Looiernieuws December 2016 Jaargang 23 nr 3

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Looiernieuws December 2016 Jaargang 23 nr 3"

Transcriptie

1 Looiernieuws December 2016 Jaargang 23 nr 3 Bridgeberichten & Suitenieuws Inschrijven Sinterklaasdrive verplicht Sint was druk in de weer met cadeautjes uitzoeken. n Regiment aan Pieten heeft ze ingepakt. Maandagavond 5 december komt hij naar de Looier om ze uit te delen. Kom ook, het is n individuele wedstrijd en je speelt met 7 verschillende partners! Colofon Looiernieuws: Redactie & Advertenties: Bezoekadres Bridgeclub de Looier: adres: Telefoon Bridgeclub: Tel. Looier : Telefoonnummer van het hotel in San Carlo Terme, Massa Toscane Lijnbaansgracht 187 Amsterdam Lijnbaansgracht 185 Amsterdam info@looier.com

2 Telefoonnummer van de bridgeclub De Looier verhuist naar het Zwanenmeer Bridgeclub de Looier heeft het moeilijk. De terugloop van de avondclubs en het daarmee samenhangende ledenverlies noopt tot maatregelen. Ruim 30 mensen beëindigden om diverse redenen hun lidmaarschap en nog dramatischer, niemand schreef zich in voor de bridgecursussen die begin oktober startten. We hebben nu nog maar 130 leden over. Die leden kunnen de lokatie waarin we gehuisvest zijn niet bekostigen. Gelukkig is er een aantrekkelijk alternatief. Denksportcentrum Het Zwanenmeer heeft nog ruimte. Met die locatie kan iedereen zich gelukkig prijzen. Je kunt er namelijk gratis parkeren! Hoewel het seizoen 2015/16 met een leuk positief saldo eindigde, vormt de leegloop van de avondclubs een probleem. Drastische maatregelen moeten er voor zorgen dat onze clubs toekomst hebben. Naast die leegloop heeft ook het stoppen van de sponsoring door de BV grote financiële consequenties. Dit seizoen is nog gegarandeerd, maar daarna redden we het zonder financiële aanpassingen niet. Woensdag 11 januari 2017 zal er een extra ledenvergadering gehouden worden want naast financiële zijn er andere problemen waarover gesproken moet worden. n Klikspaan was te gast bij onze Rokersclub We zijn verraden! Dinsdagmiddag rond half vier kregen we bezoek van de Keuringsdienst van Waren. Zij werden getipt dat er bij ons gerookt werd. Alles is genoteerd en ze dreigden met steeds oplopende boetes. Dat kunnen en willen we ons niet permitteren dus er kan niet meer gerookt worden. Een probleem is dat wij geen rookruimte hebben.

3 De rokers worden dus de straat op gestuurd. In Het Zwanenmeer mag er evenmin gerookt worden. Abstineren is daarmee een goede voorbereiding op deze nieuwe locatie. Hoewel er binnen het gebouw niet gerookt mag worden, is er een prachtig terras en ook onder de luifel van de ingang is een droge buitenruimte om te paffen. Het had er, nu we door financiële omstandigheden moeten verhuizen, uiteindelijk toch toe geleid dat we ons rookbeleid hadden moeten aanpassen, maar dit verraad. stinkt wel heel erg. Er speelt echter nog meer. Op de vergadering zal ook een ander probleem besproken worden. Arjan de Jong wil deze zomer met zijn zoon Gilles naar Amerika. Yolanda Schaefer, die samen met Hans Becker op maandagmiddag en -avond helpt en ook op donderdagmiddag als vrijwillister achter de bar staat, redt het s zomers in haar uppie niet. Hans moet dan in het hotel in Italië werken en zij heeft al een hele hijs aan haar kindje Het Zwanenmeer. Jarenlang heeft zij voor die nieuwe locatie gestreden en dit jaar kwam het rond. Zij werd zelfs door NBB beloond! Haar inzet voor de verenigde bridgeclubs van Amsterdam Noord leverde haar De Hunebed Trophee op. Die werd haar de laatste ledenvergadering door de voorzitter uitgereikt. Hulde aan Yolanda! Ralph Lucas benaderde de komende verhuizing positief. Hij stelde voor de verhuizing eerder te laten plaatsvinden, zodat de leden vóór het nieuwe seizoen begint konden bekijken of ze hun lidmaatschap op die andere locatie wel wilden voortzetten. Mensen die niet willen meeverhuizen zouden dan de rest van het reeds betaalde lidmaatschap terugkrijgen. Tijdens de zomermaanden zijn toch veel mensen op vakantie en iedereen heeft dan kunnen ervaren hoe het er aan de Beemsterstraat 491 toegaat. Het alternatief is dat iedereen die het nieuwe seizoen lid wil blijven onvoorbereid moet kiezen. Uiteindelijk zal dan blijken of het al dan niet bevalt, maar mocht het tegenvallen, dan zit je er gelijk voor een jaar aan vast. U ziet: er valt genoeg te bespreken op de extra ledenvergadering.van 11 januari. Kom daarom ook. We beginnen zoals gebruikelijk weer om half zes. Voor mensen die s avonds willen blijven spelen zal er een pizzapunt zijn. Blijft u niet spelen maar wilt u wel mee-eten, dan kunt u vooraf een halve pizza bestellen.

4 Sinterklaas speelt weer mee! Sinterklaas heeft vorig jaar op zijn verjaardag zo n leuke middag gehad dat hij besloten heeft om maandagavond 5 december weer aan de individuele drive mee te doen. Hoewel de maandagavond gewoonlijk exclusief het Looier Systeem gespeeld wordt, maken we op deze avond een uitzondering. Er zal, Wij weten niet of ook Piet dit jaar ook van de partij zal zijn. Sinterklaas is er zeker. Mocht Piet zich melden, hij is van harte welkom... bij voldoende belangstelling, een speciale Acol 5-kaart hoog lijn gecreëerd worden. We beginnen om half acht en deelnemers worden geacht om kwart over zeven aanwezig te zijn. Sint is graag op de hoogte wie hij op zijn verjaardag kan verwachten. Daarom is inschrijving voor deze speciale drive verplicht! Wilt u meedoen? Stuur uiterlijk zondag 4 december een mailtje naar: info@looier.com, u wordt dan ingedeeld. Vergeet niet uw naam te vermelden. Leden van één van onze clubs betalen niets. Bent u nog geen lid? De kosten voor deelname van niet-leden aan deze speciale maandagavond bedragen 15,-. Er zijn al verschillende inschrijvingen binnen dus haast u, want de beschikbare ruimte is beperkt.

5 Het bridge-pand is verkocht! Door de penibele financiële situatie moet het uitgaven-patroon van de Looier BV worden aangepast. Daardoor werd o.a. de sponsoring van de bridgeclub gestopt. Het tekort aan liquide middelen heeft echter nog meer consequenties. Er moet onroerend goed verkocht worden want de verliezen houden aan. Het hotel in Toscane staat daartoe al sinds het begin dit jaar te koop en ook de vakantie-huizen in Italië heeft een makelaar onder zijn hoede. De economie in Italië ligt echter totaal op zijn gat. De kansen op verkoop dáár zijn momenteel nagenoeg nihil. Daarom werden ook de panden in Amsterdam, waarin o.a. onze bridgeclub is gevestigd, in de etalage gezet. Daar is gelukkig wel belangstelling voor en dat heeft de afgelopen week een mondelinge overeenkomst tot verkoop opgeleverd. Er is dus gelukkig wat ademruimte in aantocht, maar het moge duidelijk zijn dat de BV maatregelen moet nemen om verdere verliezen te beperken. De terugloop van de avondclubs maakt een rendabele exploitatie van de bar onmogelijk. De BV zal daarmee dan ook stoppen. Het nieuwe seizoen kunnen we aan de lijnbaansgracht dus niet meer terecht, want de bridgeclub zelf kan die huur niet meer opbrengen. Er is daarom afgesproken het pand voor eind volgend jaar leeg op te leveren. Gelukkig is er een oplossing gevonden! Wij krijgen onderdak bij Het Zwanenmeer. Het Zwanenmeer heeft echter een ander regime. De bar wordt daar door vrijwilligers gerund en ook voor het schoonhouden van de gehuurde ruimte zijn de leden zelf verantwoordelijk. Dat zal even wennen zijn. Hoe gaan we dat in het vat gieten en willen onze leden die taken wel op zich nemen, dat is de vraag. We zijn heel benieuwd naar uw mening. Het spant erom want er zijn voor- en nadelen. De voordelen zijn: Gratis parkeren; de consumpties zijn goedkoper; het pand heeft een prachtig buitenterras waar de rokers elkaar ontmoeten en de bereikbaarheid, als de Noord/Zuid lijn van de metro volgend jaar gaat rijden, is prima.

