slim kopen, slim verkopen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "slim kopen, slim verkopen"

Transcriptie

1 slim kopen, slim verkopen

2 Wat is Bieden en Wonen? U bent geïnteresseerd in een huis dat door de verkoper via een veiling op internet verkocht zal worden. Dat is misschien even wennen, maar het veilen is vergelijkbaar met een openbare inschrijving. Hierbij geven kopers een envelop met hun bod bij de makelaar of notaris af. Maar kopen via Bieden en Wonen heeft belangrijke voordelen. Zo kunt u bijvoorbeeld uw eigen bieding bepalen aan de hand van de biedingen van anderen. Hierdoor maakt u meer kans het huis te kopen voor de beste prijs. In deze brochure leest u hoe een huis kopen via Bieden en Wonen precies werkt. Een huis kopen op internet? Kopen en verkopen via internet is sinds de komst van ebay en Marktplaats voor veel mensen de normaalste zaak van de wereld. Bieden en Wonen organiseert nu het kopen en verkopen van huizen op een online veiling. Deze methode is overigens voor het grootste gedeelte gelijk aan de traditionele gang van zaken bij het aan- en verkopen van huizen. U krijgt dus vooraf volledige informatie over de woning. Ook kunt u de woning via de plaatselijke NVM-makelaar gewoon bezichtigen. En de veiling staat natuurlijk onder toezicht van een notaris en een veilingmeester. Meld u op tijd aan! Voordat u kunt deelnemen aan de online veiling is het zaak, dat u zich op tijd aanmeldt. Doe dit dus meteen op het moment dat u besluit om aan de veiling mee te doen. Verderop leest u hoe u zich kunt aanmelden. De voordelen Iedereen gelijke kansen Iedere bieder heeft gelijke kansen en krijgt dezelfde informatie. U kunt tijdens de veiling steeds zelf zien, wat het hoogste bod is en beslissen of u er wel of niet overheen gaat. Zeer transparant dus. Niet kopen = niets betalen Wanneer u niet de koper bent, kost het u niets. De koper van het huis draagt naast de gebruikelijke kosten koper (k.k.) 500 excl. BTW bij in de veilingkosten. Bescherming van koper staat voorop Bij Bieden en Wonen heeft u gewoon recht op het financieringsvoorbehoud en op de gebruikelijke drie dagen bedenktijd. Samen met uw makelaar U kunt ervoor kiezen een makelaar in te schakelen om u te adviseren bij het bieden. Voor het bieden heeft u een computer met een internetverbinding nodig 1. U kunt thuis bieden of bijvoorbeeld op het kantoor van uw aankoopmakelaar. 1 Minimaal Internet Explorer versie 5.5

3 Hoe werkt het kopen op een veiling? Voorafgaand aan de veiling Bezichtig de woning Maak een afspraak met de verkopend makelaar voor een bezichtiging. Zorg ervoor dat u een goede indruk krijgt van de woning. Oriënteer u op de financiering Heeft u een hypotheek nodig? Dan is het verstandig om alvast te praten met een geldverstrekker. U weet dan welk bedrag u kunt financieren. Bieden via internet Als u zich heeft aangemeld, ontvangt u de gedetailleerde instructie hoe u kunt bieden. Ook krijgt u van de veilingmeester via een gebruikersnaam en een wachtwoord. De veilingmeester neemt ruim voor de veiling telefonisch contact met u op, om eventuele vragen die u nog heeft te beantwoorden. Tijdens de veiling Meld u aan Meld u uiterlijk twee werkdagen voor aanvang van de veiling aan bij de verkopend makelaar. Daarvoor heeft u nodig: de getekende verklaring deelname veiling, die u bij deze brochure vindt, en identificatie met behulp van uw paspoort of rijbewijs. Zorg ervoor dat u beschikt over: A) de gegevens van het huis; B) uw gebruikersnaam en wachtwoord; C) uw eigen notities over wat uw maximale bod is; D) eventueel uw adviseur of aankoopmakelaar. Informeer uzelf en bepaal uw strategie U heeft van de makelaar informatie gekregen over het huis en de veiling. U hoort van de makelaar ook de datum van de veiling. Bepaal van tevoren hoeveel het huis u maximaal waard is. Hou daarbij rekening met de kosten koper (k.k.). U kunt nu gaan deelnemen aan de veiling. Hierna wordt uitgelegd hoe het veilen bij Bieden en Wonen precies werkt.

