Samenvatting beleidsplan Stichting Vrienden van Greijdanus

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Samenvatting beleidsplan Stichting Vrienden van Greijdanus"

Transcriptie

1 Samenvatting beleidsplan Stichting Vrienden van Greijdanus Versie 15 september 2015 Door: Mathilde Tempelman Lam

2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Het doel van de instelling 2.1 Missie 2.2 Doelstelling 2.3 Beoogde doelgroepen 2.4 Regio 2.5 Uitgangspunten en kernbeginselen 3. Werkzaamheden van de instelling 3.1 Strategie en realisatie van het doel 3.2 Friendraising 3.3 Digitaal relatieplatform 3.4 PR en werving van Vrienden 3.5 Implementatie binnen de vestigingen

3 1. Inleiding Samen met de Vrienden van Greijdanus wil Greijdanus als gereformeerde school voor haar leerlingen zowel leer als leefgemeenschap zijn. Daarvoor zijn allerlei soorten kapitaal van waarde: financieel kapitaal (geld), creatief kapitaal (ideeën), menselijk kapitaal (talent), sociaal kapitaal (relaties) en spiritueel kapitaal (ons geloof in God als drijfveer). Vrienden van Greijdanus hebben door het inzetten van hun eigen kapitaal een aandeel in Greijdanus, de leerling en elkaar. Zo hebben Vrienden een aandeel in de school en zijn ze aan t delen. Dat uit zich in mooie samenwerkingen tussen school en Vrienden en tussen Vrienden onderling. In al deze samenwerkingen willen we met elkaar aanstekelijk zijn. We willen delen wat wij van God gekregen hebben. Zo delen we de meerwaarde van gereformeerd onderwijs. In deze samenvatting van het beleidsplan is te lezen hoe er invulling gegeven wordt aan de activiteiten van de Stichting Vrienden van Greijdanus. Missie, doelen en thema s die in de vriendenstichting centraal staan worden benoemd en van context voorzien. Doelgroep, regio en strategie per doelgroep worden beschreven.

4 2. Het doel van de instelling 2.1 Missie Het mede mogelijk maken dat leerlingen, nu en later, mogen schitteren in Zijn licht. 2.2 Doelstelling Het doel van de Stichting Vrienden van Greijdanus is als Vrienden op enig moment, op enige wijze delen van eigen kapitaal om het mede mogelijk te maken dat leerlingen, nu en later mogen schitteren in Zijn licht. Dit doet de stichting door werving en uitwisseling van diverse vormen van kapitaal: financieel kapitaal (geld), creatief kapitaal (ideeën), menselijk kapitaal (talent), sociaal kapitaal (relaties) en spiritueel kapitaal (het geloof in God als drijfveer). 2.3 Beoogde doelgroepen Personeel De interne inbedding van de Stichting Vrienden van Greijdanus is van groot belang voor de zichtbaarheid van de maatschappelijke meerwaarde van de school. Het is van groot belang dat elke medewerker weet wat de doelen van de vriendenstichting zijn en waarom dit waardevol, zo niet noodzakelijk, is voor Greijdanus. Zij kunnen vragen van ouders over dit onderwerp beantwoorden, verwijzen ouders waar nodig door naar de vriendenstichting en zijn in hun eigen netwerk waardedrager. (Groot)ouders Ouders met kinderen op het Greijdanus zijn via hun kind intensief betrokken bij de school. Zij vormen een groep voor wie het aangaan van een vriendenrelatie met de Stichting Vrienden van Greijdanus een directe meerwaarde heeft, omdat ze daarmee de leer en leefomgeving van hun (klein)kind ondersteunen. De buurt Voor de buurten waarin de vier vestigingen van Greijdanus staan, kan de school een positieve rol spelen. Dit ziet het Greijdanus als haar maatschappelijke opdracht. Op Greijdanus Zwolle wordt hier vorm aan gegeven onder de titel Goede buren. Leerlingen gaan als troopers de buurt in om zwerfafval op te ruimen, inwoners van de wijk ontmoeten elkaar, leerlingen en medewerkers als buren op school, er wordt creatief kapitaal en menselijk kapitaal uitgewisseld door middel van een kunstroute en avondcursussen, etc. Dit model is eenvoudig toe te passen op de buurten waarin de andere drie scholen gevestigd zijn. De kansen daarvoor liggen onder andere in de ondersteuning van maatschappelijke

5 wijkteams. Voor de buurtbewoners ligt de winst van het aangaan van een vriendschapsrelatie met de school, door Vriend van Greijdanus te worden, in het ontdekken van voordeel in plaats van overlast van een middelbare school in de wijk. Als Vriend ondersteunen ze de school en is er ruimte voor ontmoeting, zingeving en de uitwisseling van diverse vormen van kapitaal. Leerling als medewerker In bovenstaand voorbeeld over de buurt zijn de troopers als waardedragers voor de buurt duidelijk zichtbaar. Zo kunnen leerlingen als medewerkers, meewerkend aan de missie van school en vriendenstichting een belangrijke rol vervullen. Om hier vorm aan te geven wordt gewerkt aan een leerlingbureau. Voor de leerling biedt het bureau een zinvolle bijbaan, dit draagt bij aan vorming. Voor de school is het een manier om leerlingen iets te leren, leerlingen een gelijkwaardige plek te geven en er wordt arbeid geleverd voor de school (goedkopere krachten dan personeel, met een unieke inbreng door hun leeftijd en het feit dat ze de doelgroep zijn). Voor de vriendenstichting is het een manier om de stichting zichtbaar en concreet te maken (in het kader van kapitaal delen) en om ook gebruik te kunnen maken van de inzet van leerlingen voor activiteiten die de Vrienden organiseren. Kerken Samen met kerken wil de vriendenstichting bijdragen aan het schitteren van tieners zowel in de kerk als op school en in de samenleving. Basisscholen Het is van groot belang als vriendenstichting een goede band met de basisscholen te hebben en onderhouden. Basisschool en voortgezet onderwijs vormen een (in de ideale situatie) een doorlopende lijnen. Ouders met kinderen op zowel basis als voortgezet onderwijs hebben hierin een schakelpositie. Ook leerkrachten en oud leerlingen spelen als rolmodel voor de leerlingen op de basisschool een belangrijke rol. Op de basisschool liggen kansen op het gebied van financiële ondersteuning van vervoer in het opzetten van spaarplannen. Ouders kunnen wanneer hun kind nog naar de basisschool gaat al starten met sparen voor het vervoer naar het voortgezet onderwijs. Alumni Oud leerlingen zijn door hun ervaringen in de periode dat zij leerling op het Greijdanus waren, betrokken bij de school. De puberteit, de fase van ontwikkeling waarin ze middelbare scholier waren, is een vormende periode. De school als leer en vooral ook leefomgeving heeft in deze fase grote invloed op de ontwikkeling van de leerling. Leerlingen zien hun rolmodellen en leren zich tot hen te verhouden, ontwikkelen hun (geloofs)identiteit en gaan vriendschappen voor het leven aan. Het Greijdanus heeft voor alumni dan ook een grote rol in hun ontwikkeling gespeeld, om die reden blijven alumni verbonden met hun vrienden en klasgenoten en daarmee met het netwerk van Vrienden van Greijdanus. Daarnaast ondersteunen ze als Vriend het onderwijs dat ze zelf genoten hebben.