6 De nadelen: De gebruikte ruimte moeten we zelf schoonmaken; er moeten vrijwilligers bij toerbeurt bardiensten draaien en we zijn weg uit het centrum van Amsterdam waar je na een middagje bridge een scala aan leuke restaurants vindt om de middag met een etentje te beëindigen. Woensdag de 11e wordt dit, tijdens een extra ledenvergadering, besproken Idealisme van de Looier met voeten getreden Bridgeclub de Looier was de eerste bridgeclub van Nederland die een niet-roken avond instelde. Die club moest na een aantal turbulente jaren haar deuren sluiten. Niet rokers, zoals ikzelf, blijken gemiddeld genomen fanatieker. Dat uit zich in agressief gedrag aan tafel en werkt afschrikkend op nieuwe leden. Die eerste niet-roken-club van Nederland is daardoor aan kijven ten onder gegaan. Ondergetekende voorzag dat er van overheidswege rookregels zouden komen. Hij heeft daarom in 2004 in de statuten van de vereniging de volgende regel toegevoegd: Tijdens wedstrijden en andere activiteiten van de vereniging die worden gehouden in het gebouw De Looier is roken uitdrukkelijk toegestaan. Een lid kan zich niet verzetten tegen het rookgedrag van andere aanwezigen, tenzij in het huishoudelijk reglement aanvullende regels zijn opgenomen. Ik ben de mening toegedaan dat het grondrecht op de vrijheid van vereniging niet kan worden teniet gedaan. Dit recht is naar mijn mening zó belangrijk dat de overheid het niet mag ondergraven met betuttelende regelgeving. Een kader scheppen waarbij in publieke ruimtes niet gerookt mag worden kan ik me voorstellen, maar onze grondrechten met voeten treden (ook al gebeurt dat met de beste bedoelingen) spant het paard achter de wagen. Bij bridgeclub de Looier waren tot gisteren één middag en één avond waar rokende leden zich onbeperkt aan hun verslaving konden overgeven. DAT RECHT HEBBEN ZE! Op alle ander middagen en avonden werd dat recht ingeperkt. Leven en laten leven is ons credo. Dat een bijdehante tante daar geen feeling mee had en een klacht indiende is godgeklaagd!

7 Dit verraad van een gaste die op dinsdagmiddag bij ons mocht meespelen, bewijst maar weer eens, vertrouw die niet-rokers niet! Ze zijn fanatiek, missen het gevoel voor menslievendheid, zijn jaloers en denken enkel aan zichzelf. Mijn inzet was, in het geval er onverhoopt een proces gevoerd zou moeten worden, mij op het recht op vrijheid van vereniging te beroepen. Ik was nieuwsgierig of het grondrecht op vrijheid van vereniging zou worden vertrapt ten gunste van het rookverbod. Dat verbod beoogt weliswaar de bevordering van de gezondheid van de bevolking, maar het betuttelt miljoenen mensen die roken. De rookruimtes in café s zijn gewoonlijk voller en gezelliger dan de rookvrije reguliere bar. Leuke gesprekken aan die bar worden gewoonlijk bot afgebroken. Er moet eerst gerookt worden. Men gaat naar het rook-hok en ook de levensvreugde van ondergetekende niet-roker lijdt daaronder. Mag de wetgever zo ver gaan dat hij ook het intieme gebied van een vereniging betreedt? Ik betwijfel het. De vrijheid van vereniging werd niet voor niets in de gronwet opgenomen. Tot mijn verdriet zal ik dit recht niet in de rechtszaal kunnen toetsen. De facts of life hebben ons ingehaald. Bridgeclub de Looier kan zich die prachtige ruimte aan de Lijnbaansgracht 185 in Amsterdam niet meer veroorloven. Wij verhuizen uiterlijk 1 oktober 2017 naar een niet-roken gebouw in Amsterdam Noord. Het Zwanenmeer aan de Beemsterstraat 491 is weliswaar een ideaal alternatief, maar ik had ons grondrecht op vrijheid van vereniging graag getoetst. Nu we door het verlies van ruim 30 leden toch moeten verhuizen, heeft het voeren van zo n duur achterhoedegevecht weinig zin. Bovendien moet er op de centjes gepast worden want er staan nog vele uitgaven op stapel. De enige bezittingen die de Looier BV nog heeft zijn de vakantiehuizen in Antona en het hotel in San Carlo Terme. Die gebouwen moeten goed onderhouden worden. Als de inflatie toeslaat, en dat zit er met die grote investeringen die de nieuwe president van Amerika van plan is te gaan doen dik in, dan wordt onroerend goed weer een aantrekkelijke inflatievaste belegging. De Looier BV is er dan klaar voor. Dit schreef Hans Becker, een fanatieke niet-rokende agressieveling en bestuurslid van Bridgevereniging de Looier.

8 Kijk op Bridgeberichten.nl! Tijd ontbreekt om de: De Mix-Bridge-Drive van zondag de 11e De Kerst-Monopoly-Drive van donderdag de 15e en... De Champagne-Drive van zondag 18 december te bespreken, want Looiernieuws moet snel de deur uit, anders kunt u zich niet meer tijdig voor de Sinterklaas-drive van 5 december aanmelden. U kunt, om op de hoogte te blijven, het beste onze website raadplegen. Het volledige adres is: Daar vindt u het allerlaatste nieuws. Looier Cash, waarnaar velen van u eveneens nieuwsgierig zullen zijn, kampt met dezelfde problemen. Ook daarvan zijn de biedingen nog steeds niet allemaal uitgekristalliseerd. Op de puzzelpagina kunt u mijn vorderingen volgen. Momenteel ben ik aan spel 24 bezig. Er zijn er nog vier te gaan. De puzzelpagina vindt u via Het kan even duren voordat de pagina geladen is want hij bestaat uit vele plaatjes die wat tijd vergen. De dinsdagavond is geheel gestopt. Het was de bedoeling er een les-avond van te maken, maar ondat er momenteel zulke ingrijpende veranderingen op stapel staan, stellen we die voorlopig uit.

9 Notulen ledenvergadering. van woensdag 19 oktober. Er waren bij aanvang van de vergadering 30 leden aanwezig, t.w. (in alfabetische volgorde) : Yvo Baudoin, Hans Becker, Pieternel Beens, Els Bohte, Karel Bontekoe, Rinka v.d. Bij, Peter Driessen, Piet Forma, Greetje Gehrels, Martha Horbach, Hein Hoefnagel, Janie v.d. Horst, Tine Hout, Donell Jansen, Wil Kenter, Loes Lebbink, Guurtje Mulder, Hanneke Poell, Arijan Porsius, Tonny Remmers, Fred Renkema, Elly Rooth, Eveline v.d. Sande Bakhuyzen, Yolanda Schaefer, Bernhard Stegeman, Renate Syswerda, Joke Tilman, Evert Tjeenk Willink, Toos van Vliet en Richard Vos. Secretaris Arjan de Jong was bij het begin van de vergadering aanwezige maar vertrok al snel. Map de Groot notuleerde waardoor het totaal aantal aanwezigen 31 werd. Volgens de agenda: 1. In verband met het overlijden van voorzitter Barry Sanders opent Hans de vergadering en wordt ter nagedachtenis aan Barry een minuut stilte in acht genomen. 2. Hans leest de notulen van de vergadering van 21 oktober 2015 voor en vraagt of daar nog commentaar op is. Yvo Baudoin vraagt hoe het is afgelopen met het leren bridgen aan asielzoekers. Hans heeft begin maart, toen de voorbereiding van de lessen gereed was, een bezoek aan het asielzoekerscentrum bij de Marnixstaat gebracht. Hem werd bericht dat het centrum in april zou worden opgeheven. Het werd bovendien bestierd door het Leger des Heils, een streng orthodoxe gemeenschap. Dat leger beantwoordde het verzoek van Hans en uit de teruggezonden bleek dat men in die kringen geen Heil in Het Spel van de Duivel. als vorm van ontspanning en bezig-zijn-therapie zag. De inspanningen zijn toen, mede in verband met het aanstaande vertrek van Hans naar Italië, uitgesteld. Het initiatief Leer Bridge in 10 Minuten slaat echter aan. Derk Heijligers (op deze vergadering niet aanwezig) heeft de Engelse uitgave van Leer Bridge in 10 Minuten gefinancierd. Daarmee zal de komende tijd geprobeerd worden Engelstalige asielzoekers te interesseren voor een Engelstalige bridgeles, te geven door Hans, op de dinsdagavond.

10 Volgens Toos zitten er nu asielzoekers in de Bijlmerbajes. Guurtje Mulder wil dat de gay-vriendelijkheid van de club onder de aandacht gebracht wordt. Hans is van mening dat iets dergelijks niet van te voren gemeld moet worden anders wordt er wellicht bij voorbaat al afgehaakt. Bovendien hoort gay-vriendelijkheid bij het Nederlandse beleid. Asielzoekers dienen zich daarnaar te voegen, naar de mening van Hans. Hein vraagt hoe het zit met het in de vorige vergadering genomen voornemen de lidmaatschapsgelden te innen d.m.v. een automatische incasso. Map zou één en ander uitzoeken, maar daar is zij het afgelopen jaar niet aan toe gekomen. Hopelijk lukt het haar dit jaar wel, want wie weet neemt het aantal leden dat de contributie niet, of niet tijdig, betaalt daardoor af. De nieuwe advocaatdrive op de maandagmiddag blijkt een succes te zijn. Janie van der Horst die er in eerste instantie helemaal geen voorstander van was vindt het toch een erg gezellige middag geworden maar klaagt dat gewonnen advocaatjes niet weggegeven mogen worden. Hans legt uit dat die advocaatjes voorheen werden gesponsord door de Looier BV maar dat de Bridgeclub de Looier vanaf nu die kosten zelf zal moeten dragen omdat de bar al jaren met verlies draait. Er blijkt nog steeds verwarring te zijn hoe e.e.a. in elkaar steekt: Het gaat om drie afzonderlijke elementen: Op verzoek van Bernhard Stegeman nog eens alles op een rijtje: De Looier BV is eigenaar van het pand en exploiteert de bar. De Looier BV heeft de werknemers in dienst en betaalt de salarissen. Daardoor is er een arbiter aanwezig, worden de spellen gesorteerd, de uitslagen verzorgd, kan de bar kan draaien, wordt het pand schoongehouden, de administratie gedaan en alle overige voorkomende werkzaamheden worden verricht. De omzet van de bar waaruit de salarissen betaald moeten worden is al jaren niet voldoende om al deze kosten te dragen. Deze verliezen zijn niet langer vol te houden waardoor de BV helaas genoodzaakt werd Jan en Barry volledig en Map voor een derde te moeten ontslaan. Bridgeclub de Looier betaalt voor het gebruik van de faciliteiten, die Looier BV via het barbedrijf aanbiedt, een maandelijkse vergoeding aan de BV. De Bridgeclub heeft dit jaar voor het eerst een kleine winst weten te realiseren. Dat overschot was mede mogelijk doordat de

