Vitale velden voor vitale verenigingen. Notitie van de VVD Rotterdam

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vitale velden voor vitale verenigingen. Notitie van de VVD Rotterdam"

Transcriptie

1 Vitale velden voor vitale verenigingen Notitie van de VVD Rotterdam

2 Inleiding Werkbezoek Op dinsdag 29 maart j.l. bracht de Rotterdamse VVD-fractie een bezoek aan voetbalvereniging XerxesDZB in Prins Alexander. Hier was de fractie getuige van de slechte staat waarin het hybride veld een mengeling tussen kunst- en natuurgras zich bevond. Research leverde op dat voetbalverenigingen Blijdorp, Steeds Hooger en Alexandria 66 met dezelfde problemen kampen. Naar aanleiding hiervan stelde de VVD-fractie vragen aan het College van B&W. Antwoorden op deze vragen zijn nog niet binnen, maar wel is een tussenbericht gekomen dat er op dit moment extern onderzoek wordt gedaan naar de situatie van de hybride velden. Daarnaast wordt een conditiemeting gedaan naar de status van alle Rotterdamse sportvelden, zo maakte wethouder Visser al bekend op 7 december Reacties De VVD-fractie heeft naar aanleiding van de schriftelijke vragen en het bijbehorende persbericht reacties gehad van meerdere verenigingen die met diverse problemen kampen bij hun speelvelden. Dit baart de fractie zorgen, want wij willen dat alle Rotterdammers in redelijke afstand van hun woning de mogelijkheid hebben om te sporten. Dit is zowel lichamelijk als sociaal gezien een belangrijke zaak. Voor verenigingen is het hebben van voldoende goed bespeelbare velden een randvoorwaarde om huidige leden te behouden en nieuwe aan te trekken. Een vitale club vraagt om vitale velden. Ook de vele vrijwilligers binnen de verenigingen verdienen een accommodatie die er goed bij ligt. Onderstaand staan de reacties van alle verenigingen opgenomen die we hebben gesproken naar aanleiding van de bovenstaande problematiek. Wij zien graag dat het College serieus naar de problematiek kijkt en de situatie waarin de genoemde verenigingen zich bevinden meeneemt bij de retraite. Dit teneinde er voor te zorgen dat er mogelijk een oplossing komt voor deze verenigingen. Tevens doet de VVD de oproep om deze inventarisatie als een signaal te zien. De voorbeelden die geschetst worden zijn niet uniek en onze aandacht en zorg geldt ook voor andere verenigingen. Met de totstandkoming van de Sportnota en de voornemens van het College om een sportbedrijf te vormen vindt de VVD het groot belang om juist nu naar de omstandigheden te kijken waarin sportverenigingen moeten opereren. Verenigingen Op de volgende pagina s staat de status van de velden bij een aantal verenigingen beschreven. Daarnaast wordt kort ingegaan op de situatie waarin de verenigingen zich bevinden en eventuele specifieke situaties die kenmerkend zijn voor de verenigingen. Het aantal verenigingen dat aan bod komt is een voorlopige lijst naar aanleiding van een aantal verengingen wat zich bij de VVD-fractie gemeld heeft. Deze lijst kan dus zeker nog aangevuld worden. De VVD-fractie nodigt alle andere partijen uit de gemeenteraad uit om hiervoor suggesties te doen. De teksten in deze notitie zijn opgesteld door de VVD-fractie. Rotterdam, 16 mei 2016 Maarten van de Donk

3 XerxesDZB Eén van de oudste XerxesDZB is in 2000 ontstaan uit een fusie tussen RFC Xerxes en DZB Zevenkamp. Xerxes is opgericht in 1904, waardoor de club één van de oudste verenigingen in Rotterdam is. In 2010 is OMHC, de buurman hockeyclub, verhuisd. Hierdoor is een nieuw clubgebouw gerealiseerd en kan de vereniging weer vele jaren vooruit met de accommodatie. De club bevindt zich op dit moment in Prins Alexander. De vereniging speelt op zaterdag in de hoofdklasse. Op zondag komt het eerste elftal van de vereniging uit in de tweede klasse. In totaal heeft de vereniging meer dan leden, waarvan zo n 50 jeugdelftallen. De vereniging doet vele zaken op het gebied van Sportplus, zoals bijvoorbeeld het organiseren van wedstrijden voor haar G-elftal. Hybride veld Een aantal jaar geleden heeft de vereniging de beschikking gekregen over een hybride veld. Dit veld is een natuurveld met hierbij kunstgrassprieten. Dit veld zou in de praktijk vaker bruikbaar moeten zijn dat een regulier natuurveld. In theorie blijkt dit niet het geval en moet het veld vaak afgekeurd worden. Vorig jaar is het veld zelfs een maand uit de running geweest. In de schriftelijke vragen die de VVD-fractie eerder over dit veld stelde, is al eerder aan de orde gekomen dat hier snel een oplossing voor moet worden gevonden. De vereniging moet door de staat van het veld veel vaker dan vooraf was geschetst wedstrijden en trainingen afgelasten. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat de vereniging minder aantrekkelijk wordt om te voetballen, wat een onwenselijke situatie is.

4 Steeds Hooger Ouder dan Feijenoord Ook voetbalvereniging Steeds Hooger uit Noord bestaat al meer dan 100 jaar. In 2007 werd het 100-jarig bestaan gevierd, wat maakt dat de vereniging ouder is dan Feijenoord. Enkele jaren geleden leek de vereniging nog op sterven na dood maar dit is de afgelopen jaren volledig gedraaid. De vereniging is nu een soort van cult club waar veel mensen uit de wijk Blijdorp zich bij aanmelden. De afgelopen jaren heeft de vereniging geen jeugdelftallen meer gehad, maar hier gaat vanaf komend jaar verandering in komen. Medio 2015 is de vereniging gestart met de Champions League. Hier doen steeds meer jongens en meiden uit de wijk aan mee. Het is de bedoeling dat zij volgend jaar een aantal F- teams gaan vormen. Daarnaast komt er naar verwachting ook een aantal seniorenelftallen bij. Blijven of verhuizen? Steeds Hooger beschikt over één veld; een hybride veld. Voorheen was de capaciteit van dit veld voldoende, maar op dit moment is dit niet meer het geval. De capaciteit zou 800 uur per seizoen moeten verdragen, maar de vereniging heeft nu zo n uur nodig. Al snel na het begin van het seizoen was het veld van de vereniging al in erbarmelijke staat en wordt er meer op een zand- dan grasveld gevoetbald. De vereniging zit ondertussen met een dilemma: op de huidige locatie blijven of verhuizen naar een andere locatie? Met de gemeente zijn al gesprekken gevoerd over een mogelijke verhuizing naar de Noorderbocht, maar dan moet fors geïnvesteerd worden in onder meer een nieuwe accommodatie. Blijven op de huidige locatie kan ook, maar dan moet er wel een extra veld komen. Dit zou dan waarschijnlijk ten koste gaan van de stadscamping, die zich naast de vereniging bevindt.

5 The Hookers Rugbyen op het hoogste niveau Rugbyclub The Hookers uit Hoek van Holland is in 1974 opgericht en sindsdien niet meer weg te denken uit de kustplaats. Enige jaren geleden moest de vereniging noodgedwongen verhuizen van hun locatie aan de Dirk van den Burgweg, omdat niet nieuwbouwwijk l Avenue werd gerealiseerd. De vereniging heeft haar accommodatie sindsdien op sportpark De Rondgang. De afgelopen jaren is landelijk gezien rugby steeds meer in trek, wat een positief effect heeft op de ledenaantallen. The Hookers groeit volgend seizoen waarschijnlijk naar zo n 350 leden, waar dat er enkele jaren geleden nog maar 200 waren. Ook het feit dat de club al zes jaar op ereklasse niveau het hoogste niveau in Nederland speelt, zorgt voor grote aantrekkingskracht. Het hoogste jeugdteam werd dit jaar nog tweede van Nederland. Veldgebrek Bij de vorige accommodatie had de vereniging nog de beschikking over twee velden. Op de huidige locatie is dit er nog maar eentje, met een klein zijstukje. Doordat het ledenaantal zo fors is gegroeid, is dit onvoldoende. Iedere dag wordt het veld intensief gebruikt. Consequentie hiervan is dat de kwaliteit van het veld afneemt en hierdoor het veld regelmatig moet worden afgekeurd. Om de komende jaren door te kunnen groeien, heeft de vereniging een extra veld nodig. Alleen op die wijze kan behoud in de hoogste klasse gerealiseerd worden en kan iedereen op een normale manier trainingen en wedstrijden afwerken. Het vervangen van het huidige grasveld voor een kunstgrasveld lijkt niet een afdoende oplossing om de capaciteitsproblemen op te lossen.

