Kern: - contacten met Bureau Jeugdzorg door de huisarts, verslaglegging door Jeugdzorg - onderkennen longembolie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kern: - contacten met Bureau Jeugdzorg door de huisarts, verslaglegging door Jeugdzorg - onderkennen longembolie"

Transcriptie

1 Klachtencommissie Huisartsenzorg Midden-Nederland Uitspraak Kern: - contacten met Bureau Jeugdzorg door de huisarts, verslaglegging door Jeugdzorg - onderkennen longembolie DE PROCEDURE Bij brief ( ) van 18 juli 2011 en bij aanvullende van 31 juli 2011 heeft klaagster een klacht ingediend jegens verweerder. Klaagster heeft op 11 augustus 2011 de klachtencommissie schriftelijk gemachtigd de klacht voor te leggen aan verweerder en heeft hierbij tevens de klachtencommissie gemachtigd alle relevante gegevens betreffende de klacht op te vragen. Verweerder en klaagster zijn gehoord op basis van een schriftelijke procedure van hoor en wederhoor. De klachtencommissie heeft kennisgenomen van de volgende stukken: de klachtbrief ( ) van 18 en 31 juli 2011; de brief van 23 augustus 2011 van verweerder aan de commissie waarin verweerder verzoekt om de relevante informatie die betrekking heeft op de klacht; de van 2 september 2011 van klaagster met daarbij de brief aan de kinderrechter te Utrecht; de door klaagster op 25 oktober 2011 toegezonden delen uit het dossier; het verweerschrift van verweerder van 19 december 2011; de repliek van klaagster, ontvangen op 23 januari 2012; de dupliek van verweerder, van 8 februari 2012; het door de assistente van de nieuwe huisarts van klaagster toegezonden medisch dossier, ontvangen op 27 februari 2012; de van 13 maart 2012 van verweerder waarin hij zijn onvrede uit over de gang van zaken ten aanzien van de wisseling van stukken; de reactie van verweerder, van 29 maart 2012, op het medisch dossier. De commissie merkt op dat de procedure door omstandigheden een lang tijdsverloop heeft gehad. Bepalend hiervoor was dat beide partijen, klaagster en verweerder, voor het ter beschikking stellen van het medisch dossier afhankelijk waren van de nieuwe huisarts van klaagster. Na het wisselen van de stukken, te weten het klaagschrift, het verweerschrift, de repliek en de dupliek, heeft de commissie op procesrechtelijke gronden besloten om verweerder alsnog de gelegenheid te geven om te reageren op het medisch dossier. In haar vergadering van 5 april 2012 heeft de klachtencommissie geconcludeerd over voldoende informatie te beschikken om tot een uitspraak te komen. De uitspraak is vervolgens vastgesteld op 15 mei De klachtencommissie is als volgt samengesteld: mevrouw mr. M.J.M. Weerts, voorzitter, de heer drs. A.M. Mathot, huisarts, lid op voordracht Huisartsenkring, de heer drs. D.

2 Rhebergen, huisarts niet praktiserend, lid op voordracht Huisartsenkring, mevrouw P. Nep, lid op voordracht Cliëntenbelang en mevrouw M. Verhoeven, lid op voordracht Cliëntenbelang. De klachtencommissie wordt bijgestaan door de ambtelijk secretaris mevrouw mr. M.B. Verkleij. DE FEITEN De klachtencommissie heeft op grond van de beschikbare informatie de volgende feiten als vaststaand, of onvoldoende betwist, aangenomen: Klaagster en haar gezin zijn vanaf 1 januari 2000 patiënt bij verweerder. Klaagster heeft een dochter die onder toezicht (O.T.S.) is gesteld van Stichting Bureau Jeugdzorg te A. De uitvoering van de O.T.S. is opgedragen aan de Stichting Gereformeerde Jeugdbescherming (hierna: SGJb). Bij brief van 12 juli 2011, aan de kinderrechter te D., heeft SGJb een aanvullend verzoek ingediend aangaande verlenging machtiging uithuisplaatsing voor de dochter van klaagster. In de brief staat het volgende vermeld: " Moeder ligt veel in ziekenhuis vanwege allerlei gezondheidsproblemen. De vorige huisarts heeft zijn zorg uitgesproken. Hij heeft over moeder uitgesproken dat Hij zegt al heel wat jaren het gezin te kennen en hij is bang dat er op een gegeven moment weer ongelukken gebeuren. Hij pleit ervoor dat moeder voor zichzelf hulp zoekt. Dr. C. geeft aan dat hij het vreemd vindt dat moeder zoveel onverklaarbare lichamelijke klachten heeft. Hierbij noemt hij de bloeding die moeder kreeg na de operatie die voor hem als arts niet te verklaren is. Het huisartsenjournaal (hierna journaal) vermeldt op 17 oktober 2003 dat klaagster de huisarts toestemming verleent om in verband met haar negende zwangerschap de Raad voor de Kinderbescherming te informeren over de zwangerschap. Klaagster heeft een medische voorgeschiedenis van onder meer essentiële hypertensie, longembolie, astma, pijn op de borst en hartkloppingen. In april 2007 wordt een dubbelzijdige longembolie bij klaagster gediagnosticeerd. Klaagster krijgt antistollingsmiddelen (Acenocoumarol) voorgeschreven. Op 10 maart 2008 wordt de antistolling gestaakt. Op 15 oktober 2010 wordt een recidief longembolie bij klaagster geconstateerd. Er wordt herstart met antistolling. In februari 2011 wordt klaagster geopereerd. Na deze operatie is klaagster moeilijk in te stellen op antistolling. Op 6 april 2011 wordt gestart met antistolling per injectie. Klaagster dient deze zelf toe. Op 26 april 2011 wordt een recidief longembolie bij klaagster geconstateerd. DE KLACHT De klacht van klaagster houdt, zakelijk en samengevat weergegeven, het volgende in.