11 Looier BV zoveel sponsorde. De Looier BV kan (wegens voornoemd geldgebrek) die sponsoring niet langer voortzetten en zal daar dit jaar mee stoppen. Er zal dus ook door de Bridgeclub bezuinigd moeten worden. Dan is er nog de Stichting Ter Bevordering Van Contacten Tussen Ouderen en Jongeren (de Stoej). Zij sponsort het Looier Cash-toernooi en stelt daarvoor jaarlijks ± Euro 9.000,-- ter beschikking. De donaties aan de Stoej van Becker privé en de Looier BV zijn echter gestopt. Als al het geld besteed is en de donaties niet worden hervat, zal deze stichting moeten worden opgeheven. Alhoewel een aantal deelnemers aan het Cash-toernooi kennelijk alleen komt opdraven als er geld te verdienen valt heeft deze stichting toch een zeker nut voor de maandagavond-club want er moet 26 x gespeeld worden. Alleen daardoor is deze avond nog niet in elkaar gestort, want het aantal nieuwe Looier spelers dat of via les of door interesse op maandagavond komt spelen groeit niet. Hoe de toekomst voor de Bridgeclub er uit gaat zien is nog niet duidelijk nu de Looier BV niet langer sponsort. Hans garandeert het voortbestaan voor minstens één jaar. Na dit jaar zal bekeken worden hoe het onder dit nieuwe regime gaat. Mocht het pand verkocht worden, dan valt bij het koopcontract te bedingen dat er voor tien jaar gebruik gemaakt kan worden van de faciliteiten zoals we die nu gewend zijn. Hans is bereid zich daarvoor in te zetten. 3. Binnengekomen stukken: Yvo Baudoin wil de flessen wijn voor de woensdag- en donderdagavond weer in ere herstellen omdat de Meesterpunten (waarvoor op de vergadering vorig jaar i.p.v. wijn gestemd werd) als weinig waardevol worden gezien. Maar ook flessen wijn kosten geld! Alles bij elkaar zo n Euro 1.000,-- per jaar, terwijl Meesterpunten slechts een dubbeltje per paar kosten. Yvo trekt het voorstel in. Bovendien hebben 57 leden hun lidmaatschap nog niet betaald: Een vermindering aan inkomsten van bijna Euro 6.000,--. Volgens Renate stellen leden dat uit omdat er zoveel onduidelijkheid heerst. Dat geldt ook voor Evelien van de Sande Bakhuizen. Zij is al twaalf jaar lid, zit krap en heeft deze keer het lidmaatschap (nog) niet betaald. Zij vindt dat Hans er een zooitje van maakt, Barry en Arjan niet kan vervangen en is bang dat het lidmaatschapsgeld daardoor weggegooid geld is.

12 Ook Guurtje Mulder is van mening dat het minder leuk is als Hans de honneurs waarneemt. Hans legt uit dat het niet anders kan gezien de penibele financiële situatie van de BV. Overigens wijst hij er op dat mensen die hun lidmaatschap niet hebben betaald eigenlijk geen recht hebben op deze vergadering aanwezig te zijn. Bernard Stegeman voegt toe dat zij zelfs geen recht van spreken hebben. Arijan Porsius wil de naam Gay Prize Bridge veranderd zien. Van de oorspronkelijke Gay-spelers zijn er nog maar weinig over en er komen nauwelijks nieuwe deelnemers uit die hoek bij. De naam zou mensen kunnen weerhouden om die avond te komen. Hans stelt voor de oorspronkelijke naam De Winners Club weer in te voeren. Hem werd gevraagd wat dat winnen dan wel inhield. Hij antwoordde dat iedereen die 7SA in clubverband uitgeboden en gemaakt had binnen 3 maanden één keer gratis bij deze woensdagavondclub kan komen spelen. Die opmerking inspireerde Bernhard Stegeman de naam van deze club in De 7 Sans-Club te wijzigen. Dat voorstel werd bij acclamatie aangenomen. 4. Kandidaten voor de voorzittersfunctie. In eerste instantie blijkt niemand daartoe bereid. In een later stadium, tijdens de rondvraag en na een schoffering van Hans, dat iedereen volop kritiek heeft, maar tegelijkertijd te beroerd is om zelf ook maar enige verantwoording op zich te nemen, zodat er na het overlijden van Barry niet eens een nieuwe voorzitter kan worden gevonden, blijkt Guurtje Mulder zich alsnog beschikbaar te stellen. Haar kandidatuur werd met applaus begroet en op dezelfde manier geaccepteerd. 5. De verkiezing van de nieuwe voorzitter is hiermee dus achteraf afgehandeld. 6. Verkiezing kascontrolecommissie: Daarvoor melden zich Wil Kenter en Peter Driessen met Piet Forma als reserve. 7. De cijfers 2015/2016: Alhoewel op de balans nog steeds een negatief vermogen voorkomt geeft de Winst en Verliesrekening een kleine winst aan. Conclusie: Ondanks de achteruitgang in de avond clubs, zit er groei in de middag-clubs. Daardoor zagen we het aantal clubleden gedurende het afgelopen jaar toch stijgen. De vraag is of de leden die nog niet betaald hebben, maar evenmin hebben opgezegd, toch lid blijven.

13 Yvo Baudoin heeft een soort concept-begroting op papier gezet waarin de salariskosten e.d. onder de Bridgeclub vallen. Hans legt nogmaals uit dat die kosten voor de BV zijn. Een dergelijke begroting zou wel kunnen als de Bridgeclub de bar over zou nemen maar Hans kan zich niet voorstellen dat een verliesdraaiende bar overnemen een haalbare optie voor de club is. Bernhard stelt voor dan maar een krat bier en een paar flessen wijn neer te zetten en alles door vrijwilligers te laten bestieren. Yolanda Schaefer legt uit dat hetgeen het personeel doet veel meer behelst dan alleen barwerkzaamheden en dat alle gewerkte uren niet vallen te splitsen. De oefenmiddagen op zaterdagmiddagen zijn door het overlijden van Barry in het slop geraakt. Arjan weet nog niet of hij deze dienst wil overnemen en houdt het in beraad. De zaterdagmiddag draaien met vrijwilligers stuit op praktische problemen: Hoe moet het met sleutels en vrijwilligers zouden dan drankjes voor de BV verkopen. Kan dat zonder in dienst te zijn? Guurtje vraagt welke diensten Hans en Yolanda hebben overgenomen: Dat is simpel: Behalve de dinsdagmiddag, de woensdagmiddag, de donderdagavond en de vrijdagmiddag na die door Arjan worden gedaan - allemaal. Enkel de zaterdagmiddag is nog onduidelijk. Arjan is gevraagd deze dienst die Barry deed over te nemen, doet hij dat niet dan sluiten we op zaterdag, want ook deze middag was met 2 à 3 tafeltjes tot nu toe verliesgevend. Greetje Gehrels wil een flyer maken waarin duidelijk wordt gemaakt dat er óók Acol bij de Looier wordt gespeeld en die flyers in de bus van De Makroon deponeren. Bernhard Stegeman wil graag een handleiding op papier zodat een ieder kan inschrijven, uitslagen genereren e.d. Martin Wolff, de oproepkracht (niet aanwezig op deze vergadering) kan dit al. Yolanda Schaefer legt uit dat de Nederlandse Bridgebond hier cursussen voor uitschrijft. Kosten 30,- duur 2 dagdelen van 4 uur. Je hoeft alleen maar in te loggen en je aan te melden. Voor serieuze gegadigden, die bereid zijn deze werkzaamheden voor onze club te verrichten, wil de Bridgeclub deze kosten dragen. Tot slot doet Janie van der Horst een suggestie die door de aanwezigen met applaus wordt begroet: Een drive organiseren ter nagedachtenis aan Barry waarvan de opbrengst ten goede komt aan zijn weduwe Son-

14 ja. Er zal worden gekeken welke datum daarvoor geprikt kan worden. Voor alle leden die op de vergadering aanwezig waren en daarna bleven kaarten was er een halve pizza besteld Daar viel iedereen, ook sommigen die niet bleven om te spelen, echter met gretigheid op aan. Dat was niet de bedoeling, maar gelukkig was er toch voor iedereen genoeg. Voetnoot: De Benefiet-Drive voor Barry (het voorstel van Janie) heeft inmiddels op zaterdagmiddag 11 november plaatsgevonden. Het was een van de weinige dagen die er beschikbaar waren en het is fijn op die manier de zaterdagmiddag, die Barry uiteindelijk is gestart, nog één keer te laten herleven. Het inschrijfgeld, dat geheel ten goede komt aan de weduwe Sonja Vormer. werd door verschillende leden die verhinderd waren tot een bedrag van 1.000,- aangevuld. Prijzen voor het lidmaatschap: Maandagmiddag lidmaatschap van tot ,- Maandagavond lidmaatschap van tot ,- Dinsdagmiddag lidmaatschap tot 1 oktober ,- Dinsdagavond lidmaatschap tot 1 oktober ,- Woensdagmiddag lidmaatschap tot 1 oktober , - Woensdagavond lidmaatschap tot 1 oktober , - Donderdagmiddag lidmaatschap tot 1 oktober , - Donderdagavond lidmaatschap tot 1 oktober , - Vrijdagmiddag lidmaatschap tot 1 oktober ,- Totaal competitie pakket tot 1 oktober , - Een 2e club erbij 68,85 Deelname leden aan één van onze andere clubs: 2,50 Deelname niet-leden aan n clubmiddag of avond: 5, - Mix Bridge & Champagne-Drive zondagmiddag leden: 4, - Deelname niet-leden aan de zondagmiddagdrive: 8, - Seizoens-kaart voor niet-leden die enkel zondags spelen 75, - Het IBAN nummer is: NL81INGB Betaal per overschrijving of met de betalingsmodule op de site.

