PLAKKEN Nadat u een gedeelte heeft geknipt of gekopieerd kunt u met dit icoon de selectie weer in het veld plakken.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PLAKKEN Nadat u een gedeelte heeft geknipt of gekopieerd kunt u met dit icoon de selectie weer in het veld plakken."

Transcriptie

1 KNIPPEN Als u na de selectie van een gedeelte van een tekst of een afbeelding op dit icoon klikt, knipt u de selectie uit het veld. Op deze manier kunt u het geselecteerde verwijderen, maar het ook juist op een andere plek in het veld terug plakken. KOPIEREN Als u na de selectie van een gedeelte van een tekst of een afbeelding op dit icoon klikt, kopieert u deze selectie. Vervolgens kunt het gekopieerde gedeelte ergens anders in het veld nogmaals plakken. PLAKKEN Nadat u een gedeelte heeft geknipt of gekopieerd kunt u met dit icoon de selectie weer in het veld plakken. PLAKKEN ALS PLATTE TEKST Als u een selectie heeft geknipt of gekopieerd uit een code dan kunt u met dit icoon deze selectie in het veld plakken. De selectie zal dan tekst worden zonder tekstopmaak, dus zonder eventuele opsommingen o.i.d. PLAKKEN ALS WORD-GEGEVENS Als u een selectie uit een Word-document heeft geknipt of gekopieerd kun je het met dit icoon in het veld plakken. Alle tekstopmaak vanuit Word wordt door de editor gewist, waardoor het als platte tekst wordt weergegeven. ONGEDAAN MAKEN Heeft u bijvoorbeeld een fout gemaakt in het veld dan kunt op dit icoon klikken, de laatste bewerking welke u heeft gedaan zal dan ongedaan gemaakt worden. OPNIEUW UITVOEREN Heeft u bijvoorbeeld een keer te vaak op het Ongedaan maken icoon geklikt dan kunt u door te klikken op dit icoon de bewerking(en) weer opnieuw uitvoeren. ZOEKEN Met dit icoontje kunt u bepaalde woord(en) terug zoeken in uw tekst. Of juist een bepaald woord of tekst vervangen door een andere tekst. Als u op dit icoontje klikt krijgt u een venster naar voren waarin u uw zoekwoord(en) kunt ingeven en op kunt zoeken in de tekst. VERVANGEN Met dit icoontje kunt u een woord of een stuk tekst opzoeken en vervangen door een ander woord of tekst. Als u op dit icoontje klikt krijgt u een venster naar voren waarin u uw te vervangen woord(en)/tekst kunt ingeven en waarin u de woord(en)/tekst kunt ingeven waarin het vervangen dient te worden.

2 ALLES SELECTEREN Als u op dit icoontje klikt selecteert u alle tekst wat in het tekstvak staat. OPMAAK VERWIJDEREN Als u tekst heeft waarin een complete tekstopmaak is gemaakt of juist een gedeelte van een tekst, kunt door deze te selecteren en daarna op dit icoon te klikken deze opmaak verwijderen. Bijvoorbeeld tekst wat op deze manier geschreven is, kun je hiermee weer naar normaal omzetten. MAXIMALISEREN Als u het tekstvak in volledig scherm (full-screen) wilt bekijken, dus bijvoorbeeld zonder de adresbalk van de browser, dan kunt op dit icoon klikken, het tekstvak zal dan groots op het beeldscherm te zien zijn. Wilt u weer terug naar de normale grootte, klikt u dan nogmaals op dit icoon. AFDRUKVOORBEELD IN PDF Als u het document, wat u heeft opgemaakt, in PDF wilt bekijken kunt u op dit icoon klikken. Let er wel op dat het document van te voren is opgeslagen. (Klik op ok rechtsbovenin) VET Hiermee maakt u de geselecteerde tekst vet gedrukt. SCHUINGEDRUKT Hiermee maakt u de geselecteerde tekst schuin/cursief gedrukt. ONDERSTREEPT Hiermee wordt de geselecteerde tekst onderstreept. DOORHALEN Hiermee kunt u een streep trekken door het midden van de geselecteerde tekst. TEKSTKLEUR Met dit icoontje kunt u de geselecteerde tekst een bepaalde kleur geven. ACHTERGRONDKLEUR Met dit icoontje kunt u de geselecteerde tekst een bepaalde achtergrond kleur geven. SUBSCRIPT Met dit icoon kunt u een onderschrift maken. U kunt dit icoontje aanklikken en dan het bepaalde subscript typen zoals hier. Makkelijk voor bijvoorbeeld onder een afbeelding of voor bepaalde termen zoals H 2 O. Als u het icoontje hebt aangeklikt en uw tekst hebt getypt, dient u hem wel weer uit te klikken alvorens u weer verder kunt te kunnen gaan met de normale tekst. SUPERSCRIPT Met dit icoontje kunt u een bovenschrift maken. U kunt dit icoontje aanklikken en dan het bepaalde superscript typen zoals hier. Makkelijk voor bijvoorbeeld boven een afbeelding of voor wiskundige termen x 2. Als u het icoontje hebt aangeklikt en uw tekst hebt getypt, dient u hem weer uit te klikken alvorens u weer verder kunt gaan met het typen van de normale tekst.

3 GENUMMERDE LIJST Wilt u een opsomming in uw tekstdocument dan kunt u op dit icoon klikken. U kunt dit voor het typen van de opsomming doen of achteraf door het gedeelte van de tekst te selecteren en daarna op dit icoon te klikken (voor elke nieuwe regel zal dan de opsomming komen). 1. Zo 2. Zo 3. En zo De standaard opsomming is de getallenreeks, maar door met de rechtermuisknop op de opsomming te klikken krijgt u een pulldown-menu waarin u kunt klikken op Eigenschappen genummerde lijst. In de popup wat naar voren komt kunt u de getallenreeks wijzigen in bijvoorbeeld abc-lijst, ook kunt u hier aangeven waar de reeks moet beginnen (dus niet bij 1. maar bij 5. Of niet bij a. maar bij d.) D. Zo E. Zo F. En zo OPSOMMING Wilt u een opsomming met cirkels, kubussen of schijven in uw tekstdocument dan kunt u op dit icoon klikken. U kunt dit voor het typen van de opsomming doen of achteraf door het gedeelte van de tekst te selecteren en daarna op dit icoon te klikken (voor elke nieuwe regel zal dan de opsomming komen). Zo Zo En zo Het standaard opsommingsteken is schijf, maar door met de rechtermuisknop op de opsomming te klikken krijgt u een pulldown-menu waarin u kunt klikken op Eigenschappen genummerde lijst. In de popup wat naar voren komt kunt u het opsommingsteken wijzigen in kubus of cirkel. INSPRINGEN VERKLEINEN Heeft de tekst wat u heeft aangemaakt een inspringing(tab) teveel, dan kunt u door te klikken op dit icoon de inspringing met één niveau tegelijk terugbrengen. Wel dient de cursor op de juiste regel te staan alvorens u dit icoon gebruikt.

