VOLG LVS Zorg dynamisch zorgplan. Info:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VOLG LVS Zorg dynamisch zorgplan. Info:"

Transcriptie

1 VOLG LVS Zorg dynamisch zorgplan Info: Zorgfase van een kind (zorgcontinuüm) In de lijst van leerlingen kan je de leerlingen opvragen volgens zorgfase. Het cijfer in dit hartje vertelt ons in welke fase van het zorgcontinuüm dit kind zit. Je kan dit aanpassen bij het kind Klik op icoontje en pas aan Er zijn twee types zorgdossiers - dynamisch zorgplan - dynamisch zorgplan Je kan de benaming van deze aanpassen in maintenance onder zorg -> titels.

2 Wat is een dynamisch zorgplan? Info: Een dynamisch zorgplan is een groepsplan welke één of meerdere kinderen kunnen bevatten. Je kan dit plan delen zodat de respectievelijke titularis van dit plan ook mee kan werken aan het zorgplan van dit kind. Het dynamisch zorgplan kan diverse maatregelen (vb. sticordi) en/of zorgstapjes bevatten welke voor elk kind individueel anders kunnen zijn. De magische kaft: Je moet een groepswerkplan zien als een kaft waar er per kind een dossiertje zit. Alles wat we vooraan op de kaft schrijven, komt in elk kind zijn dossiertje staan. is het nu info, een pdf of dynamisch geselecteerde stapjes Alles wat we vooraan op de kaft schrijven staat in het kind zijn zorgdossier. Daarna kunnen we per kind individueel (dispenseren) info gaan schrijven, een pdf uploaden of een apart traject (differentiatie) uitstippelen.

3 Een dynamisch zorgplan aanmaken Er zijn 2 manieren: - Direct bij de leerling: persoonlijke zorg (dat is een magisch kaftje met één dossiertje in) - Via mij n post zorg: een groepsplan (dat is een magisch kaftje met meerdere dossiertjes in) dynamisch zorgplan aanmaken bij de leerling Ga naar de leerling waarvoor je een dynamisch zorgplan wil aanmaken. Onder zorg klik op het icoontje linksboven kies dynamisch zorgplan. om een nieuw dynamisch zorgplan aan te maken. 1. Pas het onderwerp of de naam aan van dit dynamisch zorgplan 2. Kies een type van stapjes (vb lezen, rekenen, sticordi, kleuterzorg ) 3. Kies delen of niet (bij delen kan de titularis van het kind mee werken en aanpassen) 4. Klik op bevestig. dynamisch zorgplan aanmaken voor een groepje (vanuit mijn post: zorg) 1. Ga naar mijn posts 2. Ga naar zorg 3. klik op het icoontje linksboven om een nieuw dynamisch zorgplan aan te maken.

4 1. Pas het onderwerp of de naam aan van dit dynamisch zorgplan 2. Kies een type van stapjes (vb lezen, rekenen, sticordi, kleuterzorg ) 3. Kies delen of niet (bij delen kan de titularis van het kind mee werken en aanpassen) 4. Klik op bevestig. Leerlingen selecteren in een dynamisch zorgplan In mijn posts zorg of in het dynamisch zorgplan klik op het icoontje van de leerlingen Klik om klasoverschrijdend leerlingen te selecteren klik nogmaals om ze te deselecteren Of zoek binnen een klas door de klas te selecteren. We hebben een nu een groepszorgplan (kaft) met daarin 3 dossiers: Hannah, Xenia en Lukas.

5 Info toevoegen aan het plan Alles wat we op het groepszorgplan schrijven komt op de leerling zijn zorgdossier te staan 1. Typ je tekst of plak Plakken vanuit MS Word? Klik op icoontje om de lay-out mee te kopiëren. 2. Upload PDF (kies de PDF op je PC en klik op upload) Een pdf van het groepszorgplan verwijderen (dubbelklik) Dynamisch stapjes selecteren voor de groep In het dynamisch zorgplan klik op het tandwieltje 1. Selecteer het zorgdomein. (in dit geval sticordi maatregelen) 2. Selecteer de onderdelen.

6 3. In het deze selectie klik nogmaals op het tandwieltje rechtsboven om de stapjes te selecteren. 1. Selecteer een van de onderdelen. (optioneel) 2. Klik om een stapje te selecteren, klik nogmaals om te deselecteren. 3. Klik op het lijst icoontje om de geselecteerde items te zien. 4. Terug naar het dynamisch zorgplan. Het dynamisch zorgplan tot zover. 1. De geselecteerde leerlingen: klik op een leerling om naar zijn zorgdossier te gaan. 2. PDF van het dynamisch zorgplan. 3. De geselecteerde stapjes, dit komt bij het kind zijn dossier te staan. ( dit vb sticordi) 4. De info van het dynamisch zorgplan. (dit komt bij het kind zijn dossier te staan) 5. Print dit plan. 6. Selecteer onderdelen en daarna de stapjes. 7. Selecteer leerlingen. 8. Terug naar de lijst mijn posts -> zorg

7 De zorgstapjes opstarten (instructieniveau) We hebben nu een dynamisch zorgplan gemaakt. Er zitten leerlingen in en er werden stapjes geselecteerd. We kunnen nu gaan bepalen met welke stapjes we starten. Alles wat we aanklikken op het dynamisch zorgplan (zeg maar op de kaft) staat ook bij de leerling. De kleur oranje wordt veelal gebruikt als instructieniveau. In dit voorbeeld selecteerden we zorgstapjes rekenen. Pas het dynamisch zorgplan aan individueel bij het kind (dispenseren) Klik in het dynamisch zorgplan op een naam van het kind om naar het persoonlijk zorgdossier te gaan.

