Samenwerken met BuzzMaster

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Samenwerken met BuzzMaster"

Transcriptie

1 Samenwerken met BuzzMaster

2 Samenwerken met BuzzMaster Technische en organisatorische details Wat verzorgt BuzzMaster? Wat kan het systeem? Waar moet ik technisch rekening mee houden? Waar moet ik organisatorisch rekening mee houden?

3 Algemeen Hoe werkt BuzzMaster? Werkt het op iedere telefoon? BuzzMaster = Sidekick Technische Vereisten Aansluiting BuzzMaster Mogelijke verstoring door andere zenders Technische begeleiding Wifi & Mobiele dekking Twitteren , Facebook en overige Vormgeving (Inhoud en beeld) Welke grafische input hebben we van te voren nodig? Welke inhoudelijke input hebben we van te voren nodig? Kan ik tijdens het evenement nog dingen veranderen? Data Achteraf gegevens inzien Hoe lang bewaren wij de data? Afhandeling Facturen en betalingstermijn Ten slotte

4 Je hebt interesse in het gebruik van BuzzMaster voor je evenement. Wat leuk! BuzzMaster is een revolutie in de evenementen wereld. Wij zoeken échte interactie tussen publiek en sprekers, door het gebruik van de smartphone van de bezoekers. Het publiek verandert van passieve toehoorder, naar actieve co-creator van je evenement. In deze bijlage schetsen wij de mogelijkheden van het product en onze werkwijze. Om verrassingen te voorkomen lees zit document goed door. Laat ook de mensen die verantwoordelijk zijn voor de techniek dit document zien, zodat zij ook weten welke technische eisen er gesteld worden om BuzzMaster optimaal te laten presteren. Algemeen Hoe werkt BuzzMaster? Heel simpel. Iedereen met een smartphone kan meedoen. Er hoeft geen app gedownload te worden en je hoeft je ook geen zorgen te maken over mobiele dekking of werkende wifi op de locatie. Wij nemen alles mee. Werkt het op iedere telefoon? BuzzMaster werkt op bijna iedere telefoon met een webbrowser. Of het nu Blackberry, Samsung, HTC, Huawei of Iphone is, alles met een standaard browser kan aangesloten worden. Ook mensen met een tablet (Galaxy of Ipad) kunnen gewoon meedoen. Voor de technici: Apple ios 5 en hoger, Google Android 3 en hoger, RIM Blackberry 10 en hoger & Microsoft Windows Phone 7 en hoger worden ondersteund. Gezamenlijk vertegenwoordigen deze systemen meer dan 95% van de smartphone markt.

5 BuzzMaster = Sidekick BuzzMaster is meer dan een technisch systeem om de stem van het publiek te vangen. Het is ook een persoon: de BuzzMaster. Onze BuzzMasters zijn allemaal HBO/WO geschoold en ervaren in de journalistiek of event-wereld. Onze BuzzMasters zijn allemaal hoog opgeleide journalisten en eventmanagers. Zij denken voorafgaand en tijdens het evenement mee over de vragen en stellingen en pikken de meest interessante antwoorden eruit. Zij bedienen de BuzzMaster-computer, en fungeren daarnaast als een sidekick voor de dagvoorzitter. In principe hoeft de dagvoorzitter niets technisch te doen. Alles kan gedaan worden door de BuzzMaster begeleiding. Wel is het mogelijk voor de presentator om mee te kijken naar alle resultaten op een Ipad of tablet. Het verdient de sterke voorkeur om je BuzzMaster ook als sidekick in te zetten, naast je interne presentator of externe dagvoorzitter. Om dit goed te kunnen doen, stellen wij de volgende podium opstelling & technische inrichting voor: Podium waar presentaties plaats vinden. Dagvoorzitter kan oogcontact houden met BuzzMaster Statafel / BuzzMaster BuzzMaster staat aan een aparte statafel. Benodigd: 1x VGA of HDMI kabel, 2x 220 volt. 1x DPA microfoon, geen handheld. Voldoende licht, zodat de zaal de BuzzMaster ook kan zien.

6 Technische Vereisten Wij brengen ons eigen wifi systeem mee. We hoeven dus geen gebruik te maken van de wifi installatie op de locatie. BuzzMaster neemt geen scherm mee. We sluiten aan op de aanwezige apparatuur. Dit kunnen beamers of TV s zijn die zijn aangesloten aan een computer. Voor de technici: We werken standard met HDMI, inclusief audio (BuzzMaster heeft een male HDMI type-a uitgang die direct op beeldschermen (female) kan aansluiten). Daarnaast heeft BuzzMaster ook VGA + mini-jack audio (BuzzMaster heeft een DE-15 male uitgang die direct op beeldschermen (female) kan aansluiten). Voor een optimale beeldkwaliteit verdient HDMI de absolute voorkeur. Indien je tussen meerdere beeldbronnen wilt wisselen, bijvoorbeeld tussen je eigen Powerpoint en BuzzMaster, vraag dan aan de AV leverancier of ze een beeld switch willen meenemen. Mogelijke verstoring door andere zenders. We hebben een plek nodig waar de BuzzMaster set kan worden aangesloten op de schermapparatuur. Het verdient de voorkeur om een tafel naast het podium neer te zetten, zodat het publiek de BuzzMaster ook kan zien. Op deze plek hebben we 2x 220 volt aansluitingen nodig. Let op; dit dient een stabiele stroomvoorziening te zijn. Op deze plek dient ook een aansluitingskabel op de beamer / beeldswitch te liggen. Voorkeur is een HDMI kabel + Switch, omdat dit de beste beeldkwaliteit geeft. VGA kan ook, maar de kwaliteit is minder goed en de beeldverhoudingen staan dan vast op 4:3. Het is uw verantwoordelijkheid om een goede kabel aan te leveren om de apparatuur aan te sluiten op het scherm. Possible disruption by other transmitters. BuzzMaster zendt alleen uit op de onderstaande standaard wifi frequenties: 2.4 tot GHz 5.15 tot 5.85 GHz Het is niet mogelijk om op andere frequenties dan bovenstaande uit te zenden of deze frequenties te wijzigen of uit te zetten. Je dient er rekening mee te houden wanneer er andere apparatuur aanwezig is die ook via deze standaard wifi frequenties uitzenden, er mogelijke storingen kunnen optreden. Als je andere apparatuur laat uitzenden op de standaard wifi-frequenties, neem dan contact met ons op.