6 HOV/DJSCR Club van de wijk In 2009 zijn HOV en DJSCR gefuseerd. Dit was hard nodig, want met beide van origine oude Rotterdamse verenigingen ging het in de jaren voorafgaand aan de fusie steeds minder. Inmiddels weten steeds meer inwoners uit de wijk de vereniging weer te vinden en neemt het ledenaantal toe. Belangrijk hierbij is natuurlijk wel dat de vereniging voldoende faciliteiten kan bieden aan de vereniging. De vereniging, grenzend aan Nieuw Crooswijk, wil graag mensen uit de wijk aan zich binden en een sociale functie in de wijk vervullen. Dat dit goed lukt, blijkt wel uit het feit dat er de afgelopen jaren meer jeugdteams worden ingeschreven. Daarnaast verwacht de vereniging ook een toename van het aantal leden op het moment dat de wijk verder in ontwikkeling komt. Oud trainingsveld Zoals gezegd moeten de faciliteiten van de vereniging wel op orde zijn, want anders kiezen leden ervoor om naar andere clubs te vertrekken. Dit is de afgelopen jaren al regelmatig gebeurd, mede doordat de kwaliteit van het trainingsveld ondermaats is. Vaak moeten trainingen worden afgelast omdat het heeft geregend en het veld op dat moment geen bezetting aan kan. Bijkomend probleem is dat het andere veld van de vereniging ook niet veel bespeeld kan worden, omdat dit een hybride veld is. Wanneer hier te veel gebruik van wordt gemaakt om op te trainen volgt er snel een kaalslag en kunnen wedstrijden niet op een goede manier worden afgewerkt. Vanzelfsprekend is deze situatie onwenselijk voor de vereniging. Over de problematiek zijn al regelmatig gesprekken gevoerd met de gemeente, maar tot nu toe nog zonder resultaat.

7 JHR Vele nationaliteiten Tot een aantal jaar geleden heette JHR nog Jai Hind, maar in 2007 is de naam veranderd naar JHR. Dit om aan te geven dat alle nationaliteiten welkom zijn bij de vereniging, hetgeen inmiddels tot uitdrukking komt in het ledenbestend. Mensen met allerlei verschillende nationaliteiten, vooral wonend in het Nieuwe Westen, zijn lid. De vereniging heeft zich als doel gesteld om al deze mensen zich welkom te laten voelen bij de vereniging. Dat gebeurt onder meer door het organiseren van familiedagen. Daarnaast wordt zeer gestimuleerd dat binnen de vereniging met respect met elkaar wordt omgegaan. Hiervoor heeft men het programma RAFE ontwikkeld. Dit staat voor Respect, Acceptatie, Fatsoen en Eerlijkheid. Alle leden van de vereniging worden geacht zich te gedragen conform deze regels en te allen tijde de vereniging naar buiten toe goed te vertegenwoordigen. Groei Wegens de goede band die de vereniging met de wijk heeft, zijn de afgelopen jaren steeds meer mensen lid geworden van de vereniging. Een aantal jaar geleden heeft de vereniging de beschikking gekregen over een kunstgrasveld, wat eigenlijk de redding is geweest om voldoende elftallen de ruimte te bieden om te trainen en wedstrijden te spelen. In de komende jaren wordt een groei verwacht van 400 naar 650 leden. Om iedereen te kunnen laten voetballen, is het volgens de vereniging nodig om ook het tweede veld up te graden naar een kunstgrasveld. Dit zodat hier altijd gebruik van kan worden gemaakt. Op die manier kan de vereniging er zorg voor blijven dragen om zoveel mogelijk mensen vanuit de wijk een sportieve tijdsinvulling te geven. Foto: Het Haagse Amateurvoetbal

8 OMHC Ledenverdubbeling Na de oprichting in 1973 is de Ommoordse Mixed Hockey Club (OMHC) op drie verschillende locaties gevestigd geweest. Na de laatste verhuizing van de locatie naast voetbalvereniging XerxesDZB naar Nesselande in is het ledenaantal van de vereniging meer dan verdubbeld. Hierdoor hockeyen inmiddels meer dan leden bij de vereniging. Het betreft hier allerlei soorten vormen van hockey. OMHC is een echte familievereniging en zet zich er actief voor in dat mensen op een sociale manier met elkaar omgaan. Dat de vereniging zich daarnaast ook inzet voor de wijk en zich maatschappelijk inzet, blijkt wel uit het feit dat de vereniging een tijd Sportplus vereniging is geweest. Ook de banden met een school, die in hetzelfde pand gevestigd is, zijn goed. Veldprobleem Zoals de VVD-fractie al eerder in schriftelijke vragen heeft aangekondigd, heeft de vereniging te maken met een bezettingsprobleem. Bij het betrekken van de huidige locatie heeft de vereniging de beschikking gekregen over twee velden. Daarnaast is er ook een derde veld beschikbaar, maar dit veld was aanvankelijk voor de wijk beschikbaar. Na onderhandelingen wordt het veld op twee avonden nu ook door de vereniging gebruikt. Door de groei van de vereniging is dit niet meer voldoende. Dit probleem is besproken binnen de gebiedscommissie en vervolgens door de VVD-fractie aan de orde gesteld in de gemeenteraad. Voor de vereniging is het de wens om het derde veld vaker te gebruiken, zodat aan alle leden voldoende trainings- en wedstrijduren kunnen worden aangeboden. De VVD-fractie ondersteunt deze wens vanuit de vereniging van harte.

9 RVV Blijdorp Verhuizing In 2008 was het voortbestaan van RVV Blijdorp onzeker. De vereniging bevond zich op dat moment aan de Gordelweg en de gemeente had de gronden nodig. Door het toenmalige OBR werd bedacht dat de leden zich konden verspreiden over andere verenigingen of zichzelf gewoon op kon heffen. De leden van de vereniging vonden dit geen goed idee en knokten dan ook voor het voortbestaan van de club. Inmiddels heeft de club sinds zes jaar een eigen complex aan de Energieweg in Noord. De vereniging heeft sindsdien een forse groei doorgemaakt. Inmiddels heeft de vereniging zo n 350 jeugdleden en komen seniorenelftallen uit op zowel de zaterdag als de zondag. De vereniging profiteert net als Steeds Hooger van de vele kinderen die in de wijk Blijdorp wonen. Ook vele meisjes en dames spelen bij de vereniging. Dezelfde problemen Net als diverse andere verenigingen in Rotterdam, ondervindt ook RVV Blijdorp last van een hybride veld. Dit veld moet regelmatig worden afgekeurd omdat het niet goed bespeelbaar is. Ook hier geldt hetzelfde als bij de andere verenigingen: wanneer regelmatig trainingen en wedstrijden worden afgelast, wordt het minder aantrekkelijk om voor een vereniging te spelen. Dit is een onwenselijke situatie voor de vereniging, omdat hierdoor leden eerder met voetbal stoppen of voor een andere club kiezen. Aangezien de gemeente de velden levert en de verenigingen hiervoor moeten betalen, is het logisch wanneer wordt gezorgd voor een passende oplossing voor de verenigingen die last ondervinden van de hybride velden. Foto: Top Grass