3 Klaagster verwijt de huisarts: 1. dat hij na de overstap van klaagster naar een andere huisarts, op 10 juni 2011, zijn beroepsgeheim heeft geschonden door informatie over klaagster aan Jeugdzorg te geven terwijl klaagster geen patiënt meer bij hem was. 2. dat hij haar benauwdheidsklachten niet serieus heeft genomen en daar niet adequaat op heeft geregeerd. Klaagster licht haar klachten als volgt toe. Klacht 1 Verweerder heeft volgens klaagster na de datum van 10 juni 2011 contact gehad met SGJb en heeft tijdens dat contact privacy gevoelige informatie over klaagster gegeven. Het betreft informatie die SGJb volgens klaagster niet aangaat. Daar komt voor klaagster bij dat SGJb geen arts is waarmee verweerder ruggenspraak kan houden. Verweerder dient ruggenspraak te houden met een collega arts en niet met Jeugdzorg. Verweerder heeft zonder uitdrukkelijke toestemming van klaagster SGJb informatie verschaft over haar anamnese terwijl SGJb er is voor de zorg om de kinderen en niet om de zorg voor de ouders. Verweerder had over de anamnese van klaagster te rade moeten gaan bij een specialist en niet de zorg om klaagster bij SGJb neer moeten leggen. Verweerder had volgens klaagster kunnen weten dat SGJb de informatie te pas en te onpas tegen haar zou gebruiken. Dat is ook gebeurd en klaagster plukt daar nog steeds de wrange vruchten van. In alle verzoekschriften van SGJb aan de rechtbank werd geciteerd over een zich zorg makende huisarts. Klaagster heeft verweerder hier meerdere keren over ter verantwoording geroepen en verweerder heeft telkens ontkend dat hij contact met SGJb had gehad. Klaagster stelt dat volgens de SGJb het verzoek tot verlenging van de uithuisplaatsing mede door de passage over het gesprek met de huisarts tot stand is gekomen. Verweerder heeft volgens klaagster onzorgvuldig gehandeld en hij heeft, als huisarts en vertrouwenspersoon, vertrouwen geschonden. Klacht 2 Klaagster heeft met verweerder meerdere gesprekken gevoerd over het serieus nemen van haar klachten. Klaagster had daar twijfels over. Klaagster heeft daarbij in de gesprekken en in haar dossier respectloze en ongepaste opmerkingen moeten incasseren waaruit ook blijkt dat zij niet serieus is genomen. Op 19 april 2011 is klaagster in haar werkuniform op consult bij verweerder gekomen. Klaagster had het benauwd en de benauwdheid werd steeds erger. Er was volgens klaagster sprake van een levensbedreigende situatie. Verweerder deelde mee dat klaagster maar weer aan het werk moest gaan, dat zij beslist geen longembolie had en dat zij niet twee keer per week moest langs komen als zij het benauwd had. De benauwdheid nam in de dagen daarop toe en op 24 april is klaagster via de Huisartsen Post (HAP) te E. in het ziekenhuis opgenomen. Op 26 april werd in het ziekenhuis geconstateerd dat klaagster nieuwe embolieën in haar rechter long had. Omdat klaagster geen vertrouwen meer had in verweerder is zij op 10 juni 2011 naar een andere huisarts overgestapt.

4 HET VERWEER Verweerder heeft zich verweerd door onder meer het volgende, zakelijk en samengevat weergegeven, aan te voeren. Verweerder vindt het spijtig te moeten constateren dat klaagster teleurgesteld is in hem als huisarts en dat zij zich op het spreekuur van 19 april 2011 niet serieus genomen voelde. Verweerder heeft gedurende de jaren dat klaagster zijn patiënt was getracht om de gezondheidsklachten serieus te nemen. Verweerder heeft ernaar gestreefd om die zorg zo goed mogelijk te leveren met daarbij oog voor somatische en psychosociale factoren. Klacht 1 Verweerder stelt dat hij na de datum van 10 juni 2011 geen enkel contact meer heeft gehad met SGJb. Het laatste contact dat verweerder met SGJb had is van december Dit was een telefonisch contact. Verweerder kan zich niet vinden in de inhoud van het verslag van dit gesprek. Verweerder heeft ook nooit toestemming gegeven om deze verslaglegging van het telefonisch contact, zoals vermeld in de brief van 10 juli 2011, als deskundigen oordeel te gebruiken. Verweerder heeft ook geen toestemming gegeven om een verslag van een gesprek met hem voor welk doeleinde dan ook te gebruiken. Als verweerder voor een dergelijk verslag toestemming verleent, verzoekt hij altijd eerst om een afschrift voordat hij er mee akkoord gaat. Verweerder heeft na ontvangst van de brief van 12 juli 2011 ook onmiddellijk contact gezocht met SGJb en gevraagd hoe het gespreksverslag, zonder contact met verweerder, in deze brief terecht is gekomen. De SGJB heeft aangegeven dat het betreffende verslag betrekking heeft op een contact met verweerder van vóór 10 juni 2010 en dat dit niet ter verifiëring aan hem is voorgelegd. Verweerder heeft wel overleg gehad met SGJb en heeft dit ook naar klaagster bevestigd. Verweerder heeft tevens enkele gesprekken met de familie en medewerkers van SGJb bij klaagster thuis gehad. Klacht 2 Verweerder is van mening dat hij keer op keer heeft getracht om de klachten van klaagster serieus te nemen en daar ook naar te handelen. Verweerder herkent zich niet in de woorden van klaagster dat hij onder meer gezegd zou hebben dat zij "maar lekker weer aan het werk moest gaan" en "wil je dan graag dood?". Wel had verweerder moeite met het inschatten en interpreteren van de klachten van klaagster. Verweerder heeft daar ook met klaagster over gesproken, evenals over de mogelijkheid een andere huisarts te kiezen. Verweerder heeft klaagster regelmatig ingestuurd naar de longarts om te beoordelen of er sprake was een longembolie en is daar zorgvuldig mee om gegaan. Verweerder verduidelijkt zijn handelwijze in zijn reactie op het door klaagster overgelegde dossier. Verweerder geeft daarbij aan dat hij, ondanks de psychosociale problematiek, een twee sporenbeleid heeft gevolgd. Verweerder geeft in zijn reactie op het medisch dossier van klaagster eveneens een overzicht van de ondernomen acties naar aanleiding van klaagsters lichamelijke klachten. Ook op 19 april 2011 heeft verweerder getracht zo zorgvuldig mogelijk te handelen. verweerder had op dat moment, gezien het lichamelijk onderzoek bij klaagster en het gebruik van antistolling, geen aanwijzingen voor een recidief longembolie.

5 BEOORDELING VAN DE KLACHTEN Klacht 1: schending beroepsgeheim Klaagster is van mening dat verweerder na de overstap van klaagster naar een andere huisarts, op 10 juni 2011, zijn beroepsgeheim heeft geschonden door informatie te geven aan SGJb terwijl klaagster geen patiënt meer bij hem was. Daarnaast zou verweerder informatie hebben verstrekt die SGJb niet aangaat omdat het medische informatie over klaagster betreft. Verweerder stelt dat hij na de datum van 10 juni 2011 geen enkel contact meer heeft gehad met SGJb. Verweerder stelt eveneens dat hij geen toestemming heeft gegeven om een verslag van een gesprek met hem te gebruiken. Hij kan zich ook niet vinden in de inhoud van het verslag, zoals vermeld in de brief van 12 juli 2011 aan de kinderrechter. De commissie stelt in de eerste plaats vast dat verweerder niet ontkent dat hij contacten en overleg met SGJb heeft gehad, maar dat hij zich niet herkent in de verslaglegging ervan. Daarbij merkt de commissie op dat verweerder niet verantwoordelijk gesteld kan worden voor de wijze waarop SGJb met verkregen informatie omgaat. De commissie stelt verder vast dat er zich in het huisartsenjournaal een vastlegging bevindt van betrokkenheid en contacten van SGJb met het gezin van klaagster. Eveneens wordt er in het dossier melding gemaakt van contacten van verweerder met SGJb. De commissie maakt uit het dossier onder meer op dat er vanaf 2000 sprake is van bemoeienis met het gezin door SGJb. Eveneens maakt de commissie uit het dossier op dat klaagster op 17 oktober 2003 verweerder toestemming heeft gegeven om de Raad voor de Kinderbescherming te informeren over haar negende zwangerschap, dat op 23 mei 2008 het Advies en Meldpunt Kindermishandeling (AMK) nader onderzoek verricht en dat op 10 december 2009 acht van de tien kinderen van klaagster onder voogdij staan. Klaagster stelt dat verweerder na 10 juni 2011 contact heeft gehad met SGJb. In het journaal wordt echter geen melding gemaakt van enig contact met SGJb, of de inhoud daarvan, na 10 juni Nu klaagster geen stukken heeft overgelegd ter onderbouwing van haar stelling of anderszins haar stelling heeft onderbouwd, gaat de commissie uit van de inhoud van het journaal. Het is de commissie dan ook niet gebleken dat er sprake is geweest van contact door verweerder met SGJb na 10 juni De klacht is om die reden reeds ongegrond. De commissie merkt ten overvloede het volgende op. Voorop staat dat een (huis)arts onder specifieke in wetgeving vermelde omstandigheden zijn beroepsgeheim mag en soms zelfs moet schenden. Artikel 53 lid 3 van de Wet op de Jeugdzorg 1 houdt namelijk een meldrecht in voor beroepsbeoefenaren met een 1 Dit artikel luidt: Degene die op grond van een wettelijk voorschrift of op grond van zijn ambt of beroep tot geheimhouding is verplicht kan, zonder toestemming van degene die het betreft, aan een stichting inlichtingen verstrekken, indien dit noodzakelijk kan worden geacht om een situatie van kindermishandeling te beëindigen of een redelijk vermoeden van kindermishandeling te onderzoeken.

