Waarom TETRADE Consulting?

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Waarom TETRADE Consulting?"

Transcriptie

1 Waarom TETRADE Consulting? Uw onderneming evolueert in een veranderende economie, waarvan de mechanismen moeilijk te vatten zijn. De regels die gisteren werden toegepast gelden niet meer voor morgen. U dient zich snel aan te passen, op vraag van uw klanten enerzijds en ook vanwege de innovaties van uw concurrentie. Dit alles gebeurt in een uiterst competitieve omgeving. Uw winstgevendheid en uw voortbestaan hangen ervan af. Snelle en gepaste antwoorden vinden op deze uitdagingen vragen soms investeringen, die een lange termijn commitment inhouden. Het huidige management van uw onderneming vraagt veel tijd en energie. U voelt dat zich distantiëren van het dagelijks beleid van uw firma nodig is om te overleven. Maar hoe pakt U dit aan? In dit stadium kan TETRADE Consulting U leiden om via een pragmatische manier uw veranderingsprocessen te implementeren. TETRADE Consulting NV Gustave Demeylaan 100 B 1160 BRUSSEL Tel : + 32 (0) Fax : + 32 (0) De uitdaging van uw bedrijf volgens TETRADE Consulting Informatie- en managementsystemen zijn geen doel op zich. Ze zijn de hefbomen die firma s gebruiken om hun strategische objectieven te bereiken en hun processen efficiënt te ondersteunen. De meeste ondernemingen herstructuren in tijden van recessie en trachten dan hun interne processen te optimaliseren met het oog op substantiële kostenbesparingen. In een groeiende economie trachten ze nieuwe opportuniteiten te ontwikkelen. Afhankelijk van de situatie, zoekt men naar een optimalisatie van informatie- en managementsystemen of ontwikkelt men projecten, die de best mogelijke ondersteuning bieden voor de nieuwe ambities. De strategie van een bedrijf wordt gedefinieerd door haar omgeving : mogelijke opportuniteiten en de meest economische manier om ze te bereiken : dit is de uitdaging die iedere onderneming ondervindt.

2 Welke zijn de antwoorden van TETRADE Consulting op deze uitdagingen? Lang geleden waren informatiesystemen synoniem voor computersystemen. Nu is iedere General Manager van een bedrijf zich bewust, dat kwalitatieve informatie en de beschikbaarheid op het juiste moment, sleutelfactoren zijn in het successvol uitvoeren van een ondernemingsstrategie ten opzichte van de concurrentie. TETRADE Consulting heeft zodoende een aantal diensten gedefinieerd, gebaseerd op haar eigen specifieke methodes, om ondernemingen te leiden in het opzetten en implementeren van informatiesystemen. Deze systemen worden dan hun gepriviligeerde tools, om een bedrijf te beheren op elk niveau. Planning Analyse Design Organisatie Implementatie Definitie van korte termijn objectieven Definitie van data entries Definitie van operationele targets en informatiesystemen Opzetten structuur Onderzoek naar interne problemen Process redesign Opzetten systeem (ERP of andere) Advies en strategie Reengineering ERP diensten Waarom kiezen voor TETRADE Consulting? Concept van toegevoegde waarde Jobexpertise Beheersen van SAP applicaties Competenties van de Consultant Methodologie Concept klant- satisfactie Oplossingsgericht concept-ł implementatie Ondernemings-Ł doelstellingen bereiken zoals gepland (ROI) Kwaliteit bij de systeem set-up Projectvoldoening ons begrip van de functie en onze meerwaardecreatie in de benadering van projecten; het beheersen van project management, hetgeen resulteert in een project volgens de juiste doelstellingen; de kwaliteit van onze Consultants, hun professionele ervaring en klantgerichtheid; onze investering in een echt partnership met klanten, volgens hun cultuur; onze flexibiliteit en voordelen vanwege onze soepele bedrijfsstructuur; onze volledigheid in het aanbod van diensten : van strategie naar systeemimplementatie en onderhoud. Onze missie : klantensatisfactie door het genereren van maximale toegevoegde waarde Tel : + 32 (0) Fax : + 32 (0)

3 Enterprise Navigator Onze ervaring als Consultant bewijst overduidelijk dat de installatie van een informatiesysteem, de laatste activiteit is in de re-evaluatie van de bedrijfsstrategie en processen. Elke andere aanpak leidt tot het implementeren van systemen, die tijd besparen in enkele activiteiten, maar weinig toegevoegde waarde genereren voor de eindklant. TETRADE Consulting heeft daarom haar diensten gestructureerd rond 3 pijlers : strategie, re-engineering en de installatie en set-up van informatiesystemen. Strategie Het ontwikkelen van de bedrijfsstrategie verloopt door het definiëren van strategische doelen, de sterke punten, de beperkingen en critische successfactoren, die vitaal zijn voor de implementatie. Op hetzelfde ogenblik zal de analyse van de huidige problemen ook voor een deel de definitieve strategie bepalen. Door het vertalen van de midden-termijn objectieven in tactische objectieven, wordt het mogelijk de behoeften te bepalen voor toekomstige informatiesystemen. Reengineering Hoe kan de gedefiniërde strategie beschikbaar zijn op een operationeel niveau? Welke organisatie wordt er opgezet om de activiteiten binnen processen te beheren, zonder conflicten, vertragingen. Dit om de communicatiebehoeften tot een minimum te herleiden en de spelers een maximaal bewustzijn te geven van hun verantwoordelijkheid. De definitie van een structuur zal het resultaat zijn van de huidige en toekomstige vaardigheden om bepaalde functies uit te voeren.

4 Informatiesystemen De geinstalleerde informatiesystemen (ERP of andere) zullen op een efficiënte manier de strategische en operationele doelstellingen moeten ondersteunen. Dit is de laatste stap van de methodische aanpak aanbevolen door TETRADE Consulting. Indien het pakketten betreft (vb. SAP R/3 of mysap.com) zal de parametrisatie identiek blijven aan het onderliggend bedrijfsmodel, teneinde het toekomstige onderhoud te vergemakkelijken. Project Management en Managementadvies Ieder project dat opgesteld wordt om de bedrijfsprocessen en organisatie te ondersteunen, impliceert de deelname van verschillende interne en externe medewerkers. De risico s inherent aan deze projecten zijn gebonden aan hun omvang en methodische controle. Daarom zijn projectmanagement, gecombineerd met een solide ervaring en een pragmatische methodologie van belang voor het success van een project. TETRADE Consulting heeft zulke profielen en haar eigen implementatiemethodologie. Onze Project Managers bezitten een ervaring in het leiden van projecten, ERP en andere. Dit verzekert U dat de toevertrouwde job door hun zal uitgevoerd worden volgens de gestelde termijn en binnen het beschikbare budget. Indien U met andere partners uw project realiseert, kan TETRADE Consulting uw adviseren via een Interim Manager, in het behouden van de controle over uw project. Tel : + 32 (0) Fax : + 32 (0) SAP R/3 & mysap.com are registered trademarks of SAP AG.

