1. Introductie Accountgegevens Wachtwoord wijzigen adres toevoegen/wijzigen De Worksites Profiel...

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1. Introductie... 2 2. Accountgegevens... 3 2.1 Wachtwoord wijzigen... 4 2.2 Emailadres toevoegen/wijzigen... 4 3. De Worksites... 5 4. Profiel..."

Transcriptie

1 1. Introductie Accountgegevens Wachtwoord wijzigen adres toevoegen/wijzigen De Worksites Profiel Documenten Het aanmaken van mappen Bestand uploaden Bestand wissen Bestand verplaatsen Bestand kopiëren Bestand bewerken Rechten De Matrix Begeleiding in cel Bestanden in cel plaatsen Reflectieformulier invullen Bestanden indienen ter beoordeling Feedback geven Beoordelen Cel heropenen Mededelingen Mededeling toevoegen Concept mededeling Mededeling wissen Agenda Agenda-item toevoegen Agenda-item herzien Agenda-item wissen Agenda-items samenvoegen Chat Chatbericht wissen Discussie Antwoord toevoegen Antwoord wissen... 33

2 1. Introductie OPENportfolio is een digitaal portfolio waarin je als student een eigen werkruimte hebt voor documenten, verslagen en bewijsmaterialen van jouw opleiding. Daarnaast heb je toegang tot de algemene informatie van school en van de specifieke opleiding. De functionaliteiten Elke opleiding heeft een aparte worksite met de mogelijkheid tot verschillende functionaliteiten. Zo is er een ruimte voor documentatie en formulieren, matrixen, presentaties, een agenda, mededelingen en een chat of discussiemogelijkheid. Het aantal functionaliteiten is afhankelijk van de keuze van jouw school. De matrix Het indienen van verslagen en bewijsmaterialen gaat via opdrachten in de matrix. De docenten geven hierop feedback en een beoordeling. Als de opdracht is afgerond verandert dat onderdeel van kleur. Hierdoor hebben jij en jouw docenten een duidelijk overzicht van jouw studievoortgang. Presentatie Ook kun je een presentatie in elkaar zetten met nieuw en bestaand materiaal vanuit jouw documentencollectie. Deze kan je aan je docent, medestudenten, familie of derden sturen. Alle ontvangers kunnen, als jij dat aangeeft, op jouw presentatie reageren. Rechten Binnen een worksite hebben studenten en docenten andere taken en dus andere rechten. De onderdelen Feedback, Beoordelen en Mededelingen zijn specifiek voor de docenten. De extra bevoegdheden voor de coördinator zijn hier niet beschreven. OPENportfolio biedt vele mogelijkheden en jouw eigen creativiteit en inzet kan hier een grote rol spelen. Mochten er nog vragen zijn, dan kunt u deze stellen aan support@portfolio4u.nl Wij wensen je veel succes!

3 2. Accountgegevens Ga naar: Vul hier je gebruikers ID en wachtwoord in zoals je deze van jouw docent doorgekregen hebt. Gebruik alleen kleine letters. Na het inloggen sta je in de Worksite Mijn Werkruimte. Dit is het privé-gedeelte, waar alleen jij toegang tot hebt.

4 2.1 Wachtwoord wijzigen Klik links in de navigatiebalk op Account. Hier vind je jouw persoonlijke gegevens. Klik op Wijzigen. Vul hier een nieuw wachtwoord in en herhaal deze adres toevoegen/wijzigen Bij het aanmaken van jouw account kan het zijn dat wij geen gegevens hebben doorgekregen van school. Vul dit alsnog in of pas het aan indien nodig. Sla de wijzigingen op.

5 3. De Worksites Een worksite is een webruimte waar jij, een klas of groep aan deelneemt. In deze handleiding zie je de Worksites Mijn Werkruimte, Opleidings worksite en School worksite. Mijn Werkruimte is het privé-gedeelte, waar alleen jij toegang tot hebt. De andere worksites zijn van jouw opleiding en de school. De navigatiebalk geeft de pagina s aan met de functionaliteiten. Elke worksite heeft zijn eigen pagina s en dat varieert per school en opleiding. Standaard zijn: Home, Profiel, Account en Help. Klik op jouw Opleiding worksite. In de navigatiebalk van de opleiding worksite zie je meerdere functionaliteiten, ook weer afhankelijk van de school en opleiding. Alle leerlingen van jouw opleiding hebben toegang tot deze worksite. Hier vind je alle opleidingsgerelateerde informatie. Klik op de school worksite (als je deze hebt).

6 Als je een school worksite hebt, vind je hier enkele functionaliteiten die voor álle gebruikers van school van toepassing zijn, zoals Agenda, Mededelingen en schooldocumentatie (bibliotheek).

7 4. Profiel Klik op Profiel in Mijn Werkruimte. Hier presenteer je jezelf met een foto en persoonlijke gegevens. Klik op Mijn profiel bewerken en vul je gegevens in. Het is mogelijk jouw gegevens gedeeltelijk te verbergen voor anderen. Dit betekent wel dat bv docenten niet bij jouw gegevens kunnen. Dit wordt dus afgeraden. Als je naar beneden scrolt kun je ook een foto plaatsen. Hiervoor heb je echter een weblink nodig van de foto. Om een weblink te maken moet je de foto eerst als bestand in Mijn Werkruimte plaatsen. (zie Documenten). Open daar het bestand en bovenin verschijnt de weblink. Kopieer deze link voordat je weer naar Profiel gaat.

8 Klik op Gebruik plaatjelink en plak de weblink van de foto in. Klik op Opslaan en Mijn profiel tonen. De foto is in het profiel geplaatst. Bij overige gegevens kun je meer over jezelf vertellen zoals bv je hobbies. Als je hier een foto wilt plaatsen moet je deze ook eerst uploaden en de weblink plakken. Je kunt ook gegevens opvragen van een andere deelnemer. Vul de naam in en klik op zoeken.

9 5. Documenten Iedere worksite heeft een ruimte voor het opslaan van documenten onder de benaming Collectie, Mijn Documenten of Opleidingsdocumenten. In de Opleidings worksite vind je mappen met bestanden die betrekking hebben op jouw opleiding. Dit kunnen opdrachten zijn, formulieren of een bibliotheek. Deze kun je bekijken of downloaden en bewerken. Alleen docenten kunnen hier bestanden plaatsen. Zij zullen aangeven hoe en wanneer je deze moet gebruiken voor jouw opleiding. Iedere worksite heeft een mappenstructuur waarin weer mappen en bestanden zitten. De bovenste pijltjes links openen of sluiten alle mappen in één keer. Klik op een map met een + om alleen díe map te openen. Je zit nu in de Opleidings worksite, maar omdat je lid bent van meerdere worksites, kan je van hieruit ook de documenten van de andere sites openen. Klik op Toon andere sites. De persoonlijke map (Mijn Werkruimte) van Martijn Scholten is nog leeg. Je ziet hier dat de School worksite al bestanden er in heeft zitten.