4 INSPRINGEN VERGROTEN Wilt u in de tekst een extra inspringing(tab) maken dan kunt u dat doen door te klikken op dit icoon. Wel dient de cursor op de juiste regel te staan alvorens u dit icoon gebruikt. CITAATBLOK Wilt u de tekst aan beide kanten laten inspringen, zoals bijvoorbeeld met een citaat, dan kunt u dit doen door gebruik te maken van dit icoon. Let er wel op dat dit niet mogelijk is met een stukje tekst middenin een zin. LINKS UITLIJNEN Met dit icoon kunt u de tekst vanuit links laten uitlijnen (standaard). CENTREREN Wilt u de tekst in het midden laten centreren dan kunt u gebruik maken van dit icoon. U kunt deze gebruiken voor het schrijven van de tekst, maar ook achteraf door het desbetreffende deel van de tekst te selecteren en dit icoon aan te klikken. Let er wel op dat het centrerende gedeelte van de tekst op een nieuwe regel staat. RECHTS UITLIJNEN Als u de tekst vanuit rechts wilt laten uitlijnen kunt u klikken op dit icoon, dit is mogelijk voor het schrijven van de tekst, maar dit kan ook achteraf door het desbetreffende deel van tekst te selecteren en op dit icoon te klikken. Let er wel op dat het vanuit rechts lijnende gedeelte van de tekst op een nieuwe regel staat. UITVULLEN Wilt u de tekst over het gehele veld laten uitvullen dan kunt u gebruik maken van dit icoon. Dit betekend dat de pagina aan beide zijden uitgelijnd zal worden. LINK INVOEGEN/WIJZIGEN Als u een link naar een website, adres of bestand wilt invoegen in uw tekst, dan is dat mogelijk via dit icoon. Schrijf (en)/selecteer het stukje tekst of het woord waarachter de link zou moeten komen, klik daarna op dit icoon. Er zal nu een popup-venster naar voren komen waar u de link kunt invoeren. Het begin venster van de popup is standaard het aanmaken van een link naar een website, u hoeft alleen het URL-veld in te vullen (alleen het adres / het staat al automatisch ingevuld).

5 In het pulldown-menu waar automatisch URL ingevuld staat kunt u ook kiezen voor het invoeren van een e- mailadres, als u hierop klikt krijgt u een venster waar het betreffende adres ingevoerd kan worden. In het tabje Upload heeft u de mogelijkheid om een nieuw document als link in de tekst toe te voegen, kies voor bladeren en selecteer het betreffende document. Klik hierna op Naar server verzenden, dit zorgt ervoor dat het document op de server wordt opgeslagen. U kunt ook een link aanmaken naar een al bestaand document op de server. Klik hiervoor op Bladeren op server. In het tabje Doel kunt u selecteren wat er met de link dient te gebeuren zodra erop geklikt word, zoals bijvoorbeeld het laten openen in een nieuw venster (nieuw venster _blank) of in hetzelfde venster (hele venster _top) van de website. Deze voorbeelden zijn ook de meest gebruikte doelen. LINK VERWIJDEREN Met dit icoontje kunt u een eerder toegevoegde link weer verwijderen. Wel dient u met de cursor op de betreffende link te staan of de betreffende link geselecteerd te hebben. INTERNE LINK Wilt u een interne link binnen het document invoegen dan kunt u gebruik maken van dit icoon. Als u op dit icoon klikt krijgt u een popup-venster naar voren waarin u de naam van de interne link kunt ingeven. De link wordt in de tekst weergegeven met een anker Hierna kunt u via Link invoegen/wijzigen, via linktype een link aanmaken naar deze interne link, dit is mogelijk mits het document het ondersteund.

6 AFBEELDING Wilt u een afbeelding in uw tekst voegen dan kunt u op dit icoon klikken. U krijgt een popup-venster naar voren waarin u de mogelijkheid krijgt om de afbeelding te selecteren, uploaden, afmetingen wijzigen e.d. U kunt via Bladeren op server een bestaande afbeelding kiezen die op de server opgeslagen staat. Of u kunt er zelf één uploaden via de tab Upload, ga Bladeren zoeken in de afbeeldingen welke u op uw computer heeft staan, dubbelklik of kies voor Invoegen. Klikt u hierna op Naar server verzenden zodat de afbeelding op server wordt opgeslagen. Het venster springt hierna automatisch terug naar Informatie afbeelding waar een voorbeeld van de afbeelding wordt weergegeven. In het veld waar de afbeelding wordt weergegeven staat ook een voorbeeld-tekst (welke niet zichtbaar wordt in de originele tekst) zo kun je door het kiezen van de verschillende uitlijningen zien waar de afbeelding in de tekst terecht komt. In dit venster kunt u ook de afmetingen van de afbeelding wijzigen (de originele maten van de afbeelding staan automatisch ingesteld). Via dit venster is het ook mogelijk om een rand om de afbeelding te laten plaatsen en de marges en spaces in te geven.