8 We zitten nu in het plan van deze leerling. 1. Ga naar ander kind binnen dit dynamisch zorgplan. 2. Upload zorg pdf voor dit kind. (vb handtekening van de ouders sticordi maatregelen) 3. De zorg stapjes met eigen evaluatie. 4. De persoonlijke zorginformatie. 5. De informatie van het dynamisch zorgplan. 6. Print het zorgplan van dit kind. 7. Toon alle differentiatie. 8. Zet de situatie vast. 9. Selecteer extra stapjes. 10. Toon origineel. 11. Stuur berichtje aan alle volgers van dit kind via de volgserver. 12. Terug naar het dynamisch handelingsplan. Voeg extra zorgstapjes toe voor dit kind Klik op het tandwielicoontje Klik om te selecteren: nieuwe items lichten groen op

9 Evalueer de stapjes van dit kind. Klik om te selecteren, dubbelklik om te deselecteren. Info bij een zorgstapje. Klik op een stapje om alle details te zien Voeg info toe, pas het niveau aan, verwijder en bekijk de grafieken en alle geschiedenis van dit stapje over alle zorgplannen heen.

10 Zet de situatie vast van dit zorgplan Klik op het sloticoontje en bevestig. je ziet nu de vorige situatie in het blokje links voor de selectie. Klik op het blokje voor de selectie om extra info toe te voegen aan dit stapje.

11 Weergave en aanpassen van een dynamisch zorgplan bij het kind Weergave van zorg bij de leerling. Ga naar de leerling en klik op het hartje voor zorg. 1. Selecteer een andere leerling of klas. 2. Pas de zorgfase van dit kind aan. 3. Selecteer een handelingsplan. 4. Selecteer een dynamisch zorgplan. 5. Het zorgplan. 6. Print het zorgplan dat momenteel geselecteerd werd. 7. De lijst van alle zorgplannen. 8. Toon de differentiatie binnen dit dynamisch plan. Een dynamisch zorgplan ook rechtstreeks aanpassen bij de leerling. wie? 1. Wie het dynamisch zorg plan gepost heeft uiteraard. 2. Indien het plan gedeeld werd kan de titularis van het kind dit het plan ook aanpassen bij de leerling. Waar? Ga naar de leerling: zorg. Selecteer het dynamisch zorgplan en klik op het potloodje.

12 Een dynamisch zorgplan aanmaken en aanpassen op het MDO Een dynamisch zorgplan aanpassen op een MDO Op het MDO: 1. klik op het zorgicoontje. 2. Selecteer een dynamisch zorgplan. 3. Klik op het potloodje. Een dynamisch zorgplan aanmaken op het MDO Op het MDO: (vb sticordi maatregelen toevoegen voor dit kind) Klik op het zorgicoontje. Klik op het plusteken om een nieuw dynamisch zorgplan aan te maken voor deze leerling. Zzie Pas het dynamisch zorgplan aan individueel bij het kind (dispenseren)

13 Zorgplan aanpassen en verwijderen Ga naar mijn posts. Ga naar zorg. Klik op de naam van het dynamisch zorgplan dat je wil aanpassen. Selectie van stapjes en leerlingen aanpassen, een dossier verwijderen 1. Pas de selectie aan van de zorgstapjes. 2. Selecteer (of deselecteer) extra leerlingen. 3. Pas de naam en het delen aan van dit dynamisch zorgplan. (verwijder ook definitief) 4. Haal zorgplan uit de lijst (het plan blijft staan bij het kind) het plan is niet meer actief. 5. Alle actieve en niet actieve dynamische zorgplannen.

14 Pas de naam en het delen aan van dit dynamisch zorgplan (verwijder ook definitief) Klik op het potloodje 1. Pas de naam aan. 2. Delen. (de titularis kan ook werken in het dynamisch zorgplan van de leerling van zijn klas) 3. Verwijder: het dynamisch zorgplan wordt integraal verwijderd. 4. Klik op pas aan om te bevestigen. Haal het dynamisch zorgplan uit de lijst van actieve plannen Klik op het vuilbakje Het dynamisch zorgplan is nu niet meer actief, het staat niet meer in de lijst om te bewerken. Een dynamisch zorgplan weer actief maken Je kan een niet actief plan (rood) weer actief (groen) maken door er op te dubbelklikken. Een actief plan (groen) staat dan weer in mijn post: zorg en je kan er weer in werken.

15

Klassenraad of overleg aanmaken

Klassenraad of overleg aanmaken Klassenraad of overleg aanmaken Wat? Een overleg is een dynamisch formulier met een eigen sjabloon per type, je kan deze types onbeperkt aanmaken via de maintenancemodule. Elk sjabloon heeft zijn eigen

Nadere informatie

1. overleg of MDO aanmaken

1. overleg of MDO aanmaken 1. overleg of MDO aanmaken Wat? Een overleg is een dynamisch formulier met een eigen sjabloon per type, je kan deze types onbeperkt aanmaken via de maintenancemodule. Elk sjabloon heeft zijn eigen lay-out

Nadere informatie

VOLG Buitengewoon Input Output

VOLG Buitengewoon Input Output VOLG Buitengewoon Input Output INPUT Welke onderdelen? - Vaste testen : eigen testen, geïmporteerde LVS testen, Testen met resultaat leeftijd, testen met resultaat procent. - AVI - AVI Cito - Sociogram

Nadere informatie

Werkinstructie het Financieel verslag en overige documenten indienen/raadplegen

Werkinstructie het Financieel verslag en overige documenten indienen/raadplegen Werkinstructie het Financieel verslag en overige documenten indienen/raadplegen in Mijn Rechtspraak Toezicht Om het financieel verslag in te dienen, maak je gebruik van Mijn Rechtspraak Toezicht. Vanuit

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS

HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS 1. Inloggen in de leraarskamer Om in te loggen in de leraarskamer ga je naar het inlogscherm. Dit kan op verschillende manieren: 1 ) Via de knoppen op de site (onderaan op portaal

Nadere informatie

Handleiding bestanden importeren

Handleiding bestanden importeren Handleiding bestanden importeren Handleiding bestanden importeren e-boekhouden.nl 1. Bestanden importeren 1.1 Digitaal archief U kunt bestanden beheren in e-boekhouden.nl. U kunt bijvoorbeeld facturen

Nadere informatie

Upload materiaal 1 - start 2 - Kies 1 3 - browse 4 - selecteer bestand(en) 5 - start upload 6 - verwijder en/of stop selectie 7 - info voortgang upload 2 8 - klaar 3 9 - gegevens bij geuploade afbeeldingen