10 5.1 Het aanmaken van mappen Ga naar Mijn Werkruimte om een mappenstructuur aan te maken. Klik op Toevoegen. Je kunt verschillende bestanden toevoegen. Open het menu en kies voor Lege map. Hierna kan je ook het aantal mappen invullen. Wacht steeds even tussen deze acties zodat het scherm vernieuwd kan worden. Hier kiezen we voor 2 lege mappen. Vul de titels in en klik op Toevoegen.

11 Hieronder zie je dat er 2 lege mappen zijn gemaakt. 5.2 Bestand uploaden Om een bestand in de map Computergebruik te uploaden klik je op Toevoegen achter de betreffende map. Klik dan op Bladeren en selecteer het bestand en klik op Openen. Klik dan op Toevoegen en het bestand staat in de map. Door op Duplicaat te klikken wordt er een kopie gemaakt van het bestand. Dit kan nuttig zijn als je een document wilt bewerken, maar wel de originele versie wilt behouden. De titel van het duplicaat heet dan ook : Kopie van..doc.

12 5.3 Bestand wissen Door het aanvinken van het bestand worden de actietoetsen Wissen, Verplaatsen en Kopiëren actief. Vink het bestand aan en klik op Wissen. Er wordt alsnog om een bevestiging gevraagd alvorens het gewist wordt. Attentie: Een bestand wat in een matrix geplaatst is kan niet gewist worden, omdat niet het document, maar de link naar het document in de matrix staat en deze anders weg is. 5.4 Bestand verplaatsen Vink het bestand aan en klik op Verplaatsen. Het te verplaatsen bestand wordt grijs gemarkeerd en klik nu op de juiste map op Plakken verplaatste items. Het bestand staat nu onder de algemene map. Deze map kan niet gesloten worden.

13 Attentie: Een bestand wat al in een matrix geplaatst is kan niet meer verplaatst worden, omdat dan de link naar het bestand weg is. 5.5 Bestand kopiëren Er zij 2 manieren van kopiëren. Via aanvinken en de actieknop Kopieren of via Duplicaat. Bij de laatste wordt de titel Kopie van.doc. Anders wordt er een (2) geplaatst als je het in de zelfde map plaatst, want elke titel moet uniek zijn. Attentie: Een bestand wat al in een matrix geplaatst is kan niet gekopieerd worden. Je kunt wel het bestand nogmaals uploaden met een andere titel. 5.6 Bestand bewerken De actie Bewerken gebruik je als je het originele document gewijzigd heb op je PC en je wilt deze vervangen. Blader en selecteer het gewijzigde document. Je kunt de titel aanpassen met bv (2de versie), maar de verwijzing blijft altijd naar het origineel. 5.7 Rechten Als er geen Toevoegen of Bewerken achter een bestand staat, betekent dit dat jij hier geen rechten voor hebt. Dit zie je bijvoorbeeld bij bestanden in Opleiding worksite die door de docent zijn geplaatst.

14 6. De Matrix Het indienen van verslagen en bewijsmaterialen gaat via opdrachten in de matrix. De docenten geven hierop feedback en een beoordeling. Ga naar de Opleidings worksite en klik op Matrix (Competenties). Onder Matrix beheer kunnen één of meerdere matrixen staan, afhankelijk van de opleiding. Om de matrix te openen klik je op de titel van de matrix. Van boven naar beneden staan de competenties en van links naar rechts het niveau. (Elke matrix heeft een andere indeling, maar de werking is gelijk). Bij elke cel horen één of meerdere opdrachten. Hoe de opdracht luidt hoor je van de docent of staat beschreven in de begeleidende tekst in de cel. De kleuren in een cel geven de status aan. (kleuren verschillen per school) Wit voor een open cel welke bewerkt kan worden. Geel betekent dat je iets hebt ingediend ter beoordeling en is dus in behandeling bij de docent. Blauw betekent dat de opdracht is afgerond en kan niet meer gewijzigd worden. Grijs is een cel die (tijdelijk) gesloten is en dus niet beschikbaar.

15 6.1 Begeleiding in cel Klik op de cel om deze te openen. Als je op een cel klikt vind je daar de omschrijving, instructie en eventueel een document als bijlage die je kunt openen. Er kan extra begeleidingsinformatie toegevoegd zijn. Zie Klik hier om de gehele begeleiding te bekijken. Hier kan een voorbeeld staan en het doel van de opdracht met eventuele bijlagen. Klik op Terug.

16 6.2 Bestanden in cel plaatsen Klik op de cel waar je het bestand wilt plaatsen en klik onder Items op Toevoegen. Via de matrix kom je nu bij de bestanden van de Opleidings worksite. Hetgeen wat jij in de cel wilt plaatsen staat echter op jouw eigen worksite Mijn Werkruimte. Klik op Toon andere sites en open je eigen bestanden. Klik op Kiezen voor het bestand wat je in de cel wilt plaatsen. Het gekozen document staat nu bovenaan vermeld. Er kunnen nu meerdere bestanden gekozen worden. Van hieruit kan een bestand ook gewist worden.

17 Als het bestand nog niet in het portfolio geupload is, kan dit in één keer door op Nieuw toevoegen te klikken. Selecteer het bestand vanaf jouw PC en het wordt in de cel én bij jouw bestanden geplaatst. (zie ook Documenten ) Klik daarna op Afronden. 6.3 Reflectieformulier invullen Als je alle bewijsstukken hebt geplaatst in de cel kan je een reflectieformulier invullen. Zie Klik hier om een reflectie te maken. (Niet alle matrixen hebben een reflectieformulier.)

18 Vul het reflectieformulier in en geeft het een titel, bv, Samenwerken-beginner. Elke titel moet uniek zijn, anders krijg je een foutmelding dat je niet bevoegd bent. Vermeld daarom de cel positie en eventueel de datum. Klik dan op Toevoegen. Het reflectieformulier wordt automatisch bij jouw bestanden opgeslagen. In de matrix komt eigenlijk alleen een link naar het bestand. (Deze formulieren kunnen (nog) niet verplaatst worden. Er zal een speciale map komen voor deze formulieren). Het reflectieformulier staat nu ook in de cel en kan nog bewerkt worden. Als je het nog niet ter beoordeling wilt indienen klik je op Terug naar de matrix. Zodra je een bestand in de cel geplaatst hebt, zie je het icoontje. Zoals je ziet komt voor elk bestand een icoontje in de cel. Op dit moment kan je jouw docent wel vragen of hij feedback wil geven op jouw werk. Dit doe je mondeling of via de .

19 6.4 Bestanden indienen ter beoordeling Attentie: Als bestanden zijn ingediend ter beoordeling, kunnen deze niet meer veranderd worden. Het indienen zelf kan dus niet geoefend worden. Als je de bestanden wilt laten beoordelen klik je in de cel en dan Indienen ter beoordeling. Je krijgt altijd nog een waarschuwing of je de cel echt wil indienen, omdat je het daarna niet meer kan veranderen. Alleen de coördinator/docent kan dit ongedaan maken. Klik nu nogmaals op Cel indienen ter beoordeling. (dit niet oefenen, maar annuleren) Je krijgt nu een melding dat de cel PENDING (In Behandeling) is. Dit betekent dat de docent nu een melding heeft gekregen om deze cel te beoordelen. Ga terug naar de matrix.