10 Alexandria 66 All Weather Alexandria 66 is qua prestaties één van de grootste clubs in Rotterdam. Veel jeugdelftallen spelen op zeer hoog niveau en tot vorig jaar was het eerste elftal een hoofdklasser. De vereniging kent echter forse problemen vanwege de status van de velden. Eén van de velden is een hybride veld, wat zorgt voor dezelfde problemen als bij bovenstaande verenigingen. Twee velden zijn all-weather velden die twintig jaar geleden zijn aangelegd en over de houdbaarheidsdatum heen zijn. Hiernaast heeft de vereniging nog de beschikking over twee velden. De all-weather velden en het hybride veld moeten zeer vaak afgekeurd worden omdat de staat erg slecht is. Zeer regelmatig staan de velden onder water waardoor zij onbespeelbaar zijn en ook de kans op blessures toeneemt. Leden Doordat zo regelmatig trainingen en wedstrijden afgelast moeten worden, ziet Alexandria 66 steeds meer leden verkassen naar clubs in de regio. De afgelopen seizoenen ziet de vereniging het aantal leden steeds met zo n 50 afnemen. Hierdoor nemen de opbrengsten in het clubgebouw af en komt de continuïteit van de vereniging in gevaar. De vereniging ziet zelf graag dat het hybride veld dusdanig wordt hersteld dat hiervan weer normaal gebruik van wordt gemaakt en dat tenminste één van de all-weather velden vervangen wordt. Op die manier kan de vereniging weer op een goede wijze de toekomst in. Foto: B.E.C. Bouwadvies

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien TOERNOOIEN 2018 Almeerse hockeytoernooien Hartelijk welkom bij de Almeerse Hockey Club. De Almeerse Hockey Club is opgericht op 23 oktober 1979 en sindsdien gestaag gegroeid zowel in aantallen leden als

Nadere informatie

Voetbalvereniging Zuidland

Voetbalvereniging Zuidland Missie en Visie 2017-2020 Voetbalvereniging Zuidland Door Eendracht Sterk TABLE OF CONTENTS 1. INLEIDING 3 2. Missie voetbalvereniging Zuidland 4 3. Visie voetbalvereniging Zuidland 4 P. 2 1. INLEIDING

Nadere informatie

Meerjarenbeleidsplan VV Dongen op weg naar 100 jaar

Meerjarenbeleidsplan VV Dongen op weg naar 100 jaar Meerjarenbeleidsplan 2014-2023 VV Dongen op weg naar 100 jaar Inhoudsopgave 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. Inleiding Beschrijving van de vereniging 2.1 Historie 2.2 Organisatiestructuur 2.3 Vereniging

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Voetbalbond District West I. Gemeente Bergen: Toekomstige Behoeftebepaling Zeevogels & Egmondia

Koninklijke Nederlandse Voetbalbond District West I. Gemeente Bergen: Toekomstige Behoeftebepaling Zeevogels & Egmondia Koninklijke Nederlandse Voetbalbond District West I Gemeente Bergen: Toekomstige Behoeftebepaling Zeevogels & Egmondia Maart 2011 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 1.1 Achtergrond... 3 1.2 Werkwijze... 3

Nadere informatie

Algemene informatie. (Oud-mulo en world master team)

Algemene informatie. (Oud-mulo en world master team) Algemene informatie Sportpark de Braak is al jaren de thuishaven van R.K.S.V. MULO. Op 26 maart 1915 is de club opgericht, voortkomend uit de katholieke Mulo school in Helmond. De meest gegeven betekenis

Nadere informatie

Sponsormogelijkheden VOETBAL VERENIGING KWADIJK

Sponsormogelijkheden VOETBAL VERENIGING KWADIJK Sponsormogelijkheden VOETBAL VERENIGING KWADIJK 1 Inhoudsopgave Voorwoord... 2 Sponsormogelijkheden... 3 Subhoofdsponsorschap... 3 Bordsponsor... 4 Club van honderd... 5 Logo op de website... 6 Een team

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Kunstgras SV Odijk voetbal, renovatie trainingsveld met garantstelling. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Kunstgras SV Odijk voetbal, renovatie trainingsveld met garantstelling. Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 22 juni 2017 17-047 Onderwerp Kunstgras SV Odijk voetbal, renovatie trainingsveld met garantstelling Aan de raad, Onderwerp Kunstgras SV Odijk voetbal, renovatie trainingsveld

Nadere informatie

Kunstgras in Montferland

Kunstgras in Montferland Kunstgras in Montferland Een notitie over kunstgrasvelden voor voetbalverenigingen in de gemeente Montferland September 2009 1 1. Inleiding Sport is een belangrijk middel om op allerlei terreinen een bijdrage

Nadere informatie

WAT GA JE SAMEN BEREIKEN EN HOE GA JE DAT SAMEN VOOR ELKAAR KRIJGEN?

WAT GA JE SAMEN BEREIKEN EN HOE GA JE DAT SAMEN VOOR ELKAAR KRIJGEN? WAT GA JE SAMEN BEREIKEN EN HOE GA JE DAT SAMEN VOOR ELKAAR KRIJGEN? WAT HEBBEN WE 8 JUNI BESPROKEN. WELKOM EN KENNISMAKEN TERUGBLIK OP 18 MEI WAT MAAKT SPORTCLUB ENSCHEDE DE MOEITE WAARDE IDENTITEIT KERNWAARDEN

Nadere informatie

Raadsvoorstel (Gewijzigd) 26 mei 2011 AB11.00400 RV2011.045

Raadsvoorstel (Gewijzigd) 26 mei 2011 AB11.00400 RV2011.045 Raadsvergadering d.d. Casenummer Raadsvoorstelnummer Raadsvoorstel (Gewijzigd) 26 mei 2011 AB11.00400 RV2011.045 Gemeente Bussum Aanleggen kunstgrasvelden ten behoeve van BFC Brinklaan 35 Postbus 6000

Nadere informatie

beleidsplan vv Musketiers (juli 2015)

beleidsplan vv Musketiers (juli 2015) Elst, juli 2015 Voorwoord De voetbal vereniging Musketiers is opgericht in januari 1952. Wij mogen ons gelukkig prijzen met een goede ledenaanwas en zijn een financieel gezonde vereniging. Zoals bij veel

Nadere informatie

Sponsorbrochure vv Kethel Spaland

Sponsorbrochure vv Kethel Spaland Sponsorbrochure vv Kethel Spaland Introductie vv Kethel-Spaland vv Kethel Spaland is in de zomer van 2013 ontstaan uit een fusie tussen VVK 68 en SC Spaland. De nieuwe vereniging heeft 700 leden waarvan

Nadere informatie

Gemeente Drimmelen T.a.v. Gemeenteraadsleden P/a Postbus 19 4920 AA MADE. 05 januari 2007. Betreft: Kunstgrasvelden Madese Hockey Club.

Gemeente Drimmelen T.a.v. Gemeenteraadsleden P/a Postbus 19 4920 AA MADE. 05 januari 2007. Betreft: Kunstgrasvelden Madese Hockey Club. Gemeente Drimmelen T.a.v. Gemeenteraadsleden P/a Postbus 19 4920 AA MADE 05 januari 2007 Betreft: Kunstgrasvelden Madese Hockey Club. Geachte Gemeenteraadsleden, Middels dit schrijven willen wij, de Madese

Nadere informatie

Sponsorbrochure vv Kethel Spaland

Sponsorbrochure vv Kethel Spaland Sponsorbrochure vv Kethel Spaland Introductie vv Kethel-Spaland vv Kethel Spaland is in de zomer van 2013 ontstaan uit een fusie tussen VVK 68 en SC Spaland. De nieuwe vereniging heeft 900 leden waarvan

Nadere informatie

Bijlage overwegingen kunstgras

Bijlage overwegingen kunstgras Bijlage overwegingen kunstgras Algemeen In het algemeen heeft de sport in Nederland de afgelopen jaren een positieve ontwikkeling doorgemaakt. Meer mensen sporten en leggen steeds meer verband tussen sport

Nadere informatie

Speech gegeven door de Voorzitter tijdens de Informatie avond.