6 geheimhoudingsplicht. Dit meldrecht is gebaseerd op de gedachte dat in bepaalde gevallen het belang van het kind vóór het beroepsgeheim gaat. Het meldrecht uit artikel 53 lid 3 geldt ook ten opzichte van personen werkzaam bij het Bureau Jeugdzorg, te denken valt in het bijzonder aan de gezinsvoogd. Voornoemd artikel 53 van de wet biedt iedere arts de mogelijkheid om zonder toestemming informatie te verstrekken aan Jeugdzorg. Het feit of er nog een actuele arts-patiënt relatie is, is daarbij niet van belang. Bij het verstrekken van de informatie bepaalt de arts welke gegevens relevant zijn om te verstrekken. Dit kan informatie zijn over het kind, maar kan ook informatie zijn over de (medische of psychosociale) situatie van de ouder van het kind. Ook al zou er na de datum van 10 juni 2011 contact zijn geweest dan nog zou dit contact in overeenstemming zijn met de van toepassing zijnde wetgeving en de daarop door de beroepsgroep opgestelde Meldcode en Handreiking. Klacht 2: niet serieus nemen van benauwdheidsklachten Klaagster voelt zich niet serieus genomen in haar klachten over onder meer benauwdheid, culminerend in het bezoek aan de huisarts op 19 april 2011, waarbij verweerder de (recidief) longembolie van klaagster niet onderkend zou hebben. De commissie stelt aan de hand van het journaal vast dat klaagster verweerder in de jaren 2001 tot en met april 2011 zeer frequent heeft geconsulteerd in verband met wisselende lichamelijke klachten. In het journaal bevindt zich een verslaglegging van de lichamelijke klachten die klaagster tijdens de consulten heeft geuit en de ondernomen acties van verweerder. De commissie stelt verder vast dat er tijdens de consulten door verweerder aantoonbaar aandacht is besteed aan de klachten van klaagster. Zo werd zeer regelmatig de bloeddruk en de polsslag gecontroleerd, heeft bloedonderzoek plaatsgevonden, zijn de longen beluisterd en is meerdere keren een longfoto gemaakt. Klaagster is verwezen naar de internist en naar de cardioloog waar een elektrocardiogram (ECG) is gemaakt. De commissie stelt vast dat klaagster tussen het jaar 2007 en het jaar 2011 in totaal zeven keer naar de longarts is doorverwezen. Dit wegens recidiverende longembolieën en moeilijk in te stellen antistolling. Ten aanzien van deze periode baseert de commissie zich op de navolgende journaalgegevens. In april 2007 wordt er, na verwijzing door verweerder naar de longarts, een dubbelzijdige longembolie bij klaagster gediagnosticeerd. Omdat klaagster klachten blijft houden vindt er op 30 mei 2007 overleg plaats met de longarts. Het journaal vermeldt dat een embolie onwaarschijnlijk is. Op 31 mei 2007 wordt klaagster verwezen naar de Spoedeisend hulp (SEH) van het F. te D. Vanwege een te lage antistolling wordt op 2 juli 2007 gestart met injecties. Op 26 juli 2007 wordt klaagster opgenomen bij de longarts. Op 10 maart 2008 wordt de antistolling gestaakt. Verweerder verwijst klaagster op 25 maart 2008, op 25 maart 2009 en op 16 juli 2010 naar de longarts. Op 30 maart 2009 en op 19 juli 2010 wordt klaagster naar de cardioloog verwezen. Tussendoor vinden regelmatig bloeddrukcontroles bij klaagster plaats.

7 Op 15 november 2010 verwijst verweerder klaagster in verband met haar klachten door naar de longarts. De longarts constateert een recidief longembolie en antistolling (Fenprocoumon) wordt herstart. Op 27 januari 2011 verwijst verweerder klaagster opnieuw naar de longarts: er worden geen nieuwe longembolieën geconstateerd. In februari 2011 wordt klaagster geopereerd aan een ovarium carcinoom. Klaagster blijkt daarna moeilijk in te stellen op antistolling. Op 6 april 2011 wordt er, na overleg tussen verweerder en de trombosedienst, overgegaan op antistolling (Fraxiparine) per injectie. Op 13 april 2011 vermeldt het journaal benauwdheid bij inspanning. Verweerder controleert pols en bloeddruk bij klaagster. Op 19 april 2011 vermeldt het journaal benauwdheid bij inspanning. Verweerder controleert pols en bloeddruk bij klaagster. Op grond van bovenstaande feiten is de commissie van oordeel dat verweerder zorgvuldig en deskundig heeft gehandeld bij de behandeling van klaagster. Verweerder heeft de klachten van klaagster serieus genomen en heeft adequaat, ook tijdens de antistolling, verwezen, onder meer naar de longarts. Dat er op 26 april 2011 toch een recief longembolie bij klaagster is geconstateerd betekent niet dat verweerder onzorgvuldig of onprofessioneel heeft gehandeld. Op grond van zijn bevindingen van het lichamelijk onderzoek en op grond van het feit dat klaagster antistolling gebruikte kon en mocht verweerder tot het oordeel komen dat er op dat moment geen aanwijzingen waren voor een longembolie. De klacht is ongegrond. DE UITSPRAAK De commissie verklaart: Klacht 1: ongegrond Klacht 2: ongegrond DE REACTIE VAN DE HUISARTS Overeenkomstig artikel 2 lid 5 van de Wet klachtrecht cliënten zorgsector (WKCZ) heeft de huisarts de plicht om binnen een maand na ontvangst van deze uitspraak schriftelijk aan klaagster en aan de klachtencommissie mee te delen of hij naar aanleiding van de uitspraak maatregelen zal treffen en zo ja, welke. Ingeval de huisarts niet binnen een maand aan deze verplichting voldoet, behoort hij dit met vermelding van de redenen te laten weten.

Klachtencommissie Huisartsenzorg Midden-Nederland Uitspraak

Klachtencommissie Huisartsenzorg Midden-Nederland Uitspraak Klachtencommissie Huisartsenzorg Midden-Nederland Uitspraak Kern: de huisarts als informant voor het AMK (advies- en meldpunt kindermishandeling) Klaagster neemt het de huisarts kwalijk dat zij informatie

Nadere informatie

Klachtencommissie Huisartsenzorg Uitspraak. Kern: Eenzijdig opzeggen van de behandelingsovereenkomst door de huisarts

Klachtencommissie Huisartsenzorg Uitspraak. Kern: Eenzijdig opzeggen van de behandelingsovereenkomst door de huisarts Klachtencommissie Huisartsenzorg Uitspraak Kern: Eenzijdig opzeggen van de behandelingsovereenkomst door de huisarts In de onderstaande kwestie zegt de huisarts, uitgaande van een geschonden vertrouwensband,

Nadere informatie

Kern: verstrekken van informatie aan behandelend specialist na beëindiging behandelrelatie. Conflict van plichten?

