Inschrijvingsleidraad Bestek en voorwaarden voor het: Vervangen en aanbrengen van beschoeiing op de Vinkeveense Plassen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Inschrijvingsleidraad Bestek en voorwaarden voor het: Vervangen en aanbrengen van beschoeiing op de Vinkeveense Plassen."

Transcriptie

1 Bestek en voorwaarden voor het: Vervangen en aanbrengen van beschoeiing op de Vinkeveense Plassen. d1 Zoetermeer, 20 december 2016 Opdrachtgever : Recreatieschap Vinkeveense Plassen Ontwerp : De Aquanoom B.V. Rapportnummer : BS-1 Status : Definitief v1 Datum : 20 december 2016

2 Rapport Status Bestek en voorwaarden voor het: Vervangen en aanbrengen van beschoeiing op de Vinkeveense Plassen Definitief v1 Datum Projectnummer Opdrachtgever Recreatieschap Vinkeveense Plassen Rapportnummer BS-1 (besteknummer) Opgesteld door Gecontroleerd door Goedgekeurd door Vrijgave Recreatieschap Vinkeveense Plassen Contact A. Mosterd G.J. van der Kooij (De Aquanoom) Mevr. C. van Goor (Brackmann Aanbestedingsspecialist) A. Mosterd C. Neessen De Aquanoom B.V. Mevr. N. Vermeer Chroomstraat RR Zoetermeer T. +31 (0) E. nel.vermeer@deaquanoom.nl

3 INHOUDSOPGAVE Blz. 1 INLEIDING Aanbestedende dienst Communicatie Aanleiding en doel van de aanbesteding Inhoud van de opdracht Procedure Aanbestedingsdocumenten 2 2 AANBESTEDINGSVOORWAARDEN Instemming Formats Rangorde aanbestedingsstukken Mondelinge informatie Eenmaal aanmelden Onderaanneming Combinatie Beroep op middelen Derden Of gelijkwaardig Geheimhouding en vertrouwelijkheid Concurrentievervalsing Rechtsgeldige ondertekening Geschillen Verificatie inschrijving van de beoogd begunstigde 6 3 PLANNING VAN DE AANBESTEDING 7 4 NOTA VAN INLICHTINGEN 7 5 INSCHRIJVINGEN Beoordeling Tijdige indiening Beoordelen op compleetheid en conformiteit Uitsluitingsgronden Beoordelen op geschiktheidseisen Financiële en economische draagkracht Technische bekwaamheid Beroepsbevoegdheid In te dienen/ te overleggen documenten In te dienen bij inschrijving In te dienen na inschrijving (voor gunning) Ondertekening documenten Indienen inschrijving Storingen Controle op vertegenwoordigingsbevoegdheid Inschrijvingsstaat Gestanddoening Vergoeding kosten en archivering stukken 15 6 GUNNINGSCRITERIUM 15

4 BIJLAGEN a) RAW-bestek BS-1 met 3 bijlagen en 17 tekeningen; b) Inschrijvingsbiljet; c) Inschrijfstaat; d) Model referentieproject; e) Uniform Europees Aanbestedingsdocument (UEA); f) Format verklaring beroep middelen derde(n); g) Format Polis/verklaring verzekering.

5 INLEIDING 1.1 Aanbestedende dienst Naam : Recreatieschap Vinkeveense Plassen Adres : Archimedeslaan 6 Postcode : 3584 BA Utrecht 1.2 Communicatie Alle informatie-uitwisseling geschiedt in de Nederlandse taal en verloopt uitsluitend via onderstaande contactpersoon, waarbij primair berichten worden uitgewisseld via TenderNed. Voor deze aanbestedingsprocedure geldt dat het onderstaande adres uitsluitend gebruikt kan worden in geval communicatie via TenderNed niet mogelijk is als gevolg van een (aantoonbare) storing aan de zijde van TenderNed. Contact opnemen met andere betrokkenen leidt tot uitsluiting. Deze aanbestedingsprocedure wordt namens het Recreatieschap Vinkeveense Plassen begeleid door De Aquanoom: Naam : De Aquanoom Adres : Chroomstraat 6 Postcode : 2718 RR Zoetermeer Contactpersoon : N. Vermeer nel.vermeer@deaquanoom.nl Tel. nummer : Aanleiding en doel van de aanbesteding Een groot deel van de bestaande beschoeiing langs eilanden en legakkers op de Vinkeveense Plassen is in slechte staat. De delen van de beschoeiingen in slechte staat moeten worden vervangen. Het doel van het recreatieschap is het duurzaam vervangen en aanbrengen van beschoeiing op de zandeilanden en legakkers van de Vinkeveense Plassen. Ten behoeve van deze werkzaamheden is de aanbestedende dienst op zoek naar een ondernemer die deze werkzaamheden kan uitvoeren. 1.4 Inhoud van de opdracht De werkzaamheden met betrekking tot het plaatsen van beschoeiing op de Vinkeveense Plassen omvatten werkzaamheden op een 4-tal zandeilanden en een 2-tal legakkers zoals beschreven in het bestek (zie bijlage a). Deze zijn gelegen op diverse locaties op de Vinkeveense Plassen. Het werk bestaat in beginsel uit: a) inrichten en opruimen van het opslag- en overslagterrein; b) verwijderen van aanwezige begroeiing; c) verwijderen van bestaande damwand; d) lokaal verwijderen van restanten oude damwand; e) verwijderen bestaande ankerstangen; f) aanbrengen combi-damplanken incl. gordingen; g) aanbrengen van gereviseerde damwand incl. nieuwe gordingen; h) aanbrengen van nieuwe ankerstangen; i) verwijderen van houten plankieren; j) aanbrengen van kunststof plankieren; k) aanbrengen van 2 duiksteigers en 1 duiktrap; l) grondwerk (ontgraven,aanvullen en ophogen); m) cultuurtechnische werkzaamheden.

6 2-15 Aan bovenstaande genoemde werkzaamheden en hoeveelheden kunnen geen rechten worden ontleend. 1.5 Procedure Nationale aanbesteding volgens de openbare procedure overeenkomstig hoofdstuk 2 van het Aanbestedingsreglement Werken 2016 (ARW 2016). Gunningscriterium is de economisch meest voordelige inschrijving. De economisch meest voordelige inschrijving wordt vastgesteld op grond van het subgunningscriterium laagste prijs. De argumenten om als gunningscriterium niet voor de beste prijs-kwaliteitverhouding te kiezen maar voor laagste prijs zijn hieronder puntsgewijs samengevat. - De aanbestedende dienst heeft een zeer duidelijk beeld van het gewenste product. Daarom zijn de werkzaamheden eenduidig en gedetailleerd vastgelegd in een RAWbestek met kenmerk BS-1 d2 d.d (bijlage a). - De inschrijvers moeten voldoen aan de gestelde eisen en kunnen zich daardoor onvoldoende onderscheiden door innovatieve of creatieve oplossingen. 1.6 Aanbestedingsdocumenten Bij deze inschrijvingsleidraad zijn de volgende documenten verstrekt: a) RAW-bestek BS-1 met 3 bijlagen en 17 tekeningen (zie deel 2.1 Paragraaf 01 en 04 van het bestek); b) Inschrijvingsbiljet; c) Inschrijfstaat; d) Model referentieproject; e) Uniform Europees Aanbestedingsdocument (UEA); f) Format verklaring beroep middelen derde(n); g) Format Polis/verklaring verzekering. 2 AANBESTEDINGSVOORWAARDEN Instemming Het indienen van de inschrijving houdt in dat de inschrijver met de voorwaarden van de aanbestedingsprocedure instemt Formats De inschrijver dient de formats te gebruiken zoals bij deze inschrijvingsleidraad opgenomen in de bijlagen. Het is uitdrukkelijk niet toegestaan om wijzigingen in de formats aan te brengen, tenzij de aanbestedende dienst dat uitdrukkelijk anders heeft vermeld Rangorde aanbestedingsstukken Bij strijdigheid tussen de inhoud van de verschillende aanbestedingsstukken geldt de volgende rangorde: nota( s) van inlichtingen (eventueel op volgorde van meest recent naar minst recent) inschrijvingsleidraad met bijlagen; aankondiging.

7 Mondelinge informatie Inschrijvers kunnen geen rechten ontlenen aan mondelinge uitspraken, toezeggingen en suggesties van medewerkers en/of adviseurs van de aanbestedende dienst, gedaan in het kader van de aanbestedingsprocedure en/of de aanbestedingsstukken. Inschrijvers kunnen zich slechts beroepen op schriftelijke informatie verstrekt door of namens de aanbestedende dienst Eenmaal aanmelden Een onderneming kan zich slechts eenmaal aanmelden als inschrijver, hetzij als zelfstandige inschrijver, hetzij als hoofdaannemer, hetzij als onderaannemer, hetzij als deelnemer in een combinatie. Van ondernemingen die behoren tot hetzelfde concern kan slechts een onderneming deelnemen aan de aanbestedingsprocedure, tenzij de ondernemingen binnen het concern aantonen dat geen afhankelijkheidsverhouding tussen hen bestaat en/of dat geen invloed op een ander wordt uitgeoefend. Indien onafhankelijkheid en vertrouwelijkheid tussen de ondernemingen binnen een concern gewaarborgd is, mogen meer ondernemingen binnen een concern zich voor de aanbestedingsprocedure aanmelden. De ondernemingen die het aangaat, tonen hun onafhankelijkheid ten opzichte van elkaar en de vertrouwelijke behandeling van hun inschrijving ten genoegen van de aanbestedende dienst aan met alle middelen die zij daartoe dienstig achten. Ondernemingen die behoren tot hetzelfde concern kunnen in ieder geval wel gezamenlijk als één inschrijver meedoen (als hoofd-/onderaanneming of in combinatie) Onderaanneming Een samenwerking in de vorm van hoofd- en onderaanneming kan zich aanmelden als één inschrijver. De hoofdaannemer blijft te allen tijde verantwoordelijk voor de uit te voeren werkzaamheden. De hoofdaannemer is voor de gehele uitvoering van de opdracht, inclusief hetgeen door de onderaannemer wordt verricht, aansprakelijk. De aanbestedende dienst dient de door de opdrachtnemer tijdens de uitvoering van de werkzaamheden in te schakelen onderaannemer(s), schriftelijk goed te keuren, alvorens de onderaannemer werkzaamheden uitvoert Combinatie Een combinatie van ondernemingen kan zich gezamenlijk een inschrijving indienen als één inschrijver. Penvoerder In dat geval dient de penvoerder van de combinatie in het Uniform Europees Aanbestedingsdocument de volgende informatie te verschaffen ter zake van de combinatie (let wel: een en ander laat onverlet dat daarnaast in het Uniform Europees Aanbestedingsdocument alle overige vereiste informatie dient te worden verschaft): (i) Deel II, afdeling A (pagina 3) achter Wijze van deelneming : dat de inschrijver samen met anderen deelneemt aan de aanbestedingsprocedure (vakje ja ) (ii) In voornoemd (onder)deel achter Zo ja, sub a: dat hij de rol van penvoerder vervult, alsmede ter zake van welke geschiktheidseisen een beroep op hem wordt gedaan (iii) In voornoemd (onder)deel achter Zo ja, sub b: de naam/namen en bijbehorende rechtsvorm(en) van alle overige combinanten die deel uitmaken van de combinatie.

