de veiligheid in de dorpen te behouden en waar mogelijk te versterken en overlast tegen te gaan.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "de veiligheid in de dorpen te behouden en waar mogelijk te versterken en overlast tegen te gaan."

Transcriptie

1 Prestatieafspraken Jongeren(opbouw)werk 2012 In de kaders staan de doelstellingen van de productgroepen zoals de gemeente Geldermalsen die kent in het kader van de WMO. Per kader zijn de relevante doelstellingen voor het Jongeren(opbouw)werk gehandhaafd. Onder het kader staan de concrete werkdoelen op het terrein van jongeren(opbouw)werk. PRODUCTGROEP LEEFBAARHEID DORPEN, WIJKEN EN BUURTEN De gemeente bevordert de leefbaarheid van de dorpen. Het beleid van de gemeente strekt ertoe in de dorpen van Geldermalsen voldoende. voorzieningen te realiseren en te behouden, waardoor het voor zoveel mogelijk inwoners mogelijk is in de dorpen te blijven wonen; de veiligheid in de dorpen te behouden en waar mogelijk te versterken en overlast tegen te gaan. - Jongeren actief opzoeken en hun vragen en behoeften m.b.t. voorzieningen in beeld brengen. - Jongeren helpen om deze vragen en behoeften concreet te maken. - Jongeren ondersteunen om zelf voorzieningen voor andere jongeren te realiseren en/ of hen naar de gemeente toeleiden met het oog op realisatie van deze voorzieningen. - Goede afstemming en informatieuitwisseling tussen gemeente en jeugd over jongerenvoorzieningen. - Proactief signaleren van en inspelen op levende vragen/behoeftes/problemen in de interactie tussen jongeren en omwonenden. - Het onderlinge begrip tussen jongeren en volwassenen in de gemeente Geldermalsen is vergroot. - Het aantal signalen van jongeren m.b.t. vragen en behoeften van jongeren die de jongerenwerker boven tafel krijgt. - Het aantal concrete vragen van jongeren m.b.t. activiteiten en voorzieningen die binnenkomen bij de gemeente. - De input van de jongerenwerker bij de Beke-shortlist. - Het aantal jongeren dat ondersteund wordt bij het realiseren en beheren van jongerenvoorzieningen. - Het aantal jongeren dat deelneemt aan de activiteiten van het jeugdhonk.

2 - Opzoeken en activeren van groepen jongeren binnen de verschillende kernen van de gemeente Geldermalsen. Proactief signaleren van en inspelen op wensen en behoeften van jongeren. Hierbij zoekt de jongerenwerker ook jongeren en/of volwassenen binnen de kleine kernen op. De jongerenwerker heeft minimaal 1 keer per 6 maanden contact met hen. - De jongerenwerker helpt de jongeren om hun vraag concreet te maken en leidt hen hierin toe naar de gemeente. Hij is intermediair tussen de jongeren en de gemeente. - Deelname aan het jeugd- en veiligheidsoverleg op beleidsniveau, waarin gesproken wordt over locaties waar groepen jongeren te vinden zijn. Inbrengen van signalen op groeps- /beleidsniveau, oppakken van signalen van andere deelnemers. - De jongerenwerker heeft speciale aandacht voor groepen jongeren die in het Jeugd- en Veiligheidsoverleg worden besproken (bekend vanuit de shortlistmethode van Beke). De jongerenwerker zoekt deze groepen (overlastgevend/hinderlijk/niet-crimineel) regelmatig op (minimaal 1 keer per maand) en speelt actief in op signalen van de jongeren. - Ondersteunen van jongeren in het realiseren en beheren van voorzieningen die voor hen toegankelijk zijn (o.a. Jongerenontmoetingsplekken). - Actief ondersteunen van het bestuur van het jeugdhonk Geldermalsen bij de professionalisering van het jeugdhonk: Jongeren activeren tot het volgen van cursussen; Jongeren actief stimuleren bij het proces tot verantwoordelijkheid voor de accommodatie en de omgeving en het werken aan de prestatieafspraken tussen de gemeente en de stichting; Jongeren begeleiden bij het organiseren van activiteiten in het jeugdhonk.

3 PRODUCTGROEP MAATSCHAPPELIJKE PARTICIPATIE EN SOCIALE SAMENHANG De gemeente zet zich in voor het bevorderen van maatschappelijke participatie en sociale samenhang. Het gemeentelijk beleid richt zich op: het vinden van nieuwe dragers voor vanzelfsprekende betrokkenheid van bewoners bij elkaar; het stimuleren van maatschappelijke participatie van inwoners door deelname aan werk en/of andere zinvolle activiteiten; ; het inrichten van de openbare ruimte op een manier die sociale samenhang bevordert en obstakels voor participatie wegneemt. - Verbindingen leggen tussen verschillende groepen jongeren en volwassenen. - Jongeren van verschillende achtergronden bij elkaar brengen. - Stimuleren van de participatie van jongeren in onderwijs/studie, (vrijwilligers-)werk, verenigingsleven. - Activeren van jongeren om hun talenten in brede zin (creatief, muzikaal, sportief, politiek) actief vorm te geven. - Het aantal jongeren dat geactiveerd is door het jongerenwerk om studie of (vrijwilligers-) werk voort te zetten of op te pakken. - Het aantal activiteiten dat door jongeren voor anderen wordt georganiseerd. - Jongeren actief betrekken bij de (door-)ontwikkeling van het CJG, via het vormgeven van het project jongerenparticipatie in het CJG: Werven van jongeren voor deelname aan het project, via een maatschappelijke stage; Organiseren en uitvoeren van een cursus presentatievaardigheden; Begeleiden van de voorlichting door jongeren aan andere jongeren (in basis- of voortgezet onderwijs); Jaarlijks evalueren van het verloop van het project. - Het organiseren van activiteiten voor de doelgroep jaar, per jaar worden minimaal 3 activiteiten georganiseerd voor deze doelgroep. - Begeleiden en adviseren van groep(en) jongeren bij het organiseren van activiteiten voor andere jongeren. Hierbij worden jongeren actief opgezocht door de jongerenwerker. - In 2012 worden een of meerdere activiteiten georganiseerd door jongeren, met ondersteuning van het jongerenwerk (anders dan de activiteiten vanuit het jeugdhonk in Geldermalsen).