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van

Handleiding voor het gebruik van Handleiding voor het gebruik van INHOUDSOPGAVE INLOGGEN 2 UITLOGGEN 3 BELANGRIJKE WETENSWAARDIGHEDEN 4 PROFIELFOTO INSTELLEN 5 EEN ELEMENT MAKEN, AANPASSEN EN VERWIJDEREN 6 FOTO OF VIDEO DEFINITIEF VERWIJDEREN

Nadere informatie

Deel 3: geavanceerde functies

Deel 3: geavanceerde functies Opdracht 17 In dit deel komen de functies van het beheerdersgedeelte aan de orde. In het beheerdersgedeelte kunnen leerlingen, groepen en leerkrachten worden aangemaakt en ingedeeld. Deze taak zal de ICT-coördinator

Nadere informatie

Verhaal toevoegen, publiceren en bewerken

Verhaal toevoegen, publiceren en bewerken Verhaal toevoegen, publiceren en bewerken Voordat u een verhaal kunt toevoegen moet u een groep hebben aangemaakt of van een groepsbeheerder rechten hebben om binnen een groep een verhaal te plaatsen.

Nadere informatie

Bloggen jullie ook? Je tikt in google blogger en je neemt de eerste webpagina www.blogger.com

Bloggen jullie ook? Je tikt in google blogger en je neemt de eerste webpagina www.blogger.com Bloggen jullie ook? 1. Wat is bloggen? Je maakt een weblog of plaats (overzicht) op het internet. Eigenlijk is het een eenvoudige eigen site op het internet in dagboekvorm. Het is niet moeilijk, je hebt

Nadere informatie

1.Inloggen. Wat is WordPress?

1.Inloggen. Wat is WordPress? Wat is WordPress? WordPress is een Open Source Content Management System waarmee u zonder (veel) technische kennis zelf een website up-to-date kunt houden. 1.Inloggen Bij een standaard installatie van

Nadere informatie

Toevoegen en beheren van eigen documenten

Toevoegen en beheren van eigen documenten Gebruikershandleiding voor de apotheek Toevoegen en beheren van eigen documenten Gebruikersvragen bij voorkeur via e-mail: ui-online@healthbase.nl Mogelijkheden voor eigen documenten via UI-online Als

Nadere informatie

QUESTI OPSTARTGIDS ALGEMENE INSTELLINGEN EN LVS

QUESTI OPSTARTGIDS ALGEMENE INSTELLINGEN EN LVS 01 - WELKOM BIJ QUESTI Welkom bij Questi. Alvorens je opstart, willen we je graag attent maken op enkele zaken. Voor je op de knop inloggen klikt, bekijk je best even de algemene filmpjes onder de knop

Nadere informatie

Vragentrein: toets maken met multiple choice vragen.

Vragentrein: toets maken met multiple choice vragen. Vragentrein: toets maken met multiple choice vragen. Hoe kan ik mijn leerlingen een toets laten afnemen op de pc differentiatie inbouwenn Stap 1: Open de leraarskamer van Vragentrein: (Deze vind je in

Nadere informatie

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn.

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Aan de slag met de Bezoek je domein om de in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Volg de url 'administratie paneel' om in te loggen en de vervolgens in te stellen. Als eerst krijg je de

Nadere informatie

TUV Nederland QABV [HANDLEIDING TRAININGSPORTAAL] Auteur: Hans van den Elsen, Elsen Software Design and Solutions

TUV Nederland QABV [HANDLEIDING TRAININGSPORTAAL] Auteur: Hans van den Elsen, Elsen Software Design and Solutions 2014 TUV Nederland QABV [HANDLEIDING TRAININGSPORTAAL] Auteur: Hans van den Elsen, Elsen Software Design and Solutions Inhoud Inloggen... 3 Startpagina... 4 Trainingen... 5 Trainingen toevoegen... 7 Training

Nadere informatie

Handleiding internet Het maken van pagina s

Handleiding internet Het maken van pagina s Handleiding internet Het maken van pagina s Hoofdstuk IV Vullen van pagina s met tekst en beeld Het vullen van een pagina met tekst en beeld In dit hoofdstuk gaan we een van de pagina s vullen met tekst

Nadere informatie

Starthandleiding LVS2000 Sint Maartenschool. Inhoud. Starthandleiding LVS2000 - Leerkrachten

Starthandleiding LVS2000 Sint Maartenschool. Inhoud. Starthandleiding LVS2000 - Leerkrachten Starthandleiding LVS2000 Sint Maartenschool Inhoud 1. Starten LVS2000 2. Selectiefilter maken 3. Afdrukvoorbeeld en afdrukken 4. Onderdelen of programma sluiten 5. Journaal 6. LVS 7. Handelingsplan 8.

Nadere informatie

Outlook Web App. 1. Inloggen. 2. Nieuwe webmailomgeving

Outlook Web App. 1. Inloggen. 2. Nieuwe webmailomgeving 1. Inloggen Outlook Web App Ga naar de webmailomgeving (outlook.office.com) en vul in het scherm van Office 365 uw e- mailadres en wachtwoord in. De eerste keer moet je je wachtwoord wijzigen. Dringend

Nadere informatie

Handmatig Onderzoekmelding invoeren Archis III

Handmatig Onderzoekmelding invoeren Archis III Handmatig Onderzoekmelding invoeren Archis III Voor het indienen van een onderzoekmelding in Archis III ga je naar Melden nieuw onderzoek Daar moeten 3 schermen doorlopen/ingevoerd worden. Eerste scherm:

Nadere informatie

Handleiding om uw website/webshop aan te passen

Handleiding om uw website/webshop aan te passen Handleiding om uw website/webshop aan te passen ONDERWERP PAGINA 1. Hoe moet ik inloggen in het beheer? 2 2. Hoe pas ik een bestaande pagina aan? 2 3. Hoe plaats ik een afbeelding? 3 4. Hoe maak ik een

Nadere informatie

4. Een bestelling plaatsen

4. Een bestelling plaatsen 4. Een bestelling plaatsen Soorten afdrukken Er zijn 3 soorten afdrukken 1. Print: Voorwaarden: geen mogelijkheden: papierkeuze, printkleur, papierkleur, recto/recto verso afwerking: ordenen/sorteren,

Nadere informatie

Leerpaden maken. 1. Account en wachtwoord. 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina.