8 4-15 Overige combinanten Naast de penvoerder dienen alle overige ondernemingen die deel uitmaken van de combinatie ieder afzonderlijk een Uniform Europees Aanbestedingsdocument in te vullen en in te dienen. De combinanten, niet zijnde penvoerder van de combinatie, dienen in het Uniform Europees Aanbestedingsdocument de volgende informatie te verschaffen ter zake van de combinatie (let wel: een en ander laat onverlet dat daarnaast in het Uniform Europees Aanbestedingsdocument alle overige vereiste informatie dient te worden verschaft): (i) Deel II, afdeling A (pagina 3) achter Wijze van deelneming : dat de inschrijver samen met anderen deelneemt aan de aanbestedingsprocedure (vakje ja ) (ii) In voornoemd (onder)deel achter Zo ja, sub a: ter zake van welke geschiktheidseisen een beroep op de betreffende combinant wordt gedaan (iii) In voornoemd (onder)deel achter Zo ja, sub b: de naam/namen en bijbehorende rechtsvorm(en) van alle overige combinanten (inclusief de penvoerder) die deel uitmaken van de combinatie. Met het indienen van de inschrijving verklaren de combinanten dat alle deelnemers in de combinatie gezamenlijk en hoofdelijk aansprakelijk zijn voor de gestanddoening van de verplichtingen voortvloeiend uit de aanbestedingsprocedure, alsmede uit de eventuele uitvoering van de overeenkomst Beroep op middelen Derden De inschrijver kan zich beroepen op de financiële en economische draagkracht en/of technische bekwaamheid van (een) derde(n). De inschrijver dient een eventueel beroep op (een) derde(n) te vermelden in deel II C van het Uniform Europees Aanbestedingsdocument. In te dienen documenten ter zake van het beroep op (een) derde(n): De inschrijver dient (van ieder) van de onderneming(en) op wiens draagkracht en/of bekwaamheid hij een beroep doet een Uniform Europees Aanbestedingsdocument in te dienen. Het Uniform Europees Aanbestedingsdocument van de derde(n) waarop de inschrijver een beroep doet, dient de informatie te bevatten zoals gevraagd in de volgende delen van het Uniform Europees Aanbestedingsdocument: (i) Deel II, afdeling A (Gegevens van de ondernemer); (ii) Deel II, afdeling B (Informatie over de vertegenwoordigers van de ondernemer); (iii) Deel III (uitsluitingsgronden), geheel voor zover van toepassing. Indien en voor zover de inschrijver zich beroept op de technische bekwaamheid van (een) derde(n), dient de inschrijver naast de eventueel door hemzelf bij inschrijving in te dienen lijst van eigen referentieprojecten (bijlage d, model referentieprojecten), te overleggen een (lijst van) referentieproject(en) van die derde(n) op wiens/wier technische bekwaamheid de inschrijver zich beroept. Indien en voor zover de inschrijver referentieprojecten van (een) inschrijver overlegt dient hij daartoe eveneens gebruik te maken van het model referentieprojecten (bijlage d). De inschrijver aan wie de aanbestedende dienst op grond van de gunningsbeslissing voornemens is de opdracht te gunnen en die een beroep doet op de financiële en economische draagkracht en/of technische bekwaamheid van (een) Derde(n), dient op verzoek van de aanbestedende dienst binnen de in paragraaf 5.3 van de inschrijvingsleidraad gestelde termijn, in te dienen, een verklaring van die derde(n) waaruit blijkt dat de inschrijver daadwerkelijk kan beschikken over de middelen van de derde(n) waarop hij zich beroept, overeenkomstig het in bijlage f opgenomen format;

9 5-15 De inschrijver aan wie de aanbestedende dienst op grond van de gunningsbeslissing voornemens is de opdracht te gunnen en die een beroep doet op de financiële en economische draagkracht van (een) derde(n), dient op verzoek van de aanbestedende dienst binnen de in paragraaf 5.3 van de inschrijvingsleidraad gestelde termijn, - naast de hiervoor eveneens in te dienen de stukken die in de plaats komen van hetgeen de inschrijver moet indienen ten bewijze dat hij voldoet aan de geschiktheidseisen ter zake van financiële en economische draagkracht Of gelijkwaardig Daar waar in de aanbestedingsstukken, waaronder de Bijlagen, wordt verwezen naar merknamen, octrooien, typen, fabricageprocedés et cetera dient de inschrijver aansluitend op de betreffende zinsnede of gelijkwaardig te lezen Geheimhouding en vertrouwelijkheid De inschrijver zal strikte vertrouwelijkheid in acht nemen ter zake van alle informatie die hem bekend is of wordt van de aanbestedende dienst. De informatie die hem ter beschikking staat, zal hij niet aan derden ter beschikking stellen en aan zijn personeel slechts bekendmaken voor zover dit nodig is voor het doen van een inschrijving dan wel indien en voor zover van toepassing het uitvoeren van de opdracht. De aanbestedende dienst erkent de vertrouwelijkheid van de inschrijving van de inschrijver en zal de informatie die haar daaruit bekend is niet aan derden ter beschikking stellen. In het kader van de motivering van de gunningsbeslissing zal het in voorkomend geval noodzakelijk zijn om informatie uit de inschrijving wel bekend te maken. De inschrijver onderkent dit Concurrentievervalsing Concurrentievervalsing leidt tot uitsluiting. Indien de aanbestedende dienst vermoedt dat sprake is van vervalsing van de mededinging, dan stelt hij de desbetreffende inschrijver in de gelegenheid aan te tonen dat hij zich niet schuldig heeft gemaakt aan vervalsing van de mededinging. Slaagt de inschrijver naar het oordeel van de aanbestedende dienst daarin niet, dan volgt uitsluiting van de inschrijver van de verdere aanbestedingsprocedure Rechtsgeldige ondertekening De inschrijving dient rechtsgeldig ondertekend te zijn. Rechtsgeldig ondertekend betekent dat de ingediende stukken indien en voor zover op basis van de aanbestedingsstukken vereist door de daartoe bevoegde persoon zijn ondertekend. De tekeningbevoegdheid dient te blijken uit het uittreksel uit het handelsregister van de kamer van koophandel van de onderneming namens wie de persoon ondertekent. Het uittreksel behoeft eerst na verzoek daartoe van de aanbestedende dienst aan de aanbestedende dienst te worden verstrekt.

10 Geschillen Op de Aanbestedingsprocedure is Nederlands recht van toepassing. De voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland, locatie Utrecht, is bij uitsluiting bevoegd om geschillen te beslechten die verband houden met de onderhavige aanbestedingsprocedure. Inschrijvers dienen hun bezwaren tegen (onderdelen van) de aanbestedingsprocedure, tegen (onderdelen van) de verstrekte informatie, tegen beslissingen van de aanbestedende dienst of tegen andere aspecten die verband houden met de aanbestedingsprocedure, op de kortst mogelijke termijn ter kennis te brengen van de contactpersoon van de aanbestedende dienst (zie paragraaf 1.2). Nadat aan alle inschrijvers de voorgenomen gunningsbeslissing bekend is gemaakt, wordt een periode van 20 kalenderdagen in acht genomen waarin de aanbestedende partij niet zal overgaan tot het sluiten van de overeenkomst. De genoemde termijn van 20 kalenderdagen wordt tevens uitdrukkelijk aangemerkt als vervaltermijn waarbinnen inschrijvers een kort geding aanhangig kunnen maken wanneer zij het niet eens zijn met de gunningsbeslissing. Wordt niet binnen 20 kalenderdagen na dagtekening van de gunningsbeslissing een kort geding aanhangig gemaakt, dan vervalt het recht daartoe. Van aanhangig maken is sprake wanneer de dagvaarding voor een kort geding binnen de gestelde termijn door een deurwaarder is betekend aan de aanbestedende dienst. Ten behoeve van het laten vaststellen door de rechtbank van een datum voor de zitting, dienen vooraf de verhinderdata van de aanbestedende dienst bij de contactpersoon, namens het Recreatieschap Vinkeveense Plassen, te worden opgevraagd. Indien een kortgeding aanhangig is gemaakt, dienen de inschrijvers hun inschrijving gestand te doen tot 20 dagen na de uitspraak in eerste aanleg. 2.3 Verificatie inschrijving van de beoogd begunstigde De inschrijver die de laagste prijs heeft aangeboden dient binnen 7 kalenderdagen na het verzoek daartoe van de aanbestedende dienst de bewijsstukken inzake het Uniform Europees Aanbestedingsdocument in te dienen, alsmede de documenten, zoals genoemd in paragraaf 5.2.2, die de aanbestedende dienst in de verschillende paragrafen in de inschrijvingsleidraad heeft toegelicht. De aanbestedende dienst wijst inschrijver er nadrukkelijk op dat het aanvragen van sommige bewijsstukken, bijvoorbeeld de Gedragsverklaring Aanbesteden circa 8 weken in beslag kan nemen. Inschrijver dient deze dus tijdig aan te vragen. De aanbestedende dienst specificeert in het verzoek aan de voorgenomen begunstigde welke stukken hij dient te verstrekken. De stukken worden eerst getoetst op tijdige indiening en vervolgens op compleetheid. Vervolgens beoordeelt de aanbestedende dienst of de inschrijver met de ingediende bewijsstukken aantoont dat hij voldoet aan hetgeen hij heeft verklaard door ondertekening van het Uniform Europees Aanbestedingsdocument.

11 7-15 Het ontbreken van (een deel/delen van) bewijsstukken en/of overige gegevens leidt tot uitsluiting indien geen sprake is van een herstelbare omissie. De aanbestedende dienst zal afhankelijk van de aard van een eventueel gebrek beoordelen of de inschrijving als gevolg van dat gebrek in de bewijsstukken alsnog ongeldig is en ter zijde zal worden gelegd, of dat het gebrek voor herstel vatbaar is. Er wordt met klem op gewezen dat Inschrijvingen die (al dan niet na verificatie) onjuistheden blijken te bevatten of toezeggingen die niet (kunnen) worden waargemaakt, uitgesloten worden van de aanbestedingsprocedure. Inschrijvers dienen de inschrijvingen dan ook zeer zorgvuldig en naar waarheid op te stellen. Overeenkomstig artikel van het Aanbestedingsreglement Werken (ARW 2016) is de aanbestedende dienst niet verplicht de opdracht te verlenen. De mededeling van de aanbestedende dienst van het voornemen tot gunnen houdt geen aanvaarding in als bedoeld in artikel 217, eerste lid, van Boek 6 van het Burgerlijk Wetboek, van een aanbod van een inschrijver. 3 PLANNING VAN DE AANBESTEDING De planning voor de onderhavige aanbesteding en de uitvoering van het werk is als volgt: Fase Uiterlijke datum Uiterlijke tijd Publicatie bestek n.v.t. Sluiting termijn voor indienen vragen Publicatie Nota van Inlichtingen Sluitingstermijn inschrijving (sluiting kluis) Openen inschrijvingen Controle laagste inschrijving N.v.t. Voornemen tot gunning N.v.t. Verificatietermijn :00 Bezwaartermijn Gunning N.v.t. Start werkzaamheden N.v.t. Oplevering werkzaamheden N.v.t. Genoemde data en tijden zijn indicatief. De aanbestedende dienst behoudt zich het recht voor de data en tijden te wijzigen, met inachtneming van de minimumtermijnen die het ARW 2016 voorschrijft. 4 NOTA VAN INLICHTINGEN Deze inschrijvingsleidraad inclusief bijlagen is met zorg samengesteld. Het is mogelijk dat u toch vragen en/of bezwaren heeft vanwege bijvoorbeeld onduidelijkheden of vermeende tegenstrijdigheden, onvolkomenheden of eventuele inbreuken op de wettelijke voorschriften. In dat geval moet u de aanbestedende dienst hiervan tijdig op de hoogte stellen of om opheldering vragen of bezwaar maken. Vragen en opmerkingen over de aanbestedingsprocedure en/of de aanbestedingsdocumenten kunnen uitsluitend via TenderNed tot uiterlijk de in hoofdstuk 3 genoemde datum en tijdstip worden ingediend. Dat geldt ook voor eventueel gesignaleerde onduidelijkheden, dubbelzinnigheden, tegenstrijdigheden en dergelijke.