7 TABEL Wilt u een tabel in uw tekst invoegen dan kunt u dit doen door te klikken op dit icoon. U krijgt een popup-venster naar voren waarin u kunt invoeren hoeveel rijen en kolommen de tabel dient te hebben. Ook kunt u hierin aangeven wat de afmetingen van de tabel dienen te zijn en kunt u de tabel een naam geven. Als u later toch de maten, kleur of bijvoorbeeld uitlijning van de tabel wilt wijzigen kunt u met uw rechtermuisknop op de tabel klikken. U krijgt dan een pulldown-lijst met verschillende opties, als u klikt op Eigenschappen tabel kunt u de gehele tabel wijzigen. Wilt u alleen wijzigingen aanbrengen voor één rij cellen, ga dan met de muis over Cel heen en klik in de side-menu op Cel eigenschappen. Wilt u dat de tabel geen lijnen weer geeft vul dan bij breedte rand in het Eigenschappen tabel venster 0 in. HORIZONTALE LIJN INVOEGEN Met dit icoon kunt u een horizontale lijn invoegen in de tekst. SPECIAAL TEKEN INVOEGEN Wilt u een speciaal teken invoegen in de tekst zoals bijvoorbeeld of é, klikt u dan op dit icoon. Er zal dan een popup-venster worden getoond met de mogelijke speciale tekens die ingevoerd kunnen worden.

Uw TEKSTEDITOR - alle iconen op een rij

Uw TEKSTEDITOR - alle iconen op een rij Uw TEKSTEDITOR - alle iconen op een rij Hieronder ziet u alle functionaliteiten van uw teksteditor onder elkaar ( op alfabetische volgorde). Afbeelding (zie foto) Bestanden (zie link) Broncode Citaat Documenten

Nadere informatie

Hieronder ziet u alle functionaliteiten van uw teksteditor onder elkaar ( op alfabetische volgorde).

Hieronder ziet u alle functionaliteiten van uw teksteditor onder elkaar ( op alfabetische volgorde). Uw TEKSTEDITOR - alle iconen op een rij Hieronder ziet u alle functionaliteiten van uw teksteditor onder elkaar ( op alfabetische volgorde). Afbeelding (zie foto) Bestanden (zie link) Broncode Citaat Documenten

Nadere informatie

4. Plak de gekopieerde tekst op de plaats van de cursor als pure tekst. 5. Plak de gekopieerde tekst op de plaats van de cursor vanuit Word

4. Plak de gekopieerde tekst op de plaats van de cursor als pure tekst. 5. Plak de gekopieerde tekst op de plaats van de cursor vanuit Word 1. Code. Toon HTML code van de tekst 2. Verwijder de opmaak van de geselecteerde tekst. 3. Plak de gekopieerde tekst op de plaats van de cursor 4. Plak de gekopieerde tekst op de plaats van de cursor als

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Edit

Gebruikershandleiding Edit Gebruikershandleiding Edit Maak gebruik van de inloggegevens die je terugvindt in jouw mailbox. Noteer ze eventueel ook hier: url: www.. nl/edit Navigeer naar dit adres, door de url in te typen in de adresbalk

Nadere informatie

Beknopte gebruikershandleiding Editor

Beknopte gebruikershandleiding Editor Beknopte gebruikershandleiding Editor Deze handleiding beschrijft de mogelijkheden van de teksteditor. Let op! Niet iedere website heeft echter alle opties beschikbaar. Mocht u toch nog problemen ervaren,

Nadere informatie

Handleiding. Beheeromgeving

Handleiding. Beheeromgeving Handleiding Beheeromgeving Kant en Klare Site Veluwelaan 80 8443 AH Heerenveen www.kantenklaresite.nl - info@kantenklaresite.nl - fax: 084-8368243 KvK 01134248 Inhoud Inloggen op de beheeromgeving...3

Nadere informatie

Vragen opmaken in de editor

Vragen opmaken in de editor Vragen opmaken in de editor De tekstvakken van WTMaak zijn in versie 5.0 opgebouwd volgens de HTML5-methode. Hiermee kunt u direct zien wat u invoegt of opmaakt, de zogenaamde WYSIWYG methode (What You

Nadere informatie

Handleiding Content Management Systeem

Handleiding Content Management Systeem Handleiding Content Management Systeem Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inloggen... 3 2. Paginavolgorde... 3 3. Pagina en menutitel... 3 4. Pagina s bewerken... 4 5. De tekstverwerker... 4 6. Interne

Nadere informatie

Vragen opmaken in de editor

Vragen opmaken in de editor Vragen opmaken in de editor De tekstvakken van WTMaak zijn in versie 5.0 opgebouwd volgens de HTML5-methode. Hiermee kunt u direct zien wat u invoegt of opmaakt, de zogenaamde WYSIWYG methode (What You

Nadere informatie

Safira CMS Handleiding

Safira CMS Handleiding Safira CMS Handleiding Inhoudsopgave 1Mappen en artikelen... 2 1.11.1 Naam wijzigen map/ pagina... 3 1.21.2 Website structuur: nieuwe pagina aanmaken, pagina verwijderen, pagina blokkeren, structuur wijzigen...

Nadere informatie

Handleiding ABC. Handleiding ABC. PuurIDee Loodzetter EW Stadskanaal. Tel Mail www.

Handleiding ABC. Handleiding ABC. PuurIDee Loodzetter EW Stadskanaal. Tel Mail www. Handleiding ABC PuurIDee Loodzetter 7 9502 EW Stadskanaal Tel. 0599 65 88 25 Mail info@puuridee.nl www. www.puuridee.nl Inhoud 1. Startscherm 2 2. Hoofdscherm 3 3. Paginabeheer Pagina bewerken 5 3.1 Knippen,

Nadere informatie

Algemene basis instructies

Algemene basis instructies Inhoud: Algemene basis instructies... 2 Pictogrammen en knoppen... 2 Overzicht... 3 Navigeren (bladeren)... 3 Gegevens filteren... 4 Getoonde gegevens... 5 Archief... 5 Album... 5 Tabbladen en velden...

Nadere informatie

Opdrachtgever: Avpec1910 Auteur: Avalon Systems Versie: 1.0 Datum: 12/01/2011. Handleiding WYSIWYG HTML editor: CKEditor

Opdrachtgever: Avpec1910 Auteur: Avalon Systems Versie: 1.0 Datum: 12/01/2011. Handleiding WYSIWYG HTML editor: CKEditor Opdrachtgever: Avpec1910 Auteur: Avalon Systems Versie: 1.0 Datum: 12/01/2011 Handleiding WYSIWYG HTML editor: CKEditor Inhoud 1 Inleiding... 3 2 WYSIWYG editor... 4 2.1 Iconen toegelicht... 5 2.2 Maximaliseren...