Leerpaden maken. 1. Account en wachtwoord. 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina. Leerpaden maken 1. Account en wachtwoord 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina. 5. Structuur aanbrengen met stappen 6. Structuur aanbrengen

Nadere informatie

Opdrachtkaart Onderdeel Leerlingenbeheer van MOO

Opdrachtkaart Onderdeel Leerlingenbeheer van MOO Opdrachtkaart Onderdeel Leerlingenbeheer van MOO In het onderdeel Leerlingenbeheer kunt u: - Projectgroepen maken en daarin leerlingen plaatsen - De wachtwoorden van uw leerlingen beheren - Instellen of

Nadere informatie

Handleiding adviescommissies gemeente Oegstgeest

Handleiding adviescommissies gemeente Oegstgeest Handleiding adviescommissies gemeente Oegstgeest Pagina thema s Op deze pagina is het mogelijk om thema s toe te voegen. Wanneer je een nieuw thema wil toevoegen kan dit via deze knop: Vervolgens kom je

Nadere informatie

IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172)

IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172) 1 Inhoud Tips voor u begint... 3 Beginnen met WordPress... 4 Login... 4 Dashboard... 4 Back-up maken van uw website... 5 Bloggen en Pagina s... 6 Tekst editor... 6 Nieuwsbericht maken (Bloggen)... 6 Pagina

Nadere informatie

Offective > Beheer > Templates

Offective > Beheer > Templates Offective > Beheer > Templates Om een offerte, opdrachtbevestiging of factuur te kunnen versturen dient u eenmalig uw lay-out, sjabloon (template) aan te maken. Klik op Beheer > Administratie instellingen

Nadere informatie

Deze zorgplannen zijn erg belangrijk en vormen de basis van de behandeling. Een dossier zonder zorgplan is dan ook niet volledig.

Deze zorgplannen zijn erg belangrijk en vormen de basis van de behandeling. Een dossier zonder zorgplan is dan ook niet volledig. Zorgplannen Inhoud Zorgplannen...1 Online Zorgplannen...1 Zorgplan nieuwe stijl...5 Extra informatie:...6 Zelf een zorgplan opstellen...8 Zorgplan kopiëren of verplaatsen... 10 Zorgplan wijzigen / maken

Nadere informatie

Opstarten/instellen Sportlink Bond

Opstarten/instellen Sportlink Bond Opstarten/instellen Sportlink Bond Inhoud 1.1 Inloggen... 2 1.2 Instellen voorkeursseizoen en voorkeur waterpolo... 3 1.3 Menustructuur... 4 1.4 Overzichten: Tabellen... 5 1.5 Overzichten: Kolominstellingen

Nadere informatie

SAN v3. Update document 2010. uitgebracht door OCEN

SAN v3. Update document 2010. uitgebracht door OCEN SAN v3 Update document 2010 uitgebracht door OCEN Inhoudsopgave. Inleiding...3 1 Navigatie...4 1.1 Navigatie: het menu...4 1.2 Navigatie: dashboard...4 1.3 Navigatie: kruimelpad...4 1.4 Navigatie: iconen

Nadere informatie

v3.0 Leerkrachten Handleiding SKOZapp

v3.0 Leerkrachten Handleiding SKOZapp v3.0 Leerkrachten Handleiding SKOZapp Inhoudsopgave Welkom! 4 1. Inloggen 5 2. Navigatie 6 3. SKOZapp beheren 7 3.1 Profiel wijzigen 7 3.2 Groep selecteren 7 3.3 Groepsnieuws 8 3.4 Berichten 9 3.5 Fotoalbums

Nadere informatie

Wordpress Handleiding Mediabibliotheek

Wordpress Handleiding Mediabibliotheek Wordpress Handleiding Mediabibliotheek In deze handleiding wordt de mediabibliotheek van Wordpress behandeld WordPress Handleiding De mediabibliotheek Webmyday 2018 STAP 1 1. Log in op de website Ga naar

Nadere informatie

Betrokken bij het Onderwijs

Betrokken bij het Onderwijs Handleiding SchoolOAS 5 Stappenplannen wijzigdatum: 18-9-2015 Betrokken bij het Onderwijs Inhoudsopgave 1. Absentie 1 1.1 Absentie invoeren 1 1.2 Absentie bewerken of afsluiten 2 1.3 Absentieoverzichten

Nadere informatie

Offective > Beheer > Templates

Offective > Beheer > Templates Offective > Beheer > Templates Om een offerte, opdrachtbevestiging of factuur te kunnen versturen dient u eenmalig uw lay-out, sjabloon (template) aan te maken. Klik op Beheer > Administratie instellingen

Nadere informatie

Stappenplan Interactief prikbord maken

Stappenplan Interactief prikbord maken WAT IS PADLET? Padlet is een online prikbord/muur waar iedereen met een computer, tablet of smartphone berichtjes op kan plaatsen. Ideaal voor het bijeenbrengen en delen van informatie, ideeën, meningen,

Nadere informatie

Wat is nieuw in deze handleiding: Dit is een nieuwe handleiding welke nieuwe functies beschrijft.

Wat is nieuw in deze handleiding: Dit is een nieuwe handleiding welke nieuwe functies beschrijft. Doel Module Fronter 92 Dit document is gemaakt door Fronter Ltd fronter.com. Het document mag alleen gekopieerd of digitaal verspreid worden volgens contract of in overeenstemming met Wat is nieuw in deze

Nadere informatie

Stappenplan Werken met Popplet

Stappenplan Werken met Popplet WAT IS POPPLET? Popplet is een handige site voor het maken van mindmaps of stroomdiagrammen. De blokjes zijn herkenbaar en het plaatsen gaat erg eenvoudig. Het maken van een eigen uitstraling is daardoor

Nadere informatie

Boekingen gemaakt in de Agenda zijn 1:1 zichtbaar in het Planbord, andersom zijn boekingen gemaakt in het Planbord direct beschikbaar in de Agenda.