12 8-15 De aanbestedende dienst bepaald van geval tot geval de eventuele gevolgen van vragen, gesignaleerde onduidelijkheden, dubbelzinnigheden tegenstrijdigheden en dergelijke, die na de uiterste datum voor het indienen van vragen worden ingediend. Het risico van niet tijdig verzonden vragen is voor de (potentiële) inschrijver. Indien de inschrijver niet tijdig bezwaar maakt dan betekent dit dat hij het recht verwerkt heeft om tegen de geconstateerde gebreken in een later stadium bezwaar te maken. Indien de inschrijver vanwege een storing van TenderNed problemen ondervindt bij het indienen van de vragen en/of opmerkingen, dient direct contact opgenomen te worden met de contactpersoon van de aanbestedende dienst (zie paragraaf 1.2) en met TenderNed. Bij daadwerkelijk gebleken storing van TenderNed zal de aanbestedende dienst handelen naar bevind van zaken, met inachtneming van het ARW Enkel voor vragen en/of bezwaren die rijzen naar aanleiding van hetgeen is beantwoord en/of opgemerkt in een nota van inlichtingen bent u tijdig indien u deze gemotiveerd binnen 3 werkdagen na publicatie van de betreffende nota van inlichtingen kenbaar heeft gemaakt bij de aanbestedende dienst. Vragen en opmerkingen worden anoniem gebundeld, beantwoord en in de vorm van een nota van inlichtingen tegelijkertijd aan alle inschrijvers ter beschikking gesteld. De vragen over de aanbestedingsprocedure en de aanbestedingsdocumenten worden ineens beantwoord in deze nota van inlichtingen inschrijvingsfase via TenderNed. De aanbestedende dienst adviseert inschrijvers te wachten met het indienen van hun inschrijving tot de publicatie van de Nota van Inlichtingen. De Nota van Inlichtingen kan immers nadere toelichtingen op en aanpassingen aan de inschrijvingsleidraad bevatten die van belang zijn voor het opstellen van de inschrijving. Een bezoek van de locatie zoals vermeld in artikel en van het Aanbestedingsreglement Werken (ARW 2016) zal niet worden gehouden. 5 INSCHRIJVINGEN Digitaal inschrijven via TenderNed De Aanbestedende dienst maakt gebruik van TenderNed ( het online marktplein voor aanbestedingen van de Nederlandse overheid. Alle aankondigingen voor nationale en Europese aanbestedingen worden gepubliceerd via dit platform. De Aanbestedende dienst maakt verder bij deze nationale openbare aanbesteding gebruik van de mogelijkheid de aanbesteding volledig digitaal te laten verlopen. Inschrijvers dienen hun inschrijving dan ook digitaal via TenderNed in te dienen. Waar wordt gevraagd om ondertekening van een document, dient een tekenbevoegde functionaris het document op papier te ondertekenen en dient u een scan van dit ondertekende document (in PDF formaat) aan te leveren als onderdeel van uw Inschrijving. Met vragen en/of problemen kunt u terecht bij de servicedesk van TenderNed. Meer informatie over TenderNed, de servicedesk en de bereikbaarheid van de servicedesk kunt u vinden via Meer informatie over digitaal inschrijven via TenderNed treft u aan in document "In zes stappen digitaal inschrijven op overheidsopdrachten via TenderNed" te downloaden via de website. NB: om een digitale Inschrijving in te dienen via TenderNed dient uw onderneming geregistreerd te zijn bij TenderNed. Indien uw onderneming nog niet geregistreerd is bij TenderNed dient u rekening te houden met een aanmeldingsproces dat enige tijd in beslag kan nemen. NB: Het is aan te raden om tijdig te beginnen met het uploaden van uw Inschrijving.

13 Beoordeling Tijdige indiening De Inschrijving moet tijdig ingediend zijn. Niet tijdig ingediende inschrijvingen zijn ongeldig en legt de aanbestedende dienst ter zijde Beoordelen op compleetheid en conformiteit De inschrijvingen die tijdig zijn ingediend worden beoordeeld op compleetheid en vervolgens op de vormvereisten die gelden voor de aanbestedingsprocedure. Het ontbreken van antwoorden of gegevens leidt tot uitsluiting indien geen sprake is van een herstelbare omissie. Als - om welke reden dan ook - een vraag niet beantwoord kan worden, dan wel de gevraagde gegevens niet (compleet) overgelegd kunnen worden, dient dit voorzien van de reden daarvoor, bij de Inschrijving uitdrukkelijk te worden vermeld. De aanbestedende dienst zal afhankelijk van de aard van het gebrek beoordelen of de inschrijving ongeldig is en in dat geval ter zijde zal worden gelegd, of dat het gebrek voor herstel vatbaar is. Inschrijvingen die niet compleet en/of aan alle vormvereisten voldoen verklaart de aanbestedende dienst ongeldig en worden ter zijde gelegd. Om in aanmerking te komen voor beoordeling van de inschrijving dienen de documenten zoals genoemd in paragraaf van de inschrijvingsleidraad volledig en juist ingevuld en rechtsgeldig ondertekend te worden ingediend Uitsluitingsgronden De inschrijver waarvan de inschrijving geldig is bevonden op grond van de in paragraaf en van de inschrijvingsleidraad beschreven beoordeling, wordt beoordeeld op de uitsluitingsgronden ex artikel 2.13 ARW De inschrijver verklaart door middel van een rechtsgeldige ondertekening van het Uniform Europees Aanbestedingsdocument (UEA) of de uitsluitingsgronden al dan niet op hem van toepassing zijn. Indien één of meer van de uitsluitingsgronden op de inschrijver van toepassing is/zijn, wordt de inschrijver van deelneming aan de aanbestedingsprocedure uitgesloten. Indien de inschrijver een combinatie is en een uitsluitingsgrond van toepassing is op een van de deelnemers in die combinatie, zal de combinatie als geheel worden uitgesloten. Indien de inschrijver een beroep doet op (een) derde(n) en een uitsluitingsgrond van toepassing is op de betreffende derde(n), stelt de aanbestedende dienst de inschrijver één maal in de gelegenheid de betreffende derde(n) te vervangen binnen de termijn van vijf werkdagen gerekend vanaf de dagtekening van de schriftelijke mededeling dienaangaande van de aanbestedende dienst. Binnen de gestelde termijn dient de inschrijver een beroep op (een) andere derde(n) te doen, door te voldoen aan de eisen zoals in de inschrijvingsleidraad gesteld ter zake van het beroep op (een) derde(n), alsmede het leveren van bewijs dat de gestelde uitsluitingsgronden niet op de derde(n) van toepassing zijn. Indien de inschrijver de derde(n) waarop hij een beroep doet niet (tijdig) en conform de gestelde voorschriften vervangt, wordt de inschrijver uitgesloten. Ten bewijze dat de uitsluitingsgronden op de inschrijver niet van toepassing zijn, volstaat in eerste instantie het Uniform Europees Aanbestedingsdocument van de inschrijver, of indien de inschrijver een combinatie betreft van alle combinanten. Op verzoek van de aanbestedende dienst levert de inschrijver aan wie de aanbestedende dienst op grond van het gunningsbesluit beoogt de opdracht te gunnen en indien sprake is van een combinatie, ieder lid daarvan, en indien sprake is van een beroep op de geschiktheid van (een) derde(n), iedere derde waarop de inschrijver een beroep doet - binnen de in paragraaf 2.3 van de inschrijvingsleidraad gestelde termijn, de bewijsstukken.

14 10-15 Deze bewijsstukken zijn: een uittreksel uit het handelsregister van de Kamer van Koophandel dat op het moment van indienen van de inschrijving niet ouder is dan zes maanden; een Gedragsverklaring Aanbesteden die op het tijdstip van het indienen van de inschrijving niet ouder is dan 2 jaar; een Verklaring betalingsgedrag belastingdienst die op het tijdstip van het indienen van de inschrijving niet ouder is dan 6 maanden; Beoordelen op geschiktheidseisen De inschrijver waarvan de inschrijving geldig is bevonden op grond van de in paragraaf tot en met van de inschrijvingsleidraad beschreven beoordeling, wordt beoordeeld op de geschiktheidseisen. De geschiktheidseisen zien op de vereiste financiële en economische draagkracht, technische bekwaamheid en beroepsbevoegdheid waaraan de inschrijver dient te voldoen om in aanmerking te komen voor het indienen van een inschrijving. Indien de inschrijver een beroep doet op (een) derde(n) teneinde te voldoen aan de geschiktheidseisen, en de derde(n) niet aan de betreffende geschiktheidseisen voldoet, stelt de aanbestedende dienst de inschrijver één maal in de gelegenheid de betreffende derde(n) te vervangen binnen de termijn van vijf werkdagen gerekend vanaf de dagtekening van de schriftelijke mededeling dienaangaande van de aanbestedende dienst. Binnen de gestelde termijn dient de inschrijver een beroep op (een) andere derde(n) te doen, door te voldoen aan de eisen zoals in de inschrijvingsleidraad gesteld ter zake van het voldoen aan de (betreffende) geschiktheidseis en het beroep op (een) derde(n). Indien de inschrijver de derde(n) waarop hij een beroep doet niet (tijdig) en conform de gestelde voorschriften vervangt, wordt de inschrijver uitgesloten Financiële en economische draagkracht De inschrijver (waaronder mede wordt verstaan diens directie en adviseurs) dient verzekerd te zijn tegen wettelijke aansprakelijkheid overeenkomstig het bepaalde in paragraaf van deel 3 van het bestek BS-1. De verzekering dient een dekking te hebben van minimaal EUR ,- per schadeveroorzakende gebeurtenis of reeks van samenhangende gebeurtenissen. Het eigen risico mag ten hoogste EUR 5.000,- per schadeveroorzakende gebeurtenis bedragen. Indien de inschrijver nog niet over een dergelijke verzekering beschikt, dan dient hij bereid en in staat te zijn ingeval van voorgenomen gunning een dergelijke verzekering af te sluiten. De (af te sluiten) verzekering van de inschrijver dient te gelden voor ten minste de duur van de overeenkomst. Ten bewijze van het feit dat inschrijver voldoet aan deze eis, volstaat in eerste instantie het Uniform Europees Aanbestedingsdocument van de inschrijver. Op verzoek van de aanbestedende dienst levert de inschrijver waarvan de inschrijving als eerste in rang is geëindigd, binnen de in paragraaf 2.3 gestelde termijn, het bewijsstuk inzake de verzekering. Dit bewijsstuk is een polis van de vereiste verzekering of een toereikende verklaring van de verzekeringsmaatschappij waaruit blijkt dat de inschrijver verzekerd is zoals vereist in de aanbestedingsdocumenten. Indien een concernpolis wordt overgelegd dient de inschrijver door middel van een kopie daarvan aan te tonen dat hij is meeverzekerd.