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

HANDLEIDING I-CONTENT

HANDLEIDING I-CONTENT HANDLEIDING I-CONTENT INHOUDSOPGAVE Introductie 3 Inloggen 4 Overzicht menu 5 Vorige / Volgende 5 Eerste / Laatste 5 Zoeken 5 Nieuwe Pagina 6 Pagina bewerken 6 Pagina verwijderen 7 Sluiten 7 Overzicht

Nadere informatie

De Teksteditor Hoe werkt het?

De Teksteditor Hoe werkt het? De Teksteditor Hoe werkt het? 19-4-2013 Sanne Wijgergangs Drie-O Automatisering B.V. Inhoud 1. Werken met de teksteditor... 3 1.1 De teksteditor... 3 1.2 Afbeeldingbeheer... 5 1.3 Hyperlink beheer... 7

Nadere informatie

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker De tekstverwerker De tekstverwerker is een module die u bij het vullen van uw website veel zult gebruiken. Naast de module tekst maken onder andere de modules Aankondigingen en Events ook gebruik van de

Nadere informatie

Een korte handleiding door Frederic Rayen

Een korte handleiding door Frederic Rayen Een korte handleiding door Frederic Rayen Van installeren tot het gebruik P a g i n a 2 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Hoe AbiWord version 2.8.6 installeren?... 4 Schermonderdelen... 5 Uitleg bij elke werkbalk...

Nadere informatie

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd Introductie Deze handleiding heeft tot doel een eenvoudige stap voor stap handleiding te zijn voor eindgebruikers van CMS Made Simple

Nadere informatie

Editie 2010. Handleiding Tiny MCE. Tiny MCE Uitgebreide handleiding Sanmax bvba Mieënbroekstraat 33 3600 Genk T 070.250.236 E info@sanmax.

Editie 2010. Handleiding Tiny MCE. Tiny MCE Uitgebreide handleiding Sanmax bvba Mieënbroekstraat 33 3600 Genk T 070.250.236 E info@sanmax. Editie 2010 Handleiding Tiny Tiny Uitgebreide handleiding Sanmax bvba Mieënbroekstraat 33 3600 Genk T 070.250.236 E info@sanmax.be Sanmax Tiny handleiding Inhoudsopgave Deel 1: Inleiding... 3 Deel 2: icoontjes

Nadere informatie

Websites i.s.m. Service @ School

Websites i.s.m. Service @ School Websites i.s.m. Service @ School Inhoudsopgave Introductie...3 Inloggen in het Beheer Panel...3 Aanpassen van de tekst op de pagina s...4 Nieuwe pagina maken...5 Toelichting op enkele knoppen...6 Een link

Nadere informatie

Bekijk HTML code. Ongedaan maken / Opnieuw uitvoeren. Alles selecteren. Opmaak verwijderen. Afbeelding invoegen. Flash object invoegen

Bekijk HTML code. Ongedaan maken / Opnieuw uitvoeren. Alles selecteren. Opmaak verwijderen. Afbeelding invoegen. Flash object invoegen 0 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Algemeen... 3 3. Uitgebreide uitleg... 6 3.1. Bekijk HTML code... 6 3.2. Knippen... 6 3.3. Kopieren... 6 3.4. Plakken... 6 3.5. Spellingscontrole... 7 3.6. Ongedaan maken

Nadere informatie

WYSIWYG editor. De knoppen worden besproken beginnend bovenaan van links naar rechts.

WYSIWYG editor. De knoppen worden besproken beginnend bovenaan van links naar rechts. WYSIWYG editor Handleiding Mimar CMS Website De knoppenbalk van de editor lijkt in grote mate op die van Microsoft Word en zal er dus vertrouwd uitzien. De functies van de knoppen kunnen enigszins afwijken

Nadere informatie

Handleiding Word de graad

Handleiding Word de graad Handleiding Word 2010 3de graad Inhoudsopgave Regelafstand 3 Knippen 3 Kopiëren 5 Plakken 6 Tabs 7 Pagina-instellingen 9 Opsommingstekens en nummeringen 12 Kopteksten en voetteksten 14 Paginanummering

Nadere informatie

Het Wepsysteem. Het Wepsysteem wordt op maat gebouwd, gekoppeld aan de gewenste functionaliteiten en lay-out van de site. Versie september 2010

Het Wepsysteem. Het Wepsysteem wordt op maat gebouwd, gekoppeld aan de gewenste functionaliteiten en lay-out van de site. Versie september 2010 Het Wepsysteem Het Wepsysteem is een content management systeem, een systeem om zonder veel kennis van html of andere internettalen een website te onderhouden en uit te breiden. Met het Content Management

Nadere informatie

Easy-Changer.Com Basic

Easy-Changer.Com Basic Easy-Changer.Com Basic V2.1 2010 Easy-Changer.Com. Alle rechten voorbehouden. Easy-Changer.Com Brouwersstraat 2 2613PP Delft The Netherlands 2 Vooraf Vooraf Vooraf Dit document is de handleiding voor het

Nadere informatie

HTML-EDITOR GEBRUIKEN

HTML-EDITOR GEBRUIKEN HTML-EDITOR GEBRUIKEN Over TinyMCE TinyMCE is een kleine What-You-See-Is-What-You-Get (WYSIWYG) editor voor teksten. De bediening vindt plaats in de web browsers, zoals MSIE of Mozilla. Het werken met

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

HANDLEIDING FCK EDITOR

HANDLEIDING FCK EDITOR HANDLEIDING FCK EDITOR uw webpagina's opmaken Een complete stap-voor-stap handleiding om uw webpagina's op te maken. 1 Inhoudsopgave Functies tekstopmaak......4 Hoe Hoe Hoe Hoe Hoe Hoe Hoe Hoe Hoe Hoe

Nadere informatie

Handleiding Websitebeheer

Handleiding Websitebeheer Handleiding Websitebeheer Event Media Websites Copyright 2005, Event Media 1. Inleiding... 3 2. CMS-systeem... 3 2.1 Inloggen... 3 2.2 Basis-menu... 3 2.3 Bestaande pagina s aanpassen...3 2.4 Nieuwe pagina

Nadere informatie

- Registeren - Inloggen - Profiel aanmaken - Artikel plaatsen

- Registeren - Inloggen - Profiel aanmaken - Artikel plaatsen - Registeren - Inloggen - Profiel aanmaken - Artikel plaatsen Registreren (1) Ga naar het inlogscherm aan de linkerkant Klik op Registreer Registreren (2) Vul de velden in zoals aangegeven. Druk op de

Nadere informatie

Website De Contrabas Gebruiksaanwijzing voor het beheren van de groepspagina s

Website De Contrabas Gebruiksaanwijzing voor het beheren van de groepspagina s Website De Contrabas Gebruiksaanwijzing voor het beheren van de groepspagina s De groepspagina s zijn bedoeld om iets te vertellen en te laten zien van wat er in de groep gebeurd. Foto s zijn daar heel

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

Een pagina toevoegen en/of bewerken.

