HOOFDSTUK 1: EEN SUCCESVOLLE CURSUS OPZETTEN VAN START GAAN WINNEN MET DE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HOOFDSTUK 1: EEN SUCCESVOLLE CURSUS OPZETTEN VAN START GAAN WINNEN MET DE"

Transcriptie

1 WINNEN MET DE

2 WEIGHT LOSS CHALLENGE WAT HEEFT U TE VERLIEZEN? De Weight Loss Challenge maakt van iedereen een winnaar. Van de deelnemers die afvallen tot de distributeurs die hun business beter opbouwen. De Weight Loss Challenge is de ideale manier om de Herbalife -producten te ontdekken en te introduceren. Iedereen die de kracht van de Weight Loss Challenge heeft ervaren, vertelt dit weer door aan anderen waardoor een geweldig momentum ontstaat. ALLES WAT U NODIG HEEFT Dit document beschrijft hoe eenvoudig het is om te werken met de Weight Loss Challenge. Dit handboek bevat een lijst van benodigdheden, biedt cursusrichtlijnen en wekelijkse hand-outs. Tegen minimale kosten kunt u aan de slag gaan en het succes dupliceren binnen uw organisatie. Zorg wel dat u zich houdt aan de locale wetgeving, inclusief de regels die van toepassing zijn op het adverteren van de Challenge, gebruik van publiek- of privé eigendom, etc. Hulpmaterialen zijn als bijlage aan deze manual toegevoegd. BEGINNEN IS EENVOUDIG Er hoeven maar een paar deelnemers te starten, echter het minimum aantal is hierbij 6. U zult zien dat ongeveer 20 deelnemers ideaal is tot aan een toegestaan maximum aantal van 25 deelnemers per Challenge. (dit heeft te maken met de uitbetaling en belasting!) Challenge deelnemers zijn gemotiveerd en dus ontvankelijk voor uw aanbiedingen. Ze hebben zich al als doel gesteld gewicht te verliezen en de producten van Herbalife kunnen daarbij helpen. Behouden en werven gaan hand in hand met de Weight Loss Challenge. Vooral omdat de deelnemers kunnen besluiten mee te doen aan toekomstige Challenges. DE GEZELLIGHEIDSFACTOR Een Challenge moet vooral leuk en gezellig zijn! Sociaal bezig zijn, resultaten behalen en erkenning zijn belangrijk voor behoud van het momentum. Als Weight Loss Challenge coach motiveert en inspireert uw enthousiasme iedereen in de groep. Met deze geweldige businessmethode zult u aan het coachen van mensen zeer veel plezier beleven, zullen de resultaten fantastisch zijn en zal uw business tegelijkertijd groeien. Doe mee aan de Challenge!