6 Ondernemers/bedrijven De Stichting Vrienden van Greijdanus vervult een netwerkfunctie voor ondernemers en bedrijven die zich verbonden weten met de missie van de school en de vriendenstichting. Dit kunnen ondernemers zijn die tevens als ouder aan de school verbonden zijn en ondernemers die het gereformeerd onderwijs op enige wijze een warm hart toe dragen. Door Vriend van Greijdanus te worden kunnen zij invulling geven aan maatschappelijk verantwoord ondernemerschap en diverse vormen van kapitaal te uit te wisselen. Bijvoorbeeld door het leveren van een financiële bijdrage, het uitbreiden van hun netwerk of het verbinden van hun netwerk met dat van anderen. 2.4 Regio De regio waar het vriendennetwerk van de Stichting Vrienden van Greijdanus actief is zal hoofdzakelijk bestaan uit het voedingsgebied van het Greijdanus. Dit beslaat geheel provincie Overijssel en een deel van de provincies Drenthe, Flevoland en Gelderland. 2.5 Uitgangspunten en kernbeginselen De Stichting Vrienden van Greijdanus is nauw verbonden met het Greijdanus College en hanteert dezelfde waarden als kernbeginselen. De missie van Greijdanus is Schitteren in Zijn licht. De missie en daarmee het uitgangspunt van de steunstichting is ondersteunend aan de missie van de school, namelijk: Het mede mogelijk maken dat leerlingen, nu en later, schitteren in Zijn licht. Middels de waarden Christus volgen, groeien, verschil, samen, dienstbaar, verantwoordelijk en genieten wordt gedefinieerd hoe we als vriendenstichting vorm geven aan onze missie. Christus volgen Dit is de kern van het gereformeerd onderwijs, waar de vriendenstichting ondersteuning aan wil bieden. Christus volgen is voor de Vrienden van Greijdanus dan ook een belangrijk thema. Met onze tekortkomingen geeft dat richting en bepaalt ons bij een leven uit genade en vergeving. Groeien Iedereen en alles in Greijdanus groeit, leert en ontwikkelt voortdurend. Vrienden groeien in het vriendennetwerk zelf door de uitwisseling van diverse vormen van kapitaal. Daarnaast maken ze de groei van leerlingen mede mogelijk door hun kapitaal in te zetten.

7 Verschil Iedere Vriend levert vanuit zijn eigen rol, functie en persoonlijkheid een bijdrage vanuit een basis van wederkerigheid en gelijkwaardigheid. Verschil maken we als Vrienden van Greijdanus tot meerwaarde in de ontmoeting. Dit is bepalend voor de relaties als netwerk en voor de relatie met de school. Samen De Stichting Vrienden van Greijdanus creëert meerwaarde voor elkaar en de school door verschillende mensen en verbanden bij elkaar te brengen. Vrienden leren van elkaar en dragen bij aan de gemeenschappelijke missie van school en vriendenstichting. Dienstbaar De Vrienden van Greijdanus zijn mensen die ieder op hun eigen plek geroepen zijn vorm te geven aan het delen van Gods liefde. Dit doen we naar elkaar, naar de school en naar de samenleving. Verantwoordelijk Als Vrienden van Greijdanus zijn we gezamenlijk verantwoordelijk voor het realiseren van onze missie. Hierop zijn we ook persoonlijk aanspreekbaar. Genieten Naast dit alles mogen we van elkaar genieten. Als Vriend doen we dat wat we doen dan ook met plezier.

8 3. Werkzaamheden van de instelling 3.1 Strategie en realisatie van het doel Voor de Vrienden van Greijdanus staat het bevorderen, ondersteunen en faciliteren van gereformeerd onderwijs centraal. De stichting ondersteunt het onderwijs door een betrokken vriendennetwerk te vormen dat diverse vormen van kapitaal uitwisselt met elkaar en met de school. De relatie met en tussen vrienden is het eerste doel van de stichting en wordt bereikt door gebruik te maken van de fondsenwervingsmethode friendraising. Hierbij wordt uitgegaan van het aangaan en verdiepen van relaties met als gevolg dat een netwerk van Vrienden wordt gebouwd dat de doelstelling van de stichting als eigen doelstelling beschouwt. 3.2 Friendraising Friendraising start met het in kaart brengen van het warme netwerk en het inzichtelijk maken van de overwaarde van de eigen organisatie. Onder eigen organisatie wordt in dit geval het Greijdanus College verstaan. Het warme netwerk bestaat uit mensen die al aan het Greijdanus verbonden. Dit zijn voornamelijk ouders en alumni. De meer/overwaarde van het Greijdanus wordt zichtbaar in leuke, zinvolle activiteiten die diverse elementen van de marktwaarde van de school in zich hebben. Door middel van die activiteiten heeft Greijdanus iets te geven en worden mensen bij elkaar gebracht. Dat schept de mogelijkheid relaties aan te gaan; Vrienden te worden. De georganiseerde activiteiten en daaruit voortvloeiende relaties zijn de aanzet tot nieuwe ideeën en activiteiten. Vliegwieleffect. In staat stellen, stimuleren om zelf activiteiten te ontplooien. Het bevorderen, ondersteunen en faciliteren van gereformeerd voortzegt onderwijs kost geld. Relatie en cocreatie van ideeën komen eerst, maar zijn ondersteunend aan de werving van financiële middelen. Daarom vragen we elke Vriend een bijdrage van 40 euro op jaarbasis te leveren om het werk van de vriendenstichting mogelijk te maken. Iedere relatie, iedere Vriend van Greijdanus heeft een eigen netwerk. Door die netwerken met elkaar te verbinden, ontstaat een uitgebreid vriendennetwerk. De relaties in het vriendennetwerk dat de Stichting Vrienden van Greijdanus is, openen mogelijkheden tot dialoog over uiteenlopende onderwerpen. Dat zorgt voor een nieuw soort betrokkenheid bij de school, een nieuw soort eigenaarschap, om het samen schitteren in Zijn licht nog beter vorm te kunnen geven en met diverse vormen van kapitaal te ondersteunen. Zo zijn Vrienden aandeelhouders en delen ze van hun persoonlijk kapitaal.

9 3.3 Digitaal relatieplatform Als middel om zowel financiële ondersteuning als zingeving en relatie bij elkaar te brengen wordt een digitaal relatieplatform ontwikkeld. Elke Vriend van Greijdanus heeft toegang tot het relatieplatform waar contact met andere Vrienden kan worden onderhouden, vraag en aanbod van diensten en activiteiten bij elkaar komen en waar specifieke projecten (in de school) ondersteund kunnen worden. Het is hierin voor de stichting essentieel informatie over interesses, participatie en geefgedrag van Vrienden te verzamelen voor effectieve werving en een relevant aanbod van activiteiten. 3.4 PR en werving van Vrienden Bij de werving van Vrienden van Greijdanus wordt allereerst uitgegaan van het warme netwerk van de school: personeel, (groot)ouders en alumni. De werving van Vrienden onder ouders verbonden aan de vestiging Enschede wordt gebruikt als voorbeeld voor hoe de Stichting Vrienden van Greijdanus Vrienden werft. Deze strategie is tevens toepasbaar op de andere, in hoofdstuk 2 benoemde, doelgroepen. Centraal staat de vraag waarmee de betreffende doelgroep aan de stichting te verbinden is, als afgeleide van de vraag What s in it for..? Ouders zijn via hun kinderen verbonden aan Greijdanus. De betrokkenheid op het kind is groot en daarmee de sleutel om ouders te prikkelen tot een bredere betrokkenheid als Vriend. Zij vormen een groep voor wie het aangaan van een vriendenrelatie met de Stichting Vrienden van Greijdanus een directe meerwaarde heeft, omdat ze daarmee de leer en leefomgeving van hun kind ondersteunen. 3.5 Implementatie binnen de vestigingen Vriendenstichting, het verbinden van het netwerk, de maatschappelijke rol van de school. Allemaal begrippen, die op verschillende manieren uit te leggen zijn en die praktisch kunnen worden in een veelheid van vormen. Om strategisch, doelgericht en afgebakend aan het werk te gaan met de implementatie in de organisatie, gaan we vanuit de vriendenstichting daarom drie lijnen hanteren. Op hoofdlijnen zijn ze verschillend, maar onderling zullen er veel raakvlakken zijn. Vervoer De eerste lijn is vervoer. Ideaal en noodzaak van de vriendenstichting raken elkaar hier heel duidelijk. Enerzijds willen we het onderwijs op onze scholen voor zoveel mogelijk leerlingen bereikbaar maken en houden. Dat is ons ideaal. We vinden het belangrijk dat jongeren opgroeien in een leer en leefgemeenschap waar de God van de Bijbel centraal staat. Daarnaast is er de noodzaak om leerlingenaantallen op peil te houden, essentieel voor het voortbestaan van de scholen. Bereikbaarheid en betaalbaarheid spelen hierin een grote rol.