15 Maandag 5 dec. Programma Specials Acol-Advocaatdrive Sinterklaas-Drive leden gratis andere deelnemers 15,- Inschrijven! Zondag 11 dec Mix Bridge! Een drive voor Vrouwen, mannen en gemengde paren. Deelname niet-leden 10,-. Leden 5,-. Dond. 15 dec Monopoly-Drive. Niet-leden 15, Rokers Club waar niet meer gerookt mag worden Zondag 18 dec De Champagne-Drive. Leden 5,- andere deelnemers 10,-. Jaarkaart 75,-. De Bridgeclub is op vrijdag 23 december voor het laatst open. Maandag 2 januari kunt u weer bij ons terecht. Maandag 2 jan. Dinsdag 3 jan. Woensd. 4 jan Programma Specials Start comp. Acol-Advocaat-Drive Start competitie individueel Start comp. Advocaat Drive Start competitie 7-Sans Club Dond. 5 jan The Teadrive Start nieuwe competitie Nieuwjaarsreceptie met drive erna Start competitie Rokersclub waar niet meer gerookt mag worden. Vrijdag 6 jan Individueel 5-kaart hoog start comp. Zondag 8 jan Mix-Bridge voor vrouwen- Mannen- en gemengde parenv Zondag 29 jan De Champagne-Drive leden 5,- andere deelnemers 10,-

16 Telefoonnummer voor Looier Suites: De laatste kamers worden verbouwd! Het hotel is bijna geheel gerenoveerd! Deze winter worden de laatste drie kamers onder handen genomen en dan zijn ze allemaal klaar. Badkamers kregen douchecabines, ligbaden of een Jacuzzi. De indeling is vaak verbeterd en te kleine kamers werden samengevoegd. Voor het realiseren van een bruidsuite waren zelfs 3 kamers nodig. De bruidssuite werd nauwelijks verhuurd. Hoewel iedereen de hartvormige Jacuzzi een fantastische gimmick vond, bleek er in de praktijk weinig animo voor een kamer in het duurdere segment. Nu wordt in één van de 2 kamers die deze suite telt een extra badkamer gebouwd. Daardoor kunnen de beide kamers ook separaat verhuurd worden. Doordat de kamers door dubbele schuifdeuren gescheiden zijn, kunnen zij eveneens als connecting rooms dienen. Foto boven: De zitkamer ven de bruidsuite voordat er daar, in de hoek waar nu een linnenkast staat, een badkamer met douche werd gerealiseerd. Airconditioning is in de warme Italiaanse zomers geen luxe en ook sommige budget rooms hebben dat daarom, maar omdat niet iedereen het prettig vindt hebben sommige kamers een ouderwetse plafondventilator.

17 Eten bij Nanda en Gildo Feuilleton deel 51 Capodanno (Nieuwjaarsdag) wordt in Italië gewoonlijk op oudejaarsavond met een feestmaal in een restaurant ingeluid. Het feest bij Nanda en Gildo, waar wij gereserveerd hebben, is eenvoudig. Veel eten, veel drank en veel mensen. De hele achterkamer zit al vol als wij binnenkomen. We zijn de laatsten en worden met applaus begroet. Er is een grote u-vormige tafel neergezet die de hele ruimte in beslag neemt. Op de wand, tegenover het open einde van de u, brandt de prachtige antieke open haard. Antiquiteiten, die in Nederland in een museum zouden zijn ondergebracht, worden hier gewoon gebruikt. Zij behoren nog bij het dagelijkse leven. De bar van Nanda en Gildo is gevestigd op de onderste verdieping van een heel oud huis, een heel groot, heel oud huis. Het was vroeger het woonhuis van de pastoor en het schijnt ook als kerk te hebben dienst gedaan. Enige tijd geleden was men er aan het werk en stond de deur zo uitnodigend open, dat ik mijn nieuwsgierigheid niet kon bedwingen en brutaalweg naar binnen stapte. Ik ben, in verband met mijn ambitie, geïnteresseerd in alle bijzondere huizen in Antona. Op mijn roepen komt de eigenaresse naar me toe en geeft me een rondleiding. Ze is met een restauratie bezig en probeert alles in de oude staat te conserveren. Oude vloeren, van dikke door houtworm aangetaste planken, worden behandeld. De gigantische keuken, waarin zich o.a. een oorspronkelijke stenen broodoven bevindt, werd gespaard door boven op de antieke oven nieuw marmer aan te brengen. Op die manier wordt het oude bewaard en hedendaags gebruik mogelijk gemaakt. Kamer na kamer wordt me getoond en van elke kamer wist ze wel een anekdote te vertellen. De kamers zijn veel groter en hoger dan de ruimtes die ik tot nu toe gezien heb. Het is werkelijk een prachtig gebouw en het wordt met veel liefde gerestaureerd, opmerkelijk. Bovendien betaalt ze alles, zover als ik begreep, geheel uit eigen middelen. Geen subsidies van rijk of gemeente, nee enkel uit liefde voor dit voor Antona unieke monument. Het grote vuur in de monumentale open haard kan de kamer nauwelijks verwarmen. De veertig man die aan het diner deelnemen en die natuurlijk ook voor de nodige warmte zorgen, helpen slechts weinig. Ik heb totaal geen last van de kou en verwonder me over de mensen die elke keer opstaan om zich bij de haard bij te warmen. Ik zeg tegen

18 Wim dat ik niet begrijp waarom iedereen het zo koud heeft. Ja nogal logisch, wij zitten voor een gaskachel. antwoord hij snibbig. Men heeft er, om het bij deze ijzige buitentemperatuur binnen enigszins draaglijk te maken, een butagaskacheltje bij gezet. Het is (Wordt vervolg) Het zomerprogramma van het hotel. Het komende seizoen staan er weer 3 bridgereizen op het programma. De Lentereis Deze midweek wordt in week 21 gehouden. U komt aan op maandag 22 mei aan en vertrekt zaterdag de 27ste. Mocht u langer willen blijven of eerder willen arriveren, geen probleem mits u het maar tijdig meldt. De kans is klein, maar soms zit het hotel vol. De volgende bridgereis is De Zomer-midweek Maandag 10 juli is dan de dag van aankomst en als u uw verblijf niet verlengt, vertrekt u zaterdag 15 juli. De Herfst-reis begint komend seizoen maandag 11 september. Vertrekdatum zaterdag de 16e. Natuurlijk kunnen ook niet-bridgers van deze aanbieding gebruik maken. Wij bieden deze reizen met een grote korting aan. De normale prijs die in het hoogseizoen geldt wordt namelijk gehalveerd! Daardoor betaalt u voor voor zo n midweek voor de goedkoopste één persoons kamer slechts 122,50 (exclusief toeristenbelasting die afgelopen jaar 0,55 per dag per persoon bedroeg.) Reist u met uw partner en huurt u een budget tweepersoonskamer, dan bent u nog goedkoper uit. De kosten voor twee personen bedragen dan 172,50 exclusief die toeristen belasting. Voor luxere kamers die groter van afmeting zijn of een balkon met zeezicht hebben, kunt u per een aanvraag indienen. Hoewel ons restaurant dit jaar met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid geopend zal zijn, durven we het nog niet aan reizen met half-, of heel pension aan te bieden. Als er zekerheid over het restaurant bestaat kan dat altijd nog geregeld worden.

Looiernieuws Mei, juni, juli en augustus 2017 Jaargang 24 nr 3

Looiernieuws Mei, juni, juli en augustus 2017 Jaargang 24 nr 3 Looiernieuws Mei, juni, juli en augustus 2017 Jaargang 24 nr 3 Bridgeberichten Wij vieren ons huwelijk met Bridge De mooiste trouwfoto die er vorig jaar in Albergo San Carlo gemaakt is. Colofon Looiernieuws:

Nadere informatie

Looiernieuws Februari 2017 Jaargang 24 nr 1

Looiernieuws Februari 2017 Jaargang 24 nr 1 Looiernieuws Februari 2017 Jaargang 24 nr 1 Bridgeberichten, Looier- & Suitenieuws Een nieuw Jaar vol verrassingen De High Tea, waarmee de openingsdrive van donderdag middag 2 februari in onze nieuwe locatie

Nadere informatie

Last minute 25% korting

Last minute 25% korting September t/m novem. 2007. Jaargang 14 nr 3 Telefoonnummer voor de Looier Suites 00 (0)20-420 69 88 Giorgio Giromella (vervolg van het boek Buon Natale in Antona) deel 23 In de bar was op dat moment Giorgio

Nadere informatie

Looiernieuws September, Oktober 2017 Jaargang 24 nr 4. De Tea-Drive is ter ziele!

