Workshop Zia Techniek. Door Hermine Koster en Corrie Wijbrands

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Workshop Zia Techniek. Door Hermine Koster en Corrie Wijbrands"

Transcriptie

1 Workshop Zia Techniek Door Hermine Koster en Corrie Wijbrands Stap 1: Zet met olie pastelkrijt wat lijnen op je kaartkarton. In werkelijkheid is dit wit maar dat is niet te zien op een scan vandaar dat je hier nu gele strepen ziet.

2 Stap 2: Spuit met aquarelverf aangelengd met water uit een spuitflesje 3 kleuren op je ondergrond. Daarna heatsetten.

3 Stap 3: Neem een stukje sequin waste (de kleine maat bolletjes) en kleur met de middelste kleur op een paar plaatsen. Dit heatsetten. Neem dan een stukje sequin waste met grotere bolletjes en spuit met de donkerste kleur nogmaals hier en daar wat accenten. Dit weer goed heatsetten.

4 Stap 4: Stempel met Stazon Black de tulp tegen de onderrand en heatset de afdruk. Neem dan een penseel met water en schilder de bloem in, laat het water even rusten en neem dan het overtollige water weg met een stukje keukendoek, afhankelijk van het resultaat herhaal je dit nog 1 a 2 keer. Het geheel weer goed heatsetten.

5 Stap 5: Breng met het oliepastelkrijt nog wat accenten aan in de bloem en veeg het wat uit met je vingers. In het linkse voorbeeld is gekozen om de bloemen een andere kleur te geven dan een van de kleuren die in de achtergrond gebruikt zijn, bij het rechtse voorbeeld is gekozen om ton-sur-ton te werken.

6 Voorbeeldkaarten gemaakt met deze techniek: Door Hermine Koster Elfje Eerst wat strepen gezet met een wit olie pastelkrijtje. Daarna direct to craftsheet de kleuren Broken China, Fired Brick en Peeled Paint Distress inkt aangebracht, vervolgens wat water erop gespoten en het kaartkarton erin gelegd. Dit geheatset en het nog een keer op de craftsheet gelegd maar dan 180 graden gedraaid zodat de kleuren aan de andere kant zitten. Doe dit net zolang totdat je tevreden bent met het resultaat. Neem een stukje sequin waste met kleine gaatjes en spons met Peeled paint hier en daar wat rondjes. Doe hetzelfde met een grotere maat sequin waste en de kleur Fired Brick. Met Versmark het elfje (De Stempelwinkel) gestempeld en geëmbosst met zwart embossingpoeder. Van het elfje een masker gemaakt er dat erop gelegd. Nu met Versamark de ornament stempel (Stamp Zia) afgedrukt en met zwart geëmbosst. Het gehele elfje en delen van het ornament uitgebleekt met een fantastix pen en dunne bleek. De gebleekte delen nog wat kleur gegeven met distress en een penseel met water met dezelfde kleuren als waarmee de achtergrond is gemaakt. Voor het lijfje is de kleur Dried Marigold gebruikt, de haartjes zijn met Tea dye en Walnut Stain gedaan. Op de vleugeltjes nog kleine accentjes aangebracht met een gold leafing pen. Het geheel gemat op wit en zwart kaartkarton.

7 Vis Met een wit olie pastelkrijtje wat lijnen op de ondergrond aangebracht. Toen met Glimmermist kleuren Key Lime, Olive Vine en Moonlight de achtergrond op kleur gespoten. Met de kleinste maat sequin waste nog wat accenten gespoten met Golden Terracotta en met de grotere rondjes de kleur Black Cherry. Met Versamark de stempel van de vis (I Brake for Stamps) afgedrukt en geëmbosst met zwart embossingpoeder. De rechthoek even gemaskerd en de swirl stempel (Just Johanna) afgedrukt met Versamark en geëmbosst met zwart embossingpoeder. Met een fantastix pen de vis, het dobbertje en delen van de swirl gebleekt met dunne bleek. De vis en het dobbertje weer ingekleurd met aquarelverf. Het geheel gemat op wit en zwart kaartkarton. Glimmermist laat zich ook verwijderen met water, het wordt dan iets minder wit, maar ook erg mooi.

8 Tag met aar De ondergrond is gemaakt zoals bij de stap voor stap van de workshop. Nu een tag/boekenlegger gemaakt met deze prachtige aar (ARTSpecially stempellap 2010). De tekst is van Stampers Anonymous. Het geheel gemat op zwart, een gaatje geponst en daar 3 lintjes doorgeregen.

9 Hollandse liefde De ondergrond gemaakt zoals bij de stap voor stap van de workshop maar in plaats van lijnen getrokken nu hartjes getekend met een waskrijtje. Door de kindjes en de huisjes, stempels afkomstig van de ARTSpecially stempellap 2010, het geheel gemaakt in de oer-hollandse kleuren rood/wit/blauw met een beetje oranje.

10 Iris De ondergrond achter de iris (stempelmerk onbekend) gemaakt zoals in de stap voor stap van de workshop. De achtergrond was groter, heb de iris met Stazon Black in het midden gestempeld met de steel tegen de onderrand, aan de onderkant een deel weggesneden rondom de steel van de bloem. De bloem en de steel van de iris ingekleurd met kleurpotlood. Het midden vierkant gemat op zwart. Toen een witte kaart gepakt daarop gespetterd met een penseel en waterverf en nog wat accentjes aangebracht met goldleafing. Dat geheel nog eens gemat op zwart kaartkarton.

11 Zeg het met tulpen De ondergrond gemaakt zoals beschreven in de stap voor stap van de workshop. Hier nog de crackle stempel van de ARTSpecially stempellap 2010 opgezet. Met een cirkelsnijder 3 rondjes uitgesneden van verschillende formaat. Deze rondjes gebruikt om de bloem mee te maken. De tulp (ook van ARTSpecially) afgestempeld op wit kaartkarton me Stazon Black, en de kleinste tulp nogmaals afgedrukt. Het geheel ingekleurd met aquarelverf en deze achter de ondergrond geplakt zodat de tulpen gedeeltelijk zichtbaar zijn door de rondjes. De bloem aan de linkerkant vastgezet met een mooie splitpen en het geheel gemat op zwart.