20 De cel is nu geel gekleurd, d.w.z. In behandeling. Als jouw docent de verslagen gaat beoordelen zijn er 3 mogelijkheden: De cel wordt blauw en is beoordeeld en afgerond. Kijk in de cel voor het beoordelingsformulier. - De cel blijft geel omdat een andere docent ook nog moet beoordelen. Er kan al een beoordelingformulier in zitten. De cel is weer wit omdat de docent het terugstuurd ter verbetering. De cel is nu afgerond. Je kunt verder naar een hoger niveau.

21 7. Feedback geven Feedback wordt gegeven door de docent, maar ook de onderwijsassistent of praktijkbegeleider kan recht hebben om feedback te geven. De coördinator kan dit recht toewijzen. Als een leerling één of meerdere bestanden in een cel heeft geplaatst kan het zijn dat hij/zij eerst feedback wil hebben vóórdat het officieel ingediend wordt ter beoordeling. Je krijgt hier geen automatische melding van, maar de leerling kan het verzoek mondeling of via doen. Feedback is niet verplicht. Ga naar de matrix en open deze. Als docent zie je niet alleen je eigen matrix, maar heb je een menu met alle namen van de leerlingen die deelnemen aan deze worksite. Open het keuzemenu, selecteer de leerling en klik op Doorgaan. Je ziet dat de eerste cel is ingediend ter beoordeling (geel) en dat er een document in de 2 de cel staat, maar deze is nog niet officieel ingediend. Klik op de cel.

22 Klik op het bestand om deze te lezen. Daarna klik je op Feedback. Vul het formulier in een geef het een duidelijke titel, bv FB Martijn Scholten Communicatie en datum. De titel moet uniek zijn, anders krijg je een foutmelding dat je niet bevoegd bent. Het feedbackformulier komt nu bij je eigen bestanden te staan, zodat je het altijd terug kan vinden. Bij de leerling komt een link naar jouw bestand. Dit is de reden waarom het formulier niet verplaatst kan worden. (Er komt een speciale map waar deze automatisch in geplaatst worden) Klik op Toevoegen en de feedback staat nu in de cel. De leerling kan zien wie en wanneer hem feedback heeft gegeven. Ga dan terug naar de matrix.

23 8. Beoordelen Klik op de link van Beoordeling. Zodra een leerling een cel indient komt deze op de werklijst. De titel geeft aan om welke cel (opdracht) het gaat. Verder wordt de naam en datum/tijd vermeld. Klik op de titel om naar de cel te gaan. Je komt nu direct in de cel van de leerling waar de ingediende bestanden staan en zijn/haar reflectie. Klik op de titel om deze te openen. Als je alles doorgenomen hebt klik je op Beoordeling toevoegen. Vul het formulier in, geef een waardering en een unieke titel. Klik op Toevoegen.

24 Daarna geef je de voortgangstatus aan. Er zijn er 3 keuzes: Het ingediende werk is niet voldoende en de leerling krijgt een herkansing. De kleur gaat weer terug naar de OPEN status. De kleur blijft onveranderd, omdat er b.v. nog een docent moet beoordelen. Het ingediende is goedgekeurd en afgerond. Als je Goedkeuren aanvinkt en dan Indienen komt er een bevestiging en de cel veranderd van kleur. De inhoud van de cel kan nu niet meer gewijzigd worden. De leerling kan nu binnen de cel zijn beoordeling bekijken. 8.1 Cel heropenen Indien een cel per abuis is afgerond kan de worksite coördinator de celstatus heropenen. Klik op Çelstatus beheren De cel kan alleen voor deze leerling heropend worden, maar ook voor alle leerlingen. Vink aan wat wenselijk is. Klik op Doorgaan en de cel heeft weer de OPEN status.

25 9. Mededelingen Mededelingen die in een Opleiding of School worksite worden geplaatst, komen ook in de eigen worksite van de deelnemer. Deze hoeft dus alleen de mededelingen in mijn werkruimte te checken. Algemene mededelingen worden geplaatst op de School worksite en mededelingen die alleen bestemd zijn voor de betreffende opleiding worden op de Opleidings worksite geplaatst. 9.1 Mededeling toevoegen Klik op Toevoegen. Vul de titel in en de tekst. Je kunt gebruik maken van de opties in de tekstverwerker. De mededeling wordt standaard alleen op de site getoond, dus niet publiekelijk. Naast de mededeling zijn er nog 2 opties: Bijlage toevoegen De mededeling per versturen. Alle deelnemers ontvangen de mededeling dan ook per . De optie laag wordt door scholen niet gebruikt. Klik dan op Mededeling toevoegen.

26 9.2 Concept mededeling Je kunt een mededeling ook eerst als concept maken. De coördinator kan de rechten zo instellen dat docenten wél en leerlingen níet de concepten kunnen zien. Klik op Herzien om de mededeling aan te passen en op te slaan. 9.3 Mededeling wissen Als docent kan altijd je eigen mededelingen herzien en verwijderen. Vink het hokje aan achter de mededeling en klik op Wijzigen. Bij mededelingen van een andere docent zie je geen herzien of verwijderen. Indien dit wel gewenst is kan de worksite coördinator de rechten aanpassen.

27 10. Agenda Agenda-items die in een Opleiding of School worksite worden geplaatst, komen ook in de eigen worksite van de deelnemer. Deze hoeft dus alleen de Agenda in mijn werkruimte te checken. Algemene agenda-items worden geplaatst op de School worksite en agenda-items die alleen bestemd zijn voor de betreffende opleiding worden op de Opleidings worksite geplaatst. De agenda kan op verschillend formaat bekeken worden: per dag, week, maand en jaar. Afhankelijk van deze instelling kan je heen en weer switchen of een overzicht van de dag zelf opvragen. Een overzicht hiervan is ook te printen. Klik dan op Printvriendelijke versie Agenda-item toevoegen Klik op Neuw agenda-item. Vul de titel in, begin- en eindtijd en de tekst. De frequentie staat standaard op éénmalige aktiviteit.

28 Als iets een aantal keren voorkomt of enkele dagen duurt, zoals een vakantie bijvoorbeeld, klik je op wekelijks of dagelijks. Hierna volgt een scherm waarin je het aantal herhalingen aangeeft of wanneer deze eindigt. Sla deze dan op. Daarna kan je een bepaalde activiteit aangeven en de lokatie. Je kunt ook een Bijlage toevoegen met bv de agendapunten van het overleg. Klik dan op Agenda-item opslaan. Om de tekst te lezen of te wijzigen klik je op de titel.

29 10.2 Agenda-item herzien Klik op de titel om het agenda-item te openen en dan op Herzien. De tekst en andere onderdelen kunnen nu aangepast worden. Attentie: Het systeem staat standaard op alle herhalingen wijzigen. Pas dit aan indien nodig. Klik daarna op Wijzigen Agenda-item wissen Klik op de titel om het agenda-item te openen en dan op Wissen.