10 Functioneel brengen we daarom de beide vervoerscommissies uit Flevoland onder bij de Vrienden van Greijdanus. En ook de financiële ondersteuning van ouders met hoge vervoerkosten wordt voortaan vanuit de vriendenstichting georganiseerd. Beide om de publieke geldstroom van de school en de private geldstroom waar het hier om gaat, van elkaar te kunnen scheiden. Bij de tegemoetkoming aan ouders met hoge vervoerskosten komt een stuk fondsenwerving kijken. Dit doen we op basis van de friendraising methode, een fondsenwervingsmethode die door heel de vriendenstichting verweven is. Leerlingenbureau Middels het bureau bieden we leerlingen de kans relevante ervaring op te doen in de vorm van een bijbaantje. Er wordt een bureau opgericht waar een aantal leerlingen als vast team aan de slag gaan op gebieden als PR, communicatie, ICT ondersteuning en evenementenorganisatie. Op projectbasis worden door hen andere leerlingen aangetrokken om mee te werken. Leerlingen krijgen in hun functie de mogelijkheid relevante cursussen te volgen, bijvoorbeeld de cursus presenteren (die nu alleen aan personeel wordt gegeven) voor de leerlingen die bij de basisscholen langs gaan om de school te presenteren. Dat is voor hen interessant, omdat ze een baantje hebben, waarin ze zinvolle ervaring op doen. En voor de school is het mooie manier om de talenten van leerlingen in dienst van de school en van de omgeving in te zetten. Het bureau kan opgevat worden als een bedrijfje, een startup door leerlingen.het is een onderdeel van de vriendenstichting, waarvan het het onderzoeken waard is om door middel van crowdfunding financiering voor te vinden. Ontmoeting Onder ontmoeting vallen de activiteiten aan de zachte kant van het spectrum. Een BBQ als start van het schooljaar, oudercafés op opendagen en bij spreekavonden, avondcursussen, etc. Deze activiteiten zijn gericht op ontspannen ontmoeting, de school is daarin een brandpunt. Het organisch groeien van het netwerk van de school en de Vrienden van Greijdanus heeft hierin de meest duidelijke plek.

Beleidsplan Stichting Vrienden van Gomarus

Beleidsplan Stichting Vrienden van Gomarus Beleidsplan Stichting Vrienden van Gomarus Versie: februari 2016 Door: Werkgroep Stichting Vrienden van Gomarus Inleiding: Samen met de Vrienden van Gomarus wil het Gomarus College als gereformeerde school

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Vrienden van de GSR

Beleidsplan Stichting Vrienden van de GSR Beleidsplan Stichting Vrienden van de GSR Versie 21 december 2016 Door: Erik Harinck hre@gsr.nl 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Het doel van de instelling 3. Werkzaamheden van de instelling

Nadere informatie

Bestuursverslag. gelooft

Bestuursverslag. gelooft VAN VRIENDEN Bestuursverslag 2017 gelooft Vrienden van Guido De stichting Vrienden van Guido is voor iedereen die Guido een warm hart toedraagt. Onze scholengemeenschap heeft veel kennis en talenten in

Nadere informatie

Bestuursverslag. gelooft

Bestuursverslag. gelooft VRIENDEN VAN Bestuursverslag 2018 gelooft Vrienden van Guido De stichting Vrienden van Guido is voor iedereen die Guido een warm hart toedraagt. Onze scholengemeenschap heeft veel kennis en talenten in

Nadere informatie

Identiteitsdocument. Schitteren in Zijn licht

Identiteitsdocument. Schitteren in Zijn licht Identiteitsdocument Schitteren in Zijn licht 1 Dit identiteitsdocument is een formeel document van het College van Bestuur. Statutair is door de Raad van Identiteit van de Stichting van de school goedkeuring

Nadere informatie

Naar de brugklas van het Greijdanus?!

Naar de brugklas van het Greijdanus?! Enschede Schitteren in Zijn licht Naar de brugklas van het Greijdanus?! Informatie voor ouders Welkom Uw kind is volgend jaar van harte welkom op Greijdanus Enschede. Greijdanus is een kleine school voor

Nadere informatie

Missie school Vanuit onze visie op het onderwijs volgt onze missie met BRON-waarden:

Missie school Vanuit onze visie op het onderwijs volgt onze missie met BRON-waarden: Missie en visie Basisschool met de Bijbel Bij de Bron is één van de tien scholen uitgaande van de Vereniging tot Stichting en Instandhouding van Scholen voor Christelijk Nationaal Schoolonderwijs te Putten.

Nadere informatie

Strategisch koersplan Onderwijs met Ambitie

Strategisch koersplan Onderwijs met Ambitie Strategisch koersplan 2019-2023 Onderwijs met Ambitie Inhoud Inleiding...3 1. Waar laten we ons door leiden?...4 2. Waar staan we voor? 3. Waar kiezen we voor?... 6 Speerpunt 1: School en kind...6 Speerpunt

Nadere informatie

Visie Gereformeerde Kerk Nijkerk Vastgesteld door de Grote Kerkenraad op.

Visie Gereformeerde Kerk Nijkerk Vastgesteld door de Grote Kerkenraad op. Visie Gereformeerde Kerk Nijkerk 2017-2022 Vastgesteld door de Grote Kerkenraad op. 1 We zijn een open christelijke gemeente die al meer dan 125 jaar een eigen plek heeft in de Nijkerkse samenleving. Als

Nadere informatie

MEERJARENBELEIDSPLAN Editie 2017 BEKNOPTE SAMENVATTING

MEERJARENBELEIDSPLAN Editie 2017 BEKNOPTE SAMENVATTING MEERJARENBELEIDSPLAN 2015-2018 Editie 2017 BEKNOPTE SAMENVATTING Inleiding De bewegingen van de Krajicek Foundation We leven in een dynamische tijd. De maatschappij waarvan de Krajicek Foundation en haar

Nadere informatie

Wat willen we in Pegode VZW bereiken?