12 Voorbeeldkaarten gemaakt met deze techniek: Door Corrie Wijbrands Lieflijke dans Zet met witte olie pastel krijt lijnen op je witte kaart karton. Spuit met de 2 lichte kleuren Distress inkt (verdund met water 1:1) op je karton en droog met heat tool. Neem een stukje sequin waste, leg het over je kaart en spuit er op met de donkere kleur, op een paar plaatsen. Dit heatsetten. Neem dan een ander stukje sequin waste en spuit met de andere donkere kleur nogmaals hier en daar wat accenten. Dit weer goed heatsetten. Stempel de danseressen (Stampinback) en de gordijnen (Cherry Pie) met zwarte stazon. Met penseel en bleek de danseressen en gordijnen ontkleuren (als je heatset gaat het sneller maar denk er aan dat je een raam openzet). De gordijnen en danseressen inkleuren met kleurpotlood. Matten op zwart en daarna op gekleurd kaart karton.

13 Libel Zet met witte olie pastel krijt lijnen op je witte kaart karton. Spuit met 2 lichte kleuren ecoline inkt (verdund met water 1:1) op je karton, en droog met je heat tool. Neem een stukje sequin waste, leg het over je kaart en spuit er op met de donkere kleur, op een paar plaatsen. Dit heatsetten. Neem dan een ander stukje sequin waste en spuit met de andere donkere kleur nogmaals hier en daar wat accenten. Dit weer goed heatsetten. Stempel de libel en de swirl (beiden Tattered Angels) met zwarte stazon inkt. Met penseel en bleek de vleugels ontkleuren (als je heatset gaat het sneller maar denk er aan dat je een raam openzet). De vleugels inkleuren met olie pastel krijt en uitwrijven met je vinger. Matten op zwart en daarna op gekleurd kaartkarton. Maak het geheel af met strassteentjes op de swirl.

ARTSpecially for You magazine #4

ARTSpecially for You magazine #4 Een stempel, vele voorbeelden Pagina 4 en 5 Door diverse artiesten Art celebrate Door Mariska Stam Begin met een fel stukje rode kaartkarton en druk de stempel celebrate af met versamark. Embos dit met

Nadere informatie

Neem een klein enkel kaartje Oudhollands Van Gelder papier en vouw dubbel. Stempel Het robotje en de tekst met Stazon Black.

Neem een klein enkel kaartje Oudhollands Van Gelder papier en vouw dubbel. Stempel Het robotje en de tekst met Stazon Black. Neem een klein enkel kaartje Oudhollands Van Gelder papier en vouw dubbel. Stempel Het robotje en de tekst met Stazon Black. Kleur in met Lyra krijtjes. Neem een Versamark marker en stippel het binnenste

Nadere informatie

Workshop Tag met de techniek van Distress Stain en gebruikmakend van een template

Workshop Tag met de techniek van Distress Stain en gebruikmakend van een template Workshop 1 Workshop Tag met de techniek van Distress Stain en gebruikmakend van een template Spuit een blanco tag nat met water en kleur delen van deze natte tag met Distress stain kleur Barn Door. Kleur

Nadere informatie

Workshop met o.a. Perfect pearls

Workshop met o.a. Perfect pearls Workshop met o.a. Perfect pearls Door Annelies Sanders, Nellie van Leeuwen, Anne Swinkels, Audrey Meijs en Karin Koppen Algemene aanpak: Spons de grootste witte tag helemaal met Adirondack stream, gebruik

Nadere informatie

Workshop Makkums of Delfsblauw Tegeltje. Door Paulien Hendrikx, Sjraar Klaassens en Angelika Altzemer

Workshop Makkums of Delfsblauw Tegeltje. Door Paulien Hendrikx, Sjraar Klaassens en Angelika Altzemer Workshop Makkums of Delfsblauw Tegeltje Door Paulien Hendrikx, Sjraar Klaassens en Angelika Altzemer Voorbeeldkaarten gemaakt met deze techniek: Door Angelika Altzemer Tegelwijsheid Stempel op wit cardstock

Nadere informatie

Workshop Stempelen met Brilliance navulinkt

Workshop Stempelen met Brilliance navulinkt Workshop Stempelen met Brilliance navulinkt Door Eefke Moes en Geralda Jansen Neem een stuk craft sheet en druppel daar een paar kleuren navulinkt (reinker) van de Brilliance inkt op. Neem daarbij in ieder

Nadere informatie

Inspiratie n.a.v. de bisterworkshop op het ARTSpecially Event 2014 van Annelies Sanders en Geralda Jansen

Inspiratie n.a.v. de bisterworkshop op het ARTSpecially Event 2014 van Annelies Sanders en Geralda Jansen Inspiratie n.a.v. de bisterworkshop op het ARTSpecially Event 2014 van Annelies Sanders en Geralda Jansen Nodig voor eenvoudige bistertechniek: Potjes met verschillende kleurenkorrels bister; kwast en/of

Nadere informatie

Stempelworkshops event 2013 met weinig stempels veel techniek ISBN

Stempelworkshops event 2013 met weinig stempels veel techniek ISBN Workshop 6 Werken met Panpastels en templates Pagina 40 Speel alsof er geen winnaars zijn Neem een witte kaart van 15 x 10 cm. Spons het geheel met Panpastel licht blauw, neem een template en spons hier

Nadere informatie

ART Freakin people person (boekje) ART

ART Freakin people person (boekje) ART Hier de beschrijving van de bezonder vrolijke kaartjes van Nellie van Leeuwen gemaakt met de techniek zoals beschreven in ARTSpecially magazine #14 op pagina 56 en 57. Nellie laat zien wat Dylussions sprayinkt

Nadere informatie

Workshop werken met glas en kopertape

Workshop werken met glas en kopertape Workshop werken met glas en kopertape Door Grietje Zijlstra en Mariska Stam Algemene benodigdheden: stempels van ARTSpecially sheet t.b.v. Pink Ribbon microscoop glaasjes 1 x 3 inch = 26x76 mm. Verkrijgbaar

Nadere informatie

Workshop met de melting pot en meer voorbeelden

Workshop met de melting pot en meer voorbeelden Workshop met de melting pot en meer voorbeelden Door Mariska Stam en Grietje Zijlstra Algemene aanpak: 1e deel: Breng inkt aan op de tag. Doe dit door rechtstreks met je inktpad over de tag te vegen. Droog