Kern: verstrekken van informatie aan behandelend specialist na beëindiging behandelrelatie. Conflict van plichten? Klachtencommissie Huisartsenzorg Midden-Nederland Uitspraak maart 2013 Kern: verstrekken van informatie aan behandelend specialist na beëindiging behandelrelatie. Conflict van plichten? Klaagster verwijt

Nadere informatie

Klachtencommissie Huisartsenzorg Midden-Nederland Uitspraak

Klachtencommissie Huisartsenzorg Midden-Nederland Uitspraak Klachtencommissie Huisartsenzorg Midden-Nederland Uitspraak KERN: Klaagster verwijt de aangeklaagde huisarts dat hij geen lichamelijk onderzoek heeft verricht ondanks langdurige menstruatieklachten. Endometriose

Nadere informatie

Klachtencommissie Huisartsenzorg Midden-Nederland. Uitspraak

Klachtencommissie Huisartsenzorg Midden-Nederland. Uitspraak Klachtencommissie Huisartsenzorg Midden-Nederland Uitspraak KERN: Klager verwijt de aangeklaagde huisarts dat deze hem preventief onderzoek naar darmkanker heeft geweigerd, dit ondanks zijn leeftijd en

Nadere informatie

Kern: Klager vindt dat verweerder niet adequaat heeft gereageerd op zijn klachten van ongewild gewichtsverlies.

Kern: Klager vindt dat verweerder niet adequaat heeft gereageerd op zijn klachten van ongewild gewichtsverlies. Klachtencommissie Huisartsenzorg Midden-Nederland Uitspraak maart 2013 Kern: De Klachtencommissie constateert dat verweerder onderzoek heeft verricht naar de klachten van klager. Uit de onderzoeken die

Nadere informatie

Klachtencommissie Huisartsenzorg Midden-Nederland Uitspraak

Klachtencommissie Huisartsenzorg Midden-Nederland Uitspraak Klachtencommissie Huisartsenzorg Midden-Nederland Uitspraak Kern: Klager vindt dat de huisarts zijn klachten niet serieus heeft genomen, hem verkeerde medicatie heeft voorgeschreven en heeft geweigerd

Nadere informatie

De klachtencommissie heeft op grond van de beschikbare informatie de volgende feiten als vaststaand aangenomen:

De klachtencommissie heeft op grond van de beschikbare informatie de volgende feiten als vaststaand aangenomen: Klachtencommissie Huisartsenzorg Midden-Nederland Uitspraak Kern: klacht over het maken van betaling- en behandelafspraken door de huisarts met het UWV Artikel 446 WGBO (behandelingsplan) en artikel 448

Nadere informatie

DE PROCEDURE DE FEITEN

DE PROCEDURE DE FEITEN Klachtencommissie Huisartsenzorg Midden-Nederland Uitspraak januari 2013 Kern: te late doorverwijzing bij verhoogde ASAT en ALAT waarden Klager verwijt de huisarts dat hij hem te laat heeft doorverwezen

Nadere informatie

Klachtencommissie Huisartsenzorg Midden-Nederland Uitspraak. Kern: lijn/poortwachterfunctie huisarts DE PROCEDURE

Klachtencommissie Huisartsenzorg Midden-Nederland Uitspraak. Kern: lijn/poortwachterfunctie huisarts DE PROCEDURE Klachtencommissie Huisartsenzorg Midden-Nederland Uitspraak Kern: Bejegening/ serieus nemen van (gynaecologische) lijn/poortwachterfunctie huisarts klachten/verwijzing twee DE PROCEDURE Bij brief van 5

Nadere informatie

Klachtencommissie Huisartsenzorg Midden-Nederland Uitspraak Januari 2012

Klachtencommissie Huisartsenzorg Midden-Nederland Uitspraak Januari 2012 Klachtencommissie Huisartsenzorg Midden-Nederland Uitspraak Januari 2012 Kern: patiënt belt twee dagen achter elkaar over (dezelfde) klachten. De tweede keer wordt een visite gevraagd. Triage. Huisarts

Nadere informatie

De Klachtencommissie heeft op grond van de beschikbare informatie de volgende feiten als vaststaand aangenomen.

De Klachtencommissie heeft op grond van de beschikbare informatie de volgende feiten als vaststaand aangenomen. Klachtencommissie Huisartsenzorg Midden-Nederland Uitspraak Kern: had de huisarts een melding bij het AMK moeten doen? Meestal wordt een hulpverlener aangeklaagd omdat hij onterecht een AMK melding zou

Nadere informatie

Klachtencommissie Huisartsenzorg Midden-Nederland Uitspraak. Kern: risicofactoren en gemiste diagnose acuut coronair lijden

Klachtencommissie Huisartsenzorg Midden-Nederland Uitspraak. Kern: risicofactoren en gemiste diagnose acuut coronair lijden Klachtencommissie Huisartsenzorg Midden-Nederland Uitspraak Kern: risicofactoren en gemiste diagnose acuut coronair lijden Uit de onderstaande casus blijkt weer eens hoe belangrijk het is om als huisarts

Nadere informatie

16.062T Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ

16.062T Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ 16.062T Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ Het College van Toezicht, hierna te noemen: het College, heeft in de onderhavige zaak beraadslaagd

Nadere informatie

Kern: handelwijze huisarts met betrekking tot het voorschrijven van een klysma, niet alert zijn op bijwerkingen van morfine en bejegening.

Kern: handelwijze huisarts met betrekking tot het voorschrijven van een klysma, niet alert zijn op bijwerkingen van morfine en bejegening. Klachtencommissie Huisartsenzorg Midden-Nederland Uitspraak februari 2013 Kern: handelwijze huisarts met betrekking tot het voorschrijven van een klysma, niet alert zijn op bijwerkingen van morfine en

Nadere informatie

Klachtencommissie Huisartsenzorg Midden-Nederland Uitspraak december 2013

Klachtencommissie Huisartsenzorg Midden-Nederland Uitspraak december 2013 Klachtencommissie Huisartsenzorg Midden-Nederland Uitspraak december 2013 Kern: Klaagster vindt dat 1. Verweerder jarenlang verkeerde redenen voor haar gezondheidsklachten heeft gegeven. Daardoor is geen

Nadere informatie

REGIONAAL TUCHTCOLLEGE. Het College heeft het volgende overwogen en beslist over de op 7 juni 2011 binnengekomen

REGIONAAL TUCHTCOLLEGE. Het College heeft het volgende overwogen en beslist over de op 7 juni 2011 binnengekomen G2010/51 REGIONAAL TUCHTCOLLEGE Beslissing in de zaak onder nummer van: G2010/51 Rep.nr. G 2010/51 6 december 2011 Def. 159 REGIONAAL TUCHTCOLLEGE VOOR DE GEZONDHEIDSZORG TE GRONINGEN Het College heeft