7 Dat is bijvoorbeeld als je: extra wifi spots gaat aanleggen microfoons op wifi kanalen laat uitzenden webcasts via wifi gaat uitzenden audio guides aanwezig laat zijn Als wij niet van te voren weten dat er andere apparatuur aanwezig is, dan kunnen er storingen optreden. Wij kunnen daar dan niet aansprakelijk voor gesteld worden. Eventuele aanpassingen kunnen extra kosten met zich meebrengen. Technische begeleiding Onze BuzzMaster zet het systeem op, sluit het aan bij de AV-leverancier, instrueert de dagvoorzitter en wijzigt eventueel nog de laatste inhoudelijke zaken. We hebben ongeveer 15 minuten nodig om het systeem op te zetten en te testen. Daarom is onze BuzzMaster 2 uur van te voren aanwezig. Mocht je de BuzzMaster eerder op de lokatie aanwezig willen hebben, geef dat dan van te voren aan, dan houden we daar rekening mee in de offerte. Mocht je na de het bevestigen van de offerte de aanwezigheidstijden wijzigen, passen we dat later aan in de factuur. Omdat de BuzzMaster set nogal zwaar is, is een parkeerplaats bij de deur prettig. Mocht er betaald parkeren zijn op de locatie, heb je dan voor ons een uitrijkaart? Wifi & Mobiele dekking BuzzMaster legt als het ware een lokaal internet aan. De telefoons denken dat ze op het internet zitten, maar dat zijn ze niet. De gasten kunnen tijdens dat ze verbonden zijn met BuzzMaster nog wel twitteren. Dat ligt aan de ontvangst van het 4G netwerk (KPN). Dat kan op bepaalde locaties buiten de Randstad moeilijker zijn, dus we kunnen het niet garanderen. Twitteren Door onze 4G verbinding kan er dus getwitterd worden, maar dit is niet gegarandeerd. Wil je er verzekerd van zijn dat je gasten kunnen doortwitteren als ze op BuzzMaster zitten, dan moet de apparatuur van BuzzMaster worden aangesloten op de aanwezige vaste internetverbinding. Om dit zo eenvoudig mogelijk te maken kan BuzzMaster aangesloten worden op een normaal bekabeld aansluitpunt voor een wifi-accesspoint of PC.

8 Technische gegevens voor de lokale systeembeheerder als je gegarandeerd wil kunnen Twitteren. BuzzMaster kan worden aangesloten op uw ethernetnetwerk via een UTP-ethernetkabel (RJ-45). De apparatuur kan op het publieke LAN worden aangesloten en dient automatisch geconfigureerd te worden via DHCP. Alle toestellen op het BuzzMaster netwerk zullen via een eigen gateway worden geprovisioneerd, derhalve dient uw DHCP-server slechts 1 client te configureren. Onze apparatuur kan geen gebruik maken van aanmeldprocedures of captive portals. De aangeleverde verbinding dient dus vrij beschikbaar te zijn. Daarnaast is het niet mogelijk om via Proxyservers of VPN aan te sluiten. BuzzMaster throttled het datagebruik om eventuele overbelasting tegen te gaan. Indien firewalls dit niet toestaan of NAT blokkeringen zijn ingesteld is het verstandig om ruim vantevoren contact op te nemen. Wij gaan er vanuit dat de aansluitkabel aangeleverd wordt op de opstellocatie van de BuzzMaster apparatuur. , Facebook en Overige Wanneer je tijdens de BuzzMaster-sessie wilt en, je facebook wilt checken of een website wilt bezoeken, zul je moeten switchen tussen het BuzzMaster netwerk en je eigen of aanwezige lokale wifi verbinding. Het is dus niet mogelijk om via het BuzzMaster netwerk te surfen op het internet!

9 Vormgeving (Inhoud en beeld) Welke grafische input hebben we van te voren nodig? Wij ontvangen graag vooraf de volgende grafische bestanden: Een logo van het congres of de organisatie in hoge resolutie. 1 logo, bij voorkeur PNG-formaat met transparantie, minimaal 250*50px. Een achtergrond beeld, dat we op het grote scherm kunnen gebruiken. Vaak heeft dit betrekking op het thema van het congres. Minimale afmetingen: 1200*800px, bij voorkeur PNG-formaat. Als de geleverde achtergrondbeelden niet geschikt zijn kunnen we eigen sjablonen gebruiken. Achtergrondbeelden met tekst kunnen niet gebruikt worden. Mocht je bewegende beelden op de achtergrond willen hebben, kan dat ook tegen een kleine meerprijs. Eventueel een achtergrondbeeld wat op de smartphone getoond kan worden. Minimale afmetingen: 960*960, bij voorkeur PNG-formaat Gebruiken jullie speciale kleuren op het congres? Heeft jullie bedrijf een kleuren-stijlkaart? Die ontvangen we graag, zodat we de kleuren van de achtergronden en de meerkeuzebalken in de gewenste kleurstelling kunnen opmaken. De indeling van de grafieken kan helaas niet worden aangepast. We werken bijvoorbeeld met staafgrafieken, en niet met cirkeldiagrammen. Ook is het niet mogelijk om een balk weg te halen. Welke inhoudelijke input hebben we van te voren nodig? U Voorafgaand aan het evenement heeft de BuzzMaster altijd een inhoudelijke voorbespreking. Bij voorkeur met de dagvoorzitter erbij. Zo kunnen wij uitleggen hoe het systeem werkt en wat de mogelijkheden zijn. Daarnaast adviseren we graag over wat voor een vragen je het beste kunt stellen en hoe je het meeste uit het publiek kunt halen. Uiterlijk drie dagen van te voren ontvangen we graag het definitieve draaiboek van de dag. Wil je daarin aangeven: De definitieve vragen die we gaan stellen aan het publiek. De andere mogelijkheden van BuzzMaster die je wil gebruiken De volgorde waarin we deze aan inzetten.

10 Kan ik tijdens het evenement nog dingen veranderen? Jazeker. BuzzMaster is zeer flexibel. Zelfs tijdens het evenement kunnen er nog vragen gewijzigd worden. Data Achteraf gegevens inzien Aan het einde van het evenement krijg je van ons een bericht met daarin een Excelsheet met alle vragen en resultaten van het evenement. Ook krijg je een screendump van alle schermen die tijdens het evenement getoond zijn. Je kunt de resultaten eenvoudig bewerken en voor andere doeleinden gebruiken. Ook is het mogelijk om de gasten het evenement te laten beoordelen (of de sprekers afzonderlijk). Ook deze gegevens krijgt u via dit excel sheet. Hoe lang bewaren wij de data? De data wordt in principe 3 maanden bewaard. Deze data kan alleen door ons en door de klant worden ingezien. Deze wordt niet voor andere doeleinden gebruikt.