4 PRODUCTGROEP GEZONDHEID De gemeente stimuleert en ondersteunt de gezondheid van haar inwoners. De gemeente voert een lokaal gezondheidsbeleid dat zich richt op: het geven van gezondheidsvoorlichting; zorgdragen voor de uitvoering van preventieve taken op dit beleidsterrein. - Jongeren die te maken hebben met zingevingsvragen en/of problemen in hun gezondheid worden gesignaleerd en in contact gebracht met adequate preventie en/of hulpverlening. Het kan hierbij gaan om o.a. overgewicht, verslaving, depressie, discriminatie en vooroordelen. - Bemiddelen tussen jongeren en preventie/hulpverlening (door o.a. IrisZorg, GGD/Sense, Patch, Indigo). - Aantal voorlichtingen die worden gegeven door preventie/hulpverlening waarbij Mozaïek bemiddeld heeft. - Aantal jongeren met zingevingsvragen en/of gezondheidsproblematiek die door het jongerenwerk adequaat worden geholpen of doorverwezen ( bemoeienissen ). - In gesprek gaan met jongeren over hun gezondheid (o.a. verslaving, overgewicht en geestelijke gezondheid) en het geven van voorlichting over dit onderwerp, in samenwerking met preventie/hulpverlening (o.a. IrisZorg, GGD, Patch). - Er worden in 2012 minimaal 3 voorlichtingsactiviteiten georganiseerd, waarbij Mozaiek een bemiddelende rol heeft gespeeld, op verschillende plaatsen waar jongeren elkaar ontmoeten in de gemeente Geldermalsen (op de plek waar de jongeren het beste bereikt kunnen worden). - Jongeren met verslavingsproblemen worden gesignaleerd door het jongerenwerk en IrisZorg en worden zo nodig doorverwezen naar professionele hulp/zorg.

5 PRODUCTGROEP ONDERSTEUNING, DIENSTEN EN VOORZIENINGEN De gemeente streeft naar verbetering van de gemeentelijke dienstverlening, waarbij de vragen van de burger, bezoeker en ondernemer het uitgangspunt zijn. Doelstellingen van het beleid zijn: het beschikbaar stellen van toegankelijke en laagdrempelige informatie over maatschappelijke ondersteuning. - Voor jongeren uit Geldermalsen is betrouwbare, toegankelijke en laagdrempelige informatie beschikbaar over maatschappelijke ondersteuning, zowel face-to-face als digitaal. - Percentage jongeren uit Geldermalsen dat weet waar en bij wie zij terecht kunnen voor betrouwbare informatie over maatschappelijke ondersteuning. - Informeren en adviseren van jongeren via straathoekwerk: contacten leggen met jongeren en vormgeven van vertrouwensfunctie voor jongeren die elkaar op straat ontmoeten. - Beheren van de website Jongingeldermalsen.nl. - Opzetten van een MSM-jongerenspreekuur voor het CJG.

6 PRODUCTGROEP JEUGD EN ONDERWIJS Kinderen in Geldermalsen horen op te groeien in een gezonde en pedagogisch en sociaal stabiele omgeving. Het gemeentelijk beleid richt zich op het voorkomen en waar nodig (helpen) oplossen van problemen, door: samen met partners ondersteuning en advies te bieden aan ouders en ook aan professionals in kinderopvang, peuterspeelzalen en scholen bij de begeleiding en opvoeding van kinderen; te investeren in een veilige en gezonde leefomgeving, in goede gezondheidszorg, kinderopvang en onderwijs; te zorgen dat ouders elkaar (al dan niet onder professionele begeleiding) kunnen ontmoeten en kunnen ondersteunen en adviseren bij opvoedingsvragen; het samen met partners snel onderkennen van problemen en voorkomen dat een probleemsituatie verergert. - Ouders en professionals in Geldermalsen die betrokken zijn bij de opvoeding en begeleiding van jongeren weten waar en bij wie ze terechtkunnen voor ondersteuning en/of advies. - Jongeren die te maken hebben met problemen worden op tijd herkend en er wordt voorkomen dat probleemsituaties verergeren. - Percentage ouders en professionals uit Geldermalsen die de weg weten naar ondersteuning en/of advies. - Aantal jongeren die te maken hebben met problemen die worden bereikt door het jongerenwerk en zo nodig worden doorverwezen naar adequate hulpverlening en/of zorg. - Jongeren, ouders en professionals vanuit het Centrum voor jeugd en gezin adviseren en informeren m.b.t. thema s die onder jongeren actueel zijn (jongeren in de eerste lijn, ouders en professionals in de tweede lijn). - Deelname aan het Jeugdpreventienetwerk op casusniveau. Inbrengen van individuele signalen, oppakken van signalen van anderen (signalen melden via de Verwijsindex). - Zorgdragen voor adequate doorverwijzing van jongeren die te maken hebben met problemen naar informele of professionele zorg of hulpverlening.

Herijking subsidierelatie ONIS: opdracht aan ONIS

Herijking subsidierelatie ONIS: opdracht aan ONIS Bijlage 2 Bestuursrapportage uitvoeringsplannen Beleidsplan Wmo 2012-2015 Asten-Someren Herijking subsidierelatie ONIS: opdracht aan ONIS Inleiding In het kader van de kerntakendiscussie is besloten dat

Nadere informatie

Visie Jongerenwerk Leidschendam-Voorburg

Visie Jongerenwerk Leidschendam-Voorburg Visie Jongerenwerk Leidschendam-Voorburg Juni 2014 Waarom een visie? Al sinds het bestaan van het vak jongerenwerk is er onduidelijkheid over wat jongerenwerk precies inhoudt. Hierover is doorgaans geen

Nadere informatie

Subsidieplafonds Subsidieplafonds 2016

Subsidieplafonds Subsidieplafonds 2016 Subsidieplafonds Subsidieplafonds 1 0360_15 Subsidieplafonds V1 Subsidieplafonds 2 Subsidieplafonds Beoogd Maatschappelijk Effect stelling Bedrag Jaarlijkse subsidie Samenredzaamheid 1. Ambitie Bewoners

Nadere informatie

De jeugd heeft de toekomst. Notitie Jeugd

De jeugd heeft de toekomst. Notitie Jeugd De jeugd heeft de toekomst Notitie Jeugd Apeldoorn, maart 2018 De jeugd heeft de toekomst De samenleving is volop in beweging. We willen graag dat iedereen mee kan doen en ook mee doet. Daarbij zien we

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Landstede Welzijn Bathmen

Jaarverslag 2014 Landstede Welzijn Bathmen Jaarverslag 2014 Landstede Welzijn Bathmen Landstede Welzijn Raalte Passage 13 8102 EW Raalte 088-8508275 Voorwoord Voor u ligt ons jaarverslag van 2014. 2014 stond wederom in het teken van verandering.

