruiken. Zo beetje bij beetje de hele tag bewerken. - Smeer wat Mustard verf dun op een craftsheet uit, druk de rondjes stempel erin en stempel op de tag. Herhaal dit op 2 of 3 plekken. Maak direct je stempel goed schoon met een babydoekje. Doe hetzelfde met de Magenta verf en de ruitjes stempel. - Beïnkt de Tim Holtz alfabetstempel met de Stazon en druk hem op 2 tot 3 plaatse op je tag gedeeltelijk af - Verdun op je craftsheet een klein beetje magenta verf en maak met een kwastje wat spetters op je tag. - Stempel me behulp van de stempelliniaal de nummers met zwarte inkt - Stempel de pennen, de tekst, het monster en het randje op wit papier. Knip alles uit. Plak het randje onder aan je tag en stempel dan het monster met behulp van de stempelliniaal op de plek waar je hem op je tag wilt hebben. - Mat de tekst op magenta papier. Plak pennen en tekst op je tag. - Kleur het monster in in ongeveer dezelfde kleuren als je voor je tag gebruikt hebt (ik heb gekleurd met Tombow stiften) en plak hem op je tag - Stempel met behulp van de stempelliniaal de tekst in het bordje - Mat op zwart papier en haal het lintje erdoor.

Een rijke en uitdagende leeromgeving met echte materialen die uitlokken tot spel.

Een rijke en uitdagende leeromgeving met echte materialen die uitlokken tot spel. Inrichting van de themahoek Een rijke en uitdagende leeromgeving met echte materialen die uitlokken tot spel., Petr Horecek, Gottmer uitgevers, Haarlem 2006. ISBN 9789025740870 Zandtafel Een klein poppenhuis

Nadere informatie

Een dromenvanger maken

Een dromenvanger maken Een dromenvanger maken Wat is een dromenvanger? Dit wordt uitgelegd in De legende van de dromenvanger. Een echte dromenvanger wordt gemaakt van wilgenhout, leerband en runderpees, of namaak pees (sinew).

Nadere informatie

* * * Boekje met opdrachten * * *

* * * Boekje met opdrachten * * * * * * Boekje met opdrachten * * * Hallo allemaal! Welkom op de faculteit informatica van de Technische Universiteit Delft Vandaag gaan we eens kijken hoe we zelf kleine computerprogramma s kunnen maken

Nadere informatie

Lesbrief Strip maken. Doel Leerlingen te laten nadenken wat ze op het internet doen en hoe ze hier op een positieve manier mee om kunnen gaan.

Lesbrief Strip maken. Doel Leerlingen te laten nadenken wat ze op het internet doen en hoe ze hier op een positieve manier mee om kunnen gaan. STRIP MAKEN Een les waarbij leerlingen een stripverhaal maken over een mediawijs onderwerp. Ze fotograferen een verhaal, zetten dit om in een stripverhaal met korte teksten. Strip maken - Docent Doel Leerlingen

Nadere informatie

Het kleine proefjesboek. Ik ben weerman/weervrouw

Het kleine proefjesboek. Ik ben weerman/weervrouw Het kleine proefjesboek Ik ben weerman/weervrouw Ik ben weerman/ weervrouw pasfoto Deze week help ik de meteorologen van het KNMI in De Bilt. Een meteoroloog is een wetenschapper die het weer bestudeert.

Nadere informatie

Help, ik moet een werkstuk maken!

Help, ik moet een werkstuk maken! Help, ik moet een werkstuk maken! Je gaat de komende tijd bezig met het maken van een werkstuk. Maar hoe zit een werkstuk nou eigenlijk in elkaar? Hoe moet je beginnen? En hoe kies je nou een onderwerp?

Nadere informatie

Tijd. 10 min. 55 minuten

Tijd. 10 min. 55 minuten Tijd GROEP 5-6 50 55 minuten 1, 23, 32, 44, 45 en 51 De leerling: weet hoe dag en nacht ontstaan weet dat de tijd niet overal op de wereld hetzelfde is weet met welke instrumenten je tijd kunt meten kent

Nadere informatie

Opdrachtkaart Een wigwam op het strand

Opdrachtkaart Een wigwam op het strand Een wigwam op het strand Je maakt een collage met plaatjes uit tijdschriften. Je tekent en schrijft er zelf bij. Zo maak je een hele grappige of misschien wel een serieuze of enge collage. - 2 (maar alleen

