OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 29 september 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 29 september 2015"

Transcriptie

1 Portefeuillehouder: Mw. A.W.M. Spruit Vaststellen plan van aanpak HLT over de ambtelijke samenvoeging Hillegom, Lisse en Teylingen per 1 januari 2017 Stel de raad voor conform het raadsvoorstel in te stemmen met het plan van aanpak over de ambtelijke samenvoeging van de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen per 1 januari Per 1 januari 2017 worden de ambtelijke organisaties van Hillegom, Lisse en Teylingen samengevoegd, wanneer de gemeenteraden hiermee akkoord gaan. Met bijgaand raadsvoorstel wordt de instemming gevraagd van de raad van Lisse met het plan van aanpak. Nr onderwerp advies besluit toelichting Verlenging PGB's jeugdhulp tot 1 mei 2016 * Verleng alle PGB s jeugdhulp met een einddatum 15 september 2015 tot 1 mei * Informeer de raad over dit besluit. Het PGB Jeugdhulp wordt uitbetaald door de Sociale Verzekeringsbank (SVB). De SVB kampt met hoge werkdruk. Deze werkdruk zal stijgen omdat het overgangsrecht voor jeugdhulp eindigt op 31 dec Alle herbeoordeelde PGB s moeten dan door de SVB worden verwerkt. Landelijk is bestuurlijk overleg gevoerd tussen VWS, VNG, SVB, Zorgverzekeraars Nederland en Per Saldo over het trekkingsrecht PGB en de herbeoordelingen. De gemaakte afspraken betekenen dat de gemeente moet kiezen: óf het PGB Jeugdhulp voor 1 oktober a.s. herbeoordelen óf het PGB Jeugdhulp verlengen tot 1 mei Het gaat hier om PGB s die aflopen tussen 15 september 2015 en 1 mei Het college neemt een besluit hierover.

2 Portefeuillehouder: Dhr. E.J. Nieuwenhuis Startersleningen Stel de raad voor: * de Verordening Startersleningen Lisse 2013 in te trekken en de nieuwe Verordening Startersleningen Lisse 2015, met het maximale leenbedrag op vast te stellen. * jaarlijks het bedrag voor Startersleningen te budgetteren op * het nieuwe beleid ten aanzien van Startersleningen voor de komende 4 jaar vast te stellen. Met ingang van 1 mei 2015 draagt het Rijk niet meer de helft bij aan de Starterslening. De gemeente zal vanaf nu het volledige bedrag voor een starterslening moeten financieren. Uit onderzoek is gebleken dat bij continuering van het huidige beleid het saldo aan uitstaande Startersleningen naar 6,7 miljoen zal stijgen in de komende 10 jaar, waardoor 3,5 ton per jaar gereserveerd moet worden voor Startersleningen. De gemeente is voor een groot deel enig risicodrager van de Startersleningen. Bijsturing van de verordening is daarom noodzakelijk. Er moeten maatregelen worden ingezet die er op gericht zijn de Starterslening te versoberen Besluitenlijst raadscommissie Ruimte en Infrastructuur 3 september 2015 Neem de besluitenlijst voor kennisgeving aan.

3 Prestatiesubsidie 2016, Kwadraad Maatschappelijke Dienstverlening en Jeugd- en Gezinsteam * Stem in met inzet van Kwadraad van 2x28 uur voor het jeugd- en gezinsteam in * Stem in met verminderen van inzet van Kwadraad voor zorgcoördinatie en Algemeen Maatschappelijk Werk voor volwassenen. * Verleen Kwadraad voor 2016 in totaal subsidie voor Algemeen Maatschappelijk Werk voor volwassenen, het Opvoedadviespunt en het Jeugden Gezinsteam. Dit onder voorbehoud van de vaststelling van de gemeentelijke begroting door de raad. Kwadraad heeft voor 2016 subsidie aangevraagd voor het uitvoeren van Algemeen Maatschappelijk Werk en het uitvoeren van jeugdhulp middels deelname aan het jeugd- en gezinsteam. De totale aanvraag bedraagt Dit bedrag is hoger dan de middelen die voor deze doelen zijn opgenomen in de begroting Het college besluit over deze subsidieaanvraag.

4 Haalbaarheidsstudie Rembrandt-school en Waterval Akkoord (conform) 1. Stel de raad voor om de Rembrandtschool te renoveren, om af te zien van woningbouw aan de Frans Halsstraat en de nieuwbouw van de gymzaal op te schorten. 2. Leg op grond van artikel 55 Gemeentewet juncto artikel 10 Wet openbaarheid van bestuur (WOB) geheimhouding op omtrent de inhoud van bijlage 3 en 5 van dit collegevoorstel. De Rembrandtschool is nodig aan vernieuwing toe. Er is een haalbaarheidsstudie gedaan naar renovatie en nieuwbouw. Voor wat betreft de nieuwbouw zijn diverse varianten bekeken, waaronder een combinatie met De Waterval en een combinatie met kinderdagverblijf Duimelijntje. In de studie zijn alle relevante aspecten meegenomen: stedenbouwkundige, financiële, economische en verkeerskundige. Het meest aantrekkelijk en het minst kostbaar blijken nieuwbouw sec (model 3) en renovatie (model 4). De verschillen tussen beide modellen zijn betrekkelijk gering. In de modellen 3 en 4 is in beperkte mate woningbouw inbegrepen. De meerwaarde van die woningbouw (op dit moment) is in diverse opzichten twijfelachtig. In beide modellen is ook uitgegaan van nieuwbouw van de gymzaal. Als wordt afgezien van de woningbouwcomponent, valt te overwegen om nu ook de nieuwbouw van de gymzaal op te schorten en de bestaande gymzaal nog een aantal jaren te behouden. Het voorstel aan de raad is om te kiezen voor renovatie en vooralsnog af te zien van woningbouw en het (voorlopig) behouden van de bestaande gymzaal. Als randvoorwaarden gelden bij dit voorstel dat de gerenoveerde Rembrandtschool een levensduur heeft van 40 jaar en dat de in model 4 gereserveerde plek voor een nieuwe gymzaal van kracht blijft. Na de besluitvorming over dit voorstel volgt verdere uitwerking die moet leiden tot een onderbouwd overall kredietvoorstel, dat eind 2015/begin 2016 aan de raad ter besluitvorming wordt voorgelegd.