Nadere informatie

Advies en Meldpunt Huiselijk geweld en Kindermishandeling. Sociaal medische contractering Jeugd. Organisatie wijkteams

Advies en Meldpunt Huiselijk geweld en Kindermishandeling. Sociaal medische contractering Jeugd. Organisatie wijkteams Vangnet 0-99 Onafhankelijke regie Advies en Meldpunt Huiselijk geweld en Kindermishandeling Sociaal medische contractering Jeugd Organisatie wijkteams Lokaal beeld van de transities Wilt u wijkgericht

Nadere informatie

Strategische Agenda Een gezond en veilig bestaan voor onze inwoners in Zaanstreek-Waterland

Strategische Agenda Een gezond en veilig bestaan voor onze inwoners in Zaanstreek-Waterland Strategische Agenda 2018-2021 Een gezond en veilig bestaan voor onze inwoners in Zaanstreek-Waterland Vastgesteld Algemeen Bestuur 18 oktober 2018 Inleiding In de door het Algemeen Bestuur in december

Nadere informatie

Samen maken. mogelijk. wij meedoen voor jeugd ONDERSTEUNING BIJ LEVEN MET EEN BEPERKING

Samen maken. mogelijk. wij meedoen voor jeugd ONDERSTEUNING BIJ LEVEN MET EEN BEPERKING Samen maken wij meedoen voor jeugd mogelijk Kinderen en jongeren met een beperking moeten de kans krijgen zich optimaal te ontwikkelen, zodat zij zo zelfstandig mogelijk mee kunnen doen in de maatschappij.

Nadere informatie

U kunt bij WiN terecht voor: Buurtwerk Vrijwilligerswerk Jongerenwerk Mantelzorg (aparte folder) Sport- en cultuurcoaches Dienstverlenende

U kunt bij WiN terecht voor: Buurtwerk Vrijwilligerswerk Jongerenwerk Mantelzorg (aparte folder) Sport- en cultuurcoaches Dienstverlenende U kunt bij WiN terecht voor: Buurtwerk Vrijwilligerswerk Jongerenwerk Mantelzorg (aparte folder) Sport- en cultuurcoaches Dienstverlenende activiteiten Samen leven en samen werken, daar is het Welzijn

Nadere informatie

Buurtbemiddeling helpt!

Buurtbemiddeling helpt! helpt! als effectief middel voor meer leefbaarheid helpt! Waar in een buurt een conflict ontstaat, kan een instantie ongetwijfeld een schuldige aanwijzen en sancties opleggen. Dat lijkt op een oplossing,

Nadere informatie

Lokale paragraaf gezondheidsnota

Lokale paragraaf gezondheidsnota Lokale paragraaf gezondheidsnota Aanleiding: Gemeenten hebben de wettelijke taak om de gezondheid van hun burgers te beschermen en te bevorderen. Deze taak staat beschreven in de Wet Publieke Gezondheid.

Nadere informatie

Subsidie uitvraag Welzijnswerk 2017

Subsidie uitvraag Welzijnswerk 2017 Subsidie uitvraag Welzijnswerk 2017 In beweging komen Ontwikkelen Meedoen Met lef! Oktober, 2016 1. Inleiding In 2015 en 2016 gingen wij Meiinoar op reis en die reis gaat verder. De reis wordt intensiever

Nadere informatie

Voorbeeldadvies Cijfers

Voorbeeldadvies Cijfers Voorbeeldadvies GGD Twente heeft de taak de gezondheid van de Twentse jeugd, volwassenen en ouderen in kaart te brengen. In dit kader worden diverse gezondheidsmonitoren afgenomen om inzicht te verkrijgen

Nadere informatie

PROGRAMMABEGROTING 2015-2018

PROGRAMMABEGROTING 2015-2018 PROGRAMMABEGROTING 2015-2018 Programma 1 : Zorg, Welzijn, Jeugd en Onderwijs 1A Lokale gezondheidszorg Inleiding Op grond van de Wet publieke gezondheid (Wpg) heeft de gemeente de taak door middel van

Nadere informatie

Startnotitie jeugd- en jongerenbeleid Dalfsen 2009-2012 Segment-groep, J. de Zeeuw september 2008

Startnotitie jeugd- en jongerenbeleid Dalfsen 2009-2012 Segment-groep, J. de Zeeuw september 2008 Startnotitie jeugd en jongerenbeleid Dalfsen 20092012 Segmentgroep, J. de Zeeuw september 2008 1. Inleiding De gemeente wil de huidige nota jeugdbeleid 20052008 evalueren en een nieuwe nota integraal jeugdbeleid

Nadere informatie

PROGRAMMABEGROTING

PROGRAMMABEGROTING PROGRAMMABEGROTING 2016-2019 Programma 1 : Zorg, Welzijn, Jeugd en Onderwijs 1A Lokale gezondheidszorg Inleiding Op grond van de Wet publieke gezondheid (Wpg) heeft de gemeente de taak door middel van

Nadere informatie

Samenwerking JGZ - Jeugdzorg

Samenwerking JGZ - Jeugdzorg Samenwerking JGZ - Jeugdzorg Marian van Leeuwen 19 november 2012 Doelen JGZ (bron NCJ) 1. preventieve gezondheidszorg bieden aan alle kinderen in Nederland van 0-19 jaar. 2. De lichamelijke, psychische,

Nadere informatie

Activiteiten gericht op het behalen van de doelstellingen van de Regionale Nota Gezondheidsbeleid

Activiteiten gericht op het behalen van de doelstellingen van de Regionale Nota Gezondheidsbeleid Activiteiten gericht op het behalen van de doelstellingen van de Regionale Nota Gezondheidsbeleid 2016-2019 Bijlage bij adviesnota AB 2 juli 2015 20 mei 2015 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Gezondheidsbescherming

Nadere informatie

Interne memo. Jeugdhonk PRESTATIEAFSPRAKEN

Interne memo. Jeugdhonk PRESTATIEAFSPRAKEN Interne memo Aan Commissie Samenleving Van A.H. Stolk - van Willigen Datum 17 september 2012 Onderwerp Beantwoording vragen Commissie Samenleving 4 september 2012 Registratienummer 12.019684 Jeugdhonk:

Nadere informatie

Rapportage doelstellingen 2009 Kadernota Wmo.

Rapportage doelstellingen 2009 Kadernota Wmo. Rapportage doelstellingen 2009 Kadernota Wmo. Overzicht volgens beleidsdoelen uit kadernota Wmo 2008-2012 Mee(r)doen in Dalfsen* 2009 Thema Wmo-loket Informatie geven over wonen, welzijn en zorg Wmo-loket

Nadere informatie

Zorg voor Jeugd in Vlaardingen

Zorg voor Jeugd in Vlaardingen Zorg voor Jeugd in Vlaardingen Inge Parlevliet CJG Rijnmond 1 Alles onder 1 dak Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) is het centrale punt waar jongeren (0-23) ouders/verzorgers, aanstaande ouders en professionals

Nadere informatie

DE GGZ IN DE 9 PRESTATIEVELDEN

DE GGZ IN DE 9 PRESTATIEVELDEN WMO W A A I E R Obstakels - Voorwaarden en Aanbevelingen DE GGZ IN DE 9 PRESTATIEVELDEN 1 Het bevorderen van sociale samenhang en leefbaarheid van dorpen wijken en buurten Obstakels Isolement Vooroordelen