3 1. KEN DE REGELS Zorg ervoor dat u bekend bent met de Distributeur Weight Loss Challenge-reglementen aan het einde van dit hoofdstuk en de Weight Loss Challenge Deelnemersovereenkomst welke is toegevoegd als bijlage. 2. ZOEK, VIND EN RESERVEER EEN LOCATIE Zoek een locatie met tafels, stoelen en liefst een keukentje waar thee, shakes en hapjes voorbereid kunnen worden. Bijvoorbeeld een bibliotheek, buurtcentrum, kantoorruimte, etc. (uiteraard met toestemming). Zorg ervoor dat het er netjes, gezellig en professioneel uitziet. Misschien lukt het u om gratis accommodatie te vinden, maar wees erop voorbereid dat u huur moet betalen. 3. KIES EEN BEGINDATUM VOOR UW WEIGHT LOSS CHALLENGE 4. ADVERTEER Begin een week voor de eerste les met adverteren. Maak een advertentieplan: o o o Advertenties. Kies de belangrijkste krant die mensen in de omgeving ontvangen waar u uw Weight Loss Challenge organiseert. Eén grote advertentie (bijv. ½ pagina) die één keer wordt uitgebracht is beter dan een kleine die meerdere dagen in de krant staat. Gebruik hiervoor één van de door HBL-NL goedgekeurde versies. Deze zijn als bijlage toegevoegd. Hiermee voorkomt u problemen bij mogelijk niet toegestane uitspraken welke zo zijn gemaakt daar het vaak om kleine nuanceverschillen gaat. Paginagrote flyers. Vraag toestemming om flyers te mogen rondbrengen en achterlaten bij bedrijven in de omgeving van uw cursuslocatie. Downloadbare flyers zijn als bijlage toegevoegd. Mond tot mond reclame. Gebruik de Wie kent u? -aanpak. Praat ook met mensen die in de omgeving van de cursuslocatie wonen. o Laat uw gasten zelf mensen uitnodigen. Nodig uw huidige klanten die in de omgeving van de cursuslocatie wonen uit en vraag ze andere mensen mee te nemen. Dit is één van de beste manieren om mensen binnen te halen! N.B.: De resultaten van het adverteren zullen uiteenlopen, afhankelijk van het soort krant of andere gekozen media, geografische locatie, grootte van de advertentie, enz. 5. BEREID U VOOR OP DE TELEFOONTJES! Bereid u voor op telefonische reacties met behulp van de telefoonscripts in sectie twee van dit handboek en zorg ervoor dat het volgende geïnstalleerd is voordat u gaat adverteren: o Het bericht op uw voic . Gebruik het telefoonscript in sectie twee als richtlijn voor het opnemen van dit bericht. Het moet in ieder geval het telefoonnummer van uw directe lijn bevatten. o Script voor het beantwoorden van telefoontjes of voor het terugbellen om mensen voor te registreren. o Registratielijst. Zorg dat de registratielijst (zie bijlage) klaarligt en noteer iedereen die in de cursus geïnteresseerd is. 6. BEREID DE WEIGHT LOSS CHALLENGE VOOR Zie hoofdstuk 3: Voorbereiden van de cursus voor details over de cursusvoorbereiding.

4 WEIGHT LOSS CHALLENGE REGLEMENTEN NEDERLAND De Weight Loss Challenge Reglementen zijn een aanvulling op de andere reglementen van Herbalife inclusief de gedragsreglementen en het distributeursbeleid, de aanvullende reglementen en de Herbalife Nutrition Club Reglementen (waar van toepassing). Niet-cursiefgedrukte inhoud omvat de regel zelf en is verplicht. Cursiefgedrukte inhoud geeft de beste manier en/of overige details weer. 1. MAXIMAAL AANTAL DEELNEMERS Elke Weight Loss Challenge kan een maximum aantal van 25 personen bevatten. Aanbevolen wordt dat u 20 tot 25 deelnemers per keer laat meedoen. Houd er rekening mee dat dit kan betekenen dat u zo weinig het minimale aantal van 6 tot maximaal 25 deelnemers per keer kunt hebben. Als u bijvoorbeeld 100 mensen hebt die allemaal mee willen doen, dan moet u 4 of meer Challenges starten om te voldoen aan deze regel. Ook is het dan verstandig een Onafhankelijk Distributeur per 12 tot 15 deelnemers als persoonlijke coach aan te wijzen. 2. TOEGESTANE BIJDRAGEN Deelnemersbijdrage: Deelnemersbijdragen mogen niet gebruikt worden om winst te maken en zijn vastgelegd op 60,-. Hiervan dient 35,- gebruikt te worden voor de prijzenpot. Kosten bij gewichtstoename: Distributeurs mogen een boete voor gewichtstoename invoeren van 1,- per aangekomen halve kilo sinds de laatste keer wegen. Hierbij geldt: van gram 1,-, van gram 2,- en zo verder. Kosten voor niet aanwezig zijn: Distributeurs mogen 5,- rekenen voor elke afwezige op een wekelijkse bijeenkomst. Eén (1) keer afwezig is kosteloos toegestaan. De enige toelaatbare actie na het niet betalen van kosten voor gewichtstoename of afwezigheid is diskwalificatie voor de rest van de Challenge. Distributeurs mogen geen andere middelen inzetten om deelnemers (of ex-deelnemers) te laten betalen. Bijzondere kosten: het kan zijn dat er deelnemers zijn die reeds als Herbalife klant bekend zijn bij een coach niet deelnemende aan de WLC. In dit geval dient de desbetreffende coach een vergoeding te betalen van 25,- aan de organisatie van de WLC. De organisatie van de WLC bepaalt uiteindelijk of deze persoon kan worden toegelaten. 3. MAXIMALE UITBETALING De eerste prijs van elke Challenge mag niet meer bedragen dan 450,-. Er bestaan 2 redenen voor dit maximum: Deelnemers moeten gedreven worden door de resultaten die ze behalen, zonder het extra voordeel van eventueel het winnen van geld. Hogere bedragen kunnen tot gevolg hebben dat deelnemers ongezond of overdreven gaan afvallen en/of sporten. Daarom stellen we dit redelijke maximum prijzenbedrag vast.