15 11-15 Indien de inschrijver binnen de gestelde termijn (nog) niet beschikt over de polis of de toereikende verklaring van de verzekeringsmaatschappij, dient hij in plaats daarvan een bereidverklaring te ondertekenen (bijlage g). Met die verklaring verklaart de inschrijver dat hij binnen zeven kalenderdagen na de mededeling van de aanbestedende dienst dat hij - op basis van de beoordeling van de reeds ingediende (bewijs)stukken - voornemens is de overeenkomst met hem te sluiten onder de opschortende voorwaarde van de vereiste verzekering, hij alsnog een kopie van de polis dan wel van de toereikende verklaring van de verzekeringsmaatschappij, verstrekt. Die mededeling zal de aanbestedende dienst pas doen nadat de bezwaartermijn is verstreken zonder dat een kortgeding aanhangig is gemaakt of indien wel een kortgeding aanhangig is gemaakt uit het betreffende vonnis blijkt dat de gunningsbeslissing in stand kan blijven. Eerst na ontvangst van het bewijs dat de inschrijver toereikend is verzekerd, wordt de overeenkomst gesloten. Indien de inschrijver binnen de gestelde termijn geen polis van de vereiste verzekering of een toereikende verklaring van de verzekeringsmaatschappij kan verstrekken, komt de overeenkomst niet tot stand en behoudt de aanbestedende dienst het recht de opdracht alsnog te gunnen aan de eerstvolgende inschrijver in rang die zijn inschrijving gestand heeft gedaan. Zie ook het format polis/verklaring inzake verzekering dat als bijlage g bij de inschrijvingsleidraad is gevoegd Technische bekwaamheid In het kader van de beoordeling van de technische bekwaamheid moet de inschrijver aantonen dat hij beschikt over een ISO 9001-certificaat of gelijkwaardig, alsmede een VCA**-certificaat of gelijkwaardig zoals hierna nader omschreven. Daarnaast dient de inschrijver twee referentieprojecten te overleggen, zoals hierna omschreven, waarmee hij aantoont dat hij ervaring heeft met de nader te noemen kerncompetenties. ISO 9001-certificaat De inschrijver moet op het moment van indiening van de inschrijving in het bezit zijn van een geldig kwaliteitssysteemcertificaat op basis van de norm ISO 9001 Kwaliteitsmanagementsystemen Eisen, dat betrekking heeft op de aard van het werk. Dit certificaat moet zijn afgegeven door een certificatie-instelling, die daartoe is erkend door een nationale accreditatieinstelling (in Nederland: de Raad voor Accreditatie). Ingeval van een samenwerkingsverband van ondernemers (combinatie) dient ten minste één van de combinanten in het bezit te zijn van het hiervoor bedoelde kwaliteitssysteemcertificaat ISO In het geval dat afzonderlijke certificaten van meerdere combinanten worden overgelegd moeten deze certificaten gezamenlijk overeenkomen met de aard van het werk. Gedurende de uitvoering van de overeenkomst is de inschrijver verplicht de geldigheid van het ISO 9001-certificaat of gelijkwaardig te waarborgen. Ten bewijze van het feit dat inschrijver voldoet aan deze eis, volstaat in eerste instantie het Uniform Europees Aanbestedingsdocument van de inschrijver. Op verzoek van de aanbestedende dienst levert de inschrijver waarvan de inschrijving als eerste in rang is geëindigd, binnen de in paragraaf 2.3 gestelde termijn, het bewijsstuk inzake de ISOcertificering of gelijkwaardig. Het overgelegde bewijsstuk dient aan te tonen al hetgeen hiervoor vermeld is ten aanzien van de vereiste IS0-certificering of gelijkwaardig.

16 12-15 VCA**-certificaat De inschrijver moet op het moment van indiening van de inschrijving in het bezit zijn van een geldig VCA**-certificaat met daarop de scope van activiteiten waarvoor de onderneming gecertificeerd is. De scope van de in het VCA**-certificaat genoemde activiteiten moet overeenkomsten met de aard van het werk. Ingeval van een samenwerkingsverband van ondernemers (combinatie) dient ten minste één van de combinanten in het bezit te zijn van het hiervoor bedoelde VCA**-certificaat. In het geval dat afzonderlijke certificaten worden overgelegd moeten deze certificaten gezamenlijk overeenkomen met de aard van het werk. Gedurende de uitvoering van de overeenkomst is de inschrijver verplicht de geldigheid van het VCA**-certificaat te waarborgen. Ten bewijze van het feit dat inschrijver voldoet aan deze eis, volstaat in eerste instantie het Uniform Europees Aanbestedingsdocument van de inschrijver. Op verzoek van de aanbestedende dienst levert de inschrijver waarvan de inschrijving als eerste in rang is geëindigd, binnen de in paragraaf 2.3 gestelde termijn, het bewijsstuk inzake de VCA**- certificering. Het overgelegde bewijsstuk dient aan te tonen al hetgeen hiervoor vermeld is ten aanzien van de vereiste VCA**-certificering. Referentieprojecten In het kader van de beoordeling van de technische bekwaamheid moet de inschrijver twee referentieopdrachten opgeven (conform het format van bijlage d). De inschrijver dient aan de hand van op te geven referentieprojecten aan te tonen dat hij ervaring heeft met de hierna vermelde kerncompetenties. Per kerncompetentie dient de inschrijver één referentieproject op te geven in bijlage d. Voor de verschillende kerncompetenties mag de inschrijver zich beroepen op eenzelfde referentieproject. Kerncompetentie 1 De inschrijver heeft ervaring met het aanbrengen van houten damwand inclusief verankering. Referentieproject: De inschrijver dient in de afgelopen 5 jaar, gerekend vanaf de datum van aankondiging van deze aanbestedingsprocedure, een project te hebben opgeleverd dat voldoet aan kerncompetentie 1 en waarvan de opdrachtwaarde minimaal exclusief btw bedroeg. Het project dient conform de destijds overeengekomen voorwaarden, waaronder de realisatietermijn en budget, te zijn opgeleverd. Kerncompetentie 2 De inschrijver heeft ervaring met het aanbrengen van damwand inclusief verankering vanaf het oppervlaktewater. Referentieproject: De inschrijver dient in de afgelopen 5 jaar, gerekend vanaf de datum van aankondiging van deze aanbestedingsprocedure, een project te hebben opgeleverd dat voldoet aan kerncompetentie 2 en waarvan de opdrachtwaarde minimaal exclusief btw bedroeg. Het project dient conform de destijds overeengekomen voorwaarden, waaronder de realisatietermijn en budget, te zijn opgeleverd. De aanbestedende dienst wijst erop dat de gevraagde referentieprojecten direct bij het indienen van de inschrijving dienen te worden verstrekt. De aanbestedende dienst behoudt zich het recht voor om referenties na te trekken. De aanbestedende dienst gaat ervan uit dat de inschrijver de referenten daarvan op de hoogte heeft gebracht. Indien de inschrijver in zijn inschrijving niet heeft aangetoond te beschikken over de vereiste ervaring met alle kerncompetenties, leidt dat tot ongeldigheid van de aanmelding en uitsluiting van de inschrijver van verdere deelname aan de aanbestedingsprocedure.

17 Beroepsbevoegdheid De inschrijver verklaart door het invullen van het Uniform Europees Aanbestedingsdocument dat hij volgens de voorschriften van de lidstaat waarin hij is gevestigd, in het beroepsregister of in het handelsregister is ingeschreven. Op verzoek van de aanbestedende dienst levert de inschrijver binnen de in paragraaf 2.3 van de inschrijvingsleidraad gestelde termijn, het bewijs hiervan aan: Voor ondernemingen die in Nederland zijn gevestigd, dient een gewaarmerkt origineel uittreksel van het handelsregister van de Kamer van Koophandel te worden ingediend, dat op het moment van indiening van de inschrijving maximaal zes maanden oud is. Voor ondernemingen die buiten Nederland gevestigd zijn, dient een vergelijkbaar document te worden toegevoegd conform de van toepassing zijnde bepalingen van het betreffende land waarin de onderneming is gevestigd. Indien de inschrijver een maatschap is, legt de inschrijver de uittreksels over van degenen die de maatschap vormen (indien deze zijn geregistreerd bij het handelsregister) alsmede een door alle maten ondertekende verklaring waaruit de vertegenwoordigingsbevoegdheid ten behoeve van deze aanbesteding blijkt. Indien de inschrijver een combinatie is, legt de inschrijver uittreksels over van alle deelnemers in die combinatie. Indien de inschrijver zich aanmeldt met een of meer derden c.q. onderaannemers legt de inschrijver uittreksels over van alle derden c.q. onderaannemers. 5.2 In te dienen/ te overleggen documenten In te dienen bij inschrijving De volgende documenten dienen te worden aangeleverd bij inschrijving: a) Inschrijvingsbiljet; b) Inschrijvingsstaat; c) Model Referentie project kerncompetentie 1; d) Model Referentie project kerncompetentie 2; e) Volledig ingevuld en rechtsgeldig ondertekend Uniform Europees Aanbestedingsdocument (UEA). Het niet volledig aanleveren van deze documenten of geen rechtsgeldige ondertekening leidt tot uitsluiting van deze aanbestedingsprocedure In te dienen na inschrijving (voor gunning) De inschrijver dient na schriftelijk verzoek van het Recreatieschap Vinkeveense Plassen de volgende bewijsstukken ter verificatie te overleggen: a) Gedragsverklaring Aanbesteden die op het tijdstip van het indienen van de inschrijving niet ouder is dan 2 jaar; b) Verklaring betalingsgedrag belastingdienst die op het tijdstip van het indienen van de inschrijving niet ouder is dan 6 maanden; c) Kopie uittreksel handelsregister van het land waar de inschrijver is gevestigd (niet ouder dan 6 maanden); d) Kopie polis WA-verzekering conform paragraaf e) Geldig certificaat Kwaliteitssysteem ISO9001 of gelijkwaardig; f) Geldig VCA**-certificaat.