Nadere informatie

Gewijzigde subsidieaanvraag 2018 SCw Leiderdorp

Gewijzigde subsidieaanvraag 2018 SCw Leiderdorp Gewijzigde subsidieaanvraag 2018 SCw Leiderdorp n.a.v. sociale agenda Uitgaande van Maatschappelijke doelen en indicatoren sociaal domein uit het programma Meedoen in Leiderdorp 1.INWONERS KUNNEN, NAAR

Nadere informatie

1. ontmoeten/verbinden (en ondersteuning daarbij)

1. ontmoeten/verbinden (en ondersteuning daarbij) resultaat (zie aparte lijst met koppeling naar ) de lage SES, ervaren hun kwaliteit leven gemiddeld als goed (dit resultaat komt in elke 6 8 9 8 40 47 uitvoeringsplannen nader worden ingevuld) inwoners

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Houten

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Houten Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Houten; gelet op de Algemene subsidieverordening gemeente Houten; besluit vast te stellen de Subsidieregeling beoordelingscriteria en verplichtingen:

Nadere informatie

Nota Lokaal Gezondheidsbeleid

Nota Lokaal Gezondheidsbeleid Nota Lokaal Gezondheidsbeleid 2012-2015 Wettelijk kader Gewijzigde Wet Publieke Gezondheid (januari 2012) Wijzigingen betreffen drie thema s, te weten: 1. Betere voorbereiding op infectieziektecrisis 2.

Nadere informatie

Versie: februari Meerjarig beleidsplan Stichting Welzijn Diemen

Versie: februari Meerjarig beleidsplan Stichting Welzijn Diemen Versie: februari 2016 Meerjarig beleidsplan 2016 2018 Stichting Welzijn Diemen Inhoudsopgave Inleiding 3 Deel 1: Ontwikkelingen 4 1.1 Algemene maatschappelijke en politieke ontwikkelingen op 4 het gebied

Nadere informatie

Onderwijs en Welzijn. Wat omvat het programma?

Onderwijs en Welzijn. Wat omvat het programma? Wat omvat het programma? Het programma "" omvat de beleidsvelden: - Openbaar basisonderwijs; - Bijzonder en voortgezet onderwijs; - Lokaal onderwijs (achterstanden) beleid; - Voorschoolse activiteiten;

Nadere informatie

Wijkteams & schuldhulpverlening. Actualiteitencongres Schuldhulpverlening 11 april 2017 Nynke Andringa

Wijkteams & schuldhulpverlening. Actualiteitencongres Schuldhulpverlening 11 april 2017 Nynke Andringa Wijkteams & schuldhulpverlening Actualiteitencongres Schuldhulpverlening 11 april 2017 Nynke Andringa Waarom wijkteams? Mensen met meervoudige problemen vielen tussen wal en schip Ontstaan van Sociale

Nadere informatie

Voor de afdeling Zorg en Welzijn zijn wij op zoek naar een gemotiveerde kandidaat voor de functie van

Voor de afdeling Zorg en Welzijn zijn wij op zoek naar een gemotiveerde kandidaat voor de functie van Gemeente Opmeer Opmeer is een krachtige en zelfstandige plattelandsgemeente in het hart van Midden-West- Friesland (NH). Het bestaat uit acht kernen met 11.370 inwoners en heeft een aantrekkelijk woonen

Nadere informatie

Sociaal beleid gemeente Heerenveen

Sociaal beleid gemeente Heerenveen Sociaal beleid gemeente Heerenveen Bijeenkomst de Greiden, 8 juni 2017 Diana Elsinga, beleidsregisseur Wmo Gemeente Heerenveen Jacqueline Lenis, opbouwwerker Caleidoscoop Inhoud 1. Terugblik Hervorming

Nadere informatie

GGD Hollands Noorden. en wijkverpleegkundigen met S1-taken

GGD Hollands Noorden. en wijkverpleegkundigen met S1-taken GGD Hollands Noorden en wijkverpleegkundigen met S1-taken Waarom een GGD? Wet Publieke Gezondheidszorg (WPG): Gezondheidsbeschermende en gezondheidsbevorderende maatregelen voor de bevolking of specifieke

Nadere informatie

Beleidregels Sociaal Cultureel Werk 2005 (en verder)

Beleidregels Sociaal Cultureel Werk 2005 (en verder) Beleidregels Sociaal Cultureel Werk 2005 (en verder) 1. Beleidsterrein Beleidstaak: Sociaal Cultureel Werk Beheerstaak: Samenlevingsopbouwwerk, functienummer 630.00 Dit beleidsterrein omvat kinderwerk,

Nadere informatie

Stichting Wel.kom - Holding Stichting Wel.kom - Venlo/Beesel Stichting Wel.kom - Roermond

Stichting Wel.kom - Holding Stichting Wel.kom - Venlo/Beesel Stichting Wel.kom - Roermond Stichting Wel.kom - Holding Stichting Wel.kom - Venlo/Beesel Stichting Wel.kom - Roermond Inhoudsopgave Welkomstwoord Missie en visie Organisatiestructuur Dienstverlening en aanbod Informatie voor vrijwilligers

Nadere informatie

Geografisch: Overig: Geografisch: Overig: Geografisch: Overig:

Geografisch: Overig: Geografisch: Overig: Geografisch: Overig: indicator Beleidsveld 1.1 Beleidsdoel 1.1.1 Onderwijs en Sport Meer ontwikkelkansen jeugd Meer ontwikkelkansen van kinderen, zodanig dat zij de eigen vaardigheden en/of talenten zo goed mogelijk benutten.

Nadere informatie

Daarvoor gaat u naar Minters

Daarvoor gaat u naar Minters Opvoeden & Opgroeien Eigen functioneren & Relaties Een leefbare buurt Daarvoor gaat u naar Minters U weet zelf vaak het beste wat goed is voor uzelf of uw gezin. En u gaat voor goede raad of praktische

Nadere informatie

Beleidsregels subsidies Hof van Twente 2014

Beleidsregels subsidies Hof van Twente 2014 3. Beleidsterrein Zorg Preventie (leefbaarheid en participatie) en Zorg (zorg en ondersteuning) Maatschappelijke effecten Doelstellingen Subdoelstellingen - Vergroten eigen kracht en zelfredzaamheid -

Nadere informatie

Vrijwilligers Sport & Bewegen Informatie & Advies

Vrijwilligers Sport & Bewegen Informatie & Advies ensen brengt m samen Bij Stichting Welzijn Veere staan de inwoners van alle kernen van onze gemeente centraal. Bij ons draait het om u: hoe het met u gaat en of u zich thuis voelt in uw woonomgeving. Samen

Nadere informatie

COMPLEET IN GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG

COMPLEET IN GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG COMPLEET IN GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG MET ggz helpt kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met psychische klachten. Ook naasten van mensen met psychische klachten kunnen bij ons terecht voor ondersteuning.