5 ERP Services SAP R/3 & mysap.com Publieke sector Luchtvaart Defensie Industrie Autosector Grote ondernemingen TETRADE Consulting is gespecialiseerd in de installatie van SAP R/3 en mysap.com. Onze Project Managers bezitten verschillende jaren ervaring in ERP projecten en de functionele Consultants combineren hun jobervaring met een gedetailleerde kennis van het SAP product. TETRADE Consulting is bekend voor haar expertise in PM-PS (Plant Maintenance and Project System), CO (Controlling), SEM (Strategic Enterprise Management) and SD (Sales and Distribution). TETRADE Consulting beschikt over een Center of Expertise in de Nutssector en in de ISU-CCS oplossing, verkregen door haar jarenlange ervaring binnen een grote Belgische onderneming, gespecialiseerd in de productie en distributie van electriciteit. Vakgebied Tools & Technieken IT Expertise Finance & Controle IT architectuur Reengineering, Analyse technieken, Projectmanagement Logistiek Ontwikkeling & programmatie Farma Industrie Chemie Distributie KMO Customer Relationship Management (CRM) K L A N TE N Post 1 Telefoon 2 Internet 3 Andere 4 Front Office Wie zijn onze klanten? Wat willen/wensen ze? Onze ONDERNEMING Ontwikkeling nieuwe producten Back Office Welk soort relatie willen we met hun? SUPPLY CHAIN Post Telefoon Internet Andere Hoeveel bedraagt hun potentieel? L E V E R A N C IE R S CRM opent een nieuwe managementfocus. Het is ontworpen om een waarde te creëren in iedere uitwisseling tussen partners in het bijzonder klanten door het maximale de halen uit iedere relevante informatie. Deze strategie, gericht in het bestendigen van trouwe partners, die de onderneming belangrijk vindt, is meer klant- dan productgericht. Deze aanpak vereist een verandering in inter- en intraondernemingsprocessen, bedrijfsinformatiesystemen en cultuur. CRM omvat alle Front Office activiteiten, verkoop, marketing en customer service taken, maar ook alle afgeleiden activiteiten van de back office en ontwikkeling van nieuwe producten. CRM omvat alle distributie en communicatiekanalen vanaf Internet over verkoop en impliceert alle verkooppartners in de Supply Chain.

6 Supply Chain Management (SCM) Volgens TETRADE Consulting is het begrip Supply Chain een slechte keuze om een concept te definiëren, dat alle inspanningen aangeeft om producten en diensten te leveren, die verlangd worden door de klanten van klanten en geproduceerd door de Onderneming via de input van leveranciers van leveranciers. We zullen eerder spreken van Demand Chain. Verschillende bedrijfsoperaties zijn hierbij betrokken : bevoorrading en vraag management, de origine van onderdelen en primaire goederen, productie en assemblage en de distributie via verschillende kanalen en de levering naar de eindklant. Deze operaties zijn niet langer geïsoleerd, maar maken deel uit van een enkel globaal process, die alle operaties van klanten en leveranciers omvat. Visibiliteit op elk managementniveau binnen de keten is de kritische successfactor van ieder SCM project. R E P O R T I N G Leveranciers Aankoop Strategie & politiek Volume Inventaris/stock Dagelijkse operaties Productie Distributie Processen en Activiteiten Verkoop D A T A Klanten Data De geïntegreerde globale aanpak van TETRADE Consulting BEDRIJFSINFORMATIE- SYSTEMEN Process Top Management Directie De ERP, CRM en SCM concepten zijn ontstaan uit een economische realiteit, waarbij er constante wijzigingen doorgevoerd worden in organisaties en processen. TETRADE Consulting beschouwd deze producten (SAP R/3, mysap.com,...) als een middel, afhankelijk van het doel van het project, de integratie binnen andere applicaties en het budget van de opdracht. TETRADE Consulting waakt over de juiste implementatie en gebruik, om zodoende te werken volgens de gestelde ondernemingsdoelstellingen. Midden Management Operaties Objectief Conceptueel model Implementatie Training Gebruik Echte performantie Implementatie process Tel : + 32 (0) Fax : + 32 (0) SAP R/3 & mysap.com are registered trademarks of SAP AG.

7 Business Improvement Plan (BIP) Uw Informatiesysteem is operationeel, maar u had meer werwacht van het nieuwe systeem; werken we nu op de juiste manier met dit systeem?; is de geleverde oplossing nu de meest optimale?; nieuwe strategische overwegingen en objectieven van de directie kunnen door het systeem niet ondersteund worden; de communicatie tussen verschillende departementen is niet ideaal; uw klanten hebben klachten over uw nieuwe manier van werken; zijn de verkoop- en aankoopprijzen wel geactualiseerd?; u wilt de voortgang van uw project better opvolgen; in het kader van een overname of fusie wilt U de juiste manier vinden om systemen beter te integreren en op elkaar af te stemmen; en U zoekt naar oplossingen. In dit kader stelt TETRADE Consulting uw onderneming het Business Improvement Plan voor. U U en TETRADE U en TETRADE / andere Ondernemingsstrategie Klanten Nieuwe vragen/eisen Bevoorradingsketen Personeelsleden Algemene check up Controle van de informatiestrom en voor wijziging of roll-out Analyse van nietrendabele activiteiten Nieuwe technologiën Nieuwe markten Overname(s) Bedrijfsresultaten Business Improvement Plan Analyse onafhankelijk - informatiestromen - resultaten Aangeven van - opinies - aanbevelingen Scenario's voor implementatie Re-engineering Strategie operationele processen Operationele processen organisatie Vereiste competenties Beschikbare competenties Originele methode en middelen Het Business Improvement Plan zal de verschillen aangeven tussen het bestaande informatiesysteem en de optimale situatie, gelinkt aan de vereisten van de organisatie; zal de sterke punten aangeven van het huidige informatiesysteem; zal de afwezigheid van controlepunten aangeven, zwakten aangeven in informatiestromen of in het gebruik van het huidige informatiesysteem. De aanbevelingen uit de BIP studie zullen aan de bedrijfsleiding toelaten om de juiste acties te ondernemen en ook de juiste wijze aangeven om ze te implementeren.

8 Business Improvement process Actie Controle Event Beslissing Missie Objectieven Beperkingen A1 Definitie Business Improvement Plan BIP Directie Intern mgt Nemen van beslissingen A2 nee ya EINDE Organisatieverandering Change mgt A3 Implementatie vooropgestelde plan A4 Evalueren van resultaten Nieuw Informatiesysteem - Methode - Ideale processen - Bestaand informatiesysteem - Externe consultant(s) - BIP - Business case Nieuwe processen - Aanbevelingen van de BIP - Externe consultant(s) - Externe consultant(s) Complete review Supervisie Kleine wijzigingen Business Improvement plan Uitvoeren van BIP methodologie Missie Objectieven Beperkingen Analyse processen & stromen - Ideale processen - Verbeteringspunten - Vragenlijsten - Onderzoeksalternatieven Diagnose en verbetering van de oplossing Controle met management Afleiden van aanbevelingen - Interne experten - Rapportage structuur Definitie van het implementatie-plan Externe consultant(s) Finaal rapport A2 Voorbeeld : Business Improvement Plan van 2 weken DAG 1 - VM DAG 1 tot DAG 3 DAG 3 - VM DAG 4 DAG 5 - NM DAG 6 tot DAG 8 DAG 8 - VM DAG 9 DAG 10 - NM Kick off meeting Objectieven + scope - Agenda Interviews en beschrijving van de AS-IS situatie. Opname van wensen en opmerkingen van Directie en personeel. Voortgangsrapportage meeting met vragen, opmerkingen betreffende problemen en situaties. Vervolg van interviews en analyse van relevante probleemgebieden. Tussentijds rapport over de eerste hoofdstukken van de finale versie. Beschrijving van de toekomstige situatie. Voortgansrapportage meeting met het aanduiden van oplossingsmogelijkheden en eventuele werkstromen. Opstellen van het finale rapport. Presentatie aan de Bedrijfsleiding. Afsluiten van het project en presentatie van het finale rapport. Tel : + 32 (0) Fax : + 32 (0)