5 4. DUUR Elke Challenge loopt 12 weken. De aanbevolen duur van elke Challenge is 12 weken. Zo heeft de deelnemer meer tijd om het doel te behalen gedurende de Challenge, en dit is de tijd die er voor staat om mensen te helpen hun gewoontes aan te passen. Het Weight Loss Challenge Handboek, MyHerbalife.com-materialen en de Herbalife Weight Loss Challenge-website voor deelnemers zijn allemaal gebaseerd op een programma van 12 weken. 5. WEKELIJKSE BIJEENKOMSTEN Wekelijkse bijeenkomsten zijn een verplicht onderdeel van elke Challenge. Deze worden gehouden op een geschikte locatie. Bijeenkomsten moeten een wekelijks meetmoment, overleg over de voortgang van de deelnemer, een educatief gedeelte door de distributeurs/coaches en het formuleren van een plan voor het doel van de komende week bevatten. 6. AANBEVELEN VAN HERBALIFE-PRODUCTEN Distributeurs mogen te allen tijde de producten van Herbalife aanbevelen en promoten maar mogen niet verplichten dat de producten gekocht en geconsumeerd worden als onderdeel van een Challenge. 7. TERUGGAVE VAN DE DEELNEMERSBIJDRAGE De deelnemersbijdrage moet volledig worden vergoed als de deelnemer dit binnen de eerste 48 uur van de Challenge verzoekt. Als dit meer dan 48 uur nadat de Challenge van start is gegaan wordt aangevraagd dan wordt deze beslissing aan de verantwoordelijke distributeur(s) overgelaten. 8. ADVERTISING Herbalife heeft een aantal advertenties/redactioneel stukken opgesteld en laten goedkeuren. Dit stuk is te downloaden als bijlage bij dit document. Wij adviseren dan ook nadrukkelijk om hiervan gebruik te maken om problemen te voorkomen. Advertenties die door distributeurs ontworpen worden, moeten overeenkomen met alle reglementen van Herbalife inclusief de Gedragsregels en Distributor Policies en de (waar van toepassing) Herbalife Nutrition Club Reglementen evenals de Nederlandse wetgeving met betrekking tot adverteren van gewichtsbeheersingszaken, voedingsproducten en claims. Daarbij mogen advertenties voor een Weight Loss Challenge niet impliceren dat iemand geld ontvangt voor alleen het deelnemen aan een Challenge. Er zijn maar 4 mensen per Challenge die daadwerkelijk geldbeloningen ontvangen. Advertenties mogen wel zeggen of impliceren dat deelnemers geld kunnen verdienen door de Challenge te winnen. Voorbeelden van acceptabele advertentieteksten: Weight Loss Challenge-winnaars kunnen euro s verdienen voor verloren kilo s! Challenge-winnaars kunnen geld verdienen met afvallen!

6 Voorbeelden onacceptabele advertentieteksten: Verdien geld met afvallen! Wij betalen u om af te vallen! 9. VERPLICHTE DEELNEMERSOVEREENKOMST Elke deelnemer moet een Deelnemersovereenkomst doornemen en ondertekenen. Deze moet bewaard worden tot tenminste 1 jaar na tekendatum door de distributeur(s) en op aanvraag van Herbalife getoond kunnen worden. 10. MINIMUMLEEFTIJD De minimumleeftijd voor deelname aan een Weight Loss Challenge is 18 jaar. Personen onder deze leeftijd zijn uitgesloten van deelname.