Wat willen we in Pegode VZW bereiken? Niel, 15 november 2012 Wat willen we in Pegode VZW bereiken? Doelstelling Pegode VZW zoals vermeld in de statuten: De vereniging heeft als doel, met uitsluiting van elk winstoogmerk, de maatschappelijke

Nadere informatie

Identiteitsdocument Sprank

Identiteitsdocument Sprank Identiteitsdocument Sprank Christenen in hart en zorg Vanuit Gods liefde, zorgen wij voor elkaar. GOD Dit doen we samen met je familie en vrienden. Jij mag rekenen op een veilig thuis. Vragen over jouw

Nadere informatie

Annemieke Huizinga. Een basisschool kies je met zorg. directeur

Annemieke Huizinga. Een basisschool kies je met zorg. directeur Een basisschool kies je met zorg De basisschooltijd is een belangrijke tijd. Niet alleen voor uw kind, maar ook voor u. Acht jaar lang vertrouwt u uw kind toe aan de leerkrachten op school. Elke school

Nadere informatie

Historie. Oprichting van de NDP. Missie en visie

Historie. Oprichting van de NDP. Missie en visie Historie In 1980 werd onder het Ministerie van Binnenlandse Zaken het Directoraat Volksmobilisatie opgericht. In geheel Suriname werden Volks Comites in het leven geroepen. Buurtbewoners werkte met elkaar

Nadere informatie

De hartslag van ons leven Beleidsplan

De hartslag van ons leven Beleidsplan De hartslag van ons leven Beleidsplan 2015-2019 inleiding De is een veelkleurige gemeente. Jezus Christus verbindt ons. Hij is de hartslag van ons leven. Rondom Zijn Evangelie komen we telkens weer samen.

Nadere informatie

Wendbaar en waarde(n)vol onderwijs!

Wendbaar en waarde(n)vol onderwijs! Wendbaar en waarde(n)vol onderwijs! In ons onderwijs staat de mens centraal, of het nu gaat om studenten of medewerkers, om ouders of werknemers uit het bedrijfsleven, jongeren of volwassenen. Wij zijn

Nadere informatie

Strategisch Plan t/m 2021

Strategisch Plan t/m 2021 Strategisch Plan 2018 t/m 2021 Publieke versie 22-05-2018 Inhoudsopgave Pagina 1. Inleiding 3 2. Identiteit, missie en visie van Sint Laurensfonds 3 3. De organisatie van Sint Laurensfonds 4 4. Meerjarige

Nadere informatie

VERDER IN LEREN STRATEGISCH BELEIDSPLAN 2011-2015 PUBLIEKSVERSIE

VERDER IN LEREN STRATEGISCH BELEIDSPLAN 2011-2015 PUBLIEKSVERSIE VERDER IN LEREN STRATEGISCH BELEIDSPLAN 2011-2015 PUBLIEKSVERSIE INHOUD Missie & visie 4 Het onderwijs voorbij 5 Kwaliteit vanuit identiteit 7 Werken vanuit passie 8 Elke leerling telt 10 Ondernemend en

Nadere informatie

Achtergrond. Missie Onze missie op basis van deze situatie luidt:

Achtergrond. Missie Onze missie op basis van deze situatie luidt: Achtergrond Basisschool De Regenboog staat in de wijk Zuid-west in Boekel en valt onder het bestuur van Zicht PO. Evenals de andere scholen onder dit bestuur gaan wij de komende periode vorm geven aan

Nadere informatie

Stichting TalentGift. Beleidsplan /5

Stichting TalentGift. Beleidsplan /5 Stichting TalentGift Beleidsplan 2017-2018 1/5 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Strategie... 3 2.1 Statutaire doelstelling... 3 2.2 Winstoogmerk... 4 2.3 Bestemming... 4 3. Beleid... 4 3.1 Te verrichten

Nadere informatie

Visiedocument. Educohof Podium voor duurzame leefomgeving. Presentatie versie

Visiedocument. Educohof Podium voor duurzame leefomgeving. Presentatie versie Visiedocument Educohof Podium voor duurzame leefomgeving Presentatie versie Courante communicatie, sponsoring, fondswerving Teylingerweg 35 2114 EG Vogelenzang T 020 716 5274 E nicole@courante.nl 13 augustus

Nadere informatie

Openbaar en betekenisvol: wij dagen de 21 e eeuw uit!

Openbaar en betekenisvol: wij dagen de 21 e eeuw uit! Openbaar en betekenisvol: wij dagen de 21 e eeuw uit! zelfbewust eigentijds ambities kritisch ondersteuning open uitdaging ruimdenkend samen ondernemend betrokken oog voor de wereld vrijheid creatief daadkracht

Nadere informatie

Stichting ter bevordering van het onderwijs aan Hoogbegaafde kinderen en jongeren

Stichting ter bevordering van het onderwijs aan Hoogbegaafde kinderen en jongeren Stichting ter bevordering van het onderwijs aan Hoogbegaafde kinderen en jongeren Stichting Secundum www.secundum.nl info@secundum.nl Postadres: Secundum Postbus 2311 2002 CH Haarlem 1 Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

HOE LAAT JE KINDEREN ONTDEKKEN DAT ZE DE WERELD KUNNEN VERANDEREN?

HOE LAAT JE KINDEREN ONTDEKKEN DAT ZE DE WERELD KUNNEN VERANDEREN? HOE LAAT JE KINDEREN ONTDEKKEN DAT ZE DE WERELD KUNNEN VERANDEREN? Kinderen kunnen meer dan ze denken. Dat moeten ze wel eerst ervaren. Helaas is dat niet voor alle kinderen vanzelfsprekend. Daarom koppelt

Nadere informatie

Beleidsplan oudervereniging

Beleidsplan oudervereniging Beleidsplan oudervereniging 2017 Versie 21 juli 2017 Beleidsplan Oudervereniging van De Parel Pagina 1 Inhoud 1. Aanleiding... 3 2. Visie... 3 3. Doel... 3 4. Nadere uitwerking van de visie en doelstelling...

Nadere informatie

Waar staat Ondernemers voor Ondernemers voor?

Waar staat Ondernemers voor Ondernemers voor? 8 Ondernemers voor Ondernemers Jaarverslag 2014 9 Waar staat Ondernemers voor Ondernemers voor? Missie De missie van de vzw Ondernemers voor Ondernemers (opgericht in 2000) is het bevorderen van duurzame

Nadere informatie

Beleidsplan Unie van Betrokken Ouders

Beleidsplan Unie van Betrokken Ouders Beleidsplan 2015-2020 Unie van Betrokken Ouders Plaats: Apeldoorn Datum: 18-11-2014 Inhoudsopgave INLEIDING 1 UVBO- SCHEMA 2 ORGANISATIEBESCHRIJVING 3 MISSIE 3 VISIE 3 SPEERPUNTEN 4 KRITISCHE SUCCESFACTOREN

Nadere informatie

Protestantse Gemeente te Hoogvliet. Protestantse Gemeente te Hoogvliet. Gemeente in de samenleving

Protestantse Gemeente te Hoogvliet. Protestantse Gemeente te Hoogvliet. Gemeente in de samenleving Protestantse Gemeente te Hoogvliet Protestantse Gemeente te Hoogvliet Gemeente in de samenleving Beleidsplan 2010-2013 INLEIDING De Protestantse Gemeente Hoogvliet heeft als kern de eredienst en is daarmee

Nadere informatie

Stichting Wel.kom - Holding Stichting Wel.kom - Venlo/Beesel Stichting Wel.kom - Roermond

Stichting Wel.kom - Holding Stichting Wel.kom - Venlo/Beesel Stichting Wel.kom - Roermond Stichting Wel.kom - Holding Stichting Wel.kom - Venlo/Beesel Stichting Wel.kom - Roermond Inhoudsopgave Welkomstwoord Missie en visie Organisatiestructuur Dienstverlening en aanbod Informatie voor vrijwilligers

Nadere informatie

in verbinding schoolplan 2012-2016

in verbinding schoolplan 2012-2016 in verbinding schoolplan 2012-2016 Onze kernwaarden Zo werken we samen Verantwoording Visie Verantwoordelijkheid Verbinding Vertrouwen Vrijheid Waarom zijn we er? De Jacobus Fruytier scholengemeenschap

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Talud

Beleidsplan Stichting Talud Beleidsplan Stichting Talud 1. De stichting 1.1 Gegevens Stichting Talud is gevestigd op: Strawinskylaan 653 1077 XX Amsterdam De formele oprichting van de Stichting heeft plaatsgevonden op 13 september

Nadere informatie

. De school uitgangspunten en visie. 1.1. Naam en logo. De naam Rehoboth komt uit de Bijbel (Genesis 26:22).