9 Creative Interim Management (CIM) De CIM Manager baseert zijn efficiëntie op een professionele multi-field ervaring en heeft volgens de opdracht: - de juiste kennis van een functioneel gebied - een uitgebreide technische kennis - ervaring in het leiden van grote projecten - people management kwaliteiten een methode om een implementatie van procedures te structureren en een controle van de goede aflevering van de diensten meervoudige tools: planning, proces, winstgevendheid, analyse en rapportering georiënteerd een onafhankelijkheid die zorgt voor objectiviteit, een externe visie en een vrije meningsuiting Enkele voorbeelden van CIM opdrachten Creëren en verbeteren van de functie van logistiek manager, zodat de organisatie kan aangepast worden na de fusie van twee entiteiten De taak opnemen van controller en de daarvan afhangende problemen oplossen Helpen met de voorbereiding van belangrijke interventies (steering committee, personeelsvergaderingen, vakbondsonderhandelingen, raad van bestuur, aankoop van een nieuw bedrijf,...) Een verkoopsteam ondersteunen met: - De oprichting ervan en training - De ontwikkeling en de versterking van de cohesie - De verbetering van de effectiviteit - De aanpassing aan interne en externe veranderingen

10 Creative Interim Management Functie ontwerpen, op zich nemen en vervolmaken Functie op zich nemen Voorbeeld van een CIM kalender (26 weken) Week Case: creëren van een nieuwe functie Case: bestaande functie 1 Openingsconferentie. Inventarisering van de functionele activiteiten. Objectieven. Agenda. 1 tot 25 Het dagelijkse werk opnemen en rapporteren naar de raad van bestuur. 1 tot 2 Aanpassen van de business omgeving (missie en objectieven, algemene procedures, organisatie) 3 tot 4 Structureren van de activiteiten en integratie met Interviews. Opsomming van de bestaande bestaande processen. Voorstel van organisatie. situatie (business processen, rapportering, planning) Elke maand Opvolgingsbijeenkomsten. Oplossen van problemen. 5 tot 10 Implementeren (documentatie, recruteren, training) Bestuderen en implementeren van de van het nieuwe team of de functie. verbeteringen (procedures, organisatie, 11 tot 19 Evaluatie van de oplossing en mogelijke aanpassingen. controle, rapportering, ) 20 tot 22 Overdracht naar de nieuwe verantwoordelijke persoon. Supervisie. 22 tot 26 Evaluatie van de resultaten. Mogelijke aanpassing. 26 Afsluitende conferentie en presentatie van het finaal rapport. Tel : + 32 (0) Fax : + 32 (0)

Dr. Projects Management B.V.

Dr. Projects Management B.V. --009 Dr. Projects Management B.V. Printversie van gepresenteerde beelden van de website www.drprojects.nl Dr. Projects Management Dit is de bundeling van de website presentaties per onderdeel. De diensten

Nadere informatie

BluefieldFinance. BluefieldFinance. Sense Template. Toegevoegde waarde vanuit inhoud

BluefieldFinance. BluefieldFinance. Sense Template. Toegevoegde waarde vanuit inhoud Sense Template BluefieldFinance Toegevoegde waarde vanuit inhoud De Organisatie Opgericht 2007 Bluefield Finance is als onderdeel van Bluefield Partners in 2007 opgericht door 2 ervaren financials met

Nadere informatie

Onafhankelijke Bedrijfsadviseurs

Onafhankelijke Bedrijfsadviseurs Onafhankelijke Bedrijfsadviseurs CARE Consulting Services + 32 11 21 12 22 www.care4trade.be Onze missie Net zoals een architekt in de bouwsector, zo mag ook de rol van CARE Consulting Services gezien

Nadere informatie

Business Process Management

Business Process Management Business Process Management Prof. dr. Manu De Backer Universiteit Antwerpen Katholieke Universiteit Leuven Hogeschool Gent Wat is een bedrijfsproces? Een verzameling van (logisch) gerelateerde taken die

Nadere informatie

CRM vanuit organisatorisch perspectief

CRM vanuit organisatorisch perspectief Highlights survey CRM in Nederland 2009/2010 CRM vanuit organisatorisch perspectief MarketCap International BV 13 Januari 2010 AGENDA o over de survey en de populatie o actief met en focus op CRM o hulp

Nadere informatie

BluefieldFinance. BluefieldFinance. Toegevoegde waarde vanuit inhoud

BluefieldFinance. BluefieldFinance. Toegevoegde waarde vanuit inhoud Toegevoegde waarde vanuit inhoud De Organisatie 1 De Organisatie Bluefield Finance is als onderdeel van Bluefield Partners in 2007 opgericht door 2 ervaren financials met een uitgebreide expertise in business-

Nadere informatie

Snelheid van handel(en) Han van Eck Sr. Solution Consultant

Snelheid van handel(en) Han van Eck Sr. Solution Consultant Snelheid van handel(en) Han van Eck Sr. Solution Consultant Voorstellen 05041964 23 5 2 3 2 Aan de slag!! We weten nu wat de toekomst brengt. Nu moeten we kijken naar wat in uw branche speelt om vervolgens

Nadere informatie

MES geïntegreerd binnen ERP in productie is de sleutel tot betaalbare flexibiliteit

MES geïntegreerd binnen ERP in productie is de sleutel tot betaalbare flexibiliteit MES geïntegreerd binnen ERP in productie is de sleutel tot betaalbare flexibiliteit VRAAG: Hoe implementeer je betaalbare en uitvoerbare Real-time-business-optimized-flexibility in uw productiebedrijf?

Nadere informatie

Performance Management: hoe mensen motiveren met cijfers?