Bestuur Het opstellen van visie, missie en beleid

Bestuur Het opstellen van visie, missie en beleid Bestuur Het opstellen van visie, missie en beleid Landelijk Samenwerkingsverband Actieve bewoners Oudkerkhof 13b 3512 GH Utrecht tel. 030-2317511 mail: info@lsabewoners.nl web: www.lsabewoners.nl www.bewonersbedrijven.nl

Nadere informatie

Waarom is de methode van ANWB Groene Energieveiling effectief en eenvoudig?

Waarom is de methode van ANWB Groene Energieveiling effectief en eenvoudig? Veelgestelde vragen De veilingmethode Waarom is de methode van ANWB Groene Energieveiling effectief en eenvoudig? Het is voor u heel erg weinig moeite om tot een besparing op uw kosten te komen. 1. U schrijft

Nadere informatie

Handleiding gebruik Facebook en Twitter

Handleiding gebruik Facebook en Twitter Handleiding gebruik Facebook en Twitter Hoe maak je effectief gebruik van deze social media kanalen? Datum : 17-05-2013 Auteur : Rico Kramers (stagiaire) Organisatie : Adyta Relatie : - Project : - PAGINA

Nadere informatie

Hand out behorende bij de training VOBSPAN. 5644 NG EINDHOVEN Toren C, level 14 040 2115020 1077 NX AMSTERDAM www.itasc.

Hand out behorende bij de training VOBSPAN. 5644 NG EINDHOVEN Toren C, level 14 040 2115020 1077 NX AMSTERDAM www.itasc. Hand out behorende bij de training VOBSPAN Itasc Nederland B.V. Itasc Nederland B.V. St. Gerardusplein 26 33 WTC Amsterdam 5644 NG EINDHOVEN Toren C, level 14 040 2115020 1077 NX AMSTERDAM www.itasc.nl

Nadere informatie

Planning Voorbereiding Lancering Mid-campagne Aftellen

Planning Voorbereiding Lancering Mid-campagne Aftellen HOE PAK JE EEN CROWDFUNDINGCAMPAGNE AAN? A. Tijdlijn project = live! Planning Voorbereiding Lancering Mid-campagne Aftellen Afsluiting & beloningen 1. Planning 1.1. Is crowdfunding iets voor mij? Overeenstemming

Nadere informatie

Haal het maximale uit je Algemene Zakelijke Bijeenkomst

Haal het maximale uit je Algemene Zakelijke Bijeenkomst Haal het maximale uit je Algemene Zakelijke Bijeenkomst De wekelijkse Zakelijke Bijeenkomsten van AGEL zijn heel krachtig om je onderneming te laten groeien. Voor potentiële gegadigden zijn het de perfecte

Nadere informatie

DE 45 SECONDEN PRESENTATIE DIE UW LEVEN ZAL VERANDEREN

DE 45 SECONDEN PRESENTATIE DIE UW LEVEN ZAL VERANDEREN DE 45 SECONDEN PRESENTATIE DIE UW LEVEN ZAL VERANDEREN Don Failla 1 VOORWOORD De '45 Seconden" Presentatie is alles wat men hoeft te weten om een grote organisatie op te bouwen. En als iemand deze presentatie

Nadere informatie

Binnen 10 Weken een Lopend VA Bedrijf

Binnen 10 Weken een Lopend VA Bedrijf Een programma speciaal voor: (directie)secretaresses, management assistenten, (project)ondersteuners, administratief medewerkers, etc. die graag als zelfstandig virtueel assistent aan de slag willen! Binnen

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding

Inhoudsopgave. Inleiding >> > Inleiding Inhoudsopgave 3 U, als slachtoffer, staat centraal 8 Respectvol met elkaar omgaan 13 De schadebehandeling inzichtelijk houden 17 Overleggen in harmonie 20 Een goed tempo in de schadebehandeling

Nadere informatie

1. Bestel éénmalig de 4 rapporten volgens de lijst bij het hoofdstuk Bestellen.

1. Bestel éénmalig de 4 rapporten volgens de lijst bij het hoofdstuk Bestellen. Instructies U zult het geld verdienen met het versturen van e-mail. Deze e-mail bestaat uit 4 verschillende rapporten. Deze rapporten geven kennis omtrent het lucratief maken van het internet verkeer.

Nadere informatie

Gratis Rapport. Print dit rapport uit om het goed en grondig door te lezen.