11 Afhandeling Facturen en betalingstermijn Bij BuzzMaster hanteren we een betalingstermijn van 30 dagen. Mocht je een langere betalingstermijn hanteren, is dat uiteraard mogelijk, tegen een meerprijs van 2%. Annulering Als je BuzzMaster bevestigd op je evenement, reserveren we capaciteit voor je. Late opzeggingen betekenen dus dat andere evenementen niet kunnen buzzen. Als je vier weken of langer van te voren annuleert, dan kan dat kosteloos. Annuleer je tussen de twee en vier weken van te voren, kost dat 35% van het offertebedrag. Tussen de één en twee weken van te voren kost 75%. Als je binnen een week voor het evenement moet annuleren, rekenen we 100% van het offertebedrag. Ten slotte BuzzMaster is opgezet om een echte connectie aan te gaan met je publiek. Door onze ervaring bij diverse klanten weten wij dat ons systeem zo laagdrempelig en betrouwbaar is, dat er een echte Buzz ontstaat tijdens een evenement. Wij hopen dat dat binnenkort ook op jouw evenement kan gebeuren! Amsterdam, oktober Het team van BuzzMaster

12

BuzzMaster op je Evenement

BuzzMaster op je Evenement BuzzMaster op je Evenement 5 Stappen tot Succes Wat leuk dat je wellicht BuzzMaster tijdens je bijeenkomst wilt inzetten! In dit document laten we je zien wat je van ons kunt verwachten. Het is onze missie

Nadere informatie

Smartphone Onderzoek OTYS Recruiting Technology

Smartphone Onderzoek OTYS Recruiting Technology Smartphone Onderzoek OTYS Recruiting Technology Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Uitkomst enquête... 4 Conclusie.... 9 2 Inleiding Inleiding Een smartphone is een mobiele telefoon

Nadere informatie

memo Aan : V&V medewerkers Van : Servicedesk Betreft : documenten.twb.nl gebruik Datum :

memo Aan : V&V medewerkers Van : Servicedesk Betreft : documenten.twb.nl gebruik Datum : Aan : V&V medewerkers Van : Servicedesk Betreft : documenten.twb.nl gebruik Datum : 26-06-2014 Documenten Via het computer systeem van TWB heb je toegang tot documenten van het team waarin je werkt of

Nadere informatie

Handleiding Multiscreen TV

Handleiding Multiscreen TV Handleiding Multiscreen TV Met Multiscreen TV kunt u televisiekijken op uw tablet, smartphone, laptop en pc. INHOUDSOPGAVE Multiscreen TV gebruikersnaam en wachtwoord ophalen... 2 Multiscreen TV installeren

Nadere informatie

Handleiding Live TV kijken

Handleiding Live TV kijken Handleiding Live TV kijken Met Multiscreen TV kunt u televisiekijken op uw tablet, smartphone, laptop en pc. INHOUDSOPGAVE Multiscreen TV gebruikersnaam en wachtwoord ophalen... 2 Multiscreen TV installeren

Nadere informatie

Installatiegids voor de app van de politiezone Hazodi

Installatiegids voor de app van de politiezone Hazodi Installatiegids voor de app van de politiezone Hazodi Windows Phone 1. Controleer of uw Windows Phone toestel verbonden is met het internet. Indien dit niet het geval is dient u uw mobiele internetverbinding

Nadere informatie

Module 4.3 Live uitzenden en scherm delen 2 beeldschermen

Module 4.3 Live uitzenden en scherm delen 2 beeldschermen Module 4.3 Live uitzenden en scherm delen 2 beeldschermen In deze les ga ik je uitleggen hoe je live kunt uitzenden op Facebook vanaf je computer en hoe je je scherm kunt delen. Dat is heel spannend om

Nadere informatie

GEWOON DUIDELIJK. HANDIGE TIPS OVER HET GEBRUIK VAN MULTISCREEN TV.

GEWOON DUIDELIJK. HANDIGE TIPS OVER HET GEBRUIK VAN MULTISCREEN TV. Gebruikshandleiding GEWOON DUIDELIJK. HANDIGE TIPS OVER HET GEBRUIK VAN MULTISCREEN TV. ALLES OVER HET GEBRUIK EN VEELVOORKOMENDE VRAGEN WELKOM BIJ CAIWAY. Met Multiscreen TV kunt u van elk scherm in huis

Nadere informatie

Altijd en overal online?

Altijd en overal online? Altijd en overal online? Smartphone Tablet E-Reader Netbook Notebook Chromebook Smartphones Bekende merken en types: Apple iphone 4 Samsung Galaxy S II HTC Desire HD Blackberry bold Steeds minder: Nokia

Nadere informatie

Installatiegids voor de politionele applicatie van politiezone Het Houtsche

Installatiegids voor de politionele applicatie van politiezone Het Houtsche Installatiegids voor de politionele applicatie van politiezone Het Houtsche A. Inleiding De applicatie van de politiezone Het Houtsche richt zich specifiek tot de inwoners van Beernem, Oostkamp en Zedelgem.

Nadere informatie

MC Slotervaart. Handleiding Thuiswerken

MC Slotervaart. Handleiding Thuiswerken MC Slotervaart Handleiding Thuiswerken Via het internet kunt u verbinding maken met het MC Slotervaart netwerk. Afhankelijk van de aan u toegekende rechten kunt u toegang krijgen tot uw e-mail, bestanden,

Nadere informatie

DOCENTENHANDLEIDING JET-NET WEBCAST

DOCENTENHANDLEIDING JET-NET WEBCAST DOCENTENHANDLEIDING JET-NET WEBCAST Inhoudsopgave Inloggen... 3 Layout... 5 Interactie... 6 Benodigdheden... 8 Praktische tips... 8 Bijlage I : HELP... 9 2 Inloggen Om deel te nemen aan de webcast, moet

Nadere informatie

Informatie voor patiënten

Informatie voor patiënten Informatie voor patiënten Onderzoek inzet app voor ondersteuning patiënten MUMC+ Centrum voor Thuisbeademing (CTbM). Geachte heer/mevrouw, Graag willen wij u informeren over de mogelijkheid om u te kunnen

Nadere informatie

Trends in Digitale Media; nieuwe opportunities voor TV

Trends in Digitale Media; nieuwe opportunities voor TV Trends in Digitale Media; nieuwe opportunities voor TV Second screen breekt definitief door Het aantal bezitters van ipads en andere tablets is per december 2011 gestegen tot 1.7 miljoen Nederlanders (14%

Nadere informatie

DJANAH, EEN TOTAL CONVERSATION VIDEO TELEFOON IN DE WEB BROWSER TECHNISCHE EISEN VOOR TOLK OP AFSTAND OP LOCATIE, NETWERK EN COMPUTERS

DJANAH, EEN TOTAL CONVERSATION VIDEO TELEFOON IN DE WEB BROWSER TECHNISCHE EISEN VOOR TOLK OP AFSTAND OP LOCATIE, NETWERK EN COMPUTERS DJANAH, EEN TOTAL CONVERSATION VIDEO TELEFOON IN DE WEB BROWSER TECHNISCHE EISEN VOOR TOLK OP AFSTAND OP LOCATIE, NETWERK EN COMPUTERS V.0 Arnoud van Wijk arnoud@greengiraffe.nl INTRODUCTIE INTERNET EISEN