Nadere informatie

ARTSpecially for You magazine #7

ARTSpecially for You magazine #7 Boekjes, doosjes en foedraaltjes Pagina 24 en 25 Door Geralda Jansen en Hermine Koster Benodigdheden voor de twee verschillende setjes en het boekje: Setje voor een doosje, een foedraal en een boekje,

Nadere informatie

Workshop Stempelen op zelfhardende klei. Door Eefke Moes en Geralda Jansen

Workshop Stempelen op zelfhardende klei. Door Eefke Moes en Geralda Jansen Workshop Stempelen op zelfhardende klei Door Eefke Moes en Geralda Jansen Draai in je handen een bolletje van zelfhardende klei (bijvoorbeeld darwi classic of efaplast classic van eberhard faber). Rol

Nadere informatie

Workshop aquarelleren met Distress inkt. Door Dymphie Meeuwissen, Karin Koppen en Dieke Polstra

Workshop aquarelleren met Distress inkt. Door Dymphie Meeuwissen, Karin Koppen en Dieke Polstra Workshop aquarelleren met Distress inkt Door Dymphie Meeuwissen, Karin Koppen en Dieke Polstra Algemene benodigdheden: Memento inkt zwart Distress inkt black soot, antique linen, tattered rose, faded jeans,

Nadere informatie

My Travelbook, deel 3

My Travelbook, deel 3 My Travelbook, deel 3 Goedemorgen! Het is weer vrijdag en dus is het weer tijd om verder te gaan met The Travelbook. We maken vandaag de kaft af! Leg de drie delen naast elkaar en check of je nog meer

Nadere informatie

My Travelbook, deel 2

My Travelbook, deel 2 My Travelbook, deel 2 Leuk dat je er weer bent Vandaag gaan we starten met het maken van de kaften van het Travelbook. We gaan spelen met Texture Paste en ook heerlijk knoeien met inkt Vieze vingers zijn

Nadere informatie

ARTSpecially for You magazine #8

ARTSpecially for You magazine #8 Love - dubbele kaart van 12,5 x 12,5 cm - ecolinepapier, gemaakt met Cuttlebug en waxpapier (techniek 3) - cremekleurig papier - restje papier in bijpassende kleur - vierkant houtje, gekleurd met mini-mister

Nadere informatie

Workshop Stempelliniaal. Door Anne Swinkels, Nellie van Leeuwen en Annelies Sanders. Original Dutch

Workshop Stempelliniaal. Door Anne Swinkels, Nellie van Leeuwen en Annelies Sanders. Original Dutch Workshop Stempelliniaal Door Anne Swinkels, Nellie van Leeuwen en Annelies Sanders Original Dutch Stempel op wit papier de inchies (molen, klompjes en de 2 achtergrondstempeltjes) met Versafine majestic

Nadere informatie

Workshop Resisttechniek met embossingpoeder, strijkijzer en gesso. Door Karin Koppen, Dymphie Meeuwissen en Dieke Polstra

Workshop Resisttechniek met embossingpoeder, strijkijzer en gesso. Door Karin Koppen, Dymphie Meeuwissen en Dieke Polstra Workshop Resisttechniek met embossingpoeder, strijkijzer en gesso Door Karin Koppen, Dymphie Meeuwissen en Dieke Polstra Algemene benodigdheden: wit kaartkarton 10 x 10 cm inkt: Adirondack Wild Plum, Butterscotch,

Nadere informatie

Workshop acrylverf en medium

Workshop acrylverf en medium Workshop acrylverf en medium Door Annelies Sanders, Nellie van Leeuwen en Anne Swinkels Algemene benodigdheden: craftsheet Water spritser keukensponsjes baby lotiondoekjes stempel reiniger voor permanent

Nadere informatie

Home Sweet Home! Deel 4

Home Sweet Home! Deel 4 Home Sweet Home Deel 4 Hallo allemaal Nu het grovere werk achter de rug is, zijn we toe aan aan de prichel klusjes: bloemetjes maken en de ramen in elkaar zetten. De bloemen zijn een voorbereiding op alle

Nadere informatie

Vlinder maken met een koffiefilter

Vlinder maken met een koffiefilter Kinderactiemodel klimaatcampagne 2011 Knutseltips vlinders maken Maak een vlinder-knutselhoek waar kinderen allerlei vlinders kunnen knutselen. Hierna geven we een overzicht van enkele concrete voorbeelden

Nadere informatie

Dreamcatcher snoer van Miranda Degenaars

Dreamcatcher snoer van Miranda Degenaars Dreamcatcher snoer van Miranda Degenaars Spons de gehele kaart met de twee tinten Pan Pastel(Burnt Sienna/Turquoise); Stempel hier en daar de kleine veer en bewerk met PP parelmoer wit; Kraft kaart 15x15

Nadere informatie

Snoesjes. Snoesjes. The Collection DECOUPAGE SHEETS CLEAR STAMPS

Snoesjes. Snoesjes. The Collection DECOUPAGE SHEETS CLEAR STAMPS The Collection DECOUPAGE SHEETS Snoesjes Kaarten gem aakt door Wybrich van der Roest http://wybrichspapercards.blogspot.com vouw aan de bovenkant. Rond alle hoeken van de kaart af. Snijd dessinpapier van

Nadere informatie

Inspiratie n.a.v. de workshop op het ARTSpecially Event 2014 van Nellie van Leeuwen en Anne Swinkels

Inspiratie n.a.v. de workshop op het ARTSpecially Event 2014 van Nellie van Leeuwen en Anne Swinkels Inspiratie n.a.v. de workshop op het ARTSpecially Event 2014 van Nellie van Leeuwen en Anne Swinkels Live Inspired, formaat 13 x 16 cm. Anne Swinkels Materialen: stempels: cirkel Paperback studios, tekst

Nadere informatie

It s Magic. Uiteraard kun je deze beschrijving ook printen of op je tablet plaatsen indien je wilt werken terwijl je geen internet verbinding hebt.

It s Magic. Uiteraard kun je deze beschrijving ook printen of op je tablet plaatsen indien je wilt werken terwijl je geen internet verbinding hebt. workshop beschrijving Tiny Project It s Magic It s Magic a Tiny Project van Dit is de beschrijving van Tiny Project It s Magic. De beschrijving hoort bij de uitleg die je op de website kunt vinden. Zonder

Nadere informatie

! Druk het Broken China kussen enkele malen op het kraftsheet.