Nadere informatie

Wij zijn per direct op zoek naar een Sociaal-cultureel werker 3, met als specialisatie jongerenwerk, voor uur per week.

Wij zijn per direct op zoek naar een Sociaal-cultureel werker 3, met als specialisatie jongerenwerk, voor uur per week. Impuls is dé Oldenzaalse organisatie voor Welzijn en Peuterspeelzalen. Onze activiteiten bestrijken de volle breedte van welzijnswerk, waarbij we ons richten op alle Oldenzalers, van jong tot oud. Met

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst Preventieprogramma Jeugdhulp Hoeksche Waard 2016-2018 14 september 2015

Verslag bijeenkomst Preventieprogramma Jeugdhulp Hoeksche Waard 2016-2018 14 september 2015 Verslag bijeenkomst Preventieprogramma Jeugdhulp Hoeksche Waard 2016-2018 14 september 2015 1 Welkom en introductie Preventieprogramma Jeugdhulp Wethouder Paans spreekt allereerst zijn steun uit aan professionals

Nadere informatie

Werkplan. Versie 30 september 2015

Werkplan. Versie 30 september 2015 Werkplan 2016 Versie 30 september 2015 Werkplan 2016 mfc t Marheem Woord vooraf t Marheem is een brede welzijnsinstelling die gemeentelijk beleid op het gebied van maatschappelijke ondersteuning uitvoert.

Nadere informatie

Projecten CJG = structureel aanbod = pilot/tijdelijk aanbod

Projecten CJG = structureel aanbod = pilot/tijdelijk aanbod Projecten CJG = structureel aanbod = pilot/tijdelijk aanbod Coaching on the Job Over Coaching on the Job Begin 2016 is er in samenwerking met STEK en IJsselkids gestart met de pilot Coaching on the Job.

Nadere informatie

de jeugd is onze toekomst

de jeugd is onze toekomst de jeugd is onze toekomst vereniging van groninger gemeenten Bestuursakkoord Jeugd 2008-2012 In veel Groninger gemeenten zijn er kinderen met problemen. En daarvan krijgen er te veel op dit moment niet

Nadere informatie

Prestatieafspraken Stichting Welzijn en Dienstverlening 2019 Gemeente Loppersum

Prestatieafspraken Stichting Welzijn en Dienstverlening 2019 Gemeente Loppersum Beleidsterrein Onderwerp Beleidsdoelstelling Resultaten/Activiteiten Aandachtspunten Jeugd- en Jongerenwerk Stimuleren participatie en talentontwikkeling Jongeren die participeren in de samenleving en

Nadere informatie

Alle diensten hebben tot doel te stimuleren dat gebruikers meedoen aan de samenleving en het opruimen van eventuele participatieblokkades.

Alle diensten hebben tot doel te stimuleren dat gebruikers meedoen aan de samenleving en het opruimen van eventuele participatieblokkades. Welzijn is meedoen. Alle diensten hebben tot doel te stimuleren dat gebruikers meedoen aan de samenleving en het opruimen van eventuele participatieblokkades. Kwetsbare inwoners worden gedefinieerd als:

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst Preventieprogramma Jeugdhulp Hoeksche Waard 2016-2018 16 september 2015

Verslag bijeenkomst Preventieprogramma Jeugdhulp Hoeksche Waard 2016-2018 16 september 2015 Verslag bijeenkomst Preventieprogramma Jeugdhulp Hoeksche Waard 2016-2018 16 september 2015 1 Welkom en introductie Preventieprogramma Jeugdhulp De vijf gemeenten in de Hoeksche Waard geven samen vorm

Nadere informatie

Raadsvergadering, 29 januari 2008. Voorstel aan de Raad

Raadsvergadering, 29 januari 2008. Voorstel aan de Raad Raadsvergadering, 29 januari 2008 Voorstel aan de Raad Nr: 206 Agendapunt: 8 Datum: 11 december 2007 Onderwerp: Vaststelling speerpunten uit de conceptnota Lokaal Gezondheidsbeleid Wijk bij Duurstede 2008-2011

Nadere informatie

Vorkmeer Nederweert Dienstenboek 2015

Vorkmeer Nederweert Dienstenboek 2015 Vorkmeer Nederweert Dienstenboek Nederweert, Juni Inhoud Inhoud... 2 Voorwoord... 3 D1 Jongerenwerk... 4 D3 Maatjesproject... 7 D4 Ondersteuning WMO platform... 8 D5 Opbouwwerk... 9 D6 Vrijwilligerspunt...

Nadere informatie

Eindrapport Samen sterk voor leefbaarheid. Onderzoek naar behoeften en bijdragen van inwoners uit Keijenborg en Velswijk

Eindrapport Samen sterk voor leefbaarheid. Onderzoek naar behoeften en bijdragen van inwoners uit Keijenborg en Velswijk Eindrapport Samen sterk voor leefbaarheid Onderzoek naar behoeften en bijdragen van inwoners uit Keijenborg en Velswijk Prestaties: doelstellingen Doel: onderzoek naar vraagpatronen van inwoners Keijenborg/Velswijk

Nadere informatie

Beschrijving. Bij opvoedingsproblemen kan doorverwezen worden naar het CJG screeningsoverleg.

Beschrijving. Bij opvoedingsproblemen kan doorverwezen worden naar het CJG screeningsoverleg. Aanpak: TASs/Mijn Zuid De gemeente heeft de vragenlijst betreffende deze aanpak ingevuld en relevante documentatie toegestuurd. Een beperktere vragenlijst over deze aanpak is ingevuld door: Partner in

Nadere informatie

IrisZorg Preventieve wijkgerichte

IrisZorg Preventieve wijkgerichte IrisZorg Preventieve wijkgerichte hulpverlening 1. Wie zijn Bianca Lubbers en Vincent Stijns? 2. Wat is IrisZorg? 3. Wat is IRIS in de Buurt? 4. Wat doet IRIS in de Buurt? casuïstiek 5. Maatschappelijk

Nadere informatie

t Marheem is een brede welzijnsinstelling die gemeentelijk beleid op het gebied van maatschappelijke ondersteuning uitvoert.

t Marheem is een brede welzijnsinstelling die gemeentelijk beleid op het gebied van maatschappelijke ondersteuning uitvoert. Werkplan 2014 Werkplan 2014 Woord vooraf t Marheem is een brede welzijnsinstelling die gemeentelijk beleid op het gebied van maatschappelijke ondersteuning uitvoert. Het werkveld maatschappelijke ondersteuning

Nadere informatie

Welzijn nieuwe stijl. Thema-avond gemeenteraad Geldermalsen. 19 oktober 2010 Marjon Breed

Welzijn nieuwe stijl. Thema-avond gemeenteraad Geldermalsen. 19 oktober 2010 Marjon Breed Welzijn nieuwe stijl Thema-avond gemeenteraad Geldermalsen 19 oktober 2010 Marjon Breed Presentatie Welzijn nieuwe stijl Welzijn in Geldermalsen De Wmo Welzijn Actuele ontwikkelingen Welzijn nieuwe stijl

Nadere informatie

Gemeente Maasgouw t.a.v. College van B&W Postbus AA Maasbracht. Betreft: subsidieaanvraag Echt, 15 juni 2017.