Speech gegeven door de Voorzitter tijdens de Informatie avond. Speech gegeven door de Voorzitter tijdens de Informatie avond. Afgelopen vrijdagavond hebben wij als bestuur van Sportclub Franeker in een extra bestuursvergadering het besluit genomen om met ingang van

Nadere informatie

1 sponsoring informatiegids Leerdam Sport 55

1 sponsoring informatiegids Leerdam Sport 55 1 sponsoring informatiegids Leerdam Sport 55 Voetbalvereniging Leerdam Sport 55 Historie In 1912 is het huidige Leerdam Sport 55 opgericht onder de naam Sparta. Een groep arbeiders van de toenmalige Glasfabriek

Nadere informatie

v.v. TREKVOGELS Beleidsplan 2014-2018 Een prachtige historie en een glansrijke toekomst

v.v. TREKVOGELS Beleidsplan 2014-2018 Een prachtige historie en een glansrijke toekomst v.v. TREKVOGELS Beleidsplan 2014-2018 Een prachtige historie en een glansrijke toekomst Voorwoord Tijdens de algemene ledenvergadering in november 2013 hebben we een goede discussie gevoerd aan de hand

Nadere informatie

Sponsormagazine v.v. De Alblas

Sponsormagazine v.v. De Alblas Sponsormagazine v.v. De Alblas Waarom dit sponsorboek? Sponsoring is een belangrijk onderdeel in het verenigingsleven. Financiële bijdragen in de vorm van sponsoring zijn voor verenigingen belangrijk om

Nadere informatie

Samen Sterker? Spiegelbijeenkomst voetbalvereniging Zelhem. Datum: 1 mei 2017 Versie: 1.0 Status: Definitief

Samen Sterker? Spiegelbijeenkomst voetbalvereniging Zelhem. Datum: 1 mei 2017 Versie: 1.0 Status: Definitief Samen Sterker? Spiegelbijeenkomst voetbalvereniging Zelhem Datum: 1 mei 2017 Versie: 1.0 Status: Definitief Agenda Programma spiegelbijeenkomst VV Zelhem Start Onderwerp 19:30 Welkom & Introductie 19:45

Nadere informatie

Toelichting Bovengenoemde voorstellen worden per club nader toegelicht. Tevens wordt een prioriteitstelling aangegeven.

Toelichting Bovengenoemde voorstellen worden per club nader toegelicht. Tevens wordt een prioriteitstelling aangegeven. Raadsvoorstel Verbetering voetbalaccommodaties kenmerk 09.0017426 BIJLAGE A Beschrijving van de verbeteringsvoorstellen Samenvatting Kader: Voorgesteld wordt om te besluiten (als principebesluit) voor

Nadere informatie

Investeringsvoorstel sportaccommodatieplan 2015

Investeringsvoorstel sportaccommodatieplan 2015 1.0 Investeringsvoorstel sportaccommodatieplan 2015 Deze notitie geeft inzicht in de inhoudelijke en financiële aspecten van de projectvoorstellen die na besluitvorming dekking krijgen uit middelen van

Nadere informatie

Sponsorbrochure Hockeyclub AMVJ

Sponsorbrochure Hockeyclub AMVJ Sponsorbrochure Hockeyclub AMVJ Clubgegevens Hockeyclub AMVJ Sportpark 'Het Loopveld' Aanloop 2 1183 SZ Amstelveen Sponsorcommissie Bas Arentsen Joey Neeteson E sponsoring@hcamvj.nl W www.hcamvj.nl Inhoudsopgave

Nadere informatie

Zaterdag 7 september Pim Mulier sportpark. Loten 2 2,- 3 voor 2 5,- DSS. Ex-internationals

Zaterdag 7 september Pim Mulier sportpark. Loten 2 2,- 3 voor 2 5,- DSS. Ex-internationals PROGRAMMABOEKJE Zaterdag 7 september 2013 Loten 2 2,- 3 voor 2 5,- Pim Mulier sportpark DSS - Ex-internationals Welkom Trainer DSS DSS van 7 oktober 1919 is bijna 94 jaar oud en, met ruim 1200 leden, één

Nadere informatie

Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus

Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus Deel 1 Introductie Mark Boterman Versie 1.0 (oktober 2014) Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1 Voorwoord... 2 2 Inleiding... 2 3 Uitgangspunten en doelstellingen... 3 3.1

Nadere informatie

(Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31

(Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31 (Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31 Auteur : Jolanda Brokx, Oscar Schouten Versie : 1.1 Datum : april 2015 Contents 2. Inleiding... 3 3. Visie... 3 4. Verenigingsstructuur... 3 5. Aantal

Nadere informatie

Wethouder van mobiliteit, milieu, sport en evenementen

Wethouder van mobiliteit, milieu, sport en evenementen gemeente Eindhoven ir. J.B. Helms Wethouder van mobiliteit, milieu, sport en evenementen Commissie Maatschappij en Cultuur 19 februari 2014 Memo Betreft: Beekdal Genneper Parken en kunstgrasveld. Geachte

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Programma en Plattegrond. Kleedkamerindeling ochtend Kleedkamerindeling middag. Spelregels en reglementen

INHOUDSOPGAVE. Programma en Plattegrond. Kleedkamerindeling ochtend Kleedkamerindeling middag. Spelregels en reglementen INHOUDSOPGAVE Pagina 2. Pagina 3. Woord van Welkom Algemene informatie Pagina 5. Pagina 6. Routebeschrijving Programma en Plattegrond Pagina 7. Pagina 8. Kleedkamerindeling ochtend Kleedkamerindeling middag

Nadere informatie

Unitas in de Maatschappij

Unitas in de Maatschappij Unitas in de Maatschappij Samen toekomst maken Waarom een maatschappelijke missie? Iedereen die betrokken is bij voetbal weet dat voetbal meer is dan een spel of een financiele begroting. Een voetbalvereniging

Nadere informatie

Kunstgras natuurlijk?

Kunstgras natuurlijk? Kunstgras natuurlijk? Notitie Kunstgras natuurlijk 9 mei 2009 Inleiding De gemeenteraad heeft geïnformeerd naar de toepasbaarheid/bruikbaarheid van kunstgras voor de voetbalsportaccommodaties in de gemeente

Nadere informatie

Ad van der Heijden raad mei 2012

Ad van der Heijden raad mei 2012 Agendapunt commissie: 5 steller telefoonnummer email Ad van der Heijden 040-2083 633 adh@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering onderwerp Kunstgrasveld voetbalvereniging rkvv Dommelen.

Nadere informatie

Sportkaart Zelhem INFORMATIE

Sportkaart Zelhem INFORMATIE Sportkaart Zelhem INFORMATIE INTRODUCTIE KLEURPLAAT Beste ouders, verzorgers en kinderen van t Loo, Naar het idee van korfbalvereniging S.E.V Zelhem gaan we in Zelhem starten met een Sportkaart. Door deze

Nadere informatie

Informa e brochure Sponsoring

Informa e brochure Sponsoring Informa e brochure Sponsoring Wie zijn wij Zwaluw V.F.C. is een club voor en door Vughtenaren: wekelijks voetballen bij ons zo n 700 jeugdleden en 200 senioren. Wij voetballen graag op zo hoog mogelijk

Nadere informatie

Kunstgras voor rksv Taxandria

Kunstgras voor rksv Taxandria Kunstgras voor rksv Taxandria 19 juni 2011 1 1. Inleiding In navolging van hockey en tennis heeft kunstgras zijn intrede gedaan in de voetbalwereld. Problemen met betrekking tot bespeelbaarheid van velden

Nadere informatie

Hoofdsponsor pakketten

Hoofdsponsor pakketten Hoofdsponsor pakketten Sponsorcommissie v.v. Blauw Wit 81 Email: sponsorcommissie@blauwwit81.nl Website: Inhoudsopgave 1 Voorwoord: Verleden, Heden en Toekomst van Blauw Wit '81... 3 2 Algemene informatie...