Nadere informatie

Uitwerking afspraken ICT-voorzieningen voor raadswerk Versie: 10-10-2013, RV

Uitwerking afspraken ICT-voorzieningen voor raadswerk Versie: 10-10-2013, RV Uitwerking afspraken ICT-voorzieningen voor raadswerk Versie: 10-10-2013, RV ICT invulling nieuwe raad (v.a. 19 maart 2014) Uitgangspunt: ICT voor de nieuwe raad staat op 1 februari 2014, zodat de oplossingen

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 6 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 7 Hoe werkt u met dit boek? 7 Website 8 Toets uw kennis

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 6 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 7 Hoe werkt u met dit boek? 7 Website 8 Toets uw kennis Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 6 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 7 Website... 8 Toets uw kennis... 8 Voor docenten... 9 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

Vodafone Thuis TV App

Vodafone Thuis TV App Vodafone Thuis TV App Gebruikershandleiding Vodafone Thuis TV App Inhoudsopgave 1. Ondersteuning 3 2. Installeren van de TV App 4 3. Verbind de Thuis TV App met je Interactieve Box 4 4. Het gebruik van

Nadere informatie

INSTALLATIE GLASVEZEL

INSTALLATIE GLASVEZEL INSTALLATIE GLASVEZEL 2017-0524 Snel van start (Aria) Welkom bij T-Mobile Thuis Met deze handleiding installeer je in no-time Internet, Interactieve TV en Vast Bellen. Volg gewoon de stappen, dan komt

Nadere informatie

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE Via onze SonicWALL Secure Remote Access Appliance is het mogelijk om vanaf thuis in te loggen op de RDS omgeving van CuraMare. Deze handleiding beschrijft de inlogmethode

Nadere informatie

Handleiding Certificaat installeren

Handleiding Certificaat installeren Handleiding Certificaat installeren Inhoudsopgave 1. Installatie op PC s met Windows 2 2. Voor niet-windows PC s en andere apparatuur 4 1.1. Microsoft Internet Explorer / Google Chrome 5 1.2. Mozilla Firefox

Nadere informatie

Een e-mail van uw bank met het verzoek uw account te controleren..

Een e-mail van uw bank met het verzoek uw account te controleren.. Bij de keuze van een wachtwoord is het aan te raden om: Voor elke toepassing een uniek wachtwoord in te stellen. Één (1) hoofdlettergevoelig alfanumeriek wachtwoord te gebruiken bij elke toepassing Varianten

Nadere informatie

2. Wat kost HBO GO? HBO GO is onderdeel van het HBO Pakket. Daarom betaalt u er niets extra voor.

2. Wat kost HBO GO? HBO GO is onderdeel van het HBO Pakket. Daarom betaalt u er niets extra voor. Q&A HBO GO Versie: 0 Versie: 1 Datum: 27 april 2012 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Algemeen Instellingen Problemen oplossen

Nadere informatie

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor ipad en iphone

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor ipad en iphone Intramed OnLine instellen en gebruiken Voor ipad en iphone Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen...1 1.1 Toegang tot inlogportalen...1 Hoofdstuk 2 Basic account...3 2.1 Microsoft Remote Desktop installeren

Nadere informatie

Handleiding leerkrachten

Handleiding leerkrachten Handleiding leerkrachten IPPON - InvalPool Inhoud Handleiding voor Invallers...3 In- en uitloggen...4 Inloggen...4 Wachtwoord wijzigen...4 Wat als inloggen niet lukt?...4 Uitloggen...4 Home...4 Besturen...5

Nadere informatie

INSTALLATIE GLASVEZEL

INSTALLATIE GLASVEZEL INSTALLATIE GLASVEZEL Snel van start 2017-0524 Welkom bij T-Mobile Thuis Met deze handleiding installeer je in no-time Internet, Interactieve TV en vast Bellen. Volg gewoon de stappen, dan komt alles in

Nadere informatie

Gemakkelijk toegankelijk

Gemakkelijk toegankelijk In vergadertafel te monteren connectiviteitsbox HDMI / VGA / Mini DisplayPort naar HDMI uitgang met USB-snellaadpoort StarTech ID: BOX4HDECP De BOX4HDECP automatische connectiviteitsbox voor vergadertafels

Nadere informatie

Thuis het beste beeld en geluid?

Thuis het beste beeld en geluid? www.hcc.nl/home-entertainment Syllabus home entertainment Thuis het beste beeld en geluid? Deze syllabus geeft achtergrondinformatie over de lezing home entertainment. De onderwerpen die aan bod komen

Nadere informatie

utrecht Kantoor gebruik Tablets en Smartphones Anton Doornenbal

utrecht Kantoor gebruik Tablets en Smartphones Anton Doornenbal Kantoor gebruik Tablets en Smartphones Anton Doornenbal Agenda Introductie HCC regio Utrecht. E-mail- en agenda-beheer. Office toepassingen. Werken in de cloud. Internet browsen. Remote beheer (remote

Nadere informatie

INSTALLATIE GLASVEZEL

INSTALLATIE GLASVEZEL INSTALLATIE GLASVEZEL Snel van start 2017-0524 WELKOM BIJ T-MOBILE THUIS Met deze handleiding installeer je in no-time Internet, Interactieve TV en vast Bellen. Volg gewoon de stappen, dan komt alles in

Nadere informatie

Handleiding. Certificaat installeren

Handleiding. Certificaat installeren Handleiding Certificaat installeren Inhoudsopgave 1. Installatie op PC s met Windows 2 2. Voor niet-windows PC s en andere apparatuur 4 1.1. Microsoft Internet Explorer / Google Chrome 5 1.2. Mozilla Firefox

Nadere informatie

SERVICE & SUPPORT WAT TE DOEN BIJ STORINGEN AAN AV APPARATUUR

SERVICE & SUPPORT WAT TE DOEN BIJ STORINGEN AAN AV APPARATUUR In dit document worden de meest voorkomende storingen aan AV apparatuur beschreven. Ondervind u één van onderstaande problemen? Doorloop dan de stappen in dit document en probeer de oorzaak vast te stellen

Nadere informatie

FAQ 4G. Auteur: CanConnect Datum: 9-12-2014 Versie: 4.3 Aantal bladen: 10

FAQ 4G. Auteur: CanConnect Datum: 9-12-2014 Versie: 4.3 Aantal bladen: 10 Auteur: CanConnect Datum: 9-12-2014 Versie: 4.3 Aantal bladen: 10 Inhoud 1. Algemeen... 3 2. Toestel en instellingen 4G... 4 3. 4G dekking... 7 4. 4G in het buitenland... 8 5. 4G abonnementen bij CanConnect...

Nadere informatie

De lesstof kan indien gewenst verder worden uitgebreid met praktijksituaties.