Gemeente Maasgouw t.a.v. College van B&W Postbus AA Maasbracht. Betreft: subsidieaanvraag Echt, 15 juni 2017. Aan: Gemeente Maasgouw t.a.v. College van B&W Postbus 7000 6050 AA Maasbracht Betreft: subsidieaanvraag 2018 Echt, 15 juni 2017 Geacht college, Graag maak ik van de gelegenheid gebruik om subsidie aan

Nadere informatie

Hoofdlijnen Beleidsplan Hoofdlijnen Beleidsplan Stichting Youth for Christ Gorinchem The Mall Jongerenwerk

Hoofdlijnen Beleidsplan Hoofdlijnen Beleidsplan Stichting Youth for Christ Gorinchem The Mall Jongerenwerk Stichting Youth for Christ Gorinchem The Mall Jongerenwerk 1 Doelgroep: Jongeren in de leeftijd van 10 t/m 25 jaar, woonachtig in de Gemeente Gorinchem. De focus ligt op groei op verschillende leefgebieden,

Nadere informatie

Functionele omschrijving van de voedingsprofessional BeweegKuur

Functionele omschrijving van de voedingsprofessional BeweegKuur Functionele omschrijving van de voedingsprofessional BeweegKuur Inleiding Dat goede voeding een bijdrage levert aan de gezondheid van mensen, is algemeen bekend. Toch eet slechts een klein percentage van

Nadere informatie

De kracht van pedagogisch adviseren

De kracht van pedagogisch adviseren De kracht van pedagogisch adviseren Colofon Uitgever: Datum uitgave: december 2010 Eindredactie: Rieneke de Groot, Monique Albeda & Geeske Hoogenboezem Bezoekadres: Nieuwe Gouwe Westzijde 1, 2802 AN Gouda

Nadere informatie

Feiten en cijfers: Wat feiten en cijfers: Vrijwilligers: 342 Stagiaires: 43 Beroepskrachten: 78 Medewerkers: 463. Omzet: 4,3 miljoen

Feiten en cijfers: Wat feiten en cijfers: Vrijwilligers: 342 Stagiaires: 43 Beroepskrachten: 78 Medewerkers: 463. Omzet: 4,3 miljoen Wat feiten en cijfers: Feiten en cijfers: Vrijwilligers: 342 Stagiaires: 43 Beroepskrachten: 78 Medewerkers: 463 Omzet: 4,3 miljoen Werkgebied: 5 gemeenten Land van Cuijk West Maas en Waal (Gelderland)

Nadere informatie

Stichting CJG Rijnmond

Stichting CJG Rijnmond Ineke Moerman, arts M&G Bestuurder/algemeen directeur Stichting CJG Rijnmond 1 Historie Twee centrale hoofddoelen: Het versterken van de vroegsignalering en preventie. Het creëren van een aanbod dat past

Nadere informatie

Het belang van anders

Het belang van anders Het belang van anders 1 Perspectief Zutphen Zutphen Ontstaan Perspectief Zutphen Kengetallen Maatschappelijke opgaven Welzijn nieuwe stijl Aanpak Waar staan we nu Leren leren 2 Compact stadje aan de IJssel

Nadere informatie

Wijkplan 2016 Veenendaal Noordoost

Wijkplan 2016 Veenendaal Noordoost Wijkplan 2016 Veenendaal Noordoost Pagina 0 Inhoud Inleiding 2 Aandachtspunten Wijkster 3 Speerpunten 2016 5 Doelen 2016 6 Pagina 1 Inleiding Voor u ligt het Wijkplan van Veenendaal Noordoost voor het

Nadere informatie

WIJKACCOMMODATIES: BREDER EN BETER Groeiend nut en noodzaak van het netwerk van wijkaccommodaties in de stad Groningen

WIJKACCOMMODATIES: BREDER EN BETER Groeiend nut en noodzaak van het netwerk van wijkaccommodaties in de stad Groningen STRATEGISCHE VISIE BBOG zomer 2010 WIJKACCOMMODATIES: BREDER EN BETER Groeiend nut en noodzaak van het netwerk van wijkaccommodaties in de stad Groningen 1. BBOG Het BBOG staat voor Buurtcentra Besturen

Nadere informatie

Subsidieregels Hof van Twente 2015

Subsidieregels Hof van Twente 2015 3. Beleidsterrein Zorg Preventie (leefbaarheid en participatie) en Zorg (zorg en ondersteuning) Maatschappelijke effecten Doelstellingen Subdoelstellingen - Vergroten eigen kracht en zelfredzaamheid -

Nadere informatie

UITVOERINGSPROGRAMMA WELZIJN/WMO 2012 (gewijzigde expeditie) Bijlage 1: Doelstellingen Integrale Welzijnsnota

UITVOERINGSPROGRAMMA WELZIJN/WMO 2012 (gewijzigde expeditie) Bijlage 1: Doelstellingen Integrale Welzijnsnota UITVOERINGSPROGRAMMA WELZIJN/WMO 2012 (gewijzigde expeditie) Bijlage 1: Doelstellingen Integrale Welzijnsnota WELZIJN ALGEMEEN 1 Het zo optimaal mogelijk laten participeren van de inwoners van Hendrik-Ido-Ambacht

Nadere informatie

Subsidieregeling Opbouwwerk

Subsidieregeling Opbouwwerk Subsidieregeling Opbouwwerk 2020-2023 Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal, gelet op artikel 2, eerste lid, onder h, en tweede lid, van de Algemene subsidieverordening Roosendaal: BESLUITEN

Nadere informatie

ORO ziet kansen. Zorg in de regio voor mensen met een verstandelijke beperking en kinderen met een ontwikkelingsachterstand

ORO ziet kansen. Zorg in de regio voor mensen met een verstandelijke beperking en kinderen met een ontwikkelingsachterstand ORO ziet kansen Zorg in de regio voor mensen met een verstandelijke beperking en kinderen met een ontwikkelingsachterstand ORO is er voor alle mensen met een verstandelijke beperking in de regio Zuidoost

Nadere informatie

Iedereen doet mee Dorpen en wijken leefbaar Vrijwilligers aan zet Geluk is

Iedereen doet mee Dorpen en wijken leefbaar Vrijwilligers aan zet Geluk is Iedereen doet mee Dorpen en wijken leefbaar Vrijwilligers aan zet Welzijnsdiensten in Zuidwest-Drenthe en Noordwest-Overijssel Welzijn MensenWerk ondersteunt groepen bewoners en organiseert activiteiten

Nadere informatie

Huis van Renkum. Doelen waaraan wordt bijgedragen

Huis van Renkum. Doelen waaraan wordt bijgedragen Huis van Renkum Doelen waaraan wordt bijgedragen Het Huis van Renkum draagt in de meest brede zin bij aan het hoofddoel van de gemeente Renkum: het vergroten van de zelfredzaamheid, het sociaal functioneren

Nadere informatie

Plan voor een scholingsaanbod CJG: in en vanuit het CJG

Plan voor een scholingsaanbod CJG: in en vanuit het CJG Plan voor een scholings CJG: in en vanuit het CJG Uitgaan van de eigen kracht van ouders en kinderen, die eigen kracht samen versterken en daar waar nodig er op af en ondersteunen Het scholingsplan CJG

Nadere informatie

JONGERENWERK Rhenen maakt een nieuwe start!