4 Het bieden. Stap voor stap. 1. Bij het inloggen Ga naar en voer daar uw gebruikersnaam en wachtwoord in. Lukt dit niet of bent u uw gebruikersnaam en/of wachtwoord kwijt, neem dan telefonisch contact op met de veilingmeester: Het hoogste bod Na elke biedingsronde ziet u of u de hoogste bieder bent. Bent u dat niet, dan wordt aangegeven op welke plaats u staat in de rij met biedingen: uw rangorde. Uiteraard blijven alle bieders anoniem. Uw privacy blijft dus altijd gegarandeerd. 2. Start van de veiling De veiling start op het tijdstip en de datum die vooraf zijn aangegeven. Het is een veiling bij opbod. Een nieuw bod moet dus hoger zijn dan het tot dan toe hoogste bod. Een half uur voor de start van de veiling kunt u uw openingsbod invoeren. Zodra u een openingsbod heeft ingevoerd, doet u mee aan de veiling. 5. Het verloop van de biedingen De verkoper kan een minimale verkoopprijs aan de veilingmeester doorgeven waaronder het huis niet zal worden verkocht. Zodra deze minimale prijs is bereikt, wordt dit aan de bieders op hun scherm getoond. Vanaf dat moment wordt het huis dus zeker verkocht aan de hoogste bieder. De veiling loopt vervolgens gewoon door. 3. Het bieden Het bieden gaat in rondes. Per ronde kunt u één keer een bod invoeren. Na controle van uw bod, bevestigt u het bod met uw wachtwoord. Na iedere ronde sluit de veilingmeester de ronde af en bekijkt welke bieding de hoogste is. Na een korte pauze, waarin de hoogste bieding wordt getoond, wordt een nieuwe biedingsronde geopend. In een nieuwe ronde moet uw bod hoger zijn dan het hoogste bod uit de vorige ronde. Vooraf wordt meegedeeld met welk bedrag u het hoogste bod minimaal dient te overbieden. 6. Einde van de veiling De veiling eindigt wanneer het hoogste bod twee rondes achter elkaar niet is overboden. De veilingmeester beschouwt dan het huis als verkocht aan de hoogste bieder. Wordt de minimale verkoopprijs niet bereikt, dan is het huis niet verkocht. Ook niet aan de tot dan toe hoogste bieder. Na de veiling Bent u de bieder met het hoogste bod, dan neemt de verkopend makelaar zo snel mogelijk telefonisch contact met u op, om de koopovereenkomst te ondertekenen.

5 Wel zo geruststellend: Controle door de notaris en een veilingmeester. Notaris Veilingmeester De notaris ziet erop toe, dat het hele biedingsproces volgens de regels verloopt. Alle bieders identificeren zich vooraf. De notaris maakt van de veiling een proces-verbaal op. Uw notaris voor deze veiling is: Notaris Mr. A. Demaret Actus Notarissen W.M. Dudokweg DA Heerhugowaard Tel: Fax: De veilingmeester neemt voorafgaand aan de veiling per telefoon contact op met alle bieders, om eventuele vragen te beantwoorden. Hij controleert tijdens de veiling of alle bieders online zijn en of alle biedingen door het systeem goed verwerkt worden. Uw veilingmeester is: Drs. Evert Jan van Hellenberg Hubar Tel:

6 Veel gestelde vragen 1. Hoe ontvang ik informatie over de huizen die geveild worden? Voor ieder huis is de benodigde woninginformatie via de verkopend makelaar verkrijgbaar. Hij of zij heeft u ook deze veiling brochure meegegeven en de bezichtiging georganiseerd. 2. Wat is er bekend over de technische staat van het huis dat geveild wordt? Naast de informatie die u van de makelaar heeft gekregen, kunt u eventueel zelf een bouwtechnisch rapport van het huis laten maken. 3. Is er voor het huis een taxatie beschikbaar, die ik bijvoorbeeld kan gebruiken voor mijn hypotheekaanvraag? Nee, u kunt eventueel zelf een taxatie van het huis laten uitvoeren. 4. Is de veiling wel geschikt voor particulieren? Ja, want de koper heeft drie dagen bedenktijd en recht op het financieringsvoorbehoud. 5. Hoe verloopt de veiling? Wie krijgt uiteindelijk het huis? Het is een veiling bij opbod: de hoogste bieder koopt het huis, mits de minimum verkoopprijs is behaald. 6. Wat houdt de minimale verkoopprijs in? Het huis wordt niet verkocht als de minimale verkoopprijs tijdens het biedingsproces niet gepasseerd wordt. 7. Hoe weet ik of het biedingsproces volgens de regels en dus eerlijk verloopt? De veiling staat onder toezicht van een notaris en een veilingmeester. 8. Hoe kan ik aan de veiling meedoen? De verkopend makelaar heeft u een formulier gegeven waarmee u zich uiterlijk twee werkdagen voor aanvang van de veiling kunt aanmelden. U dient zich tevens met behulp van uw paspoort of rijbewijs te identificeren. U ontvangt daarna via uw gebruikersnaam en wachtwoord van de veilingmeester. 9. Krijg ik nog meer informatie dan deze brochure? Ja, zodra u zich heeft aangemeld, krijgt u nog de gedetailleerde instructie hoe u kunt bieden en de veilingmeester neemt contact met u op voor het beantwoorden van eventuele vragen. 10. Op welke manier kan ik bieden? Om te worden toegelaten tot de bieding, controleert Bieden en Wonen eerst een aantal persoonsgegevens. Alle bieders die tot de veiling worden toegelaten kunnen elke biedingsronde een bod uitbrengen.

7 11. Hoe vaak mag ik bieden? U mag iedere biedingsronde een bieding doen. Elk bod dient hoger te zijn dan het hoogste bod uit de vorige ronde. Vooraf wordt meegedeeld met welk bedrag u het hoogste bod minimaal dient te overbieden. 12. Hoe weet ik of ik het hoogste bod heb uitgebracht? Het hoogste bod en uw eigen biedingen ziet u op uw scherm. Het systeem geeft elke ronde de rangorde van uw laatste bieding aan. Heeft u bijvoorbeeld rangorde 4, dan betekent dit dat er in die ronde drie hogere biedingen van andere bieders zijn. 13. Wie mogen er allemaal meebieden? Wanneer u voldoet aan de voorwaarden en bent toegelaten tot de veiling, dan kunt u meedoen. Degene die het huis verkoopt, mag niet meebieden op de veiling. 14. Wordt het huis altijd verkocht? Verkopers kunnen een minimumprijs stellen. Onder die prijs wordt het huis niet verkocht. 15 Wanneer eindigt de veiling? De veiling is afgelopen als twee rondes achter elkaar het hoogste bod niet is verbeterd. 16. Welke rechten heb ik nadat ik het hoogste bod heb uitgebracht en de veiling is afgelopen? De koper heeft bij Bieden en Wonen recht op drie dagen bedenktijd en het financieringsvoorbehoud, net zoals bij de traditionele methode het geval is. 17. Wat gebeurt er als ik geen hypotheek kan krijgen voor het huis? De koper heeft recht op het gebruikelijke financieringsvoorbehoud. Dit wil zeggen dat als de koper binnen drie weken na het einde van de veiling kan aantonen dat hij geen hypotheek kan krijgen, de koper van de koop kan afzien. De exacte voorwaarden staan in de verklaring deelname veiling. 18. Kan de verkoper nog afzien van de verkoop? Als de minimale verkoopprijs is geboden kan de verkoper niet meer afzien van de verkoop. 19. Wat zijn de veilingkosten voor de koper? De veilingkosten voor de hoogste bieder bedragen 500 excl. BTW. Deze kosten worden uitsluitend in rekening gebracht aan de bieder met het hoogste unieke bod. 20. Wat moet ik doen als er een (technische) storing is? Het kan zijn dat u tijdens de veiling te maken krijgt met een technische storing van uw computer, waardoor u niet meer deel kunt nemen aan de veiling. Neem dan direct telefonisch contact op met de veilingmeester. Hij kan u in de meeste gevallen verder helpen. Mocht de storing niet tijdens de veiling verholpen worden, dan kunt u helaas niet verder aan de veiling deelnemen.