5 Besluitenlijsten raadscommissie Raadsvergadering 10/9/15 Neem de besluitenlijst voor kennisgeving aan Besluitenlijst raadscommissie Maatschappij en Financiën 2 september 2015 Neem de besluitenlijst voor kennisgeving aan Adviezen mbt vergaderingen Algemeen Bestuur GR Werkvoorzieningschap Kust-, Duin- en Bollenstreek (MareGroep) 25/9/15 Neem kennis van de vergaderstukken van het AB van de Gem. Regeling KDB (MareGroep) op 25/9/15 en het advies. De vergaderstukken van het algemeen bestuur van de GR KDB (MareGroep) op 24/9/15 worden u ter kennisgeving gestuurd met een advies Openbare besluitenlijst collegevergadering 22/9/15 Stel de besluitenlijst vast.

6 Portefeuillehouder: Dhr. E.J. Nieuwenhuis Afvalstoffenbeleidsplan * Stem in met het Afvalstoffenbeleidsplan (zie bijlage 3 voor de meest ingrijpende veranderingen). * Leg dit plan ter vaststelling voor aan de gemeenteraad in zijn vergadering van 29 oktober. * Stel de raad voor, in 2016, een krediet beschikbaar te stellen van in totaal Nav: het college vindt dat het illegaal storten van zwerfafval geen waarschuwing, maar gelijk een boete verdient. In Lisse is tot op heden geen afvalstoffenbeleid vastgesteld. Dit beleid is noodzakelijk om te kunnen sturen op de afvalscheidingsresultaten en om te gaan voldoen aan de eisen die door de Rijksoverheid worden gesteld. Daarom is begin 2014 begonnen met het opstellen van een Afvalstoffenbeleidsplan. Het plan is nu afgerond en kan na instemming van het college aan de raad ter vaststelling worden voorgelegd. Het plan is tot stand gekomen met burgerparticipatie. Om het draagvlak onder de inwoners van Lisse te meten is een enquête gehouden. In grote lijnen hebben we gekozen voor de invoering van diftar (gedifferentieerd tarief) voor het restafval, de invoering van een derde minicontainer voor de inzameling van PMD (plastic, metalen en drankenkartons) en voor aanpassingen aan de milieustraat.

7 Portefeuillehouder: Dhr Voorgenomen besluit Project Sociaal Domein 1. Voorgesteld wordt de notitie "Project Sociaal Domein" als voorgenomen besluit vast te stellen. 2. Aan de BOR HLT op grond van artikel 25 van de Wet op de Ondernemingsraden advies te vragen over het voorgenomen besluit tot inrichting van een projectorganisatie Sociaal Domein 3. Opdracht te verlenen om het overleg met de Belastingdienst te starten over het BTW vraagstuk. 4. Instemmen met het - vooruitlopend op de definitieve besluitvorming van 3 november Uitwerken van de verschillende zaken zoals verwoord in de notitie (bv voeren gesprekken met medewerkers ter voorbereiding op de taakopdracht; inrichten van werkplekken, uitwerken van de ICT ondersteuning en toegankelijkheid van informatiesystemen etc.) Het voorliggende voorstel is een resultante van de zoektocht naar structurele samenwerkingsmogelijkheden in het sociaal domein. Het betreft hier een voorgenomen besluit omdat het voorliggende plan onderhevig is aan advisering van de BOR en en ander op grond van artikel 25 van de Wet op de Ondernemingsraden.

VOORSTEL OPSCHRIFT AANHEF MOTIVERING VOORSTEL BIJKOMENDE INFO BIJ HET BESLUIT BIJLAGE DIE INTEGRAAL DEEL UITMAAKT VAN HET BESLUIT

VOORSTEL OPSCHRIFT AANHEF MOTIVERING VOORSTEL BIJKOMENDE INFO BIJ HET BESLUIT BIJLAGE DIE INTEGRAAL DEEL UITMAAKT VAN HET BESLUIT VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 6 oktober 2015 Besluit nummer: 2015_BW_00750 Onderwerp: Besluitenlijst openbaar - Beknopte samenvatting: Zie onderwerp Bevoegd portefeuillehouder: Carla Breuer HET COLLEGE

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 oktober 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 oktober 2016 1. 9041 Afvalstoffenverordening gemeente Lisse 2017 1. handel de zienswijze af overeenkomstig de bijgevoegde nota. 2. stel de nota van inspraak van de concept Afvalstoffenverordening Lisse 2017 vast. 3.

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 30 september 2014

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 30 september 2014 Portefeuillehouder: Dhr. A.D. de Roon 1. 7677 Beleidsnota WMO 2015-2016 1. Stel de notitie inspraak concept beleidsnota Wmo 2015-2016 vast. 2. Stel de raad voor de Beleidsnota Wmo 2015-2016 vast te stellen.