. De school uitgangspunten en visie. 1.1. Naam en logo. De naam Rehoboth komt uit de Bijbel (Genesis 26:22). . De school uitgangspunten en visie 1.1. Naam en logo De naam Rehoboth komt uit de Bijbel (Genesis 26:22). Het betekent: de Heer heeft ons ruimte gemaakt. De Heer geeft ruimte om in vrede en liefde met

Nadere informatie

In de Visie is beschreven waar SGL in de toekomst voor wil staan, rekening houdend met ontwikkelingen die op dit moment aan de orde zijn.

In de Visie is beschreven waar SGL in de toekomst voor wil staan, rekening houdend met ontwikkelingen die op dit moment aan de orde zijn. Bijlage 1 meerjarenbeleidsplan Missie, visie en kernwaarden SGL In dit document vindt u de hernieuwde Missie, Visie en kernwaarden. In de Missie is beschreven wat SGL uit wil dragen naar buiten. Daarbij

Nadere informatie

Regionale broedplaatsen voor onderzoek en praktijkleren

Regionale broedplaatsen voor onderzoek en praktijkleren Werkplaatsen Sociaal Domein Regionale broedplaatsen voor onderzoek en praktijkleren www.werkplaatsensociaaldomein.nl Verbinden en versterken De transitie en vooral de daaruit voortvloeiende transformaties

Nadere informatie

lleiv boekje Luisterend leiden en inspirerend volgen

lleiv boekje Luisterend leiden en inspirerend volgen lleiv boekje Luisterend leiden en inspirerend volgen Strategisch beleidsplan PCBO Amersfoort 2015-2019 Beste mensen, Met evenveel trots en enthousiasme als waarmee we ons nieuwe Strategisch Beleidsplan

Nadere informatie

De identiteit van Catent

De identiteit van Catent De identiteit van Catent Onze scholen zijn educatieve instituten waar kinderen het best mogelijke onderwijs krijgen én hun talenten met verbeeldingskracht, passie en enthousiasme kunnen ontwikkelen. Onze

Nadere informatie

Onderwijs met een hart. 1 Strategische agenda strategie agenda

Onderwijs met een hart. 1 Strategische agenda strategie agenda Onderwijs met een hart Strategische agenda 2014-2018 1 Strategische agenda 2014-2018 strategie agenda 2014-2018 1 17-07-2014 13:31:06 Onderwijs met een hart In deze brochure presenteren wij als Onderwijsgroep

Nadere informatie

Identiteits- document 1

Identiteits- document 1 Identiteitsdocument 1 Dit identiteitsdocument is een formeel document van het College van Bestuur van Greijdanus. De eerste versie dateert van 2011 en is statutair door de Raad van Identiteit van de Stichting

Nadere informatie

De Onderwijsraad heeft in deze zes kerndoelen geformuleerd waar het primair onderwijs aan moet voldoen inzake Actief Burgerschap:

De Onderwijsraad heeft in deze zes kerndoelen geformuleerd waar het primair onderwijs aan moet voldoen inzake Actief Burgerschap: Actief Burgerschap Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Actief Burgerschap: een nadere kennismaking 3 3. Actief Burgerschap: een doel en een middel 4 4. Actief Burgerschap: Hoe leren we dit aan? 5 5. Actief

Nadere informatie

ANBI Vineyard Amsterdam

ANBI Vineyard Amsterdam ANBI Vineyard Amsterdam RSIN: 51492172 Postadres: Vineyard Gemeente Amsterdam Spyridon Louisweg 104 1034 WR Amsterdam info@vineyardamsterdam.nl 0627424854 (Mark Hage) Bezoekadres: Zuiderkerkhof 72 1011WB

Nadere informatie

Stichting Vrienden van De Rozelaar. Beleidsplan 2016

Stichting Vrienden van De Rozelaar. Beleidsplan 2016 Stichting Vrienden van De Rozelaar Beleidsplan 2016 Inhoud Inleiding...3 Doelstellingen...3 Boodschap...3 Doelgroepen...3 Achtergrond...3 Stichtingsbestuur...4 Financiën...4 Besteding giften...4 De manier

Nadere informatie

Samen voor een sociale stad

Samen voor een sociale stad Samen voor een sociale stad 2015-2018 Samen werken we aan een sociaal en leefbaar Almere waar iedereen naar vermogen meedoet 2015 Visie VMCA 2015 1 Almere in beweging We staan in Almere voor de uitdaging

Nadere informatie

Tilburg University 2020 Toekomstbeeld. College van Bestuur, april 2013

Tilburg University 2020 Toekomstbeeld. College van Bestuur, april 2013 Tilburg University 2020 Toekomstbeeld College van Bestuur, april 2013 Strategie in dialoog met stakeholders Open voor iedere inbreng die de strategie sterker maakt Proces met respect en waardering voor

Nadere informatie

Strategisch plan

Strategisch plan Strategisch plan 2018-2021 Publieksversie 22 mei 2018 Inhoudsopgave Pagina 1. Inleiding 3 2. Identiteit, missie en visie van Sint Laurensfonds 3 3. De organisatie van Sint Laurensfonds 4 4. Meerjarige

Nadere informatie

De gewenste transitie in de zorg

De gewenste transitie in de zorg Voorwoord Dit visiedocument is opgesteld door de verenigd in het pioniersnetwerk zorglandbouw. Sinds 2013 werken Wageningen UR en de Federatie Landbouw en Zorg samen aan strategieën om in te spelen op

Nadere informatie

Jaarbeleid 2014-2015

Jaarbeleid 2014-2015 Jaarbeleid 2014-2015 Navigators Studentenvereniging Utrecht Bestuur Bottema in samenwerking met de staf: Pieternel Bottema Praeses Annegreet van der Linde Ab Actis Edwin Valster Quaestor Berdien van der

Nadere informatie

Koersplan - Geloof in de toekomst

Koersplan - Geloof in de toekomst Koersplan - Geloof in de toekomst Storytelling als innerlijk kompas De s8ch8ng hanteert het verhaal van Springmuis voor draagvlak en gemeenschappelijke taal. Springmuis gaat op reis naar het onbekende.