8 Bieden en Wonen B.V. Tel: Fax: Postbus ZR Amsterdam

Je woning verkopen? Dat doe je goed met je NVM-makelaar!

Je woning verkopen? Dat doe je goed met je NVM-makelaar! Je woning verkopen? Dat doe je goed met je NVM-makelaar! 2 Inhoudsopgave Je woning verkopen 3 NVM betekent kwaliteit 4 Wat kan de NVM-makelaar voor jou betekenen? 6 Stap 1: Vraagprijs bepalen 8 Stap 2:

Nadere informatie

Waarom is de methode van ANWB Groene Energieveiling effectief en eenvoudig?

Waarom is de methode van ANWB Groene Energieveiling effectief en eenvoudig? Veelgestelde vragen De veilingmethode Waarom is de methode van ANWB Groene Energieveiling effectief en eenvoudig? Het is voor u heel erg weinig moeite om tot een besparing op uw kosten te komen. 1. U schrijft

Nadere informatie

Een woning kopen? Dat doe je goed met je NVM-makelaar!

Een woning kopen? Dat doe je goed met je NVM-makelaar! Een woning kopen? Dat doe je goed met je NVM-makelaar! 2 Inhoudsopgave Op zoek naar je droomwoning 3 NVM betekent kwaliteit 4 Wat kan de NVM-makelaar voor jou betekenen 6 Stap 1: Geschikte woning zoeken

Nadere informatie

Vincent van Goghstraat 16 Terneuzen

Vincent van Goghstraat 16 Terneuzen Vincent van Goghstraat 16 Terneuzen Van Gistellelaan 23 - Axel Instapklaar hoekappartement gelegen op de 1 e verdieping Gunstig gesitueerd in woonwijk Serlippens op loopafstand van sportvelden en de Scheldeboulevard

Nadere informatie

Hamsterstraat 147, 5701 TJ Helmond Vraagprijs 259.000,- k.k.

Hamsterstraat 147, 5701 TJ Helmond Vraagprijs 259.000,- k.k. Hamsterstraat 147, 5701 TJ Helmond Vraagprijs 259.000,- k.k. Omschrijving RUIM 4-KAMERAPPARTEMENT UIT 2007 MET DRIE SLAAPKAMERS, EEN EIGEN PARKEERPLAATS IN DE KELDER EN EEN EIGEN BERGING. GELEGEN IN HET

Nadere informatie

WONING VERKOPEN. Alles over uw rechten en plichten als u uw woning verkoopt, de rol van de notaris en nog veel meer.

WONING VERKOPEN. Alles over uw rechten en plichten als u uw woning verkoopt, de rol van de notaris en nog veel meer. WONING VERKOPEN Alles over uw rechten en plichten als u uw woning verkoopt, de rol van de notaris en nog veel meer. Wat vindt u in dit boekje? In dit boekje leest u niet hoe u uw huis verkoopklaar moet

Nadere informatie

Ontslag, en nu? Wat u moet weten als u ontslag krijgt

Ontslag, en nu? Wat u moet weten als u ontslag krijgt Ontslag, en nu? Wat u moet weten als u ontslag krijgt Werken aan perspectief Werken is belangrijk, voor uzelf en voor de maatschappij. UWV helpt u om werk te vinden en te houden. Is werken niet mogelijk,

Nadere informatie

Reglement Allianz Bankspaarhypotheekrekening

Reglement Allianz Bankspaarhypotheekrekening Allianz Nederland Asset Management B.V. Reglement Allianz Bankspaarhypotheekrekening Versie 1.1 Augustus 2014 Inhoudsopgave Waarvoor dit reglement? 4 Wat is het doel van de Allianz Bankspaarhypotheekrekening?

Nadere informatie

Ligusterstraat 26 VAASSEN

Ligusterstraat 26 VAASSEN Ligusterstraat 26 VAASSEN Vraagprijs: 169.000,- kosten koper Woninginformatie Ligusterstraat 26 te VAASSEN Indeling Bestaand huis kopen en zelf bepalen hoe nieuw je het huis laat opleveren? Deze

Nadere informatie

Introductie I&O Auctions

Introductie I&O Auctions Brochure Introductie I&O Auctions Traditionele veilingen worden sinds enkele jaren vervangen door online veilingen. Internet biedt zoveel meer mogelijkheden. Het is snel, transparant en toegankelijker

Nadere informatie

Een WW-uitkering, en nu?