Een pagina toevoegen en/of bewerken. Een pagina toevoegen en/of bewerken. Na het inloggen in het CMS zie u het volgende: 2 3. Een klik op dit menu geeft een overzicht van alle pagina s waar de website op dat moment uit bestaat: 2. Een klik

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

2. INLEIDING ALGEMENE OPMAAK...4

2. INLEIDING ALGEMENE OPMAAK...4 KMO-net Editor Handleiding bij gebruik versie 26 oktober 2009 1. INHOUDSOPGAVE 2. INLEIDING...3 3. ALGEMENE OPMAAK...4 4. WERKEN MET TABELLEN...5 Basistabel voor inhoud maken... 5 De uitlijning van de

Nadere informatie

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren Inleiding Voor u ziet u de handleiding van TYPO3 van Wijngaarden AutomatiseringsGroep. De handleiding geeft u antwoord geeft op de meest voorkomende vragen. U krijgt inzicht in het toevoegen van pagina

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

Handleiding Versie: maart 2008

Handleiding Versie: maart 2008 Handleiding Versie: maart 2008 Gebruikersnaam Wachtwoord : : Inhoud Inloggen Beheerscherm 3 Opties in het menu 3 Instellingen 4 Groepen 5 Toevoegen 6 Aanpassen 6 Verwijderen 7 Abonnees 8 Toevoegen 9 Aanpassen

Nadere informatie

Handleiding om uw website/webshop aan te passen

Handleiding om uw website/webshop aan te passen Handleiding om uw website/webshop aan te passen ONDERWERP PAGINA 1. Hoe moet ik inloggen in het beheer? 2 2. Hoe pas ik een bestaande pagina aan? 2 3. Hoe plaats ik een afbeelding? 3 4. Hoe maak ik een

Nadere informatie

Handleiding Intranet Versie 1.0

Handleiding Intranet Versie 1.0 Handleiding Intranet Versie 1.0 Auteur: Roger van Santen Pagina: 1 van 12 1 VERSIEBEHEER Versie Datum Auteur(s) Aanleiding Wijzigingen 1.0 10-01-2006 Roger van Santen Installatie intranet nvt Auteur: Roger

Nadere informatie

Werken met de editor in het beheerpaneel

Werken met de editor in het beheerpaneel Werken met de editor in het beheerpaneel In het beheerpaneel van i-reserve wordt op een aantal schermen gewerkt met een editor. Bijvoorbeeld bij de e- mail en factuur templates, maar ook in het product-detailscherm.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Website RKVVO

Gebruikershandleiding Website RKVVO Gebruikershandleiding Website RKVVO Beheerder Teampagina Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Aanmelden in het CMS... 3 3. Nieuwsberichten onderhouden... 4 4. Gegevens voor wedstrijden bijwerken... 8 4.1. Wedstrijdselectie

Nadere informatie

Startpagina Na het inloggen bereikt u onderstaand startscherm van Divide.NOW. Alle onderdelen van dit scherm worden in deze helpfunctie toegelicht.

Startpagina Na het inloggen bereikt u onderstaand startscherm van Divide.NOW. Alle onderdelen van dit scherm worden in deze helpfunctie toegelicht. 1 Foto s verkleinen anders te traag Welkom bij de help van Divide.NOW Divide.NOW maakt het mogelijk om zonder technische kennis de inhoud, oftewel content te beheren van een website, webshop, intranetwerk

Nadere informatie

Handleiding teksteditor

Handleiding teksteditor In deze handleiding leggen we de werking van de teksteditor uit. De teksteditor wordt gebruikt voor het bewerken van tekst. Uw tekstpagina s bewerkt u met deze editor, maar u vindt m op vele plekken terug.

Nadere informatie

NC-Websites Handleiding Mailer

NC-Websites Handleiding Mailer NC-Websites Handleiding Mailer Juni 2011 versie 1 1 Inhoud 1. Uw mailer... 3 2. Groepen beheren... 4 3. Klanten beheren... 7 4. Nieuwsbrief opstellen... 10 4.1 Indeling van de Nieuwsbrief... 10 4.2 De

Nadere informatie

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder:

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder: Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van websites kan worden ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). De websites van Muismedia

Nadere informatie

Ga naar www.basisonline.nl of selecteer in de website van de school- intranet basisonline

Ga naar www.basisonline.nl of selecteer in de website van de school- intranet basisonline Werken met de website basisonline Ga naar www.basisonline.nl of selecteer in de website van de school- intranet basisonline - login met de verkregen inlognaam en wachtwoord - je inlognaam is jouw emailadres

Nadere informatie

Handleiding Content Management Systeem Umbraco. Versie 1.2

Handleiding Content Management Systeem Umbraco. Versie 1.2 Handleiding Content Management Systeem Umbraco Versie 1.2 Inhoudsopgave 1. Umbraco tour... 3 1.1 Inloggen in het Umbraco systeem... 3 1.2 De indeling van Umbraco... 3 2. Inhoud van uw website... 5 2.1

Nadere informatie

SPECIALE VERSIE VOOR LEERKRACHTEN. Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher. 1. Inloggen. 2. Overzicht

SPECIALE VERSIE VOOR LEERKRACHTEN. Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher. 1. Inloggen. 2. Overzicht SPECIALE VERSIE VOOR LEERKRACHTEN Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van de schoolwebsite wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem

Nadere informatie

Handleiding Sitebox 5

Handleiding Sitebox 5 INHOUDSOPGAVE 1 Introductie... 3 1.1 Sitebox... 3 1.1.1 Wat is een web content management systeem?... 3 1.1.2 Sitebox omgeving... 3 1.2 Inloggen... 3 1.3 Wachtwoord vergeten... 4 2 Modules... 4 2.1 Standaard