Nadere informatie

Trekvogels. Op naar 100 jaar. concept 3.0 (29 maart 2014) Beleidsplan 2014/2022. Samen zijn we de vereniging!

Trekvogels. Op naar 100 jaar. concept 3.0 (29 maart 2014) Beleidsplan 2014/2022. Samen zijn we de vereniging! Trekvogels Op naar 100 jaar Samen zijn we de vereniging! Beste leden van voetbalvereniging Trekvogels, Tijdens de algemene ledenvergadering in november 2013 hebben we een goede discussie gevoerd aan de

Nadere informatie

Bij antwoord datum, kenmerk en onderwerp vermelden

Bij antwoord datum, kenmerk en onderwerp vermelden drs... anssen Wethouder voor inanciën, elastingen, Programma Stationsgebied, ibliotheek, Monumenten, Sport, roen, rondzaken, nergie en duurzaamheid, wijk West en wijk Noordoost Postadres Postbus 16200,

Nadere informatie

Aan: Commissie S Van: college van burgemeester en wethouders Datum: 20 januari 2009. Onderwerp Sportpark Brandevoort

Aan: Commissie S Van: college van burgemeester en wethouders Datum: 20 januari 2009. Onderwerp Sportpark Brandevoort Aan: Commissie S Van: college van burgemeester en wethouders Datum: 20 januari 2009 Onderwerp Sportpark Brandevoort Beslispunten 1. Kennis nemen van 2 scenario s voor de uitwerking van Sportpark Brandevoort.

Nadere informatie

KNCB competitie survey 2015

KNCB competitie survey 2015 KNCB competitie survey 2015 Respondenten 201 compleet ingevulde survey s 179 heren en 22 dames 7 personen hebben enkel vriendschappelijke wedstrijden gespeeld Leeftijd van de respondenten U18 19-25 26-30

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 157518 Datum: 1 juni 2015 Programma : Sport Blad: 1 van 5 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder: mw. M.J.T.G. van Beurkering-Huijbregts

Nadere informatie

Sport Vereniging Langbroek

Sport Vereniging Langbroek Sport Vereniging Langbroek Beleidsplan 2011/2012 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 2. Doelstelling... 3. Voorwaarden voor continuïteit... 4. Afspraken voetbaltechnisch beleid... 5. Fair Play beleid KNVB...

Nadere informatie

Visie en Beleids document. Jeugdcommissie Mixed Hockey Club Purmerend

Visie en Beleids document. Jeugdcommissie Mixed Hockey Club Purmerend Visie en Beleids document Jeugdcommissie Mixed Hockey Club Purmerend Versie 1.0 Geschreven door Alexander Vos, Nicole Schreuder, Mila Prins & Julia Marijnen Inhoud 1 Inleiding 2.1 Doelstelling 2.2 Doelgroepen

Nadere informatie

Kadernotitie fusie Oisterwijkse voetbalverenigingen. SV Nevelo. RKSV Taxandria. RKSV Oisterwijk

Kadernotitie fusie Oisterwijkse voetbalverenigingen. SV Nevelo. RKSV Taxandria. RKSV Oisterwijk Kadernotitie fusie Oisterwijkse voetbalverenigingen SV Nevelo RKSV Taxandria RKSV Oisterwijk Inhoudsopgave 1. Maatschappelijk karakter voetbal 2. Overwegingen voor een fusie 3. Overwegingen bij een fusie

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Rentedragende lening Stichting Beheer en Exploitatie Orion.

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Rentedragende lening Stichting Beheer en Exploitatie Orion. Openbaar Onderwerp Rentedragende lening Stichting Beheer en Exploitatie Orion Programma / Programmanummer Sport / 1052 Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting De Stichting Beheer en Exploitatie Orion

Nadere informatie

Algemene informatie. (Oud-mulo en world master team)

Algemene informatie. (Oud-mulo en world master team) Algemene informatie Sportpark de Braak is al jaren de thuishaven van R.K.S.V. MULO. Op 26 maart 1915 is de club opgericht, voortkomend uit de katholieke Mulo school in Helmond. De meest gegeven betekenis

Nadere informatie

Welkom bij EVC Versie 15 mei 2012

Welkom bij EVC Versie 15 mei 2012 Welkom bij EVC Contact Bezoekadres Postadres Sportpark EVC EVC Keetzijde 20 Postbus 42 1135 VX Edam 1135 ZG Edam Telefoon Telefoon kantine 0299 321703 Afkeuringslijn 0299 321704 Telefoon bestuurskamer

Nadere informatie

\ raadsvoorstel. Voerendaal, d.d. 19 februari Nummer: 2013/2/ Portefeuillehouder: P. Leunissen. Afdeling: Welzijn. Programma: Mens en Welzijn

\ raadsvoorstel. Voerendaal, d.d. 19 februari Nummer: 2013/2/ Portefeuillehouder: P. Leunissen. Afdeling: Welzijn. Programma: Mens en Welzijn \ raadsvoorstel Voerendaal, d.d. 19 februari 2013 Nummer: 2013/2/ Portefeuillehouder: P. Leunissen Afdeling: Welzijn Programma: Mens en Welzijn Product: Onderwerp: herinrichting accommodatie VV Voerendaal

Nadere informatie

Wij rekenen graag op u!

Wij rekenen graag op u! VV Dongen 90 jaar 1 VV Dongen is opgericht op 23 augustus 1923. Dat betekent dat 2013 een heel bijzonder jaar wordt. VV Dongen bestaat 90 jaar en dat gaan we vieren! Tijdens ons jubileumjaar organiseren

Nadere informatie

Projectnaam : Behoeftebepaling voetbal, hockey en tennis in de gemeente Muiden

Projectnaam : Behoeftebepaling voetbal, hockey en tennis in de gemeente Muiden Projectnaam : Behoeftebepaling voetbal, hockey en tennis in de gemeente Muiden Sportcomplex(en) : Sport Accommodatie Muiden (Sc Muiden, voetbal) Sportpark De Negen Morgen (sc Muiderberg, voetbal) 1 e veld

Nadere informatie

Enquête Jeugdbeleid vv SDS

Enquête Jeugdbeleid vv SDS Enquête Jeugdbeleid vv SDS Aug, 2010 Beste SDS ers, Als reeds vermeld in ons verenigingsblad De Treffer doe ik namens de jeugdcommissie van vv SDS onderzoek naar het beleid van onze jeugdafdeling. Het

Nadere informatie

Sinds Sinds Inspraakavond DBGC Za-Zo

Sinds Sinds Inspraakavond DBGC Za-Zo Inspraakavond DBGC Za-Zo Onderzoekcommissie Za-Zo 16 februari 2011 Agenda >> Opening voorzitter Onderzoekcommissie Za-Zo >> Toelichting Onderzoekcommissie Za-Zo >> Taakomschrijving >> Terugkoppeling enquête

Nadere informatie

HOOFDSTUK 5 TECHNISCHE COMMISSIE (TC)

HOOFDSTUK 5 TECHNISCHE COMMISSIE (TC) HOOFDSTUK 5 TECHNISCHE COMMISSIE (TC) 5.1 STRUCTUUR Hieronder wordt de structuur van de Technische Commissie weergegeven. Zie bijlage 5.1 Zie bijlage 5.2 voor Taakomschrijving Hoofdbestuurslid Technische

Nadere informatie

Meerjaren Beleidsplan DIO SAMEN STERK & SPORTIEF. Meerjarenbeleidsplan DIO 30 Druten 1 / 11