De lesstof kan indien gewenst verder worden uitgebreid met praktijksituaties. Apple ipad basis Gewenste vooropleiding: geen In acht lessen van anderhalf uur leert u o.a.: * bediening van de ipad * verbinding maken met Wi-Fi * surfen en mailen * apps voor allerlei toepassingen gebruiken

Nadere informatie

BIJLAGE 7 FICTIEVE CASUS

BIJLAGE 7 FICTIEVE CASUS BIJLAGE 7 FICTIEVE CASUS Docentenperspectief online Toelichting online docenten: De online docenten hebben altijd de beschikking over WIFI en hebben derhalve altijd toegang tot de online HAS werkplek.

Nadere informatie

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon Intramed OnLine instellen en gebruiken Voor Android tablet of telefoon Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen...1 1.1 Toegang tot inlogportalen...1 Hoofdstuk 2 Basic account...3 2.1 Microsoft Remote Desktop

Nadere informatie

Totalen vragenlijst Tablets/Smartphones/Computers

Totalen vragenlijst Tablets/Smartphones/Computers Totalen vragenlijst s/s/s Vraag 01. Beschikt u al over een tablet? Ja 38 58% Nee 28 42% 02. Overweegt u die aan te schaffen? Ja 23 35% Nee 43 65% 03. Heeft u behoefte aan een basiscursus? Ja 54 82% Nee

Nadere informatie

LET OP! Lees dit eerst even door!

LET OP! Lees dit eerst even door! LET OP! Lees dit eerst even door! Als je op zoek bent naar de officiële website van WhatsApp klik dan hier. WhatsApp op PC is een onafhankelijk initiatief en is op geen enkele manier verwant aan WhatsApp

Nadere informatie

INSTALLATIE DSL Snel van start

INSTALLATIE DSL Snel van start INSTALLATIE DSL Snel van start 2017-0524 Welkom bij T-Mobile Thuis Met deze handleiding installeer je in no-time Internet, Interactieve TV en vast Bellen. Volg gewoon de stappen, dan komt alles in orde.

Nadere informatie

NOKIA LUMIA 800 PIMP YOUR PHONE! GRATIS. 1 e 9 maanden 39,95 19,98 /mnd. i.c.m. 2-jarig Smart Plus 300 (300 min /sms + onbeperkt internet * )

NOKIA LUMIA 800 PIMP YOUR PHONE! GRATIS. 1 e 9 maanden 39,95 19,98 /mnd. i.c.m. 2-jarig Smart Plus 300 (300 min /sms + onbeperkt internet * ) NOKIA LUMIA 800 Smart Plus 300 (300 min /sms + onbeperkt internet ) 1 e 9 maanden 39,95 19,98 /mnd 1 e 12 maanden gratis, daarna 4,95 per maand. PIMP YOUR PHONE! ontwerp gratis je eigen skin De beste samsung

Nadere informatie

PnP IP/Network Camera

PnP IP/Network Camera PnP IP/Network Camera Quick Install Handleiding PnP T series Deze handleiding is van toepassing op de volgende modellen: EP-PM12WP EP-M30WP EP-P22WP HD EP-P22W EP-P10W EP-M04WP EP-PT09IP EP-M12WP EP-PM11WP

Nadere informatie

Meest gestelde vragen

Meest gestelde vragen Meest gestelde vragen Gezien alle commoties over webcams, in hoeverre is beeldbellen beveiligd? Omdat wij met ouderen werken, zijn veilighe id en privacy extra belangrijk voor ons. Beeldbellen kan alleen

Nadere informatie

Verbeter je draadloze netwerk. Het wifi-signaal krachtiger en in een groter gebied beschikbaar maken.

Verbeter je draadloze netwerk. Het wifi-signaal krachtiger en in een groter gebied beschikbaar maken. Verbeter je draadloze netwerk Het wifi-signaal krachtiger en in een groter gebied beschikbaar maken. Johan Boer, 4 november 2015 Programma Wat is eigenlijk het probleem? Een paar definities Oorzaken Meten

Nadere informatie

1. Kennismaken met Windows 8

1. Kennismaken met Windows 8 13 1. Kennismaken met Windows 8 Met de introductie door Microsoft van Windows 8 (inmiddels Windows 8.1) is er een brug geslagen tussen het werken met computers en tablets of smartphones. In Windows 8.1

Nadere informatie

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor ipad en iphone

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor ipad en iphone Intramed OnLine instellen en gebruiken Voor ipad en iphone Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen...1 1.1 Toegang tot inlogportalen...1 Hoofdstuk 2 Basic account...3 2.1 Microsoft Remote Desktop installeren

Nadere informatie

MED-APP uw eigen congres app

MED-APP uw eigen congres app MED-APP uw eigen congres app HTML5 website Compatibel met: Smartphone Tablets PC Apple Computer ios Compatibel met ipod iphone ipad Android Compatibel met Android smartphone Android tablet A Waarom een

Nadere informatie

WELKOM in het Computercafé

WELKOM in het Computercafé WELKOM in het Computercafé Casten en Streamen E-mail adres opgegeven? Deze informatie wordt toegezonden per e-mail Chromecast Arend Bretveld 21 maart 2019 Wat gaan we doen - Wat is Google Chromecast -

Nadere informatie

ModelTrein-Support vzw: Centrale CS2 verbinden met computer WIN10.

ModelTrein-Support vzw: Centrale CS2 verbinden met computer WIN10. 2016 ModelTrein-Support vzw: Centrale CS2 verbinden met Eric Jacobs ModelTrein-Support 5-1-2016 In deze handleiding bespreken we het verbinden van een Central Station 2 met een computer, rechtstreeks of

Nadere informatie

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon Intramed OnLine instellen en gebruiken Voor Android tablet of telefoon Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen...1 1.1 Toegang tot inlogportalen...1 Hoofdstuk 2 Basic account...3 2.1 Microsoft Remote Desktop

Nadere informatie

Veelgestelde vragen door ouders

Veelgestelde vragen door ouders Veel gestelde vragen door ouders - februari 2018 Veelgestelde vragen door ouders In dit document vindt u de veelgestelde vragen door ouders van de afgelopen zes maanden. 1) Op welke manieren kan ik bij

Nadere informatie

Internet. Provider. Gebruikers. ADSL De verbinding kan via een kabel of draadloos SBM 2015

Internet. Provider. Gebruikers. ADSL De verbinding kan via een kabel of draadloos SBM 2015 Als gevolg van het niet op tijd inrichten van het leslokaal het slecht funktioneren van Wife en De veelheid van de onderwerpen Verliep les 2 moeizaam. Les 2 gaan we dunnetjes over doen zodat we allemaal

Nadere informatie

Wachtwoord HvA- ID wijzigen - Zelf/eigen computer: Mac

Wachtwoord HvA- ID wijzigen - Zelf/eigen computer: Mac Wachtwoord HvA- ID wijzigen - Zelf/eigen computer: Mac Stap 1: Zet al je smartphones en tablets op vliegtuigstand LET OP: deze stap uitvoeren als je HvA- webdiensten zoals HvA- mail, - agenda, Eduroam

Nadere informatie

Tilburg Studentenstad

Tilburg Studentenstad Tilburg Studentenstad Je doet een bestuursjaar of bent lid van een commissie bij een Tilburgse studentenorganisatie. Dan wil je iets betekenen voor je vereniging. Misschien wil je jouw vereniging nog meer

Nadere informatie

Wat is de App Politiezone Het Houtsche? Hoe installeer ik deze App op mijn smartphone?