! Druk het Broken China kussen enkele malen op het kraftsheet. Let it Snow! deel 2! Goedemorgen! Hebben we vorige week een start gemaakt met de basis van de bol, vandaag gaan we verder met de pagina's en de kaften. We bewerken de ondergronden met verschillende technieken.

Nadere informatie

Workshop Stempelen op krijtverf. Door Grietje Zijlstra en Mariska Stam

Workshop Stempelen op krijtverf. Door Grietje Zijlstra en Mariska Stam Workshop Stempelen op krijtverf Door Grietje Zijlstra en Mariska Stam Voorbeeldkaarten gemaakt met deze techniek: Door Grietje Zijlstra Wooden shoes Benodigheden: Plaatje (zie P.S. als je dit plaatje

Nadere informatie

Hallo allemaal! Wat heb je nodig?

Hallo allemaal! Wat heb je nodig? Hallo allemaal! Dit is de beschrijving van The Tiny Project Stars, een Minibook behorende bij Big Project Stars. Je kunt het boekje ook los van het Big Project maken. Hij past in het Big Project maar is

Nadere informatie

Scrapbookforum Rood wit blauw en bloemen!

Scrapbookforum Rood wit blauw en bloemen! Scrapbookforum nummer 22, mei 2012 Rood wit blauw en bloemen! voorwoord Met al die Holland feesten in ons achterhoofd zijn we gaan scrappen in rood wit blauw! Om het iets moeilijker te maken, hebben we

Nadere informatie

The Winter Workshop: Sweet Little Tree

The Winter Workshop: Sweet Little Tree The Winter Workshop: Sweet Little Tree! Hallo allemaal! Welkom bij de Winter Workshop van dit jaar. Deze keer een hele andere vorm van online workshop, eentje waarbij we drie kerst ornamenten gaan maken

Nadere informatie

The Collection #61. Door Marleen van der Most handmadebymarleen.blogspot.com

The Collection #61. Door Marleen van der Most handmadebymarleen.blogspot.com The Collection #61 Door Marleen van der Most handmadebymarleen.blogspot.com Materialen, gebruikt voor alle kaarten: Collectables: COL1444 (Rozetten en labels), Craftables: CR1331 (Basisvormen-cirkel),

Nadere informatie

en de achterzijde van de la zijn bijna gelijk... maar toch niet helemaal. Zet er met potlood op welke wat is zodat je je niet kunt vergissen.

en de achterzijde van de la zijn bijna gelijk... maar toch niet helemaal. Zet er met potlood op welke wat is zodat je je niet kunt vergissen. "Dreamtime" deel 2 Goedemorgen allemaal, Vandaag het tweede deel van de online workshop "Dreamtime" Vorige week hebben we het kastje in elkaar gezet en vandaag gaan we het laatje maken dat erin past. Als

Nadere informatie

China. Chinese karakters. Vakgebied: Beeldende Vorming. Lesduur: 60 minuten

China. Chinese karakters. Vakgebied: Beeldende Vorming. Lesduur: 60 minuten China Chinese karakters Vakgebied: Beeldende Vorming Lesduur: 60 minuten Pagina 1 Colofon Chinese karakters Les voor groep 7/8 60 minuten Tekenen China - Chinese karakters - Leerkracht - handreiking Inleiding

Nadere informatie

Let it Snow, Let it Snow, Let it Snow! Vandaag gaan we aan de slag met de sneeuwman en we maken het "kastje" van vorige week verder af.

Let it Snow, Let it Snow, Let it Snow! Vandaag gaan we aan de slag met de sneeuwman en we maken het kastje van vorige week verder af. Let it Snow, Let it Snow, Let it Snow Vandaag gaan we aan de slag met de sneeuwman en we maken het "kastje" van vorige week verder af. Het kastje was al bijna klaar, maar zelf heb ik er nog een en ander

Nadere informatie

Lesbrief/informatie. Cultuurmenu projecten audiovisueel groep 1-5

Lesbrief/informatie. Cultuurmenu projecten audiovisueel groep 1-5 Lesbrief/informatie Cultuurmenu projecten audiovisueel groep 1-5 Organisatie Cultuurmenu: Cultuurwijzer Nieuwstraat 379 7311 BR Apeldoorn 055-5213967 www.cultuurwijzerapeldoorn.nl De projecten zijn ontwikkeld

Nadere informatie

KNUTSELIDEETJES. Tulpen in een vaas. Benodigdheden: schaar, lijm, vouwblaadjes 8 x 8 cm, gekleurd papier. Aan het werk:

KNUTSELIDEETJES. Tulpen in een vaas. Benodigdheden: schaar, lijm, vouwblaadjes 8 x 8 cm, gekleurd papier. Aan het werk: KNUTSELIDEETJES Tulpen in een vaas Benodigdheden: schaar, lijm, vouwblaadjes 8 x 8 cm, gekleurd papier Aan het werk: Vouw 16 vierkantjes. Vouw aan de onderkant de hoekjes om. Geef bovenaan twee knipjes,

Nadere informatie

Teatime. Tea & Coffee. The Collection #2 DECOUPAGE SHEETS CRAFTABLES

Teatime. Tea & Coffee. The Collection #2 DECOUPAGE SHEETS CRAFTABLES The Collection #2 DECOUPAGE SHEETS Teatime Kaarten gemaakt door Astrid Schipper http://:astridschipper.blogspot.nl Snijd een dubbele azuurblauwe kaart van 14,8 x14,8 cm en twee enkele vierkanten: kiezel

Nadere informatie

Kaartjes drukken. Aan welke behoefte moet het ontwerp voldoen?

Kaartjes drukken. Aan welke behoefte moet het ontwerp voldoen? Kaartjes drukken 1. Wat is de behoefte? Het is leuk wanneer je met je verjaardag kaartjes krijgt. Maar zelf kaartjes versturen en anderen een gelukkige verjaardag kunnen wensen geeft misschien nog meer

Nadere informatie

The Winter Workshop: Home for X- Mas

The Winter Workshop: Home for X- Mas The Winter Workshop: Home for X- Mas Goedemorgen Hier is het derde en laatste deel van de online workshop The Winter Workshop. Vandaag gaan we een huisje maken voor in de boom. En het leuke is dat het

Nadere informatie

Inkleur tutorial Magnolia afdrukje

Inkleur tutorial Magnolia afdrukje Inkleur tutorial Magnolia afdrukje Ik stempel altijd mijn afdrukje met Brilliance Black dit is een inkt die na een tijdje drogen voor zowel copics, terpentine of waterbasis te gebruiken valt. Ik gebruik

Nadere informatie

Scrapbookforum. nummer 18, mei 2011. Scrappen in één kleur!