Boekingen gemaakt in de Agenda zijn 1:1 zichtbaar in het Planbord, andersom zijn boekingen gemaakt in het Planbord direct beschikbaar in de Agenda. Agenda In Timewax is de plannings informatie zowel per resource als per project beschikbaar. In de agenda zijn alle gemaakte boekingen zichtbaar. De weergave van de agenda kan worden aangepast aan de behoefte

Nadere informatie

Facebook: praktisch gebruik

Facebook: praktisch gebruik Facebook: praktisch gebruik In vorige cursus hebben we bekeken hoe je voor de sportclub een eigen pagina kan aanmaken. Met de cursus praktisch gebruik leer je werken met je pagina. Berichten plaatsen.

Nadere informatie

Dokeos Gebruik van de Agenda. Dokeos Gebruik van de agendafunctie

Dokeos Gebruik van de Agenda. Dokeos Gebruik van de agendafunctie Dokeos Gebruik van de Agenda Dokeos Gebruik van de agendafunctie Inhoud Inhoud... 2 Hoofdstuk 1 Agenda s... 3 1 Persoonlijke agenda... 3 1.1 Evenement aanmaken... 3 1.2 Evenement bekijken... 5 1.3 Evenement

Nadere informatie

Inleiding. Instellingen. Agendamodule

Inleiding. Instellingen. Agendamodule Inleiding Instellingen Agendamodule Inhoudsopgave 1. Starten in Omniwize 2 a) opstarten en inloggen 2 b) mijn profiel wijzigen (enkel nodig bij eerste gebruik) 2 2. Een kleine rondleiding door het programma

Nadere informatie

1. Algemeen: a. Freeware website: b. Taakverdeling: c. Interactief: d. Inlognaam-wachtwoord: 2. Agenda (openbaar): Zelf een item toevoegen?

1. Algemeen: a. Freeware website: b. Taakverdeling: c. Interactief: d. Inlognaam-wachtwoord: 2. Agenda (openbaar): Zelf een item toevoegen? Beste leden; Zoals ik al eerder mailde, is de nieuwe website toe aan testen door leden. Pas na gebruik door de leden zullen eventuele kinderziektes kunnen worden aangepast. Hieronder volgt wat informatie

Nadere informatie

Handleiding administrator

Handleiding administrator Handleiding administrator september 2016 Handleiding Administrator Als administrator van uw bedrijf, kunt u in de Administrator omgeving de accounts van uw kantoor beheren en rapporten uitdraaien. U vindt

Nadere informatie

I C T M AN A GEMENT & SUP P OR T. Magister 6 handleiding Voor leerling en ouder

I C T M AN A GEMENT & SUP P OR T. Magister 6 handleiding Voor leerling en ouder 1 I C T M AN A GEMENT & SUP P OR T Magister 6 handleiding Voor leerling en ouder Inhoud Inleiding... 2 Overzicht agenda... 2 Agenda printen... 3 Overzicht aanwezigheid... 4 Cijferoverzicht... 5 ELO...

Nadere informatie

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder:

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder: Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van websites kan worden ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). De websites van Muismedia

Nadere informatie

TOT SLOT: Alle pagina`s in Talento zijn printbaar en/of op te slaan naar PDF.

TOT SLOT: Alle pagina`s in Talento zijn printbaar en/of op te slaan naar PDF. Met de TALENTO TRAINERS-APP voor Android en ios kun je alle spelers gegevens inzien en direct bellen, de opstelling maken, trainings- en wedstrijdprogramma bekijken, de absentie administratie voor trainingen

Nadere informatie

Sdu Jurisprudentie Handleiding

Sdu Jurisprudentie Handleiding Sdu Jurisprudentie Handleiding Inloggen Om in te loggen, klikt u op de knop Log in in de rechterbovenhoek van het scherm. Vul vervolgens uw gebruikersnaam in en klik op Log in. Er wordt nu gevraagd om

Nadere informatie

Handleiding economische barometer provincie Antwerpen

Handleiding economische barometer provincie Antwerpen Handleiding economische barometer provincie Antwerpen De economische barometer is ontwikkeld door de provincie Antwerpen samen met RESOC Antwerpen, RESOC Mechelen en RESOC Kempen en de Universiteit Antwerpen.

Nadere informatie

Zorgplan ondertekenen

Zorgplan ondertekenen Het is mogelijk om het zorgplan met een handtekening te laten accorderen door (een vertegenwoordiger van) de cliënt. Per zorgplan kan ingesteld worden of er een handtekening nodig is of niet. Indien het

Nadere informatie

REMA TIP TOP - UW SPECIALIST IN TPMS Verkorte handleiding webshop WWW.TPMSSPECIALIST.NL

REMA TIP TOP - UW SPECIALIST IN TPMS Verkorte handleiding webshop WWW.TPMSSPECIALIST.NL REMA TIP TOP - UW SPECIALIST IN TPMS Verkorte handleiding webshop WWW.TPMSSPECIALIST.NL INLOGGEN De REMA TIP TOP TPMS webshop kunt u bezoeken via www.tpmsspecialist.nl. Log hier in met uw gebruikersnaam

Nadere informatie

1. Stappenplan Basis:

1. Stappenplan Basis: Beste collega, Vanaf september 2012 zijn wij aan de slag gegaan met broekx-on-web. Om deze digitale schoolwereld gemakkelijk stappenplannetje gemaakt. toegankelijk te maken, heb ik alvast een 1. Stappenplan

Nadere informatie

Portfolio. Je portfolio delen met medestudenten, docenten en externen om feedback te vragen

Portfolio. Je portfolio delen met medestudenten, docenten en externen om feedback te vragen Portfolio Het portfolio kan worden ingezet voor zowel studenten als docenten. Binnen deze module is het mogelijk om een digitaal portfolio samen te stellen met tekst, afbeeldingen en videos. Het is mogelijk

Nadere informatie

Foto s en/of documenten via e-mail verzenden (als attached document)

Foto s en/of documenten via e-mail verzenden (als attached document) Foto s en/of documenten via e-mail verzenden (als attached document) INLEIDING In de nu volgende tekst wordt beschreven op welke manieren je een document (Word, Exel, Powerpoint) via E-mail als een attached

Nadere informatie

Nedap healthcare Cliënten op groep(en) in groepszorg inplannen

Nedap healthcare Cliënten op groep(en) in groepszorg inplannen De planning maken houdt in dat de cliënten op een groep worden ingepland. De cliënten kunnen vanuit twee perspectieven worden ingepland: ofwel vanuit de cliënt ofwel vanuit een groep. Vanuit het cliëntoverzicht

Nadere informatie

ICT -idee 1. Umapper: Maak je eigen landkaart met toegevoegde informatie.