Performance Management: hoe mensen motiveren met cijfers? Performance Management: hoe mensen motiveren met cijfers? Prof. Dr. Werner Bruggeman www.bmcons.com De High Performance Organisatie Kenmerken van hoogperformante organisaties (Manzoni): 1. High level of

Nadere informatie

Richtlijnen voor het ontwerpen een Intranetportal Door Bas Fockens

Richtlijnen voor het ontwerpen een Intranetportal Door Bas Fockens Richtlijnen voor het ontwerpen een Intranetportal Door Bas Fockens Copyright Datacon www.datacon.nl Wat is een intranetportal? Een intranet is een online gepersonaliseerde en geïntegreerde toegang tot

Nadere informatie

OPI-PMO - PROJECT MANAGER VERANTWOORDELIJKHEDEN I.V.M. INFORMATIEBEVEILIGING EN VERANTWOORD SPEL

OPI-PMO - PROJECT MANAGER VERANTWOORDELIJKHEDEN I.V.M. INFORMATIEBEVEILIGING EN VERANTWOORD SPEL Functiedetail FUNCTIE : OPI-PMO - Project Manager FUNCTIEFAMILIE : Technology AFDELING : Technology DATUM LAATSTE AANPASSING: mei 2010 FUNCTIETITEL DIRECTE LEIDINGGEVENDE: Senior Program Manager OUDE CODE:

Nadere informatie

ISO 20000 @ CTG Europe

ISO 20000 @ CTG Europe ISO 20000 @ CTG Europe 31/10/2007 mieke.roelens@ctg.com +32 496266725 1 Agenda 31 oktober 2007 Voorstelling Project Business Case: Doel & Scope Projectorganisatie Resultaten assessments en conclusies De

Nadere informatie

Food Solution & Heemskerk OBUG 2014

Food Solution & Heemskerk OBUG 2014 Food Solution & Heemskerk OBUG 2014 Agenda - Introductie - W. Heemskerk BV - Wat is de Ordina Food Solution? - Waarom de Ordina Food Solution? - Aanpak - Resultaten 2 3 Historie W. Heemskerk BV 1960: Opgericht

Nadere informatie

Enterprise Resource Planning. Hoofdstuk 1

Enterprise Resource Planning. Hoofdstuk 1 Enterprise Resource Planning Hoofdstuk 1 Een basis om inzicht te krijgen in Enterprise Resource Planning-systemen Pearson Education, 2007; Enterprise Resource Planning door Mary Sumner Leerdoelstellingen

Nadere informatie

integrating your business

integrating your business integrating your business Codit is een IT expert in business integratie en levert wereldwijd diensten in consultancy, technologie en managed services. Door de integratie van een centraal technologisch

Nadere informatie

Microsoft Dynamics CRM 2011 360 kijk op uw relaties

Microsoft Dynamics CRM 2011 360 kijk op uw relaties Microsoft Dynamics CRM 2011 360 kijk op uw relaties 26 september 2013 Programma 10u15: GMI Customer Relationship Management Een oplossing binnen een breder kader (GMI 4D Solution Concept ). Willem van

Nadere informatie

Ketenbesturing. Ketenbesturing. 1. SCOR SCOR-model

Ketenbesturing. Ketenbesturing. 1. SCOR SCOR-model Ketenbesturing Meten is weten The concept of SCM requires measuring the overall supply chain performance rather then only the performance of the individual chain members. Handfield 1991 K. Melaerts - KHLeuven,

Nadere informatie

Samenwerking binnen en tussen lokale besturen: Wat, hoe en met wie? VAN INTEGRATIE TOT FUSIE: WAT ZIJN DE OPPORTUNITEITEN

Samenwerking binnen en tussen lokale besturen: Wat, hoe en met wie? VAN INTEGRATIE TOT FUSIE: WAT ZIJN DE OPPORTUNITEITEN Samenwerking binnen en tussen lokale besturen: Wat, hoe en met wie? VAN INTEGRATIE TOT FUSIE: WAT ZIJN DE OPPORTUNITEITEN Agenda Samenwerking Uitwerking samenwerking Ge-objectiveerde change: In 3 stappen

Nadere informatie

managing people meeting aspirations Natuurlijke groei

managing people meeting aspirations Natuurlijke groei managing people meeting aspirations Natuurlijke groei geloof Wij hebben een gemeenschappelijke visie pagina - managing people, meeting aspirations Vandaag verhoogt CPM de prestaties op elk niveau van uw

Nadere informatie

BentVoorbeeld. Proces en informatie onderzoek DECLA. consultancy. Versie : 1.0 Datum : 3 juli 2013 Auteur : D.W.F.

BentVoorbeeld. Proces en informatie onderzoek DECLA. consultancy. Versie : 1.0 Datum : 3 juli 2013 Auteur : D.W.F. BentVoorbeeld Proces en informatie onderzoek DECLA consultancy Versie : 1.0 Datum : 3 juli 2013 Auteur : D.W.F. Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 3 2 INTRODUCTIE... 4 3 OPDRACHTOMSCHRIJVING EN SCOPE... 5 4

Nadere informatie

Online samenwerken: discussie 1

Online samenwerken: discussie 1 Online samenwerken: discussie 1 in hoeverre zijn Hall s criteria door Nestor vervuld (of überhaupt van belang)? grote beschikbaarheid: geschikt voor verschillende soorten gebruikers scaleerbaarheid: toepasbaar

Nadere informatie

knkpublishing Microsoft Dynamics De flexibele, innovatieve uitgeverijsoftware Nieuwe kansen in een veranderende media wereld

knkpublishing Microsoft Dynamics De flexibele, innovatieve uitgeverijsoftware Nieuwe kansen in een veranderende media wereld De flexibele, innovatieve uitgeverijsoftware INTEGRATIE CONTINUE INNOVATIE WORKFLOW ONDERSTEUNING ABECON-CONSULTANCY OVER ABECON Microsoft Dynamics Nieuwe kansen in een veranderende media wereld Standaard

Nadere informatie

Curriculum Vitae. Personalia. Naam: Roland G. Koster Tel: 071 513 7136 Mobiel: 06 1269 6855 Email: rg.koster@redvalley.nl

Curriculum Vitae. Personalia. Naam: Roland G. Koster Tel: 071 513 7136 Mobiel: 06 1269 6855 Email: rg.koster@redvalley.nl Curriculum Vitae Personalia Naam: Roland G. Koster Tel: 071 513 7136 Mobiel: 06 1269 6855 Email: rg.koster@redvalley.nl Werkterrein Allround business en IT manager met als werkterrein: Organisatieadvies

Nadere informatie

Leading Professional Recruitment in the Technology Industry

Leading Professional Recruitment in the Technology Industry Leading Professional Recruitment in the Technology Industry People Linking Performance Strategy Wie is Top Job TOP JOB is een Belgisch, internationaal wervings-en selectiekantoor gespecialiseerd in het

Nadere informatie

DIENSTHOOFD. Netinfradiensten Domeindiensten/Technische diensten Asse, Brugge, Gent, Ronse

DIENSTHOOFD. Netinfradiensten Domeindiensten/Technische diensten Asse, Brugge, Gent, Ronse 1/7 1. SITUERING VAN DE FUNCTIE Operationele entiteit Standplaats Dienstchef Weddenschaal Netinfradiensten Domeindiensten/Technische diensten Asse, Brugge, Gent, Ronse A4a - A4b (of indien van toepassing

Nadere informatie

optimaliseer uw transactionele post voor een betere customer experience

optimaliseer uw transactionele post voor een betere customer experience optimaliseer uw transactionele post voor een betere customer experience De kracht van papier in enkele cijfers 97 % van de Belgen maakt elke dag zijn brievenbus leeg. benut alle troeven van uw transactionele

Nadere informatie

Kennismanagement. Wereldwijde kennis tot waarde maken voor de organisatie, over geografische en functionele grenzen heen.