Nadere informatie

Leren & ontwikkelen. doe je samen

Leren & ontwikkelen. doe je samen Leren & ontwikkelen doe je samen VIER SpeerpunteN Onze missie en visie bepalen, samen met externe ontwikkelingen (zoals wet- en regelgeving, nieuwe inzichten en technologische ontwikkelingen), ons beleid

Nadere informatie

Jij laat het zien. De havo/mavo. Voor durvers en doeners. een Calvijn school

Jij laat het zien. De havo/mavo. Voor durvers en doeners. een Calvijn school Jij laat het zien een Calvijn school De havo/mavo Voor durvers en doeners Als je niet kunt wachten om met je ideeën aan de slag te gaan, is er in Rotterdam eigenlijk maar één school voor je. Heb je gemerkt

Nadere informatie

Nederland participatieland? De transities en de praktijk. AKZ+ collegereeks Nederland participatieland? - college 2 Dr. Ir. Marja Jager-Vreugdenhil

Nederland participatieland? De transities en de praktijk. AKZ+ collegereeks Nederland participatieland? - college 2 Dr. Ir. Marja Jager-Vreugdenhil Nederland participatieland? De transities en de praktijk AKZ+ collegereeks Nederland participatieland? - college 2 Dr. Ir. Marja Jager-Vreugdenhil 1422 JANUARI APRIL 2015 collegeserie Nederland participatieland

Nadere informatie

Vlaams Verbond van het Katholiek Basisonderwijs Guimardstraat 1, 1040 BRUSSEL. Deel 1 Opvoedingsproject

Vlaams Verbond van het Katholiek Basisonderwijs Guimardstraat 1, 1040 BRUSSEL. Deel 1 Opvoedingsproject Vlaams Verbond van het Katholiek Basisonderwijs Guimardstraat 1, 1040 BRUSSEL Deel 1 Opvoedingsproject 1 ONS OPVOEDINGSPROJECT Wij verwachten van alle ouders dat ze loyaal achter de identiteit en het opvoedingsproject

Nadere informatie

Pedagogisch Beleidsplan CKO De Herberg

Pedagogisch Beleidsplan CKO De Herberg Pedagogisch Beleidsplan CKO De Herberg Hoofdstuk 1: Missie, visie en doelstellingen Voorwoord Onze Missie en Identiteit Onze Visie Pedagogische hoofddoelstellingen Een goed pedagogisch klimaat Hoofdstuk

Nadere informatie

Les 5: Sociaal ondernemen

Les 5: Sociaal ondernemen Les 5: Sociaal ondernemen praktisch theoretisch Vakken Nederlands, Moraalleer, Cultuurwetenschappen, Economie, Godsdienst, Maatschappelijke Vorming, Project Algemene Vakken. Doelstellingen en eindtermen

Nadere informatie

2 Veelkleurige gemeente Typering van onze gemeente en kernwaarden (wat vinden wij belangrijk)

2 Veelkleurige gemeente Typering van onze gemeente en kernwaarden (wat vinden wij belangrijk) Protestantse Gemeente Veendam Beleidsplan 2019-2025 Inhoud 1 Missie 2 Veelkleurige gemeente Typering van onze gemeente en kernwaarden (wat vinden wij belangrijk) 3 Visie 2025 4 Speerpunten Beleid 2019-2025

Nadere informatie

Opdrachtsverklaring Missie - Visie

Opdrachtsverklaring Missie - Visie Opdrachtsverklaring Missie - Visie 1. Missie Sint-Lodewijk biedt aangepast onderwijs en/of begeleiding op maat aan kinderen, jongeren en volwassenen met een motorische beperking. Ook het gezin en breder

Nadere informatie

Onderwijs met een plus

Onderwijs met een plus Onderwijs met een plus Ons onderwijs richting 2020 www.hoornbeeck.nl Doel Deze brochure bevat de strategische doelen van het Hoornbeeck College voor de periode 2015 2020. In vier hoofdlijnen schetsen we

Nadere informatie

Onderwijs met een hart. Strategische agenda

Onderwijs met een hart. Strategische agenda Onderwijs met een hart Strategische agenda 2014-2018 1 Strategische agenda 2014-2018 Inhoud Onze missie 4 Onze kernwaarden 5 Onze identiteit 5 Maatschappelijke ontwikkelingen 6 Professionalisering 6 Passend

Nadere informatie

Brede School - Grimbergen

Brede School - Grimbergen Grimbergen Integratiedienst, gemeentebestuur Grimbergen Ondersteuning ontwikkelingen Brede School vanuit Provincie Vlaams- Brabant (diversiteit & onderwijs) Brede School? Beleidsvisie 2014-2019 Grimbergen:

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2015-2018 Samenvatting VISIE STATEMENT Onze visie is om een warme, liefdevolle gemeente te zijn p. 1 / 7 die mensen bereikt met het goede nieuws van God, zodat zij volledig toegewijde volgelingen

Nadere informatie

Vanuit een gezamenlijk belang, duurzaam verbinden.

Vanuit een gezamenlijk belang, duurzaam verbinden. Vanuit een gezamenlijk belang, duurzaam verbinden. Netwerk van professionals bstuurlui is een netwerk van professionals met brede ervaring in de pub lieke en private sector. We zijn een goed op elkaar

Nadere informatie

De sociale top 2018 in Utrecht. 25 juni 2018

De sociale top 2018 in Utrecht. 25 juni 2018 De sociale top 2018 in Utrecht. 25 juni 2018 De sociale top 2018 in Utrecht. Op 11 juni 2018 kwamen 650 betrokken professionals, vrijwilligers en creatieve denkers bij elkaar in Utrecht. In kleine groepen

Nadere informatie

Publicatie van de ANBI-transparantie gegevens van de Kerk van de Nazarener Hoekse Waard.

Publicatie van de ANBI-transparantie gegevens van de Kerk van de Nazarener Hoekse Waard. Publicatie van de ANBI-transparantie gegevens van de Kerk van de Nazarener Hoekse Waard. A. Algemene gegevens Naam ANBI: Kerk van de Nazarener Hoekse Waard Telefoonnummer (facultatief): 0312 456789 RSIN/Fiscaal

Nadere informatie

Gereedschap voor succes

Gereedschap voor succes Gereedschap voor succes magazine voor maximaal buurtgeluk met kunst & cultuur 1 2 Gereedschap voor succes in buurtcultuur Succes! Kunst in de buurt brengt bewoners dichter bij elkaar en verbindt talenten.

Nadere informatie

Actief burgerschap. Sint Gerardusschool Splitting 145 7826 ET Emmen Tel: 0591-622465 gerardusschool@skod.nl

Actief burgerschap. Sint Gerardusschool Splitting 145 7826 ET Emmen Tel: 0591-622465 gerardusschool@skod.nl 2013 Actief burgerschap 0 Sint Gerardusschool Splitting 145 7826 ET Emmen Tel: 0591-622465 gerardusschool@skod.nl Inhoudsopgave Pagina Inleiding 2 Hoofdstuk 1 : 3 Hoofdstuk 2 : : een doel en een middel

Nadere informatie

Vrijwilligers als handjes of als strategische keuze? VOB 15 juni Utrecht Joost van Alkemade directeur NOV

Vrijwilligers als handjes of als strategische keuze? VOB 15 juni Utrecht Joost van Alkemade directeur NOV Vrijwilligers als handjes of als strategische keuze? VOB 15 juni Utrecht Joost van Alkemade directeur NOV kengetallen 49% van de bevolking ( 15+) Per persoon gemiddeld 200u p jr 1 miljard vrijwilligersuren

Nadere informatie

Antwerp Children s Zone start op het Kiel vanaf maart 2017 Meer kansen voor elk kind _STAD_onderwijs_brochure_ACZ_A5.