ICT -idee 1. Umapper: Maak je eigen landkaart met toegevoegde informatie. 1 Umapper: Maak je eigen landkaart met toegevoegde informatie. Umapper maakt het mogelijk om een eigen tintje te geven aan aardrijkskundige kaarten, ze te voorzien van informatie en ze interactief te maken.

Nadere informatie

Om een eigen groep te zoeken klik je op groep en dan zie je je eigen groepsstructuur

Om een eigen groep te zoeken klik je op groep en dan zie je je eigen groepsstructuur LARS4 1. Hoe zoek ik een leerling op 2. Het dossier van een leerling overzicht loopbaan journaalblad medische gegevens personalia documenten 3. Hoe maak ik een activiteit aan 4. Hoe maak ik een gekoppelde

Nadere informatie

Inhoud. Handleiding AmbraSoft mijnklas.nl met Basispoort SCHOOL. Handleiding mijnklas.nl. Maart 2015

Inhoud. Handleiding AmbraSoft mijnklas.nl met Basispoort SCHOOL. Handleiding mijnklas.nl. Maart 2015 Handleiding AmbraSoft mijnklas.nl met Basispoort SCHOOL Handleiding mijnklas.nl Maart 2015 Inhoud 1 Voorbereiding ICT-coördinator 2 1.1 Inloggen 2 1.2 Toevoegen leerkrachten en leerlingen 3 1.3 Leerstofaanbod

Nadere informatie

ICT -idee 1. Zo maak je een mindmap met Popplet. Zo maak je een account. Zo log je in op Popplet. Zo maak je een nieuwe, nog lege, Popplet.

ICT -idee 1. Zo maak je een mindmap met Popplet. Zo maak je een account. Zo log je in op Popplet. Zo maak je een nieuwe, nog lege, Popplet. 1 Zo maak je een mindmap met Popplet. Met Popplet kunnen mindmaps gemaakt worden en gedachten snel in tekst en beeld worden omgezet. Popplet werkt snel, eenvoudig en efficiënt. Met Popplet maak je Popplets.

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

GEBRUIK VAN QNAP-BTB

GEBRUIK VAN QNAP-BTB GEBRUIK VAN QNAP-BTB Inloggen Klik op de link die u ontvangen hebt via mail startend met https:// Vul op deze pagina uw logingegevens in die u via mail ontvangen hebt. Klik nu op File Station 1 Nu krijg

Nadere informatie

Helpdesk Handleiding digitaal groeidocument. Versie september Powered by Parantion

Helpdesk Handleiding digitaal groeidocument. Versie september Powered by Parantion Helpdesk groeidocument@swvamsterdamdiemen.nl Handleiding digitaal groeidocument Versie september 2018 Powered by Parantion In deze handleiding Inloggen 3 Overzichtsscherm 4 Nieuwe leerling toevoegen (overhalen

Nadere informatie

PLAKKEN Nadat u een gedeelte heeft geknipt of gekopieerd kunt u met dit icoon de selectie weer in het veld plakken.

PLAKKEN Nadat u een gedeelte heeft geknipt of gekopieerd kunt u met dit icoon de selectie weer in het veld plakken. KNIPPEN Als u na de selectie van een gedeelte van een tekst of een afbeelding op dit icoon klikt, knipt u de selectie uit het veld. Op deze manier kunt u het geselecteerde verwijderen, maar het ook juist

Nadere informatie

Handleiding. Plannen opstellen in ParnasSys

Handleiding. Plannen opstellen in ParnasSys Handleiding Plannen opstellen in ParnasSys Inhoud Groepsplan opstellen... 3 1. Groepsplan aanmaken... 3 2. Doelen en aanpak invullen... 4 3. Verslag uitvoering... 5 4. Verslag evaluatie... 5 Clusterplan/individueel

Nadere informatie

HANDLEIDING ZORGBOERDERIJEN E-LOKET VOOR VOORZIENINGEN / CLB S

HANDLEIDING ZORGBOERDERIJEN E-LOKET VOOR VOORZIENINGEN / CLB S //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// HANDLEIDING ZORGBOERDERIJEN E-LOKET VOOR

Nadere informatie

Handleiding voor het verzenden van gepersonaliseerde mailings met ACT! 2011, ACTTranslator op Nederlands

Handleiding voor het verzenden van gepersonaliseerde mailings met ACT! 2011, ACTTranslator op Nederlands Handleiding voor het verzenden van gepersonaliseerde mailings met ACT! 2011, ACTTranslator op Nederlands Voorbereiding: 1. Het maken van een sjabloon 2. Het maken van een selectie 3. Het toevoegen van

Nadere informatie

5. Een nieuw grijs blok onderaan plaatsen

5. Een nieuw grijs blok onderaan plaatsen 5. Een nieuw grijs blok onderaan plaatsen Onderstaande instructie is geschreven om een nieuwe grijze footer onder aan je site te maken. Deze footers kun je makkelijk gebruiken om mensen naar een bepaald

Nadere informatie

6.1 Nieuwe teelt Overjaarse teelt Overjaarse teelt overgenomen van een andere landbouwer (of andere inschrijver) 3

6.1 Nieuwe teelt Overjaarse teelt Overjaarse teelt overgenomen van een andere landbouwer (of andere inschrijver) 3 Titel: Handleiding: Teeltinschrijving zaaizaden Datum: 17/07/2018 INHOUD: 1. Toelichting... 1 2. Overzicht uiterste indieningsdata... 2 3. Inloggen op het e-loket... 2 4. Tegel: Teeltinschrijving vermeerdering...

Nadere informatie

Open Google Chrome en ga naar Meld je aan met je persoonlijke Knooppunt-account.