Looiernieuws September, Oktober 2017 Jaargang 24 nr 4. De Tea-Drive is ter ziele! Looiernieuws September, Oktober 2017 Jaargang 24 nr 4 Bridgeberichten, Suitenieuws De Tea-Drive is ter ziele! Maar we gaan met nieuw elan met een Robberbridgeclub van start. Colofon Looiernieuws: Redactie

Nadere informatie

BRIDGEBERICHTEN. April t/m okt. 2013 Jaargang 20 nr 1

BRIDGEBERICHTEN. April t/m okt. 2013 Jaargang 20 nr 1 BRIDGEBERICHTEN April t/m okt. 2013 Jaargang 20 nr 1 Telefoonnummer voor de bridgeclub 020-6279380 Slot met 57000 kijkers! De Becker Show is voorbij. Het stof dat de show heeft doen opwaaien, dwarrelt

Nadere informatie

6 september 2016 NIEUWSBRIEF. nummer 2 seizoen

6 september 2016 NIEUWSBRIEF. nummer 2 seizoen 6 september 2016 NIEUWSBRIEF nummer 2 seizoen 2016-2017 nieuw bridgejaar gestart door: Sonja van Katwijk Bridgeclub Ermelo Fijn om de meesten van jullie na de vakantie weer terug te zien. Fijn dat de meeste

Nadere informatie

De Nieuwjaars Receptie Drive verlaat

De Nieuwjaars Receptie Drive verlaat Bridgeberichten December 2015 t/m maart 2016 Jaargang 22 nr 3 met Kerstpuzzel De Nieuwjaars Receptie Drive verlaat Yolanda Schaefer en Hans Becker hebben een dubbellidmaatschap. Zij spelen donderdagavond

Nadere informatie

ZV de Bron Nieuws. Wilt u helpen om het clubhuis open te houden? Laat het ons weten! (secretariaat@zvdebron.nl)

ZV de Bron Nieuws. Wilt u helpen om het clubhuis open te houden? Laat het ons weten! (secretariaat@zvdebron.nl) ZV de Bron Nieuws Nieuw seizoen Een nieuw seizoen is aangebroken, en het was tijd voor een nieuw logo. De tand des tijds had er aardig aan zitten knagen. Na verschillende creatieve concepten is het gelukt

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag.? stemgerechtigde leden

Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag.? stemgerechtigde leden Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag Aanwezig: Afwezig met kennisgeving: Afwezig bestuur: Notulen opgemaakt door: 50 stemgerechtigde

Nadere informatie

Telefoonnummer voor de bridgeclub 020-6279380

Telefoonnummer voor de bridgeclub 020-6279380 Telefoonnummer voor de bridgeclub 020-6279380 Enkele leden van Bridgeclub Larsheim speelden de advocaat-drive bij de Looier Colofon Looiernieuws: Oplage: 83.500 Redactie & Advertenties: Lijnbaansgracht

Nadere informatie

Nieuwsbrief Editie 2 Seizoen

Nieuwsbrief Editie 2 Seizoen Nieuwsbrief Editie 2 Seizoen 2018-2019 Voor je ligt de tweede editie van de nieuwsbrief van Jubileumseizoen 2018-2019. In deze nieuwsbrief kun je uitgebreid lezen over het jubileum! Daarnaast is er o.a.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 maart 2019

Nieuwsbrief 17 maart 2019 Nieuwsbrief 17 maart 2019 In deze Nieuwsbrief: 1. Erelid Hein Schalken 2. Een bestendigd Schollevaar 3. Vrijwilligersdrive 4. Puzzelwandeltocht 5. Denksportcentrum 6. Zomercompetitie 7. Bridgeles 8. ALV

Nadere informatie

Financieel jaarverslag

Financieel jaarverslag Financieel jaarverslag 2014-2015 Inhoudsopgave H.1 Jaarverslag penningmeester H.2 Balans H.3 Begroting H.4 Kascommissie 1. Jaarverslag penningmeester Het financieel jaarverslag over het boekjaar 2014-2015

Nadere informatie

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8 WEEKBRIEF Cursusjaar 2015-2016 d.d. 16 oktober 2015 Ons internetadres is: http://www.cbsdeacker.nl cbsdeacker 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november

Nadere informatie

Het bestuur onderzoekt de opties om een nieuwe website te (laten) maken. De huidige website voldoet niet maar aan de eisen.

Het bestuur onderzoekt de opties om een nieuwe website te (laten) maken. De huidige website voldoet niet maar aan de eisen. DROPSHOT Mei 2015, Jaargang 6, Nummer 1 Teteringse Tennis Vereniging Opgericht 28 juli 1956 Paviljoen: Donkerstraat 44 4847 KJ Teteringen Tel.: 076 5812555 Bestuursmededelingen - Jaargang 11 nr. 1- Het

Nadere informatie

Bij deze opgave horen de informatiebronnen 7 tot en met 11.

Bij deze opgave horen de informatiebronnen 7 tot en met 11. Opgave 5 Bij deze opgave horen de informatiebronnen 7 tot en met 11. Squashed is een squashvereniging in Huizen. Deze squashvereniging huurt in het seizoen 2011-2012 drie squashbanen bij sportcentrum All

Nadere informatie

Draadloos Internet. Sinds kort is draadloos breedband internet beschikbaar in en om de kantine van het tennispark.

Draadloos Internet. Sinds kort is draadloos breedband internet beschikbaar in en om de kantine van het tennispark. Agenda: zie website Draadloos Internet 1 Waar zijn ze gebleven 1 Groene Club actie 2 Pompdagen 3 Opknappen park 3-4 Oproep najaarscompetitie 4 Speciale ledenpas 5 BBQ 5 Jeugdtoernooien 6-7 Draadloos Internet

Nadere informatie

In verband met een vakantie en weinig nieuws komt er volgende week geen nieuwsbrief.

In verband met een vakantie en weinig nieuws komt er volgende week geen nieuwsbrief. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 46/47 15 november 2018 Nieuws Agenda 15 nov. : Afscheid Sjaak van de gym 17 nov. : workshop adventskrans ( nieuw) 24 nov. : De Hongerige Klant (nieuw) 25 nov. : Voetbal FCU

Nadere informatie

Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu.

Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu. Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu. Artikel 1; Naam De vereniging draagt de naam Biljartvereniging De Vette Keu en is opgericht op 1 juni 2017 te Asten voor onbepaalde

Nadere informatie

Zondagmiddag 4 januari vanaf uur

Zondagmiddag 4 januari vanaf uur December 2014 Belangrijke data Zondagmiddag 4 januari vanaf 15.00 uur Alle leden zijn met partner en kinderen van harte welkom in ons clubhuis om samen het glas te heffen op een spetterend 2015! Maar eerst

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering d.d. 23 februari 2009

Notulen Algemene Ledenvergadering d.d. 23 februari 2009 Notulen Algemene Ledenvergadering d.d. 23 februari 2009 Aanwezig zijn: De heer N. Graaf, voorzitter De heer H.C.P. Venema, vice-voorzitter Mevrouw E. den Nijs, bestuurslid De heer J. Komen, administrateur

Nadere informatie

Nieuwsbrief September 2016

Nieuwsbrief September 2016 Nieuwsbrief September 2016 In deze uitgave Finales Matchplaykampioenschap 2016 Fotoboek Zomeravond wedstrijden Vacatures NGF competitie 2017 Familiegolf 18 september Agenda Finales Matchplaykampioenschap

Nadere informatie

Internetveiling de Looier tel.: 0031 (0)

Internetveiling de Looier tel.: 0031 (0) Internetveiling de Looier tel.: 0031 (0)20-420 69 88 September t/m novem. 2007. Jaargang 14 nr 3 Voortaan de 1 e maandag v/d maand Het zat er, na het mislukken van de veiling voor schrijfcuriosa, dik in.

Nadere informatie

Bridgeberichten. Foto boven: De tafeltjes bij de bar (die een volledige vergunning heeft) zijn erg handig voor mensen die wel een neutje lusten.

Bridgeberichten. Foto boven: De tafeltjes bij de bar (die een volledige vergunning heeft) zijn erg handig voor mensen die wel een neutje lusten. Bridgeberichten Oktober/november 2015 Jaargang 22 nr 2 BEZOEK NU EXTRA VOORDELIG ONZE BRIDGECLUB Bridge comfortabel op een A- locatie in centrum Amsterdam Foto boven: De tafeltjes bij de bar (die een volledige

Nadere informatie

Ontmoetingscentrum voor ouderen DE ROOS 2016. Ouderen

Ontmoetingscentrum voor ouderen DE ROOS 2016. Ouderen Ontmoetingscentrum voor ouderen DE ROOS 2016 Ouderen 1 ONTMOETINGSCENTRUM DE ROOS Adres: Beekstraat 29 6001 GG Weert Tel: 0495-688190 (tijdens kantooruren) 0495-688199 (buiten kantooruren) Fax: 0495-537299

Nadere informatie

Z.S.V. ZIDEWINDE DECEMBER 2017

Z.S.V. ZIDEWINDE DECEMBER 2017 Z.S.V. ZIDEWINDE DECEMBER 2017 Dagelijks bestuur Website: www.zsvzidewinde.nl Voorzitter Secretaris Penningmeester & Ledenadministratie Leden van bestuur Vice-voorzitter Badminton Judo Tafeltennis Clubblad

Nadere informatie

Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje

Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje oktober 2015 Kalender: Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje Beste tennisvrienden, De zomer loopt op zijn einde en ook de najaarscompetitie nadert zijn ontknoping. Vandaag is de eerste sneeuw gevallen in

Nadere informatie

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Nieuwsbrief 4 - April 2015 In dit nummer: Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Commissieleden gezocht! Veranderingen rondom training Baanbezetting Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) Verslag