Wat is de App Politiezone Het Houtsche? Hoe installeer ik deze App op mijn smartphone? Inhoudsopgave Wat is de App Politiezone Het Houtsche?... 2 Hoe installeer ik deze App op mijn smartphone?... 2 A. IOS (Iphone)... 2 B. Android (Samsung, LG, Sony, HTC )... 4 C. Windows Phone... 6 D. BlackBerry

Nadere informatie

i3sync PLUG & PLAY DRAADLOOS PRESENTATIE MIDDEL

i3sync PLUG & PLAY DRAADLOOS PRESENTATIE MIDDEL i3sync PLUG & PLAY DRAADLOOS PRESENTATIE MIDDEL VERANDER DE MANIER WAAROP U VERGADERT Of geef presentaties met dit compacte en lichtgewicht presentatie device. De i3sync is eenvoudig te gebruiken en stelt

Nadere informatie

Inleiding. Wil je hier meer over weten klik dan op de onderstaande link voor het introductie filmpje. http://www.youtube.com/watch?

Inleiding. Wil je hier meer over weten klik dan op de onderstaande link voor het introductie filmpje. http://www.youtube.com/watch? Inhoud Inleiding... 1 Aanmelden bij Office 365... 2 Werken met Office 365 Outlook... 2 Agenda delen... 2 Gedeelde agenda inzien... 2 Gedeelde postbus inzien... 2 Een handtekening instellen... 3 Conversatieweergave

Nadere informatie

Optibel Breedband Telefonie Installatie- en Gebruikershandleiding SPA-2102

Optibel Breedband Telefonie Installatie- en Gebruikershandleiding SPA-2102 Optibel Breedband Telefonie Installatie- en Gebruikershandleiding SPA-2102 Gefeliciteerd met uw keuze voor Optibel telefonie. We hopen dat u tevreden zult zijn met onze service en zien er naar uit de komende

Nadere informatie

Professional services

Professional services Prijzen verhuur 3e kwartaal 2015 De Teradek Cube wordt op een camera geplaatst en genereert een H.264 videostream die live bekeken kan worden op een tablet of computer, binnen de range van de ingebouwde

Nadere informatie

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access op Android.

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access op Android. Inhoud 1) Inleiding Pagina 2 2) Het token Pagina 2 3) Junos Pulse installeren en configureren Pagina 3 4) Een verbinding maken met Junos Pulse Pagina 4 5) Een werkstation op afstand overnemen Pagina 6

Nadere informatie

Online digitaal. bladerpdf. Gratis. bladerpdf. Ontwerp uw brochure, boek of folder bij diezijngoed.eu en krijg een gratis bladerpdf!

Online digitaal. bladerpdf. Gratis. bladerpdf. Ontwerp uw brochure, boek of folder bij diezijngoed.eu en krijg een gratis bladerpdf! Online digitaal bladerpdf Gratis bladerpdf Ontwerp uw brochure, boek of folder bij diezijngoed.eu en krijg een gratis bladerpdf! Geschikt voor: Online bladerpdf (bladersysteem) Is uw boek of brochure eindelijk

Nadere informatie

Module 4.3 Live uitzenden en scherm delen 1 beeldscherm

Module 4.3 Live uitzenden en scherm delen 1 beeldscherm Module 4.3 Live uitzenden en scherm delen 1 beeldscherm In deze les ga ik je uitleggen hoe je live kunt uitzenden op Facebook vanaf je computer en hoe je je scherm kunt delen. Dat is heel spannend om te

Nadere informatie

Handleiding Office 365

Handleiding Office 365 Handleiding Office 365 Document: Handleiding Office 365 Datum: 16-7-2018 Versie: 2.0 Auteur: Ingrid de Bont Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden bij Office 365... 4 3 Werken met Office 365 Outlook...

Nadere informatie

4 HELP! IK HEB GEEN LOZE LEIDINGEN... 7 4.1 KABELS?... 7 4.2 POWERLINE... 7 4.3 VERBINDINGEN... 7 5 GEBRUIK VAN EEN WIFI REPEATER...

4 HELP! IK HEB GEEN LOZE LEIDINGEN... 7 4.1 KABELS?... 7 4.2 POWERLINE... 7 4.3 VERBINDINGEN... 7 5 GEBRUIK VAN EEN WIFI REPEATER... Inhoudsopgave File: Project_09.doc 16 september 2015 1 PROBLEEM... 2 1.1 WONING BESCHRIJVING... 2 1.2 ROUTER... 3 2 WLAN EN LAN UITBREIDINGEN... 4 2.1 NIEUWE SITUATIE 1... 4 2.2 NIEUWE SITUATIE 2... 5

Nadere informatie

KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon

KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken Voor Android tablet of telefoon Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen...1 1.1 Toegang tot inlogportalen...1 Hoofdstuk 2 Basic account...3 2.1 Microsoft Remote

Nadere informatie

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access.

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access. Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access. Inhoud 1) Inleiding Pagina 2 2) Het token Pagina 2 3) De eerste keer inloggen Pagina 3 4) RDP toegang (Terminal Sessions) Pagina 5 5) VPN toegang Pagina 8 6)

Nadere informatie

We gaan oefenen met communicatie via internet. SBM 2015 2

We gaan oefenen met communicatie via internet. SBM 2015 2 Wat zijn de consequenties wanneer ouderen gebruik gaan maken van internet? Het mag niet zo zijn dat ouderen een kunstje aanleren en dat is het.de cursus is uitgebreider, behandeld wordt onderanderen:veilig

Nadere informatie

WIFI CHECK-UP: KIES HET BESTE KANAAL VOOR HET WIFI-SIGNAAL VAN UW MODEM/ROUTER

WIFI CHECK-UP: KIES HET BESTE KANAAL VOOR HET WIFI-SIGNAAL VAN UW MODEM/ROUTER WIFI CHECK-UP: KIES HET BESTE KANAAL VOOR HET WIFI-SIGNAAL VAN UW MODEM/ROUTER In deze handleiding tonen we u stap voor stap hoe u uw wifi-netwerk kunt verbeteren door over te schakelen op een ander kanaal.