Nadere informatie

HANDLEIDING HIPPO EDITOR

HANDLEIDING HIPPO EDITOR HANDLEIDING HIPPO EDITOR Inhoud Hippo Editor... 2 Algemeen... 2 Gebruik knoppen... 2 Versie 1.3 Datum 8-6-2016 1 Hippo Editor Algemeen Met Shift-Enter aan het eind van een regel (in plaats van alleen Enter)

Nadere informatie

Navigator CMS 2009. Beknopte handleiding v1.0

Navigator CMS 2009. Beknopte handleiding v1.0 Navigator CMS 2009 Beknopte handleiding v1.0 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Inloggen... 4 3. Menustructuur... 5 4. Document Verkenner... 6 5. Mappen beheren... 7 5.2 Map hernoemen... 7 5.3 Map verplaatsen...

Nadere informatie

Toelichting op enkele knoppen: (als u de muis bij een knop houdt, verschijnt een tekst met een korte aanwijzing (tooltip) bij deze knop).

Toelichting op enkele knoppen: (als u de muis bij een knop houdt, verschijnt een tekst met een korte aanwijzing (tooltip) bij deze knop). FAQ Leerlingdossier & handelingsplannen Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? De online tekstverwerker beschikt over veel mogelijkheden voor het bewerken van tekst. U vindt de online

Nadere informatie

Hoe doe je dat in Word

Hoe doe je dat in Word Hoe doe je dat in Word Linda le Grand OVC Mondriaan College Oss 29-9-2009 Inhoud 1 Lettertype wijzigen... 3 2 Tekst groter en kleiner maken... 3 3 Tekst kleuren... 4 4 Tekst markeren... 5 5 Achtergrond

Nadere informatie

(Telefoon)memo s. Memo s. Een memo aanmaken. Memo s en telefoonmemo s zijn notities die alleen bestemd zijn voor intern gebruik.

(Telefoon)memo s. Memo s. Een memo aanmaken. Memo s en telefoonmemo s zijn notities die alleen bestemd zijn voor intern gebruik. (Telefoon)memo s Memo s en telefoonmemo s zijn notities die alleen bestemd zijn voor intern gebruik. Memo s Een memo aanmaken U kunt een memo aanmaken door: te klikken op Nieuwe memo op het tabblad Documenten

Nadere informatie

R5.0. Bijlage I. Wysiwyg editor. Handleiding. Clixmaster Studio. Gebruikershandleidingen

R5.0. Bijlage I. Wysiwyg editor. Handleiding. Clixmaster Studio. Gebruikershandleidingen Bijlage I R5.0 Wysiwyg editor Gebruikershandleidingen Clixmaster Studio Handleiding 1/8 Bijlage I Wysiwyg editor 2010 Clixmaster BV Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie

De tekst staat nu aan de linkerkant. De tekst staat nu aan de rechterkant. De tekst staat nu in het midden.

De tekst staat nu aan de linkerkant. De tekst staat nu aan de rechterkant. De tekst staat nu in het midden. 1. Uitlijnen Uitlijnen: De manier waarop een regel wordt getoond. Dit kan op vier verschillende manieren. We geven hieronder vier voorbeelden. A. Links uitlijnen De tekst staat nu aan de linkerkant. B.

Nadere informatie

Handleiding voor het Huisstijlhandboek

Handleiding voor het Huisstijlhandboek Datum 23.03.11 pagina 1 / 21 Handleiding voor het Huisstijlhandboek Voor klanten van Dim is het mogelijk om een online huisstijlhandboek te realiseren. Dit huisstijlhandboek behelst alle uitingen van de

Nadere informatie

Google Documenten: openen, maken, bewerken en afdrukken

Google Documenten: openen, maken, bewerken en afdrukken Google Documenten: openen, maken, bewerken en afdrukken Er zijn verschillende soorten Google Documenten: tekstdocumenten, spreadsheets, presentaties, tekeningen en formulieren. We laten aan de hand van

Nadere informatie

BASIC CMS. Handleiding Beheer

BASIC CMS. Handleiding Beheer Nieuwland Opleidingen BV, Junushoff, Postbus 522, 6700 AM Wageningen, t: 0317 421711, f: 0317 425046, http://www.nieuwland.nl BASIC CMS Handleiding Beheer Versie januari 2006 Inhoudsopgave 1 Inleiding...

Nadere informatie

Een nieuwsbericht aanmaken in de edesk met afbeeldingen. Met linken interne,externe en naar een mail op naam

Een nieuwsbericht aanmaken in de edesk met afbeeldingen. Met linken interne,externe en naar een mail op naam Een nieuwsbericht aanmaken in de edesk met afbeeldingen Met linken interne,externe en naar een mail op naam Ga naar de edesk van uw trefpunt Een nieuwsbericht aanmaken in de edesk Klik in de edesk op Nieuws

Nadere informatie

Handleiding CMS Online Identity Webontwikkeling. Handleiding CMS

Handleiding CMS Online Identity Webontwikkeling. Handleiding CMS Handleiding CMS 1 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 2. Het CMS... 3 3. Websitecontent... 4 3.1 Een nieuwe pagina toevoegen... 4 3.2 Een pagina wijzigen... 4 3.3 Een pagina verwijderen... 5 4. De WYSIWYG editor...

Nadere informatie

Leerlingdossier & handelingsplannen. Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? FAQ

Leerlingdossier & handelingsplannen. Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? FAQ FAQ Leerlingdossier & handelingsplannen Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? De online tekstverwerker beschikt over veel mogelijkheden voor het bewerken van tekst. U vindt de online

Nadere informatie

Basis handleiding CMS

Basis handleiding CMS Basis handleiding CMS Inhoud Basis handleiding CMS... 1 Inloggen... 3 Pagina beheren... 4 Pagina toevoegen/wijzigen... 6 WYSIWYG editor... 8 externe / interne link toevoegen... 9 Plaatjes toevoegen...