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 juni 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 juni 2016 Portefeuillehouder: Dhr. E.J. Nieuwenhuis 1. 8846 Beeldkwaliteit openbare ruimte 2015. De Rapportage Beeldkwaliteit Openbare ruimte 2015 voor kennis geving aannemen In opdracht van de gemeente zijn door

Nadere informatie

Budget Jeugdhulp Holland Rijnland 2016 en Tijdelijk Fonds Jeugdhulp Holland Rijnland

Budget Jeugdhulp Holland Rijnland 2016 en Tijdelijk Fonds Jeugdhulp Holland Rijnland Ra ad sv oorstel Raadsvoorstel Budget Jeugdhulp Holland Rijnland 2016 en Tijdelijk Fonds Jeugdhulp Holland Rijnland doel: aan: besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen zaaknummer: 168795 datum

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 februari 2015

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 februari 2015 Portefeuillehouder: Dhr. J.W. Schellevis Opsteller: Verhoev, Marianne 1. 8038 Besluitenlijst raadscommissie Maatschappij en Financiën 21 januari 2015 Neem kennis van besluitenlijst. Portefeuillehouder:

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 juli 2015

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 juli 2015 portefeuillehouder: Dhr. J.W. Schellevis 1. 8335 Openbare besluitenlijst collegevergadering 7 juli 2015 Stel de besluitenlijst vast. nr onderwerp advies Besluit toelichting portefeuillehouder: Dhr. J.W.

Nadere informatie

Onderwerp Administratief verlengen persoonsgebonden budgetten tot 1 mei 2016 / Aanleveren budgetten voor 1 november 2015 bij SVB

Onderwerp Administratief verlengen persoonsgebonden budgetten tot 1 mei 2016 / Aanleveren budgetten voor 1 november 2015 bij SVB B en W-nummer 15.0920; besluit d.d. 27-10-2015 Onderwerp Administratief verlengen persoonsgebonden budgetten tot 1 mei 2016 / Aanleveren budgetten voor 1 november 2015 bij SVB Besluiten: 1. kennis te nemen

Nadere informatie

Onderwerp: Dienstverleningsovereenkomst (DVO) ISD (Formaliseren van de administratieve afhandeling van de pgb s jeugd) - Besluitvormend

Onderwerp: Dienstverleningsovereenkomst (DVO) ISD (Formaliseren van de administratieve afhandeling van de pgb s jeugd) - Besluitvormend VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 23 juni 2015 Besluit nummer: 2015_BW_00508 Onderwerp: Dienstverleningsovereenkomst (DVO) ISD (Formaliseren van de administratieve afhandeling van de pgb s jeugd) - Besluitvormend

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 13 januari 2015

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 13 januari 2015 1. 7839 Herziening bestemmingsplan bedrijventerreinen Stem in om offerte te vragen aan tenminste drie stedenbouwkundige adviesbureaus voor de actualisering van het bestemmingsplan Bedrijventerreinen. Actualisering

Nadere informatie

raadsvoorstel voorstel B&W stelt de raad voor het volgende te besluiten:

raadsvoorstel voorstel B&W stelt de raad voor het volgende te besluiten: raadsvoorstel zaak/onderwerp Z-15-07182 / Vaststellen van de zienswijze op de conceptbegroting voor 2016 van de Gemeenschappelijke Regeling Kust-, Duin- en Bollenstreek (GR-KDB) portefeuillehouder J. Roeffen

Nadere informatie

Dhr. A. van Erk, burgemeester;dhr. A. de Jong, wethouder;mevr. A.E. Snuif, wethouder;dhr. J. Verheijen, wethouder;mevr. C.B.

Dhr. A. van Erk, burgemeester;dhr. A. de Jong, wethouder;mevr. A.E. Snuif, wethouder;dhr. J. Verheijen, wethouder;mevr. C.B. LIJST VAN BESLUITEN VASTGESTELD DOOR HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 13 februari 2018 VAN HILLEGOM Status Openbaar Aanwezig Afwezig Definitief Ja Dhr. A. van Erk, burgemeester;dhr. A. de Jong,

Nadere informatie

Oplegvel. 1. Onderwerp Veiligheid en Kind. 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland

Oplegvel. 1. Onderwerp Veiligheid en Kind. 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 mei 2015

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 mei 2015 Portefeuillehouder: Dhr. C.J. Ruigrok Opsteller: Nes, Renate van de 1. 8105 opstelling kadernota bestemmingsplan bedrijventerreinen * Stem in met het opstellen van de kadernota bestemmingsplan Bedrijventerreinen

Nadere informatie

8 februari Begrotingswijziging

8 februari Begrotingswijziging Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: 8 februari 2018 Onderwerp: Begrotingswijziging Gevraagde Beslissing: Te besluiten om: 1. De wijzigingen van de budgetten te autoriseren. Aan de gemeenteraad

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 22 december 2015

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 22 december 2015 Portefeuillehouder: Dhr. J.W. Schellevis Opsteller: Jaspers, Jan 1. 8599 Besluitenlijst raadscommissie M&F 18/11/15 Neem de besluitenlijst voor kennisgeving aan. nr onderwerp advies Besluit toelichting

Nadere informatie

1. Onderwerp Gezamenlijk opdrachtgeverschap jeugdhulp

1. Onderwerp Gezamenlijk opdrachtgeverschap jeugdhulp Oplegvel In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten

Nadere informatie

1. Onderwerp Contractering (en Begroting) Jeugdhulp Datum: Informerend

1. Onderwerp Contractering (en Begroting) Jeugdhulp Datum: Informerend In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude

Nadere informatie

Datum OPENBAAR. Voorstelnummer / besluitdatum. Onderwerp / Advies / Besluit

Datum OPENBAAR. Voorstelnummer / besluitdatum. Onderwerp / Advies / Besluit VB/15/00933 Openbare besluitenlijst collegevergadering 10-11-2015 VB/15/00905 Gunning uitvoering bestek renovatie riolering Groesbeek 2015 Besluiten de opdracht voor uitvoering van het bestek renovatie

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 maart 2015

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 maart 2015 Portefeuillehouder: Dhr. A.D. de Roon 1. 7867 Vaststellingsovereenkomst brede school Ruishornlaan * Stem in met de Vaststellingsovereenkomst inzake medegebruik van de Brede school Ruishornlaan * Stem in

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 mei 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 mei 2016 Portefeuillehouder: Mw. A.W.M. Spruit 1. 8693 Jaarplan 2016 Regionaal Informatie en Expertisecentrum Neem kennis van het jaarplan van het RIEC en plaats het als ingekomen stuk op de agenda van de gemeenteraad.