Scrapbookforum. nummer 18, mei 2011. Scrappen in één kleur! Scrapbookforum nummer 18, mei 2011 Scrappen in één kleur! voorwoord Van harte welkom! We zitten midden in de lente, heerlijk genieten van het mooie weer, de vogels die fluiten, de tuin met al het moois

Nadere informatie

Handleiding 496.142. - het innovatieve Fiskars embossing-systeem is zonder lichtbak te gebruiken.

Handleiding 496.142. - het innovatieve Fiskars embossing-systeem is zonder lichtbak te gebruiken. is uniek Handleiding 496.142 - embossing is een klassieke knutseltechniek met papier. - de ShapeBoss is uitgerust met een groot werkvlak. - het innovatieve Fiskars embossing-systeem is zonder lichtbak

Nadere informatie

Strik nu het steuntje zo dat het lijstje in een mooie schuine hoek staat. Het lijstje kan in de kast!

Strik nu het steuntje zo dat het lijstje in een mooie schuine hoek staat. Het lijstje kan in de kast! "Dreamtime!" deel 4 Vandaag gaan we beginnen aan het "inrichten" van het kastje. We maken twee projectjes die je in het kastje kunt zetten. Het eerste is het mini lijstje. (We verkopen het lijstje ook

Nadere informatie

http://psdtuts.com/tutorials/photo-effects-tutorials/how-to-create-a-fantasy-photo-manipulation/

http://psdtuts.com/tutorials/photo-effects-tutorials/how-to-create-a-fantasy-photo-manipulation/ http://psdtuts.com/tutorials/photo-effects-tutorials/how-to-create-a-fantasy-photo-manipulation/ Fantasie foto Stap 1 De eerste Stap bestaat erin om de juiste foto s te kiezen. Hier werden drie foto s

Nadere informatie

Groep 5 t/m 8 Goed bruikbaar voor een invaller, weinig eisen aan materiaal en niet zo n lange les.

Groep 5 t/m 8 Goed bruikbaar voor een invaller, weinig eisen aan materiaal en niet zo n lange les. NAAMWEZEN Groep 5 t/m 8 Goed bruikbaar voor een invaller, weinig eisen aan materiaal en niet zo n lange les. - Tekenpapier (wit, A4) Oliepastel of viltstiften zwarte viltstift ev. Kranten Geef alle leerlingen

Nadere informatie

Lesbrief Schilderen bij onderdeel Restaurateur-Decorateur

Lesbrief Schilderen bij onderdeel Restaurateur-Decorateur Lesbrief Schilderen bij onderdeel Restaurateur-Decorateur Enkele kunstlessen die je kunt uitproberen Verbonden hartjes 1. wit tekenpapier A5 formaat 2. stukje karton 3. oliepastel 4. kleurpotlood 5. waterverf

Nadere informatie

The Good Old Times, deel 2

The Good Old Times, deel 2 The Good Old Times, deel 2 Goedemorgen allemaal! Vandaag deel twee en we gaan flink aan de slag met het beplakken van het boekje! Aan het einde van dit deel is dat klaar zodat we volgende ronde aan het

Nadere informatie

Petra van Dam juni 2014

Petra van Dam juni 2014 Petra van Dam juni 2014 Algemene werkwijze: De maten in cm zijn zo aangegeven: je leest eerst de hoogte en dan de breedte. Dus staat er 10x5cm, dan is het 10cm hoog en 5cm breed. Kantjes worden vastgepakt

Nadere informatie

Nr Herfst 2016 Free downloads 100%

Nr Herfst 2016 Free downloads 100% Chantal Klokgieter, chantalcrea.blogspot.nl Nr. 31 - Herfst 2016 Free downloads 100% Kaart 1 Volg de algem ene beschrijving en stans de box cards uit lichtbruin karton. Stans de dieren uit anjerwit, lichtbruin,

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright Stap 32 Als je alles goed deed, dan verschijnt een venster waarin gevraagd wordt om een uitknipmasker te maken met vorige laag, vink deze optie aan. Stap 33 Deze aanpassingslaag kunnen we achteraf nog

Nadere informatie

Inhoud! Taak 1.3.8 Plannetje Door Paul van der Linden en Bas de Cort. Taak 1.3.8 Plannetje

Inhoud! Taak 1.3.8 Plannetje Door Paul van der Linden en Bas de Cort. Taak 1.3.8 Plannetje Inhoud! Taak 1.3.8 Plannetje Inhoud!... 1 Voorwoord... 2 Het bedrukken van het T-shirt in zeefdruk... 3 Het gaas lichtgevoelig maken met emulsie... 3 Het inwikkelen van de drukvorm... 4 Inrichten van een

Nadere informatie

54 beeldaspecten kleur. 55 beeldende kunst, architectuur, en vormgeving directe omgeving. 54 beeldaspecten compositie

54 beeldaspecten kleur. 55 beeldende kunst, architectuur, en vormgeving directe omgeving. 54 beeldaspecten compositie techniek materiaal te gebruiken bij kerndoel: voorbeeld / afbeelding scheuren in vorm en tijdschriften 54 beeldaspecten kleur papier voor ondergrond kleur glutofix (papierlijm) 3B knippen op thema tijdschriften

Nadere informatie

Van Goghs tekeningen onder de loep genomen

Van Goghs tekeningen onder de loep genomen Van Goghs tekeningen onder de loep genomen Het optisch herkennen van tekenmaterialen Nico Lingbeek, papierrestaurator vof Papierrestaurator Haarlem en Van Gogh Museum Amsterdam 21 september 2018 Museum

Nadere informatie

LESKAART MOESTUIN LES 3: INSECTEN

LESKAART MOESTUIN LES 3: INSECTEN LESKAART MOESTUIN LES 3: INSECTEN Tijdens deze les gaat de leerkracht samen met de kinderen de groeimeters invullen. DOELSTELLINGEN: 1. De kinderen leren wat de meest voorkomende insecten in de tuin zijn.