Nadere informatie

Ziggo Digitale Ontvanger stap 1: installeren

Ziggo Digitale Ontvanger stap 1: installeren Ziggo Digitale Ontvanger stap 1: installeren Inhoudsopgave Stap 1 De Digitale Ontvanger aansluiten 5 Stap 2 De Digitale Ontvanger instellen 10 Bijlage 1 Problemen tijdens het installeren 15 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Cerussa Mobile / MyCerussa Pre-requirements

Cerussa Mobile / MyCerussa Pre-requirements Pre-requirements Inhoudstafel A. Algemeen... 3 B. Type installaties... 3 C. Hardware en software vereisten... 4 1. PC Clients... 4 2. Mobile Device... 4 3. Server... 4 4. WI-FI... 4 D. Operating System

Nadere informatie

Gemakkelijk toegankelijk

Gemakkelijk toegankelijk In vergadertafel te monteren connectiviteitsbox HDMI / VGA / Mini DisplayPort naar HDMI uitgang met USB-snellaadpoort StarTech ID: BOX4HDECP Deze connectiviteitsbox voor vergadertafels wordt onzichtbaar

Nadere informatie

Handleiding Office 365

Handleiding Office 365 Handleiding Office 365 Document: Handleiding Office 365 Datum: 2-6-2016 Versie: 0.2 Auteur: Stefan de Vries en Ingrid de Bont Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden bij Office 365... 4 3 Navigeren

Nadere informatie

Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s

Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s Versie 21 april 2017 Er zijn tegenwoordig steeds meer mogelijkheden als het gaat om het delen van bestanden en foto s met anderen, waarbij

Nadere informatie

VIVA2.0. Opstarten. VIVA2.0 Opstart instructie

VIVA2.0. Opstarten. VIVA2.0 Opstart instructie Opstarten VIVA2.0 VIVA2.0 Opstart instructie CORILUS BV - PELMOLEN 20-3994 XZ HOUTEN - T 0031 (0)30 634 72 50 - F: 0031 (0)30 606 78 71 - info@corilus.nl - www.corilus.nl Voorwoord Beste Viva gebruiker,

Nadere informatie

4 HELP! IK HEB GEEN LOZE LEIDINGEN KABELS? POWERLINE VERBINDINGEN GEBRUIK VAN EEN WIFI REPEATER...

4 HELP! IK HEB GEEN LOZE LEIDINGEN KABELS? POWERLINE VERBINDINGEN GEBRUIK VAN EEN WIFI REPEATER... Inhoudsopgave File: Project_09.doc 02 oktober 2016 1 PROBLEEM... 2 1.1 WONING BESCHRIJVING... 2 1.2 ROUTER... 3 2 WLAN EN LAN UITBREIDINGEN... 4 2.1 NIEUWE SITUATIE 1... 4 2.2 NIEUWE SITUATIE 2... 5 2.3

Nadere informatie

Koppelen van beamer en laptop.

Koppelen van beamer en laptop. Koppelen van beamer en laptop. Koppelen van beamer of 2e beeldscherm aan je laptop of desktop. Soorten aansluitingen op laptop en desktop. Beeldscherm wisseling bij laptop. Laptop/desktop instellen onafhankelijke

Nadere informatie

KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken. Voor ipad of iphone

KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken. Voor ipad of iphone KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken Voor ipad of iphone Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen...1 1.1 Toegang tot inlogportalen...1 Hoofdstuk 2 Basic account...3 2.1 Microsoft Remote Desktop installeren

Nadere informatie

Cursussen voor groepen op maat Ook voor uw organisatie vinden wij de gepaste opleiding!

Cursussen voor groepen op maat Ook voor uw organisatie vinden wij de gepaste opleiding! locatie Gent: locatie Hasselt: Contacteer ons: Koning Albertlaan 27 9000 Gentj g! Mgr. Broekxplein 6 3500 Hasselt! educo@educo.be www.educo.be 09/2418979 Cursussen voor groepen op maat Ook voor uw organisatie

Nadere informatie

Handleiding. Certificaat installeren

Handleiding. Certificaat installeren Handleiding Certificaat installeren Inhoudsopgave 1. Installatie op PC s met Windows 2 2. Voor niet-windows PC s en andere apparatuur 3 1.1. Microsoft Internet Explorer / Google Chrome 3 1.2. Mozilla Firefox

Nadere informatie

Opzet van een ipad- of Tabletcafé. Jan de Waal @digibieb Bibliotheek Oss voorjaar 2013

Opzet van een ipad- of Tabletcafé. Jan de Waal @digibieb Bibliotheek Oss voorjaar 2013 Opzet van een ipad- of Tabletcafé Jan de Waal @digibieb Bibliotheek Oss voorjaar 2013 Mei 2013 staat in www.bibliotheekblad.nl een uitgebreid artikel over het opzetten van een Tabletcafé zie rubriek ICT

Nadere informatie

Dienstbeschrijving Cloud. Een dienst van KPN ÉÉN

Dienstbeschrijving Cloud. Een dienst van KPN ÉÉN Dienstbeschrijving Cloud Een dienst van KPN ÉÉN Versie : 1.0 Datum : 12 april 2016 Inhoud 1 Dit is Cloud 3 2 Dit is Office 365 4 3 Specificatie Domeinnamen 7 4 Technische voorwaarden en service 8 Blad

Nadere informatie

Eerste ingebruikname Nyon all New in design one ebike computer

Eerste ingebruikname Nyon all New in design one ebike computer Eerste ingebruikname Nyon all New in design one ebike computer More ground clearance Volg alle stappen van de powerpoint tot het einde Hierna heeft u alle belangrijke stappen doorlopen om zelf de eerste

Nadere informatie

Je kan je ProMail box aansluiten op volgende toestellen:

Je kan je ProMail  box aansluiten op volgende toestellen: ProMail aansluiten Je kan je ProMail e-mailbox aansluiten op volgende toestellen: Computer: Outlook 2013 2016 op PC Windows Mail app Outlook 2016 op Mac Mac Mail Smartphone: iphone ipad Android Windows

Nadere informatie

INSTALLATIEHULP TV, INTERNET EN BELLEN

INSTALLATIEHULP TV, INTERNET EN BELLEN INSTALLATIEHULP TV, INTERNET EN BELLEN INHOUD Dit zit in het installatiepakket 04 Aansluiten Internet 05 Aansluiten TV-Ontvanger Instellen TV-Ontvanger 07 08 Aansluiten Telefonie 09 Installatie Youfone

Nadere informatie

Inbouw connectiviteitsbox voor vergadertafel - HDMI / VGA / Mini DisplayPort naar HDMI uitgang met USB-snellaadpoort

Inbouw connectiviteitsbox voor vergadertafel - HDMI / VGA / Mini DisplayPort naar HDMI uitgang met USB-snellaadpoort Inbouw connectiviteitsbox voor vergadertafel - HDMI / VGA / Mini DisplayPort naar HDMI uitgang met USB-snellaadpoort Product ID: BOX4HDECP Deze connectiviteitsbox voor vergadertafels wordt onzichtbaar