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Datum : 22 september 2015 10.00 15.00 uur Aanwezig : Mevr. Drs. M.J.T.H. Havekes Dhr. J.J.W. van Dongen (D66) Dhr. H. Veldhuizen (CDA) Dhr. J.A. Nijhof (GroenLinks/PvdA)

Nadere informatie

1. Onderwerp Regionale afspraken Anonieme hulp op afstand/ telefonische hulpdienst 2. Rol van het

1. Onderwerp Regionale afspraken Anonieme hulp op afstand/ telefonische hulpdienst 2. Rol van het In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude

Nadere informatie

*ZEA284A3E65* Raadsvergadering d.d. 17 december 2015

*ZEA284A3E65* Raadsvergadering d.d. 17 december 2015 *ZEA284A3E65* Raadsvergadering d.d. 17 december 2015 Agendanr.. Aan de Raad No.ZA.14-30481/DV.15-566, afdeling Ruimte. Sellingen, 10 december 2015 Onderwerp: Afvalstoffenbeleidsplan 2016-2020 Aanleiding

Nadere informatie

1. Onderwerp Regionale projectorganisatie voor de voorbereiding op de 3 decentralisaties in het sociale domein

1. Onderwerp Regionale projectorganisatie voor de voorbereiding op de 3 decentralisaties in het sociale domein Oplegvel In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Rijnwoude, Teylingen,

Nadere informatie

Besluitenlijst College van Burgemeester en Wethouders Openbaar

Besluitenlijst College van Burgemeester en Wethouders Openbaar enlijst College van Burgemeester en Wethouders Openbaar Datum 13-11-2018 Tijd 8:30-13:00 Locatie Voorzitter Toelichting Kamer burgemeester Burgemeester Gemeente Sluis In verband met de Zeeland dinsdagmiddag

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 10 november 2015

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 10 november 2015 Opsteller: Poll, Ageeth van der 1. 8510 Openbare besluitenlijst collegevergadering 3 november 2015 2. 8509 Besluitenlijst raadscommissie Ruimte en Infrastructuur 15 oktober 2015 3. 8508 Besluitenlijst

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst d.d. 30-06-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst d.d. 30-06-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. BDO Onderzoek onderwerpen samenwerking Dit collegeadvies vloeit voort uit de fase positie bepalen van het traject intergemeentelijke samenwerking Goirle, Hilvarenbeek en Oisterwijk. De Stuurgroep Samenwerking

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST

OPENBARE BESLUITENLIJST OPENBARE BESLUITENLIJST collegevergadering d.d. Aanwezig: R.H. Roep, R.F.J.W.M. van Dooren, L.P.T.M. Prevoo, J. Damen, M. de Zwarte R.W. Schiettekatte (1 e loco-secretaris) H.W. Moerdijk (plv. algemeen

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Wij stellen voor: Beleidskader maatschappelijk zorg besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen

Raadsvoorstel. Wij stellen voor: Beleidskader maatschappelijk zorg besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen Raadsvoorste l Raadsvoorstel Beleidskader maatschappelijk zorg 2017-2025 doel: aan: besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen zaaknummer: 164032 datum voorstel: 31 oktober 2016 datum collegevergadering:

Nadere informatie

Raadsvoorstel Besluitvormend. Wij stellen voor: Module Nieuw Beschut Werk - GR Kust-, Duin- en Bollenstreek. de raad van de gemeente Teylingen

Raadsvoorstel Besluitvormend. Wij stellen voor: Module Nieuw Beschut Werk - GR Kust-, Duin- en Bollenstreek. de raad van de gemeente Teylingen Raadsvoorstel Besluitvormend Module Nieuw Beschut Werk - GR Kust-, Duin- en Bollenstreek aan: de raad van de gemeente Teylingen zaaknummer: Z-17-001768 datum voorstel: 23 januari 2018 datum collegevergadering:

Nadere informatie

1. Onderwerp Voorstel Volwasseneneducatie 2015

1. Onderwerp Voorstel Volwasseneneducatie 2015 In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 maart 2015

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 maart 2015 Portefeuillehouder: Dhr. J.W. Schellevis Opsteller: Poll, Ageeth van der 1. 8091 Openbare besluitenlijst collegevergadering 24 februari 2015 Stel de besluitenlijst vast. Portefeuillehouder: Dhr. C.J. Ruigrok

Nadere informatie

Geacht college, geachte raad,

Geacht college, geachte raad, In Holland Rijnland werken samen: Alkemade, Hillegom, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude. Leiden: 26 november 2013 Contact:

Nadere informatie

5 Notulen van de openbare raadsvergadering van 15 september 2011, na schorsing voo rtgezet op 22 september 2011.

5 Notulen van de openbare raadsvergadering van 15 september 2011, na schorsing voo rtgezet op 22 september 2011. Vergadering Besluitvormende raadsbijeenkomst 27-10-2011 Tijd: 00:00-00:00 Voorzitter: 0 raadzaal 1 Opening en mededelingen omtrent de vergadering. 2 Inspraak en Uitspraak. A. Spreekgelegenheid voor het

Nadere informatie

AAN DE AGENDACOMMISSIE

AAN DE AGENDACOMMISSIE AAN DE AGENDACOMMISSIE Agenda: 8-6-2017 Franeker, 18-4-2017 Onderwerp Concept begroting 2018 Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân (Dienst) Portefeuillehouder Wethouder T. Twerda Doel

Nadere informatie

niet in gevaar komt. Datum: Informerend Datum: Adviserend

niet in gevaar komt. Datum: Informerend Datum: Adviserend Oplegvel 1. Onderwerp Bovenregionale samenwerking Gecertificeerde instellingen (GI s) 2. Rol van het Platformtaak volgens Dagelijks Bestuur samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang Door

Nadere informatie

1. Onderwerp Nadere contractering Jeugdhulp 2015

1. Onderwerp Nadere contractering Jeugdhulp 2015 In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude

Nadere informatie

Onderwerp : Transitiearrangement Jeugdzorg regio Noordoost Brabant.