Open Google Chrome en ga naar  Meld je aan met je persoonlijke Knooppunt-account. Scoodle is een gratis platform, ontwikkeld door Plantyn. Met Scoodle vermindert de planlast aanzienlijk en krijg je als leerkracht alles in handen om het digitale materiaal van Plantyn naar je hand te

Nadere informatie

Hoofdstuk 16: Grafieken en diagrammen: hoe

Hoofdstuk 16: Grafieken en diagrammen: hoe Hoofdstuk 16: Grafieken en diagrammen: hoe 16.0 Inleiding Wanneer je de betekenis van een serie nummers in een presentatie wilt weergeven, zal je ondervinden dat een diagram de meest effectieve manier

Nadere informatie

Jeugdplein Hengelo. Handleiding Pilotprojecten

Jeugdplein Hengelo. Handleiding Pilotprojecten Jeugdplein Hengelo Handleiding Pilotprojecten Deze handleiding geeft uitleg hoe pilotscholen pilotprojecten kunnen aanmaken en lesmateriaal kunnen toevoegen. Juli 2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2

Nadere informatie

Microsoft Word Selecteren

Microsoft Word Selecteren Microsoft Word 2013 Selecteren Inhoudsopgave 3. Selecteren 3.1 Tekst selecteren 3.2 Tekst verwijderen 3.3 Kopiëren, knippen, plakken en ongedaan maken 3.4 Werken met twee documenten 3.1 Tekst selecteren

Nadere informatie

EEN NIEUWE PRESENTATIE MAKEN

EEN NIEUWE PRESENTATIE MAKEN PREZI NEXT Bron: blog.prezi.com INHOUD 1 WAT IS PREZI 2 2 ACCOUNT AANMAKEN 2 3 EEN NIEUWE PRESENTATIE MAKEN 2 4 OVERVIEW 3 4.1 EEN TOPIC TOEVOEGEN 3 4.2 EEN TOPIC VERPLAATSEN 3 4.3 EEN TOPIC VERGROTEN/VERKLEINEN

Nadere informatie

http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/text-effects/tron-grid/all-pages.html

http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/text-effects/tron-grid/all-pages.html http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/text-effects/tron-grid/all-pages.html Rooster Deze foto werd gebruikt in de hoogste resolutie. En dit is het einderesultaat: Het is heel belangrijk van

Nadere informatie

http://www.photoshopessentials.com/photo-effects/shape-cluster-photo-display-with-photoshop-cc/ Foto effect in Photoshop CC Stap 1: Nieuw Document Bestand Nieuw : een vierkant document werkt het best.

Nadere informatie

Gebruik QNAP Baker Tilly Belgium

Gebruik QNAP Baker Tilly Belgium Gebruik QNAP Baker Tilly Belgium Inhoud 1. Inloggen... 2 2. Openen documenten... 4 3. Downloaden documenten... 4 4. Documenten Delen... 5 5. Documenten Toevoegen... 7 6. Herbenoemen documenten... 8 7.

Nadere informatie

CoZo handleiding. voor de huisarts

CoZo handleiding. voor de huisarts CoZo handleiding voor de huisarts Inhoud 3 2 Start!... Hoe kan ik (i.v.m. patiënten) Een overzicht van mijn patiënten zien.... 3 Een nieuwe patiënt registreren.... 4 Een therapeutische relatie delen met

Nadere informatie

Gebruik van de cliëntagenda

Gebruik van de cliëntagenda Voordat de cliëntagenda in gebruik genomen kan worden, zal deze functionaliteit aangezet moeten worden door Nedap Support. Items in de cliëntagenda zijn te wijzigen met het recht "Cliëntagenda beheren".

Nadere informatie

Tips en Tricks basis. Microsoft CRM Revisie: versie 1.0

Tips en Tricks basis. Microsoft CRM Revisie: versie 1.0 Tips en Tricks basis Microsoft CRM 2016 Revisie: versie 1.0 Datum: 23/03/2016 Inhoud 1. Basisinstellingen... 3 1.1 INSTELLEN STARTPAGINA... 3 1.2 INSTELLEN AANTAL REGELS PER PAGINA... 3 2. Algemene bediening...

Nadere informatie

Zorgmail handleiding. Inhoud

Zorgmail handleiding. Inhoud Inhoud 1. Beginnen met Zorgmail pag. 2 2. Het instellen van Zorgmail pag. 2 3. Het gebruik van Zorgmail m.b.t. Artsen pag. 3 4. Het aanpassen van de lay-out van Zorgmail pag. 4 5. Werken met Zorgmail pag.

Nadere informatie

Eenvoudige instructie Berichten maken in WordPress

Eenvoudige instructie Berichten maken in WordPress Eenvoudige instructie Berichten maken in WordPress (SEPTEMBER 2019) Inhoud: Inlogprocedure blz. 2 Start Berichten Schrijven blz. 4 Foto toevoegen blz. 6 Foto UPLOADEN naar mediatheek blz. 8 Invoegen PDF-bestand

Nadere informatie

RAADPLEGEN EN TOEVOEGEN VAN DOCUMENTEN

RAADPLEGEN EN TOEVOEGEN VAN DOCUMENTEN RAADPLEGEN EN TOEVOEGEN VAN DOCUMENTEN INHOUD PROFIT COMMUNICATION CENTER... 1 BESTANDEN VASTLEGGEN... 2 VOORBEELD: MAIL VASTLEGGEN... 2 VOORBEELD: BESTAND VASTLEGGEN VANUIT VERKENNER... 4 UPDATES... 5

Nadere informatie

Handleiding Voor Bedrijven

Handleiding Voor Bedrijven Handleiding Voor Bedrijven Versie 1-2017 INHOUDSOPGAVE Inhoud 1. account 3 - Nieuw account aanmaken 2. Inloggen 5 - Op het beheersysteem 3. project 8 - Het aanmaken van een project 3b. project 14 - Biedingen

Nadere informatie

Stappenplan Website de Palster. Deze uitleg werkt met Internet Explorer. In Firefox of een andere browser werkt het anders.