Nadere informatie

Workware Wireless FAQ - General & Customers November 9, 2016

Workware Wireless FAQ - General & Customers November 9, 2016 Workware Wireless FAQ - General & Customers November 9, 2016 Wat is draadloos workware Base?... 3 Hoe staat dit in vergelijking tot andere Workware producten?... 3 Waarom zou ik draadloos Workware gebruiken

Nadere informatie

Inbouw connectiviteitsbox voor vergadertafel - HDMI / VGA / Mini DisplayPort naar HDMI uitgang met USB-snellaadpoort

Inbouw connectiviteitsbox voor vergadertafel - HDMI / VGA / Mini DisplayPort naar HDMI uitgang met USB-snellaadpoort Inbouw connectiviteitsbox voor vergadertafel - HDMI / VGA / Mini DisplayPort naar HDMI uitgang met USB-snellaadpoort Product ID: BOX4HDECP Deze connectiviteitsbox voor vergadertafels wordt onzichtbaar

Nadere informatie

Workshop itrain - 21/02/2015

Workshop itrain - 21/02/2015 Workshop itrain - 21/02/2015 itrain Agenda : Wat is itrain / icar? Waar ophalen en hoe installeren? Hoe centrale instellen en verbinden met de computer? itrain gebruiken. 2 itrain - Wat is itrain / icar?

Nadere informatie

Apple vs Android. Vincent van der Does Mark Lanting

Apple vs Android. Vincent van der Does Mark Lanting Apple vs Android Vincent van der Does Mark Lanting Inhoud 1. Apple en Android in het kort 2. Vergroting en contrast 3. Spraakondersteuning 4. App Store en Play Store 5. Wat kost dat? 6. Vragen Waarom Android

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 6 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 7 Hoe werkt u met dit boek? 7 Website 8 Toets uw kennis

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 6 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 7 Hoe werkt u met dit boek? 7 Website 8 Toets uw kennis Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 6 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 7 Website... 8 Toets uw kennis... 8 Voor docenten... 9 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

Stappenplan voor Wifi-installatie en aanmelding van Growatt omvormers WiFi modules met serienummer ( 4KXXXXXXXX SN )

Stappenplan voor Wifi-installatie en aanmelding van Growatt omvormers WiFi modules met serienummer ( 4KXXXXXXXX SN ) Stappenplan voor Wifi-installatie en aanmelding van Growatt omvormers WiFi modules met serienummer ( 4KXXXXXXXX SN ) INSTALLATIE INFO - Oudere WiFi-modules zijn te herkennen aan het volgende serienummer

Nadere informatie

iprova Suite Systeemeisen client

iprova Suite Systeemeisen client iprova Suite Systeemeisen client Hardware Aanbevolen configuratie: Pentium IV 1 Ghz of beter, min. 512 MB RAM, min. 200 MB vrije schijfruimte In alle gevallen moet worden voldaan aan de minimum systeemeisen

Nadere informatie

10 stappen. naar een. doeltreffende bedrijfspresentatie

10 stappen. naar een. doeltreffende bedrijfspresentatie 10 stappen naar een doeltreffende bedrijfspresentatie 10 STAPPEN NAAR EEN DOELTREFFENDE BEDRIJFSPRESENTATIE Hoofdstuk 1: Content bepalen 1. Wat is de doelgroep en het kennisniveau? 2. Welke doelstelling

Nadere informatie

Registratie wizard: instellen Authenticator voor twee-factor authenticatie

Registratie wizard: instellen Authenticator voor twee-factor authenticatie Registratie wizard: instellen Authenticator voor twee-factor authenticatie De Authenticator App is één van de nieuwe authenticatie methoden om in te kunnen loggen in VerzuimSignaal op een veilige wijze.

Nadere informatie

Inhoud. Installatie Algemeen Gebruik Techniek App beëindigen/blokkeren

Inhoud. Installatie Algemeen Gebruik Techniek App beëindigen/blokkeren Inhoud Installatie Algemeen Gebruik Techniek App beëindigen/blokkeren LET OP! Vul alleen uw gegevens in wanneer de adresregel begint met dit https://www.mijnnvd.nl. Alleen dan weet u zeker dat u inlogt

Nadere informatie

DRAADLOZE HDMI STICK

DRAADLOZE HDMI STICK DRAADLOZE HDMI STICK G E B R U I K S A A N W I J Z I N G Ondersteuning na aankoop. Gefeliciteerd met de aankoop van deze Draadloze HDMI Stick. Met de aankoop van dit apparaat krijgt u niet alleen een 3-jarige

Nadere informatie

Handleiding voor het activeren van KPN bedrijfs op een niet-blackberry toestel

Handleiding voor het activeren van KPN bedrijfs op een niet-blackberry toestel Handleiding voor het activeren van KPN bedrijfsemail op een niet-blackberry toestel Deze handleiding geeft stapsgewijze instructies voor het instellen van KPN-bedrijfsemail op smartphones die niet van

Nadere informatie

Handleiding Epson Connect NPD NL

Handleiding Epson Connect NPD NL Handleiding Epson Connect NPD4945-00 NL Epson Connect en andere mobiele oplossingen Wat is Epson Connect? Epson Connect biedt mobiele diensten die het mogelijk maken om af te drukken en te scannen waar

Nadere informatie

AfsprakenApp is een initiatief van Intramed, in samenwerking met Appsotheek. Een abonnement aanvragen? Ga naar www.afsprakenapp.nl

AfsprakenApp is een initiatief van Intramed, in samenwerking met Appsotheek. Een abonnement aanvragen? Ga naar www.afsprakenapp.nl De AfsprakenApp is een slimme reminderservice, die is gekoppeld aan uw Intramed agenda. Patiënten ontvangen automatisch afspraakherinneringen, waarmee de noshows worden verminderd en de therapietrouw wordt

Nadere informatie

Wachtwoord UvAnetID wijzigen - Zelfsupport/eigen computer: Windows

Wachtwoord UvAnetID wijzigen - Zelfsupport/eigen computer: Windows Wachtwoord UvAnetID wijzigen - Zelfsupport/eigen computer: Windows Kies een rustig moment uit en lees de instructies goed door. Het is belangrijk dat u de juiste stappen doorloopt om uw wachtwoord met

Nadere informatie

Welkom. Tips voor je digitale leven onderweg Q2 2015. Wil van der Maarel

Welkom. Tips voor je digitale leven onderweg Q2 2015. Wil van der Maarel Welkom Tips voor je digitale leven onderweg Q2 2015 Wil van der Maarel Ik ga op reis en neem mee? Smartphone Tablet Laptop 2 Overal internet Snel Veilig Overal Goedkoop 3 Smart phone abonnement Nederland

Nadere informatie