Nadere informatie

Een les cardboards maken in aansluiting op het dag project Een beestenboel op school.

Een les cardboards maken in aansluiting op het dag project Een beestenboel op school. TITEL: Leerjaar Groep 1 en 2. Type les Lesduur Omschrijving van de les Cardboardles - kartonbeest (lesformat) Een les cardboards maken in aansluiting op het dag project Een beestenboel op school. 90 Minuten.

Nadere informatie

Nodig: Het is belangrijk dat het genoemde materiaal gebruikt wordt, zodat de nachtegalen weersbestendig zijn!

Nodig: Het is belangrijk dat het genoemde materiaal gebruikt wordt, zodat de nachtegalen weersbestendig zijn! Nodig: Per leerling 1 sheet van 50 x 50 cm. Tekenpotloden Goede scharen Pandakrijtjes (óf acrylverf+penselen+water) Onderleggers Nietmachines Duct tape (duck tape) Het is belangrijk dat het genoemde materiaal

Nadere informatie

Pagina 20 tot en met 25 laten voorbeelden zien gemaakt met de techniek transferen op stof

Pagina 20 tot en met 25 laten voorbeelden zien gemaakt met de techniek transferen op stof Pagina 20 tot en met 25 laten voorbeelden zien gemaakt met de techniek transferen op stof Pagina 20 en 21 Naaimandje Zoals Grietje laat zien kun je heel veel transferen. Kijk naar de zijkanten van het

Nadere informatie

Werkbeschrijvingen werkjes VBW 2013. Kleuters: Herinneringsdoosje Midden: Memobord. Dag 2: Kleuters en midden: Slingerballetje

Werkbeschrijvingen werkjes VBW 2013. Kleuters: Herinneringsdoosje Midden: Memobord. Dag 2: Kleuters en midden: Slingerballetje Werkbeschrijvingen werkjes VBW 2013 Dag 1: Kleuters: Herinneringsdoosje Midden: Memobord Dag 2: Kleuters en midden: Slingerballetje Dag 3: Dag 4: Kleuters: Tien gebodenzuil Midden: Tien geboden in klei

Nadere informatie

Inleiding

Inleiding 06 08 10 12 14 16 18 20 22 24 26 28 30 32 34 INHOUD Inleiding KLEUR & VERF De kleurencirkel Warme & koude kleuren Jouw kleurenpalet Verfsoorten Kies je verf Meng je verf Andere soorten waterverf MATERIALEN

Nadere informatie

! Doe een stukje tape op de rug van het boek aan de bovenzijde. Leg hier het touwtje op met een lusje dat ander halve cm. uit steekt boven de rand.

! Doe een stukje tape op de rug van het boek aan de bovenzijde. Leg hier het touwtje op met een lusje dat ander halve cm. uit steekt boven de rand. Let it Snow! deel 3 Hallo allemaal! Vandaag een hele lange aflevering van Let it Snow! Dus ga er maar even lekker voor zitten en zorg voor een flinke pot thee! We starten met het bekleden van de rug. Wat

Nadere informatie

"Dreamtime!", deel 3

Dreamtime!, deel 3 "Dreamtime", deel 3 Vandaag gaan we het kastje bekleden Alle designpapier en embellishments komen op hun plek. Als je een pakket hebt, zit het designpapier er al op maat in. Ook de bloemen en alles wat

Nadere informatie

Betoverende schilderijen met hart

Betoverende schilderijen met hart Een ideaal cadeau voor Valentijnsdag of Moederdag. In een paar zeer eenvoudige stappen kun je een kunstwerk creëren. Je moeder of vriendin heeft zeker veel plezier van dit geschenk. Natuurlijk kun je het

Nadere informatie

The Collection #58. Door Petra van Dam hobbykaartenpetra.nl

The Collection #58. Door Petra van Dam hobbykaartenpetra.nl The Collection #58 Door Petra van Dam hobbykaartenpetra.nl Algemene werkwijze: De maten in cm zijn zo aangegeven: je leest eerst de hoogte en dan de breedte. Dus staat er 10 x 5 cm, dan is het 10 cm hoog

Nadere informatie

Inleiding Wat heb je nodig? Ontdek je eigen schrijfstijl Faux kalligrafie Krullen aan de letters Speelse letters...

Inleiding Wat heb je nodig? Ontdek je eigen schrijfstijl Faux kalligrafie Krullen aan de letters Speelse letters... Inhoudsopgave Inleiding... 7 Wat heb je nodig?... 8 Ontdek je eigen schrijfstijl... 9 Een hoopvolle toekomst... 12 Faux kalligrafie... 14 Krullen aan de letters... 18 Speelse letters...20 Handletteren...24

Nadere informatie

A Little Birdie, deel 1

A Little Birdie, deel 1 A Little Birdie, deel 1! Goedemorgen allemaal, Vandaag start de Online workshop "A Little Birdie". Deze keer een kleine online workshop die in drie delen op het blog geplaatst gaat worden. Uiteraard hoort

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Twitter tekenen

mailgroep photoshop Copyright Twitter tekenen http://jumbojet.eu/wordpress/?p=6223 Twitter tekenen In deze tutorial laat ik zien hoe je zelf een leuk Twitter vogeltje maakt voor op je weblog of website. Natuurlijk kun je hem ook gebruiken voor andere

Nadere informatie

Knutselen met Je knutsel Ei Kwijt

Knutselen met Je knutsel Ei Kwijt Misschien is voor jou de mei vakantie al weer voorbij of heb je nog een weekje tegoed? Vakantie of niet in iedergeval, wel of geen vakantie, voor moederdag maken we altijd tijd om iets leuks te knutselen.

Nadere informatie

The Collection #55. Door Neline Plaisier neline-mycardcreations.blogspot.com

The Collection #55. Door Neline Plaisier neline-mycardcreations.blogspot.com The Collection #55 Door Neline Plaisier neline-mycardcreations.blogspot.com Algemene werkwijze: Stempel een afbeelding op de bloempotten. Stans de bloemen uit zalmroze karton en het blaadje van CR1249

Nadere informatie

Opdracht 1 Nodig: kleurpotloden of stiften, poster Maak je huis mooi.