Nadere informatie

Bepaal eerst de probleemstelling of hoofdvraag

Bepaal eerst de probleemstelling of hoofdvraag Bepaal eerst de probleemstelling of hoofdvraag De probleemstelling is eigenlijk het centrum waar het werkstuk om draait. Het is een precieze formulering van het onderwerp dat je onderzoekt. Omdat de probleemstelling

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

GOOCHELEN MET WOORDEN

GOOCHELEN MET WOORDEN GOOCHELEN MET WOORDEN EERSTE START VOOR DE ONTHAALKLAS BASISONDERWIJS KOPIEERBLADEN BLOK 1 KRINGACTIVITEITEN Welkom in onze school! Naam van de school:... Adres:... Tel:... Ik heet... Dit ben ik! Teken

Nadere informatie

MONTAGE HANDLEIDING. MAXXGRIP Beadlock systeem; Hét beste beadlocksysteem voor Autosport, Off-Road, en zelfs geschikt voor op de openbare weg!

MONTAGE HANDLEIDING. MAXXGRIP Beadlock systeem; Hét beste beadlocksysteem voor Autosport, Off-Road, en zelfs geschikt voor op de openbare weg! MONTAGE HANDLEIDING MAXXGRIP Beadlock systeem; Hét beste beadlocksysteem voor Autosport, Off-Road, en zelfs geschikt voor op de openbare weg! De onderdelen van het MAXXGRIP beadlock systeem; START HIER:

Nadere informatie

Enkele praktijktips bij het tekenen en schilderen

Enkele praktijktips bij het tekenen en schilderen Enkele praktijktips bij het tekenen en schilderen De Teleac zendt regelmatig teken-, schilder en boetseercursussen uit en in bibliotheken zijn boeken over tekenen en schilderen te vinden. In sommige winkels

Nadere informatie

tuin dier bakplezier Gids voor de thuisbakker

tuin dier bakplezier Gids voor de thuisbakker tuin dier bakplezier Gids voor de thuisbakker Cupcakes bakken en versieren Wat heb je nodig? Voor 12 cakejes: 250 g AVEVE Mix voor cupcakes 2 eieren 100 g boter 30 ml water bakblik voor cupcakes papieren

Nadere informatie

Boekje met opdrachten

Boekje met opdrachten Boekje met opdrachten Welkom bij de Bibliotheekservice Fryslân. Vandaag gaan we eens kijken hoe we zelf kleine computerprogramma s kunnen maken. Het zelf maken van computerprogramma s heet programmeren.

Nadere informatie

Inhoud. Gierzwaluwbescherming Nederland 1

Inhoud. Gierzwaluwbescherming Nederland 1 Inhoud Inhoudsopgave blz 1 Dakpannen blz 2 Aandachtspunten blz 2 Inregenen blz 2 Uitkruipen blz 3 Bevestiging blz 3 Op maat maken blz 3 Benodigdheden blz 3 Gereedschap blz 4 Werkwijze blz 4 Aftekenen en

Nadere informatie

Techniekkaart: Het houden van een interview

Techniekkaart: Het houden van een interview WAT IS EEN INTERVIEW? Een interview is een vraaggesprek. Wat een interview speciaal maakt, is dat je met een interview aan informatie kunt komen, die je niet uit boeken kunt halen. Als je de specifieke

Nadere informatie

Docentenblad 4 Monteren 1

Docentenblad 4 Monteren 1 Docentenblad 4 In monteren 1 krijgt de leerling een overzicht van handboormachines, boorsoorten, boordiameters en plugdiameters. Vervolgens moet hij of zij gaten boren in een gipsmuur met massieve stenen.

Nadere informatie

Teksten: Wie en wat heb je nodig? Spel Korte inhoud:

Teksten: Wie en wat heb je nodig? Spel Korte inhoud: Wees niet bang, want Ik ben bij je Teksten: Jesaja 41 : 10 Wees niet bang, want Ik ben bij je. Vrees niet, want ik ben jouw God. Ik zal je sterken, Ik zal je helpen, je steunen met mijn onoverwinnelijke

Nadere informatie

Word basiscursus. Wat zullen we doen? Waarom ga ik het doen? Wat wordt het resultaat? Oefeningen en werkwijzen