JONGERENWERK Rhenen maakt een nieuwe start! JONGERENWERK Rhenen maakt een nieuwe start! Voorwoord Het jongerenwerk van Mozaïek heeft de afgelopen periode (augustus november) met meerdere partijen gesproken om een zo goed mogelijk beeld te krijgen

Nadere informatie

Werkvloer Jeugd & Gezin

Werkvloer Jeugd & Gezin Werkvloer Jeugd & Gezin 2016, september 2015 Thema/Bron/Beleid WMO Prestatieveld 2 Jeugdigen met problemen en ouders met problemen met opvoeden preventief/ ondersteuning Prestatie Projectnaam 1. Coachtraject

Nadere informatie

Kansen en kracht creëren we samen. RMC Radius 1

Kansen en kracht creëren we samen. RMC Radius 1 RMC radius verbindt Kansen en kracht creëren we samen RMC Radius 1 We staan dicht bij de mensen, wijk en leefomgeving. Jeroen Rovers Directeur bestuurder RMC Radius verbindt - RMC Radius staat voor de

Nadere informatie

Met het nieuwe welzijnsbeleid werkt de gemeente Tiel vanuit de volgende uitgangspunten:

Met het nieuwe welzijnsbeleid werkt de gemeente Tiel vanuit de volgende uitgangspunten: Opdrachtformulering kwartiermaker integrale welzijnsopdracht Aanleiding De gemeenteraad van de gemeente Tiel heeft in haar vergadering van juli 2014 het besluit genomen om een inhoudelijke discussie te

Nadere informatie

Wij zijn per direct op zoek naar een Sociaal-cultureel werker 3, met als specialisatie Straathoekwerk, voor 30 uur per week.

Wij zijn per direct op zoek naar een Sociaal-cultureel werker 3, met als specialisatie Straathoekwerk, voor 30 uur per week. Impuls is dé Oldenzaalse organisatie voor Welzijn en Peuterspeelzalen. Onze activiteiten bestrijken de volle breedte van welzijnswerk, waarbij we ons richten op alle Oldenzalers, van jong tot oud. Met

Nadere informatie

Monitoren effect en indicatoren

Monitoren effect en indicatoren Monitoren effect en indicatoren Waar zijn we mee bezig? - Coöperatie Amaryllis en gemeente Leeuwarden ontwikkelen samen een lijn, m.b.t. het monitoren van het effect van de inzet van sociale wijkteams

Nadere informatie

Welkom. A-avond 22 maart Thema samenlevingsopbouw en uitvoering participatiewet vanuit Stichting WIJeindhoven

Welkom. A-avond 22 maart Thema samenlevingsopbouw en uitvoering participatiewet vanuit Stichting WIJeindhoven Welkom A-avond 22 maart Thema samenlevingsopbouw en uitvoering participatiewet vanuit Stichting WIJeindhoven Een tijdperk van veranderingen of een verandering van tijdperk? 2016: van 60 100% Taakvolwassenheid

Nadere informatie

eflectietool Reflectietool Reflectietool Reflectietool Test jezelf op professioneel ondersteunen

eflectietool Reflectietool Reflectietool Reflectietool Test jezelf op professioneel ondersteunen eflectietool Reflectietool eflectietool Reflectietool eflectietool Reflectietool Test jezelf op professioneel ondersteunen Redactie: Marieke Haitsma en Corrie van Dam Eindredactie: afdeling communicatie

Nadere informatie

Oogst Netwerkborrel Samenwerkingspartners Nieuwland

Oogst Netwerkborrel Samenwerkingspartners Nieuwland Oogst Netwerkborrel Samenwerkingspartners Nieuwland 4 februari 2016 Thema: Hoe kunnen wij een stevigere sociale samenwerking en effectieve zorg in de wijk bevorderen? Op 4 februari 2016 werd een netwerkborrel

Nadere informatie

Bijlage 2. Overzicht kaderstelling subsidieverlening. OUDERENBELEID door Pluspunt. registratienr.: 2012I02247

Bijlage 2. Overzicht kaderstelling subsidieverlening. OUDERENBELEID door Pluspunt. registratienr.: 2012I02247 1 registratienr.: 2012I02247 Bijlage 2 Overzicht kaderstelling subsidieverlening OUDERENBELEID door Pluspunt Algemene maatschappelijke doelen Het stimuleren van bewoners en organisaties om naar eigen vermogen

Nadere informatie

Uitvoeringsplan Wmo beleid 2013-2016 Samen sterk in de Wmo Gemeente Slochteren

Uitvoeringsplan Wmo beleid 2013-2016 Samen sterk in de Wmo Gemeente Slochteren Uitvoeringsplan Wmo beleid 2013-2016 Samen sterk in de Wmo Gemeente Slochteren 1 Prestatieveld Sociale Samenhang en Leefbaarheid Doel: Versterken van het zorgzaam samenleven Wat deden we al en blijven

Nadere informatie

4.2.2. Shantala babymassage (individuele begeleiding)

4.2.2. Shantala babymassage (individuele begeleiding) 4.2. Aanbod voor ouders van het jonge kind Dit aanbod is veelal gericht op ouders met kinderen tot 4 jaar. Een aantal producten zijn inzetbaar voor een bredere doelgroep. De producten Home-Start, Vroegtijdige

Nadere informatie

Opvoeden samen met de buurt

Opvoeden samen met de buurt Opvoeden samen met de buurt De pedagogische waarde van jongeren- en welzijnswerk Opvoeden samen met de buurt De pedagogische waarde van jongeren- en welzijnswerk Pedagogische rol van jongeren- en welzijnswerk

Nadere informatie

Doel WMO Werkwijze Wmo-adviesraad Visie Wmo-adviesraad Plannen. WMO adviesraad gemeente Landerd

Doel WMO Werkwijze Wmo-adviesraad Visie Wmo-adviesraad Plannen. WMO adviesraad gemeente Landerd Gemeente Landerd Doel WMO Werkwijze Wmo-adviesraad Visie Wmo-adviesraad Plannen Wettelijke verplichting Wmo Adviesraad Convenant Plichten Bevoegdheden Verantwoordelijkheden 1. De leefbaarheid van de gemeente