Opdracht 1 Nodig: kleurpotloden of stiften, poster Maak je huis mooi. Opdracht 1 Nodig: kleurpotloden of stiften, poster Maak je huis mooi. Hoe ziet de woonkamer in jouw huis eruit? Hebben jullie behang met bloemen, zijn de muren in een mooie kleur geverfd of hebben jullie

Nadere informatie

Les van 45 minuten ter voorbereiding van de workshop Magnifiek Grafiek.

Les van 45 minuten ter voorbereiding van de workshop Magnifiek Grafiek. TITEL Leerjaar PO groep 1, 2 en 3 Magnifiek Grafiek (voorbereidende les) Type les Les van 45 minuten ter voorbereiding van de workshop Magnifiek Grafiek. Lesduur Omschrijving van de les 45 minuten Een

Nadere informatie

Superheldencadeau voor papa

Superheldencadeau voor papa Superheldencadeau voor papa Eén dag in het jaar staat helemaal in het teken van papa. Want onze papa s zijn echte superhelden! En dat willen de kinderen graag aan hun papa s of opa s laten weten! Op de

Nadere informatie

Lader rol reiniging FS 2000 / FS 3000 series

Lader rol reiniging FS 2000 / FS 3000 series Lader rol reiniging FS 2000 / FS 3000 series Inhoudsopgave Uw machine handmatig reinigen pagina 3 Storingen & oplossingen pagina 13 1. Schakel de machine uit. 2. Open beide kleppen aan de voorzijde. 3.

Nadere informatie

Magic Reveal Spinner Card Marlous Theunissen, fabulous stampin'

Magic Reveal Spinner Card Marlous Theunissen, fabulous stampin' Onderstaande handleiding geeft de maten voor een kaart in het formaat van 10,5x10,5cm. Tip: zoek eerst je stempelsets en DSP uit, voor je bijpassende kleuren voor het kaartkarton en de stempelinkt uitzoekt!

Nadere informatie

Maken van een Vurige Demon Montage

Maken van een Vurige Demon Montage http://psdtuts.com/tutorials/photo-effects-tutorials/learn-how-to-create-a-fiery-demon-montage/ Maken van een Vurige Demon Montage In deze les maken we een foto montage van een demon die een stad vernietigt.

Nadere informatie

Om het dak straks mooi een punt te geven, moet er een kleine "contructie" onder worden gebouwd. Hiervoor zitten in het pakket twee chipboarddelen van

Om het dak straks mooi een punt te geven, moet er een kleine contructie onder worden gebouwd. Hiervoor zitten in het pakket twee chipboarddelen van On top of the Roof! Hallo allemaal! Wat een heerlijke mailtjes heb ik afgelopen week ontvangen van enthousiaste mensen die uitgebreid aan de slag zijn met de Carrousel. Fijn dat er ook een aantal dames

Nadere informatie

My Travelbook, deel 6

My Travelbook, deel 6 My Travelbook, deel 6! Hallo allemaal! Vandaag het laatste deel van My Travelbook. We gaan het boek afmaken en dat wordt nog best een flink klusje. Heb je afgelopen week gezien hoe je roosjes maakt? En

Nadere informatie

Spring stamping. DC Magazine Spring 2012 Jaargang 2 Nr1 Online Pattern Page 1

Spring stamping. DC Magazine Spring 2012 Jaargang 2 Nr1 Online Pattern Page 1 S Frühling Spring stamping stempeln DC Magazine Spring Laat je meenemen in de betoverende wereld van inkt, papier en natuurlijk deze prachtige stempels. Geef een zelfgemaakt mapje weg met een paar chocolaatjes.

Nadere informatie

Disclaimer Bij het samenstellen van deze digitale workshop is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin opgenomen informatie.

Disclaimer Bij het samenstellen van deze digitale workshop is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin opgenomen informatie. Bedankt Bedankt voor het aanschaffen van deze workshop. Dit Family album is per pagina beschreven, zodat je deze gemakkelijk kunt maken. De laatste nieuwtjes Als je op onze mailinglijst staat, onvang je

Nadere informatie

LHS Gebruiksaanwijzing inkt navulset voor LEXMARK (zwart)

LHS Gebruiksaanwijzing inkt navulset voor LEXMARK (zwart) Geachte klant, Hartelijk dank dat uw keuze gevallen is op de inkt navulset voor zwarte LEXMARK cartridges. Met dit kwaliteitsproduct kunt u de originele cartridges van LEXMARK, DELL, SAMSUNG en COMPAQ

Nadere informatie

The Christmas Carrousel

The Christmas Carrousel The Christmas Carrousel Goedemorgen allemaal! Eindelijk is het dan zover: We starten vandaag met de tweede online workshop. Deze keer helemaal in Kerstsfeer: The Christmas Carrousel. In zes weken tijd

Nadere informatie

The Collection #75. Door Marjan van der Wiel marjanvanderwiel.blogspot.nl

The Collection #75. Door Marjan van der Wiel marjanvanderwiel.blogspot.nl The Collection #75 Door Marjan van der Wiel marjanvanderwiel.blogspot.nl Creatables: LR0584 (Anja s swirl corner), LR0526 (Anja s Floral ornament), R0587 (Klaproos), Stans- en embosapparaat, Distressinkt:

Nadere informatie

HANDLEIDING. Juwelen Maken. met een laser cutter

HANDLEIDING. Juwelen Maken. met een laser cutter HANDLEIDING Juwelen Maken met een laser cutter LEUKE VOORBEELDEN DE LASERCUTTER Een lasercutter graveert een robot en een tekst in een houten plankje Wat is een lasercutter? Een lasercutter is een machine

Nadere informatie

My Travelbook, deel 5

My Travelbook, deel 5 My Travelbook, deel 5 Welkom bij deel 5 van online workshop My Travelbook! Vandaag gaan we aan de slag met het inrichten van het linker kastje en maken we beide kastjes aan de kaft vast. Het geheel gaat

Nadere informatie

http://jumbojet.denbrok.info/wordpress/?p=4205

http://jumbojet.denbrok.info/wordpress/?p=4205 http://jumbojet.denbrok.info/wordpress/?p=4205 Je eigen familiewapen maken In deze tutorial wil ik laten zien hoe je een familiewapen zelf kunt maken. Met behulp van Google afbeeldingen en Photoshop is

Nadere informatie

Techniek middag groep 6/7 & 4.