Kennismanagement. Wereldwijde kennis tot waarde maken voor de organisatie, over geografische en functionele grenzen heen. Kennismanagement Wereldwijde kennis tot waarde maken voor de organisatie, over geografische en functionele grenzen heen. Tony Wegewijs, Business Learning Consultant (voorheen Heineken) AGENDA DE HEINEKEN

Nadere informatie

Expert groep PME / KMO Hoe een goede strategie ontwikkelen? Op een eenvoudige, andere en efficiënte manier

Expert groep PME / KMO Hoe een goede strategie ontwikkelen? Op een eenvoudige, andere en efficiënte manier Expert groep PME / KMO Hoe een goede strategie ontwikkelen? Op een eenvoudige, andere en efficiënte manier Georges Dockx Lid Expert groep PME/KMO Onafhankelijk consultant voor KMO Georges.dockx@resulto.be,

Nadere informatie

ERP Testing. HP Nijhof. Testmanager. Testnet November 2005

ERP Testing. HP Nijhof. Testmanager. Testnet November 2005 ERP Testing HP Nijhof Testmanager Testnet November 2005 Solution Sales Meeting7 November 2005 1 Agenda Waarom pakketten testen? Schaarse middelen? Ideale ERP test situatie Vragen 2 De centrale vraag ERP

Nadere informatie

Afsprakenkader ICT voor de kmo-portefeuille

Afsprakenkader ICT voor de kmo-portefeuille Afsprakenkader ICT voor de kmo-portefeuille versie van 16/09/2014 1 Inleiding Via de kmo-portefeuille (http://www.kmo-portefeuille.be/) kunnen kmo s subsidies krijgen voor opleiding, advies, strategisch

Nadere informatie

Business & IT Alignment deel 1

Business & IT Alignment deel 1 Business & IT Alignment deel 1 Informatica & Economie Integratie 1 Recap Opdracht 1 Wat is integratie? Organisaties Strategie De omgeving van organisaties AH Bonuskaart AH Bonuskaart Economisch Geïntegreerd

Nadere informatie

Customer Experience Management

Customer Experience Management Customer Experience Tele Train Grensverleggend klantcontact Tele Train. Grensverleggend klantcontact. Rendementsverbetering door optimale klantinteractie Een greep uit vragen die bij onze klanten leven

Nadere informatie

DIENSTHOOFD. Netinfradiensten Domeindiensten/Technische diensten Asse, Brugge, Gent, Ronse

DIENSTHOOFD. Netinfradiensten Domeindiensten/Technische diensten Asse, Brugge, Gent, Ronse 1/7 1. SITUERING VAN DE FUNCTIE Operationele entiteit Standplaats Dienstchef Weddenschaal Netinfradiensten Domeindiensten/Technische diensten Asse, Brugge, Gent, Ronse A4a - A4b (of indien van toepassing

Nadere informatie

Exact Synergy Enterprise. Krachtiger Klantbeheer CRM

Exact Synergy Enterprise. Krachtiger Klantbeheer CRM Exact Synergy Enterprise Krachtiger Klantbeheer CRM 1 Inleiding Waar gaat het om? De klant komt op de eerste plaats. Maar geldt dat voor al uw klanten? En om hoeveel (potentiële) klanten gaat het; tientallen,

Nadere informatie

ALLIANDER. Neemt de wind in de zeilen en transformeert het inkoopproces

ALLIANDER. Neemt de wind in de zeilen en transformeert het inkoopproces ALLIANDER Neemt de wind in de zeilen en transformeert het inkoopproces Alliander NV beheert energie netwerken die gas en elektriciteit distribueren naar grote delen van Nederland voor huizen, transport,

Nadere informatie

Exact Synergy Enterprise. Krachtiger Financieel Management

Exact Synergy Enterprise. Krachtiger Financieel Management Exact Synergy Enterprise Krachtiger Financieel Management 1 Inleiding Waar gaat het om? Makkelijke vragen zijn vaak het moeilijkst te beantwoorden. Als het hectische tijden zijn, moet u soms veel beslissingen

Nadere informatie

Sage CRM. De complete oplossing voor KMO s en hun klantenrelatiebeheer. Duidelijkheid en efficiëntie, Altijd en overal!

Sage CRM. De complete oplossing voor KMO s en hun klantenrelatiebeheer. Duidelijkheid en efficiëntie, Altijd en overal! Sage CRM Duidelijkheid en efficiëntie, Altijd en overal! De complete oplossing voor KMO s en hun klantenrelatiebeheer Innovatie, gebruiksgemak en efficiëntie verenigd Living Your Business Sage CRM Eenvoud

Nadere informatie

Copyright Stork N.V. 1

Copyright Stork N.V. 1 Management, een praktisch framework Taking up the challenge of optimizing your asset performance Stork Management Solutions Global Expertise Partner Complete, end-to-end solution Dedicated professionals

Nadere informatie

Projectmatig 2 - werken voor lokale overheden

Projectmatig 2 - werken voor lokale overheden STUDIEDAG Projectmatig werken in lokale overheden LEUVEN 27 oktober 2011 Projectmatig werken in de lokale sector Katlijn Perneel, Partner, ParFinis Projectmatig 2 - werken voor lokale overheden 1 Inhoud

Nadere informatie

End-note. Sven Noomen Wouter Heutmekers

End-note. Sven Noomen Wouter Heutmekers End-note Sven Noomen Wouter Heutmekers 2 Ok, en morgenvroeg? Voorstellen 25111978 14 8 4 6 23 25031981 12 3 1 1339 3 Think BIG Act SMALL 2011 Scale FAST 4 5 6 Visie & strategie Strategie Ondersteuning

Nadere informatie

Rol: clustermanager Inwoners

Rol: clustermanager Inwoners Datum opmaak: 2017-08-24 Goedgekeurd door secretaris op: Revisiedatum: Eigenaar: Koen De Feyter Doel van de functie Definiëren van de missie, visie en strategie van de cluster inwoners en plannen, organiseren,

Nadere informatie

E-Learning productie. Hulp on the moment of need

E-Learning productie. Hulp on the moment of need E-Learning productie Software Creëren IT gebruikersdocumentatie Hulp on the moment of need Corporate Learning Talent Management Over tts tts knowledge matters. tts zorgt voor kennisoverdracht en de ontwikkeling

Nadere informatie

Van de Groep Olsthoorn Finding Excellence

Van de Groep Olsthoorn Finding Excellence Van de Groep Olsthoorn Finding Excellence technology / industry / logistics 2 1 Management search Executive search International management search Interim management Missie Van de Groep & Olsthoorn staat

Nadere informatie

Enterprise Resource Planning. Hoofdstuk 9 Supply Chain Management en de emarkt

Enterprise Resource Planning. Hoofdstuk 9 Supply Chain Management en de emarkt Enterprise Resource Planning Hoofdstuk 9 Supply Chain Management en de emarkt Pearson Education, 2007; Enterprise Resource Planning door Mary Sumner Leerdoelstellingen Inzicht krijgen in de koppelingen

Nadere informatie

VKL congres. Optimale afstemming tussen variabele vraag en aanbod in de Supply Chain

VKL congres. Optimale afstemming tussen variabele vraag en aanbod in de Supply Chain VKL congres Optimale afstemming tussen variabele vraag en aanbod in de Supply Chain Agenda CTAC Optimale afstemming tussen variabele vraag en aanbod in de Supply Chain Bedrijscase The Greenery Ctac stelt

Nadere informatie

1. Work Breakdown Structure en WBS Dictionary

1. Work Breakdown Structure en WBS Dictionary 1. Work Breakdown Structure en WBS Dictionary CUSTOMER migratie Management Technische Transitie Meetings Status Reporting Administratie Technisch Upgegrade Systemen (3-tier) Delta Analyse & Functioneel

Nadere informatie

SAP Customer Success Story Productie Ecover. SAP, inclusief support en maintenance: netjes geregeld!