Nadere informatie

HUISHOUDERLIJK REGLEMENT BILJARTGROEP BEJA

HUISHOUDERLIJK REGLEMENT BILJARTGROEP BEJA WEDSTRIJDREGLEMENT ROOSTERCOMPETITIE BEJA A. DOEL, BESTUUR EN ORGANISATIE Artikel 1A a) Biljartvereniging Beja is opgericht op 6 januari 1977. Beja heeft haar activiteiten in het KBO gebouw 'Vestingzicht'

Nadere informatie

Nieuwsbrief MOSA~regio

Nieuwsbrief MOSA~regio Nieuwsbrief MOSA~regio Januari 2016 Jaargang 4, nummer 1 Inhoud Voorwoord van de voorzitter 1 Komende evenementen 1 Activiteiten Sinterklaas 2 Nieuwjaarsborrel 2 Grote Clubactie 3 ALV 3 Kerstontbijt 4

Nadere informatie

Financieel jaarverslag

Financieel jaarverslag Financieel jaarverslag 2015-2016 Inhoudsopgave H.1 Jaarverslag penningmeester H.2 Rekening van baten en lasten H.3 Begroting 2016-2017 H.4 Kascommissie 1. Jaarverslag penningmeester Het financieel jaarverslag

Nadere informatie

Looiernieuws Oktober 2016 t/m december 2016 Jaargang 23 nr 2

Looiernieuws Oktober 2016 t/m december 2016 Jaargang 23 nr 2 Looiernieuws Oktober 2016 t/m december 2016 Jaargang 23 nr 2 Bridgeberichten & Suitenieuws In Memoriam Barry Sanders Zó kennen we de voorzitter van onze bridgeclub Barry Sanders, achter de bar met een

Nadere informatie

INHOUD. LBC - Landsmeerse Bridge Club. Wedstrijd- en Competitie-Reglement. Doel van het Reglement. Algemene bepalingen

INHOUD. LBC - Landsmeerse Bridge Club. Wedstrijd- en Competitie-Reglement. Doel van het Reglement. Algemene bepalingen INHOUD LBC - Landsmeerse Bridge Club Wedstrijd- en Competitie-Reglement Doel van het Reglement Het reglement geeft richtlijnen om in een speel-seizoen de wedstrijden voor het club-kampioenschap te organiseren.

Nadere informatie

De Hoef Tennisvereniging Juni 2014

De Hoef Tennisvereniging Juni 2014 De Hoef Tennisvereniging Juni 2014 Zicht op bestuurszaken juni 2014 Nederland is in de ban van het WK voetbal. Het hele land kleurt oranje en dat geeft een gevoel van saamhorigheid. Ook het WK hockey had

Nadere informatie

C.J.V.Feijenoord Rotterdam. NIEUWSBRIEF 16 Juli 2015

C.J.V.Feijenoord Rotterdam. NIEUWSBRIEF 16 Juli 2015 C.J.V.Feijenoord Rotterdam NIEUWSBRIEF 16 Juli 2015 VAN DE REDACTIE: Beste lezers, Tot groot verdriet ontvingen we het bericht van het overlijden van Simon van Krimpen. We hebben Simon leren kennen als

Nadere informatie

Concept - NOTULEN. Donderdag 28 februari 2019, aanvang uur Koetshuis, Avila Beach Hotel

Concept - NOTULEN. Donderdag 28 februari 2019, aanvang uur Koetshuis, Avila Beach Hotel Concept - NOTULEN 24 ste ALGEMENE LEDENVERGADERING VERENIGING VAN PENSHONADO S Donderdag 28 februari 2019, aanvang 19.30 uur Koetshuis, Avila Beach Hotel Aanwezig: 24 leden volgens de presentielijst Bestuur:

Nadere informatie

Looiernieuws. Colofon Looiernieuws: November, 2017 Jaargang 24 nr 5

Looiernieuws. Colofon Looiernieuws:  November, 2017 Jaargang 24 nr 5 Looiernieuws November, 2017 Jaargang 24 nr 5 Bridgeberichten, Kunst-, Antiek- Veiling- & Suitenieuws Antiek in het Zwanenmeer! Deze antieke kinderwagen wordt op Marktplaats aangeboden en zal, mocht hij

Nadere informatie

Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d

Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d. 20-2-2017. Aanwezig volgens presentielijst: 83 leden Afgemeld: 16 leden Afwezig: 31 leden. 1. Opening, mededelingen en ingekomen stukken.

Nadere informatie

Dagcompetitie. Aanwezig van de verenigingen: Alle verenigingen vertegenwoordigd door één of meerdere personen, totaal 50 personen.

Dagcompetitie. Aanwezig van de verenigingen: Alle verenigingen vertegenwoordigd door één of meerdere personen, totaal 50 personen. Dagcompetitie Notulen van de algemene ledenvergadering van de Dagcompetitie, gehouden op 22 mei 2015 bij biljartvereniging Roac te Rijpwetering. Aanwezig van het Bestuur: Hans van Aalst, Piet Volwater,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF LTC DE SCHELDE

NIEUWSBRIEF LTC DE SCHELDE NIEUWSBRIEF LTC DE SCHELDE Sluitingsdatum nieuwe kopij: 15 juli 2015 Jaargang 3 nr. 5 Juni 2015 redactie@ltcdeschelde.nl MINI/MAX toernooi 2015 Op 21 juni gaan jong en oud het z.g. MINI/MAXI toernooi spelen.

Nadere informatie

In verband met onze teamdag is vandaag, donderdag 8 november, onze hele afdeling gesloten. Er is ook niemand bij de servicebalie.

In verband met onze teamdag is vandaag, donderdag 8 november, onze hele afdeling gesloten. Er is ook niemand bij de servicebalie. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 45 8 november 2018 Nieuws Agenda 9 nov. : optreden Door Dik en Dun Zeist 10 nov. : Optreden Golden Oldies 15 nov. : Afscheid Sjaak van de gym 17 nov. : workshop adventskrans(

Nadere informatie

Vraag 9: Heb je aanvullende suggesties/wensen? Laat het ons weten!! Beantwoord: 32 Overgeslagen: 68 Antwoorden: 1. Succes 2. Het plan ziet er verder goed uit. Ik heb verder geen suggesties. Ik vind wel

Nadere informatie

OVERZICHT. Zo nee, wat is de reden, dat u momenteel geen bardienstlid bent?

OVERZICHT. Zo nee, wat is de reden, dat u momenteel geen bardienstlid bent? VRAGEN OVERZICHT Bent u momenteel bardienstlid? Ja 34 Nee 6 Zo nee, wat is de reden, dat u momenteel geen bardienstlid bent? 6 reacties Ivm werk; onregelmatige werktijden en niet op lange termijn vooruit

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Fotoclub Perspectief Hilversum 2012 03 30 HUISHOUDELIJK REGLEMENT FOTOCLUB PERSPECTIEF HILVERSUM. Naam

Huishoudelijk Reglement Fotoclub Perspectief Hilversum 2012 03 30 HUISHOUDELIJK REGLEMENT FOTOCLUB PERSPECTIEF HILVERSUM. Naam HUISHOUDELIJK REGLEMENT FOTOCLUB PERSPECTIEF HILVERSUM Naam Art. 1 1. De Fotoclub heeft als naam Fotoclub Perspectief Hilversum. 2. Ze is opgericht op 15 januari 1998 als resultaat van een fusie tussen

Nadere informatie

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 W E I D E P R A A T Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 Van de redactie: Voor u ligt de vijfde uitgave van de Weidepraat 2014. Dit keer een compacte newsletter,

Nadere informatie

RSI-VERENIGING HUISHOUDELIJK REGLEMENT

RSI-VERENIGING HUISHOUDELIJK REGLEMENT RSI-VERENIGING HUISHOUDELIJK REGLEMENT RSI-vereniging Stationsstraat 6b 3862 CG NIJKERK Pagina 1 van 5 Het lidmaatschap en het donateurschap Artikel 1. 1 Aanmelding voor het lidmaatschap geschiedt door

Nadere informatie

Bijlage 1 Openbaar faillissementsverslag rechtspersoon (ex art. 73A Fw.)

Bijlage 1 Openbaar faillissementsverslag rechtspersoon (ex art. 73A Fw.) Bijlage 1 Openbaar faillissementsverslag rechtspersoon (ex art. 73A Fw.) Inzake de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, gevestigd te Amsterdam aan de Van Woustraat 217, ingeschreven bij

Nadere informatie

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3 Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3 Mededelingen van het Bestuur Nieuwe trainer herhaalde oproep Na lang zoeken is het ons eindelijk gelukt om een nieuwe trainer te vinden. Voor het seizoen 2013/2014

Nadere informatie

Zeddam in het mooie Montferland, de parel van de Achterhoek

Zeddam in het mooie Montferland, de parel van de Achterhoek Zeddam in het mooie Montferland, de parel van de Achterhoek Voor u ligt de nieuwe folder van ons hotel voor 2016. Hotel Eureka ligt in het Montferland, een bosrijke omgeving met volop fiets- en wandelmogelijkheden,

Nadere informatie

Eindexamen m & o havo II

Eindexamen m & o havo II Opgave 5 Bij deze opgave blijven de belastingen buiten beschouwing. Bij deze opgave horen de informatiebronnen 6 tot en met 9. Tennisvereniging TC Nameless overweegt de aanschaf van een tweedehands luchthal

Nadere informatie

Gratis op de mailinglist.