Techniek middag groep 6/7 & 4. Techniek middag groep 6/7 & 4. Als je door de gangen loopt zie je allemaal figuurtjes die van vierkantjes zijn gemaakt. Zoals kasteel, bloem,boom & een regenboog. Ze zien er allemaal kleurrijk en prachtig

Nadere informatie

Begrippen binnen en buiten de vorm Repeterende beweging maken met kwast. Kleine motoriek. Kleine motoriek. Kleine motoriek

Begrippen binnen en buiten de vorm Repeterende beweging maken met kwast. Kleine motoriek. Kleine motoriek. Kleine motoriek 1 Tamponneren in mal Met verf Tamponneerkwast Standaard verf Mal Papier Begrippen binnen en buiten de Repeterende beweging maken met kwast 2 Stempelen Ecoline Kosteloos materiaal of 3 Stempelen Ecoline

Nadere informatie

Kleuren? Dat is toch voor kinderen? Welnee! Kleuren is voor jong en oud.

Kleuren? Dat is toch voor kinderen? Welnee! Kleuren is voor jong en oud. Hoofdstuk 1 Kleur je wereld In dit hoofdstuk: De populairste kleurmaterialen op een rijtje Verschillende technieken Een kleine introductie in de kleurenleer Handige tips en weetjes Uitdagingen om je creativiteit

Nadere informatie

The Winter Workshop: The Snowie Snowman

The Winter Workshop: The Snowie Snowman The Winter Workshop: The Snowie Snowman! Hallo allemaal! Welkom bij het tweede deel van de workshop voor Kerst! We gaan Snowie the Snowmen in elkaar zetten vandaag. Ga er maar goed voor zitten want het

Nadere informatie

Handleiding 3D UV hars.

Handleiding 3D UV hars. Handleiding 3D UV hars. Materialen: UV-Hars Polimeerklei (Fimo, Cernit of een ander merk) Sieraadkast (blanks) Pigmentpoeders Penceel voor pigment poeder Penceel voor UV Hars Flexibele gas aansteker (navulbaar)

Nadere informatie

Groep 5/6 Variaties op een zonnebloem *

Groep 5/6 Variaties op een zonnebloem * Groep 5/6 Variaties op een zonnebloem * Nodig Per leerling 1 sheet van 50x50 cm. Papier A3 of half vel Tekenpotloden Goede scharen Pandakrijtjes Acrylverf+penselen+water Onderleggers Watervaste viltstift

Nadere informatie

#16. Pocket Dies. Clear Stamps. Clear Stamps. CrossCraft. November/December 2018

#16. Pocket Dies. Clear Stamps. Clear Stamps. CrossCraft. November/December 2018 #16 November/December 2018 Pocket Dies Clear Stamps CrossCraft Clear Stamps Clear Stamps Stamps FLO017 FLO018 SIL042 SIL047 IFS011 IFS012 CSFR001 CSFR002 Femmy Meijberg Kaartkarton paars Aquarelpapier

Nadere informatie

Januari/Februari Layered Combi Dies. Cross Craft. Multi Frame Dies. Clear Stamps Silhouette

Januari/Februari Layered Combi Dies. Cross Craft. Multi Frame Dies. Clear Stamps Silhouette #1 Januari/Februari 2019 Layered Combi Dies Cross Craft Multi Frame Dies Clear Stamps Silhouette Multi Frame Dies Dies MFD122 MFD123 MFD124 MFD125 Femmy Meijberg Kaartkarton: mosgroen, grijsblauw, aquarelpapier

Nadere informatie

Animals. The Collection #31 COLLECTABLES

Animals. The Collection #31 COLLECTABLES COLLECTABLES Animals The Collection #31 Kaarten gem aakt door Marleen van der Most handmadebymarleen.blogspot.nl Beplak het glas van het fotolijstje met hagelwit papier. Scheur een lange strook van ca.

Nadere informatie

De Techniek en de praktijk

De Techniek en de praktijk De Techniek en de praktijk De inhoud van dit werkboek komt LETTERLIJK van de geweldige site: http://www.ballonfigurensite.nl/ (Op die site staan nog tientallen andere voorbeelden! Neem maar eens een kijkje.)

Nadere informatie

Doorzichtige kleurlagen

Doorzichtige kleurlagen Doorzichtige kleurlagen Opdracht bij het fluweel Nodig Schaar Lijm Rollen gekleurd doorzichtig plastic Witte kartonnen vellen Potlood Gum Kunstwerk: Descent into Limbo van Anish Kapoor Stap 1 We gaan een

Nadere informatie

Voorjaars voordeel. Canson teken- en schetsblokken. Van Gogh aquarelverf. Amsterdam Standard Series. Koninklijke Talens bestaat 110 jaar!

Voorjaars voordeel. Canson teken- en schetsblokken. Van Gogh aquarelverf. Amsterdam Standard Series. Koninklijke Talens bestaat 110 jaar! Voorjaars voordeel Canson teken- en schetsblokken XL Mixmedia, XL Recycled, XL Croquis, XL Vergé en XL Extra White A4 van 9,14 voor 7,50 A3 van 15,79 voor 12,50 Amsterdam Standard Series Koop 4 tuben Amsterdam

Nadere informatie

Scrapbookforum. Clean & Simple. en bloemetjes. nummer 14, mei 2010

Scrapbookforum. Clean & Simple. en bloemetjes. nummer 14, mei 2010 Scrapbookforum nummer 14, mei 2010 Clean & Simple en bloemetjes voorwoord Clean & Simple en Bloemetjes! Van harte welkom in dit nieuwe magazine, nummer 14 alweer! Nieuw ook in dit magazine is Inge, zij

Nadere informatie

Party opvullaag met verloop. Pagina 1

Party opvullaag met verloop. Pagina 1 Party 1. Start met een nieuw bestand van 1000 x 500 px op resolutie 72. 2. Zorg dat dit nieuw bestand (achtergrond) zwart gekleurd is. 3. Maak een nieuwe laag, trek 1 rechthoek met gereedschap rechthoeken

Nadere informatie

Programma van Inhoud en Toetsing (PIT)

Programma van Inhoud en Toetsing (PIT) week 1 t/m week 2 8 verschillende tekenopdrachten In deze introductieopdracht laat je zien wat voor vaardigheden en technieken je beheerst op het gebied van tekenen. 8 kleine tekeningen maken naar eigen

Nadere informatie