Meerjaren Beleidsplan DIO SAMEN STERK & SPORTIEF. Meerjarenbeleidsplan DIO 30 Druten 1 / 11 Meerjaren Beleidsplan DIO 30 2019 2023 SAMEN STERK & SPORTIEF Meerjarenbeleidsplan DIO 30 Druten 1 / 11 Inhoud Inleiding 3 Hier staan we voor 4 Onze missie 4 Onze visie 4 Kernwaarden 5 Sportief 5 Saamhorig

Nadere informatie

informatie voor jou...

informatie voor jou... informatie voor jou... hockey vereniging de westerduiven met elkaar! Welkom bij hockeyvereniging Westerduiven Hockey is een echte teamsport. Je gaat met elkaar voor het beste resultaat. Gedreven en met

Nadere informatie

Notulen Buitengewone ledenvergadering vv Kapelle 23 februari 2015 V.V. "KAPELLE"

Notulen Buitengewone ledenvergadering vv Kapelle 23 februari 2015 V.V. KAPELLE Secretariaat: Jip en Janneke 29 4421 TG Kapelle tel. 06-24 54 15 60 e-mail: secretaris@vvkapelle.nl V.V. "KAPELLE" Uitnodiging voor het bijwonen van een Buitengewone Ledenvergadering welke gehouden wordt

Nadere informatie

*16.0004079* Onderwerp Rapport kunstgrasvelden VV Woudrichem en VV Sparta '30. Welzijn, Onderwijs, Cultuur. Datum voorstel 17 mei 2016

*16.0004079* Onderwerp Rapport kunstgrasvelden VV Woudrichem en VV Sparta '30. Welzijn, Onderwijs, Cultuur. Datum voorstel 17 mei 2016 Onderwerp Rapport kunstgrasvelden VV Woudrichem en VV Sparta '30 Corsa kenmerk Portefeuillehouder Ambtenaar Afdeling 16.0004079 / 2015Z00147 *16.0004079* wethouder R. Bergsma de raad G. Vonk Datum voorstel

Nadere informatie

Een Fantastische Teamsport voor de Jeugd

Een Fantastische Teamsport voor de Jeugd Een Fantastische Teamsport voor de Jeugd Als jij voetbal ook geweldig vindt, dan kun je al vanaf 4 jaar bij onze mini-f spelen en dat is gratis. De contributie voor de hele jeugd is door sponsoring zo

Nadere informatie

Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 31 mei 2006 / 99/2006. Onderwerp Herinrichting Sportpark Schoonhorst

Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 31 mei 2006 / 99/2006. Onderwerp Herinrichting Sportpark Schoonhorst Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 31 mei 2006 / 99/2006 Onderwerp Herinrichting Sportpark Schoonhorst Programma / Programmanummer Sport / 4410 Portefeuillehouder P. Depla Voorstel van het College

Nadere informatie

Sportnota. Groeiprognoses sportvoorzieningen & Conclusies en aanbevelingen naar de fusie. februari 2015

Sportnota. Groeiprognoses sportvoorzieningen & Conclusies en aanbevelingen naar de fusie. februari 2015 Sportnota 2015 Groeiprognoses sportvoorzieningen & Conclusies en aanbevelingen naar de fusie. februari 2015 Inhoud 1. Voorwoord...3 2. Onderzoek en behoefte...4 2.1 SC Muiderberg...4 Conclusie en aanbeveling...5

Nadere informatie

raadsvoorstel burgemeester en wethouders van Nieuwkoop F. Buijserd burgemeester mr. G.G.G. Slooters secretaris gemeente nieuwkoop

raadsvoorstel burgemeester en wethouders van Nieuwkoop F. Buijserd burgemeester mr. G.G.G. Slooters secretaris gemeente nieuwkoop gemeente nieuwkoop raadsvoorstel portefeuillehouder E. van Leeuwen - Koster opgesteld door mr G.G.G. Slooters / 107 kenmerk/datum 08.0016813/ 6 januari 2008 vergaderdatum raad 5 februari 2009 jaar/nummer

Nadere informatie

VV De Heeg Sportcomplex ZUID Maastricht, Maastrichterweg 7, 6228 XT Maastricht. Betreft: Sponsoring VV De Heeg Jeugd of Senioren.

VV De Heeg Sportcomplex ZUID Maastricht, Maastrichterweg 7, 6228 XT Maastricht. Betreft: Sponsoring VV De Heeg Jeugd of Senioren. VV De Heeg Sportcomplex ZUID Maastricht, Maastrichterweg 7, 6228 XT Maastricht Betreft: Sponsoring VV De Heeg Jeugd of Senioren. Geachte heer/mevrouw, Sponsoring is een belangrijk onderdeel in het verenigingsleven.

Nadere informatie

Vaststelling van de maatschappelijke tarieven voor de sportverenigingen in 2016.

Vaststelling van de maatschappelijke tarieven voor de sportverenigingen in 2016. RAADSVOORSTEL Van : Burgemeester en Wethouders Reg.nr. : 5113882 Aan : Gemeenteraad Datum : 1 december 2015 Portefeuillehouder : Wethouder J.C. Buijtelaar Agendapunt : B&W-vergadering : 01-12-2015 De Ronde

Nadere informatie

Haalbaarheidsonderzoek

Haalbaarheidsonderzoek Haalbaarheidsonderzoek Het samenwerken en fuseren van Sprinkhanen en Peeske De bal hooghouden is de kunst van het loslaten Chronologie Datum: 13 april 2015 12/27 mei & 8 juni 2015 25 juni 2015 14 juli

Nadere informatie

Raadsvoorstel 2014.0007402 Kredietvoorstel kunstgrasvelden W UNO en DSOV

Raadsvoorstel 2014.0007402 Kredietvoorstel kunstgrasvelden W UNO en DSOV gemeente Haarlemmermeer onderwerp Portefeuillehouder Steller Collegevergadering Raadsvergadering Raadsvoorstel 2014.0007402 Kredietvoorstel kunstgrasvelden W UNO en DSOV A. Elzakalai Erik Metgod (023 676988)

Nadere informatie

STRATEGISCH BELEIDSPLAN. UDI 19 Beter Bed Seizoenen 2009 / 2014

STRATEGISCH BELEIDSPLAN. UDI 19 Beter Bed Seizoenen 2009 / 2014 Opgesteld: Versie nr. 12 STRATEGISCH BELEIDSPLAN UDI 19 Beter Bed Seizoenen 2009 / 2014 STRATEGISCH PLAN UDI 19 Beter Bed INHOUDSOPGAVE: - INLEIDING - MISSIE - VISIE - DOELSTELLINGEN - TIJDSPAD / ACTIES

Nadere informatie

Vergadering d.d.: 12 februari 2009 Agendanummer: B2. Voorstel tot verbetering voetbalaccommodaties WVV 67 en RKVV METO

Vergadering d.d.: 12 februari 2009 Agendanummer: B2. Voorstel tot verbetering voetbalaccommodaties WVV 67 en RKVV METO INITIATIEFVOORSTEL Vergadering d.d.: 12 februari 2009 Agendanummer: B2 Onderwerp: Voorstel tot verbetering voetbalaccommodaties WVV 67 en RKVV METO Initiatiefnemer: fracties CDA, ABZ, PvdA en VVD Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Leiderdorp, 13 maart 2012. Aan de Gemeenteraad Leiderdorp. Betreft: Vragen naar aanleiding van Presentatie d.d. 8 februari 2012. Mijne Dames, Heren,

Leiderdorp, 13 maart 2012. Aan de Gemeenteraad Leiderdorp. Betreft: Vragen naar aanleiding van Presentatie d.d. 8 februari 2012. Mijne Dames, Heren, Leiderdorp, 13 maart 2012. Aan de Gemeenteraad Leiderdorp Betreft: Vragen naar aanleiding van Presentatie d.d. 8 februari 2012 Mijne Dames, Heren, Op 8 februari jl. heeft ondergetekende tezamen met de

Nadere informatie

Afdeling Haren. Burgemeester en Wethouders van de gemeente Haren Postbus AA HAREN