Gratis op de mailinglist. Telefoonnummer voor de bridgeclub 020-6279380 Gratis op de mailinglist. Het wordt steeds drukker bij de Looier. De themabeurzen staan in de kinderschoenen, maar zij dragen wel bij aan die groei! Het loopt

Nadere informatie

Notulen 55e Algemene Ledenvergadering d.d. 20 december 2017

Notulen 55e Algemene Ledenvergadering d.d. 20 december 2017 Notulen 55e Algemene Ledenvergadering d.d. 20 december 2017 Aanwezig: John van Herk (voorzitter), Menno Hooghuis (secretaris), Anne-Marie Scheffers (penningmeester), Jan Bloo (Technische Commissie), Jacco

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Fotogroep ƒ/2 van de PVGE afdeling Nuenen

Huishoudelijk reglement van Fotogroep ƒ/2 van de PVGE afdeling Nuenen Pagina 1 van 5 Oprichting Artikel 1 Fotogroep ƒ/2 is opgericht op 04 februari 2014 en functioneert conform artikel 4 van het huishoudelijk reglement van de afdelingsvereniging, hierna te noemen de afdeling,

Nadere informatie

Uw woning, uw smaak uw wensen! Over zelf aangebrachte voorzieningen

Uw woning, uw smaak uw wensen! Over zelf aangebrachte voorzieningen Uw woning, uw smaak uw wensen! Over zelf aangebrachte voorzieningen Een strakke keuken, mét kookeiland. Eindelijk een dakraam, een houten vloer, beneden én boven U wilt graag een en ander in uw woning

Nadere informatie

=========================================================

========================================================= Inhoudsopgave Statuten bladzijde Artikel 1 Naam, duur en zetel 1 Artikel 2 Doel van de vereniging 1 Artikel 3 Lidmaatschap 1 Artikel 4 Duur van het lidmaatschap 1 Artikel 5 Middelen 2 Artikel 6 Bestuur

Nadere informatie

10 augustus Onderzoek: Rookverbod in Nederland?

10 augustus Onderzoek: Rookverbod in Nederland? 10 augustus 2017 Onderzoek: Rookverbod in Nederland? Over het EenVandaag Opiniepanel Het EenVandaag Opiniepanel bestaat uit 40.000 mensen. Zij beantwoorden vragenlijsten op basis van een online onderzoek.

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.1 maart 2008

Nieuwsbrief nr.1 maart 2008 Inhoud: 1. Algemene ledenvergadering op 27 maart 2008 2. POPEL Jaarverslag 2007 3. Energielabel 4. Hennink Service-abonnement C.V.- installatie 5. Service abonnement RRS-rioolreiniging 6. Bericht penningmeester

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam, biljartvereniging "De Buitenmolen" en is gevestigd te Zevenaar. Duur doel

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN HOOFDSTUK I Artikel 1: Inschrijving LIDMAATSCHAP 1. Inschrijving als lid vindt plaats na formele aanmelding bij de ledenadministratie.

Nadere informatie

Zeddam in het mooie Montferland, de parel van de Achterhoek

Zeddam in het mooie Montferland, de parel van de Achterhoek Zeddam in het mooie Montferland, de parel van de Achterhoek Voor u ligt de nieuwe folder van ons hotel voor 2015. We organiseren dit jaar 8 weekarrangementen met 3 bustochten, 1 boottocht en 1 huifkartocht.

Nadere informatie

Voorwoord door Ilsa Derks

Voorwoord door Ilsa Derks Via deze nieuwsbrief willen wij u informeren over enkele vernieuwingen en aanpassingen binnen de manege daarnaast brengen wij ook enkele mededelingen en nieuwsberichten. Ieder kwartaal komt er een nieuwsbrief

Nadere informatie

www.mentheda.nl info@mentheda.nl Nieuwsbrief TC Mentheda april 2018 Graag brengen we de volgende zaken bij jullie onder de aandacht: NL Doet / Schooltennis / Open Dag / Tennislessen / Soeptoernooi / Uitbreiding

Nadere informatie

Informatie. over. Fotoclub Rapenland

Informatie. over. Fotoclub Rapenland Informatie over Fotoclub Rapenland 1 Inhoudsopgave Pagina 3 : algemeen : geschiedenis : waarom een fotoclub Pagina 4 : het bestuur : verloop van een clubavond : forumavonden : forumavond met afdrukken

Nadere informatie

NU OF NOOIT? Beste leden, donateurs en andere geïnteresseerden van de MAGIRUS-DEUTZ CLUB

NU OF NOOIT? Beste leden, donateurs en andere geïnteresseerden van de MAGIRUS-DEUTZ CLUB NU OF NOOIT? Beste leden, donateurs en andere geïnteresseerden van de MAGIRUS-DEUTZ CLUB In mei ontvingen alle leden en donateurs van de Magirus-Deutz Club een verzoek om toezegging steun bij aankoop van

Nadere informatie

Bridgeberichten. www.looier.com. de Becker Bridge Show. Telefoonnummer voor de bridgeclub 020-6279380

Bridgeberichten. www.looier.com. de Becker Bridge Show. Telefoonnummer voor de bridgeclub 020-6279380 berichten T/M maart 2013 Jaargang 19 nr 3 www.looier.com Telefoonnummer voor de bridgeclub 020-6279380 Zondagmiddag de 11e van de 11e om 13.55 uur bij RTL 7 de Becker Show Als voormalig Prins Carnaval

Nadere informatie

In 2008 is de heer Frans van der Put gestopt met zijn werkzaamheden als secretaris en is opgevolgd door Piet Feenstra.

In 2008 is de heer Frans van der Put gestopt met zijn werkzaamheden als secretaris en is opgevolgd door Piet Feenstra. Nieuwsbrief maart 2009 nr.1. Inhoud: 1. Algemene ledenvergadering op 26 maart 2009 2. POPEL Jaarverslag 2008 3. Energielabel 4. Hennink Service-abonnement C.V.- installatie 5. SIMA Service abonnement C.V.-installatie

Nadere informatie

HANDLEIDING BIJ HET INVULLEN VAN HET DAGBOEK

HANDLEIDING BIJ HET INVULLEN VAN HET DAGBOEK HANDLEIDING BIJ HET INVULLEN VAN HET DAGBOEK Belangrijk! Dit dagboek moet worden bijgehouden door de persoon die door Intomart GfK is benaderd. Het gaat er om wat u zelf heeft gedaan. Houd het dagboekje

Nadere informatie

Onderstaande huurvoorwaarden hebben betrekking op stacaravan de Zeester en zijn altijd van toepassing op gedane boekingen.

Onderstaande huurvoorwaarden hebben betrekking op stacaravan de Zeester en zijn altijd van toepassing op gedane boekingen. Huurvoorwaarden Onderstaande huurvoorwaarden hebben betrekking op stacaravan de Zeester en zijn altijd van toepassing op gedane boekingen. 1. Toepassing Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle reserveringen

Nadere informatie

Het Tooropje Februari

Het Tooropje Februari Het Tooropje Februari 2017 www.chtoorop.nl Mededelingen Vrijwillige bijdrage In het verleden hebben we er vaker op gewezen hoe belangrijk de vrijwillige bijdrage is. Met de vrijwillige bijdrage kunnen

Nadere informatie

VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE SALAMANDERWEIDE 7 3437 VH TE NIEUWEGEIN

VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE SALAMANDERWEIDE 7 3437 VH TE NIEUWEGEIN VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE SALAMANDERWEIDE 7 3437 VH TE NIEUWEGEIN Geachte bezoeker van onze website, In reactie op de door u getoonde belangstelling danken wij u hartelijk voor het opvragen van onze

Nadere informatie

Notulen jaarvergadering RBC Slash dd 03 juni 2009.

Notulen jaarvergadering RBC Slash dd 03 juni 2009. Notulen jaarvergadering RBC Slash dd 03 juni 2009. Aanwezig: Kees van Kleef ( voorzitter ) Ernst Bronner ( Penningmester ) Gerda Kieftenburg ( Technische Commissie ) Frank Selbach ( Secretaris ) Luuk Franke

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2014-2015. begroting 2015-2016

Financieel Jaarverslag 2014-2015. begroting 2015-2016 Financieel Jaarverslag 2014-2015 en begroting 2015-2016 Financieel Jaarverslag 2014-2015 en begroting 2015-2016 pagina 0 van 10 1. INHOUD pagina 1. Inhoud... 1 2. Algemeen... 1 3. Balans... 2 4. Winst-

Nadere informatie

Informatieboekje 2019

Informatieboekje 2019 Informatieboekje 2019 Inhoud Voorwoord Bestuur Kofferbridge Wetenswaardigheden Jaarkalender Indeling 2019 Uitspraken Website Adres speellocatie: "De Grote Haven" Grote Haven 40, te Haastrecht. (0182-501173)

Nadere informatie

BRIDGECLUB de HANK SPEELREGLEMENT

BRIDGECLUB de HANK SPEELREGLEMENT BRIDGECLUB de HANK SPEELREGLEMENT Vastgesteld: 15-8-2017 Inhoudsopgave 1 Doel van het reglement...3 2 Speelkalender...3 3 Deelname...3 4 Wekelijkse aan- en afwezigheid van de deelnemers...3 5 Annuleren

Nadere informatie

Financieel jaarverslag

Financieel jaarverslag Financieel jaarverslag 2016-2017 Inhoudsopgave H.1 Jaarverslag penningmeester H.2 Rekening van baten en lasten H.3 Begroting 2017-2018 H.4 Kascommissie 1. Jaarverslag penningmeester Het financieel jaarverslag

Nadere informatie

CLI agenda 2 e periode 2019 april t/m juli

CLI agenda 2 e periode 2019 april t/m juli CLI agenda 2 e periode 2019 april t/m juli CLI Centrum voor Leven en Intuïtie opleidingen workshops reading & healing Maliebaan 66, 3581 CT Utrecht, Nederland telefoon: 030-2300310 mail: kantoor@cli.nl

Nadere informatie

Inhoud. Versie september

Inhoud. Versie september Inhoud 1. Algemeen... 3 2. Lidmaatschap... 3 3. Contributie... 5 4. Het bestuur... 5 5. Ledenvergaderingen... 6 6. Stemmen... 6 7. Boetes en straffen... 7 8. Aansprakelijkheid en verzekering... 8 9. Overige...