SAP Customer Success Story Productie Ecover. SAP, inclusief support en maintenance: netjes geregeld! SAP Customer Success Story Productie Ecover SAP, inclusief support en maintenance: netjes geregeld! Bedrijf Ecover Sector Productie Producten en diensten Ecologische schoonmaakmiddelen Website www.ecover.com

Nadere informatie

Globalisatie, met nieuwe opkomende economieën als China, Brazilië en

Globalisatie, met nieuwe opkomende economieën als China, Brazilië en Globalisatie, met nieuwe opkomende economieën als China, Brazilië en India, heeft de wereld in veel opzichten in hoog tempo veranderd. Voor veel bedrijven betekent dit een strategische herbezinning op

Nadere informatie

De toekomst van consultancy

De toekomst van consultancy De toekomst van consultancy Course Assignment Management Consulting 5 oktober 2013 Teska Koch 2518936 Teska.koch@hotmail.com Word count: 1.510 Een kijkje in de glazen bol: Wat is de toekomst van consultancy?

Nadere informatie

Dé cloud bestaat niet. maakt cloud concreet

Dé cloud bestaat niet. maakt cloud concreet Dé cloud bestaat niet. maakt cloud concreet 1 Wilbert Teunissen wilbert.teunissen@sogeti.nl Cloud Cases Strategie De rol van Functioneel Beheer 2 Onderwerpen 1. Context? Hug 3. the Impact cloud! FB 2.

Nadere informatie

De Next Practice. Wilbert Teunissen Management Consultant Informatiemanagement

De Next Practice. Wilbert Teunissen Management Consultant Informatiemanagement De Next Practice Wilbert Teunissen Management Consultant Informatiemanagement Sogeti & ontwikkeling van FB 2005 De Uitdaging 4 e industriële revolutie NU!! Digitale Economie 27% heeft op dit moment een

Nadere informatie

Wat is Sales Benchmarking?

Wat is Sales Benchmarking? benchmarking Wat is Sales Benchmarking? Sales Benchmarking vergelijkt de belangrijkste Sales prestatie indicatoren van uw organisatie met die van uw directe- en indirecte concurrenten. Benchmarking vindt

Nadere informatie

Hoe de strijd tussen Marketing en Verkoop oplossen?

Hoe de strijd tussen Marketing en Verkoop oplossen? Hoe de strijd tussen Marketing en Verkoop oplossen? voorstellen Chris Goes van Affekt: 3 x 3 Vraagstukken Hoedanigheid - Marketing management Consultant - Verkoop management Opleider/trainer-coach - Innovatie

Nadere informatie

Enterprise Resource Planning. Hoofdstuk 4 ERP-systemen: verkoop en marketing. Pearson Education, 2007; Enterprise Resource Planning door Mary Sumner

Enterprise Resource Planning. Hoofdstuk 4 ERP-systemen: verkoop en marketing. Pearson Education, 2007; Enterprise Resource Planning door Mary Sumner Enterprise Resource Planning Hoofdstuk 4 ERP-systemen: verkoop en marketing Pearson Education, 2007; Enterprise Resource Planning door Mary Sumner Leerdoelstellingen Inzicht krijgen in de werking van de

Nadere informatie

Vergelijking van de eisen in ISO 9001:2008 met die in ISO FDIS 9001:2015

Vergelijking van de eisen in ISO 9001:2008 met die in ISO FDIS 9001:2015 ISO Revisions Nieuw en herzien Vergelijking van de eisen in ISO 9001:2008 met die in ISO FDIS 9001:2015 Inleiding Dit document maakt een vergelijking tussen ISO 9001:2008 en de Final Draft International

Nadere informatie

De rol van WMS in internationale Supply Chains

De rol van WMS in internationale Supply Chains De rol van WMS in internationale Supply Chains s-hertogenbosch, 26 april 2012 9026X078/WD/ld v1.0 De in dit rapport genoemde conclusies, aanbevelingen en adviezen zijn gebaseerd op door de opdrachtgever

Nadere informatie

KNOWLEDGE MANAGEMENT (KM) PERFORMANCE SUPPORT (PS) DE TOOL VOORBIJ

KNOWLEDGE MANAGEMENT (KM) PERFORMANCE SUPPORT (PS) DE TOOL VOORBIJ KNOWLEDGE MANAGEMENT (KM) PERFORMANCE SUPPORT (PS) DE TOOL VOORBIJ Agenda Knowledge Management De tool voorbij Context Inleiding Knowledge Management (KM) Performance Support (PS) + Demo KM/PS projectvoering

Nadere informatie

Sage CRM. De complete oplossing voor KMO s en hun klantenrelatiebeheer. Duidelijkheid en efficiëntie, Altijd en overal!

Sage CRM. De complete oplossing voor KMO s en hun klantenrelatiebeheer. Duidelijkheid en efficiëntie, Altijd en overal! Sage CRM Duidelijkheid en efficiëntie, Altijd en overal! De complete oplossing voor KMO s en hun klantenrelatiebeheer Innovatie, gebruiksgemak en efficiëntie verenigd CRM Beheer en ontwikkel uw verkoop

Nadere informatie

Curriculum Vitae. Interim Business Controller RC

Curriculum Vitae. Interim Business Controller RC Curriculum Vitae Interim Business Controller RC Delfin Finance Contactpersoon: Mark Simons Telefoonnummer: +31 (0)6 523 76 775 E-mail: m.simons@delfin.eu Algemeen Kandidaat Ervaring Samenvatting CVK83

Nadere informatie

FUNCTIEFAMILIE 5.1 Lager kader

FUNCTIEFAMILIE 5.1 Lager kader Doel van de functiefamilie Leiden van een geheel van activiteiten en medewerkers en input geven naar het beleid teneinde een kwaliteitsvolle, klantgerichte dienstverlening te verzekeren en zodoende bij

Nadere informatie

TradeCloud Supply Chain Platform

TradeCloud Supply Chain Platform TradeCloud Supply Chain Platform Voorspelbaar inkopen & produceren Hogere marges Kortere doorlooptijden Sneller reageren op marktveranderingen Productiebedrijven & groothandel concurreren op flexibiliteit,

Nadere informatie

Evaluatie National Contact Point-werking van het Vlaams Contactpunt Kaderprogramma

Evaluatie National Contact Point-werking van het Vlaams Contactpunt Kaderprogramma Evaluatie National Contact Point-werking van het Vlaams Contactpunt Kaderprogramma Departement Economie, Wetenschap en Innovatie Afdeling Strategie en Coördinatie Koning Albert II-laan 35 bus 10 1030 Brussel

Nadere informatie

Integrated decision making. Op de ORTEC Plandag Donderdag 3 oktober, Fort Voordorp www.ortec.nl/plandag