Onderwerp : Transitiearrangement Jeugdzorg regio Noordoost Brabant. Zaaknummer Documentnummer Z-12-02024 INT/005217 Raadsvergadering : 9 december 2013 Agendapunt : 8 Onderwerp : Transitiearrangement Jeugdzorg regio Noordoost Brabant. Samenvatting voorstel Door de decentralisatie

Nadere informatie

LIJST VAN BESLUITEN VASTGESTELD DOOR HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN 04 apr 2017 WETHOUDERS VAN LISSE. Definitief

LIJST VAN BESLUITEN VASTGESTELD DOOR HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN 04 apr 2017 WETHOUDERS VAN LISSE. Definitief LIJST VAN BESLUITEN VASTGESTELD DOOR HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN 04 apr 2017 WETHOUDERS VAN LISSE Status Openbaar Aanwezig Definitief Ja Dhr. A.D. de Roon, wethouder;dhr. C.J. Ruigrok, wethouder;dhr.

Nadere informatie

COLLEGEBERICHT AAN DE RAAD Van : Burgemeester en Wethouders Reg. nr. : 4533853 Aan : Gemeenteraad Datum : 06-11-2013 Portefeuillehouder : B.J. Lubbinge, van Eijk, v. Muilekom ONDERWERP Planning programma

Nadere informatie

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 13 december 2011

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 13 december 2011 Aanwezig: de heren T.J. van der Zwan, L. Buwalda, S. Siebenga, A. Hartsuiker, mevrouw C. van der Laan en F.H. Perdok secretaris. Agendapunt Onderwerp Advies Beslissing 1 Besluitenlijst bespreekstukken

Nadere informatie

1. Onderwerp Begroting drie decentralisaties in het sociale domein 2014 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland

1. Onderwerp Begroting drie decentralisaties in het sociale domein 2014 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland Oplegvel In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Rijnwoude, Teylingen,

Nadere informatie

*88* B&W besluitenlijst. Besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 3 juli 2018

*88* B&W besluitenlijst. Besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 3 juli 2018 *88* Besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 3 juli 2018 Aanwezig: De heer A.H.M. Verhoeven MPM (burgemeester) De heer Mr. A.J.M. Walraven (wethouder); De heer Mr. S.B.J. Backus (wethouder); De heer

Nadere informatie

Raadsvoorstel Besluitvormend. Wij stellen voor: Integrale notitie 'Veiligheid stationsgebieden. de raad van de gemeente

Raadsvoorstel Besluitvormend. Wij stellen voor: Integrale notitie 'Veiligheid stationsgebieden. de raad van de gemeente Raadsvoorstel Besluitvormend Integrale notitie 'Veiligheid stationsgebieden aan: de raad van de gemeente zaaknummer: Z-17-018336 datum voorstel: 9 augustus 2017 datum collegevergadering: 29 augustus 2017

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 27 januari 2015

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 27 januari 2015 1. 7996 Benchmark afvalscheiding 2013 Neem kennis van: De factsheet Management Rapportage Gemeenten, Lisse, peiljaar 2013, benchmark huishoudelijk afval. Vlgde week wederom agenderen vanuit de vraag: Welke

Nadere informatie

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 5 november 2013

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 5 november 2013 Aanwezig: de heren T.J. van der Zwan,, L. Buwalda, S. Siebenga *), A. Hartsuiker, mevrouw C. van der Laan en F.H. Perdok secretaris. *) Heeft niet deelgenomen aan de beraadslaging en besluitvorming over

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 14 MEI 2019

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 14 MEI 2019 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 14 MEI 2019 Aanwezig: Burgemeester: M. ; wethouders: D. te Grotenhuis, G. en J. ; secretaris

Nadere informatie

Vaststellen besluitenlijst ( ) De besluitenlijst van de besluitvormende raadsvergadering van 15 november 2018.

Vaststellen besluitenlijst ( ) De besluitenlijst van de besluitvormende raadsvergadering van 15 november 2018. nieuwkoop Agenda Besluitvormende raadsvergadering Datum Tijd 13 december 2018 20:00 uur Locatie Voorzitter Raadszaal Nieuwveen Frans Buijserd IIIIIIIIIIIIIIIIHIIIIIIII G181230 1 Opening 2 Vaststellen agenda

Nadere informatie

VERGADERING. de dato 2 SEPTEMBER 2014. besluitenlijst

VERGADERING. de dato 2 SEPTEMBER 2014. besluitenlijst Gemeente UITGEEST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS de dato 2 SEPTEMBER 2014 besluitenlijst Burgemeester SECR int 14.2414 Betreft: Openbare B&W-besluitenlijst van 26 augustus 2014 Het vaststellen

Nadere informatie

Raadsvergadering. 12 mei

Raadsvergadering. 12 mei RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 12 mei 2016 16-021 Onderwerp Risicodeling jeugdhulp regio Zuid Oost Utrecht 2015 en 2016 Aan de raad, Onderwerp Risicodeling jeugdhulp regio Zuid Oost Utrecht 2015

Nadere informatie

O P E N B A R E N O T U L E N

O P E N B A R E N O T U L E N P E N B A R E N T U L E N Vergadering College van B & W der gemeente Hellendoorn dd dinsdag 29 september 2015 Deelnemers: Raven AH (Voorzitter), Dijkstra F (Secretaris) Coes JH (Lid), Van den Dolder-Soeten

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van het college van B&W d.d. 23 mei 2017