Een WW-uitkering, en nu? uwv.nl werk.nl Een WW-uitkering, en nu? Wat u moet weten als u een WW-uitkering krijgt Meer informatie? Deze brochure geeft algemene informatie. Heeft u na het lezen nog vragen? Kijk dan op uwv.nl/werkloos.

Nadere informatie

Ontslag, en nu? werk.nl uwv.nl. Wat u moet weten als u ontslag krijgt. Wilt u meer weten?

Ontslag, en nu? werk.nl uwv.nl. Wat u moet weten als u ontslag krijgt. Wilt u meer weten? werk.nl uwv.nl Ontslag, en nu? Wat u moet weten als u ontslag krijgt Wilt u meer weten? Deze brochure geeft algemene informatie. Wilt u weten wat voor u in uw situatie geldt? Kijk dan op werk.nl. Als u

Nadere informatie

uw eerste koopwoning

uw eerste koopwoning uw eerste koopwoning Waar krijgt u mee te maken? We waren al begonnen met zoeken naar een huis. En toen merkten we wat we allemaal moesten regelen. Er komt heel wat kijken bij een nieuwe woning. Vooral

Nadere informatie

Reglement Allianz Hypotheekrekening

Reglement Allianz Hypotheekrekening Allianz Nederland Asset Management B.V. Reglement Allianz Hypotheekrekening Versie 1.2 December 2014 Inhoudsopgave Waarvoor dit reglement? 4 Wat is het doel van de Allianz Hypotheekrekening? 4 Hoe werkt

Nadere informatie

woning kopen Alles over uw rechten en plichten als u een woning koopt, de rol van de notaris en nog veel meer.

woning kopen Alles over uw rechten en plichten als u een woning koopt, de rol van de notaris en nog veel meer. woning kopen Alles over uw rechten en plichten als u een woning koopt, de rol van de notaris en nog veel meer. Wat vindt u in dit boekje? In dit boekje leest u niet hoe u het huis van uw dromen vindt.

Nadere informatie

Overstappen. Waarom overstappen?

Overstappen. Waarom overstappen? Overstappen Waarom overstappen? De meeste mensen stappen over naar een andere leverancier omdat zij hier flink wat geld mee kunnen besparen. Er bestaan namelijk grote verschillen in energietarieven van

Nadere informatie

Reglement Allianz Beleggersrekening

Reglement Allianz Beleggersrekening Allianz Nederland Asset Management B.V. Reglement Allianz Beleggersrekening Versie 1.2 December 2014 Inhoudsopgave Waarvoor dit reglement? 4 Wat is het doel van de Allianz Beleggersrekening? 4 Hoe werkt

Nadere informatie

Voorwaarden Centraal Beheer Achmea Hypotheek

Voorwaarden Centraal Beheer Achmea Hypotheek Voorwaarden Centraal Beheer Achmea Hypotheek CBVL 15/001 Wat wilt u weten? Wie zijn wij? 1 Uitleg van woorden 2 Algemeen 2.1 De aanvrager 10 2.1.1 Kan iedereen een hypotheek krijgen? 10 2.2 De woning 10

Nadere informatie

TE KOOP Erve de Wel 16, Oldenzaal Vraagprijs 399.000,- k.k.

TE KOOP Erve de Wel 16, Oldenzaal Vraagprijs 399.000,- k.k. TE KOOP Erve de Wel 16, Oldenzaal Vraagprijs 399.000,- k.k. Omschrijving Op fraaie locatie in woonwijk de Graven Es gelegen, royaal, goed onderhouden en afgewerkt vrijstaand herenhuis met ruime oprit,

Nadere informatie

Energie volgens Robin

Energie volgens Robin Energie volgens Robin Onduidelijk In dit boekje beschrijft Robin hoe wij werken, en voor wie! Ook bieden wij u hier een kijkje in de keuken van de Nederlandse energiemarkt. Aan de hand van veel voorkomende

Nadere informatie

Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel

Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel Uw huis gebruikt u iedere dag. U woont en leeft er. Dat uw huis van een goede kwaliteit is, vindt u daarom vanzelfsprekend. Maar