Word basiscursus. Wat zullen we doen? Waarom ga ik het doen? Wat wordt het resultaat? Oefeningen en werkwijzen Wat zullen we doen? Word basiscursus In deze cursus Word leren we tekstverwerking. Je kunt hier:? Starten met het programma Word? Invoeren en het verbeteren van tekst? Selecteren van tekst? Afdrukken van

Nadere informatie

Open water zwemmen. Tips en trainingssuggesties

Open water zwemmen. Tips en trainingssuggesties Open water zwemmen Tips en trainingssuggesties 1. Starten 2. Oriënteren en kijken 3. 4. Boei ronden 5. Wetsuit uitdoen 6. Trainingssuggesties Starten. Als het onbekend is hoe diep het water is, laat jezelf

Nadere informatie

Zelf een Red Special bouwen?

Zelf een Red Special bouwen? Zelf een Red Special bouwen? Door René, Gitaar in Tune Hints, tips, mogelijkheden, moeilijkheden Revisie 1.2, datum 7 mei 2005 Zelf een Red Special bouwen? www.gitaar-in-tune.nl Pagina 1 van 36 Voorwoord

Nadere informatie

Dekdoorvoer voorkomen van rot

Dekdoorvoer voorkomen van rot Dekdoorvoer voorkomen van rot Nov. 2008. Bron: http://www.pbase.com/mainecruising/sealing_the_deck Vertaling: Aike van der Hoeff, 4 juni 2012 (toevoegingen van de vertaler: cursief) In dit artikel bepleit

Nadere informatie

Project over het menselijk lichaam voor de bovenbouw van de basisschool. Met huid en haar

Project over het menselijk lichaam voor de bovenbouw van de basisschool. Met huid en haar Met huid en haar Project over het menselijk lichaam voor de bovenbouw van de basisschool Muurkrant. Iedere les gaat een groepje leerlingen verslag doen van wat er die les gedaan is en wat de leerlingen

Nadere informatie

Posters maken in PowerPoint

Posters maken in PowerPoint Posters maken in PowerPoint Een mini handleiding Nieuwe Media Dienst 2009 http://www.ua.ac.be/icnmd 1. Algemeen Het printen van grote posters is een kostbare zaak en duurt lang. Om mislukkingen te vermijden

Nadere informatie

Zorg er altijd voor dat de spanten haaks op kiel staan! Het gebruik van een bouwhelling (Billing Boats nr. 301) vereenvoudigt deze taak (Fig. 1).

Zorg er altijd voor dat de spanten haaks op kiel staan! Het gebruik van een bouwhelling (Billing Boats nr. 301) vereenvoudigt deze taak (Fig. 1). Bouwtips Houten romp Zorg er altijd voor dat de spanten haaks op kiel staan! Het gebruik van een bouwhelling (Billing Boats nr. 301) vereenvoudigt deze taak (Fig. 1). Daarna dekken en schotten aanbrengen.

Nadere informatie

Een affiche maken in Word

Een affiche maken in Word Een affiche maken in Word Hoe maak je een kleurige affiche in een Word document. Met afbeeldingen, tekstvakken en Wordart. Dat ga je hier allemaal zien. Je opent eerst een Word document. Om een achtergrondkleur

Nadere informatie

Kernvraag: Hoe verplaatst licht zich en hoe zien we dat?

Kernvraag: Hoe verplaatst licht zich en hoe zien we dat? Kernvraag: Hoe verplaatst licht zich en hoe zien we dat? Naam: Groep: http://www.cma-science.nl Activiteit 1 Hoe verplaatst licht zich? 1. Als je wel eens de lichtstraal van een zaklamp hebt gezien, weet

Nadere informatie

www.dubbelklik.nu Handleiding Word 2013

www.dubbelklik.nu Handleiding Word 2013 www.dubbelklik.nu Handleiding Word 2013 Deze handleiding is onderdeel van Dubbelklik, een lesmethode Technologie, ICT/ Loopbaanoriëntatie en Intersectoraal Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave

Nadere informatie

Montage. handleiding. Maak de verpakking(en) per meubel open en sorteer de onderdelen. In de verpakking vindt u:

Montage. handleiding. Maak de verpakking(en) per meubel open en sorteer de onderdelen. In de verpakking vindt u: Montage handleiding Verpakking Naast de referentie van het meubel staat soms nog een getal op het verpakkingslabel. Dit betekent dat het gaat om één meubel wat is verpakt in meerdere pakketten, tezamen

Nadere informatie