BESLUITENLIJST van de vergadering van het college van B&W d.d. 23 mei 2017 Nr. e170018513 Casenr. 17e0003009 BESLUITENLIJST van de vergadering van het college van B&W d.d. 23 mei 2017 Aanwezig: De heer A.A.J. Baars, burgemeester De heer mr. J. van den Bosch, wethouder De heer

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 14 februari 2017 Aanwezig: burgemeester Adema (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Rentenaar en Van Wageningen alsmede gemeentesecretaris

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Datum : 26 mei 2015 10.00 15.00 uur Aanwezig : Dhr. G.F. Naafs Dhr. D. van der Sleen Dhr. J.J.W. van Dongen (D66) Dhr. H. Veldhuizen (CDA) Dhr. J.A. Nijhof (GroenLinks/PvdA)

Nadere informatie

Om het beleid en de sturingsvraagstukken invulling te geven, worden bepaalde opgaven van de gemeenten in regionaal verband opgepakt.

Om het beleid en de sturingsvraagstukken invulling te geven, worden bepaalde opgaven van de gemeenten in regionaal verband opgepakt. Oplegvel 1. Onderwerp Hernieuwde ambtelijke inrichting en werkwijze regionale samenwerking jeugd 2. Rol van het Platformtaak volgens gemeente samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang Op

Nadere informatie

CONCEPT-BESLUITENLIJST

CONCEPT-BESLUITENLIJST CONCEPT-BESLUITENLIJST Portefeuillehouderoverleg Sociale Agenda 18 juli 2014 Gemeente Naam Gemeente Naam Aanwezig: Holland Rijnland R.A. van Gelderen (voorzitter) Nieuwkoop J.W.M. Pietersen Alphen aan

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Wij stellen voor: Transformatieagenda Wmo en haar omgeving. besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen

Raadsvoorstel. Wij stellen voor: Transformatieagenda Wmo en haar omgeving. besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen Raadsvoorste l Raadsvoorstel Transformatieagenda 2017-2018 Wmo en haar omgeving doel: aan: besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen zaaknummer: 161900 datum voorstel: 23 november 2016 datum collegevergadering:

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Project Herinrichting Herenweg, Oranje Nassaulaan Warmond. besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen

Raadsvoorstel. Project Herinrichting Herenweg, Oranje Nassaulaan Warmond. besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen Raadsvoorstel Project Herinrichting Herenweg, Oranje Nassaulaan Warmond doel: aan: besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen zaaknummer: 168639 datum voorstel: 7 september 2016 datum collegevergadering:

Nadere informatie

BELEIDSKADER SOCIAAL DOMEIN (NIEUWE WMO EN JEUGDWET)

BELEIDSKADER SOCIAAL DOMEIN (NIEUWE WMO EN JEUGDWET) BOB 14/001 BELEIDSKADER SOCIAAL DOMEIN (NIEUWE WMO EN JEUGDWET) Aan de raad, Voorgeschiedenis / aanleiding Per 1 januari 2015 worden de volgende taken vanuit het rijk naar de gemeenten gedecentraliseerd:

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Stein, gehouden op d.d.

OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Stein, gehouden op d.d. OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Stein, gehouden op d.d. 20 oktober 2015 Aanwezig : burgemeester M.F.H. Leurs-Mordang (voorzitter) wethouder

Nadere informatie

1. Onderwerp Voorlopige uitgangspunten toekomst Jeugdhulp Holland Rijnland

1. Onderwerp Voorlopige uitgangspunten toekomst Jeugdhulp Holland Rijnland Oplegvel In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten

Nadere informatie

Voor wat deze agenda betreft komen de agendapunten 3 en 13 voor het spreekrecht in aanmerking.

Voor wat deze agenda betreft komen de agendapunten 3 en 13 voor het spreekrecht in aanmerking. Vergadering Besluitvormende raadsbijeenkomst 23-06-2016 Plaats: Raadzaal Tijd: 19:30-23:00 Voorzitter: dhr. E.R. Jaensch Griffier: dhr. F. Kromhout 1 Opening en mededelingen omtrent de vergadering. tijd:

Nadere informatie

Onderwerp : Voorstel tot het verstrekken van een krediet ten behoeve van de uitvoering van een plan van aanpak ten behoeve van de organisatie

Onderwerp : Voorstel tot het verstrekken van een krediet ten behoeve van de uitvoering van een plan van aanpak ten behoeve van de organisatie Raadsvergadering : 27 oktober 2008 Agendapunt : 6 Onderwerp : Voorstel tot het verstrekken van een krediet ten behoeve van de uitvoering van een plan van aanpak ten behoeve van de organisatie Samenvatting

Nadere informatie

BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING

BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING Datum 9 oktober 2018, week 41 Aanwezig Afwezig G.J. Teselink, wethouder H.J. Bosman, wethouder M.H.H. van Haaren-Koopman, wethouder M.N.J. Broers, gemeentesecretaris J.H.A.

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS - BESLUIT

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS - BESLUIT COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS - BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 14 mei 2013 nummer: 2013_BW_00286 Onderwerp Bestuursopdracht samenwerking belastingen - vormend Beknopte samenvatting Instemmen

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 20 januari 2015

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 20 januari 2015 Zaaknummer: Z - 15023437 Documentnummer: INT - 1513235 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 20 januari 2015 Nr. Onderwerp Beslissing Samenvatting 1.1 Vaststelling besluitenlijst collegevergadering 13 januari

Nadere informatie

1. Onderwerp Varianten verzekeringsmodel PGB Datum: Informerend

1. Onderwerp Varianten verzekeringsmodel PGB Datum: Informerend In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude

Nadere informatie

Vergadering Burgemeester en Wethouders

Vergadering Burgemeester en Wethouders GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 51. O (18-12-2018 Besluitenlijst College Burgemeester en Wethouders Datum 18-12-2018 Tijd 9:15-12:00 Locatie Voorzitter Aanwezigen