30 Attentie: Het systeem staat standaard op Verwijder alle herhalingen. Kies voor Verwijder alleen deze herhaling indien nodig. Klik daarna op wissen Agenda-items samenvoegen Als je van meerdere worksites lid bent kun je ook de kalenders samenvoegen. Dit betekent dat je het 1 keer plaatst en dat het in beide worksites zichtbaar wordt. Dit kan zeer nuttig zijn als bij meerdere opleidingen. Vink de betreffende opleiding aan en sla de informatie op.

31 11. Chat De chat is een optionele functionaliteit voor de gebruikers van een bepaalde worksite. Met het overzicht kan je zelf bepalen hoe en hoeveel berichten je wilt zien. Linksonder zie je wie er op de chat aanwezig zijn. Onderaan type je het bericht. Klik dan op Enter of Bericht toevoegen. De Opschonen/wissen knop is alleen voor tekst die nog in het venster staat. Zodra het geplaatst is kan het niet meer door de leerling gewist worden Chatbericht wissen De rechten worden bepaald door de coördinator. De docent kan wel berichten wissen. Er verschijnt dan een prullenbak achter de naam. Klik op de prullenbak en bevestig dit.

32 12. Discussie Discussie is een optionele functionaliteit voor de gebruikers van een bepaalde worksite en werkt als een forum. De docent kan categorieën en onderwerpen plaatsen. Door te klikken op Alles tonen worden ook de onderwerpen binnen de categorie zichtbaar. Wil je één bepaalde categorie openen dan klik je op het pijltje voor de betreffende categorie. Er staat dat er 2 antwoorden zijn. Klik rechts op het icoon. Nu kun je alle antwoorden lezen Antwoord toevoegen Als je een antwoord wilt toevoegen klik je eerst op het onderwerp.

33 Onderin kan je de vraag lezen en klikken om een antwoord te geven. Geef een titel en schrijf het antwoord. Je kunt nog een bijlage toevoegen of het antwoord als concept opslaan Antwoord wissen Als je klikt op Alles tonen kan je alle antwoorden zien. Afhankelijk van de rechten kan je als docent ook antwoorden van anderen wissen. Klik daarvoor op de prullenbak achter het antwoord.

Inhoud... 1 Accountgegevens... 3. Wachtwoord wijzigen... 4 E-mailadres... 4. De Worksites... 5 Mijn profiel... 7 Documenten... 9

Inhoud... 1 Accountgegevens... 3. Wachtwoord wijzigen... 4 E-mailadres... 4. De Worksites... 5 Mijn profiel... 7 Documenten... 9 Inhoud Inhoud... 1 Accountgegevens... 3 Wachtwoord wijzigen... 4 E-mailadres... 4 De Worksites... 5 Mijn profiel... 7 Documenten... 9 Het aanmaken van mappen... 10 Bestanden uploaden... 11 Bestand wissen...

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

Bestanden bewaren met SkyDrive

Bestanden bewaren met SkyDrive Bestanden bewaren met SkyDrive Wat is SkyDrive? Met SkyDrive (www.skydrive.live.com) kun je bestanden opslaan op een beveiligde, gratis website. De bestanden kun je overal ter wereld weer downloaden. De

Nadere informatie

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben.

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben. Inloggen Ga naar www.hetjongleren.eu. Heb je al een gebruikersnaam en wachtwoord, log dan in op deze pagina (klik op deze link ): Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

Hoe maak ik mijn portfolio?

Hoe maak ik mijn portfolio? Hoe maak ik mijn portfolio? Handleiding bij het aanmaken en invullen van het eportfolio voor medewerkers in de meubel- en interieurbouwbranche Het eportfolio wordt beschikbaar gesteld door het Expertisecentrum

Nadere informatie

U bent nu aangemeld op het Chamilo leerplatform en hebt toegang tot de tabs in de blauwe balk (Home pagina, Cursussen, enz ).

U bent nu aangemeld op het Chamilo leerplatform en hebt toegang tot de tabs in de blauwe balk (Home pagina, Cursussen, enz ). Pagina 1 van 17 Surf naar http://chamilo.avondschool.be (vanaf september 2012) Tik bij Gebruikersnaam (Username) uw ecard gebruikersnaam. Tik bij Wachtwoord (Password) uw bijhorend ecard wachtwoord. Klik

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

Handleiding Weken met een Chromebook

Handleiding Weken met een Chromebook Handleiding Weken met een Chromebook Inhoud 1. Inloggen op een Chromebook... 3 2. Muis of Touchpad... 4 3. Opdrachten vanuit de ELO... 5 4. Office 365... 6 4.1 OneDrive... 6 4.2 Email... 8 4.3 Word...

Nadere informatie

Uitnodiging Profiel invullen Tijdlijnen... 6

Uitnodiging Profiel invullen Tijdlijnen... 6 Inhoudsopgave Uitnodiging e-mail... 3 Profiel invullen... 4 Tijdlijnen... 6 Persoonlijke tijdlijn... 6 Groepstijdlijn... 8 Privéberichten... 10 Vermeldingen... 10 Notificaties... 10 Mediabibliotheek...

Nadere informatie

Inloggen. Open Internet Explorer en vul het adres: http://webmail.kpoa.nl in de adresbalk in.

Inloggen. Open Internet Explorer en vul het adres: http://webmail.kpoa.nl in de adresbalk in. Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inloggen... 2 Inloggen... 2 Wachtwoord wijzigen... 3 Postvak IN... 4 Controleren op nieuwe E-mail... 4 Bericht schrijven... 5 Ontvangers toevoegen... 5 Antwoorden... 10

Nadere informatie

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail.

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. INLOGGEN Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle login

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 INHOUD 1 Inleiding 3 1.1 De drie categorieën 3 2 Inloggen op MaakJeTraining 4 2.1 Registreren op MaakJeTraining 4 2.2 Inloggen met account 5 2.3 Veranderingen

Nadere informatie

Handleiding website Buurten Met Uitzicht

Handleiding website Buurten Met Uitzicht Handleiding website Buurten Met Uitzicht www.buurtenmetuitzicht.nl Op de site www.buurtenmetuitzicht.nl kunt u berichten of tweets plaatsen en iets op de buurtagenda zetten. Alle berichten worden niet

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

Handleiding Melkvee Connect

Handleiding Melkvee Connect Handleiding Melkvee Connect Inhoudsopgave 1. Wat kun je ermee en hoe werkt het?... 1 2. Je eigen account bewerken... 2 3. Deelnemen aan een netwerk... 4 4. Een netwerk starten... 6 5. Nieuwsberichten plaatsen...

Nadere informatie

Instructie voor de Acadin leerling

Instructie voor de Acadin leerling Instructie voor de Acadin leerling Inhoudsopgave: 1. Werken met Acadin 1.1 Inloggen 1.2 Overzichtspagina 1.3 Leeractiviteiten maken 1.4 Beoordeelde leeractiviteiten bekijken 1.5 Zoeken van leeractiviteiten

Nadere informatie

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW HANDLEIDING In het kort Deze handleiding helpt u om stapsgewijs uw partijopgave te doen. Mochten er nog vragen zijn naar aanleiding van deze handleiding, dan kunt u altijd telefonisch

Nadere informatie

Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012

Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012 Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012 Inhoudsopgave 1 Wat is Facebook? 2 Registreren bij Facebook en een account aanmaken 3 Foto s toevoegen in een album 4 Een omslag foto toevoegen

Nadere informatie

Inloggen: Opbouw site: Een handleiding/introductie voor de nieuwe site van Fotoclub VPR.