Nadere informatie

REGIONAAL TUCHTCOLLEGE VOOR DE GEZONDHEIDSZORG TE GRONINGEN

REGIONAAL TUCHTCOLLEGE VOOR DE GEZONDHEIDSZORG TE GRONINGEN Rep.nr. G2008/29 REGIONAAL TUCHTCOLLEGE VOOR DE GEZONDHEIDSZORG TE GRONINGEN Het College heeft het volgende overwogen en beslist over de op 24 april 2008 binnengekomen klacht van: MEVROUW A, wonende te

Nadere informatie

Klachtencommissie Huisartsenzorg Midden-Nederland Uitspraak december 2013

Klachtencommissie Huisartsenzorg Midden-Nederland Uitspraak december 2013 Klachtencommissie Huisartsenzorg Midden-Nederland Uitspraak december 2013 Kern: Klaagster vindt dat verweerder tijdens het telefoongesprek dat is gevoerd nadat de patiënt s nachts was gevallen, niet goed

Nadere informatie

Geschillencommissie Huisartsenzorg West

Geschillencommissie Huisartsenzorg West Geschillencommissie Huisartsenzorg West Referentie: 201703/ms UITSPRAAK Inzake Mevrouw [klaagster] wonende te [plaats] klaagster tegen Mevrouw [verweerster], huisarts gevestigd te [plaats] verweerster

Nadere informatie

2017/G5/HAZ 1. Geschillencommissie Huisartsenzorg Zuid-Nederland. Referentie:G5 UITSPRAAK. Inzake

2017/G5/HAZ 1. Geschillencommissie Huisartsenzorg Zuid-Nederland. Referentie:G5 UITSPRAAK. Inzake Geschillencommissie Huisartsenzorg Zuid-Nederland Referentie:G5 UITSPRAAK Inzake De heer [naam] Wonende te [plaats] Klager Gemachtigde: mevrouw [naam] tegen De heer [naam] te [plaats] Verweerder 2017/G5/HAZ

Nadere informatie

Postbus 2122, 6020 AC Budel T E. W.

Postbus 2122, 6020 AC Budel T E. W. Postbus 2122, 6020 AC Budel T. 06-12 82 30 70 E. geschilleninstantie@kab-klachten.nl W. www.geschilleninstantiekab.nl Geschilleninstantie KAB Referentie: 2018-004 UITSPRAAK Inzake De heer van H. Wonende

Nadere informatie

Kern: HAP: onderzoek dikke enkel na val; diagnose gemist; Otawa Ankle Rules

Kern: HAP: onderzoek dikke enkel na val; diagnose gemist; Otawa Ankle Rules Klachtencommissie Huisartsenzorg Midden-Nederland Uitspraak november 2013 Kern: HAP: onderzoek dikke enkel na val; diagnose gemist; Otawa Ankle Rules Verweerster komt, na onderzoek op de HAP, tot de diagnose:

Nadere informatie

Klachtencommissie Huisartsenzorg Midden-Nederland Uitspraak

Klachtencommissie Huisartsenzorg Midden-Nederland Uitspraak Klachtencommissie Huisartsenzorg Midden-Nederland Uitspraak Kern: In onderstaande casus verwijt klaagster verweerder (hidha) onder meer dat hij tijdens een viste te weinig aandacht heeft gehad voor haar

Nadere informatie

16.020T Beslissing van het College van Toezicht van Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ

16.020T Beslissing van het College van Toezicht van Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ 16.020T Beslissing van het College van Toezicht van Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ Het College van Toezicht, hierna te noemen: het College, heeft in de onderhavige zaak beraadslaagd en

Nadere informatie

17.154Ta Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd van 9 augustus 2018

17.154Ta Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd van 9 augustus 2018 17.154Ta Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd van 9 augustus 2018 Het College van Toezicht, hierna te noemen: het College, heeft in de onderhavige zaak beraadslaagd

Nadere informatie

17.105Ta Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd van 7 maart 2018

17.105Ta Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd van 7 maart 2018 17.105Ta Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd van 7 maart 2018 Het College van Toezicht, hierna te noemen: het College, heeft in de onderhavige zaak beraadslaagd en

Nadere informatie

15.065T Beslissing van het College van Toezicht van de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ

15.065T Beslissing van het College van Toezicht van de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ 15.065T Beslissing van het College van Toezicht van de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ Het College van Toezicht, hierna te noemen: het College, heeft in de onderhavige zaak beraadslaagd

Nadere informatie

16.137Ta Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ

16.137Ta Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ 16.137Ta Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ Het College van Toezicht, hierna te noemen: het College, heeft in de onderhavige zaak beraadslaagd

Nadere informatie

15.032T Beslissing van het College van Toezicht van de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ

15.032T Beslissing van het College van Toezicht van de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ 15.032T Beslissing van het College van Toezicht van de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ Het College van Toezicht, hierna te noemen: het College, heeft in de onderhavige zaak beraadslaagd

Nadere informatie

Klacht over informatieverstrekking aan jeugdzorg en ex-partner ongegrond omdat de school zorgvuldig gehandeld heeft.

Klacht over informatieverstrekking aan jeugdzorg en ex-partner ongegrond omdat de school zorgvuldig gehandeld heeft. 108179 - Klacht over informatieverstrekking aan jeugdzorg en ex-partner ongegrond omdat de school zorgvuldig gehandeld heeft. ADVIES inzake de klacht van: [klager] te [woonplaats], ouder van [de leerling],

Nadere informatie

LANDELIJKE KLACHTENCOMMISSIE ALGEMEEN BIJZONDER ONDERWIJS. Klachtnummer 2017/188

LANDELIJKE KLACHTENCOMMISSIE ALGEMEEN BIJZONDER ONDERWIJS. Klachtnummer 2017/188 LANDELIJKE KLACHTENCOMMISSIE ALGEMEEN BIJZONDER ONDERWIJS Klachtnummer 2017/188 School behoeft in situatie als onderhavige niet aan waarheidsvinding te doen. Wel mag worden verwacht dat zij zorgvuldig

Nadere informatie

Klachtencommissie Huisartsenzorg Midden-Nederland Uitspraak december 2013

Klachtencommissie Huisartsenzorg Midden-Nederland Uitspraak december 2013 Klachtencommissie Huisartsenzorg Midden-Nederland Uitspraak december 2013 Kern: Klaagster verwijt verweerster dat zij niet heeft geluisterd naar de signalen van het uitblijven van ontlasting gedurende

Nadere informatie

16.050Tb Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ

16.050Tb Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ 16.050Tb Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ Het College van Toezicht, hierna te noemen: het College, heeft in de onderhavige zaak beraadslaagd

Nadere informatie

16.046T Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd van 29 december 2016

16.046T Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd van 29 december 2016 16.046T Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd van 29 december 2016 Het College van Toezicht, hierna te noemen: het College, heeft in de onderhavige zaak beraadslaagd

Nadere informatie

16.033Tc Beslissing van het College van Toezicht van Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ

16.033Tc Beslissing van het College van Toezicht van Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ 16.033Tc Beslissing van het College van Toezicht van Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ Het College van Toezicht, hierna te noemen: het College, heeft in de onderhavige zaak beraadslaagd en

Nadere informatie

SAMENVATTING. 104771 - Klacht over medewerking aan AMK-onderzoek; PO

SAMENVATTING. 104771 - Klacht over medewerking aan AMK-onderzoek; PO SAMENVATTING 104771 - Klacht over medewerking aan AMK-onderzoek; PO Een vader klaagt dat de IB'er zonder indicatie en overleg onjuiste informatie heeft verschaft aan het AMK en aan de logopedist en de