Integrated decision making. Op de ORTEC Plandag Donderdag 3 oktober, Fort Voordorp www.ortec.nl/plandag Integrated decision making Op de ORTEC Plandag Donderdag 3 oktober, Fort Voordorp www.ortec.nl/plandag Integrated decision making 12-11-2013 2 Operatie Tactiek Strategie Integrated decision making Integrated

Nadere informatie

Financiële Planning & Forecasting Rutger den Ouden Controller Pon Automotive Products & Services

Financiële Planning & Forecasting Rutger den Ouden Controller Pon Automotive Products & Services 1 24 mei 2011 IBM Finance Forum 2011 Financiële Planning & Forecasting Rutger den Ouden Controller Automotive Products & Services 2 Agenda Welkom in de wereld van Logistiek & Services Organisatie & TM1

Nadere informatie

Introductie IP-Solutions Uw Technisch Management service provider

Introductie IP-Solutions Uw Technisch Management service provider Introductie IP-Solutions Uw Technisch Management service provider IP-Solutions : Wij maken Asset Management eenvoudig en praktisch Passie voor Asset Management. Resultaat gedreven. Toegepaste filosofieën:

Nadere informatie

Slimme IT. Sterke dienstverlening. ADVIESVERLENING OP MAAT VAN LOKALE BESTUREN. Cipal dienstverlenende vereniging

Slimme IT. Sterke dienstverlening. ADVIESVERLENING OP MAAT VAN LOKALE BESTUREN. Cipal dienstverlenende vereniging Slimme IT. Sterke dienstverlening. ADVIESVERLENING OP MAAT VAN LOKALE BESTUREN Cipal dienstverlenende vereniging 2 DE STROOM VAN VERANDERINGEN DIE OP ONS AFKOMT IS INDRUKWEKKEND 3 CIPAL: EXPERTISE IN VERANTWOORD

Nadere informatie

Exact Synergy Enterprise. Krachtiger Personeelsmanagement HRM

Exact Synergy Enterprise. Krachtiger Personeelsmanagement HRM Exact Synergy Enterprise Krachtiger Personeelsmanagement HRM 1 Inleiding Waar gaat het om? Uw mensen zijn uw meest waardevolle bezit. U spaart tijd noch geld om uw mensen de erkenning te geven die zij

Nadere informatie

WHITE PAPER. Business Solutions

WHITE PAPER. Business Solutions WHITE PAPER Business Solutions De keuze van de strategie/aanpak is be-palend voor de complexiteit en doorlooptijd van een implementatie. Introductie Uw organisatie staat op het punt om een standaard software

Nadere informatie

Bedrijfsprofiel. Constant Jurgens

Bedrijfsprofiel. Constant Jurgens Bedrijfsprofiel Het succes van een bedrijf wordt gecreëerd door de mensen die er werken. Hun ideeën, motivatie en vaardigheden, hun normen en waarden, maar ook hun persoonlijkheden zijn de belangrijkste

Nadere informatie

ERP Implementatie in de praktijk

ERP Implementatie in de praktijk ERP Implementatie in de praktijk Door: Erik Meevis www.kcla.nl 11 juni 2008 Even voorstellen. Erik Meevis, partner bij KCLA Groep onafhankelijke organisatieadviseurs Afkomstig uit en gericht op productiebedrijven

Nadere informatie

ACTIES. OndernemingScan. Een objectieve kijk. voor groei. vanuit de Ervaringsgerichte Groei Methode. de methode om toegevoegde waarde te genereren

ACTIES. OndernemingScan. Een objectieve kijk. voor groei. vanuit de Ervaringsgerichte Groei Methode. de methode om toegevoegde waarde te genereren OndernemingScan Een objectieve kijk vanuit de Ervaringsgerichte Groei Methode de methode om toegevoegde waarde te genereren ACTIES voor groei 1 De OndernemingScan, onderdeel van de Ervaringsgerichte Groei

Nadere informatie

Voor het Agentschap Natuur en Bos, is Vlaanderen connect op zoek naar een: ICT Projectleider. Contract onbepaalde duur. Brussel

Voor het Agentschap Natuur en Bos, is Vlaanderen connect op zoek naar een: ICT Projectleider. Contract onbepaalde duur. Brussel /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// Voor het Agentschap Natuur en Bos, is Vlaanderen connect op zoek naar een: ICT Projectleider Contract onbepaalde

Nadere informatie

FULL-TIME MASTER MASTER IN HET MANAGEMENT ONDERSCHEID JEZELF MET EEN PRAKTIJKGERICHTE MANAGEMENTOPLEIDING

FULL-TIME MASTER MASTER IN HET MANAGEMENT ONDERSCHEID JEZELF MET EEN PRAKTIJKGERICHTE MANAGEMENTOPLEIDING FULL-TIME MASTER MASTER IN HET MANAGEMENT ONDERSCHEID JEZELF MET EEN PRAKTIJKGERICHTE MANAGEMENTOPLEIDING COMBINEER MANAGEMENT- KENNIS MET PRAKTISCHE MANAGEMENTVAARDIGHEDEN Deze Master in het Management

Nadere informatie

RTL/005 - GENERAL RETAIL MANAGER VERANTWOORDELIJKHEDEN I.V.M. INFORMATIEBEVEILIGING EN VERANTWOORD SPEL

RTL/005 - GENERAL RETAIL MANAGER VERANTWOORDELIJKHEDEN I.V.M. INFORMATIEBEVEILIGING EN VERANTWOORD SPEL Functiedetail FUNCTIE : RTL/005 - General Retail Manager FUNCTIEFAMILIE : Retail AFDELING : Retail DATUM LAATSTE AANPASSING: maart 2013 FUNCTIETITEL DIRECTE LEIDINGGEVENDE: Chief Retail Officer OUDE CODE:

Nadere informatie

Process & IT: eerst KIEZEN maakt het DOEN daarna zoveel makkelijker

Process & IT: eerst KIEZEN maakt het DOEN daarna zoveel makkelijker Process & IT: eerst KIEZEN maakt het DOEN daarna zoveel makkelijker Wim Tindemans Manager Business Applications Business and Automation Solutions Egemin NV Agenda Probleemstelling Tegenstelling tussen

Nadere informatie

erbeterdezaak.nl Processen managen Een inleiding erbeterdezaak.nl

erbeterdezaak.nl Processen managen Een inleiding erbeterdezaak.nl Processen managen Een inleiding Proces cultuur De klant komt eerst Zorg dat je altijd waarde toevoegt Moedig eigen initiatief aan Geef medewerkers ruimte Moedig teamwerk aan Beloon team prestaties Werk

Nadere informatie

Practitioner s Certificate in IT Service Management: Release & Control (based on ITIL )

Practitioner s Certificate in IT Service Management: Release & Control (based on ITIL ) Exameneisen Practitioner s Certificate in IT Service Management: Release & Control (based on ITIL ) Publicatiedatum 1-1-2008 Startdatum 1-3-2007 Doelgroep IT Service Management Practitioner: Release &

Nadere informatie

SAP Risk-Control Model. Inzicht in financiële risico s vanuit uw SAP processen

SAP Risk-Control Model. Inzicht in financiële risico s vanuit uw SAP processen SAP Risk-Control Model Inzicht in financiële risico s vanuit uw SAP processen Agenda 1.Introductie in Risicomanagement 2.SAP Risk-Control Model Introductie in Risicomanagement Van risico s naar intern