Inloggen: Opbouw site: Een handleiding/introductie voor de nieuwe site van Fotoclub VPR. Een handleiding/introductie voor de nieuwe site van Fotoclub VPR. Inloggen: Als je de site opent dan zie je o.a. bovenstaande afbeelding met het logo van de club en het menu. Om in te loggen klik je helemaal

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 'Welkom bij de handleiding van de CrisisConnect app' 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1 Dossiers

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over de nieuwe fototool

Veelgestelde vragen over de nieuwe fototool Veelgestelde vragen over de nieuwe fototool 1. Hoe voeg ik foto s toe aan mijn profiel? 3 2. Hoe voeg ik klassenfoto s toe? 7 3. Hoe voeg ik fotoalbums toe? 11 4. Hoe zoek en bekijk ik klassenfoto s? 13

Nadere informatie

Handleiding. Kliksafe Webmail

Handleiding. Kliksafe Webmail Handleiding Kliksafe Webmail Inhoudsopgave 1. Introductie Nieuwe Web mail 2 1.1. Gebruikmaken van de webmail 2 1.2. Mappenweergave 3 1.3. Nieuwe mail opstellen en verzenden 4 1.4. Bijlagen toevoegen aan

Nadere informatie

Veelgestelde vragen. Inhoud

Veelgestelde vragen. Inhoud Veelgestelde vragen Het gebruik van de mogelijkheden van deze (vernieuwde ) websites zal wellicht vragen oproepen. Met een overzicht van veelgestelde vragen hopen we je op weg te helpen. Staat jouw vraag

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Startscherm trainer

SportCTM 2.0 Startscherm trainer SportCTM 2.0 Startscherm trainer Inloggen Webapplicatie Via inlog.dotcomsport.com kun je in inloggen op de webapplicatie van het SportCTM. Wij adviseren onderstaande browsers Windows: Internet Explorer,

Nadere informatie

Handleiding nieuwsbrief

Handleiding nieuwsbrief Polakkenweg 3 Postbus 12 9422 ZG Smilde Telefoon (0592) 42 02 00 Fax (0592) 41 58 43 Email post@fontijn.nl www.fontijn.nl Handleiding nieuwsbrief Om in het nieuwsbrief systeem te komen vult u het volgende

Nadere informatie

Stappenplan gebruik Ouders/Verzorgers

Stappenplan gebruik Ouders/Verzorgers Stappenplan gebruik Ouders/Verzorgers Handleiding gebruik Mijnschoolinfo Schoolmedewerkers v 29.7.2014 1 Inhoud 1. Activeren van Mijnschoolinfo als ouder... 3 2. Wachtwoord kwijt of wijzigen... 3 2.1 Wachtwoord

Nadere informatie

opgericht 1 augustus 1932 Handleiding Artikel plaatsen

opgericht 1 augustus 1932 Handleiding Artikel plaatsen opgericht 1 augustus 1932 Handleiding Artikel plaatsen Gemaakt door : Marcel van Vuuren Bijgewerkt op : vrijdag 24 juli 2015 Versie : 24072015_v3.0 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Plaatsen van een artikel...

Nadere informatie

Op de website van de N!X Ruilkring klik je in het menu op Cyclos". Rechts bovenin klik je op de knop aanmelden. Je komt dan in het inlogscherm.

Op de website van de N!X Ruilkring klik je in het menu op Cyclos. Rechts bovenin klik je op de knop aanmelden. Je komt dan in het inlogscherm. Inloggen Op de website van de NX Ruilkring klik je in het menu op Cyclos". Je ziet nu het inlogscherm van Cyclos: Rechts bovenin klik je op de knop aanmelden. Je komt dan in het inlogscherm. Hier vul je

Nadere informatie

Handleiding Zarafa Webapp. The Best Open Source Email & Collaboration Software

Handleiding Zarafa Webapp. The Best Open Source Email & Collaboration Software Handleiding Zarafa Webapp The Best Open Source Email & Collaboration Software Door: Campai BV Tel. : 079-3637050 Tel. Support: 079-3637051 Gemaakt op: 22-03- 2013 Inhoud 1. Inloggen... 3 2. Settings (instellingen)...

Nadere informatie

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.)

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.) Handleiding Content Management Systeem (C.M.S.) www.wecaremedia.nl info@wecaremedia.nl 0162-223 161 Inhoudsopgave Inloggen... 3 Dashboard... 4 Bestanden... 4 Map aanmaken... 4 Bestanden toevoegen... 5

Nadere informatie

Basis handleiding CMS

Basis handleiding CMS Basis handleiding CMS Inhoud Basis handleiding CMS... 1 Inloggen... 3 Pagina beheren... 4 Pagina toevoegen/wijzigen... 6 WYSIWYG editor... 8 externe / interne link toevoegen... 9 Plaatjes toevoegen...

Nadere informatie

Handleiding Atletiek Academie

Handleiding Atletiek Academie Handleiding Atletiek Academie Handleiding Atletiek Academie 07-02-2013-1 - Inhoudsopgave Inleiding... 3 1 Inloggen... 4 2 Opbouw van de Atletiek Academie... 5 2.1 Je bent ingelogd, wat nu?... 5 2.2 Klaslokaal...

Nadere informatie

Op dit moment zijn er drie agrarische ondernemers netwerken operationeel. Er zullen er nog meer volgen. De bestaande drie zijn:

Op dit moment zijn er drie agrarische ondernemers netwerken operationeel. Er zullen er nog meer volgen. De bestaande drie zijn: Hoe werkt het? Welkom op deze website, voor ondernemersnetwerken in agrarisch Nederland. Je vindt hier kennis en informatie uit verschillende agrarische sectoren en je kunt netwerken met collega s, adviseurs

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Sporter

SportCTM 2.0 Sporter SportCTM 2.0 Sporter APP Inloggen Dotcomsport heeft ter ondersteuning van de dagelijkse praktijk ook een APP ontwikkeld, om data invoer te vereenvoudigen. Deze APP ondersteunt de onderdelen; Agenda (invoer

Nadere informatie

Handleiding gebruik Toolbox 55

Handleiding gebruik Toolbox 55 1 Voor u ligt de handleiding gebruik Toolbox 55 voor ambassadeurs. Deze handleiding leidt u stapsgewijs door het toolbox systeem en maakt het mogelijk voor u als ambassadeur om het huidige gastlessen aanbod

Nadere informatie

Open kenniskring jongvolwassenen

Open kenniskring jongvolwassenen h 2018.05.21 HANDLEIDING Open kenniskring jongvolwassenen 1. WAT IS HET OPZET VAN DEZE OPEN KENNISKRING? Alle kenniskringen op www.kennisplein.be zijn bedoeld om op een vlotte manier kennis met elkaar

Nadere informatie

HANDLEIDING HVZ FLUVIA MAIL

HANDLEIDING HVZ FLUVIA MAIL HANDLEIDING HVZ FLUVIA MAIL RDS (Remote Desktop Services) Inloggen Surf naar https://mail.hvzfluvia.be/owa Druk op enter Dit scherm verschijnt: Vul in het vak domein\gebruiker je log-in gegevens in. Dit