Nadere informatie

V E R E N I G I N G S N I E U W S D E P I N P O N G E R S

V E R E N I G I N G S N I E U W S D E P I N P O N G E R S V E R E N I G I N G S N I E U W S D E P I N P O N G E R S uitgave 17 januari 2016 DE LAATSTE NIEUWSBRIEF VAN MIJN HAND 140 Nieuwsbrieven heb ik de afgelopen jaren geschreven, daarvoor had Wim Groffen er

Nadere informatie

Wijngaard het Groenewoud

Wijngaard het Groenewoud 2 E JAARGANG 4 E EDITIE 2017 Wijngaard het Groenewoud 1 november 2017 En het werd herfst! In dit nummer 1 En het werd herfst 2 Ons You-tube kanaal 3 Onze eerste oogst 4. Molentjes 5. Website bezoek geweldig

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari. Algemene Ledenvergadering op maandag 26 januari 2015

Nieuwsbrief januari. Algemene Ledenvergadering op maandag 26 januari 2015 View this email in your browser Nieuwsbrief januari Nieuwjaarstoernooi zaterdag 17 januari De Recom organiseert op deze dag voor Sla Raak'ers het openingstoernooi voor het tennisjaar 2015. We maken er

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN. Uitvaartvereniging De Laatste Eer te Koedijk

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN. Uitvaartvereniging De Laatste Eer te Koedijk HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN Uitvaartvereniging De Laatste Eer te Koedijk 2007 Lidmaatschap Art. 1. Alvorens iemand als lid tot de vereniging wordt toegelaten, onderzoekt het bestuur of hij voldoet aan

Nadere informatie

de agenda 3e periode 2013 sept t/m dec, van het CLI

de agenda 3e periode 2013 sept t/m dec, van het CLI de agenda 3e periode 2013 sept t/m dec, van het CLI CLI Centrum voor Leven en Intuïtie opleidingen workshops reading & healing Maliebaan 66, 3581 CT Utrecht, Nederland telefoon: 030-2300310, fax: 030-2331217

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 8 Opleidingen

Spreekopdrachten thema 8 Opleidingen Spreekopdrachten thema 8 Opleidingen Opdracht 1 bij 8.2 Lees de vragen. Geef antwoord. 1. Kun je bij jou in de buurt cursussen volgen? Waar dan? 2. Volg jij een cursus of heb je een cursus gevolgd? Welke

Nadere informatie

.. Keert de wal het schip en breekt nood de wet.

.. Keert de wal het schip en breekt nood de wet. Ontwerp-huishoudelijk reglement van de Jawa/Cz Club Nederland Op grond van artikel 20 van de statuten. Toelichting: Alhoewel een huishoudelijk reglement niet lijkt te passen bij een vereniging die als

Nadere informatie

November december, 2017 Jaargang 24 nr 6 Bridgeberichten, Kunst-, Antiek- Veiling- & Suitenieuws Veiling/Markt in het Zwanenmeer!

November december, 2017 Jaargang 24 nr 6 Bridgeberichten, Kunst-, Antiek- Veiling- & Suitenieuws Veiling/Markt in het Zwanenmeer! Looiernieuws November december, 2017 Jaargang 24 nr 6 Bridgeberichten, Kunst-, Antiek- Veiling- & Suitenieuws Veiling/Markt in het Zwanenmeer! Dit kinderwinkeltje wordt zaterdag 25 november op de antiekmarkt

Nadere informatie

CLI agenda 1 e periode 2015 jan t/m april

CLI agenda 1 e periode 2015 jan t/m april CLI agenda 1 e periode 2015 jan t/m april CLI Centrum voor Leven en Intuïtie opleidingen workshops reading & healing Maliebaan 66, 3581 CT Utrecht, Nederland telefoon: 030-2300310 mail: kantoor@cli.nl

Nadere informatie

Verslag : Bestuur Margriet. Punt Onderwerp Toelichting actie 1 Opening Opening 19.40 door voorzitter

Verslag : Bestuur Margriet. Punt Onderwerp Toelichting actie 1 Opening Opening 19.40 door voorzitter Verslag : Bestuur Margriet Datum bijeenkomst: 19 april 2011 notulist: Jan Vos Aanvang: 19.30. bestuurskamer Margriet Aanwezig: Afwezig: Piet de Jongh, Jan Vos Ellen vd Bosch Marc v Luijk Cor Hoeks Jo van

Nadere informatie

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering Datum : maandag 12 oktober 2015 Tijd : 20:00u - 22:00u Aanwezig : geschat aantal aanwezige leden 50, waarvan 24 ingetekend; 7 bestuursleden 1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN ART.1 AANNAME NIEUWE LEDEN Zij, die werkend lid wensen te worden van de vereniging, geven van hun verlangen kennis aan het bestuur. Het besluit tot aanneming

Nadere informatie

Het Theeblaadje Juni 2015

Het Theeblaadje Juni 2015 Het Theeblaadje Juni 2015 Het Theehuis is een wijklocatie van zorgorganisatie Het Spectrum. Het is een gezellig ontmoetingscentrum voor 55-plussers waar diverse activiteiten plaatsvinden. Het Theehuis

Nadere informatie

CLI agenda 3 e periode 2015 aug t/m dec

CLI agenda 3 e periode 2015 aug t/m dec CLI agenda 3 e periode 2015 aug t/m dec CLI Centrum voor Leven en Intuïtie opleidingen workshops reading & healing Maliebaan 66, 3581 CT Utrecht, Nederland telefoon: 030-2300310 mail: kantoor@cli.nl www.cli.nl

Nadere informatie

Het verkoop-adviesgesprek. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? Verkopen

Het verkoop-adviesgesprek. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? Verkopen Waar gaat deze kaart over? Deze kaart gaat over verkopen aan en adviseren van gasten in horecabedrijven. Oftewel: het verkoopadviesgeprek. Wat wordt er van je verwacht? Na het bestuderen van deze kaart

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine Notulen MR vergadering 29 maart 2016 Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine 1. Opening. Bart opent de vergadering. De notulen van 4

Nadere informatie

Organisatie. Attracties en excursies. Transfers. Verblijf. maaltijden

Organisatie. Attracties en excursies. Transfers. Verblijf. maaltijden Organisatie Winning Mood werkt samen met Dream Team Italy om de San Marino Cup te organiseren. De San Marino Cup is een zeer prestigieus toernooi voor jongens en meisjes teams uit heel de Europa. Teams

Nadere informatie

Maandbrief november Heiloo 2018

Maandbrief november Heiloo 2018 Maandbrief november Heiloo 2018 Beste ouders, Projectafsluiting: Wat hadden we een vrolijke, gezellige en bijzondere middag op donderdag 18 oktober! Er was een tentoonstelling, door de hele school, waarin

Nadere informatie

TENNISVERENIGING KOLHAM NIEUWSBRIEF. Nummer 4/ 2014

TENNISVERENIGING KOLHAM NIEUWSBRIEF. Nummer 4/ 2014 NIEUWSBRIEF Nummer 4/ 2014 Ledenavond ook voor oud-leden. Na het succes van vorig jaar willen we op donderdag 17 april a.s. weer een Ledenavond organiseren voor leden en hun partner. Dit keer willen we

Nadere informatie

Jeugdcentrum C.J.V.Feijenoord Rotterdam

Jeugdcentrum C.J.V.Feijenoord Rotterdam Jeugdcentrum C.J.V.Feijenoord Rotterdam NIEUWSBRIEF 26 Juli 2018 VAN DE REDACTIE: Beste lezers, De afgelopen maanden is er weer veel gebeurd op onze vereniging. Zo zijn we al weer een aantal maanden aan

Nadere informatie

Badminton Centrum Ritte-Spijkenisse

Badminton Centrum Ritte-Spijkenisse Kantine Reglement Versie: 2 november 2015 1 Artikel 1 - Bardienst 1.1 Elk lid van 16 jaar (drank- en horecawet 1-1-2014) en ouder (peildatum start huidig seizoen) is verplicht om bardiensten te draaien.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SEIZOEN 2018/2019. jaargang 9 nr In dit nummer o.a.: 1. van het bestuur. 2. de Grote Clubactie. 3.

NIEUWSBRIEF SEIZOEN 2018/2019. jaargang 9 nr In dit nummer o.a.: 1. van het bestuur. 2. de Grote Clubactie. 3. In dit nummer o.a.: 1. van het bestuur 2. de Grote Clubactie 3. nevenactiviteiten 5. wedstrijdprogramma NIEUWSBRIEF jaargang 9 nr. 2 27-09-2018 SEIZOEN 2018/2019 Beste deelnemers aan de op 17 april gehouden

Nadere informatie

Sociaal jaarverslag 2013

Sociaal jaarverslag 2013 Sociaal jaarverslag 2013 Vereniging Buurthuis Bloemenwijk Boschgeest Voorschoten 11 april 2014 Het bestuur Inleiding In het jaar 2013 heeft de vereniging weer vele activiteiten ontplooid. Daarmee heeft

Nadere informatie