Nadere informatie

Transport, doe het slim

Transport, doe het slim Transport, doe het slim an deur tot deur Wat is het? Het gaat hier om de uitgaande goederenstroom, van deur tot deur. Daarbij horen documenten en labels, mogelijkheden tot tracking en tracing, het volume

Nadere informatie

Is uw klantervaring consistent? CSB voert na zomer cross channel onderzoek uit

Is uw klantervaring consistent? CSB voert na zomer cross channel onderzoek uit Is uw klantervaring consistent? De kanalen waarlangs klanten en organisaties met elkaar in verbinding staan ontwikkelen zich snel en worden steeds diverser. lenen zich in toenemende mate voor gebruik in

Nadere informatie

Zakendoen met China via Hong Kong

Zakendoen met China via Hong Kong Zakendoen met China via Strategische Overwegingen en Praktijkvoorbeelden Bart Horsten 3 mei 2011 Steenweg op Mol 129 B-2360 Oud-Turnhout Belgium Tel: +32 (0)14 720275 Fax: +32 (0)14 720299 www.horsten.be

Nadere informatie

ECM - Enterprise Content Management. Daniel Kucharski

ECM - Enterprise Content Management. Daniel Kucharski ECM - Enterprise Content Management Daniel Kucharski IT vraagstukken in de KMO Nood aan gebruiksvriendelijke software afgestemd op specifieke behoeften Geen grote investering in software en hardware Typische

Nadere informatie

Praktijkboek Strategie Bruggen bouwen naar de toekomst Aimé Heene

Praktijkboek Strategie Bruggen bouwen naar de toekomst Aimé Heene Praktijkboek Strategie Bruggen bouwen naar de toekomst Aimé Heene Inhoud Woord vooraf Ontstaan en achtergronden van het 'Praktijkboek Strategie' 5 Doelstellingen en uitgangspunten 5 Het gebruik van de

Nadere informatie

Ontdek de verborgen schat in onderhoud

Ontdek de verborgen schat in onderhoud Ontdek de verborgen schat in onderhoud Zoektocht naar waarde Zoektocht naar waarde Zoektocht naar waarde Zoektocht Zoektocht naar waarde Zoektocht naar waarde Zoektocht naar waarde Zoektocht Zoektocht

Nadere informatie

Michigan State University inkoopbenchmarkmodel

Michigan State University inkoopbenchmarkmodel pag.: 1 van 5 Michigan State University inkoopbenchmarkmodel In 1993 is Professor R. Monczka aan de Michigan State University (MSU) een benchmarking initiatief gestart, waarin circa 150 (multinationale)

Nadere informatie

Meet, presteer en rendeer!

Meet, presteer en rendeer! WWW.LAUNDRYDASHBOARD.COM Meet, presteer en rendeer! INFOSHEET Real-time inzicht in de prestatie van uw wasserij is de sleutel naar succes. Laundry Dashboard maakt dit mogelijk. Dankzij intelligente metingen

Nadere informatie

Projektaanpak Grote Bedrijven. 10 Oktober 2011, Kontakt der Kontinenten

Projektaanpak Grote Bedrijven. 10 Oktober 2011, Kontakt der Kontinenten Projektaanpak Grote Bedrijven 10 Oktober 2011, Kontakt der Kontinenten Agenda Kort voorstellen deelnemers Wat is de beste projektaanpak? Case studies vanuit vooronderzoek Gemeenschappelijke bevindigen

Nadere informatie

E-book: Werken met Zoho CRM

E-book: Werken met Zoho CRM E-book: Werken met Zoho CRM Alles wat u moet weten om te werken met Zoho CRM. Veel leesplezier! 1. Wat is CRM? Customer Relationship Management (klantrelatiebeheer) bevat de hele strategie rondom het krijgen

Nadere informatie

Zie verder mijn gespecificeerde werkervaring

Zie verder mijn gespecificeerde werkervaring Curriculum Vitae Personalia Voornaam : Achternaam : Adres : PC + woonplaats : Telefoonnummer : E-mail : Geboortedatum en plaats : Burgerlijke staat : Nationaliteit : Skills / Expertise Werkervaring Optimalisatie

Nadere informatie

Integrating your online business with your logistics operations. Door: Ed Pieters Algemeen Directeur Cadran André van Rijn Managing Director Diract

Integrating your online business with your logistics operations. Door: Ed Pieters Algemeen Directeur Cadran André van Rijn Managing Director Diract Integrating your online business with your logistics operations Door: Ed Pieters Algemeen Directeur Cadran André van Rijn Managing Director Diract Agenda Introductie Cadran Diract De samenwerking Ontwikkelingen

Nadere informatie

Smart Power Networks. Energie Management. Bas de Koningh - HARTING B.V.

Smart Power Networks. Energie Management. Bas de Koningh - HARTING B.V. Smart Power Networks Energie Management Bas de Koningh - HARTING B.V. Motivatie Politieke doelen Reductie CO2-Uitstoot nucleare energie fase out Meer renewable energie duurzame energieefficiëntie in de

Nadere informatie

De type-functies en de bijbehorende competenties

De type-functies en de bijbehorende competenties IRISteam De type-functies en de bijbehorende competenties Le Service Ressources Humaines De type-functies 1. De competenties voor de functies van klasse 0... 3 Logistiek Assistent_Toc374542571 2. De competenties

Nadere informatie

Duurzame automatiseringsoplossingen

Duurzame automatiseringsoplossingen A u t o m a t i o n S o l u t i o n s B u s i n e s s o p t i m a l i s a t i e d o o r P r o c e s I n t e g r a t i e Duurzame automatiseringsoplossingen Door mondiale ontwikkelingen en steeds sneller

Nadere informatie

Community Oplossingen Interactie met en tussen klanten op een eigen Klant Community

Community Oplossingen Interactie met en tussen klanten op een eigen Klant Community Community Oplossingen Interactie met en tussen klanten op een eigen Klant Community Opkomst van Social Media verandert klant contact Trend Beschrijving Consequenties Gebruik Social Media Ruim 70% van de

Nadere informatie

De controller met ICT competenties

De controller met ICT competenties De controller met ICT competenties Whitepaper door Rob Berkhof Aangeboden door NIVE Opleidingen De controller met ICT competenties De huidige samenleving is nauwelijks meer voor te stellen zonder informatisering.

Nadere informatie

Warehouse Management Systems vandaag en morgen

Warehouse Management Systems vandaag en morgen Warehouse Management Systems vandaag en morgen Ervaringen vanuit het internationale pakketonderzoek IPL / IML Oliver Wolf, René van den Elsen MTL - Team warehouse logistics -http://www.warehouse-logistics.com

Nadere informatie

Advies,opleiding, training en research op vlak van sales, services en management.

Advies,opleiding, training en research op vlak van sales, services en management. Eindverslag Gegevens van de onderneming Naam SB anagement bvba Straat Leuvenselaan, 191 Postcode, Stad 3300 TIENEN Land België Tel: 0495/281138 Fax: 016/821138 Contactpersoon e-mail: janroel.vanrhee@sb-management.be

Nadere informatie