Nadere informatie

Stap 0: Voorbereiding

Stap 0: Voorbereiding Welkom, Wat fijn dat je voor NT2+ van ThiemeMeulenhoff hebt gekozen! We helpen je graag op weg! Termen: Instituut Groepen Coördinator Docent Student Een onderwijsinstelling die uit een of meerdere groepen

Nadere informatie

Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online

Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Inloggen 4 3 Loonstroken inzien 5 4 Verlof 6 5 Verlofoverzicht afdeling / bedrijf 8 6 Verjaardagen 9 7 Declaraties en mutaties

Nadere informatie

Handleiding ELO. Handleiding. Electronische Leeromgeving (ELO)

Handleiding ELO. Handleiding. Electronische Leeromgeving (ELO) Handleiding ELO Handleiding Electronische Leeromgeving (ELO) 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Inloggen... 4 Opbouw van de ELO... 5 2.1 Je bent ingelogd, wat nu?... 5 2.2 Klaslokaal... 6 2.2.1 Ondersteunende

Nadere informatie

Handleiding Berichtensysteem. Multitask ICT bv

Handleiding Berichtensysteem. Multitask ICT bv Handleiding Berichtensysteem Multitask ICT bv Inhoudsopgave 1 Inloggen 3 2 Berichten 4 2.1 Berichten bekijken 5 2.1.1 Ongelezen berichten 5 2.1.2 Zoeken 5 2.1.3 Berichten accorderen 5 2.1.4 Bericht gelezen

Nadere informatie

- Registeren - Inloggen - Profiel aanmaken - Artikel plaatsen

- Registeren - Inloggen - Profiel aanmaken - Artikel plaatsen - Registeren - Inloggen - Profiel aanmaken - Artikel plaatsen Registreren (1) Ga naar het inlogscherm aan de linkerkant Klik op Registreer Registreren (2) Vul de velden in zoals aangegeven. Druk op de

Nadere informatie

Sociale Kaart Groningen

Sociale Kaart Groningen Sociale Kaart Groningen handleiding voor gebruikers & beheerders Versie 0.1 22 februari 2016 Inhoud Wat is socialekaartgroningen?... 3 Handleiding... 3 Zoeken... 4 Eenvoudig zoeken... 4 Uitgebreid zoeken...

Nadere informatie

Handleiding. Yvonne Rijks-Waardenburg. Tine Strikkers. Christel van de Steenoven-Livius. Pagina 1

Handleiding. Yvonne Rijks-Waardenburg. Tine Strikkers. Christel van de Steenoven-Livius. Pagina 1 Handleiding Yvonne Rijks-Waardenburg Tine Strikkers Christel van de Steenoven-Livius 1 Inhoud 1. Inloggen SharePoint 3 2. Groepspagina bewerken ` 4 3. Foto s 3.1 Foto s uploaden 8 3.2 Foto s bewerken 10

Nadere informatie

Handleiding Basisschoolnet.nl (voor ouders en leerkrachten)

Handleiding Basisschoolnet.nl (voor ouders en leerkrachten) Handleiding Basisschoolnet.nl (voor ouders en leerkrachten) Basisschoolnet Apeldoorn Inhoudsopgave: Aanmelden (voor ouders) pag. 2 Profiel pag. 9 Groepen pag. 14 Contacten pag. 20 Berichten pag. 23 Foto

Nadere informatie

Handleiding Fotopagina

Handleiding Fotopagina Handleiding Fotopagina Leden van de Vrienden van de Pyreneese berghond kunnen een album aanmaken op onze fotopagina. Per lid/gezin is één album van maximaal 250 foto's beschikbaar. Deze handleiding bestaat

Nadere informatie

Op dit moment zijn er vier agrarische ondernemers netwerken operationeel. Er zullen er nog meer volgen. De bestaande vier zijn:

Op dit moment zijn er vier agrarische ondernemers netwerken operationeel. Er zullen er nog meer volgen. De bestaande vier zijn: Hoe werkt het? Op deze website vind je kennis en informatie uit verschillende agrarische sectoren en je kunt netwerken met collega s, adviseurs en onderzoekers. Je kunt je eigen startpagina opbouwen. Zo

Nadere informatie

Informatie voor de gebruiker

Informatie voor de gebruiker 0 Informatie voor de gebruiker Deelnemen Starten met Quimmo.be aan discussies Informatie en discussies raadplegen. Abonnement opzeggen Zelf nieuwe onderwerpen aanmaken Klik bovenaan op voor de volgende

Nadere informatie

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

Korte handleiding O365=Office 365

Korte handleiding O365=Office 365 Korte handleiding O365=Office 365 Inhoud 1. Inloggen... 2 2. Openingscherm... 3 3. Outlook... 4 4. Onedrive... 5 Document uploaden (4c)... 6 Nieuw document (4d)... 6 Document bewerken i. Word Online (4f)...

Nadere informatie

Eenvoudige instructie Berichten maken in WordPress

Eenvoudige instructie Berichten maken in WordPress Eenvoudige instructie Berichten maken in WordPress (mei 2018) Inloggen als lid op GCZ-site Inloggen in CMS Het Standaardscherm t.b.v. jouw commissie verschijnt. BERICHTEN SCHRIJVEN Berichten: door erop

Nadere informatie

HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4

HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4 HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4 1 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 3 2. BEHEER 5 2.1 Site structuur 6 2.2 Afdelingen 7 2.3 Beheerders 8 2.3.1 Rechten 9 2.3.1.1 Rechten Beheer 9 3. INSTELLINGEN

Nadere informatie

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop... 1 Inleiding... 3 Inloggen... 4 Wachtwoord vergeten... 4 Gebruikersnaam vergeten... 5 Nog geen klant?...

Nadere informatie

LAB handleiding april

LAB handleiding april Student 1 Inhoudsopgave Aanmelden 4 Wachtwoord vergeten 7 Gebruikersprofiel 11 Home scherm 31 Kalender 33 Mijn pagina 35 Cursussen 40 Quiz/ test 46 Braintrainer 47 Bestanden 48 Post je feedback 49 Mijn

Nadere informatie

Voorzie iedere pagina van een titel. Je kan de titel uit het menu aanhouden. Een titel voeg je toe als volgt: 1. Klik op Element toevoegen.

Voorzie iedere pagina van een titel. Je kan de titel uit het menu aanhouden. Een titel voeg je toe als volgt: 1. Klik op Element toevoegen. Een Jimdo website Pagina s opvullen Je hebt je navigatie aangepast. Nu moet je ervoor zorgen dat de inhoud van de pagina s ook overeen komen met het menu. Om te beginnen wis je de inhoud die reeds op de

Nadere informatie

Handleiding. Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Android. Datum 29-01-2015 Versienummer 2.1

Handleiding. Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Android. Datum 29-01-2015 Versienummer 2.1 Handleiding Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Android Auteur SIMgroep Datum 29-01-2015 Versienummer 2.1 Inhoudsopgave HANDLEIDING... 1 INHOUDSOPGAVE... 2 1. INLEIDING... 3 2. RAADDIGITAAL INSTALLEREN...