Antwerp Children s Zone start op het Kiel vanaf maart 2017 Meer kansen voor elk kind _STAD_onderwijs_brochure_ACZ_A5. Antwerp Children s Zone start op het Kiel vanaf maart 2017 Meer kansen voor elk kind 170214-1282_STAD_onderwijs_brochure_ACZ_A5.indd 1 15/02/17 15:52 2 Antwerp Children s Zone start op het Kiel vanaf maart

Nadere informatie

Greijdanus. School voor vmbo, havo en vwo. Schitteren in Zijn licht! www.greijdanus.nl/enschede

Greijdanus. School voor vmbo, havo en vwo. Schitteren in Zijn licht! www.greijdanus.nl/enschede Enschede Schitteren in Zijn licht! Greijdanus School voor vmbo, havo en vwo Het Greijdanus College in Enschede is een gereformeerde school voor vmbo en havo/vwo. We geloven in de God van de Bijbel. We

Nadere informatie

De lat hoog voor iedereen! Referentiekader voor een Brede School

De lat hoog voor iedereen! Referentiekader voor een Brede School De lat hoog voor iedereen! Referentiekader voor een Brede School Opdracht Steunpunt Gok Ontwikkelen visietekst Opvolgen proefprojecten Formuleren beleidsaanbevelingen Brede School? Verkenning van enkele

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2018 Stg. DC De Bron, Lobeliusstraat 71, 1504 EJ ZAANDAM, www.debronzaanstreek.nl Bankrek.nr. NL08 INGB 0007 4012 67, RSIN 851718978, KvK-nr 55452558 Tel.nr. 075-6162278, E-mailadres dcdebron@outlook.com

Nadere informatie

Wijkprogramma De Laar/Elden 2019

Wijkprogramma De Laar/Elden 2019 Wijkprogramma De Laar/Elden 2019 Bijlage MJPB Team Leefomgeving De Laar/Elden Inleiding De ambitie van het college is dat Arnhem een stad is waarin voor iedereen ruimte is om mee te denken, mee te doen

Nadere informatie

ondersteuning in het onderwijs

ondersteuning in het onderwijs ondersteuning in het onderwijs School is een centraal onderdeel van het leven van kinderen en jongeren. Ervaringen op school zijn vormend en het wel of niet afmaken van school is bepalend voor hun toekomst.

Nadere informatie

Stichting Present de Bevelanden

Stichting Present de Bevelanden Jaarplan 2017 Stichting Present de Bevelanden MISSIE Stichting Present de Bevelanden wil de makelaar zijn die groepen mensen die best eens een keer wat voor een ander willen doen, verbindt aan hen die

Nadere informatie

AUTHENTICITEIT IS DE SLEUTEL TOT SUCCESVOLLE MARKETING

AUTHENTICITEIT IS DE SLEUTEL TOT SUCCESVOLLE MARKETING AUTHENTICITEIT IS DE SLEUTEL TOT SUCCESVOLLE MARKETING Succesvolle marketing is datgene doen waar jouw bedrijf aandacht mee genereert, wat jou helpt je verhaal te doen en wat jouw community laat groeien.

Nadere informatie

1. Baptistengemeente Arnhem-Centrum Vastgelegd in de statuten van 10 november 2013

1. Baptistengemeente Arnhem-Centrum Vastgelegd in de statuten van 10 november 2013 1. Baptistengemeente Arnhem-Centrum Vastgelegd in de statuten van 10 november 2013 De Baptistengemeente Arnhem-Centrum maakt deel uit van de Unie van Baptistengemeenten in Nederland, als kerkgenootschap

Nadere informatie

Visienota EDUCARE / Transities 0-6 jaar. Onderwijscentrum Brussel Entiteit Gezin

Visienota EDUCARE / Transities 0-6 jaar. Onderwijscentrum Brussel Entiteit Gezin Visienota EDUCARE / Transities 0-6 jaar Onderwijscentrum Brussel Entiteit Gezin a. Situering Jonge kinderen (0-6 jaar) groeien op in diverse contexten: thuis, eventueel in de kinderopvang, en in de kleuterschool.

Nadere informatie

Opvoeden en opgroeien doen we samen

Opvoeden en opgroeien doen we samen s a m e n met ouders Opvoeden en opgroeien doen we samen Dé brede taalschool Het Kompas Het Kompas vindt het belangrijk dat de kinderen zich welkom, veilig, gesteund en gewaardeerd voelen. Op iedere basisschool

Nadere informatie

Samen leren jezelf te zijn, kansrijk en uniek Wij maken werk van talent!

Samen leren jezelf te zijn, kansrijk en uniek Wij maken werk van talent! De missie van onze school: Samen leren jezelf te zijn, kansrijk en uniek Wij maken werk van talent! De visie van onze school: A: Goed onderwijs, opbrengstgericht Door middel van een gevarieerd lesaanbod

Nadere informatie

ONDERWIJS MAKEN WE SAMEN

ONDERWIJS MAKEN WE SAMEN ONDERWIJS MAKEN WE SAMEN Met dit opvoedingsproject geven we onze school een duidelijk en herkenbaar profiel, gebaseerd op vier pijlers: een christelijke school met een sterke leerlinggerichtheid, met aandacht

Nadere informatie

IDENTITEITSBEWIJS Helder zicht op leren

IDENTITEITSBEWIJS Helder zicht op leren IDENTITEITSBEWIJS Helder zicht op leren Verbondenheid, persoonsvorming en betekenisvol onderwijs De Lichtboei Protestants Christelijke Basisschool Luitstraat 7 1312 LH Almere www.lichtboei.nl (036) 536

Nadere informatie

Strategienota Ruimte, Relatie & Rekenschap

Strategienota Ruimte, Relatie & Rekenschap Strategienota 2019-2022 Ruimte, Relatie & Rekenschap 2 Strategienota Landstede Groep 2019-2022 Inhoudsopgave Inleiding 4 Hoofdstuk 1 Missie & waarden 6 1.1 Missie 6 1.2 Waarden 6 We willen ontwikkelen

Nadere informatie

Wij medewerkers & wij leerlingen van Stad & Esch maken samen de plek waar ontdekken en leren als vanzelf gaat. Welkom 21e eeuw.

Wij medewerkers & wij leerlingen van Stad & Esch maken samen de plek waar ontdekken en leren als vanzelf gaat. Welkom 21e eeuw. onderwijs Wij medewerkers & wij leerlingen van Stad & Esch maken samen de plek waar ontdekken en leren als vanzelf gaat. Welkom 21e eeuw. April 2012 2 Stad & Esch bereidt leerlingen optimaal voor op de

Nadere informatie

Strategisch Fundament

Strategisch Fundament Strategisch Fundament 2018-2020 Wat is een dialoog Een openhartig en wederkerig gesprek over ervaringen en dromen dat bijdraagt tot verbondenheid. Wees nieuwgierig Je eigen ervaring delen Open je hart

Nadere informatie

Willem de Zwijgerschool Een wereldplek om te groeien. Strategisch Beleidsplan

Willem de Zwijgerschool Een wereldplek om te groeien. Strategisch Beleidsplan Willem de Zwijgerschool Een wereldplek om te groeien Strategisch Beleidsplan 2015-2019 Missie Midden in de wijk biedt de school een uitdagende omgeving voor kinderen om uit te groeien tot verantwoorde