Gratis Rapport. Print dit rapport uit om het goed en grondig door te lezen. Gratis Rapport Hoe Je Zonder Ervaring Je Networkmarketing Business Gigantisch Kan Laten Groeien..Online!Hoe Je Zonder Ervaring Je Business Gigantisch Kan Laten Groeien...Online! Hoe je een eindeloze stroom

Nadere informatie

De 28 meest gestelde vragen over ActionCOACH...

De 28 meest gestelde vragen over ActionCOACH... De 28 meest gestelde vragen over ActionCOACH... 01. Wie is ActionCOACH...? ActionCOACH ontwikkelde zich snel tot een succes toen Brad Sugars in 1993 begon met het geven van seminars en workshops voor MKB-ondernemers

Nadere informatie

Deskundigenoordeel van UWV. Informatie voor werkgever en werknemer

Deskundigenoordeel van UWV. Informatie voor werkgever en werknemer Deskundigenoordeel van UWV Informatie voor werkgever en werknemer Werken aan perspectief Werken is belangrijk, voor uzelf en voor de maatschappij. UWV helpt u om werk te vinden en te houden. Is werken

Nadere informatie

Training Communicatie Juice Plus+

Training Communicatie Juice Plus+ Training Communicatie Juice Plus+ 2008 Versie April 2008 2 Inhoudsopgave: Pag. 3 Inleiding Pag. 3 Hoofdstuk 1 De start Pag. 4 Pag. 4 Pag. 4 Pag. 5 Pag. 5 Pag. 5 Pag. 5 Pag. 6 Pag. 6 Pag. 7 Pag. 8 1.1.

Nadere informatie

Selectie en aanbesteding van adviseurs

Selectie en aanbesteding van adviseurs IV. Selectie en aanbesteding van adviseurs Inhoud A. Doel en beschrijving...iv-2 B. Overwegingen bij de selectie van adviseurs...iv-3 C. Overwegingen...IV-4 C.1. C.2. C.3. C.4. C.5. C.6. Zelf doen of uitbesteden...iv-4

Nadere informatie

Google AdWords Tips Stefan Rooyackers

Google AdWords Tips Stefan Rooyackers Google AdWords Tips Stefan Rooyackers Aan de inhoud van dit document kunnen geen rechten worden ontleend. Dit document is met grote zorg samengesteld door Stershop BV. Incidentele onvolkomenheden kunnen

Nadere informatie

BEZORGERSHANDLEIDING

BEZORGERSHANDLEIDING BEZORGERSHANDLEIDING Plakhorstweg 13 7008 AS Doetinchem Telefoon: 0314-394613 E-mail: info@avo-doetinchem.nl 1. AVO Verspreidingen. Welkom als bezorger bij AVO Verspreidingen. Wij zijn een organisatie

Nadere informatie

Voortgezet onderwijs. Junior company 1. starten

Voortgezet onderwijs. Junior company 1. starten Voortgezet onderwijs Junior company 1. starten Stichting Stichting Jong Jong Ondernemen: Ondernemen: Postbus Postbus 93002 93002 2509 2509 AA AA Den Den Haag Haag Bezuidenhoutseweg Bezuidenhoutseweg1212

Nadere informatie

Handboek Open Dagen 30 31 mei - Week van de Lokale Omroep 2015

Handboek Open Dagen 30 31 mei - Week van de Lokale Omroep 2015 Handboek Open Dagen 30 31 mei - Week van de Lokale Omroep 2015 Inhoudsopgave Voorwoord Blz. 3 Inhoud en planning Blz. 4 Draaiboek Blz. 5 t/m 8 Doelgroepen specificatie Blz. 9 t/m 12 Benaderen doelgroepen

Nadere informatie

Aan de slag met mijn talent! Je eigen bedrijf in de creatieve sector

Aan de slag met mijn talent! Je eigen bedrijf in de creatieve sector Aan de slag met mijn talent! Je eigen bedrijf in de creatieve sector Inhoud 1 Voorwoord Oriëntatie 2 3 4 Marktverkenning Netwerken Rechtsvormen 5 Huisvesting 6 7 8 Organisatie Administratie Financiën 9