Nadere informatie

Voorwaarden. Hypotheek. Uw rechten en plichten, van offerte tot en met aflossing nummer 15/001. Hypotheek. fbto.nl

Voorwaarden. Hypotheek. Uw rechten en plichten, van offerte tot en met aflossing nummer 15/001. Hypotheek. fbto.nl Voorwaarden Hypotheek Uw rechten en plichten, van offerte tot en met aflossing nummer 15/001 > Hypotheek fbto.nl Voorwaarden FBTO Hypotheek Inhoud Inhoud Wie zijn wij? 7 Uitleg van woorden 8 Algemeen 10

Nadere informatie

Reglement Allianz Lijfrenterekening

Reglement Allianz Lijfrenterekening Allianz Nederland Asset Management B.V. Reglement Allianz Lijfrenterekening Versie 1.2 December 2014 1 Inhoudsopgave Waarvoor dit reglement? 4 Wat is het doel van de Allianz Lijfrenterekening? 4 Hoe werkt

Nadere informatie

Beschermings- bewindvoering. Wat is het, hoe werkt het en hoe krijg ik hulp?

Beschermings- bewindvoering. Wat is het, hoe werkt het en hoe krijg ik hulp? Beschermings- bewindvoering Wat is het, hoe werkt het en hoe krijg ik hulp? Dit boekje is gemaakt door Senturra Bewindvoering. Wat staat er in dit boekje? >> Senturra Bewindvoering is een organisatie die

Nadere informatie

Arbeidsongeschikt, wat nu?

Arbeidsongeschikt, wat nu? Arbeidsongeschikt, wat nu? Inhoud Een goede basis bij arbeidsongeschiktheid. 3 U heeft gevraagd om een uitkering. 4 U krijgt een uitkering. 7 U heeft een klacht over Centraal Beheer Achmea. 10 Goed om

Nadere informatie

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden Aegon Bank N.V. Algemene voorwaarden Inhoud Algemene Voorwaarden Aegon Bank N.V. 1 A. Algemeen deel 2 B. Deel beleggen 7 C. Definitielijst 12 Orderuitvoeringsbeleid Aegon Bank N.V. 14 Algemene Bankvoorwaarden

Nadere informatie

In deze voorwaarden van de Reaal Eenjarige Overlijdensrisicoverzekering

In deze voorwaarden van de Reaal Eenjarige Overlijdensrisicoverzekering VOORWAARDEN REAAL EENJARIGE OVERLIJDENSRISICOVERZEKERING In deze voorwaarden van de Reaal Eenjarige Overlijdensrisicoverzekering leest u: n Een uitleg van de belangrijkste woorden die wij gebruiken. n

Nadere informatie

Samenwerkende PSO s Nederland & Vereniging van Openbare Bibliotheken. COMMUNICATIETOOLKIT GASTLENEN Bijlage 4 van Implementatieplan Gastlenen

Samenwerkende PSO s Nederland & Vereniging van Openbare Bibliotheken. COMMUNICATIETOOLKIT GASTLENEN Bijlage 4 van Implementatieplan Gastlenen Samenwerkende PSO s Nederland & Vereniging van Openbare Bibliotheken COMMUNICATIETOOLKIT GASTLENEN Bijlage 4 van Implementatieplan Gastlenen Inhoudsopgave Inleiding 2 1. Interne communicatie 3 1.1 Factsheet

Nadere informatie

Basisinformatie en Algemene Voorwaarden ING Hypotheken

Basisinformatie en Algemene Voorwaarden ING Hypotheken Basisinformatie en Algemene Voorwaarden ING Hypotheken Basisinformatie en Algemene Voorwaarden ING Hypotheken U heeft een hypotheek aangevraagd bij de ING. Een hypotheek brengt aanzienlijke financiële

Nadere informatie

Om een Persoonlijke Lening te krijgen, moet u aan de volgende regels voldoen. Pas dan bieden wij u een lening aan:

Om een Persoonlijke Lening te krijgen, moet u aan de volgende regels voldoen. Pas dan bieden wij u een lening aan: Productinformatie Athlon Auto Financiering Persoonlijke Lening Algemeen Een Persoonlijke Lening is een doorlopende lening met een vaste looptijd en een vaste rente. Zolang de lening loopt, betaalt u elke

Nadere informatie