Nadere informatie

Portfolio s in Google Sites

Portfolio s in Google Sites Portfolio s in Google Sites Vanaf het schooljaar 2012-2013 biedt de NHL de optie om portfolio s aan te maken met Google Sites. De NHL-accounts bij Google zijn afgeschermd voor mensen die niet bij de NHL

Nadere informatie

Handleiding Joomla CMS

Handleiding Joomla CMS Handleiding Joomla CMS Inhoudsopgave Inloggen bij de beheeromgeving 3 Artikelen 4 Prullenbak bekijken 4 Nieuw artikel maken / bewerken 5 Afbeelding toevoegen aan artikel 6 Link in een artikel plaatsen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Inloggen Ga via uw internetbrowser (bij voorkeur Google Chrome of firefox) naar www.servicepuntvrijwilligerswerkhengelo.nl/typo3 U ziet vervolgens

Nadere informatie

Handleiding CMS VOORKANT

Handleiding CMS VOORKANT Handleiding CMS VOORKANT Inhoudsopgave Pagina 1. Toegang tot het CMS... 3 2. Artikel toevoegen... 4 3. Artikel bewerken... 5 4. Artikel kopiëren of verwijderen... 6 5. Afbeelding, link of tabel invoegen...

Nadere informatie

Juni 2013 OKRA HANDLEIDING TREFPUNTSITES. wendy.dekeyzer@okra.be

Juni 2013 OKRA HANDLEIDING TREFPUNTSITES. wendy.dekeyzer@okra.be Juni 2013 OKRA HANDLEIDING TREFPUNTSITES wendy.dekeyzer@okra.be Opbouw trefpuntsite... 3 Startpagina... 3 Over OKRA... 7 Activiteiten... 8 Lid worden... 9 Contact... 10 Foto s... 11 Hoe starten?... 12

Nadere informatie

Handleiding Macromedia Contribute

Handleiding Macromedia Contribute Handleiding Macromedia Contribute Marcel Lemmen en Frank Coenders maart 2008 Handleiding Macromedia Contribute 1 Contribute in vogelvlucht Contribute werkt simpel en intuïtief. Het bewerken van een website

Nadere informatie

Invoegen... 8 Invulpunt... 9 Nieuwe bouwsteen maken... 9 Bouwsteen opslaan... 10. Wijze van werken in Outlook... 11 Informatie...

Invoegen... 8 Invulpunt... 9 Nieuwe bouwsteen maken... 9 Bouwsteen opslaan... 10. Wijze van werken in Outlook... 11 Informatie... ProDoc Bouwstenen voor Word & Outlook 2007 Inhoud Kopiëren bestanden... 2 Hoofdmap Bouwstenen... 2 Bouwsteen.dotm... 2 Installatie Bouwstenenmodule onder Word 2007... 3 Installatie Bouwstenenmodule onder

Nadere informatie

Een quiz plaatsen op je website

Een quiz plaatsen op je website Een quiz plaatsen op je website Om de deelnemers een beetje na te laten denken kan je een quiz toevoegen op je site. Dat doe je op de volgende manier: a. Een quiz aanmaken Ga naar je eigen pagina en klik

Nadere informatie

Courbois Software WebDesignEditor. WYSIWYG-Editor

Courbois Software WebDesignEditor. WYSIWYG-Editor Courbois Software WebDesignEditor WYSIWYG-Editor 2006-2012 Courbois Software Beuningen Fazantlaan 63, 6641 XW Beuningen. www.courboissoftware.com & www.cs-webdesign.nl 024 677 25 46 - info@cs-webdesign.nl

Nadere informatie

Handleiding wordpress

Handleiding wordpress Handleiding wordpress Wordpress versie 3.0.4 Handleiding versie 1.1 Auteur Website Geert Hoekzema www.geerthoekzema.nl www.geerthoekzema.nl geert@geerthoekzema.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Beginnen

Nadere informatie

PAGINA BEHEER. Heel belangrijk is dat u niet vergeet op te slaan anders gaan al uw wijzigingen verloren, deze knop vind u bovenin de pagina!!!

PAGINA BEHEER. Heel belangrijk is dat u niet vergeet op te slaan anders gaan al uw wijzigingen verloren, deze knop vind u bovenin de pagina!!! HANDLEIDING DIGIMANAGER PAGINA BEHEER In het pagina beheer heeft u de mogelijkheid om de content van uw website in te vullen en aan te passen. om invullingen en wijzigingen uit te voeren gaat u naar het

Nadere informatie

Handleiding Website beheersysteem

Handleiding Website beheersysteem Handleiding Website beheersysteem Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Inloggen...4 3. De startpagina...5 3.1. Startpagina menu...5 3.2. Bovenbalk...6 4. Menu en Pagina's...7 4.1. Een nieuwe pagina toevoegen...8

Nadere informatie

1. Gebruik van de online tekstverwerker op de schoolwebsite.

1. Gebruik van de online tekstverwerker op de schoolwebsite. 1. Gebruik van de online tekstverwerker op de schoolwebsite. Stap 1: aanmelden op de schoolwebsite Gebruik je gebruikersnaam zoals in SchoolOnline. Stap 2: ga naar jouw leerjaar in het menu bovenaan. Klik

Nadere informatie

2.4.4 LibreOffice Werkblad Mac

2.4.4 LibreOffice Werkblad Mac 2.4.4 LibreOffice Werkblad Mac Deze cursus bestaat uit 4 delen. 1. Werkblad gebruiken voor berekeningen 2. Werkblad gebruiken voor het maken van lijsten 3. Werkblad gebruiken voor een (eenvoudige) boekhouding

Nadere informatie

Handleiding teksteditor

Handleiding teksteditor Handleiding teksteditor Divide.NOW Divide Rokkeveenseweg 38a 2712 XZ Zoetermeer TeL: +31 79 31 690 78 www.divide.nl info@divide.nl Inleiding Divide.NOW maakt het mogelijk om zonder technische kennis de

Nadere informatie

Checklist websiteonderhoud divosa.nl

Checklist websiteonderhoud divosa.nl Checklist websiteonderhoud divosa.nl 1. Tekst opschonen Zorg altijd dat je gekopieerde tekst vanuit Word of e-mailberichten is opgeschoond voordat je deze in de editor van Drupal zet. Plak je tekst eerst

Nadere informatie

TEKST INVOEREN EN BEWERKEN

TEKST INVOEREN EN BEWERKEN TEKST INVOEREN EN BEWERKEN Het invoeren en bewerken van tekst gaat via de editor. Onderstaand een overzicht van de te gebuiken knoppen (indien je rechts op de knoppen klik krijg je de betekening in tekst

Nadere informatie

Handleiding. ES. Web Edit Suit. S. Web Edit Suite. WES. Web Edit Suite. W. eb Edit Suite. WES. Web Edit Suite. WES. W

Handleiding. ES. Web Edit Suit. S. Web Edit Suite. WES. Web Edit Suite. W. eb Edit Suite. WES. Web Edit Suite. WES. W uit Web Edit Su Suite. WES. Web Edit eb Edit Suite. WES. Web Edit Su. WES. Web Edit Suite. WES. Web Edit S dit Suite. WES. Web Edit Suite. WES. Web ES. Web Edit Suite. WES. Web Edit Suite. dit Suite. WES.