Nadere informatie

Preventie en voorlichting

Preventie en voorlichting Preventie Preventie en voorlichting Introductie De afdeling preventie geeft voorlichting en advies over genotmiddelen aan jongeren, ouders en professionals. Verslavingszorg verleent hulp aan volwassenen

Nadere informatie

Voorstel aan : Gemeenteraad van 26 januari 2009 Door tussenkomst. Nummer : Onderwerp : Startnotitie Centrum Jeugd en Gezin Bijlage(n) : 1

Voorstel aan : Gemeenteraad van 26 januari 2009 Door tussenkomst. Nummer : Onderwerp : Startnotitie Centrum Jeugd en Gezin Bijlage(n) : 1 Voorstel aan : Gemeenteraad van 26 januari 2009 Door tussenkomst : Raadscommissie van 13 januari 2009 van Nummer : Onderwerp : Startnotitie Centrum Jeugd en Gezin Bijlage(n) : 1 Samenvatting : Gemeenten

Nadere informatie

Samenwerkingsverband Jong in de Buurt Gemeente Boxmeer I-WL/2011/2377

Samenwerkingsverband Jong in de Buurt Gemeente Boxmeer I-WL/2011/2377 Samenwerkingsverband Jong in de Buurt Gemeente Boxmeer I-WL/2011/2377 Jaarverslag 2010 1 Inleiding Jong in de Buurt is een samenwerkingsverband van het jongerenwerk van Radius, de politie en de gemeente.

Nadere informatie

Hartelijk welkom bij Stichting ROAT

Hartelijk welkom bij Stichting ROAT Hartelijk welkom bij Stichting ROAT Missie ROAT (Reach Out and Touch) Iedereen is kansrijk Niemand staat alleen Doelstelling Stichting ROAT Biedt duurzame oplossingen voor hardnekkige overlast situaties

Nadere informatie

Van Voor Door Met. Elkaar

Van Voor Door Met. Elkaar Van Voor Door Met Elkaar 1 Inhoud waaier Kernboodschap Projectstructuur Lokaal netwerk Ontmoeting 2 Kernboodschap Kernboodschap Gewoon sámen DOEN! Simpel, herkenbaar en voor iedereen. Omdat iedereen ertoe

Nadere informatie

Op diverse onderdelen van het beleidskader willen wij opmerkingen maken. Voor een uitgebreidere toelichting verwijzen wij naar de bijlage.

Op diverse onderdelen van het beleidskader willen wij opmerkingen maken. Voor een uitgebreidere toelichting verwijzen wij naar de bijlage. Provincie Gelderland Commissie JCZ Griffie De heer J. de Wals Postbus 9090 6800 GX ARNHEM datum: 2 september 2008 referentie: S03-01-08 - AliVo - 08.S03261 telefoon: (026) 384 6249 e-mail: i.rouwenhorst@spectrum-gelderland.nl

Nadere informatie

Gelet op collegevoorstel van 25 augustus 2009 waar de volgende beleidsuitgangspunten zijn opgenomen:

Gelet op collegevoorstel van 25 augustus 2009 waar de volgende beleidsuitgangspunten zijn opgenomen: 4^.oo io'^ gemeentenieuwkoopafdelingfysiekeenmaatschappelijke ontwikkeling nieuwkoop raadsbesluit onderwerp Kadernotitie jeugdbeleid 2009-2012 Gelet op collegevoorstel van 25 augustus 2009 waar de volgende

Nadere informatie

Hoofdlijnen beleidsplan

Hoofdlijnen beleidsplan Hoofdlijnen beleidsplan Doelstelling (statutair) De stichting heeft ten doel, middels de inzet van professionele krachten en vrijwilligers, het uitvoeren, ondersteunen en/of stimuleren, coördineren, begeleiden

Nadere informatie

Met een goede start naar de basisschool

Met een goede start naar de basisschool Met een goede start naar de basisschool INSPIRATIEDOCUMENT OVER HET BELANG VAN DE OPVOED- EN OPGROEIOMGEVING VOOR DE ONTWIKKELING VAN JONGE KINDEREN MEE Nederland ActiZ GGD GHOR Nederland MOgroep 1 Over

Nadere informatie

De 5 hoek in Amsterdam werkt samen!

De 5 hoek in Amsterdam werkt samen! Er zijn 27 Ouder- en Kindteams. 22 teams zitten in de wijken, vier teams zijn er voor het voortgezet onderwijs en één team is er speciaal voor het MBO. We werken samen vanuit een aantal functies: ouder-

Nadere informatie

Voor een sterke basis. Wet- en regelgeving voor positieve ontwikkeling in opvang en onderwijs

Voor een sterke basis. Wet- en regelgeving voor positieve ontwikkeling in opvang en onderwijs Voor een sterke basis Wet- en regelgeving voor positieve ontwikkeling in opvang en onderwijs Overzicht wettelijke verplichtingen in jeugd, onderwijs en opvang Gemeenten zijn uitvoerders van overheidsbeleid;

Nadere informatie

Aan de slag. Geestelijk gezond

Aan de slag. Geestelijk gezond Direct aan de slag Geestelijk gezond Iedereen streeft naar een gezond leven. Daarin past de zorg voor lichaam en geest. Niet alleen omdat mensen daar zelf bij gebaat zijn, maar ook omdat onze omgeving

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor subsidieverlening subsidiejaar 20..

Aanvraagformulier voor subsidieverlening subsidiejaar 20.. Aanvraagformulier voor subsidieverlening subsidiejaar 20.. Dit formulier gebruikt u als u een subsidie wilt aanvragen bij de gemeente. Het gebruik van het formulier is wettelijk verplicht. Alle vragen

Nadere informatie

Kinderen/jeugdigen hebben hun plek in de openbare ruimte/de samenleving. Een sterk jeugd- en jongerenwerk gebaseerd op Welzijn Nieuwe Stijl

Kinderen/jeugdigen hebben hun plek in de openbare ruimte/de samenleving. Een sterk jeugd- en jongerenwerk gebaseerd op Welzijn Nieuwe Stijl Vrije Tijd 2012- Optimale ontmoetings- en De jeugd faciliteren om elkaar te ontwikkelingsmogelijkheden voor ontmoeten in de eigen omgeving kinderen en jeugdigen zodat zij hun sociale netwerken opbouwen

Nadere informatie

Natuurlijk... NUTH. NUTH... Natuurlijk DE WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING (WMO)

Natuurlijk... NUTH. NUTH... Natuurlijk DE WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING (WMO) DE WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING (WMO) Natuurlijk... NUTH NUTH... Natuurlijk Gemeente Nuth - Deweverplein 1 - Postbus 22000-6360 AA Nuth - 045-5659100 - www.nuth.nl VOORWOORD wethouder J.J.C van den

Nadere informatie