Afdeling Haren. Burgemeester en Wethouders van de gemeente Haren Postbus AA HAREN Afdeling Haren Burgemeester en Wethouders van de gemeente Haren Postbus 21 9750 AA HAREN Datum: 7 september 2007. Onderwerp: Initiatief voorstel 4 e veld v.v. Gorecht aan de Oosterweg Onlangs, 1 september

Nadere informatie

Aanpassing sportpark De Grift

Aanpassing sportpark De Grift Aanpassing sportpark De Grift NOTITIE advies aanpassing sportpark STICHTING BEHEER SPORTPARK DE GRIFT April 4, 2017 Opgesteld door het stichtingsbestuur: H.J. Zandbergen, H. Vermeulen, W.G. Vermeulen,

Nadere informatie

Ruimte. voor en door. kunstgras

Ruimte. voor en door. kunstgras Ruimte voor en door kunstgras 1 beleidsnotitie Ruimte voor en door kunstgras Inhoudsopgave 1 Inleiding, doelstellig en reikwijdte 3 2 Algemene informatie over kunstgras 5 3 Investering gemeente in kunstgras

Nadere informatie

Ledenraadpleging VV Zelhem & Z.S.V. Zelos

Ledenraadpleging VV Zelhem & Z.S.V. Zelos Ledenraadpleging VV Zelhem & Z.S.V. Zelos LEDENRAADPLEGING INZAKE SAMENWERKING JEUGD VANAF SEIZOEN 2019/2020 & ALGEHELE FUSIE MET INGANG VAN SEIZOEN 2020/2021 26 april 2019 Versie 1.0 In deze presentatie

Nadere informatie

Blue Arrows Basketball

Blue Arrows Basketball Blue Arrows Basketball Dé coolste sport op de Heuvelrug! Sponsormogelijkheden Seizoenen 2010 2014 Hoofdsponsor Stersponsor Teamsponsor Specials Donateur Draag ook bij aan een sportieve en succesvolle samenwerking!

Nadere informatie

Op verzoek van Sportbedrijf Dordrecht hebben we de mogelijkheden onderzocht om sportcomplex Corridor her in te richten.

Op verzoek van Sportbedrijf Dordrecht hebben we de mogelijkheden onderzocht om sportcomplex Corridor her in te richten. Memo nummer 2012-01 datum 12 oktober 2012 aan Henk Bronckhorst Sportbedrijf Dordrecht van Raoul Kanters Oranjewoud kopie H. Kool F. Groeneveldt Oranjewoud Oranjewoud project Dordrecht, verplaatsen kunstgras

Nadere informatie

Kunstgras voor amateurclubs

Kunstgras voor amateurclubs Hoofdstuk 3 Kunstgras voor amateurclubs vs BVO s Aanschafargumenten mogen niet worden vergeleken Het verschil tussen voetballen op het hoogste niveau en op amateurniveau is levensgroot. Beide vergen ook

Nadere informatie

sportcomplex de Zunnebargh sportcomplex de Zunnebargh Sponsorboekje Samenvatting vv Diepenveen

sportcomplex de Zunnebargh sportcomplex de Zunnebargh Sponsorboekje Samenvatting vv Diepenveen sportcomplex de Zunnebargh sportcomplex de Zunnebargh Sponsorboekje Samenvatting SPONSORmogelijkheden vv Diepenveen 1 Inhoudsopgave Samenvatting sponsormogelijkheden vv Diepenveen...4 Over DSC...5 Inleiding...6

Nadere informatie

En weer door!!!! Lopende projecten.. Beste Fce'ers, Vrijwilligers

En weer door!!!! Lopende projecten.. Beste Fce'ers, Vrijwilligers En weer door!!!! Beste Fce'ers, Met de winterstop achter de rug konden we vol goede moed weer beginnen aan de tweede helft van het seizoen! Helaas...het weer heeft tot nu toe niet echt meegezeten. Maar...We

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot bekostiging van herinrichting van de voetbalvelden van sportpark Kerkeböske in Helden-dorp.

Raadsvoorstel tot bekostiging van herinrichting van de voetbalvelden van sportpark Kerkeböske in Helden-dorp. Pagina 1 van 5 Raadsvoorstel tot bekostiging van herinrichting van de voetbalvelden van sportpark Kerkeböske in -dorp. Inleiding Voetbalvereniging is een vereniging die een sterke groei doormaakt. Deze

Nadere informatie

GEMEENTE DRONTEN INGEKOMEN 1 1 APR Rob Verkerk REG.NR. ROUTING KOPIE AAN. Beste mevrouw Visser en de heer Petrusma,

GEMEENTE DRONTEN INGEKOMEN 1 1 APR Rob Verkerk REG.NR. ROUTING KOPIE AAN. Beste mevrouw Visser en de heer Petrusma, Rob Verkerk Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: Bijlagen: Djimmer Petrusma maandag 11 april 2016 10:25 Gemeente FW: Brief raadsleden (BAS Voetbal) Toekomst BAS Voetbal 2016.pdf; Getekende brief BAS Voetbal

Nadere informatie

p Sponsor. Uwbelang. Groei.

p Sponsor. Uwbelang. Groei. SPONSORBROCHURE 2016-2017 Inhoud@vvBavel Mogelijk @vvbavel p10-14 Sponsor @vvbavel p4 Uwbelang @vvbavel p9 Groei @vvbavel p5 Resultaat @vvbavel p8 Maatschappij @vvbavel p6-7 Sponsor@vvBavel Waarom sponsoring?

Nadere informatie

Hockey Club Klein Zwitserland. Sponsoring

Hockey Club Klein Zwitserland. Sponsoring Hockey Club Klein Zwitserland Sponsoring Index Sponsoring en beleid Doelgroep en bereik Sponsormogelijkheden Sponsor menukaart Contact Sponsoring en beleid Hockey Club Klein Zwitserland is van oudsher

Nadere informatie

Behoeftebepaling Steenbergen -

Behoeftebepaling Steenbergen - Koninklijke Nederlandse Voetbalbond Behoeftebepaling Steenbergen - Wedstrijd- en trainingscapaciteit Seizoen 2013-14 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 1. Huidige situatie 3 2. Behoeftebepaling algemeen 4 Voorwaarden...

Nadere informatie

Welkom als lid van onze club sv Steenwijkerwold

Welkom als lid van onze club sv Steenwijkerwold Welkom als lid van onze club sv Steenwijkerwold Handleiding voor (nieuwe) leden van sv Steenwijkerwold Handleiding nieuwe leden sv Steenwijkerwold Pagina 1 Inleiding Allereerst heten we je welkom als lid

Nadere informatie

Voetballen bij V.V. Beekbergen, nu en later

Voetballen bij V.V. Beekbergen, nu en later Voetballen bij V.V. Beekbergen, nu en later 2018-2021 Inhoud Visie op Beekbergens voetbal Speerpunten Aanpak Verbreding voetbaldoelgroep Spelplezier jeugd Verbreding kader Gezonde en transparante financiering

Nadere informatie

TRAININGSSCHEMA VV NIEUWERKERK DAG VELD VAN TOT TEAM TRAINER

TRAININGSSCHEMA VV NIEUWERKERK DAG VELD VAN TOT TEAM TRAINER TRAININGSSCHEMA 2016-2017 VV NIEUWERKERK DAG VELD VAN TOT TEAM TRAINER KL SPELERS VELD 1 17.30 18.45 D 1 - D 2 + KEEPERS tr VELD 1 18.45 20.15 B 1 - B 2 + KEEPERS 6-7 VELD 1 20.15 21.45 A1 + KEEPERS /

Nadere informatie

Beleidsplan Twins Sporting Club Oosterhout

Beleidsplan Twins Sporting Club Oosterhout 2013-2017 Beleidsplan Twins Sporting Club Oosterhout BELEIDSPLAN 1. Inleiding Twins is de roepnaam voor de in Oosterhout gevestigde vereniging Twins Sporting Club. Het beleid van Twins is gericht op het

Nadere informatie

Introductie. Reclameborden 2 Adverteren op de website 3 Kleding sponsoring 4 Sponsorpakketten 5 Wat gebeurt er met u inbreng 6 Reactieformulier 7

Introductie. Reclameborden 2 Adverteren op de website 3 Kleding sponsoring 4 Sponsorpakketten 5 Wat gebeurt er met u inbreng 6 Reactieformulier 7 Introductie In 1927 is SV Maurik opgericht door een aantal enthousiaste voetballiefhebbers uit Maurik. Als een van de oudste voetbalverenigingen uit de gemeente Buren onderscheidde SV Maurik zich vooral

Nadere informatie

Mixed Hockey Club Boxmeer Sponsor Prospectus

Mixed Hockey Club Boxmeer Sponsor Prospectus Sponsor Prospectus Alle mogelijkheden voor sponsoring overzichtelijk op een rij. De Mixed Hockey Club Boxmeer In 1962 werd de Mixed Hockey Club Boxmeer opgericht en heeft sindsdien een gestage groei doorgemaakt.