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Berichten en Pagina s 3. Afbeeldingen en video s 4. Weblinks 1. Inloggen 1.1 Inloggen bij Wordpress We starten met het inloggen op je WordPress gebaseerde

Nadere informatie

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn.

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Aan de slag met de Bezoek je domein om de in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Volg de url 'administratie paneel' om in te loggen en de vervolgens in te stellen. Als eerst krijg je de

Nadere informatie

WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN!

WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN! Handleiding WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN! LEES EN DEEL OP DIT PLATFORM HET NIEUWS OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN. BEKIJK ALLE EVENEMENTEN EN VOEG JE EIGEN

Nadere informatie

Nieuwe Encyclopedie van Fryslân: Handleiding redacteuren

Nieuwe Encyclopedie van Fryslân: Handleiding redacteuren Nieuwe Encyclopedie van Fryslân: Handleiding redacteuren Werken in de Digitale Werkomgeving (DW) Inhoudsopgave 1 Introductie... 3 1.1 Lemmata... 3 2 Werken met de digitale werkomgeving... 4 3 Lemma delen

Nadere informatie

PersoneelsSysteem. Handleiding

PersoneelsSysteem. Handleiding PersoneelsSysteem Handleiding Inhoudsopgave 1. Algemeen 3 1.1 Account activeren 3 1.2 Inloggen 3 1.3 Wachtwoord vergeten 3 1.4 Uitloggen 3 2. Dashboard 4 3.1 Wachtwoord wijzigen 4 3.2 E-mailadres wijzigen

Nadere informatie

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Met jouw login gegevens kun je inloggen via http://button.utrechtyourway.nl/cms 2. Dashboard Na inloggen wordt het dashboard van het CMS zichtbaar. Of te

Nadere informatie

DWO BASISHANDLEIDING. Digitale Wiskunde Omgeving Freudenthal Instituut. VERSIE 26 oktober 2010

DWO BASISHANDLEIDING. Digitale Wiskunde Omgeving Freudenthal Instituut. VERSIE 26 oktober 2010 DWO Digitale Wiskunde Omgeving Freudenthal Instituut BASISHANDLEIDING VERSIE 26 oktober 2010 Basisihandleiding DWO 1 oktober 2010 Inhoud 1. Gebruikers... 3 Gast... 3 Gebruiker met account... 3 2. Accounts

Nadere informatie

Safira CMS Handleiding

Safira CMS Handleiding Safira CMS Handleiding Inhoudsopgave 1Mappen en artikelen... 2 1.11.1 Naam wijzigen map/ pagina... 3 1.21.2 Website structuur: nieuwe pagina aanmaken, pagina verwijderen, pagina blokkeren, structuur wijzigen...

Nadere informatie

Portfolio Handleiding / faq

Portfolio Handleiding / faq Portfolio Handleiding / faq Wat is een portfolio? Waar vind ik het portfolio? Wat vind ik allemaal op mijn portfoliopagina? Hoe pas ik mijn introductietekst aan? Wat zijn portfoliomappen en portfolio-items?

Nadere informatie

Gebruik Bladella site

Gebruik Bladella site Gebruik Bladella site 1. Als lid 1.1 inloggen, wachtwoord pagina 2 1.2 MyClub, mijn gegevens pagina 3 1.3 meerdere leden op 1 mailadres, met verschillende wachtwoorden pagina 4 1.4 competenties aangeven

Nadere informatie

AANMELDEN EN INLOGGEN...

AANMELDEN EN INLOGGEN... Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 3 2 AANMELDEN EN INLOGGEN... 4 2.1.1 De site... 4 2.1.2 Aanmelden en account aanmaken... 4 2.1.3 Persoonsgegevens invullen... 6 3 DE TESTEN... 7 Hogeschool Rotterdam, Studiesucces

Nadere informatie

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder:

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder: Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van websites kan worden ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). De websites van Muismedia

Nadere informatie

Eenvoudige instructie Berichten maken in WordPress

Eenvoudige instructie Berichten maken in WordPress Eenvoudige instructie Berichten maken in WordPress (SEPTEMBER 2019) Inhoud: Inlogprocedure blz. 2 Start Berichten Schrijven blz. 4 Foto toevoegen blz. 6 Foto UPLOADEN naar mediatheek blz. 8 Invoegen PDF-bestand

Nadere informatie

Handleiding Office 365 Specifiek voor gebruikers van De Nassau

Handleiding Office 365 Specifiek voor gebruikers van De Nassau Handleiding Office 365 Specifiek voor gebruikers van De Nassau Versie: 1.0 Gemaakt door: ICT Helpdesk De Nassau Datum: 5-3-2015 Inhoud Inloggen Office 365...2 Navigatie....5 E-mail...6 Eerste gebruik...6

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl februari 2014 1 Inhoud Om te starten 3 Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 10 Dia exporteren naar toonbankkaart

Nadere informatie

Handleiding website. Nieuwe of Littéraire Sociëteit De Witte, opgericht in 1802

Handleiding website. Nieuwe of Littéraire Sociëteit De Witte, opgericht in 1802 Handleiding website Nieuwe of Littéraire Sociëteit De Witte, opgericht in 1802 In deze handleiding website wordt stapsgewijs uitgelegd hoe u als lid kunt inloggen op de website van Sociëteit De Witte alsmede

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen OFFICE 365 Start Handleiding Leerlingen Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

Handleiding. Online database met duizenden activiteiten.

Handleiding. Online database met duizenden activiteiten. Handleiding Online database met duizenden activiteiten www.doenkids.nl /DoenKids @DoenKids @doenkids Inhoudsopgave Samenvatting 3 Inloggen in DoenKids 4 Activiteiten kiezen 5 Activiteiten zoeken 5 Activiteit

Nadere informatie

Inloggen en uitloggen In deze handleiding leert u hoe u kunt inloggen op uw website en hoe u vervolgens weer kunt uitloggen.

Inloggen en uitloggen In deze handleiding leert u hoe u kunt inloggen op uw website en hoe u vervolgens weer kunt uitloggen. Inloggen en uitloggen In deze handleiding leert u hoe u kunt inloggen op uw website en hoe u vervolgens weer kunt uitloggen. Inloggen Stap 1: Start uw browser, bijvoorbeeld Internet Explorer of Firefox

Nadere informatie

Handleiding WordPress Bakkeveen.nl

Handleiding WordPress Bakkeveen.nl Handleiding WordPress Bakkeveen.nl Inleiding: Hartelijk welkom als correspondent van Bakkeveen.nl In deze handleiding vind je de instructie hoe je zelf informatie op de site van Bakkeveen kunt plaatsen.

Nadere informatie

Mijn Map (My EBSCOhost)

Mijn Map (My EBSCOhost) Mijn Map (My EBSCOhost) EhBIB Search biedt toegang tot de fysieke en digitale bibliotheekcollecties van de Erasmushogeschool Brussel via één enkele interface. In deze tutorial kijken we naar Mijn Map,

Nadere informatie

Korte handleiding O365=Office 365 Let op: er worden hier en daar nog wijzigingen doorgevoerd, dus de afbeeldingen en teksten kunnen afwijken

Korte handleiding O365=Office 365 Let op: er worden hier en daar nog wijzigingen doorgevoerd, dus de afbeeldingen en teksten kunnen afwijken Korte handleiding O365=Office 365 Let op: er worden hier en daar nog wijzigingen doorgevoerd, dus de afbeeldingen en teksten kunnen afwijken Inhoud 1. Inloggen... 2 2. Openingscherm... 3 3. Outlook...