Nadere informatie

17.136Tc Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd van 4 juni 2018

17.136Tc Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd van 4 juni 2018 17.136Tc Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd van 4 juni 2018 Het College van Toezicht, hierna te noemen: het College, heeft in de onderhavige zaak beraadslaagd en beslist

Nadere informatie

18.067Tb Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd van 22 november 2018

18.067Tb Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd van 22 november 2018 18.067Tb Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd van 22 november 2018 Het College van Toezicht, hierna te noemen: het College, heeft in de onderhavige zaak beraadslaagd

Nadere informatie

16.039T Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ

16.039T Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ 16.039T Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ Het College van Toezicht, hierna te noemen: het College, heeft in de onderhavige zaak beraadslaagd

Nadere informatie

16.029Tb Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd van 29 december 2016

16.029Tb Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd van 29 december 2016 16.029Tb Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd van 29 december 2016 Het College van Toezicht, hierna te noemen: het College, heeft in de onderhavige zaak beraadslaagd

Nadere informatie

SAMENVATTING ADVIES Klacht over informatieverstrekking en klachtbehandeling; PO

SAMENVATTING ADVIES Klacht over informatieverstrekking en klachtbehandeling; PO SAMENVATTING 105698 - Klacht over informatieverstrekking en klachtbehandeling; PO Een gescheiden vader klaagt erover dat de school hem onvoldoende informeert over zijn kinderen en informatie aan de Raad

Nadere informatie

16.058T Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ

16.058T Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ 16.058T Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ Het College van Toezicht, hierna te noemen: het College, heeft in de onderhavige zaak beraadslaagd

Nadere informatie

18.150T Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd van 28 maart 2019

18.150T Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd van 28 maart 2019 18.150T Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd van 28 maart 2019 Het College van Toezicht, hierna te noemen: het College, heeft in de onderhavige zaak beraadslaagd en

Nadere informatie

Klachtencommissie Huisartsenzorg Midden-Nederland. Uitspraak oktober Kern: zinloos medisch handelen/ oordeel komt toe aan arts.

Klachtencommissie Huisartsenzorg Midden-Nederland. Uitspraak oktober Kern: zinloos medisch handelen/ oordeel komt toe aan arts. Klachtencommissie Huisartsenzorg Midden-Nederland Uitspraak oktober 2013 Kern: zinloos medisch handelen/ oordeel komt toe aan arts. Klager verwijt verweerder dat hij, ondanks aandringen van de familie,

Nadere informatie

De Klachtencommissie heeft op grond van de beschikbare informatie de volgende feiten als vaststaand aangenomen:

De Klachtencommissie heeft op grond van de beschikbare informatie de volgende feiten als vaststaand aangenomen: Klachtencommissie Huisartsenzorg Midden-Nederland Uitspraak Kern: de ongeruste patiënt of ouder die voor de tweede keer in korte tijd of dezelfde dag naar de huisartsenpraktijk belt en het belang van registratie

Nadere informatie

18.058Tb Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd van 11 januari 2019

18.058Tb Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd van 11 januari 2019 18.058Tb Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd van 11 januari 2019 Het College van Toezicht, hierna te noemen: het College, heeft in de onderhavige zaak beraadslaagd

Nadere informatie

Beslissing van het College van Toezicht van de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ

Beslissing van het College van Toezicht van de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ Beslissing van het College van Toezicht van de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ Het College van Toezicht, hierna te noemen: het College, heeft in de onderhavige zaak beraadslaagd

Nadere informatie

18.012T Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd van 28 juni 2018

18.012T Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd van 28 juni 2018 18.012T Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd van 28 juni 2018 Het College van Toezicht, hierna te noemen: het College, heeft in de onderhavige zaak beraadslaagd en beslist

Nadere informatie

16.031T Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ

16.031T Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ 16.031T Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ Het College van Toezicht, hierna te noemen: het College, heeft in de onderhavige zaak beraadslaagd

Nadere informatie

REGIONAAL TUCHTCOLLEGE VOOR DE GEZONDHEIDSZORG. Beslissing naar aanleiding van de op 11 januari 2017 binnengekomen klacht van:

REGIONAAL TUCHTCOLLEGE VOOR DE GEZONDHEIDSZORG. Beslissing naar aanleiding van de op 11 januari 2017 binnengekomen klacht van: 2017/012 ECLI:NL:TGZRAMS:2017:112 REGIONAAL TUCHTCOLLEGE VOOR DE GEZONDHEIDSZORG Beslissing in de zaak onder nummer van: 2017/012 REGIONAAL TUCHTCOLLEGE VOOR DE GEZONDHEIDSZORG AMSTERDAM Beslissing naar

Nadere informatie

REGIONAAL TUCHTCOLLEGE VOOR DE GEZONDHEIDSZORG

REGIONAAL TUCHTCOLLEGE VOOR DE GEZONDHEIDSZORG 2015-079 ECLI:NL:TGZRSGR:2016:21 REGIONAAL TUCHTCOLLEGE VOOR DE GEZONDHEIDSZORG Beslissing in de zaak onder nummer van: 2015-079 Datum uitspraak: 1 maart 2016 Het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg

Nadere informatie

16.107T Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ

16.107T Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ 16.107T Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ Het College van Toezicht, hierna te noemen: het College, heeft in de onderhavige zaak beraadslaagd

Nadere informatie

Raad voor Rechtsbijstand

Raad voor Rechtsbijstand Internet Www.rvr.org Postbus 24080 3502 MB Utrecht Crocsckan 35 3521 BJ Utrocht Centraal kantoor Utrecht Raad voor Rechtsbijstand TeL 068-7871000. Fax088-787 10 8 Doorkiesnr. : 088-7871020 Datum : 30 juli

Nadere informatie

Een onderzoek naar de weigering van Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant om verzoekster te verwijzen voor haar klacht.

Een onderzoek naar de weigering van Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant om verzoekster te verwijzen voor haar klacht. Rapport Een onderzoek naar de weigering van Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant om verzoekster te verwijzen voor haar klacht. Oordeel Op basis van het onderzoek vindt de klacht over Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant

Nadere informatie

LANDELIJKE KLACHTENCOMMISSIE VOOR HET KATHOLIEK ONDERWIJS

LANDELIJKE KLACHTENCOMMISSIE VOOR HET KATHOLIEK ONDERWIJS LANDELIJKE KLACHTENCOMMISSIE VOOR HET KATHOLIEK ONDERWIJS Advies Klachtnummer 2015 Z-15 24 september 2015 Klager wordt als gescheiden vader niet op dezelfde manier bejegend als de moeder. Klager wordt

Nadere informatie

15.024T Beslissing van het College van Toezicht van de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ

15.024T Beslissing van het College van Toezicht van de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ 15.024T Beslissing van het College van Toezicht van de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ Het College van Toezicht, hierna te noemen: het College, heeft in de onderhavige zaak beraadslaagd

Nadere informatie

Beslissing van het College van Toezicht van de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ

Beslissing van het College van Toezicht van de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ Beslissing van het College van Toezicht van de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ Het College van Toezicht, hierna te noemen: het College, heeft in de onderhavige zaak beraadslaagd

Nadere informatie

Klachtencommissie Huisartsenzorg Midden-Nederland Uitspraak

Klachtencommissie Huisartsenzorg Midden-Nederland Uitspraak Klachtencommissie Huisartsenzorg Midden-Nederland Uitspraak Kern: mag een huisarts overgaan tot euthanasie bij een patiënt met een euthanasieverklaring indien er volgens de familie sprake is van ondraaglijk