Nadere informatie

Vooraf: Kern: participatie, van passief naar actief door in te zetten op groeien in geloof en zelfstandigheid = Hebr.6:1-3 groeien in geloof en kennis

Vooraf: Kern: participatie, van passief naar actief door in te zetten op groeien in geloof en zelfstandigheid = Hebr.6:1-3 groeien in geloof en kennis Werkvelden & uitdagingen Catechisatie, De jongeren in hedendaagse taal, communicatie en vorm vertellen van Gods grootheid en liefde vanuit de bijbel (Geloofsinhoud & Verdieping) Vereniging, Jongeren uitdagen

Nadere informatie

Visie en missie. Voorwoord. De Wingerd, samen groeien

Visie en missie. Voorwoord. De Wingerd, samen groeien Samen groeien door Visie en missie De Wingerd, samen groeien Vanuit de christelijke identiteit ontmoeten we elkaar, luisteren we naar elkaar, inspireren we elkaar, zijn we nieuwsgierig en gaan we de dialoog

Nadere informatie

Plek Empathie Rust Ruimte Ontmoeting Niets hoeft

Plek Empathie Rust Ruimte Ontmoeting Niets hoeft Plek Empathie Rust Ruimte Ontmoeting Niets hoeft Missie en visie In ons dorp Voorthuizen, waar we inlevend omgaan met mensen, nemen we onze plek in. We zijn graag een plek van rust, waar we aan iedereen

Nadere informatie

Thema: Coöperatief gedrag intrinsiek maken. Coöperatievernieuwing Commissarisconferentie

Thema: Coöperatief gedrag intrinsiek maken. Coöperatievernieuwing Commissarisconferentie Thema: Coöperatief gedrag intrinsiek maken Coöperatievernieuwing Commissarisconferentie Agenda 1 Opening en context coöperatievernieuwing [Rob de Fluiter] - 15 min 2 Inleiding thema [Janine Vos] - 30 min

Nadere informatie

SKPO Profielschets Lid College van Bestuur

SKPO Profielschets Lid College van Bestuur SKPO Profielschets Lid College van Bestuur 1 Missie, visie SKPO De SKPO verzorgt goed primair onderwijs waarbij het kind centraal staat. Wij ondersteunen kinderen om een stap te zetten richting zelfstandigheid,

Nadere informatie

Strategisch beleidsplan O2A5. De dialoog als beleid

Strategisch beleidsplan O2A5. De dialoog als beleid Strategisch beleidsplan O2A5 De dialoog als beleid Bij de tijd, open, boeiend en passend, dat zijn zowel het onderwijs als de werkwijze van O2A5. We hebben dan ook gekozen voor een vernieuwende en eigentijdse

Nadere informatie

CURSUSSEN Vrienden van Gomarus

CURSUSSEN Vrienden van Gomarus CURSUSSEN Vrienden van Gomarus Avondcursussen Als school willen we een plek zijn om te leren, elkaar te ontmoeten en samen te genieten. Niet alleen voor onze leerlingen, maar ook voor ouders, oud-leerlingen,

Nadere informatie

de veiligheid in de dorpen te behouden en waar mogelijk te versterken en overlast tegen te gaan.

de veiligheid in de dorpen te behouden en waar mogelijk te versterken en overlast tegen te gaan. Prestatieafspraken Jongeren(opbouw)werk 2012 In de kaders staan de doelstellingen van de productgroepen zoals de gemeente Geldermalsen die kent in het kader van de WMO. Per kader zijn de relevante doelstellingen

Nadere informatie

Stichting The Dream Connection

Stichting The Dream Connection www.dreamweb.nu Amsterdam, Nederland 08-04 2016 Beleidsplan 2016-2020 Uitgegeven door: ; definitief september 2016 Adres: Rozenstraat 60-I, 1016 NX Amsterdam KvK nummer 34390119 RSIN/fiscaal nummer: 8223.37.344

Nadere informatie

1. Inleiding Onze doelstellingen 4

1. Inleiding Onze doelstellingen 4 ACTIEPLAN 2017 INHOUD 1. Inleiding 3 2. Onze doelstellingen 4 3. Fondsenwerving 3.1. Startkapitaal 3.2. Werven van fondsen voor projecten en activiteiten 5 3.3. Samenwerking met partners en mogelijkheden

Nadere informatie

Stichting Latoer BELEIDSPLAN 2015-2020

Stichting Latoer BELEIDSPLAN 2015-2020 Stichting Latoer BELEIDSPLAN 2015-2020 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Doelstelling 4 3. Werkwijze 5 4. Organisatie 6 5. Financiën 7 Pagina 2 van!syntaxisfout,! 1. Inleiding In dit beleidsplan kunt u meer

Nadere informatie

VISIE. Met opvoeden en onderwijzen beogen leerkrachten de harmonische ontplooiing van de totale persoon.

VISIE. Met opvoeden en onderwijzen beogen leerkrachten de harmonische ontplooiing van de totale persoon. Met opvoeden en onderwijzen beogen leerkrachten de harmonische ontplooiing van de totale persoon. OPVOEDEN en LEREN is gebaseerd op een draagvlak van STEUNEN, STUREN EN STIMULEREN: Om binnen de grenzen

Nadere informatie

jeugd- en jongerenwerk 2011-2015

jeugd- en jongerenwerk 2011-2015 Beleidsgedachten jeugd- en jongerenwerk 2011-2015 Opgesteld door: Jeugdouderlingen: Thea van Dekken, Sybe Vrieswijk en Natasja de Wal Jeugd- en Jongerenwerker: Anne-Willem Hoekstra 1 Inleiding Vanuit de

Nadere informatie

Leren en werken voor álle kinderen en jongeren

Leren en werken voor álle kinderen en jongeren ONDERWIJS ARBEID SOCIAAL FINANCIËN ONDERSTEUNING SECTOR Hoe kunnen wij organiseren dat álle kinderen en jongeren kunnen leren en werken? ONDERWIJS ARBEID SOCIAAL FINANCIËN ONDERSTEUNING SECTOR Hoe kunnen

Nadere informatie

Profielbeschrijving Raad van Toezicht. Pagina 1

Profielbeschrijving Raad van Toezicht. Pagina 1 Profielbeschrijving Raad van Toezicht Pagina 1 Contactgegevens Stichting Hervormde Scholen De Drieslag Lange Voren 88 3773 AS Barneveld info@dedrieslag.nl www.dedrieslag.nl Datum 28-01-2015 Pagina 2 Inhoud

Nadere informatie

VU PRE UNIVERSITY COLLEGE VOOR DE SCHOLIER DIE VERDER KIJKT

VU PRE UNIVERSITY COLLEGE VOOR DE SCHOLIER DIE VERDER KIJKT VU PRE UNIVERSITY COLLEGE VOOR DE SCHOLIER DIE VERDER KIJKT NAAR VU PRE UNIVERSITY COLLEGE VERDIEPT, VERRIJKT EN VERBINDT De VU wil graag met u werken aan de versterking van de kwaliteit van het voortgezet

Nadere informatie

SAMEN WERKT VISIE STICHTING JEUGDBELANGEN MALDEN

SAMEN WERKT VISIE STICHTING JEUGDBELANGEN MALDEN SAMEN WERKT VISIE 2014-2018 STICHTING JEUGDBELANGEN MALDEN Inhoud Inleiding... 2 Leefomgeving jongeren... 3 De SJeM (het jongerencentrum)... 4 Samenwerking... 5 Bestuur... 7 Voorwaarden... 8 1 Inleiding

Nadere informatie