Nadere informatie

Besluitenlijst raadsvergadering 7 juli 2015

Besluitenlijst raadsvergadering 7 juli 2015 Besluitenlijst raadsvergadering 7 juli 2015 Notulen De notulen van de vergaderingen van 8 juni 2015 worden ongewijzigd vastgesteld. Begroting 2016 van de GR Werkvoorzieningschap KDB besluit: (Met algemene

Nadere informatie

DEFINITIEF Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 3 november 2015

DEFINITIEF Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 3 november 2015 DEFINITIEF Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 3 november 2015 Aanwezig: de dames J.M. Nieboer (wethouder) en C.P. Verrips (directiesecretaris) en de heren

Nadere informatie

Onderwerp : Aanpassing GR Cocensus i.v.m. de wijziging van de Wet gemeenschappelijke regelingen

Onderwerp : Aanpassing GR Cocensus i.v.m. de wijziging van de Wet gemeenschappelijke regelingen Raadsvoorstel *Z0245757025* Aan de raad Documentnummer : INT-15-22789 Afdeling : Bedrijfsvoering Onderwerp : Aanpassing GR Cocensus i.v.m. de wijziging van de Wet gemeenschappelijke regelingen Inleiding

Nadere informatie

1. Toestemming te verlenen voor het verhuizen binnen De Hoflee per 1 september 2020 middels bijgevoegde conceptbrief.

1. Toestemming te verlenen voor het verhuizen binnen De Hoflee per 1 september 2020 middels bijgevoegde conceptbrief. LIJST VAN BESLUITEN VASTGESTELD DOOR HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 18 december 2018 VAN TEYLINGEN Status Openbaar Aanwezig Definitief Ja Mevr. C.G.J. Breuer, burgemeester; ; Dhr. R.M. ten

Nadere informatie

Oplegvel. 1. Onderwerp Preventie Geestelijke Gezondheidszorg en Verslavingszorg HR gemeenten 2. Rol van het

Oplegvel. 1. Onderwerp Preventie Geestelijke Gezondheidszorg en Verslavingszorg HR gemeenten 2. Rol van het Oplegvel 1. Onderwerp Preventie Geestelijke Gezondheidszorg en Verslavingszorg HR gemeenten 2. Rol van het Platformtaak volgens gemeente samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang Sinds 9

Nadere informatie

Lijst van besluiten vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Strijen

Lijst van besluiten vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Strijen Lijst van besluiten vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Strijen Datum 15 december 2015 Openbaar Ja Adviesnr/zaaknr Onderwerp Staf ADV-15-02346/Z.04626 B&W besluitenlijst

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 31 OKTOBER 2017

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 31 OKTOBER 2017 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 31 OKTOBER 2017 Aanwezig: Afwezig: Burgemeester Baas, de wethouders Luyckx en Struijlaart, secretaris Schadé en loco-secretaris Slagter

Nadere informatie

VOORSTEL BLARICUM. Bijlagen

VOORSTEL BLARICUM. Bijlagen VOORSTEL BLARICUM Raadsvoorstel nummer : 2018-31 BABS nummer : 17444 Raadsvergadering d.d. : 10-07-2018 Rondetafelgesprek d.d. : 22-05-2018 Presidium d.d. : 14-05-2018 Portefeuillehouder : G.C. Knoop (Blaricum)

Nadere informatie

AAN DE AGENDACOMMISSIE

AAN DE AGENDACOMMISSIE AAN DE AGENDACOMMISSIE Agenda: 01-02-2018 Franeker, 10-1-2018 Onderwerp Herziene begroting 2018 Dienst SoZaWe Portefeuillehouder Wethouder B. Tol Steller T. Osinga-van der Zee, t.osinga@waadhoeke.nl Beoogd

Nadere informatie

VERGADERING. de dato 10 FEBRUARI 2015. besluitenlijst

VERGADERING. de dato 10 FEBRUARI 2015. besluitenlijst VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS de dato 10 FEBRUARI 2015 besluitenlijst Portefeuillehouder: Burgemeester Organisatie-eenheid: SECR Besluitnummer: b2015.0135 Betreft: Jaarverslag Regio Alkmaar

Nadere informatie

Onderwerp Ambtelijk advies Collegebesluit. De Openbare Besluitenlijst B&W d.d. 6 november 2018 Vaststellen.

Onderwerp Ambtelijk advies Collegebesluit. De Openbare Besluitenlijst B&W d.d. 6 november 2018 Vaststellen. *108* Besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 13 november 2018 Aanwezig: De heer A.H.M. Verhoeven MPM (burgemeester); De heer Mr. A.J.M. Walraven (wethouder); De heer Mr. S.B.J. Backus (wethouder);

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 1 oktober 2019

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 1 oktober 2019 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 1 oktober 2019 1 Beantwoording Statenvragen nr. 72 van mevrouw R. Alberts-Oosterbaan over Gezondheidsrisico Randstad

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Collegevergadering 17-03-2015 Aanwezig:

Openbare besluitenlijst Collegevergadering 17-03-2015 Aanwezig: Openbare besluitenlijst Collegevergadering 17-03-2015 Aanwezig: Akkermans, D.A.M. (Burgemeester) Custers, Mr. J.E.M. (Wethouder) Willems, J.W. (Wethouder) Bisscheroux, J.W.P.M. (Wethouder) Opreij, Drs.

Nadere informatie

COLLEGEVOORSTEL. Onderwerp Wijziging Gemeenschappelijke Regeling Promen

COLLEGEVOORSTEL. Onderwerp Wijziging Gemeenschappelijke Regeling Promen COLLEGEVOORSTEL Onderwerp Wijziging Gemeenschappelijke Regeling Promen Te besluiten om 1. In principe de 'Wijzigingsregeling gemeenschappelijke regeling Promen 2015" vast te stellen; 2. Een definitief

Nadere informatie

Van: J. Klijberg Tel nr: 8550 Nummer: 17A.00891

Van: J. Klijberg Tel nr: 8550 Nummer: 17A.00891 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD Van: J. Klijberg Tel nr: 8550 Nummer: 17A.00891 Datum: 24 oktober 2017 Team: Afval en Reiniging Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan:

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 NOVEMBER 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 NOVEMBER 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 NOVEMBER 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en L.