18 Ondertekening documenten De documenten die bij Inschrijving worden ingediend moeten zijn ondertekend door een tekenbevoegde functionaris. De documenten worden door Inschrijver uitgeprint, ingevuld en rechtsgeldig ondertekend. Vervolgens worden deze documenten gescand en toegevoegd aan de digitale Inschrijving op TenderNed. Indien de ondertekening geschiedt door een ander dan vermeld in het register van het Kamer van Koophandel, dient naast het uittreksel uit het handelsregister van de Kamer van Koophandel tevens (een kopie van) de daartoe vereiste volmacht te worden bijgevoegd. 5.4 Indienen inschrijving De Inschrijving dient uiterlijk dinsdag 31 januari 2017 om uur (sluitingstermijn planning hoofdstuk 3) te zijn ingediend in de digitale kluis van TenderNed. Digitaal inschrijven betekent dat alle aan te leveren documenten voor de Inschrijving digitaal via TenderNed worden ingediend. Elke op andere wijze ingediende inschrijving wordt niet geaccepteerd en is ongeldig. Het is de inschrijver alleen toegestaan om een aanbieding te doen voor bestek BS-1 via TenderNed. Varianten zijn niet toegestaan. De opening van de digitale kluis is niet openbaar. De opening van de digitale kluis op TenderNed zal plaatsvinden op dinsdag 31 januari 2017 om uur. Hiervan wordt een proces-verbaal van opening opgesteld. Een afschrift van het proces-verbaal wordt geplaatst op TenderNed. 5.5 Storingen Inschrijvers wordt geadviseerd tijdig te starten met het uploaden van de inschrijving op TenderNed. Indien een Gegadigde vanwege een storing van TenderNed problemen ondervindt met het systeem dient direct contact opgenomen te worden met de contactpersoon van de aanbestedende dienst (paragraaf 1.2) en met TenderNed. Wanneer een inschrijver het probleem tijdig, vóór sluiting van de termijn waarop de digitale kluis sluit, meldt via de contactpersoon van deze aanbesteding is het aan het Recreatieschap Vinkeveense Plassen om te beslissen hoe en of er in het aanbestedingsproces wordt ingegrepen. Indien er gegronde reden bestaat voor het Recreatieschap Vinkeveense Plassen om in te grijpen in het aanbestedingsproces zal het Recreatieschap Vinkeveense Plassen tijdig een rectificatie van uitgestelde termijn van aanmelding of inschrijving publiceren op TenderNed of op andere wijze waarop inschrijvers kunnen worden bereikt melding maken van het ingrijpen in het aanbestedingsproces. Bij storing van TenderNed, waardoor het indienen van de inschrijving kort voor de uiterste datum voor indiening van de inschrijving niet mogelijk is, wordt een inschrijving ingevolge artikel ARW 2016 onder voorwaarden toch geacht tijdig te zijn ingediend. 5.6 Controle op vertegenwoordigingsbevoegdheid De rechtsgeldigheid van de inschrijvingen wordt gecontroleerd. Inschrijver dient hiertoe bij zijn inschrijving een (kopie van een) uittreksel uit het handelsregister van het land waar hij is gevestigd te voegen (niet ouder dan 6 maanden), waarin is aangegeven wie namens de onderneming vertegenwoordigingsbevoegd is de Inschrijving te ondertekenen. Indien de ondertekening geschiedt door een ander dan vermeld in het register van het Kamer van Koophandel, dient tevens (een kopie van) de daartoe vereiste volmacht te worden bijgevoegd. Het uittreksel en indien van toepassing de volmacht dient u bij uw inschrijving te voegen.

19 Inschrijvingsstaat Verwezen wordt naar artikel en van de Standaard RAW bepalingen (Standaard 2015). Inschrijver dient in de inschrijfstaat realistische eenheidsprijzen te hanteren die hij moet waarmaken. Indien naar het oordeel van de aanbestedende dienst de geoffreerde tarieven niet waargemaakt kunnen worden, zal de inschrijver om een toelichting worden gevraagd. Wanneer de toelichting van de inschrijver de aanbestedende dienst niet overtuigt, heeft de aanbestedende dienst het recht om de inschrijving terzijde te leggen. Negatieve bedragen in de inschrijvingsstaat worden niet geaccepteerd en leiden onherroepelijk tot afwijzing. Deze bepaling is niet van toepassing op bestekposten waarbij expliciet is aangegeven dat er sprake kan zijn van een negatief bedrag zoals in geval van door inschrijver her te gebruiken- en/of af te voeren materialen/bouwstoffen die eigendom worden van inschrijver. Korting kan uitsluitend worden ingevuld in bestekspost Gestanddoening Is overeenkomstig artikel van het Aanbestedingsreglement Werken (ARW 2016). 5.9 Vergoeding kosten en archivering stukken Door de aanbestedende dienst worden geen kosten vergoed inzake het indienen van de inschrijving. Aanbestedingsstukken, correspondentie en ontvangen inschrijvingen zullen na afloop van de aanbestedingsprocedure worden gearchiveerd door de aanbestedende dienst. Na verloop van de wettelijke bewaartermijnen worden de stukken vernietigd. 6 GUNNINGSCRITERIUM Het werk wordt gegund aan de inschrijver waarvan de som van de inschrijfstaat (zoals dient te zijn weergegeven op het bijgevoegde inschrijvingsbiljet) behorende bij bestek BS-1, de laagste prijs vermeld. De voorgenomen gunningsbeslissing schriftelijk aan alle inschrijvers via TenderNed worden gecommuniceerd. Aan het voornemen tot gunning kunnen geen rechten worden ontleend.

12. Alle communicatie met de Aanbestedende dienst geschiedt in de Nederlandse taal.

12. Alle communicatie met de Aanbestedende dienst geschiedt in de Nederlandse taal. B I J L A G E 4 V O O R W A A R D E N A A N O N D E R N E M E R E N I N S C H R I J V I N G E N A L G E M E N E V O O R W A A R D E N B I J H E T I N V U L L E N V A N H E T U E A ( U N I F O R M E U R

Nadere informatie

Door de aanbestedende dienst aan de opdracht gegeven benaming: Voorlichtingscampagne Duurzame Vis

Door de aanbestedende dienst aan de opdracht gegeven benaming: Voorlichtingscampagne Duurzame Vis AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) I.2) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Productschap Vis, Postbus 72, 2280 AB Rijswijk (NL). Contactpunt(en): Productschap Vis,

Nadere informatie

Aanbestedingsleidraad bij de aankondiging, RAW bestek Groenzoom 0.1 Beplanting

Aanbestedingsleidraad bij de aankondiging, RAW bestek Groenzoom 0.1 Beplanting Aanbestedingsleidraad RAW bestek Groenzoom 0.1 Beplanting Versie D1 Datum 9 oktober 2014 Status Definitief Colofon Projectnaam De Groenzoom Projectnummer 2014-6788-01 Projectleiders Contactpersoon Auteurs

Nadere informatie

Aanbestedingsleidraad. Onderhoud fietspaden Achtmaalseweg

Aanbestedingsleidraad. Onderhoud fietspaden Achtmaalseweg Aanbestedingsleidraad Onderhoud fietspaden Achtmaalseweg Kenmerk: SIW005374 Datum: 15 september 2017 Gemeente Zundert De heer A.C.M. Mekes Projectleider Inkoopbureau West-Brabant De heer Richard Martens

Nadere informatie

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST AFDELING II: VOORWERP VAN DE OPDRACHT II.1 BESCHRIJVING I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN)

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST AFDELING II: VOORWERP VAN DE OPDRACHT II.1 BESCHRIJVING I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Havenbedrijf Rotterdam NV Wilhelminakade 909, 3072 AP Rotterdam ( Nederland ) Ter attentie van: Annemagreet Schouten Telefoon: +31

Nadere informatie

Bijlage 4: Eigen Verklaring Bestek

Bijlage 4: Eigen Verklaring Bestek Bijlage 4: Eigen Verklaring Bestek 2010-22 Gemeente Overbetuwe Centrale inkoop De heer E. Volgers Email: inkoop@overbetuwe.nl Postbus 11 6660 AA Elst Telefoon: 0481-362300 Fax : 0481-372482 (Lege velden

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Dordrecht, Postbus 8, 3300 AA Dordrecht (NL). Contactpunt(en): Ingenieursbureau Drechtsteden,

Nadere informatie

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN)

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) gemeente 'shertogenbosch 491878990 Wolvenhoek 1, 5211 HH 'shertogenbosch ( Nederland ) Ter attentie van: D.H.J. Speijkers Telephone:

Nadere informatie

Selectieleidraad Niet Openbare aanbesteding. Renovatie Aladnahal Aalten. Bouwkundig perceel (A)

Selectieleidraad Niet Openbare aanbesteding. Renovatie Aladnahal Aalten. Bouwkundig perceel (A) Selectieleidraad Niet Openbare aanbesteding Renovatie Aladnahal Aalten Bouwkundig perceel (A) Opdrachtgever : Gemeente Aalten Opgesteld door : MPC bv, Mark Penninkhof Datum : 8 november 2012 Publicatienummer

Nadere informatie

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST AFDELING II: VOORWERP VAN DE OPDRACHT II.1 BESCHRIJVING I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN)

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST AFDELING II: VOORWERP VAN DE OPDRACHT II.1 BESCHRIJVING I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Eindhoven Stadhuisplein 1, 5611 EM Eindhoven ( Nederland ) Ter attentie van: Mart Jaspers Email: aanbesteding@hellemansconsultancy.nl,

Nadere informatie

1.2 Amstelveenhuurtin.nl is het inhuurplatform van de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer

1.2 Amstelveenhuurtin.nl is het inhuurplatform van de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer Bijlage 1. Algemeen 1.1 Amstelveenhuurtin.nl 1.2 Amstelveenhuurtin.nl is het inhuurplatform van de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer 1.3 Dynamisch Aankoopsysteem Met ingang van 18 april 2016 is door de

Nadere informatie

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST AFDELING II: VOORWERP VAN DE OPDRACHT II.1 BESCHRIJVING I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN)

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST AFDELING II: VOORWERP VAN DE OPDRACHT II.1 BESCHRIJVING I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Dienst Landelijk Gebied Rosendaalsestraat 64, 6824 CM Arnhem ( Nederland ) Ter attentie van: Angelica Berns Telefoon: +31 652523984,

Nadere informatie

Advies 157. 1.2 In de Selectieleidraad is in Hoofdstuk 5, in de paragrafen 5.2 t/m 5.4, het volgende

Advies 157. 1.2 In de Selectieleidraad is in Hoofdstuk 5, in de paragrafen 5.2 t/m 5.4, het volgende Advies 157 1. Feiten 1.1 Beklaagde heeft een Europese niet-openbare aanbestedingsprocedure gehouden voor een opdracht met betrekking tot het verrichten van engineeringswerkzaamheden ten behoeve van een

Nadere informatie

Selectiefase nieuwbouw Saxion Apeldoorn d.d. 5 maart 2015

Selectiefase nieuwbouw Saxion Apeldoorn d.d. 5 maart 2015 Bijlage 2: Deze aanbestedingsvoorwaarden zijn, behoudens afwijking hiervan in deel A (selectiedocument of beschrijvend document) of de (raam)overeenkomst, van toepassing op deze aanbesteding. 1. Selectiedocument