Nadere informatie

Veilig. sportklimaat. Werken aan plezier, veiligheid en respect bij Rotterdamse verenigingen

Veilig. sportklimaat. Werken aan plezier, veiligheid en respect bij Rotterdamse verenigingen Veilig sportklimaat Werken aan plezier, veiligheid en respect bij Rotterdamse verenigingen De pedagogisch adviseur kan helpen beleid op te stellen en uit te voeren 10 gouden regels Zó bereikt uw vereniging

Nadere informatie

SAMENVATTING RAADSVOORSTEL EN -BESLUIT. 254520 T. Nijkamp SB Weber. Herstructurering Sportvelden fase 2. 02 - Mens in de samenleving

SAMENVATTING RAADSVOORSTEL EN -BESLUIT. 254520 T. Nijkamp SB Weber. Herstructurering Sportvelden fase 2. 02 - Mens in de samenleving SAMENVATTING RAADSVOORSTEL EN -BESLUIT REGISTRATIENR. BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORTEFEUILLEHOUDER 254520 T. Nijkamp SB Weber ONDERWERP Herstructurering Sportvelden fase 2 AGENDANUMMER D5 BELEIDSPROGRAMMA/BELEIDSLIJN

Nadere informatie

Inhoudsopgave: De voorzitter aan het woord [p. 2] The Perfect Match [p. 3] De vereniging [p. 4] Overzicht sponsormogelijkheden. Sponsor worden [p.

Inhoudsopgave: De voorzitter aan het woord [p. 2] The Perfect Match [p. 3] De vereniging [p. 4] Overzicht sponsormogelijkheden. Sponsor worden [p. v.v. Kruiningen Inhoudsopgave: De voorzitter aan het woord [p. 2] The Perfect Match [p. 3] De vereniging [p. 4] Overzicht sponsormogelijkheden [p.5-7] Sponsor worden [p. 8] Notities [p. 9] v.v. Kruiningen

Nadere informatie

Behoeftebepaling vv Rhoon & sv WCR

Behoeftebepaling vv Rhoon & sv WCR Koninklijke Nederlandse Voetbalbond District West II Behoeftebepaling vv Rhoon & sv WCR Wedstrijd- en trainingscapaciteit December 2012 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 1. Huidige situatie 3 2. Toelichting

Nadere informatie

Wedstrijdsecretariaat S.V. t Harde

Wedstrijdsecretariaat S.V. t Harde Wedstrijdsecretariaat S.V. t Harde Wedstrijdsecretariaat S.V. t Harde 1 augustus 2016 Versie 1.0 Vastgesteld Versie Opmerking/wijziging 1 augustus 2016 Versie 1.0 Wedstrijdsecretariaat S.V. t Harde vastgesteld

Nadere informatie

Sporting Almere. Koers op kwaliteit. Algemeen beleidsplan

Sporting Almere. Koers op kwaliteit. Algemeen beleidsplan Sporting Almere Koers op kwaliteit Algemeen beleidsplan 2014-2019 Inhoud Koers op kwaliteit, missie en visie 3 Speerpunten 4 Professionaliteit 5 Voetbal 6 Vrijwilligers 7 Boeien en binden 8 Samenwerken

Nadere informatie

Inleiding. Hartelijk welkom op sportpark de Krom in Katwijk bij het ZILVEREN TRAWLER-toernooi 2014.

Inleiding. Hartelijk welkom op sportpark de Krom in Katwijk bij het ZILVEREN TRAWLER-toernooi 2014. Inleiding. Hartelijk welkom op sportpark de Krom in Katwijk bij het ZILVEREN TRAWLER-toernooi 2014. Dit jaar wordt het Zilveren Trawler toernooi in Katwijk gehouden en niet in IJmuiden. vv Katwijk en IJ.V.V.

Nadere informatie

INFORMATIEBOEK SEIZOEN 2011 2012

INFORMATIEBOEK SEIZOEN 2011 2012 INFORMATIEBOEK SEIZOEN 2011 2012 Voorzitter: IJmert de Vries E-mail : ijmert@zod.nl Vice-voorzitter: Rob van Son E-mail : rob.son@planet.nl Secretariaat : Marianne Braakman-Kooiker E-mail : mhccsecretariaat@gmail.com

Nadere informatie

GROENSTE NEDERLAND SPORTVERENIGING NUON CLUB COMPETITIE GROENSTE SPORTVERENIGING NEDERLAND VAN

GROENSTE NEDERLAND SPORTVERENIGING NUON CLUB COMPETITIE GROENSTE SPORTVERENIGING NEDERLAND VAN NUON CLUB COMPETITIE 2015 NERLAND NERLAND ROHORST De entree van ons sportpark NERLAND Luchtfoto kantine en nieuwe kleedkamers WIE ZIJN WE De v.v. Den Ham is een zaterdag club uit Den Ham (Overijssel) waarvan

Nadere informatie

De toekomst van de training bij FC Oudewater voor Junioren

De toekomst van de training bij FC Oudewater voor Junioren www.survio.com 31-10-2017 11:41:07 Algemeen Enquête naam De toekomst van de training bij FC Oudewater voor Junioren Auteur Hans van Raay Taal Nederlands Enquête URL https://www.survio.com/survey/d/w5e7d4m1r3f9d4m8g

Nadere informatie

SINCE 1957. Adviesrapport s.v. D.B.G.C. Commissie Za-Zo. Oude Tonge, maart 2011. Commissie Za-Zo. Hans Teyn. Marcel Pieterse.

SINCE 1957. Adviesrapport s.v. D.B.G.C. Commissie Za-Zo. Oude Tonge, maart 2011. Commissie Za-Zo. Hans Teyn. Marcel Pieterse. Adviesrapport s.v. D.B.G.C. Commissie Za-Zo SINCE 1957 Oude Tonge, maart 2011 Commissie Za-Zo Hans Teyn Marcel Pieterse Tim Fransen Rob van den Berg Mike Jacobs INHOUDSOPGAVE Inleiding 3 Onderzoek en analyse

Nadere informatie

: Voorbereidingskrediet herinrichting sportpark Zandweerd

: Voorbereidingskrediet herinrichting sportpark Zandweerd RAADSVOORSTEL Onderwerp : Voorbereidingskrediet herinrichting sportpark Zandweerd Raadsvergadering : 24 februari 2010 Politieke markt d.d.: 16 december 2009 Agendapunt : 10 Portef.houder : wethouder Hiemstra

Nadere informatie

KNCB competitie survey 2014

KNCB competitie survey 2014 KNCB competitie survey 2014 Respondenten 438 compleet ingevulde survey s 400 heren & 38 dames Gemiddelde leeftijd is 44 jaar 64 personen hebben niet deelgenomen aan de competitie 13 personen hebben slechts

Nadere informatie