Nadere informatie

15.087T Beslissing van het College van Toezicht van de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ

15.087T Beslissing van het College van Toezicht van de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ 15.087T Beslissing van het College van Toezicht van de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ Het College van Toezicht, hierna te noemen: het College, heeft in de onderhavige zaak beraadslaagd

Nadere informatie

18.076Tb Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd van 22 november 2018

18.076Tb Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd van 22 november 2018 18.076Tb Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd van 22 november 2018 Het College van Toezicht, hierna te noemen: het College, heeft in de onderhavige zaak beraadslaagd

Nadere informatie

School hoefde moeder niet te informeren over ontvangst en inhoud brief van ex-echtgenoot. ADVIES

School hoefde moeder niet te informeren over ontvangst en inhoud brief van ex-echtgenoot. ADVIES 107679 - School hoefde moeder niet te informeren over ontvangst en inhoud brief van ex-echtgenoot. inzake de klacht van: A te B, moeder van C, klaagster tegen - D, docent op E, locatie F en - G, docent

Nadere informatie

16.037T Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd

16.037T Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd 16.037T Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd Het College van Toezicht, hierna te noemen: het College, heeft in de onderhavige zaak beraadslaagd en beslist in de volgende

Nadere informatie

14.002Tb Beslissing van het College van Toezicht van de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ

14.002Tb Beslissing van het College van Toezicht van de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ 14.002Tb Beslissing van het College van Toezicht van de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ Het College van Toezicht, hierna te noemen: het College, heeft in de onderhavige zaak beraadslaagd

Nadere informatie

15.079T Beslissing van het College van Toezicht van Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ

15.079T Beslissing van het College van Toezicht van Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ 15.079T Beslissing van het College van Toezicht van Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ Het College van Toezicht, hierna te noemen: het College, heeft in de onderhavige zaak beslist in de volgende

Nadere informatie

17.055Ta Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ

17.055Ta Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ 17.055Ta Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ Het College van Toezicht, hierna te noemen: het College, heeft in de onderhavige zaak beraadslaagd

Nadere informatie

17.008B-2 Beslissing van het College van Beroep van het Kwaliteitsregister Jeugd van 5 december 2017

17.008B-2 Beslissing van het College van Beroep van het Kwaliteitsregister Jeugd van 5 december 2017 17.008B-2 Beslissing van het College van Beroep van het Kwaliteitsregister Jeugd van 5 december 2017 Het College van Beroep, hierna te noemen: het College, heeft beraadslaagd en beslist in de volgende

Nadere informatie

Geschillencommissie Huisartsenzorg West

Geschillencommissie Huisartsenzorg West Geschillencommissie Huisartsenzorg West Referentie: 201701/ms UITSPRAAK Inzake De heer [klager] wonende te [plaats] Klager tegen gezondheidscentrum [verweerder] gevestigd te [plaats] Verweerder vertegenwoordigd

Nadere informatie

18.125T Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd van 25 februari 2019

18.125T Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd van 25 februari 2019 18.125T Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd van 25 februari 2019 Het College van Toezicht, hierna te noemen: het College, heeft in de onderhavige zaak beraadslaagd

Nadere informatie

16.091T Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ

16.091T Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ 16.091T Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ Het College van Toezicht, hierna te noemen: het College, heeft in de onderhavige zaak beraadslaagd

Nadere informatie

16.053Tb Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ

16.053Tb Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ 16.053Tb Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ Het College van Toezicht, hierna te noemen: het College, heeft in de onderhavige zaak beraadslaagd

Nadere informatie

16.050Ta Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ

16.050Ta Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ 16.050Ta Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ Het College van Toezicht, hierna te noemen: het College, heeft in de onderhavige zaak beraadslaagd

Nadere informatie

LANDELIJKE KLACHTENCOMMISSIE VOOR HET KATHOLIEK ONDERWIJS. Klacht betreffende een melding die volgens de ouders ten onrechte bij het AMK is gedaan.

LANDELIJKE KLACHTENCOMMISSIE VOOR HET KATHOLIEK ONDERWIJS. Klacht betreffende een melding die volgens de ouders ten onrechte bij het AMK is gedaan. LANDELIJKE KLACHTENCOMMISSIE VOOR HET KATHOLIEK ONDERWIJS Advies nummer 2014 Z-07 3 juli 2014 Klacht betreffende een melding die volgens de ouders ten onrechte bij het AMK is gedaan. Namens de school wordt

Nadere informatie

LANDELIJKE KLACHTENCOMMISSIE VOOR HET ALGEMEEN BIJZONDER ONDERWIJS

LANDELIJKE KLACHTENCOMMISSIE VOOR HET ALGEMEEN BIJZONDER ONDERWIJS LANDELIJKE KLACHTENCOMMISSIE VOOR HET ALGEMEEN BIJZONDER ONDERWIJS ADVIES 2015-39 17 februari 2016 De school had ernstige zorgen over de leerlinge en haar zuster. De commissie kijkt naar de vraag of een

Nadere informatie

Beslissing d.d. 17 juli 2008 naar aanleiding van de op 17 september 2007 ingekomen klacht van

Beslissing d.d. 17 juli 2008 naar aanleiding van de op 17 september 2007 ingekomen klacht van REGIONAAL TUCHTCOLLEGE TE ZWOLLE Beslissing d.d. 17 juli 2008 naar aanleiding van de op 17 september 2007 ingekomen klacht van A, wonende te B, k l a g e r -tegen- C, huisarts te D, gemachtigde: mr. L.

Nadere informatie

18.085T Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd van 30 november 2018

18.085T Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd van 30 november 2018 18.085T Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd van 30 november 2018 Het College van Toezicht, hierna te noemen: het College, heeft in de onderhavige zaak beraadslaagd

Nadere informatie

16.078Tb Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd

16.078Tb Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd 16.078Tb Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd Het College van Toezicht, hierna te noemen: het College, heeft in de onderhavige zaak beraadslaagd en beslist in de volgende

Nadere informatie

Klagers klagen erover dat de directeur onvoldoende heeft uitgezocht of en welke begeleiding hun zoon nodig had bij zijn dyslexie.

Klagers klagen erover dat de directeur onvoldoende heeft uitgezocht of en welke begeleiding hun zoon nodig had bij zijn dyslexie. 106568 - Een verzoek te mogen werken met een daisyspeler is tijdig ingewilligd. De interne contactpersoon en de externe vertrouwenspersoon hadden zorgvuldiger moeten handelen; PO inzake de klacht van:

Nadere informatie

UITSPRAAK. Inzake. Mevrouw [naam] Wonende te [plaats] Klaagster. tegen

UITSPRAAK. Inzake. Mevrouw [naam] Wonende te [plaats] Klaagster. tegen Geschilleninstantie Huisartsenzorg Kamer Zuid Referentie:2017/36/HAZ UITSPRAAK Inzake Mevrouw [naam] Wonende te [plaats] Klaagster tegen Mevrouw [naam] Huisarts te [plaats] Verweerster gemachtigde: mr.

Nadere informatie

De klacht van klaagster houdt, zakelijk weergegeven en samengevat, het volgende in.