Stappenplan Website de Palster. Deze uitleg werkt met Internet Explorer. In Firefox of een andere browser werkt het anders. Stappenplan Website de Palster Deze uitleg werkt met Internet Explorer. In Firefox of een andere browser werkt het anders. 1 Inhoudsopgave: Titel bladzijde Aanmelden op de website 3 Foto s in het fotoboek

Nadere informatie

Handleiding. Schoolfruit, -groenten en melk

Handleiding. Schoolfruit, -groenten en melk Handleiding Schoolfruit, -groenten en melk 1 1 E-loket... 3 Help functie... 3 Inloggen... 3 Wat heb ik nodig?... 3 Aanmelden... 3 2 Indienen van een erkenningsaanvraag... 5 2.1 Starten... 5 2.2 Selecteren

Nadere informatie

Handleiding Caracal OpleidingsCommissie (OC)

Handleiding Caracal OpleidingsCommissie (OC) Handleiding Caracal OpleidingsCommissie (OC) In het cursusjaar 2013-2014 zullen de cursusevaluaties worden afgenomen in het nieuwe digitale systeem Caracal. Naast het gebruik van een nieuw digitaal systeem

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 'Welkom bij de handleiding van de CrisisConnect app' 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1 Dossiers

Nadere informatie

BRABANTSCAN HANDLEIDING VOOR DE BRABANTSCAN INHOUD

BRABANTSCAN HANDLEIDING VOOR DE BRABANTSCAN INHOUD BRABANTSCAN HANDLEIDING VOOR DE BRABANTSCAN INHOUD Gebruik Brabantscan... 2 Functionaliteiten dashboard... 2 Gelaagde kaarten... Extra opties... Gebruik database... 1 GEBRUIK BRABANTSCAN De eerste pagina

Nadere informatie

Handleiding ForeScore versie 10 voor de ipad

Handleiding ForeScore versie 10 voor de ipad Handleiding ForeScore versie 10 voor de ipad Versie jan 2019 Frits Jongboom 1 Inhoudsopgave 1. Basisbediening... 3 2. Bibliotheek... 7 3. Setlists aanmaken... 12 4. Bladwijzers... 15 5. Bijsnijden van

Nadere informatie

1. Maak een team aan Ga naar samendementievriendelijk.nl en volg onderstaande stappen om een team aan te maken.

1. Maak een team aan Ga naar samendementievriendelijk.nl en volg onderstaande stappen om een team aan te maken. Start je eigen team! Motiveer je medewerkers, collega s, sportmaatjes of vrienden om ook dementievriendelijk te worden door ze uit te nodigen om een gratis online training te volgen door middel van het

Nadere informatie

1. Introductie... 2 2. Accountgegevens... 3 2.1 Wachtwoord wijzigen... 4 2.2 Emailadres toevoegen/wijzigen... 4 3. De Worksites... 5 4. Profiel...

1. Introductie... 2 2. Accountgegevens... 3 2.1 Wachtwoord wijzigen... 4 2.2 Emailadres toevoegen/wijzigen... 4 3. De Worksites... 5 4. Profiel... 1. Introductie... 2 2. Accountgegevens... 3 2.1 Wachtwoord wijzigen... 4 2.2 Emailadres toevoegen/wijzigen... 4 3. De Worksites... 5 4. Profiel... 7 5. Documenten... 9 5.1 Het aanmaken van mappen... 10

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

Gebruikshandleiding Oracle Worklist (autorisatieproces) Secretaresse. Versie 2.1

Gebruikshandleiding Oracle Worklist (autorisatieproces) Secretaresse. Versie 2.1 Gebruikshandleiding Oracle Worklist (autorisatieproces) Secretaresse Versie 2.1 19-02-2013 1 Index 1. Inleiding 3 2. Opstarten Worklist 4 a. Inloggen 4 b. Overzicht 5 3. Formulier bekijken 6 a. Toelichting

Nadere informatie

Zorgplan maken, wijzigen of inzien

Zorgplan maken, wijzigen of inzien Inleiding Een zorgplan geeft doelen met een streefdatum en bijbehorende acties weer. Meerdere zorgplannen kunnen ingevoerd worden, maar er kan maar één zorgplan actief zijn. Standaard wordt het huidige

Nadere informatie

HANDLEIDING REPORTING REKENINGINFORMATIE

HANDLEIDING REPORTING REKENINGINFORMATIE HANDLEIDING REPORTING REKENINGINFORMATIE INHOUDE Algemeen...3 1. Korte beschrijving van de module...3 2. Hoe de module bekomen?...3 3. Waar vind ik deze module terug?...3 Openen van een rekening...5 1.

Nadere informatie

INTRODUCTIE... 2 DE EERSTE KEER OPSTARTEN... 3 DOSSIERS OPENEN... 6 UPLOADEN... 7 UITCHECKEN OM TE BEWERKEN OPSLAAN EN INCHECKEN...

INTRODUCTIE... 2 DE EERSTE KEER OPSTARTEN... 3 DOSSIERS OPENEN... 6 UPLOADEN... 7 UITCHECKEN OM TE BEWERKEN OPSLAAN EN INCHECKEN... Inhoud INTRODUCTIE... 2 DE EERSTE KEER OPSTARTEN... 3 VOORBEELD... 4 DOSSIERS OPENEN... 6 UPLOADEN... 7 FOUTMELDING TIJDENS UPLOADEN... 9 VOORVERTONING CONTROLEREN... 9 EIGENSCHAPPEN BEWERKEN... 10 UITCHECKEN

Nadere informatie

TOP!Woordvinding - Handleiding Mijn oefeningen bewerken

TOP!Woordvinding - Handleiding Mijn oefeningen bewerken TOP!Woordvinding - Handleiding Mijn oefeningen bewerken Inleiding Deze handleiding zal u door de basisfuncties loodsen om eigen oefeningen binnen TOP te maken. Dubbelklikken op het TOP!-logo op het bureaublad

Nadere informatie

opgericht 1 augustus 1932 Handleiding Artikel plaatsen

opgericht 1 augustus 1932 Handleiding Artikel plaatsen opgericht 1 augustus 1932 Handleiding Artikel plaatsen Gemaakt door : Marcel van Vuuren Bijgewerkt op : vrijdag 24 juli 2015 Versie : 24072015_v3.0 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Plaatsen van een artikel...

Nadere informatie

Handleiding hulpverlener

Handleiding hulpverlener Handleiding hulpverlener Versie 2.0 Augustus 2018 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande

Nadere informatie