Nadere informatie

Samenwerkende PSO s Nederland & Vereniging van Openbare Bibliotheken. COMMUNICATIETOOLKIT GASTLENEN Bijlage 4 van Implementatieplan Gastlenen

Samenwerkende PSO s Nederland & Vereniging van Openbare Bibliotheken. COMMUNICATIETOOLKIT GASTLENEN Bijlage 4 van Implementatieplan Gastlenen Samenwerkende PSO s Nederland & Vereniging van Openbare Bibliotheken COMMUNICATIETOOLKIT GASTLENEN Bijlage 4 van Implementatieplan Gastlenen Inhoudsopgave Inleiding 2 1. Interne communicatie 3 1.1 Factsheet

Nadere informatie

Zelf starten. van een genoegteam

Zelf starten. van een genoegteam Zelf starten van een genoegteam Nynke van der Hoek September 2009 Inhoudsopgave Inhoud Pagina 1. Inleiding 2 2. Wat wil je 2 3. Wie is je doelgroep 2 4. Werven van deelnemers 3 5. Financiën 3 6. Frequentie

Nadere informatie

EHBI-KIT EERSTE HULP BIJ INTRODUCTIE

EHBI-KIT EERSTE HULP BIJ INTRODUCTIE EHBI-KIT EERSTE HULP BIJ INTRODUCTIE 1. INLEIDING Je hebt nu in handen de EHBI-kit van JCI Dommelland. Dit betekent dat je de stap hebt gezet om JCI (want zo korten we die lange naam altijd af) beter te

Nadere informatie

Planmatig Ondernemen. Het ondernemingsplan voor BewonersBedrijven. Mei 2014. Henk Cornelissen Pleuni Koopman Milja Kruijt Rutger van Weeren

Planmatig Ondernemen. Het ondernemingsplan voor BewonersBedrijven. Mei 2014. Henk Cornelissen Pleuni Koopman Milja Kruijt Rutger van Weeren Planmatig Ondernemen Het ondernemingsplan voor BewonersBedrijven Mei 2014 Henk Cornelissen Pleuni Koopman Milja Kruijt Rutger van Weeren Landelijk Samenwerkingsverband Actieve bewoners Oudkerkhof 13b 3512

Nadere informatie

VERA-stappenplan Hoe je jouw crowdfunding campagne nog succesvoller maakt

VERA-stappenplan Hoe je jouw crowdfunding campagne nog succesvoller maakt VERA-stappenplan Hoe je jouw crowdfunding campagne nog succesvoller maakt Ben je gepassioneerd over je idee? Begrijp je welk probleem jouw idee oplost voor jouw (potentiële) klanten? Weet je wie er geïnteresseerd

Nadere informatie

Functionerings-, voortgangs- en beoordelingsgesprekken

Functionerings-, voortgangs- en beoordelingsgesprekken Functionerings, voortgangs en beoordelingsgesprekken Functionerings, voortgangs en beoordelingsgesprekken 1. Inleiding Uiteraard vinden er dagelijks veel gesprekken plaats, verschillende soorten van gesprekken.

Nadere informatie

Facebook Geldverdien Methode!!

Facebook Geldverdien Methode!! Fred Eggen Presenteert Facebook Geldverdien Methode!! Een Makkelijke 100 300 Per Dag Methode! Gefeliciteerd! Met je beslissing om dit rapport te downloaden. Je mag dit rapport weggeven, doorsturen, gebruiken

Nadere informatie

FNV Bondgenoten. Rechten en plichten bij ziekte, WIA en re-integratie

FNV Bondgenoten. Rechten en plichten bij ziekte, WIA en re-integratie FNV Bondgenoten Rechten en plichten bij ziekte, WIA en re-integratie Rechten en plichten_a4_2012.indd 1 03-01-13 (w1) 11:50 Rechten en plichten_a4_2012.indd 2 03-01-13 (w1) 11:50 Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

Beginpagina. Sparen. Spaarvormen

Beginpagina. Sparen. Spaarvormen Beginpagina Sparen is niets nieuws. Mensen sparen al eeuwen lang voor verschillende doeleinden. Toch is een leidraad binnen de wereld van het sparen ongetwijfeld welkom. Op spaarkennis.nl geven we graag

Nadere informatie