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing om de nieuwspagina van uw peuterspeelzaal online aan te kunnen passen. Hiervoor heeft u een internetverbinding nodig!

Gebruiksaanwijzing om de nieuwspagina van uw peuterspeelzaal online aan te kunnen passen. Hiervoor heeft u een internetverbinding nodig! Gebruiksaanwijzing om de nieuwspagina van uw peuterspeelzaal online aan te kunnen passen. Hiervoor heeft u een internetverbinding nodig! Hoe gaat u te werk? 1. Start de website op www.psz- steenwijkerland.nl

Nadere informatie

Functies / knoppen van TinyMCE

Functies / knoppen van TinyMCE Functies / knoppen van TinyMCE Het werken met de editor komt sterk overeen met wat u gewend bent van uw tekstverwerker: Dubbel-klik op een woord in de tekst, of trek een kader met de muis terwijl u de

Nadere informatie

Handleiding WIS TM Live-editing Live editing is een WIS TM module

Handleiding WIS TM Live-editing Live editing is een WIS TM module Handleiding WIS TM Live-editing Live editing is een WIS TM module Live-edit 1. Inleiding De nieuwe versie van WIS tm beschikt over een aantal nieuwe functionaliteiten, waarvan vooral liveediting als nieuwe

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 'Welkom bij de handleiding van de CrisisConnect app' 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1 Dossiers

Nadere informatie

Handleiding 2designers Content Management Systeem

Handleiding 2designers Content Management Systeem Handleiding 2designers Content Management Systeem pagina 1 van 7 Inloggen: Om de welkom-kind website te kunnen beheren, moet u eerst inloggen. Dit kan via de URL: http://www.welkom-kind.nl/nieuw/admin

Nadere informatie

Van website naar e-zine Composer template

Van website naar e-zine Composer template Van website naar e-zine Composer template Inleiding In dit document wordt beschreven hoe u te werk zou kunnen gaan om van een bestaande website een template te maken voor een digitale nieuwsbrief. Bij

Nadere informatie

Bloggen op de website van House of Respect

Bloggen op de website van House of Respect BRO=MAN vormgeving Juni 2015 Wij hebben voor de bezoekers van de website een korte toelichting gemaakt hoe een blogbericht te maken en op de website te plaatsen. Nadat u ingelogd bent ziet u aan de rechterzijde

Nadere informatie

Sneltoetsen in PowerPoint 2016 voor Windows

Sneltoetsen in PowerPoint 2016 voor Windows Sneltoetsen in PowerPoint 2016 voor Windows Hieronder een overzicht van veelgebruikte sneltoetsen in Microsoft PowerPoint. Deze sneltoetsen zijn van toepassing in vrijwel alle versies, waaronder PowerPoint

Nadere informatie

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f. 2014 1 2 Notities Inhouds opgave Hoe log ik in? 4 Een pagina toevoegen. 5 Een pagina vullen/aanpassen. 7 Een pagina verwijderen. 8 Een sjabloon kiezen.

Nadere informatie

HANDLEIDING EDITING MENU & TEKST

HANDLEIDING EDITING MENU & TEKST EDITINGMENU Voor de invoer en bewerking van de teksten van je artikel, werk je met een editingmenu. Dat menu is zichtbaar bij alle invoer en bewerking van webteksten. Hieronder een uitgebreidere uitleg

Nadere informatie

Aan de slag met Word 2016? Ontdek de basisfuncties. Maak een nieuw document aan, typ teksten en maak het geheel vervolgens netjes op.

Aan de slag met Word 2016? Ontdek de basisfuncties. Maak een nieuw document aan, typ teksten en maak het geheel vervolgens netjes op. Word 2016 - basis Aan de slag met Word 2016? Ontdek de basisfuncties. Maak een nieuw document aan, typ teksten en maak het geheel vervolgens netjes op. Welke Word? Word 2016 is te koop als onderdeel van

Nadere informatie

5. Een nieuw grijs blok onderaan plaatsen

5. Een nieuw grijs blok onderaan plaatsen 5. Een nieuw grijs blok onderaan plaatsen Onderstaande instructie is geschreven om een nieuwe grijze footer onder aan je site te maken. Deze footers kun je makkelijk gebruiken om mensen naar een bepaald

Nadere informatie

Leerlingdossier & handelingsplannen

Leerlingdossier & handelingsplannen FAQ Leerlingdossier & handelingsplannen Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? De online tekstverwerker beschikt over veel mogelijkheden voor het bewerken van tekst. U vindt de online

Nadere informatie

Leerpaden maken. 1. Account en wachtwoord. 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina.

Leerpaden maken. 1. Account en wachtwoord. 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina. Leerpaden maken 1. Account en wachtwoord 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina. 5. Structuur aanbrengen met stappen 6. Structuur aanbrengen

Nadere informatie

Handleiding MOBICROSS actie banners

Handleiding MOBICROSS actie banners Handleiding MOBICROSS actie banners Met de kant & klare MOBICROSS actie banners vergroot jij je kans om sneller je netwerk te bouwen. Je kunt je eigen campagne maken door de banners op je website te plaatsen,

Nadere informatie

Handleiding Website Laatste update: april 2014

Handleiding Website Laatste update: april 2014 Laatste update: april 2014 1. Google Search Tijdens de ontwikkeling van uw website werd er veel aandacht besteed aan optimalisatie voor zoekmachines zoals Google. Dit onder andere door de broncode technisch

Nadere informatie