Nadere informatie

Admin handleiding. Essentius Dropbox handleiding. Pagina 1

Admin handleiding. Essentius Dropbox handleiding. Pagina 1 Admin handleiding Dropbox kun je vanaf elke computer met een internetverbinding gebruiken. Met behulp van een e- mailadres maak je je eigen dropbox aan. Dropbox stelt gratis 2 gb opslagruimte ter beschikking,

Nadere informatie

ZIVVER Gebruikershandleiding

ZIVVER Gebruikershandleiding Versie: 2.0 Datum: 11 april 2017 support@zivver.com www.zivver.com Inhoud Welkom bij ZIVVER!... 3 1. Inloggen in je online veilige postvak... 4 2. Stuur een veilig bericht vanuit je online veilige postvak...

Nadere informatie

Contict Drive Versie 3.0 Laatst herzien: juni 2016

Contict Drive Versie 3.0 Laatst herzien: juni 2016 Contict Drive Versie 3.0 Laatst herzien: juni 2016 Inhoudsopgave 1. Welkom bij Contict Drive!... 2 2. Aan de slag met Contict Drive... 3 2.1 Registreren... 3 2.2 Een Vault aanmaken... 4 2.3 Contict Drive

Nadere informatie

Stagerage Versie 3 zomer 2011

Stagerage Versie 3 zomer 2011 Stagerage Versie 3 zomer 2011 Algemene bewerkingen BlueBased B.V (2011) Auteur: Jeroen IJzerman Inleiding In deze handleiding worden de algemene taken behandeld, die voor alle rollen gelden. De rollen

Nadere informatie

Teams voor medewerkers

Teams voor medewerkers Teams voor medewerkers FCLive Versie 7 maandag 3 september 2018 Na het volgen van deze module kun je: uitleggen wat je met Teams kunt doen een nieuw team starten personen toevoegen en verwijderen communiceren

Nadere informatie

Versie 1.3 17 oktober 2014

Versie 1.3 17 oktober 2014 Vragen naar jwnellestijn@casema.nl of arthur@vierboom.nl 1 OmroepHouten over naar OLON Mediahub Vanaf 18 December 2013 maakt OmroepHouten gebruik van het gezamenlijk platform voor contributie en distributie

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013. Inhoud. 1. Inschrijven. 2. Oproep zoeken en erop reageren. 2.1 Inloggen

Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013. Inhoud. 1. Inschrijven. 2. Oproep zoeken en erop reageren. 2.1 Inloggen Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013 Inhoud 1. Inschrijven 2. Oproep zoeken en erop reageren 2.1 Inloggen 2.2 Twee manieren om oproepen te zoeken 2.2.1 Oproep zoeken per rubriek 2.2.2 Oproep

Nadere informatie

OZO Handleiding 2. Voor organisatoren

OZO Handleiding 2. Voor organisatoren OZO Handleiding 2 Voor organisatoren Inleiding Deze handleiding legt u uit hoe u als organisator gebruik kunt maken van de functies die u alleen als organisator hebt. Wilt u als organisator voor uzelf

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1. Dossiers 2.2. Processen 2.2.1. Tekst toevoegen 2.2.2. Bijlagen

Nadere informatie

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding De Liemers Helpt Partner handleiding Je kunt de actuele versie van onze handleiding downloaden op: http://www.deliemershelpt.nl/partner-worden/partner-worden.html Registreren Om een account aan te maken

Nadere informatie

Foto s Plaatsen op Rallykaart.nl

Foto s Plaatsen op Rallykaart.nl Foto s Plaatsen op Rallykaart.nl [Geef tekst op] 1. Inloggen Ga naar: http://www.rallykaart.nl/g2 Klik rechtsboven op Inloggen Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in dat u van ons hebt ontvangen en

Nadere informatie

Aan de slag met Acadin

Aan de slag met Acadin Aan de slag met Acadin Handleiding voor de moderator (03-2012) 1 Inhoud Basistaken in schema... 3 Inloggen en uitloggen... 4 Aanmelden bij de Acadin leeromgeving... 4 Afmelden... 5 Gebruikers administreren...

Nadere informatie

Handleiding website Buurten Met Uitzicht

Handleiding website Buurten Met Uitzicht Handleiding website Buurten Met Uitzicht www.buurtenmetuitzicht.nl Op de site www.buurtenmetuitzicht.nl kunt u berichten of tweets plaatsen en iets op de buurtagenda zetten. Alle berichten worden niet

Nadere informatie

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 1 Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 Inhoud: Inloggen Pagina 1 Algemeen Pagina 2 Berichten Pagina 2 Bericht bewerken, Linken Pagina 3-4 Plaatje toevoegen bericht Pagina 5-6 Bericht publiceren

Nadere informatie

Stap 2 Je template invullen

Stap 2 Je template invullen Stap 2 Je template invullen Allereerst in stap 2 gaan we onze template ophalen. Die staat op www.alphamegahosting.com/516, ook de uitleg is daar te vinden. Je kunt hem vanaf daar downloaden en op je bureaublad

Nadere informatie

Berichten plaatsen op de ALO site

Berichten plaatsen op de ALO site Berichten plaatsen op de ALO site Ieder lid van ALO is bevoegd om berichten te plaatsen in de Babalobox en de Kalvermarkt. Zit je in een team bij ALO, dan ben je ook bevoegd om berichten/verslagen te plaatsen

Nadere informatie

Handleiding Voor Bedrijven

Handleiding Voor Bedrijven Handleiding Voor Bedrijven Versie 1-2017 INHOUDSOPGAVE Inhoud 1. account 3 - Nieuw account aanmaken 2. Inloggen 5 - Op het beheersysteem 3. project 8 - Het aanmaken van een project 3b. project 14 - Biedingen

Nadere informatie

Leerpaden maken. 1. Account en wachtwoord. 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina.

Leerpaden maken. 1. Account en wachtwoord. 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina. Leerpaden maken 1. Account en wachtwoord 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina. 5. Structuur aanbrengen met stappen 6. Structuur aanbrengen

Nadere informatie

Children s Rights and Business Principles

Children s Rights and Business Principles Children s Rights and Business Principles www.childrenandbusiness.be Handleiding voor bedrijven. Children s rights and Business Principles Handleiding voor bedrijven - 1 Inhoudstafel INHOUDSTAFEL... 2

Nadere informatie

I) Wat? II) Google documenten. Deel 2 documenten

I) Wat? II) Google documenten. Deel 2 documenten Google Drive Deel 2 documenten I) Wat? 1) De meeste mensen bewerken teksten in de tekstverwerker Word van Microsoft Office. Het is echter ook mogelijk teksten op internet te bewerken en te bewaren. Het

Nadere informatie