De klacht van klaagster houdt, zakelijk weergegeven en samengevat, het volgende in. Klachtencommissie Huisartsenzorg Midden-Nederland Uitspraak Kern: mag de huisarts varen op de diagnose en het behandelbeleid van de specialist? Tevens gaat het in deze casus om het belang van communicatie

Nadere informatie

de heer [verweerder], waarnemend directeur van openbare basisschool [de school] (hierna: de school) te [vestigingsplaats], verweerder

de heer [verweerder], waarnemend directeur van openbare basisschool [de school] (hierna: de school) te [vestigingsplaats], verweerder 107974 - Een ouder zonder ouderlijk gezag heeft recht op informatie. Een school moet een gezaghebbend voogd informeren over de ontwikkeling van een leerling. inzake de klacht van: ADVIES mevrouw [klaagster]

Nadere informatie

Klachtencommissie Huisartsenzorg Midden-Nederland Uitspraak. Kern: waarnemend huisarts/ laatste levensfase/palliatieve zorg.

Klachtencommissie Huisartsenzorg Midden-Nederland Uitspraak. Kern: waarnemend huisarts/ laatste levensfase/palliatieve zorg. Klachtencommissie Huisartsenzorg Midden-Nederland Uitspraak Kern: waarnemend huisarts/ laatste levensfase/palliatieve zorg. In onderstaande casus klaagt de weduwe over het handelen van de arts, als waarnemend

Nadere informatie

SAMENVATTING Klacht over veiligheid, overplaatsing, coaching, informeren leerplicht; PO

SAMENVATTING Klacht over veiligheid, overplaatsing, coaching, informeren leerplicht; PO SAMENVATTING 106159 - Klacht over veiligheid, overplaatsing, coaching, informeren leerplicht; PO Ouders klagen erover dat de school tekort is geschoten in haar zorgplicht. De dochter van klagers voelde

Nadere informatie

REGIONAAL TUCHTCOLLEGE. Het College heeft het volgende overwogen over en beslist op de op 9 augustus 2012 ingekomen klacht van

REGIONAAL TUCHTCOLLEGE. Het College heeft het volgende overwogen over en beslist op de op 9 augustus 2012 ingekomen klacht van G2012/87 REGIONAAL TUCHTCOLLEGE Beslissing in de zaak onder nummer van: G2012/87 Rep. nr. G2012/87 26 februari 2013 REGIONAAL TUCHTCOLLEGE VOOR DE GEZONDHEIDSZORG TE GRONINGEN Het College heeft het volgende

Nadere informatie

17.065Ta Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ

17.065Ta Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ 17.065Ta Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ Het College van Toezicht, hierna te noemen: het College, heeft in de onderhavige zaak beraadslaagd

Nadere informatie

16.051T Beslissing van het College van Toezicht van Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ

16.051T Beslissing van het College van Toezicht van Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ 16.051T Beslissing van het College van Toezicht van Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ Het College van Toezicht, hierna te noemen: het College, heeft in de onderhavige zaak beraadslaagd en

Nadere informatie

ACCOUNTANTSKAMER. BESLISSING ex artikel 38 Wet tuchtrechtspraak accountants (Wtra) in de zaak met nummer 18/807 Wtra AK van 1 maart 2019 van

ACCOUNTANTSKAMER. BESLISSING ex artikel 38 Wet tuchtrechtspraak accountants (Wtra) in de zaak met nummer 18/807 Wtra AK van 1 maart 2019 van ACCOUNTANTSKAMER BESLISSING ex artikel 38 Wet tuchtrechtspraak accountants (Wtra) in de zaak met nummer 18/807 Wtra AK van 1 maart 2019 van X, wonende te [plaats1], K L A G E R, t e g e n Y, registeraccountant,

Nadere informatie

Beslissing van het College van Toezicht Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ, in de zaak T

Beslissing van het College van Toezicht Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ, in de zaak T Beslissing van het College van Toezicht Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ, in de zaak 15.095T Het College van Toezicht, hierna te noemen: het College, heeft in de onderhavige zaak beraadslaagd

Nadere informatie

SAMENVATTING Klacht over mondelinge en schriftelijke communicatie door school en over klachtbehandeling; PO

SAMENVATTING Klacht over mondelinge en schriftelijke communicatie door school en over klachtbehandeling; PO SAMENVATTING 104653 - Klacht over mondelinge en schriftelijke communicatie door school en over klachtbehandeling; PO Klaagster heeft met de leerkracht en de intern begeleider besproken hoe hun zoon begeleid

Nadere informatie

16.137Tb Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ

16.137Tb Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ 16.137Tb Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ Het College van Toezicht, hierna te noemen: het College, heeft in de onderhavige zaak beraadslaagd

Nadere informatie

16.152Tb Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ

16.152Tb Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ 16.152Tb Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ Het College van Toezicht, hierna te noemen: het College, heeft in de onderhavige zaak beraadslaagd

Nadere informatie

Geschatte waarde veel hoger dan andere taxaties. Klacht te vroeg ingediend. Nog geen uitvoering rechterlijk vonnis.

Geschatte waarde veel hoger dan andere taxaties. Klacht te vroeg ingediend. Nog geen uitvoering rechterlijk vonnis. Geschatte waarde veel hoger dan andere taxaties. Klacht te vroeg ingediend. Nog geen uitvoering rechterlijk vonnis. Klaagster is met haar broer en zus erfgenaam van een boedel waarin zich een recreatiewoning

Nadere informatie

REGIONAAL TUCHTCOLLEGE VOOR DE GEZONDHEIDSZORG

REGIONAAL TUCHTCOLLEGE VOOR DE GEZONDHEIDSZORG GP2013/13 ECLI:NL:TGZRGRO:2014:22 REGIONAAL TUCHTCOLLEGE VOOR DE GEZONDHEIDSZORG Beslissing in de zaak onder nummer van: GP2013/13 Rep.nr. GP2013/13 8 juli 2014 Def. 068 REGIONAAL TUCHTCOLLEGE VOOR DE

Nadere informatie

16.152Ta Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ

16.152Ta Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ 16.152Ta Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ Het College van Toezicht, hierna te noemen: het College, heeft in de onderhavige zaak beraadslaagd

Nadere informatie

REGIONAAL TUCHTCOLLEGE VOOR DE GEZONDHEIDSZORG

REGIONAAL TUCHTCOLLEGE VOOR DE GEZONDHEIDSZORG 2017/453 ECLI:NL:TGZRAMS:2018:36 REGIONAAL TUCHTCOLLEGE VOOR DE GEZONDHEIDSZORG Beslissing in de zaak onder nummer van: 2017/453 REGIONAAL TUCHTCOLLEGE VOOR DE GEZONDHEIDSZORG AMSTERDAM Beslissing naar

Nadere informatie

16.053Ta Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ

16.053Ta Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ 16.053Ta Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ Het College van Toezicht, hierna te noemen: het College, heeft in de onderhavige zaak beraadslaagd

Nadere informatie

16.148T Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ

16.148T Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ 16.148T Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ Het College van Toezicht, hierna te noemen: het College, heeft in de onderhavige zaak beraadslaagd

Nadere informatie

17.079T Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ

17.079T Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ 17.079T Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ Het College van Toezicht, hierna te noemen: het College, heeft in de onderhavige zaak beraadslaagd

Nadere informatie

17.064T Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ

17.064T Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ 17.064T Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ Het College van Toezicht, hierna te noemen: het College, heeft in de onderhavige zaak beraadslaagd

Nadere informatie

Postbus 2122, 6020 AC Budel T E. W.

Postbus 2122, 6020 AC Budel T E. W. Postbus 2122, 6020 AC Budel T. 06-12 82 30 70 E. geschilleninstantie@kab-klachten.nl W. www.geschilleninstantiekab.nl Geschilleninstantie KAB Referentie: 2018-003 UITSPRAAK Inzake De heer M. R Wonende

Nadere informatie