Nadere informatie

Aanbestedingsleidraad

Aanbestedingsleidraad Aanbestedingsleidraad Europese openbare aanbesteding Aansprakelijkheidsverzekering voor Gemeenten Samenwerking Regio Achterhoek Waarin verenigd de gemeenten: Aalten Bronckhorst Doesburg Doetinchem Montferland

Nadere informatie

Huishoudelijke Hulp 2019 Gemeenten Woerden, de Ronden Venen, Renske Oudmaijer - van Riel, Madelon Prawirodirdjo

Huishoudelijke Hulp 2019 Gemeenten Woerden, de Ronden Venen, Renske Oudmaijer - van Riel, Madelon Prawirodirdjo Inschrijvingsleidraad: Inzake: Huishoudelijke Hulp 2019 Gemeenten Woerden, de Ronden Venen, Oudewater en Stichtse Status: Opgesteld door: Definitief Renske Oudmaijer - van Riel, Madelon Prawirodirdjo Datum:

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Werken

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Werken AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Waalwijk, Postbus 10150, 5140 GB Waalwijk (NL). Contactpunt(en): Concern Inkoop, t.a.v.:

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Werken

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Werken AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) I.2) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Provincie Gelderland, Afdeling Uitvoeren Werken, team A.B.G.R., Postbus 9090, 6800 GX Arnhem

Nadere informatie

CONSERVEREN VAN STAALWERK TBV DOKDEUR DOK VI, SCHEPENLIFT EN LOOPBRUGGEN EN MEERPALEN STEIGER 20 T/M23 OP DE NIEUWE HAVEN TE DEN HELDER

CONSERVEREN VAN STAALWERK TBV DOKDEUR DOK VI, SCHEPENLIFT EN LOOPBRUGGEN EN MEERPALEN STEIGER 20 T/M23 OP DE NIEUWE HAVEN TE DEN HELDER Uitnodiging tot Inschrijving Onderhoud dokdeur, schepenlift c.a Status: definitief Versienummer: 0.1 Ministerie van Defensie Divisie Vastgoed & Beveiliging Afdeling Verwerving Sectie Aanbesteden Datum

Nadere informatie

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST AFDELING II: VOORWERP VAN DE OPDRACHT II.1 BESCHRIJVING I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN)

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST AFDELING II: VOORWERP VAN DE OPDRACHT II.1 BESCHRIJVING I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) waterschap Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden Poldermolen 2, 3994DD HOUTEN ( Nederland ) Ter attentie van: Steven van Twist

Nadere informatie

BESCHRIJVEND DOCUMENT

BESCHRIJVEND DOCUMENT Deel B Aanbestedingsvoorwaarden Deze aanbestedingsvoorwaarden zijn, behoudens afwijking hiervan in deel A (beschrijvend document) of de (raam)overeenkomst, van toepassing op deze aanbesteding. Waar in

Nadere informatie

Selectieleidraad. Datum: 1 juli 2016 Status: Definitief Versie: 2.0 Eigenaar: Procurement. Selectieleidraad

Selectieleidraad. Datum: 1 juli 2016 Status: Definitief Versie: 2.0 Eigenaar: Procurement. Selectieleidraad Selectieleidraad Datum: 1 juli 2016 Status: Definitief Versie: 2.0 Eigenaar: Procurement Selectieleidraad Inhoudsopgave 1 Inleiding... 1 1.1 Achtergrond... 1 1.2 Doel selectieleidraad... 1 2 Selectieprocedure...

Nadere informatie

Opsporen Conventionele Explosieven Cavelot te Cadzand-Bad

Opsporen Conventionele Explosieven Cavelot te Cadzand-Bad Ruimte voor naam en logo aanbesteder Model Eigen Verklaring behorende bij de openbare procedure (gele velden invullen door de aanbesteder, blauwe velden invullen door de inschrijver of gegadigde) Eigen

Nadere informatie

Selectieleidraad Europese aanbesteding DRV-FMS-2015 invulsjabloon deel 1a (zelfstandige onderneming)

Selectieleidraad Europese aanbesteding DRV-FMS-2015 invulsjabloon deel 1a (zelfstandige onderneming) Auteur: Michael Roovers Selectieleidraad Europese aanbesteding DRV-FMS-2015 invulsjabloon deel 1a (zelfstandige onderneming) Bijlage 4.2.2.1: invulsjabloon deel 1a (zelfstandige onderneming) Uitsluitend

Nadere informatie

Advies 527 Samenvatting

Advies 527 Samenvatting Advies 527 Samenvatting De klacht ziet op Europese openbare procedure voor een overheidsopdracht voor de levering van vrachtwagens. In de aanbestedingsstukken is bepaald dat een inschrijving ongeldig is

Nadere informatie

Archeologisch onderzoek <naam>

Archeologisch onderzoek <naam> Aanbestedingsdocument: Archeologisch onderzoek Versie: Concept V1.1 Datum: 14 augustus 2019 Niets van deze uitgave mag worden verveelvoudigd en / of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm,

Nadere informatie

Aankondiging van een opdracht Diensten Richtlijn 2014/24/EU Afdeling I: Aanbestedende dienst I.1)Naam en adressen Gemeente Almere Stadhuisplein 1

Aankondiging van een opdracht Diensten Richtlijn 2014/24/EU Afdeling I: Aanbestedende dienst I.1)Naam en adressen Gemeente Almere Stadhuisplein 1 Aankondiging van een opdracht Diensten Richtlijn 2014/24/EU Afdeling I: Aanbestedende dienst I.1)Naam en adressen Gemeente Almere Stadhuisplein 1 Almere 1300 AE Nederland Contactpersoon: Age Graham Salverda

Nadere informatie

De inhuur van tentaccommodaties en toebehoren voor tentenkamp Heumensoord t.b.v. de Nijmeegse Vierdaagse.

De inhuur van tentaccommodaties en toebehoren voor tentenkamp Heumensoord t.b.v. de Nijmeegse Vierdaagse. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Ministerie van Defensie, Commando Landstrijdkrachten (DBGS) Herculeslaan 1, Kromhoutkazerne, 3584 AB Utrecht ( Nederland ) Ter attentie

Nadere informatie

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST AFDELING II: VOORWERP VAN DE OPDRACHT II.1 BESCHRIJVING I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN)

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST AFDELING II: VOORWERP VAN DE OPDRACHT II.1 BESCHRIJVING I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Opsterland Postbus 10000 9244 ZP Beetsterzwaag Internetadres(sen): http://wwwopsterlandnl Nadere inlichtingen zijn te verkrijgen

Nadere informatie

Aanbestedingsdocument. Gemeente Midden-Drenthe

Aanbestedingsdocument. Gemeente Midden-Drenthe Aanbestedingsdocument Gemeente Midden-Drenthe Onderwerp: Aanbesteding onkruidbeheer op verharding gemeente Midden-Drenthe 2016-2017 Aanbestedingsnummer: 613732 Inhoudsopgave Begrippenlijst... 3 Inleiding...

Nadere informatie

Europese aanbesteding CRM-systeem Open Universiteit

Europese aanbesteding CRM-systeem Open Universiteit blad: 1/30 Europese aanbesteding Open Universiteit Niet-Openbare procedure Selectieleidraad Opdrachtgever Open Universiteit Datum 6 juli 2017 Kenmerk U2017/4440 Status Definitief blad: 2/30 Inhoudsopgave

Nadere informatie

De offerte wordt ingeleid door de checklist die in Bijlage 1 van deze offerteaanvraag is opgenomen.

De offerte wordt ingeleid door de checklist die in Bijlage 1 van deze offerteaanvraag is opgenomen. BIJLAGE 1 CHECKLIST De offerte wordt ingeleid door de checklist die in Bijlage 1 van deze offerteaanvraag is opgenomen. Omschrijving vraag/gevraagde Aanwezig? Plaats offerte inschrijver Offerte is uiterlijk

Nadere informatie

Selectieleidraad Invul bijlage 1, 3, 4 en 5a/b Verbouw Gemeentehuis Boxtel 13 februari 2014 Nota van inlichtingen selectiefase

Selectieleidraad Invul bijlage 1, 3, 4 en 5a/b Verbouw Gemeentehuis Boxtel 13 februari 2014 Nota van inlichtingen selectiefase BIJLAGE 1: AANMELDINGSFORMULIER Gegevens Gegadigde Naam (volgens Handelsregister) Rechtsvorm Contactpersoon Kantooradres Postadres Telefoonnummer E-mailadres Ingeschreven in het Handelsregister van de

Nadere informatie

II.1.6 CPV-classificatie (Gemeenschappelijke woordenlijst overheidsopdrachten)

II.1.6 CPV-classificatie (Gemeenschappelijke woordenlijst overheidsopdrachten) AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Schiedam Stadserf 1, 3112 DZ Schiedam ( Nederland ) Ter attentie van: A.M. Koop Telefoon: +31 102484015, Email: inkoop@vlaardingen.nl,

Nadere informatie

MINISTERIE VAN VERKEER EN WATERSTAAT RIJKSWATERSTAAT. REGLEMENT voor de OPENBARE AANBESTEDING van DIENSTVERLENING 2004

MINISTERIE VAN VERKEER EN WATERSTAAT RIJKSWATERSTAAT. REGLEMENT voor de OPENBARE AANBESTEDING van DIENSTVERLENING 2004 ROAD-2004 1 MINISTERIE VAN VERKEER EN WATERSTAAT RIJKSWATERSTAAT REGLEMENT voor de OPENBARE AANBESTEDING van DIENSTVERLENING 2004 ROAD-2004 2 Artikel 1 Aanduidingen. Begripsbepalingen Dit reglement verstaat

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Werken

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Werken AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Waterschap Hunze en Aa's, Postbus 195, 9640 AD Veendam (NL). Contactpunt(en): Waterschap Hunze

Nadere informatie

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST AFDELING II: VOORWERP VAN DE OPDRACHT II.1 BESCHRIJVING I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN)

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST AFDELING II: VOORWERP VAN DE OPDRACHT II.1 BESCHRIJVING I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) XL Businesspark Twente Wierdensestraat 25 B afd Adm., 7607GE ALMELO ( Nederland ) Ter attentie van: Matthijs Pot Telefoon: +31 570697070,

Nadere informatie

Aanbestedingsleidraad Groene Rivier Pannerden Bijlage bij de aankondiging, (Afdeling VI.3) Nadere inlichtingen

Aanbestedingsleidraad Groene Rivier Pannerden Bijlage bij de aankondiging, (Afdeling VI.3) Nadere inlichtingen Aanbestedingsleidraad Groene Rivier Pannerden (Afdeling VI.3) Nadere inlichtingen Versie definitief Datum 12 maart 2013 Status Definitief Colofon Projectnaam Locatie Contactpersoon Groene Rivier Pannerden

Nadere informatie

Betreft de verlangde borgsommen en waarborgen conform het gestelde in de UAV Te lezen: -

Betreft de verlangde borgsommen en waarborgen conform het gestelde in de UAV Te lezen: - AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier Bevelandseweg 1, 1703 AZ Heerhugowaard ( Nederland ) Ter attentie van: Project Assistentes

Nadere informatie

RECTIFICATIE van 05/11/ AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken

RECTIFICATIE van 05/11/ AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken RECTIFICATIE van 05/11/2012 - AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Het college van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Voerendaal,

Nadere informatie

1.2. In de Inschrijvingsleidraad is in paragraaf 3 ( Vormvereisten ) vanaf blz. 21 onder andere het volgende bepaald:

1.2. In de Inschrijvingsleidraad is in paragraaf 3 ( Vormvereisten ) vanaf blz. 21 onder andere het volgende bepaald: 1. Feiten Advies 219-II 1.1. Beklaagde heeft een Europese openbare procedure gehouden voor een raamovereenkomst voor diensten. De opdracht bestaat uit perceel 1 (advies- en ingenieursdiensten voor projecten

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen

Nota van Inlichtingen Nota van Inlichtingen Inkoopnummer: 2015-194 d.d. 27 augustus 2015 Aanbesteding verbouwing kantoor en plaza/vergadercentrum Stadhuis sisovereenkomst - Werktuigbouwkundige Installaties Renovatie en optimalisatie

Nadere informatie

Bijlage Q1 Format brief Uitnodiging tot inschrijving

Bijlage Q1 Format brief Uitnodiging tot inschrijving Bijlage Q1 Format brief Uitnodiging tot inschrijving (t.b.v. meervoudig onderhandse procedure) Datum Onderwerp Uitnodiging tot inschrijving Nadere Overeenkomst ten behoeve van

Nadere informatie

GUNNINGLEIDRAAD NIET-OPENBARE AANBESTEDING T.B.V. LEVERING INTERIEUR VOOR BISSCHOPPELIJK COLLEGE WEERTCRANENDONCK

GUNNINGLEIDRAAD NIET-OPENBARE AANBESTEDING T.B.V. LEVERING INTERIEUR VOOR BISSCHOPPELIJK COLLEGE WEERTCRANENDONCK GUNNINGLEIDRAAD NIET-OPENBARE AANBESTEDING T.B.V. LEVERING INTERIEUR VOOR BISSCHOPPELIJK COLLEGE WEERTCRANENDONCK COLOFON Opdrachtgever : Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs Project : Levering interieur

Nadere informatie

RECTIFICATIE van 01/02/ AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken

RECTIFICATIE van 01/02/ AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken RECTIFICATIE van 01/02/2013 - AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Ede afd. Grondzaken, Postbus 9024, 6710 HM Ede (NL).

Nadere informatie

behorend bij bestek Roadshow over duurzame vis

behorend bij bestek Roadshow over duurzame vis Naam van de aanbestedende dienst: Productschap Vis Eigen verklaring 1 inzake uitsluitingsgronden en geschiktheidseisen behorend bij bestek Roadshow over duurzame vis Roadshow over duurzame vis Plaats van

Nadere informatie

Onderwerp Gunning besteknummer SSH14-11 Aanleg fietsverbinding Zandsloot (tussen fietspad Van Alkemadelaan en fietspad A44) - Besluitvormend

Onderwerp Gunning besteknummer SSH14-11 Aanleg fietsverbinding Zandsloot (tussen fietspad Van Alkemadelaan en fietspad A44) - Besluitvormend BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 8 juli 2014 Besluit nummer: 2014_BW_00488 Onderwerp Gunning besteknummer SSH14-11 Aanleg fietsverbinding Zandsloot (tussen fietspad Van Alkemadelaan en fietspad A44) -

Nadere informatie

III.1.3 De vereiste rechtsvorm van de combinatie van ondernemers waaraan de opdracht wordt gegund

III.1.3 De vereiste rechtsvorm van de combinatie van ondernemers waaraan de opdracht wordt gegund AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier Bevelandseweg 1, 1703 AZ Heerhugowaard ( Nederland ) Ter attentie van: Project Assistentes

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) I.2) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Leiden, Postbus 9100, 2300 PC Leiden (NL). Contactpunt(en): Afdeling Werkvoorbereiding

Nadere informatie

Themabijeenkomst Cumela mr. L. Knoups. 14 februari 2013

Themabijeenkomst Cumela mr. L. Knoups. 14 februari 2013 Themabijeenkomst Cumela mr. L. Knoups 14 februari 2013 Programma - Do s & dont s van de inschrijving - Actualiteiten aanbestedingsrecht 2 Do s & Dont s van de inschrijving 3 Aankondiging Onduidelijkheden

Nadere informatie

behorend bij bestek Aankoop pootaal 2013

behorend bij bestek Aankoop pootaal 2013 Naam van de aanbestedende dienst: Productschap Vis Eigen verklaring 1 inzake uitsluitingsgronden en geschiktheidseisen behorend bij bestek Aankoop pootaal 2013 Aankoop pootaal 2013 Plaats van uitvoering:

Nadere informatie

Bijlagen 1 A. tm H. Bij bestek en verzoek om offertes Uitvoerende werkzaamheden Het Energie Gezelschap

Bijlagen 1 A. tm H. Bij bestek en verzoek om offertes Uitvoerende werkzaamheden Het Energie Gezelschap Bijlagen 1 A. tm H. Bij bestek en verzoek om offertes Uitvoerende werkzaamheden Het Energie Gezelschap Verbetering energielabel van woningen van particuliere eigenaren in Eindhoven in het kader van de

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten.

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) I.2) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Reusel-De Mierden), p/a Postbus 11, 5688 ZG Oirschot (NL). t.a.v.: B. Verbeek (Concern

Nadere informatie

Bestek en aanvullende documenten (zoals documenten voor een concurrentiegerichte dialoog en een dynamisch aankoopsysteem) zijn verkrijgbaar op

Bestek en aanvullende documenten (zoals documenten voor een concurrentiegerichte dialoog en een dynamisch aankoopsysteem) zijn verkrijgbaar op I: Aanbestedende dienst I.1) Naam, adressen en contactpunt(en) Officiële benaming: Stichting Regionaal Inkoopbureau IJmond & Kennemerland Nationale identificatie: 262273306 Postadres: Raadhuisplein 1 Plaats:

Nadere informatie

16 december 2009, uur 09-IB-022 Toegankelijke bushalteplaatsen

16 december 2009, uur 09-IB-022 Toegankelijke bushalteplaatsen Eigen Verklaring inzake uitsluitingsgronden en geschiktheidseisen behorend bij bestek 09-34 Toegankelijke bushalteplaatsen Plaats van uitvoering: Opdrachttype: Aanbestedingsprocedure: Aanbesteder: Datum

Nadere informatie

Algemeen Opdrachtomschrijving Totale hoeveelheid of omvang

Algemeen Opdrachtomschrijving Totale hoeveelheid of omvang Algemeen Gemeenten zijn op basis van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning verantwoordelijk voor de maatschappelijke ondersteuning van zelfstandig thuiswonende mensen die beperkt kunnen participeren. Hieronder

Nadere informatie

Bijlagen behorend bij Aanbestedingsdocument Crematieoven en rookgasreinigingsinstallatie Hilversum T

Bijlagen behorend bij Aanbestedingsdocument Crematieoven en rookgasreinigingsinstallatie Hilversum T Bijlagen horende bij het Aanbestedingsdocument Crematieoven en rookgasreinigingsinstallatie Hilversum Bijlage 1: Checklist; Bijlage 2: Inschrijfbiljet; Bijlage 3: Eigen Verklaring (aparte bijlage) ; Bijlage

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Diensten. gemeente Voerendaal, Postbus 23000, 6367 ZGVoerendaal(NL).

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Diensten. gemeente Voerendaal, Postbus 23000, 6367 ZGVoerendaal(NL). AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) gemeente Voerendaal, Postbus 23000, 6367 ZGVoerendaal(NL). Internetadres(sen): Adres van

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Diensten.

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Diensten. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) I.2) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Provincie Limburg, Postbus 5700, 6202 MA Maastricht (NL). Contactpunt(en): Lenie Janssen-Sollet,

Nadere informatie

Bestek en aanvullende documenten (zoals documenten voor een concurrentiegerichte dialoog en een dynamisch aankoopsysteem) zijn verkrijgbaar op

Bestek en aanvullende documenten (zoals documenten voor een concurrentiegerichte dialoog en een dynamisch aankoopsysteem) zijn verkrijgbaar op I: Aanbestedende dienst I.1) Naam, adressen en contactpunt(en) Gemeente Utrecht 71663234 Stadsplateau 1 UTRECHT 3521 AZ Anne Wietske de Louw +31 302860569 Email: a.de.louw@utrecht.nl Internetadres(sen):

Nadere informatie

ARN Aanbestedingsreglement Nutssectoren 2016

ARN Aanbestedingsreglement Nutssectoren 2016 ARN 2016 Aanbestedingsreglement Nutssectoren 2016 Considerans - speciale-sectorbedrijven zijn verplicht om opdrachten overeenkomstig de bepalingen van de Aanbestedingswet 2012 te plaatsen; - uit de Aanbestedingswet

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT 20/03/2014 S076. I. II. III. IV. VI. B. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Dienst Landelijk Gebied 532146326 Zuidersingel 3, Postbus

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Werken

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Werken AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Roosendaal, Postbus 5000, 4700 KA Roosendaal (NL). Contactpunt(en): afdeling P&O en

Nadere informatie

Aan alle uitgenodigden

Aan alle uitgenodigden 1 Bijlage 3 Format Uitnodiging tot inschrijving Behorende bij Raamovereenkomst Projectbeheersing Perceel 1 Zaaknr. 31108832 Perceel 2 Zaaknr. 31108833 Perceel 3 Zaaknr. 31108834 Perceel 4 Zaaknr. 31108835

Nadere informatie

1.5 (Indien van toepassing) Overige deelnemer(s) in het samenwerkingsverband 2 :

1.5 (Indien van toepassing) Overige deelnemer(s) in het samenwerkingsverband 2 : Eigen verklaring onder de Europese aanbestedingsdrempels behorende bij aanbesteding: naam aanbestedende dienst: naam aanbesteding: met referentienummer: 1. Algemene gegevens 1.1 Naam onderneming: 1.2 Gegevens

Nadere informatie

Aanbestedingsvoorwaarden voor: GGD West-Brabant, GGD Hart voor Brabant en RAV Brabant Midden-West-Noord

Aanbestedingsvoorwaarden voor: GGD West-Brabant, GGD Hart voor Brabant en RAV Brabant Midden-West-Noord Aanbestedingsvoorwaarden voor: GGD West-Brabant, GGD Hart voor Brabant en RAV Brabant Midden-West-Noord Deze aanbestedingsvoorwaarden zijn, behoudens afwijking hiervan in TenderNed of de (raam)overeenkomst,

Nadere informatie

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST AFDELING II: VOORWERP VAN DE OPDRACHT II.1 BESCHRIJVING I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN)

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST AFDELING II: VOORWERP VAN DE OPDRACHT II.1 BESCHRIJVING I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Marum Hoofdstraat 97, 9861 AC Marum ( Nederland ) Ter attentie van: H.P. BoonstraDrost Telefoon: +31 594551543, Fax: +31

Nadere informatie

Selectieleidraad. ten behoeve van de Aanbesteding middels Niet Openbare Procedure

Selectieleidraad. ten behoeve van de Aanbesteding middels Niet Openbare Procedure Selectieleidraad ten behoeve van de Aanbesteding middels Niet Openbare Procedure Realisatie Multifunctionele Sport en Turnaccommodatie te Oirsbeek gemeente Schinnen FORMULIEREN Inhoudsopgave Formulier

Nadere informatie

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN)

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Smallingerland 10508761 Gauke Boelensstraat 2, 9203RM DRACHTEN ( Nederland ) Ter attentie van: Erik Tilma Email: e.tilma@smallingerland.nl

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Amsterdam, Dienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer, afdeling Projecten, Nieuwe Vaart

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT 10/09/2013 S076. I. II. III. IV. VI. B. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Breda Claudius Prinsenlaan 10, 4811DJ Breda

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT 04/06/2014 S076. I. II. III. IV. VI. B. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Leveringen AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Heemstede 482056380 Raadhuisplein 1, 2101

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Diensten.