Nadere informatie

Concept besluitenlijst van de B&W-vergadering van 7 mei

Concept besluitenlijst van de B&W-vergadering van 7 mei 128251-195730 Concept besluitenlijst van de B&W-vergadering van 7 mei 2019 1. Vaststellen van de concept besluitenlijst van de collegevergadering B&W van 7 mei 2019. 2. De openbare besluiten deel van collegevergadering

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 06 MAART 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 06 MAART 2018 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 06 MAART 2018 Aanwezig: Afwezig: R. Wortelboer, burgemeester, N. Slagter, B. Nootebos en T. Schuitemaker,

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp:

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Gevraagde Beslissing: 1. wijziging gemeenschappelijke regeling Promen 2. vaststelling verordening persoongebonden budget begeleid werken Wsw

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 9 JANUARI College Leesmap/uitnodigingen Voor kennisgeving aangenomen

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 9 JANUARI College Leesmap/uitnodigingen Voor kennisgeving aangenomen BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 9 JANUARI 2018 Aanwezig: Afwezig: Burgemeester Baas, wethouders Luyckx en Struijlaart, secretaris Schadé en loco-secretaris Slagter

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Grave

Besluitenlijst college B&W Grave Vergadering: 2. ADV/G/17/02206 Z/G/16/38339 Secretaris Vaststellen besluitenlijst B&W-vergadering van dinsdag 9 mei 2017. De besluitenlijst van de laatst gehouden B&W-vergadering wordt in de eerstvolgende

Nadere informatie

Aan de raad van de gemeente Olst-Wijhe. 3 december n.v.t. Raadsvergadering d.d. Agendapunt Opiniërend besproken d.d.

Aan de raad van de gemeente Olst-Wijhe. 3 december n.v.t. Raadsvergadering d.d. Agendapunt Opiniërend besproken d.d. Aan de raad van de gemeente Olst-Wijhe. Raadsvergadering d.d. Agendapunt Opiniërend besproken d.d. Portefeuillehouder 3 december 2018 10 n.v.t. wethouder M. Blind Zaaknummer 10962-2018 Datum B&W-besluit

Nadere informatie

Datum: Informerend. Datum: Adviserend. 6 maart 2019

Datum: Informerend. Datum: Adviserend. 6 maart 2019 Oplegvel 1. Onderwerp Regionale werkagenda jeugd 2019 2. Rol van het Platformtaak volgens gemeente samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang Om in samenhang en samenwerking invulling te

Nadere informatie

Onderwerp: Haalbaarheid vervangende nieuwbouw basisschool De Glashorst

Onderwerp: Haalbaarheid vervangende nieuwbouw basisschool De Glashorst openbaar Onderwerp: Haalbaarheid vervangende nieuwbouw basisschool De Glashorst Rapport aan B&W d.d. 30 oktober 2014 secretaris Gerda Beukhof-Wernsen Paraaf voor akkoord door het hoofd van de afdeling

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Mill en Sint Hubert

Besluitenlijst college B&W Mill en Sint Hubert Aanwezigen: Burgemeester, wethouders J.G.M. van den Boogaart,, secretaris J.P.P.S. Ruyters 1. ADV/M/18/11064 Z/M/17/50227 Secretaris J.P. Ruyters Vaststelling besluitenlijst incl. aanvulling college d.d.

Nadere informatie

Onderwerp Ambtelijk advies Collegebesluit. De Openbare besluitenlijst B&W d.d. 18 juni 2019 vaststellen

Onderwerp Ambtelijk advies Collegebesluit. De Openbare besluitenlijst B&W d.d. 18 juni 2019 vaststellen *137* Besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 25 juni 2019 Aanwezig: De heer A.H.M. Verhoeven MPM (burgemeester); De heer Mr. S.B.J. Backus (wethouder); De heer P.H.G. Verlinden (wethouder); De heer

Nadere informatie

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig:

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 4 december 2018 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra

Nadere informatie

Aan de raad. No. 10. Wissenkerke, 21 oktober 2013

Aan de raad. No. 10. Wissenkerke, 21 oktober 2013 Raadsvergadering d.d. 19 december 2013 Aan de raad Voorstraat 31, 4491 EV Wissenkerke Postbus 3, 4490 AA Wissenkerke Tel 14 0113 Fax (0113) 377300 No. 10. Wissenkerke, 21 oktober 2013 Onderwerp: Voorstel/alternatieven

Nadere informatie

003 Het realiseren van een volkstuin aan de Middenweg 2 DickL1 Voorstel/Besluit:

003 Het realiseren van een volkstuin aan de Middenweg 2 DickL1 Voorstel/Besluit: Besluitenlijst: B&W-vergadering Datum: 09/01/2018 Aanwezig: Burgemeester Loco-gemeentesecretaris Afwezig: Secretaris A.B. Blase G.E. Oude Kotte V.C.M. Stam-de Nijs L.H.M. Dickhoff H.J. Leemhuis A.S. Meijer

Nadere informatie

Het college van burgemeester & wethouders stelt de raad voor het volgende te besluiten:

Het college van burgemeester & wethouders stelt de raad voor het volgende te besluiten: Gemeente Nieuwkoop College van Burgemeester en Wethouders raadsvoorstel portefeuillehouder opgesteld door Registratienummer collegebesluit 13.10608 vergaderdatum raad 30 mei 2013 jaar/nummer 2013-060 Frans

Nadere informatie