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Diensten. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Woudrichem, 6, 4285 ZGWoudrichem(NL). Contactpunt(en): Inkoopbureau West-Brabant,

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Werken

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Werken AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Dordrecht, Postbus 8, 3300 AA Dordrecht (NL). Contactpunt(en): Ingenieursbureau Drechtsteden,

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Werken

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Werken AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Etten-Leur, Postbus 10.100, 4870 GA ETTEN-LEUR (NL). Contactpunt(en): BCO Inkoop, t.a.v.:

Nadere informatie

Door de aanbestedende dienst aan de opdracht gegeven benaming: Leerlingenvervoer gemeente geertruidenberg

Door de aanbestedende dienst aan de opdracht gegeven benaming: Leerlingenvervoer gemeente geertruidenberg AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) I.2) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Geertruidenberg, 10001, 4940 GA Raamsdonksveer (NL). Contactpunt(en): Inkoopbureau

Nadere informatie

Bestek en aanvullende documenten (zoals documenten voor een concurrentiegerichte dialoog en een dynamisch aankoopsysteem) zijn verkrijgbaar op

Bestek en aanvullende documenten (zoals documenten voor een concurrentiegerichte dialoog en een dynamisch aankoopsysteem) zijn verkrijgbaar op I: Aanbestedende dienst I.1) Naam, adressen en contactpunt(en) Officiële benaming: Gemeente Den Helder Nationale identificatie: 391946993 Postadres: Drs. F. Bijlweg 20 Plaats: Den Helder Postcode: 1784MC

Nadere informatie

Inhoudsopgave 1. Inleiding Omschrijving van de werkzaamheden en gunningscriterium Selectieprocedure... 5

Inhoudsopgave 1. Inleiding Omschrijving van de werkzaamheden en gunningscriterium Selectieprocedure... 5 Selectieleidraad Project: Regio Randstad Zuid - Rotterdam - Den Haag - Uitvoering BBV 2014 TRS2 (K-004207L) TenderNed-nummer: TN16246 Aanbesteding onder erkenning Conform ARN2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding...

Nadere informatie

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST AFDELING II: VOORWERP VAN DE OPDRACHT II.1 BESCHRIJVING I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN)

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST AFDELING II: VOORWERP VAN DE OPDRACHT II.1 BESCHRIJVING I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Fontys Hogescholen Het Eeuwsel 2, 5612 AS Eindhoven ( Nederland ) Ter attentie van: GLM van Rooij Telefoon: +31 885071444, Email:

Nadere informatie

Opdrachttype: Europese of Nationale aanbesteding volgens de openbare procedure conform <<het Aanbestedingsreglement Werken 2005 (ARW 2005)>>

Opdrachttype: Europese of Nationale aanbesteding volgens de openbare procedure conform <<het Aanbestedingsreglement Werken 2005 (ARW 2005)>> Ruimte voor naam en logo aanbesteder Model Eigen Verklaring behorende bij de openbare procedure (gele velden invullen door de aanbesteder, blauwe velden invullen door de inschrijver of gegadigde) Eigen

Nadere informatie

BEHANDELINGSFORMULIER AB

BEHANDELINGSFORMULIER AB BEHANDELINGSFORMULIER AB Onderwerp Portefeuillehouder Beleidstaak Voorgesteld besluit Aanbesteding accountantsdiensten W.A. Mateman Vergadering 24-11-2010 Agendapunt 6 Financiën Het advies van de rekeningcommissie

Nadere informatie

Realisatie zorgcentrum De Ring te Hoofddorp. Referentie:

Realisatie zorgcentrum De Ring te Hoofddorp. Referentie: Nota van Inlichtingen Realisatie zorgcentrum De Ring te Hoofddorp Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Realisatie zorgcentrum De Ring te Hoofddorp Stichting Ons Tweede Thuis Omschrijving: Stichting

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hellevoetsluis, Postbus 13, 3220 AA Hellevoetsluis

Nadere informatie

NNL1502E007 nota van inlichtingen xlsx. Blz. Vraag Antwoord

NNL1502E007 nota van inlichtingen xlsx. Blz. Vraag Antwoord Project: Nieuwbouw en renovatie Naturalis Biodiversity Center te Leiden Kenmerk: NNL1502E007 Onderwerp: nota van inlichtingen 1 Betreffende: selectiefase Datum: 23-3-2015 Nr. Document (selectieleidraad,

Nadere informatie

Ingenieurs- en adviesbureau Tauw bv., (NL). Contactpunt(en): zie afdeling VI.3)

Ingenieurs- en adviesbureau Tauw bv., (NL). Contactpunt(en): zie afdeling VI.3) AANKONDIGING VAN OPDRACHT Diensten AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) Naam, adressen en contactpunt(en): Gemeente Sluis, Postbus 27, 4500 AA Oostburg (NL). Contactpunt(en): dhr. P. van Herwaarden. Tel.:

Nadere informatie

Toelichting Eigen verklaring voor aanbestedingsprocedures van aanbestedende diensten Algemeen

Toelichting Eigen verklaring voor aanbestedingsprocedures van aanbestedende diensten Algemeen Toelichting Eigen verklaring voor aanbestedingsprocedures van aanbestedende diensten Algemeen In de Aanbestedingswet 2012 (hierna: de wet) is bepaald dat aanbestedende diensten in eerste instantie aan

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Werken

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Werken AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Het college van Burgemeester en wethouders van de Gemeente Pijnacker-Nootdorp, Postbus 1, 2640

Nadere informatie

Toelichting Eigen verklaring voor aanbestedingsprocedures van speciale-sectorbedrijven Algemeen

Toelichting Eigen verklaring voor aanbestedingsprocedures van speciale-sectorbedrijven Algemeen Toelichting Eigen verklaring voor aanbestedingsprocedures van speciale-sectorbedrijven Algemeen In de Aanbestedingswet 2012 (hierna: de wet) is bepaald dat speciale-sectorbedrijven in eerste instantie

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT 12/12/2013 S076. I. II. III. IV. VI. B. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Halderberge Parklaan 15, 4731 GJ Oudenbosch

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Diensten.

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Diensten. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Wetterskip Fryslân, Postbus 36, 8900 AA Leeuwarden (NL). t.a.v.: R. U. Postma. Tel.: +31

Nadere informatie

Uw aanmelding bevat alle gevraagde bijlagen en documenten en is als volgt opgebouwd: Omschrijving Toevoegen als:

Uw aanmelding bevat alle gevraagde bijlagen en documenten en is als volgt opgebouwd: Omschrijving Toevoegen als: Checklist (bijlage 1 bij ) Uw aanmelding bevat alle gevraagde bijlagen en documenten en is als volgt opgebouwd: Checklist Omschrijving Toevoegen als: Checklist (kan direct dienen als inhoudsopgave bij

Nadere informatie

Bestek en aanvullende documenten (zoals documenten voor een concurrentiegerichte dialoog en een dynamisch aankoopsysteem) zijn verkrijgbaar op

Bestek en aanvullende documenten (zoals documenten voor een concurrentiegerichte dialoog en een dynamisch aankoopsysteem) zijn verkrijgbaar op I: Aanbestedende dienst I.1) Naam, adressen en contactpunt(en) Officiële benaming: Gemeente Haarlemmermeer Nationale identificatie: 381942865 Postadres: Raadhuisplein 1 Plaats: Hoofddorp Postcode: 2132

Nadere informatie

Bestek en aanvullende documenten (zoals documenten voor een concurrentiegerichte dialoog en een dynamisch aankoopsysteem) zijn verkrijgbaar op

Bestek en aanvullende documenten (zoals documenten voor een concurrentiegerichte dialoog en een dynamisch aankoopsysteem) zijn verkrijgbaar op I: Aanbestedende dienst I.1) Naam, adressen en contactpunt(en) Officiële benaming: Hoogheemraadschap van Delfland Nationale identificatie: 311875200 Postadres: Phoenixstraat 32 Plaats: Delft Postcode:

Nadere informatie

Vragen ter zake van deze selectieleidraad en het project kunnen uitsluitend per worden gesteld aan:

Vragen ter zake van deze selectieleidraad en het project kunnen uitsluitend per  worden gesteld aan: Advies 181 1. Feiten 1.1. Beklaagde is een Europese niet-openbare aanbestedingsprocedure gestart voor een overheidsopdracht met betrekking tot het ontwerp van de nieuwbouw van een bibliotheek. Het ARW

Nadere informatie

I.2 Type aanbestedende dienst en hoofdactiviteit of activiteiten: Regionale of lokale instantie.

I.2 Type aanbestedende dienst en hoofdactiviteit of activiteiten: Regionale of lokale instantie. Gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer. Aankondiging van een opdracht. Werken. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 Naam, adressen en contactpunt(en): Gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer, Afdeling Inkoop

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Werken

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Werken AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) I.2) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Cluster Zuivering en Gemalen, Postbus 250,

Nadere informatie

I.2 Type aanbestedende dienst en hoofdactiviteit of activiteiten: Regionale of lokale instantie.

I.2 Type aanbestedende dienst en hoofdactiviteit of activiteiten: Regionale of lokale instantie. Gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer. Aankondiging van een opdracht. Werken. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 Naam, adressen en contactpunt(en): Gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer, Afdeling Inkoop

Nadere informatie

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN)

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Haarlemmermeer 381942865 Raadhuisplein 1, 2132 TZ Hoofddorp ( Nederland ) Ter attentie van: Niels Karremans Telefoon: +31

Nadere informatie

AFDELING III: JURIDISCHE, ECONOMISCHE, FINANCIËLE EN TECHNISCHE INLICHTINGEN

AFDELING III: JURIDISCHE, ECONOMISCHE, FINANCIËLE EN TECHNISCHE INLICHTINGEN AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I1) I2) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Vereniging Natuurmonumenten, Heuvenseweg 5, 6991 JE Rheden (NL) Internetadres(sen): Adres

Nadere informatie

Aankondiging van een opdracht. Diensten

Aankondiging van een opdracht. Diensten Aankondiging van een opdracht Diensten Richtlijn 2004/18/EG Afdeling I: Aanbestedende dienst I.1) Naam, adressen en contactpunt(en) Gemeente Bergen op Zoom Jacob Obrechtlaan 4 Contactpunt(en): Gemeente

Nadere informatie